NOIR ET OR

skrivet: 2010-03-31 ♥ 19:25:17
Svart matt och glittrigt guldigt från Chanel.

I kollektionen Noir Et Or ingår tre lack; Black Velvet, Gold Lamé och Illusion d‘or (transparent guldglitter) samt en palett (Jet-Gold) med en svart eyelinerkaka och en guldig ögonskugga. Jag tycker att det är jättesnyggt men kanske inte så passande just nu. Å andra sida har ju Peter Philips inspirerats av 30-talets Shanghai så det är ju inte så konstigt att det sticker ut lite!

Noir Et Or kommer att säljas i utvalda Chanelbutiker och lanseras i april.
 



2010.03.31

skrivet: 2010-03-31 ♥ 19:17:53

Jag har precis dammat hela lägenheten och sjungit till Lady Gaga. Jag är alldeles jättefrälst. Speciellt i Telephone. Så fruktansvärt bra. Denna onsdagen har annars varit som vilken onsdag som helst fast lite värre. Jag har haft en riktig skitdag egentligen men nu känns det bättre. Rinn av mig bara, gör det.

Nu ska jag sitta och njuta en stund i mitt rena hem och be till högre makter att min söte boyfriend dammsuger imorgon. Jag ser för övrigt fram emot att sluta jobbet imorgon och inviga påskhelgen med en fika på stan. Men först ska jag träna och gå en promenad med Colin och fixa lite påskpresenter. Hörs imorgon!

PS! Jag såg två vackra fjärilar igår.


GRATIS SPOTIFY PREMIUM!

skrivet: 2010-03-31 ♥ 17:57:55

Klicka på länken nedan för att få Spotify Premium gratis!

http://www.gratispremium.com/?ref=57636


DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-03-31 ♥ 17:30:20

Har du något smycke som du alltid använder?

Ja, faktiskt. Jag har en underbar silverring som jag fick av min pojkvän när jag fyllde 21 år. Jag älskar den och har den alltid på högra ringfingret. Om jag någon gång skulle glömma att ta på den känns det jättekonstigt i hela kroppen!


ALIXs MODEBLOGG

skrivet: 2010-03-30 ♥ 19:28:49
Jag tänkte tipsa om en jättefin modeblogg som jag har hittat till. Den drivs av bloggerskan Alix som bor i Frankrike och precis utbildat sig inom mode. Hon syr egna kläder och tar jättefina bilder (oftast med fjärrutlösare och stativ) på sig själv i massa olika vackra kläder och accessoarer.

Klicka på bilden för att komma till hennes blogg The Cherry Blossom Girl.


TVÅL & VATTEN

skrivet: 2010-03-30 ♥ 19:11:10
Isabell har ett bra tips som är grunden för att få en fräsch hy;

"Ta bort ditt smink varje kväll när du ska lägga dig & sova, för om du inte tar bort det blir huden smutsig och då kommer finnarna ploppa fram sen! Använd samma märke på alla produkter."

- Det allra viktigaste är förstås att hålla huden ren och återfuktad. Se din hud som en omålad tavla. Inte är det roligt att ta fram penslarna och måla om det är små fläckar här och där på duken?


ANSIKTSMASKER

skrivet: 2010-03-30 ♥ 18:38:43
"Om ni använder ansiktsmasker, var försiktiga med vilken ni köper. För vissa kan ge omvänd effekt och ge er finnar och irriterad hud istället för den fina huden som masken utlovar.

Och man vill ju att de ska rena huden och göra huden len, så satsa på en mask från
Make up store eller Nivea. De tycker jag är bäst."

Läs Nathalies blogg här.

- Slutsatsen är nog att man ska vara noga med att köpa ansiktsmasker från kvalitetsmärken. Alla de stora märkena brukar ha peelingar, rengöringsmasker och fuktmasker i sitt sortiment och de har oftast bra kvalitet. Men så måste man tänka på att alla har olika hud och en mask som fungerar i mitt ansikte kanske ger en person med en annan hudtyp och hudstruktur utslag och torrhet. Köp alltid ansiktsmasker till din egen hudtyp och var försiktig om du är känslig och torr!

LOOKBOOK

skrivet: 2010-03-30 ♥ 17:48:49














STINA TIPSAR

skrivet: 2010-03-30 ♥ 17:01:38
Stina vill tipsa om några bra produkter som hon brukar använda!

"Jag måste bara tipsa om lite favoritprodukter!

Garniers skrubb, ansiktsmask och ansiktstvätt 3 i 1 produkt
. Otroligt bra och framförallt billig. Ligger runt 60 kr på Maxi. Efter att man har använt skrubben känns huden otroligt ren, len och fräsch.

Schwarzkopfs smooting lotion. Håret blir otroligt lent efteråt. Perfekt för slitet och torrt hår.

Erisan hudvårdsprodukter. Tyvärr går dessa inte att köpa i sverige, endast i Finland! Men alla finnar och orenheter försvinner efter endast ett par användningar! Så har man vägarna förbi Finland ska man absolut investera i dom. Ett plus är också att dom inte är dyra, har för mig att du får 3 produkter för under 300 kr."

Läs Stinas blogg här.

SKÖNHETSTISDAG: VECKANS KÄNDIS

skrivet: 2010-03-30 ♥ 14:32:50

Veckans kändis är fina Kiera Knightley. Hon är otroligt vacker tycker jag!














HOT & SPICY

skrivet: 2010-03-30 ♥ 12:01:10

I veckan, påsken till ära, bär jag Hot & Spicy från OPI på naglarna. Tyckte det passade med en glad nyans eftersom detta är färgernas högtid! Jag har verkligen fastnat för detta lack, för övrigt. Det är fint och lekfullt men ändå chict.


VÅRENS LÄCKRASTE LÄPPAR

skrivet: 2010-03-30 ♥ 10:42:50
ELLE.se kan du spana in vårens läckraste läppglans och dessutom få tips om hur man sköter läpparna på bästa sätt! Läs hela artikeln här.


Klicka här för att se inköpsställen.

PEELINGTIPS

skrivet: 2010-03-30 ♥ 08:00:21
Här kommer dagens första skönhetstips. Glöm inte att maila in era tips till [email protected]. Ju fler desto bättre!

Saavefors tipsar:

"När man duschar eller badar och precis ha tvålat in sej, ta en dl salt och skrubba in dej med och sedan skölj av, hur skönt som helst. Men glöm inte att smörja in dej efteråt, för salt är uttorkande mot huden."


Läs hennes blogg här.

Någon som testat detta? Jag har hört att man kan använda socker också.

SKÖNHETSTISDAG IGEN

skrivet: 2010-03-29 ♥ 19:54:18
Imorgon är det ju dags för skönhetstisdag här på bloggen igen.

Ni som vill skickar in precis det ni känner för; modellbilder, bra eller dåliga skönhetstips, tips och bilder på fina skor/kläder, kändisbilder, tips på olika skönhetsbloggar som ni vill lyfta fram etc. Det är ni som bestämmer vad som ska tas upp, glöm inte det!

Skicka in era bidrag till [email protected]. Alla som blir publicerade länkas!

Dessutom blir det fina bilder från Lookbook och Dagens kändis och så får ni se mina nymålade naglar! Missa inte!


2010.03.29

skrivet: 2010-03-29 ♥ 19:48:56
Måndagar är ju alltid måndagar. Fast min har varit lite värre än vanligt. Jag har gått omkring med en klump i magen. Varför kan jag inte skaka av mig andra människors åsikter? Jag bryr mig ju inte egentligen. Fast det är ju inte det de säger som sårar utan att de säger det. Nästa gång säger jag ifrån. Ingen ska få förstöra mina dagar men ogrundade anklagelser. Jag gör som jag vill. Men jisses vad jag längtar bort.

Bortsett från det där ser jag verkligen fram emot denna veckan. Bara tre dagar kvar att jobba varav den sista avslutas lite tidigare än vanligt. Sedan njuter jag av fyra dagars ledigt. Hela fyra dagar. Gissa om jag längtar. Ledighet är verkligen något man uppskattar när man jobbar heltid. Ta vara på er skolgång ni som inte kommit dit ännu. Trust me.

För övrigt känner jag mig helt jet-laggad av sommartiden. Jag är trött men kan inte sova och vaknar i något slags zombiestadie på morgonen. Det går väl över som allt annat. Men man måste få klaga lite.

ELLE TIPSAR

skrivet: 2010-03-29 ♥ 17:34:10
En tråkig måndag som denna kan det vara roligt med lite modetips! ELLE har gjort ett fint kollage med lite olika plagg som jag tycker är inspirerande. Jag är inte så mycket för blått men den grå tröjan, shortsen, klänningen längst ned och medaljongen var väldigt fina!



Läs hela artikeln här. Där finns även inköpsställena.

BURBERRY SUMMER

skrivet: 2010-03-29 ♥ 12:21:29

Jag är inte så mycket för sommardofter. De är ofta för citrusdoftande och lite för söta för min smak. Men i år har jag hittat en som är alldeles lagom; Burberry Summer. Lagom frisk, lagom söt, lagom fruktig och lagom blommig. Så här vill jag dofta i sommar! Flaskan är gudomligt rosa och dekorerad med Burberry-rutorna.


Toppnoter: Granatäpple, svartvinbär, mandarin och vit persika

Hjärtnoter: Vit ros, kaprifol, fresia och liljekonvalj

Basnoter: Cederträ, vit mysk och sandelträ


SÖNDAG DEL 3

skrivet: 2010-03-28 ♥ 21:22:14

Min söndag blev hur bra som helst till slut. Mina växter är omplanterade och duschade och jag är helnöjd med mitt fixande idag. Hoppas nu bara att alla överlever.

När jag hade städat iordning efter mig tog jag ett bad, rakade benen, gjorde hårinpackning och smörjade in mig med Dove Summer Glow. Förhoppningen är att jag ska bli mindre blek. Vill känna mig lite vårfräsch nu. Nu har jag precis ätit kvällsmat och målat naglarna och nu tänkte jag krypa ner under täcket och se på Real Madrid innan jag somnar. Det ska bli hur skönt som helst med en fyra dagar lång arbetsvecka och sedan fyra dagar ledigt på det! Hoppas tiden bara springer iväg så det blir torsdag eftermiddag snart!







Imorgon kommer ett parfymtips inför sommaren så glöm inte att kika in! Och så ska jag förstås svara på alla kommentarer. Har inte hunnit idag.


MORMORSFIKA

skrivet: 2010-03-28 ♥ 18:17:31
Jag är i full gång med hemmafixandet. Växterna är omplanterade och diskbänken ser ut som ett bombnedslag. Så nu vet ni vad jag kommer att fixa med någon timma framöver. Dessutom måste jag hitta ytterkrukor till alla blommorna. Och jag misstänker att om jag ens har några som passar kommer de inte att falla mig i smaken. Med andra ord måste jag ge mig ut på krukjakt i veckan.

Hursomhelst var det skönt med ett litet avbrott i vardagen. Fika hos mormor. Kladdkaka och vaniljglass är inte helt fel på en söndag.


