GINGERBREAD HOUSE

skrivet: 2009-11-30 ♥ 20:06:53

Jag hade skrivit massor om att bygga pepparkakshus med sin älskling och så gick internet sönder och såklart sparades inte inlägget så nu skriver jag detta istället. Här kommer lite bilder, varsågoda.






Fint va? Aporna är Niklas och gummibjörnarna är mina. Vi har kompromissat lite om utsmyckningen. :)


EL CLÁSICO

skrivet: 2009-11-29 ♥ 21:14:27



El Clásico. Årets match. Det börjar jättebra. Paus. Ny halvlek. Så kommer den där förbannade Zlatan in... och gör mål. Typiskt. Marängerna kommer att åka hemåt med sänkta huvuden ikväll men det gör ingenting. De tar revansch igen nästa år på Santiago Bernabeu! Kom an bara, Barça! Kom an!


LJUS I DIMMAN

skrivet: 2009-11-29 ♥ 18:05:54

Dimman har sänkt sig över min hemstad. Adventsljusstakar och stjärnor lyser ikapp. Idag har jag gått långa promenader i kylan, hjälpt mami sälja tofflor till affärsmän på Närebo Julmarknad, kört bilen i första frosthalkan och myst framför tända ljus. Det är första advent men det känns inte som om julen är tre söndagar bort.

Ikväll pysslar jag lite och laddar inför årets fotbollsmatch.




Första ljuset tänt

Lyxfrukost


091128

skrivet: 2009-11-29 ♥ 10:18:20

Lördag. Julmarknad. Massa folk. Tiden sprang iväg. Några små men betydelsefulla inköp inför söndagen. Pre-adventsmys med min älskling på kvällen. Vi spelade kort med min gigantiska Lisebergskortlek, drack lite glögg och smaskade på lussekatter och pepparkakor. Någon tid för uppdatering av bloggen fanns inte men jag har inte glömt bort er!

Söndag. Julmarknad igen. 10.00-15.00 på Närebo för er som är intresserade. Kom gärna och hälsa på! Vi säljer makraméarmband, julkort, juldekorationer i form av änglar och stjärnor, tofflor, handledsvärmare, tomtar och lite annat smått och gott!


AFTER WORK

skrivet: 2009-11-27 ♥ 21:15:01



Min fredag har varit väldigt fullspäckad. Studieresa med jobbet, after work, adventspyssel med älsklingen... Och nu är jag dödstrött. För att få ett bra avslut på kvällen tänkte jag spela lite Modern Warfare 2 med Niklas och sedan mysa lite framför tv:n. Hoppas ni har haft en fin fredagskväll!


TYSKLAND DAG 3

skrivet: 2009-11-26 ♥ 21:06:49

Dag 3:

Klockan ringde 5.00 och jag hoppade upp ur sängen. Idag får jag åka hem! Vi åt frukost klockan 6.00 och var alldeles ensamma där en liten stund, riktigt mysigt. Klockan sju påbörjade vi resan tillbaka till flygplatsen. Det tog en timma denna gången också. På Hannovers flygplats passade jag på att köpa en whiskey till Niklas. Sist jag åkte hann jag inte köpa någon och blev jätteledsen så det kändes bra att ha det gjort! Flygresan till Köpenhamn var dödstråkig; jag hamnade såklart på den enda sittplatsen utan fönster... Jag som älskar att sitta och titta på molnen.

Vi spenderade några timmar på Kastrup för flyget hem till Sverige gick inte förrän 14.10. Vi hann med att äta lunch. Jag åt spagetti med grillad kyckling och svampsås, mycket delikat. Sedan gick vi i butiker och kikade. Jag blev alldeles kär i ett par öronmuffar från Burberry men kände mig snål inför julen så jag köpte dem inte. Det är tufft att ta körkort på egen hand. Jag är stolt att jag klarade det men nu måste jag hålla i pengarna ett tag tills jag fyllt på sparkontot igen. Det är jobbigt men nödvändigt. En liten parentes. Jag köpte dock en sak till mig själv; en Moët & Chandon - antingen sparar jag den till nyårsafton eller så öppnar jag den i helgen för att fira mig själv. Vi får se.

Klockan 17.00 - äntligen tillbaks på jobbet efter en lång taxifärd från Landvetter! Niklas var snäll och kom och hämtade mig. Vi gick ett varv i mataffären och sedan fick jag äntligen komma hem. Jag började med en dusch för att tvätta bort all smuts. Sedan packade jag upp resväskan och åt massa smörgåsar. Det finns ingenting som går upp mot det man äter hemma!


Min hemrese-outfit
Samma som dagen innan fast vanliga leggings och en kofta ovanpå t-shirten. I håret har jag mitt älsklingsdiadem från H&M.



Så här glad var jag när vi anlänt i Köpenhamn - jag älskar flygplatser, det är så rent, prydligt och fint överallt (och då menar jag naturligtvis större flygplatser).

PS! Gissa vem jag såg på Landvetter! Daniel Westling! Haha.


