BUSY GIRL

skrivet: 2011-08-31 ♥ 18:41:42
Hej och hå. Nu kan jag bocka av en arbetsdag på åtta timmar, en välbehövd tupplur och terminens första ryskaseminarium. Om jag är något trött i huvudet? Svar ja. Men det var roligt att komma igång igen. Kursen jag började idag är en grammatikkurs på 5 poäng så den är inte så stor men ack så viktig. Men nu ska vi inte tjata om den. Jag tänkte mest kika in här och meddela att jag sticker hem till mami med en 24-box under armen. För nu ska det bannemej tas lite lugnt.


THE RIVER

skrivet: 2011-08-31 ♥ 16:52:27
Tusen tack, Evelina, för att du tipsade tv-serien The River. Nu vet jag exakt vad jag ska syssla med om höstkvällarna framöver. Tråkigt nog är inget premiärdatum satt ännu men vi får hålla tummarna för att väntan blir kort. (Enligt hemsidan ska den visas 2011/2012.)

The River är en thrillerserie av bland annat Steven Spielberg och mannen bakom Paranormal Activity-filmerna som handlar om en känd naturfilmare/upptäckare som försvinner någonstans i Amazonas. Hans familj ger sig ut på floden för att leta efter honom och där finns det tydligen hemligheter som ingen hade kunnat föreställa sig... Kolla in trailern så förstår ni vad jag menar:


МАТРЁШКА

skrivet: 2011-08-31 ♥ 13:00:00
Låt mig introducera min nya bästis. Visst är hon söt? Vi ska följas åt hela hösten och tillsammans förbättra mina ryskakunskaper. Hon är skriven helt på ryska så denna terminen får man tänka till lite extra men det ska väl vi fixa? Eller hur, Матрёшка! Ikväll kör vi!


2011.08.30

skrivet: 2011-08-30 ♥ 19:50:32
Ibland finns det inga ord. Min dag har helt enkelt varit som vilken dag som helst. Tills mami kom med pajingredienser och lite extra positiv energi. Jag behövde en sådan kväll. För även om mycket rullar på som vanligt är mitt liv ganska uppochner just nu. Och jag hoppas att jag kan förklara allt inom kort men än så länge vet jag inte ens själv.

weheartit

I övrigt har jag hämtat ut paket från Ljuvali och packat upp kurslitteratur. Och jag ska visa er alltihop - men inte idag. Kanske imorgon.

MOST WANTED BY CHANEL

skrivet: 2011-08-30 ♥ 10:00:00
Chanel lyckas som vanligt pricka in säsongens mest hypade nagellack. I höst ska vi alltså måla naglarna i Graphite, Péridot och/eller Quartz. Ja, varför inte, säger jag!


I TV-SOFFAN

skrivet: 2011-08-29 ♥ 20:44:09
Nu är jag hemma från mötet. Shit, vad kallt det var ute. Ponchon var alldeles superskön men helt klart för tunn. Så nu har bytt om till myskläder och gosat ner mig i soffan med en filt och en kopp te. I morgon är det dags för jobb igen och som vanligt har jag fått förmiddagspasset som börjar 05.55... Men innan jag går och lägger mig för att undvika zombieface-looken imorgon ska jag titta på Svenska Hollywoodfruar. Det är by far det roligaste på tv just nu! Vilka människor, alltså. Haha.


KVÄLLSMÖTE

skrivet: 2011-08-29 ♥ 18:14:10
Nu ska jag sticka iväg på kvällsmöte i Skara. Det är lite höstkallt ute (äntligen!) så jag tänkte inviga min nya poncho från Åhléns och matcha den med svarta kängor, leggings och en romantisk tunika. Och nu började det ösregna så det är väl bäst att rota fram ett paraply också. Så himla typiskt. Wish me luck, btw!


VECKANS NAGELLACK

skrivet: 2011-08-29 ♥ 12:52:17
Veckans nagellack är rosa. Var lite trött på det röda från sist så jag tog bort det i lördagskväll och målade nytt. Inte så höstlikt kanske men fint ändå! Det rosa lacket i botten heter Poetic och kommer från Mavala och glitterlacket som ligger ovanpå heter Teenage Dream och kommer från OPI.



VARSIN DEL

skrivet: 2011-08-29 ♥ 09:55:24
Det är måndag morgon och jag har precis avverkat höstens första joggingtur. Sprang till spåret och tillbaks och enligt Runkeeper är det en sträcka på lite mer än fem kilometer. Perfekt runda ju! Efter en dusch satte vi oss i köket och åt frukost med varsin del av lokaltidningen framför oss och nu när jag uppdaterat mig lite om min stad (tittade i och för sig mest på bilderna) ska jag sätta igång med dagens sysslor. Först ska jag ringa lite telefonsamtal och sedan blir det ryskastudier i några timmar. Tur att vi fyllde på kaffeförrådet igår...


PAUS

skrivet: 2011-08-28 ♥ 21:43:59
Nu är det dags för en paus i pluggandet. Jag har mer eller mindre suttit med nästan i papperen hela dagen (förutom promenad med min hund, dusch och matpauser). Men ju mer man läser och antecknar desto mer rörigt blir det i huvudet. Och nu har jag har precis pluggat in alla färger utantill och bara det tog väl en halvtimma... Men nu börjar ögonen svida lite så jag får väl lov att fortsätta imorgon helt enkelt. Och inte mig emot. Klockan är ju ganska mycket!

