2009 - MIN RESUMÉ

skrivet: 2009-12-31 ♥ 16:30:39

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag skaffade medlemskap på ett gym, tog körkort, besökte Tyskland, åkte karusell ensam på Liseberg, ringde telefonsamtal till Spanien, blev förälskad i vitt och började jogga.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag ger aldrig nyårslöften, tar hellre tag i saker och ting direkt.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, bara en som redan var förälder.
4. Dog någon som stod dig nära? Ja, vår älskade Sator
5. Vilka länder besökte du? Danmark och Tyskland.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En riktig sommar.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Inget speciellt datum men massa olika händelser.
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag tog mitt körkort (på första försöket, både teori och uppkörning) på alldeles egen hand mitt i finanskrisen och att jag blivit så modig.
9. Största misstaget? Att jag litade på människor även fast jag vet att jag inte ska det.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag stukade armen en gång och var förkyld någon gång men ingenting allvarligt.
11. Bästa köpet? Oj… det måste vara alla skor eller min Guessväska med tillhörande plånbok. Eller kanske min dator. Eller mitt gymkort. Allt!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Väskor, växter och nagellack.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, massor! Lisebergsresorna, alla mysiga middagar hos mami, min pojkvän, mina söta hundar, att vi fick en vit jul, att min hårtuss växte ut med mera.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Agnes skiva Dance Love Pop; såg ju henne live i somras.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare. Jag ska bli gladare för varje år!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tänkt mer på mig själv och gjort roliga saker istället för att prioritera att vara pigg på jobbet nästa dag. Det är slut med det nu!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Låtit människor såra mig.
18. Hur tillbringar du julen? Med mina nära och kära, massa julklappar och god mat.
19. Blev du kär i år? Ja, i mina underbara skinnskor från Bianco!
20. Favoritprogram på TV? 24, Gossip girl, Prison Break, Leila Bakar bland annat.
21. Bästa boken du läste i år? The Secret. Håller dock på med en jättebra bok som heter Bödeln just nu men kommer inte hinna läsa ut den innan 2010.
22. Största musikaliska upptäckten? Agnes. Hon är bäst!
23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag fick snöflingeberlocken från Thomas Sabo som jag önskade mig.
24. Något du önskade dig men inte fick? Jag önskar mig alltid massa saker, det jag inte får köper jag själv.
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag bjöd hem mami, fikade och myste.
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Vår resa till Malta kunde ha blivit av istället för att ha blivit inställd.
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Söt och mysig. Har ju oftast inget speciellt på mig eftersom jag har arbetskläder på jobbet men när jag väl klär mig normalt är min stil väldigt klassisk och söt.
28. Vad fick dig att må bra? Min pojkvän, mina söta hundar, att mami mår bra, mitt mod som jag fått.
29. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha. Jag är inte så sugen på någon kändis… men om jag måste välja – Wentworth Miller (innan han blev tjock. och ja, det spelar roll!).
30. Vem saknade du? Serina, Mellis, Bruno och Sator.
31. De bästa nya människorna du träffade? Jag träffade ingen detta året som är värd att nämna.


Födelsedag 2009, 22 år - Middag med min älskling

Jag bakade födelsedagsmuffins

Promenader i skogen med mina pojkar

Varma vårdagar

Förberedelser inför Niklas överraskningsfest

Pokerläppar som tydligen inte distraherade mina motspelare... :(

Älskade jordgubbar

Scotts i Stadsparken

Liseberg med Niklas

Liseberg med mamma - ja, vi åker Sagoslottet! :)

Fina klänningar och roliga kvällar

Räksallad från Mellbygatans Delikatesser i parken - så sjukt gott

Ny mobil med pekskärm

Halloweenpumpa (superdålig bild)

Halloweenfirande med svarta glitterögonlock och håraccessoar från Lindex

KÖRKORT!

På jobbäventyr i Tyskland

Byggde pepparkakshus med Niklas

Jul på Liseberg med världens bästa mamma

Julkonsert med Peter Jöback

Lucia

Mysig jul

God Jul :D

Andra saker som jag pysslat med under året som varit roliga:
Knytit makraméarmband och sålt tillsammans med mamma, fikat med vänner, börjat träna på gym, fotograferat, köpt min första egna laptop, målat om i hallen, lärt mig laga köttbullar, äntligen fått klartecken av hudläkaren till Roaccutan (börjar i januari), fått mina orkidéer att blomma om, hittat min egen inredningsstil, börjat blogga (såklart!) och haft mysiga hemmakvällar med massa godis!

Jag har lärt mig massor under det gågna året och varit med om en hel del men jag är mest stolt över att jag övervunnit min sociala fobi som jag burit omkring på i flera år. Jag har inte skrivit om det i bloggen för jag har inte funnit någon anledning till det men jag vill ge mig själv en eloge för att jag blivit så modig.
För ett år sedan var det jättejobbigt för mig att fika på stan till exempel, jag kunde aldrig föreställa mig att vistas utomhus i shorts och linne eller gå osminkad till jobbet och aldrig någonsin se mig själv stå mitt i ett gym och dra i gummiband alldeles ensam. Men nu gör jag alla dessa saker. Ibland är det lite jobbigt men för det mesta går det bra och är inte det en triumf så säg! Just nu finns det nog ingenting jag inte skulle våga och därför är jag jättestolt över mig själv! Nu måste jag hitta på en ny utmaning bara... Tror jag vet precis vad jag ska hitta på! Men ni får vänta tills nästa år. Det får bli en hemlighet tills jag är helt säker.


Skålar i Moët, nyår 2008

GOTT NYTT ÅR till alla mina läsare! Vi hörs 2010!


ÅRETS SISTA DAG

skrivet: 2009-12-31 ♥ 15:28:46

Årets sista dag och jag mår skit. Huvudvärk, illamående och världens trötthet. Jag som skulle vara på bra humör idag. Och ha det mysigt. Men det blir aldrig som man tänkt sig. Om detta forsätter in på kvällen struntar jag i nyårsklänningen och hårlockarna och plockar fram dem en annan dag istället. För nyår är ingenting som jag firar med glädje. Det är ju bara en helt vanlig dag. Fast vi byter siffra i datumen. Ingenting ändras för det. Jag är fortfarande samma tjej med samma tankar och känslor som jag har idag, imorgon. Och ingenting kommer att vara annorlunda imorgon. Jag kommer inte att vara gladare imorgon på människor som har svikit mig under året, jag kommer inte att bry mig mer eller mindre om vad som hänt eller vad som kommer att hända. Och jag kommer inte att älska mina nära och kära mer eller mindre bara för att det blir den första januari 2010.

Men. Det betyder inte att jag inte vill tänka tillbaks på allt positivt som hänt mig under 2009. Så om en stund kommer en nyårsresumé. Med fokus på lycka.


VICTORIA'S SECRET 2009

skrivet: 2009-12-30 ♥ 21:30:40



Åh, varje år sitter jag som klistrad framför tv:n i en timma då TV3 visar Victoria's Secrets visning. Nu är det slut för detta året och jag får se fram emot att sitta här i soffan om 365 dagar igen och titta. Kläderna, glamouren, glittret, musiken, sminket, dekoren, tjejernas fina lockar, vingarna... Längtar redan! 


Dricker smörkolakaffe...

skrivet: 2009-12-30 ♥ 19:15:44
0-224cea6a25a0863fb5e8f93854773c8b.png

Kolla varifrån!

Dricker smörkolakaffe och ser på 24. :-)


DISSAR H&M

skrivet: 2009-12-30 ♥ 18:19:41



Jag blev så besviken på nya H&M-katalogen. Jag hade sett fram emot den jättemycket men innuti fanns bara tråkiga kläder med tråkiga färger och udda material... Inget skojigt alls som jag blev sugen på.
Diss från mig för H&M spring 2010!


