MOBILBLOGG - Jag har hamnat i min sköna sä...

skrivet: 2011-03-31 ♥ 22:47:46

img_7278 (MMS)

MOBILBLOGG - Jag har hamnat i min sköna säng. Tänkte läsa bort kvällens sista timma under täcket. Imorgon är det fredag och jag ska vara vän/flickvän/student/gymmare och lunchpartner på en och samma dag. Låter lite halvjobbigt men som Zlatan säger - det löser sig. God natt.


HÖRS IKVÄLL

skrivet: 2011-03-31 ♥ 17:34:24
Sådärja. Seminariet är klart. Jag har duschat. Colin är rastad. ...så nu kan jag sticka iväg till mami. Vi ska äta mat, mysa och se på säsongsavslutningen av Halv åtta hos mig! Det har börjat bli vår torsdagstradition ju. Och för min del är det ett helt okej sätt att fira att veckans seminarie är över och att jag faktiskt kan ta helg. Hihi.

MEN. En liten detalj just idag: mammas värme har gått sönder och blir inte lagad förrän imorgon så det blir raggsockar, filtar och tända ljus ikväll. Men det är ju rätt mysigt det med. ♥


2011.03.31

skrivet: 2011-03-31 ♥ 13:21:12
Idag är det torsdag och regnet duggar utanför fönstret. Jag har vigt dagen åt ryskastudier med glasögonen på nästippen. (PS. Jag har fortfarande inte fått tillbaka tentan vilket gör mig väldigt irriterad. Förhoppningsvis nämner läraren något på seminariet klockan tre.) Och ja, huvudvärken är med idag också. Jag har för övrigt lokaliserat problemet; det är min visdomstand som är boven i dramat. Så jag biter ihop och gillar läget. Här är det ingen som ska dra ut något och absolut inte ur munnen.

Nu har jag precis ätit lunch. Slängde ihop en omelett med rödlök, stekte potatis och skivade en tomat. Det blev hur gott som helst! När man har motivation är det verkligen roligt att laga mat. Synd bara att det händer så sällan.


BYE BYE!

skrivet: 2011-03-30 ♥ 18:36:20
Nu jäklar slänger jag mina gamla joggingskor. De har varit mig trogna i vått och torrt i minst två år men nu är det dags att gå vidare. Och förresten, kan ni föreställa er att skorna till vänster faktiskt varit lika vita som de till höger? Rätt svårt att tro men faktiskt sant.

Välkomna, Nike Fitsole. Jäklar vad vi ska springa!




LIKE A HOUSE OF CARDS, ONE BLOW FROM CAVING IN

skrivet: 2011-03-30 ♥ 17:42:48
Jag har fortfarande huvudvärk. Shopping hjälper inte, vila hjälper inte, värktabletter hjälper inte och samma gäller mat, godis, kaffe och vatten. Som tur är är jag lite piggare nu än vad jag var imorses då jag inte kunde fokusera blicken riktigt. Positivt idag är dock att jag hittat ett par nya löparskor, faktiskt hunnit börja med ryskan och framförallt ätit det godaste som finns i take away-väg; Mellbygatans räksallad. Det går liksom inte att beskriva smaksensationen. Stort mums (minus krutongerna)!






HATA

skrivet: 2011-03-30 ♥ 09:33:45
Jag tänkte bara meddela att jag förmodligen inte kommer att vara så aktiv här idag. Har nämligen fruktansvärt ont i huvudet och har haft det i flera dagar men nu är det värre än någonsin känns det som. Igår fick jag ont vid femtiden och det blev bara värre och värre och varken alvedon eller ipren hjälper. När jag skulle sova hade jag så ont att jag mådde illa. Är det inte bättre imorgonkväll åker jag till vårdscentralen på fredag. Så här kan vi ju inte ha det.

Hoppas ni andra får en fin onsdag. ♥

RUNT HALSEN IDAG

skrivet: 2011-03-29 ♥ 19:47:29
Här kommer lite bilder på halsringen. Men kvaliteten blev sådär (tog bilderna själv med iPhonen). Nästa gång jag har på mig halsringen ska jag be Niklas ta en bättre bild med systemkameran! Men smycket är utan tvekan dösnyggt i verkligheten! Min nya favvis, helt klart.




HEMMA IGEN

skrivet: 2011-03-29 ♥ 18:18:58
Nu är jag äntligen hemma från mötet. Stannade till hos mamma efteråt och fikade och när jag kom hem gick jag direkt ut med Colin men nu kan jag pusta ut och sätta mig ner. Mötet gick superbra! Men jag får inte reda på något förrän om två veckor så tills dess kan jag inte dela med mig till er, tyvärr.

Nu ska jag jag äta lite middag eftersom jag är vrålhungrig, ta en huvudvärkstablett och slå upp ryskaböckerna.



PS. Om en liten stund kommer det bilder på halsringen in action. :)

I BREVLÅDAN

skrivet: 2011-03-29 ♥ 13:28:04
En dag som denna är det inte alls dumt att hitta ett paket i brevlådan. Och ännu bättre är det att upptäcka att en underbar halsring i silver ligger därinne och väntar på att bli använd. Och jag tror bestämt att jag ska inviga den direkt. Ska ju på viktigt möte idag klockan tre och en stilren halsring skulle nog sätta pricken över i:et!





Den fantastiskt fina halsringen kommer från Items by Johanna.

GOD NATT

skrivet: 2011-03-28 ♥ 22:57:14
Jag är minst sagt ur form. Det finns tydligen en del som mår dåligt av omställningen till sommartid och jag kan nog lugnt erkänna att jag tillhör en av dem. Varenda år är det likadant. Jag blir trött, rastlös och lättirriterad. Så imorgon struntar jag i att ställa klockan och sover ut istället. Det ska bli jätteskönt. Problemet är bara att jag har jättesvårt för att somna om kvällarna. Ska fråga N om han vill sjunga lite för mig eller kanske berätta en saga... ;)


MIDDAGSTIPS

skrivet: 2011-03-28 ♥ 19:48:34
I lördags lagade min pojkvän en jättegod middag; tacogratäng. Det blev typ som en potatisgratäng med tacoköttfärs på som hade stekts med lök. Hur gott som helst! Till det gjorde han en sallad på tomat, rödlök, gurka och olivolja. Jag åt (som vanligt) tills jag nästan sprack och inte orkade resa mig från soffan på flera minuter. Hihi. (Jag kan inte receptet eftersom han lagade maten själv men om någon vill veta det kan jag fråga honom och publicera i efterhand!)

Visst ser det gott ut? :)




MITT PÅ DAGEN

skrivet: 2011-03-28 ♥ 17:21:20
Denna veckan är rätt fullspäckad för min del. 1. Jag måste läsa på inför högskoleprovet som är på lördag. Jag kan inte räkna över huvud taget så där har jag en hel del att öva in. 2. Jag måste läsa ryska inför seminariet på torsdag. 3. Viktigt möte imorgon.

Det kanske inte låter så jobbigt men det är tre ganska stora saker vilket gör mig lite stressad men jag ska göra mitt bästa för att inte jobba ihjäl mig.

Så vad händer just nu? Idag har jag suttit med min övningsbok till högskoleprovet och det är minst sagt svårt. Men nu orkar jag verkligen inte tänka i de matematiska banorna mer så nu ska jag fortsätta med ryskan i några timmar. Men först en promenad med min rastlösa hund. Och jag förstår honom - hur kul med en matte som sitter med näsan i böcker hela dagarna?!


MÅNDAGSMÖTE

skrivet: 2011-03-28 ♥ 10:13:23
God morgon! Idag är det en ny dag och en ny vecka. Jag ska alldeles strax åka iväg på möte och träffa min coach. Blir alltid så peppad när jag träffat honom så det är verkligen ett perfekt sätt att starta en måndag på. Sedan blir det ett träningspass på gymmet. Har inte varit där sedan i fredags nu så det ska bli skönt att träna. Så med andra ord hörs vi lite senare. Måste sticka iväg nu så jag inte kommer försent!


