Shopping spree

skrivet: 2012-09-27 ♥ 18:50:42

Zzz... från bilen. Vi är på väg hem från en väldigt lång och regnig shoppingdag i Göteborg. Jag har letat klänning till ett bröllop jag ska på nästa helg och vill ni veta en sak? Det är jävligt svårt att hitta en fin klänning som inte är svart, röd eller vit på hösten! Men hursomhelst fick jag tag på en originell liten sak inne på NK som jag hoppas blir bra. Köpte dessutom en underbar poncho och ett par nya svarta byxor. Och självklart har vi fikat rabarberpaj och druckit kaffe i Haga. Mys!


Dynamite Cupcakes

skrivet: 2012-09-26 ♥ 19:32:38
Hahahaha, jag trillade precis över denna reklamkampanj från Acer där Kiefer Sutherland gör parodi på Jack Bauer och 24. Sjukt roligt för oss hardcorefans!

 
För övrigt har jag spenderat dagen med att läsa i skolböcker och att titta på film. A Dangerous Method för att vara mer exakt. Den var väldigt fin och mycket bra tack vare Keira Knightley, en av mina favoriter som ni kanske redan vet. Pssst. Den 15:e februari har Anna Karenina premiär i Sverige. Gissa vem som nästan spricker av längtan?!

Taken 2

skrivet: 2012-09-25 ♥ 20:02:33
Jag råkade precis av en händelse se att Taken 2 har premiär nästa vecka. Torsdagen den femte oktober. Jag har ju väntat på denna filmen sedan i våras och äntligen ska jag få se den! Dessvärre har jag lite väl mycket att stå i nästa helg (en av mina finaste vänner gifter sig på lördagen och jag ska fixa hennes makeup) så jag tror inte att jag kan komma iväg på premiären men veckan därefter ska jag DEFINITIVT se den. Den kommer utan tvekan att vara så jävla bra!


Presenter från Moskva

skrivet: 2012-09-24 ♥ 19:55:51

I morse vaknade jag av att det ringde på dörren klockan åtta. Det var posten som ville lämna ett paket till mig och där i låg två finfina presenter från Moskva. Den ena ser ni här nedan; en gullig liten souvenir med magnet på baksidan men klantig och hårdhänt som jag är vågar jag inte sätta den på kylskåpet ifall den trillar ner när jag smäller igen dörren så den får stå på en hylla istället. Hursomhelst älskar jag den! Tack, Dmitrij!


Favoriter just nu

skrivet: 2012-09-22 ♥ 17:42:00
Dessa tre nagellack är mina favoriter just nu. Alla kommer från OPI och är murrigt höstiga i nyanserna. De fina färgerna kommer dock inte fram ordentligt på bilderna men man ser på ett ungefär. Från vänster: Bogota Blackberry, Vampsterdam och Russian Navy.



Elie Saab Le Parfum

skrivet: 2012-09-22 ♥ 09:38:33
I går testade jag Elie Saabs Le Parfum. Den är blommig, träig och varm i doften med ingredienser som apelsinblom, jasmin, patchouli och honungsros. Den passade mig jättebra och om jag inte redan hade beställt en höstdoft skulle jag absolut kunna köpa denna.



Greengate

skrivet: 2012-09-20 ♥ 18:35:00
I dag köpte jag dessa fina muggar från Greengates höstkollektion. Älskar att de är lite mer neutrala i färgerna än resten av muggarna jag redan har i samlingen. Annars har jag precis gjort manikyr och tänkte sätta mig i soffan med en bok eller kanske en tidning. Vi får se vad som lockar mest.
 






Shoppingdag

skrivet: 2012-09-20 ♥ 14:56:48
I dag har jag varit på shoppingtur med mami. Först hemma i stan och sedan tog vi bilen till Skara för att titta i småbutiker vi gillar och äta lunch. Jag kom hem för en liten stund sedan och ska alldeles strax ut på en långpromenad med hundarna. Behöver verkligen röra på mig efter en hel förmiddag i bilen!
 


