VARANNAN DAG

skrivet: 2010-06-30 ♥ 21:01:31
Varannan dag mår jag bättre och varannan dag är det sämre. Hur ska man då kunna krya på sig? Eftersom idag har varit en sämre dag blir nog morgondagen lite bättre och jag satsar på att försöka återfå min styrka. Jag förstår inte hur människor som svälter sig orkar genom en hel dag? Man blir ju alldeles utmattad, dåsig och trött. Och jag har ju ändå ätit mycket mer än vad vissa anorektiker gör. Idag har jag till och med utökat min diet med soppa också. Det var gott med lite omväxling till fil och proviva.

Ikväll tittar jag på Miss Marple från soffan och längtar ut. Imorgon ska jag försöka gå en promenad runt huset igen. Idag har det varit uteslutet. Jag har varit soffliggandes hela dagen. Men jag ger inte upp!


DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-06-30 ♥ 19:02:27
Har du någonsin gjort något som du ångrar?

Ja,
jag har gjort en sak som jag ångrar något otroligt. När jag var i Marc by Marc Jacobs-butiken i Paris köpte jag en gul canvasväska. Den fanns i alla möjliga färger och jag ville köpa en till men min käre pojkvän började klaga på att jag redan har massa väskor och bla bla bla... Så det slutade med att jag bara köpte den gula. Och nu när jag kommit hem inser jag att jag definitivt skulle köpt fler. Kanske till och med två stycken. En gul väska är ju jättesött på sommaren men när annars ska man ha den? Jag skulle köpt en mer neutral också som jag kunde använt resten av året. Och en rosa som hade varit ett roligt alternativ till den gula. Väskan är jättesnygg som strandbag men passar även som övernattningsväska när jag åker till mamma ibland, gymväska, picknickväska och allt möjligt bra! Satans skit!



(Som tur är ska vi nog tillbaks till Paris nästa år. Då kanske jag hittar fler söta väskor! Hihi.)

NOTRE DAME

skrivet: 2010-06-30 ♥ 15:53:51
Till skillnad från vad jag trodde så var det alldeles gratis att gå in i Notre Dame (ville man gå guidad tur ända upp fick man betala, dock). Det är en fantastiskt vacker katedral med otroliga fönster i alla dess färger, stora takkronor och en beundransvärd konstruktion. Katedralen byggdes mellan 1163-1345 och bland annat Napoleon Bonaparte har krönts till kejsare därinne (1804).

Jag är inte religiös eller speciellt troende (på gud) men när man gick omkring därinne rycktes man med i en sorts lugn stämning. Typ som när man besöker Auschwitz. Ni som varit där förstår nog vad jag menar.

Jag ville såklart skriva i en av gästböckerna också men vad jag skrev tänker jag inte berätta! Hihi.




















Här står jag i kön till gästböckerna

Det var inte så lätt att hitta på något att skriva!

DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-06-29 ♥ 22:13:27
Hur fördriver du tiden när du är sjuk?

Jag önskar att jag hade orken
att fixa med sådant man aldrig hinner med annars, typ pyssla med mina kort/armband, redigera bilder, borsta mina hundar och så vidare. Men jag är så svag och orkeslös att jag knappt orkar röra mig. Idag har jag varit på en promenad runt huset. Jag fick gå riktigt sakta och orkade nästan inte upp för trappan när jag kom in. I torsdags och fredags orkade jag inte ens hålla i en bok eller bläddra i en tidning. Jag har i princip alltså legat ner i fyra dagar. Så gissa om jag är uttråkad just nu. Och ja, det är synd om mig.

Igår började jag titta på en 24-box; säsong sex. Jag såg åtta avsnitt. Idag har jag sett sju. Jag har även sett tre filmer under min sjukperiod (första Harry Potter som jag sov igenom, Long Weekend och Bröllopsfotografen som inte alls tilltalade mig). Och om jag inte har legat i soffan eller sängen och sett på tv/film har jag suttit i soffan eller sängen och löst korsord eller druckit vatten.

Det jag önskar allra mest just nu är att få gå en långpromenad. Jag vill röra på mig; springa och hoppa. Nummer två på min lista är att äta en stor hemmagjord hamburgare. Men än så länge går jag på en fil/proviva-diet så det lär väl ta ett tag innan jag kan mumsa på det.


En riktigt bra säsong som jag nästan hade glömt bort - vilket gör tittandet lite roligare :)

EN LITE BÄTTRE DAG

skrivet: 2010-06-29 ♥ 12:49:27
Jag tror jag mår bättre idag. Men har ändå ett inbokat samtal med vårdcentralen i eftermiddag. Min förhoppning är att få komma dit och ta prover och för en gångs skull bli av med bacillen.

Så länge har jag fullt upp i soffan. N har nämligen installerat vår digital-tv precis. Massa tv-kanaler. Vilken ska man titta på? Jag som inte ens är så förtjust i tv... (jag gillar mina tv-serier men inte att slötitta). Det bästa är att vi har fått Viasatkanalerna så jag inte missar La Liga i höst. Just det. Vi har ju alla Playkanaler också. Kanske att man kan titta på något där.


Min eftermiddag

SMULGUBBE

skrivet: 2010-06-28 ♥ 20:17:05

Om ni minns så köpte jag en smulgubbeplanta för ett tag sedan. Den har fått stå på balkongen och växa till sig och igår kunde jag äntligen skörda det första bäret. Det var alldeles rött och mjukt och smaken var ljuvlig! Tänk er den allra sötaste jordgubbe ni någonsin ätit och lite till. Har ni balkong eller ett litet land tycker jag absolut att dessa plantor ska inhandlas. Än så länge har vi bara fått ett bär men det är några till på gång och i denna värmen växer de säkert till sig jättesnabbt!


Två till är på gång


2010.06.27

skrivet: 2010-06-27 ♥ 18:52:02

Idag har jag varit ute för första gången sedan i torsdags. Jag gick en liten promenad med resten av familjen i det sköna vädret. Och som tur är var det bara en liten promenad för nu när jag kommit in är jag helt slut. Det är alltid jobbigt att vara sjuk men det är mycket jobbigare att vara det när det är värmebölja. Faktiskt.

Jag har spenderat dagen
framför tv:n och återigen är jag överväldigad över hur mycket skitprogram tv sänder om dagarna. Jag tittar ju sällan på tv men när man är sjuk finns det ju inte speciellt mycket annat att göra. Fy skäms på tv säger jag! Och vet ni vad som är tråkigare än att tvingas titta på en dålig tv-serie med B-skådespelare? Jo, att se en repris av samma dåliga avsnitt dagen efter! Skärpning!

Det positiva idag är ändå att jag (nästan) får behålla maten. Annars är jag jättetrött och svag och ser ut som ett spöke i ansiktet. Lucky me.


Colin rullar sig i gräset


LÄNGS SEINE

skrivet: 2010-06-27 ♥ 13:50:40
När man promenerar runt i Paris kan man inte undgå att korsa Seine. Hade det varit lite varmare hade en båttur varit perfekt men vi stod över. Däremot var det jättemysigt att färdas till fots längs Seine och titta på alla båtar och människor. Och alla broarna var ju jättevackra.










SHOPPINGFYND

skrivet: 2010-06-27 ♥ 10:13:06
I torsdags var jag ju inneGina Tricot en snabbis och kom ut med fyra plagg. Jag gillar kvaliteten därinne. Den är ju kanske inte den bästa men det där tunna, mjuka tyget är så skönt att ha på sig. Jag köpte två linnen (ett vitt och ett rosa), en randig kortärmad tröja och en tunn blus/skjorta. Dessa kommer att användas flitigt i sommar!





