2010.05.31

skrivet: 2010-05-31 ♥ 20:26:56

Jag hoppas innerligt att jag har fått datumet rätt. Är så sjukt trött. Jag och N lade oss i soffan för att se på film och äta chips men det slutade med att vi vaknade kvart över sju. Jag som skulle göra inpackning i håret och gå och lägga mig i tid... Nu fick det räcka med en vanlig tvätt och en snabbföning innan jag kryper ner i min sköna säng.

Imorgon ska jag försöka lägga upp lite mer bilder och publicera ett inlägg om shoppingen i Paris när jag kommer hem. Jag hoppar över träningspasset eftersom jag har gått så fruktansvärt mycket. Kroppen behöver nog vila sig lite. I fredags var vi ute och gick i elva timmar och i lördags i nio.



I hotellets mysiga trädgård


MARC BY MARC JACOBS

skrivet: 2010-05-31 ♥ 20:01:23
Ett måste när jag var i Paris var att besöka Marc by Marc Jacobs. Det fanns hur mycket fint som helst därinne och såklart kom jag ut med en stor kasse. "Ett av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv hittills" kvittrade jag till N som bara skakade på huvudet. Killar fattar ju ingenting.



En gul canvasväska och en svart bag med stora, tunga kedjor





Jag köpte även lite armband och annat smått och gott därinne. T-shirten har jag haft på mig hela dagen. Älskar den!

HEMMA BÄST ♥

skrivet: 2010-05-31 ♥ 13:58:51

Nu har jag äntligen lite tid att blogga. Vi kom hem från Paris kl. 04.00 imorses men har haft fullt upp sedan dess. Först tog vi igen lite sömn i vår alldeles egna säng och sedan en varm, svensk dusch. Det är verkligen ingenting som går upp mot Sverige! Toaletter, mat, you name it. Men vi har haft jättetrevligt i Paris och jag har massa bilder att visa men jag kommer att göra separata inlägg så det inte blir så mycket på en gång. Vi hann nästan med alla sevärdheter, har suttit på mysiga uteservingarna, ätit baguetter i finaste parken och besökt Chanel och shoppat på Marc Jacobs. Bästa helgen på länge med andra ord!





Nu ska vi äta lite mat här hemma hos mami och sedan åka och handla så vi kan fylla på kylskåpet som ekar tomt så när som på några utgångna mjölkpaket. Härligt att solen skiner här hemma idag! Jag älskar verkligen min stad, mitt land och min lägenhet. ♥ 


MOT PARIS

skrivet: 2010-05-26 ♥ 23:13:09


Nu åker vi mot Arlanda. Kl. 06.50 går första flyget till Frankfurt och sedan åker vi vidare till Paris. Vi ska vara framme vid 11.00 om ingenting konstigt händer på vägen. Jag ska försöka höra av mig här i bloggen när jag kan men man vet ju aldrig. Kram! ♥

Ps.
Jag kommer att svara på alla kommentarer när jag kommer hem igen. Har inte hunnit idag.

SMÅ MYROR

skrivet: 2010-05-26 ♥ 20:52:22





TRÖTT TJEJ

skrivet: 2010-05-26 ♥ 19:28:39
Nu har jag i stort sett packat klart. Allting ligger i och för sig i en röra på köksbordet men jag har ordning i huvudet. Jag har inte riktigt bestämt alla kläder jag ska ha med ännu men allt annat är framplockat. Jag har ju en lista som jag går efter så det här kan ju bara inte bli fel.

Jag ska snart åka iväg till mami med Colin och ta farväl. Jag kommer att sakna min vovvsing jättemycket! Tur att vi bara ska vara borta i fyra dagar. ;)


                                                                         ♥

SHOPPING

skrivet: 2010-05-26 ♥ 17:39:52

Jag beställde två plagg från Nelly i måndags som jag verkligen ville ha med till Paris. Jag har hoppats ända sedan dess att de skulle levereras idag så jag kunde ta med dem och vilken tur jag hade! Paketet låg hemma på köksbordet när jag kom hem och båda plaggen passade perfekt. Nu är jag inte ett dugg orolig för vad jag ska packa. Jag har dessutom hunnit med en sväng på stan där jag kom hem med lite steps, knästrumpor och gratis hårvård från H&M (det var ELLE som bjöd). Jag har aldrig testat serien Glow förut. Det ser inte jätteproffsigt ut men det kan ju vara bra för det. Någon som testat?




Fråga mig inte varför jag tog schampo och balsam för torrt och skadat hår. Kanske var det för att flaskorna var rosa...


TUSENSKÖNOR

skrivet: 2010-05-25 ♥ 20:40:32

Jag säger god natt med några fina tusenskönor.






JAG HAR BLIVIT SLARVIG

skrivet: 2010-05-25 ♥ 20:37:11

Jag är en ganska uptight, stel människa med ett enormt kontrollbehov som har allmänt svårt att släppa loss. Men för ett par månader sedan bestämde jag mig för att ändra på detta. Jag ville bli mer easy-going, spontan och lättsam vilket jag lyckades ganska bra med och jag trivs som den personen men jag har fått göra en stor uppoffring; jag har blivit slarvig och glömsk. Jag glömmer bort tider som jag ska vara på olika ställen, tappar bort recept på medicin och får ringa till läkaren och be om nytt, glömmer körkortet hemma när jag ska ut och köra bil, glömmer bort att betala räkningar i tid - ja, ni fattar.

Men så idag överträffade jag mig själv med att ha slarvat bort mitt pass. Kanske inte så idealiskt dagen innan man ska ge sig iväg till Frankrike. Jag letade i flera timmar, på samma ställen om och om igen - men inget pass. Jag ringde till N i panik med förhoppningen om att han skulle kunna hjälpa mig men han hade heller ingen aning om var jag hade lagt det. Jag letade lite till och så kom vi fram till att det fanns två ställen passet kunde ligga på, antingen i väskan jag hade till Tyskland i vintras som jag lånade av en kollega eller i datorväskan som låg på jobbet. Jag funderade en stund och kom fram till att sannorlikheten att jag hade lagt det i dataväskan var störst. Så det var bara att sätta sig på cykeln och trampa till jobbet för andra gången idag. Jättekul. När jag kom fram var jag helt slut men hade stora förhoppningar och gissa vad som fanns i det yttersta facket. Mitt underbara pass. Gissa om jag drog ett djupt andetag. Och så tackade jag Gud två gånger.

Vilken pärs. Jag är helt slutkörd. Anledningen till att jag sitter här och inte ligger i sängen är att jag var tvungen att lugna ner mina nerver lite. Men nu tänker jag faktiskt borsta tänderna och lägga mig på min spikmatta en stund. Det är så lugnande och skönt för ryggen som jag har lite ont i. Sedan ska jag försöka sova gott inatt så jag är redo för morgondagen. Jag ska till jobbet först som vanligt så vi hörs under dagen!


DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-05-25 ♥ 17:45:00

Hur gör man en footer som du har på din blogg? Hur får man in översättningsverktyget? Hur har du gjort din header?

Jag får ganska många frågor angående min fina design. Problemet är att jag aldrig kan svara på dem - för jag vet inte! Jag har nämligen inte designat den själv. Som angivet i vänsterspalten är bloggen designad av duktiga Sandra Marinoni (vet ej om hon fortfarande tar emot beställningar men vet att hon INTE svarar på designfrågor) och jag talade bara om för henne hur jag ville ha det och så fixade hon det. Så om ni har några designfrågor tycker jag ni ska kolla in designadinblogg där det finns massa tips och enkla beskrivningar till hur man ska bära sig åt. Eller så gör ni som jag gjorde - beställ en design av ett proffs. :)


TESTPILOT FÖR CANON EOS 550D

skrivet: 2010-05-25 ♥ 17:27:25
Jag har anmält mig som eventuell testpilot för Canons nya EOS 550D. Jag fotar ju med en Nikon nu (som inte är min egen så tro inte att jag är girig nu och bara vill ha mer kameror) och det skulle vara jätteroligt att testa skillnaderna och dessutom få chansen att äga en alldeles egen systemkamera.

