090331

skrivet: 2009-03-31 ♥ 19:54:37
Jag har inte hunnit blogga alls idag, jag har haft saker att göra hela dagen! På lunchen åkte jag och Niklas till Rhodos (en restaurang, inte stället) och åt god mat. Sedan jobbade jag lite till. Innan jag åkte hem gjorde jag några ärenden, bland annat hämtade jag mitt paket från inreda.com. De gröna fjärilsglasen är så fina! Och muffinsformarna är supersöta. Jag vet precis vad jag ska baka i dem och när. Man fick med en liten påse med tre godisar i också, en dumle och två Rollo-kolor. Det tyckte jag var trevligt! Av Nelly fick jag en äcklig klubba, Jag gillar inte klubbor, tänderna blir så sockriga. När jag kom hem tog jag och Colin en rask promenad i en timma och sedan tränade jag i 30 minuter. Gissa om jag är trött nu?! Jag har passat på att se på gårdagens Project Runway också. Vem är er favvis? Jag kan inte besämma mig riktigt ännu. Men Kenley (tror jag hon heter) verkar väldigt duktig.


Min mat. Fläskfilé och pasta med currysås.


Niklas mat. En pizza som heter Linda.


Glasens färg kommer inte riktigt fram på bilden. De är mycket mer gröna.


Jag vill vara pigg!

skrivet: 2009-03-30 ♥ 19:20:54
När jag kom hem från akupunkturen var jag jättetrött och hängig. Man blir det när man ligger still i en halvtimma utan tröja i ett kallt rum med en otäck sjukhusfilt över sig och försöker hålla sig vaken. Sedan fryser man ännu mer på hemvägen och vill bara gå och lägga sig under en filt när man kommer hem. Så det gjorde jag när jag kom hem och passade på att titta på One tree hill och Gossip Girl. Båda avsnitten var bra idag! Nu har jag gosat lite med mina hundar. De har varit busiga en stund. Colin har dragit ur stoppningen ur sin kalkon. Attila ville leka med lite stoppning men då blev Colin missunsam för det var hans stoppning och började skälla. Men de lugnade ned sig ganska fort!

Jag tror att jag ska lägga mig i sängen och läsa tillsammans med Colin, Han hoppar alltid upp i sängen och lägger sig på Niklas sida när jag ska sova. Det tycker jag är mysigt!


Colin drar ur all stoppning ur sin goskalkon


Attila ville också leka med lite stoppning


090330

skrivet: 2009-03-30 ♥ 12:50:50
Idag är jag på bra humör även fast jag är trött efter omställningen till sommartid. Jag har en rolig vecka att se fram emot med alldeles lagom mycket planering.

Måndag: Akupunktur hos min sjukgymnast, mys i soffan till One tree hill och Gossip Girl.

Tisdag: Inget planerat ännu. (Träna)

Onsdag: Inget planerat ännu. (Träna)

Torsdag: Städa lägenheten. (+ kanske träna)

Fredag: Sluta tidigt på jobbet. Äta på restaurang på kvällen.

Lördag: Shopping i Göteborg.

Söndag: Inget planerat ännu.






Fin soluppgång i morses, va?


Dags att sova.

skrivet: 2009-03-29 ♥ 20:54:30
Nu är det dags för mig att sova. Jag ska upp tidigt imorgon (05.00) och jag måste få min skönhetssömn. Jag har några roliga saker att se fram emot den kommande veckan (om det nu blir som jag hoppas) så jag känner mig rätt så glad just nu. Och så har jag gjort världens sötaste manikyr:


Overexposed in South Beach på hela nageln med Be mine, you´re fine! som överlack så jag har ett litet hjärta på varje nagel. Så himla sött!

Nu är det dags att sova. Jag är faktiskt jättetrött även om klockan egentligen bara är 20.00.
God natt!

 


Det enda negativa med att bo tillsammans med en kille.

skrivet: 2009-03-29 ♥ 20:44:59

Ibland önskar jag att jag bodde ensam. Inte för att jag inte vill bo med Niklas utan för att jag så hemskt gärna vill inreda vår lägenhet med rosa, glitter och saker med söta mönster på. Färg gör mig glad och jag måste ha det runt mig men det är inte så lätt att inreda i sina älsklingsfärger när det finns en kille med i bilden. Då får man kompromissa med andra fina färger som grönt och rött och, kanske om det går bra, lila. När vi köper hus ska jag ha minst två rum som jag inreder precis själv. Ett rum för alla kläder, skor, accessoarer, smycken, parfymer etc. där jag också ska ha ha ett stort sminkbord som jag ska sitta vid varje morgon i mina rosa tofflor med dunfjädrar på och min rosa morgonrock och sminka mig. I det andra rummet ska jag ha ett litet kontor med fina ljuslyktor, en bekväm soffa, min rosa dator och dess tillbehör och massa andra tjejiga saker som jag alltid drömt om. Det är inte alls så att han blir arg om jag köper tjejiga saker, det är mest jag som vill att han ska känna sig hemma här också, det får liksom inte bara se ut som att jag bor här. Vi är ju trots allt två personer och bådas stilar måste få vara med.

Niklas: Detta önskar jag mig!
Gröna glas, muffinsformar och brödrost från
www.inreda.com
Badrumsgrejer och dammvippa från
www.systerlycklig.se

PS. Det lilla gröna glaset och muffinsformarna är redan beställda!


Söndagspannkakor.

skrivet: 2009-03-29 ♥ 16:43:34

Idag har jag gjort mina söndagspannkakor som Niklas kallar dem för jag gör dem oftast på söndagar. De är så goda! Receptet är jätteenkelt, det kommer från en kokbok från Bonnier.

Pannkakor, originalrecept:
• 2,5 dl mjöl
• 6 dl mjölk
• 3 ägg
• En halv tsk salt
• Smält smör

1. Vispa mjölet med halva mjölken.
2. Tillsätt resten av mjölken och saltet.
3. Vispa ned ett ägg i taget.
4. Låt smeten stå i 30 minuter och tillsätt sedan smält smör och vispa.
5. Stek!

Jag brukar alltid göra en dubbel sats så det blir lite extra pannkakor att värma efter jobbet dagen efter. Och om man vill lyxa till receptet lite kan man bara hälla i lite socker i smeten och servera med vanilj/jordgubbsglass. GB har en god vaniljglass med jorgubbssylt i som jag brukar köpa. Den är jättegod till!


Mina fina och goda pannkakor


Vad ska ni äta till frukost?

skrivet: 2009-03-29 ♥ 09:30:36
Jag sitter i köket och funderar på vad jag ska äta till frukost och hur jag ska planera min dag och om jag ska planera den överhuvudtaget. Det känns jobbigt att en timma bara försvunnit. Det är så mycket man vill hinna med på söndagarna, speciellt när det är den enda lediga dagen jag har denna veckan. Jag ska nog ringa till mamma och fråga om hon vill hälsa på mig i eftermiddag. Vi kan göra manikyr och pedikyr med mina nya nagellack!

Jag kan ringa medan jag plockar fram frukost. Då sparar jag lite tid!

Hur mysigt lät det där på en vilosöndag? Jag orkar inte med mig själv ibland. Sluta planera för guds skull!


Finns det tjejbusschaufförer?

skrivet: 2009-03-28 ♥ 23:00:00
I fredags när jag skulle åka buss till jobbet möttes jag av en tjej bakom ratten, hon såg yngre ut än mig (jag är 22) och skulle köra min buss. Då tänkte jag instinktivt "Ska hon övningsköra?" "Är det en praoelev?" "Kan hon köra bussen?!". 99% av alla gånger man åker buss så är det ju en 50-årig gubbe som kör så självklart blir man lite chockad när det sitter en liten tjej där framme. Men faktum är att hon körde bussen hur bra som helst och jag var inte ett dugg rädd. Det gjorde mig glad att se henne där och jag tyckte att hon var väldigt modig som körde den långa bussen. Jag har ju precis vågat mig in bakom ratten i vår Ford Explorer (det är egentligen Niklas bil men jag tycker om att kalla den vår).
Nu är det dags för gubbarna att gå i pension så mer unga busschaufförer, säger jag!


Volume Master.

skrivet: 2009-03-28 ♥ 22:51:35
Jag köpte Volume Master i fredags. Jag har använt den två gånger nu och jag är jättenöjd! Jag har alltid velat ha lite lyft på håret från mitt huvud eftersom långt hår blir ganska tungt och därför platt just på huvudet. Men denna volymtång ger ett naturligt lyft! Jag har inte lyckats få håret så stort som det blir i reklamen än men man får med en dvd-skiva med olika stylingtips, det kanske framkommer där hur man ska få håret så där ultrastort. Jag rekommenderar verkligen denna apparat!