PS. Här nedan ser ni mitt alldeles egna organiserade pluggkaos med lite pysselmaterial längst upp till höger. Är man mångsysslare så är man... ;)


BELÖNING

skrivet: 2011-08-28 ♥ 15:57:38
Nu har jag suttit här och gått igenom första ryskakursen och det har tagit mig FEM timmar. Så nu är jag både trött, hungrig och uttråkad och just därför belönade jag mig själv med att beställa två vackra inredningsdetaljer från Ljuvali. En kokbokshållare och en gullig hängare med krokar och hjärtan. Båda kommer att passa perfekt i mitt kök och jag ser fram emot att få hem paketet. ♥



JUST NU LÄSER JAG...

skrivet: 2011-08-28 ♥ 12:08:09
...Jag var Hitlers livvakt av Rochus Misch (den sista överlevande som var med vid Hitlers självmord). Han berättar om sitt liv och hur han hamnade bland nazisterna och hur han arbetade för Hitler ända in i slutet. Jag har läst ganska många skildringar om Führerns sista dagar men alla har ju upplevt händelserna olika och det är alltid intressant att ta del av olika vittnesskildringar för att sedan kunna skapa sig en egen bild - och förhoppningsvis blir den mer korrekt ju mer fakta man tar till sig. Lovar att lämna en liten recension när de 200 sidorna är slut.


GOD MORGON, SÖNDAG

skrivet: 2011-08-28 ♥ 09:55:18
Äntligen är det sådant där perfekt höstväder ute! Precis vad jag behöver en dag som denna. Jag tänkte nämligen köra en liten repetitionsgenomgång av de tre ryskakurserna jag hittills läst på högskolan. Tanken var att jag skulle hållt språket vid liv under sommaren men så blev det inte riktigt så. Och nu sitter jag här, tre månader senare, med en tom hjärna och får stå mitt kast. Men förhoppningsvis väcks minnena till liv så fort jag börjar bläddra bland papperen. Det brukar väl vara så? Please. Пожалуйста.


LUGNET FÖRE STORMEN

skrivet: 2011-08-27 ♥ 21:07:54
Vi har haft en riktig ätarfrenzy i kväll. Först kantarellsmörgåsar och nu proppar vi i oss chips och godis. Jag försöker ta det lite extra lugnt eftersom skolhetsen börjar i morgon. Eller, inte officiellt men jag måste sätta mig och plugga så det är lika bra att mysa på medan man kan. Mina kurser startar på onsdag och torsdag och jag har glömt hälften så jag måste läsa på lite innan + kolla in materialet för den första lektionen. Att vara oförberedd är bland det värsta jag vet!

Men nu glömmer vi det och hänger i soffan lite till. Det har varit så ruskigt väder i dag med massa åska och ösregn så jag har tänt varenda ljuslykta och gömt mig under filten. Mysfaktor 100!


DAGENS PARFYM

skrivet: 2011-08-27 ♥ 17:23:43
I dag bär jag en ny parfym från Swarovski, ni vet med de vackra kristallerna som gnistrar mer än något annat? Det är deras första doftlansering och doften består bland annat av litchi, ros, vit tuberose och rosépeppar. Bland basnoterna finner vi benzoin, vit mysk och amber. Aura, som den heter, beskrivs som både blommig och fruktig men jag skulle nog säga att den är mer sensuell och vuxen. Hursomhelst är det nog ändå flaskan som drar till sig mest uppmärksamhet här - på toppen av locket sitter en stor swarovskikristall som förmodligen passar in fint i alla tjejers doftgarderob.

OSKULDENS MUSEUM

skrivet: 2011-08-27 ♥ 13:00:00
Jag är helt såld på Orhan Pamuk. Vilken fantastisk författare! Det spelar ingen roll om kapitlen handlar om frimärken, en flickas sätt att fimpa cigaretter eller hur den turkiska drycken Meltem kom till - allt blir lika intressant och fängslande. Ni som inte har läst hans böcker - och är vana vid lite tyngre text - gör det!

Oskuldens Museum läste jag ut så sent som i går och trots att det inte var hans bästa bok (min favorit är Snö) blev jag så fascinerad av berättelsen att jag började tro att den var sann mot slutet. Alltså, så pass fascinerad att jag skulle boka en resa och besöka museét i Istanbul (om det nu fanns), bara för att få se om det verkligen var sant. Boken handlar om rikemanssonen Kemal som förälskar sig i den avlägsna släktingen Füsun samtidigt som han är förlovad med Sibel. Han blir så besatt av Füsun att hela hans liv börjar kretsa kring henne - på ett näst intill sjukt sätt. Och som vanligt blandar han skrivandet med ingående samhällsskildringar från 70-talets Turkiet.


FREDAGSMYS

skrivet: 2011-08-26 ♥ 19:53:56
Denna jäktiga (och sjukt varma!) fredag avslutas med mys. Precis som det ska vara. Jag har stoppat i mig massa tuggor av min favoriträtt kebabsås med tacos, haha. Och nu har vi precis tittat klart på en deckare och hamnat i varsin soffa med varsin dator. Jag kollar läget på klädfronten och N dammsuger kängutbudet. Visst, den här staden har väldigt mycket att erbjuda men om man vill ha det där lilla extra i outfitväg får man söka sig utanför gränserna ibland.

Nej, nu blir det nog en film till och sedan ska jag hoppa i sängen så jag kan ge mig ut på en liten joggingrunda i morgon bitti. Puss. ♥


GRATTIS I SVART OCH GRÖNT

skrivet: 2011-08-26 ♥ 12:49:34



2011.08.26

skrivet: 2011-08-26 ♥ 09:04:21
Här sitter jag och trycker i mig lite mysfrukost. Jag har varit vaken sedan klockan sex pga magont (sluta stressa någon gång då!) och hunnit med både det ena och det andra. Nu tänkte jag trycka omkring lite på Macen medan jag dricker upp kaffet. Har ju haft den i snart tre månader men har egentligen inte ens koll på hälften. Wish me luck.




INNAN JAG SOMNAR

skrivet: 2011-08-25 ♥ 22:06:17
Den här dagen har varit så himla mysig. Och sakta men säkert avvecklar jag alla sommarlovsmåsten inför skolstarten på måndag. Nu är kortbeställningarna klara och nybakade muffins placerade i frysen för tråkiga pluggdagar. Senaste boken är utläst och inställd i bokhyllan och garderoben är fylld med nytt och fräscht som tål kalla höstvindar och regniga eftermiddagar bland kaffekoppar och böcker. Så nu är det bara att tuta och köra. En liten pyttegrej kvarstår dock. Men den ska vi bocka av i morgon, jag och världens bäste.