Glass och kladdkaka

En tavla jag målade till mormor för många år sedan

SÖNDAG DEL 2

skrivet: 2010-03-28 ♥ 14:25:17
Min söndag har inte blivit alls som jag hade planerat men det är väl bara att gilla läget. Jag är hemma en snabbis nu i alla fall och ska snart ta racercykeln till mormor för lite födelsedagsfika. Sedan trampar jag hem igen och förhoppningsvis har jag energi, ork och tid att ta itu med växterna. Annars får jag väl spara det tills imorgon. Det är ju inte hela världen.




Kappa från French Connection - Halsduk från Sisters - Väska från Chanel -Leggings från H&M - Skor från Converse

UNDERBARA SÖNDAG

skrivet: 2010-03-28 ♥ 09:17:56
Jag har kommit på världens projekt idag. Jag ska plantera om alla mina växter. Så om en liten stund ska jag åka och köpa största påsen med jord och nya planteringskrukor och sedan sätter jag igång! Nästan alla blommorna har växt ur sina krukor nu och rötterna börjar krypa ur de små hålen på undersidan så det är verkligen dags. Så nu ska jag fotografera alla krukorna så jag vet vilka mått jag ska köpa och så jag vet om jag eventuellt behöver köpa nya ytterkrukor. Helst skulle jag vilja köpa hem lite penséer också och slänga de gamla enarna utanför ytterdörren men jag tror inte jag hinner med utsidan idag. Det är rätt mycket vatten i de krukorna också så det kanske är bra om Niklas är hemma så han kan hjälpa mig.

Förresten så har jag pysslat klart födelsedagskortet till mormor. Jag blev jättenöjd till slut! Jag har köpt en mindre variant på kort också som jag är ganska sugen på att börja pyssla med. Kreativiteten sprudlar idag och jag vet knappt var jag ska ta vägen! Underbara söndag!


Kort med matchande kuvert

2010.03.27

skrivet: 2010-03-27 ♥ 18:48:25

Jag laddar inför Earth Hour. Jag bryr mig inte så mycket (jag tänker alltid lite extra på miljön) men det ska bli så mysigt att tända ljus och sitta i mörkret. Innan dess ska vi äta tacos och efter det ska vi mumsa chips med dip och se på film. (Man får väl ha på tv:n åtminstone?) 

Jag känner mig väldigt lycklig idag. Jag börjar ta vara på mitt liv och försöker förgylla alla lediga stunder med givande saker. Idag har jag smidit höstplaner med fina Linda över en kopp kaffe, småätit påskgodis och knåpat ihop ett fint födelsedagskort till min mormor. Jag har fått inspiration idag. Massor.

Slutsatsen är tydlig. Jag har hamnat på fel ställe. Jag har fel människor omkring mig - för ofta.




I'M BLUE

skrivet: 2010-03-27 ♥ 09:07:50

Jag sitter redo att ta mig fram till stan. Regnet öser ner och och dimman ligger tät kring trädtopparna. Lite frukost skulle sitta fint i magen. Det blir mitt sista to-do innan jag springer ut till bilen och brummar iväg. På dagens schema står fika med en fin vän, hemmamys, lite mer pyssel (hann ju aldrig göra klart kortet igår) och massa research på internet. Men det blir senare ikväll. Först ska jag hälsa på bekanta på stan, kika på nya vårgrejer och ge tips och råd till stadens skönhetsfrälsta. Kommer ni och hälsar på?


KAFFE & CHOKLAD

skrivet: 2010-03-26 ♥ 20:43:32

Kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Men det gör ingenting för den blev bättre. Jag var mitt upp i mitt pyssel när jag insåg att jag hade helt fel nyans på mitt embossingpulver så jag fick kasta mig in i bilen och köra iväg till Knep & Knåp (stängningsdagsen var nära!) där jag hittade ett som såg alldeles perfekt ut. Jag har inte hunnit testa det än men jag är helt säker på att det passar. Innan jag åkte hem hittade jag dessutom ett par underbara ljusstakar. De står tända nu och är hur fina som helst. Visar bild imorgon! Hursomhelst, när jag var ute och handlade ringde mamma och ville komma hem till mig på besök och det slutade med att vi kom hem med en påse från det lokala pizzahaket. Så nu är vi mätta och belåtna och sitter i soffan och tittar på Så ska det låta med varsin kaffekopp och massa choklad.


Fikapaus på jobbet



Nu ska jag återgå till soffan och chokladen. Hörs imorgon!


SMULAN GOES MYS

skrivet: 2010-03-26 ♥ 16:11:30
Nu ska jag starta min myskväll/eftermiddag. Jag har precis tagit en dusch efter träningen och ska nu klä på mig mjukiskläder, hälla upp lite choklad i en skål och pyssla lite. Det förtjänar jag efter en hel veckas arbete då jag gått upp kl. 05.00 och dessutom tränat varenda dag! Duktig är jag. Och då ska man få belöning.


I min nya badrock

PAINT CHANEL ON MY NAILS

skrivet: 2010-03-26 ♥ 12:49:50


Dessa tre sorbetdrömmar ligger högst upp på min önskelista just nu! Så sommarfina! Chanels nyaste lack finns i färgerna Mistral, Riviera och Nouvelle Vague. Jag ska ha allihop.

2010.03.25

skrivet: 2010-03-25 ♥ 19:42:52
Jag har precis ätit två mumsiga våfflor med jordgubbssylt och vaniljglass till kvällsmat. Magen är glad. Eftermiddagen har annars ägnats i soffan med frossa och trötthet. Jag vet inte om jag äter för lite näring eller vad det kan vara men när jag kommit hem från träningen och duschat blir jag alldeles iskall och trött. Men nu har jag piggnat till lite som tur är. Imorgon är det äntligen fredag och jag ska ha världens myskväll med min vovvsing. Vi ska pyssla, gosa och äta choklad (Colin får hundgodis givetvis) och bara ta det lugnt tills vi somnar. Jag längtar!


Jag har börjat pyssla lite på ett kort. Ska fortsätta imorgon.

TRÄNING VECKA 9

skrivet: 2010-03-25 ♥ 19:31:55
19 mars - 25 mars

Antal dagar tränade på gymmet:
 4 (måndag, tisdag, onsdag, torsdag)

Övrig träning:
 20 minuter Orbitrek (söndag). Långpromenad (onsdag). Städ (torsdag).

Vikt: 62,7 kg (+0,4 kg) (har inte vägt mig på ca två månader.)

Denna veckan har jag haft massa energi på gymmet och tränat hårdare än någonsing. Det har varit jobbigt men har känts väldigt skönt efteråt och jag känner redan skillnad på kroppen. Det är verkligen roligt och peppande när man ser resultat. Jag blir så omotiverad annars.

Jag forsätter att värma upp på crosstrainern i 30 minuter och kör lite roddmaskin innan jag börjar med mitt träningsschema. Än så länge tar jag bara 15 kg på de flesta maskinerna och 1 - 2 kg på hantlarna. Den högsta vikten jag tar är 30 kg och det är på en magmaskin som heter Total Abdominal.


Work in progress


GAGA + MAC

skrivet: 2010-03-25 ♥ 16:23:26
Förra veckan lanserades ett samarbete mellan Lady Gaga och Cyndi Lauper och MAC. De har lånat ut sina namn till Viva Glam-kampanjerna som MAC håller i några månader framöver. Det är ett välgörenhetsprojekt för HIV och AIDS och 100% av försäljningen skänks till arbetet med att förebygga och behandla sjukdomarna.


Cyndi Lauper & Lady Gaga för MAC

Lady Gagas läppstift kostar 175 kronor


Läs mer om MAC Aids Fund här.

ONE MORE SLICE

skrivet: 2010-03-25 ♥ 14:34:52
På onsdag nästa vecka börjar en ny säsong av Leila Bakar. "I vår kommer vi att få lära oss att göra massor av smarriga bröd och bakverk som t ex surdegsbröd och brownies men även mer matig bakning som pizza och hemgjord pasta." Missa inte 31/3 kl 21:00 på TV4+.

Många av recepten som kommer att demonstreras under den nya säsongen är tagna ur Leilas nya bok One More Slice som kommer ut i butik under våren. One More Slice är en "uppföljare" till A Piece of Cake som kom ut 2008. Föregångaren riktar in sig på bakverk och cupcakes och den nya boken kommer att fokusera på bröd, pasta och mer matig bakning. Jag väntar med spänning!

Jag älskar Leilas bakprogram och hennes recept är otroligt goda. Leila är väldigt noga med hur programmen filmas och bestämmer i stort sett allting (från dekor och inredning till recept och musik) själv och jag älskar hennes stil! Ett stort plus är att hon inte håller på med massa GI och smalmat utan fokuserar på att det ska bli gott och fint.


Vackra Leila


ORGANZA BY D&G

skrivet: 2010-03-25 ♥ 12:27:50
Är inte denna klänning från Dolce & Gabbana underbar? Jag vill ha! Men jag har inte 14000 kr till övers. Hade jag haft det så hade jag slått till direkt!


Organzaklänning från D&G, 14000 kr.

UPPSATT

skrivet: 2010-03-24 ♥ 20:02:11

Dagens frisyr: uppsatt. Det blev riktigt snyggt med den stora tofsen jag köpte på Kappahl förra veckan.





Vad tycker ni?


ROSOR

skrivet: 2010-03-24 ♥ 19:58:58

Idag kom jag hem med en jättetung påse från stan. Satan vad påslakan väger mycket. Jag och mami skulle köpa födelsedagspresent till mormor på Hemtex och vem hittar inte då en present till sig själv? Jag såklart. En ljuvlig, rosa badrock med rosor på och små sidenband att knyta ihop vid magen. Så himla fin! Vi kikade även in på Lindex där jag hittade lite nya underkläder. Jag var i stort behov av en ny svart behå. Jag hittade två stycken som passade bra och när man gör det är det lika bra att köpa båda.


Sött bäddset till mormor från Hemtex

Min underbara badrock från Living (Hemtex)


DAGENS FRÅGA: TRÄNING

skrivet: 2010-03-24 ♥ 18:12:49
Äter du någon speciell diet när du tränar?


Nej! Jag äter ingen diet och tänker inte göra det heller. Däremot tänker jag på vad jag äter och försöker att inte stoppa i mig för mycket onyttigt under vardagarna. Godis och fika försöker jag hålla till fredagar, lördagar och eventuellt söndagar om det finns något kvar hemma. ;)

På vardagarna äter jag mörkt bröd till frukost och fil och all-bran till kvällsmat. Till lunch äter jag oftast matlåda men ibland unnar jag mig lunch på stan men då försöker jag oftast att beställa det som är nyttigast. På helgerna unnar jag mig att äta precis vad jag känner för.

Jag älskar mat och skulle aldrig kunna förbjuda vissa maträtter eller ingredienser bara för att jag vill gå ner lite i vikt. Det får hellre gå långsamt. Och känner jag för att äta en chokladbit eller en glass en vardag så gör jag det om suget är för stort. Jag tror att kroppen suger efter det den behöver och ger man inte efter ibland så går man bara och tänker på den där chokladbiten hela tiden (jag är ju världens godisgris) vilket kan leda till frosseri. Tro mig!