Volume Master från Björn Axén Tools


Heja Portugal!

skrivet: 2009-03-28 ♥ 22:48:35
Nu sitter jag i köket och har precis plockat i ordning lite så jag slipper det imorgon. Det är paus i fotbollen och jag tänkte faktiskt krypa ner i sängen och se klart andra halvlek där. Jag hejar på Portugal! Sverige är helt enkelt inte bra. Det är dags att människor inser det nu. Och hur kul är det att se en landslagsmatch utan Zlatan? Inte så, va?

Jag har haft en ganska bra dag förutom att jag fick ont i huvudet på eftermiddagen och sov några timmar. Jag hann ju faktiskt med att köra lite bil och passade då på att göra en perfekt parkering (Niklas gav mig 10 poäng) utanför mitt jobb. Vi har också sett klart på filmen Cars. Den var lite söt faktiskt.

Visst var det mysigt att släcka lamporna ikväll? Man borde göra det oftare och sitta framför tv:n med tända ljus. Det är väldigt fint och bra för miljön! Jag ska tänka mer på att inte ha så många lampor tända och framförallt att släcka lamporna när jag går ut. Det är ju väldigt dålig på! Det är inte så lätt när man är lite mörkrädd. Nu när vi ställer om till sommartid och det blir ljusare ute kan man ju faktiskt passa på.


God middag. Smörgåstårta från Hjerberg.


Snart blir det svart.

skrivet: 2009-03-28 ♥ 20:20:04
Nu är det dags att släcka lamporna, allihop! Jag har tänt massa fina ljus som ska lysa upp. Mysigt!


Mina nya nagellack.

skrivet: 2009-03-28 ♥ 20:02:19

Här kommer bilder på mina inköp idag; fem stycken underbara nagellack från OPI.


Minihandkräm med pärondoft (fick man på köpet av ett vårlack)
Be mine, you're fine!
Princesses Rule!
I pink I love you
Overexposed in South Beach
An affair in Red Square


Ser ni de små hjärtanen i det första nagellacket? Så sött!


Vilken rolig dag!

skrivet: 2009-03-28 ♥ 16:31:51

Jag har faktiskt haft en jätterolig dag idag (hittills). Jag har jobbat och jag kom på att jag har ju faktiskt världens bästa jobb (nu för tiden extrajobb)! Jag kan shoppa hur mycket jag vill på arbetstid! Och idag var inget undantag. Det hade kommit in så fina nagellack. Jag hade beställt två stycken som hade kommit men det gick ju inte att motstå dessa snyggingar! Ett ceriset med glitter och ett överlack i rosa med glitter och små rosa hjärtan! Hur fint som helst. Jag lägger in lite bilder på dem efter jag har ätit. Niklas har valt middag idag, det blir smörgåstårta. Inte den mest nyttigaste maträtten kanske (om man ens kan kalla det maträtt) men man måste kompromissa i ett förhållande och idag får han bestämma att vi ska äta smörgåstårta! 


Tröja från 365 Sunshine, kjol från Stockholm och skor från ILoveLipstick


God morgon.

skrivet: 2009-03-28 ♥ 08:58:31
God morgon!
Jag håller på att göra mig iordning för att jobba lite grann idag. Jag har gjort klart ansiktet så nu är det bara det sista på håret kvar. Jag kan inte bestämma om jag ska åka buss eller promenera. Det är skönt att promenera men det ser lite rått ut. Jag vill inte att håret ska bli fluffigt. Vilka I-landsproblem, eller hur?! Vill jag gå så ska jag ju gå för guds skull.

Jag har ätit en god frukost idag. Jordgubbsyoghurt med skivade bananer i.


Min frukost


Äntligen hemma.

skrivet: 2009-03-27 ♥ 21:14:10
Vilken lång dag! Först snöstorm och jobb (där jag skar ett jättedjupt sår i lillfingertoppen med en bunt papper), sedan mathandling (affären var full med tanter som stod och pratade överallt så man inte kom fram någonstans) och mat, sedan sminkning (hur kul är det att sminka sig när man bara vill tvätta av sig allt och gosa ner sig i soffan?) och poker. Nu är jag äntligen hemma. Det gick dåligt med pokern, jag fick inga bra kort alls! Och dumma Robban som körde ut mig. Jag ska allt se till att ta mitt körkort före dig! Nu ska jag plocka fram min outfit för imorgon, jag ska jobba lite extra så jag måste upp tidigt dessutom. Det får bli svart pennkjol, svartvitrandig tröja med en liten rosett i urringningen och vanliga svarta pumps i mocka. Smycken väljer jag imorgon, jag orkar inte nu! Ni får se bilder imorgon.

Nu när jag har klagat av mig lite kan jag tala om att jag hunnit köpa en sak idag också (det är alltså positivt). Jag tänkte lägga ut bilder samt recension imorgon då jag har använt den två gånger. Jag kan avslöja att den har en kontakt.

Nu ska jag äta något! Jag är jättehungrig. (Som vanligt.)


Salt och Peppar.

skrivet: 2009-03-27 ♥ 17:34:50

Vilka små sötingar!
Titta på denna länk:
http://www.vgtv.no/?id=21768

och stäng inte av den, de är sötast i slutet!


Snöstorm?

skrivet: 2009-03-27 ♥ 06:19:24
Jag har bara en fråga: Varför är det snöstorm idag?! Dags att plocka fram vinterskorna igen alltså Jag börjar tröttna på vintern nu. Den motar bort våren känns det som. Snöflingorna yr överallt ute, kul att gå ut i det med nyfönat hår. Är detta anledningen till att man inte vill tvätta håret kanske?

Nu ska jag göra iordning min lunch och klä på mig. Jag ska åka buss idag. Det gör jag varje fredag. Det är lyx som jag unnar mig. Dags att skynda sig! Hej då så länge.


Tvättar ni håret?

skrivet: 2009-03-26 ♥ 17:45:37

Jag har läst mer och mer på senaste tiden att folk tvättar håret en gång i veckan eller tre gånger i veckan och så vidare. Och det har ju varit känt länge att frisörer rekommenderar att bara tvätta håret några gånger i veckan. Jag har alltid tyckt att det låter knäppt men nu när jag sov över hos mamma tänkte jag att jag skulle testa att gå till jobbet utan att tvätta det och heller inte sätta upp det i en smutsigt-hår-tofs. Sagt och gjort - jag åkte till jobbet utan att tvätta håret och vad blev resultatet - jo, jag har vantrivts hela dagen. Aldrig mer utsläppt hår utan tvätt. Aldrig! Imorgon ska jag tvätta håret extra länge på morgonen och stå och fixa med det ännu längre så jag absolut inte känner mig så sunkig som jag känt mig idag. Usch!

Är det någon mer där ute som bara måste tvätta håret varje dag eller är jag ensam?


Jag idag.

skrivet: 2009-03-26 ♥ 12:08:30
Hej allihop!


Dagens blus: Bondelid
Dagens parfym: Viktor & Rolf - Flowerbomb
Dagens sysslor: Jobba, hämta Colin, tvätta golven, damma och se på Desperate Housewives.


24.

skrivet: 2009-03-25 ♥ 20:09:42
Jag och mamma har sett på några avsnitt 24 nu. Den nya säsongen är så bra! Kanske till och med den bästa hittills. Smörgåskalaset hos mormor var jättetrevligt. Jag skulle lagt ut bilder men jag råkade radera dem när jag lade in dem på min andra dator.

Nu ser vi på Rent Hus på tv 4. Vilken äcklig lägenhet! Det är saker överallt. Hur kan man bo så? Tänk alla bakterier som bor därinunder. Usch! Och så bor det katter i detta också. Stackars djur. Gud vad äckligt. Nu säger städtanterna att det luktar ruttet ur diskmaskinen. Jag kan nog inte titta på detta, det är för läskigt.


Grattis, mormor!

skrivet: 2009-03-25 ♥ 12:09:24

Idag fyller min mormor 66 år! Jag ska åka hem till henne i eftermiddag tillsammans med mamma och fira hennes födelsedag. Vi har köpt ett presentkort i en klädaffär, lite tulpaner och ett fint kort och hon ska bjuda på min favoritmat; smörgåsar. Sedan ska jag följa med mamma hem och sova över där. Hon har tydligen köpt lite påskgodis så jag lär inte gå och lägga mig hungrig... Jag bloggar ikväll igen!


Personlig tränare.

skrivet: 2009-03-25 ♥ 12:03:04
Jag har precis bokat en tid för konsultation med min nye personliga tränare. Det ska bli så roligt att få hjälp med träningen. Jag vill inte göra något i onödan, jag vill veta att det jag tränar verkligen gör nytta för just mig och det är svårt att veta som amatör. Han ska göra lite tester och så ska vi gå igenom mina mål och sedan sätta upp en plan för hur jag ska träna! Vad roligt! Nu måste jag bara komma över min djupt rotade gymfobi också...