Jag är väldigt förtjust i linnen på sommaren. Det är fint men ändå svalt och passar till det mesta och vid de flesta tillfällena. I torsdags köpte jag faktiskt ett annat linne på MQ (Zoul) i korallrosa med en fin ficka på framsidan och väldigt fin rygg. Det kommer att vara en av favoriterna framöver!


UPPDATERING FRÅN SJUKSÄNGEN

skrivet: 2010-06-26 ♥ 11:15:47
Jag mår nog lite bättre idag. Men jag är fortfarande jättesjuk. Stackars mig. Jag orkar inte ens hålla i en bok så jag kan läsa. Eller bläddra i en tidning. Jag vill så hemskt gärna gå ut en stund men det är ju inte ens att tänka på. Så typiskt att man ska bli sjuk när man ska vara ledig.

N är som tur är hemma idag och ikväll ska vi se på lite skräckisar. Och nu är han i affären och köper rostbröd och kexchoklad till mig. Jag tror det kan smaka. (Inte ihop alltså.) Inte så mycket näring kanske men skitsamma.

SÄLLSKAP SÖKES

skrivet: 2010-06-25 ♥ 19:32:37
Jag hatar att ligga hemma när jag är sjuk och vara alldeles ensam. N var ju hemma en stund på förmiddagen och pysslade om mig men nu har jag varit själv sedan 16.00 och har tröttnat. Jag vill ha någon som kan hämta ett glas vatten eller stryka mig på pannan, sätta i en ny film i dvd:n eller bara vetskapen om att jag kan ropa på någon om jag skulle behöva hjälp med något.

Jag mår fortfarande lika dåligt men tog en dusch och rakade benen och tvättade håret så nu känner jag mig lite fräschare. Problemet är att jag är så hungrig men inte får behålla maten. Jag har bara ätit en risifrutti och lite jordgubbstårta (tur att N firar midsommar så nära så han kunde springa hem med det till mig) men nu känner jag att jag skulle behöva vanlig mat. Näring, liksom. Men när man inte har matlust, mår illa och dessutom inte orkar röra sig blir mat ett problem. Kan man leva på saftsoppa?


Fina buketten jag fick av N

Min middag

OGLAD MIDSOMMARAFTON

skrivet: 2010-06-25 ♥ 15:50:14

Ja, ni läste rätt. Jag är dösjuk. Igårkväll började jag frysa jättemycket och inatt har jag knappt sovit en blund. Jag mår illa, har feber, ont i kroppen, ont i huvudet och fryser nästa hela tiden. Inatt sov jag med leggings, strumpor, två täcken och en filt för att inte frysa ihjäl. Kul. Jag som hade massa roligt planerat idag. Men nu får jag ligga hemma i sängen istället. Klänningen hänger orörd på sovrumsdörren och håret förblir otvättat.

Nu ska jag se på fotbollsmatchen med Brasilien alldeles ensam. Ingen vidare midsommarafton. Men jag har fått en midsommarbukett av min älskling som tur är. Jag tittar på den så fort jag tappar humöret.

Hoppas alla därute får en jätterolig dag. Jag får skjuta upp firandet till nästa år.


ENSAM I BILEN

skrivet: 2010-06-24 ♥ 20:44:33

Min torsdag har varit alldeles perfekt. Supermysig och jätterolig. Jag har haft människor runt omkring mig hela dagen och jag älskar dem allihop men till slut blev jag för trött och behövde en stund för mig själv. Så efter jag hade släppt av mami (vi hade midsommarfika på balkongen) körde jag en omväg hem, skruvade upp Lady Gaga lite extra högt och lät den öppna rutan fläkta mig i ansiktet medan jag styrde runt rondellerna. Jag har haft en ganska jobbig magkatarrsdag om sanningen ska fram och fem timmars sömn inatt gjorde inte saken bättre. Imorgon tar vi nya tag och börjar med att sova ut ordentligt. Om jag inte vaknar för sent står en morgonpromenad på tur.





Jag har plockat blåklint idag. Bränt en femhundralapp på Gina Tricot på fyra minuter. Fikat i solen med söta Linda. Ätit glass och jordgubbar på balkongen med mami och spelat spel till det blev kväll. Nu kastar jag in handduken och satsar på världens bästa midsommarafton.


GODASTE LUNCHEN EVER?

skrivet: 2010-06-24 ♥ 13:20:32

Jag känner mig religiös och alldeles förälskad. På lunchen idag åkte vi ut till Närebo för att äta. Inte visste jag att det skulle vara så himmelskt fint där. Vilken omgivning och vilken mat! Det var så fantastiskt gott att jag inte kunde sluta äta. De hade en stor grill utomhus där de grillade olika kött/kyckling/fisk och inne i restaurangen fanns en stor buffé med olika sorters potatisar, sallad, såser och frukt. Så gudomligt!

Efter maten smet jag in i orangeriet där jag överraskades av massa små söta plantor av alla möjliga sorter som man fick köpa själv och lämna betalning i en liten plåtburk. Så himla sött! Kan jag få flytta ut till er, snälla?! Jag köpte med mig en smultronplanta och lämnade en tjuga i burken och åkte därifrån med världens glädjerus. Tänk att man kan bli så glad över ett lunchställe...






Grillen - jag rekommenderar kycklingen


FÖDELSEDAGSONSDAG

skrivet: 2010-06-24 ♥ 09:25:11

Igår hade jag en jättemysig dag hemma hos mamma! Jag sminkade henne (och mig själv) och sedan kom mormor förbi och då gick vi iväg till restaurangen och åt en riktig trerätters vrakmiddag. Jag tror aldrig att jag har ätit så mycket förut. Men det var supergott alltihop! Jag skojar inte när jag säger att jag fick rulla hem. Haha. På kvällen blev det en Wallanderfilm och lite godis. Vi brukar ju vara bäst på att äta godis men båda var så mätta att vi knappt fick ner något.




Min förrätt: Vitlöksbröd med chili-aioli


Min varmrätt: Pasta med kantareller och kantarellsås


Dessert: Chokladmousse och en kopp kaffe


Den fina buketten jag gav mami


Godisskålen mamma fick - med godis i


Klänningen och väskan är från MQ och på fötterna har jag mina nya kilklackar från DNA. Armband från Marc Jacobs och mamma, ringar från H&M och Thomas Sabo.


ÄNTLIGEN SOMMAR!

skrivet: 2010-06-23 ♥ 13:51:32
Temperaturen kunde väl varit några grader varmare men det får väl duga! ;)


GRATTIS!

skrivet: 2010-06-23 ♥ 07:52:40

Grattis, mamma! Hoppas du får världens bästa födelsedag! Ses i eftermiddag. ♥


2010.06.22

skrivet: 2010-06-22 ♥ 19:44:28
Jag har haft en fin dag. Lunch i skuggan under ett träd, lite shopping, promenad i solen med min hund och en lässtund på balkongen. Nu har jag spenderat den senaste timman med att packa. Jag ska hem till mamma efter jobbet imorgon och fira hennes födelsedag och sedan sova över. Det ska bli jättemysigt! Vi ska gå ut och äta på eftermiddagen och ha myskväll framför hennes nya tv (46 tum LED-tv!) när vi kommer hem. Så ikväll tänker jag somna tidigt så jag är pigg och utvilad imorgon. Har några ärenden att uträtta på lunchrasten också. Så typiskt att lilla Lidköping inte har det man letar efter utan måste hitta på något annat i sista sekund...