STACKARS KYCKLING

skrivet: 2011-03-27 ♥ 20:00:12
Stackars min lilla kyckling. Inte tänkte vi på honom när snöstormen drog in över staden. Men som tur är upptäckte Niklas vad som hade hänt ute på balkongen, dock fem timmar försent. Han var alldeles dränkt och full med snö när vi tog in honom. Så nu får han ligga på ett fat i köket och torka till. Och vi håller tummarna för att fjädrarna inte blir förstörda.





Jag är i full gång med macaronbak just nu men tror att det blir pannkaka av alltihop. Tog precis ut dem ur ugnen men konsistensen känns fel. Men det betyder ju i och för sig inte att det blir äckligt... Nu börjar Fenomen på kanal 5 och vi ska äta kvällsmat i vardagsrummet. Mys!

SATURDAY NIGHT

skrivet: 2011-03-27 ♥ 11:49:35
Det var såklart meningen, men jag hann verkligen inte blogga igår. Helt plötsligt skulle jag åka iväg och möta upp tjejerna för en mysig vinkväll på ett utetälle här i Lidköping. Vi småpratade och hade jättemysigt hela kvällen och planerade lite inför en stor temafest som vi ska ha i slutet på april (som jag btw bara måste börja leta kläder till!). Vid elvatiden blev jag trött och tog på mig kappan och började gå hemåt men så mötte jag ena halvan av grabbgänget som övertalade mig att följa med på en drink på ett annat uteställe. Och för att göra en lång historia kort - efter ett borttappat betalkort, lite moves på dansgolvet till Rihannas S&M och kramkalas var det väldigt skönt att krypa ner under täcket i min egna säng, bredvid min boyfriend. ♥

Nu har jag precis ätit mysfrukost och ska sätta igång med att röja efter min pojkvän som har lämnat ett diskberg till mig. Och därefter måste jag göra något åt vårt grusiga golv. Sedan var tanken att jag skulle lära mig räkna men vi får väl se hur det blir med det. En sak i taget.


ANNA KARENINA

skrivet: 2011-03-26 ♥ 19:10:50
Jag köpte en ny bok igår. Den bara stod där framför mig i hyllan inne på Bokia; Anna Karenina av Lev Tolstoj. Jag har alltid velat läsa den men aldrig fått tummen ur men nu hade jag en lucka i bokläsningen och där var den, mitt framför ögonen. Och efter de 30 sidor jag läst idag jag kan konstatera att även Tolstoj kommer att bli en av mina favoriter. Han slår dock inte Kafka eller Dostojevskij men å andra sidan har jag dryga 800 sidor kvar att läsa, så vem vet.




2011.03.26

skrivet: 2011-03-26 ♥ 09:35:46
Hej hopp! Jag har nog vaknat på fel sida idag för ingenting blir som jag tänkt mig. Ögonfransarna blev förjävligt fula och jag känner mig inte alls på topp men skit i det för solen lyser och jag ska åka till stan och göra en insats bland lönetokiga människor. (Och om någon undrar vad det är som skramlar under förmiddagen så är det mina örhängen!)


VP & COD

skrivet: 2011-03-25 ♥ 21:16:33
Vilken fredagkväll! Först kalas och massa gott och sedan våfflor med pojkvän i soffan följt av ett nytt avsnitt av Vampire Diaries med chips och dip och nu blir det tv-spel (Call of Duty: Black Ops). Det är rätt skönt att koppla av lite så här dagen efter en tenta och bara göra det man känner för. Och jag tänkte faktiskt ta ledigt från studierna även imorgon. Det förtjänar jag!







PS. Kika in imorgon om ni vill se vad jag köpte för bok idag!

FÖDELSEDAGSKALAS

skrivet: 2011-03-25 ♥ 19:07:10
Nu är jag hemma från en vända i mataffären. Varför åker vi alltid och handlar på fredagar? Och varför prickar vi in både fredag + löning på en och samma gång? Bättre framförhållning nästa månad, please. Men jag är rätt nöjd ändå; nytt kaffe är upphällt i fina burkar, grönsaksförrådet är påfyllt och dipen står färdigblandad i kylskåpet. Så nu kan fredagsmyset börja!

Men det var inte det jag skulle skriva om utan födelsedagskalaset. Idag fyller min bästa mormor 68 år och vi har firat henne med presentkort, böcker, blommor och världens godaste hemmagjorda glass/marängsvisstårta! Jag åt tills jag nästan sprack (och ångrade lite att jag tog en så snäv kjol) men det var det absolut värt! Grattis, mormor! ♥








SEDAN SIST

skrivet: 2011-03-25 ♥ 13:41:34
Sedan sist vi hördes har jag...

• myst i soffan hos mami
• sett filmen The Expendables
• ätit frukost med mami
• bestämt mig för att bojkotta nyheterna på tv tills de slutar tjata om Håkan Juholt
• dammsugit två gånger
• tränat i 90 minuter
• gått en långpromenad med en pinntokig hund
• slängt ut sängkläderna på vädring
• sminkat mig för första gången på väääldigt länge
• skrivit en inköpslista
• hämtat ut ett paket på posten
• läst ut en bok
• funderat över vilken bok jag ska läsa härnäst
• skrivit ett grattiskort till mormor

...och nu ska jag åka till stan och fixa födelsedagspresenter och äta lunch!


BYE BYE

skrivet: 2011-03-24 ♥ 17:31:00
Tenta är inskickad! Wihoo. Jag gissade mig igenom hälften men eftersom mina språkliga antagen oftast visar sig vara rätt är jag inte så orolig (konstigt nog). (Får säkert äta upp att jag skrev så.) Nu har jag tagit en snabbdusch, packat väskan och ska åka hem till mami och ha myskväll + sova över. På vägen dit ska jag hämta med mig lite mat också för vi är vrålhungriga båda två. Mums!

DAGEN D

skrivet: 2011-03-24 ♥ 09:14:45
Idag är det den stora tentadagen. Jag har fått en god natts sömn (när jag äntligen somnade), en god frukost och utanför fönstret skiner solen för fullt! Kan ju knappast bli bättre en torsdagsmorgon. Jag har suttit och pluggat en dryg timma nu men behöver fixa iordning lite i köket innan jag fortsätter igen.

[Någonstans häremellan välter jag ut en halvfull kaffekopp över hela köksbordet och Norstedts ryska ordbok får sin andra omgång av bruna kaffefläckar. Det ska väl synas att den är välanvänd?]

Resten av dagen ska i alla fall bli jätterolig. Under förmiddagen blir det som vanligt en promenad med Colin, en god lunch och sedan skriver jag tentan lite snabbt och lätt så där och när den är inskickad sticker jag iväg till mami för lite kvällsmys! Hur bra som helst med lite belöning efteråt för då blir inte tentan så läskig. Blir jag bara klar så väntar något bra liksom. ♥ Men nog om det nu. Disken väntar!


RUSSIAN ARK

skrivet: 2011-03-23 ♥ 22:47:53
как хорошо! Vilken fantastisk film jag precis har sett! Russian Ark (regisserad av Aleksandr Sokurov) är inspelad i en enda tagning på Eremitaget i St Petersburg. (Eremitaget är ett av världens främsta konstmuseum med bland annat tavlor från Michelangelo, Leonardo Da Vinci och Rembrandt.) Under filmen får vi följa de franske aristokraten Sergei Dreidens "resa" genom muséet där han stöter på ett flertal olika människor och konstföremål och samtidigt samtalar med en man bakom kameran som vi aldrig får se.