Génifique.

skrivet: 2009-03-24 ♥ 19:54:19

En till produkt jag har testat:

Génifique från Lancôme. Det är ett serum (ska läggas under dagkrämen) som stimulerar hudens produktion av proteiner, något som försämras med åren. Serumet kan användas av alla åldrar men man känner nog mest effekt om man har lite äldre hud så att säga. Det jag upplever när jag använder den är att det känns som att huden retuscheras när man masserar in den i ansiktet och det tycker jag är bra! Det gör att dagkrämen återfuktar på ett jämnare sätt = du få en perfekt yta att sminka på! Jag tycker att denna produkt är väldigt bra men om du inte är van vid hudvårdsprodukter rekommenderar jag en vanlig dagkräm till att börja med.
Kom ihåg: Ett serum får aldrig användas utan en dagkräm efteråt! Det är inte återfuktande.

Génifique.

Bild lånad från Lancôme.


Bästa tandkrämen.

skrivet: 2009-03-24 ♥ 19:43:14


Jag har använt denna tandkräm från BrilliantSmile ett tag nu och den fungerar verkligen. Jag har använt Denivit tidigare kombinerad med White Now från Pepsodent. Visst har jag sett resultat men inte som med BrilliantSmile. Den har dock ingen fräsch doft och luddrar inte som en vanlig tandkräm så jag borstar först med en vanlig tandkräm med lite blekning och sedan med denna för att få tandkrämskänslan.


Färdigjobbat.

skrivet: 2009-03-24 ♥ 17:26:26
Nu känns det som att jag har jobbat klart för idag. Först vanliga jobbpasset på 8 timmar, sedan en långpromenad med Colin och efter det en timmas träningspass. Nu vill jag vila och äta! Jag har knappt ens hunnit tänka på blogginlägg idag för jag har haft fullt upp hela tiden. Det enda jag ska göra nu efter jag har duschat är att stryka lite. Efter det ska jag sätta mig framför tv:n och titta på Project Runway och äta kvällsmat. Förhoppningsvis hinner jag lägga ut något mer inlägg innan jag somnar! Jag måste ju packa lite också kom jag på, jag ska till mamma imorgon direkt efter jobbet och sova över där. Som tur är behöver jag inte ha med mig så mycket. Tandkräm och sådant finns ju redan där.


Jag har en leksugen hund här hemma också!


One tree hill och Gossip Girl.

skrivet: 2009-03-23 ♥ 18:34:29

Efter mitt  lilla träningspass blev det mat. Jag åt alldeles för mycket som vanligt. Men det gjorde ingenting för jag har inte mått så bra ikväll så jag har inte rört mig så mycket ändå. Jag och Niklas har tittat på One tree hill och Gossip Girl. Han är så snäll och tittar på det med mig även fast det är tjejprogram. Jag tror att han tycker att det är lite spännande innerst inne precis som jag ville se hur Ice Road Truckers slutade.

Nu ska vi lägga oss i soffan och se på en film. Men först ska jag lägga ut lite bilder från idag.


Köttfärssås med makaroner. Dags att byta ut tallriken? Äsch, man äter väl inte på kanten heller.


Vårknopp!


Min söta cykel Hjulia. Rosa såklart.

Förresten! Jag fick en present av Niklas idag! Jag älskar presenter så jag blev förstås superglad. Jag är ju rentav en prickskytteexpert på Call of Duty och därför passar denna gåva mig perfekt;


SNIPER - No need to run.. You'll only die tired.
Finns att beställa här.

Jag lovar att modella med den till helgen så ni får se hur söt jag är i den!


Följ min blogg med Blogglovin'.

skrivet: 2009-03-23 ♥ 14:30:35
Jag har lagt upp min blogg på Blogglovin' så nu kan ni följa den därifrån.
 Följ min blogg med bloglovin

Jag har precis slutat jobbet nu. Jag ska cykla hem till mamma och hämta Colin (han har sovit över där), sedan hem och träna. Niklas ska laga min favoritmat ikväll och efter jag har ätit den lär det bli soffan som gäller en stund för att vila magen. Jag bloggar ikväll igen, kanske får ni se en bild på världens godaste mat!


Holiday!

skrivet: 2009-03-23 ♥ 11:58:16
Jag tänkte att vi skulle börja veckan med en bra låt som jag har lyssnat på i mina hörlurar hela dagen;


Green Day - Holiday


Veckans nagellack.

skrivet: 2009-03-22 ♥ 20:29:50
Idag har jag målat mina naglar i en ny färg som jag lånade av mamma tidigare idag. Den är jättefin!


OPI: Flashbulb Fuchsia


Vill ha!

skrivet: 2009-03-22 ♥ 18:49:12
Jag älskar rosa, min favoritfärg är gul, men rosa är den färgen man vill att alla saker ska vara i. Dator, mobiltelefon, väska, skor, diadem, läppglans - ja, allt! Och nu är det så att jag ruvar på en idé. Jag kan inte bestämma mig för jag är både för och emot. Återigen - jag älskar rosa, men ska man verkligen betala extra bara för att få något rosa? Jag har hittat världens finaste dator från Sony. Det finns såklart en tillhörande mus i samma färg. Priset är inget problem, frågan är ska jag betala för något jag kan få billigare fast i en annan färg? Är det verkligen viktigt att ha denna söta, underbara, rosa dator? Mitt hjärta säger ja. Vad tycker ni?
Jag funderar på en ny mobil också, rosa såklart. Jag har redan en rosa men det vore kul att byta kanske.




Så himla fin!

Rosa mus


Sony Ericsson w595i

Vårbad.

skrivet: 2009-03-22 ♥ 18:37:44



Hur söt får man vara?
Min nybadade, nyfönade, nyborstade collie!


God morgon!

skrivet: 2009-03-22 ♥ 10:18:58
Nu har jag tränat, dammsugit, vattnat mina orkidéer och ska precis börja diska. Efter det ska jag ha en ledig stund från hushållsarbeten och gå till mamma. Där ska jag passa på att vårbada min hund! Han kommer att bli så ren och fin och lukta jättegott. Sedan ska vi se på någon film och bara mysa.

Jag har ändra min design lite grann förresten. Jag är inte alls klar men är ändå ganska nöjd hittills.

Nu ska jag diska!


Körskolan på cd-rom.

skrivet: 2009-03-21 ♥ 19:51:54
Jag har gått igenom sex delar på min körskole-cd till datorn. Det gick hur bra som helst. Är det jag som är smart eller frågorna som är för lätta? Här ska ni få se mina FÖRSTA resultat:
PS. Jag har aldrig studerat vägmärken eller något annat.


Varningsmärken 40/40


Förbudsmärken 42/43


Påbudsmärken 9/11


Anvisningsmärken 27/29


Lokaliseringsmärken 62/70


Tilläggstavlor och symboler 34/35


Denna var lite svår - Trafikanvisningar 50/63

Om man svarar fel på en fråga är det bara att gå tillbaka och se vad som var rätt svar - sedan gör jag om testet och får alla rätt! Det är jätteroligt. Imorgon ska jag fortsätta med fler frågor. Det är så roligt att lära sig nya saker!


Min dag.

skrivet: 2009-03-21 ♥ 19:40:26
Här kommer lite bilder från min dag.


Frukost


Någon som tigger?


I bilen (i passagerarsätet)


Fikapaus i bilen uppe på Kinnekulles utsiktsplats


Det var fullt med rådjur på en äng


En fin bild från Blombergsbadet




Colin och Attila

16.44

skrivet: 2009-03-21 ♥ 16:45:29
Nu har vi kommit hem efter en lång utflykt! Jag har haft jätteroligt för jag har fått köra bil på riktiga vägar uppe på Kinnekulle för er som vet var det ligger och vad det är. Vi började med att kolla luft i däcken, olja och tvätta rutor; så tjejer - ett tips: Köp ett par söta arbetshandskar och ha i bilen för man blir lätt smutsig! Våtservetter är också ett bra tips!
Först var jag jättenervös när jag skulle köra och ville nästa börja gråta för att jag var så rädd men jag körde på och det gick jättebra. Jag har ju aldrig kört bland andra bilar förut och det var läskigt när man fick möte på en liten väg. Nästa omgång gick hur bra som helst. Jag körde i 70 km som mest och var inte rädd alls! Det var så himla roligt, jag ville inte sluta. Men Niklas vågade inte låta mig köra på stora vägen med de snabba bilarna än. Det får bli nästa gång kanske.

Vi var lite i skogen också med våra hundar som fick följa med på utflykten. De blir alldeles tokiga när man är i skogen. De ska nosa överallt och dra i kopplet. Vi hälsade på hos Mia och Richard också, där såg vi två vårtecken; en nyckelpiga och en citronfjäril. När vi kom hem till oss såg vi en nyckelpiga till! Våren är nog här nu!

