FÖRBEREDER TVÅRÄTTERS

skrivet: 2011-12-31 ♥ 15:31:43
Vi har fixat med middagen hela dagen. Jag började med att vispa ihop chokladbakelser som nu står i frysen och väntar på att bli gräddade precis innan de ska ätas. Och sedan gjorde jag lite över en liter vaniljglass som också står på kylning. Det är så himla bra när man kan förbereda innan gästerna kommer! Dock försvinner lite av dagen. Niklas har hand om maten och har hackat en sallad, skalat potatis och snart ska han börja med potatisgratängen. Det ska bli så gott! Jag är redan hungrig!

Nu ska jag fortsätta duka.





NYÅRSNAGLAR

skrivet: 2011-12-31 ♥ 12:15:16
Idag ska man glittra lite extra mycket tycker jag. Därför målade jag mina tippar silverglittriga igår med OPI:s Servin' up sparkle. Älskar det lacket! Ska snart hoppa in i duschen och se till att resten av både kropp och hår glittrar ungefär lika mycket! ;)


FY FARAO

skrivet: 2011-12-31 ♥ 09:36:34
Jag började nyårsafton med att grina i en timma. Fy farao, vad världen är orättvis ibland! Jag har nämligen precis tittat på ett urgulligt naturprogram om en liten elefantunge och ett får som blev bästa vänner och som höll ihop i vått och torrt - och det var så otroligt sött! - men efter två år insjuknade elefanten Themba och gick hastigt bort. VARFÖR? Så onödigt och ledsamt. Om det finns en gud och det var hans fel säger jag bara !#&!? :(





MODERN WARFARE

skrivet: 2011-12-30 ♥ 23:22:39
Vi har myskväll här hemma. Först tacos och Harry Potter and the deathly hallows del 2 och efter det satte vi (läs jag) på SVT24 där de visade Lady Gagas Monster Ball-konsert i Madison Square Garden (som är så sjukt bra att jag nästa dör!) samtidigt som vi letade resor på internet. Det lutar nog åt Spanien men vi har inte riktigt bestämt oss än. Det är nämligen så att vi fått ett presentkort som gäller tom april och resan måste vara genomförd INNAN det datumet vilket gör det hela lite svårt eftersom det inte är så många länder från just detta bolaget man kan åka till under denna perioden. Men det ska säkert ordna sig.

Nu ska vi spela Call of Duty: Modern Warfare 3! Niklas fick det av mig i julklapp och det är faktiskt riktigt roligt!


PS. Imorgon ska jag göra glass, baka chokladbakelse, nyårsnaglar och nyårsresumé! Hoppas ni hänger med!

ÅRETS BÄSTA FILMER

skrivet: 2011-12-30 ♥ 13:48:00
Jag har sett väldigt många filmer detta året. Ungefär hälften var dåliga och hälften var bra men inte så pass bra att de gjorde ett långvarigt intryck på mig. Förutom två stycken. Den ena såg jag i början på året och den andra i slutet. De är väldigt olika men ändå lika fantastiskt originella, vackra och provocerande; Black Swan med Natalie Portman (som kanske gör sitt livs roll?) och Melancholia med Kirsten Dunst (strålande skådespeleri här också!). Hoppas filmåret 2012 kan bjuda på lika fina överraskningar!



ÅRETS SISTA FREDAG

skrivet: 2011-12-30 ♥ 09:44:04
Idag är det årets sista fredag. Och jag ska spendera den på det sättet jag älskar mest; med att strosa omkring hemma, städa lite här och lite där, lyssna på bra musik och bara ta det lugnt. Med andra ord - vara ledig! Och när allt är rent och fint blir det tacosmiddag, Vampire Diaries på tv:n och reseletande med min boyfriend. Vi ska åka utomlands i början på nästa år men har inte kunnat bestämma vart än. Någon som har några tips?

Just det, måste ju rasta den där colliehunden också. :)


2011.12.29

skrivet: 2011-12-29 ♥ 20:36:41
Sorry för dålig uppdatering. Jag har helt enkelt inte hunnit med datorn idag. Efter min och BMs jättelånga fika sprang jag några ärenden och kom inte hem förrän klockan var 14.00. Då ställde jag mig vid spisen och stekte pannkakor till min pojkvän som var på väg hem från jobbet och efter det städade jag lite och vips var det dags för seminarium! Ibland försvinner tiden utan att man hinner tänka! Men imorgon ska jag försöka blogga lite mer. Lovar! Nu ska jag hoppa ner i sängen och läsa och sedan sova gott. Puss.


Kan avsluta med en bild på mitt nya hjärtfat tillsammans med tillhörande mugg. Så himla gulligt! Och gott. (fikan på fatet alltså)

FÖRMIDDAGSFIKA

skrivet: 2011-12-29 ♥ 09:48:32
God morgon! Idag är huvudvärken som bortblåst och jag var uppe tidigt och fixade till mig. Ska nämligen iväg till stan en sväng och göra några ärenden och ta en kaffe med en vän som jag träffat via Twitter. Men först måste jag byta tröja. Eller ska jag åka i mystishan, haha?


HUVUDVÄRK

skrivet: 2011-12-28 ♥ 21:55:36

Jag har gömt mig under en filt i soffan. Tänkte läsa lite innan jag går och lägger mig med världens huvudvärk. Jag fick jätteont i huvudet under mitt seminarium förut och har tagit en tablett nu men det verkar inte hjälpa... Typiskt när man väl har lite ledig tid över.

Bortsett från värken har jag det rätt mysigt i mina nya dunsockar. Perfekt för mig som fryser typ jämt!


HYACINTER

skrivet: 2011-12-28 ♥ 15:20:14
Hyacinter är så fina och doftar så gott. Jag har två stycken vita som jag satt i varsin glasvas med rötterna hängandes helt fritt i vattnet. Alla julblommor är egentligen fina men dessa är nog mina favoriter just för doften. Har dem på köksbordet medan jag sitter och pluggar så att det blir lite extra mysigt! Visste ni förresten att den 7e mars är internationell hyacintdag? Hur man nu ska fira det...