JARDIN DES TUILERIES

skrivet: 2010-06-22 ♥ 16:29:58
Om jag bodde i Paris skulle jag hålla till i Jardin des Tuileries på min lediga tid. Sola, läsa böcker, ha picknick, fotografera, äta glass... Jardin des tuileries är en jättestor park/trädgård med massa vackra planteringar, träd, statyer, dammar, stora gräsmattor, glassförsäljare, baguetteförsäljare och massa annat. Den ligger mellan Place de la Concorde och Louvren. Här samlas turister och parisare för att ta det lugnt och njuta av estetiken. Vi var här två gånger samma dag. Först på förmiddagen och sedan på kvällen när vi var på väg tillbaks till hotellet. Då åt jag dessutom godaste baguetten ever medan vi tog igen oss på en gräsplätt.




















HEMMAKÄR

skrivet: 2010-06-21 ♥ 19:37:26
På sistone har jag insett att jag verkligen älskar mitt hem. Jag trivs att komma hem och vill helst inte gå utanför dörren. Ni som följer bloggen vet att jag har inrett min lägenhet på nytt under våren. Det är inte helt klart ännu men till helgen blir det nog bjuda-hem-gäster-vänligt. Ikväll har jag dammat i alla skrymslen och vrår och känner mig ännu mer nöjd över hur fint det är. Det allra bästa är när golven precis dammsugits och man kan gå barfota utan att få grus under fossingarna. Då mår jag som bäst.






DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-06-21 ♥ 17:07:20
Vad lyssnar du på för musik?

Just nu streckspelar jag (som ni vet) Oskar Linnros skiva Vilja Bli. Men jag älskar även massa annan musik. Mina favoriter för tillfället är Lady Gaga och Agnes. Annars gillar jag mest låtar snarare än artister. Jag älskar till exempel Stereo Love med Edward Maya och Vika Jigulina. Dessutom höjer jag gärna volymen till Green Day, Slipknot, Flyleaf, Deftones, Linkin Park (första skivan) etc - om jag är på humör. Jag tycker om musik som gör mig glad och för tillfället blir det mycket party/radio/danslåtar.

  



Jag har även en passion för musik på utländska språk. Jag gillar bland annat Dima Bilan (ryska) och Mor ve Ötesi (turkiska) och massa andra låtar från artister från Ukraina, Estland, Ryssland, Turkiet och balkan. Jag är ju språknörd, ni vet. ;)

  
Andra favvisar

VOLCANIC ORANGE

skrivet: 2010-06-21 ♥ 11:02:36
Igår målade jag på ett av Mavalas nya sommarlack på både tånaglarna och fingrarna. Det blev ursnyggt! Tror jag ska behålla det på under midsommarafton också. Hade tänkt ha rött men detta var så himla fint. Som ni ser på bilden längst ner är nyansen inte så röd och kall som på bilden högst upp. En behaglig orange helt enkelt.


Volcanic Orange från Mavala

Har även fått på mig ett matchande linne dagen till ära! ;)

SUNDAY NIGHT

skrivet: 2010-06-20 ♥ 21:24:42

Nu är jag mätt och belåten. Pysslat färdigt har jag också gjort. Jag skulle naturligtvis kunna fortsätta några timmar till men måste snart gå och lägga mig om jag ska orka upp 05.00 imorgon. Så nu har jag plockat iordning efter mig och ska packa ner mina träningskläder i ryggsäcken och läsa lite i min bok. Tänk om man hade fått vara ledig en dag till...





Ovan ser ni två av korten jag knåpade ihop idag. De blev riktigt söta. Jag kände bara för att göra lila kort av någon konstig anledning. Så de rosa och gröna papperen fick ligga kvar i påsen. Note to self: Glöm inte att köpa cellofanpåsar till de små korten, var det nu finns.


MATPROBLEM

skrivet: 2010-06-20 ♥ 21:03:32

När man har magkatarr så smakar helt plötsligt inte alla maträtter. Jag mår illa när jag tänker på mat och kan få ett plötsligt sug efter just en speciell sak, typ som när man är gravid (tror jag). Just ikväll tvingade jag i mig fil och flingor. Det bara växte i munnen men jag fick i mig alltihop. Men så några timmar senare blev jag hungrig igen. Blä. Mat. Men så hittade jag ett par potatisar som blev över igår. Så nu snabbsteker jag potatis och ägg. Lite sent för min smak men vad gör man. Det går helt enkelt inte att somna när magen kurrar (och i mitt fall suger - ni som har haft magkatarr vet vad jag menar).


ONE DOWN...

skrivet: 2010-06-20 ♥ 15:42:40
Klockan är snart fyra och jag har inte hunnit börja med mina kort ännu. MEN jag har grovstädat hela köket, lagat pannkakor, knytit två armband och tagit bort allt nagellack (och upptäckte till mitt stora förtret att en av de längsta och finaste naglarna har gått av i kanten nästan längst in).

Nu ska jag hälla upp ett glas kallt vatten och riva fram stämplar och papper och börja pyssla med kort. Jag ska göra några barnkort, några bröllopskort och grattiskort. Visar när det är klart!


Vad suddig den blev... hinner inte ta någon ny.

2010.06.20

skrivet: 2010-06-20 ♥ 09:57:27

Medan bröllopsyran sakta lägger sig har jag gått upp alldeles för tidigt, fixat iordning mig och tvingat i mig en tallrik fil med jordgubbar. Jag ska iväg på förmiddagsfika och har sedan dagen fullproppad med saker att ta tag i. Det ska bli kul men jag är orolig för att jag inte hinner klart med allt. Först ska jag knyta ihop två beställda armband och sedan sätta mig och pyssla ihop massa fina kort. Med nyinköpt material känner jag skaparglädjen stiga mig åt huvudet. Hoppas den finns kvar när jag väl ska sätta igång. Dessutom ska jag försöka hinna med att damma lite och fixa naglarna, både på fossingarna och händerna. Men först en tur till Källby!




TIARAN ÄR PÅ

skrivet: 2010-06-19 ♥ 19:11:57

Jag firar prinsessbröllopet med jordgubbar och champagne. Och såklart tiaran på huvudet. Jag tror ju trots allt någonstans innerst inne att jag också är en prinsessa. Fast på vift. ;)

Om en stund ska jag dricka te i en ny mugg och äta glass direkt ur paketet. Kanske blir det filmtittande från sängen också. Jag känner mig rik igen och ska ta vara på det innan måndagsångesten flåsar mig i nacken.




Sötaste bakelsen


SWINGING COLORS

skrivet: 2010-06-19 ♥ 18:37:43
Mavala har kommit med sin sommarkollektion Swinging Colors. Den består av sex riktigt färgglada nyanser som piggar upp vilken tråkig dag som helst. Jag kunde inte låta bli att köpa med mig fem stycken (den cerise:a har jag redan flera liknande hemma).



Flashy Violet, Aqua Blue, Electric Green, Volcanic Orange och Acid Yellow - den som saknas är cerise och heter Candy Pink.

