skrivet: 2010-08-31 ♥ 19:30:39

mitt hjärta pumpar, pumpar
tills den dan då det får punka




I'M HOT & SPICY

skrivet: 2010-08-31 ♥ 07:29:23
Veckans nagellack är Hot & Spicy från OPI. Jag tröttnade på guldlacket rätt så fort. En del lack är jättefina men så fort man haft dem en dag eller två så vill man byta. Men roligt är det ju inte att måla naglarna... Detta nagellacket däremot, skulle jag kunna använda hur många gånger som helst! Det är så sjukt snyggt!


I MISS YOU

skrivet: 2010-08-30 ♥ 20:03:48

2010.08.30

skrivet: 2010-08-30 ♥ 19:33:00
Trots att det varit en solig och fin sensommardag idag har jag inte alls varit på humör. Efter träning och hundpromenad ramlade jag i en hög under filten i soffan och innan jag visste ordet av hade jag sett på två 24-avsnitt och proppat i mig två Toblerone och två minisnäckor. Dessutom frös jag så att jag var tvungen att hämta en tjock tröja och hälla i mig varmt kaffe för att tina upp.


Bild från i lördags

JU STÖRRE DESTO BÄTTRE

skrivet: 2010-08-30 ♥ 13:46:15
Jag älskar stora hängande örhängen som glittrar! Tänkte visa er mina favoriter ur samlingen. Det första örhänget är det största jag har och hänger i princip längre ned än till axeln och är riktigt tunga. Det andra låter som julbjällror när man rör på sig så det är ingen idé att försöka smyga. Det sista är det som hängt med längst. Tror jag köpte det när jag gick i tvåan på gymnasiet, alltså för 6-7 år sedan.













1. + 2. Gina Tricot 3. H&M 4. Lindex 5. Lidköpings Tekniska Affär 6. Topshop

PS. Jag vet att det har fastnat ett litet ludd på bild 5.

SOMMARLISTA 2010

skrivet: 2010-08-30 ♥ 07:14:30

Sårat någon? Ja, det kan man väl säga.. Men det var absolut inte meningen.

Förlorat en vän? Nej, inte vad jag vet. Eller kanske förresten!
Träffat nya människor? Inte jättemånga. Kanske en eller två.
Kysst en främling? Nej.
Tagit droger? Aldrig!
Haft en sommarflört? Räknas Oskar? ;)
Gråtit? Ja, några gånger.
Skrattat tills du kissat på dig? Nej, verkligen inte. Hihi.
Tältat? Nej. DUMMA SOL!
Varit vaken en hel natt? Nej, det skulle jag aldrig orka. Faktiskt.
Solat? Ja, men inte mycket på semestern för då var det bara regnigt.
Badat? Jag har bara badat en enda gång tack vare skitvädret.
Haft ett förhållande? Haft?
Gjort dig riktigt illa? Nej, jag skadar mig sällan (om jag inte ramlar med cykeln då vill säga).
Gjort några nya percingar/ tatueringar? Nej.

Läst en bok? Yes. Har läst ut tre böcker om jag inte minns fel.
Skickat fel sms med flit? Nej, så klantig är man väl inte!
Suttit vid datan en hel natt? Nej, jag sover om nätterna!
Näckat? Haha. Nej.
Solat naken? Nej.
Fått utegångsförbud? Jag är min egen chef!
Sagt “jag älskar dig” och menat det? Ja, såklart.
Sagt “jag älskar dig” och inte menat det? Nej.
Varit i slagsmål? Nej, men nästan varit anledningen till ett.
Pussat någon av samma kön? Nope.
Sjungit högt på ett berg? Ja, kanske någon textrad eller så.
Kysst någon i regnet? Hmm. Tror inte det.
Kysst någon i skogen? Ja. :)
Kysst någon du inte borde? Nej.
Tappat rösten? Ja, lätt! Efter Balder på Liseberg. Jag skrek som en gris.
Varit på festival? Göteborgs Kulturkalas?
Bränt dig? Nej, jag bränner mig sällan.
Fått en ful bränna av till exempel kläder/smycken? Ja, av mina flipflops. Fast det syntes knappt.
Varit utomlands? Nej och det gör mig tokig!
Gjort ett bra köp? Typ hundra! ;)
Tagit upp kontakten med en gammal vän? Hmm. Nej, inte det heller.
Haft skadeglädje? Jag känner sällan skadeglädje. Men kanske någon gång. Minns inte.
Sovit under bar himmel? Nej, men det vore väl kul att prova.
Vad kommer du sakna mest? Ledigheten.

 


GOD NATT

skrivet: 2010-08-29 ♥ 20:32:26
Jag loggar ut för ikväll. Tror jag behöver varva ned lite inför arbetsdagen imorgon så det får bli några boksidor under täcket innan det är dags att sova. Jag har alltid så svårt för att somna om söndagskvällarna men läser man tillräckligt länge brukar ögonen bli rätt så tunga efter en stund.

Jag har försökt lära mig det kyrilliska alfabetet utantill. Bokstäverna som används i vanlig skrift är ingen match men så ska man lära sig skrivstilen som används för hand också och den skiljer sig ganska mycket. När ett litet D helt plötsligt ser ut som ett litet G går mina ögon i kors. Men snart ska det nog sitta. ;) Mitt nya block är invigt dessutom. Jag skriver inte så fint än så länge men man ser ju vad det står i alla fall.



Hörs imorgon!

PRESENT FRÅN NORDISKA KOMPANIET

skrivet: 2010-08-29 ♥ 19:03:31
Jag har varit hos mami i eftermiddag. Vi har druckit kaffe, spelat spel och myst i soffan. Hon hade shoppat massa fina saker i Stockholm varav en var en present till mig; ett superfint, rosa skrivblock och små söta post-its i olika färger till min ryskakurs. Så gulligt! Jag har till och med en rosa penna som passar till, från Ordning & Reda den med. Tänk vad roligt det kommer bli att skriva nu. :D


SKOR, CHECK

skrivet: 2010-08-29 ♥ 13:16:41
Jag har provat min klänning, som jag ska ha till bröllopet på lördag, tillsammans med skorna och en eventuell kort kavaj och det blir hur bra som helst! Det bästa är att jag hittade en matchande näsduk till N igår. Vi kommer att vara sötast på hela festen! ;) Det enda som återstår nu är att klippa mig på torsdag och fråga lite om hur jag ska bära mig åt när jag fixar håret. Sminkning är redan bokad. Och just det, en väska också. Det får bli en sväng på stan i veckan med andra ord. Och ska man ha strumpbyxor?


MOT SPÅRET!

skrivet: 2010-08-29 ♥ 10:19:16
Efter en lång söndagsfrukost ska jag nu slänga mig iväg till spåret och gå fem kilometer. Det var ingen annan från familjen som ville följa med så jag får gå själv men det går bra, jag har ju min trogna MP3-spelare. När jag kommer hem blir det nog lite ryskaläsning och ikväll funderar jag på att hälsa på mami som kommit hem från Stockholm. Vill ju se vad hon har shoppat. Men först lite exercise!



Måste bara hitta en tröja. Vill inte bli förkyld igen!

TRE SMÅ GRISAR

skrivet: 2010-08-28 ♥ 17:47:54
Jag var inne på Gallerix igår och upptäckte deras nya serie med små grisar; kort, muggar, nyckelringar, kylskåpsmagneter osv. Jag köpte två muggar (tänkte ha dem på jobbet) och en nyckelring. Budskapen och bilderna var så söta att jag inte kunde låta bli. Eller vad tycker ni? :)


Save the earth, it's the only planet with chocolate.

Keep smiling. It makes people wonder what you're up to.


2010.08.28

skrivet: 2010-08-28 ♥ 16:29:02
Lördag, ösregn och iskalla vindar. Jag har legat i soffan och tittat på Baby Planet. Hade jag inte haft på kaffebryggaren hade jag säkert somnat men nu är jag i alla fall vaken och sitter vid mitt skrivbord och tänker på allt jag skulle behöva göra. Mamma, kan inte du kom hit och dammsuga och lära mig ryska? Allt blir så jobbigt när man är trött ju!