Det viktigaste är trots allt att man ska må bra och att man inte äter för lite när man tränar. Som tur är har jag ganska nyttiga vanor; jag dricker alltid vatten, gillar inte läsk och saft, är inte jätteförtjust i pizza och snabbmat, äter inte ost och älskar grönsaker!

2010.03.24

skrivet: 2010-03-24 ♥ 17:42:42

Jag har en sådan där huvudvärksdag idag. Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Tog nyss två alvedon och tänkte lägga mig i ett varmt bad en stund för jag fryser som om det vore 30 minus här hemma. Burr. :(


Jag har shoppat lite idag. Visar sedan!


ON MY WAY

skrivet: 2010-03-24 ♥ 14:34:00
Igår hörde jag en låt på radion som jag hade glömt bort. On My Way med Phil Collins. Den gör mig så glad och för några år sedan (i samband med att Björnbröder gick på bio för den är skriven till den filmen) så lyssnade jag på den jämt! Så nu tänkte jag börja göra det igen så jag blir så där glad igen som jag blev då.

Videon är jättesöt. Jag är en sucker för gulliga djurfilmer.


LATE NIGHT

skrivet: 2010-03-23 ♥ 19:36:27
Nu ska ni få se mina nya skor! Jag har äntligen blivit mamma till ett par gladiatorsandaler. Jag har aldrig ägt ett par förut och om sanningen ska fram vad jag jätteskeptisk mot dem i början. "Snygg solbränna man får i dem..." tänkte jag. Men nu har jag tänkt om och bestämt mig för att det är jättesnyggt!

Så när Kenza presenterade sin kollektion för ganska längesedan blev jag kär i modellen Late Night och har suttit som på nålar och väntat på att den ska gå att beställa. Förra veckan klickade jag hem dem och nu har jag fått hålla i dem för första gången. ;)




För er som undrar är kvaliteten alldeles underbar! Skorna är mjuka och sköna och detaljerna är fina och välarbetade. Och vem älskar inte den rosa sulan! Dessa ska få följa med på min lilla storstadsweekend som jag ska göra någon gång i maj. Men mer om den en annan dag!

DAGENS OUTFIT

skrivet: 2010-03-23 ♥ 19:28:23

Förutom att jag spillde ner hela tröja med kaffe på förmiddagen trivdes jag hemskt mycket i min outfit idag!






Tröja från Sisters, leggings med dragkedja - köpta i Göteborg, klocka från Guess, parfym från Chloé.


SKÖNHETSTISDAG

skrivet: 2010-03-23 ♥ 19:27:48
Www.grojts.blogg.se vill dela med sig av sitt sämsta skönhetstips. Så här skriver hon:

"För någon vecka sedan var jag hos mina kompisar och gjorde en egen ansiktsmask men avocado, honung och fil (?). Vi tog den i ansiktet och huden blev helt uttorkad. Så mitt sämsta skönhetstips är att göra egna masker, om  man gör det ska man veta vad man gör eller köpa några på Åhlens!"


Någon annan som har testat hemmagjorda ansiktsmasker? Jag har faktiskt aldrig gjort det.


LOOKBOOK

skrivet: 2010-03-23 ♥ 17:32:15

Vackra bilder från Lookbook.nu




















2010.03.23

skrivet: 2010-03-23 ♥ 16:33:41

Äntligen hemma! Träningen gick hur bra som helst och jag körde på ännu hårdare än förra veckan. Det är jobbigt när man håller på men så skönt efteråt. Nu ska jag ta en dusch och öppna ett paket jag hämtade ut på posten innan jag cyklade hem. :)


Gissa vad! ;)


BRONZER

skrivet: 2010-03-23 ♥ 14:30:42
Just nu är väl de flesta av oss vinterbleka och väldigt sugna på att få lite färg i ansiktet. ELLE tipsar om bronzingprodukter och visar lite bilder från de stora modehusens visningar där modellerna sminkas med bronzetoner och lyster av olika slag. Läs hela artikeln här för att få bra tips på produkter!


Stella McCartney

Chloé

Versus

Lacoste

Alla bilder är lånade från ELLE.se

SKÖNHETSTISDAG: VECKANS KÄNDIS

skrivet: 2010-03-23 ♥ 12:59:05
Veckans skönhetstisdagskändis är Natalie Portman. Hon är vacker på ett naturligt sätt och har alltid finast klänningar på röda mattan. Dessutom är hon en fantastisk skådespelerska!













SKÖNHETSTISDAG

skrivet: 2010-03-23 ♥ 11:30:59
Här kommer första skönhetstisdaginlägget! Glöm inte att skicka in bilder och tips, ni som vill! [email protected]

Amanda
vill tipsa om ett nagellack från H&M som heter U Must Have This. Hon tycker att det piggar upp en vardaglig outfit. Jag instämmer! Ljusblått är ursnyggt till vitt och grått. Och om man är modig kan man matcha med en ljusblå ögonskugga.



Läs Amandas blogg här.

2010.03.22

skrivet: 2010-03-22 ♥ 19:20:10
Måndag igen. Min myshelg med osminkat ansikte och pyjamasbyxor är över. Men jag är inte ledsen för det. Jag försöker att fokusera på min träning istället och alla roliga saker jag har planerade i veckan.

Idag har jag lunchat med Ender. Maten var sådär men det var skönt att komma ut på lunchen och tänka på annat - med trevligt sällskap dessutom. Efter jobbet körde jag hårdträning på gymmet och har nu suttit och jobbat med bloggen nästan hela kvällen. Jag har massa andra saker som jag måste göra men jag tillåter mig att skjuta upp dem en dag till. Ska nog göra en liten lista imorgon så jag kan bocka av allting och planera in det på olika dagar. Planera är ju det jag gör bäst.

Glöm inte skönhetstisdag imorgon! Skicka in era tips/bilder till min mail ([email protected]). Alla seriösa bidrag publiceras och länkas. Läs mer här.

 

SKÖNHETSTISDAG

skrivet: 2010-03-22 ♥ 16:55:12


Imorgon tänkte jag börja med skönhetstisdag här i min blogg!
Tisdagar är den tråkigaste dagen på hela veckan tycker jag och därför behöver vi något som gör oss extra glada och inspirerade. Därför tänkte jag fylla bloggen med fina bilder, mode och smink.

Ni som vill skickar era finaste bilder (outfits, modellbilder, vad som helst) till min mail ([email protected]) så lägger jag ut dem under dagen. Glöm inte att skriva med er bloggadress för alla blir länkade. Ni får även skicka in era bästa/sämsta skönhetstips, tipsa om bra bloggar inom området som ni tycker behöver lyftas fram eller vad som helst som har med skönhet att göra! Det är ni som bestämmer.

Hoppas ni tycker att denna idén är rolig. Och jag påminner igen; alla inlägg som skickas in och läggs ut på bloggen kommer att länkas. Och var inte oroliga om era bilder inte kommer med för då kanske jag sparar dem till nästkommande vecka.

OBS. Era idéer ska vara seriösa och om ni skickar in ett tips; skriv gärna en utförlig förklaring som är färdig att publiceras.




BERLIN

skrivet: 2010-03-22 ♥ 13:06:15
Veckans nagellack är ljusgrått, kommer från Mavala och heter Berlin. Jag tyckte faktiskt att det blev väldigt snyggt. Färgen blev väldigt pastellig. Snyggt till andra grå nyanser och även rosa!


Berlin från Mavala, 45 kronor.

NAGELLACKSTREND 2010: GRÖNT

skrivet: 2010-03-21 ♥ 19:33:58
En av de största nagellackstrenderna i vår/sommar är grönt. Både kalla och varma färger passar men de ska helst vara ljusa toner av jade och citrongrönt eller mörk petrol. Gröna naglar är snyggt att matcha till de flesta modetrenderna. Jag kommer att bära dem tillsammans med gröna accessoarer (exempelvis en stor grön ring eller stora örhängen med gröna inslag) eller ihop med en klänning med gröna inslag. Hittar jag ett matchande diadem vore det ju underbart!



Från vänster: Jade is the new black (OPI), Go on green! (OPI), Trend alert green (OPI), Leaf him at the altar (OPI for Sephora), Pop Petrol (Lancôme), Jade (Chanel), Gargantuan Green Grape matte (OPI), Gargantuan Green (OPI)

EFTERMIDDAGSFIKA

skrivet: 2010-03-21 ♥ 18:15:09
Jag tog en tupplur. Jag kunde inte stå emot. Så nu är jag lite halvsömnig och väldigt godissugen men en eftermiddagsfika råder nog bot på det. Synd bara att jag har så mycket att göra. För jag orkar egentligen och söndagar ska ju vara vilodagar. Jag prioriterar bort det som tar mest tid och tar mig an lite stryktvätt först. Det tråkigaste. Då finns det bara roliga saker kvar - om det skulle vara så att jag hade någon ork kvar efteråt.



En sak jag kanske måste prioritera bort är nagellackstrenderna jag skulle visa er idag. Men oroa er inte ifall de inte kommer upp på bloggen idag. För då gör de med all säkerhet det imorgon.

AGNES PÅ FRANSKA

skrivet: 2010-03-21 ♥ 13:23:58
Agnes har spelat in en ny version av Sometimes I forget med några verser på franska. Det fungerar faktiskt och dessutom är hon fantastiskt vacker i videon!



Agnes kommer förresten till Liseberg den fjärde augusti. Gissa vem som kommer att vara där!

24-MARATON

skrivet: 2010-03-21 ♥ 10:20:50

Nu åker jag hem till mamma och ser på fyra 24-avsnitt. Det är grått och tråkigt ute idag så en innedag med tv-tittning blir perfekt! Det blir eventuellt en runda på stan efteråt också beroende på om vi känner för det eller inte.


Dagens outfit: Min fina 24-tröja. Mamma har en likadan. Det blir bakläxa om hon inte har på sig den när jag kommer!


ORANGE

skrivet: 2010-03-21 ♥ 08:09:39






Jag är vaken tidigt och tänkte ta ett träningspass innan min andra hälft vaknar. Sedan ska jag ta en dusch och åka till mami för lite mys. Men jag hinner nog blogga en gång till innan dess. Hoppas alla har sovit gott! :)

FILMKVÄLL

skrivet: 2010-03-20 ♥ 22:29:34
Vi har filmkväll här hemma. Vi har precis sett klart på The Box med Cameron Diaz. Den var ganska bra, lite udda och långsam men helt klart sevärd. Nu började Jurassic Park på tv:n så det blir väl att kika på den tills man somnar. Jag har haft en jättemysig dag och längtar tills imorgon då jag ska hälsa på hos mami och se på vår älsklingsserie.

