LEILAS SÖTA JUL

skrivet: 2011-11-30 ♥ 18:00:00
Ikväll ska jag bänka mig framför Leilas söta jul. Äntligen börjar det! Det är liksom inte jul om man inte får titta på när Leila bakar goda julbakverk bland vackra inredningsprylar. Och det blir ett perfekt avslut på min halvjobbiga dag. Men först ska jag ha seminarium om rysk ekonomihistoria. Galet tråkigt!


Leilas söta jul börjar ikväll kl 21.00 på sjuan!

CHRISTMAS TREE

skrivet: 2011-11-30 ♥ 13:00:00
Jag har köpt en äkta gran för första gången i mitt liv! Det är ingen "riktig" som man sätter i julgransfot utan en som är sådd i en kruka som man därför kan vattna som en vanlig blomma och som kan stå i en helt vanlig ytterkruka. Fast jag valde en korg eftersom jag har sett just denna kombinationen i en tidning och ville ha det exakt likadant. Är supernöjd! Hoppas den överlever hela december nu bara.




Fast jag måste ordna till sladdarna lite grann ser jag nu, hihi.

JULKORT 2011 DEL 4

skrivet: 2011-11-30 ♥ 10:00:00
Här kommer lite fler julkort. På dessa har jag blandat grönt och rött på silverbakgrund. De är inte mina favoriter men ändå helt okej. Stämpeln med den öppna brasan är så fin.



RESULTATET

skrivet: 2011-11-29 ♥ 18:47:09
Tidningshållaren är på plats! Jag är supernöjd och har fyllt den med fina inredningsmagasin som jag tycker om att bläddra in när jag behöver inspiration. Nu saknas det bara lite mer dekoration att placera ovanpå hyllan och kanske någonting som hänger på andra sidan. Får kika i tidningarna så kanske jag får något bra tips! Visst blev det fint?



Tidningshållaren är beställd från Ljuvali men kommer från märket Krasilnikoff.

GÅVA

skrivet: 2011-11-29 ♥ 13:46:58
Detta fina armbandet, av svarta och vita halvädelstenar, fick jag av mami i helgen. Hon är gjort det alldeles själv och även om det inte är världens mest komplicerade smycke älskar jag det ändå! Tänkte ha det på mig imorgon som extra stöd. Ska nämligen iväg på en jobbig grej på förmiddagen men förhoppningsvis är det över snabbt så jag kan lägga det bakom mig sedan. Forever and ever. Typ.



BAKMORGON

skrivet: 2011-11-29 ♥ 10:32:45
Hej på er. Om en liten stund får jag finbesök av mami. Vi har inte hunnit adventsfika ännu så vi tänkte ta det idag och därför gick jag upp lite tidigare än jag planerat för att baka en mjuk pepparkaka. Den blev lite deformerad när jag skulle vända på formen men förhoppningsvis smakar den bra ändå. Saffransbullar och pepparkaksmuffins har jag redan bakat så det ska jag tina i ugnen precis innan fikan så att det är lite så där ugnsvarmt och gott. Mysigt!


Receptet finns här!

TIDNINGSHÅLLAREN

skrivet: 2011-11-28 ♥ 17:39:07
Minns ni tidningshållaren jag tjatade om för två veckor sedan? Nu är den här och är på väg att sättas upp på hyllan. Jag är supernöjd med den crémefärgade varianten och tror att det kommer bli hur fint som helst när vi är klara! Har till och med redan bestämt vilka tidningar som ska få göra sig extra fina i den. Reslutatet kommer imorgon!


PÅ ÖNSKELISTAN

skrivet: 2011-11-28 ♥ 13:05:19
Jag är sjukligt förälskad i denna cardigan från Hunky Dory. Problemet är att den kostar 1795 kronor vilket är alldeles för mycket för en tjej med studentekonomi i juletid men önska sig kan man ju alltid göra! (tomten, obs!: storlek XS om det finns, annars S!)


2011.11.28

skrivet: 2011-11-28 ♥ 10:37:47
Så var det måndag igen. Och jag är dötrött som vanligt. Jag skulle behöva ligga i soffan en hel dag och bara mysa, se på film och äta godis men jag har inte tid. Kanske om två veckor. Jag vet att det låter konstigt men det är verkligen så. Denna veckan hinner jag inte; har hur mycket plugg som helst och i helgen blir det jobb. Nästa vecka har jag tenta + mina två andra kurser. Men kanske veckan därefter, haha. Om jag klara tentan vill säga. ;) Men nu ska vi inte tjata om det!

Just nu sitter jag vid köksbordet och pluggar rysk litteraturhistoria medan tvättmaskin nr fem snurrar i tvättstugan och Colin biter på sitt goda ben. Och tyvärr blir denna måndagen förmodligen inte roligare än så. Men det gör ingenting för det blir nog inte jag heller. Zzzzz.





MARKNAD DAG 3

skrivet: 2011-11-27 ♥ 13:43:47

Jag hinner inte med bloggen ordentligt denna helgen och ber om ursäkt för det återigen - jag har så mycket jag vill visa men tiden finns helt enkelt inte. Men jag kan trösta er med att detta är den sista dagen på julmarknaden och imorgon är allt tillbaks till det normala igen och jag lovar att uppdatera lite mer.