TYSKLAND DAG 2

skrivet: 2009-11-26 ♥ 20:49:12

Dag 2:

Fick sova till 6.00 idag, skönt! Frukosten nere i restaurangen var helt godkänd! Goda frallor, stort utbud av pålägg, godsaker, olika drycker och fint dukade bord. Jag åt tre små frallor (man får ju passa på) med paprika på, en liten skål yoghurt med frukt och bär i och drack en kopp kaffe. Sedan pågick mötet från 8.30-16.00. Därefter åkte vi tillbaka till hotellrummen och lämnade av våra datorer och begav oss ut på stan. Vi sprang runt i massa olika butiker och hur gärna jag än ville shoppa så hittade jag ingenting som jag ansåg att jag behövde. Vi besökte även julmarknaden som bestod av massa små bodar med julbelysning på. De sålde allt möjligt från grillade kycklingar och korvar till smycken och stearinljus. Jag köpte ingenting men njöt av julstämningen och doften från donuts och brända mandlar. Efter några timmars shopping blev vi hungriga och bestämde oss för att leta efter en restaurang. Vi gick i flera timmar kändes det som och när vi äntligen hittade en restaurang som såg helt perfekt ut så möttes vi att moln av cigarettrök i dörren... perfekt. Vi letade lite till men bestämde oss för att gå tillbaks till hotellet och äta och maten där var jättegod så det gjorde ingenting. Jag åt en vegetarisk rätt med grönsaker, ris och currysås. Lite efterrätt tryckte jag naturligtvis ned i magen också. Prio 1: Lära mig att säga stopp!

Kvällen avslutades i hotellbaren men eftersom vi skulle upp tidigt blev det inte alls sent. Klockan tio låg jag i sängen och sussade.






När vi flyttade över till baren var jag bara tvungen att byta skor, hade gått i plattisar hela dagen. Dessa kommer från DNA.

Mina tre efterrätter. Den till vänster var äcklig men de andra två åt jag upp. :)


TYSKLAND DAG 1

skrivet: 2009-11-26 ♥ 20:15:19

Äntligen hemma!
Nu tänkte jag lägga upp lite bilder och skriva lite kort om mina dagar i Tyskland. Dag 1:


Efter två flyg anlände vi på Hannovers flygplats ungefär klockan 19.00. Därefter tog det en timma att åka till Magdeburg. De andra skulle sätta sig i baren och jag ville naturligtvis följa med men jag var jättetrött och mådde lite dåligt så jag stannade på hotellrummet, tog en dusch, åt lite och kikade på dubbade tv-program. Inte ett enda engelskspråkigt program hittade jag så det fick bli någon form av dramaserie innan jag hittade Simpsons och 2 1/2 män, inte mina favoritprogram direkt men det fick duga.

Recension av hotell Ratswaage: Jättefint hotell, stort plus för de fina juldekorationerna. Personalen var trevlig. Rummet var stort och fint. Inte så lyhört. Mycket förvaring. Stora fönster. Jättegod frukost. Några minus: Ingen golvvärme i badrummet, äckligt duschdraperi (varför förföljer äckliga duschdraperin mig?!), heltäckningmatta (big no-no), usel hårfön, konstigt duschmunstycke, tv:n gick inte att stänga av via fjärrkontrollen, rummet var iskallt, udda belysning i hallen, inget gratis internet. Betyg: Svag 4/5


En liten rundtur på hotellrummet

Min vackra utsikt
- Det "blå huset" var ett varuhus som hette Karstadt, typ NK fast mycket sämre standard. Hittade massa roliga lösögonfransar från ArtDeco där. Ångrar att jag inte köpte på mig några!

God natt!


JULMARKNAD PÅ TYSKA

skrivet: 2009-11-25 ♥ 15:18:17

En liten snabbis innan vi ska åka till hotellet. Mötet är över nu och enligt rykten så finns det en julmarknad precis vid vårt hotell så dit tänkte jag spatsera när vi lämnat av väskorna. Det ska bli riktigt mysigt! Tyskland julpyntar väldigt speciellt, det är väldigt klassiskt och fint, inte så mycket skit som det kan vara hemma i Sverige. Ni vet, plasttomtar och så.


EN HÄLSNING

skrivet: 2009-11-24 ♥ 21:35:28

Hej. Nu är vi framme i Tyskland. Jag sitter i receptionen och skriver för man var tvungen att betala för internet pa rummet. Onödigt, tyckte jag. Resan har gatt bra och jag har precis tagit en dusch och ätit en smörgas och tänkte förbereda mig för att ga till sängs om en liten stund. Imorgon blir en lang dag! Jag har filmat lite pa hotellrummet men kunde inte lägga upp det nu för det finns ingenstans att sätta in minneskortet men jag lovar att lägga upp det när jag kommit hem!

Nu ska jag tassa upp till mitt rum och se pa dubbade tv-program i sängen. Hotellet är jättevackert julpyntat förresten! Loves it!


HALLO DEUTSCHLAND

skrivet: 2009-11-24 ♥ 11:35:36



Om en timma hoppar jag in i en taxi som ska köra mig till Landvetter och sedan vidare till Tyskland på jobbresa. Jag kommer att komma hem igen torsdag eftermiddag. Om jag kan och hinner så kommer jag att uppdatera bloggen från hotellet. Ni får hålla utkik helt enkelt!

Auf Wiedersehen, meine Lieben!


091123

skrivet: 2009-11-23 ♥ 20:46:53

En del rökar ihjäl sig, en del dricker ihjäl sig, andra stressar ihjäl sig och jag packar ihjäl mig. Varför kan jag aldrig göra något lagom? Jag hatar att välja ut kläder i förväg, det går ju inte. Jag kanske inte alls känner för att ha på mig det jag valt ut på onsdag. Vad händer då? Det känns inte bra. Ändå har jag en reservoutfit med mig. Och accessoarer. Till vilken anledning?! Jag får väl acceptera min svaga punkt och rycka på axlarna. Imorgon lyfter planet vare sig jag är redo eller inte. Snälla kläder, gör mig rättvisa på onsdag.