BLÅTT ÄR FLOTT

skrivet: 2009-12-30 ♥ 17:55:21

Idag har jag varit tant blå;

Örhängen från H&M

Accessoarer och kofta i blått


091230

skrivet: 2009-12-30 ♥ 17:52:39

Lång dag. Trötta ben. Men nu är jag äntligen hemma! Jag och mami har haft fullt upp med massa ärenden idag fast när jag tänker efter så känns det som om vi inte hunnit någonting. Jag har nyårshandlat; fläskfilé med potatisgratäng står på menyn. Till dessert tänkte jag fixa banana split och milkshake. Dessutom har jag laddat upp med massa choklad, två chipspåsar och såklart huvudingrediensen Moët & Chandon! Efter mataffären åkte vi till Lidens Blommor & Trädgård, min älsklingsbutik när jag ska köpa växter. De hade 50% rea på alla gröna växter. Jag köpte bara en växt, lite fjädrar och pinnar till mina orkidéer men mamma hittade lite fler växter. Sedan åkte vi in till stan där jag köpte massa strumpbyxor på Åhléns, tre småtuber Eight Hour Cream och några ansiktsmasker. Känner att jag behöver det just nu.


Eight Hour Cream - jag är beroende. Allvarligt.

De tjocka strumpbyxorna kommer att bli jättefina till mina långa skjortor istället för leggings!

...Så nu ska jag tvätta bort allt smink och lägga på en rengöringsmask i ansiktet och sätta mig med nya H&M-katalogen! Är superdupernyfiken!


Du var efterlängtad!


SÖMNIG

skrivet: 2009-12-29 ♥ 23:20:43

Jag fastnade framför Legally Blonde på tv för några timmar sedan. Den är så söt och peppande. Men nu känner jag att ögonen fått titta lite för mycket på tv- och dataskärmar idag. Så nu ska jag låta dem blunda för natten. Ska ju upp rätt så tidigt imorgon också så det kan vara en bra idé att komma i säng.

Jag har skrivit en lång inköpslista tills imorgon då jag ska göra massa nyårsärenden på stan och åka och handla mat. Hoppas det inte är allt för mycket folk i affärerna. På tal om mycket folk så finns det allt för många som inte kan shoppingkoderna! Till exempel stanna inte mitt i gången/stå inte och prata med någon mitt i gången; låt de som är påväg in i butiken gå in före dig som ska gå ut om det regnar, snöar eller blåser; om du är väldigt lång - var diskret och håll ditt avstånd om du måste stå utanför provhytterna, ta det lugnt med barnvagnarna, se dig för i allmänhet och så vidare. Man kan ju tycka att dessa regler vore en självklarhet för alla men det är det inte... Förhoppningsvis vistas inte dessa människor på stan imorgon så jag kan behålla mitt goda humör. :)

Nu ska jag borsta tänderna och kleta på min ögonfransnäring. God natt!


091229

skrivet: 2009-12-29 ♥ 18:53:21

Nu har jag suttit vid datorn nästan hela eftermiddagen och grejat med bilder. Ögonen känns trötta. Tänkte låta dem vila till ett 24-avsnitt. Men först ska jag plocka fram lite kvällsmat. Varför måste man bli så hungrig när man tränar för? Tror jag ska äta en tekaka och några kex. Eller lite gröt kanske? Det är ju gott.

Förresten så målade jag mina naglar rosa förut. Med MavalaRose och ovanpå lade jag glitter och hjärtan från OPI. Visar imorgon, alldeles för mörkt nu för att bilden skulle bli bra. Imorgon ska jag förresten hem till mamma. Morfar och hans fru kommer dit på en liten julfika. Sedan ska vi fortsätta fram till stan och gå lite ärenden och handla mat till nyårsafton. Så förhoppningsvis blir morgondagen roligare än idag. Vanligtvis tycker jag om att vara ensam men inte idag. Idag har det inte känts bra.




F ö r r e s t e n !
Någon som är sugen på att fixa en ny bloggdesign till mig? Jag hinner verkligen inte sätta mig med sådant just nu. Skriv en kommentar eller maila till [email protected]. Jag kommer att vilja se tidigare bloggdesigner som du gjort för jag är lite kräsen om vilken stil jag vill ha men hör av dig om du känner dig manad! Jag skulle bli överlycklig!


ADDICTED TO NAILPOLISH

skrivet: 2009-12-29 ♥ 15:38:33

Jag har precis suttit vid köksbordet och gjort iordning i min lilla nagellackskorg, den var i en enda röra efter senaste månaden. Men nu är det prydlig och fin igen. Dock kom jag till insikten att jag nog behöver köpa en till eftersom nagellacken inte får plats längre. Och det är egentligen bara bra för då kan jag separera rosa/lila i en och ha rött/svart/blått och glittrigt i den andra.


Före - se vilket kaos

Efter - fick flytta över några till min lilla korg där jag egentligen bara har under/överlack och manikyrredskap. Det får vara så till jag köpt en till stor korg.

Glittriga - från Mavala och det sista är från
OPI

Rosa och cerise från OPI, Mavala och
Lancôme

Lila från Lancôme, Dior, OPI och
Chanel

Röda från Lancôme, OPI och
Mavala

Udda färger - vitt till fransk manikyr, korall, blått, rödsvart, svart och guld från OPI och
Chanel

Nu blev jag riktigt sugen på att måla naglarna... men vilken färg ska jag ta? Alltid lika svårt att välja.


SMULAN VS. ISEN 0-1

skrivet: 2009-12-28 ♥ 22:17:26

Som vanligt varje år halkar jag omkull med eller utan cykel och idag var en sådan dag... På vägen hem från gymmet halkar jag omkull på en glashal isfläck men fort som attan var jag på benen igen. Kände inte för att ligga på cykelvägen och sprattla vid sidan av en stor parkeringsplats. Imorgon får kommunen ta och sanda cykelvägar och trottoarer för det går faktiskt inte att gå normalt. Jag fick pulsa upp i snön vid sidan om vägen på en del ställen för att inte bryta benen av mig! Ut och gör ert jobb!

Ikväll har jag ätit världens godaste middag, massa godis och sett på Harry Potter. Och sovit i soffan. Men det får man när man är ledig. Önskar jag vore det varje dag.


Har ju glömt att visa er min fina saffranskaka som jag bakade på julafton!


SJUSOVARE

skrivet: 2009-12-28 ♥ 09:42:07

Sjusovaren sitter vid köksbordet och dricker te. Jag vaknade av att klockan ringde klockan 9.00 idag. Det var nog i juli, under semestern som jag sov så länge sist. Skönt. Så nu har jag proppat i mig en halv smörgås och ska snart ge mig ut i kylan. Klockan 11.30 har jag bokat en tid med en personlig tränare på mitt gym och då ska vi gå igenom ett träningsschema till mig. Det ska bli jätteroligt. Jag har inte vågat använda alla maskiner och vikter eftersom jag inte vet hur man ska göra men nu ska hon visa mig. Så jag ska traska iväg vid tiotiden för jag vill gärna värma upp lite på gåbandet innan vi börjar. Det ska bli så roligt att få röra på sig igen efter allt sovliggande, godis och all mat.


FASHIONLIST

skrivet: 2009-12-27 ♥ 20:32:04

Vad heter du?
Sara Nilsson.
Vart bor du?
Lidköping.
När är du född?
19 januari 1987.
Beskriv din stil med 3 ord?
Bekväm, lyxig, söt.
Vad innebär mode för dig?
Mode är roligt och inspirerande.
Vilka är dina favoritaffärer, butiker?
Jag gillar att shoppa mest på Mango, Sisters och MQ.
Shoppar du second hand?
Nej, tycker inte om energierna i andras gamla kläder! Usch.
Vilken är din favoritdesigner?
Chanel all the way!
Vad är din favorit i vinter?
Leggings och alla korta, glamourösa klänningar.
Hur mycket shoppar du för i månaden?
Jag shoppar för allt som finns kvar på kontot efter räkningarna är betalade!
Dyraste plagget respektive billigaste?
Mitt dyraste plagg är min FCUK-kappa eller min Guessväska. Minns inte vilken som var dyrast.
Billigast är nog ett par träningsbyxor jag köpte för typ en femtiolapp på rea.
Tror du att du komner att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag?
Min plan är ju såklart att kunna shoppa ännu mer.
Brukar du tröstshoppa?
Om jag råkar befinna mig på stan - så visst.
Högklackat eller lågklackat?
LågklackaT är det värsta jag vet. Antingen helt platt eller så högt som möjligt.
Vilken är din drömväska?
Min dröm är att ha en hel samling av Chanelväskor!
Vilket blir ditt nästa köp?
Hmm... Kanske ett par nya svarta strumpbyxor.
Favoritblogg?
Kenzas.
Vilka är dina stilikoner?
Jag har inga stilikoner. Inspireras mest av bilder och mitt eget humör. Älskar däremot Agnes scenkläder!
När upptäckte du ditt intresse för mode?
Cirka sex år sedan.
Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill jobba med språk eller något kreativt inom modeindustrin.
Favoritplagg just nu?
Oversize-skjortan eller alla mysiga koftor. 
Favoritaccessoarer?
Skor, väskor och diadem.


