HAPPY TULIPS

skrivet: 2010-01-31 ♥ 20:05:48

Jag har bestämt mig. Från och med nu är det glada saker som ska göras. Bara. Jag kan inte hålla på som jag gjort nu i två veckor. Jag orkar inte vara trött, hängig och nere mer. Det är inte roligt och det kommer inte göra mig gladare. Så nu är det dags att rycka upp sig. Jag hade ett långt samtal med mig själv vid köksbordet förut och kom fram till massa bra saker. Och faktiskt, jag ser verkligen fram emot imorgon. En måndag. Tänk er. Jag vill att det ska bli måndag och ny vecka så jag kan börja sprida glädje omkring mig. Jag tänker inte deppa över saker som jag inte har eller inte kan göra mer utan rikta min energi mot allt bra som finns i mitt liv.

För att få lite hjälp på traven köpte jag hem superfina tulpaner idag. Varje gång jag går ut i köket tittar jag på dem och tänker att de är fina och att jag är glad över att ha dem på mitt köksbord. De har gjort mig glad idag och de kommer att göra mig ännu gladare när de slått ut. Varje kväll skriver jag upp tre saker jag gjort under dagen som jag är stolt över, en sak som jag uppskattar och en sak som jag vill i en skrivbok. Idag kommer jag skriva att jag uppskattar tulpanerna på mitt köksbord och att jag vill vara glad imorgon och bara ta dagen som den kommer. Inga förväntningar, inga föreställningar; baby steps.




DEBORAH LIPPMANN

skrivet: 2010-01-31 ♥ 17:38:20

Jag har hittat ett nytt nagellacksmärke som jag är väldigt förtjust i. Eller, jag har inte provat nagellacken än men de ser väldigt fina ut på bild! Märket och kvinnan bakom, Deborah Lippmann, är alla Hollywoodkändisars favorit! 1999 lanserade hon Lippmann Collection och många av lacken är framarbetade tillsammans med hennes kändiskunder; bland annat Sarah Jessica Parker och Renée Zellweger.

Nagellacken säljs på Cow Parfymeri i Stockholm och även via deras hemsida. Pris 145 kr.

Läs Deborah Lippmanns blogg här!

Mina favoriter:


Marquee Moon - Stardust - Happy Birthday


Dream a Little Dream of Me - Pop Life - Whatever Lola Wants

Purple Rain - Wicked Game - Pump up the Jam

Ruby Red Slippers




PAKET

skrivet: 2010-01-31 ♥ 15:28:52

Har ju glömt att visa ett fint paket jag slog in igår;


2010.01.31

skrivet: 2010-01-31 ♥ 14:37:35

Hemma! Jag och mami har varit och storhandlat tillsammans nu på förmiddagen. Hon har ingen bil så hon kan inte handla i den bästa affären så ofta eftersom den ligger så långt från hennes lägenhet så nu har hon handlat på sig en drickaback och massa andra tunga saker som man inte direkt hänger på cykelstyret. Och jag handlade också massor. Fläskfilé, grönsaker, pasta... nu har vi fullt med mat i kylskåpet! Gott. Jag mår så bra i huvudet och magen när jag vet att det finns. Av någon konstig anledning. Efter handlingen tog vi en fika och sprang in på EM lite snabbt. Mami skulle titta på mattor och jag försökte att in lockas av allt fint men på vägen ut ur affären satte jag ögonen i en alldeles underbar byrå som skulle passa perfekt i min hall som jag ännu inte hunnit inreda. Så nu sitter jag här 2700 kr fattigare... Jag som skulle spara. Men å andra sidan, jag måste ju ha möbler i hallen. Och den här kommer hänga med ett tag! Imorgon när Niklas åker och hämtar den ska han köpa med sig en matchande spegel också. Det kommer bli hur fint som helst!

Så... nu ska jag ta en svängom med dammsugaren innan jag sätter mig i soffan och pysslar med naglarna. De ser alldeles fasansfulla ut om sanningen ska fram. Alltså ovansidan på min egen nagel. Det syns ju inte med nagellack på men jag tycker inte att det är roligt. Jag måste komma på vad jag ska göra med dem för att de ska klara av kylan. Någon som har något bra tips?


Vår mysiga fika


FÖRSTA VÅRTECKNET!

skrivet: 2010-01-31 ♥ 08:36:49

Nej, det är inte en tussilago eller någon snödroppe, någon grön liten knopp på ett träd eller en buske, ingen flyttfågel som återvänt eller snö som börjar smälta i diket utan Diors vårkollektion som nu finns ute i butikerna!

Looken är inspirerad av 1920-talets trender med pastelliga färger och inslag av spets. Kollektionen består av två nagellack i silvergrått och rosa, en silvergrå ögonpenna, en duoskugga, ett nytt rouge, två felpaletter, två underbara skimmerpuder i rosa eller guldig ton, ett flertal läppstift och glossiga läppglans i rosa samt en Skinflash Primer som ska ge lyster och boosta hela ansiktet.

Dior Printemps 2010 - DENTELLE



Fempaletterna - skuggor med massor av lyster. En palett är lite mer diskret (till vänster) medan den andra ger mer färg.

Duoskugga i gråbrun och syrenlila, rouge och Poudrier Dentelle-pudret i rosa nyans.

Poudrier Dentellepudret i guld.

Läppstift, läppglans och ögonpenna.

Smulans tips: Satsa på en perfekt hy med ett uppiggande rouge. Lägg fokus på antingen mun eller ögon. Personligen tycker jag att ögonskuggor är lite tråkigt just nu. Ett naket ögonlock (grunda alltid med en ljus skugga) med en fyllig frans, markerade ögonbryn, rosiga kinder och ett par ljusrosa läppar fungerar alltid!

Mina favoriter från kollektionen är Poudrier Dentelle-pudren samt läppstiftet Pink Starlet 669 och läppglanset Pink Corset (längst till vänster på nedersta bilden).


2010.01.30

skrivet: 2010-01-30 ♥ 22:17:39

Egentligen borde jag ligga i sängen och jag ska lägga mig där också, direkt efter jag skrivit klart detta inlägg och borstat tänderna. Men först tänkte jag bara berätta och göra er som bryr er avundsjuka - att jag precis idag sett de fyra första nya avsnitten av 24! Och jag kan avslöja att de var jättebra och spännande. Jag tänker inte avslöja någonting för jag vill inte förstöra spänningen för er andra men säsong 8 är verkligen värd att se!

Så nu förstår ni varför det inte blivit så mycket bloggande idag. Och nu är jag så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Jag hade tänkt visa Diors vårlook och massa fina nagellack men jag får vänta tills imorgon. Och jag lovar, i alla fall nagellacken är värda att vänta på. På tal om nagellack, imorgon måste jag göra manikyr och ta ett bad. Och på förmiddagen ska jag och mami åka och storhandla tillsammans. Förhoppningsvis är det relativt tomt i affären. Är så trött på människor som står i vägen hela tiden!


Dagens outfit: Idag ville jag bara ha sommar så jag trotsade kylan och tog på mig mitt favoritsommarlinne, min korallfärgade kofta (båda från MQ) och ett par svarta leggings. Till detta matchade jag med bland annat örhängen från Pieces och armband från Thomas Sabo.


EN SNABBIS

skrivet: 2010-01-30 ♥ 15:23:33

Jag är hemma en snabbis. Ska ut igen. Och göra något riktigt spännande som jag väntat på i flera månader. Hihi. Berättar alla detaljer sedan!


FYI. Den söta klänningen är beställd! Ibland har man tur... då ens pojkvän vinner på oddset. :D


-15

skrivet: 2010-01-30 ♥ 08:56:54

Usch, det är minus 15 grader här idag.  Och om lite mindre än en timma måste jag ut i denna kyla och skrapa rutorna på bilen och åka fram till stan. Buhu. Jag hade hellre legat kvar under täcket och bara myst hela dagen. Fast kl. 14.00 har jag något att se fram emot; mami ska bjuda mig och N på middag och sedan kan vi åka hem och bara ta det lugnt!

Hoppas ni hade en mysig fredagskväll igår. Det hade vi; god mat, chokladpudding, chips och en varm filt. Filmen vi såg var Case 39 med Renée Zellweger i huvudrollen. Riktigt läskig. Jag drömde såklart mardrömmar om den inatt.

Nej, nu måste jag göra klart smink och hår. Men helst hade jag velat skippa det också. Mitt vänsteröga har runnit i flera dagar och det svider och förstör allt smink runt omkring. Är lite trött på det nu. Biverkningar suger.


