ÄNTLIGEN MÖRKT

skrivet: 2009-10-31 ♥ 18:42:41







Jag är sjukt nöjd med min söta pumpa!


HALLOWEENOUTFIT

skrivet: 2009-10-31 ♥ 16:40:20





Smink:
Svart pysselglitter från Panduro på ögonlocken
Transparent löspuder från Dior
Rouge Pink Star från Elizabeth Arden
Mascara Hypnôse och Fatale från Lancôme
Ögonbrynsgel 781 från Dior
Nagellack Silver Purple från Dior

Kläder:
Svart sammetstunika från Att.
Svarta leggings från H&M
Hårsmycke från Kappahl

Övrigt:
Örhängen från Tekniska Affären
Ring från Thomas Sabo
Parfym Chloé


HÖSTFINT

skrivet: 2009-10-31 ♥ 16:07:21

Nu är jag äntligen klar med entrén. Vi bor i lägenhet men vi har egen ytterdörr (dvs. ingen trappa) så vi har en liten "uteplats" utanför dörren och där tycker jag att det ska vara lite mysigt och fint om kvällarna så nu har jag ställt ut lyktor, blommor och en söt pumpa.


Ena sidan med murgröna, vit ljung, lykta och pumpa med lite granris

På andra sidan har jag ställt två enar eller töjor eller vad nu kallas (Anwen - du kan rätta mig på måndag) och en till lykta som jag dekorerat med mossa och kottar

På väggen sitter två likadana krukor med ljung och en sorts silverväxt

Jag ska försöka ta bra bilder när det blivit mörkt ute så ni får se hur fint det ser ut då! Närmare jul kommer vi att sätta ljusslingor i enarna, det är jättefint!


HALLOWEENPUMPA

skrivet: 2009-10-31 ♥ 10:09:28

Nu har jag pysslat klart min lilla pumpa. Det fanns inga stora så jag fick köpa en liten men det gör ingenting. Desto mindre trådar och pumpakött att gräva ut. Hoppas ni tycker att den blev fin! Bilden är lite dålig, jag fick ställa in den i ugnen för att det skulle synas bra. När jag ställer ut den sedan ska jag använda mig av ett större värmeljus så det syns lite bättre.


Jag har borrat massa små hål överallt. Hoppas det syns bättre när jag ställer ut den utomhus.


BUZZKVÄLL

skrivet: 2009-10-31 ♥ 08:08:50

Jag hann ju aldrig blogga igår innan vi åkte iväg till våra vänner för att spela Buzz. De har tydligen släppt en ny version av spelet och då kan man spela åtta stycken på en gång. Hur bra som helst, ingen behöver sitta och vänta! Det var jätteroligt att spela igår men kl. 22.00 fick vi åka hem, vi kunde inte hitta någon hundvakt igår. Typiskt. Men det gjorde ingenting. Jag har fullt med planer denna lördag och ju fortare jag kommer igång desto bättre!


Så här såg jag ut igår;
Enkel sminkning med Eight Hour Cream på läpparna
Parfym: Marc Jacobs Lola
Helsvart i leggings och tunika från H&M + paljettbolero från Mango


MQ

skrivet: 2009-10-30 ♥ 16:57:46

Har precis kommit hem från jobbet + alla ärenden vi skulle uträtta. Fick med mig en påse från MQ hem också. Nu ska jag göra iordning mig så jag ser presentabel ut när vi går bort. Just nu sitter jag i en tjock militärtröja och tights. Mysigt och skönt men kanske inte den snyggaste outfiten.


Svarta leggings med nitar på sidorna, ett par tjocka strumpbyxor och en lila tröja. Jag trodde att den var kortärmad men när jag kom hem fick jag se att den var långärmad. Så jag ska förmodligen lämna tillbaks den imorgon. Vad tankspridd man kan vara ibland...

Massa växter. Idag är det ingen idé att göra fint, det är ju kolsvart ute, så det får bli morgondagens projekt.


SHUT UP AND DRIVE

skrivet: 2009-10-30 ♥ 13:55:45

Jag sitter i bilköpartankar. Vad säger ni om de här sötingarna?


Bugatti Veyron, ca 10 miljoner

Toyota FT-80


Jippi! Jag...

skrivet: 2009-10-30 ♥ 06:49:57
0-1b82e5efc04121fed3a64c40ab4b40e1.png

Kolla varifrån!

Jippi! Jag hann med bussen idag. Idag blir en hektisk dag så en lugn bussfärd till jobbet känns bra!


FREDAGSPLANER

skrivet: 2009-10-29 ♥ 20:45:19

♥ Jobba
♥ Övningsköra
♥ Handla mat
♥ Ärenden på stan?
♥ Åka till Liden och köpa uteväxter + fixa iordning dem hemma
♥ Ställa ut lyktan
♥ Laga och äta mat
♥ Läsa lite teori
♥ Plocka iordning på köksbordet
♥ Gosa med hundarna
♥ Ta en dusch + sminka upp mig lite
♥ Spela Buzz med mina vänner

Tänk när man var liten och bara brydde sig om vad man skulle leka härnäst.
Nu ska jag leka sovleken för jag är dödstrött. Det sade mina ögonlock.


HALLOWEENPRESENT

skrivet: 2009-10-29 ♥ 20:30:07

Första lussekatten ligger i magen. Den var god. Idag fick jag min första amaryllis för i år. Det är riktiga julblommor tycker jag! (Även om jag fick den som Halloweenpresent). Mormor hade varit söt och köpt den till mig igår så idag fick jag hämta den efter jobbet. Hon hade köpt massa fina dekorationsstenar till också och en liten kottegubbe som skulle vara med i planteringen. Fixa iordning blomman fick jag göra själv men det gjorde inte så mycket, jag tycker ju om att pyssla. Hoppas det blir många blommor på den. Det är obegripligt för mig hur en liten lök kan skapa så stora och fina blommor.


Så här blev det. Vita, svarta och guldiga stenar ovanpå jorden. Det blir fint till mitt julpynt i köket om en månad!


091029

skrivet: 2009-10-29 ♥ 19:39:17

Efter 10,5 timma på jobbet kunde jag äntligen åka hem och ta det lugnt. En promenad i mörkret med Colin följdes av en varm dusch och lite kvällsmat. När jag tänker tillbaka på dagen så tyckte jag nog faktiskt att den var riktigt rolig även om den var lite för hektisk för min smak. Jag körde på landsväg med bilen på morgonkvisten; många intryck. När jag kom tillbaks var det lite möten och sedan tog vi OBA:n och åkte ut på en shoppingrunda. Vi har fått vårt första riktiga lunchrum på jobbet och med mästerinredaren Anwen borta fick jag och Calan axla ansvaret att fixa iordning rummet. (Hoppas han inte kastar ut allt genom fönstret på måndag). Hursomhelst, blev det riktigt fint! Det saknas fortfarande lite saker, dekorationer på väggarna, hushållspappershållare, besticklåda och lite annat smått och gott men överlag blev det hur mysigt som helst.


Fint va? Det syns inte på bilden men vi har tända ljus på sidorna. Kaffetermosarna och kakfatet ska naturligtvis inte stå där i vanliga fall, vi har dukat upp för invigning just här.

Mysljus

Fina suckulenter

Goda småkakor

Från andra sidan

Hoppas det går bra att jag visar dessa bilder.


MINA ÖGONSTENAR

skrivet: 2009-10-28 ♥ 20:13:25




091028

skrivet: 2009-10-28 ♥ 19:33:23

Annorlunda och rolig dag. Jag har varit på kurs, riskettan, och spenderat eftermiddagen med att hamra ihop möbler till vårt lunchrum på jobbet. Jag tycker om sådana avbrott. När allting sker på rutin hela tiden blir jag snabbt uttråkad. Konstigt nog, planeringsfreak som jag är, men så är det. Jag känner mig ganska tom efter all information jag blivit matad med idag. Skrivkramp.