Imorgon tänkte jag visa lite nagellackstrender. Det finns så himla många snygga lack att välja bland till våren och sommaren så jag tänkte ge lite tips på de jag tycker är finast. Tänkte även lägga ut ett kollage eller två från Polyvore som jag knåpat ihop idag.

Har ni någon speciell fråga till Dagens fråga? Ställ den i kommentarsfältet i så fall!


The Box - 3/5

ATTILA, TRE ÅR!

skrivet: 2010-03-20 ♥ 18:34:16

Idag fyller vår lille varghund Attila tre år. Han har gratulerats med skönsång, kramar, muffins, en leksak, nytt koppel och förstås massa godis. Nu har han precis ätit en riktig gourmetmiddag som husse lagat på ett recept från en jättesöt hundkokbok. Det var smaskigt vill jag lova!


Grattis! ♥

Grönsaksgryta med ris

Bordsskicket är väl inte det bästa men det gör ingenting när man fyller år. ;)

Colin fick också en portion
 


TRE KLÄNNINGAR

skrivet: 2010-03-20 ♥ 17:28:07
Jag fick hem tre av klänningarna jag beställde igår. De hade inte superbra passform men de blir sköna att ha när det är varmt och eftersom två av dem bara kostade 99 kronor så behåller jag dem. Klänningar med empireskärning gör ju lätt att man kan se lite gravid ut men de är så himla sköna att ha på sig. Med ett par söta skor till blir det säkert jättebra! Dessa tre är vardagsklänningar som jag tänkte bära till jobbet eller till stranden.




Allt från H&M.

TILL HÅRET

skrivet: 2010-03-20 ♥ 13:09:14
Ni som följer min blogg vet att jag samlar på diadem. Igår var jag lite shoppingsugen så jag smet in på Kappahl innan vi skulle handla mat och där hittade jag massa fina håraccessoarer! Rosetter, hårsnoddar, diadem och massa annar. Detta fick följa med mig hem:


Stora hårsnoddar

Vitt hårband i spets

Vitt rosettdiadem

Min största rosett hittills

SOVMORGON

skrivet: 2010-03-20 ♥ 10:16:54
Det är så skönt att få sova ut! Jag vaknade klockan sju av att det blåste storm utanför fönstret. Jag låg kvar där och lyssnade på vinden och bara myste i en timma och nu har vi precis ätit frukost och jag smuttar på mitt te här vid datorn. Idag ska jag bara ta det lugnt och göra mysig saker. Niklas ska laga god mat och ikväll blir det film och godis. Jag behöver en sådan här dag. Utan måsten.




GRÅTT

skrivet: 2010-03-20 ♥ 08:15:50

Igår blev det inte många inlägg men idag lovar att bombardera bloggen! Jag ska ha lite mysmorgon här hemma men efter det så ska jag fotografera lite nyinköpta plagg och lite annat smått och gott. Tänkte börja med att visa er vad jag köpte till mina naglar igår!


Berlin och Minsk från Mavala

French Cancan

Målade på Minsk direkt. Tyckte att det blev rätt snyggt!


Vad tycker ni om gråa naglar?


2010.03.19

skrivet: 2010-03-19 ♥ 15:50:07
Hej!
Jag slänger in ett litet kort inlägg eftersom jag har så bråttom. Ska vara hos en kompis kl. 18.00 och måste hinna vila och äta middag innan jag börjar fixa iordning mig. Jag har haft en jättestressig dag med en lägenhetstitt, presentinköp, tårta på jobbet och mathandling (vad folk går i vägen hela tiden!).

Jag har shoppat massa fina saker idag som jag jättegärna vill visa er men jag får nog vänta tills imorgon. Hinner jag så lägger jag upp några bilder innan jag åker. Jag kan ge tre ledtrådar för det är tre olika typ av saker; hårfint, sommar och fina tassar. ;)

Hoppas alla har en bra dag och att ni får en ännu bättre kväll! Kram.

ENSAM TV-KVÄLL

skrivet: 2010-03-18 ♥ 19:43:32

Min pojkvän har gått till en kompis för att se på hockey. Inget fel i det men jag hade sett fram emot att ligga i hans famn och mysa ikväll men jag får väl skjuta upp det. Fast å andra sidan gör det ingenting. Jag har ju min lilla torsdagsritual - borsta tänderna och sedan lägga mig i sängen för att se på Vampire Diaries och sedan sova. Inte vill jag bli störd då!

Bortsett från några småsaker har jag haft en jättebra dag idag och känt mig sådär glad och upprymd att jag bara kunde låtsas som ingenting när jag egentligen hade blivit arg som ett bi. Det gillar jag. Att inte ta åt mig så mycket.



God natt


TRÄNING VECKA 8

skrivet: 2010-03-18 ♥ 19:10:26
12 mars - 18 mars

Antal dagar tränade på gymmet:
 3 (måndag, tisdag, onsdag)

Övrig träning:
 20 minuter Orbitrek (söndag och torsdag). Långpromenader i relativt raskt tempo (söndag, måndag, tisdag, onsdag).

Jag har tränat ganska hårt hela veckan och gått långa promenader efteråt och känner nu att kroppen nog tagit lite stryk. Tror jag ska ta det lite lugnare nästa vecka. Jag har haft ganska ont i kroppen, inte som träningsvärk utan mer vanlig värk. Speciellt i benen och i fötterna. Inte bra.

Annars känns det bra att ha kommit igång med långpromenaderna igen. När snön är borta ska jag börja jogga också!

PÅSKTIDER

skrivet: 2010-03-18 ♥ 17:52:59
Om mindre än två veckor är det påsk. Jag är ingen påsktokig människa men tycker ändå att det är lite roligt att pynta eftersom det är då man firar in våren på något sätt med glada färger och färgglada godisar. Idag shoppade jag lite påsksaker på stan. Längtar tills det är dags att använda dem! (Allt är från Åhléns.)


Servetter i gult och rosa

Kökshanddukar

Små söta äggkoppar

2010.03.18

skrivet: 2010-03-18 ♥ 15:08:33
Äntligen en rolig dag! Massa roliga besked, lunch på stan, lite vårshopping och nu är jag hemma och klockan är bara tre. Just nu funderar jag på om jag ska köra ett träningspass eller om jag bara ska mysa. Det lutar åt träningspass men vi får se. Lite bilder från dagen:





 



Jag visar vad jag har shoppat lite senare så glöm inte att kika in!

BUZZADOR

skrivet: 2010-03-18 ♥ 14:28:16

Jag har registrerat mig som Buzzador på Buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som Buzzador är SmulansBlogg): Bli Buzzador!

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken: Jag vill läsa mer om Buzzador!

Buzzador är en tjänst som även storbloggarna använder för att få hem gratisprodukter. Bland annat Kenza, Blondinbella och Englas Showroom finns registrerade. Jag har inte fått hem något paket med produkter ännu eftersom jag är så nyregistrerad men väntar med spänning!


DIVINE

skrivet: 2010-03-18 ♥ 12:44:58
Denna klänningen tyckte jag var ursöt! Jag skulle bära den under en strandpromenad en varm kväll eller på picknick i det gröna.

Klänningen kommer från Ellos och kostar endast 299 kronor! Det kan hända att jag klickar hem den ikväll...  



Klänning från Ellos - 299 kr

BUTTERFLIES

skrivet: 2010-03-17 ♥ 19:05:43






Jag har varit less idag. Ett miljöombyte skulle göra mig gott. Jag hörde idag att vissa människor har svårt för att ställa om sig efter ljuset på hösten och på våren. Det går liksom för fort för att kroppen ska hinna med. Jag måste vara en av dem. Jag älskar solen men ibland när jag cyklar hem längtar jag bara efter att komma in, dra ner persiennerna och gömma mig under min filt.

Imorgon blir en bättre dag. Jag har en inplanerad lunch, kanske ett gymbesök och sedan mys hemma med min älskling. Lova att vi inte bråkar om salladen imorgon? ;)

STRASS EFFECT

skrivet: 2010-03-17 ♥ 12:45:25
Jag hittade en spännande produkt idag när jag var inne på Eleven.se. Det är en top coat till ögonfransarna från Collistar som utlovar strasseffekt! Så här skriver Eleven.se:

"Denna strass-blingande top-coat är en festlig version av Infinito Mascaran och är berikad med gnistrande, iriserande partiklar som kombinerar två olika typer av pärlor; multi-reflekterande med glittrig effekt, som bryter ljuset och förhöjer färgintensiteten, och mikroniserande, som tillför en magisk regnbågsskimrande reflektion till dina fransar."


Borsten har en sida med långa borst och en med korta. Om man bara vill använda denna top coat ska man använda de långa borsten på hela fransen. Om man vill lägga strasseffekten ovanpå vanlig mascara ska man endast applicera topparna av fransarna och helst då med de korta borsten eller spetsen på borsten.

Vad tror ni, är den bra? Någon som har testat?


Collistar Infinito Mascara Strass Effect Top Coat - 195 kr på Eleven.se

REGNDROPPAR

skrivet: 2010-03-16 ♥ 19:30:57









Det som du känner att du inte behöver vara rädd för
Och det du känner för det skall du ge efter för och ge dig in på, min vän


DAGENS FRÅGA - SMINK

skrivet: 2010-03-16 ♥ 19:17:06
Vad använder du för makeup-produkter dagligen?

Om jag ska göra en casual makeup så använder jag helst så lite produkter som möjligt. Det viktigaste är att basen är perfekt. Sedan kan man lägga till så mycket/lite man själv vill ha.

1. Jag grundar alltid med en bra fuktighetskräm och en ögonkräm. Dessa ska helst gå in ordentligt i huden innan man börjar med sminket.

2. Om det behövs så täcker jag eventuella blemmor med ett täckstift. Jag använder alltig Max Factors Erace i färgen Ivory. Antingen applicerar man det med fingertopparna men tycker man att resultatet blir för markant kan man använda sig av en makeupsvamp och dutta ut eventuella linjer. Glöm då inte att byta svamp ofta eftersom de lagrar bakterier väldigt snabbt!

3. Nu pudrar jag hela ansiktet med ett transparent löspuder. Det ska "duttas" in i huden snarare än att svepas över. Ett löspuder är mycket lättare än ett fast puder och ger ett mycket finare resultat. Löspudret fixerar all makeup. För optimalt resultat ska du köpa en riktigt bra borste med äkta hår. Jag använder alltid Diors borstar. De är superbra. Favoritprodukt: Dior Loose Powder

4. Efter jag har pudrat applicerar jag en hudfärgad ögonskugga på hela ögonlocket upp till ögonbrynet. Det gör att ögonen ser lite piggare ut men ger samtidigt en naturlig look. Se till att skuggan är fri från pärlemor och så lik din egen hudfärg som det bara går. Annars syns det att du har en ögonskugga på dig och då ger det helt fel effekt. Jag använder Max Factors Pale Pebble.

5. Nu fyller jag i ögonbrynen. Jag använder mig av en penna från H&M för tillfället men gillar även Diors eyebrow gel som håller brynen på plats hela dagen. Se alltid till att ha en fin form på dina ögonbryn. Ett fint format bryn höjer hela ansiktet!

