Going home

skrivet: 2012-01-31 ♥ 18:27:26

Just nu sitter jag på bussen på väg hem efter en annorlunda dag. Det ska bli skönt att komma hem och byta om till OnePiece och leka med min hund som jag har längtat efter sedan jag åkte imorses. Och sedan ska jag gå och lägga mig tidigt med täcke och tre filtar. Vet inte om det är något fel på mig eller elementen i Sverige men det får vi låta vara osagt. Hörs i morgon!


Harmonie de Printemps

skrivet: 2012-01-31 ♥ 10:00:00
Chanels vårkollektion heter Harmonie de printemps och går i varma toner som aprikos, rosa och brunt. Personligen älskar jag det randiga pudret (i mitten på andra bilden) i olika nyanser som man kan borsta över kinderna för att få en fräsch look. Nagellacken är som vanligt ursnygga och samma gäller läppglansen. Ge mig vår nu, please!






Ice girl

skrivet: 2012-01-30 ♥ 20:34:01
Här kommer ett litet hej från en trött working girl. Jag kom hem för en dryg timma sedan och har tryckt i mig lite choklad och fil (dock inte tillsammans) för att dämpa hungern så att jag kan gå och lägga mig. Jag vet att det låter galet men min dag har varit helt galen. Jag har nämligen varit så frusen att jag allvarligt trodde att jag skulle få ringa akuten. Det har inte funnits någon värme där jag har varit förutom ett litet värmeelement som jag bokstavligen kramat mig fast vid för att inte bli helt iskall i hela kroppen. Så hemskt! Att få sätta sig på bussen hem var en stor lättnad och känslan av att sedan kliva innanför min egna tröskel går inte att beskriva med ord. Nu har jag näst intill tinat men ska för säkerhets skull ta med två extra filtar in i sovrummet. Tänkte mysa lite därinne med tv:n på innan jag somnar. För i kväll orkar jag inte mer än så. Det går bara inte.


Roseraie des Delices

skrivet: 2012-01-30 ♥ 10:00:00
I februari släpper Lancôme sin vårkollektion Roseraie des Delices. Men jag tänkte att vi kunde tjuvkika lite på den redan nu bara för att den är så fin. Färgerna går i rosa/grönt/aprikost precis som Diors kollektion och jag älskar att det äntligen kommer lite fina färger till läppar och ögonlock! Men allra mest gillar jag La Roseraie-highlighterpudret (tredje bilden). Det kommer att vara hur som fint som helst att svepa över kindbenen innan man ger sig ut i solen. Håll utkik nästa månad för de bästa grejerna brukar ta slut ganska fort.









Namaste

skrivet: 2012-01-29 ♥ 21:15:06
I kväll var jag på mitt första yogapass någonsin. Jag har alltid haft lite svårt för yoga eftersom jag är så uppstressad och haft väldigt svårt att slappna av i ett rumt fullt med folk. Men nu så kände jag att var sugen på att ta tag i det här stressproblemet så jag bokade in mig på ett baspass med en kompis och är nu helnöjd! I början var jag stel som en pinne i hela kroppen men mot slutet kände jag att jag kunde andas normalt. Det kändes som om luftvägarna varit åtskruvade men nu äntligen öppnats upp. Så skönt! Dessutom kände man sig riktigt avslappnad men samtidigt väldigt lätt i kroppen. Ska definitivt boka in mig nästa vecka igen!



När jag kom hem tog jag ett varmt bad för att tina upp min istappskropp och nu har jag precis ätit en kvällssmörgås i soffan. Tänkte slötitta lite på Wallander innan jag flyttar in i sovrummet. Jag ska nämligen upp tidigt i morgon igen. Önskar att jag kunde berätta mer men det är liksom inte officiellt ännu och heller inte ens säkert att det blir något utav det. Men hur som helst hör jag säkert av mig via Twitter under dagen och kl 10.00 har jag tidsinställt ett roligt inlägg till er! God natt ♥

Kaffe och choklad

skrivet: 2012-01-29 ♥ 14:52:31
Visst är det den perfekta kombinationen? Förutom choklad och vatten. Det är också riktigt gott ihop! Jag sitter i köket och tar mig en liten snabbfika innan jag ska hem till mami och hälsa på. Vi har inte setts på ett tag så vi ska umgås lite och sedan tänkte jag lämna min hund där så han slipper vara ensam hemma medan jag går på yoga.


Rampage

skrivet: 2012-01-28 ♥ 17:25:25
I går såg jag en väldigt annorlunda film som hette Rampage. Den handlade om en kille i en småstad i USA som löpte amok på gatorna med bomber och automatgevär. Det låter kanske lite banalt men den var filmad på ett väldigt bra sätt och man fick verkligen uppleva hans galna tankar på nära håll. Riktigt sevärd!


En stunds avslappning

skrivet: 2012-01-28 ♥ 15:13:13
Jag trodde allvarligt att jag skulle frysa ihjäl förut. Tårna var alldeles stela! Men nu sitter jag inomhus med massa kläder på mig och ska strax stoppa fötterna i mina dunsockar och dricka kaffe och lösa korsord. Jag vet, det låter som en mening en pensionär skulle säga men det är faktiskt riktigt mysigt och rejält avslappnande. Och dessutom tränar man hjärnan! :)


Fredagsmys

skrivet: 2012-01-27 ♥ 20:06:02

Hej bloggen. En liten snabbis mitt i fredagsmyset. Jag har haft fullt upp med jobbrek i dag igen och inte hunnit ägna en endast liten tanke åt bloggen. När jag äntligen kom hem väntade tacos med min älskling och nu ser vi på en film. Vi hörs i morgon igen. Nu ska jag äta godis och somna i soffan.


I pink I love you

skrivet: 2012-01-26 ♥ 13:00:00
Veckans nagellack - I pink I love you från OPI. Bubbelgumsrosa med glitter. Och som ni kanske ser har jag fått klippa av lillfingernageln. Mer nödvändigt än frivilligt bör tilläggas. Hoppas den växer ut snabbt för just nu känner jag mig stympad. Ni ser ju själva.

PS. Lacket är väldigt transparent. Jag har lagt fyra lager för att få denna starka färg.



10 minus

skrivet: 2012-01-26 ♥ 06:20:20
Kan knappt förstå att jag är vaken och påklädd just nu. Är hur trött som helst. Och bara för att jag för en gångs skull ska ut tidigt råkar det vara hela tio minus ute så jag fick vara snäll och leta fram min varmaste tröja ur garderoben. Tack för den. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe så att jag blir varm i kroppen och snöra på mig skorna om en liten stund. 6.37 går min buss. Just det, glömde ju skriva vad jag ska göra. - Reka jobb!