MYSSÖNDAG

skrivet: 2009-12-27 ♥ 19:44:00

Idag har jag haft en sådan där mysdag som jag brukar drömma om ibland när jag sitter framför datorn på mitt kontor och jobbar då man bara ligger i soffan och ser på serier och filmer på dvd. Jag var en sväng i duschen vid tolvtiden, lagade lite mat till mig och mami och åt den i köket men resten av tiden har spenderats i soffan. Och vad är ett måste en sådan dag? Godis såklart! Efter en kall hundpromenad ställde vi oss vid spisen för att fixa varm choklad. Jag fick en alldeles underbar chokladbok igår i julklapp som jag hittade massa goda recept i så idag invigdes den. Marshmallowschoklad fick det bli. Lite beskt recept men väldigt gott!

Nu ska jag fortsätta min mysdag som nu blivit myskväll. Två avnitt Lost ligger i dvd:n och väntar. Måste se hur det går!





Marshmallowschoklad i mina älsklingsmuggar


ÄVEN JAG HAR NU FYNDAT PÅ REAN

skrivet: 2009-12-26 ♥ 16:51:33

Ja, det stämmer faktiskt. Jag köpte en jättefin sammetsklänning på MQ (Paris, Kate and I) för endast 299 kronor. Det tyckte jag var roligt! Att jag sedan hittade fyra andra plagg och ett armband som jag köpte till ordinarie pris spelar väl ingen roll? Eller?




Armband och kofta i kornblått som...

...invigdes direkt på middag hos svärmor.

En skjorta, ett par leggings och en grå tröja köptes på Rydéns.

Dessutom hittade jag en guldglittrig badbomd på Åhléns. Tänk vad jag kommer att skimra när jag badat med den. Passar den på nyårsaftons morgon tro? I think so...! :)


MELLANDAGSREA

skrivet: 2009-12-26 ♥ 09:32:55

Snön vräker ner utanför fönstret och jag ska snart åka fram på stan och gå på mellandagsrea. Jag tycker inte om rea egentligen men i år tänkte jag och mami att det vore kul att ge sig fram på stan och kanske hitta något bra fynd. Förhoppningsvis kommer jag hem med en påse i alla fall. Om inte så är det alltid mysigt att gå på stan med sin mami. Och kanske kan jag passa på att önska mig något i födelsedagspresent. Det finns ju saker som inte reas ut också. :)


Idag har jag en röd rosett i håret från Kicks.


FELIZ NAVIDAD

skrivet: 2009-12-26 ♥ 08:39:42

Haha. Var precis inne på Real Madrids hemsida och hittade en lite halvtöntig videoinspelning där Florentino Perez, Kaká, Ronaldo och Raúl önskar god jul och talar om nästkommande år.

Jag älskar er Real, men det hade nog varit roligare att få se pojkarna trixa med rödvita fotbollar iförda tomteluvor istället! :)


TURKEY IS THE SHIT

skrivet: 2009-12-25 ♥ 21:24:43

Mums. Jag är så mätt att jag inte behöver äta på flera dagar! Två portioner kalkon, potatis, brysselkål och gele och två bitar kladdkaka med glass. Behöver jag förklara närmare? Tror inte det va... Min mami lagar god mat hon! Nya juldagstraditionen är spikad. :)

Nu sitter jag och Niklas i soffan och ser på Rolandz - The Movie som han fick i julklapp. Jag lyssnar mest. Men skrattar gör jag inte. Inte riktigt min humor även om jag förstår att andra tycker att det är det. Min humor är mer Franz Kafka-böcker, Mia och Klara eller Jeremy Davies karaktär i Saving Private Ryan. Haha, jag skrattar ihjäl mig när han välter hjälmarna i tältet. Hursomhelst... jag är mätt och belåten och glad. Ikväll ska jag få lite massage med min nya massageolja som doftar marockansk ros. Lite doftljust ska tändas också. Det tycker jag om.


Mamma har så fint hemma. Blixten på kamera förstör ju mysstämningen lite. Det var inte alls såhär ljust!

Mums


7


Niklas ville att jag skulle göra en toalettmin ;)

Min outfit. Sötaste tofflorna!


NY TRADITION

skrivet: 2009-12-25 ♥ 16:39:08

Nu ska vi alldeles strax starta en ny tradition hemma hos mami. Hos tänkte bjuda på kalkon på juldagen i år och det låter ju förträffligt gott så vi bestämde att göra en tradition av det hela och starta idag.

Jag vet att det är många som går ut och festar ikväll och det är ju alltid trevligt men eftersom ingen har frågat mig om jag vill hänga på någonstans så struntar jag i det. Gå ut kan man ju göra vilken helg som helst resten av året ändå.

Så ikväll blir det kalkon med potatis och god sås hemma hos mami med de bästa i familjen. Det ska bli jätteroligt och förhoppningsvis väldigt gott också. Jag är riktigt hungrig nu i alla fall. Och om vi har tur så har mami fixat efterrätt också.

Vad gör alla andra ikväll?




Kvällens outfit
Lägger upp en lite finare bild ikväll, har inte fått på mig leggingsen än.

Hursomhelst;
Tunikan är från en butik i Göteborg (julklapp från mami)
Svarta leggings från H&M
Smycken från Thomas Sabo
Parfym från Chloé

Nu ska jag klä på mig resten av kläderna och mina smycken! Ha en mysig kväll allihop!


MINA JULKLAPPAR

skrivet: 2009-12-25 ♥ 15:26:42

Tänkte visa lite av det jag fick i julklapp igår.


Massageolja, hudvård från Dior och Lancôme, badskum, handkräm, dusch och body lotion i min favvisdoft Chloé.

Diadem och en rosett, badbomber, ett Hello Kitty-block, tomtetofflor, örhängen och berlock från Thomas Sabo.

Prison Break, 24-boxar och nya Harry Potter.

Bästa Real Madrid-tröjan. Fick en liten supporternalle också (äkta båda två). Längtar redan till nästa match!

Närbild på örhängena

Min berlock. Jag fick två likadana trollsländor så jag ska gå och byta den ena mot något annat imorgon.

Annat skoj jag fick: En resväska, elvisp, köksvåg, bomullspads, tre cd-skivor (Paramore, Rihanna och Leona Lewis), Leila Bakar 2 på DVD, ett betalkortsetui, ett nagellack, choklad, några köksredskap, en tunika, en halsduk, pengar, trosor, strumpor, doftljus, två äggkoppar, en yogamatta, en nyckelring och en fotfil med mera.

Jag älskar julklappar och presenter men jag måste klargöra att det inte är för att jag bara vill ha och ha. Jag öppnar varje present med omsorg och uppskattar allt som jag får utifrån hur jag föreställer mig att avsändaren har tänkt när han eller hon har köpt den till mig. Det är lite svårt att förklara men jag tycker verkligen att det är tanken som räknas. Och det är tanken bakom jag tänker på när jag öppnar varje julklapp. Och lika mycket som jag älskar att få paket älskar jag att köpa till andra! Det är ju så sjukt roligt och jag hoppas verkligen att alla blev nöjda med sina julklappar från mig! Jag skulle kunna spendera hur mycket pengar som helst. Denna julen var det lite begränsat på grund av att jag tog mitt körkort så nyss men jag hoppas att alla blev glada ändå!

Tack så hemskt mycket alla, för alla fina julklappar!

Men det bästa var nog ändå all snö. Som jag har längtat efter en vit jul. Och sällskapet. På något sätt värdesätter man sina nära och kära lite extra mycket på julen och vill gärna sitta och mysa, äta godis och prata och skratta så länge det bara går. Jag har inte så stor familj men det behövs inte. De som finns där finns där och dem älskar jag mest i hela världen! De bästa julklapparna egentligen.