Idag har jag bakat pepparkaksmuffins, tänt första ljuset och köpt en liten minijulgran. Men som sagt, visar mer imorgon! Klockan 18 styr jag bilen hemåt för att kvällsmysa med familjen och äta godis. Det är jag värd efter denna helgen! Puss


PRE-ADVENTSKVÄLL

skrivet: 2011-11-26 ♥ 21:31:51
Jag är helt död nu, haha. Min dag började klockan sju imorses och är inte slut än. Efter åtta timmars jobb bestämde jag mig nämligen för att baka saffransbullar och nu står den sista plåten inne i ugnen och ett femtiotal (?!) bullar ligger och svalnar på ett galler på diskbänken. Det doftar rejält gott vill jag lova! Adventspyntet är äntligen på plats och jag har försökt ta lite bilder till er men tråkigt nog är det ju så mörkt när jag åker på morgon och när jag kommer hem på kvällen så man ser inte ordentligt. Men på måndag ska jag fotografera så mycket jag bara kan för då är jag hemma heeeeeeela dagen! Nu ska jag strax plocka ut de sista bullarna, fortsätta med manikyren och försöka varva ned en smula. Pust och frust. ;)







Julmarknaden då... ja, det var aningen segt idag. Men förhoppningsvis blir det lite mer försäljning imorgon! (ni som har möjligt är givetvis välkomna till Folkets Park i Lidköping imorgon igen, vi har öppet 10.00-18.00!)

...och så krånglar appen igen.

skrivet: 2011-11-26 ♥ 11:07:49

Det går tyvärr inte att ladda upp bilder just nu. Ska försöka igen lite senare.


VÄLKOMNA

skrivet: 2011-11-26 ♥ 10:55:39

Idag gick jag upp i ottan och fixade iordning mig. Det är julmarknad idag igen och jag ville hinna med att göra några julklappsetiketter innan jag skulle åka. Och nu är jag på plats igen, lite halvtrött och rörig i huvudet men det ska nog gå bra. Får springa över till 7Eleven och köpa mig lite godis sedan så jag håller mig pigg. ;)

Ni som bor i Lidköping eller har vägarna förbi - välkomna till Folkets Park! Vi har öppet 10.00-18.00 hela helgen. Lite av det som finns på mitt bord:


JULMARKNAD

skrivet: 2011-11-25 ♥ 16:27:48

Idag är det fullt upp. (Som vanligt på fredagar...) Jag har storhandlat inför adventshelgen med bak och julstök och nu sitter jag på en julmarknad som ska hålla på hela helgen. Det är rätt mycket folk här men ganska få som handlar än så länge. Lite tråkigt men jag får väl fortsätta lägga upp världens tandkrämsleende och hoppas på det bästa. ;)

Klockan 18 ska jag åka hem snabbt som attans, göra ordning tacos och sätta mig framför Vampire Diaries och ha myskväll med min pojkvän som har storstädat idag. Hur skönt?!


UNDERLÄGG

skrivet: 2011-11-24 ♥ 16:40:41
Jag är så himla nöjd med mina nya glasunderlägg! Eller nja, de är väl kanske främst kaffekoppsunderlägg. Jag som är världens klant har ju naturligtvis spillt kaffe över vårt vitmålade vardagsrumsbord åtskilliga gånger och nu har vi målat över alla mörka fläckar och ska bli ordentliga med att använda underläggen för att undvika fler missöden. Men vi får väl se hur lång tid det tar innan jag gör bort mig igen... Fina är de i alla fall! Underläggen alltså.



CANDY

skrivet: 2011-11-23 ♥ 14:17:19
En av höstens godaste nyheter på parfymdisken är Pradas Candy. Deras tidigare dofter är aningen tunga men denna skiljer sig lite från mängden och attraherar säkerligen en ny kundskara som uppskattar det pudriga och orientaliska - i lagom mängd.

Candy är, precis som den låter, lite godis/karamelldoftande med inslag av just karamell, vanilj och vit mysk. Den är mjuk, pudrig och lätt med en touch av orientalisk rökighet som avrundning. Kanske aningen söt men inte alls så att det tar överhand. (I min näsa påminner den faktiskt lite om Lancômes Miracle.) Hur god som helst, helt enkelt och ungefär lika cool och syndig som flaskan är snygg!



RUNDA PÅ STAN

skrivet: 2011-11-23 ♥ 12:38:32
Hej hopp. Jag har precis kommit hem från en runda på stan. Jag har jagat små krokar till min hylla men det finns verkligen ingenstans! Jag hittade i alla fall glasunderlägg till vardagsrummet och lite julväxter som ni ska få se när de fått en plats att stå på. Just nu bor två amaryllis, en liten pärlgran, en en och två hyacinter på diskbänken. Och nej, det är varken fint eller rogivande men just nu måste jag sätta igång med lite plugg. Och när jag kommit lagom långt ska jag ta en liten inredningspaus!


PLUGGPAUS

skrivet: 2011-11-22 ♥ 17:06:32
Så där, nu är jag klar med presentationen och den ena kursens anteckningar. Nu ska jag ta en liten paus och åka iväg med mami en stund och när jag kommer hem ska jag börja läsa på nästa kurs innan Desperate Housewives börjar. Det var så sjukt bra förra veckan! Tycker det bara har blivit bättre och bättre. I början på säsongen var det mest jobbiga grejer så som sjukdomar, ångest och massa tunga känslor men nu har det gått tillbaka till en lite mer humoristisk/spännande handling - det gillar jag!

