MELODIFESTIVALEN #4

skrivet: 2010-02-28 ♥ 21:44:08

Detta blir ju lite i efterskott men eftersom jag gjort en recension av alla deltävlingar hittills måste jag ju göra en även denna vecka trots att jag inte var hemma. Nu har jag dock sett reprisen.

1. Sibel - Stop Fantastiskt bra låt! Om jag fick bestämma skulle denna vinna! 5/5


2. Py Bäckman - Magisk stjärna
Jaa... jag vet inte om jag ska skriva ett jättelångt utlägg om detta eller om jag bara ska lämna det såhär... Pinsamt, fruktansvärt, världens sämta text, sagolikt fula scenkläder; jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst. 0/5


3. Neo - Human Frontier
Inte alls min typ av musik. Och sjukt fula kläder på både Neo och dansarna. 2/5


4. Lovestoned - Thursdays
Halvtöntig text och fruktansvärt äckligt brösthår på den blonde killen! Blä! 2/5


5. Anna Bergendahl - This is my life
Jag gillade inte alls Anna Bergendahl i Idol. Men nu kunde hon kontrollera sin konstiga röst och det lät inte så där udda och låten passade henne perfekt! Jättefint framträdande och mycket fin styling.


6. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Pernilla ser ju fantastisk ut men låten är lite för mycket schlager för min smak. Men inget negativt om detta. Sött! 3/5


7. Noll disciplin - Idiot
Så jävla töntigt och jobbigt. 1/5


8. Peter Jöback - Hollow
Låten är inte jättebra men Peter Jöback gör den bra. Jättebra! Men jag är väldigt osäker på om den skulle passa i Eurovision. 4/5


FINASTE

skrivet: 2010-02-28 ♥ 18:42:24

Min mamma gör alltså världens finaste smycken. Just nu knyter hon makraméarmband och halsband med massa snäckskalspärlor, fina knappar och silverlås. Jag måste bara visa er! Om någon är intresserad av att köpa någonting kan ni skriva en kommentar så fixar jag resten.









Jag har fler bilder men Blogg.se krånglar så jag lägger upp dem imorgon istället!



Vi har legat i varsin soffa och haft 24-maraton med massa choklad. Vi ska strax sätta på en film och då kommer chips och dip fram också! Mums. Jag älskar hemmamysardagar. Som ni förstår hinner jag inte riktigt med bloggen idag men kommentarer och fler inlägg kommer imorgon då jag har mer tid.

2010.02.28

skrivet: 2010-02-28 ♥ 11:33:45
När ska jag få en lugn stund? Jag har precis stått i köket med världens diskberg (thanks, babe!) och håller på att packa min ryggsäck just nu. Jag ska nämligen hem till mami för lite mor-och-dotter-mys med övernattning. Det ska bli superkul. (Ni som gillar våra armband; kika in lite senare idag för jag ska lägga ut bilder på mammas senaste underverk som jag är alldeles fascinerad av!). Hursomhelst är det väldigt behövligt för mig just nu. Veckan har varit lite turbulent men hemma i mammas soffa kan man alltid landa och slappna av och bara vara barn. Så det ska jag göra idag.

Gårkvällen var förresten jättetrevlig och jag träffade massa härliga tjejer. Så himla roligt att umgås med er. :)


GIRLS NIGHT OUT

skrivet: 2010-02-27 ♥ 16:57:02
Yay. Nu åker jag iväg om en liten liten stund. Ska bara välja väska och packa den med det nödvändigaste. Hoppas alla andra får en jätterolig lördagskväll!


Örhängen från H&M

2010.02.27

skrivet: 2010-02-27 ♥ 15:00:51

Hej mina vänner! Jag hann aldrig blogga imorses. Jag har precis kommit hem från stan där jag köpte fika och hälsade på min andra familj (det var bara en utav dem på plats men ändå). Vi mumsade på mjuk pepparkaka och jag fick en försenad födelsedagspresent och en alla hjärtans dag-blomma. Så himla fin!

Nu håller jag på och preppar inför girls night out. Har tagit en dusch och ska strax börja sminka mig för andra gången idag. Inte bra för mitt torra ansikte men om jag smörjar in hela mig i olivolja imorgon så blir det nog bra. Klockan sex smäller det i alla fall och jag ser verkligen fram emot detta! Det var ett tag sedan jag var ute på galej. Får inte glömma ett par extraskor bara. Tror inte höga klackar passar sig bland slask, lera och is.







Lovar att svara på alla kommentarer imorgon. Hinner inte idag! Kramis


DAGENS FRÅGA - BILDER

skrivet: 2010-02-26 ♥ 22:30:27
Varför visar du inte så många bilder på dig själv längre?

Just nu äter jag en medicin som heter Roaccutan. Vartannat år har jag nämligen fått problem med akne och utslag i ansiktet och på ryggen och har ätit antibiotika flera gånger men eftersom det inte hjälpt har jag nu fått den starkaste medicinen. Den ska fungera jättebra men i början "bryter det ut" mer än vanligt. För att rensa kroppen antar jag. Och dessutom blir man fruktansvärt torr. Det har drabbat mig speciellt på händerna, i ansiktet och på läpparna. Och som ni kanske förstår känner jag mig inte så fotovänlig just därför. Jag ser inte konstig ut, inte alls, men jag vill bara publicera bilder som är bekväm med. Så därför är det lite tomt på sådana bilder just nu.

Hoppas ni förstår.

Dessutom har jag varit sjuk i två veckor vilket har bidragit till en söndersnyten näsa och allmän blekhet! Haha.


Bild från idag

2010.02.26

skrivet: 2010-02-26 ♥ 17:10:41
Jag har världens huvudvärk just nu. Jag hade planerat en hemmakväll med tidig sänggång men så dök en annan sak upp som är hundra gånger roligare men mitt huvud hänger inte riktigt med i svängarna... Hursomhelst, om drygt 45 minuter blir jag upphämtad för att åka på seans. Det ska bli jättespännande och roligt och jag ser verkligen fram emot det. Bara huvudvärken släpper så ska det nog bli bra.

Dagen har för övrigt varit lugn och jag har hunnit med en fika på stan och gjort lite ärenden. Niklas och jag hittade en perfekt bok till mig inne på Åhléns; "Hemmafixarbok för henne". Där i kan man läsa om hur man borrar, sätter upp hyllor, städar på bästa sätt och massa annat bra! Innan vi åkte hem var jag inne en sväng på Systembolaget också och köpte ett rosévin till morgondagens tjejfest.


Som gjord för mig!

Någon som vet om detta är gott?

Nu är det dags för middag!

VAMPIRE DIARIES

skrivet: 2010-02-25 ♥ 20:07:18
Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på Vampire Diaries som jag börjat följa. Hoppas verkligen att det börjar hända något spännande nu snart för de tre avsnitten som har visats har varit nästan likadana allihop. Och jag är rätt kräsen när det kommer till vampyrer. När jag gick i gymnasiet var jag ett litet vampyrfreak och har sett det mesta i film- och serieväg.

Ni som också följer serien, visst är Nina Dobrev, som spelar Elena, så hemskt vacker? Hon ser sjukt perfekt tycker jag! Men killarna är jag besviken på. Tycker båda ser rätt medelmåtta ut och inte alls vampyr-iga.


Nina Dobrev

Ur The Vampire Diaries

DAGENS FRÅGA - SMINK

skrivet: 2010-02-25 ♥ 19:37:22
Om jag bara ska välja en makeup-produkt i vår, vilken ska jag satsa på?

Solpuder!

I vår är det en perfekt bas som gäller (som alltid) men skillnaden är att man ska borsta på lite solpuder över ansiktet för att se så där fräsch ut. Om man färgar fransar och bryn är det faktiskt allt man behöver!

Tips: Chanels vårkollektion är fullproppad med bronsiga, dova toner och solpudret ger stort ha-begär!




TRÄNING VECKA 5

skrivet: 2010-02-25 ♥ 18:09:14

19 februari - 25 februari

Antal dagar tränade på gymmet:
 3 (måndag, onsdag, torsdag)

Övrig träning: Orbitrek hemma (tisdag)

Det är riktigt segt att komma igång att träna efter två veckors dunderförkylning. Men jag har kämpat på ändå. Dock utesluter jag styrketräningen och kör bara konditionsträning istället.

I måndags blev det crosstrainer i 10 minuter, roddmaskin i 10 minuter och så körde jag lite magträning 3 x 12.
I tisdags hann jag inte träna eftersom jag fikade med mamma på stan men tog ett 20-minuterspass på min Orbitrek hemma istället. Ganska bra att kunna göra så!
I onsdags blev det 20 minuter på gåbandet, 10 minuter roddmaskin och magträning 3 x 12.
Idag (torsdag) crosstrainade jag i 25 minuter och körde roddmaskin i 6 minuter.

Sedan får man ju inte glömma alla långpromenader och cykling i snön. Det är sjukt jobbigt att röra sig i snön och alla tjocka kläder borde ju göra sitt. Så förhoppningsvis har det varit en bra träningsvecka även om jag inte följt mitt schema. Men på måndag sätter jag igång igen!

Hoppas butikerna får inte lite nya träningskläder snart! Jag vill köpa nytt. Helst i rosa såklart. :)


ÅTTA STYCKEN!

skrivet: 2010-02-24 ♥ 21:07:56


Så sjukt söta! Åtta små gepardungar här fötts på Borås Djurpark. Undrar om man kan få adoptera en? :)

Läs hela artikeln här.

LADYBUG

skrivet: 2010-02-24 ♥ 20:20:19


Jag längtar till våren. Jag gör det. Jag älskar snö men nu får det räcka. Jag vill gå ut i små ballerinaskor, sitta på balkongen och dricka te och börja plantera vårblommor. Och jag vill ta långpromenad till spåret och kika på alla myror som vaknat till liv. Och cykla snabbt. Utan att vara rädd för att halka omkull. Jag vill det nu. Snälla ge oss vår med gröna knoppar, fågelkvitter och solljus.  Vi vill ha det. Vi vill.

DAGENS FRÅGA - TORR HUD

skrivet: 2010-02-24 ♥ 19:38:58
Hjälp! Den kalla vintern har gjort min hud alldeles torr och fnasig!