En sak som gör mig på bra humör är att jag målat naglarna i en av mina favoritnyanser av rött; An affair in Red Square från OPI. Den är lagom röd med lite skimmer i.



Nu ska jag krypa ner under täcket och försöka få en god natts sömn. Ska upp 05.00 imorgon så ju tidigare jag somnar desto bättre! God natt.


PACKNINGSKAOS!

skrivet: 2009-11-23 ♥ 17:57:28

Åh, jag är sämst på att packa. Tre par skor, behövs det till en dag?!? Men hur ska jag kunna välja bort antingen stövlar, höga klackar eller ett par ballerinaskor? Det går ju inte. Åh, typiskt mig. Och så kan man ju inte packa klart förrän imorgon bitti eftersom man ska använda hälften av packningen när man fixar till sig.  ...Äsch, jag kanske har lågt blodsocker, har inte ätit sedan lunch. Ska värma lite soppa och smöra några smörgåsrån och sätta mig framför ett avsnitt Lost.


091122

skrivet: 2009-11-22 ♥ 20:40:50

Det kan inte vara bra att inte ens ha startat veckan och redan längta till fredagen. Jag har en ovana att stressa upp mig inför saker som egentligen kunde bli roliga om jag bara tog det lite lugnt. Jag ska försöka tänka bort det den kommande veckan; jag ska ju göra jätteroliga saker! Åka på möte i Tyskland, adventspynta, sälja mina armband och julkort på julmarknad, mysa med min pojkvän, åka på ett studiebesök, komma hem till en vitmålad hall (vi har väggarna längs trappan kvar), beställa möbler och fylla kylskåpet med massa ny mat. Kanske ska jag baka lite också till första advent... Hihi. Klart jag ska. Och tända pepparkaksdoftljus. Åh, nu längtar jag ju ännu mera till fredag! Typiskt. ...Fast av en helt annan anledning!



JULKORT

skrivet: 2009-11-22 ♥ 18:19:38

Här ska ni få se några nya julkort som jag åstadkommit, inte bara idag utan förra helgen också. Alla kort har matchande, dekorerade kuvert.













Nu ska jag lägga på en fuktgivande ansiktsmask och sätta mig i soffan med varm nyponsoppa och glass och bara mysa. Snart börjar Gossip Girl!


HJÄLP

skrivet: 2009-11-22 ♥ 09:45:49

Jag skulle ju jobba idag och så vaknar jag fullständigt inspirationslös. Ångesten byggs upp inombords. Vad ska jag göra?! Man kan ju inte trolla fram inspiration. Plan A är att ta en dusch och se om det rensar huvudet lite. Plan B är att tvinga fram den. Plan C är att hänga mig.


091121

skrivet: 2009-11-21 ♥ 23:12:06

Smulan ligger i sängen och ska strax dra täcket över sig men först blir det lite jobb på datorn. Jag har jobbat hela dagen med diverse olika saker. Ska ha med pyssel på en julmarknad nästa helg så jag förbereder så mycket jag bara kan. Tre dagar försvinner den kommande veckan då jag måste iväg på en jobbresa till Tyskland. Väldigt olägligt så här innan första advent men jag får styra upp en bra planering så ordnar det sig säkert.

Idag har jag haft mysigaste jobbdagen ever förresten! Vi har druckit bubbel (alkoholfritt såklart) och fikat supergod fika, firat mitt körkort och även ett par som hade 60-årig bröllopsdag idag. Det är nog något som jag aldrig kommer att uppleva. Om jag och Niklas gifter oss innan han fyller år nästa gång kommer han att vara 95 år då! Vi får väl hålla tummarna för att man uppfunnit en åldersuppstanningsmaskin innan dess!

På tal om advent, håller ni inte med om att det har gått väldigt fort från slutet av sommaren till dit vi befinner oss nu? Jag har inte alls hängt med. Vanligtvis är jag i full gång med julklappsinköp, bakning och pepparkaksätning vid det här laget men i år ligger jag väääldigt långt efter. Idag köpte jag mina första två julklappar. Och nu tänkte jag sätta mig och skriva iordning min önskelista som också är försenad. Måste bestämma vad jag ska köpa till alla också ju! Jag har mycket att hinna ikapp till under morgondagen. Jag som inte gillar sådan här typ av spontanitet. Usch och fy!


Årets första julklappar - köpta och inslagna av mig såklart. De är till dig, mormor. :)

Vad skönt det var att skriva av sig lite! Nu ska jag sätta igång och jobba.


TODAYS OUTFIT

skrivet: 2009-11-21 ♥ 18:11:40



+ strumpbyxor, en Vera Wang-parfym och massa smycken.

Ögonskuggan är sminkad med en Diorpalett.


ME LIKE PRESENTS

skrivet: 2009-11-21 ♥ 17:56:28

Jag är en riktig presentälskare. Finns det något bättre?! (Ja, naturligtvis ska det vara något man vill ha och tycker om.) Nu när jag fick körkort fick jag massa presenter av mina nära och kära, tänkte visa er vad det var för något.


En novemberkaktus med rosa blommor

En stor tomte

En orkidé

En skyddsängel - kan aldrig vara fel med tanke på alla fartdårar!

Ett par Thomas Sabo-örhängen. Det gick inte att få någon bättre bild med de är väldigt fint slipade! Älskar dem!