Champions League-kväll

skrivet: 2012-09-18 ♥ 20:00:46
I dag har jag haft en riktig mysdag trots alla telefonsamtal och utskrifter och namnteckningar. Jag har sett på film i soffan, tagit tre (!) tupplurer, bakat en smulpaj och tagit en liten promenad för att köpa godis till kvällens Champions League-match med Real Madrid. Jag vill ju även se Dynamo Kiev men den får jag snällt streama på datorn. Typiskt att alla roliga matcher ska visas samtidigt!
 
 

Den bästa scenen

skrivet: 2012-09-18 ♥ 11:58:21
Detta är den bästa scenen jag någonsin sett i en film. Keira Knightleys skådespeleri går rakt in i mitt hjärta.
 

Att göra-tisdag

skrivet: 2012-09-18 ♥ 09:50:12
Dags för en paus! Jag har nämligen varit uppe sedan 6.00; varit en sväng hos dermatologen, handlat, ätit frukost och nu spenderat en timma med att bocka av massa måsten, skrivit ut papper, gjort i ordning kuvert och massa sådant tråkigt. Jag ska fortsätta med min lilla lista snart igen men först vill jag ta igen mig lite i soffan för nu är jag trött, haha.
 

Ustica del 1

skrivet: 2012-09-17 ♥ 21:57:00
Här kommer lite bilder från vulkanön Ustica där vi spenderade större delen av vår Sicilienresa för nästan en månad sedan. Det var hett och torrt men väldigt vackert och otroligt mysig stämning eftersom det inte var förstört av turism. Vi fick se många fina solnedgångar och simma många timmar i det varma havet. Tyvärr har jag fått en smutsprick på linsen som inte går att ta bort i mitt redigeringsprogram men ni kan ju låtsas som den inte är där. ;)
 















































Monday morning

skrivet: 2012-09-17 ♥ 09:43:05
God morgon. I dag är det måndag igen och jag har en fullspäckad dag framför mig. Jag ska läsa ut Ivan Turgenevs bok Fäder och söner, svara på frågor om den och sedan diskutera den klockan 19.00 i kväll. Så nu har jag grundat med kaffe och frukost. Och på tal om frukost tänkte jag förändra min kost radikalt framöver. Jag har nämligen varit en alldeles för stor godisgris det senaste och måste försöka få bort mitt sockerberoende så nu ska jag äta mer nyttigt och så lite sött som möjligt. Självklart ska jag unna mig en fika då och då men det här småätandet är inte bra för varken kropp eller själ. Så nu är det havre&quinoagröt som gäller till frukost. Det är faktiskt riktigt gott! Min hund älskar det också, haha.
 
Nu ska jag hoppa ner under filten i soffan och läääääääääsa!
 







Söndagsmys

skrivet: 2012-09-16 ♥ 20:54:04

Hej bloggen! I dag har jag pluggat och dåsat i soffan hela dagen. Jag har så sjukt mycket att läsa inför morgondagens seminarium att jag bara vill kräkas men det ska nog ordna sig. Klockan fem slog jag i alla fall ihop böckerna och stack till gymmet där jag körde easylinepass, stretch och yoga i tre timmar. På hemvägen köpte jag med mig en stor godispåse som vi mumsar på här hemma nu och snart börjar Beck. Söndagsmys är nog min nya favvisgrej!


Franska maränger

skrivet: 2012-09-15 ♥ 10:27:27
I går fick jag äntligen tummen ur till att sätta igång med franska maränger. Har planerat detta ett rätt bra tag nu men inte hunnit ordentligt (det tar ju trots allt ett tag eftersom de ska stå i ugnen i flera timmar). Hursomhelst, de blev jättemumsiga (hade i nutella) men sjukt fula, haha! Jag gjorde två plåtar och den första blev okej (men inte mer) men maränger på den andra plåten såg ut som komockor, haha! Får träna lite på detta tror jag bestämt.
 





