PACKAT OCH KLART

skrivet: 2011-02-28 ♥ 21:18:56
Nu har klockan blivit kväll. Jag är rätt så klar med packning och orkar inte studera mer. Bära eller brista, men nu lämnar jag köksbordet i två dagar och ägnar mig åt annat. Och det kan nog bli rätt så skönt. Jag börjar tröttna lite på hemmalivet. Det är inte det att det är tråkigt men för mycket rutiner som innebär myskläder tråkar ut mig. Men en sak i taget. Imorgon sätter jag mig ju på tåget igen. Men vi hörs nog en gång till innan dess.




TYRAS LISTA

skrivet: 2011-02-28 ♥ 20:00:34

När vaknade du imorse?
Svar:
Jag gick faktiskt upp klockan nio. Har nog aldrig känt mig så utvilad.

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Svar:
Att klockan förmodligen var alldeles för mycket men att det var skitsamma.

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Svar:
Ja, jag pratar med min mamma varje morgon men annars ringer jag ingen.

Vilket humör är du på?
Svar:
Ganska bra humör. Inte hungrig och inte för trött. Bra kombination helt enkelt.

Vad har du på dig just nu?
Svar:
OnePiece och ulltofflor. Mys!

Har du ont någonstans?
Svar:
Nej, faktiskt inte. Har haft ont i magen i ett par dagar men nu känns det bra. Det var nog tack vare tacosresterna. ;)

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Svar:
Jag är faktiskt inte sugen på något just nu. Kanske ett glas vatten i så fall.

Hur mycket var din senaste lön på?
Svar:
Det håller jag för mig själv men jag tjänade rätt så bra som tjänsteman. Fast nu är det snart slut på den lyxen.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Svar:
Jag köpte Expressen med Morden i Midsomer, Non stop, chips till Niklas och en mjölk. Intressant va?

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Svar:
Min blogg. Hihi.

Vad ska du göra idag och ikväll?
Svar:
Ikväll ska jag packa min ryggsäck med lite basgrejer för en övernattning, jobba lite med bloggen och förmodligen leka med Colin om han vaknar till liv.

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Svar:
Den allra första låten jag lyssnade på idag var White light moment med Tove Styrke. Men nu blir det nog ingen mer musik ikväll.

Varför ska man läsa din blogg?
Svar:
För att den är intressant/rolig att läsa givetvis.

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Svar:
Jag tittade förmodligen på Halv åtta hos mig precis som jag gör nu. :)

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Svar:
Min pojkvän brukar alltid säga att jag är söt. Speciellt när jag fått på mig OnePiecen så jag får väl gissa på det i så fall.

När fotade något senast, och vad?
Svar:
Jag fotade min eftermiddagsfika förut. Ska lägga ut den bilden sedan!

Kommer du göra av med pengar idag, på vad?
Svar:
Nej, nu ska jag inte ut mer idag. Pust.

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Svar:
Mitt egenmålade vita soffbord.

Vad tror du att klockan är?
Svar:
Jag tror inte, jag vet. 19:53.

Vad borde du göra idag?
Svar:
Packa klart, kolla tågtider och fila lite extra på ryskan.

Vad ska du ha på dig idag?
Svar:
OnePiecen, all the way.

Om du fick fråga en fråga till vem som helst, vem hade du frågat, och vad?
Svar:
Jag vet att jag har svarat på det hör förut; jag skulle vilja fråga Franz Kafka vad K står för. Bara för att få reda på om min teori stämmer.

 

 

PS. Alla som vill sno listan - go for it!


TRE DAGAR PÅ EN

skrivet: 2011-02-28 ♥ 14:55:42
Idag är det all work and no play som gäller. Jag ska försöka slå ihop tre dagar till en, alltså skulle jag behövt en klonad version av mig själv eller en jäkligt vass hjälpreda. Men nu har jag varken eller så jag får göra allt själv. Som tur är kan jag bocka av gymmet. Var där i morses och tränade två dagars övningar på två timmar. Och nu har jag fått mat i magen så nu sätter jag igång med resten på dagens agenda. Under de närmaste fem timmarna ska jag ha skickat i en inlämningsuppgift och fått lite mer insikt i rörelseverben i ryskan, packat ryggsäcken och gått en promenad. Varför håller jag på så här tänker ni? Jo, jag ska åka bort två dagar igen och därför vill jag se till att jag inte ligger efter någonstans. Just precis, framförhållning. Eller något.


MOBILBLOGG - Jag och hajen har lagt oss i ...

skrivet: 2011-02-27 ♥ 22:17:02

img_5119 (MMS)

MOBILBLOGG - Jag och hajen har lagt oss i sängen för att mysa och titta klart på Wallander. Jag har ätit så mycket tacos ikväll att jag knappt orkat resa mig upp ur soffan. Haha. Orkade inte ens godiset jag hade köpt.  Imorgon är det en ny vecka och jag ska ta tag i några saker som skjutits upp alldeles för länge. Men jag ska såklart klämma in ett träningspass, en promenad och lite tv-tid också. Of course.


DAGENS FRÅGA: TV

skrivet: 2011-02-27 ♥ 13:11:26
Vilken/vilka är din/a favorit serie/r?

Min absoluta favorit är 24. Det finns liksom ingenting bättre än den serien! Har alla boxarna och kan se varje säsong flera gånger om, man blir liksom aldrig uttråkad. Favorit i serien: Jack Bauer, of course.



Men utav det som går på tv just nu följer jag faktiskt ett par serier som är nästan lika bra. Och min tv-drog just nu är Vampire Diaries. Jag får allvarligt abstinens när jag inte fått se ett avsnitt på ett par veckor (tjuvkikar via internet). Jag har alltid gillat vampyrfilmer och mystiken kring det fenomenet och Vampire Diaries är en perfekt blandning av kärlek, spänning, snygga människor, våld och intriger utan att bli för kommersiellt eller icke-kommersiellt. Favorit i serien: Elena.



Just det, Gossip Girl är ännu en serie jag följer slaviskt. Det blir ju liksom inte fel när man blandar vackra människor i fantastiska outfits med chockerande intriger! Favorit i serien: Blair.



MEN! Jag följer en komediserie också, tro det eller ej. Och jag kan allvarligt erkänna att jag ÄLSKAR The Big Bang Theory. Tror aldrig jag skrattar högt åt något men denna serie är ett undantag. Jag skrattar nästan bara av att tänka på den. Hihi. Och jag är lyckligt lottad med vänner som har säsongerna på DVD. Igår såg vi på sju avsnitt här hemma. Det går liksom inte att sluta. Favorit i serien: Sheldon.


2011.02.27

skrivet: 2011-02-27 ♥ 12:35:32
Vad gör ni idag mina små solstrålar? Jag var uppe halv nio, fixade frukost och såg på Melodifestivalen. (Tycker att det är konstigt att det finns så många bra låtskrivare som gör hits efter hits men alla låtar som kommer till själva festivalen är verkligen bara medelmåtta. Synd. En liten parentes.) Sedan var det bara att sig i kragen, klä på sig ordentligt och gå en långpromenad med Colin. Ja, jag är faktiskt lite halvtrött efter gårkvällen. Det var verkligen svinkallt ute så jag när kom in blev det en varm dusch och nu har jag hoppat i OnePiecen och hällt upp en kopp kaffe med förhoppning om att få tillbaks en normal kroppstemperatur.



