HEJ DÅ, SOMMAREN

skrivet: 2011-05-31 ♥ 13:18:43
Nu ska jag snart snöra på mig skorna och cykla till jobbet. Och det känns verkligen hemskt med tanke på det underbara vädret. Jag har suttit på balkongen och läst och ätit jordgubbar och frukt hela förmiddagen (och äntligen fått tillbaks lite färg i mitt bleka ansikte). Och nu hoppas jag på färre regndagar och fler soltimmar resten av sommarmånaderna så man kan passa på att njuta lite av sommarlovet, eller vad säger ni? :)

Men just idag får jag lov att säga hej då till sommaren och ställa mig inne i en fabrik och lyfta kartonger till klockan 22.00 istället. Men vad vore livet utan pengar? ;)





PS. Jag vet att bloggen får lida lite när jag jobbar och att det kanske inte blir de mest intressanta inläggen men hoppas att ni har överseende. ♥

SVENSKA JORDGUBBAR

skrivet: 2011-05-31 ♥ 10:09:38
För det första: det här är inte min dag. Datorn hänger sig och verkar helt konstig, jag har fått torka upp en hel mugg te från golvet, Colin har skällt och kaffet var slut. Så jag tog cykeln till affären för att försöka vända min otur och köpte ett nytt kaffepaket, massa frukt och SVENSKA JORDGUBBAR! Wiiiee. Äntligen har de kommit. Så nu ska jag skära en liten frukt/bärsallad och sätta mig på balkongen för det är 25 grader i skuggan och alldeles underbart!




MOBIlBLOGG - Jag har landat i soffan efter...

skrivet: 2011-05-30 ♥ 22:31:22

img_6207 (MMS)

MOBIlBLOGG - Jag har landat i soffan efter en riktigt dåsig jobbdag. Jag har säkert lyft typ 5-6 ton så nu ska jag vila ryggen innan det dags igen imorgon. Och eftersom jag slutade 22.00 tänkte jag passa på att kika på Project Runway som gick på trean tidigare ikväll och försöka varva ner. Och sedan ska det sovas!


2011.05.30

skrivet: 2011-05-30 ♥ 13:03:52
Hej bloggen. Idag är det min första riktiga sommarlovsmåndag och jag har suttit vid köksbordet och raderat bilder. När jag blev uppsagd och arbetsbefriad vid årsskiftet hade jag två projekt planerade; det ena var att måla om alla vardagsrumsmöbler vita (check!) och det andra var att sortera vårt enorma bildarkiv och sedan framkalla godbitarna. Det sistnämnda är ju rätt så tråkigt så jag har inte fått tummen ur förrän idag, nästan sex månader senare. Men vad gör det? Nu har jag i alla fall klickat mig fram till sommaren 2008 (sade ju att det var enormt!) och tycker att det räcker så för idag. För nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sticka iväg till jobbet. Buhu.

PS. Måste köpa MASSA fotoalbum.

Hundra år sedan:




MIDDAG & PAJ

skrivet: 2011-05-29 ♥ 20:27:53
Oj oj oj. Gissa vem som är proppmätt! Vi bestämde oss för att bjuda våra mammor på mors dag-middag tidigare i veckan så nu har vi suttit i köket och mumsat sedan klockan 17.00. Först bjöd vi på lasagnetti med en god sallad till och därefter bryggde vi en hel kanna kaffe och serverade blåbärspaj med äkta vaniljsås. Så jädrans gott det var! Det är vid sådana här tillfällen som man önskar att det fanns en extra magsäck att klicka fast någonstans som man sedan bara kunde ta bort och tömma. Haha.

Nu har mammorna gått hem till sig och vi sitter i soffan och myser till Morden i Midsomer. Imorgon börjar en ny vecka och jag ska starta ett litet projekt. Men mer om det imorgon!








MATTES DAG

skrivet: 2011-05-29 ♥ 10:02:09
God morgon alla mammor och mattar. Jag har haft en alldeles perfekt morgon med stor mysfrukost, kaffe och mors dagpresent. Nej, jag har inga barn men jag har två snälla, små hundar och det tycker jag är ett rejält mammajobb det med så klart jag ska firas! Detta året fick jag en superfin (och välbehövlig) berlock från Thomas Sabo. Så nu hoppas vi på tur resten av livet samtidigt som armbandet blev fullt. Hihi.






FINAL & TACOS

skrivet: 2011-05-28 ♥ 18:26:08
Äntligen kväll! Vi har städat och planterat hela eftermiddag och nu ska vi äntligen sticka iväg till en vän och titta på Champions Leaguefinalen och äta tacos. Det ska bli superkul. Jimmy (som vi ska till) har nämligen en projektor och en megastor vägg att projicera tv-bilden på. Spelarna blir nästan lika stora som i verkligheten. Nu ska jag bara välja en bekväm och fin outfit som passar till både tacos, fotboll och bortgång. Inte det lättaste men jag ska nog hitta något längst inne i garderoben. Förhoppningsvis.


SOFT KITTY

skrivet: 2011-05-28 ♥ 12:30:00
Okej, så vem har snyggaste tishan i stan? Tror det är jag! (För er som inte ser på The Big Bang Theory - gör det.) Jag hittade den på twear.se och lyckades blinka med ögonfransarna så pass att min boyfriend beställde den till mig. Det finns massa andra TBBT-tröjor där så ni äkta fans - surfa dit vettja!


FRUKOST MED TÄNDA LJUS

skrivet: 2011-05-28 ♥ 10:04:13
Jag har blivit så hemskt morgontrött. Förut brukade jag vara pigg vid sjutiden men nu känns det som att jag skulle kunna sova ända till tio. Fast när det är lördag gör det ingenting att man ligger kvar en stund extra i sängen. Speciellt inte när ens andra hälft fixar frukost med tända ljus. ♥









Idag ska jag köpa blommor och göra iordning min entré, plantera smultronplantor, gå en promenad och bara ta det lugnt. Men först en dusch och lite smink så jag piggnar till!

SMÅ LJUS

skrivet: 2011-05-27 ♥ 18:33:13
Nu har vi äntligen städat klart för idag. Så himla skönt! Vi hann dock inte med att moppa golven eller städa i badrummet/tvättstugan så det får vi fortsätta med imorgon istället. Nu ska vi nämligen har lite pojkvän/flickvänstid med varandra, äta god mat och mysa i soffan. Det är vi lätt värda efter denna regniga fredag!








ANDEN I KRUKAN: UPPDATERING 2

skrivet: 2011-05-27 ♥ 16:39:28
Plötsligt händer det. Jag och mami hade planerat en shoppingrunda på stan i förmiddags och när vi kom och gick över torget fick vi syn på - inga mindre än - de små andungarna! Det var bara tre stycken kvar av totalt nio (förmodligen har måsarna varit i farten) men gud så söta de var. Och de var totalt orädda för människor för de kom rakt fram till mig, nafsade på min Miu Miu-väska (det gjorde såklart ingenting!) och bet mig i fingertopparna. Jag kunde till och med klappa dem en smula. Så mysigt.