Om jag skulle bli utvald skulle jag naturligtvis använda mig av bloggen för att recensera den och min tanke är att publicera minst en bild om dagen under hela testperioden. Jag älskar ju att fotografera så jag är en perfekt kandidat!

Vill du också bli testpilot hos Smartson? Klicka här.




SNYGGASTE BLOGGDATORN?

skrivet: 2010-05-25 ♥ 09:19:20

OPI och Dell har inlett ett samarbete där OPI har valt ut 27 snygga nagellack och dekorerat laptoparna med! Det är skitsnyggt. Nu kan man ju verkligen matcha naglarna med sin dator. Jag har valt ut de sex jag tycker är snyggast:



1. Princesses Rule! & Pompeii Purple
2. I'm not really a waitress & Red my fortune cookie
3. Teal the cows come home & Happy anniversary!

Sugen på att köpa en? Klicka här.


DANDELIONS

skrivet: 2010-05-24 ♥ 19:50:27




Jag loggar ut för idag. Som förutspått blev det en tupplur i soffan framför en favoritfilm och för att återfå min gnista tänker jag avsluta denna dagen lite tidigare än vanligt. Imorgon tar vi nya tag med en ny tvättstugetid, en ny promenad och framförallt ett nytt tillvägagångssätt. Gör om, gör bättre.

EN HELT VANLIG EFTERMIDDAG

skrivet: 2010-05-24 ♥ 17:54:19

Efter jobbet cyklade jag direkt till träningen. Jag hade planerat in alla saker jag skulle göra så att de precis passade in i mitt tidsschema och hade till och med fem minuters marginal för oväntade överraskningar. Jag stressade mig igenom träningspasset eftersom jag visste att jag var tvungen att vara hemma till 16.00 då jag hade tvättstugan. Träningen beräknades att vara klar 15.45 och det tar ungefär 10 minuter att cykla hem. 15.59 var jag hemma. Jag plockade ihop tvättpåsarna och fixade till mig lite och sprang ner. Men så stod det en annan gubbe i min tvättstuga. Hallå? Jag trycker på displayen för att få information. Bokningen hade tydligen inte registrerats så helt plötsligt var jag utan tvättstuga och fick snällt boka en ny tid och bära tillbaks all tvätt.

Eftersom jag nu hade välsignats med en alldeles ledig eftermiddag bestämde jag mig för att gå en mysig långpromenad med min hund. Vi traskade ut och hann väl gå kanske 30 meter innan det började regna. "Det är väl bara en sommarskur" tänkte jag. Det har ju varit rätt många sådana på sistone men icke. Det regnade bara mer och mer och Colin blev både blöt och smutsig men eftersom jag väl hade bestämt mig kändes det dumt att vända om. När vi hade kommit halvvägs av promenaden jag planerat hörde Colin en smällare. Han är livrädd för dem och blev alldeles hysteriskt rädd vilket alltid resulterar i att han drar hemåt, så hårt han bara kan. Att han inte får någon luft spelar ingen roll. Vi ska hem till vilket pris som helst. Så det var bara att vända och gå (halvspringa) hem igen. När vi nästan var tillbaks där vi var när det började regna kom en man på inlines. Det är största hatobjektet efter rullande karbinväskor och hundar som springer bredvid cyklar. Han skällde lite grann men glömde snart bort mannen. "Vilken tur" tänkte jag. Men precis när vi skulle svänga in till huset där vi bor får vi se - vad tror ni? - jo, en matte på cykel med hunden bredvid... När vi väl kom innanför dörren var jag inte bara helt slut utan hade fått håll i sidan också. Jag försökte intala mig att inte förlora hoppet och satte mig istället på golvet med Colin för att torka hans smutsiga, våta tassar. När jag väl hade gjort det var jag tvungen att dammsuga hela lägenheten eftersom den var full med grus och mossa. (Tänk er för ni som funderar på att köpa hundar som är för stora för handväskan!).

När jag äntligen var klar med alla saker som jag egentligen inte hade velat göra kunde jag ta en dusch och fick sedan några minuter på balkongen innan solen gick i moln. Nu är jag så trött att jag knappt orkar sitta upp så det får nog bli en film i soffan tror jag. Och om jag känner mig själv rätt så somnar jag nog till den.


BLOMMOR OCH BIN DEL II

skrivet: 2010-05-23 ♥ 18:26:41
Nu har solen gått i moln och värmen försvunnit så jag gick in och tog en dusch för en liten stund sedan. När N har rotat klart på vinden ska vi äta lite kvällsmat tillsammans och se på Gossip Girl. Kanske inte han då, men jag i alla fall. Sedan ska jag lägga mig i sängen och mysa. Måste upp tidigt imorgon så det är bäst att inte vara uppe för länge. Man mår så mycket bättre när man inte går omkring som en trött zombie.

Här kommer en liten bild på planteringarna jag gjorde till min entré. Jag blev jättenöjd. Lagom sött, lagom fint.


BLOMMOR OCH BIN

skrivet: 2010-05-23 ♥ 14:33:19
Jag har typ världens bästa söndag just nu. Jag sitter i solen på balkongen, äter choklad och dricker mineralvatten. Omkring mig har jag nyplanterade blommor och växter som doftar ljuvligt och i bakgrunden brusar Edward Mayas Stereo Love. Jag har redan några bin som gästar dessutom. Nu är det bara fjärilarna som saknas!

Snälla mami har hjälpt mig att plantera. I år kör jag på lite mer avskalat och inte så ihoptryckt ("you never know when to stop." som Ender sade). Jag köpte lite fjärilslavendel, vanlig lavendel, murgröna, smultron, smulgubbar och några kryddor. Det är inte riktigt klart än, dock. Jag ska ha två amplar som hänger från taket och några tomatplantor som ska stå på golvet också. Men det är N:s projekt varje år så han får vara med och välja plantor. Det vore fint med ett citronträd också. Ett litet. Fast de är så satans dyra. Fast de kanske kan övervintra hos någon med inglasad balkong eller växthus. Känner vi någon sådan person?


















FILMKVÄLL

skrivet: 2010-05-23 ♥ 09:38:41
Igår hade vi filmkväll och har sovit jättedåligt efter den sista filmen. Så sjukt läskig. Först såg vi Wallander Arvet och den var väl lite småmysig så där. Svenska intriger när de är som bäst. Sedan satte vi på The Fourth Kind (Närkontakt på svenska). Den handlar om en psykolog som studerade människor i det lilla samhället Nome i Alaska. Filmen bygger på verkliga händelser och visar även autentiska inspelningar som hon filmat under sina sessioner. Man fick även se snuttar från poliskameror och en intervju som hon gjorde. I början berättar skådespelerskan Milla Jovovich (som spelar psykologen) att det man kommer att få se är "extremely disturbing" och jag är nog beredd att hålla med.

Som tur är är det morgon och ljust nu och jag är inte rädd längre. Om en liten stund ska jag och mami åka till Lidens Blommor & Trädgård och köpa uteväxter. Det är inte minusgrader på nätterna längre så nu kan man äntligen pryda balkongen med blommor och kryddor. Därefter ska jag inhandla lite saker till Parisresan och fundera ut vad vi ska äta till middag idag. Varken jag eller N var sugna på något så vi får väl se vad det blir...