God natt. ♥


AT HOME

skrivet: 2011-08-25 ♥ 16:57:30
Nu är jag hemma efter en lång shoppingdag. Jag hittade massa fint, bland annat två par skitsnygga jeans från Gina Tricot som satt som ett smäck, en myskofta och dessutom blev jag stolt ägare till en alldeles egen fransprydd poncho. Vi hann även med både lunch och italiensk glass (som var otroligt god!) på ett mysigt litet fik.

Nu har jag precis hunnit hänga in allt nytt i garderoben och ska sätta mig med en kortbeställning vid köksbordet. Det ska bli jättekul för efter en sådan här härlig dag känns det som att hela jag är full med inspiration!


AN AFFAIR IN RED SQUARE

skrivet: 2011-08-25 ♥ 15:00:00
Detta nagellacket är så sjukt snyggt. Det är den perfekta röda nyansen med lagom mycket skimmer. Lacket heter An Affair in Red Square och kommer (såklart) från OPI.

PS. Denna manikyren gjorde jag i tisdags kväll och efter en hel dags storstäd och allt vad det innebär för händerna tycker jag att det har hållt förvånansvärt bra. Så ni som inte använder överlack - do it!



LYXVARIANT

skrivet: 2011-08-25 ♥ 12:00:00
Snyggaste lyxvarianten på den vita capen i höst kommer utan tvekan från Chloé. Sagolikt vacker!


MÖTE OCH SHOPPING

skrivet: 2011-08-25 ♥ 09:05:51
Nu är jag bannemej trött på att fixa och dona här hemma. Alltså, don't get me wrong, jag älskar att ha det rent och fint omkring mig men nu har jag städat och rensat i två dagar så nu får det vara bra för denna veckan. Måste ju hinna med mig själv lite också. Så i dag sticker jag iväg till Skövde för lite shopping med mami. Men först ska jag träffa min peppcoach Björn och diskutera framtiden lite. Jag har gått in i väggen lite på den fronten men han brukar alltid få mig andra tankar.

Har förresten tidsinställt några inlägg till er under dagen för jag har ingen aning om när jag kommer hem.


I DETTA ÖGONBLICK

skrivet: 2011-08-24 ♥ 20:21:13
Jag har plockat fram ulltofflorna efter en lååååång onsdag. Efter dagens bästa förmiddagskaffe med finaste girlsen har det rullat på i ett med mathandling, soptippar, köttbullar, småplock och lite kvalitetstid med boyfriend. Nu har jag sminkat av mig och bytt om till mysoutfit och satt mig i soffan för att ta det lite lugnt. Tänkte läsa lite i min bok innan Leila bakar i Frankrike börjar klockan nio och sedan hoppa ner i sängen extra tidigt. Imorgon ska jag upp kockan sju igen för att inte missa ett möte i Skövde. Men mer om det imorgon.

PS. Vad kallt det blir inne om kvällarna! Värme i elementen önskas omgående.


FÖRMIDDAGSFIKA

skrivet: 2011-08-24 ♥ 10:43:36
Hej på er. Jag har varit vaken sedan sju och gått promenad och fortsatt greja och fixa här hemma. Nu ska jag lasta bilen full med skräp och pantburkar och sticka iväg till mataffären och handla lite. Men först en efterlängtad förmiddagskaffe med bästetjejerna!

VIPS SÅ VAR DET KVÄLL

skrivet: 2011-08-23 ♥ 20:42:01
Vart tog den här dagen vägen? Jag har fixat och plockat här hemma i flera timmar och alldeles nyss sorterade jag ut flera hundra ryskapapper som inte behövs mer. Så imorgon blir det en tur till återvinningscentralen och sedan ska jag sopa höstlöv utanför ytterdörren. Det är lika bra innan allvaret sätter igång nästa vecka. Jag skulle dock vilja klämma in något roligt imorgon också, typ en fika eller så. Vi får väl se vad som händer.

PS. Min pojkväns köttfärssås är to die for!


29 ST HONORÉ

skrivet: 2011-08-23 ♥ 16:56:04
Nu finns Lancômes höstlook 29 St Honoré på disk! Den består av en ögonskuggspalett, eyeliner, mascara, tre ursnygga läppstift, ett illrött läppglans, två nagellack och den snygga highlightern Maison Lancôme. Jag blev helt frälst i det svarta nagellacket Noir 29 (syns på bild två) och läppstiftet 104 Rouge Canaille (i mitten på bild tre) men skulle lätt shoppa hem hela kollektionen om jag bara hade en lite tjockare plånbok. Hatten av för Aaron de Mey som har designat en jättefin och användbar look och Elettra Rosselini och Daria Werbowy som är ursnygga i makeupen!





2011.08.23

skrivet: 2011-08-23 ♥ 12:22:44
Hej bloggen. Idag har jag bockat av långpromenad och en frukostfika i solen med några vänner på stan. Innan jag åkte hem var jag tvungen att hälsa på i finaste butiken för att hämta en ny mascara och när jag väl var där passade jag på att spana in Lancômes dösnygga höstkollektion (och blev en timma sen till tvättstugan på kuppen). Blev alldeles förälskad i ett av nagellacken! Ska visa er sedan men nu är det storstäd som gäller här hemma. Slarvig knut i håret - check. Städkläder - check. Let's go!