SMITTEN WITH MITTENS

skrivet: 2009-12-25 ♥ 14:37:05

Jag var tvungen att måla om naglarna eftersom jag ska ha en silvergrå tunika på mig ikväll när vi ska bort och då kan man ju inte ha guldnaglar till. Så nyaste nagellacket fick åka på; Smitten with Mittens från OPI.


JULAFTON

skrivet: 2009-12-25 ♥ 12:36:36

Juldagsmorgon. Jag har myst omkring i tomtetofflor och Real Madrid-tröja. Detta är nog en av mina bästa jular. Igår hade jag en jättemysig dag. Julmat och Kalle Anka hos morbror. Julklappsöppning och julsmörgåsar hemma hos mig. Med de allra bästa. Men vi orkade inte ens till godiset. På jul skulle man verkligen behöva den där extra magsäcken. Men trevligt hade vi!


Niklas och jag hos morbror. Jag försökte få honom att sträcka på sig men förgäves...

Jag och mami

Hos morbror

Vår julgran hemma hos mig. Julklapparna fick inte plats. :)

Smultomten?

En av favvisklapparna; mamis egengjorda tomtetofflor!

Idag äter jag fudge och tittar på alla julklappar (ska lägga upp lite bilder sedan). Men först lite lunch, magen kurrar igen. Har jag töjt ut magsäcken tro? ;)


JULAFTONSOUTFIT

skrivet: 2009-12-25 ♥ 09:11:08

Här kommer lite bilder på min julaftonsoutfit. En resumé över dagen kommer lite senare! Magen kurrar. :)

















Klänning från Vila
Bolero från BikBok
Skor från Bianco
Kappa från FCUK
Svart fuskpäls
Parfym från Chloé

Smink:
Fempalett från Dior i bruna toner
Strass-stenar från Make-up Store
Guldigt läppglans från Dior
Rouge från Dior och Elizabeth Arden (en liten blandning)
Färgad dagcreme från Lancôme
Transparent löspuder från Dior
Mascara från Lancôme

Smycken:
Äkta pärlor
Ringar från Pilgrim
Armband från MQ

Mer julbilder kommer om en liten stund!


GOD JUL

skrivet: 2009-12-24 ♥ 08:56:53

Julaftonsmorgon. Glittrande snö på taken. Kan det blir bättre? Jag tror inte det. Eller jo, tänk ikväll när man öppnar alla julklappar med alla nära och kära samlade. är det bättre. Men just nu njuter jag av morgonen. Jag ska fixa frukost till mig och Niklas och så ska vi byta morgonjulklappar med varandra. Sedan ska jag klä upp mig till tänderna och åka till morbror. Den här dagen kommer att bli bra. Jag känner det i magen.




God Jul önskar Smulan och Colin


BATHROOM PICS

skrivet: 2009-12-23 ♥ 21:49:37





Idag blir det en sen bloggning. Julhandeln tog musten ur mig. Efter nio timmar i tjänst kunde jag äntligen åka hem och förbereda julafton. Vi tjuvstartade med lite julmat såklart och drack julte och åt tomtegröt. Mumsigt. Sedan samlade jag mina sista krafter och gav mig ut i snön med hundarna för att leka. De älskar snön och det gör jag med. Mys. Nu har jag slått in de sista julklapparna och sitter med ögonbrynsfärg i ögonbrynen som snart ska tas ur. Det jag nu kanske har glömt av får vara bortglömt. Nu ska vi ta det lugnt och invänta julen.


Alla våra julklappar. Och imorgon kommer mamma och mormor med ännu fler!


JULKONSERT #2

skrivet: 2009-12-22 ♥ 21:26:07

Jag har precis sett på Peter Jöbacks julkonsert igen. Fast denna gången på tv. Men för er som tittade: det är inte ens hälften så bra på tv:n som det är i verkligheten! Bara så ni vet.

Efter ett misslyckats första försök blev andra satsen köttbullar riktigt mumsiga! Jag längtar till julafton då vi kan mumsa på dem. Snön faller ner utanför fönstret. Kan det bli bättre? Jag känner mig jättenöjd förutom att jag är lite orolig för Niklas julklappar. Hoppas han tycker om dem och att jag inte köpt för lite jämfört med vad han köpt till mig. Det ordnar sig...

Nu ska jag trippa in i vardagsrummet och sätta mig på golvet. Jag ska nämligen få lite huvudmassage. Det är så himla skönt! Sedan blir det sängen för min del. Ska upp tidigt imorgon igen och slå in julklappar på rullande band hela dagen. Dagen innan julafton brukar vara galen i butiken där jag jobbar ibland så det ska bli riktigt skoj. Jultradition.


091222

skrivet: 2009-12-22 ♥ 16:15:03

Nu har jag pysslat hela dagen! Slått in julklappar, städat, varit på stan... och om liten stund ska jag ställa mig i köket och steka hundratals köttbullar. Inte riktigt kanske men vi har köpt en stor paket färs så det kommer att bli fullt i stekpannorna.

Lägenheten börjar att bli julfin i alla fall. Det är lite saker som ska plockas undan bara. Och golvläggarna var här för en stund sidan och fixade till listerna där vi fått nytt golv (innanför ytterdörren, jättefina gråa klinkers) så allt är liksom färdigt nu! Det känns så skönt.

Men ingen mysig pysseldag utan olyckor; jag har såklart klantat till mig och tappat en stor, tung "korglåda" på mig själv när jag skulle lägga upp den på en garderob. Jag höll den över huvudet ochså tippade den bakåt och jag fångade den med ryggraden, precis under nacken. Så nu har jag stora röda märken där... Typiskt mig.


Min goda frukost; en grov fralla och en lussekatt till efterrätt + en kopp julte.

Det tog en stund men nu är det klart!

Tjusiga julklappar


SHOPPINGDAGS

skrivet: 2009-12-22 ♥ 09:56:49

Nu är jag redo för att slåss med alla julklappstokiga människor på stan! Jag är inte alls ute i sista minuten, ska bara komplettera lite till alla. Så fort Niklas kommer ut ur duschen sticker vi. Men man kan inte shoppa på fastande mage så vi börjar med frukost på stammisfiket. Ska jag ta varm choklad eller te? Vad jobbigt det blir när man tycker om många saker. Det blir så svårt att bestämma sig. Det var mycket lättare för några månader sedan då det bara var en sorts dryck som gällde!


Idag har jag på mig min rutiga oversize-skjorta från MQ och ett par leggings med nitar längs benen. I öronen har jag ett par matchande örhängen från Pilgrim och dagens parfym är Ralph Lauren Hot.


JULMORGON

skrivet: 2009-12-22 ♥ 08:26:42

Idag vaknade jag tidigt (som vanligt), tassade in i vardagsrummet och satte mig i soffan. Sedan kallade jag till mig Colin som hoppade upp och lade sig bredvid. Så där låg vi i en timma och tittade på Anna Ankas Jul. Ungefär som när man var liten fast med ett vuxenprogram. Eller hur?

Jag funderar på att ta med Colin ut på en promenad. Det är inte riktigt lika kallt idag som det varit de andra dagarna. Fast jag trivs ju inne i värmen också...





Dagens fråga: Ska jag tvätta håret eller sätta upp det i en tofs?


DAGENSLISTA

skrivet: 2009-12-21 ♥ 21:37:10

Dagens humör: Glad och bestämd.

Dagens mående: Jag låtsas om att jag inte alls är varm bakom näsan och får snyta mig från och till. Tänker inte bli sjuk!

Dagens borde: Städa?

Dagens frisyr: Utsläppt med ett korallfärgat rosettdiadem från Pieces.

Dagens klädsel: Lackleggings med silvernitar, långärmad svart tröja från Gina Tricot och en korallfärgad kofta från MQ. 

Dagens planer: För imorgon är så många att jag inte ens orkar tänka på dem just nu.

Dagens vill ha: LEDIGT!

Dagens längtan: Julafton såklart. :)

Dagens fundering: "Varför är hon här?!"

Dagens beroende: Marabou mjölkchoklad.