LIPSTICK

skrivet: 2010-05-22 ♥ 18:54:20

Jag har köpt ett nytt läppstift idag. Ett riktigt som jag faktiskt kommer att använda. Jag är en riktig läppglanstjej men tycker att läppstift är lite kul också men har lite svårt för att hitta en bra färg. Mina läppar är så mörka i sig själva och vill man ha en ljus färg på läppstiftet då kan det lätt bli en vit effekt. Inte snyggt. Men idag så. Mitt i Lancômestället satt det och jag slog till direkt. :)


#350 ur L'Absolu Rouge-serien från Lancôme


2010.05.22

skrivet: 2010-05-22 ♥ 17:50:55
Jag är helt slut men har hittills haft en jättemysig lördag. När jag åkte hem från stan hade solen börjat skina och det var riktigt varmt och skönt så vi satte oss på balkongen och åt lunch och en varsin glass till efterrätt. Jag passade även på att måla tånaglarna eftersom jag ändå var barfota (hatar att vara barfota) i en söt rosa nyans från OPI. Nu har jag tagit en dusch och dammsugit. Ikväll ska vi se på film, äta tacos och sedan ännu mer godis. Vi har köpt hem chips, never stop och choklad. Myskväll, med andra ord. Vi tänkte börja med senaste Wallanderfilmen och avsluta med en riktig skräckis. Hoppas jag inte blir så rädd att jag tappar andan den här gången. ;)


Så här har jag sett ut idag

2010.05.21

skrivet: 2010-05-21 ♥ 17:33:39
Efter en lång arbetsdag, ett svettigt gympass och en regnig/dimmig hundpromenad kan jag äntligen slappna av. Jisses, vilket tråkigt väder vi har jämfört med resten av Sverige verkar det som. Fast det är egentligen perfekt just ikväll för jag ska ha hemmamys med min vovve. N slutar inte jobba förrän 20.15 och om jag orkar hålla mig tills dess ska vi äta räksmörgåsar tillsammans när han kommer hem. Så tills dess tänkte jag se på lite tv-serier, pyssla och leka med Colin.


Bild från igår

ONE MORE SLICE

skrivet: 2010-05-21 ♥ 10:22:53
Jag älskar ju att baka och greja i köket när jag väl har tid och måste säga att Leila Lindholm är min bakguru. Maten hon lagar är lite för exotisk för min smak (olika chorizokorvar, oliver, skinkor osv.) men bakverken och bröden är fantastiska. Hennes senaste bok A piece of cake har använts flitigt i mitt kök och nu har jag även köpt hennes allra nyaste One more slice. Den innehåller lite mer matiga recept som pizzor, surdegsbröd, brownies och pasta. Jag har inte besämt vilket recept jag ska testa först men jag såg ett väldigt lockande glassrecept...









Leila är inte bara kock - jag skulle vilja utnämna henne konstnär också!

NY HÅRFÄRG

skrivet: 2010-05-20 ♥ 20:10:16
Jag var hos frisören i onsdags och idag. Meningen var att jag skulle avfärga och tona i en ljusare hårfärg först men så råkade det bli ungefär lika mörkt som det var innan, bara att nyansen var lite brunare. Så idag gick jag tillbaks för att ljusa upp med slingor istället. Jag blev jättenöjd med resultatet. Jag har haft mörkbrunt hår så länge nu att det kändes dags för en liten förändring. Det syns lite dåligt på bilderna men håret är mycket mer brunt och skimrar lite i guldbrons.

INNAN


EFTER

UP IN THE SKY

skrivet: 2010-05-20 ♥ 19:29:33
Jag försöker att hålla huvudet högt och strunta i det som sker runt omkring men det är svårt. Ibland. När morgondagen är över får jag återigen återgå till mitt mysiga hemmalugn och göra det jag känner för. Det jag tycker är kul. Det tar på krafterna att vistas i en miljö som suger ut varenda liten lyckokänsla. Jag försöker göra det bästa av det men gång på gång förlorar jag mig i det negativa suset. Borde inte det goda övervinna det onda?

I eftermiddag har jag bjudit de tre finaste familjemedlemmarna på blåbärspaj. Lägenheten doftar hembakat och på köksbordet står en blombukett. Den är inte min men vem säger att jag inte får glädjas åt den för det? Ikväll stänger jag ögonlocken extra tidigt. En stimmig torsdag har satt sina spår. Jag är glad innerst inne, det är jag. Även om de utmattade ögonen avslöjar mitt tillfälliga nederlag.




BEL-AIR BLUE IN ACTION

skrivet: 2010-05-20 ♥ 13:34:24
Igår invigde jag mina turkosa naglar och trivdes jättebra. Det är jätteroligt att jobba helt plötsligt när man ser naglarna mot tangentbordet. Tänk vad ett nagellack kan pigga upp vardagen. Det sitter relativt bra också. Hittills.




SNART ÄR DET DAGS

skrivet: 2010-05-20 ♥ 10:33:37
Om exakt en vecka sitter jag på ett plan till Paris. Jag längtar så jag blir tokig! Det ska bli jätteroligt att få åka hemifrån i några dagar och spendera dem tillsammans med min älskling utan att behöva tänka på massa måsten och vardagsproblem. Vi ska njuta av varandra och den vackra staden, promenera omkring, äta croissanter och bara ha det bäst. Det är vi värda!


Underbar vårpromenad med vovvarna. Värmen ...

skrivet: 2010-05-19 ♥ 20:10:08

foto0183 (MMS)

Underbar vårpromenad med vovvarna. Värmen har äntligen kommit till Lidköping. :-)


BEL-AIR BLUE

skrivet: 2010-05-18 ♥ 19:30:50

Trots trenden har jag faktiskt aldrig testat på blå naglar - förrän idag. Och jag måste faktiskt erkänna att det blev riktigt snyggt. Det piggar verkligen upp en tråkig outfit och jag kommer definitivt känna mig rejält piffig imorgon när jag sitter på jobbet och knappar på tangentbordet!

Färgen heter Bel-Air Blue och nagellacket kommer ifrån Isadora. Kvaliteten var sådär. Själva lacket var helt okej men borsten hade lite för hårda borst som lämnade ränder i lacket. Storleken var annars jättebra. Jag gillar breda borstar. Formulan sägs även vara "extra long lasting" och "quick dry". Jag upplevde inte att den var så quick dry på kort sikt. Man fick vänta länge innan man lade på lager nummer två. Men det torkade snabbare efter jag hade fixerat med överlack än vad till exempel OPI brukar göra. Om lacket är extra long lasting återstår att se! 


SHOPPING MED MAMI

skrivet: 2010-05-18 ♥ 18:21:36
Jag var på stan med mami idag. Tanken var att jag skulle hitta ett par fina byxor (jeans, jeansleggings - vad som helst) men dels fanns det inga som föll mig i smaken (så fula tvättar på jeansen) och dels fanns inte de jag provade/ville prova i passande storlekar. Varför ska det vara så svårt att hitta bra byxor för? Som tur är hittade jag ett par nya leggings istället. Det fungerar alltid. Bekvämt och snyggt på samma gång. Jag fick även med mig lite underkläder hem, ett par steps till mina nya tygskor (avskyr att gå utan strumpor) och fyra nya nagellack från Isadora. Jag har gått och tittat på dem länge och kunde inte motstå dem idag. Så läckra färger!


630 Sweet Violet, 192 Power Pink, 700 Bel-Air Blue och 619 Vintage Mint - alla från Isadora

Vi fikade naturligtvis också - varsitt skolbröd på Henrys Café. Jättegott!

PS. Har målat på ett av nagellacken. Vilket det blev visar jag lite senare.

DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-05-18 ♥ 09:17:49
Hur många diadem har du och vilket är din favorit?


Jag var precis och räknade och fick det till 39 st! För er som inte vet är jag lite diademtokig och letar alltid efter nya fina diadem i varenda ny butik jag besöker. Mitt favoritdiadem är ett svart med fjädrar som jag beställde från H&M i höstas. Det är kanske ingenting jag bär till vardags men är ganska originellt och festligt att ha till en kvällsoutfit och supersnyggt till maskerad. Om man nu ska gå på det.