+ En valfri Thomas Sabo-berlock med en bil, kort, doftljus, en bakelse, ett blomskott, massa kramar och sms och såklart:


En egen nyckel till Niklas bil!


091120

skrivet: 2009-11-21 ♥ 15:14:15

Hej allihop! Jag är inte död utan lever i allra högsta grad. Men har inte hunnit blogg förrän nu på grund av STRESS STRESS STRESS.

Igår tog jag min allra första biltur ensam. Det var hur kul som helst! Efter jobbet hämtade jag upp mamma och sedan åkte vi till Slöjd-Detaljer och köpte pyssel. När jag kom hem slängde jag i mig en halv kycklingrulle, fixade till sminket lite och stack till en kompis där vi spelade Buzz och Brainstorm (sjukt roligt sällskapsspel)! Som ni förstår hade jag ingen chans att blogga igår eftersom jag hade fullt upp, hann knappt andas mellan alla ärenden! Vi hade en jätterolig kväll hos Robban i alla fall. Jag köpte med mig en lussekatt, skumtomtar och karameller som jag smaskade på medan de andra drack sina öl. På hemvägen tvingade Niklas in mig i McDonalds drive-in. Jippi, tänkte jag men det gick faktiskt bra. (Det är en väldigt skarp sväng på vår drive-in) så nu har jag gjort nästan allt som går att göra med bilen förutom fickparkering. Det är så himla roligt att ha körkort!!

Har fått lite mer körkortspresenter också men det visar jag senare!


Min söta outfit igårkväll
Topp från Isabel Kristensen
Lacktights från MQ
Diadem från H&M
Accessoarer från Thomas Sabo och Guess
Parfym från Marc Jacobs



Brainstorm-glasögonen kanske inte passar outfiten men söta är de!


SANTA BUDDIES

skrivet: 2009-11-19 ♥ 21:15:23

Jag har tjuvstartat jumyset med att titta på julens sötaste film; Santa Buddies. Massa små hundvalpar som ska rädda julen. Kan det bli mysigare? Snö, julgranar, tomten, lite julsånger och ja, valparna har tomtekläder på sig! :D


De är ännu sötare i filmen!

Nu ska jag lägga huvudet på kudden! Det har varit en lååång dag. Imorgon tar jag bilen till jobbet. Hoppas det ösregnar!


LUCKY 19

skrivet: 2009-11-19 ♥ 19:03:26

Jag föddes den 19:e, har namnsdag den 19:e juli och 19:e november och SÅ TOG JAG MITT KÖRKORT IDAG, den 19:e!!! Lyckonummer, måntro? Jag har varit så nervös i några dagar men nu är det äntligen över! Och jag har nog aldrig kramat så många människor på en och samma dag förut och mungiporna gör nästan ont av allt leende men det är det värt. Önskar bara jag kunde få krama min älskling också. Men jag får väl vänta tills imorgon. Typiskt honom att alltid jobba. Alla på mitt jobb var supersnälla och när jag bjöd dem på fika hade de kommit på en rolig sak; de hade stoppat ett par nycklar i ett kuvert och skrivit Postkodlotteriet på och så överlämnade de det och sade att Rickard Sjöberg hade varit där. Haha. Och snälle Martin köpte en rosa bakelse till mig som stod inne på mitt kontor när jag kom tillbaks efter ha varit på stan och handlat fika till alla. Gulligt!

Efter jobbet cyklade jag hem till mormor och berättad för henne och sedan bar det av hem till mami som bjöd på grillad kyckling, stekta champinjoner, sallad och chips. Jag åt som en häst! Jag fick en jättesött kort av henne och nästa vecka ska vi gå och välja en berlock till mitt Thomas Sabo-armband, jag får välja själv bara det är en bil. Perfekt present! Jag fick 12 små doftljus också. 6 av dem doftar pepparkaksdeg så de ska tändas nästa vecka när jag adventspyntar tänkte jag. Julstämning.

S t o r t   t a c k   t i l l   a l l a   s o m   h a r   g r a t u l e r a t   m i g   o c h   j a g   l o v a r   a t t   j a g   s k a   k ö r a
f ö r s i k t i g t   o c h   i n t e   k ö r a   p å   e r! ;) Och tack för en underbar dag, jag kommer aldrig att glömma den!


Så här såg jag ut innan uppkörning. Dödsnervös.

Den söta bakelsen jag fick av Martin

Sött kort av mami

Bilden talar för sig själv

Nu ska jag fixa iordning lite kvällsmat och lägga mig i soffan och se på en film och bara ta det lugnt. Tänk vad skönt jag kommer att sova inatt! Inga uppkörningsmardrömmar, ingen oro, ingenting. Bara jag, täcket, kudden och Colin som ligger intill och myser.


ON THE EDGE OF THE CLIFF

skrivet: 2009-11-18 ♥ 20:16:25

Jag har laddat inför morgondagen med nytt nagellack, två Lost-avsnitt och lite hundlek. Nu ska jag snart börja förbereda för sänggång. Ska upp supertidigt imorgon. Inte ens regndroppar mot fönsterrutan kan få mig att ligga och dra mig när klockan ringt. Måste upp. Måste ut. Imorgon är det min namnsdag. Jag har längtat och farat för denna dag ett tag nu men nu är den här och om några ynka timmar är den över. Men jag vet att den är min. Hela min aura har talat om det för mig i flera veckors tid. Jag har sett och känt glädjen i mina drömmar. Och om universum är på min sida kan det väl inte gå fel?

Wish me luck.