Dagens tråkigaste: Att någon smäller smällare så min hund blir rädd.

Dagens tidning: Aftonbladet som sålde Agnes-skivan!

Dagens låt: Någon julsång.


MYS

skrivet: 2009-12-21 ♥ 21:30:38


En liten bild på mig när jag äter hamburgare

Min söta hund

Nu ska jag lägga mig under täcket i sängen innan jag fryser ihjäl. Om jag har tur får jag sällskap av Niklas en stund så han kan hjälpa mig att få upp lite värme. Det borde vara olagligt att ha så här kalla lägenheter på vintern!

Imorgon har jag återigen tusen saker att pyssla med. Tror jag börjar med alla ärenden som ska fixas så jag kan stanna inne sedan resten av dagen. Det kommer att bli paketinslagning, köttbullestekning, städning och lite annat smått och gott. Ska dessutom lyssna igenom min nya Agnes-skiva som Niklas köpte till mig idag med Aftonbladet. Två nya låtar och lite andra låtar i nya versioner och så. Eller så lyssnar jag på den nu... Är faktiskt väldigt nyfiken på hur de nya låtarna låter. :)


SHIM-MERRY CHIC

skrivet: 2009-12-21 ♥ 20:05:03

Äntligen hemma efter världens längsta dag känns det som. Hur många människor kan behöva köpa julklappar egentligen? N kom och hämtade mig efter julrushen och på hemvägen blev jag sugen på något som jag nästan aldrig vill ha - skräpmat. Så vi stannade till vid Parkgrillen och köpte hamburgare, mos och pommes frites. Supergott var det! Har nog aldrig ätit en måltid så fort dessutom. Nu ska jag krypa upp i soffan med en filt och dricka ett nytt te som vi har köpt; whisky och kakao. Det låter kanske inte så gott men det doftade väldigt gott i affären.


Mitt nya nagellack som jag ska ha på julafton till min guldklänning! Shim-merry chic heter det. Från OPI såklart.
Jag köpte ju ett till nagellack men det slog jag in i en paket och stoppade under granen. Från tomten, ni vet.


LISTA #2

skrivet: 2009-12-20 ♥ 21:34:06

Det är så roligt att skriva listor så här kommer en till:

Namn: Sara
Piercingar: Jag har hål i öronen och ett i näsan som växer igen.
Tatueringar: Nej.
Längd: 167 centimeter.
Skostorlek: 37 - 38.
Hårfärg: Ljusbrun men tonar till mörkbrun.
Fräknar: Inte så många. :)
Motto: Snällhet varar längst.
Kär? Ja, i min nya guldklänning. ;)
Önskar du att du bodde någon annanstans? Om jag gör!
Tycker du att du är attraktiv? Ibland, ibland inte. Beror på omständigheterna.
Dricker du? Om "dricker du" menas som att jag dricker mig full på fester flera gånger i månaden så är svaret nej.
Röker du? Nej, jag hatar cigaretter!
Vilket schampo använder du? Tresemmé för volym.
Vilken parfym använder du? "Vilken" Oj... Jag har ju en hel byrålåda full men min favorit just nu är Chloé!
Vad är du rädd för? Jag är mörkrädd. Och att förlora kontrollen. Är kontroll-freak.
Gillar du att tvätta? Jag älskar hemmasysslor men inte i kombination med ett heltidsjobb. Då är det bara jobbigt.
Gillar du berg- och dalbanor? Nej, men älskar karuseller som snurrar runt.

Senaste...
Filmen du hyrde? Haha. Det måste ju varit typ hundra år sedan! Ingen aning.
Filmen du köpte? Säger jag inte. Det är en julklapp till någon. Senaste filmen jag fick var Jurassic Park-trilogin.
Låten du hörde: Agnes - Big Blue Wall
Låten du laddade ner? Jag laddar inte ner.
Personen du ringde? Mami.
Personen som ringde dig? Niklas.
TV-program du såg? Anna Ankas Jul.
Person du tänkte på? Mig själv?

Favorit...
Låt: Det där är ju jättesvårt. Men en låt som alltid får mig att höja volymen är Maskinens Segertåget!
Sak att göra: Mysa!
Sport: Spansk fotboll.
Dryck: Vatten. Med eller utan bubblor.
Kläder: Klänningar eller pyjamasbyxor.
Film: Forrest Gump och Spy Game.
Bil: Barbie Fiat.
Serie: 24.

Har du någonsin...
Gråtit över en pojke? Det är väl klart, är ju tjej.
Gråtit över en flicka? Tjejkompisar, ja.
Ljugit för någon? Om jag ska kunna fortsätta får jag väl svara nej på frågan?! ;)
Varit i slagsmål? Nej.
Blivit arresterad? Ja. Hihi. :(
Träffat någon från internet IRL? Nej, men nästan. Ångrar det ibland, Vic! 

Antal...
Gånger du varit kär? Kanske tre.
Gånger ditt hjärta brustit? Det håller man väl inte räkningen på?
Hjärtan brustet på grund av dig? Massor såklart. Hallå! ;)
Tjejer du kysst? 0
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Några få på Facebook.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Jag har varit i tidningen massa gånger faktiskt. Har dock inte räknat.

Senaste...
Boken du läste? Räknas körkortsboken? Håller faktiskt på med en just nu som heter Bödeln och handlar om en man som arbetade som just bödel under andra världskriget. En sann historia.
Personen du fick e-mail av? Det var väl reklam antar jag.
Personen du fick brev av? Jag har fått några julkort. :)
Personen du fick sms av? En snäll kollega.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? "Hela min familj" består av mig och mami och vi åt middag ihop i onsdags. :)
Saken du köpte? Två nagellack till mig själv som jag glömde inne på kontoret.. Typiskt mig. Imorgon kommer jag och hämtar er mina älsklingar!
Vad har du gjort idag? Massor! Pysslat hemma, sett på tv, bakat fudge, lekt med min hund, badat, städat badrumsskåpet, fotograferat, bloggat med mera.
Var det kul? Jag gör bara roliga saker.
Brukar du svära mycket? Ibland slinker det ut ett fult ord här och där... Speciellt på jobbet av någon konstig anledning...
När stiger du upp på morgonen? Jag brukar vakna senast 6.30 av mig själv. Då tror kroppen att jag har försovit mig. Jättekul.
Vad har du på dig? Pyjamasbyxor och en sovtshirt med Hello Kitty.
Vad ska du göra ikväll? Gå och lägga mig.
Vad är du allergisk mot? Myggor och cigarettrök.
Var har du ont? Det skulle väl vara i mina torra läppar då om jag måste välja något.
Använder du hårspray? Om jag gör "frisyrer" med lockar och sådant.
Kan du stå på händer? Nej. Haha.
Håkan Hellström eller The Ark? Usch. Pass.
Salt eller socker? Havssalt. Mums.
Gillar du ketchup? Ja, utan socker.
Är du glad nu? Ja men mest trött.
Var du glad igår? Inte så faktiskt.
Vad dansar du till? Glad musik.
Stockholm är... ? hem till mitt älsklingsvaruhus NK.
Göteborg är... ? mysigt men gillar inte dialekten. :)
Kan du sjunga? Om jag kan.
Spaghetti eller makaroner? Tunna spaghetti och makaroner är lika gott. Kan inte välja. Men tjocka spaghettisar är äckligt!
Land du vill besöka? Om jag bara får välja ett får det bli Ryssland!

Nu ska jag lägga mig i sängen och se på fotboll och ringa lite samtal. God natt! Imorgon hinner jag inte blogga förrän till kvällen. Lovar att visa mina nya nagellack då!


SMULANS BÄSTA VINTERTIPS

skrivet: 2009-12-20 ♥ 20:54:58

Nu ska jag dela med mig av mitt bästa vintertips. Det är väldigt enkelt men gör mycket nytta!

Alla minusgrader har gjort min hud jättetorr och den slukar lotion just nu och jag antar att jag inte är ensam om detta. Om ni peelar kropp och ansikte en gång i veckan försvinner döda hudceller vilket gör att huden kan absorbera alla krämer och lotions ännu bättre! Hur lätt som helst.

Vill du inte köpa en peeling (finns i alla prisklasser) kan du investera i ett par peelingvantar!