6. Dags att börja ögonfransarna och måla på mascara. Jag sicksackar alltid min mascara inifrån och ut för att få mascara runt alla fransar. Favoritprodukt: Hypnôse från Lancôme.

7. Allra sist lägger jag på mitt rouge just för att jag annars lägger handen emot när jag målar min mascara. Favoritprodukt: Elizabeth Ardens Pink Star. Har använt den i flera år!



När det kommer till basmakeupen är det ganska viktigt att man lägger pengar på rätt grejer. Jag köper gärna billigare ögonskuggor och concealers och lägger pengar på puder och mascara. Men det beror ju på vad som är viktigt för var och en!

2010.03.16

skrivet: 2010-03-16 ♥ 18:25:51

Två promenader i vårsolen, två dagar i rad. Det gillar vi. På morgonen är det tio minus när jag cyklar till jobbet men när jag tar mig hemåt värmer strålarna mitt bleka ansikte och jag drömmer om våren. Blommor som slår ut, fåglar som kvittrar, träd som blir gröna, jackor som hängs undan, uteserveringar, skogspromenader och fjärilar som vaknar till liv. Även om det tar ett tag tills vi når dit låtsas jag som om snön inte ligger där utanför fönstret. Det blir så jobbigt annars.



Tisdagar är hemska. Jag har spenderat min på jobbet och på gymmet. Jag trodde aldrig att jag skulle komma hem. Nu sitter jag här med nytvättat hår och längtar mig bort. Till helgen. Jag har inplanerad sovmorgon på lördag. Ingenting ska få störa. Jag ska strosa omkring med en tekopp och slarvigt, uppsatt hår tills klockan blir alldeles för mycket. Bara så att ni vet.


LEMUR

skrivet: 2010-03-15 ♥ 19:36:58
Jag känner inte riktigt för att skriva något ikväll så jag lägger ut en rolig bild istället. Huvudvärken är tillbaks och jag vill helst bara stänga in mig i ett kolsvart rum i några dagar. Men eftersom jag inte kan göra det så satsar jag på sängen istället. Den brukar vara snäll mot mig.


Hihi

DAGENS FRÅGA - OM MIG

skrivet: 2010-03-15 ♥ 18:48:06
Berättar du allt om dig i bloggen eller har du någon gräns?

Absolut inte. Min blogg är delvis en dagbok, delvis en allmän hemsida som vem som helst kan gå in och läsa. Naturligtvis skriver jag inte om allt som händer i mitt liv. Men å andra sidan skäms jag inte för att ibland vara nedstämd och ledsen. Vill jag skriva om det så gör jag det. Ofta mår man ju bättre när man får skriva av sig.

Men jag har absolut en gräns vad gäller mitt privatliv. Jag skriver inte detaljer om mig och min pojkvän. Det är alldeles för privat och jag tror inte att han skulle uppskatta att bli uthängd på internet! Dessutom har jag en gräns för mig själv. Jag skriver gärna att jag mår dåligt, att jag är ledsen, att jag är trött, att jag är glad, att jag är arg - ja, vad som helst men behöver inte alltid tala om varför.

Annars tycker jag om att dela med mig av mitt liv och mina tankar för det är ju det som min blogg går ut på. Men jag respekterar mina nära och kära och skriver aldrig någonting om dem som jag skulle kunna tänka mig uppröra dem. Och gör det det så får de säga till så raderar jag så fort jag bara kan!


OVEREXPOSED

skrivet: 2010-03-15 ♥ 18:02:21


Veckans nagellack är Overexposed in South Beach från OPI. Lite för mörk egentligen (vill ha pigga färger nu) men den får duga. Den är faktiskt jättesnygg. Speciellt till vitt eller svart.

Mina naglar har börjat växa ut lite nu som ni ser på bilden (nu går de väl av igen bara för att jag skriver detta) och det gör mig glad. När de växt till sig kan jag ju äntligen göra fransk manikyr. Det är så himla snyggt. Speciellt på sommaren. 

REPEAT

skrivet: 2010-03-14 ♥ 20:42:46

När jag hittar en låt som jag tycker om så spelar jag den om och om igen tills jag kan den utantill. Sedan fortsätter jag att spela den tills jag får ont i huvudet och måste stänga av för att det är dags att gå och lägga sig. Och nu är det Sibels tur att bli sönderspelad. Jag hade glömt av hennes Stop som hon framförde i en av delfinalerna till Melodifestivalen men så hörde jag den på radion i bilen förut och blev alldeles nyförälskad. Så jag fick mamma att maila över låten till mig så att jag kunde lyssna på den. Vilket jag nu gjort typ hundra gånger. Den är så bra! Hur kunde jag glömma av den?



Från allt till inget. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa tills klockan blir nio och Real Madrid börjar spela sin match. Imorgon har jag ett besök hos tandläkaren inbokat (usch) och efter jobbet blir det ett träningspass som vanligt. Det ska bli skönt att få röra på sig lite efter helgen. Hörs imorgon!

SOMMARKLÄNNINGAR

skrivet: 2010-03-14 ♥ 18:53:06
Jag har beställt fem sommarklänningar från H&M. Jag använder jätteofta klänning på sommaren eftersom det är så bekvämt och fint - även på jobbet. Klänningarna var inte alls dyra. Jag kom undan med mindre än 1000 kronor för allihop + en grå bomullströja som kommer att vara supersnygg till vita shorts.



Klänningar från H&M - visst är de söta?


Nu ska jag göra mig lite te och en smörgås. Gossip Girl börjar ju om tio minuter så det blir perfekt att mysa med framför tv:n. Hoppas alla har haft en mysig helg! Det har jag men jag ser ännu mer fram emot nästa då jag och min älskling är lediga tillsammans i hela två dagar!

FÖRMIDDAGSFIKA

skrivet: 2010-03-14 ♥ 12:49:28

Jag har varit hos mami hela förmiddagen. Efter ett besök i mataffären styrde jag och Colin dit för en fika. Jag trivs hemma hos mami. Jag har suttit på golvet i mitt gamla rum och löst sudoku och nynnat på låtarna från Melodifestivalen. Druckit kaffe i köket bredvid den gigantiska porslinsblomman i fönstret. Plockat ögonbrynen i ett badrum där det finns riktigt dagsljus. Lekt med Colin och hans gamla leksaker. Återfått lite livsenergi. ♥







Nu är det lunch som hägrar. Jag har ingen aning om vad det kommer att smaka men jag har köpt lite olika ingredienser till en maträtt som ska bli lite indisk. Jag har gjort en egen marinad med olivolja och massa kryddor som jag kletat in kycklingen i. Detta står i kylskåpet och tar smak nu en stund innan jag ska börja med äggnudlarna och wokgrönsakerna. Ibland, typ tre gånger om året får jag ett ryck och vill laga mat. Vi får väl se hur det går denna gången. ;)


MELODIFESTIVALEN FINAL

skrivet: 2010-03-13 ♥ 21:03:21

Jag brukar tycka att Melodifestivalen är rätt så tråkig egentligen när man tänker på hur programmet är upplagt och så. Men idag blir jag positivt överraskad av massa olika roliga idéer och skämt. Och nästan alla låtarna är bra dessutom! Jag har rangordnat alla bidragen enligt mitt tycke.

1. Salem al Fakir Keep on walking
2. Ola Unstoppable
3. Peter Jöback Hollow
4. Anna Bergendahl This is my life
5. Eric Saade Manboy
6. Pernilla Wahlgren Jag vill om du vågar
7. Andreas Johnson We can work it out
8. Darin You're out of my life
9. Timoteij Kom
10. Jessica Andersson I did it for love

Vad tycker ni om kvällens final?


 

Uppdatering: Typiskt att Anna Bergendahl skulle slå Salem men alla har ju inte samma smak.

Vann rätt låt?

DAGENS FRÅGA - SMINK

skrivet: 2010-03-13 ♥ 17:37:37
Vilken mascara använder du?

Jag är en riktig mascaranörd och har använt Lancôme i säkert åtta år snart. Min absoluta favorit är Hypnôse - världens bästa volymmascara med lagom stor borste. Den duger bra ensam till vardags men när jag vill att fransarna ska synas ännu mer grundar jag med en förlängande (L'extreme) och avslutar med en separerande (Fatale). Fatale har utgått med jag har sparat själva kammen (det var en kammascara med tre uddar) och använder den utan mascara nu istället.



Jag älskar dock att prova nya mascaror och har testat massa olika. Idag köpte jag en ny som jag tror kan vara jättebra; Max Factors Lash Extension Effect Mascara. Den har en lång, smal borste och separerar och förlänger fransarna men ger ingen volym. Någon som har testat?




Lash Extension Effect Mascara från Max Factor

Anledningen till att jag köpte denna är att jag tänkte gå över mot en mer avskalad make up. Typ långa ögonfransar, rosiga kinder och glansiga läppar. Jag har använt ganska mycket smink i flera år nu och slutar använda mer och mer produkter. Foundation har jag inte använt på över ett år till exempel (förutom enstaka tillfällen då det är roligt med en alldeles perfekt yta). Det är faktiskt väldigt befriande! Ni som är fast i foundation-concealer-puder-solpuder-rouge-eyeliner-ögonskugga-läppglans-träsket rekommenderas att testa! Jag lovar att ni kommer att känna er mycket fräschare!

2010.03.13

skrivet: 2010-03-13 ♥ 16:14:15
Jag är så mätt. Har precis ätit rostade rotfrukter med kyckling och chilisås. Det var väldigt gott. Niklas ligger i sängen och sover (ska jobba natt) och jag har lite tid för mig själv innan han ska gå upp. Så jag har bestämt mig för att pyssla om mig lite grann. Först blir det ett bad med massa barnolja i och några tända ljus. Sedan ska jag smörja in hela min torra kropp med body lotion, ta bort gammalt nagellack, plocka ögonbrynen och äta lite glass. 

Ikväll blir det Melodifestivalen såklart och jag hejar på Salem. Fantastiskt bra låt! Funderar på att kanske uppdatera live under kvällen men vi får se. Jag kanske blir liggandes under filten. Är så sjukt trött. Pengar i all ära men sex arbetsdagar i rad är inte det bästa för mig just nu.

 
Min och Niklas goda middag

Jag köpte en ny mascara idag förresten. Visar sedan!

DIOR EXTASE

skrivet: 2010-03-13 ♥ 16:02:19

Dior har kommit med en mascara som tar volym till en helt ny nivå!



Extase är Diors första vårdande mascara. Den innehåller ett patenterat ämne som heter SR38. Det reparerar och vårdar fransarna samtidigt som den gör dem fylligare dag för dag. Borsten är formad för att ge fransen ultimat volym och själva mascaran innehåller två olika sorters fibrer; en separerar och den andra ger volym. Men det är inte allt. Mascaran innehåller även ett sorts puder som expanderar vid kontakt med ögonfransen och därmed boostar volymen upp till 50 % mer än en vanlig mascara. Dessutom innehåller mascaran "black pearl pigments" som ger en 3D-volymeffekt och djupare färg.