Medan vi väntar

skrivet: 2012-01-25 ♥ 21:45:00
Jag och N sitter som två zombies i soffan. Vi är dötrötta och borde egentligen gå och lägga oss men vill så hemskt gärna titta på den andra Cop del rey-kvartsfinalen mellan Real Madrid och Barca. Det börjar dessvärre 21.55 och håller på till midnatt och det känns lite lätt sadistiskt eftersom båda två ska upp vid femtiden i morgon. Men vi bestämde oss för att i alla fall se första halvlek.

Annars har jag inte pysslat med så hemskt mycket under dagen. Gått en sväng på stan, ätit en supergod semla, köpt en vårjacka, druckit varm choklad, skrivit kom-ihåg-listor, ringt samtal och ätit alldeles för mycket god middag. Senare på kvällen packade jag väskan och laddade kaffebryggaren för som ni läste lite längre upp ska jag upp väldigt tidigt i morgon och åka buss. Hej då, mysiga sovmorgon. Vi ses till helgen.


PS. Ni som inte ser den nya designen eller tycker att den ser konstig ut kan testa att uppdatera sidan! Det kan bero på vilken webbläsare man använder men den ses i alla fall perfekt i både Safari och Mozilla.

Bella Parka

skrivet: 2012-01-25 ♥ 18:47:00
Blev alldeles förälskad i en vårjacka på MQ tidigare i dag. Jag hittar liksom aldrig jackor till varken höst eller vår just för att jag tycker att alla är så tråkiga/fula/korta/långa, ja det är typ fel på allihop men den här var liksom helt perfekt. Lång parkasmodell i blekrosa, mjukt tyg med det sötaste prickiga fodret någonsin! Dessutom var det dragsko i midjan som man kan dra åt för att få lite figur. Denna ska användas flitigt till vårens pastellplagg!




Något nytt?

skrivet: 2012-01-25 ♥ 16:04:32
Välkomna till min blogg med helt ny design! Vad tycks? Själv är jag helnöjd. Tusen tack till Sandra som är så sjukt duktig! Nu ska jag bo in mig lite. Känner fortfarande inte igen mig när jag kommer till förstasidan utan tror att jag kommit fel, haha. Hoppas ni gillar den nya looken och förhoppningsvis blir bloggen lite roligare från och med nu när jag fått lite ny inspiration. ♥

MYSMORGON

skrivet: 2012-01-25 ♥ 09:32:43

Jag ligger på mage i soffan efter mysfrukost med en bra bok. Men nu är det dags att hoppa in i badrummet och dra på lite mascara. Ska nämligen en sväng till stan. Puss!


FAN OCKSÅ

skrivet: 2012-01-24 ♥ 22:05:11
Nu har jag glömt att vattna blommorna idag igen. Så typiskt mig. Blir man dement redan som 25-åring kanske?


MIA BLANCHE

skrivet: 2012-01-24 ♥ 14:58:32
Vet ni vad som är sjukt vackert? Mia Blanches keramik! Hon håller till på Södermalm i Stockholm och gör oemotståndliga muggar, krukor, tallrikar och lite annat smått och gott i skira vårfärger. Jag vill ha allt. Speciellt muggarna på bilderna längst ner. Och matchande tallrikar.


Klicka här om ni vill kolla in Mias hemsida. Där finns massa fina bilder på alla saker.

FIKASTUND

skrivet: 2012-01-24 ♥ 11:43:51
I dag är jag ett litet troll med smutsigt hår och mysbyxor. Jag var uppe tidigt för att inta tvättstugan och har sedan dess försökt få ordning på allt som heter CSN, mobilt BankID, facket och ja, sedan slutade det med att jag köpte hem lite roliga appar till iPhonen. Major fail, tell me about it. Nu ska jag snart springa iväg och hämta min OnePiece som hänger och torkar i tvättstugan men först blir det lunchfika; banan, pepparkaksmuffins med lingon och en liten saffransbulle. Jag har fullt med julbak kvar i frysen så det är bara att äta och se glad ut.


NÄR TIDEN FÖRSVINNER

skrivet: 2012-01-23 ♥ 22:13:28
Helt plötsligt tittar jag på klockan och den har passerat 22.00. Vad hände där? Jag som skulle blogga för typ tre timmar sedan... Jaja, bättre sent än aldrig. Så vad har jag pysslat med hela kvällen? Mest sett på film och lite tv men även läst. Jag har fått en släng av rastlöshet i själen pga att skolan är slut och att jag inte har några måsten så därför plågar jag mig med att läsa ut den här. Så himla sjukt. Men jag antar att det alltid kommer att vara så att när man har något vill man inte ha det och när man sedan gjort sig av med det kommer man att sakna det. Livet i ett nötskal. Nu ska jag fortsätta läsa. Har inte ens kommit halvvägs. Kan dock konstatera att Tjetjenien måste vara republiken som Gud glömde.


SHOPPINGMÅNDAG

skrivet: 2012-01-23 ♥ 15:49:59
Nu är jag hemma från min sväng på stan. Det var egentligen mami som skulle shoppa jeans men som vanligt när man bara ska hänga på och inte letar efter något så hittar man hur mycket fint som helst. Fick med mig en jättegullig blekrosa blus (mer färg än på bilden men ändå väldigt svag), en vit tunika och en gullig bas-tshirt som passar att ha både till jeans och att mysa omkring i här hemma. Jag är ju en sucker för hjärtan. Can't help it. När vi shoppat klart åkte vi hem till mami och gjorde en sallad med grillad kyckling. Supergott!




SLAP IN THE FACE MONDAY

skrivet: 2012-01-23 ♥ 09:50:55
Hej igen bloggen! Nu är det äntligen (typiskt) måndag igen och just denna måndagen är lite utav ett slap in the face för min del. Jag är nämligen officiellt arbetslös och har därför en hel del ärenden att uträtta. Men det gör ingenting för vädret är fint, snön ligger vit och jag satte upp håret i en knut istället för att tvätta det så jag ska nog klara mig. Nu ska jag plocka fram kalender, papper och penna och sätta igång. (Tur att jag hade en så fantastiskt rolig helg!)


MINA PÄRLOR KAN GREJEN

skrivet: 2012-01-22 ♥ 15:15:00
Så sjukt fint!!!!!!



SATURDAY NIGHT @ 25

skrivet: 2012-01-22 ♥ 11:13:30
I går hade jag troligtvis finaste kvällen någonsin med bästetjejerna. Vi drack rosa skumpa, åt jättegod mat och skrattade tills vi fick ont i magen. Ja, det kan vara så att jag är lyckligt lottad med tre av de allra bästa vänexemplaren som finns på denna jord. ♥






BORDET

skrivet: 2012-01-21 ♥ 16:31:04
Nu äntligen kommer det lite bilder på mitt nya bord. Jag köpte det i mellandagarna men fick det inte levererat förrän för en vecka sedan. Och sedan dess har jag fullkomligt glömt bort att fotografera det men nu passade det ju rätt bra med alla födelsedagsbuketter som dekoration! Är helnöjd med bordet. Det är superfint och passar perfekt i köket.





