Adventsstämning

skrivet: 2012-11-30 ♥ 20:35:52
I dag har jag varit på så bra humör! Dels för att jag träffat massa fina människor, dels för att jag varit duktig och tränat en stund, dels för att jag ätit chokladpraliner och dels för att det snöar så fint. Jag älskar verkligen snön och den kunde inte ha kommit mer lägligt. I morgon sticker jag till Göteborg för att gå på Lisebergs julmarknad så förhoppningsvis följer den med även dit. Puss ♥
 

Natalie Portman for Dior

skrivet: 2012-11-28 ♥ 15:43:00
Jag älskar verkligen dessa bilder på Natalie Portman. Hon är så sjukt snygg!
 

 
 

Kalender

skrivet: 2012-11-28 ♥ 09:39:57
Den här söta kalendern hittade jag på Åhléns förra veckan. I går tog jag mig tid att fylla i födelsedagar och andra viktiga datum med en nyinköpt matchande rosa penna och nu är den klar för användning. Tänkte faktiskt tjuvstarta första december bara för att den är så fin. Och den kostade bara 129 kronor!


Saffran- och kokosmuffins

skrivet: 2012-11-27 ♥ 08:40:19
I går bakade jag supergoda muffins med saffran och kokos! Jag hittade receptet i en folder som jag tog på Apoteket (av alla ställen) för något år sedan där Leila hade bidragit med lite tips. De blev sjukt saftiga och smakrika och ska självklart dekoreras men det gör jag istället innan servering. De får bo i frysen så länge.
 
 
Här kommer receptet för er som vill testa. Obs. Jag struntade i den ljusa romen och fick byta ut bakpulver (eftersom det var helt slut) mot 1 tsk bikarbonat och det fungerade hur bra som helst!
 
1. Vispa 3 ägg, 2,5 dl socker och 1 tsk vaniljsocker vitt och pösigt.
2. Smält 100 g smör tillsammans med en påse saffran. Låt koka upp och tillsätt 1 dl vispgrädde. Blanda sedan ner i äggsmeten.
3. Blanda 3, 5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, en nypa salt och 1 dl kokosflingor.
4. Smaksätt med 1 msk ljus rom.
5. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten och fyll muffinsformar till två tredjedelar.
6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15-20 minuter.
 
Tips på limefrosting:
1. Rör samman 60 g mjukt smör, 4 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och 100 g Philadelphiaost. Smaksätt med rivet limeskal av en limefrukt.
2. Bred eller spritsa på dina cupcakes.
3. Garnera med riven kokos och röda vinbär och hallon.

Adventspyssel

skrivet: 2012-11-25 ♥ 09:50:33
Jag har tjuvstartat med adventspyntet en smula. Stjärnorna är uppe, blommorna är planterade och ljusstaken är pyntad. Jag blev jättenöjd i år men kommer hela tiden på nya saker som jag vill ändra eller köpa till så jag kanske lägger upp fler bilder, vem vet. I dag ska jag fortsätta med sovrummet. Jag pyntar inte så mycket därinne, det räcker med stjärnor i fönstren tycker jag. 
 


En liten en som jag dekorerat med lite mossa längst ner.



Vit hyacinth som är planterad i en ljuslykta i fattigmanssilver.



En vacker julstjärna i vitt som jag strött lite vitt glitter över.


Mitt köksbord med julstjärnan i fönstret.



Adventsljusstake med fyra ljuslyktor som jag fyllt med flingsalt och stoppat i fyra vackra, handstöpta ljus.


Till höger om julstjärnan står en söt sockertoppsgran som jag planterat i en vit kruka. De är så söta!

Purple

skrivet: 2012-11-24 ♥ 12:43:45
I går målade jag naglarna lila. Jag brukar aldrig trivas i lila av någon anledning och det gör jag inte denna gången heller men kombinationen med Mavalas Frozen Berry och OPI:s Show it and Glow it! blev väldigt häftig. Så jag behåller det nog ett par dagar i alla fall.


Tunnbrödskakor

skrivet: 2012-11-23 ♥ 07:31:00
Tunnbrödskakorna jag bakade häromdagen blev jättegoda och var väldigt lätta att göra så jag tänkte lägga ut receptet till er. Jag fick det när jag köpte bröden på marknad för någon månad sedan och det kommer från ett lokalt bageri som jag tyvärr inte minns namnet på. Då bakade de tunnbröden i stenugn och de var alldeles varma när man fick påsen. Så himla mysigt! Jag har tyvärr ingen stenugn men stekpannan fungerade nästan lika bra!
 

1. Smält smöret och häll över mjölken. Värm till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och häll i smör- och mjölkblandningen. Se till att jästen löser sig.
3. Tillsätt sirap, salt, rågsikt och vetemjöl. Arbeta degen ordentligt.
4. Låt jäsa till dubbel storlek.
5. Tillsätt hjorthornssaltet och arbeta degen på ett bakbord. Dela i 12-16 delar som rullas ihop till varsin bulle.
6. Låt jäsa mellan två bakdukar.
7. Kavla ut bullarna en och en, avsluta med kruskavel.
8. Nagga och grädda i en torr stekpanna eller på elhäll. Kakorna ska gräddas i cirka 1 minut på varje sida.
9. Låt svalna en stund mellan bakdukar innan ni smakar.

