DAGENS UDDA FRÅGA

skrivet: 2011-09-30 ♥ 20:30:00
Vilket husdjur skulle du helst vilja ha: grävling eller räv och varför?

Svar: Jag hade lätt valt räv eftersom de är så söta och när min hund Colin var en liten valp så såg han ut som en liten rävunge. Så därför hade jag nog valt räven. Fast det är absolut ingenting fel med en grävling. Tvivlar dock på att han skulle trivas i lägenhet? Det är förmodligen lättare att underhålla en räv. (Fast nu när jag har googlat bilder på grävlingsungar kanske jag vill ändra mig? Eller får man välja båda?)


FÖRLOVNINGSTÅRTA

skrivet: 2011-09-30 ♥ 18:22:08
När mami och mormor bjuder på fika blir det alltid over the top. Men det är så vi gör det i min familj. Alla ska bli mätta och nöjda och så även i dag. Vi har nämligen firat vår förlovning med de närmaste i eftermiddag och mami och mormor ville bjuda på tårta och kaffebröd. Så nu sitter vi här, jag och min man, med två överfulla magar och önskar att någon kunde gå fram till dvd-spelaren och sätta i en film så vi slipper röra oss på någon timma. ;)

Skämt åsido, moussetårtan var underbart god och framförallt fin med alla dekorationer ovanpå! Och bäst av allt - vi har en liten bit kvar i kylskåpet som vi kan mumsa på i kväll! Hihi. Tusen tack för allt det gottiga och även för presenten som inte är färdig än! ♥ Vi har valt att få två fotografier framkallade och inramade men har inte bestämt vilka ännu. Kanske något vi kan pyssla med i kväll?


Eftersom mami inte vill vara med på bild får hon vara en ros. ;)

TYPE: WORKWEAR

skrivet: 2011-09-30 ♥ 14:06:50
Här är min nya älskling; en svart Marc Jacobs-plånbok. Jag har velat ha en så länge nu och när jag äntligen hittade ett exemplar på NK i går kunde jag bara inte motstå. Den är ju så fin! Världens snyggaste basplånbok som passar till allt, rymmer det mesta och håller i evigheter. Jag är så jäkla nöjd!




ALL WORK THEN PLAY

skrivet: 2011-09-30 ♥ 09:33:02
Vanligtvis brukar jag ta ledigt på fredagar men just i dag ska jag plugga tills ögonen blöder. Så nu har jag ätit en god frukost, ska fixa klart bloggen och sedan är det bara att sätta igång. Jag siktar på minst tre timmars jobb och sedan (om jag inte känner att jag behöver fortsätta) tänker jag ta ledigt. Och gissa om jag önskar att dessa timmar hade varit förbi nu. Jag har nämligen en hel rolig lista på vad jag ska ta tag i i eftermiddag. Först se det nya Vampire Diaries-avsnittet, läsa ELLE (som jag inte ens öppnat än), rensa i garderoben, plocka fram halsdukar och mössor och gå en promenad i det fina vädret. Dessutom ska vi äta lite tårta med familjen. Så med andra ord är det väl bäst att jag sätter igång?


AT HOME

skrivet: 2011-09-29 ♥ 21:22:06
(Jag har försökt blogga under dagen men appen har inte fungerat så därför uppdaterar jag så här på kvällskvisten.)

Nu är jag i alla fall hemma efter en lång shoppingdag i Göteborg som har varit jättemysig. Jag har fikat, ätit god lunch, tittat på vackra inredningsprylar, köpt en till julklapp (!) och uppdaterat höstgarderoben en smula. Ångrar dock att jag inte fick med mig den där vita stickade tröjan från Topshop... men det var väl helt enkelt inte meant to be. Däremot unnade jag mig något riktigt fint inne på NK. Den ligger i påsen på bilden men innehållet väntar jag med att visa tills i morgon. Mest för att det blir bättre bilder med dagsljus men även för att retas med en liten cliffhanger. ;) Nu ska jag hoppa ner i sängen för jag är megatrött. Göteborg är en jätterolig stad men på tok för stressig för mig.


PÅ TÅGET

skrivet: 2011-09-29 ♥ 08:28:19

God morgon, bloggen. Jag var uppe tidigt och fixade till mig och nu sitter jag på tåget mot storstan. Jag har slitit så hårt det senaste och kände att jag behövde en unna-mig-dag så i dag ska jag bara ta det lugnt, fika massor och njuta av höstsolen med massa shoppingkassar i händerna. Så nu rullar vi mot Göteborg och bränner hål i plånboken! Wiiieee!


PINK

skrivet: 2011-09-28 ♥ 16:26:25
Har ju glömt att visa er veckans nagellack; Aphrodite's Pink Nightie från OPI. Det är ett av mina favoritlack, lite lagom rosa med mycket pärlemor. Perfekt när man vill ha en neutral färg fast ändå lite glammigt.



STUDY STUDY

skrivet: 2011-09-28 ♥ 12:03:56

Jag sitter vid köksbordet och översätter texter i dag. Som vanligt. Men om en liten stund blir det träningspaus och sedan ska jag hem till böckerna igen. Det känns som att det enda jag gör nu för tiden är att plugga. Men å andra sidan är det inte så konstigt - jag studerar ju faktiskt på heltid även om jag sitter hemma. Och i mitt fall är det kanske ännu svårare. För självklart skulle jag ge mig på ett av världens krångligaste språk. Jag i ett nötskal I guess...

Förresten fungerar inte blogg.se som det ska i dag och jag tvingas blogga från deras app som är långt från optimal men det får gå så länge.