Idag är för övrigt en alldeles perfekt söndag. Om en timma tänkte jag åka iväg och handla lite och strosa i några butiker innan jag åker vidare till mysfika med girlsen. Och när jag kommer hem blir det tacos och myskväll med min boyfriend. Egentligen borde jag klämma in rörelseverb någonstans häremellan men jag känner inte riktigt för det idag. Det är nog bättre att ta en ledig dag idag och köra hårt med studierna imorgon igen. Ja, så gör vi.

GOING OUT

skrivet: 2011-02-26 ♥ 18:35:35
Nu är jag äntligen färgdigfixad. Bara lite parfym som saknas och partyväskan som ska packas. (Note to self: glöm ej en liten slant till garderoben.) Ikväll är det nämligen dags för jobbmiddag med mina arbetskamrater och många av dem kommer jag förmodligen aldrig att träffa mer. Så det ska bli jätteroligt att ses en sista gång (vi har inte jobbat ihop på minst en månad, i mitt fall två månader) och förhoppningsvis kommer så många som möjligt ikväll.

Kvällen till ära bär jag en ny klänning från H&M, klackar från Bianco och massa silveraccessoarer. Hade väldigt gärna velat ha en stor korallfärgad clutch också men har inte hittat någon än så min vanliga svarta får duga.

Hörs imorgon! ♥




BIG HAIR...BIG NAILS

skrivet: 2011-02-26 ♥ 14:07:17
Igår invigde jag jag mitt nyaste OPI-lack Big Hair...Big Nails från vår/sommarkollektionen Texas. Det blev minst sagt ...självlysande? Nja, färgen är väl inte riktigt så stark i verkligheten som den blev på bilden men näst intill. Fast nyansen är jättefin och kommer att vara ännu snyggare till sommaren! Bra köp helt enkelt.



Ps. Ignorera den pyttelilla lillfingernageln. Jag får ångest så fort jag ser den.

2011.02.26

skrivet: 2011-02-26 ♥ 09:40:33
Igår när jag skulle sova låg jag och tänkte på smörgåsrån. Jag vet inte varför men jag har varit väldigt sugen på det ett tag nu. Som tur var hade jag smörgåsrån hemma och har nu ätit några till frukost tills jag blev så mätt att jag var tvungen att lägga mig på soffan och ta igen mig. Klantigt, jag vet men det var så gott! Nu ska jag åka iväg till gymmet och träna lite kondition. Är så rastlös efter gårkvällen så jag behöver röra på mig lite.






SÖTASTE MINIPLÅNKAN

skrivet: 2011-02-26 ♥ 09:00:00
När jag var på Bokia häromsistens hittade jag en jättesöt "miniplånka". Etuiet är precis som det man får till busskorten fast med en annan design. Jag har dock inget busskort för tillfället men etuiet passar även perfekt för gymkortet! Jag har alltid det löst eftersom jag inte alltid har med mig hela plånboken när jag tränar. Så jag slog till på en variant med rosa blommor på. Det fanns flera olika utseenden men detta tilltalade såklart mig mest. Visst är det gulligt?



VAD GÖR NI IKVÄLL?

skrivet: 2011-02-25 ♥ 17:31:18
Jag är så happy! Jag ska nämligen ha myskväll alldeles själv ikväll. Jag ska fixa naglarna, färga ögonbrynen, lyssna på min älsklingsmusik och se på min favoritfilm Salt. Och dessutom köpte jag med mig glass, jordgubbar och lyxchoklad från affären förut - här ska det mysas på hög nivå! Så nu ska jag tända lite ljus och tvätta bort sminket och sätta igång. ♥


2011.02.25

skrivet: 2011-02-25 ♥ 17:18:21
Hej hopp. Träningen gick hur bra som helst förut! Jag crosstrainade i 50 minuter och gjorde massa magövningar och tränade armar och axlar tills jag skakade. Superskönt. Efter en varm dusch åke jag in till stan och tog en mysfika med min boyfriend och kollade in bokrean. Utbudet var rätt dåligt i år men jag hittade två fina böcker som fick följa med hem; Bara bullar (fina bilder, recept och fakta om bullar) och Stalins hemliga dossier om Hitler. Jag har stått och hållt i den boken förut men aldrig köpt den. Så föreställ er glädjen när jag hittade detta exemplar för bara 59 kronor! En bok om både Hitler och Stalin är ju som ett kinderägg deluxe för en historienörd som mig!








OFF TO THE GYM

skrivet: 2011-02-25 ♥ 09:27:48
Jippi! Jag blir så glad när träningen ger synliga resultat. Visst, man blir piggare, känner sig mer hälsosam och kläderna sitter bättre men när man ser att det hänt något känns det ändå lite bättre. Och lite så där halvsynliga magmuskler är ju lite fel till badsäsongen. Fokus, Sara, fokus.

Så nu sticker jag iväg och kör två timmar på gymmet. Först 45 minuters kondition och därefter ska jag beta mig igenom mitt träningsschema. Om jag inte minns fel har jag mage och axlar kvar denna veckan. Magövningarna är roliga men axlarna är mest jobbiga. Men jag ska kämpa på! Fokus, Sara, fokus!


SNART FREDAG

skrivet: 2011-02-24 ♥ 21:00:58
Har alla en mysig torsdagskväll? Ena halvan av mig slänger en mjukiskossa fram och tillbaka och den andra halvan försöker titta på Sveriges värsta bilförare. Man blir ju mörkrädd av hur en del kör bil. Fast själva programmet är ju väldigt underhållande (förutom att jag inte riktigt tål Adam Alsing) men det är inte lika roligt att möta på en sådan bilförare i verkligheten tänker jag. Hihi.



Så vad händer imorgon? Efter morgonrutin och lite ryska sticker jag till gymmet och kör järnet. Och när jag kommit hem, duschat och fixat iordning mig tänker jag att jag borde ut i civilisationen lite grann. (Hemmapluggdagar med vovvsen är mysigt men emellanåt måste man ju faktiskt byta miljö.) Så eventuellt kollar jag in bokrean, tar en snabbfika och handlar hem lite kvällslyx i mataffären. Om jag nu är på humör vill säga. Men det får vi väl hoppas.


HEMMA BÄST

skrivet: 2011-02-24 ♥ 12:07:20
Jag är allvarligt helt slut efter vår långpromenad. Vi gick ju strandpromenaden, som jag skrev förut, och istället för att gå hela gångvägen gick vi över isen och där var snön som seg kvicksand. Den bara sög ner fötterna och det var så trögt att gå så jag fick sätta mig halvvägs och vila. Aldrig mer! Jag har nog aldrig blivit så glad över att komma hem från en promenad som idag. Så nu fick jag tidigarelägga lunchen också. Har ju ingen energi kvar i kroppen över huvud taget. Så nu steks det pannkakor för fulla muggar och när de väl ligger i magen ska jag studera. Jag lovar!





Bilderna är tagna med min iPhone 4. Ibland blir bildkvaliteten suverän men inte idag.