Vad händer?

skrivet: 2012-11-21 ♥ 22:08:41
Förra veckan var jag lite nere och brydde mig inte om varken mig själv eller andra. Men i söndags fick jag tillbaks lite energi och klarade av en helt ny position på yogapasset på kvällen. Sedan dess har jag faktiskt hängt på gymmet varje dag för att träna upp mina stackars klena ben. I måndags tog jag ett varmt bubbelbad och tog hand om mig själv lite extra. I går läste jag ut en bok, började på en ny och gick en långpromenad i mörkret innan jag kollade Champions League-matchen mellan Galatasary och Manchester United. I dag har jag bakat tunnbröd, gjort nougatglass och nynnat på en ny favoritlåt som jag spelat på repeat och nu sitter jag i soffan med datorn i knät och ser på Real Madrid som kickar ass med Manchester City.
 
Så... nu vet ni lite om vad som händer här hos mig. I morgon packar jag för övrigt in mami i bilen för att köpa adventsväxter till fönster och utekrukor. Mysigt!




(Nej, det är inga pannkakor - det är tunnbröd!)

Giftlaboratoriet

skrivet: 2012-11-20 ♥ 22:13:33
Jag har (äntligen) precis läst ut Giftlaboratoriet av Arkadij Vaksberg. Den var inte alls som jag trodde. Visst, den handlade om giftmord i Ryssland från Lenin till Putin men jag trodde att den skulle redogöra mer för hur Ryssland/Sovjet gått tillväga i framställningen av gift och vad de använt, blandat; hur det fungerade osv. Men istället var det kapitel efter kapitel med gubbe efter gubbe som blev giftmördad med hjärtsvikt som officiell dödsorsak. Och därefter var de ju tvungna att döda mördaren till den första gubben eftersom han visste om hemligheten och så höll det på så. Om och om igen. Okej, små partier ur boken var väl intressanta och Arkadij Vaksberg kan verkligen ALLT men i helhet levde den inte upp till mina förväntningar. Lite synd.
 

Keira

skrivet: 2012-11-19 ♥ 19:47:40
Denna photoshoot som Keira Knightley gjorde för Vogue i samband med en Anna Karenina-artikel är så sagolikt vacker! Jag älskar varenda detalj. Speciellt bilderna i skogen och den vita fjäderklänningen. ♥












Take me away

skrivet: 2012-11-12 ♥ 17:23:12
Just nu hade jag gärna suttit på denna båten igen och blickat ut över det turkosa havet. Punkt.


OPI Skyfall collection

skrivet: 2012-11-10 ♥ 10:34:05
Jag har redan visat er två lack från OPI:s nya Skyfall-kollektion (James Bond) som jag köpt men här kommer lite bilder på hela kollektionen. Personligen tycker jag att OPI spottar ut lite för mycket nagellack just nu - hur ska man kunna köpa alla och hinna använda dem innan nästa kollektion står på disken? Men hursomhelst, Skyfall är faktiskt väldigt fin och jag gillar alla lacken jättemycket just för att färgpigmenten är så pass starka och fina. De blir verkligen som de ser ut på bilderna. Guldlacket (till höger på bilden under) är ett överlack med äkta bladguld vilket jag tycker är supercoolt. Har dock inte testat detta.
 



Dödläge

skrivet: 2012-11-09 ♥ 15:03:03
Just nu har jag en liten död period efter sista kursinlämningen. Tills jag klurat ut vilken väg jag ska följa härnäst försöker jag inspirera mitt hösttrötta jag med bra musik, glossiga tidningar, god fika och allt det där andra som ger mig energi. Just i dag har det varit en långpromenad i min nya gosiga och varma Didrikson-jacka, titta på Vampire Diaries och Touch och ta en extra lång sovmorgon. I kväll blir det pannkakor och snickerskaka till middag och däremellan ska jag nog läsa i en ny bok. Ja, det kommer att bli precis så mysigt som det låter.
 

Tobiasregistret

skrivet: 2012-11-06 ♥ 19:37:18
I dag har jag tagit ett blodprov för att kontrollera om jag kan bli donator av stamceller. Jag har en nära familjemedlem som haft nytta av en sådan transplantation och därför känns det som en självklarhet för mig att kunna finnas där för någon annan som kan räddas från ett alldeles för kort liv. För det måste väl vara det finaste gåva man någonsin kan ge?
 
Om ni är intresserade av detta och vill läsa mer kan ni klicka här för att komma till Tobias Registrets hemsida.


Noir

skrivet: 2012-11-02 ♥ 20:29:36

Min nya favoritparfym: Chanels Coco Noir. Älskar den!







ForHair.se

Bling Skal