Imorgon ska jag tipsa om några nya goda parfymer som plåster på såren för att jag uppdaterat så fruktansvärt dåligt! Puss. ♥


LITE MYCKET

skrivet: 2011-11-22 ♥ 12:40:48
Det är lite mycket på gång nu. Idag varvar jag hemmasysslor med adventsförberedelser, plugg till mina tre kurser och mysiga fritidsaktiviteter. Och ja, det är aningen stressigt men jag försöker att hålla det på en lagom nivå. Det kräver givetvis en hel del tidsplanering men jag har börjat att bli en fena på det nu. Jag har till och med kunnat klämma in en mysfika i vardagsrummet, haha.



Och just det, gårdagen! Den började lite halvnervöst med en lysande motorlampa cirka 90 minuters bilkörning hemifrån. Men tack vare snäll verkstadspersonal i Alingsås kunde köra vidare med alla sladdar på rätt ställen. Väl framme hittade vi faktiskt en hel del julklappar (önskar att jag kunde skriva om dem men det går ju liksom inte...) och även några fina saker till hemmet. Bland annat två par julgardiner som ska upp idag. (Bilder kommer när allt är klart.) Nu måste jag fortsätta plugga. Har en presentation imorgon som jag måste förbereda. Usch för sådant!

JULKORT 2011 DEL 3

skrivet: 2011-11-21 ♥ 13:00:00
Här kommer lite fler julkort. Dessa är mina favoriter hittills. Tycker att de blev så himla fina! Jag har gjort flera olika varianter men de är rätt så snarlika allihop så jag visar bara dessa tre. Bakgrundspapperet kommer från Slöjd-Detaljer och jag ångrar verkligen att jag inte köpte fler ark; färgkombinationen är så himla fin.




ROADTRIP

skrivet: 2011-11-21 ♥ 09:17:01

Hej hopp, bloggen! Nu sitter vi i bilen och dricker morgonkaffe. Idag är det shoppingutflykt som gäller. Vi ska främst kika på julklappar men jag ska även försöka hitta julgardiner till mina extremt breda fönster (2.50 m). Och kanske en och en annan lyxgrej bara för att jag är jag och för att jag är så bra!


PLAYTIME

skrivet: 2011-11-20 ♥ 20:39:36

Jag har parkerat på golvet med Colin. Ibland är det tydligen inte matte som bestämmer när det ska lekas... så nu kastar vi boll och slänger mjukdjur fram och tillbaks samtidigt som jag försöker att hålla ett öga på deckaren på tv:n. Om jag nu orkar se klart. Är nämligen helt slut i huvudet efter allt plugg idag. Men det gör ingenting. Imorgon ska jag belöna mig själv ordentligt med en shoppingutflykt!




LÄSDAG

skrivet: 2011-11-20 ♥ 14:25:31
Gaaaahhh, jag är så sjukt uttråkad. Ni som följer min blogg vet kanske att söndagar är min favoritdag då jag myser omkring med lite allt möjligt, hemmapysslar, vilar, äter choklad - och ja, det jag känner för i princip. Men idag måste jag plugga HELA dagen. Blä. Jag ska nämligen på shoppingutflykt imorgon så hela måndagen går bort och även tisdag kväll. Sakerna jag ska göra är naturligtvis jätteroliga men att streckläsa rysk politik är kanske inte världens mysigaste söndagssyssla. Men skitsamma, nu ska jag ge mig på den där gigantiska blå boken (med engelsk facktext i storlek 10) till höger på bilden. Sida 105-235, here I come.


CRÉME ELLER ZINK?

skrivet: 2011-11-20 ♥ 11:29:02
Jag har så svårt att bestämma mig. Denna tidningshållare passar perfekt till min nya hylla (den ska hänga på krokar längs listen längst ned som på bilderna i detta inlägg) men jag kan inte bestämma om jag ska köpa den vita/crémefärgade eller den grå/zinkfärgade. Grejen är att nästan allt annat i rummet är vitt förutom soffan och om jag tar den grå är jag rädd för att den kommer att sticka ut för mycket. Vad tror ni? Hjälp!
Bilderna är lånade från Ljuvali.se

HYLLAN

skrivet: 2011-11-19 ♥ 18:37:01
Nu äntligen! Hyllan är målad och uppborrad på väggen. Eller hur säger man? Fastsatt? Hursomhelst, jag är supernöjd med resultatet! Tänkte visa lite hur vi har gjort. Och kom ihåg nu - jag är en lekman i allra största grad! Huvudsaken är liksom att det ser någorlunda vitt ut, haha.


Idé: snickra ihop en trähylla att sätta ovanför tvåsitssoffan.


Min käre pojkvän och allt-i-allo köpte delar och snickrade ihop allting på frihand (wiiieee!).


Jag betsade med en ganska mörk bets för att kunna slipa bort den vita färgen sedan och få den där "nötta" känslan.


Sedan målade jag tre lager med vit målarfärg ovanpå den betsade ytan.


När det hade torkat slipade jag med sandpapper på de ställen där jag ville att det skulle se lite nött ut. Och...


...vips så satt den fast på väggen - målad och klar! Nu saknas små krokar som ska sitta på brädan längst ned och givetvis ett gäng snygga prylar att ställa ovanpå. Men det kommer!

VECKANS NAGELLACK

skrivet: 2011-11-19 ♥ 13:00:00
Denna veckan har jag målat naglarna med From A to Z-ürich från OPI. Jag skulle dock ha planerat fotograferingen lite bättre eftersom jag har målat med vit färg och förstört lacket en smula men struntsamma. Älskar färgen ändå!