Jag lägger upp lite bilder efter vi har ätit. Jag är så himla hungrig. På menyn ikväll står hemmalagade hamburgare med klyftpotatis och aioli. Mums.


Lördag!

skrivet: 2009-03-21 ♥ 08:35:51
Äntligen ledig. Det blev rätt sent igår och jag måste nog erkänna att jag aldrig piggnade till men man kan väl ha roligt för det! Först spelade vi Bezzerwizzer, då vann jag (och Niklas), vi var i samma lag men det var mest jag som svarade rätt. Sedan spelade vi TP, då vann Michel och jag kom tvåa tätt efter. Det var en rolig kväll men jag tog tyvärr inga bilder eftersom kameran var på laddning.

Nu har jag precis vaknat och ska ta ett bad! Jag har hällt i ett härligt pulver som gjort vattnet alldeles gult och ska balansera mitt humör och göra mig gladare. Efter det ska vi ta en lång och stor frukost! Efter det har vi massa roliga saker på gång. Jag bloggar under dagen!

Hej då så länge.


På fredagar är jag alltid trött.

skrivet: 2009-03-20 ♥ 17:23:37

Hej!

Just nu sitter jag i köket och lyssnar på Agnes och väntar på middagen. Niklas lagar lax och potatis, det ska bli jättegott, jag har varit hungrig hela dagen. Det tråkigt med fredagar är att jag alltid är så trött. Jag skulle kunna gå och lägga mig och sova flera timmar just nu känns det som. Jag ska nog vila lite efter jag ätit mat. Vi ska få lite besök sedan och då vill jag vara pigg. Jimmy, Robban och Michel kommer hit, vi ska spela lite olika spel! Det ska bli roligt! Vi har flera olika som vi fått i julklapp. Jag kommer vinna!

Jag bloggar igen ikväll när jag blivit lite piggare. Hej då!


Mariah Careys nya hus?

skrivet: 2009-03-20 ♥ 12:22:26
Jag läste att Mariah Carey vad spekulant på ett hus idag i Aftonbladet. Gissa om jag blev avundsjuk när jag fick se bilden. Det är ju mitt drömhus! Tänk om man hade 1 miljard så man kunde köpa det. Tänk vad fint man skulle kunna göra i alla rum och ha en liten örtträdgård på baksidan, ett litet land, ett växthus, en stor pool, en egen park kanske till och med. Jag kan nog hitta på hur många saker som helst som jag skulle kunna göra med detta huset. Vill ha!


Fleur de Lys
Bild lånad från Aftonbladet


Mathandling och myskväll.

skrivet: 2009-03-19 ♥ 18:32:16
Nu har vi precis varit och handlat mat. Det är roligt tycker jag för det finns alltid något skoj att stoppa i korgen som man egentligen inte behöver. Det är sådana köp som gör en shopoholic glad. Vi brukar alltid åka och handla på fredagar annars men nu slipper vi det imorgon och kan göra andra saker istället, det är bra! Jag hittade bland annat en låda med världens godaste chokladbollar/havrebollar/negerbollar (eller vad det nu heter.. jag tycker inte att neger är ett skällsord och därför kan man kalla det negerboll, jag menar ingenting illa till mörkhyade när jag säger så!) som jag ska bjuda Ender och Andreas på imorgon på jobbet. Nu ska jag duscha och Niklas ska åka och hämta kinamat. Jag har beställt min älsklingsrätt (på den restaurangen) stekt ris med kyckling. Det ska bli jättegott!


Svart mjölkpaket. Ni ska väl vara med och släcka alla lampor den 28:e?


God juice till lördagsfrukosten


Havrebollar från Gamlestans Bageri. Världens godaste!


Jag hittade denna söta korg med en höna, en kyckling och en kyckling i ett ägg att sätta i mitt gräs. Det är kanske inte påsk än men snart.


Jag fick låna Niklas Djurgårdskeps.


Niklas tog denna bild och tyckte den var fin så jag får väl lägga ut den. Naglarna matchar ju rätt fint till min tröja...


Sara: Det här salladshuvudet ser ut som en atombomb.
Niklas: Ler och fortsätter plocka tomater.


 


Ny design.

skrivet: 2009-03-19 ♥ 13:00:19
Jag vill ha ny design till min blogg. Den ser lite tråkig och vanlig ut. Men jag känner mig inte så kreativ just nu och kan därför inte komma på något som jag tror kan bli bra. Och så måste jag fixa lite bilder att lägga upp längst upp. Någon som är bra på design som skulle vilja hjälpa mig? Eller har ni några tips kanske?


Kolla på detta!

skrivet: 2009-03-19 ♥ 07:08:31
Titta på denna video från Aftonbladet!




Duktighetsfällan.

skrivet: 2009-03-18 ♥ 20:06:42
Jag sitter och läser i senaste ELLE. Förutom alla fina modereportage och artikeln om Chelsea flower show (hit måste jag åka någon gång, så mycket fina blommor!) har jag hittat något som jag tror att jag kan behöva. Kanske mer än ett par nya skor eller en ny klänning - Duktighetsfällan, en bok skriven av Aleksander Perski och Joanna Röse. Undertiteln lyder "en överlevnadshandbok för prestationsprinsessor", låter det som något jag behöver? Jag tror att alla som känner mig skulle svara ja på den frågan. Jag har blivit mycket bättre på att inte prestera hela tiden men det går nog inte riktigt att bota helt. Men om jag läser boken kanske jag kommer till insikt och det måste man väl göra för att kunna hjälpa sig själv? Så nu åker denna bok rakt in på förstaplats på min önskelista! (tillsammans med en biljett till Chelsea flower show 19-23 maj.)

Nu ska jag läsa om Paris Hiltons matlagning.


Solig onsdag.

skrivet: 2009-03-18 ♥ 12:06:07
Hej allihop!
Idag skiner solen och det är jättevarmt och skönt på mitt kontor. Jag är så pass lyckligt lottad att jag har soluppgången precis utanför mitt fönster när jag sitter och jobbar! Det är så fint. När det blir lite varmare ute så är soluppgången extra fin med både lila, rosa, röda och orange färger!


Solljus från mitt fönster!

Nu är det dags att äta lunch!


Ny kjol.

skrivet: 2009-03-17 ♥ 19:50:31
Jag har precis beställt denna söta kjol från Nelly.se tillsammans med lite andra saker. Den kommer att bli jättefin i vår med en färgglad topp och ett par höga klackar! Undrar hur lång tid det tar innan den blir levererad.



Jag vet att klockan inte ens är 20.00 men jag ska lägga mig i sängen och läsa i min bok De Välvilliga tills jag somnar. Den är så bra just nu och jag hinner bara läsa på kvällen innan jag sover så nu när jag har tid ska jag passa på. Om ni gillar historieböcker om andra världskriget rekommenderar jag denna! Och ni får inte vara för känsliga, den är ganska rättfram om man säger så.

God natt!


 


Jag ska aldrig mer köpa Scan!

skrivet: 2009-03-17 ♥ 14:51:41

Usch, vad jag blir arg när jag hör nyheter om djurplågeri, det är det värsta jag vet! Idag har det uppdagats att Scan har skållat levande grisar till döds. Hur beter sig människor egentligen? Är verkligen pengar så himla viktigt att man måste skynda på och stressa så man missar att avliva djuren helt, innan man skållar kroppen? Vad är annars anledningen? Visst, det arbetar säkert sjuka människor på slakterier som inte har något emot att avliva djur eller till och med tycker om det men hur kan cheferna för ett så stort företag låta detta hända? De vet att konsumenterna blir upprörda när de får reda på sådana här saker! Och varför har personalen inte reagerat tidigare? Det är ju sjukt! Usch och fy på er, era ohumana MÖRDARE!

Läs hela artikeln på Aftonbladet här.


En tråkig måndag blev en bra måndag!

skrivet: 2009-03-16 ♥ 19:59:34
Idag har varit en sådan där tråkig måndag då allt är jobbigt och tråkigt och man bara vill åka hem och lägga sig i sängen igen och sova tills det blir helg. Men när jag kom hem på eftermiddagen hade jag fått ett paket i brevlådan - en bok från WWF som jag fick för att jag värvat en isbjörnsfadder. Den heter "VIndar från Arktis" och är fylld med vackra bilder på djuren och naturen som finns där. Tänk att få åka dit och se en riktig isbjörn. Jag blev jätteglad över denna överraskning. Sedan myste jag ner mig i soffan med lite kvällsmat och såg på mina favoritsöndagstv-serier One tree hill och Gossip Girl som jag spelat in. Jag passade på att göra manikyr också så nu känner jag mig lite gladare och mer redo för resten av arbetsveckan.