LOVE LOVE LOVE

skrivet: 2010-06-19 ♥ 09:34:30
Idag är det bröllop och jag gör mig lite extra fin. Rosett i håret, glittrande örhängen och långa ögonfransar. Ska ni fira bröllopsdagen? Jag känner mig uppslukad av all kärlek som hänger i luften och ska definitivt ta vara på det under dagen. Champagnen ligger på kylning, jordgubbar ska inhandlas och klänningen hänger framme. Ska man klä upp sig hemma så är det väl idag? Hihi. :)


VAD GÖR ERA POJKVÄNNER IKVÄLL?

skrivet: 2010-06-18 ♥ 21:53:58
Jag sitter i soffan i vardagsrummet och tittar på konserten på SVT1 för Victoria och Daniel till bakgrundsljudet av vuvuzelas från sovrummet där min pojkvän tittar på VM-fotboll. Allt är som det ska. Eller? Får ni också sitta ensamma framför tv:n ikväll? Imorgon har jag tvingat N till att titta på bröllopsfesten och dricka champagne med mig. Finns det några killar därute som faktiskt tycker att det är lite kul att se på denna tillställning?

Vad tycker ni om konserten? Jag tycker att den är fantastisk. Och kärleken mellan Victoria och Daniel är ju lika bländande som hon strålar ikväll. Prinsessan Madeleine är också sanslöst vacker. Vilka klänningar. Victoria må ha haft det jobbigt med journalister och massa annat men tänk vilket bröllopsäventyr hon får. Om någon får en riktigt stor dag så är det ju hon. Tänk er själva att få en alldeles egen konsert med Sveriges musikelit på scenen. Jag hade inte tackat nej.

PS. Jag vill inte vara elak men Mona Sahlins klänning är kriminell. Ta av!





Bilder från Bröllopsbloggen.

RÖDA WEDGES

skrivet: 2010-06-18 ♥ 20:02:10
Mina nya skor hittade jag på DNA (min favoritskoaffär). De fanns i både svart och rött men den svarta modellen var slut i min storlek (hade lätt köpt en av varje i så fall). De är jättesköna att gå i och ser väldigt somriga och fina ut. Tråkigt nog hittade jag inga wedges i vitt så det får jag fortsätta leta efter.










2010.06.18

skrivet: 2010-06-18 ♥ 19:24:08
OBS! Som ni ser har det publicerat några konstiga inlägg med siffror och bokstäver här nedanför. Jag försöker få bort dem men har inte kunnat fixa det än. Det är en mobilblogg som har gått snett. Fråga mig inte vad som hände dock! Uppdatering: Nu har jag fått bort inläggen!

Nu är jag äntligen hemma. Jag har haft en jättelång dag. Tårta på jobbet, sedan en tur till Slöjd-Detaljer i Skara och efter det en snabb shoppingtur i Skövde. Jag letade efter ett par snygga wedges och hittade ett par jättefina som blir supersnygga till mina två sommarklänningar som jag ska ha till midsommar (jag ska bara ha en av dem men har inte bestämt vilken än). Jag hittade dessutom ett par nya träningsbyxor och lite porslin och ljuslyktor på Indiska. När vi kom hem proppade vi i oss lite kinamat och ska nu se på en film.

Jag visar bild på mina nya skor i nästa inlägg!

FLÄTA

skrivet: 2010-06-17 ♥ 20:19:17
Idag har jag en fläta i håret. Skönt att slippa massa fladdrande hår i nacken när det är 80 grader på kontoret. Jag brukar ju köra på en högt uppsatt knut men vill ju inte se likadan ut varje dag.



PS. Jag trivs fortfarande med min guldskimrande hårfärg! :)

SOMMARFLIRT

skrivet: 2010-06-17 ♥ 12:43:46
Risifrutti har kommit med en ny smak som ska finnas över sommaren; sommarflirt. Den är smaksatt med jordgubbar och smultron (mina favoriter) och jag testade den för första gången idag till frukosten. Jag brukar äta jordgubbsmaken när jag äter Risifrutti (inte jätteofta men någon gång ibland) och den är jättegod och är helt okej att äta till frukost, alltså inte för sötsliskig. Nya sommarflirt var en aning för godisaktig för min smak just på morgonen men supergod ändå. Fast jag skulle hellre äta den som mellanmål på eftermiddagen. Har ni smakat? Vad tycker ni?


DET GÅR BRA NU

skrivet: 2010-06-17 ♥ 06:42:39
Hallå?! Jag är med på Blogg.se en gång till. På mindre än en vecka. Jag gillart!

Hoppas alla som hittar till min blogg fortsätter att kika in framöver. Och till alla nya: jag svarar på alla kommentarer så var inte blyga!


EN SOLIG ONSDAG

skrivet: 2010-06-16 ♥ 16:18:19
Världens bästa onsdag och jag sitter i solen på balkongen efter en härlig joggingtur i spåret. Hur kul är det att stå inne på gymmet och svettas när solen lyser som mest? Visst, jag har betalat några tusenlappar för det där gymkortet men det struntar jag i. Klart man ska passa på att vara ute när det är fint väder!

Om en liten stund kommer min andra hälft hem med fil och jordgubbar som jag ska äta till middag/kvällsmat här ute. Jag vägrar gå in förrän jag nästan somnar. Jag ska äta, sola, läsa i min bok och kanske spela en omgång Yatzy. Idag är det solen som gäller!


HYLLNING

skrivet: 2010-06-15 ♥ 20:34:17
Oskar Linnros är inte bara dösnygg. Han är ett musikaliskt geni också. Först dök han upp i Snook som cool rappare och sedan i Maskinen (som jag gråter över att han har lämnat) som ett genialiskt tillskott och nu med egna nya skivan Vilja Bli. Jag har lyssnat på den i flera dagar och kan inte sluta. Så musikaliskt och nyskapande men ändå bekant. Tidlöst. Fantastiskt. Obeskrivligt.


2010.06.15

skrivet: 2010-06-15 ♥ 19:53:05

Jag känner mig tom efter en händelserik tisdag. Orken bara försvann med ett andetag. Kan det vara solen som stjäl min energi? Jag skulle behöva sova tidigt idag men struntar i det och tänker mumsa i mig en skål jordgubbar istället och nynna på mina nya favoritlåtar.




OPERATION TJOCKA FRANSAR IS A GO

skrivet: 2010-06-15 ♥ 18:04:45
Jag har köpt RevitaLash. Jag vet, den är galet dyr och ska fylligare fransar verkligen skänka mig inre frid? Nej, såklart inte. Men jag är nyfiken och då vill jag testa. Igår inledde jag appliceringen. Jag har tagit ett förefoto på fransarna och tänkte ta ett nytt efter två veckor för att se om det syns någon skillnad. Vad tror ni? Har ni testat denna sensation?

För er som inte har någon aning om vad jag skriver om så är RevitaLash ett litet under som kan ge dig fylligare, längre och vackrare ögonfransar. (RevitaBrow finns även till ögonbrynen). Upphovsmannen till produkten konstruerade den för att ge sin fru, som tappat fransarna under strålning för sin cancer, nya och vackra ögonfransar.



Applicering: Varje kväll innan sängdags. Lägg en linje av produkten på fransroten närmast ögonlockets hud; formulan ska hamna på fransen och inte på huden.

SWEET VIOLET

skrivet: 2010-06-15 ♥ 12:22:09
I söndags fick jag ett ryck, som en uppenbarelse; "Jag vill måla naglarna lila!". Så igår skred jag till verket. Jag hade ju ett lila oanvänt nagellack som bara stod där och väntade på att bli invigt. Och så nöjd jag blev med resultatet! Skitsnygg nyans. (Den är lite varmare och mindre blå än vad det ser ut som på bilden.) Jag brukar inte ha lila naglar eftersom jag är så förtjust i rosa och rött så man får passa på när man får ett infall!