ENGLISH STYLE

skrivet: 2010-01-29 ♥ 16:44:41

Idag har jag haft en mysig eftermiddag med min pojkvän. Vi har ätit en sen lunch på stammisfiket, tittat i affärer och handlat massa mat. Jag skulle gå ärenden men allt på min lista var slut. :( Det var ju mindre roligt men det gör ingenting. Jag hittade två små söta engelska tvålar istället som jag köpte med mig hem och i mataffären köpte jag två små miniorkidéer och servetter med rosor på. Engelsk stil. Det är fint tycker jag. Men det får inte bli för mycket blommigt så det ser gammaldags och stimmigt ut. :)

Nu står N vid spisen och förbereder vår middag och jag funderar på att tvätta bort allt smink. Då gör det ingenting om jag somnar i soffan sedan. För finns det något värre än att somna i soffan med sminket på, sedan vakna och tvingas gå och tvätta bort allting innan man går in i sovrummet? Tror inte det. Hursomhelst, vi ska ha en riktig myskväll här hemma först med en god middag och chokladpudding till efterrätt. Och sedan ska vi plocka fram chips och godis och se på en spännande film.

Hoppas ni får en mysig kväll, ni med! ♥


Min varma choklad med grädde och marshmallows

Lunch och efterrätt - fralla och minisemla; är den inte söt? :)

Engelsk tvål från Bronnley Pink Bouquet

+ en med lavendeldoft

Nya servetter

Miniorkidé - köpte två stycken


LA LUMIÈRE VIVE

skrivet: 2010-01-28 ♥ 20:53:40





Sweet dreams.


FAVORIT...LISTA

skrivet: 2010-01-28 ♥ 20:48:11

…rum i lägenheten? Sovrummet
…parfym? Just nu: Chloe
…månad? December eller augusti
...tidning? Elle
…blomma? Älskar liljor!
…glass? Choklad
…bok? Franz Kafkas Processen. Brott och Straff är ju också en klassiker i och för sig...
…författare? Franz Kafka
…film? Of all time? Forrest Gump!
…skådespelare? Natalie Portman, Tom Hanks, Johnny Depp, Kiefer Sutherland
…TV-program? 24, Prison Break, Gossip Girl, Desperate Housewives mfl 
…musik? Jag tycker om musik som gör mig glad, spelar ingen roll vad det är för genre! Dock inte gubbrock och typ Markus Krunegård-musik. Blä.
…artist/grupp? Agnes, Maskinen, Green Day, Rihanna mfl
…djur? Jag älskar alla djur, är en riktig djurvän. Om jag måste välja: Fjäril
…mat? Mina absoluta favoriter är nog kycklingrätter med ris och grönsaker och köttbullar med potatis och sås. Men jag måste även nämna allt som min pojkvän lagar för det blir så sjukt gott. Jämt!
 …dryck? Loka citron eller smultron
…godis? Just nu är jag besatt av Riesen men annars älskar jag alla former av choklad
…frukt? Banan
…krog/restaurang? Har nog ingen favorit. Anything fancy is fine. ;)
…färg? I allmänhet? Gul - På kläder? Svart
…doft? Om jag bara får välja en doftnot blir det nog mjuk vanilj
…siffra? Jag har egentligen ingen för jag vinner aldrig på mina lyckonummer!
…sport? Fotboll
…lag: Real Madrid!
…plats: I soffan med min älskling
…drog: Shopping
…fordon: Min rosa cykel
…affär: Åh, NK. Jag saknar dig!
…café: Henrys Café
…skor: Ju högre desto bättre!
...dag: Fredagar
...sysselsättning: Se på 24
...modehus: Chanel
...årstid: Sommar
...blogg: Kenzas
...accessoar: Diadem eller armband
...högtid: Julen


TRÄNING VECKA 3

skrivet: 2010-01-28 ♥ 19:21:37

22 januari - 28 januari

Antal dagar tränade på gymmet:
0

Övrig träning: -

Vikt 21 januari: -

Veckans träningsinlägg är inställt eftersom jag inte tränat alls denna veckan. Ena dagen glömde jag träningsbehån, andra dagen var jag sjuk, tredje dagen glömde jag byxorna och idag var jag hungrig som en varg och kunde nästan inte stå upp av magont. Så... träningen återupptas nästa vecka igen.
Och då får jag köra extra hårt så jag kommer ikapp!


STELLO DRESS

skrivet: 2010-01-28 ♥ 19:10:38

Jag hittade en så underbart fin klänning på Bubbleroom förut. Klänningen kommer från VILA och kostar endast 499 kronor. Någon som vill överraska mig med en födelsedagspresent i efterskott? Storlek Small. :)


2010.01.28

skrivet: 2010-01-28 ♥ 17:02:51

Idag har jag funderat på massa olika saker. Jag har inte direkt kommit fram till någonting konkret men jag har insett att...

- människor som tar emot andra människors stöd och sedan inte erbjuder sitt stöd tillbaks är otroligt trångsynta och egoistiska
- det är  v ä l d i g t  jobbigt att promenera i termobyxor
- jag inte haft motivation för någonting denna veckan, allra minst att gå upp ur sängen på morgonen
- jag förvandlats till en 24-nörd
- jag har världens finaste familj
- jag inte har någon aning om vad jag vill bli när jag blir stor
- soffmys föredras framför träning
- det är svårt att hålla ett löfte om shoppingförbud (nej, har inte brutit det än!)
- people always leave


På hemvägen


2010.01.27

skrivet: 2010-01-27 ♥ 21:57:13

Orkar inte skriva speciellt mycket. Tänkte bara höra av mig och meddela att jag lever och att jag befinner mig hos mami. Jag kände för lite sällskap ikväll och trotsade snöstormen och promenerade hit. Vi har sett på film och ätit kvällsmat precis. Hoppas alla haft en fin dag!


Dagens outfit: Leggings från Prickig Katt, linne från H&M, kofta från MQ, diadem och örhängen från Pieces.


På promenad i snöstormen.


2010.01.26

skrivet: 2010-01-26 ♥ 20:45:08

Jag mår lite bättre nu. Jag tog ett varmt bad med en stor badbomd som jag fick i julklapp av mami och rakade benen, filade fötterna och smörjade in hela kroppen så jag kände mig fräsch och mjuk. Det är alltid uppiggande när man känner sig trött och nere. Sedan dess har jag sett på film, ätit lite karameller och pratat i telefonen. Jag känner mig inte alls redo att gå tillbaks till jobbet imorgon men plikten kallar. Så jag svarar. Förhoppningsvis är jag piggare imorgon. Om jag slipper mardrömmarna. Och somnar någorlunda tidigt...


Filmen jag såg ikväll; the other Boleyn girl med min favvis Natalie Portman. Jättebra film med fantastiska kläder. Kungen föll mig i smaken. Men inte slutet.


MY HERO IN A DRESS

skrivet: 2010-01-26 ♥ 18:17:52

Haha. Jag dör.


GLÄDJERUS

skrivet: 2010-01-26 ♥ 17:46:18

Äntligen försvinner hon! Som jag har stört mig på denna människas retfulla ansiktsuttryck. I flera år dessutom. Men nu ska Pernille bort. Hon har blivit utbytt en gång och gissa om jag var glad men så kom hon tillbaka igen, tydligen på grund av tittarstorm vilket jag inte alls förstår. Men är man 32 år så kan man faktiskt låta en yngre förmåga få ta plats i tv-rutan.

Emanuela De Paula är Gina Tricots nya ansikte. Jättesöt tjej! Me happy.


Bild från Aftonbladet. Läs hela artikeln här.


LOOK WHO'S SICK

skrivet: 2010-01-26 ♥ 15:39:41

En efterlängtad medicin gör sig hemmastadd i mina vener och jag ligger utmattad i soffan. Jippi. Huvudvärk, sveda i ögonen och trötthet. Jag cyklade hem tidigare från jobbet idag. Sedan jag kom hem har jag legat i soffan med min filt och försökt sova. Jag känner mig lite piggare nu. Kanske att jag tar mig ett bad om en liten stund. Nu ska jag forsätta vila. Men först ska jag visa er mitt senaste tillskott i diademsamlingen som jag hämtade på posten idag;

Från Friis & Company


2010.01.25

skrivet: 2010-01-25 ♥ 20:36:21

Egentligen skulle jag döpt detta inlägget till morgondagens datum som en reminder för allt jag gjorde idag är exempel på vad jag ska göra tvärtom imorgon. Men gjort är gjort och jag ältar inte. Istället borstar jag tänderna, lägger mig under täcket och blundar mig fram till tisdag; veckans tråkigaste dag men också min börja-om-på-nytt-dag. Så allt jobbigt tas om hand imorgon och när jag sitter här om tjugofyra timmar är jag på rätt väg igen. Alla får väl ett bakslag då och då? Även om man är näst intill perfekt.