Lyxshopping

skrivet: 2012-09-14 ♥ 19:15:00
I morses öste regnet ner och därför bestämde vi oss för att ta en mysfika på stan och därefter unnade jag mig lite lyxshopping i bästa butiken. Jag fastnade direkt för den nya highlightern från Lancômes höstkollektion (Blush Highlighter 001). Den är superfin att lägga under ögat, precis längst upp på kindbenen för att få lite extra lyster. Dessutom fyllde jag på badrumsskåpet med min älsklingsansiktskräm från Dior som innehåller massa fukt till huden vilket är perfekt nu under hösten och vintern. Och sist men inte minst; det plommonlila nagellacket Vampsterdam från OPI.
 
På eftermiddagen tog jag en sväng till på stan med mami och köpte alldeles för många klädesplagg. Men dem visar jag i morgon för nu är det dags för fredagsmys!
 











CeraWand

skrivet: 2012-09-13 ♥ 14:42:57
Jag älskar min nya konformade locktång! Den kommer från märket CeraWand och om jag minns rätt är min i måtten 19-32 mm. Min frisör använder alltid denna på mig och lockarna blir så himla fina och naturliga att jag var tvungen att köpa en själv. Min vanliga långtång är rakformad så de kompletterar ju varandra snarare än att konkurrera. Haha.
 





Dot

skrivet: 2012-09-12 ♥ 13:02:00
Marc Jacobs nya parfym Dot har inte bara god doft; den har även fått höstens snyggaste flaskdesign! Doften domineras av blom- och exotiska fruktnoter men är ändå mjuk och aningen pudrig. Jag testade den förra veckan och är faktist lite sugen på att köpa den. Jag har ju de tidigare Marc Jacobs-dofterna så jag antar att jag borde ha denna i samlingen också...
 
               



Mondello

skrivet: 2012-09-11 ♥ 20:49:17
Här kommer lite bilder från Mondello där vi hängde under dagarna i Palermo. Där var liksom där man kunde svalka sig i havet när shoppinggatorna var för varma. Vattnet var lite smutsigt här men bortsett från det var det fruktansvärt skönt; alltså mjukt och lent på något konstigt sätt. Det går inte att förklara utan måste upplevas! Det var även här jag blev attackerad av en liten brännmanet. Satan, vad ont det gjorde!
 



























Från allt till inget...

skrivet: 2012-09-11 ♥ 10:01:04
...så tycker jag att det är sjukt obehagligt att klippa håret. Det är skönt just för att det blir fräscht och att man slipper de slitna topparna men det känns så konstigt när det blir så där kort, avklippt och perfekt. Så snälla håret, väx ut någon gång!
 

Loading

skrivet: 2012-09-10 ♥ 21:53:00

Just nu: trött tjej slappar i soffan efter onlineseminare med Agnes nya skiva på repeat. Jag fullkomligt ÄLSKAR All I want is you och Loaded.

 


Måndag

skrivet: 2012-09-10 ♥ 09:03:07

Nu är helgen över och jag ska råplugga hela eftermiddagen inför kvällens seminarie om Gogol och hans bok Döda Själar. Men först ska jag åka till skönhetssalongen och fylla i mina ögonfransar. Att börja veckan med en lyxbehandlling ska nog bli en vana!


Hon som pluggar på en lördag...

skrivet: 2012-09-08 ♥ 13:27:53
 

Palermo

skrivet: 2012-09-07 ♥ 22:03:48
Här kommer några bilder från Palermo. Vi spenderade tre hela dagar där, först i början på veckan och sedan i slutet. Shoppingen var grym, arkitekturen så vacker och speciell och atmosfären helt underbar. För att beskriva det lite enkelt; klassisk skönhet möter tacky typ. Fast på ett bra sätt.
 











 



Nya borstar

skrivet: 2012-09-07 ♥ 11:29:00
Tänkte tipsa om världens bästa sminkborstar. De kommer från Dior och jag har använt dem i flera år men nu var jag tvungen att köpa nya eftersom de hade blivit så ofräscha och tappat så mycket hår. Den nya rougeborsten känns lite ovan eftersom borsten är så lång men jag fullkomligt älskar den tjocka puderborsten!
 