På andra plats kommer följande diadem från Pieces, Kappahl, Bianco och Kicks (den röda rosetten har jag även i svart och den har jag använt så flitigt att den gått sönder i sömmarna.;






VAD GÖR DIG GLAD?

skrivet: 2010-05-17 ♥ 20:16:44

Jag är så otroligt lyckligt lottad när jag tänker efter. Jag har ett flexibelt, (ganska) välbetalt jobb (för att bara ha en gymnasieutbildning) där jag får sköta mina egna arbetsuppgifter bäst jag vill, kan smita ut en timma på lunchen bara jag inte försummar mitt ansvar och kan lyssna på musik på mitt alldeles egna kontor där jag jobbar på två dataskärmar och pratar i telefonen i ett glansigt headset.

Jag har en liten men fin familj som stöttar mig och alltid finns där. Jag har en pojkvän som skulle göra vad som helst för mig och som aldrig ställer några krav, fina vänner som jag skulle göra vad som helst för, två söta hundar som jag kan klappa på när jag känner mig nere, en stor, fin lägenhet där jag trivs alldeles utmärkt, massa fina ägodelar från temuggar till ljuslyktor till dvd-boxar till mysiga sängkläder.

Listan skulle kunna göras lång. Men poängen finns där. Jag uppskattar alla människor som finns i mitt liv och allt som händer i det just nu. Jag har varit tveksam och funderat mycket under de senaste månaderna men nu har jag bestämt mig. Det är så här det ska vara just nu. Och därför är jag så glad.


MÅNDAG ♥

skrivet: 2010-05-17 ♥ 17:30:49

Jag har haft en alldeles underbar måndag. Tänk er. Jag som brukar vara ett deprimerat nervvrak när jag kommer hem från jobbet. Tänk vad några positiva tankar kan göra... Ingenting har gått emot mig idag. Efter jobbet körde jag ett svettigt pass på gymmet och nu ska jag äta mellan handtvätten av alla mina behåar och mitt bloggande. Min N lagar min favoriträtt och jag planerar att äta som en häst. Sedan blir det myskväll med kladdkaka. Det låter helt okej. För en måndag.


DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-05-16 ♥ 20:09:19
Vilka tv-serier följer du?


Jag älskar bra tv-serier och ser gärna på tv. Just nu följer jag Gossip Girl, 24, Desperate Housewives, Lost och Vampire Diaries. Jag älskar också Leila Lindholms bakprogram, Mia & Klara och dokumentärer om historia och djur/natur. Fast det blir inte att jag ser på det så ofta för jag har väldigt dålig koll på tablåerna. Jag har nästan bara på tv:n när jag ska se ett specifikt program och stänger sedan av eller så tittar jag på serierna på internet. Jag slötittar väldigt sällan!



 

 

SHOPPINGREGELN NR 1

skrivet: 2010-05-16 ♥ 19:17:34

Jag har spenderat dagen rotandes i mina garderober. Jag är en samlare och har jättesvårt för att slänga bort saker även fast jag vet att jag inte kommer att använda dem mer. Men idag tog jag mig i kragen och rensade ordentligt. Till och med skor har slängts. Så skönt. MEN. När man rensar och slänger saker så måste man ersätta det med någonting nytt. (Typ som mat; man äter, gör sig av med det som inte behövs i kroppen och stoppar sedan in nytt.) Så jag investerade i ett nytt diadem och ett par nya tygskor. Man vill ju inte att det ska se tomt ut i garderoben. ;)


Pärldiadem från Kappahl

Svarta tygskor från Esprit - jättesköna!


Hjälp. Var ska allt få plats?

skrivet: 2010-05-16 ♥ 16:03:52

foto0176 (MMS)

Hjälp. Var ska allt få plats?


LEDIG

skrivet: 2010-05-16 ♥ 15:29:49

Jag har tagit en liten paus i två dagar. Jag kände att jag behövde glömma alla måsten och bara göra det som föll mig in för stunden. Det är inte ofta jag är spontan men denna helgen har faktiskt varit väldigt oplanerad och det passar mig. Ibland. Jag är ju ett planeringsmonster men måste erkänna att jag ibland blir trött på mitt perfekta, organiserade jag och bara känner för att riva sönder alla listor och lägga mig på golvet och sprattla. Typ.

Dagarna har bjudit på en hel del hemmafixande, mysfika på stan, fest och godisätande. Jag invigde mina höga Marbles igår. De var helt okej att gå omkring i... tills jag skulle ta av dem och räta ut fötterna på golvet. Shit vilken smärta. Men det gick över på någon minut. Vad gör man inte för ett par snygga skor? ;) Idag pysslar vi med vårt hem. Vi är i vardagsrummet och röjer nu. Och jag rensar i min garderob. Jag har plockat ihop en stor hög med nästan oanvända kläder som jag inte riktigt vad jag ska göra med. Antingen tänkte jag lämna in den till en klädinsamling eller lägga ut bilder här på bloggen så de som vill ha bara kan komma och hämta. Är det någon som skulle vara intresserad i så fall? Många av plaggen är bara använda en gång.


Min käre pojkvän är inte världens bäste fotograf när vi är på fest - här är den bästa bilden han tog igår.


NYTT FORMAT

skrivet: 2010-05-14 ♥ 21:42:45

Jag knåpade ihop ett nytt kort igår (typ samma design som sist) men använde mig av ett nytt format. Detta kortet är mycket mindre än de jag brukar tillverka men det var faktiskt ganska skönt för det kändes inte som att det blev massa överflödig plats runt om stämpeln. Formatet blev helt klart godkänt. Detta kortet var även pastellgrönt (jag brukar alltid arbeta med pärlemorvita) och när jag köpte det ingick det 10 kort med kuvert i färgerna rosa, lila, grönt och blått (två av varje färg). Jättesöta! (Jag skulle gissa på att de är 15 x 15 cm.)




TRE FINA

skrivet: 2010-05-14 ♥ 21:38:58

Tre sommarfina, skira plagg i vitt och nude. Jag tycker jättemycket om spetstrenden men tycker att de transparenta plaggen är lite svårburna. Vad ska man egentligen ha på nederdelen till toppen i mitten? Men bortsett från att jag inte har någon aning om hur man ska kombinera den får den gärna hänga i min garderob och se fin ut - tillsammans med klänningen och linnet som jag lätt skulle kunna slänga ihop en outfit med.



Fendi

Topshop

Monki


2010.05.14

skrivet: 2010-05-14 ♥ 21:12:55

Jag har haft en alldeles underbar fredag. Gått en sväng på stan, fikat, promenerat med hundarna, sett fjärilar, lagat en god middag och även hunnit med hemmasysslor så som att dammsuga, diska, rensa i bokhyllan och bädda rent i sängen. Vuxenpoäng? I think so.

Nu har vi filmkväll med chips och dip, jag och N. Vi har precis sett klart första filmen Björnen (L'ours) av Jean-Jacques Annaud. Någon som sett den? Den är en mycket omtalad och hyllad äventyrsfilm från 1988 som handlar om en liten björnunge som blir föräldralös och knyter vänskapsband med en stor kodiakbjörn som tröst. Kruxet är att de jagas av pälsjägare... Fantastiskt bra film och jättefint foto (för att vara 22 år gammal film)! Nu väntar vi mest på att det ska bli lite mörkare ute så vi kan fotsätta med skräckisen The Haunting in Connecticut. Vi har tänt massa ljus men det blir ju ingen riktig skräckstämning om det är dagsljus ute. Nackdelen med denna delen av året.

Hoppas alla har en mysig fredagkväll därute! Nu ska jag återgå till chipsskålen. :) 


MYSDAG

skrivet: 2010-05-13 ♥ 21:33:31
Jag sitter här vid skrivbordet och pysslar. Jag ska gratulera en 60-åring imorgon och tyckte att det vore roligt att överlämna ett eget kort istället för ett köpt. Egentligen är jag jättetrött men jag är ju faktiskt ledig imorgon och då kan man göra roliga saker även fast man egentligen inte orkar. Spara på krafterna kan jag göra nästa vecka.