HOS MAMI

skrivet: 2011-09-27 ♥ 21:25:09

Hej hopp. Tänkte testa nya bloggappen eftersom jag är kvar hos mami. Vi har fikat, sett på Idol och nu spelar vi Alfapet och jag har lyckats samla ihop en drös av vokaler... Inte alls bra Hursomhelst, jag stannar nog här en stund till innan jag tar en kvällspromenad hem till sängen. Så vi hörs i morgon. <3


TRÖGT

skrivet: 2011-09-27 ♥ 14:06:22
Jag har suttit här och kämpat med verbaspekter i några timmar nu. Det är så helvetes-jävla-svårt! Ryskan har två verbaspekter (imperfektiv och perfektiv) som man ska tillämpa beroende på om handlingen är pågående eller avslutad. Och det jag försöker lära mig är dels alla olika ord - (varje verb har två olika ord, det ena i imperfektiv och det andra i perfektiv, oftast liknar de varandra men ibland är de helt olika varann), hur man böjer orden (verben böjs i första, andra, tredje person singular och i tre olika pluralformer) och DESSUTOM ha koll på om handlingen i meningen (som självklart är så komplicerad så möjligt) är avslutad eller pågående. Och nej, det finns inte en eller två regler att tillämpa utan HUNDRA. Gaaaahhh. Jag har aldrig stött på ett så komplicerat språk! Ni, ryssar alltså!

Med förhoppning om att huvudet känns lite klarare efteråt ska jag nu sticka till gymmet och träna lite kondition. Det brukar rensa hjärnan ordentligt. Och sedan ska jag hem och ta mig igenom de sista uppgifterna på papperet så jag kan hälsa på mami i kväll. Men en sak i taget.


EXTRA LARGE

skrivet: 2011-09-26 ♥ 18:20:03
Det doftar bullar i hela lägenheten. Jag har varit duktig och bakat men det som skulle bli små söta fikabullar blev någon blandning av bamse/middagsbullar, haha. Men det spelar ingen roll. En stor bulle är ju bättre än en liten. Och dessutom blev de riktigt smarriga. Har bara testat en lite snabbt precis efter första plåten blivit klar men ska snart sätta mig i soffan och njuta ordentligt. Mums!



MONDAY MORNING

skrivet: 2011-09-26 ♥ 11:46:49
Hej bloggen. Jag har precis kommit hem från världens långsammaste besök på stan. Alla kassor tog flera minuter trots att man var bara var tvåa eller trea i kön. Egentligen spelar det ju ingen roll men jag hade bråttom hem till tvättstuga och studier så därför blev jag lite stressad. Hursomhelst har jag hunnit ta mig en fika, köpa ett pannband till mina frusna öron och köpa ÅRETS FÖRSTA JULKLAPP. Hihi. Man måste vara ute i god tid annars tar de bästa grejerna slut! ;)





Nu ska jag plocka fram böckerna och läsa om verbaspekter. Med andra ord borde jag ha köpt med mig en megastor godispåse men förhoppningsvis går det ändå...

HALV ÅTTA HOS MIG

skrivet: 2011-09-25 ♥ 19:32:00
Gissa vad jag har gjort i dag? Storstädat! Våttorkat, dammsugit tre gånger, moppat golven, dammsugit soffan (och hittat fem kronor!), duschat alla växter, sorterat papper - ja, rubbet. Nu är det så skinande fint att jag knappt vågar röra mig. Efteråt tog jag en varm dusch och tvättade håret och sedan ställde jag in middagen i ugnen och tog det lugnt en stund innan det var dags att äta. Söndagsmiddagen bestod av ugnsstekt kyckling, ris, sås och smörstekta spritärtor, fantastiskt gott! Nu har jag slått mig ner i soffan och lagt upp fötterna på bordet för att ha lite tv-mys med min boyfrend efter en lång dags slit. Men först ska jag bläddra i några inredningstidningar. Jag har nämligen en liten idé till vardagsrummet men behöver lite tips innan jag sätter igång.


2011.09.24

skrivet: 2011-09-25 ♥ 09:51:23
07:30 Ring ring.
07.48 Varm dusch.
08.03 Morgonkaffe i sängen framför TV4Nyheterna.
08.57 Concealer, eyeliner, mascara, rouge - check.
09.16 Kollar bloggar och väljer kläder.
09.24 Planerar Halloween-outfiten.
10.00 Brynplock, nya parfymer, foundationkonsultation, catch-up och fika.
12.17 Diskuterar actionfilmer.
12.19 Jag bara måste se Bourne snart igen.
14.12 Åker hem med nytt puder. Och Start to Finish-lacket från OPI. Häppyfejs.


15.21 Köper två nya dessertskålar för att ersätta de som gått sönder. 95:- styck - som hittat.
15.26 På ICA. Mycket folk. Tung kasse.
15.29 Slut på smöret? Har jag missat något?
16.07 Lagar tacos i OnePiece.
16.28 Tänder värmeljus.
16.31 Middag och Twilight: Eclipse i vardagsrummet.


16.49 Är inte riktigt säker på att jag gillar Twilight-trilogin längre... allt går så... långsamt.
17.03 GLASS!


17.22 Wordfeudpaus.
18.03 Sms-paus.
19.14 Slut på filmen. Thank God.
19.32 Bäddar rent sängen.
19.58 Tillbaks i soffan.
20.00 Lördagsdeckare på tv:n.
21.05 Zzzz...
21.24 Okej, vad har hänt, vad har jag missat?
22.01 Vaknar till.
22.03 Vem var mördaren?
22.16 God natt.

FUN NIGHT OUT

skrivet: 2011-09-23 ♥ 17:32:23
Jag har legat i soffan och slappat hela eftermiddagen. Kände mig lite trött och hängig när jag kom hem från utflykten. Antar att det blir så när man slappnar av. Nu har jag i alla fall slängt av mig filten och fixat till mig lite. Vi ska nämligen möta upp några kompisar, äta på restaurang och sedan spela brädspel hela kvällen. Men eftersom jag är lite trött kör jag på en casual outfit med skinny jeans, Marc Jacobs-tisha och ett par höga wedges. Det får duga i kväll. Nu ska jag packa ner lite saker i väskan och sticka. Är vrålhungrig! Puss ♥


UTFLYKT

skrivet: 2011-09-23 ♥ 14:42:17
I går satt jag uppe sent och skrev klart alla skoluppgifter med deadline - så i dag är jag helt ledig vilket är riktigt skönt. Jag behöver verkligen lite lite tid för mig själv efter allt skrivande de senaste två veckorna. Och eftersom det var så fint väder i morses tänkte jag att det vore dumt att sitta inne och gå miste om höstsolen så jag packade in mamma, fika och kamera i bilen och styrde mot favoritplatsen på berget. Där hade vi en mysig liten picknick och strosade sedan omkring i skogen och njöt av ledigheten. Ibland räcker det helt enkelt så.