2011.02.24

skrivet: 2011-02-24 ♥ 09:58:48
Hej mina vänner. Jag har varit vaken ett tag och suttit med ryskan. Idag repeterar jag personliga pronomen och prepositioner. Kände mig lite osäker på den biten så nu har jag skrivit upp massa ord i ett block. Tanken är väl att jag ska öva in allting också men det hinner jag inte med just nu. Vid tio ska vi ju gå vår dagliga långpromenad och just idag tänkte jag gå strandpromenaden med Colin. Det var ett tag sedan vi gick där och det är en väldigt lång runda som passar perfekt idag eftersom jag tänkte skippa gymmet. När jag kommer hem blir det varm choklad och study study study!


FINASTE FLASKORNA

skrivet: 2011-02-23 ♥ 19:26:05
Imorse slog det mig att jag har två av de tjusigaste parfymflaskorna som finns just nu. Och båda tillhör Marc Jacobs! Doften är ju absolut det viktigaste när man ska köpa en ny parfym (duuh) men designen gör absolut sitt, den med. En del flaskor är jättetråkiga och då väljer jag bort doften automatiskt (om den inte är outstanding vill säga). Men när det kommer till dessa två godingar får jag nog säga att de har både insida och utsida. Det ultimata givetvis.

Damer och herrar, jag ger er Lola & Daisy Eau so fresh:






TOPPAD OCH KLAR

skrivet: 2011-02-23 ♥ 16:23:07
Hej hopp! Nu är jag hemma från frisören med ett friskt och sommardoftande svall. Min bästa frisör Sophia har toppat, färgat utväxten, lagt en hårinpackning, fönat, plattat och volymbehandlat. Dessutom hade de köpt in nya produkter från märket Lanza som verkade superbra. Schampot och hårinpackningen doftade sommar (lite kokos typ) så nu kommer jag gå omkring och dofta på håret hela kvällen.




2011.02.23

skrivet: 2011-02-23 ♥ 12:40:13
Vilket strålande väder vi har idag! Och jag är på strålande humör (bortsett från huvudvärken som aldrig ger sig) och har precis ätit lite fruktlunch här vid köksbordet. Jag har en rätt så fullspäckad dag idag och har nu avverkat första halvan med träning, hundpromenad, dusch och mat. Det känns skönt!

Nu tänkte jag köra en sväng med dammsugaren och diska den lilla disken jag smutsat ned under morgonen. Sedan blir det till att byta om och skynda sig till frisören. Jag har inte varit och klippt mig på två månader och nu är mitt hår supertovigt i topparna så det ska bli hur skönt som helst att få bort det slitna! Ska även lägga lite färg i min utväxt som blivit lite väl markant. Håret känns ju över lag väldigt dassigt just nu tycker jag men så är det ju med allt denna perioden. Alla kläder är fula, håret är fult, ansiktet är blekt och man bara längtar tills man kan slänga av sig jackan och sola näsan i det fina vårvädret! Men idag råder vi bot på längtan med två timmars frisörlyx. Det borde göra tricket.


MOBILBLOGG - Jag har hamnat i sängen framf...

skrivet: 2011-02-22 ♥ 20:48:32

img_2692 (MMS)

MOBILBLOGG - Jag har hamnat i sängen framför en Champions League-match. För er som inte vet det så är jag ett stort Real Madridfan men kan inte se dem spela så ofta eftersom jag inte har den rätta tv-kanalen men nu så! Hörs imorgon igen och Hala Madrid!


BOKREA: HISTORIA

skrivet: 2011-02-22 ♥ 17:00:00
Tänkte tipsa om fyra roliga böcker jag hittade på Adlibris bokrea tidigare idag.

1. Ivan den förskräcklige - Rysslands förste tsar av Isabel de Madariaga. Ivan den förskräcklige regerade i Ryssland under 1500-talet. Han hann med både det ena och det andra och även om han inte var någon ängel kan det vara intressant att läsa Isabel de Madariagas tolkning av hans person. Vem var han egentligen? Förstörde han Ryssland? Slog han ihjäl sin egen son? Till exempel. 89 kronor.
2. Albert Speer - en biografi av Joachim Fest. Albert Speer var tredje rikets chefsarkitekt och hade i uppgift att förvandla Berlin till Hitlers drömstad Germania. Han säger sig själv ha varit opolitisk och neutral men dömdes ändå till 20 års fängelse i Nürnbergrättegången. Joachim Fest har även skrivit boken Undergången vars filmatisering blev en succé och står bakom mästerverket Hitler en biografi (står i min bokhylla men har inte lästs ut ännu). 69 kronor.
3. AK47: vapnet som förändrade världen av Michael Hodges. En intressant bok om kanske tiderna mest kända vapen. 55 kronor.
4. Pojken som överlevde Förintelsen av Thomas Buergenthal. Den här boken är en självbiografi om (och av) Thomas Buergenthal som är en av de yngsta som kom att överleva förintelsen. Han räddades från ett koncentrationsläger som elvaåring och kom sedan att bli en högt respekterad domare vid internationella domstolen i Haag. 79 kronor.


LUNCHDAGS

skrivet: 2011-02-22 ♥ 13:41:12
Nu mår jag bra igen. Huvudvärken är borta och jag har klarat av ett träningspass på gymmet, duschat och håller nu på med lunchen. Jag grillar en ciabatta i ugnen och ska äta den tillsammans med tomat, gurka och rödlök tänkte jag. Det ska bli jättegott! Förresten så snöar det här just nu. Inte mycket, flingorna är jättesmå, men lagom för att det ska se lite vintermysigt ut. I alla fall inifrån min varma lägenhet.





Uppdatering 14.04: Så jäkla gott!


PÅ ÖNSKELISTAN

skrivet: 2011-02-22 ♥ 10:23:21
Jag har haft en så där halvrolig morgon. En hund som är lös i magen och ville gå ut tio i sju och världens huvudvärk. Men nu har jag fått i mig frukost och druckit både grönt te och kaffe så nu känns det som om allting vänder förutom att jag fryser så oerhört. Gjorde det igår också. Kanske är det så att jag har en liten bacill i kroppen? Hoppas inte.

Hursomhelst så tog jag en liten paus från studierna precis och kikade genom Adlibris bokrea och hittade en hel del guldkorn. Men som vanligt är nummer ett på önskelistan inte med på rean. Och det är väl inte så konstigt med tanke på att boken precis släppts; Oligarkerna av Claes Ericson verkar hur bra som helst och jag SKA ha den boken. Fast det är ingen brådska. Hinner inte börja läsa den denna månaden ändå. Men önska sig kan man ju alltid göra.



"Ju tråkigare en bok ser ut desto större är chansen att jag ska tycka om den." - Smulan

D&G, JA TACK

skrivet: 2011-02-21 ♥ 21:39:36
Hur söta är inte dessa wedges från D&G s/s 2011?! Jag dör lite när jag ser det blommiga skon och längtar ännu mer efter sommaren än vad jag gjorde för en liten stund sedan. Om det fanns en liten bit rättvisa kvar i världen skulle dessa stå i min garderob imorgon. Tillsammans med nycklarna till en söt liten yacht. Typ.




2011.02.21

skrivet: 2011-02-21 ♥ 15:54:15
Hej! Jag har ju totalt glömt bort att blogga idag. Fy på mig. Fast å andra sidan har det inte hänt så värst mycket här hemma idag. Jag har läst lite ryska, lekt med Colin, gått en långpromenad och tränat i 90 minuter. På hemvägen hälsade jag på mormor som bjöd på rostat bröd och kaffe och nu har jag fastnat vid datorn med en videofil som måste förminskas så jag kan skicka den via mail (jag antar att jag inte måste skriva efteråt att jag inte har någon aning om hur det går till för det ska framgå via ordet "fastnat").