LOOKBOOK

skrivet: 2010-01-25 ♥ 17:10:36






DRESS TO EMPRESS

skrivet: 2010-01-25 ♥ 15:45:04

Här sitter jag med lite räkningar (eller lite, det är ju massor som vanligt). Jag skulle egentligen åkt och tränat efter jobbet men upptäckte i sista sekund att jag hade glömt träningsbehån hemma - vilken utmärkt ursäkt för att slippa! Så jag trampade hem och tog en dusch istället. Nu ska jag ge bort mina pengar till massa elaka företag och sedan blir det nog mys i soffan. Men först ska ni få se veckans nagellack:


Dress to Empress från OPI. Som ni ser är mina naglar olika långa. De går av och delar sig och är riktigt dumma mot mig. Jag är i valet och kvalet att skaffa nagelförlängningar men så ändrar jag mig i sista minut och så går nästa nagel av och så börjar tankarna igen... Ni förstår nog. Får väl se hur jag gör. Så fort värmen kommer börjar de ju växa igen. :) 


INSPIRATION

skrivet: 2010-01-24 ♥ 19:51:06

Igår hittade jag till Felice Fawns hemsida. Hon är fotograf och tar så himla fina bilder. Titta och njut.








TREATMENT MASCARA

skrivet: 2010-01-24 ♥ 17:47:29

Tänkte tipsa om en jättebra produkt som jag använt nu i lite mer än två månader; Treatment Mascara från Make up Store. Den är som ett balsam för fransarna och kan användas både på dagen (under din vanliga mascara) och på natten. Jag applicerar alltid ett lager på kvällen innan jag går och lägger mig som får verka tills jag går upp och tvättar mig igen. Mascaran är transparent och mjukgör, skyddar och vårdar fransarna. Mina har blivit både fylligare och längre sedan jag började med den. Ett tips till er som vill ge era fransar lite extra vård!


FÖRE & EFTER

skrivet: 2010-01-24 ♥ 13:47:12

Nu är jag äntligen klar med tvättstugan. Nu ska jag bara dammsuga en gång till för att få upp allt damm som tillkommit under städningen och sedan är det dags för en dusch. Ska passa på att unna mig en ansiktsmask också och ta bort nagellacket så jag kan måla på nytt ikväll. Sedan ska jag tända ett doftljus (ett måste när man har städat!) och vila lite innan jag ska börja förbereda middagen. :)

FÖRE:

EFTER:


STORSTÄDNING

skrivet: 2010-01-24 ♥ 12:38:13

Jag storstädar i våra förvaringshyllor i tvättstugan. Där har jag allt mitt smink, håracceossoarer, toalettpapper, verktyg, lagervaror (balsam, tvål etc.), smycken och parfymer som används "just nu", ljus, glödlampor, hundprodukter och massa annat smått och gott. Jag har fått ihop tre påsar som ska slängas och även sorterat bort lite kläder som fyllde en plastpåse (skulle kunna slänga mer) och omorganiserat lite grann. Jag var så sjukt rastlös igår så idag var jag bara tvungen att starta ett stort projekt idag. Lovar att visa när jag är klar, tog en "före"bild innan jag började.

Så här ser det ut i köket just nu. Enda problemet: hur ska jag förvara mina diadem på bästa sätt? Som ni ser just nu är allt en enda stor röra. Man ser inte diademen för diademen liksom... :(


LOOKBOOK

skrivet: 2010-01-24 ♥ 08:58:48



2010.01.23

skrivet: 2010-01-23 ♥ 18:09:56

Vad jag känner mig rastlös! Vi har legat i soffan hela dagen och sett på 24 och ätit godis. Och tro mig, ingen uppskattar det mer än mig men det blev nog lite för mycket vila idag. ...Och nu är klockan sex och det är dags att börja med maten och sedan ska vi ha filmkväll = mer soffa. Jag ska fråga Niklas om vi kan låna Guitar Hero av en granne så vi får röra på oss lite i soffan i alla fall. Hoppas han är hemma bara!

Förresten så tog jag lite bilder förut när vi var ute på långpromenad. Det känns att kylan är på väg tillbaka. Jag var alldeles iskall och röd på benen när vi kom in. Om jag hade vetat hade jag rotat fram termobyxorna igen! Nu ska jag hjälpa till med middagen; ikväll blir det tacos. Så himla gott. Det är en maträtt som jag aldrig kommer att tröttna på. Mums.

Min Colin

Niklas Attila

Lärde mig att trolla bort koppel idag. Hur bra som helst!


TRÄNINGSKLÄDER

skrivet: 2010-01-23 ♥ 17:44:27

Jag vill ha nya träningskläder. Har suttit på internet lite och tittat men det är så svårt att beställa när man inte vet om det passar. Jag skulle vilja ha en rosa/cerise jacka, ett par nya svarta leggings och några fina linnen eller t-shirtar och förstås två par nya skor, ett par till gymmet och ett par som jag kan jogga och promenera i nu i vår. Tur att det ska komma mer kyla och snö nu så jag inte behöver springa ut i affärerna och tokleta redan nu på måndag!

Skorna och långbyxorna hittade jag på Stadiums hemsida. Resten kommer från Bubbleroom. Annars tycker jag att Åhléns har väldigt fina och bekväma träningskläder med bra priser. De har lite sämre kvalitet men det spelar ju ingen roll, huvudsaken är att man känner sig fin! Det man behöver spendera lite extra pengar på är ju bara skorna och behån.

Vad tycker ni om att ha på er när ni tränar? Fina träningskläder eller bara ett par mjukisbyxor och en t-shirt?


GOD MORGON!

skrivet: 2010-01-23 ♥ 10:53:12

Hej alla solstrålar. Det blev rätt så sent igår men sju timmars sömn räckte gott och väl. Nu sitter jag i soffan med min kaffekopp och väntar på att håret ska torka till lite grann efter duschen och funderar på vad jag ska hitta på idag. Min andra hälft är i ganska så dåligt skick men om jag tjatar på honom kanske han kan ge med sig. Vi kan ju inte ligga i soffan hela dagen.

Hoppas alla får en fin lördag!


RIGHT NOW

skrivet: 2010-01-22 ♥ 18:12:04


Kvällens outfit: leggings med dragkedor från Prickig Katt, t-shirt från Gina Tricot och paljettbolero från Mango.

Snabbsminkning + örhängen från H&M. Andra smycken som inte syns: armband och ring från Thomas Sabo.

Nu ska jag fixa till lite i vardagsrummet innan alla kommer!


2010.01.22

skrivet: 2010-01-22 ♥ 17:24:14

Paus. Jag håller nämligen på att fixa till mig i badrummet. Niklas har bjudit hit några kompisar som ska komma och spela spel. Det ska bli jätteroligt även fast jag är dödstrött! Låg i soffan för en liten stund sedan och nästan somnade framför tv:n. Klockan är ju inte ens sex!

Min dag har varit väldigt lugn annars. Efter jobbet åkte vi till affären och handlade lite mat. Det var proppfullt med människor där så jag fick lite panik. När vi kom hem åt vi mat och sedan dess har vi vilat i soffan och jag har mumsat i mig Riesen. De är så himla goda!

Imorgon lovar jag bättre uppdatering! Jag har haft lite för mycket att göra de senaste dagarna men imorgon är jag ju äntligen ledig. Så efter jag har unnat mig lite sovmorgon lovar jag att blogga. Hoppas alla får en fin fredagskväll! Nu ska jag fortsätta sminka mig.


Haha. Mums. :D


2010.01.21

skrivet: 2010-01-21 ♥ 19:17:52

Äntligen lite tid för vila. Ikväll har jag fått stilla mitt 24-begär, druckit mitt nya älsklingste i min nya älsklingsmugg, ätit färska frallor med gurka och tomat på och öppnat en födelsedagspresent i form av ett presentkort på MQ. Tack, älskling! Jag hade fått ett kuvert med en massa lotter i också som jag ska skrapa om en liten stund. Hoppas jag vinner massa miljoner! Så när jag skrapat fram dem ska jag göra mig iordning för sängen för älsklingen har lovat mig lite födelsedagsmassage innan jag somnar. Och det behöver jag göra tidigt ikväll för imorgon är det fredag och då ska jag vara glad och pigg! Så det så!




TRÄNING VECKA 2

skrivet: 2010-01-21 ♥ 19:08:53

15 januari - 21 januari

Antal dagar tränade på gymmet:
3 st; måndag, onsdag och torsdag.

Övrig träning: -

Vikt 21 januari: 62,5 kg (0)

Vad glad jag är att vikten hållt sig till denna veckan. Jag har nämligen ätit mat, godis och fika som en häst. Och faktumet att jag kan unna mig saker samtidigt som jag tränar och ändå inte öka ett litet hekto i vikt tycker jag är jättebra!