Dammsugaren, here I come!

ВАРТ ТОГ ТИДЕН ВЭГЕН?

skrivet: 2010-08-27 ♥ 21:03:35
Hihi. Vart tog tiden vägen? Jag har suttit i flera timmar och läsa ryska utan att märka att det blev mörkt ute. Tiden går fort när man har roligt som man brukar säga. Jag kan redan läsa snabbare och har även lärt mig lite om Rysslands historia medan jag har lyssnat på mina två nya favoritlåtar; Kaahs Ut ur mitt huvud och Tove Styrkes gulliga Million Pieces.



(Rubriken betyder ingenting. Jag har skrivit "Vart tog tiden vägen?" med kyrilliska bokstäver bara.)

ÄNTLIGEN!

skrivet: 2010-08-27 ♥ 17:39:35
Som jag har längtat. Idag är jag ensam hemma för första gången på nästan två månader. Det ska bli så skönt att bara strosa omkring, sjunga högt och göra det jag vill. (Inget ont om mig pojkvän men ibland behöver man vara lite för sig själv.) Så nu ska jag ladda med en ny Spotifylista, fixa lite smörgåsar och sätta mig vid köksbordet och PLUGGA! Jag börjar inte skolan förrän på torsdag men man ska vara väl förberedd inför seminariet och jag tänker inte vara den som är sämst minsann! Så ikväll blir det kaffekoppar, smågodis och ryska för hela slanten. Wish me luck!



Måste förresten berömma mig själv. Jag har tränat varenda dag den här veckan och om man räknar lite löst har jag gått/tränat ca 1,1 mil! Klapp på axeln och allt sådant.

LÄNGTAR TILL JUL?

skrivet: 2010-08-27 ♥ 11:42:21
Nej, kanske inte riktigt än men jag har tjuvstartat lite med ett nagellack som kommer från förra årets julkollektion men vad gör det? Jag var sugen på guld och då är ju detta lacket hur fint som helst. Inte för gult och så där lagom mörkt. Shim-merry Chic heter det och kommer såklart från märket OPI.



Detta matchade jag med guld- och champagneaccessoarer igår.




OSKAR I MUSIKGUIDEN

skrivet: 2010-08-27 ♥ 08:05:38
Eftersom min blogg har blivit som en liten Oskar Linnros-kanal tänkte jag passa på att meddela (för er som missat detta) att Oskar är redaktör för Musikguiden i P3 denna veckan där han spelar sina favoritlåtar och pratar om ditt och datt. Jag har aldrig lyssnat på Musikguiden förut men jag måste säga att det är befriande att höra så fin och rogivande musik som Oskar valt ut. Han borde ha ett eget radioprogram varje dag!

Programmen som redan sänts (tre stycken) kan såklart lyssnas på i efterhand. Klicka här för att ta er till Musikguidens hemsida. Klicka sedan på Lyssningsarkivet längst upp till höger. Man kan dessutom kolla in låtlistorna och man glömde bort vilka låtar som spelades. Några ska definitivt in på min Spotifylista!

Glöm inte att lyssna på kvällens sändning 19:30!







Bilderna är lånade från Musikguidens hemsida.

TRÅKTORSDAG

skrivet: 2010-08-26 ♥ 20:07:09
Usch vilken tråkig eftermiddag vi har haft här hemma. Vi har städat, tvättat, vattnat blommor och betalar räkningar. Hur kul låter det liksom? Och nu är det snart dags att gå och lägga sig. Ibland undrar jag om livet bara ska bestå av jobb och hemmasysslor. Om man jobbar heltid finns det ju faktiskt inte speciellt mycket egentid kvar när alla plikter och måsten är gjorda.



Nu ska jag fixa till en inbakad fläta och lägga mig sängen med min bok. Jag är ganska säker på att jag inte gillar den men jag vill nog ändå läsa ut den. Bara för att se hur det utvecklas. Typ.

SÅ TYPISKT MIG

skrivet: 2010-08-26 ♥ 14:39:54

Nu har jag kommit på varför jag nästan alltid bär och har burit svart. Jag spiller ju jämt! Jag har börjat använda massa vita kläder på sistone men inte förrän idag gick det upp för mig. Varför ska jag göra det när jag får fläckar på allting? Så typiskt. Idag skvätte jag iväg kyckling, grönsaker och mangorajasås på min vita spetstopp. Great. Som tur var hade jag en tröja över som kunde dölja fläckarna. Jag ska nog hänga undan de där ljusa plaggen...



Nu ska jag slänga mig iväg till gymmet och träna en timma; 45 minuter sammanhängande kondition och lite vikter för armar, rygg och mage. Hörs sedan!


WEDDING DRESS

skrivet: 2010-08-26 ♥ 10:58:15
Vilken tur jag har! Min klänning som jag beställt till bröllopet som jag ska på nästa vecka kom på posten igår och den passade alldeles perfekt! Så nu behöver jag inte oroa mig mer över det. Jag skulle dock behöva en skinnaktig kuvertväska eftersom den enda jag har är i lack och det passar inte till skorna. Förhoppningsvis hittar mami en söt väska till mig i Stockholm i helgen. :)


VAD HAR HÄNT MED MITT TANGENTBORD?

skrivet: 2010-08-25 ♥ 19:56:42


Vilken lycka! Jag vet, jag är lite udda men titta så fint; påklistrade kyrilliska bokstäver så jag inte behöver memorera var de sitter i huvudet som sist jag försökte lära mig ryska på egen hand. Det ska bli så himla roligt att äntligen få lära sig detta vackra språk. Första seminariet är på tisdag och jag är väldigt förväntansfull!

Россия, вот я приду!

DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS

skrivet: 2010-08-25 ♥ 18:40:38
Jag har haft en ganska stressig eftermiddag men det är roligt ibland det också. Jag har tränat (idag gick det hur bra som helst) och duschat och efter det följde jag med N fram till stan för att hjälpa honom att välja ut ett par jeans och ett par skor till bröllopet. Själv köpte jag ingenting vilket var högst ovanligt.

Nu har vi precis ätit kvällsmat och jag ska sätta mig och mysa i soffan med nya IKEA-katalogen! Hoppas de har något nytt fint soffbord och kanske en fin vit bokhylla. Har ni också fått den nya katalogen idag?


VALFRI KLÄDSEL

skrivet: 2010-08-25 ♥ 12:58:58
Nästa vecka ska jag på bröllop. Mitt första som vuxen dessutom. Det ska bli jätteroligt men jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på mig. Det där med valfri klädsel är både bra och dåligt. Visst, jag hade satsat på klänning i vilket fall som helst men nu vet man ju ingenting om vad de andra kommer att ha på sig. Kommer de att festa till det med långklänningar eller lite mer vanliga kläder som leggings och en söt topp? Jag har hittat en lagom festlig klänning som jag har beställt så just nu håller jag tummarna för att den ska passa. Annars får jag väl ta något som redan hänger i garderoben. Där finns det dock inte så mycket att välja mellan eftersom större delen är antingen svart eller vitt och det vill jag absolut inte bära på bröllopet.

Klänningen jag har beställt är inte för kort men heller inte lång, så där festligt glansig och har till och med lite tyll på nederkanten men inte så att det ser smaklöst ut. Detta tänkte jag matcha med svarta klackar, svart väska, sotade ögon och vågigt hår. OM den nu passar.



Alla klänningarna är från Nelly.se. Den jag beställt förblir dock hemlig tills vidare.

NY BOK

skrivet: 2010-08-24 ♥ 20:09:13
Ikväll ska jag börja på en ny bok. Det var ett svårt val för jag hade så många som jag ville börja läsa men till slut bestämde jag mig för Anonyma skoälskares klubb av Beth Harbison. Jag har aldrig läst någon tjejbok förut men hoppas att jag ska tycka om den. Jag gillar ju att läsa och jag gillar ju skor så vad kan liksom bli fel?



Någon som har läst denna? Är den bra?