FREDAGSMYS

skrivet: 2011-11-18 ♥ 20:07:09
Vilken fredag! (Bortsett från alla studier då...) Först supermysfikade jag med två underbara vänner och sedan köpte jag med mig en överfull godisburk(?) och åkte hem, tände lite ljus och plågade mig igenom en alldeles för lång föreläsning på internet. Sedan tog jag helg och hoppade i OnePiecen. Så skönt! Nu är Vampire Diaries slut och Idol har precis börjat. Coolt att Jessie J är där idag! Älskar hennes röst. Nu ska jag fortsätta titta. Puss!


TVD REMINDER

skrivet: 2011-11-18 ♥ 13:30:00
Ikväll smäller det! Klockan 19.00 på TV6 är det dags för säsong 3 av Vampire Diaries. Jag har inte kunnat hålla band på mig själv och har därför tjuvkikat på alla avsnitt på internet redan men ska definitivt titta ikväll ändå. Säsong tre är galet spännande och varje avsnitt är verkligen hur bra som helst. Ni som har gillat de tidigare säsongerna kommer inte att bli besvikna! Så missa inte!


2011.11.18

skrivet: 2011-11-18 ♥ 12:49:33
Jag tänkte precis skriva "god morgon" men så kom jag på att tiden har gått lite fortare än så. Jag har ju både ätit frukost och lunch, fikat, duschat, pluggat och pysslat med hyllan. Lovar att visa den jättesnart! Allt är klart förutom uppsättning på väggen och vore det inte för min pojkväns nedrans jobb skulle vi kunnat börja med det nu men vi får helt enkelt vänta tills imorgon istället. Buhu.

Jaja, nu ska jag fortsätta plugga/pyssla här hemma. Jag har rätt så mycket att läsa igenom tills nästa vecka så jag tänkte börja redan idag när Niklas ändå jobbar. Men oroa er inte, jag har en inplanerad fikapaus i eftermiddag och på hemvägen från den ska jag köpa med mig fredagsgodis hem. Så det blir allt lite mys också! (Och nej, vi vann ingenting på Bingolotto igår. Men jag var SJUKT nära en resa till Kuba. Gissa vem som blev sur som en citron!)

BINGO

skrivet: 2011-11-17 ♥ 19:22:10
Ikväll ska vi bli miljonärer på bingolotto. Yes, you heard me. Fast det var egentligen inte alls tanken med kvällen men när en fin vän berättade att hon skulle spela (och vinna) ikväll blev jag lite sugen jag med. Så jag skickade ut Niklas till Statoil när han kom hem från jobbet och nu har vi varsin lott. Så det är väl bara att hålla tummarna nu då, haha. Ett tillskott i kassan så här inför jul skulle inte vara fel alls.



Förresten, är sjukt trött ikväll. Har ingen aning om varför men när solen börjar gå ner blir jag så jäkla sömnig. Och med tanke på att solen försvinner vid fyratiden är det inte så himla praktiskt eftersom jag brukar vilja plugga på kvällen. Men det kanske blir bättre när det här gråa, dimmiga vädret övergår till snö och frost. Hoppas det!

2011.11.17

skrivet: 2011-11-17 ♥ 13:52:56
Denna dagen har verkligen varit fullproppad med roliga saker. Direkt när jag vaknade tog jag en promenad till mami, lämnade Colin där och fortsatte till gymmet där jag tränade i nästan två timmar. Det var superkul idag. Älskar att vara där och träna i lugn och ro utan för mycket människor omkring mig! Sedan gick jag hem till mami igen och åt lunch och fikade och nu har jag kommit hem, tagit en jättevarm dusch och gjort iordning världens största kopp med julte och clementinklyftor. Mums. Tänkte plugga lite innan min älskling kommer och vi måste börja med middagen.



HELT FAST

skrivet: 2011-11-16 ♥ 21:44:43

Jag har blivit besatt - av spelet Mahjong. Jag har laddat ner en gratisapp på iPhonen som jag bara har en bana kvar på nu och den går ju aldrig ut! Jag blir tokig snart! Men jag kan inte ge upp. Så nu sitter jag och spelar så fort jag får en stund över. Det är så roligt, haha!


UDDA KOMBINATION

skrivet: 2011-11-16 ♥ 12:07:00
Mitt liv känns lite udda just nu. Ena studen fördjupar jag mig i Rysslands kulturhistoria eller betydelsen av Sovjetunionens upplösning och andra stunden målar jag en trähylla i shabby chic-stil eller klipper till glittrande julhälsningar i form av vackra papperskonstellationer. Men det är nog precis så jag vill ha det. Ett liv bestående av endast det ena eller det andra skulle hämma mina sinnen. Jag är helt enkelt en sådan där mångsysslare som inte kommer att kunna hålla sig till en sak i taget. Jag kommer alltid vara en sorts byråkrat med böcker och papper, högt och lågt som plockar fram nagellacket mellan telefonsamtalen på kontoret och längtar hem till bakmaskinen och orkidéerna. Typ. Det är väl bara att inse.