Jag har inte kommit igång med någon övrig träning än men tanken är att komplettera gympassen med långpromenader, jogging och Zumba. Fast utomhusaktiviteterna får jag nog vänta med tills marken har jämnat ut sig så jag inte ramlar och slår ihjäl mig!

Prioritet just nu är att skaffa ett par handskar som jag kan ta på när jag ska använda händerna för idag har jag fått två blåsor i min vänstra handflata och de ömmar lite. Inte alls skönt! Lite nya träningskläder vore också roligt men jag väntar tills vårnyheterna kommer ut i butikerna. När jag tränar trivs jag mest i svart, rosa och lila och det brukar finnas gott om kläder i de färgerna till våren.


TJUGOTRE

skrivet: 2010-01-20 ♥ 20:31:51

Igår fyllde jag tjugotre år. Dagen började med iskall vind och ett rinnande öga men det glömdes bort så fort bästaste Ender kom till jobbet med varsin frukostsemla som vi mumsade i oss efter morgonmötet. Omtanke.



Sedan drack jag mitt favoritte i påse och myste på kontoret till klockan två och cyklade sedan hem till mami som hade bjudit hem mig. Vi fikade tillsammans med mormor och öppnade presenter.



Presenter: en underbar mugg (den presenten jag nog blev gladast för), två tetänger, ett te som heter Käresta och var smaksatt med smultron, grädde och tropiska frukter och dessutom dekorerat med små röda sockerhjärtan och ett superfint armband från Thomas Sabo med en berlock i. Dessutom fick jag pengar, ett presentkort på lampor, ett presentkort på Hemtex och två filmer (Narnia 1+2).

Efter fika, presentöppning och lite mys i soffan gjorde jag och mami oss iordning för ett restaurangbesök.

Till förrätt åt vi vitlöksbröd med chili-aioli (typ världens godaste förrätt!) och till huvudrätt beställde vi in black and white fast jag åt den med kantarellsås istället för de vanliga såserna. Gillar inte dem!


När vi var mätta och belåtna promenerade vi hem igen och gick ut en snabbis med Colin. Sedan var det dags att byta om till myskläder och se på film och äta godis! Efter filmen åt vi kvällsmat; semla igen fast med varm mjölk och kanel denna gången. Mums!


Kvällen gick jättefort förbi men jag hade nog den mysigaste födelsedagen på länge. Och mami - jag kommer att sova hos dig oftare, lite sällskap på kvällarna är nog precis vad jag behöver!


INBAKAD FLÄTA

skrivet: 2010-01-20 ♥ 12:52:04



Idag är det den obligatoriska jag-har-sovit-över-hos-mamma-inbakade-flätan som gäller. Jag hade en jättemysig födelsedag igår och har fått jättefina presenter. Jag lovar att skriva ett inlägg och berätta om min dag så fort jag hinner men ikväll blir det fokusering på träning och sedan ett besök på sjukhuset. När jag kommer hem ska jag packa upp mina saker och ta en dusch. Förhoppningsvis hinner jag med att blogga innan jag måste gå och lägga mig! Hoppas ni har en fin dag allihop!


I'M INDI-A MOOD

skrivet: 2010-01-19 ♥ 12:54:16

Hej alla söta! Idag fyller jag tjugotre år och kommer att spendera dagen med mami efter jobbet och sedan sova över där så jag kommer förmodligen inte ha tid att blogga mer idag men jag tänkte ändå visa mina födelsedagsnaglar som är målade med I'm indi-a mood for love från OPI. Hoppas ni får en riktigt mysig dag!
Det ska jag i alla fall ha!


Imorgon kommer ett stort födelsedagsinlägg med massa bilder! Missa inte. :)


MUSIKTIPS

skrivet: 2010-01-18 ♥ 20:06:08

Tänkte dela med mig av lite låtar som jag tycker om att träna till. Jag har gjort en egen mapp i min MP3-spelare där jag kopierar in låtar som passar och sedan får den välja själv i vilken ordning de spelas.


Alla som inte dansar med Maskinen

On and on med Agnes

Forgive me med Leona Lewis

Don't stop the music med Rihanna

Och min nya favoritlåt: Flow Ball med Maskinen. Så dålig och bra på samma gång.


2010.01.18

skrivet: 2010-01-18 ♥ 18:51:23

Skrivkramp extraordinaire. Jag som haft en så mysig dag. Speciellt när jag kom hem och drog ut vovven på promenad i snön. Vi lekte i nästan en timma. Jag var trött som attans men vad gör man inte för sin lilla älskling? Bus och lek följdes av ett varmt bad. Efteråt dränkte jag mig i bodylotion och glufsade i mig lite kvällsmat framför ett avsnitt med min hjälte nr. 1. Nu ska jag snart börja packa min ryggsäck. Jag är nämligen bjuden till mami imorgon och ska sova över där. Jag har längtat i en hel vecka nu. Det ska bli jätteroligt!


ISKRISTALL

skrivet: 2010-01-17 ♥ 20:43:32

Jag saknar kylan och de glittrande snöflingorna. Nollgradigt slask gör mig deprimerad och uppgiven. Ska det vara så här i fyra månader nu? Kom tillbaks minusgrader och friska vindar.




Helgen borde bestå av tre dagar. En dag då man kan städa, handla mat och vila upp sig från arbetsveckan. En dag då man går på stan, tar promenader, fikar, festar... eller vad man nu tycker om. Och en dag då man vilar upp sig inför nästa arbetsvecka, går omkring i myskläder och äter godis. Me for president?


TWENTYFOUR:SEASON 8

skrivet: 2010-01-17 ♥ 20:16:17

Idag är det säsongstart för 24: säsong 8 i USA. Återigen ska Jack Bauer rädda världen på alldeles egen hand och även om vi vet exakt hur det kommer att sluta sitter vi där framför tv:n ändå och biter på naglarna - för finns det något mer spännande än ett 24-avsnitt? Tror inte det!

I säsong åtta utspelas serien i New York. President Allison Taylor har bjudit in en ledare från mellanöstern till ett fredsmöte som såklart ogillas av vissa grupper i landet och Jack Bauer försöker komma på fötter igen och skapa ett nytt liv tillsammans med sin dotter Kim och sitt barnbarn. Chloe är tillbaks på CTU där vi dessutom hittar massa nya karaktärer som spelas av bland annat Freddie Prinze Jr.

I Sverige visas säsong åtta i TV400 med start sjunde februari och i TV4 med start 21 mars.

Finns det fler 24-älskare därute? Kommentera gärna!



 

Jack Bauer, we love you! ♥


LUNCH; CHECK

skrivet: 2010-01-17 ♥ 14:34:04

Nu har jag hela eftermiddagen för mig själv. Inga måsten och inga listor som ska bockas av. Nu är det bara jag och min vovve som gäller. Och jag tänkte faktiskt ta en rolig långpromenad med honom innan det börjar skymma. Det var ett tag sedan vi var ute länge tillsammans. Och vad är inte mysigare än en trött hund som är tyst och sover hela kvällen? :)

 
Min specialitet


HOUSEWIFE SUNDAY

skrivet: 2010-01-17 ♥ 11:22:19

Idag är det hemmafix som gäller. Alldeles nyss kom jag hem från mami. Jag var och handlade mat och köpte med mig lite fika till henne och mig. Men så sprang tiden iväg och jag var tvungen att skynda mig hem. Maten ska stå på bordet halv två, tvätten ska strykas, golven ska dammsugas och egentligen borde jag damma också men jag vill inte förstöra min enda lediga dag denna veckan. Jag tänkte faktiskt ha lite pre-birthdaymys med mig själv ikväll. Fixa naglarna, göra ansiktsmask, se en bra film (eller 24) och äta lite glass. Men först måste jag ta tag i städningen. Jag kan helt enkelt inte slappna av om det inte är rent omkring mig.


Alla viktiga papper är sorterade och insatta i två olika pärmar! Nu när jag ordning på den fronten ska jag försöka sätta mig in i pensionssparandet, jag förstår ju ingenting av de där papperen. Men det får bli när motivationen faller på. Typ om några år...