Tråkigt nog hade jag bara iPhonen att fotografera med men det blev ju rätt så bra bilder ändå. Och en liten film. Varsågoda. :)

















Annars idag? Vi storstädar! Så nu ska jag återgå till just det. Hör av mig lite senare igen!

SOMMARLOV!

skrivet: 2011-05-26 ♥ 09:29:01
Nu tar jag sommarlov! Wiiieee! Tentan gick strålande. Jag lämnade till och med in den en halvtimma för tidigt och då hade jag suttit och läst igenom den i lugn och ro en ganska lång stund. Så nu det känns verkligen hur skönt som helst! Nu ska jag (förutom att jobba) ta det lugnt, mysa, vara spontan och bara njuta av ledigheten tills allvaret kör igång till hösten. КАК ХОРОШО!



PS. Nu sticker jag hem till mami och firar med god mat och soffmys. ♥

IDAG SMÄLLER DET

skrivet: 2011-05-26 ♥ 09:26:46
Nu är den här. Tentadagen. Jag har inte läst på överdrivet mycket. Varför? Jag har haft noll inspiration och motivation och vet ni vad? Det är jävligt svårt att veta hur man ska öva när man läser på distans. Och jag har ingen som kan förhöra mig för det är ingen som kan tyda de kyrilliska bokstäverna. MEN det känns bra ändå. Så klockan 15.00 sätter jag mig vid datorn med alla sinnen på topp i två och en halv timma och sedan tar jag sommarlov. Wiiiee.

Men först ska vi gå och titta på en lägenhet med uteplats, carport och tvättmaskin. Den är förmodligen för liten (vi har tittat på en liknande förut) men kika kan man ju alltid göra.


ANTIKSILVER

skrivet: 2011-05-25 ♥ 20:22:38
Antiksilver och vitt är så vackert tillsammans tycker jag. Och häromsistens hittade jag faktiskt två nya antiksilvriga föremål till mitt hem - en ljuslykta och en ljusstake. Just nu har jag placerat dem på min ljusbricka där jag har blandat massa olika ljuslyktor av samma material. Ska försöka ta en bra bild en kväll när alla är tända!







Ljuslyktan kommer från Lisbeth Dahl. Staken står ingenting på.

MINA FAVORITER

skrivet: 2011-05-25 ♥ 14:07:02
Nu måste jag ta en paus. Min hjärna är helt tom för tillfället. Egentligen borde jag ta en promenad för att få lite ny energi men det blåser så in i norden att jag inte vet om jag vågar mig ut... ;)

Hursomhelst, idag lyxar jag till det med mina favoriter - räksallad från Mellbygatans Delikatesser, jordgubbar och hasselnötskaffe i mina dyraste muggar. Allt för att inte säcka ihop mitt i studierna. Det är konstigt det där med belöning. Man ska ha belöning innan något bara för att det är så jobbigt att ta sig dit och sedan ska man ha belöning efteråt också, bara för att man klarade av det. Men inte mig emot. Ju mer belöning desto bättre. :)




ДОБРОЕ УТРО!

skrivet: 2011-05-25 ♥ 09:38:04
God morgon. Jag vaknar (sakta men säkert) till här vid köksbordet. Har precis tryckt i mig en alldeles för stor tallrik fil och vetepuffar och nu är tanken att jag ska sätta igång med ryskan igen. Tentan är imorgon och jag känner mig lagom förberedd men det skadar ju inte att bli ännu vassare. Så idag ska jag öva på att skriva en fri text. Tentorna brukar alltid sluta med ett sådant moment och det är min svagaste länk.

Övrigt idag: det är iskallt ute, det blåser storm, jag behöver städa SO BAD och jag får min slutlön från mitt förra jobb - tack för förmögenheten! (italienresa & macdator: check!).








2011.05.24

skrivet: 2011-05-24 ♥ 16:10:19
Hej, bloggen. Jag har inte riktigt känt mig på topphumör idag och därför varit lite frånvarande. Det är ingenting speciellt utan jag känner mig bara lite hängig och trött som man kan göra ibland. Så jag har försökt använda den lilla energin jag har till att studera. Och jag har faktiskt fått förvånansvärt mycket gjort idag. Nu ska jag göra klart två papper med uppgifter, ta en dusch och sedan gå en promenad hem till mami och mysa lite. Tror jag behöver det ikväll.

Dagens bästa: syrénbuketten från min babe! ♥






TENTASNACKS

skrivet: 2011-05-23 ♥ 16:19:51
Nu har jag laddat upp. Godis, frukt och en laddad kaffebryggare kan lätt behövas i mängder när man ska tentaplugga. Och speciellt när det gäller mig som inte studerat på flera dagar. Nästan veckor. Så nu ska det läsas, översättas och böjas ord som aldrig förr. Vem vill ha ett tråkigt G på betygspapperet när man kan (och brukar) få ett VG? ;)




DAGENS OUTFIT GONE WRONG

skrivet: 2011-05-23 ♥ 14:00:00
Jag älskar min pojkvän men det finns en sak som han inte duger till: att fotografera mig. Det spelar ingen roll hur många bilder han tar; antingen blundar jag eller så är vinkeln inte till min fördel. Det verkar dessutom som att han inte själv ser att det blir fult. Idag bad jag honom att ta en bild på mig när vi hade parkerat bilen. Så här blev resultatet:





Jacka: VILA - Tisha: H&M - Chinos: Gina Tricot - Skor: Converse - Väska: Miu Miu

ANDEN I KRUKAN: UPPDATERING

skrivet: 2011-05-23 ♥ 12:04:03
Gissa vad som har hänt nu!



Jag letade förgäves efter de små men de har antingen flyttat eller lämnat boet för en morgonpromenad. Utlovar bilder på dunbollarna så fort jag sett dem!

MY PRECIOUS

skrivet: 2011-05-22 ♥ 16:00:00
Åh, my precious! Jag har köpt en ny ring och jag kan inte sluta titta på den, så vacker är den. Och den sitter perfekt på högerhandens långfinger, precis där jag villa ha den. Jag har ju alltid en silverring på högra ringfingret som jag inte kan vara utan men ibland känns det lite ensamt med bara en ring. Så nu har den äntligen fått en kompis!

890 kronor, från Thomas Sabo.




2011.05.22

skrivet: 2011-05-22 ♥ 12:45:42
Nu är jag vaken. Eller, jag har varit uppe länge men piggnade inte till förrän nu. Det blev nog lite för mycket skumpa igår... men kul hade vi! Så jag har inte gjort en enda vettig sak idag förutom att titta på Vampire Diaries i soffan, ätit mat och tagit en dusch. Men nu är det färdigvilat. Klockan 14.30 ska jag stämpla in på jobbet och slutar inte förrän 23.00. Och min sista timma i frihet ska inte spenderas på ryggen så nu ska jag plocka fram dammsugaren och fixa iordning lite här hemma. Imorgon går jag in i tentadvala och då måste det vara rent och fint här hemma. Så det så.