Idag har jag tittat på föreläsningar och målat andra lagret på min hylla. Den kommer att bli SÅ fin och jag försöker skynda på lite så att vi kan få upp den ordentligt till advent. Och Colin hjälper som vanligt till när vi snickrar här hemma. :)


TILL HONOM

skrivet: 2011-11-15 ♥ 22:50:06
Jag har suttit och funderat över vad jag ska köpa till min pojkvän i julkapp. Han önskar sig såklart "ingenting" och jag som är galen i julen och framförallt julklappar blir tokig på människor som svarar så när man frågar. NÅGONTING måste man väl önska sig? Ja, då klämmer han fram "underkläder". Jo, men 1) det är en bra-att-ha-grej och 2) du får alltid underkläder - så det räknas liksom inte riktigt som en önskning.

En julklapp för mig ska vara något roligt, lyxigt, fint och skämma-bort-aktigt! Så nu har jag surfat omkring på internet en stund och försökt komma på bra idéer. Hittills har jag bestämt fyra saker som jag ska köpa varav en faktiskt beställdes precis.

Har ni några bra tips som brukar gå hem hos pojkvän/sambo/man? En god parfym och ett par lite dyrare boxershorts är ju sådant som alltid funkar men när man köpt det fyra år i rad kanske det kan vara roligt att hitta på något nytt!


DON'T BE AFRAID OF THE DARK

skrivet: 2011-11-15 ♥ 18:34:29
Efter tvätten hos mami åkte jag till gymmet och tränade i en timma. När jag kom hem kände jag mig så frusen och trött att jag fick ta ett bad och sedan lade jag mig i soffan under en filt och bara kände mig helt utslagen. Så när min pojkvän kommit hem gjorde vi iordning smörgåsar och kaffe och såg på en film. Det var supermysigt. Filmen vi såg hette Don't be afraid of the dark med b.la. Katie Holmes. Den var faktiskt helt okej. Lite småläskig och rätt så spännande. Helt okej en tisdagseftermiddag i november när solen gått ned.


Nu känner jag mig lite piggare och tänkte ge mig på att måla hyllan. Spännande!

BÄSTA VÄNNER

skrivet: 2011-11-15 ♥ 16:08:27
Världens sötaste och bästa kompis. ♥


HOS MAMI

skrivet: 2011-11-15 ♥ 10:04:24

Jag ligger i mamis soffa och väntar på att den första tvättmaskinen ska bli klar. Vår tvättstuga är avstängd denna veckan och jag har slut på underkläder så det var bara att slänga in allt i bilen och åka hit. Men det gör ingenting för vi har så mysigt så! Colin passar på att leka med alla sina gamla leksaker och jag tänkte plugga lite medan jag har hundpassning.




JULKORT 2011 DEL 2

skrivet: 2011-11-14 ♥ 14:00:00
Här är tre gröna varianter som jag knåpade ihop i lördags. Dessa är några av mina favoriter hittills faktiskt. Älskar den gröna färgen. Den sista bilden blev tyvärr lite suddig men de är ju rätt så lika så jag hoppas att det är okej. Svajar tydligen till ibland när jag ska fotografera. :)




2011.11.14

skrivet: 2011-11-14 ♥ 11:59:29
För en gångs skull har jag haft en jättmysig måndagförmiddag. Vanligtvis brukar jag känna mig sönderstressad över veckan jag har framför mig men nu när jag är ledig från två av tre kurser kunde jag ta lite sovmorgon, gå en långpromenad och äta frukost i lugn och ro. Sedan dök jag ner med näsan i kurslitteraturen och har nu läst om Sovjetunionens upplösning i två timmar. Ganska intressant faktiskt! Jag har några sidor kvar i den sista boken men nu var jag tvungen att äta lite lunch. När jag är klar med all läsning ska jag åka och träna och efter det tar jag nog ledigt för idag. Tänkte eventuellt börja måla på hyllan lite senare!


Detta är min kursitteratur till Det postsovjetiska ryska samhället (7,5hp). Böckerna är något torra men det man lär sig intressant!

JULKORT 2011 DEL 1

skrivet: 2011-11-13 ♥ 16:40:38
Tänkte visa lite av mina julkort. Det var ju ett tag sedan jag satte igång med dem! Dessa tre varianterna var några av de första jag gjorde. Tycker det blev riktigt sött med tre olika stämplar som jag har på de två översta och stämpeln på kortet längst ner är ju bara underbar! Mer kort kommer imorgon.




LEILAS HÖNÖKAKOR

skrivet: 2011-11-13 ♥ 11:52:36
Här kommer receptet på Leilas underbara hönökakor. Det finns även med i A piece of cake för er som har den. Annars är ni välkomna att skriva av receptet nedan. Supergott och väldigt enkelt att göra!


HUSSES DAG

skrivet: 2011-11-13 ♥ 10:53:00
God morgon på er. Nu äntligen har jag fått i mig lite frukost! Jag gick nämligen upp klockan sju för att baka bröd och det blev inte klart förrän lite efter tiotiden så magen kurrade ordentligt den sista timman. Men nu är den mätt och belåten. Brödet blev jättegott och husse (som jag firade med lyxfrulle fars dag till ära) blev helnöjd. Förutom brödet pressade jag färsk juice på apelsin och blodgrape, serverade hans favoritpålägg från charken och kokade te med massa honung. Det var jättegott! Kan lägga upp receptet på brödet senare om ni vill. Nu ska jag titta på Leila på Nyhetsmorgon!




MYSIG STUND I SOFFAN

skrivet: 2011-11-12 ♥ 16:42:23
Jag är hemma själv ikväll. Min pojkvän är på middag med sina militärkollegor och jag har planerat myskväll! Hittills har jag pysslat några julkort och nu ska jag sätta mig och läsa tidningar i soffan, dricka kaffe och äta godis. Senare blir det film och kanske lite glass med skivad banan och chokladsås.