091118

skrivet: 2009-11-18 ♥ 16:39:19

Jag har haft världens bästa dag på jobbet idag! Jag älskar min arbetskamrater men idag har jag suttit alldeles själv i vår del av övervåningen och spelat musik och grejat helt efter min egen takt. Det har varit så avslappnande och skönt! Jag är verkligen en ensamvarg. Sällskap är verkligen trevligt men så lugn och harmonisk man blir när man inte utsätts för andra människors energier! Har ni tänkt på det? Me like.

En sak som inte alls muntrar upp mig just nu är ösregnet. Jag vill åka hem men vill samtidigt inte förstöra min FCUK-kappa med mitt nytonade hår. Jag får fixa en specialare med tofs, mössa och cykla fort som attan. Eller be till Gud att han pausar en stund. Det är ju liksom jag som frågar.


091117

skrivet: 2009-11-17 ♥ 20:03:09

Idag har jag legat i soffan och sett på tv hela dagen. Jag pysslade en liten stund men fann ingen glädje i det heller. Helst vill jag dra täcket över mig och sova till kl. 12.00 imorgon (aldrig hänt någonsin men ändå...) men som vanligt, plikten kallar. Fast onsdagen kommer att gå på halvfart. Det har jag bestämt redan nu.


091116

skrivet: 2009-11-16 ♥ 19:14:52

Jag skrev ett långt inlägg men raderade det precis. Det speglade inte min dag alls. Min dag har varit skit. En skitmåndag har det varit. Och jag är fortfarande nere. Önskar jag kunde hitta på något som kunde göra mig glad men just nu känns allt tråkigt. Har försökt pyssla, se på tv, äta choklad men så ramlar jag tillbaks i den där sinnesstämningen. Jag ska sova bort den. Förhoppningsvis.


PHOTO SHOOT #1

skrivet: 2009-11-15 ♥ 20:05:40







*Bilder från 2004-2005. Fotograf: Eric. Smink och redigering: Smulan.


091115

skrivet: 2009-11-15 ♥ 19:43:12

Denna dag har spenderats vid köksbordet. Nästan hela i alla fall. Jag har pysslat för fullt och har knåpat ihop massa julkort nu. Det är så roligt att jobba med färger och mönster!

Jag myser när jag går genom vår nya, vita hall. Det är så fint och jag vill få ordning så fort som möjligt! Imorgon ska vi ta en liten tur till möbelaffärerna och kika vad som finns. Jag har tittat på Ikeas hemsida men inte riktigt hittat det jag ser i mitt huvud.

Nu ska jag se på tv en liten stund innan jag myser ner mig i sängen. Jag ska gå upp kl. 4.45 imorgon så jag ska försöka somna så fort det bara går. Jag kan ju i alla fall försöka vara pigg...


Det kanske inte direkt är vinterväder ute men idag har jag smakat på en Vintermums; en ny Risifrutti med kanelris och björnbär/blåbärssylt. Den var jättegod!


NYMÅLAD HALL

skrivet: 2009-11-15 ♥ 14:10:21

Jag är så himla nöjd över min nya hall! Den är helvit och fin istället för vinröd. Vi håller på att titta på lite nya hallmöbler också men har inte riktigt bestämt oss än... ska vi ha en hatt- och skohylla + byrå eller en garderob + byrå? Jag ska sätta mig och titta på internet och mäta och greja ikväll. Förhoppningsvis kommer jag fram till något bra.


Möbler från Ikea och EM Möbler

Såhär ser det ut nu ungefär. Det röda i trappan ska också bli vitt!

Från andra hållet


091114

skrivet: 2009-11-14 ♥ 23:23:31

Jag har mobilbloggat under dagen men det har tydligen inte registrerats... Hursomhelst har jag inte haft tid att sitta vid datorn idag. Vi har haft fullt upp. Jag lyckades sova ända till 8.50 idag vilket jag tyckte var skönt. Sedan jobbade jag lite vid datorn en timma och efter det blev det frukost. Sedan gav vi oss ut och övningskörde i två timmar. Jag var helt slut efteråt och låg och vilade en stund i soffan. På eftermiddagen har Niklas målat klart i hallen och jag har pysslat julkort och lagat mat. Hemmagjorda hamburgare med grönsaker och pommes chateau stod på menyn, supergott blev det. Nu gör vi oss redo för en helkväll med Call of Duty: Modern Warfare 2. Vi ska co-opa alla banorna. Det är sjukt skoj! Lovar att lägga upp bilder imorgon! Nu ska jag fortsätta umgås med min pojkvän. Vi har bara ledigt en dag tillsammans varannan vecka och idag råkar vara den lediga dagen så jag försöker ta vara på den så mycket jag kan!



*Inlägget är från 19.00. Blogg.se har krånglat ikväll.


SHORT'S STORY

skrivet: 2009-11-13 ♥ 19:22:55



Målade naglarna i glada Short's Story från OPI igår. Nu är de vitprickiga med målarfärg. :)


PROJEKT MÅLA HALLEN

skrivet: 2009-11-13 ♥ 19:11:38

Uppdateringen idag har varit minimal. Vi målar om hallen. För fullt. Och det blir så fint! Jag kommer att trivas hundra gånger bättre när det är klart. Lite nya hallmöbler ska inhandlas också. Temat är vitt. Jag älskar vitt.