2011.12.28

skrivet: 2011-12-28 ♥ 10:17:13
Så där ja! Nu har jag rastat hund, ätit frukost, hoppat i en mysig pluggoutfit och hällt upp kopp kaffe - så nu är det dags att öppna kursboken. Jag tänkte läsa så mycket jag bara kan idag så att jag kanske kan vara lite ledig imorgon och på fredag eftersom det är en hel del som ska göras inför nyårsafton. När N kommer hem från jobbet i eftermiddag ska vi åka till Systembolaget och köpa hem massa gott till välkomstdrinkarna vi ska bjuda på. Och jag ska nog hoppa in på Åhléns och köpa lite fina dekorationer till bordet också. Men först: LÄSA!



Dessa sötingar fick jag av mami i julklapp, hemmagjorda såklart ♥


NÅGRA VACKRA JULKLAPPAR

skrivet: 2011-12-27 ♥ 18:10:35
Jag fick så många underbara julklappar. Tänkte visa upp några utav dem. Tack alla! ♥



Vackra muggar från Greengate till samlingen.


Vita formar från IB Laursen.


Hjärtassietter som hör till mina fina hjärtmuggar.


Tvålar och annat spagrejs till badrummet.


Söt nyckelring till bilnyckeln.


Fantastiska smycken från Edblad i rostfritt stål. Skärparmbandet fick jag av mitt hjärta och ringen och armbandet med stenar på fick jag av min lilla extrafamilj i finaste butiken. :)

PÅ SPRÅNG

skrivet: 2011-12-27 ♥ 14:50:40
Idag har jag varit på språng nästan hela tiden. Först var det tvättstugan, sedan var jag och mami lite på stan och efter det fikade jag med fina sis och bro och nu har jag precis varit och köpt ett nytt köksbord med sex tillhörande stolar på EM Möbler. De hade extrapris på en fin matgrupp och eftersom jag ska få gäster på nyårsafton vore det trevligt med ett bord där alla får plats. Det enda problemet är att bordet förmodligen inte hinner komma hit denna veckan men det är väl skitsamma i så fall. Jag har ju det resten av livet därefter. Snyggt var det i alla fall!


Nu ska jag sätta mig i soffan med kurslitteratur och mina nya dunsockar. Eller så vilar jag en stund istället, haha.

BABY, YOU WERE BORN THIS WAY

skrivet: 2011-12-27 ♥ 08:52:34
Jag tänkte på en sak när jag läste en kommentar till mitt förra inlägg. Ja, Victoria's Secret Fashion Show är sjukt snygg. Modellerna har dödligt vackra kroppar och ansikten MEN hallå! Ni som tittar och jämför er med detta ideal - ni vet väl hur mycket jobb som läggs ner för att få tjejerna så där perfekta, guldskimrande och glänsande? Kropparna sminkas för att framhäva och dölja, håret glanssprejas och strategiskt placerad makeup förhöjer deras ansikten till dockkopior. Dessutom har dessa tjejer ett medfött genetiskt anlag för smala kroppar. Men samtidigt jobbar de stenhårt för att hålla figuren i schack eftersom det är deras varumärke. Glöm inte det! De får betalt för att vara snygga. Alla skulle kunna nå upp till denna perfektion om man bara lade ner rätt mängd tid!

Så ni som sitter där hemma och tänker att ni inte är värda något förrän ni väger 50 kg och har en självglittrande hy - tänk om omedelbart! Alla är lika mycket värda. Alla är lika vackra på sitt sätt. Alla är unika. En del kan inte gå upp i vikt, en del kan inte gå ned i vikt, en del är jättelånga och andra är korta men det spelar ingen roll. Ät gott och må bra istället. Känner du dig lite nere? Måla naglarna i en snygg färg och borsta lite solpuder över näsan. Spreja glittersprej i håret eller titta på tv i en partyklänning! Man behöver inte bli en Victoria's Secret-ängel för att vara värd något! Huvudsaken är att du är nöjd med dig själv. Och det blir man aldrig om man jämför sig med andra. Och speciellt inte modeller inom modeindustrin. ALLT retuscheras och ingen är perfekt! Glöm inte det.


VICTORIA'S SECRET FASHION SHOW

skrivet: 2011-12-26 ♥ 22:07:38
Satan i gatan, vad snyggt! Jag älskar Victoria's Secret! Enda problemet med showen är att den är alldeles för kort. Och musiken var lite sådär denna gången. Jag är inget stort fan av Nicki Minaj, Maroon 5 eller Kanye West men skitsamma - det var magiskt ändå. Snygga modeller, underbara kreationer och massa glitter och glamour. Årets tv-händelse. Lätt!














HUNGRIG!

skrivet: 2011-12-26 ♥ 14:32:48
Nu ska vi snart åka iväg till mami och äta middag! Jag har fastat hela dagen för att få plats med extra mycket mat så jag är vrålhungrig nu, haha. Det ska bli SÅ gott! Har på mig leggings så jag kan töja ut magen ordentligt. ;)


CANDY

skrivet: 2011-12-26 ♥ 12:39:19
Jag håller på att göra iordning mig här hemma. Klockan 15.00 är det nämligen dags för mamis årliga kalkonmiddag. Så nu har jag duschat och smörjat in mig i min nya body lotion med tillhörande parfym - Pradas underbara Candy! Den doftar ljuvligt gott! Sedan sminkade jag mig lite snabbt och nu har jag precis fönat håret och tänkte ta en promenad med Colin innan jag fortsätter styla det.




KONCENTRATIONSSVÅRIGHETER

skrivet: 2011-12-26 ♥ 09:57:50
Jag försöker verkligen plugga men idag är det riktigt jävla svårt! Egentligen vill jag bara mysa omkring i min pyjamas, titta på mina julklappar, lyssna på musik och fixa i köket. Men jag måste verkligen läsa. Har seminarium på både onsdag och torsdag. Vad hände med jullovet liksom? Hursomhelst, nu sitter jag bänkad vid köksbordet med hyacinter och tända ljus och försöker läsa en sida i taget och mellan dessa sidor blir det en hel del klickande på datorn efter annat. Men det får väl vara så idag. Går det inte så går det inte!