MÅNDAGSKVÄLL

skrivet: 2011-08-22 ♥ 21:01:47
Jag ligger i soffan och latar mig med filt och bok. Det fick lov att bli myskväll idag igen, är så sjukt trött efter jobbet. Men imorgon är jag ledig och ska försöka komma igång med rutinerna igen; morgonpromenad, en fika och lite hemmafix. Men först ska jag titta på Svenska Hollywoodfruar och skratta ihjäl mig lite. Hörs imorgon. ♥


CRYSTAL PALACE BY IDA SJÖSTEDT

skrivet: 2011-08-22 ♥ 16:00:00
Jag är helt KÄR i Ida Sjöstedts höst/vinterkollektion Crystal Palace. Kläderna är så sjukt snygga och kapporna är to die for! Den vita kappan på bild tre är bland det finaste jag sett och faktum är att jag sedan länge bestämt mig för att köpa en vit kappa denna höst. Så den bara SKA jag ha. Jag bryr mig inte om hur det går till, vilken bank jag måste råna eller vem jag ska muta/hota. Den ska bli min.










HELLO CUPCAKE!

skrivet: 2011-08-22 ♥ 11:00:00
Åh, vad jag längtar till den 30:e oktober! Då släpps nämligen Leilas nya bok Hello Cupcake!. Den är bakad och fotograferad i Frankrike så den kommer helt säkert vara full med vackra bilder, inspiration och såklart goda recept. Förutom nya cupcakesrecept får vi även lära oss att baka whoopies som är som macroner fast lite enklare att tillverka. Så... med andra ord vet ni vad jag kommer att göra den 30:e september. Och den första oktober. Och den andra. Och den tredje.


SKOGENS GULD

skrivet: 2011-08-21 ♥ 18:17:55
Jag är inte religiös eller så men Jesus, Kristus och Maria vad gott det är med smörstekta kantareller. Jag stekte med massa äkta smör, hackade den översta delen på en purjolök och slängde i (som Ernst gjorde på tv i torsdags), saltade och pepprade och sedan var det klart att lägga på valfritt smörat bröd. Rekommenderas starkt till er svampälskare.



Annars har dagen varit lugn. Jag jobbade till 15.30, gick ut en sväng med Colin och sedan hamnade jag i soffan med svampmiddagen ovan och film. Jag fick jobbtid även imorgon så jag ska försöka att inte lyfta för många fingrar innan jag går och lägger mig så jag orkar hela dagen imorgon. Kanske blir en film till på sin höjd.

GILLA MIG

skrivet: 2011-08-20 ♥ 13:00:00
Nu jäklar har jag gjort mig en egen Facebooksida. Där kommer jag att skriva lite nyheter, kortare inlägg (som inte passar sig på bloggen, lägga upp olika bilder (som kanske inte heller passar sig på bloggen) och massa annat men i nuläget är det lite ont om information eftersom den är helt ny. Jag kommer även att lägga upp länkar till nya blogginlägg så det är lätt att se när något nytt har hänt.

Hursomhelst, det enda jag vill säga är att ni hemskt gärna får GILLA mig! ♥


(Ni kommer till sidan om ni klickar på bilden.)

PS. Om ni inte har sett det - ni kan även gilla mina inlägg genom att använda er av gillaknappen i slutet av varje inlägg.

YESTERDAY

skrivet: 2011-08-20 ♥ 12:38:00
Så där, då var årets kräftskiva avklarad. Det var lite kallt, lite blött och lite halvspartanskt men ändå väldigt roligt! Min sallad var jättegod men jag åt mig nog faktiskt mätt på vitlöksbaguetter ändå, det är ju så fantastiskt gott! Men nästa år får vi bannemej boka in kräftskivan något tidigare på säsongen som man slipper sitta med tjockekofta och långbyxor på sig!






KRÄFTSKIVA

skrivet: 2011-08-19 ♥ 18:28:40
Wiho, nu sticker jag på kräftskiva med min pojkvän och våra vänner. Det ska bli så jäkla gott! Jag är dock inte typen som kladdar med händerna och suger ur klorna så N var gullig och fixade ihop en god sallad till mig istället, med räkor och kräftstjärtar. Till den ska jag äta goda, luftiga frallor och vitlöksbröd. Mums! Och efter maten får vi väl roa oss med inomhuslekar så vi slipper bli våta av regnet. Nej, nu måste jag börja packa ner maten. Puss. ♥


PS. Här ser ni förresten mitt nya hår. Eller ja, åtminstone färgen på det. Det är något mörkare men jag tyckte att det blev riktigt höstfint. Det är bronsfärgade slingor i också men det kanske inte riktigt syns på bilden. Blev riktigt nöjd i alla fall!

REGN&RUSK

skrivet: 2011-08-19 ♥ 13:01:12
Idag är det världens regndag och jag frös lite till is förut när jag tog en fika med girlsen. Tror jag får erkänna för mig själv att det är dags att plocka fram jackan nu. För övrigt var det himla mysigt att träffa tjejerna igen. Tror det var minst tre veckor sedan sist. Alldeles för lång tid. Fy skäms på mig!

Resten av dagen har ägnats åt att skjutsa omkring vänner och familj i regnet. Nu kan jag dock äntligen låsa dörren om mig och mysa en liten stund innan jag ska börja göra mig iordning inför kvällens kräftskiva. Otur med vädret? Ja, som vanligt. Men vi kör en nödlösning med presenning och infravärme. Är man i gott sällskap funkar ju det mesta. Inte sant? :)


DUMBASS

skrivet: 2011-08-18 ♥ 21:20:57
Hur dum får man vara?! Förrförra julafton fick jag ett par vackra Thomas Sabo-örhängen av min mamma. Jag använder dem inte så ofta eftersom jag är så rädd om dem men idag fick jag för mig att de skulle göra sig fina i öronen. Efter jag satt i dem i öronen tog jag på mig min ring (som alltid sitter på höger långfinger) som jag köpte för cirka tre månader sedan, också från Thomas Sabo. Sedan, alltså först när jag tar av mig smyckena inser jag att ringen och örhängena HÖR IHOP. Haha. Så jäkla dumt att jag inte tänkt på detta förut!