Just det,
jag hoppade in en snabbis på Amalias Fröjd och köpte kaffe på lunchen. Chokladkaffe och smörkolakaffe. Mina söta burkar började bli tomma. Så nu doftar det gott i hela lägenheten. Mysigt.

Förresten har första pepparkakan slinkt ner i magen idag. Eller rättare sagt, de fyra första. :)


Mumsigt värre. Jag låtsas inte om särskrivningen. Pet-peeve, ni vet.


091027

skrivet: 2009-10-27 ♥ 20:02:13

Trött tisdag. Kl. 14.00 åkte jag hem från jobbet efter flera timmars huvudvärk. 14.30 somnade jag i soffan till 24, 16.30 vaknade jag. Huvudvärken var borta liksom de två timmarna jag hade kunnat använda till massa andra viktiga saker. Men ibland måste man lyssna på kroppen också, eller hur? Och faktum är att jag kännt mig mycket piggare nu på kvällen även om jag upplevt efterdyningar av dagen. Skulle absolut kunna ha varit hemma imorgon men har Riskettan inbokad så det är lika bra att köra på som vanligt.


Min ögonsten ligger i andra änden av soffan när jag ser på tv. Mysigt.

Jag längtar till dagen då jag kan städa undan allt detta.
(Förlåt älskling för att jag har lagt beslag på köksbordet!)


TRÄKLACK

skrivet: 2009-10-27 ♥ 14:19:05



Vad tycker vi om träklackar?
Skon är designad av Kurt Geiger.


MUMS

skrivet: 2009-10-26 ♥ 19:46:53

Jag satt precis här och längtade efter lussekatter och saffranskaka och så kommer min älskling hem med två påsar, den ena innehållandes lussekatter och den andra saffransgifflar. OMG. Som en gåva ovanifrån, för så bra timing kan man väl inte ha?! Jag proppade i mig en giffel och lagrade resten i frysen. Hihi. Julstämning råder i mitt huvud. Någonstans bort ibak, bakom alla körkortstankar. Jag kommer inte att bli en normalt fungerande människa igen förrän jag har fått det. Det kommer att ta kål på mig!

Idag fick jag en ny arbetsuppgift. Och känslan jag fick när jag utförde den och var klar med resultat var obekant men underbar. Jag bestämde mig för en sak i den sekunden. Men jag ska vänta till nästa år. Hinner inte just nu. Känner jag exakt samma då, så strider jag planen i verket. Eller hur man säger.




Förresten så har jag tröttnat på att tala inför döva öron. I'm out.


091025

skrivet: 2009-10-25 ♥ 21:25:14

Denna dag har varit lång. Och det tycker jag är bra. Jag har hunnit med så fasligt mycket. Kanske inte exakt det jag behövde hinna med men massa annat, som jag ville hinna med. Till exempel tre avsnitt 24 i soffan tillsammans med världens gosigaste colliehund, en kopp chokladkaffe och en mumsig kanelbulle. Men nu är jag trött. Jag gick ju upp hutlöst tidigt imorses. Med det gör ingenting. Jag ska mysa ner mig under täcket med teoriboken (blä) och läsa om mörkerkörning (läs: sova). ;)


Okej, promenaden varade i ca två minuter då jag och Colin nästan sprang runt huset för att hinna in till dokumentären på fyran som började 18.00 och plocka iordning har jag gjort men inte överallt, men vad gör det?! Jag fortsätter imorgon!


SILVER PURPLE

skrivet: 2009-10-25 ♥ 18:05:39

Så här kul tycker jag det är att läsa teori inför ett prov:

Diors nya nagellack Silver Purple är väldigt snyggt! Aningen mörkare än på bilden är det dock.


RECEPT

skrivet: 2009-10-25 ♥ 14:56:00

Nu ska ni få receptet till en jättegod maträtt som jag brukar laga till mig själv. För er som bryr er om fett och kalorier så innehåller den väldigt lite av båda de sakerna!


Kyckling med grönsaker och ris

4 portioner:
1. Skär två stora kycklingfiléer i småbitar (om du är lat kan du klippa, det brukar jag göra). Smeta in dem i en liten marinad på olivolja, en vitlöksklyfta, salt och peppar. Ta ungefär så mycket som verkar bra. Låt stå i kylskåpet en liten stund medan du gör punkt 2.
2. Skär tre morötter, två rödlökar och några champinjoner i delar (så stora som du själv föredrar).
3. Häll kycklingbitarna i en stekpanna med olja i botten. Låt steka tills de får färg. (Krydda efter behag. Jag brukar strö över rosmarin och lite mer salt). Gör samma sak med grönsakerna fast i en annan stekpanna. (Dessa kryddar jag bara med lite salt). Blanda sedan ner grönsakerna med kycklingen och låt dem steka tillsammans en liten stund.
4. Nu ska riset vara klart. Jag brukar koka 3 dl Basmatiris. Riset kryddar jag med salt och en krydda som heter Forest Blend för att det ska få lite smak. Det är ingen sås till denna maträtten och då är det gott med mycket smak.

Klart! Servera med en god dryck.

Detta receptet kommer från Allis (Apotekets bantningsmedel) receptbok men jag har lyxat till det lite. Champinjonerna tillhör exempelvis inte grundreceptet.


Just nu:...

skrivet: 2009-10-25 ♥ 13:18:31
0-3b32a01d60a1c025a0e3274df83f019c.png

Kolla varifrån!

Just nu: matlagning. Tänkte lägga upp receptet sedan!


VARFÖR?

skrivet: 2009-10-25 ♥ 08:04:22

Varför gör jag såhär jämt? Jag vaknar en söndag, min enda lediga dag på hela veckan, och börjar planera dagen in i minsta detalj med hundra olika saker som måste göras. Det är så hemskt omysigt. Det är sant, att jag behöver göra massa olika saker men jag kan väl gå upp ur sängen innan jag börjar planera i alla fall... Jag har fått i mig lite frukost nu i alla fall och ska börja med att läsa klart om bilens egenskaper. Sedan ska jag testa mig i övningsboken och på datorn och lära in det jag glömt. Sedan när jag behöver ta en paus tänkte jag gå en promenad eller titta på Desperate Housewives. Pauser är bra!


Jag blir trött av att bara läsa listan!


DIOR CHRISTMAS 2009

skrivet: 2009-10-24 ♥ 22:00:58



Cristal Boréal - läppglans i två nyanser
Två nagellack - ett grålila och ett ljust med glitter
Två femskuggor i lila nyanser
En lila singelskugga med mycket glitter
En silvrig singelskugga med mycket glitter
Två läppstift
Två läppglans
En eyeliner (style liner) i mörklila med glitter


LÖRDAGENS SHOPPING

skrivet: 2009-10-24 ♥ 19:51:23

Nu ska ni få se vad jag fick med mig hem idag. Mitt jobb har som en av typ fem i hela Sverige fått äran att sälja Dior Christmas Look 2009 vilket vi tycker är väldigt roligt. Kollektionen kom igår och två saker är redan slut så först till kvarn gäller. Ombeställning kan ej göras!


CRISTAL BORÉAL
En kopia av en kristall som skapades av Swarovski för Dior på 50-talet. Den är inspirerad av Versailles storhet och 1700-talets flärd. Innuti kristallen finns ett läppglans i antingen silverglitter eller rosa med glitter. Ett sidensnöre medföljer så kristallen kan användas som halsband.


Så fin

Fick även med mig detta nagellack hem från kollektionen. Silver purple heter det.


EAU MEGA

skrivet: 2009-10-24 ♥ 14:55:07

Jag har precis kommit hem från en jättelång, kall och regnig promenad. Alldeles ensam fick jag gå med mitt paraply i ena handen och min tunga väska i den andra. Så nu är jag på lite dåligt humör. Den största anledningen är nog att jag bara ätit en bulle och en kaka idag så jag är riktigt hungrig. Tänkte gå in i badrummet och tvätta bort sminket och sedan fixa lite kaffe och en smörgås att äta och sedan börja läsa teori. Minst två timmar ska det bli idag. Är inte alls upplagd för det men om jag håller mig till planen nu kan jag göra roligare saker resten av kvällen.