Hursomhelst, måndagen har hittills varit aningen grå men efter jag gav änglarna tillåtelse att lägga sig i mitt liv med fria tyglar blev den lite bättre. Dagen alltså. Keep up the good work, fellas.



PS. Myskläder is the shit.

CANCER SUGER

skrivet: 2011-02-21 ♥ 08:08:39
Tycker att alla ska läsas Tyras inlägg om cancer som publicerades igår. Jag håller med henne till 100% och tycker att alla som kan och vill ska hjälpa till att stödja forskningen så fler människor kan botas från denna vidriga sjukdom.

Heja Tyra!

Läs inlägget här.


ÄNNU EN KVÄLL

skrivet: 2011-02-20 ♥ 19:04:00
Nu är det återigen kväll och ännu en dag går mot sitt slut. Vi har städat klart här hemma och avnjutit en jättegod middag vid köksbordet med tända ljus. Efter det unnade vi oss lite chokladmousse och jag passade på att läsa ELLE i soffan när jag ändå hade ledigt. Imorgon ska jag återuppta allvaret i livet; påbörja en inlämningsuppgift i ryskan, ringa telefonsamtal och checka in på gymmet efter en veckas vila. Det ska faktiskt bli skönt att få komma igång igen. Förhoppningsvis lyser solen också!






DEKORERA MED BÖCKER

skrivet: 2011-02-20 ♥ 16:44:49
Jag tycker att böcker är så fina! Om jag var rik skulle jag ha ett stort rum fullt med böcker från golv till tak och en sådan där rolig stege som man kan rulla längs bokhyllorna. Men tills dess nöjer jag mig med två vanliga bokhyllor i vardagsrummet. Däremot tycker jag att det är väldigt fint att dekorera med något så enkelt som pocketböcker. Och helst med sådana jag inte börjat läsa ännu så att de ska locka ännu mer och bytas ut allteftersom.



Just idag hade jag bara två olästa böcker så jag fick fylla ut med Kafkas Processen längst upp. Resten av mina pocketböcker är på lån hemma hos bokmalen mormor.

2011.02.20

skrivet: 2011-02-20 ♥ 10:38:22
God morgon i det strålande fina (men ack så kalla) vintervädret! Jag är på bra humör och har varit vaken och städat sedan klockan åtta. Fast nu blev det en liten kaffepaus och samtidigt som jag tänkte blogga lite sitter jag och funderar på en lösning till ett väldigt stort problem. Jag har liksom flera års samling av ELLE och nu vet jag inte riktigt vart jag ska göra av den. Den får liksom inte plats i något skåp eller garderob och man kan ju inte bara lägga tidningar i högar på golvet. Någon som har några bra tips?


ONEPIECE & MELLO

skrivet: 2011-02-19 ♥ 19:46:49
Gissa om vi har jobbat hårt idag! Niklas har målat lite och gjort lite killgrejer (tunga lyft och sådant ni vet) och jag har fixat iordning all oreda på vårt kontor och gjort jättefint därinne. Sedan städade jag i hallen och började så smått i sovrummet men vips så var klockan sent och jag fick hoppa in i duschen och ställa mig i köket med middagen.

Så nu har vi ätit tacos och vilat lite i soffan en stund (absolut välförtjänt!) och tänkte titta på Melodifestivalen och äta hemmagjord chokladmousse. Imorgon blir det ännu mer städning så vi får passa på att unna oss nu på kvällen!


OPI + OPI

skrivet: 2011-02-19 ♥ 11:51:52
Här kommer lite bilder på mina nyfixade naglar. Jag har använt två nagellack. Först grundade jag två lager med Aphrodite's Pink Nightie och sedan lade jag två lager av Teenage Dream som överlack. Tyckte att det blev skitnyggt! Jag passade även på att fila ner naglarna litegrann. De var alldeles för långa för sitt eget bästa!






PRAY THAT YOU DROWN FIRST

skrivet: 2011-02-19 ♥ 09:50:04
Igår såg vi på läskiga filmen The Reef. Den var baserad på en sann historia om fem australiensare som gick på grund med sin båt ute till havs och tvingades simma omkring i vattnet tills de nådde land. Och nja, alla kom kanske inte riktigt fram som ni säkert förstår när ni tittar på bilden nedan. Visst, filmen kanske inte var av högsta klass men min största rädsla är att ligga och guppa i havet utan att kunna komma upp och inte se land någonstans så jag var livrädd genom nästan hela filmen.





Nu ska vi sätta igång och städa här hemma. Jag har gjort en jättelång lista på allt som behöver göras och jag ska börja med att stryka världens tvätthög och sedan blir det papperstjänst på kontoret.

PANCAKE FRIDAY

skrivet: 2011-02-18 ♥ 17:36:10
Oj oj oj, vilka goda pannkakor jag stekte förut. Mumsfillibabba! Om jag hade bjudit på dem i Halv åtta hos mig hade jag säkert fått tio poäng av alla gäster! ;) Efter maten fixade jag naglarna och grejade lite med datorn och sedan råkade jag somna i soffan. Men det gjorde ingenting för nu känner jag mig piggare och gladare än vad jag gjort på flera dagar! Och som sagt, jag fixade naglarna men nu är det så mörkt ute att det är svårt att fotografera resultatet så ni får hålla er tills imorgon. Sorry.







FÖRRESTEN - Är det någon som är bra på att installera skrivare utan själva cd-skivan? Jag har försökt att ladda ner drivrutiner och allt möjligt men det går bara inte. Alla seriösa tips mottages hjärtligt!

TVÅ NYA FLASKOR OPI

skrivet: 2011-02-18 ♥ 14:43:55
Tänkte visa upp mina nya familjemedlemmar Teenage Dream och Big Hair...Big Nails! Visst är de fina? Jag är faktiskt i full gång med manikyr nu i skrivande stund. Otur i turen var att jag gjorde manikyr igårkväll men det är ju bara att gilla läget och börja om! Vilket lack jag valde att inviga först får ni se sedan!

Teenage Dream (till vänster) kommer från Katy Perrys kollektion och Big Hair...Big Nails (till höger) är från vårens Texas Collection.






HAPPIEST SAD GIRL IN THE WORLD

skrivet: 2011-02-18 ♥ 13:16:48
Ibland har man tur! Idag fick jag en försenad födelsedagspresent och i den låg min nya förälskelse Daisy Eau so fresh! Jippi, eller vad! Och gissa om jag har parfymerat mig nu och det doftar verkligen fantastiskt i hela lägenheten. Mums! (En parentes här där jag måste säga att jag verkligen har världens bästa människor omkring mig. Inte för att jag får underbara presenter utan för att de helt enkelt är bäst genom att bara vara sig själva. Det betyder mycket, speciellt när man är simmar lite under isen. ♥)

Nu ska jag ställa mig och steka pannkakor. Och det doftar ju också jättegott men jag vet inte riktigt om parfym och pannkaksdoft kommer att blanda sig på ett bra sätt men det återstår väl att se... :)






YOU TRY TO TAKE THE BEST OF ME GO AWAY

skrivet: 2011-02-17 ♥ 19:02:16
Egentligen borde jag inte vara så här trött efter att ha varit hemma hela dagen och läst ryska. Men jag känner mig helt utmattad i hela kroppen och speciellt i huvudet. Så därför tänkte att jag skulle skämma bort mig själv lite ikväll. Jag tog nyss ett varmt bad i barnolja (så nu är jag mjuk som en bebis) och nu tänkte jag fixa naglarna och medan lacket torkar ska jag se på Vampire Diaries och äta glass. Tur att jag inte frossar varje gång jag mår dåligt för då skulle jag rulla omkring som en boll vid det här laget...