Hittade söta, våriga servetter i affären. :)


EN LITEN LISTA

skrivet: 2010-01-16 ♥ 21:59:14

Höger- eller vänsterhänt? Höger.
Humör just nu? Gladsömnig.
Kläder just nu? Mysbyxor, svarta strumpor med silvriga snöflingor på, en vit t-shirt med Chaneltryck och en hallonröd luvtröja.
Musik just nu? Fotboll på tv:n... och musiken är allt annat än ljuv!
Sommarplaner? Jag har inte planerat något ännu men jag vill sola och bada varje dag, åka på lite resor, gå på Liseberg och äta massa glass.
Hur många kuddar sover du med? Jag har en ovanför huvudet som "står" mot sänggaveln och en som ligger normalt, den har jag huvudet på.
Spelar du nåt instrument? Inte på flera år. Men jag är ett musikaliskt underbarn. På allvar!
Morgon- eller nattmänniska? Just NU är jag ingetdera men vanligtvis morgonmänniska.
Vem är viktigast för dig? Min familj. Alla som bryr sig om mig är viktiga. Det är inte många men ni är älskade.
Bio eller promenad? Jag gillar ju båda... Beror på vädret!
Är du kittlig? Nej, inte alls faktiskt.
Snarkar du? Nej, bara ibland när jag är förkyld.
Stjärntecken? Stenbock.
Äckligaste insekten/djuret? Fästingar, all the way!
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna alla språk i hela världen. Det skulle spara så mycket tid...
Vad vill du jobba som? Jag vill göra världen vackrare.
Stökigt eller välstädat? Välstädat! Vilken konstig fråga.
Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungy-jump? Aldrig någonsin. Jag vill däremot åka luftballong. :)
Gillar du att sjunga? Jaa men bara om jag är ensam. Scenskräck till 100.
Anser du att du är stark? Det beror väl på vad man jämför med. På gymmet kör jag med de lägsta vikterna... så nej.
Vad gör du om du får hicka? Jag dricker vatten uppochner eller håller andan.
Vad längtar du mest efter just nu? Sängen, en varm sandstrand och tisdag!


ÖNSKEDRÖM

skrivet: 2010-01-16 ♥ 18:22:53

Det var sista Harry Potterfilmen och jag var Hermione och Voldemort var överallt och det hände massa hemska saker. Sedan skulle det vara en skolbal och alla åkte till ett fint köpcenter. Jag/Hermione hittade inga fina klänningar och alla mobbade mig så jag drog med Harry till massa andra butiker för han hade ju massa pengar så priset skulle inte spela någon roll. Efter en lång tids sökande kom vi in i en Balmain-butik och därinne hängde den; en svart, ganska kort klänning med utstående kjol med olika vackra tyger och tyll och en bar axel. Under bysten knäppte man ett litet skärp för att få en slankare siluett. Jag provade den och köpte den direkt. Med klänningen på stövlade jag sedan in i närmaste skoaffär och hittade ett par perfekta Gucci/Hermés(?)pumps med gulddetaljer som jag snörade på mig. Sedan ringde väckarklockan... :(

Jag googlade lite på Balmainklänningar men hittade ingenting liknande. Men det fanns ju andra snyggingar...


Jag dör lite när jag ser skorna.


NYA TOFSAR

skrivet: 2010-01-16 ♥ 18:06:12

Idag smet jag in på H&M en snabbis. Jag behövde lite saker därinne. Hittade en jättesnygg svart väst med gulddetaljer men hade inte så mycket pengar på mig... får väl köpa den en annan gång. Jag är jättesugen på vårkläder nu. Linnen, skor, väskor... Fast det saknas kanske lite värme också?


Lite nya tofsar så jag slipper gå omkring med mintgrön och orange. Hittade dessa fina i svart, guld, brunt och vitt på H&M för bara 19.50:-.

Kände för att börja använda ögonbrynspenna igen! Jag har använt Diors Eyebrow gel jättelänge nu men penna kan också vara bra ibland. Och när det kommer till pennor tycker jag faktiskt att H&M har en som är hur bra som helst! (Tro det eller ej!). Pennan är mjuk, färgen passar mig och borsten är perfekt och den kostar endast 29.50:-!.


2010.01.16

skrivet: 2010-01-16 ♥ 17:55:06

Rea + Escada signature = huvudvärk = tupplur i soffan. Nu är jag på bettet igen. Jag sitter vid mitt skrivbord och försöker få ordning på alla papper som jag i ren desperation satte in i min pärm bara för att de skulle komma ur vägen... vilket resulterade i papperskaosångest tidigare i veckan. En åtgärd is in motion.

Idag har jag druckit varm choklad, budgetshoppat, och ätit husmanskost med min andra hälft. Jag är lyckligt lottad som får låna bilen och komma hem till ett dukat bord.



 


BUZZKVÄLL

skrivet: 2010-01-16 ♥ 08:37:32

Min utekväll varade inte så länge. Redan vid åtta blev jag zombietrött så vi tiotiden åkte vi hem. Men vi hade trevligt i alla fall! Först åt vi mat på Harrys. Jag åt min favvisrätt kycklingtoast med pommes frites och aioli och ett stort glas vatten. Vid sjutiden åkte vi hem till Robban som hade köpte en ny 50-tums plasma-tv som fortfarande låg kvar i kartongen så efter killarna hade monterat upp den kunde vi äntligen börja spela. Buzz är jätteroligt tycker jag. Jag älskar frågesporter men gillar inte sista momentet. Det är ju nästan omöjligt att hålla sig kvar.


Fredagsgodis

Mysstrumporna på :)


GOING OUT FOR DINNER

skrivet: 2010-01-15 ♥ 16:34:46

Idag har solen lyst igen och jag har varit på bra humör. På lunchrasten tog jag och Ender en promenad och det var riktigt skönt. Frisk luft är viktigt. Sedan åt vi varsin matlåda när vi kom tillbaks. Vid tre stämplade jag ut och sedan jag kom hem har jag ockuperat badrummet. Vi ska nämligen ut och äta ikväll. Med två vänner. Och efter det åker vi hem till en annan vän allihop och spelar Buzz. Det ska bli jätteskoj!


Glad jobbartjej. Vi har fått varma jackor på jobbet så vi slipper frysa när vi går ut i fabriken.

Så här ser jag ut just nu. Ska bara fixa till håret och byta om. What to wear, what to wear...


2010.01.14

skrivet: 2010-01-14 ♥ 20:11:46

Idag har vädret varit strålande fint. Träden har lyst frostvita och himlen har varit vackert blå. Och jag har varit glad. På lunchen promenerade jag och mina två vapendragare till ett nytt lunchställe där vi mötte Lena som jag har längtat massor efter! Vi åt och hade jättetrevligt tills det var dags att gå tillbaks till våra kontor. Hursomhelst, ICA Kvantums restaurang var faktiskt helt okej. Maten var god, stor salladsbuffé, bra pris där dessutom kaffe, kaka och dricka ingick. Dit kan vi gå fler gånger tycker jag! Jag åt en jättegod texmex-tallrik (typ tacos) och magen började inte kurra igen förrän jag kom hem vid halv fem-tiden.

Nu är jag alldeles utmattad. Colin har redan lagt sig i sängen så jag får väl krypa ner jag med. Jag brukar alltid lösa korsord innan jag somnar (jag vet, Andreas, jag är världens äldsta 22-åring), det är så avkopplande och min hjärna behöver sina dagliga utmaningar. Så det ska jag göra nu. Imorgon ska jag upp fasansfullt tidigt för att hinna med 6.40-bussen till jobbet. Blä.


Idag: Diadem och örhängen från Pieces, kofta från H&M, svart tröja från Gina Tricot och leggings från H&M.

Från lunchpromenaden - hela Lidköping ser ut som Narnia!

Ps! Svarar på alla kommentarer imorgon!


TRÄNING VECKA 1

skrivet: 2010-01-14 ♥ 19:58:35

7 januari - 14 januari

Antal dagar tränade på gymmet:
3 st; måndag, tisdag och torsdag.

Övrig träning: -

Vikt 14 januari: 62,5 kg

Ni som följer min blogg vet att jag har varit väldigt trött och hängig denna veckan och självklart har det varit trögt på gymmet också. Men trots detta har jag i alla fall inte hoppat över några av mina övningar. Jag har inte orkat utföra dem som utlovat men försökt i alla fall fast med lättare vikter. Det är ju bättre att göra något än ingenting alls. Det roligaste denna veckan har varit roddmaskinen och gåbandet. Jag är egentligen ingen "övningsmänniska" utan vill helst köra med en och samma maskin i 30-60 minuter istället men nu har jag valt att testa detta så förhoppningsvis vänjer jag mig.

Bilder kommer. Man får inte fotografera på mitt gym men jag ska försöka ta lite bilder när jag är hemma istället.


TRÄNINGSDAGBOK

skrivet: 2010-01-14 ♥ 19:43:34

Här kommer mitt första träningsinlägg. Detta kommer att bli som en träningsdagbok där jag redovisar hur allt har gått från torsdag till torsdag. Anledningen till att jag valde att uppdatera på torsdagar är att jag vanligtvis avslutar min träningsvecka då och vilar under helgen och återupptar den på måndagen.

