Turkey

skrivet: 2012-07-31 ♥ 12:32:07

Just nu läser jag en bok om Turkiets historia. Och jag hade ingen aning om hur mycket vi kan tacka dem för; hur stora delar av Europa de faktiskt ägt och hur mycket de influerat oss. Boken är skriven av Norman Stone som är professor och har arbetat på flera olika stora universitet och även är expert inom bland annat rysk historia. Han är en fantastiskt duktig historiker och även fast boken är rätt tung kommer jag att läsa ut den inom ett par dagar!

 


Första dagen

skrivet: 2012-07-30 ♥ 21:02:12
Så där. Då var första dagen på jobbet avklarad och jag sitter i soffan med fullproppad mage och tunga ögonlock. Precis som det ska vara en måndagskväll. Eller? För övrigt har jag börjat läsa en alldeles ny bok om Turkiet som jag är alldeles uppslukad utav. Så nu ska jag lägga mig i sängen och fortsätta läsa i den. I morgon blir det jobb igen till sena kvällen och yoga när jag kommer hem. Happyface!
 
 

Kuvertväska

skrivet: 2012-07-30 ♥ 09:05:00
Älskar min nya kuvertväska som jag invigde i lördags!
 



Hej då, semester!

skrivet: 2012-07-29 ♥ 20:48:29
Nu har jag börjat packa jobbväskan och insåg precis att jag måste köpa ett nytt busskort i morgon. Hej då semester, hej då pengar, hej då fritid. Men om en månad är jag ju arbetslös så jag ska verkligen inte klaga. Btw - vill ni anställa en ambitiös och trevlig perfektionist; maila mig på [email protected]. Puss och god natt.
 

Parken Zoo bildbomb

skrivet: 2012-07-29 ♥ 13:24:20
Här kommer lite bilder från Parken Zoo som för övrigt var ett galet obehagligt ställe. Smutsiga, igenväxta inhägnader med många stressade och deprimerade djur. Här ett urval av det som var bra.
 



































Italienska stenar

skrivet: 2012-07-28 ♥ 12:29:21
Dessa fina stenar plockade jag på stranden i Tropea. De ligger nu på mitt köksbord som ett kärt minne. ♥
 
 
I dag  hänger jag i badrummet med diverse skönhetsgrejer för att skämma bort mig själv lite extra. För det är jag värd!

Sunny

skrivet: 2012-07-27 ♥ 15:51:13

Jag pysslar med lite allt möjligt just nu. Min semester är nämligen slut på söndag och jag vill krama ur så mycket som möjligt av de sista dagarna. I dag blir det grillning och vin med några vänner och i morgon utekväll med tjejgänget. Och däremellan har jag klämt in lite shopping, sol, fika och bokläsning. Så om jag inte hör av mig så mycket så vet ni varför. Puss!


Declaration of love

skrivet: 2012-07-27 ♥ 13:24:00
Söta servetter från Greengate som pryder mitt köksbord.
 



Declaration of love

skrivet: 2012-07-27 ♥ 13:24:00
Söta servetter från Greengate som pryder mitt köksbord.
 



Shoes

skrivet: 2012-07-26 ♥ 18:09:00
Just nu har jag sjukt ont i huvudet men förhoppningsvis går det över snart med tanke på att jag är inne på fjärde timman snart. Jag försöker tänka på annat men det hjälper inte... Kan dock visa mina nya höstskor som jag köpte på Scorett i Stockholm i söndags. Älskar dem! De är lite Jeffrey Campbell-inspirerade men inte så klumpiga i designen och supersköna att gå i.






My new BFF

skrivet: 2012-07-25 ♥ 22:00:12
Tänkte bara kika in och presentera min nya BFF som jag träffade på Parken Zoo i dag. Hur söt som helst!

 

Djurpark

skrivet: 2012-07-25 ♥ 09:01:54

Hej hopp! Jag sitter i bilen på väg till Parken Zoo. Det ska bli jätteroligt med en liten utflyktsdag och att ta massa fina bilder på alla fika djur. Hoppas bara att de inte ligger och latar sig i skuggan hela dagen. Det är ju trots allt 25-27 grader redan. Jag klagar dock inte!