MANGO GOWNS

skrivet: 2011-09-23 ♥ 12:00:00
Mango har fått in så många vackra galaklänningar. Inte för att man går på gala så ofta men ifall kan det ju vara roligt att ha något hängandes i garderoben. Fast vem har sagt att man måste bära dem på en gala? De är ju lika fina till bröllop, finare fester, högtider (har gärna den röda på julafton!), en lyxig dejt eller en mysig tjejmiddag nu när jag tänker efter. Ska spana in dem nästa vecka när jag åker till Göteborg. Är nämligen på jakt efter något riktigt fancy till en Halloweenfest i oktober.

Obs. Fler modeller finns på Mangos webshop. In och kika, vettja!





ÄNTLIGEN KLAR

skrivet: 2011-09-22 ♥ 12:36:13
Wiiiee, äntligen klar med dagens uppgifter! Så himla skönt. Nu ska jag unna mig ett träningspass innan seminariet. Det börjar inte förrän 17.00 så jag hinner träna i lugn och ro, ta en dusch, äta lite och förbereda mig en stund utan problem. Hur bra som helst. Nu ska jag byta om - det blir förmodligen lite varmt att crosstraina i OnePiece. ;)


2011.09.22

skrivet: 2011-09-22 ♥ 09:16:28
I dag var det riktigt svårt att masa sig upp ur sängen. Det var så varmt och gosigt under täcket att jag ville stanna där hela dagen men eftersom jag har tusen saker att göra var det bara att hoppa upp. Som tur var, var det världens finaste höstväder ute så långpromenaden blev inte så hemsk som den kändes när jag låg i sängen. Nu har jag ätit lite frukost och ska sätta igång med dagens plugg. Känner mig faktiskt något stressad men det ska nog gå bra.



GOD NATT

skrivet: 2011-09-21 ♥ 23:11:38
I dag försvann tiden. Vips så är klockan elva och jag har inte bloggat sedan i morses. Däremot har jag inte gjort så himla mycket. Hann dock med ett träningspass vid lunchtid och det var riktigt kul att komma igång igen. Jag har saknat den där göra-av-med-massa-energi-aktiviteten men nu ska jag allt försöka ta mig dit åtminstone tre gånger i veckan.

Annars har jag mest suttit antingen vid datorn, med en bok eller en hög papper och försökt kämpa mig igenom kapitlet jag kommer att bli förhörd på i morgon. Och nu när ögonen slutligen strejkar är jag halvvägs igenom texten så jag ligger ganska bra till i tid.

Men vem bryr sig om mitt studiesvammel - nu går vi och lägger oss tycker jag. I morgon ska jag vakna pigg och glad och om vädret tillåter ska jag börja dagen med en långpromenad. Och efter den hörs vi igen! God natt. ♥


I DETTA ÖGONBLICK

skrivet: 2011-09-21 ♥ 09:41:33
Nej, jag ska inte ha dataspelsfest - det är bara jag som studerar en helt vanlig onsdag. Så kan det gå när man fortfarande gärna gör en del saker på PC:n och andra på Mac:en. Och just nu skriver jag kommentarer på andra elevers uppsatser och det görs allra bäst i Word men jag sitter gärna framför MacBooken medan jag rättar dem för hand. Så i dag hoppar jag från stol till stol. Kanske verkar rörigt men tro mig, det var ännu värre när jag hade datorerna i olika rum, haha.

Hursomhelst, idag ska jag skicka in tre uppgifter. Jag är klar med den ena och har nu två kvar (yaay!). Dessutom tänkte jag försöka ta mig till gymmet under dagen. Det var ju bara några månader sedan... fy skäms eller vad säger ni? ;)


OH, LOLA!

skrivet: 2011-09-20 ♥ 20:07:09
En av mina älsklingsparfymer är Marc Jacobs Lola. Om några veckor lanseras efterföljaren Oh, Lola! som beskrivs som en söt lillasyster. Den innehåller bland annat doftnoterna hallon, smultron, päron, magnolia och vanilj. Sounds like a winner enligt mig eller vad tror ni?

Doften ska finnas på disk vecka 40 och kommer att finnas i 30 och 50 ml edp.



LUNCH OCH ÄRENDEN

skrivet: 2011-09-20 ♥ 14:51:36
Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Jag skulle till exempel fotografera dagens outfit men kom inte på det förrän jag hoppat i myskläderna. Det blev heller ingen bild tagen under min lunch men ni får hålla till godo med en vanlig webcambild istället. Hursomhelst, nu har jag precis kommit hem från myslunch på stan med min fina sis som ska sticka till Norge på obestämd tid. När vi hade kramats hej då överlämnade jag några födelsedagspresenter i finaste butiken och sedan hoppade jag in en snabbis på Åhléns och köpte en citruspress.


Nu ska jag ägna resten av dagen åt ryskaplugg. Har hamnat lite efter på grund av att jag jobbade söndag och måndag men jag ska nog hinna ikapp. Och däremellan ska jag försöka hinna pussa lite på min pojkvän också. Vi har inte setts på nästan två dagar men nu är han äntligen hemma!

SOVMORGON OCH HÖSTPROMENAD

skrivet: 2011-09-20 ♥ 10:17:41
Fasen vad skönt det är med sovmorgon! Och en långpromenad i höstrusket på det. Nu har jag precis duschat och ska hugga in i frukost och kaffe. I dag har jag en hel del att göra faktiskt. Först och främst plugga men ska även ta en lunch på stan och fixa lite ärenden efteråt. Men jag behöver inte vara klar förrän halv ett så jag har några timmar på mig med studierna innan jag måste sticka. Nej, nu kurrar magen!



KVÄLLSBLOGG

skrivet: 2011-09-19 ♥ 23:18:20
Jag är helt slut efter dagens arbetspass. Men nu är jag äntligen hemma, ombytt och nerbäddad i soffan. Så himla skönt att koppla av lite innan man går och lägger sig. Nu ska jag titta på Svenska Hollywoodfruar och bara mysa. Imorgon tar vi lite sovmorgon som belöning. Det kan nog behövas.