FEM KILOMETER

skrivet: 2010-08-24 ♥ 18:28:16
Jag har precis kommit hem från spåret. Jag, N och Colin har gått fem kilometer och jag är alldeles slut. Det var så där segt idag och dessutom rann min näsa som en kran så gott som hela vägen. Dumma förkylning. Men hursomhelst var det skönt att se träden och svamparna och andas in höstvindarna som äntligen nått vår lilla stad. Nu blir det middag och sedan ett varmt bad. Det är jag värd!




TYRAS LISTA

skrivet: 2010-08-24 ♥ 11:49:24

Här kommer en liten lista som jag lånade från Tyra som ni kan läsa medan jag jobbar och är på möte till klockan 16.00. Om det inte bjuds på fika blir jag ledsen. Jag trodde att jag skulle sluta 14.30 och har bara en minimatlåda med mig. Jag kommer ju att bli döhungrig! :(

Nu är det dags att gå ner i matsalen och äta lunch. Hörs ikväll efter träningen!


Du heter: Sara Elisabet Nilsson.

Smeknamn: Smulan, Smul och tydligen även Päsa (?).

Låt som när du är ledsen sörjer till: Ulla & Åke.

Beroende av: Choklad och shopping. Och fika.

Vad tror folk om dig? Att jag alltid är glad. Klart jag ler och skojar lite när människor pratar med mig även om jag har en dålig dag.

Vad får du oftast komplimanger för? Mina naglar och mitt hår.

Hur imponerar man på dig? Om man har en stark personlighet och kan få mig att skratta. Det är faktiskt ganska svårt.

Brukar du skratta för dig själv? Ja, ofta. Hihi.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Är hjärtat för stort?"

Var bor du? I Lidköping.

Trivs du där? Ja, det är fint här. Det enda jag inte gillar är att allt stänger så tidigt på dagarna och på söndagar finns det knappt ett endaste fik öppet.

Hur svarar du i mobilen? Om det är någon okänd/bekant: "Sara".

Vem ringde du senast? Mami.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att jag skulle tänka på hundvalpen.

Antal timmar sömn inatt: Kanske sju eller sex.

Sov du ensam: Nej.

Brukar du komma i tid: Jag är alltid i tid till avtalade möten men glömmer lätt bort tiden när jag bara ska träffa en kompis på stan. Inte av elakhet utan snarare tankspriddhet.

Hur känner du dig nu: Trött, bara trött.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart och vitt.

Vad tycker du om fötter: Jag har världens fotfobi. Usch!

Vad saknar du: Att ha en katt.

Hade du en bra kväll igår: Ja, faktiskt. Jag fikade, handlade lite mat, läste tidningar och åt Toblerone.

Favorit dryck på morgonen: Vatten.

När brukar du oftast gå och lägga dig: När jag jobbar blir det runt 21.00 annars brukar jag vara uppe till 22.00-23.00

Är du blyg? Ja, ganska.

Sysslar du med någon idrott: Nej men jag tränar på gym flera gånger i veckan.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: O ja. Jag kan se ett par snygga skor som jag sedan inte kan sluta tänka förrän jag köpt dem. Det är äkta kärlek.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Pilla mig i naveln. ;)

Är du nöjd med ditt liv: Från och till. Ibland är man ju jätteglad och nöjd och sedan kommer en nere-period. Så är det väl för alla?

Är du bortskämd: Nja, kanske lite.

Vad gör du i morgon: Imorgon är det som vanligt jobb som förmodligen följs av ett träningspass. Sedan har jag ingen aning. När jag väl har duschat och ätit brukar jag ramla i en hög av utmattning.

Vad är det värsta du vet? Djurplågeri är det absolut värsta jag vet.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har några få som jag tycker om men ingen riktigt sådan där bästis som vet vad jag ska säga innan jag ens har öppnat munnen. Det skulle väl vara mamma i så fall. :)

Vad är det finaste du fått? Min första katt Serina.

En speciell dag du minns: Det finns ju massa dagar som man minns. Jag väljer att inte skriva någon så ingen känner sig bortglömd!

Du samlar på: Nagellack, fina påsar, skor och väskor.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Det beror på vad för sorts arg/ledsamhet. Antingen mami eller min boyfriend.

När grät du senast: När jag åkte Balder. En liten tår rann ner för kinden medan jag skrek. Haha.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Allra först skulle jag nog boka in världens spa/mysresa till Bora Bora eller Maldiverna i två veckor. Sedan skulle jag shoppa. Massor.

Vill du gifta dig: Totally!

Vill du ha barn: Ja men bara ett.

Är du musikalisk? Ja, det är jag. Jag har spelat piano i flera år och lärt mig gitarr själv till exempel. Jag kan även sjunga och lära mig låttexter på kanske två lyssningar.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja.

Biter du på naglarna: Nej, usch! Och jag brukar säga till folk som gör det! Tänk på alla bakterier som finns under naglarna. Det är mer än i en toalettstol!


2010.08.23

skrivet: 2010-08-23 ♥ 19:47:37
Jag har varit och tränat idag för första gången på hemskt länge. Jag sammanfattar det hela som svettigt och rätt så tråkigt. Men nu vill jag verkligen komma i form igen. Kanske är det så att det blir roligt om en vecka. Jag gillar ju att röra på mig.

Efter gymmet tog jag en fika i mamis trädgård. Vi talade om människor och jag insåg att jag är inne i en låt-mig-vara-period. Det finns så många j-vla idioter, både elaka och osmarta och ibland till och med både och. Och jag orkar inte med er längre. Jag orkar inte höra på ert tjat, era dumma resonemang och allra minst ert försök till att småprata. Tur att jag har förmågan att kunna hålla mig undan.

Ikväll har jag bläddrat i min nya favorittidning Hänt Bild. Egentligen tycker jag att den är superfånig och jag kunde inte bry mig mindre om att Lady Gaga har trampat snett i sina meterhöga platåskor eller att Jessica Alba hade en avskyvärd röd klänning på sig 2009 men ändå roar det mig för stunden. Jag får mig ett gott skratt när jag ser Matt Damons pluffsiga mage, Tea Leonis barnkjol som visar halva rumpan, Alexander Skarsgårds pinsamma stillbilder och läser en text som antyder att Sharon Stone gråter över sina celluliter på en restaurang. Jag bryr mig inte om att större delen inte ens är sant. Jag vill bara fnissa lite.




2010.08.22

skrivet: 2010-08-22 ♥ 19:28:26
Jag har spenderat dagen hemma hos mamma. Vi har myst, ätit hemmagjorda hamburgare och sett på Alice i Underlandet på hennes Blu-ray-spelare. Jag vill också ha så bra bild hemma! Fast hur ska man orka (och ha råd med) att köpa om alla filmer man har till Blu-ray-format? Det går ju inte. Vid femtiden lämnade jag min söta hund där och gick hem. Han ska sova över där och jag saknar honom redan. Det blir så tomt när någon som tar så stor plats är borta helt plötsligt. Men det ska nog gå bra. Jag hämtar ju honom efter jobbet imorgon.



Jag har känt mig lite nedstämd ikväll och tänkte därför gå och lägga mig tidigt och läsa ut min bok. Men först ska jag volymbehandla håret så jag slipper greja med det imorgon bitti. N börjar jobba imorgon efter semestern och därför ska vi upp 05.00. Usch.

ME & MY DOG

skrivet: 2010-08-22 ♥ 09:55:19
När vi äter chips och ser på film brukar min vovvsing alltid hoppa upp i soffan och ligga hos mig. Mest för att han vill ha chips men sedan ligger han kvar där och myser och brukar oftast somna till slut. Det är tryggt att veta att man aldrig kommer att behöva sitta alldeles ensam i soffan en lördag och äta chips. ;)




THE FUR

skrivet: 2010-08-21 ♥ 17:20:02
Jag var bara tvungen. Precis efter att jag hade publicerat inlägget där jag skrev att jag hade hittat en fin päls på MQ kom jag på att de fortfarande hade öppet i femton minuter. Så jag bytte om, satte mig i bilen och brummade iväg fram till stan för andra gången. Fem i tre betalade jag och gick ut med min påse, nöjd som bara den.