Provade Viktor & Rolfs nya Eau Mega idag, den var inte riktigt i min smak men jag rekommenderar den till er som gillar typ Dior - J'adore, Christina Aguilera, Boss-parfymerna, Prada-parfymerna och YSL-parfymerna.

PS. Har köpt något alldeles extra idag. Visar lite senare!


Är påväg...

skrivet: 2009-10-24 ♥ 14:16:21
7a0eae8e612d43fcfe817e481352e35d.png

Kolla varifrån!

Är påväg hem efter några timmar bland smink och parfym.


EYES LIKE A CAT

skrivet: 2009-10-24 ♥ 09:09:23



Idag har jag sminkat kattögon. Det är superenkelt om ni vill testa. Hemligheten är att kunna hålla andan och att ha en stadig hand. Och en bra eyeliner förstås. Jag använder Lancômes Artliner. Den har den perfekta borsten. Enligt mig. (Ska försöka lägga upp fler bilder när jag kommer hem i eftermiddag.)



Den bästa eyelinern från Lancôme

När jag var yngre och inte hade råd med en dyrare använde jag denna från L'oreal, den är också jättebra. Ungefär samma konstruktion men något odryg. Vet ej om den finns kvar i sortimentet fortfarande. Ett bra tips för er som inte vill spendera så mycket pengar på just en eyeliner!

Exempel på hur en eyeliner inte ska se ut. Style liner från Dior. Jättesvår att måla med! Tänk på borsten när ni ska köpa en eyeliner. Den ska vara lång och stabil så ni kan vinkla den.


JURASSIC PARK

skrivet: 2009-10-23 ♥ 21:34:59

Medan resten av Sverige ser på Idol har jag och min älskling Jurassic Park-kväll med massa smågodis och chips. Vi har sett klart första filmen och håller på med andra (vi tog en paus för bloggning och hundpromenad). Jag älskar dessa filmer. De är så spännande och dinosarna är så söta. Jag är en riktig dinosaurie-nörd om sanningen ska fram. När jag var liten hade jag alla möjliga dinosaurieleksaker, tidningar, tv-spel, figurer, affischer på väggen ja, ni vet. Jag härmade till och med T-rex (även kallad Tyrre på dinonörd-språk) när jag skulle fotograferas. Kan visa er någon gång när jag varit hemma hos mami och fotat av en av bilderna.

Gogglade runt på bilder från filmen men hittade inga på de söta småttingarna. I tvåan får man se en Stegosaurusunge och en Tyrannosaurus Rex-unge (ja, jag vet vad de heter, allihop) och de är så sjukt söta!


Tyrre på gång, ur första filmen

Velociraptor

Hittade bild på Stegosaurusbebisen! Vill ha!


091023

skrivet: 2009-10-23 ♥ 21:16:19

En liten snabb summering av min dag.

♥ Övningskört
♥ Jobbat
♥ Shoppat lite
♥ Handlat mat
♥ Gått en promenad
♥ Fikat
♥ Ätit tacos
♥ Mumsat godis
♥ Pratat i telefonen
♥ Mobilbloggat för första gången
♥ Lekt och gosat med mina hundar
♥ Planerat julfest med jobbet
♥ Sett på film


HÅRFINT

skrivet: 2009-10-23 ♥ 17:46:47

Jag hoppade in på Kappahl lite snabbt idag innan vi gick in i mataffären och hittade massa fint till håret! Mer än så blev det inte shoppat idag, förutom mat då vill säga. Jag blev jättenöjd med mina inköp. Brukar inte handla på Kappahl men accessoarer spelar ju ingen roll. De hade fått in massa mysiga dunsockar också men jag köpte inga, tänkte att det kanske vore ett bra julklappstips!


Ett par tunna handskar med prickar på (syns bättre när man har dem på sig) och massa glittertofsar

Ett ljusrosa diadem med en stor rosett

Svart diadem med stor blomma och fjäderdetaljer

Jättefin hårdekoration! Passande till Halloween kanske...
 
En söt glittrig, svart mössa

Allt kommer från Kappahls kollektion Vintage Stories utom mössan och tofsarna. Ni kan läsa mer och hitta priser på deras hemsida.


Har shoppat...

skrivet: 2009-10-23 ♥ 15:32:16
0-79f72cf39a204e591ad7713363a187de.png

Kolla varifrån!

Har shoppat lite olika hårsmycken. Visar allt ner jag kommer hem!


SMULAN TIPSAR

skrivet: 2009-10-22 ♥ 20:09:52

Ett litet tips så här en tråkig torsdag:
Har ni badkar men inget roligt badskum? Häll i några droppar av din duschgele! Det doftar ljuvligt gott och blir riktigt bubbligt samtidigt som skummet inte torkar ut huden som vanliga badskum har en tendens att göra. Häll sedan i lite barnolja och du har ett riktigt spabad där huden blir mjuk och doftar fräscht! Har du sedan body lotion med samma doft som på duschgelén kan du smörja in dig efteråt för maximal dofteffekt. Detta gjorde jag idag med min älsklingsdoft Chloé. Det känns otroligt lyxigt. Vill man så sprejar man en liten skvätt parfym i nacken som sista touch. :)

Till tjejerna:




Uppifrån och ner: Chloé, Marc Jacobs Lola, Miss Dior Cherie, Viktor&Rolf Flowerbomb

Till killarna:



Uppifrån och ner: YSL L'Homme, Dior Homme, Prada


091022

skrivet: 2009-10-22 ♥ 18:22:26

Nu mår jag bättre! Efter ett långt bad som var så avslappnande att jag nästan somnade. Men det hade ju varit opraktiskt med tanke på att jag inte hade borstat tänderna. Nu ska jag fixa lite kvällsmat och sätta mig bekvämt i soffan framför ett bra tv-program. Jag har inte så mycket mer att tillägga om min torsdag, den var helt enkelt inte så händelserik. Lägger upp dagens tips innan jag kryper ner i sängen! (Skulle kunna lägga mig där nu men då vaknar jag väl klockan tre inatt...)


DUMMA STRESS

skrivet: 2009-10-22 ♥ 17:16:39

Jag skulle gå en långpromenad med mami och Colin men halvvägs på väg till mamma så började jag få domningar i ben och armar och fick ont i solar plexus. Stress-symptom. Vi gick en kort promenad istället och gick sakta för jag kände mig jättesvag och det gör jag fortfarande även om det känns lite bättre nu när jag kommit hem. Jag har hällt upp ett glas oboy och tagit fram en kaka som jag ska äta nu för att få i mig lite socker och sedan ska jag hoppa i badkaret för ett varmt bad. Istället för att tvångsläsa teoriboken ikväll ska jag ta det lugnt. Känner jag för att läsa sedan så jag gör jag det - annars gör jag något annat eller ingenting alls!


♥ SHOES

skrivet: 2009-10-21 ♥ 21:09:30



Visst är de snygga? Bilderna är från designern Kurt Geigers hemsida.
Jag har suttit och drömt mig bort... Dessa tre är mina favoriter.


091021

skrivet: 2009-10-21 ♥ 20:35:21

Idag har jag haft en mysdag. Osminkad och iklädd min lila velourdress cyklade jag till jobbet i dimman imorses. För en timma sedan värmde jag tomtegröt i en kastrull. Det är gott när det börjar bli kallt ute. Och jag kan avslöja att jag redan börjat längta till julafton. När jag tänker på julafton blir jag som ett barn igen. Det är den roligaste dagen på hela året tycker jag. Man får ge bort julklappar, man får julklappar, man umgås med sin familj och får klä upp sig och äta hur mycket godis man vill. Och allt omkring är så vackert med julgranskulor, adventsljusstakar, tända ljus, leende snögubbar som står uppställda på rad, doften av pepparkakor, inslagningspapper och snören, hemmagjorda lussekatter med saffran, glögg, julmust... Åh, vad jag längtar!