I ♥ DAISY

skrivet: 2011-02-17 ♥ 12:00:00
Igår blev jag nykär. I Marc Jacobs senaste doftnyhet Daisy Eau so fresh. Jag sprejade på mig doften och några timmar senare stod jag jag och vek silkespapper och undrade vad det var som doftade så sjukt gott. Var det handkrämen? Tvålen jag tvättat händerna med? Nej, det var ju nya underbara Daisy som blommat ut i nacken!

Parfymen är klar, blommig och fruktig. Toppnoterna innehåller bland annat krispiga hallon, vildros och solmogna plommon och blandas sedan med basnoterna musk och cederträ.

Om något ska vara vårens måste i min garderob får det nog bli denna parfym á la Marilyn Monroe. Jag föredrar ju förstås att sova med kläder på men om jag måste välja mellan parfym och en tisha blir det utan tvekan Daisy Eau so fresh!




SOVMORGON

skrivet: 2011-02-17 ♥ 10:41:10
Idag tog jag en lång sovmorgon. Jag var helt utmattad av veckans bravader och behövde sova ut. Så klockan halv nio (det är sovmorgon för mig!) gick jag upp och fixade lite frukost och nu sitter jag vid köksbordet och studerar inför eftermiddagens seminarie. Jag har flyttat min seminarietid till 15.00-16.30 för då är man inte så trött (annars hade det varit 19.00-20.30) och så får man lite kväll efteråt också. Och just denna kvällen ska jag se två avsnitt av Vampire Diaries och det ser jag verkligen fram emot. Jag skulle sett dem i tisdags egentligen men så dök det upp lite annat och samma var det igår men nu äntligen!



(Tramsigt-VP-babbel-ALERT - Efter avsnitt tio känner jag mig lite mer Team Damon än Stefan. Stefan har varit lite tråkig på sistone. Han har tappat den där I'll-rock-your-world-blicken som Damon alltid haft. Fast jag hejar nog på Stefan ändå. Eller?)

EXPECTO PATRONUM

skrivet: 2011-02-16 ♥ 21:17:50
Ibland vill jag kunna vifta med trollspöet och Expecto Patronum:a alla skitgrejer som händer mig just nu. Nej, jag sitter inte kvar på cafét och läser ryska dagstidningar. Jag har varit hemma i över ett dygn nu men inte haft någon ork att sätta på datorn förrän nu. Idag har jag motat bort mina sorrows med benvaxning, stört god lunch och ett par nya walkingskor. Imorgon ska jag ta nya tag och bara mysa omkring i hemmets trygga vrår i tofflor, slarvig fläta och mjukisbyxor. Och kanske på fredag också. Och på lördag. Men däremellan avreagerar jag mig på bloggen genom att visa upp vad jag shoppade igår och vad jag kärat ner mig i under dagen. Så håll utkik.



MOBILBLOGG - Score! Jag har efter mycket l...

skrivet: 2011-02-15 ♥ 16:26:00

img_4530 (MMS)

MOBILBLOGG - Score! Jag har efter mycket letande hittat TVÅ tidningar på ryska. Så nu blir det lite caféläsning innan tåget kommer. Jippi.


VALENTINES

skrivet: 2011-02-15 ♥ 10:00:00
Jag pysslade ihop några alla hjärtans dag-kort i söndags. Tyckte de blev riktigt söta! Hoppas de blev uppskattade av de som fick dem igår! ♥






MOBILBLOGG - God morgon från frukostbordet...

skrivet: 2011-02-15 ♥ 09:11:04

img_0798 (MMS)

MOBILBLOGG - God morgon från frukostbordet. Idag blir det mys, fika och eventuellt lite shopping innan jag sätter mig på tåget och åker hem. Egentligen hade jag velat vara hemifrån några dagar till men livet tillåter inte mer ledighet just nu.


ALLA HAR ETT HJÄRTA OCH DET HÄR ÄR TILL MITT

skrivet: 2011-02-14 ♥ 15:00:00





GLITZERLAND BY OPI

skrivet: 2011-02-14 ♥ 12:00:00
Jag lessnade på bubbelgumsnaglarna igårkväll. Vissa nagellack kan jag ha vecka efter vecka men en del tröttnar jag på efter bara någon dag. Egentligen var jag sugen på ett silvervitt lack (måste köpa!) men jag hade bara silvergråa nyanser och jag ville inte ha så mörka naglar så det fick bli guldskimrande Glitzerland från OPI. Tyckte det blev lagom gulligt och naturligt.


skrivet: 2011-02-14 ♥ 09:02:58
God morgon alla hjärtan! Jag har precis ätit frukost och piggat upp mig med lite kaffe, volymbehandlat håret och klätt på mig (ja, allt på en gång). Om en timma ska jag nämligen sätta mig på ett tåg och resa söderut i landet. Men no worries, jag kommer hem imorgon igen och har tidsinställt två inlägg idag och ett imorgon till er! Dessutom ska jag försöka mobilblogga någon gång under dagen också - om möjligheten finns. Någon dag kanske jag talar om vart jag åkte och var jag gjorde denna dag men tills vidare håller jag det kapitlet hemligt.

Men jag ville ändå passa på att önska alla er en fantastiskt fin alla hjärtans dag! Och ni som inte har någon pojk- eller flickvän att fira, skäm bort er själva eller en vän med en god fika eller något annat mysigt! Och se till att kramas lite extra mycket idag! Den här dagen är visserligen, till stor del, till för handeln men kärlek handlar faktiskt inte om presenter och konsumtion - det kan visas och förmedlas på så många andra sätt! ♥


IGNITE THE LIGHT AND LET IT SHINE

skrivet: 2011-02-13 ♥ 14:52:18
Denna dagen fortsätter att vara både bra och strålande vacker! Jag har kommit hem från en runda i mataffären och en alla hjärtans dag-fika med mormor på mysigaste Limtorget. Efter en promenad med Colin värmde jag en matlåda och nu sitter jag med min söta cupcakesmugg och dricker hasselnötskaffe. Den närmaste timman ska jag fixa lite med datorn. Har massa cd-skivor med övningar till min ryskabok som måste rippas och läggas in på min MP3, skriva några mail och lite så där. Men när det är klart ska jag nog pyssla lite! Det var längesedan.






Прекрасный воскресенье утром!

skrivet: 2011-02-13 ♥ 10:18:47
Jag älskar söndagar! Då kan man passa på att mysa, äta god frukost och gå promenader om det är fint väder. Och precis allt det ska jag göra idag. Fast promenaden är redan avklarad. Drog på mig termobyxorna direkt när jag hade vaknat och gick en långis med Colin. Det var femton minusgrader men solen höll på att stiga upp och det värmde lagom mycket mot slutet!