Jag vet, det låter lite för komplicerat för att vara sant men jag testade den idag och faktum är att den håller vad den utlovar! Fransarna blev jättelånga, supertjocka och kolsvarta. Detta är därmed ingen mascara för den som inte vill synas! Är du nyfiken? Den finns i butik nu!

För ultimat lösögonfranseffekt: Börja med Diors Iconic för att separera och böja fransarna och avsluta sedan med Extase för att bygga på volym! Jag har inte testat detta själv men tvivlar inte en sekund.

Källa: Dior


YELLOW TULIPS

skrivet: 2010-03-12 ♥ 18:10:33
Jag behövde muntra upp mig lite idag så en bukett gula tulpaner fick följa med hem från mataffären. Den står nu så fint på köksbordet tillsammans med mitt blåbärsris.


CHANEL READY-TO-WEAR 2010

skrivet: 2010-03-12 ♥ 13:41:43
Chanel visade sin ready-to-wear-kollektion för höst/vinter 2010 i tisdags. Jag är ju en Chanelälskare och såklart är ju plaggen fantastiska men en hel del tror jag blir väldigt svårsålt. Haha. I alla fall om man bor i Europa och varmare länder. Kanske att jag skulle försöka mig på en pälsoverall om jag bodde på Nordpolen eller i Sibirien. De ser ju faktiskt riktigt varma och sköna ut!

Vad tycker ni?



Lite mer klassiskt och gångbart:

Ge mig kappan till vänster och klänningen till höger!

Enkla skärningar och fina siluetter.

Mina två favoritoutfits, så vackert! (Fast skorna kan ju bytas ut...)

2010.03.11

skrivet: 2010-03-11 ♥ 19:51:17
Mami har varit hemma hos mig ikväll. Jag har varit barn och hon har tassat omkring och vattnat blommor och fixat och donat. Det gillar jag. Sedan myste vi i soffan en stund. Jag har blivit rejält ompysslad och känner mig både glad och nöjd. Mamma borde vara här oftare. Vi bor inte så jättelångt från varandra men man drar sig för att ta den promenaden nu på vintern.

Jag har beställt ett par gladiatorsandaler idag. Hoppas hoppas att de passar mina halvnummersfötter. Min shoppinglust har återvänt och jag är så himla sugen på att tömma bankkontot men jag ska vänta till nästa månad då lite fler varor kommit in till butikerna och då unna mig en shoppingdag i Göteborg. Förresten, vad ska man ha för jacka till sina svarta Converse i vår? Jag hatar jackor men något måste jag ju köpa. Jag tycker att korta skinnjackor är väldigt snyggt men vet inte alls om det är min stil...


Tänk när man var så där liten och bara kunde mysa hela tiden. På bilden håller jag i min första kattunge Serina.


Ikväll drunknar jag i Vampire Diaries igen och längtar till fredag kväll då jag äntligen träffar min älskling igen. Som jag skrivit förut kommer vi att ses ganska mycket framöver. Det kommer att bli en stor omställning för mig som precis vant mig vid att vara ensam och trivs ganska bra med det (oftast). Fast det är ju otroligt mysigt att kunna pussas god natt och äta kvällsmat tillsammans lite oftare än en gång varannan vecka också.

Kommentarer svaras på imorgon. Förlåt, men ikväll hinner inte livet ikapp mig.

TRÄNING VECKA 7

skrivet: 2010-03-11 ♥ 19:37:49
5 mars - 11 mars

Antal dagar tränade på gymmet:
 4 (måndag, tisdag, onsdag, torsdag)

Övrig träning: 15 minuter Orbitrek (söndag)

Denna veckan har jag ju varit riktigt duktig med träningen. Jag har försökt äta ganska bra också. Det blev lite för mycket fika på jobbet förra veckan. ;)

Mitt träningsschema är fortfarande borta men som tur är hade min tränare en kopia så jag har fått ett nytt. Det var inte helt identiskt så jag modererade det lite. Eftersom jag inte tränat med viktmaskinerna på ett tag har jag faktiskt haft lite träningsvärk men det är bara skönt tycker jag. Det ska ju kännas att man har jobbat!

För att motivera mig ännu mer har jag lagt till lite ny musik i min MP3-spelare. Är lite trött på några av låtarna jag haft förut. Nu lyssnar jag mest på Lady Gaga. Fantastiskt bra låtar om man verkligen tar sig tid att lyssna! Paparazzi är en av mina favoriter just nu!

2010.03.10

skrivet: 2010-03-10 ♥ 19:35:59

Jag har legat utslagen med huvudvärk sedan jag kom hem. Totalt mörker i lägenheten. Bara en lampa tänd. Och tv:n på mute. Jag har försökt sova men huvudvärken var så ihärdig att inte ens det gick. Tror det börjar släppa nu men för säkerhets skull avrundar jag kvällen snart. Jag har en lång dag imorgon på jobbet. Möte i nästan åtta timmar. The lunch better be good...


Min bästis ELLE låg i brevlådan när jag kom hem. Med vackra Keira Knightley på framsidan. Varje månad när ELLE kommer på besök blir jag full av inspiration och massa idéer. Bilderna är så fina. Modet är så nyskapande. Kläderna är så exklusiva (men ack så dyra). Reportagen är så glammiga och flärdfulla. För en liten stund kan jag låtsas att jag också är med om alla de där sakerna. Att jag också går och rycker i den där klänningen eller speglar mig med den allra senaste väskan över axeln. I alla fall i några minuter flyr jag till den världen. Sedan slår jag ihop tidningen och vaknar av att det bara var en dröm. Fast en underbar sådan.


Perfekt avslut på dagen!


RED DRESS

skrivet: 2010-03-10 ♥ 16:50:12
Jag sitter som på nålar och väntar på att det ska bli den 18: mars. Då släpps nämligen H&M:s Garden Collection och jag har kärat ner mig i en viss röd klänning som är helt fantastisk. Tänk så fin till ett par brunbrända ben och sommarslitet hår! Dessutom har jag ett nagellack som skulle passa perfekt (denna veckans nagellack)!


The Garden Collection

YOU ROCK-APULCO RED!

skrivet: 2010-03-10 ♥ 12:00:24

Veckans nagellack är You Rock-apulco Red! från OPI. Detta är den perfekta sommarröda färgen. Jag använder det flitigt under årets varma månader och har nu tjuvstartat lite grann. Ett matchande läppglans ska inköpas snarast!


You Rock-apulco Red! från OPI


UP IN THE CLOUDS

skrivet: 2010-03-09 ♥ 20:10:57

Jag har så himla mycket planer på gång hela tiden. Jag vill göra så mycket. Men när jag väl har tid så finns ingen ork. Så jag skjuter upp och skjuter upp. Tills jag glömmer bort. Ikväll vill jag läsa. Men när jag väl ligger där i sängen - orkar jag då? Eller hör jag klockan ticka "sov nu så du orkar gå upp tidigt imorgon!". Jag hör den varje kväll. Tänk om jag bara kunde ta tag i den där tanken och slänga ut den genom fönstret så den landar i en snödriva långt bort.





Imorgon ska jag ta tag i minst en sak. Deadline 15 april. Men jag har inga förhoppningar. Jag behöver inte undra. Är det meningen så sker det.


2010.03.09

skrivet: 2010-03-09 ♥ 17:37:06
Jag har ont i rumpan. Jag halkade med cykeln imorses men kände inte av någonting förrän jag cyklade hem nu efter träningen. (Som tur är gör det bara ont när jag sitter ner på något hårt och det har jag inte planerat att göra mer idag.) Jag och cykeln ramlade på väg till Vårdcentralen och när jag väl kom ut därifrån upptäckte jag att kedjan hade hoppat av bakhjulet. Jag försökte få tillbaks den på en av piggarna men det gick inte så då fick jag gå hela vägen hem igen och ta bilen till jobbet. Mycket spännande morgon och tro det eller ej - jag höll humöret uppe!

Hursomhelst, jag har precis kommit hem från jobb och träning och varit ute med Colin en snabbis. Nu ska jag ta mig en dusch och äta lite framför mina inspelade avsnitt av Cougar Town som jag inte hunnit titta på ännu. Sedan blir det lite plock och pyssel med papper. Såg att det låg kvar räkningar som ska sättas in i pärmar och lite annat skojigt kontorsarbete.


Tack, bilnycklar, för att ni räddade mig i morses! Och visst har jag sötaste bilnyckelringen ever?

2010.03.08

skrivet: 2010-03-08 ♥ 20:06:55
Idag sprang jag omkring som en idiot utanför jobbet för att jag hade glömt mina nycklar och försökte förgäves se någon på insidan som kunde komma och öppna för mig men icke. Det var inte förrän jag ställde ner ryggsäcken för att ta upp mobilen och ringa som jag upptäckte att jag stod där med nycklarna i handen... Så började min måndag. Fast den slutar desto bättre. Niklas är hemma idag och han har lagat sin berömda köttfärssås så jag är alldeles proppmätt. Och solen har nästan smält bort all is på gatorna så det är fritt fram att cykla igen - utan termobyxor dessutom. Nu har jag fått lite ryggmassage och ska strax mysa lite i soffan innan jag går och lägger mig.


Jag hittade en söt bild på mig från i höstas när vi var och plockade svamp. Men vi hittade bara typ fem stycken.


Imorgon svarar jag på alla kommentarer. Är helt enkelt för trött just nu. Imorgon ska jag till min hudläkare förresten. Håller tummarna för att han ska ha något bra tips till mina fnasiga hud. Och så förstås att levern inte tagit skada. ;)

DAGENS FRÅGA: ATTILA

skrivet: 2010-03-08 ♥ 17:12:08
Kan du inte berätta lite mer om dina hundar?


Attila Lövstrand
Attila föddes den 20 mars 2008 i Tiveden. På försommaren åkte jag, Niklas och hans pappa dit på besök för att titta på valparna. De var så sjukt söta så vi blev alldeles förälskade. Men vi bestämde oss för att inte köpa någon mer hund. Vi hade ju redan två stycken. Men båda två gick och tänkte på valparna i hemlighet. Så samma dag ringde vi båda till uppfödaren utan att veta om det. Niklas fick inget svar men det fick jag. Det fanns en valp kvar så jag berättade för Niklas att jag hade ringt och senare den kvällen ringde han och tingade valpen. Några dagar senare hämtade vi honom.






Jag och vargungen

Nyduschad

Attila är 75% hund (blandning av Alaskan Malamute och lite vit Schäfer) och 25% varg. Han är världens snällaste och mysigaste hund. Han är väldigt flockinriktad och man ser tydliga beteendeskillnaderna mellan honom och en vanlig hund. Han älskar vintern, att ligga på balkongen (även i minusgrader), gosa och framförallt att vara ute på promenad och att springa. Han är inte så mycket för att leka med leksaker och när han väl gör det är det oftast stoppningen som ska dras ur.