HEMMADAG

skrivet: 2011-08-18 ♥ 12:43:11
Jisses vad tiden springer iväg när man inte gör någonting. Eller, jag har egentligen fått massa saker gjorda. Fast ändå inte. Jag får helt enkelt fortsätta när jag kommer hem för nu blir det en tur till djursjukhuset igen för att lägga om bandaget runt Attilas tass och sedan ska vi till affären och fixa lite inför morgondagens kräftskiva. När jag kommit hem och gjort det där jag måste ska jag måla naglarna och läsa nya ELLE. ♥


OPERATION MYS

skrivet: 2011-08-18 ♥ 08:46:51
God morgon. Jag har precis varit ute på en långpromenad med Colin och nu sitter jag och äter en jättegod banan/hallon/müslifrukost för att fylla på energiförrådet lite grann. Idag ska jag ha en hemmadag och bara strosa omkring i pyjamasshorts och slarvig fläta. Jag har tryckt in så mycket på dagarna hela veckan att jag känner att jag behöver varva ner lite och bara vara. Men först ska jag ta ett varmt bad (vad hände liksom med sensommaren, iskallt ute ju?!) och läsa lite.



VINNAREN I SMYCKESTÄVLINGEN

skrivet: 2011-08-17 ♥ 21:59:07
Den lyckliga vinnaren som vann min smyckestävling och nu får shoppa loss i WE STYLEs webshop för hela 200 kronor är... JENNY! Stort grattis till dig och gissa vad, ditt favorithalsband finns kvar på lager så skynda in och beställ!

Tack till alla andra som deltog i tävlingen; bättre lycka nästa gång. :D

PS. Passa även på att kolla in Jennys fina blogg där hon skriver om allt möjligt roligt! Klicka här.


ÅSKAREGNTRÖTTMÖRKT

skrivet: 2011-08-17 ♥ 18:57:01
Jag har varit på stan med mami heeeeela dagen. Köpt grönsaker på torget, sprungit ärenden, hälsat på och fikat i finaste butiken, ätit lunch och handlat mat. Det var jättekul och mysigt men när jag kom hem var jag så sjukt trött att jag knappt orkade äta. Så nu har jag vilat en stund i soffan till regnet och åskan utanför fönstret. Och efter lite kaffe känner jag mig faktiskt rätt så utvilad. Så nu tänkte jag sätta mig och jobba lite med datorn en stund. Jag har en vääääldigt lång to do-lista och det vore skönt att ha halverat den innan jag går och lägger mig.


CUPCAKES

skrivet: 2011-08-17 ♥ 13:00:00





EN DAG PÅ SJÖN

skrivet: 2011-08-17 ♥ 09:32:46
Vi hade så sjukt härligt på sjön igår! Det blåste lite kallt men solen sken och vattnet glittrade precis så där som det ska en sensommareftermiddag. Efter en hel del hopp på vågorna lade vi till i en lugn liten vik och efter bara någon halvtimma fick jag en femkilosgädda på kroken. Men den var alldeles för stark för mig så grabbarna fick hämta håven. Efter fotografering och vägning slängde vi tillbaks den i vattnet. Jag är alldeles för blödig för att kunna dra upp en fisk, döda och sedan äta.

Vi var kvar i viken tills kvällen kom och det började blåsa riktigt kyligt och på hemvägen fick jag stoppa benen i ärmarna på en luvtröja för att inte huttra ihjäl. Så gissa om det var skönt att komma hem. Nästa gång får OnePiece och strumpor följa med i väskan. 






SMYCKESTÄVLING - SISTA DAGEN

skrivet: 2011-08-16 ♥ 11:00:00
I dag är sista dagen ni kan vara med och tävla i min smyckestävling med WE STYLE. Tävlingen avslutas i kväll klockan 20.00 så passa på innan det är försent!

Allt man behöver göra är att gå in på WE STYLEs webshop, välja ut det snyggaste smycket och skriva en kommentar i DETTA inlägget där man förklarar att man är med i tävlingen och beskriver vilket smycke man valde.

Vinnaren erhåller ett presentkort á 200 kronor!


Läs mer HÄR.

WE STYLE har precis fått in detta supertrendiga och snygga fjäderhalsbandet! Vill ha!



...och det finns massa annat snyggt:


2011.08.16

skrivet: 2011-08-16 ♥ 09:52:43
Hej och hå. I dag tvättar jag kläder och slänger halva lägenheten i omgångar. Jag ska till och med ta en sväng till soptippen med de allra värsta grejerna om en liten stund. När lusten faller på är det ju lika bra att köra, eller hur! Men tro nu inte att jag tänker städa och tråka mig hela dagen. I eftermiddag tar jag en paus och åker ut på sjön med kaffetermos och goda frallor. Perfekt belöning efter en hel förmiddags slit!

PS. Bilder på nya håret kommer.

VAD ÄR LYCKA?

skrivet: 2011-08-15 ♥ 15:17:11
Lycka är när håret är alldeles nyklippt och doftar kokos. Lycka är när regnet öser ner och man kan plocka fram en bra bok. Lycka är när man får ett gulligt sms av bästepärlan. Lycka är när sängen är nybäddad och man slapp att göra det själv. Lycka är när ett nytt nummer av Isabellas ligger i brevlådan. ♥


2011.08.15

skrivet: 2011-08-15 ♥ 10:03:49
God morgon, bloggen. Regnet har öst ner i flera timmar nu och det visar inga tecken på att avta alls. Träden utanför fönstret svajar och här och där sticker små gula löv fram som vittnar om faktumet - hösten är här. Så idag ringer jag viktiga samtal, mailar personer som kommit tillbaks från sina semestrar och funderar över framtiden. Och vad det än är jag ska ta mig för kommer jag att göra det i världens snyggaste höstkalufs för 10.45 sätter jag mig i frisörstolen för en total makeover. Hej då skatbo!