För en ultimat fuktbomb för ansiktet, smörja in en fuktighestmask och behåll på under natten. Applicera en stund innan sängdags så den hinner gå in i huden så slipper du kladd på kudden.



Mina favoriter:
Peelingen Pure Focus från Lancôme.
Fuktighetsmasken Hydra Intense från Lancôme.


HELLO IT'S ME

skrivet: 2009-12-20 ♥ 19:01:23

Jag är mig själv igen nu. Jag har spenderat eftermiddagen hemma och pysslat med allt möjligt. Bakat, städat i badrumsskåpet, spelat musik, varit ute och fotograferat, strykt kläder, gjort min hund julfin, planterat i en fin kruka och gått promenad i den glittrande snön. Jag bryr mig inte mer om det som tyngt mig de senaste dagarna. Jag tänker inte slösa energi på saker som inte betyder någonting.

Nu sitter jag i soffan med datorn i knät och ser på One tree hill. Sedan ska jag fixa lite kvällsmat och en kopp te och se på Gossip Girl och Anna Ankas Jul.

Kika in igen lite senare. Tänkte lägga upp mitt bästa vintertips!


Jul

Hyacinther med lite mossa

Min fudge. Har inte lagt upp rutorna i någon skål ännu. Tänkte vänta till onsdag. Jag tyckte att de smakade lite konstigt men Niklas gillade dem. Och det är huvudsaken. Jag har en Paradisask att mumsa på. :)


SÖNDAGSLISTA

skrivet: 2009-12-20 ♥ 14:14:38

Eftersom jag inte riktigt är på skrivhumör så tog jag Kenzas lista som hon hittat på Cosmopolitan.se. Då slipper jag skriva. Till några frågor behövs ingen inspiration! Läs och njut:

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att min pojkvän tröstade mig.
Vad gjorde du kl 08 imorse: Låg i soffan och tittade på Lost.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Åt lunch.
Det sista du sa högt: Något med att jag kunde bära ut tallrikarna.
Det senaste någon sa till dig: ”Tack för en underbart god måltid.”
Vad har du druckit idag: Vatten.
Vad var det senaste du åt: Kyckling och ris.
Vad var det senaste du köpte: Mörk mjölkchoklad.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Blå (!)
Vad är det för väder hos dig nu: Mulet, snöigt, kallt.
Godaste glassmaken: Choklad.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, det gör jag. Speciellt när det gäller skor.
Sover du tungt: Ja, mycket.
Drömmer du mardrömmar: Ibland. Inte så ofta just nu.
Trivs du med ditt jobb: Pass.
Favoritklädsel: Klänning eller myskläder.
Favoritlåt just nu: Någon med Agnes.
Vad ser du om du tittar till höger: Jag ser mina blommor och ut genom fönstret.
Vad gör dig glad just nu: Att jag har världens bästa pojkvän och familj. Att jag ska baka om en liten stund. Att det är alldeles vitt och kallt ute. Att det snart är julafton. Att jag är ledig från jobbet i två veckor. Att Anna Ankas Jul börjar på tv ikväll.
Vad ska du göra härnäst: Baka fudge!
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt.
Humör just nu: Lite nedstämd.
Favoritgodis: Geisha.
Kläder just nu: Rutiga flanellpyjamasbyxor, ett grått linne och en varm luvtröja.
Sommarplaner: Har inte kommit så långt i planeringen men en resa vore kul!
Hur många kuddar sover du med: Två.
Morgon eller nattmänniska: Morgon.
Vad är viktigast för dig: Att alla jag tycker om mår bra och är glada.
Är du kittlig: Nej, inte så faktiskt.
Snarkar du: Nej, jag sover tyst som en mus.
Stjärntecken: Stenbock.
Äckligaste insekten: Fästingen, lätt!
Längtar du mest efter just nu: Julafton.


14 MINUS

skrivet: 2009-12-19 ♥ 17:39:20

Idag är det rätt iskallt! Förmodligen dagens samtalsämne i butikerna framme på stan. Jag har stått i en av dem. I fem timmar. Knappt suttit ned alls. Fullt med julklappstokiga människor. Men jag slår mer än gärna in paket till dem. Bring it on! Äta kan man göra när man kommit hem. Och det gjorde jag. Tacos. Underskattat gott. Men kroppstemperaturen har inte återställt sig. Så jag tänkte ta ett alldeles för varmt bad i min ensamhet.
För det är väl bara att vänja sig?


Rejält påpälsad imorses.
Puss till alla snälla.


JULKLAPPSINSLAGNING

skrivet: 2009-12-19 ♥ 09:04:45

Jag glömde ju att visa er min julklappsinslagning i torsdags. Det var hur mysigt som helst. Jag nynnade på julsånger, snön yrde utanför fönstret och snörena glittrade ikapp. Jag älskar att slå in julklappar och presenter. Detta året köpte jag dessutom ett "natur"papper med jutesnöre till. Det ser så där mysigt gammaldags ut.
Hur brukar ni slå in era julklappar?


Dags att slå in julklappar! Ser ni det lilla hundörat längst ner?

Massa fina julklappar!


VÄLJA SIDA

skrivet: 2009-12-19 ♥ 08:38:58

Text raderad.




Jag bjuder på denna konstiga bild. Det var den enda som togs på mig på hela kvällen.

Måste bara tillägga; sötaste respektiven i går: Sofie med mysigaste magen! Klart det blir en liten tjej. ;) 


DAGEN FÖRE DOPPAREDAN

skrivet: 2009-12-17 ♥ 18:27:40

...I alla fall om man räknar min julledighet som jag går och väntar på. När jag går hem imorgon är jag ledig i två veckor. Det ska bli så skönt. Jag vet att tiden kommer gå hur fort som helst men jag ska försöka ta vara på varenda dag; se på filmer, mysa i soffan, pyssla, träna, laga god mat, fira nyår, leka i snön med vovvarna...

Förresten skulle jag ju varit i full gång med sminkning och fixning inför Music Quiz på Stadt just nu men både jag och Ender föll offer för vaccinsprutan och mår dåligt idag. Så efter en dag med en otroligt svag kropp, bultande huvudvärk, 1,5 timmas väntande på vårdcentralen för att få ta lite prover och några timmar på jobbet var jag tvungen att åka hem och vila. Så i två timmar har jag legat i soffan med en kopp te och sett på Brüno. Sjuk film!

Nu ska jag försöka slå in lite julklappar... Får se om jag orkar röra armarna så mycket bara...


VI KOMMER ATT DÖ

skrivet: 2009-12-16 ♥ 20:34:58

"Vi kommer att dö samtidigt du och jag..." spelade radion när jag körde iväg med bilen på isgatan och jag sjöng med. Men jag dog inte. Men fy, vad halkigt det var. Dags att sanda gatorna kanske innan folk kör i diket?

Jag och mami har haft myskväll, druckit tomtete och sett på julfilm. Hon hjälpte mig att tona håret också. Men hon glömde att ta med penseln så vi fick använda en tandborste. Kanske inte att rekommendera andra men fungerar som nödlösning! Så nu är jag fin i håret och naglarna är målade i Black Satin från Chanel. Både på händerna och på fossingarna. Och julfestsoutfiten satt perfekt när jag provade den. Nöjd.

Nu väntar två långa dagar; imorgon är det final i Music Quizen klockan 21.00 som jag var på för två veckor sedan och på fredag är det ju julbord. Så det kommer att bli sent i sängen två dagar i rad. Men det gör ingenting. Jag ser fram emot att ha roligt med mina vänner!

Är ni klara med alla julförberedelser? Jag har en hel del saker kvar att fixa med faktiskt. Men jag har hela söndagen och tisdagen på mig så det ska nog ordna sig.

Minst två av punkterna kommer jag att kunna stryka imorgon. Det tycker jag är bra!


SNÖYRA

skrivet: 2009-12-16 ♥ 15:28:10

Idag har jag irrat omkring precis som snöflingorna, hit och dit och fram och tillbaka. Tack gud för att jag fått ha bilen idag. Ett lyckat läkarbesök (äntligen ska jag få äta medicinen som jag väntat på i flera år!), ett roligt pass på gymmet och en svininfluensavaccinspruta senare sitter jag nu hos mami och har ätit mig mätt på lax och potatis. Vi ska snart ge oss av hem till mig men måste vänta en halvtimma till eftersom vi har hantverkare i trappan. Vi ska få nytt golv där. Hoppas det blir fint.