Jag tror de flesta är lite torra och allmänt vintertrötta i huden just nu. Men här ska ni få några tips på vad man kan göra om man vill känna sig lite fräschare och mjukare!

♥ Peela kroppen varje eller varannan vecka beroende på hur känslig du är. Och tänk på att vara försiktig när du peelar så du inte förstör huden. Bra peelingar finns hos de flesta kosmetikamärken men kan också tillverkas hemma. Blanda lite socker i din duschgele till exempel. Billigt och bra!

Varför? Peelingen avlägsnar fnas och döda hudceller. När det är gjort absorberar huden fukt ännu bättre och mycket jämnare. Peeling är också bra för celluliter och ser till att blodförseln kommer igång i kroppen och att huden stimuleras till att tillverka nya hudceller.

Budgettips: Peelingvantar

♥ Ta ett bad med barnolja.

♥ Smörja alltid kroppen efter varje dusch/bad. Diverse body lotions finns ju i mataffären men även de stora märkena har body lotions. Dessa är vanligtvis drygare men också lite dyrare.

Tips: Om du är riktigt torr ska du satsa på en body creme. Denna produkt är nästan dubbelt så krämig och fuktrik som en vanlig body lotion!

♥ Ha alltid vantar på dig när du går ut! Händerna tar oftast stryk först.

♥ Ta det varsamt med sminket om du är jättefnasig i ansiktet och försök hålla dig till så lite hud-produkter som möjligt (foundation, puder, concealer etc.) eftersom det fnasiga bara syns ännu mer och akta dig speciellt för cremeprodukter som kan absorberas väldigt olika så du ser flammig ut.

♥ Se till att inte duscha allt för ofta. Om du är alldeles jättetorr alltså. Vatten torkar ut huden ännu mer.



1. Body creme förvaras ofta i fina burkar. Chanel har jättefina som doftar ljuvligt men de är förstås lite dyra. Billigare varianter kan hittas på varuhus som Åhléns!

2. Peelingvantar. Kan användas till varje dusch. Jättenyttigt för blodcirkulationen!

3. Diors fuktserie HydrAction finns för alla sorters hudar; blandhy, normal, torr och extremt torr. Den sistnämnda rekommenderas om ansiktet börjat fnasa, fått torrfläckar och lätt rodnar vid kyla.

4. Eight Hour Cream: något som alla borde ha hemma! En kräm som fungerar till precis allting; torra fläckar, torra armbågar, till läpparna (kan även användas som läppglans), solbränd hud, torra hälar - ja, typ allt! Man kan till och med polera skorna med den om man vill. Finns även i ceratform, som bodylotion och handkräm. Botar narig och torr hud över en natt - jag lovar!

2010.02.24

skrivet: 2010-02-24 ♥ 17:31:50
Jag sitter vid köksbordet och äter mellis. Min hund sitter nedanför och andas frenetiskt för att så smaka på mitt Digestivekex... han gillar dem. Massor. Jag har precis varit och tränat och ska nu gå ut med Colin på en liten promenad men var tvungen att få i mig något att äta först för magen gjorde så hemskt ont.

På tal om mat så var jag, Ender och Urska (Enders tjej) och lunchade kinamat idag. De gör så fantastiskt goda stekta nudlar med grönsaker. Jag kan knappt sluta äta. Tur att jag har lite disciplin på mig själv. Men buffé kan vara väldigt farligt... väldigt. Grattis igen, Ender! Hoppas du får världens bästa födelsedag (även om du inte bryr dig ett skit)! ;)

När jag kommer hem ska jag kanske ta mig ett bad. Det var ett tag sedan nu. Och jag har ju ingenting annat för mig ikväll så det är faktiskt en ganska bra idé. Hörs lite senare!

skrivet: 2010-02-23 ♥ 20:32:36


När allt det här är över ska jag bjuda dig på världens fika.

2010.02.23

skrivet: 2010-02-23 ♥ 20:06:53
Idag har jag suttit i en tropisk regnskog i Thailand och jobbat - om jag slöt ögonen och drömde mig bort. Där satt jag och lyssnade på det porlande vattenfallet med solstrålar som sken på mitt ansikte. Men egentligen var det bara isoleringen som droppade vatten från taket och solsken utanför fönstret... Efter jobbet tog jag och mami en fika tillsammans och sedan en promenad hem. Nu hade jag tänkt smaka på mitt nyinköpta te men jag orkar inte. Två nyheter tog musten ur mig ikväll. Jag som trodde att det skulle vända.



Bild med blixt - men jag tror ni ser att det är te. Prinsesste och Mormors fruktblandning. :)

LEK I SNÖN

skrivet: 2010-02-23 ♥ 18:25:06
När jag kom hem och öppnade dörren för en timma sedan möttes jag av ett energiknippe till hund som ville ut och leka. Så jag fick snällt ge med mig och hoppa i snön och springa i skogsgläntan för det är ju inte roligt om inte matte också hoppar och rullar i snön. Så nu efter en lång promenad hem och en till promenad med Colin känner jag mig ganska nöjd med den friska luften. Tänkte ställa mig på Orbitreken en liten stund eftersom jag hoppade över träningen idag och tog en fika istället. Sedan blir det en dusch och lite mat!

Fick med mig en fin påse hem. Visar vad jag köpt sedan!

WINTER WONDERLAND

skrivet: 2010-02-22 ♥ 19:26:10



GAMER

skrivet: 2010-02-22 ♥ 18:40:12
Dagens filmtips är Gamer med Gerard Burler. Action extraordinaire.


2010.02.22

skrivet: 2010-02-22 ♥ 18:01:24

Jag bara älskar att komma till jobbet och upptäcka att det inte finns någon ström... Men som tur är slapp jag sitta i mörkret och vänta alldeles för länge och kunde kasta mig över allt jobb som väntat på mig i två veckor! Dagen har gått jättebra och jag har faktiskt inte haft en enda ond tanke (förutom när väckarklockan ringde imorses). Solen har lyst in genom mitt stora, fina fönster och jag har mått relativt bra hela dagen. Så därför unnade jag mig ett 30 minuter långt pass på gymmet. Det var roligt att komma igång igen men kroppen kändes verkligen seg. Efteråt kände jag hur benen nästan vek sig som spagetti så jag ringde min älskling som kunde komma och hämta mig. Tur att han var ledig idag!

Nu har jag precis tagit en dusch och ska sätta mig och äta jättegod middag. Och till efterrätt finns det lite blåbärspaj kvar från igår. Mums mums.


Kolla vilka istappar

Den där långa skulle jag inte vilja ha i huvudet!


På väg...

skrivet: 2010-02-22 ♥ 16:39:27
5f0da4b6f2bb564f6fa3aae93d8ee5eb.png

Kolla varifrån!

På väg hem från jobb och träning. Är så trött att hela kroppen skakar. Ska bli skönt med en dusch och varm mat!


VINTERPROMENAD

skrivet: 2010-02-21 ♥ 17:11:15
Vi kom precis in från en riktig vinterpromenad. Jag kunde knappt andas och kinderna var alldeles blodröda när jag kom in. Haha. Vi hoppade och lekte i snön med hundarna. Fast problemet är att det kommit så mycket snö att de knappt kan gå med sina små ben.


Attila stoppar gärna ner hela huvudet i snön

Så här ser han ut när han tittar upp :)

Snön är för djup för Colin :(

Attila och Niklas i snön

Colin och jag i min varma pälsmössa

Våra insnöade cyklar

När snön har försvunnit ska jag och Colin återuppta våra långpromenader som vi alltid går tillsammans när jag kommer hem från jobbet. Jag saknar dem jättemycket! Jag saknar promenader över huvud taget. Det är ju nästan omöjligt att gå och ut gå i detta väglaget. Så jag tänkte att, om jag möjligtvis mår bra imorgon efter jobbet, åka förbi gymmet och bara gå på gåbandet. Jag kan inte återgå till min vanliga träning än men promenera är ju ett bra sätt att komma igång på. Men bara om jag känner mig redo. Vi får se.

RENA SMYCKEN

skrivet: 2010-02-21 ♥ 15:58:41
Jag besökte min smyckesbutik för ett litet tag sedan eftersom jag tyckte att mina smycken blev så smutsiga och mörka direkt efter jag rengjort dem. Dessutom hade jag lyckats rengöra ett oxiderat smyckesset från Finn Feelings (halsband, örhängen och ring) i silverputs vilket gjorde dem alldeles jättefula. Så dessa skickades iväg till leverantören för rengöring och resten av mina silversmycken skulle putsas upp i butiken. Hursomhelst fick jag reda på varför de blev så smutsiga - jag förvarade dem i badrummet. Så klumpigt.

Jag har en hel byrålåda full med smycken och accessoarer men de jag använder ofta har jag gjort iordning en plats för i vår tvättstuga som är ihopbyggd med badrummet (och vi har tagit bort dörren mellan). Så därför blev de smutsiga så fort. Så nu ligger allt huller om buller uppepå min byrå. Någon tag ska jag ta tag i det och hitta en bättre plats. Anledningen till att de förvaras i tvättstugan är att jag ska slippa störa Niklas på morgonen när jag gör iordning mig. Han sover ju till åtta.

Smyckesvård:

♥ Ha aldrig dina smycken på dig när du duschar, simmar, diskar eller sover.

♥ Förvara smyckena i små plastpåsar och helst en i varje påse så de inte stöter till varann.

♥ Rengör silver med silverputs och putsduk. Rengör oxiderade metaller (såsom smycken från Finn Feelings) med ljummet vatten med lite tvål eller tvättmedel i. Stenar kan borstas rena med en mjuk tandborste.

♥ Om du sprayar håret; sätt på dig smyckena efteråt. Sprayen bildar en ful beläggning.


Mitt set från Finn Feelings. Jag hade sådan tur att jag fick hem helt nya smycken!

PURPLE RAIN BY NARS

skrivet: 2010-02-21 ♥ 12:19:14

Bild från Alllaqueredup

NARS gör supersnygga nagellack. Har aldrig testat dem själv men hört att kvaliteten är bra. Denna lila Purple Rain är en av mina favoriter!

Jag sitter för övrigt och målar tånaglarna just nu. Visar resultatet när jag är klar.