SMYCKESTÄVLING - WE STYLE

skrivet: 2011-08-14 ♥ 18:48:56
Vill återigen påminna er om min smyckestävling som håller på ända tills på tisdag kl. 20.00! Allt man behöver göra är att gå in på WE STYLEs webshop, välja ut det snyggaste smycket och skriva en kommentar i DETTA inlägget där man förklarar att man är med i tävlingen och beskriver vilket smycke man valde.

Vinnaren erhåller ett presentkort á 200 kronor!

Läs mer HÄR.



PS. Förutom snygga armband finns det små och stora halsband, läckra örhängen och massor av ringar! Och för er som gillar fjädrar har det kommit in två jättecoola halsband.

I ♥ FEATHERS

skrivet: 2011-08-14 ♥ 15:00:00
Tänkte visa upp min fina fjäderextension på lite närmare håll. Det är många som frågat var den kommer ifrån och svaret är Style by Tyra! De har fått in massa fina fjäderaccessoarer till håret och även som halsband men jag fastnade för denna lite rödbruna varianten som heter Vanessa.

Igår valde jag att försöka få till en indianlook med småflätor i håret men nästa gång ska jag nog testa med lockar. Och det är säkert jättefint att fläta in den i en stor, slarvig fläta och även att ha med den i en högt uppsatt tofs.




HAHAHAHAHA

skrivet: 2011-08-14 ♥ 12:34:00
Hahahaha, jag dör. Mrs. Montazami, I bow for you.




DJURSJUKHUSET TUR OCH RETUR

skrivet: 2011-08-14 ♥ 11:41:43
Den här morgonen har minst sagt varit helt uppochner. Attila lyckades få av sig bandaget vid halv niotiden och efter tre försök till att linda om alltihop fick vi kapitulera och ringa veterinären. Han är ju så förbannat stark och sparkas som en känguru. Så vi fick snällt åka till Skara för att linda om tassen och när vi kom hem vid elvatiden var jag helt utsvulten. Nu har vi fått i oss lite mat, Attila har somnat och Colin ligger bredvid och vaktar. Och jag ska försöka ta tag i dagen. Heja heja.




EN OLYCKA HÄNDER SÅ LÄTT

skrivet: 2011-08-13 ♥ 17:55:54
Igår fick jag hem en hund med blått bandage och jättestor plasttratt. Attila och husse hade varit ute i skogen och gått och helt plötsligt trampade Attila snett och fläkte upp en klo i baktassen. Så det var bara att åka till veterinären, lokalbedöva och operera bort hela klon. Nu ska han äta värktabletter i två dagar och få omlagt bandage varannan dag tills pulpan slutar blöda och läker ihop. Stackars liten. ♥



CHANEL: TENDRESSE

skrivet: 2011-08-13 ♥ 13:00:00
Most wanted nailpolish prefall 2011: Chanel Tendresse.


FEATHERS

skrivet: 2011-08-13 ♥ 09:40:28
Idag är det fjädrar som gäller. Och nu har jag j-vligt bråttom. Hörs sedan!



TGIF

skrivet: 2011-08-12 ♥ 15:34:29
Wiho. Äntligen fredag! Det var längesedan jag var så här sjukt trött alltså. Så nu inleder vi operation Piggna Till. Och var vilar man inte upp sig allra bäst om inte hos mamsen? Min boyfriend har nämligen flytt fältet precis så jag ska packa ner lite myskläder och filmer i en väska och bjuda in mig själv på mammamys med räksmörgåsar. Ska passa på att måla naglarna också, de är nämligen helt förstörda efter två veckors kartonglyftande.


REMINDER

skrivet: 2011-08-12 ♥ 10:00:00
Glöm inte att delta i min smyckestävling - i samband med WE STYLE! Ett presentkort värt 200 kronor lottas ut och det är jätteenkelt att vara med. Klicka HÄR för att läsa mer om tävlingen. (Allt man behöver göra är att välja ut sitt favoritsmycke på deras hemsida, skriva en kommentar i inlägget som länken tar er till och sedan är man med!)



We Style är en nyöppnad webshop med massor av snygga smycken. Den drivs utav en av mina favoritbloggerskor Evelina (och hennes pojkvän) och jag tänkte därför passa på att tipsa er om hennes underbara blogg som är fylld av pepp, positivitet, roliga idéer och fina bilder! Dessutom skriver hon på en alldeles egen skräckroman, hur coolt som helst.

SÖMNIG KVÄLL

skrivet: 2011-08-11 ♥ 19:41:40
Ikväll har allt gått på halvfart. När jag slumrade till mitt i en film insåg jag att inte ens ett sådant enkelt nöje var någon idé att slösa energi på. Så det enda rätta är väl att lägga sig i sängen. Jag har nämligen några sidor kvar i min bok och ju tidigare man går och lägger sig desto längre kan man ju läsa. Så nu ska jag fixa med det sista och förbereda inför min sista arbetsdag på sommarschemat (äntligen!) och sedan krypa ner under täcket. Chansen är dessutom stor att jag råkar kika på Sommar med Ernst från kudden. Inte fel det heller, hihi. God natt. ♥


NYA KORT

skrivet: 2011-08-11 ♥ 15:00:00
Här kommer lite bilder på mina nya kort. Håller på och arbetar för fullt här hemma. Tänkte nämligen att jag skulle pyssla undan lite papper så att lagret minskar lite. Då är det dessutom roligare att köpa nytt. Att lägga på hög blir liksom bara ångestframkallande i längden. Detta turkosfärgade papperet med rosa rosor på är förresten en av mina favoriter just nu. Så himla gulligt.






KAN INTE FÅ NOG

skrivet: 2011-08-11 ♥ 11:00:00
Stora ringar är så jäkla snyggt! Jag kan helt enkelt inte få nog. Så när jag hittade dessa godingar på H&M i veckan var jag ju bara tvungen att slå till. Bara 49.50 kr styck dessutom.







PS. Sugen på smycken? HÄR kan du tävla om ett presentkort på 200 kr i webbutiken We Style.