Färgen heter Sweet Violet och kommer från Isadora.

PLACE DE LA CONCORDE

skrivet: 2010-06-15 ♥ 09:55:12
Efter besöket hos Triumfbågen promenerade vi ner längs hela Champs Élysées och fram till den fina Luxorobelisken Place de la Concorde. Obelisken var en gåva från Egyptens vicekung Muhammed-Ali 1831. Den är ca 24 meter hög och mer än 3300 år gammal. På Place de la Concorde har även invigningen av den första giljotinen ägt rum. Både Ludvig XVI och Marie Antionette halshöggs där.

Bortsett från historian är platsen väldigt stimmig och trafikerad med alla sorters fordon och människor. Jag passade på att hänga lite i obeliskens skyddsstaket och kika på Eiffeltornet som uppenbarade sig långt borta innan vi gick in i världens finaste trädgård/park. Bilder på detta kommer i nästa Parisinlägg.


Champs Èlysées från Triumfbågens rondell. Obelisken syns långt bort.

Samma gata fast från obelisken med Triumfbågen längst bort.

På Champs Élysées







FINA DAGAR

skrivet: 2010-06-14 ♥ 19:21:47
Jag har haft två mysiga dagar. Jag fokuserar på mig själv nu. Inte massa annat. Igår läste jag böcker och lyssnade på musik (hur bra är inte Oskar Linnros Vilja bli?!), gick en promenad och myste under en filt. Jag behöver sådant nu och passade på att förlora mig i alla möjliga sorters kultur medan ösregnet smattrade på fönsterrutorna. Insidan mådde bra.

Idag har jag tagit hand om utsidan med en timmas träning, manikyr och hårinpackning. Nagellacket blev skitsnyggt (visar imorgon!) och håret ska snart fönas torrt. Innan jag somnar ikväll ska jag fortsätta att läsa i en inspirerande bok av nobelpristagaren Orhan Pamuk. Jag har fastnat för de melankoliska beskrivningarna och vemodiga berättarspråket. När jag läst klart Istanbul - Minnen av en stad ska jag fortsätta med Snö.


Orhan Pamuk - en av Turkiets största författare

FLEURS FRANÇAIS

skrivet: 2010-06-14 ♥ 11:32:35
















Bilderna är fotograferade i Parc De Monceau i Paris. Några ska upp på väggen. Som minnen och inspiration.

SOMMARLISTA

skrivet: 2010-06-13 ♥ 20:04:52
1. Ditt favoritställe på sommaren?
Ett litet smultronställe på Blomberg på Kinnekulle. Det finns klippor och badställen och där sitter jag gärna på en filt, solar mig och glömmer bort alla måsten.

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
Först några timmar på klipporna vid vattnet, massa bad och varma vindar. Efter en dusch och några svep med solpuder i ansiktet går jag gärna till en uteservering på kvällen och äter god mat och avslutar med en glassdessert. Dagen ska avslutas med en kvällspromenad hemåt medan solen går ner så man fryser lite grann och kan krypa ner under täcket utan att bli för varm.

3. Vad lägger du helst på grillen?
Marinerad kycklingfilé och ett spett med champinjoner, paprika och lök. Till detta serverar jag en stor fräsch sallad. Mums! 

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
Jag har bara en hotellnatt i Göteborg inbokad (shopping och Liseberg med mamma + Agnes konsert på kvällen) men har däremot massa idéer i huvudet som inte går att planera ännu. Det beror ju på vädret. Men jag ska definitivt ta en sväng till västkusten, gå långa promenader på kvällarna, läsa böcker, hoppa från någon brygga och våldgästa mammas stuga!

5. Dina bästa sommarfärger?
Korall, vit och guld. Och svart.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
Grilla, foppatofflor, husvagnar, att klaga på värmen, fylla mitt i veckan, midsommar och jordgubbar.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
När jag och mamma följde med hennes kompis och son (min bästis) ut med bilen till en äng och plockade blåklint på kvällen. Jag minns den obeskrivliga glädjen.

8. Havet, sjön eller poolen?
Jag har inte badat i havet på flera år så jag får välja sjön.

9. Vad väljer du i glassbaren?
Den största glassmenyn med paraplyer och kex och massa glasskulor. Eller milkshake.

10. Vart går din drömsemester?
Till en vit sandstrand med svajande palmer där jag får ligga i en alldeles egen solstol, dricka en drink och inte se en endaste människa på hela dagen (förutom den jag är där med).



Listan är lånad från Sweet Kaylee.

TRIUMFBÅGEN

skrivet: 2010-06-13 ♥ 16:20:32

Triumfbågen är oerthört stor. Det var det första som slog mig när jag såg den för allra första gången. Skitstor rent ut sagt - och där stod den, mitt i rondellen. Och hur kommer man dit? Genom gångar under gatorna såklart. Inte alls svårt. När man väl klurat ut det.

Bortsett från dess storlek var den väldigt vacker. De uthuggna skulpturerna och skrifterna, formen, placeringen. Fantastiskt. Men vi gick aldrig in. Det får bli nästa gång.








SATC 2

skrivet: 2010-06-13 ♥ 10:54:19
Igår var jag på bio och såg Sex and the city 2 som både berörde och roade. Kläderna var inte lika fantastiska som i första filmen men denna hade en bättre poäng. När tjejerna hade släppt av mig hemma värmde jag och N lite tacosrester och avslutade med jordgubbar och glass. En fin lördagskväll som inspirerar mig att ha en lika mysig söndag.

Idag har jag ätit frukost på balkongen och tänker fortsätta med att spela hög musik, läsa i min bok och titta på tv-serier som jag missat när jag var i Danmark i veckan. Jobb- och måndagsångest är förbjudet.





Det bästa med hela filmen var nog Tim Gunns cameo. Han är bäst!

NYA LEGGINGS

skrivet: 2010-06-12 ♥ 15:21:43
Jag älskar leggings och använder nästan alltid det. Både hemma som myskläder och ute som finkläder. Idag köpte jag två par nya på MQ som hade jättebra kvalitet. Ett linne fick det bli också. Jag brukar inte gillar tryck men detta var ganska sött. Jag var inne en snabbis på H&M också och köpte ett vitt baslinne. Så tråkigt men det är bra att ha hemma.


PARC DE MONCEAU

skrivet: 2010-06-12 ♥ 14:23:30
Här kommer första inlägget om min Parisresa. Det första vi besökte på fredagen var vackra parken Parc De Monceau där alla möjliga människor samlades; joggare i mängder, kostymklädda affärsmän påväg till möten, studerande med mp3-lurar i öronen, turister, qi-gongutövare och skolklasser med barn som övade på körsång. Vi promenerade här ganska länge och tittade på alla fina planteringar, vildvuxna träd och statyer. I dammen bodde sköldpaddor och färggranna fåglar men även vanliga änder.

Parken ligger några kvarter från Triumfbågen så om ni är där tycker jag absolut att ni ska besöka denna parken också.


