NINA IN DONNA KARAN

skrivet: 2011-09-19 ♥ 18:00:00
OMG. Nina Dobrev var typ det snyggaste jag sett på årets Emmygala!
Klänningen är designad av Donna Karan.





2011.09.19

skrivet: 2011-09-19 ♥ 13:45:00
06.00 Väckarklockan ringer.
06.04 Idiotförklarar mig själv som tog tvättid 06-11.
06.14 Hoppar i OnePiece och går ut i regnet.
06.17 Svär över äckligt rosa sköljmedel.
06.20 Hämtar Colin och styr upp en långpromenad.
06.37 Vad mycket människor det var ute så här tidigt.
07.14 Byter tvättmaskiner och startar torktumlaren.
07.32 Fryser ihjäl lite efter duschen.
07.53 Sneglar ifrågasättande på min detoxdryck.
07.55 Frukost.


08.01 Boken "Russian Politics and Society" låter löjligt kul.
08.07 Beställer kurslitteratur för 657 kronor. 1400 kronor billigare än sist. #Win
08.56 Kollar sista-minutenresor.
09.02 Jäklar, pastan.
09.04 Tvättstugan igen. Ge mig en betjänt, någon.
09.32 Plockar fram ryskaboken men blir plötsligt fruktansvärt sömnig i ögonen...


09.34 Kollar Emmysbilder från i natt. Nina Dobrev var fucking gorgeous.
09.42 Rossija - sbjasjenaja nasha djerzjava, Rossija - ljobimaja nasha strana...
09.43 Ryska nationalsången känns som lagom plugg idag.
09.47 Varför blir man alltid godissugen så fort man försöker komma igång med studierna?
09.50 Åh, nej inte Malou OCH Blondinbella. För mycket pretto på en och samma gång.
09.51 Byter till femman och sänker ljudet.
10.08 Sista turen till tvättstugan. Happyface.
10.31 Funderar över att kanske ta en sväng til storstan på fredag.
10.36 Enligt detoxen ska man "försöka undika kaffe". Yeah right.



10.39 Kollar om Nelly fått in fler plagg från Ida Sjöstedt. Nope.
10.48 Fram och tillbaks i den 928-sidiga ordboken.
11.01 Kämpar med jobbigaste meningen hittills.
11.47 Magen kurrar ordentligt.
12.00 Äntligen får jag äta salladen jag förberedde klockan nio imorses.


12.37 Konstaterar att jag måste åka till jobbet om en timma och tycker synd om mig själv.
12.42 Kollar bloggar.
12.51 Tidsinställer ett inlägg till i kväll.
13.00 Går en liten promenad med Colin.
13.24 Byter om till jobbkläder och packar väskan med matlåda.
13.26 I morgon ska jag leka prinsessa för fy fan vad mellanmjölk denna dagen har varit.

THE GIFT

skrivet: 2011-09-19 ♥ 02:00:00

NÅGRA RADER

skrivet: 2011-09-18 ♥ 20:02:37
Det har varit lite tomt här i helgen. Jag har jobbat, umgåtts med familjen, ätit gott, tänt ljus och vattnat blommor. Och om jag ska vara ärlig finns inte orden riktigt till hands ikväll heller. Vet inte om det är all bomull i huvudet eller om jag bara är för trött. Med andra ord ska jag mysa ordentligt ikväll och ta vara på de sista lediga timmarna. Imorgon är det dags att dyka ner i kurslitteraturen igen.


THE BIRTHDAY

skrivet: 2011-09-17 ♥ 16:14:17
Äntligen har The Vampire Diaries börjat igen! Eller ja, inte i Sverige men i USA. Så om man vill har man ju chansen att streama/ladda ner avsnitten lite i förväg och besatt som jag är kunde jag helt enkelt inte hålla mig. Så nu har jag precis kikat på första avsnittet The Birthday och utan att avslöja vad som händer (för det vill jag inte eftersom många väntar på tv-premiären) måste jag ändå erkänna att jag har blandade känslor. Avsnittet var såklart fantastiskt men jag vet inte om jag gillar utvecklingen... Eller gör jag det?


HÖSTSHOPPING

skrivet: 2011-09-17 ♥ 14:50:40
Nu är jag hemma från en sväng på stan. Jag shoppade loss ordentligt på torgmarknaden, älskar att ha fräscha grönsaker hemma och passade även på att bunkra upp kantarellförrådet med ett kilo svamp. Mums! Det blev även lite shopping till kökets tomma ljusstakar och en fin rosbukett till matbordet.

Nu blir det lite soffmys innan jag fortsätter med plantering och svamprensning. 




LEDIG LÖRDAG

skrivet: 2011-09-17 ♥ 11:43:57
God morgon, bloggen. Jag har spenderat morgonen med att fixa lite hemma och äta en lång frukost. Och nu är jag redo för att ge mig iväg till stan och köpa halstabletter. Jag har nämligen fått världens torrhosta. Dessutom tänkte jag kika lite på höstblommor till min kruka som står utanför ytterdörren och lite annat smått och gott. Hörs lite senare. ♥


TGIF

skrivet: 2011-09-16 ♥ 17:37:23
Nu ska vi möta upp några kompisar och äta god mat och ha det trevligt. Men kvällen blir inte allt för sen för imorgon har jag massa planer. Ha en fin fredag allihop!


I HÖSTSOLEN

skrivet: 2011-09-16 ♥ 16:20:35
Vilket underbart höstväder det är idag! Skulle dock ha tänkt på det när jag hoppade i svarta jeansleggings och kängor men struntsamma. Vi har precis kommit hem från en åktur i vår (Niklas) nya bil och en utefika med mami. Och nu har jag precis skickat in den sista inlämningsuppgiften så nu tänkte jag fira helg! Först blir det en promenad med hundarna och sedan ska vi ut och äta med några kompisar. Vore mysigt om det fina vädret håller i sig så vi kunde sitta ute!






BORTGLÖMD I LÅDAN

skrivet: 2011-09-16 ♥ 12:22:35
När man är nagellackstokig som jag är kan det lätt bli så att man glömmer bort att använda alla flaskor i lådan. Jag försöker att variera så gott jag kan eftersom jag verkligen vill använda alla lika mycket men så glömmer man bort vissa. Igår när jag skulle välja ny färg kom jag på att jag aldrig ens öppnat mitt mintgröna Isadoralack som jag köpte förra året. Men nu är flaskan invigd och titta så fint det blev! Förstår inte varför jag inte öppnat den tidigare! Färgen heter Vintage Mint och kommer som sagt från Isadora.