Nu har jag ätit massa frukost så jag kan stå mig ett tag. Ska nämligen iväg och göra några ärenden nu på förmiddagen. Tur att solen skiner för då blir det inte så motigt att gå ut igen! Femton minus är ju faktiskt rätt så kallt för oss i denna delen av Sverige.






GULLIGASTE KOPPARNA

skrivet: 2011-02-12 ♥ 19:14:19
Tänkte introducera mina nyaste koppar. Så supergulliga att det knappt är sant. Typ. Jag fick dem i pre-alla hjärtans dag-present idag och har faktiskt redan hunnit inviga dem. Och jag kan tala om att de var jättegoda att dricka ur. Ni vet, en del koppar/muggar är jättegoda att dricka ur och en del är bara fina. Men de här var verkligen både och! Ska diska rent båda nu så jag använda dem imorgon igen. ♥








I'M INDI-A MOOD FOR LOVE

skrivet: 2011-02-12 ♥ 13:00:00
Veckans nagellack är färgstarkt i bubbelgumsceriset. Jag var lite sugen på färg och rosa och då hittade jag detta som jag faktiskt använde flitigt för två år sedan. Lacket kommer från OPI och heter I'm indi-a mood for love.



PARANORMAL ACTIVITY 2

skrivet: 2011-02-12 ♥ 09:41:56
Igår släckte vi ned hela lägenheten (nästan), plockade fram massa chips och dip och satte oss i soffan för att se på Paranormal Activity 2. Första delen var inte så hemsk men mot mitten och slutet fick jag rejält med handsvett vill jag lova! Egentligen är det inte så läskigt för man vet ju att något ska hända men när det väl händer blir man skiträdd i alla fall. Haha. Jag gillade för övrigt slutet. Tyckte att det knöt ihop första filmen och uppföljaren jättebra!

Har ni sett filmen? Vad tyckte ni?


2011.02.11

skrivet: 2011-02-12 ♥ 09:34:17
Jag ska försöka fatta mig kort (tur att jag bemästrar tangentbordet i turbofart) eftersom internet kommer och går. Tror att det kan vara min datorn som är boven i dramat men eftersom varken jag eller N är utbildade internetexperter så är det lite svårt att veta...

Jag ska hursomhelst till stan idag. Det är femton (!) minus så jag ska ta på mig allt i päls jag kan hitta i garderoben så jag inte fryser ihjäl. Efter fyra timmars jobb ska jag och bilen åka hem och förhoppningsvis hörs vi efter det! Ett litet tidsinställt inlägg publiceras medan jag är borta som kompensation för att jag fick lov att vara så frånvarande igår. Tur att jag hade min iPhone så jag inte blev helt utan kontakt med omvärlden. ;)


MOBILBLOGG - Mitt internet ligger nere av ...

skrivet: 2011-02-11 ♥ 15:55:20

img_3115 (MMS)

MOBILBLOGG - Mitt internet ligger nere av någon konstig anledning. Så himla typiskt när man har massor att blogga om. Tänkte bara berätta att vi ska äta en jättegod middag snart och se på en deckare. Och ikväll blir det en rysare med massa godis. Mysigt!


FREDAGMORGONSNÖSTORMKALLT

skrivet: 2011-02-11 ♥ 09:13:10
God morgon! Jag vaknade supertidigt idag så jag har hunnit med en hel del nu på morgonen. Ätit frukost, lekt med Colin, fixat iordning mig och skrivit klar och skickat in en inlämnningsuppgift i ryskan! Heja mig. Nu ska jag gå en liten promenad i snöstormen med Colin och sedan åka till gymmet. Jag hoppade över träningen igår eftersom jag behövde studera så idag är jag riktigt laddad! Tänkte köra lite extra hårt så jag klarar mig ända tills på måndag!



Nu drar jag på mig termobyxorna! :D

TEXAS COLLECTION BY OPI

skrivet: 2011-02-10 ♥ 21:00:38
Nu äntligen har OPI:s vår/sommarkollektion släppts! Detta året är inspirationen Texas och man blandar allt från lila till brunt. Jag tycker att kollektionen är ganska skojig samtidigt som den är lite upprepande. Visserligen blir de rosa/lila/cerisa:a nyanserna så kallat "sorbet-like" på naglarna men jag måste nog se dem i verkligheten innan jag bestämmer om jag vill köpa dem! Alltså inget to-die-for-craving här inte. Däremot gillar jag den ljusa lattenyansen på San Tan-tonio. Fast det är ju ingenting som skriker vår direkt, brunt alltså. Snyggast av sorbetlacken är förmodligen Big Hair...Big Nails. Den är så där lagom fruktig och härlig. Skulle passa på en hand som bär omkring på en smarrig sommardrink en het utekväll!

Vad tycker ni om årets vårkollektion? Tummen upp eller tummen ner?




DUMLEMUFFINS ÄR GOTT

skrivet: 2011-02-10 ♥ 13:56:04
Jag har bakat igen. Denna gången blev det dumlemuffins efter Leilas recept ur boken A Piece of Cake. Tror förresten inte att man kan misslyckas med något av hennes recept. Det blir alltid lika gott!




VINTER IGEN

skrivet: 2011-02-10 ♥ 10:55:17
Då var det dags igen. Snö, snö och mera snö. Jag har precis kommit in från en promenad med min hund. Han blev som vanligt överlycklig när han fick syn på de vita flingorna men jag blev lite sur. Jag beställde ett par nya walkingskor igår och nu kommer jag få vänta ännu längre innan jag kan inviga dem. Hursomhelst, vi lekte lite ute och Colin fick springa lös i snön för det tycker han är så roligt! När vi kom hem skottade jag upp hela entrén och blev alldeles genomsvett. Men det har väl sin charm, det med...








EN HELT VANLIG ONSDAGSKVÄLL

skrivet: 2011-02-09 ♥ 22:10:36
Vad gör jag en helt vanlig onsdagskväll klockan 22.04? Jo, jag sitter vid köksbordet och skriver in ryska verb i ett litet block från Ordning & Reda. Jag skriver ett verb per sida och antecknar hur man böjer dem i presens, imperfekt, perfekt och futurum. Hittills har det blivit 27 stycken och jag är snart klar. Nej, det är inte alls så att det bara finns ca 30 ryska verb utan det jag menar är att jag skriver upp de verb vi har gått igenom i kurserna hittills. Riktigt bra faktiskt. Men nu går ögonen tyvärr i kors så det är nog bäst att jag fortsätter imorgon bitti igen.

God natt. ♥




SVAMPPASTA

skrivet: 2011-02-09 ♥ 19:14:11
Ni som följer min blogg kommer kanske ihåg att jag väldigt sällan lagar mat. Och när det väl händer så är det oftast något välbeprövat som jag kan utantill och då brukar jag variera mellan kanske fyra olika rätter. Om jag inte hade haft min pojkvän hade jag säkert levt på pastasallad, tacos och choklad!

Men hursomhelst, ikväll lagade jag en alldeles ny rätt alldeles på egen hand - svamppasta! Jag hittade receptet via ArlaKökets app på min iPhone förra veckan och tänkte direkt att det verkade gott. Det är ingen krånglig maträtt och den är faktiskt ganska billig dessutom. Och vegetarisk! Däremot funderar jag på att steka kyckling som tillbehör nästa gång. Då blir det lite mer matigt. Tror även att trattkantareller passar jättebra i receptet. Jag använde champinjoner, skogschampinjoner och höstkantareller (egenplockade från frysen) idag eftersom det var det som fanns i affären.