LADIES NIGHT

skrivet: 2011-11-12 ♥ 10:54:10
Igår var jag och mina tjejer på Ladies Night. Och jag måste erkänna att jag var väldigt skeptisk till den där skrika-efter-killar-på-scenen-som-sjunger-kärlekslåtar-grejen but I stand corrected. Det var faktiskt väldigt roligt och inte alls så där hypergalet som jag trodde att det skulle vara. (Visst fanns det en och annan "käring" som stog och skrek...) Och showen i sig var faktiskt riktigt rolig. Frank Anderson var min absoluta favorit (dock inte utseendemässigt, haha!) med sina feminina dansrörelser och djupa sångröst. Och för oss som inte är så där jätteförtjusta i just Martin Stenmarck och Brolle fanns det fyra vältränade dansare att titta på, hihi. Efter showen gick vi upp till baren och dansade tills det var dags att gå hem.

Jag tog dessvärre inga bilder igår men här kommer en som min fina vän Monica tog:


Nu ska jag hoppa in i duschen och kicka igång dagen!

FRIDAY NIGHT OUT

skrivet: 2011-11-11 ♥ 17:43:48
Nu har jag superbråttom. Skit också. Skulle bara meddela att jag sticker iväg på girls night nu. Ikväll kör jag på en hög, stram tofs och mitt nya läppstift. Tofsen syns ju inte alls på bilden men jag är i alla fall väldigt nöjd. Nu måste jag skynda mig! Ska dra på mig kängor, packa partyväskan och pussa hundarna hej då.


CHANEL NOËL 2011

skrivet: 2011-11-11 ♥ 13:00:00
Chanels julkollektion är ju dösnygg. Jag älskar det hallonröda läppstiftet och nagellacket. Det är precis den nyansen som jag letat efter hela hösten. Och ögonmakeupen är också riktigt snygg. Personligen tycker jag dock att guldnyanser runt ögonen gör oss svenska blekansikten en otjänst på vintern men får man till det på rätt sätt är det ju hur fint som helst!




2011.11.11

skrivet: 2011-11-11 ♥ 10:03:47
Wiiiiieee, fredag! Idag har jag druckit färskpressad apelsinjuice och ätit en alldeles jättefärsk jordgubbe. Ja, ni läste rätt. Vår jordgubbsplanta blommar för fullt och vi har några riktigt fina bär på gång. Fast nu blir det nog inga fler eftersom vi fått hänga in den i lägenheten och solen knappt synts till på flera dagar.

Snart ska vi åka iväg och ta en morgonfika och sedan handla lite helgmat. Jag är lite sugen på att baka något också men jag kan inte riktigt bestämma vad. Mina bullar är slut i frysen... kanske ska fylla på det förrådet. Jaja, vi får väl se vad det blir.



2011.11.10

skrivet: 2011-11-10 ♥ 21:17:19
Hej på er. Jag har haft fullt upp med skolan och inte hunnit blogga alls idag. Men nu är jag helgledig och det ska bli SÅ skönt! Nästa vecka är jag dessutom ledig från två kurser och har alltså bara ett seminarium att läsa till vilket är sjukt lyxigt. Tänkte faktiskt tjuvstarta med det på lördag eller söndag. Det kan vara skönt att vara ute i god tid.

Men hursomhelst, nu har jag precis tagit en dusch och ska ta det lite lugnt i soffan innan jag går och lägger mig. Jag är helt slut i huvudet efter alla studier idag. Imorgon kör vi som vanligt på bloggen igen! God natt. ♥


INREDNINGSPROJEKT

skrivet: 2011-11-09 ♥ 13:51:22
Som jag berättade för någon dag sedan har vi startat ett litet inredningsprojekt här hemma. Jag pekar och bestämmer och Niklas snickrar på frihand. Vi har en väldigt tom vägg i vardagsrummet och i förra Isabellas-tidningen hittade jag en bild på en hylla som jag tyckte skulle vara fin just där. Så nu ska vi tillverka en alldeles egen sådan och när den är klar ska jag måla den vit, köpa söta krokar och givetvis dekorera med vackra föremål. Det kommer att bli jättefint! Jag älskar att jag hittat en man som inte har tummen mitt i handen!




GYMPAUS

skrivet: 2011-11-09 ♥ 10:37:15
God morgon, bloggen. Har ni sovit gott? Jag var jättetrött imorses och tänkte därför pausa studierna i två timmar nu och åka till gymmet och piggna till lite. Jag har inte hunnit dit alls i veckan men nu måste jag verkligen. Ju mindre man rör på sig desto tröttare blir man ju, på ett jobbigt sätt. Man är rastlös samtidigt som man känner sig lite soffpotatisaktig. Eller det kanske bara är jag? Hursomhelst, nu ska jag cykla iväg. Hörs lite senare!


UTLÄST

skrivet: 2011-11-08 ♥ 19:52:33
Förra veckan läste jag ut Illegalister av Boris Grigorjev. Det är en verklighetsbaserad bok där Boris berättar anekdoter och berättelser oom några av KGB:s mest framstående spioner. Den är spännande, intressant och det som är extra roligt är ju såklart att Boris delar med sig utav sina egna erfarenheter - han har nämligen också varit KGB-spion, stationerad i Sverige.