Under konstruktion


MODERN WARFARE 2

skrivet: 2009-11-12 ♥ 21:18:39

Love it! Sjukt bra spel. Hann tyvärr bara spela två banor (online) idag men i helgen ska jag och Niklas co-opa hela spelet. Ska bli superkul! Två handkontroller, en skål med godis och världens bästa krigsspel; kan det bli bättre?!






ELEFANTFOSSINGAR

skrivet: 2009-11-12 ♥ 19:46:49

Ikväll har vi ätit mysig och god kvällsmat; nybakade elefantfötter från bageriet med marmelad. Mumsigt. Jordgubbsmoussetårta, kyckling och rotfrukter och smörgåsrån är annat som jag stoppat i magen idag.


Söta va?

Nu ska jag sätta mig med min rosa Xbox-kontroll i händerna och spela nya Call of duty: Modern Warfare 2!!


H&M

skrivet: 2009-11-11 ♥ 19:45:39

Måste ju visa vad jag beställde idag!



Ett par örhängen, ett diadem, två pyjamasbyxor, en hårdekoration, en underbar klänning och en mysig hallonröd luvtröja med varmt foder som jag kan ha på mig hemma där vi för övrigt har det iskallt! Alltihop är från H&M.


Är alldeles förälskad i denna!


091111

skrivet: 2009-11-11 ♥ 18:49:45

Sömnbristen har gjort mig likgiltig. Ikväll har jag mått sådär. Bara legat i soffan och sett på 24, kall som en isbit och med en ångestkänsla i bröstet. Jag ska leka lyxfällan när detta inlägget publicerats. Behöver få koll på min ekonomi. Stora utgifter nästa vecka. Som tur är till ett gott ändamål. För övrigt har jag haft en orutinerad dag. På gott och ont. Jag gillar struktur och planering. Men jag har trivts ändå. Nu har jag ett rent kontor igen.

Önskar att jag hade haft någon att tala ut med ikväll men ingen finns tillgänglig. Så jag umgås med Jack Bauer. Han talar och jag lyssnar fascinerat. Tvärtom hade varit att föredra...


GIVEN UP

skrivet: 2009-11-10 ♥ 20:58:46

Till alla er andra insomniacs därute;



Chester Bennington sjunger lika underbart som Wentworth Miller är snygg. Så det så.


091110

skrivet: 2009-11-10 ♥ 20:25:16

Efter en natt med världens sämsta sömn tog jag mig an denna tisdag med hjärnan på standby och ögonen i kors. Jag har inte kunnat sova riktigt på flera nätter. Jag vet inte om jag bara varit pigg eller om jag varit övertrött men efter jag släckt lampan har jag legat och rullat omkring fram och tillbaka under täcket utan att kunna somna i flera timmar. Nu har jag fått nog. Därför har jag preparerat med tv-tittande under en filt ikväll, ni vet så man får trötthetskänslan i kroppen. Och jag har den nu. Frågan är om hjärnan hänger på. Vi får väl se.

Den pigga versionen av mig vill gärna hitta på massa roliga saker just nu! Hon vill gå på bio och se 2010 och Flickan som lekte med elden, hon vill måla om i hallen och köpa nya möbler, hon vill gå på after work på fredag, träna bilkörning, pyssla julkort, fixa ny bloggdesign, boka en resa och komma igång med träningen igen.
H u r   s k a   j a g   f å   i h o p   a l l t   d e t t a   o m   j a g   i n t e   k a n   s o v a?!


Fina vinterlöv. Bilden fanns på min dators hårddisk.


091109

skrivet: 2009-11-09 ♥ 20:48:25

Jag har suttit i en avslappnad utbildning hela dagen. Skönt med lite omväxling i det annars så rutinfyllda arbetet. När jag väl kom hem fortsatte jag att ta det lugnt med lite vardagssysslor innan jag fick ta emot besök av mami. Hon hade med sig lite saker till mig som jag beställt av en liten pandasäljare. En ljuslykta, en osthyvel, julkort, karameller och en almanacka (alltihop från WWF). Ljuslyktan var jättesöt. Den har stått på bokhyllan och lyst medan vi har suttit i soffan och pratat, sett på tv och spelat spel. En perfekt måndag.


Ljuslykta med tigrar från WWF

En liten present till Enyal - Congrats, man!! 


MÅNDAGENS OUTFIT

skrivet: 2009-11-09 ♥ 17:30:58





Bilderna blir lite udda när jag måste ta dem själv men det får duga!

Blus från H&M
Jeans från Mango
Tröja från Stockholm
Smycken från Thomas Sabo, Guess och mami
Parfym Diamonds från Armani
(PS. Räknar inte med jobbtofflorna här)


ARMBAND

skrivet: 2009-11-08 ♥ 20:09:45


47. Lila/turkos med en fyrkant och två rundade pärlor

48. Lila/turkos med fyrkanter

49. Ljusrosa glaspärlor med kristaller

50. Svart onyx med röda pärlor

51. Silverkristaller med lila

52. Silverägg med röda pärlor och mindre silverpärlor

53. Silver och rosenkvarts

54. Silverägg med kristallbollar och röda pärlor

Beställningar kan göras i kommentarsfältet eller till min mail [email protected]!


091108

skrivet: 2009-11-08 ♥ 15:43:01

Jag har en alldeles underbar söndag. Jag pysslar, mumsar i mig godis, ser på 24, lyssnar på julmusik och njuter av ledigheten! Idag svävar jag på moln; vita, fluffiga, mjuka moln. Imorgon återgår jag till vardagen igen men jag har fortfarande några timmar på mig att mysa och bara ta det lugnt. Hoppas de går riktigt långsamt!