EIFFEL FOR THIS COLOR

skrivet: 2010-08-21 ♥ 15:17:12
I torsdags tröttnade jag på mina turkosa naglar och målade plommonlila istället. Jag skulle ju visa er igår men fastnade framför en film. Jag tröttnade dock lite fort på denna färgen när jag såg en bild på guldnaglar. Eventuellt målar jag nytt imorgon. ;)



Lacket kommer från OPI och heter Eiffel for this color.

2010.08.21

skrivet: 2010-08-21 ♥ 14:35:58
Idag vaknade jag till en framdukad frukost. All kärlek! Det regnade och blåste och jag bestämde mig för att stanna inne hela dagen så det fick bli en snabbfika på stan eftersom vi ändå skulle lämna in Stryktipset (vi spelar varje lördag och tävlar om vem som har mest rätt under hela säsongen med våra kompisar). Jag sprang in en snabbis på MQ och hittade en jättefin päls som jag måste gå och in köpa nästa vecka! Den var jätteskön och jättegosig. (Fuskpäls, såklart.)

Sedan vi kom hem har vi legat i sängen med varsin tallrik tacosrester och tittat på film. Hur mysigt som helst. Jag tror att jag behövde en sådan dag. Fast nu är jag lite rastlös och funderar på femman i spåret... Fast vem vill hamna mitt i en regnskur? Vi får väl se.

PS. Nytt nagellack kommer upp om en liten stund!

TILLBAKS TILL BROTTSPLATSEN

skrivet: 2010-08-20 ♥ 15:28:14
Hihi. Idag har jag lunchat på stället där jag fick salmonella innan semestern. Även om jag var sugen på den grillade kycklingen tog jag ett vegetariskt spett istället och det var supergott det med. Det blåste jättemycket så vi fick sitta inomhus men annars var det lika mysigt som sist. Håll tummarna för att jag inte blir dålig i magen nu bara. ;)





Nu blir det kundvagnsrace i mataffären med min andra halva och sedan hem till vovvarna. Jag vill egentligen hitta på något roligt ikväll men när det väl blir kväll orkar jag säkert inte. Vi får väl se vad som händer. Det enda jag vet med säkerhet är att vi ska äta tacos. Är inte det den godaste maträtten som finns förresten? Jag skulle kunna äta det varje dag.

EN AUGUSTIKVÄLL PÅ ÖSTERPLANA HED

skrivet: 2010-08-19 ♥ 20:51:34
sträcker upp mina händer
tror att det här kan vara början på nåt stort
jag står precis på gränsen
horisonten är nån annans konstruktion








Idag har jag inte så mycket att säga förutom att vi hörs imorgon. ♥

FÖRE & EFTER

skrivet: 2010-08-19 ♥ 16:00:14

Jag har varit duktig och städat mitt kontor. Det var riktigt dammigt när jag kom tillbaks från semestern i måndags och idag hade jag lite tid över. Jag gillar inte att arbeta i smuts. En röra går bra men det får inte vara dammigt. När jag drog bort draperierna för fönstret såg jag världens regnmoln utanför. Hoppas att det inte bestämmer sig för att förstöra min promenad som jag ska gå nu.



FÖRE

EFTER


FRENCH COQUETTES

skrivet: 2010-08-19 ♥ 07:20:16


Lancômes höstlook French Coquettes talar för sig själv. "Confident. Avant-garde. Extraordinarily Chic." Daria Werbowy och Elettra Rossellini visar upp en softad och en mer intensiv look; lika snygga båda två. Jag har förälskat mig i de nya lösa ögonskuggorna i svart, silver och plommon och även all-over-pudret La Rose Déco i färgen Rosy Glow. Ska du bara satsa på en produkt - välj en ögonskugga, vilken som helst!



Vilken look är du? Klicka dig till Lancôme för att läsa om Daria och Elettras makeuper.

VANDRING

skrivet: 2010-08-18 ♥ 20:02:27
Jag har haft en jätterolig eftermiddag. Efter jobbet svidade jag om till träningskläder och följde med min skogsmulle till pojkvän ut på vandring. Han är en riktig sådan där utomhusmänniska med alla möjliga sorters ryggsäckar, regnhattar, triangakök, kikare och gud vet allt. Vi har gått runt bland stenar och gräshoppor, letat efter salamandrar (och hittade tre stycken!), tittat på fjärilar, klättrat nedför en väääldigt brant backe och sedan upp igen och fikat vid ett stup. Hur mysigt som helst!



Här klättrade vi ned och sedan upp igen. Det var alldeles för mycket myggor därnere.



På väg ned.



Min boyfriend har resurser till den som fryser. Kanske inte det mest moderiktiga mönstret men det gör ju ingenting! ;) Här satt vi och fikade bullar och kaffe och tittade ut över stenbrottet som ligger typ 20 meter rakt ner.





En söt salamander. Jag tog fler bilder men de ska redigeras. Ska försöka visa imorgon!

2010.08.17

skrivet: 2010-08-17 ♥ 20:26:50

06.00 Väckarklockan på mobilen ringer. Tusan.
06.05 Jag sätter mig upp i sängen. Aj. Ont i magen.
06.31 Sprejar på mig min älsklingsparfym Chloé.
06.33 Borstar bort spindelväv från min cykel med sopborsten.



06.34 Undviker en kollision med förrådsväggen med en hårsmån.
06.40 Svär åt motvinden.
06.44 Stämplar in.
06.45 Öppnar fönstret, startar fläkten, fyller min vattenflaska och byter skor till flipflops.
06.47 Loggar in på datorn.
06.48 Inga nya mail?



09.40 Tar en liten paus. Bokar in en eftermiddagsfika med mami.
11.07 Bläddrar igenom hela fakturapärmen. Dokumentet jag söker sitter näst längst bak.
11.20 Magen kurrar. Jättehögt.
11.21 Var är Andreas? När ska vi äta?
11.25 En klunk vatten får duga så länge.
12.35 Önskar att jag hade haft med mig MP3:n så jag hade sluppit politiktjatet på radion.
13.13 Tar på mig skyddsskorna och går ut i fabriken



13.22 Fyller på vattenflaskan för tredje gången.
15.14 Bokar sista sändningen.

15.31 Möter mami på fiket och beställer ett wienerbröd.

 

 

16.40 Kliver innanför dörren till min lägenhet.

16.42 Kastar ett öga på min boyfriends nya skjorta från Tiger of Sweden.

17.01 Joggingtur i regnet.

17.14 Varför är jag ute och joggar i regnet när jag är förkyld?

17.59 Hälsar på familjen som kommit hem från skogen.

18.30 Sätter mig i soffan med turbanen på huvudet. Dags för kvällsmat och ett avsnitt 24.

18.35 Mumsar skogaholmslimpa och dricker kaffe.

19.45 Fudge till efterrätt.

 

 

19.54 Just det, det var så här det kändes på kvällen efter en arbetsdag...

19.55 Bestämmer mig för att gå och lägga mig tidigt.

20.03 Just det, jag måste torka håret...

20.22 Är alldeles slut och siktar på sovrummet.


CHANEL FALL 2010

skrivet: 2010-08-17 ♥ 20:04:06


Chanels höstkollektion är ursnygg. Den går i grå, syrenlila och rosa toner och innehåller ett av höstens mest hajpade nagellack Paradoxal. Läpparna ska hållas naturligt beigerosa med nya läppstiftserien Rouge Coco. Är man läppglansbärare finns lite starkare nyanser av cerise och korall. Ögonlocken ska målas grå eller bruna med gröna eller rosa inslag. Fyrpaletten ENIGMA innehåller skuggor i skimrande persika, chokladbrunt, violgrått och mörk plommon vilket passar till de flesta looker och tider på dygnet.

Peter Philips har gjort det igen och om jag hade en Chaneldisk nära mig skulle jag hänga på låset när kollektionen lanseras i butik!


RÖSTA! RÖSTA! RÖSTA!

skrivet: 2010-08-17 ♥ 09:44:22
Grattis, Oskar Linnros, till dina tre Rockbjörns-nomineringar. Jag har givetvis varit med och hjälpt till och nu när man kan rösta igen ska vi väl se till att kungen vinner? Kategorierna han är nominerad till är årets svenska låt (Från och med du), årets genombrott och årets manliga liveartist. Klicka HÄR för att rösta!

Källa: Artikel ur Aftonbladet.