Min fina bok och mina fina naglar.
Veckans färg: An affair in Red Square från OPI



Städare eller massös?

skrivet: 2009-03-16 ♥ 11:58:28
Jag har funderat på en sak och kommit fram till en slutsats; när man håller på och städar, plockar, tvättar, vattnar blommor etc. så får man ofta ont i ryggen och om man hållt igång en hel dag brukar man ha lite ont i kroppen dagen efter. Jag talar mest utifrån mina egna erfarenheter men jag antar att det är fler än jag som har dessa problem. I alla fall, då tänkte jag så här att när jag har köpt mitt egna hus i framtiden (jag ska ha ett herrgårdsliknande hus med minst 7 rum och stor gräsmatta) då ska jag antingen ha städhjälp eller en privat massös. Om man väljer att städa själv behöver man få helkroppsmassage dagen efter och väljer man att inte städa själv så får man helt enkelt betala för det men då slipper man att ha ont överallt!
Vad tror ni är bäst? Jag är lite emot att andra människor plockar i mina saker men fritiden man får och kan spendera med sina djur/barn/pojkvän är faktiskt ovärdelig.


Beställt.

skrivet: 2009-03-15 ♥ 20:10:30
Dessa två snyggingar har jag beställt. Overexposed in South Beach och Bastille my heart från OPI. Den första är ur deras vårkollektion "South Beach" och den andra kommer från "France"-kollektionen. Är de inte fina?!


Overexposed in South Beach


Bastille my heart


Melodifestivalen final.

skrivet: 2009-03-15 ♥ 12:45:54
Jag tyckte inte alls att rätt låt vann igår. Men för ovanlighetens skull har alla bidragen varit helt okej låtar tycker jag. Oftast är det en eller två som är bra och de andra dåliga. Men igår hade man verkligen inte aning om vem skulle vinna. Om jag hade fått bestämma skulle placering blivit såhär:

1. Agnes
2. EMD
3. Alcazar
4. H.E.A.T.
5. Måns
6. Molly Sandén
7. Sofia
8. Caroline af Ugglas
9. Sarah Dawn Finer
10. Emilia
11. Malena Ernman

Jag gillar verkligen inte operapop och jag gillade inte Malenas röst, hon låter lite som en man stundtals. Tror ni att hon klarar sig till stora finalen nu när alla måste kvala in? Jag tror det inte, men vi får väl hoppas!


Sen frukost.

skrivet: 2009-03-15 ♥ 11:36:01
Just nu sitter jag och äter frukost. Jag tog lite sovmorgon och tränade en timma. Jag har även gjort upp ett eget träningsschema till mig själv framöver. Jag kom lite i otakt med min träning förra veckan och det kändes inte alls bra. Dessutom har jag provat på en ny träningsform några veckor och jag trivs inte riktigt med den. Jag har tänkt att anlita en personlig tränare men eftersom det är ganska dyrt har jag bestämt mig för att vänta tills jag tagit mitt körkort. Mitt schema är ungefär så här: Långpromenad med Colin varje dag. Träning efter jobbet varje dag jag är själv och om jag orkar. Om jag kommer hem sent tar jag en extra lång promenad med Colin istället (jag blir lätt stressad om klockan blir för mycket). Träningen ska bestå av en timmas gympingpass framför min DVD med Susanne Lanefeldt (jag vet, det låter töntigt men passet är rätt krävande!) och/eller ett joggingpass utomhus (när det blivit lite varmare). På söndagar ska jag träna lite mer än vanligt om jag orkar eftersom jag har lite mer tid på mig. Fredagar och lördagar är vilodagar.
Mina matvanor: Frukt och grönsaker till frukost de dagar jag tränar, till lunch får jag äta vad jag vill. Till kvällsmat ska jag äta något nyttigt bröd eller fil med banan i eller liknande. De dagar jag hoppar över träningen gäller detta extra mycket. Fredagar och lördagar får jag äta vad jag vill.

Det är mycket lättare att säga nej till sig själv om man har dessa regler. Jag är nämligen ett kakmonster och ett godismonster och ett matmonster också för den delen. Men nu har jag bestämt mig för att försöka kontrollera mitt ätande lite bättre men inte på den nivån att jag inte kan unna mig en godsak när jag känner för det. Jag är emot strikta dieter, man måste kunna göra som man vill ibland också.


Frukost. Fullkornsbröd med tomater och gurka och en god morot!


Hala Madrid.

skrivet: 2009-03-14 ♥ 23:22:57
Just nu spelar Real Madrid bortamatch mot Athletic Bilbao. Det är en riktigt oschysst match. Casillas har blivit omkullputt en gång och flera gula kort har delats ut! Athletic Bilbao försöker filma sig till straffar också. Det är riktigt fult tycker jag. Bara för att de är så dåliga.. Real leder med 4-2 just nu vilket jag tycker är bra, jag gillar inte när fuskare vinner. Fast det är mycket roligare att se en hetsig match där det händer massa saker hela tiden. Den här matchen saknar nog bra en straff, den har redan haft gula kort, ett rött kort (om jag inte såg fel), ett självmål, 5 riktiga mål och slagsmål!

Nu ska jag borsta tänderna och mysa ner mig i sängen med Colin och se färdigt på matchen. Imorgon kommer ett inlägg om Melodifestivalen.
God natt!


Lyckad matlagning!

skrivet: 2009-03-14 ♥ 23:08:36
Min middag blev precis lika god som jag föreställt mig och det tyckte Niklas också! Hela lägenheten doftar kryddor nu. Efter vi ätit gjorde jag jordgubbsmojitos till oss och dessert, glass med nougatpinnar. Det var supergott! Dessa pinnar är mitt nya favoritsnacks. Jag ska äta lite glass till imorgon tillsammans med dem. Men jag förstår inte varför de är i en konservburk.. Om det nu är en riktig konservburk skulle jag rekommendera dessa till militären! Det är gott och håller länge (tydligen).


Örtkyckling med klyftpotatis


Jordgubbsmojito


Glass, jordgubbar och nougatpinnar

Vill ni har recepten?
Örtkyckling
Klyftpotatis
Jordgubbsmojito



Snart klart.

skrivet: 2009-03-14 ♥ 19:14:34
Nu är maten alldeles strax klar. Jag lägger upp bilder och talar om ifall maten hamnade i magen eller i papperskorgen efter vi ätit! Fortsättning följer...


Min hemliga lördagsaktivitet.

skrivet: 2009-03-14 ♥ 18:48:09
Just nu håller jag på med en överraskning till Niklas och eftersom han sover just nu kan jag tala om för er vad det är. Jag ska laga middag till honom. Det kanske inte låter så speciellt men jag är inte typen som lagar mat. Jag kan göra iordning tacos, steka pannkakor och liknande men mer än så kan jag faktiskt inte. Jag är helt enkelt amatör på hög nivå i köket. Menyn för ikväll är följande:

Huvudrätt
Örtkyckling med klyftpotatis och stekta grönsaker

Dessert
Glass med nougatfyllda pinnar som kallas Papadopoulos Caprice.

Allt står i ugnen nu och jag kan pusta ut en liten stund, jag försöker undgå en panikattack! Jag skulle ha börjat med potatisen, inte kycklingen. Och potatisen blev knappt klyftor, det var mer som potatispinnar. Hoppas de drar ihop sig lite av värmen. Hur (ursäkta språket) fan ska man skära egentligen?! Om jag ställt någon den frågan först hade jag kanske kunnat rädda tre naglar...

Det som återstår nu är att göra iordning örtblandningen som ska strös över potatisen när det är 5 minuter kvar, dukning, stekning av grönsaker och ljuständning.


Så här ser jag ut när jag lagar mat


Kyckling, potatis och örter


Äntligen hemma.

skrivet: 2009-03-14 ♥ 17:27:56
Nu är jag äntligen hemma. Efter att ha jobbat en stund åkte jag och Niklas hem till min mamma och åt lite lunch. Sedan övningskörde vi lite. Det gick jättebra idag! Jag var lite stressad i början men i slutet kände jag mig jättebekväm i bilen och jag kom till och med upp i hastighetsrekord (mellan 40-45) OCH gjorde TVÅ perfekta parkeringar. Sista varvet kom det en gubbe med en hund och gick och jag blev inte ens nervös när jag såg dem! Vi var tre stycken som övningskörde till en början. Det var lite roligt, jag fick ingen prestationsångest då eftersom de var lika dåliga som jag var.

Nu ska jag bjuda in er i mitt badrumsskåp. Där har jag alla mina hudvårdsprodukter.


Bi-facil (ögonmake-upremover), Tonique Confort (ansiktsvatten), Aqua Fusion (dagkräm), Bienfait Multi-Vital (nattkräm), R60/80 Léres Rides (ögonkräm), Exfoliance Clarté (peeling), Hydra Action (handkräm), Hydra Intense (fuktighetsmask).