Man kan säga att filmen är som en sorts historisk teaterpjäs fast inte för att lära ut rysk historia utan för att på något sätt sammanfatta den. Det är jättesvårt att förklara men filmen är hursomhelst fantastisk! Jag ska se den flera gånger igen. Kanske redan imorgon - så underbar var den!


FIKAPAUS

skrivet: 2011-03-23 ♥ 18:28:43
Jag har verkligen studerat hela dagen. Förutom min och Colins dagliga långpromenad och några vändor till tvättstugan. Och det värsta är att jag inte ens vad jag har gjort eller om jag har gjort rätt. Får hålla tummarna för att det löser sig imorgon i alla fall. Jag har ju några timmar på mig att läsa imorgon innan tentan startar.

Nu blev det en liten fikapaus med hembakade bullar och kaffe. Så nu har jag fått lite extra energi. Tänkte ta en dusch nu och se lite på tv och när Niklas gått och lagt sig ska jag titta på en rysk film som lite omväxling. Kanske snappar jag upp något där, vem vet.




2011.03.23

skrivet: 2011-03-23 ♥ 08:34:07
Idag är dagen innan tentan imorgon. Så idag är det bara study study study som gäller. Och några vändor till tvättstugan. Och lite balkonghäng (om molnen försvinner). Så nu sätter jag på kaffebryggaren, plockar fram alla papper och böcker och sätter igång. Wish me luck.

Hoppas ni får en fin och solig dag! ♥



PS. Är det någon som vet hur lång tid det tar att skriva högskoleprovet? Tar det verkligen åtta timmar?

PÅSKBLOMMA

skrivet: 2011-03-22 ♥ 17:40:58
Jag blev jättenöjd med min lilla påskblomma! Det är ju inte riktigt påsk ännu men förhoppningsvis står den sig ett tag. Och gör den inte det får jag väl köpa en ny. Visst blev den söt? Och ser ni vad knopparna har slagit ut mycket om man jämför med bilden i inlägget nedan (som togs för typ sex timmar sedan)? Sjukt att en blomma kan växa så fort.










BLOMMIGT

skrivet: 2011-03-22 ♥ 11:58:08
Jag är nyss hemkommen. Jag och Colin åkte iväg och slängde skräp och tog en promenad och på hemvägen stannade jag till vid bästa blomsterbutiken och köpte med mig lite smått och gott att plantera. Tänkte att det skulle bli en fin vår/påsk-blomma att ställa på balkongen i väntan på varmare tider. Resultatet får ni se om en stund för nu är det plugg som gäller!






HAHAHA

skrivet: 2011-03-22 ♥ 11:00:00
Detta gör mig glad. Jag vet inte om det är den sjuka frisyren, den konstiga musiken eller blandningen men när jag lyssnar/tittar på Milan Stankovic (ja, det är en kille!) vill jag bara lägga mig på rygg och gapskratta. Är det på allvar? Vem kom på frisyren och kläderna? Vem har koreograferat? Är detta verkligen Balkan? Eller vad är grejen?



Fotnot: Milan Stankovic tävlade för Serbien i förra årets Eurovision. Klippet kommer från första semifinalen.

TANKEKRAFT

skrivet: 2011-03-22 ♥ 09:40:50
God morgon! Jag strosar omkring i pyjamasshorts och ulltofflor här hemma och har ätit frukost och är nu på min andra kaffekopp för dagen. Dagen till ära råkade jag få på radion (Morgonpasset i P3) och har till min stora förvåning lyssnat till gästen Uri Geller som är gäst där just nu. Alltså, hur sjuk är inte denna man! Jag är vanligtvis lite skeptisk till tv-trolleri eftersom man kan lura ögat väldigt lätt men är nu övertygad om att Uri Geller är precis så fantastisk som han utger sig för att var! Kolla bara på dessa videos från Morgonpasset:

1. Hanna har ritat en bild och stoppat den i sin ficka. Nu ska Uri Geller rita exakt samma bild:



2. Uri Geller böjer bestick:



Jag ska definitivt titta på Uris direktsända tv-program Fenomen på söndag! Det visas klockan 20.00 på kanal 5.

IN BED

skrivet: 2011-03-21 ♥ 19:43:43
Jag har hamnat i sängen. Niklas har lagt beslag på stora tv:n så jag fick snällt sätta mig i sovrummet om jag ville se på Halv åtta hos mig och det ville jag ju. Så här ligger jag nu och myser i min OnePiece. Jag är för övrigt jättenöjd och glad just nu. Jag är dundermätt efter en halv pizza och massa Geishagodisar, har gjort in hårpackning och fönat iordning håret och duschat och smörjat in mig i en god body lotion. Måndagslyx, eller vad! Nu är det tv som gäller resten av kvällen. Och kanske stannar jag i sängen, det var rätt mysigt här. ♥




TILL GYMMET

skrivet: 2011-03-21 ♥ 14:27:58
Nu orkar jag inte läsa mer ryska. Och dessutom kommer N hem snart och då får jag så svårt att koncentrera mig. Jag behöver lugn och ro när jag studerar. Så nu blir det två timmars träning (60 minutes kondition och resten biceps, rygg, mage och stretch) och när jag kommer hem ska jag köra ett varv med dammsugaren (hundar + svarta tassar + töväder = svart grus i hela lägenheten).


DEN RYSKA TIDEN I VÄRLDSHISTORIEN

skrivet: 2011-03-21 ♥ 14:04:08
Jag läste ut Den ryska tiden i världshistorien (The Russian moment in world history) av Marshall T. Poe igår. Den var sådär. För att kunna avnjuta den välskrivna texten måste man nog ha rätt stora förkunskaper om rysk historia. Detta är alltså inte någon nybörjarbok. Jag har väl rätt bra koll men kände ändå inte att jag hängde med riktigt. Och faktumet att författaren är lärare vid Harvards universitet och skriver lite halvkomplicerade meningar med stora ord och långa parenteser gör inte saken bättre. Men, är du jätteintresserad av rysk historia och har koll på landets bakgrund - läs den! Om inte - glöm detta.




MÅNDAG IGEN

skrivet: 2011-03-21 ♥ 10:54:16
Idag är det vårdagjämning. (Eller det var det inatt 00:21 men det pågår ju någon dag om jag förstått det hela rätt.) Det ser dock inte speciellt vårigt ut utomhus. Utanför mitt fönster hopar sig mörka moln och imorses väcktes jag att stormvindarna ven i fönstren. Jag ska faktiskt bege mig ut i detta kyliga väder om en liten stund för att gå en långpromenad med min hund.

Och det behövs! Jag har suttit och övat på kasusändelser hela morgonen (ryska kasusändelser is a bitch) och är i stort behov av en paus. Jag har memorerat två och har nu tre kasus kvar. Men man kan inte plugga på kurrande mage så först promenad och sedan lunch!






GRATTIS, MINSTING

skrivet: 2011-03-20 ♥ 22:41:43
Idag fyller minstingen i vår lilla familj fyra år. Jag kan inte fatta att det snart var fyra år sedan vi tog bilen till Tiveden och klappade de där små vargvalparna i hundgården. Och tänk vad liten han var när vi hämtade hem honom några månader senare. Men nu har han växt till sig och blivit en stor och ståtlig varghybrid, vår lille Attila. Grattis på födelsedagen! ♥


VÅFFLOR OCH SÖNDAGSMYS

skrivet: 2011-03-20 ♥ 19:49:29
Jag somnade i soffan förut. Och när jag vaknade var jag superdupersugen på våfflor. Så vi plockade fram våffeljärnet och vispade ihop lite smet och satte igång att grädda. Sedan åt vi tre våfflor var med glass och jordgubbssylt. Supergott! Jag är inne i en frossarperiod just nu och har bestämt mig för att lyssna på kroppen och ge den det den vill ha. Annars går man ju bara omkring och är sugen på massa olika saker och äter ännu mer för att kompensera. Håller ni inte med?