KVÄLLSBIKT

skrivet: 2010-08-16 ♥ 19:56:26
Bortsett från att jag verkligen inte förstod varför väckarklockan ringde imorses förrän den hade terroriserat både N och mig ett bra tag har dagen inte varit sig lik. Det var en lugnare Sara som sminkade sig framför spegeln, svalde sin medicin och packade matlådan i en plastpåse från Haga Hem imorses. Var det så att jag inte var stressad? Jag kände heller ingen klump i halsen när mail efter mail laddades ner i Outlooken och ryckte bara på axlarna när jag insåg att jag hade alldeles för många fakturor att attestera. Är livet lite lättare nu?

Jag har gått en promenad i skogen i eftermiddag. Mest för att rensa huvudet. Inte för att jag har använt det så mycket idag utan snarare för att inte behöva använda det alls. Att leva i nuet är en utmaning som jag inte kommer att bemästra på många år men ett försök någon gång ibland skadar aldrig. Jag ser istället på hösten som en fin tid då jag kommer att välja rätt vägar.


SWISS FALL/WINTER 2010

skrivet: 2010-08-16 ♥ 19:32:27
Jag dog lite precis. OPI:s höst/vinterkollektion är dösnygg. Hur ska jag kunna välja ut ens hälften att investera i?! Kollektionen heter Swiss och är inspirerad av höga snötäckta alper där en neutral palett möter världens färgklick. Silvergrått, guldskimmer, plommonrött, smaragdgrönt och saltvattensturkost är bara några av de toner som kollektionen bjuder på. Ska du bara satsa på ett? Bered dig på ett svårt val.





Från vänster uppifrån (de fetstilta är mina favoriter):
Color So Hot It Berns, Just a Little Rösti at This, From A to Z-urich, Glitzerland, I'm Suzi and I'm a Chocoholic, Diva of Geneva, The Color to Watch, Lucerne-tainly Look Marvelous, Yodel Me on My Cell, Ski Teal We Drop, Cuckoo for this Color och William Tell Me About OPI.

DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-08-16 ♥ 19:04:42
Vad har hänt med alla nagellacksinlägg?

Som jag har skrivit förut har jag totalt tappat alla rutiner under semestern. Självklart har jag målat naglarna men antingen har jag glömt att fotografera, skavt bort det medan jag har fixat i lägenheten, befunnit mig på resande fot eller helt enkelt glömt bort det. Hursomhelst ska det bli ändring på det nu och eftersom det är ny vecka ska jag visa er mina naglar som jag fixade igår. Fossingarna har jag glömt att fota men det kan vi ju ta en annan dag. ;)



Veckans färg är Bel-Air Blue från Isadora. Den är så där lagom babyblå-turkos och dessutom väldigt uppiggande att skriva på tangentbordet med på jobbet.

VÄXLANDE MOLNIGHET

skrivet: 2010-08-15 ♥ 20:36:06
Denna sommaren kommer inte att gå obemärkt förbi. Vissa minnen, bra och dåliga, kommer att följa mig livet ut. Ibland blir det inte som man tänkt sig.



men det är nånting ikväll
som får mig att tro
att jag kan gå genom eld

PÅNYTTFÖDD

skrivet: 2010-08-15 ♥ 16:06:59
Visst känner man sig så där ren och på extra bra humör när man har badat, fixat naglarna och gjort en hårinpackning? Jag älskar att ta hand om mig själv men har varit lite dålig på det nu i sommar. Bättring ska ske nu när jag kommer in i mina rutiner igen.



Ett eukalyptusbad gjorde förkylningen gott. Tår och fingrar är målade i färgglada lack och håret är blankt och mjukt igen. Innan jag somnar ikväll ska jag lägga en fuktighetsmask i ansiktet som får verka över natten. Jag känner mig extremt torr nu när jag har nästan snytit upp två Lambi-toalettpappersrullar. Jag hade önskat att jag kunde gått en promenad idag också men jag får nog vänta tills förkylningen är borta ur kroppen. Så typiskt mig. Så fort jag bara tänker ordet träning blir jag sjuk...

2010.08.15

skrivet: 2010-08-15 ♥ 10:29:20
Jag tassar omkring från rum till rum med orkidénäringen och näsdukarna i högsta hugg. Vi städar lite. Det är varmt och fuktigt i luften och min förkylning är mer ihärdig än på bättringsvägen. Det blev inte mycket skrivet här igår. Kvällen spenderades i soffan med tv-spelskontrollen i handen. Jag orkade helt enkelt inte sitta vid datorn.

Idag var min plan att ha hemmaspa. Bada, fixa naglarna, färga ögonbrynen och bada fotbad. Men vi får se hur mycket jag orkar med. Om jag känner mig själv rätt har jag en date med 24 - avsnitt nio, säsong åtta. I'll be right there!


SKJUT MIG

skrivet: 2010-08-14 ♥ 11:46:15
Det är riktigt synd om mig idag. Jag blev förkyld igårkväll. Kul när man har två lediga dagar kvar... Och idag råkar ju vara den finaste och soligaste dagen på hela min semester dessutom. Men jag får sitta här inne med min snoriga näsa och onda hals och bara tycka synd om mig själv. Jag har ju blivit rätt bra på det nu. De två senaste gångerna jag var sjuk (vilket var i våras) varade båda i två veckor. Har jag tur släpper detta inom en vecka.

Så idag roar jag mig med 24, att läsa böcker, dricka te och lyssna på musik i mina nya hörlurar. Om jag inte somnar vill säga...


Dessa har jag köpt till min ryskakurs. Superbra ljud och lagom mikrofon. Det här med webcam är ju lite läskigt men man vänjer sig nog.

SUNDBYBERG & GENOM ELD

skrivet: 2010-08-13 ♥ 19:05:58
Här kommer två klipp från spelningen med Oskar Linnros igår. Lyssna och njut!




KONSERTOUTFIT

skrivet: 2010-08-13 ♥ 16:12:20




Klänning från Sisters, tygskor från Esprit, solglasögon från Rayban + diverse smycken och accessoarer från H&M, Thomas Sabo och Marc Jacobs.

VI BLIR ALDRIG SOM DOM

skrivet: 2010-08-13 ♥ 10:38:31
En publik på över 5000, en lagom intim scen, en mulen kväll i Göteborg och en övertänd Oskar Linnros är något av det finaste jag varit med om. Nedan följer ett antal bilder på underbarnet som förgyllde Avenyn igår. Och jag var där. ♥


























BÄSTA KVÄLLEN

skrivet: 2010-08-12 ♥ 21:50:32


Mer info (och såklart bilder) kommer imorgon. Nu ska jag drömma jävligt söta drömmar. ;)

LISEBERG 100811

skrivet: 2010-08-12 ♥ 09:12:37
Jag trodde att jag skulle dö. Varför? Jo, jag lurades upp i Balder. Världens läskigaste berg-och-dalbana i trä. Den är 1070 m lång, åker i 90 km/h, har minst tio backar och bjuder på ett stup i 70 graders lutning. Yes. Jag skrek, tappade andan och skrek lite till och hyperventilerade lite grann när vi stannade. Det var nog det värsta jag har gjort på den där parken men det var faktiskt lite roligt - efteråt. (Observera att jag är en riktig fegis som hatar när det går fort nedåt men älskar att åka runt runt.)



Bildbevis: Notera att detta är den sista och minsta backen. Kanske därför jag lade till ett leende. ;)

Resten av dagen var sjukt rolig och köerna var jättekorta så vi hann åka massa karuseller. Det var längesedan jag skrattade så mycket på en och samma gång. Speciellt när jag gick i Spökhotellet Gasten och skrek som en galning. Mellan åkturerna så fikade vi, drack kaffe, tog en öl/vin i Spökbaren och spelade på hjulen. Niklas vann en liten säl till mig och därefter prickade vi in två kg Toblerone. Att det regnade om vartannat var det nog ingen som märkte.











David & Johanna: Jag täckte över er med svarta prickar eftersom jag inte visste om ni ville vara med på bild eller inte. Om ni jättegärna vill att jag lägger in den riktiga bilden är det bara att säga till! Och tack för en av semesterns bästa dagar!