  
Mousse Clarté (rengöringsmousse till ansiktet) + Masque Magique (rengörande mask), Eight Hour Cream, allt-i-allo), alla mina body lotions (Chanel Chance, Chanel Allure Sensuelle, Armani Diamonds, Lancôme Magnifique, Chloé och Prada Infusion D'iris.

Om man ska kunna sminka sig riktigt bra så måste man ha ett bra underlag att starta på, man kan jämföra det med en tom tavla. De viktigaste produkterna enligt mig är en bra rengöring till ansiktet, ett ansiktsvatten som återfuktar och avlägsnar smutsrester, en ögonkräm och en ansiktskräm. Jag använder enbart produkter från Lancôme förutom ögonkrämen som är från Dior. Jag har en ögonkräm som motverkar de första ålderstecknen i förebyggande syfte. Den fungerar jättebra på mig, resten av produkterna innehåller fukt och vitaminer. På kvällen är det bra att använda nattkräm men inte alltid. Huden måste få vila ibland. När det behövs brukar man känna själv.
Andra produkter som är nödvändiga att använda en gång i veckan/varannan vecka beroende på vad huden behöver är peeling, rengöringsmask och fuktighetsmask. Jag använder peeling och fuktmask från Lancôme och rengöringsmask från Dior.
Dessa produkter passar min hud perfekt men det är alltid olika från person till person. Man får helt enkelt prova sig fram till ett bra märke som man trivs med. Det enklaste är att beskriva sina problem eller önskemål för en säljare - de kan oftast hjälpa till att plocka fram det som passar bäst!
En annan produkt som alla behöver ha hemma är Elizabeth Ardens Eight Hour Cream! (Även killar!). Den är perfekt till allting; torra läppar, hälar, armbågar, torrfläckar, sårskorpor, en del eksem, putsning av skor, sår hos husdjur, torra nagelband med mera! Den kan även användas som läppglans och som lite highlighter på ögonlocken om man vill det.


Smink: Foundation: Color Ideal 010, transparent löspuder från Dior, rouge: Pink Star från Arden, ögonskuggspalett: 809 Petal Shine från Dior, mascaror L'extreme, Fatale och Hypnôse från Lancôme, ögonbrynsmascara från Dior och läppglans: Dior Addict High Shine 376.



Mina tips på hur man sminkar sig tar vi en annan gång!


Dagens jobboutfit.
Omlottkofta och kjol från Stockholm, skor från DNA. Smycken från Åsitas, Pilgrim och Thomas Sabo. Klocka från Guess.


I like


God morgon, lördag.

skrivet: 2009-03-14 ♥ 08:33:36
Hej allihop!

Just nu håller jag på att sminka mig. Jag ska rycka in lite på mitt förra jobb, Lidköpings bästa och enda riktiga, privatägda parfymeri. Det ska bli roligt! Jag sminkar mig bara "riktigt" när jag ska jobba där eller om jag ska på fest. Det är roligare så!  Jag lägger upp dagens smink när jag kommer hem så ni får se och även lite smink- och hudvårdstips. Jag ska nämligen fylla på mitt badrumsskåp med lite saker. Varför tar alltid allting slut på samma gång?!

Senare ikväll har jag något riktigt stort på gång men jag vill inte avslöja för mycket ännu. Ni får komma tillbaks lite senare med andra ord.
Hej då så länge.


Tv-spel.

skrivet: 2009-03-13 ♥ 22:30:09
Jag älskar att spela tv-spel, det är så roligt! Min första konsol var Nintendo 8-bitars. Sedan köpte jag Nintendo 64, Nintendo GameCube och nu har vi en Xbox 360. Mitt favoritspel till den är Call of Duty annars tycker jag om spel som Super Mario där man går omkring i olika söta banor och gör uppdrag. Det finns inte något sådant spel till Xbox direkt så det får bli krig ikväll. Det bästa vapnet är STG 44. Och det allra bästa är att jag har den finaste handkontrollen. Jag har fått den av Niklas och jag spelar extra bra med den. Jag tror ni förstår varför...




Den är rosa!!


Vårshopping.

skrivet: 2009-03-13 ♥ 22:00:00
Igår var jag på MQ:s kundkväll här i Lidköping. Det var trevligt! Jag hittade två jättesöta plagg från Bondelid, ett linne och en blus. De blir fina till sommaren ihop med vita byxor! Efter jag betalat och druckit upp mitt glas med cider cyklade jag hem i snöstormen. Inte direkt vad man önskar en sen torsdagskväll. Jag var så kall när jag kom hem att jag fick ta ett bad innan jag gick och lade mig.


Mönstrat linne


Rutig blus

 

Snällhet.

skrivet: 2009-03-13 ♥ 18:55:30
Idag när Ender kom till jobbet hade han med sig en donut till mig, Jag blev jätteglad då! Han kom att tänka på att jag tycker att det är gott när han skulle köpa den. Snällt!


Jag vill ha en kattunge!!

skrivet: 2009-03-13 ♥ 09:00:36



Kidnappande hamster?

skrivet: 2009-03-12 ♥ 16:49:18
Min arbetskollega Andreas brukar alltid visa mig massa roliga klipp på internet när vi har rast, jag tänkte att jag skulle dela med mig av det senaste!
 


Nu ska jag bege mig till stan! Jag ska gå några ärenden och sedan kika in på MQ:s kundkväll. Förhoppningsvis kommer jag hem med ett (nästan) tomt bankkonto!


Min älskling.

skrivet: 2009-03-12 ♥ 16:30:40
Jag såg en tråkig artikel idag. Min favoritfotbollsspelare Andriy Shevchenko är tydligen årets största besvikelse i Italien. Jag tycker att det är elakt att behandla honom på det sättet efter allt han gjort för Milan i sin tidiga karriär. Visst, han har inte gjort så hemskt mycket bra sedan han kom tillbaka till Milan å andra sidan har han inte fått spela så många matcher (bara två ligamatcher från start)! Hur ska man kunna prestera något om man inte ens får försöka är min fråga? Det kanske inte är så lätt att göra mål när man byts in i 85:e minuten.

Jag tror att Sheva skulle bli mycket bättre och mer motiverad igen om han faktiskt fick chansen att spela!

Vill ni läsa artikeln, klicka på länken.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportchansen/article4340686.ab



Idag var jag hos min frisör!

skrivet: 2009-03-11 ♥ 21:06:27
Efter jag slutat jobba idag åkte jag till min frisör Sophia. Hon är världens bästa frisör! Hon klippte mina toppar och fixade till en snedlugg istället för en hellugg som jag haft nu ett tag men inte orkar göra iordning eftersom jag har hjälm på jobbet. Jag blev jättenöjd! Det är så kul att gå och klippa sig och håret blir extra mjukt och fint!


Det är svårt att fotografera sitt hår!

Lägg inte märke till den döende växten bakom mitt huvud, den ska slängas i helgen om han inte återupptar sin hälsa. Kanske skulle jag inkluderat det i min planering?



Måste planera bättre.

skrivet: 2009-03-11 ♥ 20:52:37

Idag har mitt huvud nästan kokat över med olika planeringstankar. Jag får egentligen inte planera eftersom jag mår så dåligt när det inte går som jag tänkt men jag mår väldigt bra av att planera när det väl fungerar så jag ska låta mig göra det i alla fall med garderingen att det inte gör någonting om planerna ändras i sista minut. Jag har väldigt mycket framför mig just nu och för tillfället känns det som att jag inte orkar med något av det. Om jag gör ett litet schema för resten av veckan så kanske jag kan få en del saker gjorda i alla fall och ha tid med viktigare saker nästa vecka.

Följande saker ska helst göras denna veckan
♦ Läsa Elle
♦ Sortera alla nyframkallade fotografier och sätta in dem i album
♦ Flytta över mina kläder till en annan garderob (vi möblerar om lite)
♦ Börja läsa körteori
♦ Övningsköra fredag och lördag
♦ Manikyr
♦ Se på Project Runway och 24 som jag spelat in

Nu när jag valt ut dessa saker kan börja bestämma vilka dagar jag ska göra dem. Imorgon kommer jag hem sent, då är det promenad med Colin som gäller och efter den måste jag gå och lägga mig. Alltså ingenting imorgon.
Fredag: Då ska jag handla. Efter det kan jag övningsköra en stund. När jag kommer hem kan jag läsa i Elle medan Niklas lagar mat och/eller se på Project Runway beroende på vad klockan blir.
 Lördag: Måste fram till stan och fylla på badrumsskåpet lite. Efter det blir det en stund övningskörning och kanske ett avsnitt 24. På kvällen ska jag vara kock.
Söndag: Träna, flytta kläder, se på 24 eller Project Runway om jag inte hunnit. Om jag orkar på eftermiddagen kan jag läsa körteori och/eller Elle om jag inte hunnit med det + sortera fotografier på kvällen samtidigt som jag ser på tv.

Jag valde bort manikyr och bättrar istället med samma färg imorgon.