Förresten, undrar hur många som halkat omkull idag! Det är is överallt på gatorna här i Lidköping. Jag har slirat två gånger med bilen. Tänk, man kan aldrig vara försiktig nog.


JUL I GÖTEBORG

skrivet: 2009-12-15 ♥ 20:27:44

Här kommer lite bilder från min Göteborgsresa i helgen. Oredigerade.








Kvällens läxa: Inga skinnhandskar på Liseberg mitt i vintern. Alldeles för kallt.







091215

skrivet: 2009-12-15 ♥ 20:03:32

Ikväll har jag skjutit för hela slanten. Och dött flera gånger om. Så jag blev arg och lämnade bort kontrollen och satte mig vid datorn istället.

Min tisdag har varit jättemysig. Egentligen är väl alla dagar då det snöar mysiga men jag har dessutom ätit lunch med de bästa på jobbet och den bästa som fick sluta på jobbet. Snälla tomten, ge Lena ett till uppdrag i Lidköping igen nästa gång! Efter jobbet shoppade jag lite julklappar på stan. Lite småsaker här och där. Kompletteringar.

Hemma blev det mys i soffan med en kopp te och lite kex. Jag tycker verkligen om mitt tomtete som jag köpte i Göteborg. Det doftar lite godis men smakar ändå ganska "teigt".

Julplanerna börjar stakas ut. Imorgon postar jag julkorten, tonar håret och målar naglarna inför julfesten med jobbet. Strumpbyxor och klänning ska också provas så jag vet att det blir bra på fredag när jag ska använda det.

 
En liten vinterbild på mig för cirka sex år sedan


AGNES

skrivet: 2009-12-15 ♥ 18:16:02





Bara jag som blev förälskad i Agnes korsett som hon hade på sig när hon uppträdde i Idolfinalen i fredags? Jag vill också ha! Alla Agnes scenkläder är fina. Jag älskar hennes stil. Och hennes musik också. :)


091214

skrivet: 2009-12-14 ♥ 20:18:26

Granen är klädd. Glittriga ögonlock. Julkort. Lussekatt och pepparkaka. Dekorationer på gymmet. Snöflingor. Tomtete i tomtemugg. Minusgrader.






3 ADVENT

skrivet: 2009-12-13 ♥ 19:42:39

Till frukosten tände vi tredje ljuset. Det närmar sig nu. Och jag är i full julstämning. Äntligen. Det känns inte som att julafton är så nära, hur kan tiden ha gått så fort? Som tur är hjälper en armé av tomtar till att höja stämningen. Jag har julpyntat idag. Imorgon sätter vi upp granen. Den vackraste dekorationen. Sedan fattas bara julklapparna som ska ligga inunder. Jag är snart klar med det också. Lite finslipning kvar bara. Idag fick jag oväntat mysbesök också. Alltid uppskattat.

Imorgon firar vi Lucia på jobbet. Jag längtar efter min lussekatt redan nu.


Nya favoriten

Jag älskar snögubbar

Min minigran

11 dagar kvar


SNÖN FÖLL

skrivet: 2009-12-13 ♥ 08:32:06

Jag sitter i soffan och har precis tittat på Luciafirandet på SVT. Mycket fint. Igår kom jag hem från Göteborg. Jag och mami har haft tre jättemysiga dagar tillsammans och det blev mycket julklappsshopping och knappt ingenting till mig själv med det gör ingenting. Hittar man ingenting så hittar man ingenting. Och det spelar ingen roll hur dagarna hade varit för igår när vi kom ut ur Nordstan och skulle gå in på Centralstationen så snöade det! Mjuka, stora snöflingor föll från himlen. Och då är allt perfekt. För när allt kommer omkring finns det bara en sak som jag önskar mig till jul (och jag säger aldrig det till min familj för de kan inte ge det till mig ändå) och det är snö.


På El Corazon

Mami

Peter Jöbacks julkonsert


LISEBERG

skrivet: 2009-12-11 ♥ 08:11:58

Igår hade vi en jättemysig kväll på Liseberg. Vi kikade i alla bodar, åkte karuseller, mumsade brända mandlar och tittade på alla fina saker och dekorationer. Efter Liseberg gick vi till Filmstaden och köpte biljetter till 2012 som började 21.00. Vi var lite hungriga så vi passade på att äta på restaurangen därinne innan vi såg filmen. Myskväll!

Nu ska jag fortsätta sminka mig så vi kan gå och äta frukost. Är utsvulten!




Trött men glad Smulan på restaurangen i Filmstaden.


REGN REGN REGN

skrivet: 2009-12-10 ♥ 15:53:09

Det regnar i Göteborg. :( Vi som ska gå på Liseberg... Tur att det finns paraplyer! Vi har gått på stan hela dagen och jag har jätteont i axlarna. Är inte van vid väskan som jag tagit med mig. Mycket shopping blev det inte heller men jag har sett mycket fint! En julklapp har det blivit och två presenter till mig själv. Hittade jättefina lackleggings inne på Prickig Katt, ett par med nitar vid foten och ett par med dragkedja. Nu ska jag be mamma massera min nacke och axlar så jag orkar ut igen. Håll tummarna för att det slutar regna!

Mat på en rastaurang på Kungsgatan; kycklingpasta med champinjoner, pesto och basilika.


PÅ TÅGET

skrivet: 2009-12-10 ♥ 08:10:36

Nu sitter vi på tåget mot Göteborg. Mamma läser Metro och bakom mig sitter en liten valp i mattes knä och gnyr. Hihi. Den är lätt sötaste medresenären på tåget. Vi beräknar att vara framme i Göteborg vid 10.00. Då ska vi äta lite frukost och sedan ta en taxi till hotellet. Ikväll blir det Liseberg!


JULMYS ♥

skrivet: 2009-12-09 ♥ 20:37:37

Nu är jag redo för tre dagars julmys i Göteborg. Väskan är packad (i alla fall med det som går) och imorgon klockan 8.00 sitter vi på tåget. Det ska bli så roligt!

Imorgon ska vi gå på Liseberg på kvällen och på fredag är det julkonsert med Peter Jöback som gäller. Resten av tiden kommer såklart gå åt till shopping, fika och god mat.

Nu ska jag krypa ner i sängen och skriva upp allt jag ska köpa så jag inte glömmer bort något. Sedan måste jag sova så jag orkar gå upp klockan 6.00. Jag går i och för sig alltid upp klockan 6.00 men imorgon ska jag försöka vara pigg också. Och det är inte det lättaste! 


PACKNING = :(

skrivet: 2009-12-09 ♥ 17:39:50

Jag sitter här med färg i ögonbrynen och turban på huvudet. Packningen inför Göteborg är i full gång. Som ni vet hatar jag att packa. Men jag ska inte tjata om det nu... jag har nämligen ytterligare hundra saker som jag måste hinna med innan jag åker. Och jag vill inte komma i säng försent eftersom jag måste upp 06.00 och absolut inte får försova mig.
Nu måste jag skölja ögonbrynen!


091208

skrivet: 2009-12-08 ♥ 19:23:23

Igår skrev jag att jag skulle ha lite mer glöd idag... glöm det. Idag har jag varit lägre än någonsin. Frusit hela dagen, segat mig genom gympasset (jag gick i alla fall!) och planerar att gå till sängs olagligt tidigt. Men det gör ingenting för jag har lärt mig att ta vara på alla sorts dagar. Känner jag mig nere så får jag vara det tills det går över. Imorgon ställer jag in träningspasset och bestämmer mig för att åka direkt hem och fixa iordning mig och packa inför Göteborgsresan. Jag behöver nog en lugn kväll.

Nu ska jag sätta mig med ett block och skriva ned en packningslista och en lista på vad jag ska leta efter i Göteborg så jag inte glömmer bort allting. Det är många julklappar som ska inhandlas och även lite smått och gott till mig själv!