Min söta matlåda med potatis, lax och hollandaisesås



091020

skrivet: 2009-10-20 ♥ 20:39:54

Är det bara jag som har tjuvstartat med vinterjacka och vinterskor? Det är iskallt ute om kvällarna. Fast det är rätt gosigt att ta på sig en tjock vinterjacka och mössa och vantar och ge sig ut. Just idag var det dimmigt med de gula höstlöven lyste upp gången där jag och Colin promenerade så det gick bra ändå.

Har suttit med teoriboken en stund nu på kvällen och läst om lastning, vikter och trafikolyckor och sådant. Vikterna är den svåraste biten tycker jag. Jag ska ju inte ens köra med släpkärra. Jag kan intyga det skriftligt om det skulle vara så. Imorgon ska jag förhöra mig själv på hela vägmärkesboken. Just nu är jag glad över mitt fotografiska minne.

Nu ska jag och Colin krypa ner i sängen. Jag vet, klockan är inte så mycket men jag är verkligen dödstrött och imorgon behöver jag vara pigg. Jag ska återuppta min träning som legat på is en vecka nu. Det ska bli kul! Tänkte egentligen gjort det idag men fick inte duscha efter vaxningen så jag lät bli och klagade inte det minsta!

[Har försökt ladda upp en bild säkert tio gånger nu. Men tyvärr. Det går inte.]


BLACK SATIN

skrivet: 2009-10-20 ♥ 17:47:04


Catherine the Grape från OPI

Black Satin från Chanel

Nu känner jag mig jättenöjd. Nyvaxade ben, iordningfixade naglar och myskläderna är på. Nu ska jag göra iordning en smörgås och sätta mig i soffan med teoriboken och läsa läsa läsa hela kvällen. Sedan ska jag försöka få in Champions League-matchen med Dynamo Kiev på datorn. Någon som vet någon bra sida där man kan se den?


HAPPY DAY

skrivet: 2009-10-20 ♥ 14:47:48



Jag är glad idag. Har fått hem en jättestor låda med julpyssel och om fem minuter ska jag vaxa benen. Äntligen! När jag kommer hem blir det en långpromenad med min lilla vovsing om det inte regnar för mycket. Då lägger vi oss på golvet och leker istället.


091019

skrivet: 2009-10-19 ♥ 18:59:25

Måndagar är ju måndagar men den här måndagen var en riktig skitdag. Förmiddagen kunde jag gott och väl hoppat över. Jag vaknade med magont, låste ute mig från datorn, var med om en skit-körlektion och fick reda på att ENYAL har biljetter till Barcelona - Athletico Bilbao på Camp Nou; jättekul för honom men jag känner avundsjukan stiga. Som tur är kan ju en dålig dag bli en bra dag om man har tur och det hade jag. Jag proppade i mig massa god fika på jobbet, fick en present av min pojkvän, gjorde en perfekt fickparkering och en perfekt backning runt ett gathörn UTAN trafikskolans hjälp (släng er i väggen) och har nu unnat mig manikyr, pedikyr och en välbehövlig hårinpackning. Och förhoppningsvis händer något mer trevligt, kvällen är ju inte slut ännu.


Min fina present! Hela Jurassic Park-trilogin i en box. Jag är dinoälskare ut i fingerspetsarna.


FALL

skrivet: 2009-10-18 ♥ 15:27:58
























TRESEMMÉ

skrivet: 2009-10-18 ♥ 12:23:23

Någon som testat Tresemmés produkter? Jag fick ett prov på schampo och balsam i en tidning förra veckan och testade dessa igår. Håret kändes lite torrt vid tvätt (men eftersom det var prover så kunde jag inte ta så mycket/lite som jag brukar av varje produkt utan använde allt som fanns i varje förpackning) men blev väldigt glansigt efter föning. Jag märkte ingen fyllighet eller volym heller. Om jag bestämmer mig för att köpa en av dessa bamseflaskor tänker jag välja en som ger volym eller skyddar färgen istället för dessa med E-vitamin.
Någon av er som testat, vad tyckte ni i så fall?


Bilden är lånad

Mitt hår efter tvätt och styling igår. Lite dålig kvalitet på grund av förstoringen men man ser att håret glänser fint!


091017

skrivet: 2009-10-18 ♥ 10:25:43

Lördag. Picknick i naturen (bilder kommer senare idag) och övningskörning. Promenadklädd. Efter en tupplur i soffan tog jag en varm och lång dusch och hoppade i min paljettklänning för en mysmiddag på restaurang. Bristen på inlägg igår vittnar alltså om en fullspäckad och trevlig dag. Jag tycker om sådana dagar, där man får vara sig själv fast i olika tappningar. En del av mig älskar att promenera i naturen i en varm jacka, osminkad och alldeles naturligt glad. Men så finns det en annan del som älskar att klä upp sig, flasha med designerväskan och köra med servitriserna. Konstigt det där. Hur som helst är det roligt när man får in alltihop på samma dag. När jag kom hem bytte jag om till mjukisbyxor och kikade på Real Madrid i två timmar. That's my cup of tea.


Klänning från Mango
Svarta strumpbyxor
Smycken och bijouterier från Guess, H&M och Thomas Sabo


Världens godaste förrätt - varma vitlöksbröd med chiliaioli


Mums - välstekt fläskfilé med kantarellsås och potatisgratäng


STRÅLANDE DAG FÖR EN PICKNICK

skrivet: 2009-10-17 ♥ 11:00:50

Solen lyser, löven blåser omkring i luften och hela familjen Nilsson-Lövstrand är ledig. Vi ska packa ned lite varm choklad och muffins i en ryggsäck, stoppa in hundarna i bilen och köra mot en lugn skogsdunge där vi kan ta fina bilder och njuta av naturen. Jag har suttit och läst på om hur bilens bromssystem fungerar en timma nu på morgonen och såklart fått i mig lite frukost så det ska bli skönt med ett avbrott. Jag behöver nog andas lite skogsluft. Tänk att det kan få plats så mycket tankar, funderingar och information i en hjärna. Min måste vara ovanligt stor. Undrar om man kan utvidga den som med magsäcken. Och om man tänkte mindre en period, krymper den då?



Igår låg vi i soffan och mumsade chips och Polly och kikade på Wolverine. Jag har inte sett de andra X-Men-filmerna men det gick bra ändå. Häftiga specialeffekter och mycket action, precis min melodi.
Vilken är er favoritfilm?


ROSE

skrivet: 2009-10-16 ♥ 17:06:56



Som ni vet har mina naglar vittrat sönder och blivit korta killnaglar men jag fortsätter naturligtvis att sätta färg på dem, det blir så tråkigt annars! Denna helgen är de rosa, färgen syns lite dåligt på bilden men den är ljusrosa med mycket skimmer och lite pärlemor. Färgen heter Rose och kommer från Mavalas rosa bandet-kampanj (finns dock i ordinarie sortiment efter kampanjen är slut).



OPI har kommit med en jättesmart produkt - Start to Finish heter den och är underlack, överlack och nagelstärkare i ett! Köpte min första flaska idag eftersom överlacket var slut.
Vill man inte ha något nagellack använder man den bara som stärkare. För optimalt resultat ska man lägga ett lager varje dag och efter en vecka tar man bort alltihop och börjar om. Det ger nageln ett ultimat skydd så den kan bygga upp sig på nytt. Dagens tips från mig till er!


091016

skrivet: 2009-10-16 ♥ 16:44:19

Regn och rusk. Min morgon började med att jag missade bussen, fick cykla i kylan och hoppa över frukosten. Jippi. Men sedan blev det bara bättre och bättre. Efter jobbet körde jag bilen till stan där jag och N tog en fika och kikade i lite affärer. Jag letade efter ett rött rosettdiadem på Lindex men de hade inte fått in det... Varför skicka ut reklam och inte alla butiker får in varorna?! Sedan åkte vi vidare till mataffären och sedan hem. Tofflorna och mjukisleggingsen åkte på ganska fort kan jag avslöja. En sådan här dag finns det ingenting annat att göra än att tända ljus och mysa i soffan! Och det har vi ju ingenting emot! Niklas står och pysslar i köket med vår middag just nu och jag har tänkt att fixa med min nya mobil. Ska aktivera det nya SIM-kortet och föra över lite saker från min gamla som jag inte vill förlora.