LITEN LISTA

skrivet: 2011-09-15 ♥ 22:17:00
Som en avslutning på denna dagen kör vi en liten frågelista. Jag har inte så mycket nytt att berätta förutom att jag skriver för fullt här hemma. Ena inlämningsuppgiften är klar och inlämnad och nu är jag snart färdig med nummer två. Wiiieee. Men hursomhelst, här kommer listan:

Vad är den äckligaste mat du vet?
Något som jag absolut inte fattar grejen med är sardeller. Usch!

Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet)
Alltså, jag är stolt över allt som jag lyckas med och det kan vara allt från att gå på en anställningsintervju utan att bryta ihop till att sköta leverans och logistik på ett världsledande företag (båda - check!). Jag lever efter regeln att jag kan klara allt bara jag vill och när jag övervinner motgångar - då blir jag stolt.

Vad ångrar du i livet (om något)?

Att vi inte fotograferade min balklädsel lite mer när det begav sig.

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Mycket strumpbyxor med kort kjol, kängor, kortare koftor, lager-på-lager, mössor, fina halsdukar, ponchos och fuskpälsdetaljer.

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
Det är nog min röda FCUK-kappa som jag köpte förrförra året. Och den kommer att hänga med i år igen. Älskar den!

Har du någon oanad talang?
Jag har skrivit det förut men får väl dra till med samma svar igen; jag är rätt bra på att sjunga. Och att skjuta i prick.

Vad gjorde du i helgen?
Jobbade en hel del, fikade lite grann, såg på film, åt tacos, kramades och myste.

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
Skriva klart den sista ryskauppgiften och lämna in den, posta ett brev, köpa en födelsedagspresent, stryka tvätten som hänger på en stol i köket och försöka se det nya Vampire Diaries-avsnittet.

Vad har du på dig just nu?
Rödrutiga pyjamasshorts med tillhörande Hello Kitty-tshirt. Mys!

Senaste låt du lyssnade på?
Bruno Mars - Grenade

Bästa skönhetsknep?
Sov inte med smink!

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?

Kan vi kalla det sliten-preppy? Typ slitna jeans, kängor och kavaj. Det tycker jag är skitsnyggt!

Och fulast?

Det finnst ju såklart massa fula klädstilar typ lång skinnjacka och ljusa jeans men huvudsaken är att man ser hel och ren ut. Alla har inte förutsättningar till att köpa en helt ny garderob varje säsong men alla kan bannemej tvätta sig!

Vem saknar du?
Just nu saknar jag nog min mamma mest! Vi har inte kunnat ses på jättelänge eftersom jag varit sjuk och hon är smittkänslig.

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
Att få vara lycklig (i ett franskt slott med hela min familj inhuserad). ;)
Bästa boken nånsin?

Lätt fråga - Franz Kafkas Processen. Älskar den!

Vilka tidningar läser du?

ELLE, Isabellas och någon enstaka Hänt Bild.

Vad önskar du att du var bättre på?
Att berätta historier. Men det går bara inte. Inte ens min pojkvän vill lyssna på mig, haha.

Är du religiös?
Nej. Däremot är jag ganska andlig.

Vad är din största rädsla?
Ensamhet.

Vad är det elakaste någon sagt till dig?

"Dönick." Kanske inte så elakt i sig men det kom från en lågstadielärare...

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Det är ju kanske lite hemligt. Fast skitsamma - om jag får en tjej: Isabel och om det blir en pojk: Aleksej.

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
Jag gillar Chryslerbilarnas front men föredrar nog ett stort Hummerchabrak. Om jag nu får välja och vraka hur jag vill.

De tre finaste sms du fått i år?

Jag kommer inte på några specifika men ibland trillar det in peppsms från vännerna som bara älskas! Men ibland kan det duga med ett "din tur" från pojkvännen när vi spelar Wordfeud på olika håll. Det är jävligt fint om man analyserar det lite djupare. ;)

MULTIFUNKTIONELL

skrivet: 2011-09-15 ♥ 17:30:00
Har ju glömt att visa - de söta GreenGate-muggarna kan användas till mer än kaffedrickande. Häromsistens fyllde jag en av muggarna med Pollygodisar och vips så hade jag en helt ny liten skål som dessutom passar utmärkt i vardagsrummet. Ett litet tips.



ÄRENDEN: √

skrivet: 2011-09-15 ♥ 11:21:09
Hej på er. Jag vågade mig ut på stan idag. Jag var bara tvungen att komma bort från lägenheten och dessutom hade jag några ärenden på posten som har hängt över mig ett tag nu. Vi hann med en snabbfika på stammiscaféet också där jag passade på att grisa ner hela brickan (hur kan man lägga tonfisk i en smörgåstårta?!?!?) innan vi gick.

Nu blir det uppsatsskrivning resten av dagen + en timmas seminarium klockan fem. En inlämningsuppgift ska in senast idag och den andra ska lämnas in imorgon så jag har massa jobb framför mig. Det kanske inte låter så "hemskt" men när man studerar på distans är skrivuppgifterna som små hemtentor eftersom man aldrig ses i verkligheten. Hursomhelst, nu ska jag ladda kaffebryggaren och plocka fram lite snacks.


NU FÅR DET VARA NOG

skrivet: 2011-09-14 ♥ 21:08:26
Det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Jag är fortfarande förkyld och kan inte gå ut några längre sträckor pga hosta så mina dagar har spenderats med ryskaböcker från morgon till sen kväll. Och visst, det är väl jättebra men nu är jag trött på skiten. Jag vill ut och se lite annat, få andra intryck och ny inspiration. Att sitta instängd som i en fågelbur är helt klart inte min grej.

Ikväll har jag däremot tagit en paus från pluggandet. Efter seminaret klockan halv sju kände jag mig helt tom på energi så istället för uppsatsskrivande blev det en varm dusch, ansiktsmask och hårtvätt i badrummet (det är inte bara långpromenaderna som halkat efter i veckan, höhö). Nu har jag hamnat i soffan med varm choklad och lättsam tv-underhållning. Studierna får helt klart vänta tills imorgon.