TRÖTTAST.NU

skrivet: 2011-08-10 ♥ 18:44:32
Jag har varit lite inaktiv här idag. Men inte för att jag inte velat blogga utan för att jag inte orkat. Jag satte nämligen igång med storstädning efter jobbet och det var väl en sådär bra idé. Är nämligen helt slut nu och funderar faktiskt på att gå och lägga mig, haha. Men jag får väl försöka hålla mig vaken en liten stund till i alla fall.

Det är inte så mycket annat som händer just nu. Jag försöker fokusera på att jobba klart denna sista schemalagda arbetsvecka och eventuellt fira helg på lördag. Men tills dess somnar jag tidigt, går upp tidigt och tjurar för att jag måste traska omkring i en fabrik när jag hade kunnat fika, pyssla, blogga, promenera eller mysa i soffan istället. Men det kommer nog att finnas tid till det också. Snart.



PS. Missa inte tävlingen i inlägget nedan.


SMYCKESTÄVLING

skrivet: 2011-08-09 ♥ 20:00:00
Nu drar vi igång min första tävling någonsin, i samarbete med WE STYLE - en alldeles nyöppnad smyckesbutik på nätet, startad av en av mina favoritbloggerskor Evelina och hennes pojkvän. På spel står ett presentkort på 200 kronor!

Hur tävlar jag? Alla som bor i något av de nordiska länderna får vara med och tävla. 1. Gå in på WE STYLEs webshop och välj ut ditt favoritsmycke. 2. Klicka tillbaks till detta inlägget, lämna en kommentar där du skriver att du vill vara med och tävla samt vilket smycke du valde som favorit. PS. Om du tipsar vidare om tävlingen får du en extra röst!

För att göra er extra sugna knåpade jag ihop ett litet collage med mina favoriter från webbutiken. Det finns massor av snyggt som jag jättegärna skulle utöka min samling med här hemma, inte minst alla nyheter som är på väg in. Men mest älskar jag nog de stela armbanden i svart och silver (längst ner i mitten). Superfina! (klicka på bilden för att navigera dig vidare till We Style)



Vinnaren dras om en vecka och priset är alltså ett presentkort på 200 kronor samt en länk i vinnarinlägget på min blogg (om du nu har en egen blogg!) Så glöm inte att fylla i dina kontaktuppgifter samt eventuell bloggadess.

LYCKA TILL!



FRUKOSTFIKA

skrivet: 2011-08-09 ♥ 09:57:15
Ledig + sovmorgon mitt i en arbetsvecka måste vara det bästa som finns. Jag ska njuta ordentligt idag för resten veckan är det ungefär bara jobb som gäller. Idag blir det frukostfika på stan. Eftermiddagens planer är fortfarande lite svävande men jag kan lova er en sak som är säker: ikväll kommer jag köra igång min första tävling här på bloggen! Jag vill inte avslöja vad som lottas ut ännu men det är riktigt snygga grejer!


EN BILD

skrivet: 2011-08-08 ♥ 20:40:48
Ikväll räcker det med en bild. Hörs imorgon.


VITT VITT VITT

skrivet: 2011-08-08 ♥ 11:00:00
Från ShabbyChic.com

PYSSEL IN PROGRESS

skrivet: 2011-08-07 ♥ 19:54:06
Nu är jag igång med pysslet. Jag har så många fina papper just nu att jag inte riktigt kan välja vilka jag ska använda, haha. Ikväll blev fyra kort klara och imorgon ska jag fortsätta med deras kuvert och eventuellt börja klippa i cupcakespapperen. Men först är det jobb som gäller så nu blir det lite soffmys innan jag ställer klockan på 05.10 och lägger huvudet på kudden.


2011.08.07

skrivet: 2011-08-07 ♥ 18:07:13
Jag har haft en riktig seg arbetsdag idag. Men nu är jag hemma, har ätit en god middag och hällt upp en stor kaffekopp för att förhoppningsvis kunna piggna till lite. Jag tänkte nämligen pyssla lite vid köksbordet ikväll. Egentligen orkar jag inte men jag har varit så sugen så länge nu att jag i alla fall ska försöka komma igång. Och sedan, när det väl ligger framme, kan man ju bara sätta sig och greja lite när som. Ja, så får det bli.


MYSKOFTOR

skrivet: 2011-08-07 ♥ 11:00:00
Åh, vad jag längtar till hösten. Det finns inget härligare än att gömma sig i en stor myskofta, dra på sig ett par stickade strumpor och gosa ner sig i soffan alltså. Eller så hoppar man i ett par snygga kängor, slänger en halsduk över axlarna och går ut och sparkar i löven. Lycka! ♥

Only, Vila, Rut mfl, Vila

I DETTA ÖGONBLICK

skrivet: 2011-08-06 ♥ 20:11:58
Vi ligger i varsin soffa och latar oss. Magen är mätt och filmen är slut. Jisses, vad Undergången är bra. Ni som inte har sett den - gör det! Fantastiskt foto och genialiskt skådespeleri. Det är nästan så att jag sätter på den igen alltså. Mästerverket!


SOUTH BEACH PINK

skrivet: 2011-08-06 ♥ 15:20:00
Helgens nagellack: South Beach Pink från Mavala. Knallig tuggummirosa, lagom sommarfräscht och skitsnyggt till min korallfärgade klänning som jag hade på mig igår. Colorblocking ftw!


LAST FRIDAY NIGHT

skrivet: 2011-08-06 ♥ 13:56:25
Det är lite segt här hemma idag. Men det gör ingenting för vi hade jätteroligt igår. Synd bara att själva "festivalen" vi var på blev lite av en flopp. Men med rätt sällskap gör det ingenting om allt runtomkring är boring, hihi. Något som inte är lika roligt är blåsorna på mina trampdynor. En timmas promenad i skorna på bilden nedan är ingenting jag rekommenderar.