 


Skansen

skrivet: 2012-07-22 ♥ 20:17:20

Här kommer ett litet inlägg från Stockholm. Jag har det sjukt bra här och njuter verkligen av vår vackra huvudstad! I dag har jag gjort Skansen och sett massa söta djur, klappat en fågelspindel, ätit glass och shoppat ett par dösnygga höstskor. Ni får se när jag kommer hem! Xoxo


Waves

skrivet: 2012-07-21 ♥ 13:20:00

Prinsessan gör Stockholm

skrivet: 2012-07-20 ♥ 14:32:31
I dag försvann tiden totalt. Jag har precis packat klart en gigantisk resväska för tre nätter i huvudstaden (fasen, vad svårt det är att veta vad man vill ha på sig flera dagar innan!) och ska alldeles strax klä på mig och åka. Mitt tåg är framme 17.50 och jag ser verkligen fram emot att sitta i min tysta vagn och njuta av ordentliga resenärer med hyfs (alltså slippa bussmänniskorna!). Jag hör av mig när jag kan och har tidsinställt ett litet inlägg tills i morgon. Puss! ♥
 
 

Saltgurka

skrivet: 2012-07-19 ♥ 20:52:05
Förra året startade jag den här fantastiska traditionen med egeninlagd saltgurka. Allt man behöver är en liter vatten, tre matskedar salt, ett knippe krondill och så några gurkor dårå. Förra veckan gjorde jag min första omgång och i går saltade jag in fyra till. Det är så enkelt och tar max 30 minuter totalt och därefter sköter ju gurkorna sig själva i kylskåpet i tre dygn. Sedan kan man hugga i bäst man vill. Mums.
 





Namnsdag

skrivet: 2012-07-19 ♥ 15:03:17

Hej sötingar. Vi firar min namnsdag i dag. Och mormors som är i morgon. Med gofika, presenter och kramar. Jag har fått världens sötaste lilla igelkott.

 





Läckö Slott

skrivet: 2012-07-18 ♥ 20:51:00
Jag och mami hade så mysigt på Läckö Slott i dag. Vi åt en sjukt god gösrätt på Fataburen (som är en restaurang inne på slottsgården med underbar mat och miljö) och strosade omkring i deras fantastiska trädgård som jag bara älskar. Sedan åkte vi hem och shoppade lite grann. Eller, jag shoppade rättare sagt. Men ingenting som är värt att visa. Bara en casual grå tisha, ett par CK-trosor och nya servetter. De var i och för sig söta. Ska ta en bild till er i morgon!
 







































Ögonfransförlängning

skrivet: 2012-07-18 ♥ 19:27:01
Det är fasen inte lätt att ta en bra närbild på sina egna ögonfransar. Och när man väl fått till en med skärpa ser man vindögd ut. Men skitsamma, här kommer resultatet på min andra ögonfransförlängning som jag gjorde i går:
 
 
På bilden längst upp har jag några fransar kvar sedan sist som ni kanske ser och på den nedersta bilden ser ni resultatet ungefär ett dygn efteråt. Jag har valt en väldigt fyllig och tjock variant men självklart kan man limma på färre fransar om man önskar en mer naturlig look. Jag uppskattar mascara-looken så jag slipper fixa med sådant på morgonen. Hur bra som helst!
 
Hur går det till? Man lägger sig helt enkelt på rygg i en skön stol och blundar i cirka två timmar. Sedan limmas fransarna på en och en tills man ska öppna ögonen som brukar ha limmat igen sig lite grann men det är bara att pressa isär tills de lossnar medan tårarna rinner. Men det är lätt värt det, jag lovar!
 
Hur sköter man om fransarna? Jag tycker att man ska röra fransarna så lite som möjligt. Självklart kan man använda mascara på dem om man vill men jag tycker att det sliter så mycket på dem när man ska tvätta bort den. Dessutom ska man försöka att sova på rygg och inte ligga på fransarna i den mån man kan. Och naturligtvis inte gnugga sig i ögonen. Påfyllning på salongen behövs ungefär var tredje-fjärde vecka. 

Utflykt

skrivet: 2012-07-18 ♥ 11:21:25
God morgon, bloggen. Jag har precis gjort iordning håret och ska snart plocka upp mami för en liten dagsutflykt till Läckö Slott. Vi ska äta den fruktansvärt goda maten på restauranten Fataburen och sedan rulla tillbaka till bilen, åka hem och lägga oss i varsin soffa och dö lyckliga, haha.
 

Hayat

skrivet: 2012-07-17 ♥ 22:06:48

Jag har haft en lugn men fin dag i dag. Fikat på stan i solväggen med en av de bästa, hälsat på hos mami och lämnat kläder och mjukisdjur till Kvinnojouren, lagat middag och ätit den på balkongen, unnat mig en ögonfransförlängning och spelat boll med min hund. En typisk semesterdag helt enkelt. I morgon blir det utflykt! God natt ♥

 


Vänskapsband

skrivet: 2012-07-17 ♥ 14:01:39

Dessa söta vänskapsband har världens bästa mami knytit till mig. Så himla fina och fler ska det bli!