I ♥ BOOKS

skrivet: 2011-12-25 ♥ 19:21:01
Jag fick så fina böcker i julklapp. Nu önskar jag bara att det hade legat lite ledig tid under granen också så att jag kunde börja läsa dem men jag får spara dem tills mina kurser är slut. Har dock tjuvstartat lite idag eftersom jag lovat att ge mig själv en heldag utan studier. Blev klar med Pappas resväska innan lunch och nu håller jag på med Anteckningar från källarhålet. Den är SJUKT bra! Ni som är intresserade av litteratur och uppskattar duktiga författare - LÄS!


FRESH FROG

skrivet: 2011-12-25 ♥ 17:30:00
Julens glittrigaste nagellack kommer från OPI och heter Fresh frog of Bel Air. Det är enbart glitter i lacket men ändå väligt täckande. Mina naglar är målade med fyra lager men det räcker med två om man inte vill ha det så täckande. Om jag känner mig som en julgranskula när jag tittar på händerna? Yep!


FELIZ NAVIDAD

skrivet: 2011-12-25 ♥ 15:00:00
Feliz Navidad önskar Real Madrid. Haha, tycker det här är så gulligt. Speciellt Mourinhos min. Hahaha.


PS. Den här snyggingen fick jag av tomten och har bott i den sedan julaftons kväll!


CHRISTMAS EVE

skrivet: 2011-12-25 ♥ 11:07:23
Vilken underar julafton jag hade igår! Det finns inte nog med ord i världen som kan beskriva hur mycket jag älskar min fina familj och jag är så glad över att vi fick fira ännu en mysig jul tillsammans med julklappar, god mat och massa skratt. Ni är bäst! ♥

Här kommer ett litet bildregn.









EN RIKTIGT GOD JUL!

skrivet: 2011-12-24 ♥ 12:26:31

Jag ville bara kika in och önska alla en riktigt god jul! Själv har jag haft en underbar julaftonsmorgon, öppnat en julklapp, ätit tomtegröt och bakat saffranskaka. Hur mysigt som helst! Nu ska vi strax åka till min morbror och äta julbord och sedan blir det Kalle Anka och fika i tv-soffan.
Ha en fantastisk dag, allihop och kramas mycket! ♥



MIN JUL

skrivet: 2011-12-23 ♥ 21:04:36
Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse (utan sillen)
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Ge -
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst

Hur och med vilka ska du fira jul i år? Först firar jag med mami, mormor och morbrors familj. Sedan åker vi (Niklas, mami och mormor) hem till mig och firar vidare med svärmor. På juldagen är det julmiddag hos svärmor och på annandagen är det kalkonmiddag hos mami.
Vad önskar du dig i julklapp? Jag önskar mig bland annat fina köksprylar, en bakmaskin, pyjamas och ett antal böcker.
Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton? Jag gillar nog Piff och Puff mest, när de busar i Kalle Ankas julgran. Minst gillar jag Tjuren Ferdinand. Matadorerna är så otäcka!
Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar? Ja, självklart! Det blir ju alldeles så där underbart somman gör det. Däremot brukar jag vara fruktansvärt trött på kvällen. Jag är nämligen fortfarande som ett litet barn från det att jag stiger upp. Förväntningarna tar knäcken på mig, haha.
Har du firat jul utomlands någongång? Nej, det ska vara hemma!
Vilket jullåt är den bästa? Oj, det finnst så många fina men jag gillar nog White Christmas mest. Men en klassisk, traditionell sångare som typ Frank Sinatra.
Vilken julfilm är den bästa? Santa Buddies!
Har du varit Lucia någongång? Ja, förra året lussade vi på mitt dåvarande jobb och jag skämdes ihjäl. En sämre kör har nog aldrig hörts förr!
Berätta om ett julminne som betyder mycket för dig: Mitt mysigaste julminne är faktiskt en julafton då både jag och mami var lite halvsjuka och fick stanna hemma från diverse firande och mysa ihop bara vi två.

(fråga inte varför texten är fet, det bara krånglar och nu orkar jag inte hålla på mer!)

DAVID BECKHAM + ELLEN = HAHA

skrivet: 2011-12-23 ♥ 17:30:00
Haha, detta är så roligt! En utklädd David Beckham ska försöka sälja sin parfym för ett par förvirrade varuhusbesökare. Och samtidigt sitter Ellen i sin studio och talar om för David Beckham vad han ska säga via en örsnäcka. Sjukt kul!


ÖNSKELISTA 2011

skrivet: 2011-12-23 ♥ 13:00:00

SANTA

skrivet: 2011-12-23 ♥ 09:25:42
Nu är jag på hugget igen. Var så trött igår att jag nästan somnade ståendes så orkade inte ens sätta på datorn på kvällen men nu har jag sovit en smula och är redo för en till butiksdag. Idag förväntar vi oss masshysteri i butiken eftersom löningen har kommit så jag är beredd med både tomteluva och sax! Har tidsinställt några inlägg till er under dagen. Hörs ikväll. Puss.


2011.12.22

skrivet: 2011-12-22 ♥ 09:35:40
Dan för dan för dopparedan. Är det bara jag som tycker att denna månaden har gått lite för fort? Är det liksom julafton om två dagar? Vad hände? Det känns i alla fall skönt att ha allting så när som klart inför helgen. Idag ska jag hjälpa till i finaste butiken och har fixat till Montazamilockar i håret dagen till ära! Det blev inte riktigt lika snyggt som hennes (hon har ju tusen olika locktänger och rutinen inne) men rätt så gulligt ändå. Men jag måste öva mer.