Kom på världens idé igår! När man har hörselkåporna på sig är det ju svårt att prata i telefonen men om man sticker in telefonen under hörselkåpan så spänns den fast och kan sitta där utan att man behöver hålla - man hör och kan prata medan man jobbar och behöver inte ens hålla i telefonen! Jag delar med mig av denna idé till alla som jobbar med hjälm ibland!

Fika på Söderströms
Mina utslag är nästan borta nu, bara lite kvar i pannan. Hade hellre haft svininfluensan men vad gör man.

Mys - modetidning, varm choklad och kladdkaka + älsklingen mittemot. Kan det bli bättre?


091015

skrivet: 2009-10-15 ♥ 19:08:30


Jag älskar himlen om morgonen. Den är så fin, klar och färgstark innan solen stigit upp. Och jag har en fantastisk utsikt från mitt kontor (om man bortser från alla kranar och industribyggnader).

Min goda lunch på Wokhouse. De serverar buffé men är man där i tid så är det inte så många som har rivit i maten och då är det alltid fräsch och fint. Jag plockade till mig ett kycklingspett, ris, lite nudlar med grönsaker och gurka och tomat. Det var väldigt gott men det var framförallt roligt att träffa Lena igen! Riktigt snygg i håret var hon också!

Jag fick inte till någon bra bild idag, hursomhelst, här kommer dagens outfit;
Lacktights från MQ
Svart tröja från Gina Tricot
Aprikos kofta från H&M
Halsband från MQ
Smycken från Thomas Sabo
Parfym Diamonds från Armani


KYLA

skrivet: 2009-10-15 ♥ 18:53:46

Känner ni vad huden tar stryk av kylan? Jag har tvättat bort sminket och smörjat in mig med en vitaminrik nattcreme från Lancôme (Bienfait Multi-Vital) och den tunna huden kring ögonen har också fått sig lite fukt. Äntligen kan jag smörja ögonen igen. De var så torra förra veckan att jag fick göra uppehåll med min ögonkräm och bara låta dem läka och nu mår de bra igen som tur är. Jag har torr hud i grunden och klarar inte att gå utan mina krämer speciellt länge. Jag har pysslat om mina tassar också och gjort manikyr och innan jag går och lägger mig smörjar jag alltid in dem med en fet handkräm som får verka under natten. Det känns lite extra viktigt just nu.


Superbra nattkräm från Lancôme! Återfuktar och tillför massa vitaminer till huden under natten! Perfekt för oss med torr hud.

Ögonkrämen jag använder. Den har pyttelite antirynk i sig. Egentligen ska man använda den när man upptäcker den första rynkan, den är steg 1 så att säga, men jag använder den i förebyggande syfte. Den är krämig och avsvalkande och reducerar dessutom mörka ringar och påsighet.


MASSA PUSSAR

skrivet: 2009-10-14 ♥ 21:51:42



Jag och Colin sitter i soffan och myser och pussas. Vi är jättetrötta så vi ska krypa ner i sängen nu och sova. Det har varit en lång dag och imorgon ska jag göra massa andra saker så det gäller att vara pigg. Det jag ser fram emot mest är lunch med Lena och Andreas! Det ska bli så roligt att träffa Lena igen, det var två veckor sedan hon slutade jobba hos oss så nu måste vi komma ifatt på skvallerfronten. ;)

Har suttit och grejat lite med bloggen och bland annat lagt in Google Translate så nu kan ni översätta bloggen till andra språk! Det blir ju inte exakt rätt men förhoppningsvis förståeligt. Mer än så blir det inte idag. Jag fixar med designen lite då och då när jag har tid och lust. Än finns det mycket att göra. Behöver fixa en ny header till exempel, men det är ett större projekt.

God natt!
 


MAFIA WARS

skrivet: 2009-10-14 ♥ 19:49:27

Är alldeles besatt i Mafia Wars. Vet inte varför jag har blivit så tokig i detta värdelösa spel på Facebook men det är ju så himla kul att jobba, tjäna ihop pengar och köpa saker och vad man nu gör allt. Det är perfekt tidsfördriv när man känner sig lite rastlös verkligen. Någon som vill vara med i min mafia?

Jag har verkligen haft en rolig eftermiddag! Jag har kört på landsväg på riktigt för första gången och det gick hur bra som helst. Är inte ett dugg nervös för uppkörningen just nu. Jag kan ju det här. Lite finslipning bara så ska det säkert gå bra. Det blev inte mycket köpt på Slöjd-Detaljer dock, nästan allt var slut. Så typiskt när jag och mami ska göra något. Men det var ju bara att gilla läget. Vi åkte vidare till en garnaffär ute på landet där mamma fick med sig en stor påse ifrån och jag två kassar med päron och äpplen hur nu det gick till... Det blir till att baka äpplepaj i helgen tror jag bestämt. Ett perfekt avbrott i studierna.

När vi kom hem kokade jag smörkolakaffe och bjöd på kvällsmat. Vi tände ljus och myste i soffan en stund. Quality time med sin mamma är nog det bästa som finns när man flyttat hemifrån. Det blir extra mysigt på något sätt. Speciellt när man har sin mamma på besök och kan bjuda henne för en gångs skull.

Nu ska jag smita in i badrummet och tvätta bort sminket och sätta på Desperate Housewives från igår. Om inte Niklas kommer hem och ska se på den tråkiga fotbollsmatchen vill säga. Tänk om Sverige förlorar mot Albanien, då kommer jag skratta ihjäl mig. För det är inte omöjligt. Haha.


091014

skrivet: 2009-10-14 ♥ 12:57:56

Vilken stimmig förmiddag. Jag laddar för en lugn eftermiddag och kväll i sällskap med mami. Vi ska ta en liten roadtrip till Slöjd-Detaljer och handla lite smått och gott. Men först ska jag jobba ett litet tag till. Har även hunnit med en mysig fika idag med min älskling. Varm choklad måste vara det godaste man kan dricka när man fryser och känner sig lite nere!

Just nu är jag inne i en period där jag knappt kan varva ned på grund av att det händer så mycket saker i mitt liv just nu och jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att stabilisera mig själv i detta. Det kanske låter lite konstigt men min hjärna har liksom ett eget litet liv just nu och ibland är vi glada och lugna och sedan helt plötsligt känns det som att vi inte vet någonting och bara vill gräva ner oss i någon grop, långt långt bort från allt och alla. Därför har bloggen sett lite tråkig ut de senaste dagarna men jag gör mitt bästa för att skriva roliga inlägg. Och eftersom den handlar om mig så blir det lite så här ibland. Jag lovar att avslöja detaljer kring allt som händer när tiden är inne. Just nu håller jag det för mig själv eftersom allt snurrar i luften. Ingenting är säkert. Och det är det värsta jag vet.


Så här ser jag ut idag;
Grå bolero från Sisters
Svart tröja från Gina Tricot
Svarta byxor från Fornarina
Halsband från MQ
Örhängen och ring från Thomas Sabo
Parfym från Armani (Diamonds)
Stövlar från Esprit
Tjockisvarm jacka från 8848 Altitude (inte världens snyggaste kanske men ack så varm och skön!)
Halsduk från Sisters
Väska från Guess


091013

skrivet: 2009-10-13 ♥ 19:44:18

Jag känner mig väldigt ur balans. Jag är trött men inte lugn, stressad men väldigt rastlös och ofokuserad. Dagen har varit lång men samtidigt gått väldigt snabbt och jag har varit glad men ändå inte. Visst låter det jobbigt? Därför har jag bestämt mig för att gå och lägga mig tidigt ikväll och försöka sova bort alla jobbiga tankar som snurrar runt i mitt huvud. Imorgon börjar vi om. Nya tag och så.