HELVETESJÄVLASKIT DETGÅRJUFANINTE

skrivet: 2011-09-13 ♥ 17:48:16
Idag går det liksom inte. Jag försöker och försöker men jag förstår mig verkligen inte på räkneorden i ryskan, alltså fasen vad krångligt. Och jag har tusen uppgifter att svara på tills imorgon men har bara gjort ett fåtal och de är säkert inte ens rätt. Skrivuppgiften på 400 ord har jag inte ens börjat med... Helvetesjävlaskit.

Men det är väl bara att inse att det inte är min dag idag och försöka peppa mig själv med något annat en stund. Så nu har jag varit i affären och köpt godis och frukt och nu ska jag fixa kaffe och rostat bröd till middag och se på min favoritfilm under en filt. Förhoppningsvis har motivationen och hjärnan återställt sig när jag vilat färdigt!


ANNOUNCEMENT

skrivet: 2011-09-13 ♥ 12:19:24
Förlovning ♥ 2011.09.03


För tio dagar sedan trädde vi på varandra varsin förlovningsring och så här i efterhand känns det jäkligt bra. En ständig påminnelse på fingret om att jag tillhör mannen som jag älskar och som älskar mig. En symbol som visar hela världen att jag funnit den rätte. I ♥ you.

GOD NATT

skrivet: 2011-09-12 ♥ 22:47:01


NOIR 29

skrivet: 2011-09-12 ♥ 15:26:44
Veckans nagellack är Nior 29 (nummer 023) ur Lancômes höstkollektion. Det var lite svårt att fotografera för man ser inte riktigt lystern i lacket men det är lite lätt beskrivet en svart, varm nyans med massa skimmer. Och den är ursnygg i verkligheten men kommer som sagt inte till sin rätta på bild. Och dessutom har jag kört ett arbetspass med lacket på så det är lite avskavt här och där. Men det får duga denna veckan för jag har inte tid att rätta till det.


2011.09.12

skrivet: 2011-09-12 ♥ 11:55:19
Äntligen måndag! Jag har tusen miljoner saker att göra denna veckan och ska försöka få precis alla timmar att räcka till även fast jag är sjuk. Det blir lite pusslande fram och tillbaks men som tur är kan jag ju sitta med näsdukar och hostmedicin vid köksbordet i lugn och ro.

Jag har två stora skrivuppgifter samt två seminarium att förbereda (svara på tusen frågor och helst med korrekt grammatik) och dessutom måste jag beställa kurslitteratur till två nya kurser och födelsedagspyssla lite. Men vi kör ryskan i första hand eftersom jag har deadlines på de grejerna. Och tjejfika i eftermiddag förstås. Det är minst lika viktigt!

NATTBLOGG

skrivet: 2011-09-11 ♥ 23:56:17
Nu har jag äntligen satt mig tillrätta i soffan efter en låååång kväll på jobbet. Det har varit varmt och svettigt och med en förkylning på det blir allt ju bara skit. Men nu är passet slut och jag har fått ta en dusch och ska mysa lite med chips och dip framför tv:n innan jag hopper ner i sängen. Den kommande veckan blir rätt hektisk så jag får väl passa på... ;)


HYPNÔSE DRAMA

skrivet: 2011-09-11 ♥ 19:00:00
Nu har jag använt och testat Lancômes mascara Hypnôse drama i cirka en månad och tänkte skriva en liten recension. Jag använder vanligtvis den vanliga Hypnôsemascaran eftersom den ger fina, täta, tjocka och långa fransar. Dramavarianten ska dock vara snäppet "värre" och göra fransarna ännu längre och tätare men jag har inte vågat mig på den tidigare pga den oregelbundet formade borsten (den vanliga hypnôsemascaran är helt rak).

Så hur lyder domen? Mascaran är otroligt svåranvänd. Man ska sicksacka och snurra borsten samtidigt och formulan är väldigt våt vilket betyder att fransarna nästan hinner rakna innan de torkar. Jag har dock lärt mig att bemästra den efter en månad MEN skulle aldrig kunna använda den ensam utan får alltid jämna ut fransarna med den vanliga Hypnôsemascaran. Så nja... är lite osäker på om jag kommer att köpa den igen. Men den håller vad den lovar - om man är villig att träna!


PARLEZ-MOI D'AMOUR

skrivet: 2011-09-10 ♥ 21:28:50
Idag har jag burit en alldeles ny parfym av John Galliano - Parlez-Moi d'Amour (speak to me about love). I toppen hittar vi bergamot, blåbär och ingefära, i hjärtat turkisk ros och jasmine och bland basnoterna finns cypress, patchouli och mysk. Doften är alltså en blandning av fruktiga, söta och kryddiga element fast upplevs varken tung eller stark. Helt klart en ny favorit! Nackdelen är att den endast finns som eau de toilette men köper man den största flaskan på 80 ml kan man ju spreja på sig ordentligt. ;)

PS. Coola Taylor Momsen är ansikte utåt.




SATURDAY NIGHT @ HOME

skrivet: 2011-09-10 ♥ 18:58:38
Nu är jag hemma efter en lång dag på språng. Det har fikats, pratats och snörvlats en hel del men jag har haft riktigt trevligt! Speciellt under ettårskalaset som vi precis kom hem ifrån. Nu ska jag tvätta av sminket, tända lite ljus och börja med tacosen medan Niklas hyrar en film på digitalboxen. Han är också lite krasslig så vi ska mysa och ta hand om varandra ordentligt ikväll!


BLURRY

skrivet: 2011-09-10 ♥ 09:23:57
Jag försöker förgäves få till en outfitbild i sovrummet men kameran strejkar. Så det får bli lite suddigt, precis som mitt humör idag. Jag är fortfarande förkyld och luddig i huvudet men ska i alla fall ge mig ut på stan en sväng. Det går liksom inte att sitta hemma fem dagar i rad - jag måste ut! Och om jag orkar sticker vi iväg på en försenad ettårsfika efteråt. Så med andra ord... vi hörs i eftermiddag. ♥



Blus - Sisters, jeans - Gina Tricot, skor - Nelly Marbles, accessoarer - Thomas Sabo, Åsitas och Guess. (och vill bara påpeka att jag INTE är gravid på bild nr 2. det är blusen som står ut lite konstigt bara!)