Ha en bra dag, allihop! Kör försiktigt i trafiken och ta hand om varandra! Olyckor är alltid tråkigt men så här kring jul tycker jag att det känns ännu värre. ♥


2011.12.21

skrivet: 2011-12-21 ♥ 19:56:55
Hej och hå. Jag har inte mått så bra idag och därför inte orkat sitta här och skriva men nu har vi paus på seminariet så då kan jag lika gärna passa på. Det har gått i ett idag och någonstans mellan frukten och mjölken på ICA fick jag stresspanik och har haft ont i magen sedan dess. Tror det var alla hysteriska människor som påverkade mig för mycket. Vi försökte mysa bort stressen med en frukostfika på stan efter mathandlingen men det fungerade bara tillfälligt så när jag kom hem vid halv två var det tupplur i soffan som gällde.

Nu mår jag lite bättre och har gjort allt det jag skulle (slå in julkappar, steka köttbullar, färga fransar och bryn, plocka iordning lite och plantera blommor) så nu ska jag bara mysa resten av kvällen. När seminariet är slut blir det ost och kex i tv-soffan till Ernst och Leila. Det kan jag behöva!


JULSTÖKSDAG

skrivet: 2011-12-21 ♥ 09:07:44
God morgon! Idag ska vi julstöka hela dagen. Först blir det storhandling på ICA och sedan en runda på stan för att fixa det sista inför julafton. Typ strumpbyxor, en ny kjol och några enstaka julklappar. Sedan ska jag steka köttbullar och kanske börja städa så smått. Roligt!


19 MM

skrivet: 2011-12-20 ♥ 22:15:28

Jag spontanköpte en ny locktång idag. Eller ny och ny, jag hade egentligen ingen ordentlig innan så det var verkligen på tiden. Testade den lite förut och den funkade både till korkskruvar och vågiga slingor. Perfekt till julafton!

Tången är 19 mm och kommer från OBH Nordica.


A LITTLE BIT OF FRENCH

skrivet: 2011-12-20 ♥ 15:00:00
I söndags fixade jag till en fransk manikyr. Men istället för att ta ett vanligt rosatonat baslack valde jag Teenage Dream från OPI som är fullt med glitter. Det blev jättefint trots att glitterkornen syns igenom den vita tippen en smula. Men det gör ingenting. Jag ska ju ändå göra om alltihop på fredag kväll. Det vita lacket kommer också från OPI och heter Alpine Snow.



MYSIG KVÄLL

skrivet: 2011-12-19 ♥ 22:43:21

UDDA KOMBO

skrivet: 2011-12-19 ♥ 17:59:47
Jag kör en lite udda kombo ikväll; ansiktsmask och uppsats om journalistmord i Ryssland. Men det är precis så där jag vill ha det. Det bästa av två världar (nu menar jag givetvis inte att mord är bäst utan snarare kunskapsdelen!). Tänkte skriva en stund till och sedan ska jag titta på Ernsts julprogram på fyran och äta äppleklyftor med kanel. Fick ett så sjukt sug eftr det imorses så jag bad min pojkvän köpa hem det tills ikväll. Mysigt!


JULKLAPPAR

skrivet: 2011-12-19 ♥ 14:33:36
Nu börjar julklappshögen växa i sovrummet. Ja, vi förvarar dem på en byrå därinne tills golvet är dammsuget och torkat för sista gången innan julafton. Detta året har jag ändrat designen lite på julklapparna. I vanliga fall har jag gått all in med snören, glitter, silver och guld men i år kände jag för lite mer klassiska, mysiga inslagningar med tjocka snören och enfärgade papper. Resultatet blev ju jättefint! Nu är det bara etiketter som saknas. Men det ska jag försöka hinna med ikväll.




2011.12.19

skrivet: 2011-12-19 ♥ 11:48:40
God morgon, måndag! Solen skiner och jag sitter i köket och skriver uppsats. Det är rätt så roligt faktiskt. Att skriva är ju något som jag håller varmt om hjärtat och speciellt på engelska så detta blir nog bra. Uppsatsen ska mynna ut i en muntlig presentation på 10-15 minuter så med andra ord ska den inte vara jättelång så målet är att bli klar idag. Hoppas jag och min rastlöshet fixar det!


Åh, upptäckte ett autocorrect-stavfel nu. Vilken tur!


ORDENTLIG RENGÖRING

skrivet: 2011-12-18 ♥ 19:44:12
Idag har jag haft lite städmani. Jag har inte direkt tid egentligen men en sak var riktigt akut - rengöring av sminkborstar. Jag har gått och tänkt på det jättelänge men inte fått tummen ur men idag passade det perfekt eftersom det går ganska fort. Så nu är mina borstar rena och mjuka igen!

Jag har gjort en liten guide till er som inte riktigt vet hur man går tillväga här nedanför! Det finns givetvis specialrengöring till vissa borstar men jag tycker att schampo och balsam fungerar minst lika bra. Däremot ska ni vara försiktiga med syntetborstar! Ibland kan det vara bättre att köpa en ny än att försöka tvätta dem.


MATRJOSHKA

skrivet: 2011-12-18 ♥ 14:30:32
Härom dagen hittade jag den mest perfekta julklappen till mig själv - en tesil med en rysk matrjoshka i andra änden. Hur sött! Den passar ju mig perfekt. Rosa, rysk, liten och söt! Haha. Men det blev ingen julklapp, har redan invigt den, diskat den och hängt upp den på en gullig krok redo för nästa tekopp. Jag kunde liksom inte hålla mig.




FJÄRDE ADVENT

skrivet: 2011-12-18 ♥ 09:53:13
Klockan är snart tio och vi har tänt fjärde ljuset till frukosttéet. Idag har jag en efterlängtad lugn morgon så jag passar på att mysa omkring i Lilla My-knut och OnePiece. Snart ska jag dock brygga en kopp kaffe och ta tag i kurslitteraturen och som paus i det ska jag ta en snabbis på stan för att inhandla de sista julklapparna. Men affärerna öppnar inte förrän 12.00 så jag har en stund på mig. Mys ordentligt idag, ni som är hemma! ♥


PÅ ÖNSKELISTAN

skrivet: 2011-12-17 ♥ 21:10:36
Jag önskar mig nya trosor. Söta med rosetter och fina mönster eller bara ett lyxigt, enfärgat tyg. Ungefär som dessa från Topshop. Faktum är att hela min underklädeslåda borde uppdateras ett snäpp. Men viktigast är underdelarna!