Nu är det bara köksluckorna i björk som stör mig. Men jag tror inte att hyresvärden skulle bli så jätteglad om jag målade dem vita. De är ju faktiskt bara fyra år gamla och jag har ingen lust att betala nya luckor till nästa person som flyttar in. Så det får vara som det är.

PARANORMAL ACTIVITY 3

skrivet: 2012-01-21 ♥ 10:12:59
I går såg jag Paranormal Activity 3 för andra gången. Det är verkligen med skräckblandad förtjusning som jag tittar på filmer där man bara sitter och väntar på att något ska hända - problemet är att man inte vet vad eller var. Jag älskade ettan när den kom ut, tvåan var också ganska bra och trean är rätt läskig den med, speciellt mot slutet. Men det tråkiga är att man redan kan grejen eftersom man sett föregångarna. Man vet liksom vad för typ av skräck man väntar sig. Men det gör ingenting. Det finns inget så hemskt/roligt som att bli riktigt uppskrämd en mörk vinterkväll!


25 ÅR

skrivet: 2012-01-20 ♥ 18:40:23
Här kommer lite bilder från min födelsedag. Jag fick massa fina blommor (som jag ska fotografera imorgon!), en lyxweekend av min älskling, choklad, champagne och bidrag till mitt nya köksbord (som jag helt glömt bort att visa, fixar det i helgen!). Hur bra som helst! Dagen spenderades med min närmaste lilla familj. Vi åt smörgåstårta och kladdkaka med hemmagjord vaniljglass. På kvällen såg jag på film och drack champagne. Hur mysigt som helst. Idag ska fira lite mer med min pojkvän eftersom han jobbade igår kväll och imorgon kommer girlsen på fördrink innan vi sticker iväg på restaurang!









INTE MIN DAG

skrivet: 2012-01-20 ♥ 15:21:47

Tack för alla gratulationer! Idag ligger jag dessvärre utslagen av trötthet och konstigt ont i kroppen. Tror det beror på att jag ätit för lite näring de senaste dagarna. Smörgåstårta i all ära men det är ju inte direkt många grönsaker man får i sig precis. 😉

Jag ska visa massa bilder och berätta mer om födelsedagen men tills vidare kommer en mash up utav iPhonebilder istället. Ska ligga kvar under filten och bara ta det lugnt ikväll.


BIRTHDAY

skrivet: 2012-01-19 ♥ 06:51:00
Hipp hipp hurra! I dag är det min födelsedag och jag fyller hela 25 år. Med andra ord ska jag njuta av dagen med nära och kära, äta massa godsaker och öppna fina presenter. Hörs imorgon! Puss ♥


TRÖTT TJEJ

skrivet: 2012-01-18 ♥ 22:30:45

Hej och hå typ. Jag är hur trött som helst efter den här dagen med tvätt och städ. Usch, vad tråkigt att hålla på med sådant en HEL dag. Känner mig helt apatisk. Men det är fint hemma i alla fall så när som på golvet som jag helt enkelt inte orkade våttorka. Men det kommer fler dagar.

Nu tar jag igen mig i soffan framför spanska cupen med Real-Barca. Real leder än så länge (tack vare pretty boy Ronaldo) och jag ska hålla båda tummarna för att de ger Barca vad de tål! Som en tidig födelsedagspresent till mig. Hihi. God natt!


SANNINGEN

skrivet: 2012-01-18 ♥ 14:09:43
Tänkte berätta lite om en ny bok jag läser medan jag håller på här hemma. Jag läser Idioten sedan förra året men den är ganska torr och väldigt tjock så jag tar småpauser och läser annat då och då. Nu har jag hittat en helt fantastisk bok - Anna Politkovskajas outgivna texter/artiklar som hittats på hennes dator kort efter hennes mord. (Ni som inte minns - Anna Politkovskaja sköts till döds i sitt trapphus i Moskva 2006. Hon var en av Rysslands mest frispråkiga och utredande journalister som avslöjat många hemligheter om främst kriget i Tjetjenien. Hennes mord var förmodligen beställt av höga ämbetsmän.)

Jag älskar att läsa om korruptionen i Ryssland och just Tjetjenien-konflikten är väl en av de största galenskaperna i rysk historia. Anna Politkovskaja var oerhört modig som vågade trotsa alla mordhot hon fick under åren så att resten av världen skulle få reda på sanningen. Riktigt bra läsning! Men för er som är lite känsliga - boken innehåller bildliga och chockande beskrivningar av trakasserierna den ryska armén utsatte de tjetjenska landsborna för. Till och med jag tappar hakan. Och då är det illa!


2012.01.18

skrivet: 2012-01-18 ♥ 10:53:09

Jag var uppe med tuppen idag. Vid 8.55 stämplade jag in på gymmet och tränade lite vikter och joggade en stund. Det var jätteskönt. Nu är jag hemma hos mami och tar en kaffe i hennes fina IB-Laursenporslin. Perfekt stopp på hemvägen. Sedan blir det tvätt och städ för hela slanten. Hörs lite senare.


TULIPS

skrivet: 2012-01-17 ♥ 14:00:00




SEMLA

skrivet: 2012-01-17 ♥ 10:27:34
Så gott!



THE SECRET CIRCLE

skrivet: 2012-01-16 ♥ 16:20:34
Jag har börjat titta på The Secret Circle. Har hört att det ska vara bra och lite likt Vampire Diaries och eftersom det inte är något direkt bra på tv om kvällarna nu för tiden tänkte jag att det kanske skulle passa mig. Jag har bara sett tre avsnitt än så länge men serien är ganska bra. Inte lika bra som TVD men upplägget är ungefär detsamma. High school-ungdomar i en liten stad med övernaturliga krafter, döda föräldrar, hemligheter, söta killar, coola tjejer, mord... ja, man fastnar lite. Än så länge finns det bara tolv avsnitt och det går ju ganska fort att titta igenom så what the hell liksom.



RENSAR FÖR FULLT

skrivet: 2012-01-16 ♥ 14:00:36
Jag håller på och rensar i sovrummet. Började igår och fortsatte idag direkt efter jag kom hem från träningen. Det är så kul och ska bli så skönt att bli av med massa saker jag aldrig använder! Hittills har jag nog hängt undan över halva garderoben pga stora storlekar, hittat massa olika accessoarer som jag aldrig använder och rensat bland tomma parfymflaskor och massa annan bråte jag samlat på mig genom åren. Nu ska allt bort!

Ordning i lådorna har jag fått också.



Träningen gick jättebra förresten! Det var så roligt att komma igång men jag var inte alls i den formen jag var sist jag gymmade. Men det gör ingenting. Det skadar aldrig att börja om på nytt igen.