Receptet finns här. Obs! Salta och peppra ordentligt. Det tog ett tag innan såsen fick någon smak. Och välj ett smakrikt vin.

TVÅ TIMMAR I GYMMET

skrivet: 2011-02-09 ♥ 14:07:26
Jag har precis kommit hem från gymmet. Det var nästan tomt idag så jag passade på att göra lite extra övningar som jag inte tycker om att göra när det är massa folk runt omkring. Först blev det 40 minuter motion på Crosstrainern och sedan körde jag axlar och mage från mitt träningsschema men även lite biceps. Så nu känner jag mig jättestark och framförallt pigg! Det är nog det bästa med träning - att man mår så bra i psyket efteråt.

Nu ska jag äta upp min smörgås och hoppa in i duschen för snart kommer min boyfriend hem från jobbet! ♥

BRIGHTER THAN THE MOON

skrivet: 2011-02-09 ♥ 11:48:20
Jag är inget Katy Perryfan men den här låten talar till mig just nu.
Den ger mig hopp och gör mig glad. Och videon är riktigt fin.


FRUKOST

skrivet: 2011-02-09 ♥ 08:40:35
Jag sitter med en kopp kaffe och två frallor jag köpte på ett bageri igår. Supergott. Himlen är alldeles klar och marken är perfekt frostig för att jag och Colin ska kunna gå en långpromenad sedan utan att bli leriga om tassarna.

Idag står ryska på schemat. Och efter det blir det en tur till mataffären och en runda på gymmet som vanligt. När jag kommer hem tänkte jag laga middag till Niklas alldeles på egen hand. Jag hittade ett så gott recept på min ArlaKöket-app i veckan nämligen. Delar med mig om det blir tummen upp!




SEGERTÅGET

skrivet: 2011-02-08 ♥ 15:13:23
Idag har jag varit riktigt duktig! Fixat papper på jobbet, varit på Apoteket, tränat (30 minuter joggning och 15 minuter i gymmet) och gått en halvtimmas promenad! Nu ska jag skriva klart en inlämningsuppgift till ryskan och efter det tycker jag att jag förtjänar lite kvällsmys så jag tänkte åka hem till mami och äta middag och kanske se en film. Det låter väl rätt så bra?

PS. Har faktiskt hunnit med en kopp kaffe och en semla idag också. Man får passa på medan semlorna finns! Tänkte förresten göra egna semlor någon dag. Är det någon som har ett bra recept att tipsa om? (Helst ett där det inte blir så många.) Det ska vara riktigt saftiga bullar!




EN BIT PÅVÄG

skrivet: 2011-02-07 ♥ 21:32:05
Oj, vad vi har fixat och donat idag. Hängt upp en ny lampa, sorterat dvdfilmer, dammat av böcker, torkat av golvlister och allt möjligt. Men vi är långt ifrån klara. Nu är det storstädning i hela lägenheten som gäller. Dessutom har jag ett gäng prydnadssaker som står på köksbordet... Egentligen vill jag inte ha dem framme, inte för att jag inte tycker om dem utan mer för att de gör ett rörigt intryck. Men vi får se hur det blir med den saken.







Imorgon blir det nog inte så mycket fixtid för min del. Först ska jag till jobbet, sedan träna och på eftermiddagen åker jag hem till mami och hälsar på och emellan alltihop ska jag skriva klart en uppgift till ryskan. Med andra ord stiger jag upp klockan sju så jag får en extra timma tillgodo.

(Och ja, Dom kallar oss artister med Oskar Linnros var förbannat intressant.)

FÖRBASKADE RÖRA!

skrivet: 2011-02-07 ♥ 10:49:29
God morgon. Jag har suttit här och försökt komponera ihop femton meningar om mig själv på ryska. Och nu är jag klar. Problemet är att det är en sådan förbaskad röra i min lägenhet just nu vilket gör det svårt att koncentrera sig. Jag skulle vilja lägga allt åt sidan och bara städa och plocka iordning i några timmar. Men jag måste ju försöka kombinera.

Eftersom vi har köpt nya bokhyllor och rensat ut de gamla står det nu ett tiotal fulla papperspåsar på vardagsumsgolvet med böcker, filmer och allt möjligt skräp som ska rensas och dammas. Köksbordet är fullt av prydnadssaker och hallen är bombarderad med Ikeaförpackningar som ska slängas.

Egentligen behöver jag spendera hela dagen med ryskan men nu måste jag ta en promenad med Colin och sedan börja röja lite i vardagsrummet. Det känns som ett never-ending-project men jag måste verkligen sätta igång.

Bli inte rädda nu men här kommer lite bilder från mitt kaos;






TV FRÅN SÄNGEN

skrivet: 2011-02-06 ♥ 20:56:38
Hej och hå. Vi har byggt möbler hela kvällen. Eller Niklas har byggt möbler och jag har assisterat med min blommiga hammare och mina smarta idéer. ;) Allt är i alla fall ihopskruvat nu så imorgon ska jag försöka kombinera rollerna som ryskastudent på hal is och heminredare. Men ikväll myser vi i sängen framför tv:n. Jag har precis proppat i mig lite glass och nu ska jag krypa ner under täcket och titta på Wallander.




HEMMA

skrivet: 2011-02-06 ♥ 16:24:07
Vilken dag. Ikea var fullt med människor som gick ivägen och barn som lekte, skrek och stojade. Inte alls en bra kombination med dagen efter-huvudvärk men vi fick tag i de möbler vi skulle ha och skyndade snabbt ut. Sedan väntade en två timmar lång bilresa hemåt och jag försökte hålla humöret uppe genom att sjunga med i alla radiolåtar och dricka massa vatten. När vi äntligen kom hem fixade jag iordning tacos och när det lagt sig i magen var jag bara tvungen att powernapa. Skönt!

Nu ska vi sätta igång och bygga ihop bokhyllor. Men först lite kaffe så vi inte somnar bland alla skruvar och träskivor.





Just det. Ett liiiitet impulsköp blev det allt. Och kanske inte så litet egentligen. ni vet ju att jag älskar vithajar så jag kunde inte motstå. Visst är han söt?


MOBILBLOGG - Jag sitter i bilen påväg till...

skrivet: 2011-02-06 ♥ 10:52:22

img_3405 (MMS)

MOBILBLOGG - Jag sitter i bilen påväg till Ikea. Kanske inte det optimala efter en festkväll men det går bra. Har fått på mig Conversen också. Kände mig riktigt less på kängorna idag. Hursomhelst, vi är väl framme om en kvart typ och då är det snabbt in, snabbt ut som gäller. Alltså inga impulsköp. Så med andra ord - nästa vecka kan jag äntligen visa er mitt nya, fina vardagsrum! Hörs sedan.


GETTING DRESSED

skrivet: 2011-02-05 ♥ 17:42:38
Klockan närmar sig 18.00. Jag försöker bestämma vad jag ska ha på mig ikväll. Har hoppat i en svart klänning och det känns som att det kanske kan bli den, ett par fina strumpbyxor och lite guldsmycken. Jag ska nämligen bort på tjejkväll! Det ska bli jätteroligt för det var ett tag sedan vi samlades med vinflaskorna nu.