RED CINDY

skrivet: 2011-12-17 ♥ 16:50:16
Den här gulliga blusen har jag gått omkring i idag. Den heter Cindy och kommer från Pepa Loves/Nelly. Och eftersom det är juletid så matchade jag den naturligtvis med dessa skor, svart minikjol och svarta strumpbyxor. Ursnyggt!


EN VECKA KVAR...

skrivet: 2011-12-17 ♥ 09:34:02
God morgon! FÖRLÅT för mitt usla bloggande! Men jag lovar, har verkligen inte hunnit. Igår började dagen 07.00 och slutade inte förrän 18.00 och efter det pyntade vi julgran och tittade på Vampire Diaries och sedan stupade jag i säng vid halv nio-snåret. Idag har jag förhoppningsvis lite mer tid till bloggen. Har ju massor att visa er! Och ikväll ska vi slå in alla julklappar här hemma in fina paket. Mysigt!

Men först ska jag hjälpa till att sprida julstämning bland parfymflaskor och vackra smycken i stans finaste butik. Hörs lite senare. Puss. ♥


IDIOTEN

skrivet: 2011-12-15 ♥ 22:06:01

Jag sitter i soffan och försöker varva ner efter vad som känns som världens längsta dag. Och vad är då inte bättre än en bra bok?! Just nu läser jag Idioten av Dostojevskij. Den är väldigt fascinerande och det är verkligen svårt att lägga den från sig när man väl börjat. Dostojevskij är ju en av mina favvisar och jag råkar veta att Tomten har beställt en av hans böcker till mig i julklapp, hihi.

PS. Dagen blev bättre. (Efter att jag letat efter nycklarna i en kvart, hamnat bakom världens långsammaste bilkörare, fått leta efter parkeringsplats på två olika ställen när jag hade jättebråttom, glömt ena handsken i bilen och nästan förfrusit högerhanden och upptäckt att sömmen spruckit på ett par relativt nya leggings.) TGI(almost)F.


STJÄRNGOSSEN

skrivet: 2011-12-15 ♥ 14:30:00




BAD EVERYTHING DAY

skrivet: 2011-12-15 ♥ 09:46:26
Åh, vilket morgonhumör jag har ibland. Tur att N inte är hemma idag alltså. Allt är fel. Allt är fult. Jag är varm och helt plötsligt knackar vaktmästaren på dörren, hunden skäller och det enda jag vill är att sjunka genom golvet och smälta i helvetet. Men jag försöker fokusera på det positiva: jag har på mig ett par fina örhängen och en rolig dag att se fram emot så förhoppningsvis vänder humöret. Förhoppningsvis.


SMOOTHIE

skrivet: 2011-12-14 ♥ 18:35:33

Jag har precis kommit hem. Hälsade på en snabbis hos mami och passade på att dricka smoothie och titta på en dokumentär som hon hade spelat in till mig. Nu ska jag snart ha seminarium och jag är allt annat än pepp men det brukar ju gå bra så det gör det säkert idag också.

Annars har det inte hänt speciellt mycket idag. Jag har mest pluggat och halvsovit vid köksbordet. Hoppas verkligen att jag är piggare imorgon!


DOROTHY

skrivet: 2011-12-14 ♥ 11:27:26
Jag har ju glömt att visa er mina nya skor! Såg dem på Nelly för ett tag sedan och fick för mig att de skulle passa perfekt till min röda FCUK-kappa. Och det gjorde de! Färgen stämmer nästan exakt och skorna är dösnygga på. Inte helt osköna heller och enkla att gå i trots att klacken är relativt hög. Det negativa är att man måste vara lite försiktig när man har dem på sig eftersom de är gjorda i mockaimitation. Med andra ord: får endast bäras på torrt väderlag!




MELANCHOLIA

skrivet: 2011-12-13 ♥ 19:33:47
Ikväll har jag tittat på filmen Melancholia av Lars von Trier. Den var fantastisk! Men väldigt speciell. Antingen hatar man den och tycker att den är jättekonstig eller så sitter man helt fastklistrad och väntar på att få svar på alla frågor. Och grejen är att jag egentligen inte kan tala om vad den handlar om eftersom det förstör hela filmen men jag kan berätta om att den är uppdelad i två delar och att Kirsten Dunst spelar huvudrollen och att Charlotte Gainsbourg spelar hennes syster. Min favvis Kiefer Sutherland hade också en relativt stor roll vilket jag gillade. Det var roligt att se honom i en roll där han inte var actionhjälte eller alkoholiserad!

Summering: Filmen var magisk och oerhört stark! 5/5



PÅ NYMO

skrivet: 2011-12-13 ♥ 14:26:52

Gissa vem som var med på Nyhetsmorgon imorses om inte min söta hund! Jag skickade in ett Lucia-mms och vips så var han där i rutan, haha. Han ser kanske inte speciellt glad ut på bilden men gullig är han i alla fall!


LUCIAMORGON

skrivet: 2011-12-13 ♥ 08:54:31
Idag satsade jag på mysmorgon med Lucia-tv och varm choklad i soffan. Det kändes helt okej trots att jag bara sovit cirka 3-4 timmar (sömnpiller nästa?) och vaknade halv sex. Men än så länge känner jag mig faktiskt rätt så pigg så nu ska jag sätta igång och plugga järnet, så där som bara jag kan. Innan dagen är slut ska jag vara klar med torsdagens seminarium och ha börjat spåna lite på en essä inom rysk kultur. (haha, lite väl ambitiöst för en någon som inte sovit ordentligt?)





Vad hände igår? Plugg, Colin fick ett julbad och på kvällen lyxfikade jag med världens finaste tjejer. I övrigt var jag helt tom på inspiration och ord. Därav det dåliga bloggandet. Men idag är jag tillbaks igen. Wiiieee.