MOT GYMMET

skrivet: 2012-01-16 ♥ 09:27:30
Hej och hå. Äntligen en ny vecka. Idag tänkte jag ta upp det här med träning igen... Har nog inte varit på gymmet på i alla fall två månader. Jag vet, fy skäms och allt det där men jag har verkligen inte hunnit. Dessutom har jag ju haft problem med min ångest som sätter sig på bröstet och andningen och då är det inte så lätt att träna och bli andfådd. Men idag mår jag bra och har fått på mig träningskläder och laddat iPhonen så jag har musik i öronen. Så nu finns det med andra ord inga ursäkter! Förutom att jag fortfarande är lite sömnig efter att ha blivit väckt av borren igen, precis som i fredags, haha. Nu har jag gnällt färdigt. Hörs när jag kommer hem!


WATERLILY

skrivet: 2012-01-15 ♥ 19:30:00
Igår köpte jag nagellacket Waterlily (504) från Dior. Blev förälskad i det direkt och drömde mig iväg till gröna ängar med pastellfärgade blommor, italiensk glass, skira sommarklänningar och ja... sedan var jag tillbaks i verkligheten där vinden blåste stormbyar och fingrarna frysit till is bara minutrar tidigare. Som tur är kostade min lilla dröm bara 255 kronor så nu sitter jag här med pastellnaglar och längtar till våren. Kanske lite väl optimistiskt men drömma kan man ju alltid.




Som ni ser sitter ett plåster över min lillfingernagel och det beror på att den har gått av väääääldigt långt ner (aj som fan!) så jag försöker att rädda den genom att skydda den så gott jag kan. Den har alltså inte lossnat utan har en spricka genom halva nagelytan. Har limmat med nagellim men den är fortfarande väldigt skör. Sadface.

GARDEN PARTY

skrivet: 2012-01-15 ♥ 13:35:42
Diors vårkollektion 2012 heter Garden Party. Och JA, jag vill hemskt gärna gå på garden party i vår! Själva kollektionen är självklart jättefin med det som fångar mitt öga är designen av alltihop! Så vackert! Rosorna i ögonskuggorna är så himla fina och den lilla vita clutchen (årets stjärnprodukt) är to die for! Den innehåller tre ögonskuggor, en transparent plump-glans och ett vanligt läppglans och finns att köpa i antingen en varm eller kall ton. Femskuggorna är också jättefina och färgerna blir fantastiska på ögonlocken. Naglarna ska givetvis matcha i grönt eller lila och läpparna ska vara skira och glansiga.

Kollektionen finns på disk nu! Om jag köpt något? Det kan hända att det kommer ett nagellacksinlägg lite senare ikväll... ;)


SÖNDAG

skrivet: 2012-01-15 ♥ 11:25:05
Härliga söndag! Älskar veckans sista dag då man kan passa på att ta sovmorgon, äta frukost med ett korsord eller en bok vid sidan om, duscha varmt och pyssla i köket. Så det är precis vad jag har gjort idag. Supermysigt! Nu ska jag göra ett snabbt ärende till eftermiddagens 1årskalas och sedan och hem fika lite snabbt med N som snart ska åka till jobbet. Hörs lite senare.


CUTE PINK

skrivet: 2012-01-14 ♥ 16:28:45
Denna veckan har jag haft OPI:s rosa Aphrodite's pink nightie. Det är en av mina favoriter i byrålådan. Fast just nu, i skrivande stund, har jag faktiskt tagit bort lacket för att göra ny manikyr. Jag köpte nämligen ett nytt nagellack tidigare idag och kan såklart inte vänta tills imorgon.



DECEMBER 2011

skrivet: 2012-01-14 ♥ 12:30:00

2012.01.14

skrivet: 2012-01-14 ♥ 09:24:03
Ibland är det så skönt när klockan ringer på morgonen. Har drömt så konstigt hela natten att jag kände mig helt snurrig i huvudet. Usch. Men nu är jag vaken, färdigfixad och redo att ge mig ut i det fina vädret. Det blåser dock en hel del så jag ska pälsa på mig ordentligt!

Här kommer förresten en lite bättre bild på håret. Det var det bästa jag fick till just nu. I bakgrunden ser ni förresten veckans nagellack som jag glömt att publicera. Det kommer lite senare i eftermiddag!


FREDAG NON STOP

skrivet: 2012-01-13 ♥ 20:27:48
Jag har haft fullt upp idag. Frisör, mataffär, lunch, lägenhetstitt, film, tacos med mami och ja, ni fattar säkert. Men nu har jag en liten stund över att höra av mig medan boyfriend rastar hundarna efter jobbet. Vi ska se på Vampire Diaries och mysa i soffan när han kommer hem. Det blir en perfekt avslutning på en härlig dag!

PS. Blev jättenöjd med håret! Har inte hunnit ta någon ordentlig bild idag men jag försöka hinna med det imorgon.


NOVEMBER 2011

skrivet: 2012-01-13 ♥ 12:30:00

UNDER FÖRVANDLING

skrivet: 2012-01-13 ♥ 10:59:59

Kaffet och pralinerna är slut. Snart dags att skölja!


2012.01.13

skrivet: 2012-01-13 ♥ 09:09:13
Idag är det ju fredagen den trettonde och min dag hade faktiskt kunnat börja bättre... Först knockade jag min pojkvän i sängen när jag skulle vända på mig. Slog i min panna i hans ögonbryn och det blev en jäkla smäll, haha. Men vi lyckades somna om en liten stund men strax innan 7.30 började något pucko borra här i huset. Och då menar jag inte något dovt borrande utan ett sådant ljud som är så högt att det låter som om det borrar i ens eget huvud. De pågick i lite mer än en timma och kommer säkert fortsätta snart igen. Tror de har fikarast nu.

Men skitsamma, det var ju inte det jag skulle gnälla över. Jag ska nämligen åka och klippa mig nu! Det ska bli så skönt för håret har varit så risigt på sistone. Tror jag lockat det för mycket. Så med andra orden behöver jag en rejäl toppning men innan det ska jag lägga i en mörkare färg och ljusa upp mina slingor. Kommer känna mig som en ny människa när jag är klar! (Om håret inte blir grönt vill säga...med tanke på min otur idag.)


TV

skrivet: 2012-01-12 ♥ 21:18:41

Jag ligger i soffan och myser. Vi har precis sett premiäravsnittet av Once upon a time på femman. Det verkade ganska bra så jag ska nog fortsätta titta på det. Annars har jag bara tagit det lugnt ikväll, planterat blommor, rensat i min klädbyrå och ätit glass. Skulle gärna vräkt i mig en godispåse också men det har jag ingen. Typiskt när man är så sjukt sugen!