Ha en fin kväll allihop så hörs vi imorgon. ♥




2011.02.05

skrivet: 2011-02-05 ♥ 11:18:42
God morgon! Jag har lekt hemmafru i några timmar; diskat, strykit tvätt, dammsugit och plockat iordning lite. Så tråkigt men det är skönt när det väl är gjort. Nu väntar jag på att N ska komma hem med bilen så jag kan åka och träna i någon timma. Sedan ska jag hem och fortsätta greja. Jag behöver göra iordning på massa papper och måla klart soffbordet. Jag har målat två lager färg men kanske får lägga ett tredje på bordsskivan längst upp. Får se när den har torkat.


NEMO NISI MORS

skrivet: 2011-02-04 ♥ 09:00:00
I min familj ger vi aldrig upp.


EARRINGS

skrivet: 2011-02-03 ♥ 16:47:52
Jag hittade ett par söta örhängen igår. Lagom stora, lagom festliga och lagom silvriga. De blir snygga till resten av min pärlsamling när man vill ha lite större bling i öronen istället för småpärlor. Finns på Glitter för 129 kronor!


UTFÖRSÄLJNING

skrivet: 2011-02-03 ♥ 14:41:45
Igår snubblade vi över en relativt stor utförsäljning av böcker i Skövde. Alla böckerna kostade 25 kronor oavsett tidigare pris vilket är sjukt billigt så jag gick en runda och kom ut med fyra roliga böcker till mig själv (och en present).



Förintelsen inför rätta - en bok som skildrar rättegången mellan författaren Deborah Lipstadt och historikern David Irving. Irving hävdar att förintelsen aldrig ägt rum och har stämt Deborah Lipstedt, och hennes bokförlag, för förtal efter att ha skrivit och publicerat en bok om så kallade förintelseförnekare. Spännande!



Den vita borgen - Orhan Pamuks tredje bok som handlar om en ung italienare som blir tillfångatagen av pirater och förs till Istanbul där han blir slav hos en vetenskapsman.



Den ryska tiden i världshistorien - lite Rysslandsfakta från 1500-talet till Sovjetunionens sammanbrott 1991.



Politiska mord - historikern Göran Rystad skildrar mord och mordförsök (på bland annat Leo Trotskij, John F. Kennedy och Julius Caesar) från antiken till nutid. Också jätteintressant!

2011.02.03

skrivet: 2011-02-03 ♥ 14:13:57
Vad gör Smulan idag? Jo, först var jag en sväng på jobbet och fikade och skrev ut massa papper. Vad jobbigt det är att inte ha en skrivare hemma. Hursomhelst, efter det åkte jag till gymmet och tränade bort lite ilska. Rätt skönt! På hemvägen åkte jag förbi mataffären för att skicka tillbaks en grej till H&M och dumpa kläder i en container som ska till Afrika. Nu har jag nästan precis kommit hem. Åt lite soppa till lunch och tänkte nu hoppa in i duschen, brygga lite kaffe och sätta mig med ryskan. Första seminariet är klockan 19.00 ikväll!


FRAMTIDSPLANER OCH SÅ

skrivet: 2011-02-02 ♥ 20:14:42
Nu är jag hemma igen. Dagen har spenderats i Skövde och jag har gått på möten och diskuterat min framtid. Jag har trots mycket velande bestämt riktning men hade hoppats på att vägen dit skulle vara lite enklare. Varför verkar det som om min stig är full med så många omvägar? Imorgon ska jag börja efterforskningarna på olika hemsidor och dubbelkolla behörigheter. Allt ska tydligen behöva göras själv.

Och just det, shoppingen. Jo, visst hittade jag lite här och lite där men jag kan inte säga att jag blev positivt överraskad över utbudet i Skövdes butiker. Jag hade sett mest fram emot att botanisera inne på Indiska men där hittade jag inte en endaste mugg att ta med mig hem! Annars brukar jag ju få välja bort muggar bara för att det blir för många... Och så var det ungefär i varenda butik. Lite tråkigt men det kommer fler shoppingdagar. Kanske att jag unnar mig något redan imorgon efter jag hälsat på en potatisgris.


2011.02.02

skrivet: 2011-02-02 ♥ 10:11:29
Jag sitter färdigsminkad och till hälften påklädd i köket. Om en timma ska jag åka till Skövde. Jag har två inbokade möten där i eftermiddag men det första är inte förrän klockan 15.00 så innan dess tänkte jag hinna med lite shopping och kanske en fika. Förhoppningen när dagen är slut är att jag ska ha kommit en bit längre på vägen till sysselsättning i höst så jag ska definitivt hålla tummarna. Nu måste jag leta fram några papper som ska få följa med till möte nummer två. Och gissa vad jag ska göra på vägen till Skövde?! Plugga till högskoleprovet, såklart!





PS. Har på mig en ny topp från H&M som jag tycker är ursöt!

TVÅ FILMER

skrivet: 2011-02-01 ♥ 21:36:37
Jag har sett två filmer ikväll. Först The Tourist med Angelina Jolie och Johnny Depp. Jag tyckte inte alls att den var så dålig som alla har sagt. Visst, det är ingen fantastisk produktion med gripande rollprestationer men det är ju ingen sådan film. Den är underhållande, spännande och lättsam. Helt klart i min smak. Sedan tittade vi på den svenska filmen Psalm 21. Den kunde varit så bra men någonstans blev det så fel. Det läskiga blev löjligt och jag satt mest och väntade på att den skulle ta slut.




MANNEN ÄR DEN NYA KVINNAN

skrivet: 2011-02-01 ♥ 17:00:00
Jag är lyssnat in mig på Snooks skiva Är de senaste dagarna. Den är ju faktiskt väldigt bra. Jag älskar texterna och soundet. Mina favoriter är Ammunition och såklart Längst fram i taxin. Det är skönt att ha några "nya" låtar att kunna spela sönder i väntan på nytt matierial från käre Linnros. (Skynda skynda!!)






2011.02.01

skrivet: 2011-02-01 ♥ 14:47:02
Idag är det världens tråkigaste väder och jag blir tokig! Grått, trist, vattenpölar och hundbajs som kikar fram under den borstmälta snön. Och det slutar inte där. När jag gått promenad min hund är hans tassar alldeles bruna av lera och det går knappt att torka bort. Solsemester utan bruna tassavtryck på golvet? Ja, tack!

...så med andra ord stannar jag inne idag. Nu sitter jag faktiskt och smuttar på en kopp chokladkaffe. Soffbordet är halvfärdigmålat och dessutom har jag hunnit med att köra ett träningspass. Fick övningsboken till högskoleprovet i brevlådan idag förresten. Ord, språk och läsförståelse är ju piece of cake men matematikdelen ser inte speciellt rolig ut. Vem bryr sig om diagram, vinklar och trianglar och sådan där skit? Behöver man verkligen veta sådana saker?







Nu ska jag åka hem till mami. Vi ska se på en bra film och äta chokladmousse (som jag ska vispa ihop). Ska även passa på att fixa naglarna där. Är riktigt less på min franska manikyr från i lördags. Nu vill jag ha något färgglatt!






ForHair.se

Bling Skal