CHRISTMAS INSPO

skrivet: 2011-12-12 ♥ 16:38:43









we♥it

RUSSIAN NAVY

skrivet: 2011-12-11 ♥ 20:00:47
Jag tänkte avsluta den här dagen med veckans nagellack. Det har liksom glömts bort. Denna helgen har jag burit ett mörkblått lack med skiftningar i violett och rosa från OPI som heter Russian Navy. Jag har faktiskt haft det sedan 2007 men inte använt det speciellt mycket eftersom jag inte är jättetokig i blått. Men nu fick jag ett ryck och dammade av korken. Tycker nyansen är jättefin och lacket passar väldigt bra till jeans! Jag fotograferade naglarna i solljuset förut för att försöka fånga den vackra nyansen.



Nu ska vi kvällsmysa och titta på deckare under varsin filt. Hörs imorgon!

ADVENT

skrivet: 2011-12-11 ♥ 14:06:34




TREDJE LJUSET

skrivet: 2011-12-11 ♥ 11:23:33
Tredje advent visar sig från sin bästa sida med sol och frostiga hustak. Vi har tänt det tredje ljuset, ätit frukost och nu sitter jag i köket och plågar mig igenom lite kurslitteratur. Det är konstigt det där, att trots att det är intressant så är det tråkigt att läsa just för att man måste. Bitterljuvt och aningen masochistiskt. Men jag kämpar på. Och kanske är det så att det är tur i oturen för min del, att min pojkvän inte kan prata ordentligt en sådan här dag, när jag måste koncentrera mig på böckerna? Men var inte oroliga, jag passar upp på honom emellanåt, var så säkra!




TACK FÖR DENNA HELGEN, DITT AS

skrivet: 2011-12-10 ♥ 21:13:26
Jag och boyfriend ligger i varsin soffa. Det hände lite grejer igårnatt som resulterade i alldeles för lite sömn och besök på akutmottagning och röntgenavdelning idag. Som tur är var det inga allvarliga skador men nog så jobbigt för oss som drabbats. Ikväll har jag mest legat i soffan och yrat av trötthet vilket egentligen inte alls var tanken. Jag skulle läsa kurslitteratur som hejsan och skaffa mig lite bra framförhållning men det har inte riktigt gått att koncentrera sig överhuvudtaget. Vi får se hur det blir imorgon. Hursomhelst är jag jättestolt över att vara förlovad med världens bäste kille som vågar gripa in när ett slagsmål är på gång att starta. Du är bäst. ♥

Nu ska vi gå över till en vän och titta på El Clasico-matchen på canal+. Jag ser så där lagom sliten och trött ut men vad gör det? Om det är sviterna efter att ha legat vaken för att se till att pojkvännen inte slutar andas i sömnen får det väl vara så då. Och hala Madrid!


MARRY THE NIGHT

skrivet: 2011-12-10 ♥ 00:11:26
Hur cool är inte denna människan?!


BLOGGTIPS

skrivet: 2011-12-09 ♥ 15:47:00
Tänkte tipsa er om en jättebra blogg; Il Romanista. Okej, den handlar mest om Roma och jag är ju Madridista så egentligen borde jag hitta en annan fotbollskälla (höhö) men nej, jag gillar denna allra bäst! Och givetvis får man inte bara information om Roma utan om hela den europeiska fotbollsvärlden. Så klicka er vidare via bilden och hamna hos bloggvärldens coolaste babe som dessutom skriver både underhållande och intressant!


CK

skrivet: 2011-12-09 ♥ 13:11:25
Jag har sprungit omkring på stan och letat efter nya trosor idag. Mina har antingen gått sönder eller blivit för stora och nu är det nästan kris i lådan. Men jag hittade inga. Alla var fula och de som var fina fanns inte i min storlek. Hittade dock ett par Calvin Klein-hipsters i en söt, julig färg. De får duga så länge.



AND NOW IT'S OVER

skrivet: 2011-12-08 ♥ 21:30:45
Åh nu äntligen är tentan gjord! Det här har verkligen hängt över mig ett tag nu. Ni vet, faktumet att jag har en tenta men inte kan läsa på eftersom jag ska få en random text och sedan sammanfatta den. Sådant är så jobbigt! Men nu är det i alla fall klart och allt gick bra så nu kan jag pusta ut. Konstseminariet gick bra, det med förresten. Tur att man kan välja när man vill hoppa in i diskussionen. ;)

Nu har jag gjort mig en smörgås och ett glas oboy och tänkte greja lite med datorn en stund. Sedan ska jag lägga mig och läsa ur Idioten. Den blir bättre och bättre för varje sida. Man kan knappt sluta när man väl börjat ibland!


?

skrivet: 2011-12-08 ♥ 10:42:25

Hjälp. Så här ser det ut i min hjärna just nu. Massa namn på konstnärer, författare, poeter och kompositörer, namn på olika ismer och tidsepoker och namn på dikter, teatrar och balettsällskap men den stora frågan är fortfarande - har jag ens förstått något av det jag läst? Herregud. Vi får väl se ikväll på seminariet... Och till råga på det har jag ryskatenta idag klockan 17.00. Jag har inte nämnt den här på bloggen, dels för att jag inte hunnit och dels för att jag förträngt den. Vi ska nämligen få en hemlig text när det börjar och sedan sammanfatta den skriftligt och sedan diskutera den. Så egentligen kan jag ju inte förbereda så mycket. Men det känns ändå slappt... ÅH, vad jag önskar att denna dagen var slut. Blääääää.

IN BED WITH LEILA

skrivet: 2011-12-07 ♥ 21:19:46

Jag är förvisad till sovrummet. Eller, det var rättare sagt jag som förvisade mig själv hit när N hade cyklat hem tidigare från jobbet för att se på Champions League. Och egentligen gör det ingenting men tv:n i rummet är ju lite större. Men å andra sidan har jag rätt mysigt här bland kuddar och täcken. Dessutom har jag en kopp varm choklad på nattduksbordet och en clementin att smaska på. Så jag klarar mig nog.