NY BOK

skrivet: 2011-03-20 ♥ 15:33:17
Häromdagen började jag på en ny bok. Jag har alltså läst ut tre böcker hittills i år och den senaste var Det tysta huset av Orhan Pamuk. Jag älskar hans sätt att skriva och hans fina samhällsskildringar av Turkiet. Det verkar så mysigt på något sätt; alla tehus, Bosporen, de små fruktträdgårdarna, de gamla husen, plagen, sommarhettan, tidningarna, sättet att äta, mentaliteten - ja, allt. Det tysta huset var en väldigt bra bok jag skulle rekommendera till alla som gillar dessa typ av böcker med meterlånga meningar och detaljerade samhällsskildringar.

Den nya boken jag börjat läsa (också den av Pamuk) - Den vita borgen - utspelar sig på 1600-talet och handlar om en man som blir tillfångatagen av turkiska pirater och blir slav i Istanbul. Jag har bara läst två kapitel hittills men jag tror att den kommer att bli riktigt bra!






2011.03.20

skrivet: 2011-03-20 ♥ 10:40:56
God morgon, bloggen! Jag har haft en lite turbulent morgon eftersom vi bestämde oss för att tacka nej till en jättefin lägenhet (eller ja, lägenheten var väl ganska normalfin men det fanns altan både fram och bak och en jättestor gräsmatta, tvättmaskin och massa andra fördelar) men eftersom det var kallhyra och jag har bestämt mig för att studera till hösten fick pengarna bestämma. Visst, pengarna hade räckt till hyra och räkningar men jag hade nog inte fått så himla mycket över till vare sig det ena eller det andra. Och att leva på bristningsgränsen bidrar ju inte direkt till vardagsglädje.

Så nu lägger jag detta bakom mig och blickar framåt. Och nu tänkte jag faktiskt åka hem till mami och måla naglarna. Hon har ett hallonrött lack från OPI som jag aldrig testat men känner mig väldigt sugen på just idag. Och när naglarna har torkat ska jag ta mig en promenad hemåt och sätta igång med lite studier. Så vi hörs hemma sedan. ♥

SOLIGA LÖRDAG

skrivet: 2011-03-19 ♥ 18:33:14
Vilken härlig och solig lördag vi har haft! Jag startade dagen med en god frukost och ett litet träningspass på gymmet som jag dessutom tog en powerwalk till och från. När jag kom hem blev det en snabbdusch och därefter satte jag igång med studier. "Studera på en lördag?!" tänker ni säkert då men om jag berättar att jag satt på balkongen i strålande solsken med en kopp kaffe samtidigt är det väl inte så jättehemskt? ;) Först pluggade jag ryska och sedan började jag lite smått med uppgifterna i studieboken till högskoleprovet. (Jag fixade lite med naglarna också, det kan jag villigt erkänna.) Efter fyra timmar var jag dock tvungen att gå in eftersom det blev för kallt. Så vi gick en promenad med hundarna och nu har jag skickat iväg Niklas till affären. Jag är chipssugen. Enormt chipssugen!








TV-SPELSKVÄLL

skrivet: 2011-03-18 ♥ 23:30:39
Jag har haft en jättemysig kväll. Först åt vi god mat och tittade på deckare och sedan fastnade vi i tv-spelet. Och vi ska nog fortsätta spela en stund till innan vi går och lägger oss. Jag har ju, som ni säkert läst, haft en skitdag idag men nu är jag på bättre humör och ser jättemycket fram emot morgondagen. Det blir god frukost, träning, fika och såklart en god middag. Så egentligen borde jag hoppa i säng direkt så jag kan sätta igång med allting. :D


INFÖR TENTA

skrivet: 2011-03-18 ♥ 18:28:21
Jag har tenta nästa vecka. Och tänkte därför att det vore passande att mysa på ordentligt nu i helgen. Så jag köpte hem massa god glass, chokladpraliner och kakor tidigare idag. Så dels har ångesten släppt lite (typ för varje chokladpralin jag stoppar i munnen) och dels har motivationen växt sig liiiite större. Och min tanke är ju att jag ska vara döpepp på söndag kväll och gå upp tidigt på måndag och bara memorera sida efter sida. Det låter väl som en bra idé? Vi får se om den fungerar.





Hur goda är inte dessa?!

2011.03.18

skrivet: 2011-03-18 ♥ 14:16:19
Det har gått lite segt hos mig idag. Vaknade med världens huvudvärk och illamående så jag fick ligga i soffan och försöka ta det lugnt. Det var inte alls det jag planerat men vad gör man? Klockan tio skulle vi iväg och kika på en lägenhet och eftersom jag ändå var på benen åkte vi till stan och tog en fika efteråt. Och kaffe och kanelbulle gjorde faktiskt gott för både huvud och mage. :)

När vi kom hem åt vi lite smörgåsar och sedan hamnade jag här. Nu känner jag mig faktiskt så pass pigg att jag skulle kunna åka och träna som jag egentligen planerat från början. Men först ska jag vila lite efter maten så jag inte får håll när jag joggar.




SKITKVÄLL

skrivet: 2011-03-17 ♥ 21:16:55
Jag har haft något av en skitkväll. Och när jag är på dåligt humör får jag panik på smuts/oreda. Så envis som jag är satte jag på mig städhandskarna och började svabba. Jag slängde fula krukväxter, plockade undan gamla papper på kylskåpet, dammsög två gånger och torkade golvet tills jag blev alldeles svettig. Och tro det eller ej, men nu känner jag mig mycket gladare fast fortfarande lite sur. Och vad gör man då? Man startar Xboxen och tömmer magasin efter magasin. Tack, Gud, för Call of Duty: Black Ops.








STUDERAR I SOLEN

skrivet: 2011-03-17 ♥ 13:13:58
Idag sitter jag på balkongen med mina ryskaböcker. Det är aningen kyligt men jag har gosat in mig ordentligt i en filt. Nu ska jag fixa en kopp kaffe och läsa lite till innan det är dags för seminarie. Vi har haft självstudier i två veckor nu så det ska bli skönt med lite tillrättavisningar. Distansstudier i all ära men ibland vet man inte riktigt om man gör rätt eller fel.


ÄNTLIGEN KVARTSFINAL

skrivet: 2011-03-17 ♥ 09:18:22
Jippi. Real Madrid vann mot Lyon igår och är nu vidare till kvartsfinal i Champions League för första gången på sju år. Jag låg i soffan och hejade hela kvällen och var faktiskt inte alls orolig men att pojkarna skulle göra TRE mål hade jag inte kunnat drömma om! Casillas och Marcelo var absolut bäst under hela matchen och nu är jag jättenyfiken på vilket lag de ska få möta i kvartsfinalen. Någon som vet när lottningen är?








HALA MADRID

skrivet: 2011-03-16 ♥ 20:47:32
Nu jäklar ska jag heja fram Real Madrid till kvartsfinal Champions League! Har till och med fått på mig min Real-tröja (yes, äkta vara!) och skulle ju egentligen ha laddat upp med chips också men jag sparar det till nästa match istället. ;) Bara Casillas håller nollan så fixar det sig och jag drömde faktiskt om honom inatt och det borde väl båda gott? Heja heja!




HÖG TOFS

skrivet: 2011-03-16 ♥ 15:49:21
Nu sticker jag iväg till stan. Det är bara solglasögonen, skorna och jackan som fattas. Först ska jag till Apoteket (tråkigt men nu kan jag inte skjuta upp det längre) och sedan blir det mysfika med mina babes på fiket med godaste kaffet. Har faktiskt inte varit där på länge nu så det ska bli jättetrevligt. Hörs sedan.