SPARKLELICIOUS

skrivet: 2011-11-08 ♥ 13:20:26
Denna veckan har jag målat topparna glittriga. Det blev rätt så sött men inte så jämnt. Det är problemet med att solen går ner vid fyratiden. Lampor är liksom inte riktigt samma sak! Lacket heter Servin' up sparkle och kommer från OPI. Som baslack har jag ett nudefärgat Lancômelack som utgått ur sortimentet.



BUSY DAY

skrivet: 2011-11-07 ♥ 22:17:48
Vad tråkig bloggen har varit idag. Jag ber lite om ursäkt men ni vet ju varför. Och måndagar är lite speciella för mig. Jag kommer liksom aldrig igång ordentligt. Men jag har i alla fall läst genom alla 51 sidor och imorgon blir det repetition och kommentarsskrivning. Det är egentligen inte så hemskt som det låter men det är något bitterljuvt över att vara tvingad att lära sig någonting. Med deadline.

Hursomhelst har jag haft en mysig dag när allt kommer omkring. På eftermiddagen kom mami på besök och vi fikade och såg på film i soffan. Vi tittade även i inredningstidningar och jag visade lite vackra ljuslyktor som jag tänker köpa till ett inredningsprojekt som jag och min privata snickare skissar på. Tänkte visa mer om det imorgon men tills dess - visst är denna lykta i fattigmanssilver från Ljuvali alldeles underbar? Ska skynda mig och klicka hem den innan den tar slut!


MÅNDAG IGEN

skrivet: 2011-11-07 ♥ 12:45:53
Jaha, så var det måndag igen. Jag sitter vid köksbordet med mina böcker. Idag tänkte jag läsa tills ögonen blöder. Har 51 sidor att ögna igenom till den ena kursen och de andra vill jag inte ens tänka på. En sak i taget. För övrigt har jag varit en sväng i affären och köpt hem massa frukt så jag ska kunna hålla mig pigg och inte bli sötsugen, hoppas det går vägen! Får väl peta i mig lite lunch snart också... det är ju så tråkigt att göra iordning ibland. Skulle vilja ha en egen Leila i köket som kunde fixa och dona medan jag sliter som ett djur med papper och böcker. Önsketänkande.


GOD NATT

skrivet: 2011-11-06 ♥ 22:36:18

Jag har lagt mig i sängen. Tänkte avsluta denna mysiga dag med lite bokläsning under täcket. På tv:n står MTV EMA:s på. Jag har strötittat på det sedan klockan åtta och det har faktiskt varit riktigt roligt att få se allas kläder och framträdanden. Lady Gaga var lika fantastisk som vanligt och Selena Gomez är ju förbannat söt! Nu ska jag fortsätta titta/läsa. God natt.


JULMARKNAD #1

skrivet: 2011-11-06 ♥ 17:31:27
Nu är jag hemma från julmarknaden. Det var jättemysigt att gå omkring där och kika på alla fina hantverk, fika hembakat och träffa bekanta. Jag köpte ingenting idag men det är inte omöjligt att jag gör det nästa gång tillfälle ges. Om två veckor ses vi igen och då ska jag vara med. Superkul!








TJUVSTART

skrivet: 2011-11-06 ♥ 13:52:49
Nu är jag så där sablans mätt igen, haha. Att jag aldrig lär mig när det är dags att sluta äta. Men pannkakor och glass är ju så pass gott att man bara vill fortsätta och fortsätta. Och efter lunchen tog vi en kaffe och några pepparkakor som söndagsdessert. Yes, vi har tjuvstartat. Nu är det ju ändå så nära advent att man lika gärna kan börja lite smått tycker jag. Och pepparkakor är ju så himla goda!



SUNDAY DANCE

skrivet: 2011-11-06 ♥ 12:12:05
Äntligen är det söndag igen! Idag kan jag plocka med lite allt möjligt och dansa omkring mellan rummen och bara göra det jag känner för. Hittills har jag ätit mysfrukost, jobbat lite med bloggen och tagit hand om hemmet och nu är det snart dags att börja med lunchen - pannkakor med sylt och glass. Mums. I eftermiddag tänkte jag åka på julmarknad och bara ta det lugnt. Ni vet, måla naglarna, läsa lite och kanske fika på något gott.


YESTERDAY

skrivet: 2011-11-05 ♥ 12:30:00
Två bilder från igår. Älskade verkligen mina lockar. Min frisör är bäst!



UPPE BLAND MOLNEN

skrivet: 2011-11-05 ♥ 10:09:02
Åh, vad mysigt vi hade igår! God mat, fantastisk dessert och några timmar för oss själva. Jag behövde verkligen en kväll där jag fick bli bortskämd med blommor och frisörsalongslockar och få klä upp mig i klänning och glittrande örhängen. Jag älskar verkligen det! Och som grädde på moset har jag verkligen världens bästa boyfriend! Love you! ♥ Imorses åkte han iväg till affären och köpte nybakat bröd till frukosten. Så himla mysigt!



DATE NIGHT

skrivet: 2011-11-04 ♥ 18:28:54
Jag är så himla pepp! Ikväll ska jag och boyfriend ut och äta på restaurang och spendera lite quality time med varandra. Och det behöver jag verkligen just nu! Har fått en bukett rosor ♥ och sitter med ett glas vin och gör mig redo för tillfället. Vi har inte bokat bort förrän halv åtta och jag är redan döhungrig. Hur ska detta gå, haha. Men ju hungrigare man är desto mer får plats i magen. Eller?