THE HURT LOCKER

skrivet: 2010-02-21 ♥ 11:10:04
Tänkte slänga in ett litet filmtips. Igår såg vi på The Hurt Locker som var jättebra. Den handlar om ett gäng soldater i Baghdad som arbetar med att desarmera bomber. Om du gillar serien Generation Kill kommer du garanterat tycka om denna filmen! Rekommenderas till alla krigsfilmsfreaks där ute. :)


VACKER MORGON

skrivet: 2010-02-21 ♥ 09:48:43
Idag lyser solen. Det snöar bara lite grann. Om det inte vore för vinden och 15 minusgrader skulle jag gärna tagit en promenad. Men jag tar det säkra före det osäkra och stannar hemma i värmen, under filten och med bästa sällskapet som bara pussas och sover.

Jag kom inte in på bloggen igår. Vet inte om det var min dator, mitt internet eller Blogg.se som strulade. Hursomhelst hade vi en jättemysig kväll igår. Snöstorm utanför fönstret, tända ljus, Melodifestivalen, Guitar Hero, Pringleschips, hemmagjord pizza och såklart filten. Men det blev inte sent i säng eftersom N skulle upp tidigt och jobba idag. Men det gör inte mig någonting. Jag fick ju sova till nio ändå. Hihi.


Vår mumsiga pizza innan den åkte in i ugnen - den blev jättegod! Ostsidan är Niklas. Jag ogillar ost. Väldigt mycket.

Just nu

MELODIFESTIVALEN #3

skrivet: 2010-02-20 ♥ 21:28:47

Ikväll var det lite mer action i låtarna men jag har fortfarande inte blivit lyckligt överraskad av någon som jag skulle kunna tänka mig vinna Eurovision. Mina recensioner av kvällens deltagare:

1. Alcazar - Headlines En partylåt som jag tycker borde filats lite mer på. Det känns inte riktigt färdig. Kläderna är rätt tråkiga och tonartshöjningen passade inte riktigt in på något sätt. 3/5

2. Johannes Bah Kuhnke - Tonight Lite pinsamt... 1/5

3. Elin Lanto - Doctor, doctor Positivt överraskande. Jag tyckte framträdandet var roligt och Elin var jättesöt som vanligt när hon uppträder. 3/5

4. Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek? Sött och rart och lite töntigt. 2/5

5. Getty Domein - Yeba Enligt min uppfattning ska man inte sjunga på något annat språk än engelska eller svenska i den svenska melodifestivalen. Låten var jättefin, som afrikansk sång, men absolut inte i detta sammanhanget! Plus för den fina kostymen. 2/5

6. Timoteij - Kom Jättesöta och duktiga tjejer som gjorde ett fint framträdande. Jag hade uppskattat om refrängen inte låtit så folklig. 4/5

7. Darin - You're out of my life Ibland är ju Darin jättebra och ibland sjunger han hur falskt som helst. Idag var en sådan dag. 2/5

8. Crucified Barbara - Heaven or hell Proffsiga musiker, bra framträdande. Uppfriskande med en bra rocklåt för omväxlings skull istället för bebisrockarna som varit med andra år. 4/5


VECKANS NAGELLACK

skrivet: 2010-02-20 ♥ 17:07:59
Jag vet, lite sent men nu är naglarna målade. Jag valde en glad, vårig rosa från OPI denna gången som är en av mina favoriter. Tänkte sätta den på tårna också när jag får lust till att fixa dem. Denna färgen och liknande kommer jag att använda hela våren och sommaren!


Shorts Story från OPI

PS. "Veckans nagellack"-bilden i menyn stämmer inte nu eftersom jag har bytt nagellack och inte riktigt kommit underfund med hur jag byter ut den. Ska ta reda på detta snarast men nu är det matlagning som gäller! Ikväll blir det hemmagjord pizza med tacoköttfärs, lök och färska champinjoner. Mumsigt.

NEJ, JAG ÄR INTE VETTIG

skrivet: 2010-02-20 ♥ 13:01:33
En vän sms:ade följande till mig idag "Inte en enda vettig människa går ut idag.". Och ja, det stämmer. För det gjorde vi. Och så här i efterhand undrar jag varför! Jag hade ju tänkt shoppa lite, titta på nya nagellack, besöka mina kära butiksfamilj och ta en fika men jag fick inte med mig en enda påse hem och fikan smakade inte den heller. Och jag måste få klaga lite nu för jag är så trött på denna stadens butiker. H&M har världens skitkläder. Allt är blandat med reaplagg, man ser inte om det är nytt eller gammalt och kvaliteten är under all kritik! Inne på MQ hittade jag bara massa Ralph Lauren-preppy-kläder i blått, rosa och beige. Inte min stil! Och inne på Åhléns såg alla kläder ut som trasor. Alltså, ryck upp butikerna lite! Jag blev inte ett dugg inspirerad att shoppa idag trots alla "nyheter". Snarare deprimerad. Så himla trist. Och skoaffärerna ska vi inte ens tala om...

Nej, tillbaks till soffan där jag hör hemma. Med lite godis, tv-spel och min varma filt. Pengarna sparar jag till en shoppingresa till Göteborg istället. Där finns i alla fall lite bättre kvalitet på shoppingen.


Min torra smörgås och varma choklad. Ingenting smakade idag. Min matlust lyser med sin frånvaro.


FRÅGESTUND: SVAR

skrivet: 2010-02-20 ♥ 10:21:39
Här kommer alla frågor och svar från min frågestund! Alla som har skrivit en fråga är länkade som utlovat. :)

jm: Har du någonsin varit kär och isånafall, hur gammal var du första gången det hände? (:
Ja, jag har varit kär. Första gången var när jag gick i sexan. Vi var ihop i några månader men eftersom vi var så små blev det ingenting speciellt utav det. ;)

Therése: Tre måsten innan du dör? :D
Oj, vilken svår fråga! Jag vill ju absolut besöka en paradisö och ligga där med en bra bok och bara sola tills jag är brun som en pepparkaka (alltså resa), köpa mitt drömhus och inreda det precis som jag vill och så vill jag testa att skjuta med ett automatvapen. :)

Maria: Tränar du något? =)
Ja, jag tränar på ett gym minst tre dagar i veckan och har ett schema som jag går efter som är utarbetat tillsammans med en personlig tränare. Dessutom tycker jag om att jogga och att dansa Zumba för grannarna hemma i vardagsrummet.

Johanna: Vad tycker du är det bästa med att blogga?
Det bästa är nog att man bevarar sina dagliga minnen och kan gå tillbaks och läsa dem när som helst. Sedan är det skönt att få skriva av sig lite också...

Jacqie: Om du fick resa vart du ville, vart skulle du resa och varför?
Om jag fick åka iväg imorgon skulle jag välja Bora Bora. Det är så fantastiskt vackert där och jag har aldrig varit på en solsemester förut så det är mitt förstahandsval! Jag skulle bo i en mysig bungalow vid vattnet, dricka paraplydrinkar och gå barfota i den vita sanden och bara ta det lugnt. I minst två veckor!

Alex:
Vad vill du åstadkomma/mål med din blogg?
Jag har två mål med min blogg och det ena och det viktigaste är att få skriva av mig, dokumentera mitt liv och ta upp sådant som jag tycker är roligt. Det andra målet är att så småningom få massvis med läsare och kanske tjäna en slant på att göra något jag tycker är väldigt roligt! Men först och främst skriver jag för mig själv och såklart för alla er som vill läsa. Det andra vore en fantastisk bonus!

Vad får dig att bli motiverad till att skriva?
Jag har alltid älskat att skriva och när jag sitter framför datorn och trycker på tangenterna kopplar jag av en stund. Jag bloggar ju oftast på kvällarna efter jobbet och även om jag är trött är det ganska skönt att få sitta där och sätta ord på det som hänt under dagen och reflektera över allting som hänt eller kanske inte hänt.

Vad har du för drömmar och mål med livet?
Det där är ju en jättebra fråga; jag har ingen aning! Drömmar har jag ju massor; jag vill bli rik, jobba med något som gör mig glad och motiverad, få resa till alla fina och intressanta platser jorden runt och ha ett bra liv. Men jag har ännu inte listat ut vad jag ska bli när jag blir stor...

Melinda Dalin: Vad är det bästa citatet du vet?
"Varje dag är en bra dag för det är en dag i livet."

Sofi: Om du fick träffa vilken person som helst, levande eller död, vem skulle det vara och varför?
Jag skulle vilja träffa Hitler - bara för att få fråga om han ångrar sig, så här i efterhand.

Ann-lo:
Vad har du för favoritfilm?
Forrest Gump.

Favoriträtt?
Allt min pojkvän lagar, det blir så sjukt gott! Och mammas köttbullar naturligtvis!

Favoritlåt:
Det ändrar ju sig hela tiden men en låt som jag tycker är helt perfekt är My Own Summer med Deftones.

Filippa: Har du gjort din design själv?
Nej, den är gjord av Sandra Marinoni.

Sandra Marinoni: Hur många barn vill du ha och vad skulle du döpa dem till?
Jag vill ha ett barn som jag kan skämma bort rejält. Isabel skulle hon heta. För helst ska det vara en tjej. En kille går också bra men har ingen aning om vad han skulle heta. Killnamn är svårt. :)

Siri:
Vilken är den bästa bloggen du vet?
Min favoritblogg är Kenzas. Jag läser den varje dag. Om den är den bästa vet jag dock inte men jag är fast!

Vad är ditt tips till att få många läsare?
Uppdatera så ofta du kan, ha med bilder (bara massa text är tråkigt!) och bjud på dig själv.

Zenab: Vad gör du en lördagkväll då?
Jag är en riktig hemmatjej så allra helst laddar jag upp med lite godis, tända ljus, myskläder, en bra film och min pojkvän vid sidan om. Men som med allt - det får inte bli för mycket av det goda. En partykväll emellanåt skadar inte! Jag älskar ju att klä upp mig.

Marina och Lillan: Vad har du för hundar?
Jag och min pojkvän har varsin hund fast vi säger att det är våra tillsammans. Min hund är en collie som heter Colin. Han fyller fyra år i maj. Niklas hund är en american wolfdog (25% äkta varg) och heter Attila. Han fyller tre år nu i mars.

Sandra: Hur många läsare har du?
Jag har mellan 50 - 80 läsare varje dag. Fast det kan variera väldigt beroende på hur mycket jag jobbar med bloggen! Mitt besöksrekord är 192.