Nu ska vi åka till affären och köpa tacos och lördagsgodis. Vi har nämligen en inbokad filmkväll framför oss. Först ska vi se på Undergången och sedan blir det tv-serien Walking Dead. Mys!

GOING OUT

skrivet: 2011-08-05 ♥ 17:15:26
Hej hopp! Nu är jag på väg ut. Och jag kan avslöja att eftersom jag inte fixat iordning mig ordentligt på mer än en vecka är jag nu uppklädd till tänderna! Haha. På jobbet går jag omkring i vita pyjamaskläder med mössa och det är ingen idé att ens tänka på att sminka sig eftersom man blir svettig så fort man rör sig. Så nu var det extra kul att botanisera i badrummet. Jag hade ju nästan glömt bort hur man målar mascara för guds skull!


TGIF

skrivet: 2011-08-05 ♥ 11:00:00
Äntligen fredag! När ni läser detta lunkar jag omkring på jobbet i värmen men får snart stämpla ut och åka hem och duscha. Sedan ska jag ta mig en liten tupplur så jag orkar med utekvällen. Vi är ett gäng som ska ut och äta god mat och ha lite extra fredagsroligt. Can't wait! Men självklart bloggar jag innan jag sticker - så kika in igen. :)

Från ShabbyChic.com

UTLÄST

skrivet: 2011-08-04 ♥ 18:06:23
Finally. I eftermiddags läste jag ut min senaste tegelsten Hitler - Stalins hemliga dossier. Det är alltså ett direktkopierat dokument som ryssarna sammanställde till Stalin 1948-49 (om jag nu inte minns fel). Boken var helt okej men lite jobbig att läsa eftersom översättarna lagt in fotnoter överallt (tror jag nämnt det i bloggen förut) för att tillägga, korrigera eller bara spekulera. Och att läsa en text och sedan hoppa ner till sidans slut och läsa ett litet inlägg och sedan gå tillbaks till originaltexten flera hundra gånger blir ganska stimmigt. Men annars är jag helt klart nöjd med boken.

Nu ska jag börja läsa Oskuldens museum av Orhan Pamuk. Jag älskar hans böcker och dessutom skadar det inte med en paus från världskrig och död.



HEAVENLY BED

skrivet: 2011-08-04 ♥ 15:00:00
Här skulle jag sova gott


PANDURO

skrivet: 2011-08-04 ♥ 10:00:00
Jag köpte på mig lite papper igår. Kunde inte motstå de söta motiven med blommor och cupcakes. Inte för att jag har tid att pyssla just nu men om två veckor är mitt sommarschema på jobbet slut och då får jag förhoppningsvis lite tid över!





MATVRAK

skrivet: 2011-08-03 ♥ 22:03:00
Vi har blivit två matvrak här hemma. Vi gottar oss i allt möjligt på kvällarna och just idag blev det smörgåsar med min egengjorda saltgurka som blev SKITGOD! Sedan smällde vi i oss lite glass till efterrätt. Mums. Egentligen gillar jag inte att äta för mycket för sent eftersom det kan vara svårt att sova när magen är så full men what the heck - det är ju gott! ;)





NEW DRESS

skrivet: 2011-08-03 ♥ 20:16:53
Kolla in min nya klänning som kom på posten idag. Jag älskar färgen och draperingen över bysten, så himla fint. Jag har provat den tillsammans med skorna jag hade tänkt ha till och det blev perfekt. Nu ska jag bara välja ut ett snyggt nagellack och hitta passande väska och sedan är jag good to go på fredag!


SHABBYINSPO

skrivet: 2011-08-03 ♥ 10:00:00









Inspirationsbilder från shabby chic-"uppfinnaren" Rachel Ashwells hemsida ShabbyChic.com. Så sjukt vackert och mysigt. Ge mig ett hus så jag kan få sätta igång!

BUTTERFLY

skrivet: 2011-08-02 ♥ 20:22:35
Det här med att jobba på fabrik tär på mig. Men jag ångrar inte att jag tackade ja till jobbet. För jag har lärt mig tre viktiga saker; 1. jag ska INTE jobba på fabrik i framtiden, 2. jag ska inte satsa på kroppsarbete och 3. jag ska helst inte jobba "längst ned" i kedjan (obs! jag menar ingenting illa om er som gör det för det är den allra viktigaste positionen som finns, utan arbetarna blir det ju liksom ingen produkt över huvud taget men det är helt enkelt inte min grej!). Jag känner mig som en liten larv i en puppa som vill klättra ut och flyga iväg och göra något annat där man upplever arbetsglädje och utvecklas. Och med den vetskapen tänkte jag nu krypa ner en alldeles renbäddad säng, läsa i min bok och fortsätta hoppas på att bli antagen till universitetet. Sju schemalagda dagar kvar. Hang in there, Sara.


2011.08.02

skrivet: 2011-08-02 ♥ 14:52:53
Äntligen! Det är alltid lika härligt att stämpla ut från jobbet, byta om och cykla hem. Idag ska jag gå hem till mami och duscha min hund (hon har ett så bra badrum för ändamålet). Egentligen orkar jag inte men han blev så smutsig igår när vi badade i sjön så jag bara måste. Men direkt när jag kommit hem och tagit en dusch så blir det soffmys för hela slanten! Och kanske en kantrellsmörgås på det?



MOBILBLOGG - Hej på er. Det har varit dåli...

skrivet: 2011-08-01 ♥ 20:20:50

img_7672 (MMS)

MOBILBLOGG - Hej på er. Det har varit dåligt med uppdateringar här idag - jag vet - men jag har inte hunnit. Efter jobbet gick vi till vattnet med hundarna och badade och direkt när vi kommit hem och duschat stack vi till en kompis och grillade kyckling. Nu är jag proppmätt och ligger i sängen och myser. Jag ska upp tidigt och jobba imorgon igen och eftersom jag är helt slut är det nog en rätt bra idé att sova. Så nu säger vi god natt och hörs imorgon tycker jag.







ForHair.se

Bling Skal