 


Ulyana Sergeenko F/W 2012-2013

skrivet: 2012-07-16 ♥ 15:57:54
Om jag bara fick en önskan inför hösten skulle jag fylla min garderob med Ulyana Sergeenkos haute couture-kollektion som visades i Paris förra veckan. Jag är nämligen förälskad igen. Tygerna, snitten, sömmarna, silhuetterna... Vilken total perfektion! Jag älskar alltihop! Här kommer en bildbomb, titta och njut:
 




























 
Fler bilder finns här.

Books

skrivet: 2012-07-16 ♥ 13:15:58
Finns det något roligare än att få hem ett paket med böcker? Ja, förutom skor då. Lagom till semestern har jag fått hem dessa fyra godingar som ni ser nedan och som vanligt kan jag helt enkelt inte välja vilken jag ska börja med och det gör mig galen!
 
 
 
Spionromanen till vänster är helt på ryska. Men Boris Akunin ska tydligen vara en ganska lättläst författare så förhoppningsvis kan jag ta mig igenom denna bok utan större besvär. För det ska jag. Läsa ut den alltså.
Mannen utan ansikte är skriven av den rysk-amerikanska journalisten Masha Gessen som avslöjar sina egna upplevelser och erfarenheter av Vladimir Putins maktmissbruk. Ännu en modig människa som vågar träda fram och jag ska läsa varenda litet ord från början till slut. 
 
 
Memed, My hawk (från 1955) är en av milstolparna inom den turkiska litteraturen som råkar vara ungefär lika omfattande som den ryska. Och just den tänkte jag sätta tänderna (ögonen) i denna sommaren/hösten. Yashar Kemal är en av de allra största författarna som även beskrivs ha reformerat det turkiska språket till det det är i dag. Ett måste att ha i bokhyllan med andra ord.
In Jail with Nazım Hikmet är också en sådan där bok man bara måste läsa. Orhan Kemal (som egentligen heter Mehmet Raşit Öğütçü) är också en tungviktare inom turkisk litteratur och i denna boken skriver han om sina fem år i fängelse där han träffade poeten Nazim Hikmet som inspirerade honom att bli författare.
 

Semesterfrukost

skrivet: 2012-07-16 ♥ 09:47:32
Jag vet inte hur längesedan det var sedan jag satt i mitt kök med kaffekoppen en måndag sist. Känslan är obeskrivligt underbar. Ingen buss. Ingen telefon som ringer. Inga papper som ska skrivas ut. Bara jag, mitt kaffe och min alldeles egna dator som inte hänger sig så fort jag rör musen. Perfekt. MEN fasen vad jag saknar mina litauiska killar... (SKÄRP DIG NU, SARA, ni ses ju om två veckor!)
 
I dag ska jag läsa böcker, göra en hårinpackning och bläddra i recepttidningar. Bara för att det är det jag saknat mest när jag suttit på bussen varje dag. Fram och tillbaks.
 

skrivet: 2012-07-15 ♥ 18:40:41

Semester

skrivet: 2012-07-15 ♥ 14:27:19
I dag börjar jag äntligen landa. Ja, jag har blivit uppsagd och måste börja leta ett nytt jobb efter augusti men nu ska jag ha semester i två veckor och bara ta det lugnt och ha roligt. Det är jag ta mig fan värd. Den här dagen kommer dessvärre gå åt till att röja upp resterna efter den mindre atombomben som exploderat i mitt kök. Och att ta massa bilder till bloggen som fått lida hela långa veckan. Men snart är jag på gång igen. LOVAR!
 

Bye bye

skrivet: 2012-07-12 ♥ 17:48:29

...ja. Så här två dagar innan min semester börjar har jag fått sparken. Eller, man kallar det "uppsagd" men jag vet att jag har fått sparken. Och det fick jag för att jag stod för min åsikt och försvarade mina produktionskillar som blev felbehandlade. Men en del tål helt enkelt inte att bli emotsagda eller att höra sanningen så här sitter jag nu med en liten klump i magen inför framtiden. Men det ordnar sig. Det gör det alltid.