Lillan: Vad blir ett måste i din vår-garderob 2010?
Sorbet- och naturfärgade slappa linnen, leggings och ett par snygga ankelboots tills det blir varmt nog att stoppa fossingarna i gladiatorsandalerna. I accessoarväg satsar jag på antingen stora örhängen eller många armband. Halsen lämnar jag bar.

Cecilie: Vilken sorts musik lyssnar du på?
Jag gillar massa olika sorts musik. Allt från pop till metal till dansband och hiphop. Just nu är mina favvisar Agnes, Maskinen, Black eyed peas, Lady Gaga, Flyleaf, Rihanna mfl.

Kim: Hur länge har du bloggat?
Jag startade min blogg den nionde februari 2009 men skrev inte första inlägget förrän den 14:e.

Joline: Vilka bloggar följer du?
Kenzas.se, Blondinbella.se, Tyras.se, Kameralins.blogg.se och Marinoni.blogg.se.

Andrea: Vad använder du för schampo och mascara?
Till håret använder jag TRESemmé Healthy Glow (både schampo och balsam) och fransarna målar jag med två olika mascaror från Lancôme; Hypnôse och Fatale. Fatale har dock utgått nu så när den tagit slut måste jag ut på jakt efter en ny mascara med kam. Jag använder alltid den i slutet för att borsta ut fransarna och för att få lite mer höjd.

Anapanda:
Om du skulle beskriva dig själv med tre ord, vilka ord skulle det vara?

Snäll, söt och smart. ;)

Tror du på övernaturliga saker?
Ja, det gör jag. Jag är ganska andlig av mig, tror på ett liv efter detta men även att våra själar blir till andar som kan kommunicera med oss efter döden. Jag älskar att spå i tarotkort även om det inte sker så ofta (har haft massa rätt) och har även provat på healing och varit på seans. Dock tar jag allt med en nypa salt och går inte på minsta lilla lurendrejeri! Det ska vara seriöst! Kan även avslöja att jag sett en riktig ängel.

Vilket är det bästa respektive värsta ordet du vet?
Vilken svår fråga! Det värsta ordet jag vet är "grinig" och blir arg som ett bi när någon kallar mig det. Det bästa ordet... kanske "fjäril". Jag kan inte tänka på något negativt när jag hör det. Prova så får ni se!

Vilket är ditt roligaste respektive tråkigaste minne?
Jag har så många roliga minnen. Det första jag minns var när jag var liten och jag och mamma inte hade någon bil och det var sent en sommarkväll. Mammas kompis ringde och frågade om vi skulle följa med och plocka blåklint vilket vi gjorde. Det var så roligt att göra något spontant och jag minns att jag sprang där på åkern och var jätteglad! Sedan har jag klappat delfiner och vargar också, det är två roliga minnen!

Det tråkigaste minnet jag har måste vara när jag och en kompis skulle på konsert i Stockholm och mormor följde med. Efter konserten blev hon sjuk och fick åka till akuten. Jag var inte så gammal så jag var jätteledsen och chockad. Med hon kunde följa med hem som planerat.

Josefine: Äteru hellst cupcakes eller normala muffinsar?
Jag är världens kakmonster så svaret är båda! Jag kan äta hur mycket bakverk som helst. När någon bjuder på fika på jobbet är jag alltid den som tar först och tar gärna två bitar om det blir över. Haha.

Johanna: Vad försöker du förmedla med din blogg?
Min tanke är att förmedla att man inte ska behöva bo i Stockholm och få hem massa gratissaker för att vara en rolig bloggare!

Jonna: Vilket program använder du till att fixa din blogg design?
Det är inte jag som gjort designen men jag är ganska säker på att den är gjord i Photoshop. :)

OVANLIG MORGON

skrivet: 2010-02-20 ♥ 09:39:35

OMG. Jag har aldrig sett så mycket snö! N fick nästan gräva ut sig imorses och när han väl kom ut var det snö upp till knäna. Hundarna kunde knappt gå. Och det fortsätter snöa hela tiden. Undrar var det här ska sluta. Jag som tänkte ge mig ut på en liten shoppingrunda idag men frågan är om det är en så himla bra idé... Har ni lika mycket snö hos er?

Nu ska jag äta lite frukost och göra iordning frågestunden och svara på alla frågekommentarer. Hoppas alla får en fin snöig lördag! Kram.


OPI ♥ ALICE IN WONDERLAND

skrivet: 2010-02-19 ♥ 23:16:35


Bästaste nagellacksmärket OPI har gjort en liten minikollektion inspirerad av Alice in Wonderland. Fyra fina lack i färgerna Thanks so Muchness, Absolutely Alice, Mad as a Hatter (must-have!) och Off with her Red!.

Blir ni lika sugna som jag?

GUITAR HERO ELLER HOCKEY?

skrivet: 2010-02-19 ♥ 19:12:23
Jag valde att stanna hemma ikväll. Först tänkte jag att jag skulle se matchen här istället men så kom jag på att jag kunde låna hem Guitar Hero och spela istället. För om sanningen ska fram tror jag inte att det tar lång tid förrän jag är alldeles jätteuttråkad av hockeymatchen. Så nu ska jag alldeles strax göra iordning i vardagsrummet, ställa fram mitt godis (kinapuffar och neverstop) och koppla in gitarren. Hihi.


Ikväll vann Guitar Hero. Sorry, killar.


Påminner om frågestunden igen. Den avslutas imorgon bitti. Alla som ställer en fråga blir länkade!

2010.02.19

skrivet: 2010-02-19 ♥ 15:00:29
Jag är påväg att bli frisk. Äntligen. Inatt kunde jag sova utan att behöva snyta mig en enda gång. Framsteg. Men jag tar inga risker. Dagen spenderas under filten i soffan som vanligt. Vill ju inte bli mer sjuk.

Igår hade vi en jättemysig kväll här hemma. Vi åt tacos och såg på 24 och efter det OS. Jag vet att jag hade lovat att följa med till en kompis och se på Sveriges hockeymatch ikväll men vi får se om jag orkar det. Känner mig fortfarande rätt risig och jag ser verkligen ut som en Auschwitzfånge i ansiktet. På allvar! Jag skulle behöva en rejäl ansiktsbehandling med fuktmask och hela köret. Håret behöver också fixas till. Och naglarna ska vi inte ens tala om... Så här hemsk har jag faktiskt inte känt mig på länge! Men jag är glad ändå. Jag är snart frisk och då kommer färgen att komma tillbaks i ansiktet!


Här ligger jag hela dagarna - under min nya älsklingsfilt från Ikea

Så här fint tigger min hund. "Snälla matte, titta vad söt jag är! Kan jag inte få smaka en liten bit?" :)


PS! Glöm inte min frågestund i inlägget under detta! Den pågår dagen ut.

Alla som ställer frågor blir länkade!

FRÅGESTUND

skrivet: 2010-02-18 ♥ 09:13:55


Eftersom jag är sjuk och inte orkar blogga så mycket tänkte jag att vi kunde ha en liten frågestund. Egentligen tycker jag att min blogg är för liten för en frågestund men det kanske finns några läsare som undrar någonting. Vad gör jag helst en lördagkväll? Vilken är den bästa mascaran? Hur ska man sminka sig i vår? Har jag någon dold talang? ...Ja, ni får helt enkelt fråga vad som helst!

Alla som ställer en fråga blir länkade!

Frågestunden pågår tills jag skriver stopp här.

MIRANDA KERRS BÄSTA TIPS

skrivet: 2010-02-17 ♥ 18:56:40





















Källa: Aftonbladet
Läs hela artikeln här


9

skrivet: 2010-02-17 ♥ 15:21:37

Idag har jag vilat massor och det ska jag fortsätta göra men först måste jag stoppa något i magen och samtidigt tänkte jag att jag kunde höra av mig till er lite kort. Förutom att jag har sovit i soffan har jag även mumsat i mig två mini-daimstrutar och sett på filmen 9. Den var väldigt speciell och väldigt Tim Burton (han är producent men inte regissör). Rekommenderas för er som gillar animerat!





Jag vet att det har blivit mycket skrivet om min förkylning nu i över en vecka men jag tänkte kompensera er med lite skönhetstips ikväll istället! Håll ut så länge. Nu ska jag göra mig några smörgåsar och se på hockeymatchen på tv. Ryssland spelar och om jag inte misstar mig är de rätt så bra... ;)


2010.02.17

skrivet: 2010-02-17 ♥ 10:13:09

Min pojkvän sover med öronproppar. Jag sover inte alls. Fast när jag vaknade imorses trodde jag verkligen att jag mådde bättre men efter några minuter i soffan kunde jag bara konstatera att det var en ren tillfällighet och sjunde toalettpappersrullen fick tas i bruk. Jag har nu legat här och vilat i några timmar och ätit lite jordgubbskräm till frukost. Tänkte se på en film om en liten stund. Jag var tvungen att piggna till. Hade ett samtal att ringa och ett mail att skicka iväg. Men nu kan jag återgå till filten och tv-rutan.

Hoppas alla får en bra dag!


NY DESIGN

skrivet: 2010-02-16 ♥ 22:59:28
Som ni ser har jag fått in på mina design! Visst är den fin? Jag är jättenöjd. Tack, Sandra! Det enda jag inte är fullständigt nöjd med är själva headerbilden på mig själv. Jag hade inga bra som passade så istället ska jag ta lite mer passande bilder till våren och be henne göra en ny header till mig då istället. Det får helt enkelt duga tills vidare. Vill ni också ha en lika fin design? Klicka här för att komma till Sandras blogg!

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova lite. Har fått tillbaka mitt halsont så jag känner mig väldigt risig. Förhoppningsvis är jag piggare imorgon.