FRUKT & MORD

skrivet: 2010-08-10 ♥ 21:02:34
Ikväll har jag ätit fruktsallad och tittat på tv i datorn. Jag missade Morden i Midsomer förra veckan men hittade det äntligen på SVT Play på internet så idag passade jag på att se avsnittet tillsammans med en skål frukt i knät. Frukt är gott men det är inte godis! Jag ska dock bli bättre på att äta frukt eftersom det är bra för kroppen.



Jag har fått en hel del gjort idag. Lägenheten såg ut som en enda röra men det är åtgärdat och nya taklampan hänger på plats (dock utan glödlampa och kontakt men det ska fixas senare i veckan). Jag har köpt en ny väska som ska invigas imorgon och powerwalkat fem kilometer med en god vän vid min sida. Jag har tänkt mycket på det där om människor som ska hävda sig och sätta andra på plats. Skit i dem. Det är bara du som kan veta vad som är bäst! Nu blir det mys i soffan. Imorgon ska jag upp tidigt igen. En Lisebergstur blev hastigt inbokad. Kaos i huvudet. Men det löser sig.

ABAHNA

skrivet: 2010-08-10 ♥ 20:53:33
Jag tog ett bad förut och passade på att testa mina nya produkter från ABAHNA. ABAHNA är ett märke som tillverkar produkter som är så naturliga det bara går. De innehåller inga parabener, inga färgämnen, syntetisk parfymering och så vidare. Till och med förpackningarna är ekologiska och nedbrytbara och limmet de använder är vattenbaserat. Dessutom är de absolut emot djurförsök och det gillar jag.

Produkterna jag testade idag var White Grapefruit & May Chang shower/bath gel och tillhörande body lotion. Den doftade väldigt gott även om det var lite för mycket citrus för min smak. Jag kände mig ren och när jag hade smörjat in mig så absorberades lotionen snabbt och det kändes inte alls klibbigt efteråt. Bra betyg alltså!






FIKA & SHOPPING

skrivet: 2010-08-10 ♥ 13:29:10
Frukostfikan blev till en långfika. Vi har träffat massa vänner och pratat bort några timmar med David och Johanna, ett av världens roligaste par! Hihi. Lite shopping blev det också, bland annat en gullig väska från Lindex och ett diadem från H&M. När jag kom hem hittade jag lite presenter från ELLE i brevlådan, produkter från ABAHNA. Ska testas omgående. Kanske redan ikväll till och med!





Nu ska jag röja upp lite
i lägenheten innan det är dags för powerwalk med tjejorna. Hoppas bara att regnmolnen blåser bort. Annars får vi väl bli lite blöta, det är väl inget mer med det.

ÄLSKA LIVET

skrivet: 2010-08-10 ♥ 09:48:15
Är inte livet underbart ibland? Som till exempel att stiga upp ur sängen, sätta sig tillrätta i soffan och läsa sin älsklingstidning ELLE iklädd världens minst fashionabla myskläder som inte alls passar ihop när det kommer till vare sig färg eller mönster? Det har jag gjort idag. Jag har drömt mig bort till en kallare årstid där tjocka strumpbyxor, kängor och läderdoftande handskar hör hemma. Färgglada kappor, sotade ögon och mörkfärgade nagellack. Nu inleds den tid då jag känner mig som mest inspirerad och jag välkomnar den med öppna armar!



Men först blir det frukostfika på stan. Mascaran är på. Det är bara ett ombyte som behövs. Hihi.

BORÅS DJURPARK

skrivet: 2010-08-09 ♥ 20:43:15


Jag och någon slags dront (?).





Girafferna är så söta. De ser ut som små hästar i ansiktet och tuggar massa gräs.



På savannen hittade vi en jättesöt elefantunge. Han var ganska stor men man såg ändå att han var en unge. Han busade med grenar och diade sin mamma. Jag vill ha en alldeles egen elefantunge!



En till söt unge. Tror det är en slags buffel. Är inte djurungar det sötaste som finns?



En av åtta gepardungar som fötts i år. De låg så långt in i inhängnaden så det var svårt att få bra skärpa på bilderna men denna blev fin.



Apor är alltid roande. Och ser alltid till att roa sig själva på ett eller annat sätt...





Tigrarna busade lite med varandra. Den tredje låg och vilade vid vattnet.





Jag älskar björnar och denna björnen älskade att bada. Hihi. Han simmade och plaskade massor.



Pingviner är så söta. Denna byter päls men är lika fin för det.



Älgmamman Ragnhild med sin kalv. Visst är den gullig?

BARNENS ZOO

skrivet: 2010-08-09 ♥ 18:33:17
Ja, jag är en sucker för att klappa djur - även på barnens zoo och nej, jag skäms inte. :)










MYS & MAT

skrivet: 2010-08-09 ♥ 17:11:51
Nu är vi hemma från Borås Djurpark. Vi har haft en jättemysig dag även om det har duggregnat ganska mycket. Vi såg alla djuren utom järven - ganska lyckat med andra ord! Om en liten stund ska jag sätta mig och titta igenom alla 500 bilder som vi har tagit och självklart visa er några men först blir det mys i soffan med nya ELLE som låg i brevlådan i väntan på att N ska laga middag till oss.


Jag fick en ny mys/sovtröja av N förut, hur söt som helst! (Spillde kaffe på min gamla och fläckarna gick inte bort.)

MOT DJURPARKEN!

skrivet: 2010-08-09 ♥ 08:50:39
Nu ska jag och N åka iväg till Borås Djurpark och titta på alla söta djur som finns där och såklart ta massvis med bilder. Det regnar lite här hemma men enligt vädret ska det vara uppehåll efter 11.00 i Borås. Hoppas alla andra får en fin måndag! Hörs ikväll.


2010.08.08

skrivet: 2010-08-08 ♥ 20:55:35
Idag har jag...

♥ sovit länge
♥ ätit en tråkig frukost
♥ gått en skogspromenad
♥ svurit
♥ skrattat
♥ hemmafixat
♥ sovit i bilen
♥ donerat kläder
♥ fotograferat
♥ skrikit högt när en spindel kröp på mitt ben
♥ betalat en faktura
♥ spelat tv-spel
♥ dammsugit
♥ velat bädda rent men inte orkat
♥ sett filmen Earth
♥ funderat över om isbjörnarna verkligen kommer att vara utdöda år 2030
♥ ätit två havrebollar
♥ bokat in en promenad på tisdag
♥ hetsätit KitKat
♥ målat naglarna med Princesses Rule!
♥ sjungit Oskar Linnros
♥ tackat gud för att jag är ledig en vecka till
♥ gett bort en väska
♥ druckit vatten
♥ talat i telefonen
♥ sparkat boll med Colin
♥ diskat
♥ planerat morgondagen

...och nu säger jag god natt eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Vi ska iväg på en utflykt och vill ha så mycket tid det bara går på oss när vi väl kommer fram!

MUNKÄNGARNA

skrivet: 2010-08-08 ♥ 16:20:16
Jag och N har varit en sväng på Kinnekulle och gått med Colin. Det var lite lerigt men väldigt mysigt bland alla träd och bäckar. Jag älskar att gå i skogen, man blir så lugn. Colin däremot blir exalterad. Han älskar att springa omkring, hoppa över stockar och nosa på allt möjligt. Vi hittade massa grodor (kanske paddor) i en skogsdunge också. Jättesöta var de!





Vi gick även upp för den låååånga trappan och tog en titt på det stora stenbrottet som ligger ovanför. Det är också väldigt fint men vädret var inte det bästa så vi gick tillbaks. Annars kan man sitta där och sola eller ha picknick.






HEJ DÅ, SKRÄP

skrivet: 2010-08-08 ♥ 11:25:58
Nu har jag äntligen fått tummen ur att rensa bort alla gamla söta kläder som jag aldrig använder men inte klarar av att slänga. Det känns faktiskt mycket bättre när jag vet att de kommer att skickas till fattiga människor och förhoppningsvis användas några år till. Jag är hopplös med att hålla fast vid gamla plagg men idag har jag varit hur duktig som helst. Jag har till och med gjort mig av med TRE par skor!

