Brun utan sol.

skrivet: 2009-05-09 ♥ 20:39:09
Nu när det börjar bli dags att bära mindre kläder tycker de flesta kanske att de ser lite bleka ut eftersom de inte suttit i solen på flera månader. Om man vill motverka detta på enklaste sätt är brun utan sol-produkter ett bra val men alla vet inte det optimala sättet att använda dem. De flesta produkter fungerar så att "färgen" sätter sig i våra döda hudceller med hjälp av ett naturligt sockerämne som heter DHA. Det reagerar med hudens aminosyror vid applicering och man blir på så vis brun. Nackdelen är att "solbrännan" försvinner i takt med att cellerna försvinner och nya produceras. Men nog med fakta.

När du ska applicera brun utan sol måste du se till att du inte är torr någonstans. Om man har torrfläckar här och där kommer huden att suga åt sig mer fukt på de ställena och du kommer att se flammig ut.
1. Börja med att duscha och tvätta och peela hela kroppen för att bli av med alla lösa döda hudceller.
2. Smörja in kroppen med en återfuktande body lotion för att se till att färgen upptas jämt.
INNAN DU BÖRJAR: Glöm inte att det är lättare att lägga på ett extra lager än att ta bort det du redan smörjat in. Börja med ett tunt lager. Eftersom det är första gången vet du inte hur fort färgen tar eller hur mycket färg som upptas av kroppen.
3. Smörja in din brun utan sol där du vill ha den. Tänk på att det lätt kan bli ojämt på knän och armbågar där huden är extra torr och lite ojämn samt om du smörjar in armar och dekolletage: var försiktig i armhålan och gör en jämn avslutning ut i vecket.
4. Tvätta händerna noga efteråt så de inte blir flammiga.
5. De flesta kvalitetsprodukterna torkar in snabbt. När det känns okej kan du ta på dig kläder igen.

Syns det ingenting? Gör en omapplicering nästa dag tills önskat resultat visas. När du fått upp önskad färgstyrka brukar det räcka med att göra om proceduren var tredje dag beroende på hur bra färgen sitter i. Det varierar naturligtvis från produkt till produkt. Men glöm inte att produkterna anpassas efter din egen hudfärg så nyansen som blir kommer inte att ändra sig.

Om du mot förmodan skulle ha fått en ojämnhet någonstans är det enda sättet att peela på området och försöka få bort hudcellerna. Men eftersom du redan peelat kroppen en gång får du vara försiktig - skrubba inte tills du blir sårig!

Tips på produkter: Jag tycker att Lancôme har ett väldigt bra sortiment på brun utan sol-produkter; spray, gele, lotion med mera. Nackdelen när man ska köpa brun utan sol är att märkena skiljer på ansikte och kropp, vill man smörja in båda måste man alltså köpa två tuber. Dior har också bra produkter men inte lika stort sortiment.

Glöm ej: Fråga säljaren om du kan få dofta på produkten. De flesta brun utan sol doftar lite konstigt!

Dior och Lancôme - lätta att applicera, torkar snabbt, ljusa i färgen - du får garanterat ett bra resultat!


Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





ForHair.se

Bling Skal