Under denna kategorin kommer jag även att lägga ut träningstips, fina träningskläder och annat som hör till. Hoppas ni tycker att det blir roligt att läsa om!

Mina mål:

- Förebygga sjukdomar och ohälsa. Jag vill vara en ståltant när jag blir gammal. En sådan som orkar gå långa promenader, greja i trädgården och simma i havet. (Jag ska bosätta mig utomlands när jag blir pensionär.)

- Få bra kondition.

- Stärka min rygg. Jag får väldigt lätt ont i ryggen för att jag spänner mig, sitter fel, bär för tunga väskor och så vidare.

- Få en fin kropp utan onödigt fett. Jag är perfektionist och har länge känt mig som en fånge i en kropp som jag inte trivs med. Jag anser inte att jag är sjukligt tjock men alla har rätt till att må bra och känna sig nöjda med sig själva. Jag dömer alltså ingen, vill helt enkelt bara trimma till mig lite grann så jag kan le varje gång jag tittar mig i spegeln!

Mitt träningsschema:

Dag 1 - Rygg, biceps, baksida ben och mage
Dag 2 - Axlar, säte (rumpa), framsida ben och mage
Dag 3 - Bröst, triceps, vader och mage
Varje dag - Uppvärmning i minst 20 minuter (valfri konditionsmaskin). Jag föredrar crosstrainern, gåbandet och roddmaskinen.

Jag har gjort upp ett träningsschema med min personliga tränare på mitt gym och delat upp det på tre dagar för det tycker jag är lagom. Jag tränar i ungefär en timma varje gång och avslutar alltid med lite stretching. Om jag skulle vilja gå fler dagar till gymmet eller träna hemma kommer jag bara att konditionsträna. Syftet med träningen är inte att bygga muskler och bli stor som ett hus utan att träna bort fett och få långa, slanka muskler.

Om en liten stund kommer första redovisningen!


NY DESIGN

skrivet: 2010-01-13 ♥ 19:52:54

Nu har jag piggnat till. En tallrik mat och ett avsnitt 24 gjorde mig gott! Nu en timma tillbaks har jag suttit och grejat med min blogg. Jag har hittat en jätteduktig tjej som ska göra en ny design till mig så nu har jag precis skickat iväg ett mail med instruktioner om hur jag vill att det ska se ut. Och även om jag är perfektionist är jag inte ett dugg orolig - hon kommer att göra ett jättebra jobb! Förhoppningsvis kan hon börja jobba med den i veckan. Jag har ingen aning om hur lång tid det tar men ju fortare desto bättre!

Nu blir det lite mys med min pojkvän som kom hem tre timmar tidigare från jobbet idag. Jippi. :D

Dagens bästa: Inplanerat födelsedagsmys hos mami nästa vecka. Äntligen något att se fram emot! ♥


2010.01.13

skrivet: 2010-01-13 ♥ 16:49:18

Tyck synd om mig! Jag vet inte varifrån den kommer men snälla trötthet försvinn! Jag har varit en zombie hela dagen och bara längtat till att klockan skulle bli halv fyra så jag fick åka från jobbet och till gymmet. Redan på vägen dit kände jag mig riktigt otaggad men tänkte ändå att nu ska jag faktiskt göra det här, men vad händer? Efter en minut på crosstrainern fick jag ge upp, gå tillbaks till omklädningsrummet, byta om och åka hem.

Nu har jag precis tagit en snabb men varm dusch och håller på att fixa mat. Jag hittade några julköttbullar i frysen som jag steker till med lite wokgrönsaker och till det tänkte jag äta ris. Det ska bli supergott; jag har inte direkt följt kostcirkeln idag. Inte konstigt att jag känner mig trött då i och för sig... men man kan ju vara glad för det!


Mmm... snart är ni i min mun!


2010.01.12

skrivet: 2010-01-12 ♥ 19:32:20

Idag när jag kom hem tog jag med min hund på en promenad i snön. Vi gick till ett fält där snön är ganska djup där han fick hoppa och skutta lite som han ville. Det tycker han är roligt! Sedan lade vi oss i snön för att titta på stjärnorna. Och dem hade jag ju sett om det inte hade varit så satans molnigt... Mina termobyxor är ju lätt årets bästa köp. Hittills.

Ikväll har jag legat i soffan och sett på film. Jag känner mig så fasansfullt trött och omotiverad. Alla jag pratar med instämmer. Är det den långa vintern och kylan som satt sina spår eller är vi bara deprimerade för att ledigheten är slut? Jag har inte ens orkat bry mig om myslamporna i fönstren ikväll som jag alltid tänder annars. Jag är verkligen i behov av en solsemester just nu. Men jag får snällt vänta; om någon vecka ska jag börja äta en medicin som man absolut inte får sola med. Så jag håller ut några månader till.


Kvällens film: Air Buddies
Så söta valpar!


VECKANS NAGELLACK

skrivet: 2010-01-12 ♥ 12:45:01

I söndags målade jag naglarna men har inte kunnat visa er för jag har glömt att fotografera i dagsljus. På kvällen blir bilderna så fula. Nu kan ni se veckans nagellack både på händer och fossingar. Jag var tvungen att fila ner naglarna för några veckor sedan; de bara går av i kylan så det är lika bra att hålla dem korta. Korta naglar kan vara ganska fint även om jag föredrar långa.


Silver Purple från Dior


Shim-merry Chic från OPI

Jag gillar inte att ha likadan färg på tånaglarna som jag har på händerna (om jag inte ska på någon tillställning som kräver det eller om det ska matchas till någon speciell outfit). Det är roligare att ha olika färger. Och nu på vintern spelar det ju faktiskt ingen roll. Vad tycker ni?


2010.01.11

skrivet: 2010-01-11 ♥ 19:11:55

Huvudvärk, en pojkvän som ligger och snarkar i soffan, godissug... jag kan lika gärna gå in i badrummet, borsta tänderna och gå och lägga mig. Dessutom har jag ont i hela överkroppen efter mitt träningspass. Det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara men lite segt ändå. Imorgon ska jag dit igen och köra ännu hårdare! Så sängen är nog ingen dum idé...

Önskar att jag orkade skriva mer men huvudvärken tycker att jag ska titta bort från datorskärmen en stund. Hörs imorgon!


MIN BDAY

skrivet: 2010-01-11 ♥ 18:49:28

Om några dagar fyller jag tjugotre år. Jag har suttit och funderat massor på vad jag önskar mig och kan såklart räkna upp en flera meter lång lista men jag har lyckats begränsa mig till några fåtal saker som jag verkligen skulle uppskatta. Fast mest av allt önskar jag mig en rolig födelsedag med glada upplevelser. Och vad det innebär får ni som tänker fira mig lista ut. :)

För er som inte har någon aning om vad ni ska hitta på, varsågoda:




2010.01.10

skrivet: 2010-01-10 ♥ 20:30:41

Jag skulle bloggat för flera timmar sedan men så blev jag dödshungrig och så var jag tvungen att springa ut med hundarna och skölja ur inpackningen och ja... det tog sin lilla tid men nu har jag en ledig stund. Jag sitter i soffan och ser på mina små älsklingar i Real Madrid. Stackarna får springa omkring i shorts och tunn fotbollströja i snön. Inga vantar, inga mössor. De måste ju frysa ihjäl. Men mål har de gjort i alla fall. Och det är ju det som spelar roll. Hihi.

Jag har haft en supermysig eftermiddag med mig själv. Efter ett varmt bad smörjade jag in mig med Emporio Armanis Diamonds och färgade bryn och fransar, lade en fuktmask i ansiktet och kletade in håret i en rejäl inpackning. Och så fixade jag naglarna, både på händer och fossingar så nu mår jag strålande. Har gått omkring utan nagellack på tånaglarna i en vecka nu och det känns så sjukt olyxigt av någon konstig anledning. Nu är jag mig själv igen.

Imorgon ska jag sätta igång med min träning på allvar igen. Jag och min personliga tränare Ulrika har sammanställt ett schema till mig på tre dagar då jag ska träna olika delar av kroppen vilket betyder att jag måste till gymmet minst tre dagar i veckan men det är bara roligt! En del veckor kommer jag kanske att gå fler gånger men då bli det bara konditionsträning eftersom jag vill vila musklerna mellan gångerna. Jag tänkte ha en liten träningsredovisning i bloggen varje torsdag då jag skriver lite om hur och vad jag tränar och om jag gjort några framsteg eller bara sabbat alltihop och ätit tio semlor istället. Skämt åsido, hoppas det blir intressant läsning. Jag börjar på torsdag med en liten introduktion. :)


Dagens badskum

Doftljus är ett måste när man badar - just detta doftar vanilj

Min hårinpackning från Collistar. Jag brukar köpa olika inpackningar och denna är snart slut - någon som har något bra tips på en hårinpackning för färgat hår som behöver mycket fukt och näring?