SHOPPING

skrivet: 2012-01-12 ♥ 15:15:02
Nu är jag hemma från shoppingen. Det var jättemysigt fast lite tråkigt med regnet som vräkte ner. Fast å andra sidan var det rätt tomt i butikerna och det är ju ett plus. Jag köpte lite nya basgrejer, tre trosor, nya träningstights, en grön topp från HM som var klockad nertill och lite 1års-presenter. Funderar på att köpa mig en egen docka som jag kan klä med söta barnkläder, haha. Det finns ju så SJUKT mycket fint!




OKTOBER 2011

skrivet: 2012-01-12 ♥ 12:00:00

ON MY WAY OUT

skrivet: 2012-01-12 ♥ 10:18:44
Jag har precis stått i badrummet och fixat till mig lite snabbt. Ingen idé att göra sig superfin och sedan gå rakt ut i ösregnet ju. Tråkigt men sant. Nu ska jag hämta upp mami och åka till stan för lite shopping och fika. Jag måste köpa nya småhanddukar till ansiktet och kolla 1årspresent men tänkte även kika lite efter vårnyheter bland alla reatrasor (no offence men rean i denna staden är fruktansvärt dålig). Förhoppningsvis kommer jag hem med något fint! Puss ♥

FIRAR I ENSAMHET

skrivet: 2012-01-11 ♥ 21:53:12
Resten av huset har gått och lagt sig. Men jag tänkte stanna uppe en stund till och läsa i soffan. Men först ska jag fira att skolan är slut med att äta en liten portion av Sias goda chokladglass. Min dag har för övrigt varit underbar. Fika med finaste, finaste vännerna följt av en god middag med min pojkvän. Imorgon ska jag shoppa och fika med mami. Life is good, yes it is.


2012

skrivet: 2012-01-11 ♥ 12:28:00
Jag har precis varit ute med Colin i solen. Men det var lite för kallt för Easytone-skor och leggings så nu sitter jag här med tofflorna på mig och väntar på att tina! När vi kom hem och kikade ner i brevlådan låg äntligen min almanacka där och väntade. Detta är den tredje almanackan jag beställer från personligalmanacka.se. Gillar det konceptet starkt! I år tog jag dessutom en egen bild på framsidan. Hursomhelst, nu ska jag sätta på lite musik och fylla i dagarna som gått, anteckningsfreak som jag är.


SEPTEMBER 2011

skrivet: 2012-01-11 ♥ 12:00:00

FRUKOSTKAFFE

skrivet: 2012-01-11 ♥ 09:12:27
Här sitter jag med kaffekopp och turban på huvudet. Med hela livet framför mig. Inte alls omtumlande, nej inte alls. Min universitetstermin är så gott som slut och galen som jag är har jag ingen plan för resten av året. Men det är det som är meningen. Att bara flyta med . För det ordnar sig alltid på ett sätt eller ett annat!

Idag ska jag mysa omkring här hemma, leka med min hund, fika med mina girls på stan, köpa en bukett tulpaner och äta en god middag. Nej, inte mer än så.


2012.01.10

skrivet: 2012-01-10 ♥ 22:12:54
Idag har jag jobbat som ett djur. Skrivit klart min essä (happyface!) och skrivit en hemtenta (happyface!) så nu har jag bara en muntlig presentation kvar att göra imorgon och den läser jag rakt upp och ner från tre a4-papper ... vilket betyder att jag så gott som har ledigt från och med nu! Wiiie. Under kvällen har jag försökt acklimatisera mig till fritiden men det är ju lättare sagt än gjort. Direkt när jag hade lämnat datorn började jag planera alla saker som borde göras (träna, storstäda, rensa här och där, gå promenader, läsa ut de där böckerna, träffa den och den, köpa det och det...) och sedan låg jag där med världens ångest, haha. Så istället för att göra alla de där sakerna ska jag försöka ta det lugnt imorgon och bara hänga hemma. Jag måste verkligen lära mig hur man gör det. Sovmorgon är en bra start, va?

we♥it

AUGUSTI 2011

skrivet: 2012-01-10 ♥ 12:00:00

WINTER WONDERLAND

skrivet: 2012-01-09 ♥ 22:48:54

Nu är jag sjukt trött i ögonen. Har suttit och läst på om Dostojevskij och skrivit anteckningar så att jag bara kan sätta mig och skriva en bra text imorgon. Jag är nästan klar men vill fylla ut lite till.

Ikväll har vi förresten äntligen fått massa fin snö över vår lilla stad. Det var inte en dag för sent. Trots att klockan var mycket drog vi med hundarna ut förut och lekte lite. De älskar snön! Jag och Niklas passade på att kasta lite snöbollar också. Mysigt.



61 FRÅGOR

skrivet: 2012-01-09 ♥ 14:30:00

Här kommer en liten lista som jag hittade hos Evelina Knipström. Enjoy och låna gärna!


1. Hur gammal är du om fem år?

Om fem år är jag 29 år, going on 30. Shit pommes frites. Åldersnoja extraordinaire.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?

Min hund Colin. Vi har lekt, myst och ja ni fattar. ;)

3. Hur lång är du?

Enligt min senaste passmätning var jag 167,5 cm lång.

4. Vilken är den senaste filmen du sett?

Räknas en halv film? För vi såg halva super 8 igår och ska se andra halvan idag.

5. Vem ringde du senast?

Mami.

6. Vem ringde dig senast?

Min pojkvän ringde precis från jobbet för att kolla läget. Det har han gjort varje dag sedan vi träffades. Lite gulligt. :)

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?

Jag sms:ade Niklas “Bär mig.” från sängen igår morse eftersom jag var så trött att jag inte orkade gå upp och fick “Kryp som en bebis.” som svar.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?

Jag har lite av en telefonfobi. Gillar inte när jag inte kan se kroppsspråket på den jag talar med men ringer såklart helst till de närmaste.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?

De har aldrig varit gifta.

10. När såg du senast din mamma?

I fredags då hon bjöd på pizza. Mums!

11. Vilken ögonfärg har du?

Brun.

12. När vaknade du i dag?

Först 6.00, sedan 7.00, sedan 7.30. Skäms lite.

13. Vilken är din favoritjulsång?

White Christmas.

14. Vilken är din favoritplats?

Hemma! Älskar att vara hemma. Så mysigt. :)

15. Vilken plats föredrar du minst?

Smutsiga platser typ fik med kladdiga bord och billiga restaurangkedjor där skorna fastnar i golvet. Och självklart allmänna toaletter. Speciellt de med öppning under dörren så man kan se folks fötter. Finns det något äckligare?

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?

Sådana här frågor är sjukt svåra för jag lever inte riktigt efter en sådan plan men förhoppningsvis är jag gift och har hittat meningen med livet. Typ.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?

Att det skulle börja brinna. Usch!

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?

Vi tittade på ett roligt videoklipp på Aftonbladet igår där en kille i Pakistan inte vet hur han ska ta sig ut genom en dörr som ska öppnas automatiskt. Så han tar sats och springer genom glasrutan som går i tusen bitar. Haha.