GLÄDJERUS

skrivet: 2010-06-12 ♥ 14:04:23
Idag när jag skulle logga in på bloggen såg jag mitt eget inlägg på Blogg.se, på bästa platsen dessutom. Jag blev jätteglad och såg sedan att jag hade fått massa kommentarer och det fyller fortfarande på. Hur kul som helst! Hoppas att alla nya läsare gillar min blogg och ni stannar här och kikar in emellanåt! :)


DANMARK VS. SVERIGE

skrivet: 2010-06-12 ♥ 11:05:26

Nu har jag sovit ut, ätit en vanlig frukost (hotellfrukostar är jättegoda men man mår bättre i magen av att äta det man är van vid) och ska snart ta en dusch och inleda lördagen. Jag kom hem tidigt igår men åkte iväg till stan direkt eftersom jag skulle köpa en present. Och sedan hjälpte jag mami att koppla ihop och installera sin nya led-tv hela kvällen och det tog sin lilla tid.

Idag blir det en tripp till stan för att lämna presenten, god middag och tjejbio på kvällen. Gissa vilken film! ;)

Här kommer förresten lite bilder från Hotell Ringköping där jag bodde onsdag-torsdag. Hotellet var rätt så gammaldags, frukosten var ingen höjdare och lampskärmarna hängde snett. Men annars trivdes jag.







 
Så här såg jag ut på mötet i torsdags


HEMMA

skrivet: 2010-06-11 ♥ 19:46:12
Jag tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg och meddela att jag är hemma och har varit det sedan kl 14.15. Men jag har haft fullt upp sedan dess och ska nu iväg ut igen så det blir nog inte så mycket mer bloggande ikväll men jag lovar att uppdatera er om min resa imorgon och även lägga ut Parisbilder som jag gjort iordning!

Hoppas alla får en fin kväll.

SUMMER FLUTTER

skrivet: 2010-06-11 ♥ 07:31:03
Glöm alla tråkiga nudelack, lerfärger och vitt - OPI:s sommarkollektion är här! Summer Flutter, inspirerad av fjärilar, består av fyra pigga nyanser. Vilken som är snyggast är svårt att välja eftersom de är så fina allihop. Varför inte köpa alla fyra och måla naglarna i olika nyanser? :)

Håll utkik i butikerna och bli först med sommarens snyggaste nyanser!





Flower to flower, Flit a bit, Wing it och Catch me in your net









Alla bilder utom den första kommer från All Laquered Up.

SCANDIC BADHOTELL

skrivet: 2010-06-10 ♥ 20:50:30
Jag älskar att resa när man får bo på fina hotell och äta goda middagar. Jag gillar inte att färdas från resmål till resmål nmen det känns i alla fall bra att komma fram till ett fräscht rum på ett fint hotell. Jag trivs på Badhotellet och har precis tagit en dusch och tagit på mig pyjamasen. På tv:n är det någon slags invigning till fotbolls-em så jag njuter av afrikanska rytmer och ska snart krypa ner i sängen och läsa i min bok. Färjan går 10.00 imorgon så vi behöver inte stressa. Jag tänkte faktiskt sova ända till 7.00!

Här kommer en liten video som jag spelade in till er. Visst är min pyjamas söt! ;)


KVÄLL I DANMARK

skrivet: 2010-06-10 ♥ 20:13:26

Hej hopp. Jag sitter i ett riktigt lyxigt hotellrum på Badhotellet (Scandic) i Fredrikshavn just nu. Om jag hade haft baddräkt med mig hade jag alla gånger gått ner och badat. De har en jättemysig bassäng med massa olika pooler och träd och grejer. Rummet är jättefint det med och har ett separat sovrum. Vi har precis varit i restaurangen och ätit middag och nu tänkte jag ta en dusch och eventuellt jobba lite. Om jag orkar sitta upp. Jag är så proppmätt av den goda pastan jag beställde!


Sjukt god ekologisk pasta med kyckling


OFF TO DENMARK

skrivet: 2010-06-09 ♥ 12:48:34


Nu ska vi snart åka mot Danmark. Färjan går 16.00 och är inte framme förrän 19.00 så det blir väl en hel del läsande i min nya bok på båten förmodar jag. Vid tiotiden ikväll ska vi vara framme på hotellet och imorgon är det möte så vi får se när jag hinner höra av mig här på bloggen! Kram

2010.06.08

skrivet: 2010-06-08 ♥ 19:12:32

Jag och min bästa vän gick en promenad i spåret idag. Jag tänkte att skogsluften skulle rensa mina tankar men det blev snarare värre. Några bullar och en dusch senare mår jag dock faktiskt lite bättre. Jag ska lägga mig tidigt ikväll igen. Tänkte göra ett nytt försök till att somna tidigt. Igår låg jag och vred på mig i två timmar innan jag äntligen somnade in. Men innan jag sluter ögonen ikväll tänker jag läsa lite i min nya bok som jag köpte idag.

Min väska är halvpackad inför morgondagens tripp till Danmark. Allt annat ska användas imorgon bitti så jag får packa klart då. Denna resan kunde inte kommit mer olägligt. Eller var det magkatarren som kom olägligt? Hursomhelst är jag glad över att vi ska åka färja och inte flyga - då kan jag packa precis det jag vill och slippa tänka på plastpåsar och miniburkar.


Utanför hotellrummet i Paris


NY SMYCKESKOLLEKTION

skrivet: 2010-06-08 ♥ 18:48:45

Jag är så stolt över min mamma som har designat sin alldeles egna smyckeskollektion. Hon har ju tillverkat massa andra saker men detta är den första sammanhängande kollektionen och den består av halsband i olika utformanden och längder, armband, ringar och örhängen. Och allting har hon tillverkat själv och kommit på själv!

Smyckena säljs i Fjällboa Spiken i sommar men kan såklart beställas genom bloggen också. Ni som är nyfikna lämnar bara en kommentar så lämnar jag ut mamis mailadress till er!

(Alla smyckena är ställbara så storlek på armband och ringar kan regleras. Halsbanden finns i olika storlekar. Lämna mått om du är osäker.)


















EN DRÖMDAG

skrivet: 2010-06-08 ♥ 16:57:22
Tänk att varje dag få komma hem till en nystädad lägenhet, en färgrann och väldoftande blombukett på köksbordet, ett par öppna armar som omfamnar dig och din favoritmat puttrandes på spisen. Idag fick jag nöja mig med en mörk lägenhet, en vissen blombukett på köksbordet (som inte ens var min) och en myra som traskade omkring på hallgolvet. Som tur var fanns min nyvakna colliehund hemma och efter jag hade fått en välkomstpuss (vår dagliga ritual) kände jag mig lite bättre till mods. But still, ett drömvälkomnande hade inte varit fel...

        


ISADORA PINK

skrivet: 2010-06-08 ♥ 13:31:41


Veckans nagellack är starkt rosa och kommer från Isadora. Jag var väldigt trött när jag målade naglarna och somnade sedan i soffan så några naglar har filtmönster på sig men det struntar jag i. Färgen är i alla fall snygg! Tånaglarna målade jag i exakt samma nyans. Brukar alltid vilja ha olika men denna gången gjorde jag ett undantag.

2010.06.07

skrivet: 2010-06-07 ♥ 19:40:17

Jag känner inte igen mig själv. All ork är som bortblåst. Jag känner mig förlamad efter en arbetsdag. Hur ska jag då må på fredag? Jag har legat i soffan sedan jag kom hem. Sovit. Varför är jag så trött? Vad är det som har kommit över mig?

Ikväll flyr jag in under täcket och låtsas att klockan är jättesent på kvällen. Alla måsten kan jag ta tag i imorgon.