Nu känns det bättre. Och det gör ingenting om planera ändras! Jag har ju garderat det mesta så om jag inte hinner det på fredag eller lördag gör jag det på söndag - om jag vill (det sista är viktigt)!


Jag håller med Isabella!

skrivet: 2009-03-10 ♥ 21:21:03
Igår läste jag en debattartikel i Expressen som Blondinbella skrivit om kvinnlig avundsjuka. Hon menade att det är vi kvinnor som måste ändra inställning till varandra för att kunna lyckas istället för att männen ska lyfta upp oss i samhället. Jag håller fullständigt med henne. Istället för att heja på och uppmuntra varandra blir vi avundsjuka om en annan kvinna lyckas bättre än vi själva. Jag tror att den allmänna inställningen hos kvinnor bygger på att försöka överprestera andra kvinnor hela tiden. Om en tjej exempelvis berättar vilken god maträtt hon lagade i helgen så känner de andra sig antingen sämre och underlägsna eller tvingade att komma med något ännu bättre och avancerat. Jag känner i alla fall så. Jag är ingen matlagningstjej och kommer aldrig att bli och det bryr jag mig inte alls om för jag är bra på andra saker - men i ett sådan här samtal får jag ändå dessa känslor. Och det gäller inte bara matlagning utan allt som har med att vara perfekt att göra.

Kvinnoidelat idag har försämrats efter vi började slå oss fram i arbetslivet och bli framgångsrika på männens område. Det ledde till att den perfekta kvinnan inte bara måste ha ett rent hem, laga mat, baka, tvätta, hålla ihop familjen, vara snygg, träna, sminka sig, ha välmanikyrerade naglar och fina kläder - hon måste också lyckas i arbetslivet och skapa sig en karriär där hon ägnar större delen av sin dag åt att jobba (som en stereotypisk man gör). Om man som tjej ser eller hör talas om en annan tjej som uppfyller ett eller flera av dessa kriterier känner man sig automatiskt underlägsen. "Jag vill också orka med det.." tänker man då. Men man kan inte vara bra på allting och man har inte tid för att göra alla dessa saker regelbundet!

Istället för att bli avundsjuka på varandra, kan vi inte bli glada för att någon lyckas med något istället? Och låt den personen få vara glad istället för att trycka ner henne så att vi själa inte ska må dåligt för att vi inte har allas ögon på oss just den dagen. Isabella skriver "Jämställdhetsfrågan är ingen könsfråga utan snarare en kvinnofråga, oss kvinnor emellan. Det är vi som kan förändra klimatet. Det är vi som kan göra skillnad.".
Jag håller med henne!

Klicka på länken för att läsa hela artikeln
http://www.expressen.se/debatt/1.1491313/kvinnlig-avundsjuka-ar-min-varsta-fiende


Sötaste filmen någonsin?

skrivet: 2009-03-09 ♥ 20:47:33
Jag har precis sett på Snowbuddies - Valpgänget i Alaska. Vilken söt film! Fem stycken golden retriever-valpar och en husky-valp som busar omkring i snön och bara är söta! Den handlar om en pojke i Alaska som så gärna vill köra hundsläde men inte får för sin pappa. En dag hittar hans valp fem små valpsyskon som av misstag åkt med en glasstransport till Alaska. De bestämmer sig för att hjälpa pojken och ställa upp i den årliga draghundstävlingen. Så himla söta!




Bilderna är lånade från Disney


Spakväll.

skrivet: 2009-03-09 ♥ 17:41:10
Idag har jag inte känt mig riktigt på topp, jag har haft en fuldag som jag kallar det. Därför har jag bestämt mig för att ha en spakväll så jag blir glad och mår bra igen. Jag ska bada med lavendelpulver med eteriska oljor som har lugnande och motiverande effekt och lägga en rengörande ansiktsmask och avsluta med en fuktighetsmask som jag låter vara på under natten.


Rengöringsmask från Dior, fuktmask från Lancôme, lavendelpulver till badet, handgjort doftljus ÄnglaVingar från Klockargården


Har ni sett denna förresten, Geisha på rulle?!

 


Är ni också trötta?

skrivet: 2009-03-09 ♥ 12:42:43
Idag när jag vaknade tänkte jag "Vad skönt det ska bli att gå och lägga sig ikväll.". Ingen bra start på dagen kanske. Som tur var var jag hemma hos mamma och fick god frukost innan jag cyklade till mitt jobb. Man blir gladare och piggare av att ha någon att prata med innan man åker och jobbar och i mitt fall mindre stressad! Jag kanske ska fråga Niklas om han vill äta frukost med mig kl. 06.00 varje morgon... (hans arbetstider är 14.00-22.00).
Eller?

Dags att fortsätta arbeta.



Myskväll.

skrivet: 2009-03-08 ♥ 20:01:47

Vi har en riktigt myskväll jag och mamma. Vi har sett på Sex and the cityfilmen och ätit kinapuffar. Den var ganska bra men lite töntig stundtals, lite för mycket tjejfilm för mig kanske, jag är van vid lite mer action och pang pang om ni förstår vad jag menar. Det var många fina skor och klänningar dock, speciellt bröllopsklänningar!

Nu är det 24 Redemption som står på tur. Det är en film i min smak. 24 är en av mina favoritserier, det är så spännande och man slipper massa kärleksscener. Mamma dukar upp lite chips och dip just nu som vi ska ha till filmen och så har vi tänt ljus och plockat fram kuddar. Det enda som fattas nu är att Colin lägger sig snällt och vilar istället för att pipa med sin leksak.

Det har varit en jätterolig dag för övrigt och jag har fått god lunch (hamburgare med hemmalagade pannbiffar) och mitt favoritbröd till kvällsmat (tekakor från Gamlestans bageri).


Vov vov

  
Mysiga ljus, mammas fina porslinsblomma, trollhassel


Min galna collie och världens bästa mamma



Snöig söndag.

skrivet: 2009-03-08 ♥ 11:16:40
Vad det snöar idag! Visst, det är jättemysigt fast jag hade hoppas på att det skulle bli vår nu. Jag längtar till alla knoppar, grönt gräs, fågelkvitter och att få plantera blommor i fina krukor utanför min dörr.

Idag ska jag och Colin gå till min mamma. Vi ska vara där hela dagen och sova där inatt. Det ska bli jätteroligt. När jag är hos in mamma blir det alltid god mat, kvällsmat och massa godis på kvällen, tänk Gilmore Girls. Vi ska se på film hela kvällen, Sex and the city-filmen och 24-filmen Redemption (tror jag den heter).
Jag bloggar därifrån i eftermiddag. Nu ska jag packa och leka med mina hundar en stund!


Dagens blomsterarrangemang.

skrivet: 2009-03-07 ♥ 21:17:08
Så här blev det när jag planterade mina tre gräsväxter. Sött va?






Bilkörning #2.

skrivet: 2009-03-07 ♥ 21:14:08

Jag har kört bil idag igen. Jag vågade köra lite fortare denna gång, jag var uppe i 40 som mest. Jag tränade på att backa, parkera och köra mellan två pinnar. Niklas tyckte att jag var jätteduktig.










Lördagsshopping.

skrivet: 2009-03-07 ♥ 14:11:07
Nu är vi hemma från stan. Jag har inte alls handlat många saker. Det fanns inte så mycket skojigt. Lidköping har några bra affärer men jag är inte så glad i att handla vårkläder faktiskt, jag gillar höstfärger mer. Och reorna stör mig lite grann också. Jag får nog vänta några veckor och se vad som kommit in då. Vårskor är ju superroligt att köpa men det hade inte alls kommit in mycket. Jag provade ett par Lacoste-ballerinaskor men de var lite för spetsiga ifram för min smak.
Jag hittade i alla fall lite saker inne på Lila Ella, fyra påsar med badpulver, ett doftljus, en nagelborste och två ljuslyktor. Sedan åkte vi till blomsteraffären. Jag köpte sju växter och en tidning där, Trädgård och Blommor - min favorit.

När vi kommer hem igen efter att ha övningskört lite ska jag plantera och göra iordning alla saker jag har köpt medan Niklas lagar mat. Jag ska få fläskfilé idag med hans goda potatisgratäng och lite rött vin till, mums!


Porslinsblomma, ampelilja, orkidé, tre gräsväxter och en palm


Doftljus, badpulver, nagelborste, tidning, ljuslyktor


God morgon!

skrivet: 2009-03-07 ♥ 08:25:24
Jag och Niklas sitter och äter frukost just nu. Vi ska åka fram till stan sedan för jag är så fruktansvärt shoppingsugen. Jag har drömt om diadem hela natten! Till och med Ender på mitt jobb såg på mitt ansikte igår att jag var shoppingsugen. Och då anser jag att jag måste lyssna till mitt hjärta och följa det. Jag måste åka till Liden Blommor och Trädgård också (min favoritaffär) och handla lite nya orkidéer och uteväxter. Vilken rolig dag detta kommer att bli!
Vad ska ni göra idag?