19. Hur stor är din säng?

Det är en dubbelsäng. Ska man ha kolla på måtten alltså?

20. Har du stationär eller bärbar dator?

Två laptops. En PC och en iMac Pro.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?

Jag sover alltid i en t-shirt (får ej vara för tjock eller för tight over halsen) och trosor. Kan inte slappna av om jag inte har kläder på mig.

22. Hur många kuddar har du i sängen?

Jag har två kuddar fast jag sover bara på en. Den andra står upp mot sänggaveln. Fråga inte varför!

23. Hur många landskap har du bott i?

Ett!

24. Vilka städer har du bott i?

En. Jag ogillar förändring. Så är det.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

Hatar att vara barfota! Det är bland det värsta jag vet och dessutom blir mina fötter blå nästan direkt eftersom de blir kalla. Så jag har alltid strumpor på mig och gärna ulliga tofflor också. Med undantag för sommardagar på stranden, naturligtvis.

26. Är du social?

Nja, alltså egentligen inte. Jag nöjer mig med lite umgänge då och då. Det är liksom inget galet behov på det sättet. Dock älskar jag mina vänner men kan lika gärna sms:a lite fram och tillbaks som att ses över en kopp kaffe.

27. Vilken är din favoritglass?

Sia har ju sjukt god glass. Speciellt chokladglassen med chokladbitar i. Annars har jag börjat snöa in på hemmagjord eftersom jag fick en glassmaskin i julklapp. Där behöver man inte oroa sig för konstiga tillsatser!

28. Vilken är din favoritefterrätt?

Alltså, egentligen allt, haha. En klassisk glass/banan/maräng/chokladsås-röra är ju aldrig fel. Men det är heller inte kladdkaka med vaniljglass eller en varm paj med massa vaniljsås. Som ni förstår är jag inte så kräsen när det kommer till desserter men om det är något jag rynkar på näsan till är det varm/torkad frukt i kakor. Det är inte min grej.

29. Tycker du om kinamat?

Ja, absolut men det får inte vara för starkt. Är rätt känslig för starka kryddor tydligen.

30. Tycker du om kaffe?

Gevalia, NK:s hasselnöt, chokladkaffe, nougatkaffe, Mormors kalaskaffe, julkaffe – you name it, I’ll drink it.

31. Vad dricker du till frukost?

Jag dricker alltid vatten och oftast en kopp kaffe också.

32. Sover du på någon särskild sida?

Ja, om man står framför sängen med fotändan mot sig så sover jag alltid på vänster sida längst bort från dörren. Känner mig säkrast där.

33. Kan du spela poker?

Kan och kan, jag kan spela rent regelmässigt men är inte direkt bra. Eller rättare sagt, jag kan ingen taktik.

34. Tycker du om att mysa/kela?

Ja, jag älskar mys!

35. Är du en beroendemänniska?

Ja, det kan man väl säga. Eller egentligen är jag kanske mer en förändra-ingenting-människa. Jag skulle alltså kunna avstå från ett beroende utan att få abstinens. Det värsta skulle vara att det inte blev av i rent vanesyfte.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?

Nej, min dag är enbart MIN!

37. Vill du ha barn?

Jag drömmer inte om det som vissa andra och det skulle inte vara en katastrof om jag inte fick något. Däremot skulle jag såklart bli glad om jag plötsligt hade en liten människa i magen.

38. Kan du några andra språk än svenska?

Engelska, ryska, kan förstå tyska nästan flytande, lite franska och lite spanska.

39. Har du någonsin åkt ambulans?

Nej, vad som än händer mig så klarar jag mig alltid lindrigt undan vare sig jag ramlar ner för en stentrappa, vrickar foten eller blir påkörd av bil.

40. Föredrar du havet eller en bassäng?

Det beror väl på. Vill inte direkt dela bassängen i så fall för det tycker jag är äckligt. Men är heller inte förtjust i saltvatten. Och det får inte vara för kallt. Men havet är ju storslaget och så himla vackert så jag väljer det.

41. Vad spenderar du helst pengar på?

Feel good-saker. Vad som än händer ska man alltid se till att skämma bort sig själv även om man kanske bara köper en ansiktsmask på ICA.

42. Äger du dyrbara smycken?

Har både och! Brukar blanda lite beroende på humör.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?

Vampire Diaries, Gossip Girl och dokumentärer om djur eller historia.

44. Kan du rulla med tungan?

Whut?

45. Vem är den roligaste människan du känner?

Med risk för egotripp men det är nog faktiskt jag själv. Haha. Det kan bero på att jag har lite speciell humor.

46. Sover du med gosedjur?

Om jag sover borta eller på hotell ensam har jag gärna ett sött djur med mig i väskan, haha. Gillar inte att vara helt ensam.

47. Vad har du för ringsignal?

En vanlig som fanns på iPhone. Gillar inte när det börjar skräna musik ur telefonen, det stressar mig.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

Ja, det finns väl en del sparat på mormors vind tror jag. Godbitarna om man sager så. Annars gav mamma bort mycket när jag var liten.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?

Rött? Hmm. Proppen till diskhon som ligger på diskbänken.

50. Flirtar du mycket?

Har hört från andra att jag gör det men det är inte medvetet utan mer mitt sätt att vara.

51.Kan du byta olja på bilen?

Byta? Jag trodde bara att man fyllde på? Och nej, jag vet inte var men jag kan grejen med oljestickan. Om jag nu hittar den.

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?

Nej!

53. Vilken var den senaste boken du läste?

Den senaste boken jag läste ut var Dostojevskijs Anteckningar från källarhålet. Nu läser jag Idioten.

54. Läser du någon dagstidning?

Nej, inte direkt. Och om vi har någon tidning hemma tittar jag mest på bilderna.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?

Nej men prenumererar på ELLE och Isabellas. ELLE kommer en gång i månaden och Isabellas typ några gånger om året. Har inte så bra koll.

56. Dansar du i bilen?

Va? Hur skulle det gå till? Trummar kanske på ratten som mest.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?

P3.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?

Anteckningar till min essä. Orkar inte upprepa allt här.

59. När var du i kyrkan senast?

Öh… räknas Notre Dame-katedralen? I så fall var det i maj 2010.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?

Ska man minnas sådant? Äsch, vet inte.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?

Aldrig. Kanske debuterar i år! Haha.


JULI 2011

skrivet: 2012-01-09 ♥ 12:00:00

2012.01.09

skrivet: 2012-01-09 ♥ 08:30:31
God morgon! Jag har sovit som en stock efter min myskväll igår. Badade fotbad, gjorde manikyr, pedikyr, ansiktsmask och massa annat behövligt. Så himla skönt! Och när jag vaknade idag tog jag en varm dusch i min nya duschgelé från Prada (har både lotion och parfym i serien men kompletterade med duschen igår). Sjukt lyxigt!