ETT ÅR OCH 7 DAGAR

skrivet: 2010-02-16 ♥ 19:04:22

Jag kom precis på att jag bloggat ett år nu. Den nionde februari 2009 skrevs det första inlägget. Bloggen har ändrats ganska mycket under den tiden men nu när jag får min nya design kommer jag ändra utbudet lite till för nu vet jag hur jag vill att min blogg ska vara. Men jag kommer inte att göra några ändringar förrän den är klar och i bruk. Men det är ganska kul att gå tillbaks och läsa gamla inlägg. Och se gamla bilder. I alla fall för mig. :)

Jag har precis varit ute en snabbis med Colin som var superdupernödig. Tur att jag har en så duktig hund som säger till när han vill gå ut. Så nu när jag ändå är uppe och rör på mig tänkte jag ställa fram lite smörgåsar och annat gott på köksbordet och äta kvällsmat. Jag orkar egentligen inte men något måste jag ju äta och Niklas köpte färskt bröd till mig som jag är väääldigt sugen på.


Självklart har jag ätit en semla idag - här är en efterbild

Min alla hjärtans dag-bukett har slått ut helt nu. Så vackra blommor!


ÖVRE LUFTVÄGSINFEKTION

skrivet: 2010-02-16 ♥ 12:32:02

Jag har varit på vårdcentralen och blivit diagnostiserad med övre luftvägsinfektion. Ett fint ord för förkylning. Så nu är jag sjukskriven veckan ut. Det skulle kännas bättre inombords om jag mådde lite bättre för varje dag som går men det gör det inte... :(

På hemvägen åkte vi förbi mami där jag hämtade med mig ett gäng filmer så jag har något att sysselsätta mig med där i soffan hela dagarna. Lovar att tala om, om jag ser någon bra! Har en ny Sofis mode inne på vardagsrumsbordet också. Fast hur mycket jag än försöker så lockar det inte mig speciellt mycket att läsa om färgranna vårkläder, ett glansigt hårsvall och solkyssta puderkinder när jag själv ser ut som en Auschwitz-fånge i ansiktet... Det inspirerar liksom inte.

Jag kommer att ligga lite lågt med bloggandet eftersom jag är sjukskriven, dels för att jag är just sjukskriven och för att jag inte alls mår bra. Visst, jag orkar sitta vid datorn en liten stund men eftersom jag blir så matt efter bara en kort stund så får tillfällena bli färre. Hoppas ni kikar in hos mig ändå. Min nya design kommer snart dessutom! Den får ni inte missa.

Ni får givetvis ställa frågor till mig som jag kan besvara eller tipsa mig om något jag ska skriva om. Jag läser alltid mina kommentarer även om jag inte hinner svara på dem direkt.


FILMER

skrivet: 2010-02-15 ♥ 21:37:35

För några år sedan var jag ett riktigt filmfreak. Sedan tröttnade jag lite, eller så var det filmerna som blev tråkiga. Men nu har jag börjat titta igen. Jag är inget sådant freak som har koll på allt som står på imdb.com eller vad alla skådespelare och regissörer har för sig men jag ser rätt så många nya filmer och många av dem är jättebra! I år har jag sett 17 nya filmer hittills (skriver alltid upp alla + datum + betyg i min kalender av någon anledning) och det är nog bara två eller tre som gjort mig riktigt besviken. Idag till exempel tittade jag på A Perfect Getaway som jag tyckte jättemycket om!

Tänkte tipsa om några som jag verkligen rekommenderar! (Alla är inte nya).


Arlington Road och A Perfect Getaway - jättespännande

Case 39 och Law Abiding Citizen - en skräckis och en thriller

Coco Avant Chanel och the other Boleyn girl - två kostymfilmer kan man ju säga!

Paranormal Activity och The Stepfather (re-make) - två skräckisar till

En film som gjorde mig riktigt besviken var Sherlock Holmes! Så gubbig på något sätt!


LITEN NOTIS

skrivet: 2010-02-15 ♥ 14:01:06

Tänkte bara meddela att jag är hemma. Orkade bara fyra timmar på jobbet. Imorgon har jag en tid på vårdscentralen. Yay. Så nu återgår jag till soffan och vilar. Har nog aldrig känt mig så här trött och utmattad! Återkommer lite senare.


HOST HOST

skrivet: 2010-02-14 ♥ 20:57:13

Jag har börjat tveka lite till det här med att gå och jobba imorgon men jag mår ju alltid sämre på kvällen så jag ska känna efter imorgon bitti istället. Orkar jag bara ut och på bussen så ska det nog gå bra. Jag tog ett jättevarmt bad och tvättade håret för att jag skulle känna mig lite fräschare och tänkte nu borsta tänderna och lägga mig under täcket och mysa med en korsordstidning. Om ni inte hör från mig förrän imorgon eftermiddag vet ni att allt är bra och att jag sitter på mitt kontor och jobbar för fullt. Jag vill inte ens veta hur mycket pappersarbete jag har liggandes nu...

God natt allihop! Hoppas ni haft en jättefin dag med era hjärtan! :) 


TRISS I HJÄRTER

skrivet: 2010-02-14 ♥ 18:43:46



Hihi. Tyckte det var lite kul. Massa chokladhjärtan att mumsa i sig. Nu behöver jag inte göra någon kvällsmat ju. Perfekt. Min alla hjärtans dag har varit jättemysig. Jag och Niklas hann äta lunch tillsammans innan han smet iväg till jobbet och sedan kom mami på besök. Vi såg på en jättespännande film som jag verkligen rekommenderar; Law abiding citizen! Man hade ingen aning om vad som skulle hända och det menar jag verkligen!

Nu tänkte jag ta mig ett mysigt bad och försöka att inte tänka på morgondagen. Jag har bestämt mig för att ta bussen till jobbet och försöka orka stanna där åtta timmar. Om jag inte skulle orka får jag helt enkelt pallra mig hela vägen till vårdscentralen och skaffa ett läkarintyg. Jag hoppas ju helst på att vara frisk naturligtvis men det tar nog ett par dagar till. Får preparera väskan med ett gäng alvedon och två toalettpappersrullar så jag kan snyta mig. (Vi har så hårt papper på jobbet.) Egentligen är det väl säkert ingen fara, jag kan ju sätta mig och vila emellanåt om jag mår dåligt. Problemet är att jag ser så fruktansvärt risig ut och att sminka över de torra hudpartierna kring näsan och munnen skulle bara göra saker värre. Stackars mig.


Law abiding citizen med Gerard Butler och Jamie Foxx - skitbra!


HAPPY VALENTINE ♥

skrivet: 2010-02-14 ♥ 10:39:26

Alla hjärtans dag. Vissa säger att det är ett kommersiellt jippo men jag tycker att det är en fin dag då man kan visa sin älskling lite extra uppskattning. Vill man inte köpa någonting behöver man ju inte! Och ni som inte har någon älskling; skäm bort er själva med en ansiktsbehandling, massage, en ny klänning eller vad som helst. Som ni vet tjuvstartade jag lite igårkväll eftersom jag och N knappt ses idag men lite senare får jag besök av mami och då ska vi fira lite till och mysa med en film i soffan. Jag är så otroligt sällskapssjuk nu efter en veckas husarrest så det ska bli jätteskoj.

Just nu sitter jag faktiskt och jobbar lite med bloggen. Tänkte hitta lite nya annonsörer som passar till den nya designen som snart är klar. Får se hur länge jag orkar. Har sovit ganska dåligt inatt och känner mig väldigt svag i armarna men jag försöker så gott det går. :)



Hoppas alla får en jättemysig dag! ♥


SIGNING OFF

skrivet: 2010-02-13 ♥ 22:45:12

Jag ska svälja lite hostmedicin och gå och lägga mig. Jag har varit igång och pratat en stund nu så halsen känns väldigt ansträngd och hostan blir alltid värre på kvällen och om jag tar hostmedicinen så passar jag alltid på att ta den innan läggdags eftersom det är lite morfin i som gör mig trött.

OS är på, på min tv. Jag tycker att det är så sagolikt tråkigt men kände ändå att jag behövde ansluta mig till den patriotiska skaran och se på skidskyttet. Fast ni förstår nog hur intresserad jag verkligen är eftersom jag sitter och bloggar samtidigt med ryggen mot tv-skärmen. Kan ni tänka er, min pojkvän har till och med tagit ledigt från jobbet för att kunna sitta uppe och se på hockeymatcherna när de börjar. Och på fredag har jag lovat att följa med till en kompis för att se på en hockeymatch mellan Sverige och Tyskland. Jag kommer att ha med en rejäl godispåse då vill jag lova. Fast konstigt nog är det en sak som fascinerar mig när det kommer till vintersporter; konståkning. Jag tycker att det är så fint; dräkterna, koreografin, den vita isen, de glittrande håruppsättningarna... Jag kan ligga och titta i timmar om jag har tid. Ska nog kolla upp när konståkningen visas. Eller vet ni?

Som sagt, nu tänkte jag avrunda kvällen och krypa ner under täcket. Imorgon är det söndag och jag måste avgöra om jag är så pass frisk att jag kan ta mig till jobbet eller om jag måste bli skjutsad till andra sidan staden och besöka vårdcentralen. Please, bota mig! I hate that place. :(

PS! Jag har snytit upp ett helt paket med näsdukar och är nu inne på tredje toalettpappersrullen. Undrar hur många snytningar det blir om man räknar ut det. Som ni förstår är näsan ganska röd och torr just nu. Tack för Eight Hour Cream!