2011.11.04

skrivet: 2011-11-04 ♥ 13:20:00
Hej på er. Jag gick upp tidigt imorses (trots sovmorgon) och satte på radion och började storstäda. Det behövdes verkligen och nu kan vi mysa omkring här hela helgen utan att behöva tänka på dammsugaren. Jag har till och med våttorkat trappan som jag vanligtvis brukar fuska med, haha.

Efteråt tog jag en lång dusch och nu har jag ätit lite smörgåstårta till lunch och ska strax ställa mig i badrummet och fixa iordning mig lite. Sedan blir det mys tills jag ska vara hos frisören klockan tre. Jag och boyfriend ska iväg på dejt ikväll och tänkte göra mig lite extra fin!



LIPSTICK

skrivet: 2011-11-03 ♥ 18:00:00
Jag köpte mig ett nytt läppstift häromdagen. Har varit lite sugen på ett ganska naturligt men ändå lite plommonfärgat läppstift som man kan använda till både vardags och till fest. Ni vet, ett sådant där läppstift som bara syns lite grann men ändå piggar upp ansiktet. Hursomhelst, i tisdags hittade jag den perfekta nyansen i Lancômestället. Nummer 103 från serien L'Absolu Nu. Jag älskar det!



MIDNIGHT IN MOSCOW

skrivet: 2011-11-03 ♥ 14:00:00
Veckans nagellack kommer som vanligt från OPI. Det är faktiskt ganska gammalt och kommer från en höstkollektion inspirerad av Ryssland. Lacket, som heter Midnight in Moscow, finns faktiskt kvar i sortimentet såg jag nu så ni som blir sugna kan säkert få tag på det. Det är svart i botten men skimrar i en varm vinröd nyans. Jättesnyggt!



2011.11.03

skrivet: 2011-11-03 ♥ 09:35:08
God morgon bloggen. Den här torsdagen har jag tagit mig lite vatten över huvudet och planerat in ALLDELES för mycket men det ska säkert gå bra ändå. Nu ska jag alldeles strax cykla iväg och hjälpa ett par vänner i nöd och sedan hem vid fyratiden, slänga i mig en frukt och sedan sätta mig framför datorn och ha två seminarum från 17.00-20.30. Låter det mysigt? Nja, inte direkt va? Men jag kan väl trösta mig med att dagen snart är slut och att det egentligen inte är någon fara på taket. Har tidsinställt några inlägg till er eftersom jag förmodligen inte kommer att hinna med bloggen under dagen så hörs vi inte ikväll efter niotiden gör vi det med all säkerhet imorgon. Efter en LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG sovmorgon. Puss.


MJAU

skrivet: 2011-11-02 ♥ 17:42:41
I eftermiddag tog jag bilen till en ladugård. Jag fikade hembakad äpplekaka, drack kaffe och klappade en spinnande kattunge. Och åååh, vad jag vill ha en katt nu. Jag har ju haft tre katter när jag bodde hemma hos mami som är i djurhimlen nu men jag saknar verkligen att ha katt. Visst, hundar är jättemysiga men jag är nog mer en kattmänniska faktiskt. När jag köper hus ska jag köpa mig en liten kattunge som kan tassa omkring i köket och värma sig vid en öppen spis. Mys!






LJUVLIG HANDKRÄM

skrivet: 2011-11-02 ♥ 12:38:20
Igår köpte jag en söt ask med sex stycken handkrämstuber. Jag var egentligen på jakt efter en ny stor tub från Lancôme (den jag brukar använda) men ibland kan det ju faktiskt vara roligt att testa något nytt och dessa tuber från Crabtree & Evelyn var så himla söta. Perfekt att ha i badrumsskåpet och lätta att ta med sig. En ska jag lägga i väskan, en kan jag ställa på nattduksbordet och resten kan få stå på lagret i badrummet. Hur bra som helst!

Ni som har vägarna förbi Lidköping hittar denna söta ask på Parfymeri Lidköpings Tekniska Affär i Orionhuset för endast 198 kronor!






MYSBYXEDAG

skrivet: 2011-11-02 ♥ 08:55:01
Här sitter jag och kaffekoppen och drömmer oss tillbaks till sängen. Nej, inte var det inte direkt lätt att ta sig upp från värmen under täcket. Vilket är konstigt med tanke på att jag brukar få lite extra energi under vintertiden men... den lyser med sin frånvaro. Så efter en timmas snooze fick jag lov att tvingas ut på hundpromenad och nu har jag ätit lite frukost och ska försöka komma igång. Men det blir inte många knop idag. Visst, jag ska plugga men det tänker jag göra från en mjuk soffa, med mysbyxor, uppsatt hår och trötta ögon. Och ja, det är precis så oglamouröst som det låter.


2011.11.01

skrivet: 2011-11-01 ♥ 21:42:19

Hej kära bloggen. Jag har haft fullt upp hela dagen med plugg och tisdagshäng i finaste butiken. Jag hade slut på en del saker i badrumsskåpet men som vanligt fick jag med mig lite spontanshopping också, haha. Kollade även in OPIs muppkollektion och några av lacken var riktigt snygga! Visar imorgon vad jag köpte.

Nu kopplar jag av i soffan efter lite hemmafix. Och innan jag går och lägger mig tänkte jag läsa klart min bok så jag kan börja på Idioten imorgon. Wiho. Men först ska jag ringa mami.







ForHair.se

Bling Skal