Han ylar nästan jämt när han är ensam och har ett förflutet med att tugga sönder det mesta när han blir lämnad själv. Så därför tar vi med oss honom överallt, så gott det går. (Han har tuggat sönder sängmadrasser, jackor, skor, gardiner, dragit ner en gardinstång, andra kläder, mattor etc.) Förhoppningsvis har han växt till sig nu men vi har inte vågat lämna honom ensam någon längre stund ännu.
 


GIRL TALK

skrivet: 2010-03-08 ♥ 08:28:27
Idag pratade vi om cellprov, gynekologer och annat sådant skoj på jobbet. Jag tycker att det verkar helt sjukt att behöva lägga sig en stol och skreva inför en anna människa medan det finns andra som tycker att det är helt normalt. Jag fick höra idag att man får stå och klä av sig framför barnmorskan/gynekologen och gå och lägga sig i stolen framför dennes ögon. Jag hade föreställt mig att få byta om i ett enkilt rum eller bakom ett skynke och sedan klä på mig en sjukhusskjorta för att slippa gå omkring med naken underkropp - men icke. Herregud säger jag bara. Och sedan ska de sitta med ansiktet framför ens kön och titta. Hur kan man vilja jobba med sådant? Jag kommer aldrig att kunna förstå det!

Jag förstår dock att barnmorskan/gynekologen inte bryr sig utan bara gör sitt jobb och att han eller hon förmodligen ser flera underliv om dagen och inte gör det utifrån en pervers synvinkel men jisses! Ni kommer att få söva mig!

ME SLEEPY

skrivet: 2010-03-07 ♥ 19:58:55

Jag har varit hängig idag. Inte nedstämd men trött och orkeslös. Måndagsångest. Jag hade velat samtala mer med min söta vän Linda ikväll men jag blir stum när jag är så där trött. Som att jag sparar på krafterna. Tror hon var lika trött som mig dessutom. Vi får ta igen det en annan dag. :) Jag fick inget besök idag förresten. Men det gör ingenting. Jag fick ett budskap med mig ändå.


Jag och finaste Linda

Imorgon är det tillbaks till verligheten. Jag ska upp kl. 05.00, dra på mig termobyxorna och cykla hela långa vägen till jobbet. Så ikväll förbereder jag med att hänga fram en mysig oversize-skjorta och ett par mjuka leggings. Måndag är mysdagar för mig. Jag gillar inte att dra upp tempot till 100 direkt. När jag kommer hem väntar älsklingen på mig dessutom och vi ska äta middag ihop. Det kommer att bli många sådana dagar framöver. Konstigt. Men vi vänjer oss väl?

Någon som vet om Skövdes butiker har öppet på söndagar? Funderar på att åka dit nästa vecka. De har lite mer butiker än här i Lidköping. Bland annat min älsklingsskoaffär! Jag är fortfarande på planeringsstadiet...men... någon som vill följa med i så fall?


ON MY WAY

skrivet: 2010-03-07 ♥ 16:18:40

Om några minuter ska jag springa ut och bli hämtad av en liten söt bil för att åka iväg på en liten utflykt. Jag bloggar igen när jag kommit hem!


Med jackan på. Jag trotsar snön och tog på mig en kort modell. Stackars rumpan.


DAGENS FRÅGA - COLIN

skrivet: 2010-03-07 ♥ 15:36:48
Kan du inte berätta lite om dina hundar?

Självklart kan jag det! Jag börjar med Colin idag och fortsätter med Attila imorgon.

Colin Kafka Ture Nilsson
Colin föddes den den fjärde maj 2006 i Ässtorp och hämtades hem till mig den tredje juli samma år. Han är en renrasig, sobelfärgad collie som älskar att leka med bollar och mjukisdjur.


På väg hem från uppfödaren

Trött efter en hel dags bilåkande

Favoritsovplatsen - i badrummet. Helst med mattes sko bredvid.
Dyraste leksaken? ;)


När Colin var liten bodde jag hemma hos min mamma. Det var oerhört mycket jobb med en liten valp och jag hade aldrig klarat den utan hennes hjälp! Som tur var jobbade jag bara två-tre dagar i veckan i genomsnitt hans första år. Han var en ganska busig valp som inte blev rumsren förrän väldigt sent. Hans bästa vänner som valp var en hyperaktiv tjej som hette Minna och en jättestor björn vid namn Sator (som vi kom att flytta ihop med senare).


Första julafton - 2006





Nu är Colin snart fyra år och är världens mysigaste hund. Han älskar alla sina leksaker, rullar i snön, pussas hela tiden och sover gärna i husses och mattes säng. Vid påsk och nyår glömmer han sig för fyrverkerierna. Och han skäller en hel del, colliehund som han är (lite nervös och vaktande). Men jag har köpt ett antiskällhalsband. Vi planerar att aktivera det imorgon. Förhoppningsvis fungerar det!

Är i...

skrivet: 2010-03-07 ♥ 12:53:10
6f5f039c114dc8283d3ccd3765ec28ec.png

Kolla varifrån!

Är i full gång med pannkaksstekandet. Magen kurrar. :-)


2010.03.07

skrivet: 2010-03-07 ♥ 09:18:44
Idag har jag fixardag här hemma. Både med mig själv och lägenheten. När jag gick upp satte jag i färg i ögonbrynen och tränade medan det verkade. Sedan tog jag en dusch och klenade i massa inpackning i mitt hår som jag snart ska skölja ur. När Niklas kommer in med hundarna ska vi äta lite frukost och efter det ska jag plocka in disk, stryka tvätt, måla naglarna, föna och fixa till håret och steka Sunday pancakes. Eventuellt blir det en liten utflykt i eftermiddag också. Det enda negativa med denna morgon är att solen inte skiner. Annars är jag på strålande humör!




Jag har fina tulpaner med blåbärsris på köksbordet. :)

NÅGRA BRÄNNSKADOR SENARE

skrivet: 2010-03-06 ♥ 19:12:56

Satan vad stekpannorna skvätte idag när jag stekte biffarna till våra hamburgare. Hela högra underarmen är alldeles röd och svider och kliar. Men det var det värt för hamburgarna och potatisklyftorna blev supergoda! Både jag och Niklas kommer att ramla i varsin hög i soffan nu och bara ligga där och knappt orka röra på oss. Fast det gör ingenting för vi hade ändå tänkt att se på en film. Och när maten sjunkit undan och vi känner oss lite sugna ska vi ta fram choklad och nötter. Så nu tänker jag inte sitta här mer - jag har en myskväll som väntar!


Våra goda grönsaker till hamburgarna


DAGENS FRÅGA: OM MIG

skrivet: 2010-03-06 ♥ 15:50:44
Kan du inte berätta lite om dig själv för oss nya läsare?


Under kategorin Frågor och Svar kan ni få reda på ganska mycket om mig men jag kan väl skriva en liten sammanfattning för er som vill ändå.

Allmänt
Mitt namn är Sara (men jag kallas för Smul eller Smulan av mina närmaste). Jag är 23 år och bor i en lägenhet i Lidköping tillsammans med min pojkvän och våra två hundar Colin och Attila. Jag och Niklas har snart varit tillsammans i tre år och vi trivs jättebra tillsammans. Jag har ingen jättestor familj men klarar mig bra ändå. Närmast står jag min mamma och mormor.

Sysselsättning
Jag arbetar för tillfället på kontor på ett ledande företag inom vindkraft. Där har jag hand om logistik och certifiering av våra produkter. Jag trivs jättebra. Vem vill inte ha eget kontor och tjänstemannalön liksom?! ;) Jag är nu inne på snart tre år där och ser fram emot att utvecklas inom företaget även om det inte är något jag kommer att syssla med under resten av mitt liv.

Innan jag började på mitt nuvarande jobb arbetade jag i Lidköpings bästa parfymeri. Det är verkligen det roligaste man kan göra! Tänk er att gå omkring bland parfymflaskor hela dagarna och hjälpa människor hitta rätt läppstift och foundation. Så himla roligt!

På gymnasiet läste jag media och tog studenten med ett litet stipendie. :)

Intressen
Jag är lite av en mångsysslare och periodare. Ibland tillverkar jag armband flera veckor i streck men så helt plötsligt försvinner inspirationen och jag ligger i soffan och ser på min favoritserie om kvällarna istället. Men hursomhelst älskar jag att pyssla; tillverka kort, knyta makraméarmband, fotografera, se på film, sminka, göra manikyr, språk, läsa böcker, skriva, fika, inredning, mina hundar, mode och shopping, träna, laga mat, baka etc. Listan kan göras lång! Men som sagt, inte allt på en gång utan i perioder. Just nu är jag väldigt sugen på att börja baka igen och när all snön försvunnit vill jag ut och fotografera!

Framtid/Mål
Jag har ingen aning om vad jag vill arbeta med när jag blir stor. Jag har såklart massa idéer men tänker inte satsa förrän jag är säker. Vad det än blir så vet jag att jag kommer att lyckas! Så inom den närmaste framtiden kommer jag att fortsätta jobba på mitt nuvarande jobb, blogga  och försöka spara ihop massa pengar. Vill gärna ut och resa lite också. Det finns så många fina platser runt om i världen. Paris, Barcelona, Prag och Moskva står högst upp på min lista (förutom solsemestrar)!





DOLLY SHORT

skrivet: 2010-03-06 ♥ 15:00:23
Idag när jag var på stan gick jag in på MQ och provade en tröja jag spanat på ett tag nu. En lite oversizad, kortare modell. Den var jätteskön och fin när den väl kom på så jag köpte den direkt. Och så hittade jag ett fint armband med kedjor i olika storlekar som fick följa med hem. Äntligen lite nytt till garderoben!


Dolly Short Sweater i färgen naturbeige från Zoul (MQ)

Kedjearmband från Zoul (MQ)


Nu blir det mys resten av dagen! Middag, soffan, glass, pojkvän. :)

2010.03.06

skrivet: 2010-03-06 ♥ 10:21:42

Jag har drömt mardrömmar hela natten om filmen 1408 som jag såg på tv igårkväll. Usch. Men jag harnog sovit gott ändå för jag har inte vaknat i skräck som jag brukar gör annars.

Idag ska jag och min älskling ha en mysig dag tillsammans. Först blir det en fika på stan med några vänner och ikväll ska vi laga hemmagjorda hamburgare med potatisklyftor (också hemmagjorda). Mellan detta blir det nog en promenad i solen också tillsammans med våra söta hundar. Om jag har tur så har vi med oss en alldeles ny kamera hem (Niklas funderar fram och tillbaka) från stan som jag kan fotografera med.

 
Så här ser jag ut när jag precis stigit upp ur sängen. :)

 


NYA SKOR

skrivet: 2010-03-05 ♥ 22:11:55
Jag var ju på stan lite idag och kikade och har varit sugen på ett par Converse nu i minst ett år men inte kommit mig för att köpa några. Men så var vi inne i en butik där min pojkvän har 10% rabatt genom sitt jobb så då tänkte jag att jag lika gärna kunde prova ett par och de var ju faktiskt väldigt sköna! Så det blev ett köp. Och jag är jättenöjd! Jag kommer spenderar många vårdagar i dessa sötingar och gillar jag dem massor investerar jag nog i ett par rosa också.