- vill du bjuda mig på lunch imorgon? Ring när du vaknat. Puss.


FJÄLLBOA

skrivet: 2010-06-07 ♥ 12:32:51
Tänkte visa er lite bilder på boden där jag och mami var igår. Den kallas för Fjällboa och därinne säljs smycken, kläder, ljuslyktor och allt möjligt annat. Allting är egentillverkat och det är fyra pyssliga kvinnor som står för försäljningen och min mamma är en av dem. Hon tillverkar smycken (armband, halsband, örhängen och ringar), ljuslyktor, stickar, virkar och tovar (mobilväskor, väskor, strumpor mm) och en hel del annat. Jag säljer mina makraméarmband ibland och meningen var att jag skulle bidragit med några fina handgjort kort också men jag har inte hunnit/orkat tillverka några än. Men det kommer.

Om ni har vägarna förbi så finns vi i Spiken utanför Lidköping och boden har öppet från och med den 18 juni. Nu är det öppet ibland på helgerna om det finns någon som har tid. Välkomna!





















SOMMARDAG

skrivet: 2010-06-06 ♥ 20:48:40
Jag har spenderat dagen i skärgården. Sålt smycken med mami, traskat runt på bryggorna, ätit glass nere vid hamnen och jobbat lite med mitt skrivprojekt i solen. Jag trivs vid vattnet även om det alltid blåser lite kallt. Om jag inte vore en sådan badkruka skulle jag ta ett stort hopp från bryggan, rakt ner i sjön. Kanske en dag då det är riktigt varmt.

Vi har spanat in en stuga också som mami ska hyra hela juli. Jag ska spendera så mycket tid där jag bara kan. Det enda problemet är utedasset men man dör väl inte av det? Eller?

Jag kom hem för en liten stund sedan och har hunnit med en hundpromenad, matlagning, ett bad och ska nu mysa lite innan det är dags att sova. Imorgon stundar ännu en ny arbetsvecka och redan på onsdag tar jag färjan till ett grannland för att gå på möte. Men mer om det på tisdag.










HEMMA SENT

skrivet: 2010-06-05 ♥ 22:05:48

Det blev en lång grillkväll. Inte mig emot. Fast de kyliga vindarna kunde vi sluppit undan. Nu är jag hemma, avsminkad och mysklädd redo att krypa ner under filten i soffan. Kanske börjar det en bra film? Imorgon hoppas jag på att jag mår bättre och kan spendera dagen utomhus. Det gör ont i hjärtat att inte kunna gå ut i solen när man så gärna vill det.






GRILLKVÄLL

skrivet: 2010-06-05 ♥ 17:05:30
Nu har jag precis fixat iordning mig inför grillkväll hos släktingar. Jag mår ganska bra, känner mig mest trött även fast jag har sovit i flera timmar idag. Tur att det finns concealer. ;)







Nu ska jag klä på mig. Kan som vanligt inte bestämma mig för om jag ska shorts eller leggings. Jag fryser ju så lätt. Jag får väl testa ett par och gå utanför dörren och känna efter. Finns det fler därute med detta problem? Eller tar ni bara på er det som känns snyggt och struntar i om ni fryser?

JORDGUBBAR

skrivet: 2010-06-05 ♥ 10:28:50
Jag mår lite bättre nu. Har ätit en god frukost med fil och jordgubbar i. Jag älskar jordgubbar. Igår åt jag jordgubbar och glass och nu när N åker fram till stan har jag beställt hem en ny låda. Finns det något godare?!

Jag har satt mig på balkongen nu en liten stund för att få frisk luft. Solen lyser inte in här förrän vid 12.00-13.00 så det är svalt och skönt ett tag till.


SYND OM MIG

skrivet: 2010-06-05 ♥ 08:42:42
Jag måste få skriva ur mig några självömkande ord. Det är nämligen väldigt synd om mig. Som ni vet har jag ju varit väldigt trött och hängig i några dagar och igår kulminerade det hela till en sorts frossa/svettningar/fruktansvärd ledvärk. Jag mådde så himla dåligt och hade så ont i kroppen att jag knappt kunde röra mig. Halsen gjorde ont, huvudet gjorde ont och till råga på allt så misstänker jag att jag har fått magkatarr igen. Kanske inte den bästa kombinationen.

Igårkväll, vid sjutiden, mådde jag lite bättre och kunde ta mig till min granne där vi skulle grilla vilket var bra eftersom jag var dödshungrig. Men efter jag hade ätit upp gick jag hem igen och lade mig i soffan (13 myggbett rikare) och såg klart på Lost. Jag fattade inte riktigt slutet, by the way.

Idag mår jag lite bättre. Jag har inte lika ont i kroppen men känner mig för övrigt väldigt konstig. Jag är lite täppt bakom näsan och fryser. Jag ska få i mig lite frukost så kanske jag mår bättre sedan.

EN SKÖNHETSJUNKIES HIMMELRIKE

skrivet: 2010-06-04 ♥ 11:26:27
När jag var i Paris kunde jag ju helt enkelt inte låta bli att gå in på Sephora. Inte en gång utan snarare tre. Och om det hade varit öppet på söndagen hade det blivit fyra eller fem! Haha. Vilken underbar butik. Makeup, hudvård, redskap och verktyg och parfymer i mängder. Sephoras egna kollektion var fantastiskt fin. Makeupen var avancerad och utbudet enormt. De säljer även i stort sett alla andra stora märken men om man går dit ska man definitivt kolla in deras egna sortiment! Jag blev alldeles salig när jag gick in där och hade lätt kunnat köpa på mig det mesta men eftersom jag knappt sminkar mig för tillfället kändes det ju bara dumt.

Efter första besöket kom jag ut med en dagcreme, nattcreme och rengöring eftersom jag glömde dagcreme hemma och var tvungen att köpa en ny. Så då tog jag ett litet resekit eftersom man måste resa med småflaskor och tubar. Krämerna var jättesköna och gick in i huden direkt även fast jag köpte de för torr hud och de brukar ta lite tid på sig annars men inte dessa. Andra gången jag var inne köpa jag ett nytt solpuder och en ögonbrynspenna. Jag hade gärna köpt med mig några läppglans och nagellack men ville inte på grund av restriktionerna med vätskor på flygplanet. (Dum lag för övrigt.)



Jag vet att man kan beställa via hemsidan men charmen är ju att gå omkring i butiken och testa alla produkter fram och tillbaka. Det är ju inte lika roligt att titta på bilder på Internet. Men är det någon som testat att beställa därifrån? Är det enkelt?


Solpuder från Makeup For Ever Paris och en ögonbrynspenna från Sephora

Rengöring och sköna mineralkrämer från Sephora

2010.06.03

skrivet: 2010-06-03 ♥ 18:45:37
Just nu är det världens tröttaste människa som sitter här framför datorn och skriver. Jag skulle kunna somna sittandes, vilket jag nästan gjorde flera gånger på balkongen för en liten stund sedan. Jag har haft en ganska lång dag, jag har inte mått dåligt men tröttheten kom ikapp mig nu och jag känner mig lite hängig. Det blir ju så ibland. Jag tänkte göra iordning en smörgås och lite oboy nu och titta på ett Lost-avsnitt. Jag har inte många kvar och är väldigt nyfiken på slutet.


FROM PARIS WITH LOVE

skrivet: 2010-06-03 ♥ 14:03:14

Two agents. One city. No mercy.