PS. Jag orkade inte fixa med håret så det fick bli en hög tofs. Bekvämt och snyggt.


2011.03.16

skrivet: 2011-03-16 ♥ 14:51:10
Världens bästa onsdag! Jag vaknade upp hos mami, åt frukost och myste lite i hennes soffa. Sedan bar det iväg till gymmet där jag sprang på löpbandet och gjorde höga knän tills jag trodde att jag skulle dö. Har redan känt av träningsvärken i låren så imorgon lär jag säkert ha rejält ont. Haha. När jag kom hem blev det en snabbdusch och sedan placerade vi oss på balkongen och fikade. Och där har jag nu suttit sedan klockan tolv. Hur skönt som helst!

Nu ska jag ner till tvättstugan och hämta den sista tvätten och sedan bär det av till stan. Har lite ärenden att uträtta innan jag möter upp girlsen för fika. ♥






MOBILBLOGG - Jag dör snart!

skrivet: 2011-03-16 ♥ 10:19:24

img_5359 (MMS)

MOBILBLOGG - Jag dör snart!


HECATE, ARTEMIS & KORINTH

skrivet: 2011-03-15 ♥ 19:00:00
I år har Panos Emporio fått till tre riktiga godbitar; Hecate, Artemis och Korinth heter bikinimodellerna och jag ska försöka få tag i antingen Artemis eller Korinth. Hecate (med pussmunnarna på) är jättesöt men jag passar tyvärr bättre i trekantsmodellen.

Vilken tycker ni är finast?
Jag älskar volangerna och den fina strukturen på Korinthbikinin (längst ned). Panos Emporios badkläder kan ju oftast bli på gränsen till tantiga tycker jag men dessa tre exemplar är verkligen söta.






UT I SOLEN!

skrivet: 2011-03-15 ♥ 12:24:59
Nu är jag äntligen hemma från min mardrömsrunda på stan. Eller, så hemskt var det kanske inte men tillräckligt hemskt! Men nu kan jag pusta ut. Hemska uppgifter är aldrig roligt men när man väl utfört dem känner man sig så himla glad och nöjd!

Nu skulle jag ju egentligen åkt till gymmet och tränat men eftersom solen skiner får det bli en lång powerwalk istället. Det finns verkligen ingenting bättre än början på våren då solen skiner och marken torkar upp. Så nu sticker jag iväg!



Visst blev nagellacket och läppstiftet fina ihop? :)

2011.03.15

skrivet: 2011-03-15 ♥ 09:34:52
God morgon! Idag skiner solen och det är tisdag. Jag brukade hata tisdagar, just för att man liksom hade hela arbetsveckan framför sig och var allmänt trött men nu när jag inte behöver gå till något kontor känns det befriande att ha hela veckan framför sig. Och denna dagen startar jag med en fika på stan och därefter ska jag göra något dödligt hemskt (skjut mig) och när jag kommer hem tänker jag byta om till träningskläder och svettas bort ångesten på gymmet. Sounds like a good plan.



PS. Idag måste ELLE ligga i brevlådan.

KVÄLLSLYX

skrivet: 2011-03-14 ♥ 20:19:42
Nu har jag tagit ledigt för idag. Man lär sig ändå ingenting när man blir för trött. Jag fixade till en räksmörgås som jag åt till Halv åtta hos mig (den kanske inte blev världens snyggaste men god var den!) och nu tittar jag på Ullared och knaprar på en Marianne-karamell. Klockan nio ska jag starta Xboxen och spela lite tills min pojkvän kommer hem från jobbet. Helt okej måndagskväll tycker jag.


TRÖTT PÅ VERB

skrivet: 2011-03-14 ♥ 18:10:41
Jag har precis kommit in från en långpromenad med min hund. Han fick hälsa på en jättestor hund som jag först trodde var ett litet klövdjur (!) i koppel. Nu sover Colin så jag tänkte passa på att plugga lite mer verb. Det är aptråkigt men jag vill inte ligga efter så jag ska verkligen försöka att få detta att sitta ikväll. Sedan ska jag belöna mig själv med tv-spel och räksmörgås. Hihi.


IT'S ALL GREEK TO ME

skrivet: 2011-03-14 ♥ 12:00:00
Jag inleder veckan med ett nytt nagellack i rätt så stark cerise. It's all greek to me heter färgen och lacket kommer från OPI. Detta använde jag mycket för några år sedan men har nu samlat lite damm i lådan faktiskt. Men så köpte jag ju det där läppstiftet i helgen och kom på att det nog skulle vara rätt fint ihop med detta nagellacket. (Imorgon är det upp till bevis men idag kör vi på osminkad måndag.)


2011.03.14

skrivet: 2011-03-14 ♥ 09:41:35
Usch, vilken hemsk natt. Jag har drömt en så fruktansvärd dröm om att jag (och massa andra människor som skulle på bröllop) blev jagad av minotaurer och andra hemska varelser i ett slott. När jag vaknade till kändes det som att jag hade ont i halsen av allt skrikande i drömmen fast på riktigt. Men nu är jag som tur är vaken och på bra humör även om jag är lite skakad. ;)


Idag ska jag åka en sväng till gymmet och fortsätta studera. Om jag hinner ska jag även börja kika lite i Högskoleprovsboken. Men det verkar så tråkigt så jag skjuter eventuellt upp det tills imorgon. Nu ska jag byta om till träningskläder!




2011.03.13

skrivet: 2011-03-13 ♥ 21:43:10
Denna dagen försvann visst lika fort som den kom. Typ. Och min kväll blev inte alls som jag hade tänkt. Jag skulle dricka kaffe och studera, titta på Solsidan och studera lite mer men så fick jag ett sms av grabbgänget som behövde assistans på Xboxen och tre timmar senare var det mörkt. Men satan vad vi kickade ass!

Ryskaböckerna får ligga kvar på köksbordet tills imorgon och allt det där andra som jag inte hann med idag kan jag faktiskt göra imorgon. Så nu tänker jag krypa ner i min mjuka säng och läsa istället. På söndagar ska man göra det man känner för och det är det jag vill göra allra helst just nu!




ULTRA LAVANDE

skrivet: 2011-03-13 ♥ 14:31:23
Lancômes vårkollektion Ultra Lavande finns på disk nu! Aaron de Mey ligger som vanligt bakom och har denna gång inspirerats av 70-talets discokultur med flower power-hippies och Woodstockfestivaler. Något jag tycker är nämnbart är dessutom att hela kollektionen är ekologisk. Det gillar vi!

Färgerna går i huvudsak guld och lila men det finns även inslag av silver och lite ljumma läppnyanser. Min absolut favorit är Butterflies Fever Blush som blir helt fantastiskt fin på kindbenet. Fina är även lösögonskuggorna i guld (Ombre Magnétique disco gold) och lila (Ombre magnétique lavande).







NYTT LIV

skrivet: 2011-03-13 ♥ 11:45:43
Jag vårdar lite nytt liv så här på söndagsförmiddagen. Några av mina orkidéer har fått nya grenar om än väldigt små men ändå grenar. Så nu ska de få stå i vattenbad en stund och suga åt sig all den näring de önskar. De andra krukväxterna har också fått sig lite gott vatten såklart, med extra växtnäring dessutom.









När jag blir stor och har ett vackert hus med ett inglasat uterum ska jag pryda det med massa fina orkidéer och grönsaksplantor. Det är givetvis en framtidsdröm men ska absolut uppfyllas så fort det går. Som tur är har jag ingen brådska. Blomsterintresserad tant kan jag ju liksom bli när jag är 50. Det är ju ingenting man blir för gammal för.

EN LITEN PRESENT

skrivet: 2011-03-12 ♥ 19:46:06
Jag älskar verkligen presenter.
Det finns inget bättre.
Och just idag fick jag en present.
I lyxigaste förpackningen dessutom.