Idag har jag varit helsvart. Leggings, tunika och kofta. Svart är min älsklingsfärg på kläder. Allting blir så fint med svart. Smink, hudfärgen, håret, naglarna. Håller ni inte med?

På lunchen idag fastnade jag för en sak. Men den kanske inte blir vår. Fast jag vill. Jag tror att allt skulle bli bättre där. Mysigare. Roligare.


KUNDE VARIT ROLIGT

skrivet: 2009-10-13 ♥ 17:21:46





Titta vad jag har fått idag. Det kunde ha varit så roligt men eftersom jag har slarvat bort SIM-kortet och spenderat de två senaste timmarna med att leta efter det utan resultat så konstaterar jag att detta suger.

UPPDATERING: SIM-kortet är lokaliserat. Efter många omständigheter fick jag tag på mami som hade det i sitt skåp över tv:n i köket; typ det enda stället jag inte letade när jag var där tidigare idag så jag hade inget val än att sätta mig på cykeln och åka dit en gång till för att hämta det förbannade brevet. Skam den som ger sig. Nu sitter jag här med telefonen på laddning och tomtegröt i en kastrull på spisen som ska bli varm. När jag har ätit klart och sett på Hollywoodfruarna från igår ska jag sätta igång min nya älskling!


MAGIC

skrivet: 2009-10-12 ♥ 20:36:37

En dag som denna har jag inte haft på 2,5 år. De är sällsynta och dyker upp när man minst anar det och när man som mest behöver dem. Som en uppenbarelse. Obeskrivligt och surrealistiskt. Min första tanke är alltid; "kommer det att hålla i sig eller kommer jag att puttas ned på jorden igen med ett knytnävsslag i magen?". Men inte denna gången. Jag vägrar släppa denna känslan. Den ska vara hos mig nu för jag behöver den och jag tror på den. Den är min.
Och jag förtjänar den.


OMG

skrivet: 2009-10-12 ♥ 18:08:02


091011

skrivet: 2009-10-11 ♥ 19:22:16

Mitt köksbord ser ut som en verkstad. Böcker, papper, pennor, nagellack... men det gör ingenting. Ibland trivs jag i röra. Kreativiteten tillåter liksom ingenting annat. Det blev faktiskt läst några sidor i teoriboken i förmiddags. Jag markerade viktiga meningar och ord med pennor glada färger, skrev upprepande mantran i min skrivbok och stoppade in chokladdoppade majspuffar i munnen om vartannat. Riktigt mysigt! Sedan tog jag en paus med matlagning. Kl. 15.00 fick jag besök och alldeles precis nu blev jag ensam igen. Så nu ska jag bädda ner mig själv i soffan och se på One tree hill från idag (spelade in). Av någon anledning tror jag att jag kommer att sitta där med rödgråtna ögon när avsnittet är slut. Vi får väl se.


Såhär prydligt såg det ut innan jag satte igång. Efterbilden vill ni nog inte se!

Matlagning med närodlade ingredienser. Så himla gott!

Mums. Kycklingbitar med morötter, röd lök och champinjoner. Serveras med kryddat ris.


MINNS INTE...

skrivet: 2009-10-11 ♥ 08:55:25

...senast jag hade en mysmorgon med lite frukost, tända ljus och något bra på tv:n. Det måste varit i somras. Men nu är det dags igen. Sedan tänkte jag ta mig ett litet bad och fixa till mig innan jag sätter igång med körteorin. Något säger mig att jag aldrig kommer att komma igång idag men jag ska försöka göra mitt bästa.

Har ni haft en mysig morgon?

PS! Håller fortfarande på med designen till bloggen. Har inte riktigt haft tid att göra klart allting men det kommer.


LÖRDAGSHOPPING

skrivet: 2009-10-10 ♥ 17:27:47



Lite doftprover på några höstnyheter. Allihop är goda tycker jag!



Mascara, en svart ögonpenna med guldglitter i och ett kompaktpuder att ha i väskan. Jag använder alltid löspuder på morgonen när jag sminkar mig men tycker om att bättra på med ett kompaktpuder under dagen, det är ju lite bökigt att bära omkring på löspuderburken.



Marc Jacobs nya parfym Lola fick följa med mig hem också! Denna flaskan är på 50 ml.



Mamma var med på en höstmarknad idag som jag besökte och därifrån fick jag med mig dessa söta handledsvärmare som hon har stickat. Visst är de söta?! Har faktiskt på mig dem nu. De värmer mer än man tror!


DAGENS OUTFIT

skrivet: 2009-10-10 ♥ 17:19:03



Klänning från okänd, köpt i Göteborg
Svarta strumpbyxor från Rut mfl
Stövlar från Esprit
Skärp från Lindex
Smycken från Thomas Sabo, Åsitas och Guess
Parfym Marc Jacobs Lola


091010

skrivet: 2009-10-10 ♥ 17:01:18



Det var riktig vinterkyla imorses! Jag gillar ju det men var inte alls rätt klädd. Strumpbyxor och kalla stövlar är ju inte att rekommendera men som tur var skulle jag ju vara inomhus och jobba. Kl. 14.00 blev det övningskörning i en timma och när jag kom hem hoppade jag i myskläderna så fort jag bara kunde. Nu ska jag tvätta bort sminket bara så är allt som det ska. Mina ögonlock har blivit så torra att de är alldeles fnasiga och lite röda så jag kurerar mig osminkad i helgen. Krämer är bannlysta. När jag är klar i badrummet ska jag lägga upp lite outfitbilder och bilder på min shopping idag, har köpt en alldeles ny och jättefin parfym! Och ja, naturligtvis doftar den gott också!


UNDER CONSTRUCTION

skrivet: 2009-10-10 ♥ 08:43:34

Hej allihop! Jag gör om designen på min blogg idag så den kommer förmodligen att se lite konstig ut. Har börjat lite nu men ska fortsätta i eftermiddag. Hoppas ni har överseende med detta!


KALLT

skrivet: 2009-10-10 ♥ 08:12:55

Frost på taken. Det ser kallt ut. Termometern visar 0. En ny dag. Ögonlocken svider. Ögonskugga är ju inte ens att tänka på. Kaffebryggaren puttrar, smörkoladoft. Himlen är klar. Resten av familjen sover. En ny dag.


HÖSTPROMENAD

skrivet: 2009-10-09 ♥ 20:29:43




Titta vilken mystisk svamp vi hittade!







157

skrivet: 2009-10-09 ♥ 20:08:10



Mina mininaglar i färgen 157 från Lancôme. Vet inte om den finns kvar längre, de har kommit med en helt ny nagelserie sedan jag köpte denna.

Ser ni nageln i mitten? Det var den jag förstörde för en vecka sedan och fick klippa av. Det är jätteliten just nu men jag gråter inte för det. Naglarna växer ju ut. Och det finns ju de som tycker att korta naglar är finare än långa så jag vänjer mig!


091009

skrivet: 2009-10-09 ♥ 16:57:48

Fredagen blev precis som jag hade hoppats på. Lugn och mysig. Inte för att den är slut än men jag vet ju typ vad som kommer att hända nu när jag är hemma. Var och hämtade ut mitt pass på lunchen. Jag såg ut som en brottsling med rosett i håret. Men damen i kassan tyckte att det blev bra så jag får väl hänvisa till henne om jag skulle få anmärkningar i kontrollen. Hihi. Efter jobbet körde jag och min röda sossejacka (haha! obs. internskämt) omkring i svärmors bil. Jag känner mig jättebekväm med bilkörningen nu och har faktiskt blivit jätteduktig. (Ja, uppkörning har bokats.) Det enda jag behöver nu är mängdträning och förstås att börja läsa teori! Men fiffig som jag är har jag redan planerat in detta på söndag. Det kommer att bli läsning i soffan med en kopp chokladkaffe varvat med frågor på datorn som förhör. Detta kommer att bli strålande.