- Just nu på balkongen. Det är mulet och grått men ändå skönt i luften på något konstigt sätt.

PARTY NIGHT

skrivet: 2011-05-21 ♥ 18:29:14
Gissa vad jag har gjort i eftermiddag? Sovit! Haha. Antingen har jag blivit en liten slacker eller så har jag jobbat alldeles för mycket denna veckan. Men skit i det. Nu är jag vaken och har fixat till mig lite och ska alldeles strax ge mig iväg till grabbarna för att spela Buzz och dricka champagne (jag/vi ska fira en liten grej så därför tänkte jag bjuda allihop)! Nu ska vi promenera iväg. Ha en bra kväll allihop!

- Och om världen skulle gå under: I love you! ♥


PROMENAD

skrivet: 2011-05-21 ♥ 09:30:28
Nu ska jag ta en promenad till stan. Och jag håller alla tummar och tår för att det inte ska börja ösregna, himlen är nämligen väldigt mörk. Men enligt väderrapporten ska det vara uppehåll så jag chansar. Idag ska jag fylla på badrumsskåpet en aning (nästan allt är slut), hämta ett vackert smycke och lite annat smått och gott. Så vi hörs lite senare igen. Hoppas ni får en bra lördag allihop och att världen inte går under! ;) Puss. ♥


NINA

skrivet: 2011-05-20 ♥ 18:24:22
Hur fucking gorgeous får man vara?! Jag hamnade på NinaDobrev.net av en slump och har suttit som klistrad och tittat på bild efter bild. Hur snygg är människan egentligen? Och inte nog med det. Hon får hänga på Paul Wesleys och Ian Somerhalders vältränade axlar varje dag OCH får betalt för det. Någon måtta av rättvisa i världen får det väl vara?! ;)

PS. För er som inte vet så spelar Nina Dobrev Elena och Katherine i Vampire Diaries som för övrigt är det bästa på tv just nu.


WHITE COLLAR GOES BLUE COLLAR

skrivet: 2011-05-20 ♥ 11:11:34
Okej, nu ska jag tala om vad det är för ett "äventyr" jag fixat med de två senaste veckorna. Egentligen är det inget äventyr men det kändes lätt som ett första dagen. Jag har nämligen fått ett jobb! Och inte vilket jobb som helst; jag som suttit på kontor i fyra år, åkt på tjänsteresor i första klass och somnat under otaliga möten har blivit en riktig arbetare! Haha. Och no offense nu men jag är ju inte alls van vid att jobba med kroppen och att svettas för att få min lön men nu har jag klarat av fem dagar på det nya stället och det går galant!

Så vad jobbar jag med då? Jag vill inte avslöja var jag jobbar i bloggen eftersom jag vill hålla en distans mellan den och mitt arbete. Vissa företag gillar ju inte när man skriver om dem hur som helst och jag kan absolut hålla med. Men jag kan tala om att jag lyfter cirka 2 ton i form av kartonger om dagen. Det är jobbigt, ganska slitigt och enformigt men hittills trivs jag bra. Och om jag har tur får jag massa jobbdagar nu i sommar så jag kan tjäna ihop lite extrapengar innan studierna drar igång. Så nu vet ni!

Här får ni ett litet bevis på att jag slitit som ett djur:


MYSMORGON

skrivet: 2011-05-20 ♥ 09:15:25
God morgon! Idag har jag strosat omkring i mina nya mysshorts som är luddigt mjuka på insidan och mysgråa på utsidan. Köpte dem i Ullared (av alla ställen) förra veckan. De är något för stora men det är väl det som är grejen med myskläder? Hursomhelst, jag gick upp för en timma sedan och har hunnit med morgonkaffet, en skål med fil och jordgubbar och att svära några ramsor åt dator och iPhone som motarbetar mig något fruktansvärt idag. Så nu skiter jag i tekniken och går till spåret med min vovvsing. Sedan blir det ryska för hela slanten!


NINA KANIN

skrivet: 2011-05-19 ♥ 21:00:00
Säg hej till Nina Kanin. Visst är hon söt? Det är min mamma som varit i farten igen. Hon skulle säkert kunna virka en hel brudklänning om hon ville. Men just nu är det kaniner som gäller och jag älskar dem! Så idag när jag hälsade på henne fick jag en i present. Jag har inte riktigt bestämt var hon ska få sitta än men så länge trivs hon ganska bra bredvid min fina stapel med olästa böcker (den översta har jag läst men den får ligga där bara för att den är så bra!).

Kaninen finns även med röda kläder. Om ni blir sugna på en kan ni beställa en genom mitt kommentarsfält så lotsar jag er vidare.






HELT PLÖTSLIGT KVÄLL

skrivet: 2011-05-19 ♥ 19:15:36
Den här dagen försvann ju totalt. Jag har inte gjort ett endaste litet dugg förutom gått en liten promenad till mami. När jag hem sov jag en stund i soffan, åt mat och tittade på Vampire Diaries. Det var ju inte riktigt meningen men förmodligen behövde jag vila så jag får väl acceptera att åtta timmar har gått åt till ingenting.

Nu tänkte jag faktiskt fortsätta ta det lite lugnt och umgås med min pojkvän innan han går och lägger sig. Vi har knappt sett varann på hela veckan. Och möjligtvis, om jag orkar, börjar jag lite med ryskan om några timmar. Typ kollar över vad jag ska läsa imorgon och så. För då ska det bannemej studeras!

PS. Jordgubbar och vaniljglass är gott.






SPAMORGON

skrivet: 2011-05-19 ♥ 11:38:50
Jag tog en riktig sovmorgon idag och det var verkligen superskönt. MEN varje gång jag sover för länge får jag sådan fruktansvärd huvudvärk. Så det har gått rätt så långsamt här hemma idag. Och när jag inte hade piggnat till efter frukost och kaffe bestämde jag mig för att ha en liten spamorgon. Jag känner mig nämligen rätt sliten efter tre dagars hemligt äventyr. Så jag tog ett bad med en ansiktsmask, rakade benen, peelade ansiktet och sedan smörjade jag in hela mig med bus-lotion, fixade lite med fossingarna, lade i en hårinpackning och lite färg på bryn och fransar. Så jäkla skönt! Nu har jag bara inpackningen kvar som ska sköljas ur och sedan ska jag smörka in ansiktet och gå på promenad med min hund. Och när jag kommer hem är min förhoppning att jag orkar studera lite. För Gud vet att det behövs...




NAIL ENVY

skrivet: 2011-05-18 ♥ 16:00:00
Ni som följer min blogg har kanske märkt att det inte varit så många nagelbilder på sistone. Och det beror på att mina naglar helt plötsligt började gå av en efter en för ett litet tag sedan. Så jag bestämde mig för att köpa nagelstärkare för någon vecka sedan och använder därför ingenting nagellack just nu.