Dagen har spenderats hos mamma. Jag köpte med mig tacos som vi lagade på eftermiddagen och resten av tiden har vi sett på tre stycken 24-avsnitt. Nu har vi bara fyra kvar tills denna säsongen är slut. Så sorgligt. Tänk att aldrig mer få se ett nytt 24-avsnitt. Jag blir nästan tårögd av tanken. Efter vi sett klart spelade vi lite spel. Det var jättelängesedan jag gjorde det. Synd att man inte gör det oftare för det är faktiskt jätteskoj. Även om jag förlorade nästan alla gånger.


The A-maze-ing Labyrinth och Kalaha

HALLONRÖDA NAGLAR

skrivet: 2010-05-13 ♥ 20:42:33

Igår hade jag en liten mini-spakväll här hemma och passade även på att göra manikyr. Det tog ett tag att välja färg på nagellacket men tillslut bestämde jag mig för You Rock-Apulco Red!, en hallonröd nyans från OPI som är jättesnygg på sommaren.


2010.05.13

skrivet: 2010-05-13 ♥ 11:58:43
Jag älskar att vara ledig. Dessa fyra hemmadagar kunde inte kommit mer lägligt. Jag ska ta det lugnt, mysa och umgås med min pojkvän. Idag har vi varit och handlat och tagit en fika. Sedan tänkte jag ta bilen (varför är det så fruktansvärt kallt ute?!) hem till mamma och laga mat och se på 24. N jobbar idag så då passar jag på att träffa henne och det ska bli jättemysigt!

Jag och N har testat att fotografera lite med nya kameran. Helst skulle jag ju vilja gå ut naturligtvis men jag vägrar. Det är alldeles för kallt för min smak så vi har fotat inne istället. Här kommer två smakprov på våra testbilder:




DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-05-12 ♥ 21:37:45
Vart kommer du ifrån?


Jag får ganska många frågor som berör min härkomst. Jag förstår inte varför alla undrar det, tycker själv att jag ser ganska svensk ut men tydligen inte i allas ögon. Hursomhelst, svaret är Sverige och jag är född i Lidköping och bor kvar här fortfarande. :)




CHANEL SUMMER COLLECTION

skrivet: 2010-05-12 ♥ 21:29:02


Hur snyggt är inte detta? Chanels sommarkollektion Les Pop Up de Chanel slår Diors med hästlängder (publicerade ett inlägg om den igår för er som inte vet). Nagellacket är så snyggt att jag vill springa ut till parkeringen, stjäla en bil och ställa mig utanför NK:s dörrar och vänta tills öppnar. Okej, kanske inte riktigt men det var väldigt fint i alla fall! Eller vad tycker ni?

NYKLIPPT

skrivet: 2010-05-12 ♥ 18:31:15
Idag var jag hos frisören. Ett väldigt efterlängtad besök från min sida! Mitt hår var jätteslitet (kändes det som i alla fall) och vi klippte bort 4-5 cm. Nu känns det friskt och fräscht igen. Nästan lite konstigt. Jag var så van vid mitt långa skatbo. Nu har jag precis stylat till det lite extra. För att mitt hår inte ska se alldeles platt ut uppe på hjässan måste jag använda min volume master och så har jag fixat till luggen så som jag vill ha den. Det är lite kul att göra sig fin på kvällen ibland. Inte för att jag ska göra något speciellt men man känner sig lite lyckligare på något sätt. Jag passade på att färga ögonbryn och fransar också och om en liten stund blir det manikyr. Men först måste jag stoppa i något i magen för jag håller på att dö av hunger!


Så här såg det ut efter frisören - inte så lätt att fotografera sig själv bakifrån.



Nyfriserad och osminkad :)

D3000

skrivet: 2010-05-12 ♥ 16:28:18
När jag kom hem precis nu låg det en ny systemkamera på köksbordet. En Nikon D3000. Jag ville egentligen att vi skulle köpa en D5000 men N tyckte att 3000 verkade bättre. Dessutom är den väldigt liten och väger inte alls mycket. Jag försökte ta en premiärbild direkt men kunde inte ens få fram fotodisplayen så jag får nog läsa instruktionsboken lite först tror jag. Men först ska jag ta en dusch och gå en promenad i ösregnet med min vovvsing.


DIOR SUMMER COLLECTION

skrivet: 2010-05-11 ♥ 19:43:57
Diors sommarkollektion finns i butik! (Dock endast några få utvalda.) Jag blev inte jättehypad när jag såg den men blev alldeles förtjust i singelskuggan som går i beigeguld. Det ser ut som om man stoppat i små bladguld i skuggan. Den blir fantastiskt fin på ögonlocket och glittrar i alla vinklar. Läppglanset Crystal Gloss hade väldigt behaglig konsistens som satt bra på läpparna. Sommarens accessoarprodukt är en tjusig silverplatta som innehåller en highlighter och ett läppglans. Något att hänga i väskan? I think so!






DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-05-11 ♥ 19:29:05
Vad är skillnaden på Eau de toilette och Eau de parfume?


Som de flesta vet är parfym utspätt med alkohol. Ju mer utspädd desto vassare och flyktigare blir den. Det finns många olika benämningar på olika parfymsorter men de vanligaste tänkte jag skriva om här.

Ren parfym
Ren parfym är den mest koncentrerade formen man kan hitta. Inte många parfymer säljs i ren parfym eftersom det blir ganska mycket dyrare. De rena parfymerna går oftast heller inte att spraya. De duttas på kroppen och är oerhört dryga. Doften på denna parfym är väldigt fyllig och mjuk och ju mindre utspädd en parfym är desto bättre sitter den!

Eau de parfume
Eau de parfume är steget efter ren parfym. Den sitter nästan lika bra och är även den fyllig och mjuk i doften. Skillnaden på denna och ren parfym är att denna finns att spraya och den är mycket vanligare i sortimentet hos alla dofter beroende på vad för sorts parfym det är. En sommardoft finns aldrig i eau de parfume eftersom de dofterna ska upplevas fräscha, lite stickiga och ska skapa jag-vill-spraya-på-massor-känslan. Alla tyngre parfymer och de som släpps som höst- och vinterdofter är oftast eau de parfumer. Herrdofter finns sällan i eau de parfume.

Eau de toilette
En eau de toilette är en mer utspädd parfym. Den är flyktig, sitter sådär och kan upplevas lite vassare och starkare än de ovanstående. MEN. Bara för att den innehåller mer alkohol behöver den inte dofta illa. Alla sommardofter är eau de toiletter och de är oftast väldigt fruktiga/blommiga så det fräna känns inte så jättemycket. Däremot ska man se till att köpa en kvalitetsdoft. De billigare varianterna är oftast de som doftar lite "sämre kvalitet".

Eau fraiche/Eau de cologne/Eau Tendre
Dessa varianter är ännu mer utspädda och fungerar utmärkt till er som inte vill ha så mycket doft. Sprayar man på sig en tung variant som ändå är mjuk i doften kan den upplevas obehaglig eftersom den sitter hela dagen men en mer utspädd doft försvinner efter ett tag vilket många känsliga personer uppskattar.

Var ska man spraya sin parfym?
En parfym är ändå ganska stark när den kommer i kontakt med huden så var försiktig. Spraya absolut inte på decolletaget och på halsen. Hellre i nacken, i armvecken och/eller i håret. Om du använder smycken ska du alltid tänka på att sätta parfymen lite högre upp på armen och inte vid handleden eftersom parfymen får en konstig doft tillsammans med metaller. Dessutom tvättar du bort den varje gång du tvättar händerna. Ett bra tips till er som inte vill dofta så himla mycket efter man precis sprayat är att spraya ett parfymmoln framför sig och sedan gå genom molnet. Men tänk på att inte spraya på kläderna. Du kanske vill använda samma topp imorgon och då tillsammans med en annan doft!