Och förresten, vilka satans goda bakverk Leila gör idag! Jag dör lite här i sängen. Mums!


2011.12.07

skrivet: 2011-12-07 ♥ 10:01:54
Dagarna går så sjukt fort just nu. Jag hinner inte riktigt med. Igår läste jag i kurslitteraturen hela dagen och hade endast en liten paus för promenad med hunden och Desperate Housewives. Idag blir det dessvärre likadant men först måste jag göra ett ärende på stan och handla hem lite mat. Kylskåpet är tomt och likaså fruktkorgen. Så nu ger jag mig ut i snön en liten stund och sedan ska jag fördjupa migi rysk konsthistoria. Kanske behöver en godispåse till det förresten...


JULKORT 2011 DEL 6

skrivet: 2011-12-06 ♥ 16:00:00
Här är ett litet rött/silvergrått julkort. Det var ett av de första jag gjorde i år. Den stora stämpeln är nog en av mina favoriter faktiskt. Och bakgrundspapperet är himla fint det med.


SOPPLUNCH

skrivet: 2011-12-06 ♥ 13:47:31
Nu är jag så mätt i magen att jag skulle behöva ta en tupplur egentligen! Vi har nämligen varit hos svärmor och ätit lunch. Hon bjöd på en av mina favvisar: soppa med bröd och till efterrätt hade hon bakat kladdkaka. Hur kan man låta bli att proppa i sig ordentligt då? Det var riktigt gott!

Nu är jag hemma igen och jag fortsätta plugga. Idag är det bara läsning som gäller för jag ohyggligt många sidor att ta mig igenom till den ena kursen. Wish me luck!





LET IT SNOW

skrivet: 2011-12-05 ♥ 21:14:16
Jag är så saligt glad just nu. Det snöar! Marken är vit och gatlyktorna lyser upp de söta flingorna. Den här kvällen kunde nog inte slutat bättre. Jag har nämligen haft mami här också. Vi har ätit smörgåsar med varm choklad vid köksbordet och tittat på tv i soffan. Nu sitter jag ensam i köket för att snart sminka av mig och hoppa ner i sängen. Jag är galet trött och lässugen. Så det blir en tidig kväll idag igen. Men vad gör det? Kanske vaknar jag tidigt imorgon till ett vackert vinterlandskap!


JULKORT 2011 DEL 5

skrivet: 2011-12-05 ♥ 15:00:00
Ett helgrönt kort. Rätt så fint om jag får säga det själv. Och Viktor Rydbergs dikt Tomten är himla mysig tycker jag. Lite så där melankolisk, vemodig och vacker på en och samma gång. Eller är det jag som pluggat för mycket rysk litteraturhistoria?


EN VIT MORGON

skrivet: 2011-12-05 ♥ 09:29:20
Äntligen! Frost på taken, någon minusgrad och fullkomlig stillhet i trädtopparna. Som jag har längtat efter en ordentlig vintermorgon! Och just idag ska jag ut så det kunde inte vara mer perfekt. Jag ska nämligen till stan och fixa lite. Så bara för att det inte blåser och regnar ska jag nog ta cykeln. Ooops, nu har jag bråttom. Hörs lite senare!

Ha en fin måndag, allihop!


Älskar guldtröjan så mycket att jag har den på mig idag igen. Den är verkligen dösnygg! Och nej, jag har inte brytt mig om att bädda. Ska ju ändå gå och lägga mig igen ikväll. ;)

LÄGGDAGS

skrivet: 2011-12-04 ♥ 21:11:17
Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa tänkte jag. Jag har lite ont i huvudet och halsontet börjar smyga sig på igen så det är lika bra att kasta in handduken. För säkerhets skull har jag tagit två klunkar whiskey för att döda eventuella bakterier och med tanke på hur den smakade borde den skrämt iväg immunförsvaret också, haha.

PS. Titta vad jag hittade i garderoben! Ett par mjukstrumpor som matchar mina nya pyjamasshorts exakt. How cute!

Sov sött, hörrni. ♥



PÅ ÖNSKELISTAN

skrivet: 2011-12-04 ♥ 16:00:00
Ge mig dessa söta iPhoneskal! Märket Cath Kidston har massa olika varianter men just dessa tre tycker jag är allra finast. Så förhoppningsvis får min bästa kompis en lite mer romantisk look till nyår. Hoppas, hoppas!

ADVENTSFIKA

skrivet: 2011-12-04 ♥ 13:01:33
Mormor kom förbi en sväng. Vi tog en liten adventsfika, pratade böcker (hon läser typ 40 st om dagen) och lekte lite med Colin. Jag mår fortfarande lite konstigt i kroppen men smärtan i halsen har halverats (wiiee!). Det kan dock bero på alvedonen jag tog men förhoppningsvis var det bara något konstigt som tog över kroppen några timmar. Vi kan ju hålla tummarna i alla fall!


Nu ska jag fortsätta plugga. Denna veckan ska vi lära oss allt om det ryska samhällets sociala problem och faktum är att jag får lite ont i magen när jag läser. Jag visste inte att korruption och mutor var så utbrett som det faktiskt är. En genomsnittsryss betalar 450 rubel i månaden på mutor. Och torpeder är ungefär så där vanliga som de verkar på film. Ett mord kostar mellan 10.000-30.000 dollar. SJUKT! Man arbetar givetvis för att försöka utplåna alla dessa negativa förekommelser men något som är rotat så pass djupt kan knappast försvinna. Speciellt inte när det används mest av högt uppsatta personer. Läskigt.

WTF?

skrivet: 2011-12-04 ♥ 10:54:15
Det går inte så bra för mig just nu. Jag har haft världens halsont hela natten och det har fortfarande inte försvunnit så nu blir jag väl sjuk också. Men jag försöker att hålla modet uppe ändå och kokade mig lite te med clementinklyftor och honung i. Det hjälpte inte så mycket men var ganska gott. Dessutom har jag tänt lite ljus här hemma för att höja mysfaktorn när jag sitter och läser. Den ena boken är jag klar med så nu har jag bara 30 sidor kvar + tre jättelånga artiklar att läsa. Heja heja.