INOMHUS




Diadem från H&M
Örhängen från Gina Tricot
Stickad tröja från MQ
Svarta byxor från Fornarina
Ring från
Thomas Sabo
Parfym Armani Diamonds

UTOMHUS




Röd kappa från FCUK
Stövlar från Esprit
Väska från Guess
+ Slarvig frisyr gjord av mig själv utan spegel, blev sådär.


BLACK&WHITE

skrivet: 2009-10-08 ♥ 20:44:23




091008

skrivet: 2009-10-08 ♥ 20:06:21

Idag var en sådan där dag då allt händer på en gång. Jag vaknar, åker till jobbet och blir sedan matad med saker som ska göras och bokas in under hela hösten. Jag vet inte om jag är glad eller stressad över allting. Det är roliga saker som jag borde se fram emot men just nu känns det bara som att det kommer bli jobbigt. Var kommer min egentid ta vägen? Kommer jag hinna träna och gå långpromenader efter jobbet? Kommer jag kunna njuta av mina lediga dagar? Mycket planering kommer att krävas men jag ska göra mitt bästa för att göra allting så roligt som möjligt. Imorgon vill jag inte ha några fler överraskningar utan en lugn och mysig fredag bland nära och kära.

Hursomhelst har jag i alla fall haft en mysig kväll i soffan med Jack Bauer och mina nagellack.


PYSSLA OM MIG

skrivet: 2009-10-08 ♥ 18:00:17

Ikväll pysslar jag om mig själv. Jag har tagit en dusch och nu ska jag sätta mig framför min favoritserie på tv:n och fixa naglarna. Det var svårt att välja färg idag men jag tror att jag ska satsa på klarrött. Lite senare ska jag skriva av mig lite om min dag, vi kan säga att den har varit full med överraskningar - på både gott och ont dessutom. Men nu ska jag ta det lugnt och pyssla om mig själv!


Tror jag har bestämt mig för detta nagellacket från Lancôme. Ni får se sedan hur det blev!


FEL FREKVENS

skrivet: 2009-10-07 ♥ 21:05:26

Tänkte lägga ut lite bilder eftersom jag inte är på humör att skriva men så gick inte det. Så nu skriver jag ändå. Är på väg till sängen. Det känns som om jag inte sovit på flera dagar av någon konstig anledning. Skämde bort mig själv med två 24-avsnitt ikväll. Mysigt. Mer text imorgon. Och förhoppningsvis bilder.

FYI. Är inne på helt fel frekvens just nu. Men jag litar på att hitta tillbaks. Ni vet, ingenting känns kul eller bra. Det brukar ju gå över. Så jag längtar dit.


Ps. GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA ANWEN som fyller år idag!


091007

skrivet: 2009-10-07 ♥ 17:41:19





Diadem med nitar från Bianco
T-shirt från Gina Tricot
Leggings från H&M
Cerise strumpor från MQ
Parfym Diamonds från Armani
Smycken från Thomas Sabo


GRYNING

skrivet: 2009-10-06 ♥ 19:07:33




Ej redigerade.


091006

skrivet: 2009-10-06 ♥ 18:57:02

Idag kände jag för att klä upp mig lite. Eller ja, klä mig normalt. När man är på mitt jobb är det vanligtvis ingen idé att ha på sig finare kläder för allt är svart och smutsigt och gjuteriet doftar väldigt speciellt så oftast har jag på mig myskläder eller tights när jag åker dit. Sedan byter jag om till mina arbetskläder och ingen har någon aning om vad jag hade på mig när jag cyklade dit! Det är faktiskt riktigt bra. Man behöver inte direkt tänka på att fixa med smink eller hår heller - vi har ju hjälm på oss flera gånger om dagen. Men ibland vill man ju faktiskt göra sig fin så det gjorde jag idag. Temat var aprikost.



Diadem från Vila
Örhängen från Vila
Läppglans City Pink från Lancôme
Stickad kofta från Esprit
Aprikos tunika från H&M
Svarta byxor med dragkedja på benen från Fornarina
Svarta stövlar från Esprit
Halsduk från Sisters
Svart jacka från H&M
Parfym från Chloé
Klocka från Guess
Ring från Thomas Sabo


LYXKVÄLL I SOFFAN

skrivet: 2009-10-05 ♥ 19:17:12

Efter en fartfylld dag med veterinärbesök, jobb, regniga cykelturer och en joggingrunda har jag nu fått sitta i soffan en stund och ta det lugnt tillsammans med mitt efterlängtade chokladkaffe. Det är inte från NK men det gör inte så mycket. Hoppade in på Amalias Fröjd efter jobbet och laddade upp med 4 hekto, hittade dessutom en söt påse med smörkolakaffe på 2 hekto. Det doftade ljuvligt om mig när jag cyklade hem vill jag lova! Amalias Fröjd är en jättesöt butik som har massa olika te- och kaffesorter, gammaldags godis, små marmeladburkar och andra fina saker till försäljning. Jag rekommenderar verkligen den butiken!

Nu kom jag precis på att jag måste vattna våra växter. En dag försenat. Typiskt mig.


Nymalet kaffe i en söt burk - kan det bli lyxigare en måndag?

Absolut - om man har en ännu sötare mugg att dricka det ur!


KAPITULERAR

skrivet: 2009-10-04 ♥ 20:32:47

Nu har jag slutligen kapitulerat och klippt av min nagel som jag skar sönder i fredags. Jag har gått med plåster på hela dagen för att den inte skulle gå av men nu insåg jag att det inte var hållbart. Så nu är den borta. Kort som satan är den. Usch och fy. Ser ut som en killnagel. Jag känner mig jättenere på grund av detta och funderar allvarligt på att bygga över allihop på salong men så långt tänker jag inte gå. Det blir så mycket underhåll. Eller.

Hursomhelst, nu ska jag ställa mig framför spegeln och köra min kvällsritual med rengöring och tandborstning och allt vad det innebär. Ska som vanligt upp tidigt imorgon så det känns skönt att somna i tid. Jag ska såklart se lite på tv i sängen också, Real ska spela nu klockan 20.55.

Kan dessutom meddela att jag är riktigt sugen på att hitta på något skoj någon helg framöver! Jag har ju två klänningar i min garderob nu som bara väntar att få bli invigda. Kanske någon vill bjuda mig på restaurang måntro? (någon = Niklas) Eller vad sägs om några drinkar på Stadt? Jag är ju vanligtvis ganska lugn av mig men ibland måste man ju få parta till det lite!


Biffen och jag i farten ♥

PS. Det blev knappt inget pyssel idag. Jag fastnade framför tv:n. Hade ju bara tre avsnitt kvar av 24-boxen och kunde helt enkelt inte sluta titta. Det är ju som mest spännande i slutet. Hihi.


LÖRDAGSHOPPING

skrivet: 2009-10-04 ♥ 14:31:53

Nu ska ni få se vad jag fick med mig hem från Göteborg igår.

Vi börjar med skor;

Stövlar från Esprit i svart med en liten tofs ibak

Skor från DNA i svart mocka (de ser dammiga ut på bilden men är egentligen jättesvarta) med kilklack.

Halsduk från Sisters, är kolsvart men bilden luras lite. Den är riktigt lång och bred så man kan vira den flera varv runt halsen.

Röd vinterkappa från French Connection. Visst är den underbar! Köpt på Åhléns City.

Paljettbolero från
Mango

Söt paljettklänning från
Mango

Aprikosa örhängen från Vila och fjärilsörhängen från
Gina Tricot

Grått, ribbat linne med knappar från
Gina Tricot

Svart, ribbad, långärmad tröja från Gina Tricot. Tänkte använda denna som underställ (för er som pratar militärspråk) eftersom den är genomskinlig. Har en hel del tjockare tröjor där jag behöver ha en långärmad tröja inunder vilket denna är perfekt till.

Hittade supersöta t-shirtar på Gina Tricot. Denna och...

denna! Det kunde nästan ha varit jag på bilden till och med. Så söta och billiga med Chanel- och Diorreferenser! Tänkte ha dessa som hemma-tshirtar så därför köpte jag medium så de skulle vara lite pösiga.