GOD LUNCH

skrivet: 2011-09-09 ♥ 16:23:06
Min man lagar så sjukt god mat. Idag slängde han ihop en krämig pastarätt med körsbärstomater, räkor och en vitlöksklyfta bara så där och resultatet blev ren succé i munnen! Och på tal om mat; denna fredagskvällen kommer att spenderas allena så jag tänka äta glass till middag. Det är lagom avancerat för en sjukling, inte sant?



UNLEASH YOUR INNER BEAUTY QUEEN

skrivet: 2011-09-08 ♥ 19:50:13


OPI har kommit med fyra nya nagellack, inspirerade av Miss Universum 2011. Alla fyra är riktigt snygga och vem vill inte känna sig som en beauty queen någon gång ibland?

Vilket lack är snyggast? Min favorit är helt klart glittriga Crown me already!.







HÖSTJACKAN

skrivet: 2011-09-08 ♥ 16:41:56
För någon månad sedan köpte jag denna mysiga höstjacka från Zoul. Jag älskar den verkligen men har ett stort problem. Jag har ju varken någon väska eller några skor som matchar. Så nu är jag på jakt efter ett par mörkbruna kängor och en mörkbrun alternativt beigefärgad (som teddytyget) väska. Problemet är att alla väskor jag hittar och tycker om har fel brun nyans. Men ett par kängor ska väl inte vara så svårt eller? Ska bege mig ut på jakt så fort jag är frisk!




YNKLIG

skrivet: 2011-09-08 ♥ 09:24:45
Idag är jag rejält ynklig. Förkyld, sjuk smärta i ena vaden, kroppsdelar som somnar stup i kvarten och psykisk punktering på det. Men jag ska försöka hitta tillbaks till mitt rätta jag så fort jag bara kan. Men innan dess kan ni kanske få räkna med sentimentalt svammel några gånger i veckan. Hoppas det går bra.



På dagens schema står ryskaplugg och det ska nog gå bra, bara jag inte får mer feber och måste krypa ner under filten i soffan. Dessutom ska jag sätta mig med block och penna och bena ut tankar kring bloggen. Jag har nämligen bestämt mig för att göra lite förändringar. Har ni några tips eller idéer/synpunkter är ni välkomna att framföra dem i kommentarsfältet!



SJUKLING

skrivet: 2011-09-07 ♥ 19:03:23
Det räckte visst inte med psykisk press - nu har jag gått och blivit förkyld på kuppen. Ont i halsen, feber - you name it, I've got it. Så nu har jag precis pinat mig igenom eett ryskaseminarium invirad i både onepiece och filt. I just can't catch a break! Och som toppen på isberget har jag TUSEN uppgifter att göra inför morgondagens seminarium. Bläääää. Men skitsamma, nu smörsteker vi lite kantareller och äter smörgåsar tills vi blir soffliggandes. Det får man när man är sjuk. Hihi.



...rosor får man köpa också. ;)

SÄMSTA STRAFFEN I FOTBOLLSHISTORIEN

skrivet: 2011-09-07 ♥ 10:50:51
Hahaha. Detta fick mig verkligen att skratta högt. Sjukt kul. Och ps. det är förmodligen roligt även för er som är ointresserade av sporten i övrigt. Titta så får ni se. :)


MIN EGEN VÄG

skrivet: 2011-09-07 ♥ 09:14:27
Här sitter jag. Hemma. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig med höstplanerna men det gör ingenting för nu har jag tagit ett beslut som får mig att må bra och känna mig lycklig (även om jag kommer att lida av psykisk punktering resten av veckan). Jag har velat fram och tillbaks, funderat, föreställt mig, försökt blicka in i framtiden och anpassa mig men nej, det kändes inte bra. Så med hjälp av magkänsla, underbar familj och stötteord från en bästevän♥ har jag slopat Göteborgs universitet. Och vet ni vad? Det är en seger bara att ha blivit antagen. Att jag sedan inte trivdes och tog beslutet att hoppa av är ännu en seger. Så det spelar ingen roll hur mycket jag vrider och vänder på tankarna så här i efterhand; i mitt liv finns bara en vinnare och det är jag. Och är man inte lycklig så är det ingen mening med något. - Och med de orden startar vi denna nya eran av lycka, välmående och rätta prioriteringar. För när allt kommer omkring är det det som jag är värd och ingenting annat.

weheartit

BOKSTÖDET

skrivet: 2011-09-05 ♥ 19:11:21
I eftermiddags fick jag ett litet ryck och började städa. Och samtidigt fick jag inspiration att ställa fram mitt fina bokstöd från märket Krasilnikoff (beställd från underbara Ljuvali). I stödet ställde jag såklart älsklingsboken A piece of cake. En perfekt färgklick på min köksbänk tillsammans med teburkar och annat smått och gott. Bokstödet kommer att få hänga med ett bra tag framöver men böckerna kommer förmodligen att bytas ut efter säsong. Tänk vad mysigt när man kan plocka fram julrecepten!



MIN ALLDELES EGNA FÅNTRATT

skrivet: 2011-09-05 ♥ 13:16:37




BREAK

skrivet: 2011-09-05 ♥ 11:46:40
Nu har jag suttit i soffan med kaffekoppen hela förmiddagen och försökt läsa om regeringsreformen samtidigt som jag kastat gosedjur tvärs över golvet till en viss rastlös hund. Så nu tar vi en promenad i hopp om att 1. hunden ska bli trött och 2. att jag ska kunna koncentrera mig resten av dagen. Vi får väl se hur det går. PS. Jag har haft rätt mysigt även om texten är tung och ögonen gått i kors av trötthet. Nu kör vi.




2011.09.05

skrivet: 2011-09-05 ♥ 08:37:37
Nu är jag tillbaks! Jag tog en liten paus från bloggen igår för att spendera kvalitetstid med älskade vänner ♥ och familj ♥. Kände att jag behövde det så här precis innan mitt liv ändrar riktning totalt.