MUST-HAVE

skrivet: 2011-03-12 ♥ 15:26:40
Dior har kommit med nya läppstift. Formulan är superskön och hylsorna lyxiga som alltid. Jag hittade en jättesöt färg vid namn Must-Have (nr 579) som blev ursnygg på läpparna. Inte för stark men inte för ljus, lagom transparent och passar till både vinterblek som sommarkysst hy. 305 kronor!










2011.03.12

skrivet: 2011-03-12 ♥ 09:36:28
När man sitter i soffan med kaffekoppen och tittar på katastrofbilderna från Japan känns ens egna problem inte alls lika stora. Visst, jag åt lite för mycket igår. Typiskt att jag råkade köpa en kjol som visade sig vara lite för stor. Och nej, solen visar sig inte idag heller. Men som tur är blir inte konsekvensen härdsmälta, död eller massförstörelse. Så idag ska jag inte klaga.

Istället säger vi att denna lördagen ska bli jättemysig. Kjolen trycker vi ihop med ett midjeskärp, tacosmagen är ju rätt gullig ändå och solen tittar säkert fram imorgon. Och jag är på bra humör, iklädd min nya kavaj och redo att sticka iväg hemifrån i några timmar för att göra mitt bidrag till en vackrare värld.




DAGENS FRÅGA

skrivet: 2011-03-11 ♥ 20:10:55
Varför började du läsa ryska?

Det är rätt många som har frågat mig om varför jag läser ryska och egentligen förstår jag inte varför för det är väl samma anledning som för alla som börjar studera något? Men jag absolut svara. :)

Jag älskar språk och har alltid varit intresserad av det. Jag lärde mig engelska på egen hand innan jag började med det i skolan, försökte lära mig spanska själv på högstadiet (dålig disciplin) och lärde mig det kyrilliska alfabetet första året på gymnasiet. Hade även planer på att läsa latin i gymnasiet men kursen blev aldrig av.

Men varför just ryska? Jag gillar landet helt enkelt. Jag har alltid känt mig lite dragen till öst. Och dessutom är språket så vackert och tanken på att kunna två alfabet och att kunna läsa ord som de flesta inte ens kan gissa sig till uttalet är ganska coolt! Självklart har jag en baktanke om att kunna arbeta med Ryssland i framtiden, på ett sätt eller ett annat.


2011.03.11

skrivet: 2011-03-11 ♥ 11:57:11
Oj, klockan är redan tolv! Jag har haft en busy morgon med träning och studier men nu är jag redo för en sväng på stan. Måste bara vänta hem min boyfriend först eftersom han ska följa med och inte har slutat jobbet än. Så det får bli lite mer studier innan vi ger oss iväg.

PS. Har ni någon rolig fråga som ni vill att jag tar upp i Dagens Fråga i eftermiddag? Skriv i så fall en kommentar!



THE CONFESSION

skrivet: 2011-03-11 ♥ 11:00:00
Min 24-favvis Kiefer Sutherland ska tydligen göra webbtv-karriär. Nya projektet The Confession har premiär på Hulu.com den 28:e mars. Kiefer spelar en yrkesmördare som bestämmer sig för att besöka en kyrka på julafton och bekänna alla sina synder för en präst (John Hurt). Tydligen får man se alla hans berättelser som tillbakablickar och med tiden utvecklas karaktärerna till mer komplicerade än vad man först trott.

Avsnitten kommer att vara fem minuter långa. Hur många som kommer att sändas vet jag inte och det är fortfarande oklart om vi i Sverige kommer att kunna titta på avsnitten (jag kunde inte ens få igång ett videoklipp från sidan för att jag inte satt i USA) men jag ska i alla fall hålla utkik. Trailer följer nedan.


IMORGON ÄR EN ANNAN DAG

skrivet: 2011-03-10 ♥ 21:44:39
Jag har varit lite rastlös ikväll. Och uttråkad. Fast nu är jag mest trött. Så snart tänker jag gå och lägga mig så jag vaknar tidigt imorgon. Tänkte nämligen åka och träna rätt så direkt efter frukosten så det blir gjort. Efter lunch tänkte jag nämligen ge mig ut på stan en stund. Jag är verkligen i behov av ett miljöombyte så jag ska styra kosan till den finaste smyckesbutiken. Yes, you heard me. Hej då kurslitteratur och mysstofflor - hej kilklackar och silverringar!


weheartit.com

LEK MED MIG!

skrivet: 2011-03-10 ♥ 13:21:55
Kvalitetstid med min hund - check. När Colin är på lekhumör är det bara att lägga ifrån sig allt man håller på med, placera sig på golvet och invänta vidare instruktioner. Just idag var det bollkastning som gällde. Så jag fick kasta, rulla och slänga bollen tills han blev trött helt enkelt. Att jag precis hällt upp en kopp kaffe spelade liksom ingen roll. Den kan man väl ha med sig på golvet? ;)






2011.03.10

skrivet: 2011-03-10 ♥ 09:15:03
Denna dagen har börjat bra; precis som jag hade bestämt. Först ställde jag mig på vågen och fick med glädje se att jag nästan tränat bort det där kilot jag hade gått upp. Och efter det bryggade jag mig lite kaffe och åt frukost samtidigt som jag äntligen kom igång med ryskan igen (satan vad det har varit svårt!). Så nu har jag suttit här och läst om rysk tv och film i över en timma och sedan ska jag även titta på en kortfilm. Men först tänkte jag åka iväg till gymmet och träna lite kondition, mage och triceps. Och hinner jag med en promenad med Colin innan snön/regnet kommer är jag glad. Men det får bli en bonus i så fall.








MOBILBLOGG - Jag stängde av datorn och slä...

skrivet: 2011-03-09 ♥ 22:02:28

img_4940 (MMS)

MOBILBLOGG - Jag stängde av datorn och slängde mig i soffan med min favoritfilt. Tänkte heja fram Zlatan och hans Milan till avancemang i Champions League och samtidigt läsa lite i en bok som snart är slut. Den kanske ser en smula tråkig ut men den är ganska intressant. Och just det ja, heja Zlatan!


ORKA

skrivet: 2011-03-09 ♥ 17:25:11
Okej, trots att det snöat massor (!) och att jag har tvättstugesysslor till klockan åtta ikväll är jag på liiiite bättre humör nu. Jag har bytt om till en fin och ny magtisha från H&M, hängt in ett par nya byxor i garderoben och ätit middag framför Morden i Midsomer. Och nu när jag har vilat i flera timmar känns det som om lusten och motivationen kommer tillbaks. Men först ska jag se på lite mer tv och fortsätta med tvätten!


2011.03.09

skrivet: 2011-03-09 ♥ 12:20:15
Det går väldigt segt här hemma idag. Jag vaknade på helt fel sida imorses. Försökte studera men det bara inte gick så jag tog med Colin ut på en riktigt lång promenad istället i hopp om att bli på bättre humör men när jag kom hem var helt slut istället. Så jag fick lägga mig i soffan med en smörgås, varm choklad och en film. Och faktiskt så hjälpte det en smula. Nu puttrar kaffebryggaren och jag tänkte försöka mig på ryskan igen. Om det inte fungerar sticker jag till gymmet istället. För något ska jag väl få gjort idag i alla fall?


BLACK SWAN

skrivet: 2011-03-08 ♥ 21:43:13
Vilken fantastisk film! Ikväll har jag sett Black Swan med Natalie Portman och Mila Kunis och satt som förtrollad i en timma och 48 minuter. Det är lite svårt att förklara något om filmen utan att förstöra för de som inte har sett men kortfattat - allt är perfekt; skådespeleriet, fotot, musiken, koreografierna, regin - ja typ allt. Natalie Portman förtjänade verkligen sin Oscarsstatyett, det är en sak som är säker!