Nagelstärkaren jag använder heter Nail Envy och kommer från OPI. De har ett flertal olika stärkare och just denna (med orange förpackning) motverkar sköra naglar som lätt skivar sig. Jag har använt den flera gånger förut och den fungerar verkligen superbra! Och efter man är klar med själva kuren kan man använda den som underlack tills den är slut.

Hur går det till? Man gör sin manikyr som vanligt; polerar, filar och mjukar upp nagelbanden. Sedan applicerar man nagelstärkaren som ett vanligt nagellack. Jag brukar ta två lager första dagen men det behövs egentligen inte. Sedan kan man applicera ett lager varannan dag under en veckas tid. Därefter tar man bort lacket med en mild remover och börjar om på nytt och fortsätter så tills naglarna har blivit starka och fina igen. Lätt som en plätt alltså!




STRAWBERRY WEDNESDAY

skrivet: 2011-05-18 ♥ 12:31:28
Jag har nyss kommit hem från en runda på torget med mami. Först var jag på rutinkontroll hos tandläkaren (gick strålande!) och sedan gick vi till grönsakshandlaren och köpte massa närodlade godsaker. Jag älskar att handla på torget för där är alla råvaror så fina och fräscha. Fick såklart med mig en låda jordgubbar också så dem sitter jag mumsar på just nu efter min knäckebrödslunch. De är riktigt söta faktiskt!

Nu ska jag fixa lite i köket innan jag åker iväg på den där lilla äventyrsgrejen som jag nämnde förra veckan och lovade att avslöja på fredag. Så jag håller mitt ord och hoppas att ni inte tycker att bloggen blir för tråkig medan jag är borta. Ska tidsinställa ett litet inlägg som kommer upp i eftermiddag i alla fall!




KALABRIEN

skrivet: 2011-05-17 ♥ 16:00:00
Vi har varit i full gång med reseplanering ett tag nu. Och efter mycket kikande i Solresors kataloger har vi kommit fram till att det förmodligen blir Kalabrien (eller Calabria som det heter i Italien). Det är en region som ligger i syditalien, typ "tån"på stöveln om man nu kan beskriva det så. Regionen är mycket bergig och kustremsorna mycket vackra. Och överallt finns små italienska byar med egengjord glass, söta uteserveringar och pittoreska smågator. Dessutom erbjuder Solresor dagsutflykter till Sicilien, Trombea, Eoliska öarna (finns med på världsarvslistan) och vulkanen Stromboli.

Ett litet problem bara: Vi kan inte boka förrän jag vet om jag kommer in på universitet i höst. Högsäsongen sträcker sig bara till typ september. Så skynda er lite, högskolefolk!












TACK, SNÄLLA!

skrivet: 2011-05-17 ♥ 10:52:15
Tråkig tisdag, regn, zombieansikte, huvudvärk... ja, ni fattar kanske vilket humör jag varit på hittills idag. MEN så läste jag mina kommentarer och fick syn på en som jag gillade speciellt mycket. Kommentaren är skriven av Gusto som varken lämnat mailadress eller bloggadress så jag får helt enkelt svara här och hoppas på att han ser det - TUSEN TACK för din kommentar! Den förgyllde verkligen min gråa tisdag och helt plötsligt är jag på bra humör igen. Återigen, tusen tack! ♥



För er som missat vad det är Gusto kommenterar: klicka här.

2011.05.17

skrivet: 2011-05-17 ♥ 08:23:00
Det är den sjuttonde maj och jag har vaknat upp med huvudvärken from hell. Och dessutom är hela lägenheten iskall. Så här sitter jag i min OnePiece och myser vid köksbordet och har precis petat i mig lite frukost. Problemet när man fryser och har ont i huvudet är dock att man inte direkt känner för att studera. Så innan jag sätter igång med dagen ska jag dricka lite kaffe och bläddra igenom nya ELLE som låg i brevlådan igår och fixa iordning naglarna. Tror till och med att jag flyttar in till soffan. Det är ju tisdag så all form av lyx är tillåten!








PUNCH-IN-THE-FACE-MÅNDAG

skrivet: 2011-05-16 ♥ 09:20:51
Idag är det måndag och allt är som det ska; lite halvstressigt, ångestaktigt och lagom sömnigt. Jag har dissat mina studier ett tag men har nu, till min förskräckelse, upptäckt att jag ska skriva tenta NÄSTA VECKA. Det kom absolut inte som någon överraskning eftersom jag visste att kursen skulle vara slut vecka 22 men jag hade nog förträngt att det var så snart. Så vad gäller från och med nu och tre dagar framåt? All work and no play!

Denna veckan hade jag dessutom tänkt att komma igång lite lätt med träningen igen. Jag har inte varit på gymmet på tre veckor på grund av min sega förkylning och hosta. Jag är fortfarande inte helt frisk men om jag tar det lugnt ska det nog gå bra.




WHITE ROSES

skrivet: 2011-05-15 ♥ 14:58:37
Varför älskar jag söndagar?

♥ Framdukad frukost efter sovmorgon ♥ Uppsatt hår ♥ Myspromenad med hundarna ♥ Tacosrester ♥
♥ Soffläge ♥ Solsken ♥ Fika med familjen ♥ Rosor på vardagsrumsbordet ♥ Myskläder ♥ Bio ♥




EUROVISION SONG CONTEST

skrivet: 2011-05-15 ♥ 10:38:05
Oj oj oj, vad spännande det var igår! Jag trodde faktiskt inte att Eric Saade skulle komma så högt i toppen som han gjorde. Riktigt kul för honom och han gjorde verkligen ett bra jobb ifrån sig på scenen. Men vinnaren var jag inte riktigt beredd på. Låten är ju jättefin men kanske något anonym. Fast hellre Azerbajdzjan än Georgien! Hur kunde deras låt få så många poäng?! Den var ju lätt kvällens kalkon. Usch och fy.

Här kommer min topp fem:

5. Tyskland - Lena med Taken by a stranger


4. Ukraina
- Mika Newton med Angel


3. Finland - Paradise Oskar med Da da dam


2. Sverige - Eric Saade med Popular


1. Irland - Jedward med Lipstick


Och kvällens sämsta:


Vad tyckte ni om finalen?

TV-KVÄLL

skrivet: 2011-05-14 ♥ 19:56:27
Vad händer hemma hos oss ikväll? Jo, vi har precis proppat i oss tacos och ligger nu i varsin soffa och vilar magarna. Hihi. Och alldeles strax ska vi plocka fram chips och popcorn och ha världens tv-kväll. Först, klockan åtta, blir det Är du smartare än en femteklassare? och efter det blir det Eurovisionfest. Jag har tvingat N att sätta poäng på låtarna med mig så det ska bli lite extra kul. Min favorit hittills är Irlands bidrag Lipstick med tvillingarna Jedward men jag har inte hört "the big five" än så det kanske ändras (tror inte det dock). Vilken låt tror ni vinner ikväll?