Idag hade jag ställt klockan på 06.00 för att gå upp tidigt och börja skriva på min essä men kom inte upp förrän 07.39. Riktigt fail! Nu puttrar i alla fall kaffebryggaren och jag ska komma igång direkt när detta publicerats. Tänkte börja med att göra en ordentlig tankekarta så att orden kan flöda lite lättare. Ämnet är så stort att det är lätt att sväva ut alldeles för mycket och det vill jag inte. Wish me luck.

JUNI 2011

skrivet: 2012-01-08 ♥ 18:47:07

FÖRSTA SEMLAN

skrivet: 2012-01-08 ♥ 13:05:28
Hej, bloggen! Jag tog lite ledigt från datorn igår eftersom jag kände mig allmänt hängig. Jag låg nog i soffan hela eftermiddagen och kvällen och åt godis och såg på film. Behövde verkligen en sådan dag! Vi åt dessutom årets första semla och den var jättegod förutom att det var mandelbitar i mandelmassan. Det gillar inte jag. En semla ska inte behöva tuggas när man äter den med varm mjölk och kanel!


Idag tog jag sovmorgon till nästan halv tio och har redan hällt i mig tre koppar kaffe. Eller kanske fyra? Boyfriend är uppe på vinden och river och jag försöker skriva på min essä men det går så trögt att jag funderar på att hitta på något annat så länge. Typ börja rensa någonstans här nere. Men var börjar man?

MAJ 2011

skrivet: 2012-01-07 ♥ 20:16:06

FILMKVÄLL

skrivet: 2012-01-06 ♥ 19:44:48

Hej bloggen. Vi har varit hos mami och ätit jättegod pizza, fikat och sett på deckare och nu ligger vi hemma i varsin soffa och ser en film till och äter chips och dip. Mums! Hörs imorgon.


APRIL 2011

skrivet: 2012-01-06 ♥ 16:00:00

ZÜRICH

skrivet: 2012-01-06 ♥ 14:00:20
Veckans nagellack: From A to Z-ürich från OPI. Ett av mina all time favorites. Mer perfekt djup hallonröd nyans finns inte att uppbringa. Älskar den!



ZZZZZZ

skrivet: 2012-01-06 ♥ 11:39:49
I vanlig ordning vaknade jag inatt vid ett och kände mig klarvaken. Det börjar bli jobbigt nu! Och efteråt kunde jag naturligtvis inte somna om så jag har legat i sängen och tittat på hockey och spelat på iPhonen till klockan fyra. Jag somnade strax innan Sverige gjorde mål och gick sedan upp lite efter nio. Men än så länge känner jag mig inte direkt trött vilket är skönt.

Nu tänkte jag plugga en stund varvat med några fikapauser och lite senare i eftermiddag ska vi hem till mami och äta pizza och se på deckare. Det ska bli mysigt!


BELL SONG

skrivet: 2012-01-05 ♥ 21:46:55
Nu ska jag stänga av datorn för idag. Har valt ämne och påbörjat min essä. Än så länge känns det bara som att jag skrivit massa nonsens men förhoppningsvis har jag fått lite mer motivation när jag vaknar imorgon. Ämnet "Dostojevskij och den polyfona romanen" är ganska torrt och svårdefinierat men det ska nog bli bra till slut.

Hoppas ni får en mysig kväll och att ni galningar som ska sitta uppe och se på hockeyfinalen (bland annat min pojkvän) inte somnar eller är allt för trötta imorgon bitti! ;)



PS. Fick en annorlunda tulpanbukett av Niklas idag med sorten Bell Song (kan inte det svenska namnet). De har naggade kanter som ser lite ut som ett tyg där man dragit bort trådarna en bit om ni förstår vad jag menar. Jättefina är de i alla fall! Ska ta mer bilder imorgon!

CHOKLADMAKRONER

skrivet: 2012-01-05 ♥ 18:29:03
Igår bakade jag chokladmakroner. De blev supergoda och faktiskt rätt så fina! Sist jag testade blev de väldigt ojämna och konstiga i konsistensen men nu hade jag ett ordentligt recept att följa och det gjorde en hel del. Nästa gång ska jag testa att färga dem rosa och lägga någon god jorgubbsfyllning emellan. Denna gången var jag lite lat och smetade på Nutella... Fast med facit i hand kunde det knappast ha blivit bättre!


MARS 2011

skrivet: 2012-01-05 ♥ 14:11:34

FRUKOSTFIKA

skrivet: 2012-01-05 ♥ 11:54:21

Vi har nyss kommit hem från en sväng på stan. Först åt vi frukost på stammisfiket och sedan kikade vi lite i butiker och hämtade Solresors nya katalog. Snart ska vi boka!

Men idag är det essäskrivande som gäller. Det blir säkert roligt när jag väl kommit igång men just nu känns det som jordens undergång och lite mer därtill.


SOURCE CODE

skrivet: 2012-01-04 ♥ 19:28:23
Jag ha varit lite tung i huvudet i eftermiddag. Vet inte varför men det har hängt i några dagar nu. Jag har försökt jobba på som vanligt ändå men idag tog jag mig lite ledigt och lade mig under en filt och hyrde filmen Source Code på digitalboxen. Den var faktiskt helt okej. Lite spännande, lite romantisk, lite cool och lite overklig utan att bli löjlig. Den handlar om en soldat i Afghanistan som vaknar upp på ett tåg i en annan mans kropp. Han får senare reda på att han skickats in i mannens medvetande för att kunna ta reda på vem terroristen är som sprängde tåget samma morgon. Det handlar alltså om en form av tidsresande och han har totalt åtta minuter på sig innan tåget sprängs och sedan måste han börja om igen. Lite dåligt sammanfattat men jag hoppas att ni förstår. Sevärd!


Onsdagsmys

skrivet: 2012-01-04 ♥ 14:05:16

Jag ligger under filten och ser på film medan chokladmakronerna svalnar i köket. <3


HAPPY DAY

skrivet: 2012-01-04 ♥ 10:23:36
Wiiiieee. Idag är jag glad! Jag lämnade in mitt arbete i Det postsovjetiska samhället-kursen i tid igår och är jättenöjd med det jag skrivit! Powerpointen blev rätt snygg, den med så nu ska jag bara göra den muntliga presentationen och sedan är det klart! Nu har jag en essä kvar som jag ska skriva till mina kurs i Rysk kulturhistoria. Problemet där är att jag inte kommer på något roligt ämne att skriva om. Men det löser sig förhoppningsvis under dagen.

Nu har jag precis lagt en i en hårinpackning i mitt torra hår och medan den verkar ska jag nog börja plocka bort adventspyntet. Nu ser vi fram emot ljusare tider!