Hoppas att jag förklarat på ett bra sätt så ni förstår! PS! Var alltid noga med att prova parfymen ni tänker köpa på er egen hud innan ni köper den. Det kan bli helt fel om man har otur. Och låt doften sitta i någon timma innan ni dömer ut den. En av mina favoritparfymer blev jag påsprayad i en butik och först efter några timmar märkte jag hur gott det doftade. Så var noggrann och stressa inte ert parfymköp!



PARISPLANERING

skrivet: 2010-05-11 ♥ 11:28:37

Jag har hittat till Eiffeltornets hemsida och upptäckte att man kan köpa biljetter där. Kanske slipper man stå 2 timmar i kö då? Jag tänkte boka varsin biljett någon dag innan vi åker så man kan kolla in vädret så det inte blir för blåsigt för då får man inte åka ända upp. Och det vill vi ju. Tänk vilken utsikt det måste vara där uppe. Nackdelen är att man måste beställa till en speciell dag. Och jag ville att resan skulle vara spontan men å andra sidan kan det vara skönt att i alla fall ha något planerat. Och att åka upp i Eiffeltornet är ju ett måste.



Jag var inne på Louvrens hemsida och kikade lite också. Dit vill vi också gärna gå. Men det verkade inte som att man kunde beställa biljetter där. Fast det gör ingenting. Vi vet ju faktiskt inte vilken dag vi vill dit. Är det fint väder ena dagen vill man ju inte springa på ett museum i flera timmar. Då sitter vi hellre på en uteservering och mumsar croissanter och dricker café au lait. Hihi.

PS. Jag har gjort en ny kategori som heter Resor & Äventyr där jag kommer att posta alla inlägg om allt möjligt som involverar att komma bort från min hemstad. Utlandssemestrar, jobbresor, endagarsutflykter i Sverige och sådana saker. Det kommer att bli jätteroligt att läsa i framtiden! (Jag kommer dessutom att sortera in gamla inlägg här så småningom.)


TRÄNING VECKA 13 & 14

skrivet: 2010-05-11 ♥ 11:26:08
23 april - 29 april

Antal dagar tränade på gymmet:
 3 (fredag, måndag, tisdag)

Övrig träning:
 Orbitrek hemma (onsdag), städning (torsdag, lördag, söndag)

30 april - 6 maj

Antal dagar tränade på gymmet:
 1 (tisdag)

Övrig träning:
 Långpromenad (måndag)

Jag har, som ni kanske märkt, kommit av mig lite när det kommer till träningen. Jag fick så ont i lederna för en vecka sedan och en hel del stress ledde till hjärtklappning så jag bestämde mig för att ta det lite lugnt. Nu känner jag mig utvilad och ska återgå till mina träningspass MEN jag tänker sluta med styrketräningen. Istället ska jag fokusera på motion och uthållighet. Så varje gymtillfälle kommer jag att träna på crosstrainern och sedan cykla motionscykel, båda i 30 minuter och sedan avsluta med några magövningar. Om detta blir tråkigt kanske jag lägger till någon styrkeövning efter varje motionspass. Vi får se.

Från och med nu kommer jag att sluta publicera dessa träningsinlägg. Jag har tröttnat lite på att skriva dem varje vecka eftersom det känns ovärt. Det är ju ingen rolig läsning utan mer som en träningsdagbok för mig själv och eftersom jag redan skriver upp hur jag tränar i min almanacka så tar jag en liten paus med detta. Jag kanske tar upp det igen nästa vecka, vem vet.

MÅNDAGSPYSSEL

skrivet: 2010-05-10 ♥ 19:16:59

Ibland är det bra att ha några måsten på gång när man egentligen bara vill ligga i soffan och tycka synd om sig själv. Så idag har jag knåpat ihop två födelsedagskort (hade två beställningar). Eftersom de inte var till samma person kunde jag göra dem snarlika vilket var bra eftersom inspirationen inte direkt var på topp. Men jag blev väldigt nöjd med slutresultatet i alla fall och det är ju det som är viktigast. Samtidigt som jag pysslade höll jag ena ögat på dataskärmen som spelade upp tv-program jag missat under den gångna veckan. Multi-tasking på hög nivå.





Nu ska jag sätta på ett Lost-avsnitt och dricka upp mitt nougatkaffe. Kanske slinker det ner en chokladbit eller två också...


WHY DIDN'T YOU TELL ME?

skrivet: 2010-05-09 ♥ 11:12:25

BIRTHDAY PARTY

skrivet: 2010-05-08 ♥ 17:36:45




Nu är det bara strumpbyxor och väska som saknas - sedan är jag redo för födelsedagsfest hos fina Monica! Ikväll bär jag en klänning från Paris, Kate and I som jag äntligen fått insydd så nu passar den perfekt och i öronen dinglar världens största guldörhängen (satte i dem efter bilden togs). Detta får jag no tyvärr matcha med platta skor eftersom jag fick sendrag i ena vaden två gånger häromnatten och fortfarande har ont. (Finns det något värre än sendrag?!). Ska ta på strumpbyxorna direkt och provgå lite i mina klackar. Jag märker nog ganska fort om det går eller inte.

Hoppas alla får en fin kväll! Och ni som ska ut här i Lidköping: kom och säg hej vettja. ;)

KVÄLLSMYS

skrivet: 2010-05-07 ♥ 20:27:20

Jag har haft en jättemysig kväll. När vi kom hem tog vi varsin kopp kaffe och chokladmuffins. Efter det skulle jag egentligen ha börjat rensa bland mina kläder men jag mig lite sliten så jag hällde upp ett glas rosé, lade mig i badet och såg på Vampire Diaries istället. Hur mysigt som helst! Efter det gjorde jag manikyr och nu har vi precis ätit tacos och tänt massa ljus överallt. Vi ska ha filmkväll jag och N. Det förtjänar jag efter en lång arbetsvecka.


H&M'S HÖSTKATALOG

skrivet: 2010-05-07 ♥ 17:23:00

Jag har precis ringt in en beställning till H&M. Jag blev jätteöverraskad när jag fick höstkatalogen i brevlådan idag och hittade massa fina koftor och toppar. Byxor köper jag aldrig via postorder men det fanns en hel del fina sådana också. Det tråkiga är att man inte får hem varorna förrän i början på augusti. Inte för att jag ska använda dem nu (jag hade säkert tjuvstartat men ändå) men det är alltid roligt att prova och se om det passar. Nu kommer jag säkert glömma bort att jag har beställt dem.

Mina favoriter i katalogen:







Är jag tokig som längtar till hösten nu? Det är en arbetsskada från smink- och skönhetsbranchen men ändå...


GUESS WATCHES

skrivet: 2010-05-06 ♥ 20:28:31
Jag fick ELLE i brevlådan idag (fantastiskt bra nummer för övrigt) och med tidningen fanns en liten reklambroschyr med Guessklockor i. Jag hittade en som jag tyckte var jättefin. Jag har redan en Guessklocka fast i lite mindre format men har länge funderat över att investera i en lite större, blaffigare herrmodell. Det är så snyggt till en enkel outfit som ett par tighta jeans och ett vitt linne. Och så hittade jag nu denna. Pris står inte utskrivet men det kan jag nog få uppgift om, om jag ringer till urmakaren här i Lidköping som säljer Guessklockor. Det bästa vore ju om min söte pojkvän ville överraska mig med denna någon grå eftermiddag. Men det kanske är för mycket begärt? ;)


Den till vänster är det - jag har redan en med pärlemorbotten så det kan vara snyggt med en klassisk design.


Vad gillar ni för klockmodeller?

GOING OUT

skrivet: 2010-05-06 ♥ 17:40:16
Nu ska jag ge mig iväg på en liten fika innan dagen tar slut. Jag gjorde ett försök att ta en outfitbild med webcamen och resultaten ser ni här nedanför; ett halvt ansikte och inte alls mycket till ben men det får duga!