Jag såg en riktig actionfilm igår. From Paris with love med John Travolta. Han spelade en blandning mellan John McClane (Die Hard), Jack Bauer (24) och en Terminator-robot. Haha. Det var action från början till slut och väldigt mycket dödande. Kanske lite för mycket overkliga händelser för min smak men jag blev helt klart road.

4/5 smulor! ;)

Dessutom var det kul att kolla in alla platser vi besökte. "Där var vi!" ropade jag typ hundra gånger.


PARIS - SHOPPING

skrivet: 2010-06-03 ♥ 09:02:33
Jag blev väldigt besviken på shoppingen i Paris. Det var antingen väldigt billigt eller jättedyrt och modet var generellt väldigt damigt på gränsen till tantigt. I alla fall där jag var (vilket var på ganska många ställen eftersom vi gick överallt). Jag hittade naturligtvis en hel del snygga plagg men nästan allt var slut i min storlek. Speciellt skor. (Jag måste dock tillägga att detta inte var någon shoppingresa. Om jag hade riktat in mig mer på det i två dagar hade jag säkert hittat mer butiker i min smak!)

I Forum des Halles, som är ett stort köpcenter under jord, var det väldigt spretigt och tomt och man visste inte riktigt var man skulle ta vägen. Där besökte jag New Look och funderade över hur man kan tycka att det är en bra affär. Kläderna var ingenting speciellt och kvaliteten urusel. Visst förstår jag att det inte ska hålla i flera år och att ett par skor för 25 EUR inte kommer att ärvas av barnbarnen men de ska väl inte lossa i sömmarna efter kanske 100 steg?


På väg ner till Forum Des Halles. Fråga inte vad jag gör för pose!

Gallerie Lafayette var sjukt stort. Ungefär som NK i prisklass och utformning fast fullproppat med människor. Man fick tränga sig fram och det fanns saker överallt. Rörigt och stimmigt, inte min smak. Samma gällde Printemps som låg precis bredvid.

Champs-Élysées var däremot en jättemysig gata kantad med uteserveringar och dyra, fina butiker. Här köpte jag en röd basker och en I love Paris-tshirt i en souvenirbutik och provade solglasögon i en butik med ett gigantiskt sortiment. Denna gata är ett absolut måste att besöka om man befinner sig Paris. Man kan shoppa eller bara strosa omkring med en glass i handen. Och blir man trött i benen (vilket man garanterat blir) kan man slå sig ner och ta en espresso.




Kolla in trappan inne på Swarovski. Full med kristaller!

Utanför Marc by Marc Jacobs

Utanför Chanel på Rue de Cambon





Diors skyltfönster

Blomsteraffärerna dukade upp utanför hela byggnaderna med vackra snittblommor och större växter. Jag gick förbi en butik som sålde enbart orkidéer och jisses vilka blommor! Så himla fina. Vi såg även en rosbutik med massa olika rosor i alla de färger. Synd att vi bara skulle stanna så kort tid annars kunde man ha köpt med sig till hotellet. :)



Längs Seine bjöds det på gamla böcker, souvenirer, antika fotografier, idolbilder, målningar - allt möjligt. Har man tid på sig och letar efter speciella saker till sin heminredning kan man nog göra fantastiska fynd här!



Lite bilder på vad jag fick med mig från New Look: (baskern är från en souvenirbutik på Champs Élysées.)




PS. Om ni funderar på att åka till Paris för enbart shopping - glöm inte att allt har stängt på söndagar. Då kan man istället passa på att kolla in Eiffeltornet, Louvren och alla vackra parker. Kyrkogården i Montmartre är också ett bra tips - mycket fin och speciell. (Mer om dessa sevärdheter i ett annat inlägg kommer dock.)

PRINCESSES RULE!

skrivet: 2010-06-02 ♥ 19:45:48
Denna veckan har jag ljusrosa naglar målade med OPI:s Princesses Rule! Denna är jättefin att ha till fransk manikyr men så ambitiös kände jag mig inte i måndags när jag gjorde iordning dem. Dock funderar jag på att måla dem i en starkare färg till helgen. Får se om jag hinner.




Nyansen syns lite dåligt på bilderna eftersom ljuset reflekteras. Den är egentligen mer rosa och väldigt skimrande.

2010.06.02

skrivet: 2010-06-02 ♥ 18:20:45

Idag förtjänar jag en extra klapp på axeln. Jag joggade nämligen till och från jobbet. Och kan ni tänka er, halv fem på morgon var det redan så pass varmt att jag kunde springa i enbart linne! Och jag är inte den som blir varm i första taget. Äntligen är sommaren här!

Lunch åt jag i solen på företagets sotiga bänk utanför entrén. Och när jag kom hem blev det en stund på balkongen också. Vi spelade Yatzy igen och mumsade i oss varsin glass. Det kan nog inte bli mycket bättre än så här just nu. Och jag gillart!

Nu har jag precis ätit kvällsmat och känner att tröttheten smyger sig på. Ikväll ska jag inte vara vaken så länge med andra ord. Men först ska vi se klart på en film som vi började titta på igår och bädda rent i sängen. Man sover så gott när man ligger på rena lakan.



PS. Parisbilderna har visst dröjt. Jag har inte känt för att sitta vid datorn när det är så fint väder. Men det kommer. Jag lovar!


MYS PÅ BALLEN

skrivet: 2010-06-01 ♥ 17:26:31
Jag sprang ut i gräset när jag kom hem. Men det var lite för kallt i vinden för mig så jag gick in igen och satte mig på balkongen och där var det mer lagom temperatur. Jag och N åt lite glass, vattnade blommorna och spelade Yatzy. Nu har jag precis tagit en dusch och ska bege mig fram till stan för en fika. Tänkte hinna in på Apoteket också. Måste köpa Dentan munskölj. Jag gurglar alltid med det varje kväll och har blivit beroende. Nu har det varit slut i någon vecka och jag får lite abstinens. Munrutinen känns liksom inte klar när man inte har gurglat.





Nu måste jag klä på mig. Allt ligger i tvättkorgen och vi ska inte tvätta förrän på torsdag. Men någonting ska jag väl hitta. Frågan är om jag ska ha långbyxor eftersom det kanske är kyligt när man åker hem...

FÖRSTA JUNI

skrivet: 2010-06-01 ♥ 12:47:25

Äntligen sommar! Första juni måste bjuda på det finaste sommarvädret hittills. Hoppas det förblir så här tre månader framåt. Jag älskar värmen och solen och mår dåligt av att sitta inne på mitt kontor och längta ut. Plågeri!

Idag har jag varit hos hudläkaren för sista gången. Jag har ätit klart min behandling av Roaccutan och tog mina sista prover idag. Ansiktet känns jättefint och ärren på ryggen försvinner sakta men säkert. När jag skulle åka därifrån var jag så satans hungrig (proverna måste tas på fastande mage) så jag köpte med mig en varm baguette och en låda svenska jordgubbar till jobbet som jag åt efter morgonmötet. Finns det något godare än svenska jordgubbar? Tror inte det.

Om två timmar slutar jag jobba och ska cykla hem fort som attan så jag hinner spendera en stund i solen innan jag ska fram på stan och ta en mysfika. Ska försöka passa på att kika in på MQ också. Jag har spanat in ett par jeansshorts där som jag vill unna mig eftersom jag inte hittade så mycket fint i Paris. Hoppas de finns kvar i min storlek bara.


Godaste frukosten

Nu är min lunchrast slut. Hörs lite senare.







ForHair.se

Bling Skal