BORN THIS WAY

skrivet: 2011-05-14 ♥ 16:17:36
Jag är helt blown away. Och speechless. Vilken jävla konsert! Alltså, hatten av till Lady Gaga. Vilken kvinna! Och vilken röst! Ni som inte tror mig kan kolla på följande klipp: (Tack för titten, SVT!)



Och bara för att jag inte vill vara sämst gjorde jag en liten tribute till fröken Gaga. Okej, jag fick minnesförlust mitt i refrängen och är dödligt förkyld men what the hell, varsågoda:



En lite sämre version för er som inte kan se avi-filen:


IPHONESKAL

skrivet: 2011-05-14 ♥ 09:00:59
Jag gillar verkligen mina nya iPhoneskal. Egentligen skulle jag bara köpt ett men jag kunde inte bestämma mig och eftersom jag hade lovat mig själv en spenderardag fick det bli båda. Det rosa är en sådan modell som man stänger runt hela telefonen och är inte alls så ljus som det ser ut på bilderna utan mer prinsessrosa. Och det svarta är också jättesnyggt när man bara vill ha något enkelt fast ändå lite roligare. Nu har jag ett genomskinligt, ett vitt, ett rosa och ett svart. Så med andra ord - nu klarar jag och iPhone oss ett tag.












DAGENS BÄSTA

skrivet: 2011-05-13 ♥ 22:05:28
Jag har haft allt annat än otur denna fredag den trettonde maj tvåtusenelva. Vår lilla road trip blev riktigt lyckad och vi har haft mysig kvalitetstid hela dagen. Hur skönt som helst med tanke på gårdagen. Och tack vare den lät mig mig själv gå lite wild and crazy i varuhuset och unna mig lite extra onödigheter bara för att jag är så stolt över mig själv. Förutom massa bra-att-ha-grejer hittade jag en hel del andra godbitar; iPhoneskal i rosa och svart, en söt bricka, träningsredskap till händerna (har knappt ingen styrka i dem), lite pysselgrejer och några vackra krukor till balkongen. Men favoriten måste vara Vampire Diaries säsong 1 på DVD! Har ju bara sett de avsnitten en gång var så när jag tittat klart på säsong 2 (har två avsnitt kvar) ska jag börja om från början. Wiiieee!

PS. Imorgon kommer lite fler bilder på iPhoneskalen och lite annat smått och gott. Nu är jag alldeles för trött och ska som vanligt upp tidigt imorgon. Så nu ska vi titta klart på nya Harry Potter-filmen och sedan blir det sängen för min del! Hörs imorgon.













ROADTRIP

skrivet: 2011-05-13 ♥ 08:58:05
God morgon! Idag är jag och boyfriend lediga och har passat på att planera in en liten roadtrip till ett riktigt stort varuhus. Så nu är kontot laddat, fikaväskan packad och skönaste skorna framplockade ur garderoben. Vi har tre timmars bilresa framför oss så det blir kanske en liten hälsning på vägen dit och på vägen hem.

Ha en fin fredag allihop! ♥


BRING IT ON

skrivet: 2011-05-12 ♥ 21:04:05
Det har varit lite tomt här sedan igår. Jag hade nämligen ett par jobbiga timmar att ta mig igenom men nu är jag ute på andra sidan och kan, för första gången på länge, slappna av. Jag är bara tjugofyra år men har redan gått igenom mer än de flesta kanske gör under ett helt liv och bara förra året var som en samlingsperiod för all skit i världen. Men nu har jag inga fler mörka moln efter mig. Nu har jag kommit ut ur tunneln. Nu kan jag skratta och le igen utan att behöva oroa mig för morgondagen. Och vet ni vad? - what doesn't kill you makes you stronger. Faktiskt! Erfarenheter kan suga ibland men när man väl uthärdat dem och kan stoppa dem i livsryggsäcken känns det ganska skönt trots allt. Och just ikväll känner jag mig verkligen som superwoman. Bring it on. Whatever it is, I can take it!

Så vad gör superwoman ikväll?
Firar livet och glädjen i soffan med Eurovision och ansiktsmask. Nu återgår vi till det normala. Resten av det här året ska bli jävligt bra. ♥

FEMME DE CIRQUE

skrivet: 2011-05-11 ♥ 14:00:00
OPI lanserar, förutom sommarkollektionen, en serie kallad Femme De Cirque denna sommar. Den består av fyra nagellack i ljusa toner av rosa, nude och grått. Jag tycker visserligen att det är roligare med riktiga färgklickar till naglar om sommaren men dessa är faktiskt riktigt fina, de med. Min favorit är den rosa In the spot-light pink. Riktigt snygg till ett par brunbrända händer!






ROSOR & JORDGUBBAR

skrivet: 2011-05-11 ♥ 10:00:00
Jag fick lite inspiration i helgen och pysslade lite grattiskort. Det var ett tag sedan jag kände för att klippa och klistra men nu så. Tyckte de blev riktigt söta! Speciellt det översta med rosorna. Det papperet var så otroligt vackert. Men jordgubbarna är såklart också fina. (Vet inte varför det blev så blått ljus till de bilderna dock.)








DAGENS FRÅGA: KÖPSTÄLLE

skrivet: 2011-05-11 ♥ 10:00:00
Var har du köpt din fina kopp?

Min allra senaste älskling kommer från Indiska. Jag älskar deras porslin och kan knappt gå in där utan att få med mig en kopp ut. Har minst fem olika sorter nu och fler kommer det bli! ;)


EN VECKA OCH TRE DAGAR

skrivet: 2011-05-10 ♥ 20:23:44
För en vecka och tre dagar sedan fick jag en blombukett av min pojkvän. Några av blommorna har dött men dessa vita har stått lika fina sedan jag satte dem i vasen. Och det är ungefär så länge som jag haft den där löjligt-lyckliga-tillvaro-känslan. Idag har jag varit på ett litet äventyr (som dessutom fortsätter imorgon). Och så här i efterhand är jag dötrött och sjukt tom på energi men desto rikare av något annat. Och med de orden önskar jag er som orkar stanna uppe några timmar till en trevlig kväll. Själv ska jag lägga huvudet på kudden och drömma om de där små molnen jag dansar på just nu. God natt. ♥





PS. Om bara den där jäkla förkylningen kunde försvinna dårå!

OPI + PIRATES

skrivet: 2011-05-10 ♥ 14:00:00
OPI:s sommarkollektion är inspirerad av den nya Pirates of the Caribbean-filmen On stranger tides. Färgerna är ljust pastelliga och kan kombineras med en silvrigt shatterlack. Jag är riktigt förtjust i Steady as she rose och Sparrow me the drama och ska kolla in dem så fort de finns i butik! Vilket lack tycker ni är snyggast?








ANDEN I KRUKAN

skrivet: 2011-05-10 ♥ 10:00:00
Vi har en bamsestor kruka som står vid torget här i Lidköping. Och där i har en liten and byggt bo. Jag vet inte om det ligger några små ägg inunder henne men det ser i alla fall ut som att hon ruvar på något. Så himla gulligt tycker jag. Och nu hoppas jag innerligt att hon får vara ifred så inte någon jävla idiot kommer och förstör. Människor kan vara så sagolikt elaka. Men nu håller vi tummarna för andmamman. Lovar att uppdatera er om och i så fall när ungarna kläckts!