FEBRUARI 2011

skrivet: 2012-01-03 ♥ 15:27:00

DUE DATE

skrivet: 2012-01-03 ♥ 11:41:40
Gissa vad jag gör? Försöker skriva klart en uppsats som ska vara inlämnad senast idag. Så typiskt mig. Den är visserligen nästan klar men jag måste lägga till lite mer text och göra en presentation i Powerpoint. Det känns jättetråkigt för egentligen vill jag börja rensa i lägenheten. Slänga ut gammalt porslin, för stora kläder och massa annan skit som jag aldrig använder eller ens vet att jag har. Men jag får skjuta upp det lite. En dag eller två. Eller tre.


NYÅRSMENYN

skrivet: 2012-01-02 ♥ 21:27:57
Jag är proppmätt! Har precis ätit upp de sista resterna av nyårsmiddagen och jag kan lugnt konstatera att min kock inte kunde ha gjort ett bättre jobb! Desserten var också av toppklass (gjord av mig) och det var en helt okej meny att sluta det gamla året på. Chokladbakelsernas recept finns här och glassen har jag gjort i OBH Nordicas ice cream maker som jag fick i julklapp. Bästa ever!



JANUARI 2011

skrivet: 2012-01-02 ♥ 11:17:32

NYÅRSRESUMÉ 2011

skrivet: 2012-01-01 ♥ 19:31:00
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag förlovade mig (!), skrev högskoleprovet, fiskade och fick napp, sov över på sjukhus och hoppade av en presigeutbildning för att nämna något.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nyårslöften är ju inte riktigt min grej så jag hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, min BFF Linda! Sötare bebis får man ju leta efter. ♥
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, men en släkting gick bort nu precis innan jul. Han stod mig inte nära men jag tycker givetvis synd om de som gjorde det.
5. Vilka länder besökte du? Jag har nog faktiskt bara varit i Sverige i år. Tråkigt men sant.
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? För det första saknade jag en vit jul och för det andra en riktigt varm och härlig sommar. Annars vet jag inte. Det är ju lätt att se tillbaka på dåtiden och vilja ändra den men när jag var mitt uppe i vardagen kändes mina beslut bra för stunden och så får det förbli.
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? Min och Niklas förlovning, 110903. ♥
8. Vad var din största framgång 2011? Att jag lärde mig så mycket mer om mig själv. Jag gjorde några val som inte blev riktigt bra men det gick ju bra ändå till slut.
9. Största misstaget? Ja, jag erkänner. Jag skulle inte ha beställt den där svindyra galaklänningen från Spanien till den där festen som blev inställd. Och som pricken över i:et är den aningen för stor. Bar den dock igår på nyårsafton och kände mig faktiskt väldigt fin men den är fortfarande en storlek och tio meter tyg för stor. (ja, har fått den insydd av sömmerska!)
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, inte nämnvärt.
11. Bästa köpet? Min Macbook Pro. Älskar den och kunde inte vara mer nöjd! 
12. Vad spenderade du mest pengar på? Förmodligen inredning och tulpaner. Men egentligen har jag ingen koll. Kanske hudvårdsprodukter egentligen?
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Lediga dagar, alla fikastunder med mina vänner, fina sms, soliga dagar, nya nagellack, min familj. Typ sånt.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? 2011 har väl egentligen varit Lady Gagas år? Och förutom att hon gör sådan fantasisk musik och är så sjukt bra på scenen är hon en riktigt fin människa också!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Typ samma. Det går väl jämt ut.
16. Vad önskar du att du gjort mer? TAGIT DET LITE LUGNT!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat! 
18. Hur tillbringar du julen? Precis som vanligt. Först med mami, mormor, Niklas och morbrors familj. Sedan hemma hos oss med mami och mormor. 
19. Blev du kär i år? Kärleken får sig verkligen en på-nytt-boost när man byter förlovningsringar, helt klart. 
20. Favoritprogram på TV? Vampire Diaries.
21. Bästa boken du läste i år? Det måste nog bli Anteckningar från källarhållet som jag läste klart igår. Dostojevskij alltså, vilken författare.
22. Bästa filmen du sett i år? Melancholia och Black Swan. Mästerverk!
23. Största musikaliska upptäckten? Jag har inte gjort någon direkt upptäckt, däremot älskar jag verkligen David Guettas låt Without You. Den är fantastisk.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En mysig dag.
25. Något du önskade dig men inte fick? En bil?
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Jag hängde med min fina familj, fikade massor och hade det allmänt trevligt.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, jag hade gärna velat ha kommit iväg på en resa i höstas men det gick inte pga studier. Fast egentligen hade det gått. Men nu är det för sent. Skitsamma.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Haha, MYSBYXOR! Skämt åsido, jag har studerat på distans och då klär man väl inte direkt upp sig när man ändå sitter hemma. Så dels har det blivit en hel del leggings och slappa tishor men när jag väl stoppat näsan utanför dörren har jag klätt mig i många fina tunikor, jeansleggings i olika färger, strumpbyxor med kjol ibland och även mycket stickat, koftor som slutar vid magen och transparenta blusar. Nu i slutet av året har det blivit en hel del metallicplagg också.
29. Vad fick dig att må bra? Min familj och mina vänner såklart. När min lägenhet varit nystädad. Och att se mina fina hundar leka och må bra. God mat. Kramar. Och så vidare.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Denna är lätt - Paul Wesley och Ian Somerhalder!
31. Vem saknade du? Alla i himlen!
32. De bästa nya människorna du träffade? Jag har träffat några jag lärt känna via Twitter och i alla fall en av dem har blivit en riktigt god vän! Annars har jag mest hängt med samma människor som förra året. Det blir väl så när man sitter hemma och pluggar HELA dagarna. ;)

Så här sitter jag och skriver nyårsresumé med tryck över bröstet igen. Detta året har varit fantastiskt roligt men nu måste jag ta mig i kragen. Jag har alldeles för höga krav på mig själv. Och, ja, jag kan vara bättre än normen men varför? När jag pluggar läser jag inte 30 hp som man brukar, jag läser 37,5. Går det så går det, tänker jag och ja, det gjorde det ju men hur kul är det att få sina betyg med tillhörande stressångest? Nej, tack. Nu är det slut på det här! 2012 ska bli ett år då jag slutar sätta upp massa sjuka mål utan bara flyter med strömmen istället. Jag ska börja jobba igen istället för att studera, ha LEDIGA hemmakvällar och inte tänka så mycket på morgondagen. Man behöver faktiskt inte ha något mål med sitt liv. Det kan ju vara roligt att bara leva det istället.

NYÅRSBLING

skrivet: 2012-01-01 ♥ 15:37:16



HAPPY 2012

skrivet: 2012-01-01 ♥ 12:57:21
Gott nytt år! Tänk att det redan är 2012. Detta året ska jag bara flyta med. Typ. Det känns som en bra plan. (Nyårsresumé kommer lite senare.)


Nyårsoutfit: Långklänning från Mango och örhängen från Åsitas






ForHair.se

Bling Skal