Jacka från VILA, kofta från MQ, linne från MQ och leggings med nitar från B.Young. Jag missmatchar detta med rosa strumpor och skyller på tvättstugedag.

UPPSKATTNING

skrivet: 2010-05-06 ♥ 16:30:44
Jag blev alldeles chockad idag. En arbetskollega kom in på mitt kontor och dumpade av en blompåse och stack iväg som en pil ner för trappan (han var nog lite skenerad). Jag fick avbryta mitt telefonsamtal och springa efter för att tacka och krama om honom. Eftersom det inte handlar om mig vill jag inte gå in på detaljer men låt oss säga att jag fanns där när han behövde det och nu ville han visa sin uppskattning. Inte hade han behövt köpa en blomma - men vilken fin gest. Jag blev naturligtvis jätteglad!

Tänk vad glad man blir för sådana saker. En liten överraskningsgåva gör verkligen min dag. Och några till dessutom beroende på hur överraskad jag blir. Det behöver naturligtvis inte vara en resa tlil Bahamas - en liten blomma eller en fika på stan räcker gott och väl.

Nu står blomman så fint på mitt skrivbord på jobbet så jag kan titta på den när jag längtar hem (funderar på att ta med den hem över helgen, dock). Tack, snälla du!




Jag som älskar fjärilar!

2010.05.05

skrivet: 2010-05-05 ♥ 20:53:16
Idag har jag unnat mig en myseftermiddag här hemma. Jag mådde lite dåligt och blev så hemskt trött mot slutet av dagen så på hemvägen köpte jag med mig två chokladkakor och nya Glamour. När jag kom hem satte jag mig i solen på balkongen och tittade i min tidning, mumsade choklad och bara njöt. Gissa om det var nödvändigt. Jag har varit så uppstressad den senaste tiden och känner att hela träningsgrejen gått lite för långt (ni vet: "jag-måste-träna-varje-dag-för-annars-blir-jag-tjock") så jag förbjuder träning hela denna veckan. Från början var det meningen att det skulle vara roligt och bra för hälsan och det ska det fortsätta vara så nu tar jag en liten paus tills jag kan tänka klart igen.

Jag har hunnit med lite rensning i vårt linneskåp och slängt massa handdukar och några sängkläder med hål i. Det känns så skönt att få bort all skit och bara ha fina saker kvar (även om det blev lite tomt på hyllorna). Nästa vecka ska jag tvätta upp alla gardiner och vika in fint i skåpet så de är redo att sättas upp när jag nu känner för det. Jag bara älskar att ha ordning på alla våra saker! Till helgen ska jag rensa kläder och torka ur alla byrålådor. Can't wait!

Nu ska vi lägga oss i vår nybäddade säng och slötitta på en film som börjar 21.00. Imorgon ska jag på mysfika och om jag har tur hinner jag med en stund i solen också.




SKRÄCKISAR

skrivet: 2010-05-04 ♥ 20:19:42
Vi beställde lite filmer igår varav två skräckisar. Jag älskar skräckfilmer och tycker att det är riktigt mysigt att kura upp sig i soffan och gömma sig under filten medan man vettskrämd tittar på tv:n. De filmerna vi beställde igår var The Fourth Kind och The Haunting in Connecticut. Den förstnämnda vet jag inte så mycket om men The Haunting in Connecticut kommer nog skrämma livet ur mig! Jag har nämligen sett dokumentären om denna historia (den är baserad på en verklig händelse) på Discovery och jag blev så rädd att jag nästan gick in och väckte mamma för att få sova i hennes säng (det var mitt i natten)! Den handlar om en familj som flyttar in i ett nytt hus och upptäcker snart att ett rum i nedervåningen varit en sorts obduktionssal och det tar inte lång tid förrän de inser att huset är hemsökt.


BERLIN

skrivet: 2010-05-04 ♥ 19:10:31
Veckans nagellack är ljusgrått från Mavala och heter Berlin. Det är så himla snyggt och fräscht. Jag trodde att grått skulle bli dystert och tråkigt men inte alls - jag älskar det!


ROACCUTANTIPS

skrivet: 2010-05-04 ♥ 19:06:45

Som ni vet äter jag medicinen Roaccutan och eftersom jag fått stå ut med så många olika biverkningar tänkte jag ge lite tips till er som har börjat äta det, ska börja äta det eller bara funderar på att börja äta det.

Fakta om preparatet: Roaccutan är förbjudet i Sverige men får ätas om man ansöker om licens via en legitimerad hudläkare. Det är en stark medicin som sätts i bruk när ingenting annat hjälper mot aknen. Om du väljer att börja äta Roaccutan ska du tänka minst två gånger om det verkligen är värt det. Lider du av din akne?

Min behandling: Jag började äta Roaccutan för ca fyra månader sedan. För att få äta preparatet måste du äta p-piller eftersom fosterskador är väldigt vanligt. Dessutom måste man ta regelbundna prover för att se till att levervärdena ser bra ut. Som tur är har jag aldrig haft något problem med detta och har endast en månad kvar att äta. Hur lång tid man ska äta tabletterna beror på hur mycket man väger. Kolla din vikt!

Biverkningar och annat negativt: För det första måste jag varna om att läpparna kommer att bli alldeles torra och fnasiga. Se till att smörja dem regelbundet och att vara försiktig så du inte får sprickor! Huden blir känslig och extremt torr. Smörja in dig varje dag. Om jag slarvar och hoppar över en dag blir jag alldeles fnasig! Dessutom har jag upplevt små hudeksem som kliar. Och eftersom huden är så känslig är det lätt att man river upp sår och rivmärken. Det finns salvor att få utskrivna på recept mot detta. Tala med din hudläkare i sådant fall. Insidan av min näsa har fått lite stryk också. När jag snyter mig finns det ofta lite blod med i näsduken efteråt då slemhinnorna är lite inflammerade.

Du får inte vistas i sol under behandlingen. Jag har fuskat lite men ser till att inte sitta för länge så jag bränner mig eller blir röd. Solskyddsfaktor är ett måste. Man får heller inte vaxa benen och var försiktig när ni rakar er eftersom huden är så känslig. Speciellt i armhålan där huden är så tunn.

Lederna tar lätt stryk av träning och man kan uppleva att man känner sig svag och allmänt seg när man rör sig under ett träningspass. Därför ska man ta det lite lugnt på den fronten också. Känner man sin kropp och lyssnar till dess signaler är det ingen fara att träna även fast man äter medicinen men ta det lugnt!

Smink förvärrar torrheten i ansiktet. Försök att återfukta huden och låta den vara som den är. Jag vet att det är svårt men det känns mycket bättre och ser mycket bättre ut!

Försvinner aknen? När jag började äta medicinen trodde jag aldrig att jag skulle se normal ut igen. Jag hade fler utslag än någonsin och ville inte gå utanför dörren vissa dagar men efter ca 15 veckor märkte jag att huden började lugna sig. Just nu har jag fått tillbaks några utslag på ryggen och några i ansiktet också men de försvinner förhoppningsvis så småningom de också. Medicinen kommer att finnas kvar i kroppen två månader efter att man slutat äta tabletterna så förbättringar fortsätter ske även efter man avslutat behandlingen.

Rekommenderar jag behandlingen? Trots alla biverkningar rekommenderar jag Roaccutan! Jag har mått jättedåligt över mina utslag i flera år och ätit antibiotika hur många gånger som helst men ingenting har hjälpt så nu är jag överlycklig för att jag har fått möjligheten att äta Roaccutan.


DUMMA VULKAN

skrivet: 2010-05-04 ♥ 18:40:06
Nu får det väl räcka! Jag blir helt förstörd när jag ser detta. Om tre veckor ska jag åka till Paris och jag vägrar stanna hemma bara för att denna dumma vulkan ska hålla på och få utbrott stup i kvarten. Snälla, håll dig några veckor till. För min skull.