SKRIVKRAMP

skrivet: 2011-05-09 ♥ 20:56:21
Jag försökte verkligen skriva ett intressant blogginlägg om min kväll. Men det bara inte gick. Jag har inte gjort något speciellt och har ingenting speciellt att berätta (förutom en liten grej om ett äventyr jag ska ut på imorgon men detaljer om det vill jag inte avslöja förrän på fredag nästa vecka) så förhoppningsvis duger en färgglad bild som jag fotograferade utanför min lägenhet i förmiddags. ♥



PS. Hälsoprofilsundersökningen med söta Monica gick strålande. Hon kommer bli en fantastisk hälsovetare när hon tar examen! Och för er som bryr er så väger mitt skelett 9.1 kg. Rätt cool information man kan få fram genom att mäta handleder och knän. Faktiskt.

EN FÖRMIDDAGSKAFFE

skrivet: 2011-05-09 ♥ 13:57:08
Eftersom jag och min babe inte träffats på flera dagar och inte kommer träffas så mycket denna veckan heller bestämde vi oss för att ta en förmiddagsfika i solen vid tiosnåret idag. Och då passade jag på att ta med mig kameran eftersom vår stad är så fin i vårsolen. Vi satt på uteserveringen i nästan en timma innan vi var tvungna att åka vidare eftersom han skulle iväg till jobbet. Så nu har jag suttit här på balkongen en stund med ryskan. Och om en liten stund ska jag powerwalka till gymmet där jag ska göra en hälsoprofilsundersökning med en av bästetjejerna. Hon läser en sådan kurs och ville ha några försökskaniner - såklart man ställer upp!










NEVER ALONE

skrivet: 2011-05-09 ♥ 09:47:46

Hej från hon som tydligen inte har sovit normalt på flera nätter. Jag slocknade nämligen i soffan för en stund sedan och vaknade upp precis i tid till Gossip Girl (som tur var). Och nu är jag så där lagom astrött som man kan bli efter en alldeles för lång tupplur.

Jag är helt enkelt inte någon som trivs ensam. Visst, jag kan vara ensam hemma i flera timmar medan min boyfriend är på jobbet eftersom jag vet att han kommer hem sedan men när jag blev lämnad on my own i fyra dagar och tre nätter vändes hela livet uppochner. Och eftersom jag aldrig bott ensam har jag inte världens bästa vanor heller; torra limpsmörgåsar till lördagsmiddag, tacosrester tre dagar i rad och svårt-att-sitta-stilla-stress i tv-soffan.

Men nu är hela familjen samlad igen och jag har kunnat slappna av. Trots att jag däckade i soffan som resultat är jag supernöjd över att ha tillbaks ett par hjälpande händer och någon att prata med. Även om jag fullkomligt avskytt att ta ut soppåsen och passa tider utan hjälp med vare sig hund eller dragkedjor och armband så är det sällskapet jag saknat allra mest. Så - thank god you're back. ♥

 

- detta skulle ha publicerats söndag 21.15 men blogg.se fungerade inte då.


2011.05.08

skrivet: 2011-05-08 ♥ 08:56:54
God morgon! Min favoritdag, söndag, är här. Och solen skiner! Wiiiee. Idag känner jag mig lite piggare och kan därför utöka agendan med några punkter utöver soffläge och kaffedrickande; idag ska det pysslas vid köksbordet (har fått tillbaks inspirationen igen, äntligen!), ryskapluggas en del och någonstans fanns det en liten tanke om att städa min bil. Men det kan vara för avancerat för en liten sjukling så det skjuts nog upp. ;)

Nu ska jag dricka upp min första kopp kaffe och svara på lite kommentarer. Sedan kör vi igång med dagen. (Dock i otroligt lugnt tempo.)


TRÖTTASTE LÖRDAGEN

skrivet: 2011-05-07 ♥ 21:41:26
Hej och hå. Jag har inte fått speciellt mycket gjort i eftermiddag. Skulle bort ikväll men fick avboka på grund av min förkylning. Så vid 16-tiden lade jag mig i soffan och tittade på gårdagens Vampire Diaries-avsnitt (asbra btw) och sedan sov jag i nästan två timmar. Det var riktigt skönt! Kvällen har fortsatt i lugnt tempo med lite tv-tittande, glassätande och pyssel vid köksbordet och nu har jag precis petat i mig två smörgåsar och tänkte klippa och klistra lite innan läggdags.



PS. Imorgon kommer min otroligt saknade boyfriend hem igen. ALL KÄRLEK! ♥

FIRST TIME TAPAS

skrivet: 2011-05-07 ♥ 08:46:12
Åh, vi hade så himla trevligt igår! Vi träffades hemma hos födelsedagsbarnet och tog en drink och därefter gick vi till ett ställe som heter Bakgår'n där de serverar supergod mat och där beställde vi in massa tapasrätter. Jag hade aldrig ätit det förut men shit, vad gott! Varför har jag väntat så länge med det, liksom? Jag beställde in fem olika rätter (hade dock räckt med tre-fyra för man blev supermätt) med paella, kycklingspett, kronärtskocka, ett supergott bröd med räkor på och en kycklinggryta. Mums filibabba, säger jag bara. Där ska det ätas fler gånger!

Tack för en fin kväll allihop! ♥









Idag vaknade jag dock med världens halsont (igen) efter en riktigt dålig natts sömn. Ingen bra kombo. Kanske var en dålig idé att traska omkring sent ute med bara kort jacka igårkväll. Men ibland går utseende före välmående. Så är det bara. ;)

BIRTHDAY DINNER

skrivet: 2011-05-06 ♥ 17:40:06
Nu sticker jag iväg på födelsedagsmiddag med mina vänner! Ska bara fixa det sista, typ välja kavaj och slänga på lite armband och ringar. Håret blev jättebra, förresten. Skönt att nästan två timmars slit pays off liksom! Och dessutom mår jag faktiskt lite bättre nu så förhoppningsvis behöver jag inte åka hem för tidigt. Hoppas alla ni får en fin fredagskväll! ♥




ORANGE

skrivet: 2011-05-06 ♥ 15:29:03
Det blev en sväng på stan efter lunchen. Jag skulle köpa lite presenter och ville leta efter en orange kofta. Någon kofta hittade jag dock inte men däremot en enkel liten orange väska och ett urgulligt romantiskt spetslinne inne på MQ. Så nu kommer jag nog känna mig lite fräschare ikväll när jag och tjejerna ska gå ut och äta. Ska locka håret lite också tänkte jag. Det tar cirka 80 minuter så vi hörs när jag är klar. :)




THE OWLS OF GA'HOOLE

skrivet: 2011-05-06 ♥ 13:00:00
Jag såg en så himla spännande film förut; Legends of the guardians: The Owls of Ga'Hoole eller Legenden om ugglornas rike som den kallas på svenska. Jag älskar söta, animerade djurfilmer när de svaga blir hjältar. Den började supermysigt med ugglebebisar och god natt-sagor men sedan blev den riktigt läskig! De dumma ugglorna är riktigt otäcka och elaka! Haha.