HEMMA PÅ SNABBLUNCH

skrivet: 2011-03-08 ♥ 14:25:58
Satan vad EasyToneskorna kändes i benen! Jag var helt slut efter en promenad som annars går hur lätt som helst. Det är ju verkligen jättebra men jag blev lite chockad. Men jag tog mig hem efter träningen i alla fall och har nu tagit en varm dusch. Nu är jag vrålhungrig och tänkte äta lite lunch. Har värmt en tomatciabatta i ugnen och lagt i massa grönsaker och majonäs, det är supergott! Och samtidigt tänkte jag bläddra lite i nya H&M-katalogen som jag hittade i brevlådan när jag kom hem. Hoppas det finns något fint!






WORK THAT ASS

skrivet: 2011-03-08 ♥ 12:00:00
Nu jäklar! Idag invigde jag mina nya Reebok EasyTone som ska tighta till mitt ass på något speciellt sätt. Och allt jag behöver göra är att lyfta på fötterna typ. Det gillar vi. För övrigt är de riktigt sköna att gå i. Fjädringen gör att man nästan studsar fram på något sätt. Hur bra som helst!










2011.03.08

skrivet: 2011-03-08 ♥ 09:34:42
Härliga tisdag! Här skiner solen och jag har precis kommit in från en långpromenad med Colin. Fåglarna kvittrar utanför min balkong och jag ska strax åka iväg till jobbet för att fika och prata lite med mina gamla arbetskamrater. På hemvägen blir det ett träningspass (har gått upp ett kilo, fettisdagen till ära) innan jag fortsätter hem i vårsolen. Låter som är rätt mysig förmiddag va?





Kör på den sportiga looken idag eftersom jag ska till gymmet. Älskar btw denna luvtröja från Gina Tricot!

STRUKTUR

skrivet: 2011-03-07 ♥ 22:27:58
Jisses, vad stressad jag blev precis. Insåg att jag hade väääldigt många bollar i luften på en och samma gång helt plötsligt. Jag har ledigt från ryskan denna veckan men däremot verkar det som om vi ska ha en mellantenta om två-tre veckor och jag ligger ett seminarie back så det är prio 1. Sedan måste jag verkligen börja plugga inför högskoleprovet. Jag kan ju inte räkna för fem öre så några timmar måste ägnas åt detta annars kommer det att gå fullkomligt åt skogen. Och som grädde på moset ska jag söka jobb och högskola, träna, vara flickvän, tjejkompis, matte och kaffedrickande mysdrottning som försöker förvandla en AB Bostäder-lägenhet till ett Shabby Chic-paradis. Gaaahh.

Men nu har jag gjort en lista på allt som jag måste göra och delat in alla punkter i olika dagar som ett litet schema. Så förhoppningsvis kan jag somna gott inatt. Imorgon är det nämligen kära återseenden som står på agendan. Först massa härliga arbetskamrater och på eftermiddagen den bästa av alla! Ja, jag börjar i bekantskapskretsändan. Det är ju ändå den som betyder mest. ♥


NYTT I GARDEROBEN

skrivet: 2011-03-07 ♥ 18:22:50
Det blev en lång måndag. Mötet gick bra och eftersom jag varit så duktig unnade jag mig lite shopping efteråt. Ett nytt linne, en kjol, kuddar till balkongen och lite annat smått och gott. Sedan var det givetvis inte lika kul att släpa hem stora kassar på bussen men det gick bra som tur var. När jag kommit hem och fått i mig lite mat slängde jag mig iväg till affären för att fylla på ett tomt kylskåp hos världens bästa ♥. Ännu fler kassar + en avstämning på det gav mig huvudvärk men nu har jag botat den med en smörgås. Och nu blir det kvällsfika med boyfriend. Sedan ska jag sätta mig och maila utav bara helvete.



Nej, jag ska självklart inte bära dessa tillsammans.

NY VECKA

skrivet: 2011-03-07 ♥ 09:09:02
Äntligen ny vecka! Förra veckan var lite sådär för min del men nu jäklar. Har varit uppe sedan sju och ätit frukost och fixat till mig och nu kickar jag igång måndagen med ett peppmöte i Skövde. När jag kommer hem ska jag göra en kraftansträngning vad gäller framtiden och försöka komma igång med ryskan igen. Ja, det här kommer att bli en bra vecka, punkt slut.


MIN SÖNDAG

skrivet: 2011-03-06 ♥ 19:58:06
Denna dagen har verkligen gått fort. Helt plötsligt var klockan sju och jag fick lite panik för att jag inte hade hunnit med allt som jag hade tänkt. Men trots det har vi inte legat på latsidan idag. Balkongen är helt städad från golv till lister och väggar och efter det avverkade jag ett träningspass på gymmet. Så jag har faktiskt haft en fin dag trots en dålig start.

Nu blir det Solsidan och soffmys! ♥


SOMMAR I EN FLASKA

skrivet: 2011-03-06 ♥ 11:55:29
Tropisk mango, kokos, citrus, blodapelsin... ja, det är lite av innehållet i Escadas sommardoft Taj Sunset som finns på disk just nu! Visst är det lite tidigt att parfymera sig med en sommardoft i början på mars men om man är riktigt sugen så finns möjligheten. Och det gillar vi.


2011.03.06

skrivet: 2011-03-06 ♥ 11:52:14
Hej bloggen. Jag har inte mått så bra idag. Huvudvärken är tillbaka och jag misstänker att jag har svårt att ställa om mig till solljuset. Jag brukar bli lite känslig i början på våren. Men å andra sidan vill jag inte dra ner persiennerna och lägga mig under filten. Så nu tänkte jag försöka bota huvudvärken med en kaffe på balkongen. Hoppas det hjälper.



Förresten, Andra Chansen igår var ju ett skämt. Alltså, kom igen. Ska vi skicka Sara Varga eller MiniMika till Eurovision? Lycka till i så fall.

BORN THIS WAY

skrivet: 2011-03-05 ♥ 17:33:45
Jag älskar detta. För att 1. Maria Aragon är så söt 2. Lady Gaga gör en duett med sitt lilla fan 3. Lady Gaga och Maria Aragon verkligen når ut med världens finaste budskap 4. låten är så bra 5. Lady Gaga kickar ass live.



För er som inte vet storyn bakom: Maria Aragon (10 år gammal) spelar in en video där hon sjunger och spelar Lady Gagas nya låt Born this way och lägger upp den på YouTube. Perez Hilton tipsar Lady Gaga om videon - hon tittar, gråter av lycka och postar en länk på Facebook och Twitter. Maria Aragon får över 18 miljoner visningar och blir uppmärksammad över hela världen. Lady Gaga bjuder in Maria Aragon till sin konsert i Toronto och föreslår en duett. Och resultaten visas här ovanför. Fantastiskt!

FÖRSTA FIKAN PÅ BALLEN!

skrivet: 2011-03-05 ♥ 15:39:19
Åh, gissa om jag har haft en mysig fika precis. Vi har nämligen suttit på balkongen för första gången i år! Det är svinkallt ute, don't get me wrong, men på ballen var det alldeles vindstilla och solen sken rakt på oss och värme upp luften så att man kunde sitta utan jacka. Hur skönt som helst! Vi passade på att spela Tre i rad och Kasta gris också. Det kändes nästan som sommar fast utan bikinin.










2011.03.05

skrivet: 2011-03-05 ♥ 09:18:29
Tänk att det redan är mars. Helt sjukt tycker jag. Men idag skiner solen och då är det i alla fall lite lättare att föreställa sig våren som förhoppningsvis ska vara på ingång. Jag vaknade halv åtta idag. Och gick med zombieliknande rörelser raka vägen in i duschen där jag försökte piggna till med både kallt och varmt vatten. Men jag är fortfarande lika trött så det är bara att inse att denna dagen kommer att bli ganska seg. Men seg behöver ju inte betyda dålig. :)



Mina söta blus kommer från Sisters.