GRATTIS, COLIN!

skrivet: 2010-05-04 ♥ 18:30:51
Idag fyller min söta hund Colin fyra år. Han har fått hembakade muffins, tre nya bollar (två mjuka och en i plast) och en rolig slängleksak som vi ska leka med utomhus. (Det är inte alltid det finns fina pinnar till hands.) De mjuka bollarna är från Ikea. Jag brukar hitta massa bra leksaker där till hundarna. Och eftersom det egentligen är barngrejer så slipper man pipgrejen innuti. Annars har vi inte firat så jättemycket idag för vi ska ha kalas lite senare i veckan (samtidigt som Niklas blir gratulerad) och då får han nog lite fler presenter. Och så ska vi passa på att testa slängleksaken också. Idag har det regnat hela dagen så det har inte funnits något bra tillfälle.

Grattis, Colin! Hurra Hurra Hurra Hurra!


Med sina Ikea-bollar

Söt plastboll

Muffins med barnmat som farmor har bakat

SKÖNHETSTISDAG: VECKANS KÄNDIS

skrivet: 2010-05-04 ♥ 14:30:03

Veckans kändis är söta Leighton Meester som spelar Blair i Gossip Girl. Hon är så klassiskt vacker och bär upp kläder på ett alldeles perfekt sätt! Leighton är min favorit i Gossip Girl och jag skulle lätt trivas med en garderob som hennes.



















KÄRLEK

skrivet: 2010-05-04 ♥ 14:15:59

Måste bara visa denna söta lilla video. Den är filmad av Kattpappan.


ROSETTER & VOLANGER

skrivet: 2010-05-04 ♥ 11:05:25

Jag älskar romantiska detaljer på kläder så som rosor, rosetter och feminina volanger. Jag skulle gärna trippa omkring i den översta kreationen i sommar. Hur söt är den inte!


Moschino

Moschino

Viktor & Rolf

Luella

Källa: ELLE.se - Mer bilder och inköpsställen finns här.


VINTAGE

skrivet: 2010-05-04 ♥ 09:49:45
Gillar ni vintage? Jag förstår grejen men har inte riktigt gjort mig kompis med tanken på att bära något som någon annan ägt och haft på sig. Speciellt skor och väskor. Men visst - hänger prislappen kvar så...

Här kommer lite tips på vintageinspirerade plagg. Vilket är finast? Jag skulle väldigt gärna lägga tassarna på det blommiga fodralet.



Källa: ELLE.se - Inköpsställen finns här.

SWEET ON MY FEET

skrivet: 2010-05-04 ♥ 09:27:22

Kenza designar ju skor som de flesta vet och har nu släppt en ny sko - Sweet. En ballerinasko i mocka med silvriga nitar på. Jag blev alldeles kär i skorna och de skulle vara skitsnygga till min mockajacka. Just nu sitter jag i valet och kvalet om jag ska beställa dem eller inte. Det finns en butik här i Lidköping som säljer Kenzas kollektion men det är ju inte säkert att de tagit in just denna sko. Men jag kan ju alltid ringa och fråga... Anledningen till att jag är lite osäker på dem är att de ser lite obekväma ut. Ballerinaskor har ju den tendensen. Dagens stora problem. Men blir det inte värre än så kan det nog bli en rätt så bra tisdag.


Kenzas fina Sweet - 799 kronor

 


VÅRPROMENAD

skrivet: 2010-05-03 ♥ 20:35:37

Idag flydde jag till skogen. Efter två dagars hemmafixande behövde jag lugn och perspektiv. Jag och N parkerade på en bänk med varsin kaffemugg och kexchoklad. Vi pratade om livet och framtiden medan solen sken i våra ansikten och hundarna flämtade nerifrån marken. När jag stannar upp och tar ett andetag brukar jag undra var jag egentligen har hamnat. För en stund drömmer jag mig bort till storstadsvimlet där höga klackar klampar mot gatstenarna och drinkar klirrar i ett gemensamt skål. Men så inser jag att jag skulle förtäras i en sådan miljö och lyfter ögonlocken för att vila ögonen på min riktiga framtid. Den som kommer få mig att må bra.













Idag har jag samtalat med en god vän som får mig att inse hur bra jag har det. Hon har fått uppleva motgång efter motgång men är trots det starkare och lyckligare än någonsin. Och nu har hon blivit tilldelad något som hon verkligen förtjänar och jag är så glad för hennes skull. Jag beundrar hennes mod och livsglädje och hoppas verkligen att jag också, någon dag, kan sitta i en fåtölj på min gamla arbetsplats och berätta om min dröm som äntligen gått i uppfyllelse.


INREDNINGSTOKIG

skrivet: 2010-05-03 ♥ 18:37:38

Så fort jag får en ledig stund vill jag springa i butiker och köpa nya inredningsfynd till min lägenhet. Att jag inte vet var jag ska ställa sakerna spelar ingen roll. Jag är inredningstokig. Idag har jag köpt två krukor och servetter i stadens mysigaste butik. Synd bara att den mysigaste säljaren inte jobbade.

Direkt när jag kom hem planterade jag hjärtan på tråd i den ena krukan och placerade den på den förutbestämda hyllan i hallen som sattes upp igår. Den andra krukan (som såg likadan ut) sparar jag tills jag kommer på var jag vill ha den. Jag har så mycket idéer och planer just nu så hjärnan svämmar över. Jag älskar att vara kreativ och inspirerad men saknar tiden att utföra allting. En veckas ledighet skulle göra mig gott.


Servetter och blomkruka från Sara Videbäck


2010.05.02

skrivet: 2010-05-02 ♥ 19:42:50

Gissa vem som inte kommer att vara ett dugg utvilad på jobbet imorgon? Fast det gör ingenting. Vi har fått massor gjort idag och det känns hur skönt som helst. Vi vårstädar. Idag har jag fixat iordning balkongen och kontoret, lagt upp två gardinlängder till, lagat mat och även hunnit med en liten shoppingsväng. N har städat och rensat kylskåpet. Det blev inte mycket kvar därinne så vi får nog handla lite mat i veckan. Man kommer inte så långt med smör, mjölk och ketchup…

Om en liten stund ska vi lägga oss i sängen och mysa framför Humorgalan. Vi ska båda upp tidigt imorgon så det kan vara skönt att gå och lägga sig i tid. Imorgon är det en ny vecka och jag har en del roliga och en del obehagliga saker som måste göras. Men det tar vi imorgon!





Nu: Tillbaks till Gossip Girl. Dumma Chuck och Serena!


2010.05.01

skrivet: 2010-05-01 ♥ 19:54:21

Jag har pysslat hemma idag. Torkat ut skåp, plockat ur och plockat in, plockat om. Lagt upp gardiner, dammsugit, putsat fönster... Jag älskar att greja. Speciellt när allt är klart, då allt är rent och perfekt. Det är först då man kan slappna av på riktigt. Då man inte ser en dammtuss i hörnet eller en bit mossa i mattan som lossnat från hundarnas tassar. Efter allt slit unnar vi oss nu lite mys framför tv:n med varsin Ben&Jerrys, jag och mina andre hälft.


KALL MORGON

skrivet: 2010-05-01 ♥ 09:26:48
Det blåser kallt idag. Jag har ätit frukost i sängen och väntar nu på att tevattnet ska koka upp. Jag har lite planer inför dagen men måste ringa ett samtal för att se om jag verkligen kan utföra dem. Första maj, ni vet.



Om exakt 27 dagar får jag sluta äta Roaccutan. Min hud ser mycket bättre ut nu även om det fortfarande dyker upp något utslag då och då. Om tre månader är medicinen helt ute ur kroppen och då ska jag tydligen vara utslagsfri. Och så kan jag vaxa benen igen! Jag längtar så. Hihi.

På tal om den 27:e maj. Gissa vad jag ska göra!







ForHair.se

Bling Skal