DAGENS FRÅGA: OM MIG

skrivet: 2010-03-05 ♥ 17:28:43
Kan du inte berätta lite udda fakta om dig själv?


Jag älskar att läsa instruktionsmanualer på olika språk.

♥ Jag har fotfobi.

♥ Jag gillar inte ost och beställer alltid pizza utan.

♥ Jag har fotografiskt minne.

♥ Jag kan läsa kyrilliska (ryska) bokstäver.

♥ Jag kan vara en bitch när jag inte får den service jag förväntar mig, speciellt i butiker och på hotell.

♥ Jag samlar på nagellack och diadem.

♥ Jag är Real Madrid-fan och älskar spansk fotboll.

♥ Jag trivs bäst osminkad och mysklädd.

♥ Jag är världens klantigaste människa och spiller alltid vid matbordet.

♥ Jag avskyr att inte ha målade tånaglar.

♥ Jag tycker inte om läsk.

♥ Jag spelar Mafia Wars och Zoo på Facebook varje dag (haha).

♥ Det värsta jag vet är att göra ordning matlådor efter man har ätit. Så sjukt tråkigt!

♥ Jag älskar att få och att ge bort presenter.

♥ Jag är mörkrädd.

♥ Jag har sett en ängel.

♥ Min hårfärg är egentligen ljusbrun.

♥ Jag är en andra världskriget-nörd och har varit i Auschwitz och Birkenau på besök.

♥ Min dröm är att vara en rik hemmafru.

♥ Jag kan inte gå utan strumpor speciellt länge förrän fötterna fryser och blir alldeles blå. Har alltid på mig strumpor inomhus på sommaren.

♥ Jag älskar att doppa smörgåsar i kaffe med mjölk och när jag väl gör det kan jag äta typ tio smörgåsar på en gång utan problem! (Sällan jag tillåter mig göra det men det är ju så gott!)

♥ Jag har klappat delfiner och vargar.

♥ Jag fryser nästan jämt.

♥ Jag tycker om att titta på tv:n utan ljud.

BRUNCH PÅ STAN

skrivet: 2010-03-05 ♥ 14:52:03
Idag gick jag hem extra tidigt från jobbet. Har ju känt mig så fruktansvärt trött hela veckan så jag tänkte passa på att vila mig. Så först mötte jag upp Niklas och åt smörgåsar och en chokladboll och drack ett gott te med jordgubb- och flädersmak. Sedan kikade vi lite på stan och handlade mat. Vi har blivit bjudna till en liten fest ikväll men hur mycket jag än vill så går det bara inte. Jag måste ta igen all sömn och bara mysa och ta det lugnt. Jag orkar knappt sitta här och skriva om sanningen ska fram. Haha.




Jag idag



Jag återkommer lite senare med dagens fråga och ett inlägg om vad jag shoppat idag! Ska bara äta middag och ta en liten tupplur. :)

Har precis...

skrivet: 2010-03-05 ♥ 10:39:57
0-655179a0ce675dd0ef1acf49f7d2bd3d.png

Kolla varifrån!

Har precis slutat jobbet och ska möta upp min pojkvän för brunch. :-)


TRÄNING VECKA 6

skrivet: 2010-03-05 ♥ 08:49:15

26 februari - 4 mars

Antal dagar tränade på gymmet:
 2 (tisdag, onsdag)

Övrig träning: Alla satans snöpromenader/cykelturer

Jag har faktiskt legat lite lågt med träningen denna veckan. I måndags mådde jag inte bra och åkte hem och vilade efter jobbet och igår var jag ju hos morfar hela kvällen. Men tisdag och onsdag har jag tränat som vanligt. Dock har mitt gym slarvat bort mitt träningskort så jag har inte alls tränat efter mitt schema utan hittat på lite själv och gjort det jag tyckt är roligt istället.

För övrigt känner jag verkligen att träningen börjar ge resultat nu efter mina två sjukdomsveckor. Så jag fortsätter på som vanligt tills det syns också. När jag har nått mitt första mål ska jag börja träna i linne istället för t-shirt. (Nu låter det ju som om jag väger 200 kg men så är det inte, jag har bara väldigt dålig självkänsla ;).)


20-30 minuter på denna maskin är ett måste under mina träningspass - träning för hela kroppen på en och samma gång!


2010.03.04

skrivet: 2010-03-04 ♥ 19:31:36

Denna fruktansvärt trötta människa ska nu krypa ner i sängen och se på Vampire Diaries och sedan somna gott för att vakna upp till en förhoppningsvis lugn och mysig fredag. Jag har varit hos min morfar ikväll och proppat magen full med smörgåstårta och sedan en till tårta. Jättegott men må illa-känslan är nära.

Jag publicerar mitt träningsinlägg imorgon istället. Tröttheten bankar mig på axeln så det är bäst att lyda. Imorgon kommer dessutom en ny Dagens fråga! Något ni undrar? Skriv i kommentarsfältet!


MARBLE

skrivet: 2010-03-04 ♥ 12:44:24
Jag har hittat ett par skitsnygga skor på Nelly.se som jag tror skulle passa mig perfekt i vår men jag vet inte jag vågar beställa skor på internet. Tänk om de inte passar? Enligt Nellys skoguide ska jag ha storlek 37 men den är slut för tillfället så jag bevakar påfyllning just nu. Om den kommer på lager snart tror jag faktiskt att jag ska beställa ett par. Visst är de snygga?


Klacken är 14 cm.

(Skon Marble; här i lackmodell, jag ska beställa modellen på bilden över.)

Så himla fint till leggings och ett slappt linne med en kofta över!

2010.03.03

skrivet: 2010-03-03 ♥ 20:15:13
Idag fick jag ett tråkigt besked på morgonen som gjorde mig alldeles uppgiven men istället för att sitta och sura tog jag på mig jackan och tog en promenad i vårsolen på lunchen. Jag strosade till bokhandeln där jag köpte en present till mormor och passade dessutom på att spana in alla nya vårkläder. Jag hittade några saker som jag skulle kunna tänka mig att investera i men fick inte med mig någonting hem denna dag. Problemet med vårkläderna i år är att de inte riktigt passar mig. Jag tycker att de är fina men det är inte alls min stil med det där jätteljusa. Jag försvinner liksom i sådana kläder. :( Hursomhelst, jag hittade i alla fall en ny liten puderborste på Åhléns (tappade min andra när jag vände upp och ner på min kuvertväska på Stadt i lördags. så typiskt mig.) och två par strumpbyxor (mina går alltid sönder efter en gångs användande).

Väl tillbaks på jobbet åt jag min lunchlåda och inväntade stormötet kl. 14.00. Under det mötet fick jag lite mikrosömn (möten är min svaga sida) vilket var bra för jag kände mig mycket piggare efteråt! Energin spenderade jag på gymmet och innan jag åkte hem hälsade jag på min nyopererade mormor som kom hem igår. Vi fikade varsin smörbulle och pratade om allt och inget.

Idag är jag på bättre humör och jag har insett att jag inte får låta mig slås ned hela tiden. Men ständiga motgångar sätter sina spår. Och en rastlös och ivrig själ vill inte vänta för evigt.


Borsten från Face var jättebra. Handgjord med gethår. Rekommenderas! 99 kr på Åhléns.

MARINE GROOVE

skrivet: 2010-03-03 ♥ 19:52:23
När Escadas sommardoft äntrar hyllorna i parfymerierna vet man att sommaren inte är långt borta (även om snön ligger tät utanför fönstret). Och så även detta år! Escada lanserar en ny sommardoft varje sommar vilket jag som parfymnörd tycker är roligt. Dofterna är alltid fruktiga och blommiga och doftar precis som skulle kunna tänka sig att sommar gör!



Marine Groove säljs i 30 ml, 50 ml och 100 ml samt body lotion och duschgele.

MER ARMBAND

skrivet: 2010-03-02 ♥ 20:17:59
Här kommer lite mer bilder på mammas armband. Jag är sjukt imponerad! Jag har önskat/beställt ett av varje. Frågan är bara var jag ska göra av allihop och när mamma ska ha tid att tillverka dem. Betalande kunder går ju alltid först... :(

För er som är intresserade: Priset på dessa är 150 kr + frakt. Beställningar kan göras i kommentarsfältet!








2010.03.02

skrivet: 2010-03-02 ♥ 19:52:29
Om sanningen ska fram är jag inte riktigt på skrivhumör just nu. Är fruktansvärt trött och känner mig lite nere. Typiskt mig att börja tänka på något som gör mig deprimerad när jag väl haft en glad dag för övrigt. Någon som känner igen sig?


Ibland är man glad, ibland inte.

WITH YOU

skrivet: 2010-03-01 ♥ 18:42:42

När jag kom hem var jag alldeles utmattad. Tror helgens tempo kom ikapp. All inspiration jag hade känt under dagen var som bortblåst. Så jag fick lägga mig i soffan i två timmar och vila. Men nu mår jag lite bättre. Har lyssnat på fina With You med Chris Brown typ tio gånger sedan jag satte mig vid datorn. Den gör mig så glad och varm i hjärtat. Om jag skulle sjunga på en audition någon gång skulle jag nog sjunga den. Jag äger ju med den på Lips! :) 




Nu ska jag ta en dusch och byta om till mina myskläder och ta mig något att äta. Är lite sugen på att photoshopa men jag får se om jag orkar när jag väl är klar med allting. Måste plocka in lite disk också.

HOT & SPICY

skrivet: 2010-03-01 ♥ 13:30:30

Denna veckan försöker jag pigga upp mig själv med ett av OPI:s nya vår/sommarlack; Hot & Spicy. Och det har faktiskt fungerat hittills! Jag får sommarkänslor så fort jag ser en skymt av naglarna och då tänker jag på att få stoppa ner mina brunbrända fötter med nagellacket på tånaglarna i sanden vid vattnet. Jag ska nog satsa på en korallfärgad bikini i sommar också. Korall är riktigt snyggt till en solbrun kropp!




Hot & Spicy by OPI; Hong Kong collection


SNÖSTORMSMÅNDAG

skrivet: 2010-03-01 ♥ 12:43:07

Heej! Jag åt matlådan jättesnabbt för att kunna skriva ett litet inlägg nu på lunchen. Idag är det världens snöstorm - igen. Och eftersom taxikön var en timma lång i morses trotsade jag vädret och gav mig ut ändå. (Om jag hade väntat någon minut hade jag fått skjuts... typiskt!) Nu har jag som sagt ätit precis och sitter och funderar på eftermiddagen. Jag känner mig nämligen så kreativ idag. Kanske att jag ska hoppa över träningen och ta bussen hem och sitta och pyssla och greja hela kvällen. Problemet är att jag inte riktigt vet med vad. Vi får väl se. Jag har ju några timmar kvar att jobba. Jag kommer väl på något.


Från igår - vi hade godiskväll med film. Gräddnougat is the shit!







ForHair.se

Bling Skal