 

 

Rättelse: Bara för att detta inte ska missuppfattas; OFFICIELLT ÄR JAG UPPSAGD PÅ GRUND AV ARBETSBRIST OCH ALLTSÅ INTE "SPARKAD". Det jag skrivit i bloggen är enbart min egna tolkning och mina egna känslor efter vad som hänt de senaste två veckorna. Och anledningen till att jag reagerar så starkt är att jag känner ett så oerhört starkt band till mina litauiska produktionskillar och att behöva lämna dem och inte få jobba med dem mer gör väldigt ont. Men jag ångrar inte att jag stod upp för dem och skulle göra det igen och igen och igen. ♥


Günaydın

skrivet: 2012-07-10 ♥ 06:12:11

God morgon! (Äntligen fungerar bloggappen igen.) Just nu sitter jag på bussen med zombieleende och lockat hår. Jag känner mig faktiskt sjukt sliten men nästa vecka har jag semester så det gör ingenting. Jisses vad jag ska lata mig i två veckor då! Så nu räknar vi ner dagarna; one down, six to go.


SARAELISABETNILSSON.COM

skrivet: 2012-07-09 ♥ 03:20:00
Från och med nu hittar ni min blogg på SARAELISABETNILSSON.COM!
 

Solnedgång utanför Stromboli

skrivet: 2012-07-08 ♥ 21:35:45











Off to work

skrivet: 2012-07-07 ♥ 09:32:38
God morgon! Här sitter jag, redo att åka iväg till finaste butiken för att hjälpa till lite under förmiddagen. Det blev aningen för många drinkar i går men det ska nog gå bra ändå. Parfymer och skönhetsprodukter kan jag ju liksom sälja i sömnen, både framlänges, baklänges och uppochner.
 
 
 

@ work

skrivet: 2012-07-06 ♥ 19:14:00

Drinkkväll

skrivet: 2012-07-06 ♥ 18:47:13
Nu ska jag iväg på drinkkväll med tjejerna. Men först måste jag stanna och köpa vindruvor. Och btw, det fucking ösregnar ute. Vad är grejen? Var är sommaren? Var är solen? Varför är jag i detta landet?!
 

White swan

skrivet: 2012-07-04 ♥ 09:53:00
 

Tisdag

skrivet: 2012-07-03 ♥ 21:01:11
Kan det inte bli helg snart? Dessa två dagar har känts som en hel arbetsvecka och värre lär det bli. Vi har lite kaos på min arbetsplats för tillfället och just nu är det jag som får agera bläckfisk som allra bäst. Men det löser sig säkert om jag håller tummarna hårt nog.
 
Annars spenderar jag mest fritiden med att äta, planera semester och lyssna på musik. Jag har tagit två veckors ledigt i sommar och ska bland annat hälsa på en vän i storstaden och läsa massa böcker. Sedan sticker jag till Italien igen i slutet på augusti. Värre kunde det ha varit...
 

Ögonblicket

skrivet: 2012-07-03 ♥ 16:51:00
Ögonblicket när man sitter i bilen med kameran i handen och råkar se en räv skutta omkring mitt på ängen.
 

Fly away

skrivet: 2012-07-03 ♥ 10:14:00

Duvor i Paris

skrivet: 2012-07-02 ♥ 14:39:00
Duvor på statyer i Jardin des Tuileries i Paris.
 


 
 

New in

skrivet: 2012-07-02 ♥ 09:02:00
Jag hittade världens sötaste kjol från VILA tidigare i lördags. Vit, transparent och med spets; helt perfekt romantisk/bohemisk, precis som jag gillar det. Hur fin som helst! Och en supermjuk tunika/blus som funkar till det mesta. Och lite gulliga underkläder också. Det gick liksom inte att motstå.
 


I'm all ears

skrivet: 2012-07-01 ♥ 21:57:53
Denna veckan har jag lackat naglarna med I'm all ears från OPI:s Vintage Minnie Mouse-kollektion. Nyansen är cerise men är oerhört svår att fånga på bild men jag lyckades få det gansla likt ändå. Är hursomhelst jättenöjd! Älskar sådan här färgglada nagellack på sommaren. Det är så snygga till ljusa och pastelliga kläder.
 

Jag och min MacBook

skrivet: 2012-07-01 ♥ 13:45:55
Det var värst vad det ska regna och ruska i detta landet varenda jävla dag då. Jag har börjat tröttna på det här. Så istället spenderar jag dagen med att redigera Italienbilder och dricka kaffe. Jag ska visa allihop när jag är klar men det tar en stund. Det fanns ju så mycket vackert att fotografera att jag inte ens kommit halvvägs genom fotomappen på fyra timmar. Tur att jag älskar min MacBook för vi kommer att spendera hela söndagen tillsammans.

 
 
 
 






ForHair.se

Bling Skal