Några av julkorten jag knåpat ihop idag


TILL HUSSE

skrivet: 2009-11-08 ♥ 12:32:00

Grattis på fars dag! Du är världens bästa husse! Kram Smulan, Colin och Attila


JULPYSSLET ÄR ÄNTLIGEN IGÅNG!

skrivet: 2009-11-07 ♥ 18:31:19

Nu har jag kommit igång med mina julkort. Det tog ett tag innan jag kunde sätta igång för jag hade så många olika idéer och så mycket material men så började jag lite lätt och fick ihop ett kort på någon timma. Eftersom jag funderar samtidigt tar det lite tid. Men jag blev hur nöjd som helst! Hoppas ni tycker att det blev fint.


Inte lätt att tänka med så här mycket saker överallt men samtidigt måste man ju få en överblick av vad som finns att använda!

Mitt första julkort 2009


KURT GEIGER

skrivet: 2009-11-07 ♥ 18:17:25



Kurt Geiger 09


RED LIPS

skrivet: 2009-11-07 ♥ 15:40:06

Typiskt! Jag vaknade 8.29 av att mobilen inte hade ringt som den skulle kl. 7.00. Jag som skulle locka håret... Det fick bli en improviserad look med långa fransar och röda läppar istället. Lockarna sparar jag till en annan dag. Och om jag ska vara ärlig gjorde det mig ingenting, jag behövde få sova ut! Idag har jag myst omkring bland julkartonger och nytt presentpapper. Jag är så inspirerad att skapa just nu så det bara bubblar i hela mig. Så därför ska jag sätta mig med några av mina projekt nu i eftermiddag. Antingen blir det julkort, bloggdesign eller armbandsknytning. Det är så underbart när man kan välja själv vad man ska göra! Dessutom ska jag dricka mitt nya hasselnötskaffe från NK, men först ska sminket bort.


MOUSSE

skrivet: 2009-11-06 ♥ 22:06:47

Kvällen lider mot sitt slut. Jag har haft mys med tända ljus och chokladmousse. Mumsigt. Men nu måste jag krypa ner i sängen. Jag ska upp tidigt imorgon och locka håret!


Chokladmousse i varsin mugg

Imorgon ska jag börja pyssla lite julkort om jag hinner. Jag har riktig julstämning och känner mig full av inspiration. Men först ska jag spendera några timmar bland parfymflaskor och hudvårdsburkar.


DAGENS OUTFIT

skrivet: 2009-11-06 ♥ 18:00:59




Jättedålig bild men den får duga;
T-shirt från H&M
Kjol i ballongmodell fårn H&M
Leggings från Rut mfl
Tjocka knästrumpor från 365 Sunshine
Svart kashmirtröja från Sisters
(+ Fula jobbtofflor)
Parfym från Marc Jacobs (Lola)


091106

skrivet: 2009-11-06 ♥ 17:45:29

Jag har haft en alldeles jätterolig dag! På jobbet fikade vi en bakelse tillsammans i vårt mysiga lunchrum och på lunchen spelade vi kort. Jag vann inte men hade roligt ändå. Efter jobbet övningskörde jag i vår stora Ford Explorer. Niklas ville ge mig en present eftersom jag klarade teoriprovet så jag fick välja en blomma i min favoritaffär Liden Blommor & Trädgård. Eftersom jag aldrig kan nöja mig med en sak så slutade det med att jag fick med mig en vit brudorkidé i och en "earth orchid" (aldrig sett förut!) samt en vit kruka och två silverfjärilar. Jag gick därinne i en timma, det är så svårt att bestämma sig när allt är så fint!

Sedan handlade vi lite mat och på hemvägen stannade jag till hos mamma och tittade på hennes pyssel. Jag är så himla stolt över henne! Hennes saker är så fina och proffessionella. De är sådana saker som jag skulle köpa utan att titta på prislappen och det är ett bra betyg! Jag fick ett par hjärtörhängen av henne i present. Jättesöta! (Försökte ta bild men det syntes så dåligt).

Nu har jag tagit en dusch och hoppat i myskläderna. Niklas står i köket och förbereder vår middag; fläskfilé med rotfruktsblandning. Magen kurrar...


Orkidé och ny kruka. (Jag ska plantera ner den i krukan så man inte ser plastkrukan).

En ny orkidésort med guldmönster i bladen, ser ni att det glittrar?


SPECIAL DAY

skrivet: 2009-11-06 ♥ 14:47:19

Idag är det Gustav Adolfsdagen! Har ni ätit någon bakelse?


Chokladhuvudet var godast!

Nu ska jag köra lite bil, handla mat och få en överraskning av Niklas för att jag klarade teoriprovet! Me so happy!


skrivet: 2009-11-05 ♥ 20:57:40

Nu är jag riktigt trött. Hela lägenheten är städad. Jag trivs. Imorgon råder alltså försiktighet hemma hos oss och detta gäller både fyrbenta och tvåbenta varelser! Ska lägga mig i sängen med en av mina nya tidningar nu och bara titta på fina bilder. Imorgon kan jag börja blogga som vanligt igen. Och då lovar jag dessutom att svara på alla kommentarer! Skulle göra det nu men det var något fel på sidan.