Bilkörning!

skrivet: 2009-03-06 ♥ 18:58:36
Jag har precis varit ute och övningskört med Niklas, Colin och Attila. Det var jätteroligt och jag var jätteduktig. Jag har svängt, blinkat, vänt om och bromsat. Det är så roligt att köra bil fast lite läskigt också. Jag vill inte att det ska komma någon annan bil eller någon människa och gå för då tror jag att jag ska köra på dem och då styr jag bilen dit automatiskt. Men det ska väl gå att träna bort!

Nu lagar vi mat, kyckling i ugn med ris står på menyn. Det är supergott och enkelt att göra.


Det var svårt att välja idag...


...men det blev I'm Indi-a mood for love till slut.



Många saker på mitt fredagsschema.

skrivet: 2009-03-06 ♥ 16:21:11
Jag känner mig stressad! Jag behöver göra massa saker idag för att kunna ha en lugn dag imorgon och på söndag ska jag till min mamma och sova över där och då har jag ingen tid att greja hemma. Jag behöver stryka, göra manikyr, se på Desperate Housewives som jag spelat in, jobba in 1,5 timma som jag flexade förut och övningsköra lite. Jag tror att jag ska börja med att göra manikyr och se på Desperate Housewives! Det verkar roligare än att stryka och jobba. Eller hur?!



God morgon.

skrivet: 2009-03-05 ♥ 07:38:39
God morgon! Panik. Jag trivs inte alls med mitt skoval. De är alldeles för låga. Dessa skor ska inte has till kjol från och med när jag kommer hem. Jag får stå ut idag. Jag lyckades ta en bild på mig själv i spegeln också, det var svårt men det får duga. Jag ska träna på att ta bilder på mig själv, jag är ju nästan alltid ensam. Nu ska vi åka till Guldsmedhyttan och jobba!


Helsvart från MQ


Lindesberg.

skrivet: 2009-03-04 ♥ 22:11:17
Just nu sitter jag på hotellet i Lindesberg och är jättetrött efter den långa bilresan (2 timmar och 30 minuter utan stopp). Vi stannade på Burger King i Laxå. Jag är inte så förtjust i sådan utemat men jag åt en hamburgare med minimorötter till och en Loka med hallonsmak. Den var rätt god. Jag har packat upp mina saker och ska snart försöka sova. Jag längtar redan hem till min egna säng. Jag gillar inte hotellsängar så mycket, dels är de begagnade dels bäddas de så där äckligt när man stoppar in täcket under madrassen så man får riva upp hela bäddningen eller slinka ner som en orm i en sovsäck. Nu ska jag ringa till Niklas och säga god natt och sedan sova. Ska jag gå upp halv 6 eller 6? Det får nog bli halv så slipper jag stressa. 
God natt! 




Fin heltäckningsmatta.. INTE.


Titta på sängkanten längst ned, hela underlakanet kommer att rivas upp...



Tur att vi ska bo på 4-stjärnigt hotell i Malta!


Min nya favoritfilm.

skrivet: 2009-03-04 ♥ 17:38:44
Igår såg jag på The Duchess med Kiera Knightley och Ralph Fiennes. Den var superbra. Jag älskar kostymfilmer där karaktärerna är rika och bor i fina slott och har betjänter. Jag tror att jag har varit en societetsdam under 1800-talet i ett annat liv. (Jag har även varit militär under andra världskriget, rysk eller tysk vet jag inte men jag tror rysk. Men det kan vi ta en annan gång.) Filmen var hur som helst helt perfekt. Jag kunde inte sluta titta. Jag cyklade på min Orbitrek till de första 40 minutrarna och sedan skyndade jag mig in i duschen så jag kunde se klart resten. Jag rekommenderar denna film till alla!




Bilderna är lånade från www.instyle.co.uk

Modet är det finaste. Jag önskar att det kunde komma tillbaka. Då skulle jag gå omkring så här jämt, minus de vitpudrade perukerna, jag vill ha mitt mörka hår. Det är så välklätt och perfekt! Och tänk att ha en påkläderska och en egen frisör/sminkös som gör iordning allting varje morgon. Och som tjej behöver man inte jobba, man kan bara gå omkring och vara fin. Det skulle jag tycka om!



Världens sötaste rosa delfin!

skrivet: 2009-03-03 ♥ 19:41:24

Har ni sett den rosa delfinungen på Aftonbladets hemsida idag? Den är så himla söt! Tänk att få klappa den.

Foto: CATERS NEWS AGENCY LTD.


Klicka på länken nedanför för att läsa mer.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4541881.ab


Jag hatar att packa.

skrivet: 2009-03-03 ♥ 19:25:43

Imorgon ska jag på tjänsteresa på kvällen till Guldsmedshyttan. Vi är tre från mitt jobb som ska åka, de hämtar mig vid 18.30 och om jag ska hinna med hundpromenad, träning, dusch och kanske äta något måste jag förbereda packningen så mycket som möjligt idag. Jag tänkte först "jag ska ju bara sova en natt och sedan åka hem igen, man behöver väl inte ha med sig så mycket..?" och nu har jag skrivit upp det viktigaste på en lapp och det är ju ändå hur mycket som helst! Lena, som ska följa med, sade till mig att man bara behövde ha med sig ett ombyte och tandborste typ.. Det går ju inte.

Detta står på min "allra viktigaste sakerna"-lapp:
• Datorn + tillbehör
• Block + penna
• Schampo
• Balsam
• Duschtvål
• Body lotion
• Parfym
• Tandborste
• Tungskrapa
• Tandkräm x2
• Deodorant
• Bomullspads
• Tops
• Ansiktskräm
• Ögonkräm
• Ansiktsvatten
• Rengöring till ansiktet
• Hårborste
• Sminkborstar
• Hårfön
• Nagelfil
• Tofflor
• Mobil
• MP3
• Bok/korsord
• Klädborste
• Underkläder
• Kläder (pennkjol, prickigt linne, omlott-tröja, strumpbyxor)
• Skor
• Min klocka och smycken
• Kamera + sladd
• Smink

Har jag glömt något?

Allt som går att förbereda är nu packat och klart. Jag hatar att packa för man kan aldrig göra färdigt väskorna eftersom man ska använda halva innehållet på morgonen dagen efter.




Lunch på Henrys café.

skrivet: 2009-03-02 ♥ 19:37:35
Jag och Niklas lunchade på Henrys café idag. Det är mitt favoritcafé och lunchställe i Lidköping. Det är så mysigt där. Fast man måste gå dit halv 12 om man vill ha plats och äta i lugn och ro. 11.55 kommer det massa människor som ska äta och de pratar så högt att man knappt hör sig själv tänka. Hur som helst, maten var god, jag tog en kycklingtoast som vanligt med röd saft till. Deras saft är jättegod! Efteråt delade vi på en mörk och en ljus pralin.


Jag

 
Kycklingtoast. Jag råkade börja äta innan jag kom på att jag skulle fotografera.


21.03

skrivet: 2009-03-01 ♥ 21:10:55
Jag har hunnit med ganska många saker idag! Jag har lagat pannkakor, sett på en film (Passengers, rätt bra!), tränat, gått promenad, sett på One tree hill och ätit Marabou mjölkchoklad, jobbat lite och varit ute med min magsjuka hund två gånger precis (kan bli fler..).  Jag kommer nog inte att vara så pigg imorgon men vad gör det när man bara ska jobba.
Nu ska jag göra iordning inför imorgon så jag får med mig alla jobbgrejer och kläder till sjukgymnastiken och allt annat som jag behöver. Sedan är det dags att sova, jag ska gå upp 05.00 imorgon. God natt!


Köksbordet har blivit arbetsplats


Sjuklingen ligger nedanför




07.16

skrivet: 2009-03-01 ♥ 07:22:23
Klockan är 07.16, lägenheten är städad (golven torkade två gånger och dammsugna en gång), disken står och torkar och jag har duschat och ska plocka fram lite god frukost till mig och Niklas som jobbat natt. Så slutar historien, den började inte lika lyckligt.

04.00 väckte min hund Colin mig och ville gå ut. Han hade diarré. Efter att ha tvättat honom i rumpan efter promenaden upptäckte jag att varenda rum var fullt med små och stora bajsklickar. Usch! Jag fick tvätta och skura, sedan dammsuga och sedan torka alla golv grundligt och mellan det var jag och Colin ute två gånger till... Sedan somnade han äntligen.. och nu sitter jag här. Men jag är ganska pigg ändå efter fyra timmars sömn. Ska man gå och lägga sig då eller ska man lägga sig tidigt ikväll istället?

Jag tar en sak i taget, frukost först.







ForHair.se

Bling Skal