När allt var iordning hängde jag in alla nya höstkläder och även om det blev proppfullt igen så känns det jättebra. Jag har dock ett problem kvar; jag har städat bort alla sommarklänningar och shorts men har ingenstans att förvara dem tills värmen försvunnit - jag kanske vill använda dem igen. Man vet ju aldrig. Jag kanske kan ställa dem i en kasse någonstans...

Varning: Flytta aldrig till en lägenhet utan garderober, ni som gillar kläder.



Hela denna bamsekassen med kläder och skor ska skänkas bort

SHUTTER ISLAND & UGNSBAKADE CHIPS

skrivet: 2010-08-08 ♥ 09:48:30
Vi såg på Shutter Island igår. Bättre sent än aldrig. Den var riktigt bra. Jag gillar oförutsägbara slut och Leonardo DiCaprio blir bara bättre och bättre. Jag gillade inte honom förut (eller jag förstod inte varför alla andra var så stormförtjusta i honom) men han är bra i thrillers.

Till filmen testade vi de nya ugnsbakade chipsen från OLW. De var lite torra (ett plus eftersom man inte blev flottig om fingrarna) och var jättegoda till dip men det var någon konstig eftersmak som jag inte kunda sätta fingret på. Skulle nog hellre velat äta dem med endast potatissmak.



Nu blir det frukost framför tv:n.

EN KORT DAG

skrivet: 2010-08-07 ♥ 18:52:47
Det känns som om dagen har varit hur kort som helst bara för att jag gick upp sent och låg och drönade i soffan i några timmar. Fast egentligen har jag ju faktiskt fått en hel det gjort. Kakeldekoren är nästan klar, endast sex hela plattor återstår samt åtta som ska skäras till eftersom de är måttanpassade men det får N hjälpa till med (jag kommer med all säkerhet skära snett). Jag har även tagit en tur till mataffären och köpt ett fint SIA-ljus inne på EM Möbler som jag ställde på en hylla i vardagsrummet när jag kom hem.





Vi har för övrigt tagit en promenad precis. Det molniga stormbyarna förvandlades till sommarsol för en stund sedan och jag har burit shorts för första gången på hemskt länge. Nu ska vi ha myskväll tillsammans med tv-spel, film och massa godis. Vi struntar i middagen idag. Vi är båda alldeles proppmätta på smörgåstårta som vi åt får några timmar sedan.


MYSMORGON

skrivet: 2010-08-07 ♥ 11:51:39
Det blev rätt sent igår så idag unnar jag mig en mysmorgon. Jag har ätit frukost och legat under filten i soffan och tittat på ett avsnitt Morden i Midsomer. Nu ska jag ta en dusch och riva lite bland gamla kläder tänkte jag. Det finns en stor tunna vid en av mataffärerna här där man kan slänga ner gamla kläder och skor som sedan skickas till fattiga länder. Mycket av det jag inte använder är faktiskt i nyskick. Det kan bli dagens goda gärning.



Vi kan dessutom konstatera att jag är sämst på minigolf. Inte jättedålig men jag förlorar ju jämt. Och att jag trillade på rumpan på en av banorna igår gjorde ju inte saken bättre... ;)

KURSLITTERATUR OCH FIKA

skrivet: 2010-08-06 ♥ 18:41:32
Idag har jag hämtat ut kurslitteratur. Jag känner mig förväntansfull och ska smygläsa i helgen mellan heminredningsfix och soffmys.



Efter en mysig tjejfika har jag nu volymbehandlat håret lite snabbt och bytt om för att spendera kvällen med ett par fina vänner. Minigolf står på schemat - om vädret tillåter. Mina nya (och största) örhängen är på plats och efter att jag har packat en lite mindre väska och plockat fram mina nya skor är jag redo att åka. Jag har inte haft en lugn stund idag men vad gör det?



LAVENDEL PÅ HÄNDERNA

skrivet: 2010-08-06 ♥ 12:04:36
Tänkte tipsa er om en underbar handkräm som jag köpte i en butik i Göteborg (minns ej namnet) från märket Heathcote & Ivory. Den innehåller sheasmör och doftar lavendel, kladdar inte och tuben är liten och får plats i väskan. Det kan nästan inte bli bättre! 39 kronor för 50 ml.


NYTT KAKEL

skrivet: 2010-08-06 ♥ 11:25:06
Ända sedan jag kom hem från Göteborg har jag varit på pysselhumör. Inte kort och armband utan hemmapyssel. Jag köpte ju massa fina nya saker där som jag såklart vill hänga upp och placera på bra ställen men jag är också sugen på att rensa och slänga bort gamla saker som jag inte använder.

Idag har jag grejat med kakeldekor. Det är inte speciellt roligt eller lätt att sätta upp (man får ont i fingrarna och får stå böjd) men nu har jag kommit halvvägs. Ärligt talat kan jag inte svara på hur jag har kunnat bo med det där fula kaklet i två och ett halvt år men nu ska det äntligen bort och det blir jättefint!


ÄR MAN STOR MÅSTE MAN VARA SNÄLL

skrivet: 2010-08-05 ♥ 21:29:16
Jag tycker att åskan är så himla mysig men min vovvsing är precis tvärtom. Han blir jätterädd och stressad och gnyr och vill gömma sig men finner ingen plats som är trygg nog att ligga på. Men idag när det mullrade och blixtrade som mest kröp han intill sin lillebror (som är större än han själv) under köksbordet. Det ser riktigt mysigt ut. :)




GÖTEBORG 100803-100804

skrivet: 2010-08-05 ♥ 17:08:28
SHOPPING
Jag och mamma shoppar mer än gärna och vi är rätt bra på det också måste jag säga. Det första jag brukar göra när vi kommer från Centralstationen genom kisstunneln in på Nordstan är att gå in på Bianco (som ligger rakt fram på höger sida) och så även denna gång. Där hittade jag världens sötaste ballerinaskor. Chanelinspirerade med skinn på insidan så de formar sig efter fötterna, alltså även supersköna. Sedan hittade jag faktiskt inga mer skor som jag föll för pladask vilket var lite synd.





Det var lite för mycket rea i butikerna för min smak men Mango brukar erbjuda fint höstmode och dessutom vara väldigt välsorterade och därinne hittade jag ett par jättefina svarta byxor och en rund väska.



På onsdagen åkte vi till fina Haga och gick på den fina shoppinggatan mellan de små husen. Där fanns jättegulliga butiker och jag köpte nästan en sak i varje affär. Hihi. Det gulligaste var Heart Store som var en liten butik fylld med hjärtformade saker. Jag kom ut med en lampa, en kortlek och fem prydnadshjärtan till min trollhasselgren. Vi hittade även en second hand-butik som hade Diorsmycken från 1950-60-talen. Jättefina saker!







Jag var även inne på Akademibokhandeln åtskilliga gånger och gick flera varv runt pocketböckerna och bläddrade och läste. Jag har fått pocketböcker på hjärnan. Jag har ingen aning om när jag ska hinna läsa alla men eftersom det fanns ett erbjudande där man fick ta fyra och betala för tre så var jag bara tvungen. Jag hittade fyra böcker som jag vill börja läsa med en gång. Men först måste jag bli klar med Snö.



LISEBERG
När man går in på Liseberg och får åkbandet på armen blir man 10 år igen. Man vill äta sockervadd, bli kladdig om fingrarna, sätta sig på asfalten när man blir trött i benen och dingla på räckena som avskiljer köerna vid karusellerna. Jag och mami är ganska fega när det kommer till attraktionerna men vi åkte vår favorit Jukebox flera gånger, Hang-hai, Virvelvinden, Kaffekopparna, Spegelsalen, Sagoslottet och såg 3D-filmen Sammys Värld. Vi gottade oss med en Ben&Jerrys-bägare, godispåsar och kaffe mellan karusellerna och hade jätteroligt tillsammans! Och bäst av allt - jag vann en säl på Kramhjulet. Hihi.