God natt. Hoppas ni sover gott, det kommer i alla fall jag att göra! ♥


ÄNTLIGEN

skrivet: 2009-11-05 ♥ 18:46:36

Som jag har längtat efter denna dag! Teoriprovet är gjort och jag blev godkänd!! Äntligen. Nu är det slut på kvällar vid köksbordet med ögon som går i kors framför vägmärken och trafikregler. Nu är det klart. Uppkörningen är jag inte ett dugg orolig för; antingen klarar jag den eller så klarar jag den inte och då får jag prova en gång till. Men det här läsandet i boken kväll efter kväll, mardrömmar om nätterna, nervositeten... inte min grej!

...Så ikväll firar jag med storstädning! Jag vet, det låter ju helt sjukt men under de senaste veckorna har jag varit uppslukad av läsning och inte kunnat bry mig om vare sig städning eller tvätt eller ens mig själv ibland! Jag har bott i mina svarta leggings och mjuka tröjor med uppsatt hår och minimalt med smink, all ork har liksom spenderats på teorin. Så nu städar jag för fullt. Torkar av bordet som jag lagt beslag på sedan en månad tillbaka, plockar in alla pennor och block och tidningar som ligger utspridda; nu ska jag läsa er!, fixar med alla blommor, dammsuger och gör fint. Nu ska mitt liv återgå till det normala och därför är jag världens gladaste tjej idag!


GLADA TANKAR

skrivet: 2009-11-04 ♥ 20:54:23

Ledighet. Skratt. Julstämning. Presenter. Stjärnor på himlen. Snöflingor som yr. Kattungar. Fjärilar. Doften av hembakat bröd. Att lyckas. Andas ut. Frihet. Glitter. Familj och vänner. Att skapa. Känna sig nöjd. Vakna utvilad. Ta hand om någon. Slappna av. En varm säng. Ett väldoftande bad. Bli ompysslad. Frossa. Unna sig. Känna sig trygg. En grön gräsmatta. Löv som blåser i vinden. Fågelkvitter. Flärd. Hemmakär. Umgås. Somna intill den man älskar. Få vara barnslig. Strunta i regler. Springa barfota. Glömma bort tiden. Fly vardagen.




THIS IS IT

skrivet: 2009-11-04 ♥ 15:35:34

Sista kvällen innan. Även om jag våndas måste jag erkänna att upplägget ikväll är ganska mysigt; blanka böcker, ett sött anteckningsblock, myskläder, håret uppsatt i en busig knut, snöflingor som yr utanför fönstret, tända ljus och en stor skål med godis. Här ska det läsas, repeteras och skrivas för fullt under de kommande timmarna! Jag ska klara det här!


Åh, vad det ska bli skönt att slänga upp er i en låda på vinden sedan!

Kunde inte låta bli... men lovar att inte öppna och titta i dem förrän imorgon!!


091103

skrivet: 2009-11-03 ♥ 20:19:30

Förhoppningsvis återgår mitt liv till det normala på torsdag. Men tills dess får vi stå ut med dåliga uppdateringar här, kaos i lägenheten och sömnlösa nätter. Men jag räknar ner. Oddsen är på min sida.

Idag har jag varit på riskutbildning och halkkört. Det var ju jätteskoj. Jag som var så nervös att jag ville dö - helt i onödan. Typiskt mig. Hann även att gå igenom en "lilla uppkörning". Det var väldigt nyttigt för nu vet jag exakt vad jag ska träna på.

Imorgon är jag tillbaks på mitt kontor och förhoppningsvis har alla ätit upp fikabrödet som hade ställts in till mig. Jättesött av min chef att tänka på mig först när det blir över kakor och bullar (verkligen!) men jag försöker lära mig att hejda mig själv. Det är ju så fruktansvärt svårt att låta bli det där mumsiga... Jag skulle lätt kunna äta upp en hel kakburk utan problem. Därför är det bäst att undvika! Allt eller inget!

Nu ska jag lägga mig i min sköna säng och läsa lite teori innan jag somnar. Imorgon blir det läsning på högvarv hela kvällen men som tur är hinner jag med ett mysigt lunchavbrott med en familjemedlem mitt på dagen.


Halkkörning på Kinnekulle Ring


091102

skrivet: 2009-11-02 ♥ 19:24:49

Jag sitter i soffan, fullkomligt utmattad. Jag gick upp alldeles för tidigt och jobbade alldeles för länge, körde alldeles för mycket bil, åt alldeles för mycket godsaker och tog det alldeles för lungt när jag väl kom hem. Ingen bra dag. Jag skulle lätt ha sovit gott i sängen nu om jag gått och lagt mig där för en timma sedan. Istället kämpar jag med bromsservo och rattfrossa. Imorgon är det dags för halkkörning och lilla uppkörning. Som tur är har jag tagit ledigt från jobbet och tänker unna mig en välbehövlig sovmorgon till 7.00. Det är jag värd!


Vacker soluppgång var det idag i alla fall. Det vet hon som var först på jobbet.


MYSLÖRDAG

skrivet: 2009-11-01 ♥ 10:20:56

Igår hade vi en riktigt mysig lördag med massa tända ljus. Niklas bakade scones som blev supergoda tillsammans med marmelad och chokladkaffe. På tv:n fick Real Madrid en välfötjänt vinst och kvällen avslutades under täcket i sängen med en skräckis. Halloween är en överskattad helgdag. Visst hade det varit roligt att klä ut sig och gå på fest men jag mådde som allra bäst hemma i soffan med höstmys. Bus-eller-godis-jagande barn slapp vi också. Nedmontering av ringklockan is the shit!


Nybakade, varma scones

Nu ska jag fortsätta med teoriboken. 118 118 har nog aldrig använts så flitigt!







ForHair.se

Bling Skal