I övrigt är filmen fantastiskt fint animerad och handlingen är som en blandning av Sagan om ringen, Avatar och Harry Potter. Helt klart sevärd och rekommenderas speciellt till er som gillade Happy Feet; den är nämligen gjord av samma team och karaktärerna är lika fint gjorda!












TAKE IT EASY, PLEASE

skrivet: 2011-05-06 ♥ 11:06:00
Idag MÅSTE jag vila. Ska nämligen bort ikväll och jag vill verkligen inte blir ännu mer förkyld än vad jag redan är. Vi ska ut och fira ena bästepinglan som fyller år i helgen och självklart vill jag vara med på ett litet sjuklingshörn. Så jag hänger med ut och äter lite tapas och så får vi se när jag och näsan måste retirera.

Så med andra ord - nu ska jag försöka ta det lite lugnt (bara gud vet hur det ska gå till) innan det är dags att gå ut med vovvsingen igen och efter det måste jag ta mig till ett apotek och köpa alvedon och nässpray. Och kanske ett klädesplagg eller smycke att trösta mig själv med!



- Försöker se lite glad ut samtidigt som näsan snart exploderar av snuva

MAMMADAG

skrivet: 2011-05-05 ♥ 21:26:05
Jag passade på att bjuda hem mami idag eftersom jag är ensam - därav min frånvaro. Vi har ätit en jättegod lunch, fikat, lekt med Colin, ätit tacos och myst i soffan. Men nu har jag precis skjutsat hem henne och sitter ensam i soffan igen. Och trots avsaknaden av nässpray, ork och sällskap måste jag säga att jag är oförskämt nöjd över mitt liv just nu. Allt bara flyter på och jag känner mig så lyckligt lottad för alla fina människor jag har runt omkring mig!

MEN. Vi ska inte glömma bort att jag är döförkyld ;) så nu ska jag hoppa i OnePiecen, lägga mig under filten och kika på en film. Ett perfekt avslut på kvällen och ärligt talat orkar jag inte engagera mig mer än så. God natt.


SOLDATÄNKA I 96 TIMMAR

skrivet: 2011-05-05 ♥ 09:06:58
God morgon! Jag var uppe med tuppen klockan sex för att vinka av min soldatboyfriend som ska åka iväg på övning i fyra dagar. Inte världens bästa tidpunkt med tanke på att jag är förkyld och vill bli servad med näsdukar och vattenglas men jag får väl gilla läget. När han hade åkt tog jag en liten tupplur eftersom jag kände mig helt död och nu har jag vaknat och tagit en varm dusch så nu mår jag lite bättre. Tänkte fixa fram frukost nummer två och sedan sätta mig lite med ryskan. Vad ska ni göra denna molniga torsdag?


TACK FÖR BENET, MATTE

skrivet: 2011-05-04 ♥ 12:00:00
Idag fyller min älskade colliehund Colin fem år! Det känns helt sjukt att han har bott hos mig så länge. Och nu är han ju värsta stora killen. 5 hundår är väl typ 35 människoår så min hund är alltså 11 år äldre än mig. Haha. Fast han är fortfarande min lilla bebis. Idag skämmer jag bort honom med presenter, godis och hans favorit: tuggben. Så här glad blev han när jag precis hade plockat fram det:














VAD SYSSLAR JAG MED IDAG?

skrivet: 2011-05-04 ♥ 10:35:33
Efter att ha hostat snart tre dagar i sträck känner jag mig en aning utmattad. Halsen svider, näsan rinner och huvudet känns som ett bowlingklot. Det var liksom inte så här jag skulle spendera veckan. Men tack vare att jag nästan kvävdes av hosta i sömnen vaknade jag tidigt och kunde sätta mig med ryskan. Det går långsammare än vanligt men som tur är har vi inte så mycket material att gå igenom denna veckan. Just nu läser vi en text om den berömde och älskade Bulat Okudzjava som är poet, sångare och författare. Typ som Sveriges Cornelis Vreeswijk tänker jag fast med Astrid Lindgrens kultstatus. Och just nu sitter jag och försöker lära mig tre av hans visor utantill. Tänkte att det kunde vara en bra merit eller ett eventuellt samtalsämne med någon ryss någon gång i framtiden...







Den sista är min favorit!

FIKA FÖR EN SJUKLING

skrivet: 2011-05-03 ♥ 19:18:52
Jag har åkt på någon form av förkylningsbacill. Den har satt sig i halsen och jag hostar och harklar mig om vartannat. Och 1. jag är sur för att jag inte kan träna 2. jag är rastlös för att jag inte kan gå långpromenader 3. jag är irriterad för att jag inte kan äta halstabletterna pga illamående. Så nej, det är inte helt peachy over here idag. Men skitsamma. Jag har försökt göra det bästa av dagen ändå; tvättat lite kläder, pluggat ryska, bakat blåbärsmuffins och fikat med min babe.

Ikväll blir det El Clasíco omgång fyra och jag ska heja som en tok på mitt älskade Real Madrid. Ni som vill kan följa mina livetweets @ShimmeryChic under kvällen. Som jag har förstått det har Uefa skickat in överdomaren Collina som ska ha lite extra koll på matchen och domarbesluten. Och det känns rejält bra. Det spelar egentligen ingen roll om det är Barca eller Real som vinner - för båda lagen är extremt duktiga - men det ska vara rättvist!






NEUTROGENA BLACKHEAD ELIMINATING

skrivet: 2011-05-03 ♥ 15:24:32
Kommer ni ihåg att jag bloggade om att jag fått chansen att testa på Neutrogenas Blackhead Eliminating för ett tag sedan? Nu har jag testat den i en månad och har ett resultat som jag vill dela med mig av. Till att börja med vill jag nämna att jag aldrig skulle tipsa om produkter som jag inte själv tycker om. Och jag testar ganska många olika produkter i månaden men det är inte ofta som jag tycker att någon av dem borde uppmärksammas.

Blackhead Eliminating
är dock ett undantag. Den har verkligen varit som en frisk fläkt i duschen på morgonen. För det första så doftar den underbart gott. För det andra så peelar den huden lagom mycket (jag har rätt känslig hy i ansiktet men har inte haft några som helst problem) och för det tredje känner man sig jättefräsch efteråt och huden verkligen strålar!

Vad är det för något egentligen? Blackhead Eliminating är en skrubbkräm som man kan använda dagligen. Den polerar ansiktet med små mikrokorn för att avlägnsa pormaskar, döda hudceller och andra orenheter som finns i porerna. Allt man behöver göra är att fukta ansiktet, massera in krämen i huden (dock inte runt ögonen) och sedan skölja noga. Hur enkelt som helst. Och så kostar den ynka 65 kronor dessutom. Helt klart en produkt jag kommer fortsätta att använda mig utav!