MELODIFESTIVALEN #2

skrivet: 2010-02-13 ♥ 21:50:36

Nu är andra delfinalen av Melodifestivalen slut och jag satt och funderade på vad jag tyckte om alla bidrag och kom fram till att jag inte tyckte speciellt mycket för allt var så blaha. Tycker det är lite synd när det finns så mycket bra musik och så många bra underhållare där ute. Men hursomhelst, här kommer mina recensioner;

1. Eric Saade - Manboy Lite töntigt får vi ju erkänna men låten fastnade, framträdandet var ganska underhållande och plus för det överraskande vattenfallet. Tjejfavvis? 3/5

2. Andra generationen och Dogge - Hippare hoppare I vilket syfte var de med? Tyckte de själva att låten var bra? 0/5

3. Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut Zzzz... Mycket tråkig 90-talsballad och en jättetråkig outfit. Hon skulle sjungit en låt som passade henne, som hennes egna. 1/5

4. Highlights och MiSt - Come and get me now Här vet jag faktiskt inte vad jag ska skriva. En sångare som ser ut och rör sig som Magnus Carlsson, en jättedålig låt och två körsångare (som också är låtskrivarna) som klätt sig i förra decenniets skjorta respektive tajt skinnfodral á la crackhora. 0/5

5. Pauline - Sucker for love Pauline är ju proffsig och jättesnyggt stylad men jag tycker inte att låten passar in i sammanhanget. 3/5

6. Andreas Johnson - We can work it out Låten var inte dålig men heller inte jättebra. Jag kommer knappt ihåg hur den lät trots min musikaliska genialitet. Personligen tycker jag att Andreas Johnson har gjort sitt i denna tävling. Inte för att han är dålig utan snarare för att vi vill se något nytt. 2/5

7. Kalle Moraeus och Orsa Spelmän - Underbar Vilka söta gubbar! 4/5

8. Hanna Lindblad - Manipulated Lite Rihanna-aktigt. Helt okej. Jag blev underhållen. 3/5


BE MY VALENTINE

skrivet: 2010-02-13 ♥ 19:06:11

Ber om ursäkt för dålig uppdatering men jag har allvarligt legat i soffan och sovit nästan hela dagen och jag blir aldrig pigg. Börjar bli trött på den här förkylningen nu eller influensan eller vad det nu är! Eftersom jag inte varit ute på hela veckan försökte jag mig på en liten promenad förut. Hundarna skulle rastas och vi hade en stor påse med bröd som vi tänkte mata alla småfåglar med vilket lät lockande för en djurvän som mig. Men jag blev alldeles utmattad av den lilla promenaden. Det kan inte stämma det där om frisk luft!

Om en liten stund ska vi fira alla hjärtans dag, äta chokladmousse och se på Melodifestivalen.

Vad ska ni göra ikväll? Fler som tjuvstartar firandet?


Alla hjärtans dag-tishan är på. ;)


2010.02.13

skrivet: 2010-02-13 ♥ 11:05:34

God morgon, solstrålar. Jag är fortfarande jättesjuk. Det känns som att jag bara lever på alvedon, hostmedicin och näsdukar just nu. Men, jag ser fram emot denna lördag ändå. Jag och älskling ska fira alla hjärtans dag ikväll. Vi ses knappt imorgon så vi bestämde oss för att fira idag istället. Jag har ju inte kunnat ge mig ut på presentjakt på hela veckan med hade sådan tur att jag hittade sak på internet som jag ska ge min pojkvän!

Igårkväll fick jag se en liten förhandstitt på min nya design och blev otroligt nöjd! Den var precis som jag beskrivit att jag vill ha. Nu är jag jättenyfiken på det färdiga resultatet. Förhoppningsvis blir den klar i helgen så jag kan lägga upp den här så fort som möjligt.

Nu ska jag fortsätta vila lite i soffan tills Niklas kommer hem. Hoppas han köper med sig lite fika!


PYSSELKVÄLL

skrivet: 2010-02-12 ♥ 19:13:12

Min pojkvän sitter på golvet i köket och skruvar ihop Ikea-möbler just nu och jag sitter vid köksbordet och pysslar (fast nu tog jag en liten paus). Vi har precis ätit en jättegod middag och nu mumsar vi på Pringleschips. Jag känner mig mycket piggare nu. Även om jag fortfarande hostar, snuvar och känner mig hängig har jag i alla fall inte ont i kroppen längre. Jag har till och med orkat pyssla ihop tre alla hjärtans dag-kort som jag tyckte blev jättefina!






Söta va? :)

Glöm inte följa min twitter på www.twitter.com/ShimmeryChic ! Shimmery Chic är ett nagellack från OPI för er som undrar.


LITE MER ORK

skrivet: 2010-02-12 ♥ 16:09:21

Lite sjukdomsuppdatering; jag mår lite bättre idag men inte mycket. Jag har i alla fall orkat tvätta håret och nu precis målade jag naglarna som jag dessutom fått fila ner. Allihop är korta nu och jag vantrivs något kolossalt men med lite färg på blir jag genast gladare. Som ni vet funderar jag ju på gelénaglar men kan inte bestämma mig. Det kostar ju en slant och så måste de underhållas en gång i månaden... Vi får väl se om jag står ut tills mina egna växer ut.

Ikväll blir det mys hemma hos oss. Niklas är precis och hämtar hem lite nya filmer som vi ska titta på och vi ska laga en god middag med sallad till som jag ser fram emot. Jag är så glad att få ha lite sällskap ikväll efter att ha legat hemma alldeles ensam nu i fyra dagar. Om jag inte kan gå och jobba på måndag blir jag allvarligt tokig!


Mina små kortisar målade i I'm indi-a mood for love från OPI. De är precis nygjorda så därför har jag inte tagit bort lacket som jag målat utanför men det ska bort... om ni undrade.


MOSCHINO CHEAP & CHIC SPRING 2010

skrivet: 2010-02-12 ♥ 10:41:56

Här är mina favoriter från Moschinos Cheap & Chic-visning inför våren. Jättesöta kreationer och jag älskar färgpaletten! Jag gillar Moschinos lättsamma mode. Det är inte så där svårt och pretentiöst utan mer feminint och sött men ändå roligt på något sätt! Stort plus för mönstren.






KVÄLLSMYS

skrivet: 2010-02-11 ♥ 19:00:45

Jag lever. Snuvan är värre. Hosta har tillkommit. Halsen känns relativt bra och för tillfället har jag inte så ont i kroppen men i allmänhet mår jag hemskt. Jag har orkat greja lite hemma idag och kunnat vila ganska mycket vilket är skönt. Just nu funderar jag på om jag orkar göra någon kvällsmat. Tror det får bli en tallrik med jordgubbskräm och mjölk och sedan vaniljglass med blåbär till efterrätt.

Vet ni vad det värsta med att gå hemma och vara sjuk är? (Förutom att man mår dåligt.) - Att man ser hur dammigt och smutsigt det är men inte kan göra något åt det! Om jag mår lite lite bättre imorgon ska jag försöka plocka iordning här hemma. Men bara om jag orkar.

Nu blir det en fortsatt myskväll här hemma. Hoppas alla andra får en fin kväll! :)

OBS. Veckans träningsinlägg utgår. Tror ni förstår varför!


2010.02.11

skrivet: 2010-02-11 ♥ 11:44:15

Igår trodde jag att jag skulle må lite bättre idag för jag kände mig ganska pigg i kroppen men när jag vaknade idag mådde jag sämre än någonsin. Jag kunde knappt andas och hela kroppen kändes som spagetti. Jippi. Så nu har legat i soffan och halvsovit i flera timmar. Nu äntligen kände jag mig stark nog att gå hela vägen in till datorn och sätta mig.

Om jag hade varit frisk idag skulle jag lätt gått en promenad i det fina vinterlandskapet. Solen skiner och snön glittrar så fint. Ni som kan, gå ut och njut! Själv ska jag bädda ner mig och titta på massa dåliga tv-program och hoppas på att jag bli frisk snart. Känner mig lite hungrig nu också så innan jag sätter mig i soffan får jag rota lite i skafferiet... Jag är starkt övertygad om att det är tomt men man vet aldrig.


GANT

skrivet: 2010-02-10 ♥ 21:14:21

Jag skulle absolut inte ha något emot att ha denna klänning från GANT dinglandes på en galge i min garderob...!


ATTILA YLAR

skrivet: 2010-02-10 ♥ 17:45:04

Nu ska ni få se något roligt. När Niklas var ute och gick med våra vovvsingar idag körde det förbi en polisbil med sirenerna på och helt plötsligt började Attila (vår amerikanska varghund) att yla. Så när de kom hem letade jag upp sirener på datorn och satte på och då gjorde han det igen! Lyssna och njut.

PS. Ursäkta röran. Vi håller ju som sagt på att göra om hemma. :)


TWITTER

skrivet: 2010-02-10 ♥ 17:05:44

När man går hemma och är uttråkad och sjuk och har ont i varenda led så kan man lätt ledas i frestelse av olika saker, till exempel godis, riva av alla naglar eller kanske börja twittra! Jag tycker faktiskt att det verkar rätt så roligt men än så länge har jag inte så många vänner att följa. Om ni vill så kan vi lägga till varandra!

Om inte kan ni ju ändå följa min twitter på www.twitter.com/shimmerychic !


Jag vet inte hur det gick till men helt plötsligt småchattar jag med Blondinbella. :)


FILMTIPS

skrivet: 2010-02-10 ♥ 12:34:58

Tänkte tipsa om en jättebra film som jag såg på igår och flera gånger innan det också. Taken med Liam Neeson. Den är som en blandning mellan Die Hard och ett 24-avsnitt; action från början till slut!



Dessutom såg jag klart sista Pirates-filmen igår (bättre sent än aldrig). Jag kom på att jag bara sett halva när jag stod framför dvd-hyllorna och tittade. Den är ju rätt långtråkig så sist somnade jag. Men idag orkade jag igenom de sista 90 minutrarna. Jag älskar första filmen och andra är också helt okej men sedan går det bara utför. Synd när de ska tjata ut saker så. Hoppas att fyran är bättre!


Kan man...

skrivet: 2010-02-10 ♥ 11:19:44
01555799d631b179be849fbba64ec464.png

Kolla varifrån!

Kan man ha bättre sällskap i soffan? Vi ser på skräckisar och äter bulle. :-)


GOD MORGON

skrivet: 2010-02-10 ♥ 08:05:06

Inatt har jag kunnat sova ganska bra. För en timma sedan gick jag upp och duschade och åt lite frukost och nu tänkte jag faktiskt lägga mig i soffan och se på Nyhetsmorgon, något jag inte gjort på flera år, är ju aldrig hemma den tiden på dygnet.

Jag försökte lägga upp ett filmtips igår men Blogg.se fungerade inte så det kommer senare under dagen istället. Hoppas ni får en fin dag, allihop! Nu orkar jag inte sitta upp mer. :(



HONG KONG SPRING/SUMMER 2010 BY OPI

skrivet: 2010-02-09 ♥ 17:24:30



OPI:s nya vår och sommarkollektion Hong Kong är här! Jag har inte sett den i verkligheten ännu men har redan hittat några favoriter. Red my Fortune Cookie (nr 1 från vänster, första raden), Hot & Spicy (nr 4), Meet me on the Star Ferry (nr 9, andra raden) och Lucky Lucky Lavender (nr 10).