THAIMATSKVÄLL

skrivet: 2011-03-04 ♥ 18:47:32
Vi har haft en jättemysig kväll här hemma. Ätit thaimat, sett på film och spelat tv-spel. Vi såg på filmen Buried och den var ungefär precis som jag föreställt mig - nervig och lite irriterande. Inte dålig men heller inte bra. Jag ville helst att den skulle ta slut så jag skulle få ser hur det gick. Och slutet var faktiskt lite oväntat bra. Fast ändå inte. Svårt att förklara utan att avslöja allt.

Nu ska jag rulla (är fortfarande sjukt mätt på pad thai) in till sängen och släcka lampan. Är superdupertrött! God natt. ♥




TEENAGE DREAM

skrivet: 2011-03-04 ♥ 18:43:31
Naglarna har gått från orange till rosa. Sist jag gjorde manikyr med Teenage Dream från OPI lade jag den ovanpå ett annat rosa lack för att få lite mer färg. Men nu testar jag den helt ensam. Lite lagom sött blev det men inte mer. Kanske att det vore snyggt att kombinera med vita toppar. Eventuellt experimenterar jag vidare på det temat imorgon.




EFTERMIDDAGSFIKA

skrivet: 2011-03-04 ♥ 16:02:45
Jag älskar fika! Det är så gott och mysigt. Ibland köper jag hem fika bara för att få duka fram med fint porslin även om jag inte riktigt är sugen. Bara för att hela grejen är så mysig. Idag har vi fikat kärleksmums och kaffe i mina nya koppar från Indiska. Så himla gulligt med ett fat där man kan lägga fika/smörgås/sockerbitar eller vad som helst bredvid kaffet.







2011.03.04

skrivet: 2011-03-04 ♥ 11:00:00
Min mage kurrar. Jag har varit och tränat och inte ätit sedan tidigt imorses så nu ska vi klä på oss och åka till stan och fika/bruncha. Niklas är sugen på en semla men jag ska nog ta en smörgås. Känns som magen är helt tom och suger in ännu mer tom luft typ. Sedan blir det lite shopping. Jag ska leta efter en ny kaffeburk och ett gulligt tårtfat att ställa i köket.


FÖLJ MIG PÅ TWITTER

skrivet: 2011-03-04 ♥ 10:00:00
Jag tänkte efterlysa followers på Twitter! Jag tappade nämligen en förut idag och är nu nere i ynka nio stycken vilket jag tycker är tråkigt. Så - twittrar ni och vill följa mig? Leta upp ShimmeryChic och klicka på Follow så gör jag detsamma när jag ser att ni börjat följa mig! Ses där. ♥



Ps. Jag bjuder på stavfelet i tweeten längst ner. ;)

HALSRINGEN

skrivet: 2011-03-03 ♥ 21:35:28
En trend som jag verkligen fastnat för och kommer att använda flitigt i vår är den stela halsringen. Tycker att det är så himla fint med en stel ring i halsen som inte tar för mycket plats eller stör outfiten i övrigt. Speciellt till en snygg partyklänning utan axelband. Helst ska den vara tunn och enkel, utan krusiduller. Har faktiskt varit på jakt på en silvrig och en guldig variant nu ett tag men inte lyckats hitta varken eller. Men jag söker vidare.


1. Giambattista Valli 2. Giambattista Valli 3. Fallon 4. Fallon 5. Fallon

LITE VÅRKÄNSLOR

skrivet: 2011-03-03 ♥ 19:23:42
Jag sitter i köket och beundrar mina fina tulpaner. Och de doftar ju så himla gott också. Lite vårigt på något sätt. Och förresten, när jag gick min långpromenad förut fick jag vårkänslor. Det var liksom en helt annan luft ute, fortfarande kallt men ändå lite härligt på något sätt. Skönt!

På tal om härliga känslor så har jag det rätt bra ikväll. Kaffet puttrar, huvudvärken är borta och håret är inkletat i en svindyr inpackning. Och för att toppa det hela lite har jag en croissant i skåpet som ska avnjutas med lite nutella om några minuter framför Halv åtta hos mig. Ikväll tar jag det alltså lugnt men det är helt okej; imorgon blir det träning, fika och shopping och är man inte utvilad då kan det sluta illa.


2011.03.03

skrivet: 2011-03-03 ♥ 14:19:19
Idag går det rejält trögt innanför mina väggar. Jag har hissat ner persiennerna och gömt mig i soffan med huvudvärken från helvetet hela förmiddagen. Om jag inte fått tröstchoklad och vackra tulpaner vet jag inte riktigt hur den här dagen hade slutat.



Nu ska jag fixa en kopp te och förbereda seminariet klockan tre. Nej, jag känner inte för det. Nej, jag har inte läst på så noga som jag brukar. Nej, jag kommer inte orka lyssna i 90 minuter. Nej, jag vill inte. Men, ja, jag ska.

HEMMA

skrivet: 2011-03-02 ♥ 21:03:07
Nu är jag hemma. Jag har landat vid köksbordet med en kopp kaffe och en muffins som jag värmde lite för länge i mikron. Nu ska det tas bort nagellack och plockas in disk. Och sedan blir det filmmys i soffan. Men det blir absolut ingen sen kväll för min del. Imorgon har jag tusen ryskagrejer att gå igenom innan seminariet klockan 15.00. Tur att jag är arbetsbefriad. ;)


MOBILBLOGG - Nu sitter jag på tåget och fö...

skrivet: 2011-03-02 ♥ 17:32:30

img_9570 (MMS)

MOBILBLOGG - Nu sitter jag på tåget och fördriver tiden med Orhan Pamuks Det tysta huset. Och tur är väl att jag har MP3:n med mig. Har nämligen två resenärer bakom mig som inte förstått innebörden av varken tyst eller lågmäld. PS. Landskapet utanför fönstret är förfärligt grått. Vår, please.


EN HÄLSNING

skrivet: 2011-03-02 ♥ 14:15:21
Hej hopp. Om en timma ska jag börja leta mig tillbaks till tågstationen. Har ingen vidare shoppinglust så det blir kanske en kaffe på något fik på sin höjd innan jag åker. När jag kommer hem ska jag ta en sväng med Colin och sedan blir det en lång, varm dusch och lite mat. Har frusit i två dagar nu och längtar faktiskt lite efter min OnePiece! Och pannkakor. Det ska jag nog steka imorgon eller redan ikväll om jag orkar. Mums.

MOBILBLOGG - Jag tänkte passa på att säga ...

skrivet: 2011-03-01 ♥ 19:21:36

img_0726 (MMS)

MOBILBLOGG - Jag tänkte passa på att säga hej medan jag sitter här och väntar på att Halv åtta hos mig ska börja. Förutom att jag har haft en jättetrevlig dag har jag även lagt beslag på hela FEM ryska dagstidningar. Imorgon ska jag ge mig ut på jakt efter ett stelt halsband, en större clutch och en ny hårborste. Men innan det blir det ännu mer mys!


GOING SOUTH

skrivet: 2011-03-01 ♥ 09:25:15
Usch, vad kallt det är idag. Jag som hade tänkt slippa släpa omkring på halsduk och vantar. Det räcker liksom med en tung kappa och världens ryggsäck. Hursomhelst, jag är påklädd och klar med packningen och väntar nu mest på att tiden ska gå så jag kan åka iväg till tågstationen. Har gjort iordning lite ryskapapper som jag ska sysselsätta mig med under resan och MP3:n är såklart laddad.

Jag hör givetvis av mig via mobilen när jag får tillfälle. XOXO. ♥







ForHair.se

Bling Skal