Är så glad att jag upptäckt att man kan handla baskläder i billigare butiker. Detta är andra gången någonsin i mitt liv som jag handlar på Gina Tricot till exempel. Jag älskar ju att köpa kvalitetskläder men när det är så här billigt gör det ju ingenting om man använder plaggen ett tag, kastar och köper nytt igen! Och man använder ju aldrig sina plagg i flera år, det är ju de nya inköpen som är roliga att använda. Missförstå mig inte nu, jag har absolut ingenting emot kläderna som finns hos de billigare kedjorna!

Till samlingen:

Silverdiadem med vita blommor från Gina Tricot och ett aprikost i skinnimitation från Vila.

Två svarta diadem med nitar och...

ett lila (ser blått ut på bilden bara) och ett rosa med rosett. Allihop från Bianco.

Nu har ni fått se nästan alla inköp jag gjorde igår. I alla fall de som är värda att visa! Nu ska jag lägga mig i soffan och se ett avsnitt 24 tänkte jag. Sedan blir det pyssel med alla kläder. Var på Jysk Bäddlager förut och köpte hem lite fler galgar så allt får plats. Ska bli kul att få ordning igen!


Доброе утро.

skrivet: 2009-10-04 ♥ 11:23:20

Доброе утро mina vänner. Jag sitter här i myskläder och tofflor och ska strax sätta igång med söndagspyssel. Jag har massor att göra idag som jag verkligen vill göra dessutom. Jag ska rensa bland mina kläder och vika om allting och lägga det fint i sina lådor, kanske omorganisera lite också. Sedan tänkte jag sätta mig vid köksbordet och julpyssla lite. Mamma ska på marknad om några veckor och då tänkte jag sälja lite julkort där. Så det är dags att sätta igång, även om det låter lite tidigt... Hösten har ju precis bara börjat. Som tur är är jag pigg och glad idag och ser absolut inga problem med massa jobb. Ibland är det skönt att ha mycket att göra!

Ska fara iväg och köpa en sak med Niklas, sedan lägger jag upp all shopping från igår!


Söndagspysselmysoutfit.


DAGENS SANNING

skrivet: 2009-10-03 ♥ 21:50:37

Nu behöver jag inte äta på flera dagar!




UPPDATERING FRÅN E20

skrivet: 2009-10-03 ♥ 17:53:11

Äntligen påväg hem! Jag har shoppat loss ordentligt idag. Hittade massa diadem och världens snyggaste kappa. Är så nöjd! Förutom en sak; NK hade inget chokladkaffe. Jag blev hur deprimerad som helst. Det blir till att ge sig iväg till Amalias Fröjd på måndag för nu spricker jag snart av längtan. På tal om NK Göteborg, det är rätt dålig standard där om man jämför med Stockholm. Håller ni inte med mig? Och så måste jag säga att Göteborg saknar mysiga fikaställen! Det finns säkert men just inne i stan finns det bara stimmiga och högljudda caféer med klibbiga stolar och smutsiga bord. Det tycker jag är tråkigt. Kanske är jag bortskämd med min hemstads alla mysiga krypin måntro?

Snart är vi hemma. Jag är dödshungrig så direkt efter hundpromenaden ska Niklas åka och hämta pizza. Det ska bli så himla gott! Har inte ätit det på jättelänge. Lovar att lägga upp bilder på alla mina inköp imorgon, ikväll prioriteras hemmamys framför en spännande film!


På ett klibbigt fik ;)

Dagens Outfit
Grå bolero från Sisters
Vit topp från Stockholm
Svarta lackleggins från Zoul
Ballerinaskor från Din Sko
Halsband: Mormors
Diadem från H&M
Väska från Chanel
Parfym från Chloé


MOT STORMEN

skrivet: 2009-10-03 ♥ 09:29:52

Jag och min käresta sitter i bilen. Vi är på väg rakt mot höstens första storm. Men vi bryr oss inte! Vi har en inplanerad shoppingdag i Göteborg framför oss. Och det ska bli superkul! Jag har skrivit en lång lista över vad jag ska leta efter och förhoppningsvis köpa. Det allra viktigaste med resan är en ny vinterkappa och chokladkaffe på NK. Hoppas de har chokladkaffe på Göteborgs NK. Jag vill ha en vinterkappa i Gossip Girl-stil. Ni vet, lite färgglad, fint skuren med en snygg siluett. Någon som vet någon affär som har fina kappor? Wish me luck!

Hoppas ni får en fin lördag allihop! Passa nu på att tända ljus och mysa hemma samtidigt som det blåser och regnar utanför fönstret!





FREDAG DEL 3

skrivet: 2009-10-02 ♥ 20:54:48

Kväll. Hemma. Snörar på mig joggingskorna och promenerar hem till mamma med resten av familjen. Vi är bjudna på middag. Kyckling, potatis, brysselkål och sås. Mumsigt. En kall promenad hemåt väntade när vi väl orkade resa oss med våra mätta magar. Tog en varm dusch för att komma i rätt temperatur vilket slutade med en sönderskuren nagel. Ja, jag lyckades skära mig uppåt i långfingernageln på vänster hand. Så klantigt. Har försökt limma ihop allting med nagellack så den inte går av. Tänk vad ont det kommer att göra då i så fall. Jacket är ungefär 6 millimeter. Stackars mig. Jag resonerade som så att det nog var idé att sätta sig ned i soffan, långt bort från alla vassa föremål, och klicka på datorn istället innan jag förstör fler naglar eller något annat viktigt.




FREDAG DEL 2

skrivet: 2009-10-02 ♥ 20:37:24

Äntligen slutat från jobbet. Niklas och Jimmy hämtade upp mig, sedan blev det fika på Söderströms. De tippade och jag läste i nya Vogue som jag tjatat till mig. Jag älskar tidningar med massa reklambilder i, det är så fint och inspirerande att titta på. Eller vad tycker ni? Innan vi åkte hem tog vi en sväng i mataffären som vanligt på fredagar. Som tur var behövde vi inte köpa så mycket. Vi skulle bort och äta middag idag och imorgon är vi inte ens hemma. Ibland har man det bra!






FREDAG DEL 1

skrivet: 2009-10-02 ♥ 20:04:25

Morgon. Med Green Day i hörlurarna och mössan på huvudet traskade jag till jobbet från busshållplatsen. Mina tunna tygskor halkade fram på träplankorna på bron. Det var frost. Och en väldigt fin soluppgång. Gryning. Några timmar av jobb väntade mig men det gjorde inte så mycket. Det var ju fredag.






FIKA OCH TRÄNING

skrivet: 2009-10-01 ♥ 20:11:44

Idag har det blivit mycket fika och mycket träning. Men det gör väl ingenting då. Hoppas jag. Det är lite svårt att låta bli en alldeles färsk vetekrans som bara ligger där och frestar på bordet. Och oj, så god den var. När jag kom hem blev det ett joggingpass och ett Zumba-pass, inte för att jag hade fikat utan för att det var kul. Och det är väl så det ska vara?

Ikväll har jag pysslat med mina små naglar. De gick sönder en efter en förut så jag har kortat ned dem och gjort manikyr med ett svart lack denna gången. Det blev riktigt fint. Ni får se en bild imorgon, det blir inte bra att fotografera i mörkret som råder just nu. Det blev lite färg på ögonbrynen också och lite annat spapyssel. Mysigt.

Nu ska jag lägga mig i soffan med N och se på Idol. Är som vanligt helt död ikväll.


S5600

skrivet: 2009-10-01 ♥ 18:04:02

Jag har beställt en ny mobiltelefon idag. En Samsung. Har alltid haft Nokia tidigare men nu kändes det som att jag behövde byta. Förhoppningsvis trivs jag med den! Den är väldigt fin i alla fall med pekskärm och grejor. Den fanns i rosa också men jag kände för svart denna gång. Jag har ju haft min rosa i två år nu.


Har ni Samsung? Är det ett bra märke?







ForHair.se

Bling Skal