I vår tycker jag för övrigt att naglarna ska vara antingen väldigt färgstarka eller väldigt dova. Jag kommer att använda olika rosa toner och strunta i de mörka röda, lila och svarta. Nu är det pigga och glada färger som gäller!


EN SJUK EFTERMIDDAG

skrivet: 2010-02-09 ♥ 16:17:49

Jag har så tråkigt. Jag har sett på en film och suttit i soffan med en hög tidningar... och det är ju jättemysigt men jag har ju så svårt för att sitta still. Tänk vad konstigt att när man jobbar och allt är som vanligt skulle man ge sin ena arm för att få sitta hemma och bara ta det lugnt en hel dag men när man är hemma och är sjuk och bara kan ligga i soffan så blir man uttråkad av minsta lilla. Fast jag antar att det är värken och tröttheten som förvärrar allt.

Jag har precis suttit och läst igenom ELLEs Trendbibeln och hittat en hel del snyggt som jag tänkte försöka lägga upp lite bilder på senare idag om jag orkar. Ni får kika in igen senare helt enkelt. Men jag lovar ingenting. Kanske att det får bli imorgon istället.

Nu ska jag tända lite smålampor och hälla upp ett till glas med saftsoppa och läsa nästa tidning.
PS. Jag åt alldeles för mycket kladdkaka med glass förut. Nu kommer jag garanterat inte att vara sugen på det på några månader! Blä.


Ungefär såhär ser min eftermiddag ut


VÄRSTA NATTEN NÅGONSIN

skrivet: 2010-02-09 ♥ 10:05:14

Jag är så sjuk så jag vet inte var jag ska ta vägen eller vad jag ska ta mig till. Till och med att ligga i soffan är jobbigt. Och till råga på det så har jag varit med om den värsta natten någonsin. Jag har inte kunnat sova mer än en timma i taget, sedan vaknat, gått upp, snytit mig, druckit vatten, somnat, vaknat och så kört hela proceduren igen. Den tredje gången (vid halv två) satte jag mig i sängen och löste korsord en stund och då hade jag så ont i kroppen att täcket gjorde ont. Min käre pojkvän sov som en stock. Jag som ville ha medlidande. Vid sex somnade jag äntligen och vaknade inte förrän halv nio. Så skönt. Då gick jag upp och tog en dusch. Nu känner jag mig relativt fräsch men jag orkar knappt förflytta mig från rum till rum.

Som tur är har jag en snäll pojkvän som inte börjar jobba förrän klockan två så nu har jag skickat iväg honom med en liten inköpslista. När jag är sjuk tycker jag om att dricka saftsoppa. Det är skönt för halsen. Och när man inte orkar göra iordning mat är jordgubbskräm ett bra alternativ, så det ska han köpa också och näsdukar och glass. Och en kladdkaka. Jag är så oerhört sugen på kladdkaka med glass. Mums. Det är nog mina tre favoritsaker att äta när jag är sjuk; glass, saftsoppa och jordgubbskräm med mjölk.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan igen och sätta på en film.


Gott


IBLAND MÅSTE MAN FIRA

skrivet: 2010-02-08 ♥ 15:30:53

...sedan kanske inte högkostnadskort på Apoteket direkt är något att köpa tårta för men Gina Tricot ligger vägg i vägg så dit gick jag och kom ut med en påse som fick dingla på cykelstyret under hemfärden. Jag är sjuk. Och ska nu kurera mig med saftsoppa och tv-spel. Fast jag orkar nog inte röra fingrarna så mycket än så först får det bli ett 24-avsnitt. Under en filt. Eller täcket. Det är synd om mig. Men jag är glad. För jag har shoppat.

Från Gina Tricot:

Chanelinspirerad dataväska

Söt alla hjärtans dag-tshirt - älskar att ha deras t-shirtar hemma när jag är mysklädd, tyget är så lagom tunt.

Örhängen

Jag stannade till i pysselbutiken och köpte rosa embossingpulver och stämplar så jag kan göra Alla hjärtans dag-kort till mina nära och kära också. :)


2010.02.07

skrivet: 2010-02-07 ♥ 20:50:33

Gissa vem som har legat i soffan och sett på två filmer? Eller egentligen är det en och en halv för jag började se på en av dem i veckan och nu såg jag klart den. Hursomhelst, nu har jag precis gjort iordning lite saker inför en ny arbetsvecka. Samma visa varje söndag... jag börjar bli lite trött på det här. Men. Imorgon har jag i alla fall något att se fram emot: en god matlåda, fika med en vän efter jobbet och sedan hemmadate med min pojkvän.
Kan det bli bättre? Jo... det kunde varit fredag.


Min hund är lite ovanlig för han har väldigt stora framtassar...


LJUST & LANTLIGT

skrivet: 2010-02-07 ♥ 15:15:12

Jag älskar min nya inredningsbok, Inred och dekorera ljust och lantligt av Anna Örnberg, som jag köpte i fredags. Den är så fin och alla bilder är så inspirerande. Nu vill jag måla om alla våra vardagsrumsmöbler i vitt och dekorera med fina blomkrukor och växter, ljusstakar i fattigmanssilver och gammaldags tavlor med vackra motiv. Men det går säkert inte min andra hälft med på så jag får försöka göra det som redan finns så fint jag bara kan...
Tänkte dela med mig av mina absoluta favoritbilder ur boken:


Så här ska jag definitivt plantera i vår. Jag brukar ha fjärilslavendel i en liknande kruka men då är den ensam. Att samplantera tillsammans med en annan blomma är ju jättefint! Att köpa: Större oval kruka i zink eller vitt.

Att ställa speglar på en byrå istället för att spika upp på väggen är jättefint tycker jag. Jag har en likadan kruka som den till höger på bilden. Den ska jag plantera något fint i och ställa på min nya byrå jag köpte förra veckan!

Detta ska kopieras - om jag hittar en likadan kruka vill säga.

En sådan här vacker hall/trappa vill jag ha när jag blir stor. ;)

Bokens framsida - om du gillar stilen och vill köpa boken; klicka här!


IKEA

skrivet: 2010-02-07 ♥ 14:19:20

Igår var vi på Ikea och handlade hem lite smått och gott. Vi ska byta ut vår säng till serien Hemnes men den fick inte plats i bilen så vi bestämde oss för att beställa hem den och en garderob till hallen istället. Annars fick vi med oss nattduksbord, värmeljus, en ny pläd, galgar till den nya garderoben, en fin vas/kruka, nya "Ludde"-mattor och jag köpte två nya kuddar. Jag hittade två stycken hårda som jag tycker om. Jag vet, det är inte så många som tycker om hårda kuddar men jag gillar det. Hatar när huvudet sjunker ner i kudden!

Efter Ikea stannade vi till i Allums köpcenter för jag skulle kika på en datorväska men hittade istället två diadem på rea. Det ena var inte rea men kassörskan slog in 75 % på det ändå. My lucky day! På hemvägen åt vi varsin hamburgare med pommes frites och mos på ett ställe vid vägen. Maten var god men väldigt fet så jag mådda illa resten av hemresan. Nästa gång jag åker till Ikea tänker jag ta med mig en matlåda för det enda som finns att äta är deras äckliga Dafgårdsmat och McDonalds eller korvkiosker. Blä. Tur för mig att vi hade smaskiga smörgåsar som låg och väntade när vi kom hem!


Några av de saker vi fick med oss hem

Diademen jag fyndade - 52.50 :- !


DIADEMFÖRVARING

skrivet: 2010-02-07 ♥ 12:44:41

Niklas har skruvat upp två stänger till mig som jag kan ha mina diadem på. Vi skulle nog köpt en till stång för det blev jättefullt men lösningen var i alla fall väldigt bra. Man ser alla diademen och det är lätt att ta fram dem. Jag är supernöjd!


Aprikos, lila, rosa, vit, silver och guld

Svart, grått, grönt och rött


PYSSELSUGEN

skrivet: 2010-02-07 ♥ 09:08:46

Idag vaknade jag halv sju. Jag försökte verkligen somna om men så började magen kurra. Jag satte mig vid datorn med lite never stop men efter en liten stund började min vovvsing gny och gå fram och tillbaka (det betyder typ "skynda, matte, jag måste gå ut och kissa/bajsa NU!") så jag fick klä på mig vinterjackan och gå ut. När han väl hade uträttat sina behov hade vi kommit så långt bort från huset att det var lika bra att forsätta gå. Det blev alltså en långpromenad. Och det är inte att rekommenderas i sidenpyjamasbyxor men vad gör man inte för sina små husdjur? Söndagsmorgnar är dessutom den bästa tiden för promenader för det är nästan folktomt ute och då kan Colin gå lös nästan hela promenaden vilket uppskattades idag då han kunde hoppa och leka i snödrivorna. :)

Nu har jag kommit in, tagit en jättevarm dusch och tagit på mig myskläder. Jag är riktigt pysselsugen idag och har massa planer på vad jag vill greja med. Men först måste jag försöka få upp Niklas ur sängen så vi kan äta frukost. Jag känner mig alldeles utsvulten. Min mage behöver minst två smörgåsar, ett glas o'boy och en stor kopp kaffe.

Lite senare ska jag dessutom visa vad vi fick med oss hem från Ikea.


Nya tofflor från Ikea - de är perfekta att ta på när man smörjat in fossingarna eftersom de är i frotté. Då kan man gå omkring i dem tills fötterna är torra och sedan sätta på sig strumpor eller vanliga tofflor.