Ett måste för att avsluta en perfekt myskväll - glass :D


PLASK PLASK

skrivet: 2010-01-10 ♥ 16:04:57

Nu ska jag ta mig ett bad. Mina fingrar och fossingar är alldeles iskalla. Jag ska passa på att göra en hårinpackning och färga ögonbrynen också. En favorit i repris från förra söndagen alltså. Ska försöka ta lite bilder denna gången också!


SÖNDAGSFRUKOST

skrivet: 2010-01-10 ♥ 10:20:36

På söndagar tycker jag om att äta en stor frukost. Smörgås, ägg, kaffe, oboy... ja massor. Och det gjorde vi idag och det är så mysigt att sitta vid köksbordet och äta massa olika saker och bara ta det lugnt. Idag har jag bestämt mig för att ha en mig själv-dag. Fixa med mina naglar, kanske bada, mysa i soffan, göra en ansiktsmask; ja, ni vet. Jag behöver göra saker som ger mig energi idag så jag orkar den kommande veckan. Eftersmaken av denna veckan har gjort mig trött och alldeles utmattad. Imorgon ska jag köra igång med träningen igen men jag känner mig inte ett dugg motiverad. Men jag ska i alla fall försöka att få tillbaks mina rutiner, jag mår ju bra av dem.

Om sanningen ska fram har jag total skrivkramp också. Jag brukar älska att skriva, det är det roligaste jag vet men när jag väl sätter mig framför datorn och loggar in här blir det alldeles tomt i huvudet. Men jag försöker ändå. För jag tycker om min blogg.

Nu ska jag lägga mig hos min älskling i soffan en stund för jag känner att huvudvärken kommer smygande.


WINTER MAGIC

skrivet: 2010-01-09 ♥ 19:16:52

Idag har jag gått en rejäl vinterpromenad med min lilla familj. Den djupa snön glittrade vart man än vände blicken, hundarna skuttade upp och ner och solen sken i ögonvrån. Resten av dagen har spenderats i soffan. Jag har tagit igen lite sömn, ätit en semla till och försökt att ta det lugnt. Nu är jag rejält mätt efter middagen men eftersom jag fick lite energi efter min tupplur så är jag lite sugen på att hitta på något skoj. Frågan är bara vad.









2010.01.08

skrivet: 2010-01-08 ♥ 20:38:05

Idag är jag nog pånyttfödd. Allt känns bra. Jag vet att sådant kan vända fort men tills det gör det tänker jag sitta on top of the world. Jag och älskling har legat i varsin soffa hela kvällen. Sett på två filmer, ätit god mat och mumsat chips. Nu ska vi spela lite sällskapsspel och äta chokladpraliner. Imorgon ska jag sova ut.
Och bara ta dagen som den kommer.

FYI. Bristen på inlägg igår berodde på att jag och N var inbjudna till ett födelsedagsbarn på kvällen. Vi hade det jättetrevligt, åt god mat och spelade Wii. Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att det är roligare än vanligt tv-spel eller inte. Att sitta i soffan och bara röra på fingrarna har ju sin onekbara charm. Hursomhelst blev det sent i säng men en sak är säker; jag är kick-ass på isvägarna i mörkret!


By the way... mina älsklingsstrumpor och mitt favoritdiadem gick sönder igår! Ett litet hål på tån och diademet har släppt i sömmen. Strumporna fick jag slänga men diademet ska jag sy ihop. Jag ska nämligen kremeras med det.


SEMLA

skrivet: 2010-01-08 ♥ 16:15:06

Idag har jag ätit min första semla. Mums, vad gott det var! Vips, så var den slut. Skulle nog fått ner två till men vi köpte bara varsin jag och Niklas. Nu ska vi se på en film innan vi börjar med middagen. Jag ska berätta mer om min dag och vad som hände igår lite senare. Måste vila först! Det blev lite sent igår. :)


Först äter jag upp locket och sedan försöker jag ta exakt lika mycket grädde, bröd och mandelmassa hela tiden så att det inte blir för mycket av något kvar till slutet. Så gott!


THEPROPOSAL&PARANORMALACTIVITY

skrivet: 2010-01-06 ♥ 20:42:09

Jag har sett på film idag. Två stycken. En var skitläskig, den andra förutsägbar men stundtals halvrolig. Lagade mat gjorde vi också, jag och mamma. Godaste maträtten på länge. Rostade rotfrukter med fläskfilé och kall sås. Jag åt som en häst. Till efterrätt mumsade vi glass. Mellan de båda filmerna tog vi en liten manikyrpaus med varsin kaffekopp. Jag tycker om att göra manikyr och fixa med naglar. Inte bara min egna. Säg till om ni vill ha assistans, ni som känner mig.

Imorgon blir det en bussfärd till jobbet. Jag tänker inte trotsa kylan. Enligt väderlekskartan ska det bli varmare imorgon; "bara" 8 minus. Så om jag har tur slipper jag sitta med stängd dörr inne på mitt kontor för att hålla värmen inne. Stort plus till den som hittar värmeelementet jag hade innan jul!


Obeskrivligt gott!

Mamis naglar med Make up Stores nagellack Nadja.


2010.01.06

skrivet: 2010-01-06 ♥ 12:00:16

En ledig dag mitt i veckan. Tackar och bugar. Det snöar vackert utanför mitt fönster men -14 ser till att jag stannar inomhus. Jag unnade mig en skön sovmorgon, åt frukost och har precis dammsugit. Mami kommer hit om en liten stund. Vi ska se på film, laga mat och bara mysa. Jag försöker att omringa mig själv med bra och roliga saker idag så nu ska jag tända lite mysiga ljus och ställa fram en chokladask och bläddra i en tidning en liten stund. Och spela lite tv-spel. Det var längesedan.


2010.01.05

skrivet: 2010-01-05 ♥ 19:16:50

Just nu fattas bara en sak i mitt liv och det är kudden; jag är så sjukt trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Och kylan ska vi inte ens prata om. Jag trodde allvarligt att mina öron skulle trilla av på vägen till gymmet förut. Benen var alldeles röda när jag äntligen hem hem. Men inte ens varma kläder kunde få tillbaks min normala kroppstemperatur. Tredje dagen i rad fick jag alltså spola upp ångande badvatten och väcka liv i mina kroppsdelar en gång för alla. Nu sitter jag visserligen med en tjock tröja på mig men jag huttrar inte i alla fall.

Min tisdag har varit lång. Efter jobbet var jag alldeles uttömd på både energi och livslust så mötet med min personliga tränare på gymmet kändes inte alls motiverat men vi gick igenom mitt träningsschema i alla fall. På måndag sätter jag igång på allvar med det. Har inte riktigt tid denna veckan.

Efter en tur i mataffären köpte vi med oss varsin pizza hem och proppade i oss. Så himla gott. Jag har nog inte ätit pizza på flera månader. Mätt och belåten. Så nu tänkte jag faktiskt mysa lite framför tv:n och sedan gå och lägga mig. Är man trött så är man!



Min goda kebabpizza utan ost.


Ps. Jag har haft en riktigt dålig dag idag och ni två som vet varför får varsin dagens ros.
- Tack för att jag fick tala ut.


KORREKTUR

skrivet: 2010-01-05 ♥ 13:02:21

Jag har som policy att inte skriva för mycket jobbrelaterade inlägg i min blogg av självklara anledningar men eftersom det verkar som att människor har tagit illa vid sig av ett inlägg jag skrev efter julfesten förra året tänkte jag nu förklara mig;

Anledningen till att jag skrev det jag gjorde var att jag kände mig besviken och utanför men julfesten var inte det enda som gjorde mig ledsen utan bara en utlösare för annat som hade hänt mig. Jag valde alltså att rikta min energi till den händelsen och eftersom min blogg är det stället där jag uttrycker mina känslor publicerade jag det här.

Jag bryr mig inte längre om det som hände och jag är inte arg på någon på mitt jobb men jag tänker inte be om ursäkt för att jag yttrat mina känslor (även om det var i stundens hetta och då vet väl de flesta att man ibland säger och gör saker som man sedan ångrar eller inte riktigt menar). Men jag står för det jag skrev.

Och om det är någon som tycker att jag verkar arg eller sur så beror det på att jag inte mår så bra just nu och det har ingenting med någon på mitt jobb att göra över huvud taget.