FRISYREN

skrivet: 2011-05-03 ♥ 13:00:00
I lördags anordnade jag och tre andra pinglor en 20-talsfest. Och nu tänkte jag visa lite bilder på min frisyr från kvällen. Tanken var egentligen att sätta en stor knut i nacken men eftersom mitt hår var alldeles för långt och tungt för den placeringen fick vi flytta upp den ett snäpp. Lite tråkigt men vad gör man? Tyckte det blev helt okej ändå!







BEL-AIR BLUE

skrivet: 2011-05-03 ♥ 11:00:00
Veckans nagellack fick bli Bel-Air Blue från Isadora. Jag har inte använt det på flera månader så det kändes som att det var på tiden att jag skruvade av locket nu. Vet dock inte om jag blev så hemskt nöjd men det piggar ju upp en svartvit outfit i alla fall!




MITT NYA HÅR

skrivet: 2011-05-02 ♥ 22:06:02
Det var så jäkla skönt att klippa sig idag så ni vet inte! Jag har inte färgat längderna på nästan fem månader (med undantag för en utväxtfix i februari) och inte klippt mig på två. Färgen hade bleknat rejält och topparna var riktigt risiga. Så vi började med att färga hela håret i en lite mörkare nyans för att sedan lägga i guldslingor. Och sedan klippte min frisör topparna, fönade och plattade så att det blev extra blankt och fint. Nu känner jag mig som människa igen och ska definitivt inte vänta så här länge nästa gång.

(Obs. Håret ser längre ut på högerbilden bara för att jag lyfter upp huvudet mer än på vänsterbilden. Fast vi klippte bara av två centimeter så det blev inte så stor skillnad ändå.)



Nu ska jag hoppa i sängen. Har nämligen bokat tvättstugan klockan 06.00 imorgon bitti. Jättebra tänkt, Sara. Jättebra. Så god natt! ♥

RESULTATET

skrivet: 2011-05-02 ♥ 20:00:00
Titta vad gulligt det blev. Jag är helnöjd med den nya krukan. Den passade perfekt ihop med fjärilslavendeln och det kommer att bli ännu finare när blommorna har slagit ut ordentligt. Fjärilslavendel är nog min favvisväxt för övrigt. Den är vacker, blommar länge och doftar gott. Och så attraherar den en hel del fjärilar också. Och de får gärna besöka min balkong!

Och PS. Lyktorna ska bytas ut. Dessa är egentligen höst/vinterlyktor och just nu letar jag efter en fin vit i lagom storlek. Tror det kan bli jättefint.




VACKERT I PLÅT

skrivet: 2011-05-02 ♥ 18:42:37
Jag gjorde stan i eftermiddags. Tog en fika, hälsade på i bästebutiken och köpte halstabletter. På vägen till bilen fick jag syn på sötaste lilla krukan i ett skyltfönster så jag gick in och köpte den. Tanken är att jag ska byta ut en av krukorna jag ställde på balkongen igår eftersom den jag använde egentligen hör hemma på framsidan med en större kompis. Visar bilder när jag fixat klart!






MÅNDAG

skrivet: 2011-05-02 ♥ 13:52:48
Äntligen måndag. Eller? Nja, inte riktigt för mig kanske. Jag hade ställt klockan på 07.00 för att gå upp, äta frukost, gå långpromenad och fixa med studierna innan min klipptid 09.45. Men så dör iPhone mitt i natten och jag försover mig till 08:36. Så det var bara att springa in i duschen, borsta på lite puder, springa ett varv runt huset med hunden och ge sig iväg. Och för att toppa alltihop vaknade jag med världens halsont och hosta. Just great.

Men. Nu är jag hemma igen, har ätit lite mat (arraksboll hos frisören är knappast den bästa frukosten) och ska gå en lite längre sväng med Colin så han får göra ettan och tvåan. Sedan ska jag till stan igen för att lämna tillbaks lite hemlånat smink och kanske ta en fika. Och ja, håret blev awesome. Bilder kommer ikväll!

Hoppas ni andra fått en bättre start på veckan btw! ♥

TRÖTT SÖNDAG

skrivet: 2011-05-01 ♥ 19:52:20
Den här söndagen har varit relativt sömnig. Visst, jag har piffat på balkongen, städat lite i lägenheten och varit oförskämt glad men för två timmar sedan låg jag helt utslagen i soffan. Så för att inte försova mig till klipptiden imorgon tänkte jag krypa ner i sängen redan klockan åtta och somna till en deckare på tv:n. Men först ska jag titta klart på Gossip Girl och njuta av en skål vaniljglass med jordgubbar. Mums!


VÄLKOMMEN, FJÄRIL

skrivet: 2011-05-01 ♥ 19:01:25
Nu har jag äntligen fått till balkonghörnan. Kanske en aning tidigt men om det skulle bli minusgrader på natten får man väl plocka in växterna. Vi ska givetvis piffa mer, kanske köpa en litet citrusträd, plantera smultronplantor och fixa lite kryddor men det fick räcka så här idag. Visst blev det gulligt? Jag valde doftrika växter som fjärilslavendel, vanliga lavendel och murklocka i samma färgskala så att så många fjärilar och bin som möjligt kan komma på besök! På bordet har jag ställt en ljus minirosplanta som säkert dör om ett par dagar (är jättedåligt på att hålla rosplantor vid liv) men den är ju fin så länge den lever.

Här kommer lite bilder på arrangemanget komplett med nymålat möblemang:










HON SOM INTE KUNDE TA DET LUGNT

skrivet: 2011-05-01 ♥ 16:03:09
När jag kom hem från städningen förut åt vi lite lunch på balkongen. Och då fick jag för mig att jag skulle måla alla trämöbler och krukor vi har på balkongen vita. Så nu har jag stått ute i solen med penseln i högsta hugg. Och jag blev toknöjd med resultatet! Jag ville att det skulle se lite slitet och lantligt ut så jag försökte måla lite halvnoga. Så nu ska det bara torka och sedan kan jag ställa ut mina nyinhandlade växter. Mysigt!








20-TALSKVINNAN

skrivet: 2011-05-01 ♥ 10:12:51
God morgon! Eller kanske inte jättegod men jag är vaken i alla fall. Och duschad och påklädd. Inte illa för en partajande 20-talskvinna. Men som tur är har jag fått svida om till mina älskade leggings och mjuka linnen idag istället för plisserad klänning och för tunga pärlhalsband. Vi hade jätteroligt på festen, no doubt. Det åts, dracks och dansades en bit in på natten innan några av oss drog vidare till Lidköpings enda uteställe där jag kände mig sjukt malplacerad med handskar och fjädrar i håret. Men who cares?



Mer bilder kommer eventuellt senare. Nu ska jag snöra på mig skorna och ta en promenad till lokalen och STÄDA. My god.






ForHair.se

Bling Skal