REDAN KVÄLL

skrivet: 2011-12-03 ♥ 21:40:36
Jag har haft huvudvärk idag igen. Men som tur är hade jag Alvedon hemma och även en världens-bästa-pojkvän som gav mig lite massage så nu är den så gott som borta. Annars har det inte hänt så mycket ikväll eftersom jag haft ont i huvudet. Vi har mest sett på tv, ätit en jättegod middag och frossat i glass. Nu ska vi sätta på en film och mysa lite till. Imorgon ska jag fortsätta plugga igen så det är väl lika bra att passa på!

PS. Skulle gärna tagit en bild på mig själv men jag ser ut som ett barn som är jättetrött och fått rosiga kinder, haha. Tror sömnbristen börjar komma ikapp mig.

GOLDEN

skrivet: 2011-12-03 ♥ 09:42:33
God morgon! Jag hade tänkt blogga igårkväll men så fick jag så himla ont i huvudet framåt kvällen och orkade bara ligga i soffan och titta på tv. Knappt ens det. Så himla typiskt när man för en gångs skull är lite ledig. Jaja. Idag mår jag i alla fall bättre och är på väg ut i regnet. Jag måste nämligen köpa ny concealer, dagkräm och lite annat smått och gott. För som vanligt tar ju allting i badrumsskåpet slut samtidigt, haha.

Jag börjar för övrigt bli väldigt less på vädret - okej att det är mildväder, plusgrader och blåsigt men måste det regna hela tiden? Julkänslan är verkligen noll!



Idag har jag på mig min nya guldtröja från Gina Tricot. Först var jag lite skeptisk till metalltrenden men nu tycker jag att den är supercool! Det piggar verkligen upp i höstrusket.

MYS

skrivet: 2011-12-02 ♥ 15:43:06

Jag har varit en snabbis på stan. Hämtat ut paket, köpt julklappar och lite kläder. Mysigast är lätt pyjamasshortsen från Gina! Hoppade i dem så fort jag kom hem och nu ligger jag i soffan och tittar på Dokument Utifrån. Ska snart tända lite ljus och så men måste vila lite till först. ;)


2011.12.02

skrivet: 2011-12-02 ♥ 12:17:02
FAN FAN FAN. Jag är lite sur just nu. Jag har nämligen vigt dryga två timmar av min dyrbara tid åt att läsa FEL kapitel i kurslitteraturen tack vare att läraren skrivit fel sidor i kursmaterialet. Perfekt liksom... :( Men skitsamma, det är väl bara att börja om. Ska peta i mig lite lunch så blir jag säkert på bättre humör sedan.

Annars då? Jo, idag mår jag faktiskt mycket bättre förutom att jag sover så himla dåligt. Jag har haft en rätt så jobbig vecka så jag antar att jag har svårt att slappna av. Fast nu känner jag mig rätt så pigg faktiskt. Jag vaknade vid halv sju och låg kvar i sängen en stund och tittade på tv, tryckte på iPhonen och kollade Adventskalendern (gillar den inte riktigt men ska titta några avsnitt till ändå). Sedan gick jag upp och tog en promenad med Colin, åt frukost, duschade, gjorde hårinpackning, läste det där sablans kapitlet, städade i köket och bäddade rent i sängen. Nu ska jag äta upp min lunch och fortsätta städa lite. Jag mår inte riktigt 100% bra om det är rörigt omkring mig. Så det är prio 1 just nu!

TRÖTT TJEJ

skrivet: 2011-12-01 ♥ 22:52:17
Jag har egentligen ingen aning om vad jag ska skriva men tänkte ändå lämna några rader. Idag har jag kämpat med en inlämningsuppgift till ryskan och haft seminarium om rysk litteraturhistoria och knappt ingenting annat. Jag känner mig sjukt understimulerad och behöver rycka upp mig lite imorgon så jag ska försöka gå en promenad, ta en lång dusch och sminka lite för en gångs skull. Det var ju ett tag sedan nu känns det som (sminket alltså!). Att slippa se en zombie stirra tillbaks i spegeln brukar få mig på bättre humör. Så nu ska jag hoppa ner under täcket och försöka sova gott. Annars kan jag ju lika gärna skippa allt det andra. Hörs imorgon! ♥

VECKANS NAGELLACK

skrivet: 2011-12-01 ♥ 13:12:44
Denna veckan har jag grafitgrå naglar med mycket skimmer. Lacket heter Lucerne-tainly look marvelous och kommer från OPI. Nagellack med skimmer eller glitter i sitter aningen bättre än de som är utan. Detta målade jag på i söndags kväll och det har knappt lossnat alls!


Nu ska jag fortsätta skriva. Jag har en hemuppgift som ska lämnas in senast idag där jag ska skriva 25-30 meningar om hur jag firar jul - på ryska. Tyckte att jag hade skrivit jättelångt precis men när jag räknade var det bara elva meningar, haha. Så jag får nog lägga i en extra växel om jag ska bli klar idag...

BILDER FRÅN ADVENTSFÖNSTRET

skrivet: 2011-12-01 ♥ 10:00:00
Tänkte visa er lite bilder på mitt adventspynt. I köksfönstret har jag en stjärna, några ljuslyktor och en sockertoppsgran i en mörkröd kruka. Lyktan på sista bilden ska naturligtvis stå utomhus men hade inte hunnit sättas på sin plats när bilden togs. Annars är det mest ljuslyktor som pryder mitt adventshem än så länge (förutom stjärnor och stakar i fönstren då). Och några blommor. Förutom granen i fönstret har jag två vita hyacinter, två amaryllis, en liten en och ett gäng röda tulpaner på vardagsrumsbordet. Blommor är så himla fint!













ForHair.se

Bling Skal