MINA MÅL 2010

skrivet: 2010-01-04 ♥ 19:31:55

Mina personliga mål inför 2010:

♥ Stressa mindre
♥ Hitta tillbaks till glädjen i vardagen
- det är inte bara champagne och diamantringar som ska få mig att dra på mungiporna
♥ Prioritera mig själv och mitt välmående
♥ Vara mer spontan och strunta i att planera allting
♥ Mer vardagslyx
♥ Träna på mitt gym minst tre dagar i veckan
- stärka min rygg, få bättre kondition och träna bort överflödigt fett så jag trivs med mig själv

♥ Försöka att ha ännu mer ordning hemma
- dammsuga lite oftare, plocka iordning och diska innan jag går och lägger mig
♥ Leka mer med mina hundar
♥ Läsa ut de två böckerna jag är mitt uppe i
♥ Spara mer pengar
♥ Mindre spontanshopping
- alltid tänka "behöver jag verkligen den här?"

Viktigast:
♥ Spendera mer tid och pengar på resor och upplevelser
♥ Stort hemligt projekt, påbörjas denna veckan


AFTER WORK

skrivet: 2010-01-04 ♥ 17:00:41

Jag trodde aldrig att jag skulle komma hem. Is och snö överallt. Att cykla var inte ens att tänka på. Och på det slöt sig en kall dimma över hela staden. Iskyla. Som aldrig förr. Men nu sitter jag i värmen i köket med en kokande kastrull på spisen. Hungrig är jag. Som en varg efter en omotiverad arbetsdag. Men om man tar det lugnt brukar det alltid gå vägen. Och det gjorde det.


Mina små byrackor ligger på golvet med varsin leksak.

Nu ska jag ta hand om makaronerna, mysa lite i soffan och sedan återkomma med lite framtidsplaner inför det påbörjade nya året. Hörs om en stund.


TÄNDA LJUS

skrivet: 2010-01-03 ♥ 21:00:11

Jag har haft en så himla mysig eftermiddag och kväll. Varför gör jag inte sådant oftare? Dessutom kom jag på världens bästa idé; jag stoppade in 24-DVD:n i datorn, ställde den på toalettstolen och tittade på ett avsnitt medan jag låg i badet. Perfekt för mig som har svårt att slappna av och ligga stilla! Jag såg ut som ett litet russin när jag klev ur duschen efteråt! Sedan smörjade jag in mig med massa body lotion, lade en ansiktsmask och målade naglarna. Hårinpackningen och frans- + ögonbrynsfärgningen fixade jag innan jag badade. Så nu har jag legat i soffan och ätit kvällsmat och bara tagit det lugnt. Den bultande huvudvärken förtränger jag.

Om fem minuter spelar mina älsklingar Real Madrid match och jag ska inviga min matchtröja och heja ordentligt så de vinner årets första ligamatch. Och jag ska göra mitt allt för att hålla mig vaken. Efter denna långa städ-dag känner jag mig tröttare än någonsin men sova kan jag ju göra senare, eller hur!






Lite dålig bild men det var det bästa jag kunde åstadkomma just nu. Shorts Story från OPI är färgen.

Lite glass till matchen kanske? Hala Madrid! :)


skrivet: 2010-01-03 ♥ 16:15:25

Nu är jag äntligen klar här hemma. Jag har dammat grundligt, dammsugit två gånger, torkat golven, duschat blommorna, plockat iordning, putsat insidan av fönstren och tvättat kläder. Det är så fint och rent hemma hos mig nu och då mår jag som bäst. Så nu när allt omkring mig är iordning ska jag ta itu med mig själv; inpackning, ett varmt bad, manikyr, pedikyr och färgning av fransar och ögonbryn. Jag har längtat hela dagen! Så nu spolar jag upp badvatten och ger Colin ett ben så han är sysselsatt i några timmar. Hörs om en stund!




Det är lite svårt att vinkla kameran när man inte vill visa för mycket av sitt hem men ändå något...


100103

skrivet: 2010-01-03 ♥ 09:07:44

Smulan sitter i köket och har precis proppat i sig tomtegröt och en nybakad fralla. Jag känner mig pigg i huvudet idag men kroppen känns som en stor klump. Jag ska lägga mig i soffa en stund och vila innan jag sätter igång med dagens bravader. Egentligen skulle jag vilja åka hem till mami och lägga mig i hennes soffa och se på film men det går inte. Tvättstugan och alla dammtussar ropar på mig. Och jag lovar, de kommer att anfalla och äta upp oss om jag inte dammsuger upp dem idag!

Så nu flyttar jag in i vardagsrummet och tar med min kalender. Eftersom jag kan göra två saker samtidigt tänkte jag även passa på att planera lite inför morgondagen medan jag ser på tv.

Vad ska alla andra göra idag? 


PYSSELKVÄLL

skrivet: 2010-01-02 ♥ 16:43:06

Idag städar jag ut julen. Allt är så gott som klart för att bäras upp på vinden igen där det får vila i 11 månader framöver. Julsakerna är ju supermysiga men jag kände för att få bort allting innan jag börjar jobba så imorgon ägnar jag mig åt tvättstugan och städning här hemma. Det låter ju jättetråkigt men det känns så skönt när man är klar. Och jag behöver ha fint omkring mig just nu.

Men vad jobbigt och långtråkigt det är att plocka ur granen och lägga ner hela tomtearmén i sina lådor. Blä. Nästa gång är det din tur, N! ;) Hursomhelst är jag trött nu så då passar jag naturligtvis på att se ett 24-avsnitt, liggandes i soffan. Funderar på om jag ska äta lite glass också eller om jag ska vänta med det tills ikväll när Niklas har vaknat...


God natt allt julpynt, ses om 11 månader. :)


100102

skrivet: 2010-01-02 ♥ 09:20:40

Jag har precis stått i badrummet i några timmar och fixat till mig. Om en liten stund åker jag fram till stan för att tjänstgöra mina fyra timmar bland doftande glasflaskor och glittrande färgpaletter. Entusiasmen kunde varit på topp men tyvärr... jag vill redan nu återvända hem och bocka av punkt efter punkt på min lista. Idag ska gamla energier städas ut. Bokstavligen.

Men. Först ska jag stärka mig med 41 minuters sällskap med min hjälte, Jack Bauer. Ty det är i soffan, under filten som jag mår som bäst. Vi ses i eftermiddag. Over and out.


HELLO 2010!

skrivet: 2010-01-01 ♥ 19:56:58

Nu har jag vaknat. Jag har inte varit på humör på några dagar och har inte riktigt orkat bry mig om ett nytt år och nya förpliktelser men nu mår jag bra igen. I alla fall för stunden och det ska jag ta vara på. Jag vet att jag har skrivit mycket negativa saker på sistone och det beror på att jag inte mått så bra. Jag vill inte förklara mer ingående men från och med nu så lovar jag er och mig själv att det negativa ska ta slut. Jag har bara bra framtidsplaner just nu och inga dåliga energier får följa med in i mitt nya decennium.

2010 ska bli ett år då jag spräcker gränser, går genom eld och finner min plats. Så imorgon pysslar jag ihop en dreamboard, skriver en TO DO-list och planerar. För jag har en ny kalender och i den ska jag påbörja något nytt. Bort med det gamla. Hello 2010!


ÅRETS FÖRSTA...

skrivet: 2010-01-01 ♥ 19:21:46

Årets första...

...frukost:
Rostat bröd, ett ägg, o’boy och ett glas vatten.
...outfit: Svarta leggings, grått linne, en vit luvtröja, rosa tofflor.
...film och betyg till den: Beyond a reasonable doubt, 2/5.
...tv-program: Ett avsnitt 24.
...promenad: Långpromenad med hela familjen i snön.
...middag: Tacos.
...dessert: glass och milkshake.
...humör/sinnesstämning: Fundersam och trött.
...fundering: Vad ska jag välja?
...skratt:  Som vanligt klantade jag till mig i köket… men jag tänker inte berätta vad jag gjorde. Alldeles för pinsamt!
...gåva: Jag har fått massage! :D
...beslut: ”Idag ska vi inte göra någonting!”
...fråga: Var ska vi åka på semester?
...hemmasyssla: Ett berg av disk.
...vill ha: En solresa!
...låt: Paramore - Ignorance


FÖRSTA JANUARI

skrivet: 2010-01-01 ♥ 10:46:59

Snön yr utanför fönstret och jag vill åka utomlands. Jag älskar snö och vinter men aldrig förr har jag längtat bort så mycket som jag gör nu. Jag vill sola, bada, promenera omkring barfota i så lite kläder som möjligt med otvättat hår och en brunbränd näsa. Jag vill bort. Från vardag, måsten och allt det där som hänger över mig. Jag vill vara fri och göra det jag känner för. Så nu surfar jag in på ett känt resebolags hemsida.


Sommar







ForHair.se

Bling Skal