 
 
 

Pesto

skrivet: 2012-09-06 ♥ 18:23:00
I kväll hände det som sällan händer hemma hos oss; jag lagade middag! Jag åt nämligen så sjukt god pesto i Italien (visserligen hemmagjord så det går knappast att efterlikna med färdigköpt men ändå...)så jag var bara tvungen att återskapa något liknande här hemma. Och jag måste nog säga att jag blev ganska nöjd. Men nästa gång ska jag köpa en större burk pesto och satsa på riktiga gnocchisar.
 








Möte

skrivet: 2012-09-06 ♥ 09:54:31
Nu sticker jag iväg på möte i Skövde. Sedan SKA jag hem och göra något åt mitt fruktansvärda frosseri i godis och kakor!!
 

Gogol

skrivet: 2012-09-05 ♥ 22:06:20

I kväll hänger jag med den här killen och hans bok Döda själar (Мёртвые души). Nikolaj Gogol är en av Rysslands största författare och just nu läser vi om honom i min litteraturkurs. Han är lite komisk i sitt författarskap vilket är relativt nytt för mig och därför ganska intressant. Lite åt Franz Kafkahållet om man kan beskriva det så. Eller är jag den enda i hela världen som skrattar åt Förvandlingen? Haha.


Cirkas

skrivet: 2012-09-05 ♥ 15:06:00
Som ni kanske vet har jag lite udda musiksmak... och just nu är jag galet besatt av denna låten med Pinup Girls från Litauen. Ja, den är jättedålig och den är sjukt svår att lära sig utantill men på något sätt älskar jag den. Ni som vill lyssna förstår kanske vad jag menar och gör ni inte det kan ni ju njuta av tjejerna för de är rätt snygga!



New hair

skrivet: 2012-09-04 ♥ 20:01:14
Alltså, guuuuuuud, vad skönt det var att klippa sig! Mitt hår var bokstavligen som ett urblekt skatbo när jag satte mig i frisörstolen i eftermiddags men världens bästa Sophia förvandlade det till ett äkta Hollywoodsvall på bara två timmar. Nu känner jag mig som a million bucks igen och det var inte en dag försent.
 
 
Nu blir det glass framför tv:n med familjen. Mums!

Deutsch you want me baby?

skrivet: 2012-09-03 ♥ 20:52:44

Veckans nagellack kommer från OPI:s höstkollektion och heter Deutsch you want me baby?. Det är en orange/metallic nyans som är riktigt snygg i verkligheten. Tråkigt nog kommer den inte till sin rätta ordentligt på bild men nästan.


FML

skrivet: 2012-09-02 ♥ 16:32:27
Så, i dag, dagen efter en 16 timmar lång möhippa, har jag alltså bokat in tre träningspass på raken med start kl 17.00. Hur tänkte jag där? Jo, jag har tjockat till mig så ordentligt på sistone att jag måste svettas av ett kilo eller två eller tre och jag tänker absolut inte slösa någon tid, haha. Egentligen har jag helt enkelt tappat all styrka och kondition efter att ha jobbat konstant i ett halvår och varit på en utlandssemester som resulterade in ännu mer slitenhet men nu är det slut på det! Inga mer försoffade dagar; nu ska jag börja röra på mig och det ska bli så himla skönt! Fast inte just i dag... Inte alls.
 

Bachelorette party

skrivet: 2012-09-02 ♥ 11:06:00
I går var en sjukt crazy lördag. Jag och ett gäng tjejer styrde möhippa för vår fina vän Hanna som gifter sig om en dryg månad. Hon fick utföra galna uppdrag, åka segwaybana, dansa feminine vibe på dansskola (allt iförd hetaste polisfruoutfiten i svart lack, haha) och därefter avslutade vi kvällen med god mat, drinkar och dans.
 
Hoppas din möhippa blev ett minne för livet, Hanna! Du kommer att vara världens finaste brud! ♥
 






ForHair.se

Bling Skal