MELODIFESTIVALEN #1

skrivet: 2010-02-06 ♥ 21:37:23

Jag och N sitter och tittar på Melodifestivalen. Förra året recenserade jag alla bidrag direkt från soffan så jag tänkte att kanske skulle göra det i år igen. Om jag ska sammanfatta det hela tycker jag att standarden är riktigt låg. Och stylingen kändes väldigt 2005. Men rätt låtar gick vidare till final. Här kommer mina recensioner av alla låtar;

1. Ola - Unstoppable Lite svårt att koncentrera sig på musiken när allt man ser är den där konstiga tantfrisyren. Frågan är om Ola bannlyst speglar eller om frisören inte riktigt är klar. 3/5

2. Jenny Silver - A place to stay Shit. Fula kläder, ful armdans och skitdålig låt. Ursäkta språket. 0/5

3. Linda Pritchard - You're making me hot hot hot Linda sjunger jättebra men låten känns som en dålig kopia av massa andra melodifestivallåtar som aldrig kommit till final. 2/5

4. Pain of Salvation - Road Salt Pain of Salvation har blivit utsatta för en kupp. Någon drogade musikerna så de somnade under bidragets gång. Sångaren sjöng på så gott han kunde. 2/5

5. Anders Ekborg - The Saviour Bara för att man är musikalartist behöver man väl inte sjunga musikalsånger hela tiden? 1/5

6. Jessica Andersson - I did it for love Nu får det väl räcka? Plus för väldigt fin styling från huvudet till hakan. 1/5

7. Frispråkarn - Singel Ett ganska dåligt försök till en kontaktannons. Och vad var det som var så frispråkigt? 1/5

8. Salem al Fakir - Keep on walking Fantastiskt musikaliskt. Ju mer man lyssnar ju mer kommer man tycka om den. 4/5


Sitter i...

skrivet: 2010-02-06 ♥ 09:21:39
28defc2661b3dafdb0644dc47bd08ffc.png

Kolla varifrån!

Sitter i bilen påväg till Ikea med min bibel i knät. :-)


FREDAGSKVÄLL

skrivet: 2010-02-05 ♥ 22:09:10

Ikväll har jag hunnit med mycket; en nagellacksolycka, proppat magen full med tacos, sett på 2012 för andra gången, somnat i soffan och fått tygmönster på en nagel som resultat och konstaterat att jag behöver gå och lägga mig i sängen. Så det ska jag göra nu. Och sova ut. För imorgon åker vi till Ikea.

God natt.


L'ABSOLU CREME DE BRILLIANCE

skrivet: 2010-02-05 ♥ 18:31:26

Tänkte tipsa om Lancômes nya läppglans L'absolu Creme de Brilliance. Det innehåller 50% vårdande ingredienser, återfuktar och ska sitta i tio timmar. Det där med tio timmar vet jag förstås inte om jag tror på men läppglanset är ganska täckande och det i sig gör att det sitter bättre. Konsistensen är krämig och mjuk och kladdar inte.



Den röda färgen på reklambilden är jättefin men i vår tycker jag att läpparna ska vara rosa. Finaste nyanserna i serien är Champagne eller Exotic Orchid. Matcha med markerade, svepande ögonfransar och en porslinshy och du är riktigt vårfräsch!


PYSSELSHOPPING

skrivet: 2010-02-05 ♥ 17:08:31

Jag och mami drog iväg till Slöjd-Detaljer efter jobbet. Och trots att det alltid är hon som har massa ärenden är det ändå jag som spränger kassaapparaten... Jaja. Jag hittade massa fina våriga papper som jag ska göra kort utav, några stenar och en jättefin inredningsbok. Jag kom hem för en liten stund sedan och har precis mumsat i mig en semla och nu tänkte jag ta mig ett bad innan det blir kväll och det är dags att börja med middagen. Ikväll äter vi tacos och ser på film. Elle-tidningen som kom i brevlådan idag får ligga orörd tills imorgon.


Massa fina papper och stenar (stenarna till vänster är rosa men det syns inte pga ljuset)

Inred och dekorera ljust och lantligt - en alldeles underbart fin bok med massa bra tips och idéer. Kostade bara 149 kronor! :)


TRÄNING VECKA 4

skrivet: 2010-02-05 ♥ 12:34:57

23 januari - 29 januari

Antal dagar tränade på gymmet:
4 (måndag, tisdag, onsdag, torsdag)

Övrig träning: -

Vikt 21 januari: - (Glömde väga mig)

Denna veckan har jag verkligen tränat på bra. Jag har varit på gymmet måndag, tisdag, onsdag och torsdag och tränat i 60-90 minuter varje gång. Jag har tränat enligt mitt tredagarsschema de tre första dagarna och igår så körde jag bara konditionsträning. Dessutom har jag bestämt att göra lite ändringar; istället för 20 minuters uppvärmning kommer jag att värma upp i 30-40 minuter. Eftersom det är själva konditionsträningen som ger viktminskning så vill jag lägga mest energi på den och sedan avsluta med vikter för att skulptera kroppen. Och det har känts mycket bättre att träna på det sättet! Till uppvärmningen är det vanligast att jag cross-trainar 30 minuter och kör roddmaskin 5-10 minuter.


Mina muskler har börjat synas lite ;)

Nästa vecka kommer också att bli en bra vecka. Imorgon ska jag ju gå i flera timmar på Ikea (shopping är ju som ett träningspass) och sedan ska jag försöka träna måndag - torsdag igen. Hoppas jag orkar!

(Detta inlägg är en dag försenat på grund av att jag inte kunde logga in på Blogg.se igår.)


2010.02.04

skrivet: 2010-02-04 ♥ 17:55:33

Här sitter jag framför datorn i myskläder och väntar på att maten ska bli klar. Jag är vrålhungrig som vanligt. Min svärmor har precis varit på besök och hon hade med sig födelsedagspresenter i efterskott. Doftkulor, ett doftljus och ett tidningsställ fick jag. Jättefina saker.

Annars har jag haft en lugn torsdag. Efter lunchen på stan städade jag mitt kontor och flyttade om lite på skrivbordet. Är tveksam till om jag är nöjd men jag ska testa imorgon så får vi se om jag trivs. Och om jag gör det så tar jag en bild så ni får se hur det ser ut. :)


Min suddiga lunch - grillad kycklingtoast

Chokladpralin och kaffe till efterrätt


PALE HORSE

skrivet: 2010-02-03 ♥ 20:08:21

Hittade dessa fina bilder på Lookbook:


DAGENS OUTFIT

skrivet: 2010-02-03 ♥ 20:03:43

Idag har jag varit blå. Kände för lite färg. Fick till och med på mig ett halsband. Ibland hjälper ingenting när man är hängig men att piffa upp sig lite brukar fungera för mig. Jag har inte kunnat sminka mig på tre dagar heller och att se sig själv i spegeln, alldeles torrfnasig och blek (bieffekter av en medicin jag äter) är inte direkt det bästa botemedlet. Men... efter lunchen blev jag gladare och gladare och nu är jag riktigt lycklig. Synd bara att jag måste gå och lägga mig.

Imorgon väntar en rolig dag! Jag ser faktiskt fram emot att gå till jobbet för vid 12.00 ska jag luncha med min älskling och sedan tänker jag hinna med ett träningspass innan jag cyklar hem till min kock som står på stand-by i köket och ska laga en maträtt jag beställt idag. Lyxtorsdag all the way.


Blå kofta från Åhléns
Svart linne från H&M
Leggings från Prickig Katt
Accessoarer från Tekniska Affären, Åhléns, Thomas Sabo och Guess
Parfym från Armani (Diamonds)


NY KLÄNNING

skrivet: 2010-02-03 ♥ 19:28:53

Min klänning har kommit. Stello Dress från VILA (beställd från Bubbleroom). Jag provade den när jag kom hem och konstaterade att den var lite stor över axlarna och armhålen men det går väl att sy in om det skulle se dumt ut. Annars är jag jättenöjd! Jag älskar broderierna och det tunga tyget.




Bild från Bubbleroom

Och tack för att ni skickade med en två månader gammal tidning! Tur för er att jag inte tittat i den förut, jag blev jätteglad! :D


2010.02.03

skrivet: 2010-02-03 ♥ 18:06:49

Jag är nyss hemkommen från träningen. Det var jätteroligt idag och jag körde på fast att jag var trött. Nu har jag tagit en dusch och ska slänga i en smörgås i min lilla mage och sätta mig och leta bilder på datorn. Sandra, som ska göra min nya bloggdesign ville inte arbeta med webcam-bilder (vilket jag kan förstå) så nu ska jag försöka hitta några bra bilder på mig själv. Och det är inte det lättaste. Jag älskar att vara med på bild men är otroligt självkritisk och när det kommer till bloggen måste allt vara perfekt. Vem som helst kan ju liksom kika in här. Mer om det sedan. Nu måste jag ha mat!

Lite senare ska jag visa er vad jag hämtat på posten idag men först; en liten bild på min snygga muskel. Haha! ;)

Biceps eller triceps eller vad den nu heter... Who cares!


2010.02.02

skrivet: 2010-02-02 ♥ 19:42:20

Jag har inte så mycket att skriva om idag. Har haft en riktig skitdag. Jag försökte tröstäta glass men det blev inte bättre för det så nu tänker jag gå och lägga mig och sova bort allt. Hörs imorgon.


Du gav mig magont. :(


2010.02.01

skrivet: 2010-02-01 ♥ 20:02:02

Hej mina vänner! Jag har haft en toppenmåndag idag! Efter jobbet cyklade jag direkt till gymmet och körde ett hårt pass. Jag bestämde mig för att utöka uppvärmningen från 20 minuter till 30 minuter och det gör nog ganska mycket skillnad. Så efter lite mer än en timmas svettande cyklade jag hem igen och gick ut med min vovvsing. Vi lekte och hoppade i den djupa snön i en halvtimma innan jag började frysa av all snö som hade hamnat på insidan av jackärmarna och termobyxorna. När jag kom upp i lägenheten stod min nya byrå där i hallen och glänste. Jag älskar den! Jag har även köpt en matchande spegel som ska sättas upp ovanför byrån men det får vi ta tag i till helgen. Lovar att visa när det är klart.

Annars har jag tagit det lugnt ikväll, mumsat på lite snacks, beundrat mina tulpaner och funderat över vad vi ska titta på när vi åker till Ikea på lördag. Det är inte ofta jag åker till Ikea utan en plan men nu har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska ha med mig hem. Jag tänkte köra på taktiken "titta vad som finns". Hoppas det fungerar!


Ni får en liten tjuvtitt på min byrå


EIFFEL FOR THIS COLOR

skrivet: 2010-02-01 ♥ 18:10:23

Veckans nagellack fick bli Eiffel for this Color från OPI. Det är varm mörklila ton, syns lite dåligt på bilden men det är väldigt snyggt i verkligheten. Idag har jag matchat det med en lila tröja.



Mer uppdatering om dagen kommer senare! Är vrålhungrig just nu så jag ska fixa lite kvällsmat och sätta mig i soffan och varva ner. Jag har hållit igång sedan sex imorses! :)







ForHair.se

Bling Skal