FILMHÖST

skrivet: 2010-08-05 ♥ 14:41:53
Paranormal Activity 2


Harry Potter and the deathly hallows


RED


The Chronicles of Narnia: The voyage of the dawn treader


Buried


Oceans

HEMMA I MIN STAD

skrivet: 2010-08-05 ♥ 09:24:17
När man går av tåget på centralstationen i Göteborg rycks man med i storstadspulsen, klär om till anonymitet och spänner tunnelseendet i marken för att så fort som möjligt hitta den snabbaste vägen fram. Jag gillar storstäder, det är mycket på gång, tusentals butiker att spendera pengar i, fina restauranger och mysiga smågator. Men jag blir ändå alltid så glad när jag kommer hem till min lilla stad där jag kan lyssna till tystnaden, förutspå varifrån bilarna ska komma beroende på tid på dygnet, gå över till andra sidan gatan om jag vill slippa möta de där människorna och förstås att krypa ner i min alldeles egna säng.

Det var meningen att jag skulle bloggat från Göteborg men jag fick inte igång internet och sedan sprang tiden iväg. Det går ju så fort och man tror att man ska hinna med så mycket.

Idag plockar jag iordning på all shopping (mitt köksbord ser ut som ett slagfält), provar nya kläder och fixar i mitt hem. Och om jag känner min andra hälft rätt blir det nog en sväng med bilen också. Han får bestämma vart.



Obs. Shopping- och reseinlägg kommer lite senare idag.

MÅNDAG DEL 2

skrivet: 2010-08-02 ♥ 21:38:02
13.50 Byter om från utekläder till innemysarkläder. Mina rutiga pyjamasshorts är bäst!
13.58 Dividerar med N om hur trollhasselgrenen ska sättas upp. Vadå betongtak?!
14.15 Drar mitt strå till stacken och städar upp bland mitt pyssel och byter soppåse.



14.30 Skriver en packningslista till Göteborgsresan. Den blir lång som vanligt.



14.35 För över shoppingpengar till mitt konto. Äkta glädje.



14.45 Magen kurrar.
14.47 Försöker skala en banan och blir arg på kameran för att den inte kan fokusera på bananen när jag vill ta en bild.
14.49 Hetsäter chips.
15.20 Ger upp och börjar med maten som N skulle lagat.



15.35 Filar naglarna
15.36 Borde jag måla om naglarna?
15.37 Nynnar på 25
15.38 Rensar i krukskåpet
15.42 Häller i köttfärssåsen i formen och ställer in den i ugnen
16.20 Middag i vardagsrummet. Vi sätter på en av tidernas roligaste filmer; Mors Elling.



17.05 Paus i filmen. Jag hänger upp trollhasselgrenen och pyntar den.



18.30 Paus i filmen igen. Jag vill bada.
18.32 Jag tar ett varmt bad med tända ljus. N har fixat. :)



19.00 Färgar ögonbryn och fransar.
19.03 Tar bort gammalt nagellack.
19.06 Filar naglarna.
19.11 Smörjer in kroppen med body lotion.
19.46 Bulle och manikyr framför tv:n.



21.00 Jag har nu packat det som går och blivit påmind om varför jag hatar att packa så mycket. Eller är det så att jag har en dålig dag varje gång jag ska packa?
21.13 Jag fixar en äggsmörgås.



21.15 "Om du vore mer som hon i Annie Hall..."
21.16 Dubbelkollar tågtiden. 07.56, precis som igår.
21.30 Spelar boll med Colin



21.36 Säger god natt till bloggen och myser ner mig i soffa.

MÅNDAG DEL 1

skrivet: 2010-08-02 ♥ 14:07:09
08.26 Tittar på klockan och tycker att jag har försovit mig.
08.29 Colin säger godmorgon. Dags att gå upp.



08.32 Kollar termometern. Det får bli joggingtur i shorts.



08.36 Fastnar vid datorn.
08.42 Skorna är på



08.43 Letar efter MP3:n. Vad är en promenad utan Oskar Linnros?



09.23 Hemma från min joggingtur.
09.24 Skriver ett inlägg om Inception och funderar över om någon skulle kunna ta sig in i mina drömmar och vad de skulle finna där...
09.35 Tar en varm dusch och allt vad det innebär.
09.50 Sneglar på mina sommarkläder och svär över vädret.



09.57 Svär över allt annat.
10.45 Går mot bilen.



10.55 Jag tvingar fram ett relativt genuint leende.



11.00 Vi beställer frukost på stammisfiket.



11.02 Jag byter smörgås med N eftersom det råkade vara rödbetssallad på den jag valde. En tekaka med grönsaker blir perfekt.



11.20 Jag är uttåkad och vi går till Expert. Mobilt bredband är dyrt och 2 års bindningstid avskräcker mig.
11.45 Letar nya joggingsskor på Stadium. Min storlek var jätteslut. Men Niklas hittar såklart ett par.
11.57 Möter mami på Limtorget.
12.01 Vi beställer varsin kaffe och moussebakelse.



12.06 Vi planerar vår Göteborgsresa.
12.07 Ett barn kastar sten i en plåtbrevlåda utan att föräldrarna bryr sig. Jag blir arg och min PMS tar överhand.
12.34 Jag skäller ut föräldrarna till barnet som fortfarande bankar med brevlådan och tycker att de borde ha respekt för oss andra fikagäster.
12.35 Den dumma kärringen bryr sig ändå inte. Tur för henne att ungen hittade något annat att pilla på.
12.47 Jag och mami promenerar hem till henne. Det är varmt och jag svär lite över vädret igen.
13.25 Vi hämtar min trollhasselgren på vinden och jag hittar min gamla studenskylt.



13.35 Niklas hämtar mig. Vi åker hem med takluckan på vid gavel.



13.37 Äntligen hemma.




INCEPTION

skrivet: 2010-08-02 ♥ 09:28:09
Igår var jag på bio i Skövde och såg Inception. Den var riktigt bra och hur spännande som helst. Jag är inget Leonardo DiCaprio-fan men han var faktiskt väldigt bra och det enda negativa med filmen var nog att den var lite lång. 2 timmar och 30 minuter är lite för långsamt i en biograf. Jag hann skruva på mig hundra gånger och ändra benen fram och tillbaka ännu fler. Betyg: 4/5.



DETALJER

skrivet: 2010-08-01 ♥ 22:30:13








Nu är jag hemma från bion. Vi ska fortsätta filmtemat med Paranormal Activity. Kan det bli läskigare än att se den i sovrummet? Mardrömmar nästa...

Imorgon kommer en recension av Inception och så tänkte jag att ni skulle få följa mig en hel dag. Mer om det imorgon. God natt. :)

BIO NÄSTA

skrivet: 2010-08-01 ♥ 16:30:46
Nu ska jag och älsklingen åka på bio. Det var jättelängesedan vi var på bio tillsammans, ingen av oss minns vilken film vi såg så nu är det väl på tiden! Tänk vad fort man faller i slentrian. Hoppas filmen är bra! Lovar att ge er en liten recension efteråt.







Kofta och leggings från MQ, bälte från H&M, linne från Gina Tricot.

FÖRSTA AUGUSTI

skrivet: 2010-08-01 ♥ 14:57:20

FIKADAGS

skrivet: 2010-08-01 ♥ 12:21:02
Nu ska jag hem till svärmor på förmiddagsfika. Fast om sanningen ska fram är jag lite trött på fika och godis och mat. Det har blivit så mycket sådant de sista två veckorna. Fast en bit sockerkaka är ju aldrig fel. ;)




OPI ♥ SUEDE

skrivet: 2010-08-01 ♥ 08:36:18
OPI har lanserat en ny nagellackskollektion med sju av sina bäst säljande lack fast i en ny mocka-look. Vid första anblicken tyckte jag att det såg lite tråkigt och dystert ut men nu när jag suttit och fixat bilder och tittat mer och mer tror jag nog att det kan vara ganska snyggt nu i höst. Min favorit är nog We'll always have Paris. Det ska bli spännande att se dessa i butik!

Vad tycker ni?


Från vänster: OPI Ink. Suede, Lincoln Park After Dark Suede, We'll always have Paris Suede, Suzi Skiis in the Pyrenees Suede, You Don't Know Jaques! Suede, Russian Navy Suede och Here Today... Aragon Tomorrow Suede.











ForHair.se

Bling Skal