Idag ska jag försöka läsa ikapp lite av det jag missat under introduktionsveckan i skolan och även kolla upp om jag kan behålla minst en ryskakurs parallellt. När man läser ett språk är det viktigt att hålla det vid liv regelbundet för att inte tappa kunskaperna och jag vill verkligen inte hamna så långt efter att jag känner att jag behöver repetera en hel kurs. Men vi får se. Mitt mål är absolut att INTE bli utbränd redan första terminen. Så no worries.


...och eftersom det är hemmapluggdag kör vi på casual mysoutfit med ännu en favvistisha.

EN LITEN PRINS

skrivet: 2011-09-04 ♥ 11:44:12
Den här krabaten hittade jag i skogen igår. Han hoppade så sött över stigen och djurvän som jag är var jag tvungen att plocka upp honom och säga hej. Visst är han söt?


A DANGEROUS METHOD

skrivet: 2011-09-04 ♥ 09:00:00
Åh, vad jag vill se filmen A Dangerous Method med Keira Knightley! Hon är en av mina favoritskådespelerskor och passar allra bäst i kostymfilmer så det här kan ju bara inte bli fel. Keira spelar mentalsjuka Sabine Spielrein som kom att betyda mycket för Sigmund Freud och Carl Jungs psykoanalysforskning i början på 1900-talet.

David Cronenberg har regisserat, Viggo Mortensen spelar Freud och Michael Fassbender spelar Jungs. Så återigen, det här kan ju inte bli fel. Men om det av någon händelse skulle bli långtråkigt i biosalongen misstänker jag att man kan nöja sig med att titta på kläderna i 93 minuter. Det duger gott och väl, i alla fall för min del.


DAGENS OUTFIT

skrivet: 2011-09-03 ♥ 20:57:06
Vi tog en liten picknicktur i eftermiddags. Bland mygg, kluckande vatten och några enstaka fiskebåtar. Exakt vad vi gjorde på klipporna tar vi en annan dag men här är i alla fall min picknickoutfit. Lite lagom casual med blandade lågprismärken. Mer bilder från utflykten kommer imorgon när de genomgått redigering! Nu ska vi plocka fram snacks och fortsätta titta på film. Puss.



Cardigan - H&M, spetslinne - VILA, leggings - Gina Tricot + ett par tygskor inköpta på Scorett.

LITE AV VARJE

skrivet: 2011-09-03 ♥ 14:52:52
Jag är lite tung i huvudet idag. Inte på grund av festen igår utan mest för att jag sitter och läser på scheman fram och tillbaks, försöker lista ut vart jag ska ta mig min första skoldag och hur jag använder plattformen för att hålla mig uppdaterat om allt nytt som händer. Det är ju en helt ny värld för mig att bekanta sig med och det kommer nog att ta ett tag innan man har koll på läget.

Dessutom har jag försökt styra upp mitt hem lite under förmiddagen. Det brukar ju vara så att det är städningen som kommer på efterkälken när det är mycket som händer i livet. Men nu känns det bättre. Jag har till och med tagit till vara på en trasig tekopp som egentligen borde slängas. Den har flagat lite i kanten men som shabby chic-kruka duger den utmärkt.




DAGENS OUTFIT

skrivet: 2011-09-02 ♥ 16:16:06
Hej hopp. Slänger upp en dagens outfit innan jag sticker iväg på jobbfest. Hoppas ni andra får en fin kväll! ♥


ANTAGEN

skrivet: 2011-09-02 ♥ 14:32:03
Yes, jag har blivit antagen till Göteborgs universitet! En vecka för sent men det ska säkert ordna sig. Så idag är det alla möjliga förberedelser som gäller. Telefonsamtal hit och dit, inköp av lite material och kurslitteratur, utskrifter till förbannelse och ja, ni fattar. Är redan helt slut och har inte ens börjat än, haha. Hur ska detta gå? ;)

Vad ska jag läsa? Statsvetenskap. Och utbildningen pågår i tre år. För er som undrar. :)


TO DO'S

skrivet: 2011-09-02 ♥ 09:41:00
Här går det fort i svängarna. Jag fick nämligen ett litet besked igårkväll som vände uppochner på mitt liv helt och hållet. Så idag har jag världens to do-list att bocka av och dessutom ska jag bort ikväll. Jobbigt värre. Men innan jag sätter igång ska jag ta en mysfika på stan med min pojkvän och sedan ska jag börja bocka av köplistan.

Men, vad har jag fått för besked då? Ja, den karamellen får ni suga på lite till. ;)


HÄPPYFEJS

skrivet: 2011-09-01 ♥ 21:51:10
Nu är jag mig själv igen. Jag har slitit så hårt nu i två dagar att jag förtjänade en rejäl spakväll så jag har gjort ansiktsmask, lackat naglarna och färgat fransar och bryn. Så skönt! Nu blir det soffmys resten av kvällen. Egentligen borde jag fixa ett e-kort och betala in en faktura men skit i det. Det finns ju alltid en morgondag och om jag skulle dö i sömnen är det ändå ingen som bryr sig om en liten faktura på 35 EUR. Eller hur? ;)


Så här glad känner man sig efter ansiktsmask och med nylackade naglar!

2011.09.01

skrivet: 2011-09-01 ♥ 20:20:43
Som ni kanske märker har jag lite svårt att få ihop timmarna. Men det blir väl lite så i början på terminen, innan man fått snurr på rutinerna ordentligt. Just idag har jag pluggat sedan tidig morgon och slutade inte förrän efter klockan sex. Och efter det var jag så trött i huvudet att jag var tvungen att ge mig ut på en skogspromenad och rensa hjärnan. Men nu är jag hemma igen och har fått i mig en smörgås och ska fortsätta greja lite. Jag är så jäkla trött på alla byråkratiska instanser i detta landet och skulle kunna skriva ett helt inlägg om varför de borde dra åt skogen men det är inte alls vad min blogg går ut på så ikväll skippar vi det. Resten av denna första septemberdag ska vara glad och positiv. Så det så.


Förresten, har ni sett min gulliga mystisha? Så söt att jag nästan dör. 99 kronor på Gina. :)






ForHair.se

Bling Skal