SILVER PURPLE + GLITTER = ♥

skrivet: 2009-12-08 ♥ 19:10:32


Jag testade att lägga lite glitter (OPI) ovanpå Silver Purple (Dior) och blev kär! Det blev en hologrameffekt och glittret glänser i alla möjliga nyanser (som ni ser på bilden). Glittret ska gå åt en silvergrå nyans för att effekten ska fås fram. 


091207

skrivet: 2009-12-07 ♥ 20:45:15

Ikväll har jag gått en promenad under den stjärnklara himlen med bästa musiken i öronen. Nu har jag precis suttit på golvet och lekt med min busiga hund. Han är fortfarande inte nöjd men jag orkade inte mer. Jag känner mig inte speciellt energisk idag. Timman på gymmet blev 90 minuter. Trögt. Kanske beror det på att måndagen startades med en cykeltur i ösregnet. Imorgon upprepar jag allting fast med lite mer glöd.

Gladast är jag över att kunna bocka av nyårsklänningen från listan. Sanks!


ALL I WANT FOR CHRISTMAS

skrivet: 2009-12-06 ♥ 20:42:08












ANDRA ADVENT

skrivet: 2009-12-06 ♥ 20:28:43

Jag skulle kunna skriva om allt negativt som hänt idag bara för att jag känner mig apatisk men det tänker jag inte göra för det är andra advent, jag har ett rent och mysigt kök, två söta hundar som tassar omkring och precis mumsat i mig en köpe-lussekatt som jag tinade i ugnen. Jag ska bara jobba tre dagar följande vecka och sedan ge mig upp på juläventyr med mami. Tre dagar god mat, shopping, skratt, julmusik, några åkturer på Jukeboxen på Liseberg, fika... Åh, vad jag längtar!

Eftersom mitt julbak blev flopp tog jag en långpromenad med Colin i rask takt och hoppade ner i badkaret när jag kom in. Jag har badat och skrubbat mig i sockervaddsprodukter så hela jag doftar som en godis nu. Men jag är ren och fin och redo för vecka 50.


En tysk tomte


JULSTÖK

skrivet: 2009-12-06 ♥ 17:29:28

Idag har jag bakat ikapp med min mentor Leila Lindholm. Lussekatter blev det. Medan jag ändå var i köket passade jag på att rensa ut lite ur skåpen också och torka ur dem. De var olagligt smutsiga. Hihi. Efter allt detta inklusive massa andra hemmasysslor är jag nu dödstrött. Igen. Men jag får ta mig i kragen för det är dags för Colins långpromenad. Håll tummarna för att vi inte går vilse ikväll.


Fina va? Enda problemet är att de inte går att äta...


FÖRMIDDAGSFIKA

skrivet: 2009-12-06 ♥ 10:36:01

Jag sitter hemma hos mami. Vi har varit i mataffären tillsammans och bestämde oss för att åka hem till henne och fika efteråt. Så nu har vi mumsat i oss varsitt wienerbröd och tänt andra ljuset. Colin har legat under bordet och tuggat på sitt ben. Det är fridfullt här. Jag väntar en stund innan jag återvänder till rushen hemmavid.






PROSIT

skrivet: 2009-12-05 ♥ 22:41:44

Släktkalas med smörgåstårta, omfamningar och kaffeserviser i all ära men när man inte varit ledig på två veckor (inklusive en tripp till Tyskland) blir man väääldigt trött när man sätter sig ner i en soffa och slappnar av. Jag ser otroligt mycket fram emot mina två lediga veckor över jul och nyår. De kommer att behövas, jag känner mig redan slutkörd. Som tur är tjuvstartar jag ledigheten lite grann redan nästa vecka med två nätter på hotell i Göteborg med mami. Längtar.

För övrigt har jag haft en mysig jobbdag. Julkartonger högt och lågt. Massa kunder. Ett uppskattat besök av två vänner. Komplimanger. Så där lagom mysigt. Lidköping församling hade dessutom bestämt sig för att ha en "levande julkrubba" på torget denna regniga dag. Jag blev alldeles chockad när jag fick höra att det stod en kamel utanför Gina Tricot. Så jag trippade dit och mycket riktigt, där stod den och tuggade hö. Jag tog lite bilder och sträckte sedan fram handen, precis som Lex gör till dinosaurien i Jurassic Park när hon vill klappa, och helt plötsligt nyser den rakt på mig (och alla andra som stod bredvid), precis som i Jurassic Park. Jippi, tänkte jag och gick iväg med min 2500-kronors kappa, prickig av kamelsnuva...


Jag tycker om dig även fast du nyste på mig!

Stora fossingar


091204

skrivet: 2009-12-04 ♥ 20:25:13

Kvällen blev inte alls som jag hade tänk mig. Jag skulle åkt hem från träningen, duschat, lagat en god maträtt och sedan satt mig i soffan med massa filmer, klarvaken och på bra humör. Istället kom jag hem utsvulten, tog en snabbdusch, åkte till affären för att i desperation köpa något att äta men var alldeles för trött för att orka tänka så allt jag kom hem med var ett paket smörgåsrån, en påse neverstop, ett paket ägg och en vit julstjärna... (!). Väl hemma paniklagade jag en omelett och tände lite ljus för att sedan lägga mig i soffan och se på film. Där fastnade jag till nu. Alldeles utmattad. Det är jobbigt att vara mig ibland. När man inte orkar mysa är det något som är väldigt fel!

Just nu sitter jag vid köksbordet och försöker piggna till inför film nummer två.


Jag har köpt en julklapp idag. Hihi. Men jag tänker inte tala om till vem!
Parentes: Om jag hade vetat hur omslagspapperet såg ut hade jag aldrig bett dem slå in den till mig!

Julemys


TINY BABIES

skrivet: 2009-12-04 ♥ 14:08:56

Igår möttes jag, Enyal + fru och AnwenStadt för att äta lite mat och umgås. Vi hade ingen aning om att det skulle hållas Music Quiz klockan nio och tänkte "visst, vi fyller väl i lappen då..." och döpte oss till "TEAM Tiny Babies" (jag råkade säga så om små vindkraftverk förra fredagen och det tyckte de andra var så roligt). När det var dags att räkna upp alla placeringar satt vi och väntade och väntade men de ropade aldrig upp oss. Till sist var det bara vinnaren och andraplatsen kvar och då säger gubben att ett lag som hette EMD och Tiny Babies skulle komma fram. Haha! Vi vann inte men vi kom tvåa. Så sjukt. Vi var inte ett dugg seriösa men roligt var det i alla fall. Så nu ska vi vara med i finalen den 17:e december.

Tog tyvärr inga bilder men jag hade på mig svarta leggings från H&M, en svart paljett-tunika från Mangooch min svarta kashmirkofta från Sisters ovanpå. Lite casual chic så där.

Nu ska jag strax åka till gymmet och vara där i en timma.
Sedan ska jag hem till världens myskväll. Berättar mer sedan!


Tiny babies?


SILVER PURPLE

skrivet: 2009-12-02 ♥ 20:11:01

Jättedålig kvalitet på bilden men måste visa mina naglar som målades igår i favoritlacket (för tillfället) Silver Purple från Dior. Jag är för övrigt väldigt deprimerad över min nagellängd just nu men de växer väl ut igen.


091202

skrivet: 2009-12-02 ♥ 20:03:18

Vilken underbar dag. Glitterfrost överallt, minusgrader, solsken. Jag tittar ut och njuter. Samtidigt som jag känt mig lite nedstämd. Men en mysig fika med Linda och en liten present piggade upp mig avsevärt! Mami och jag gick till Guld & Silver (min favoritsmyckesaffär) där jag fick välja en bilberlock till mitt Thomas Sabo-armband i körkortspresent. Jag valde den silvriga caben för den passade bäst och det blev jättefint när jag satte dit den när jag kom hem! Supernöjd. Jag älskar det armbandet. Förhoppningsvis får jag mer berlocker i julklapp!

Kvällen har spenderats i soffan med en skål nonstop. Jag behövde lite socker. Ska gå och lägga mig riktigt tidigt ikväll och hoppas på att vakna både pigg och glad.


Adventsmys på kontoret

Mys i soffan

Jag tigger fint, matte!

Mitt armband med alla berlocker. Bilen sitter mellan den rosa fjärilen och kristallstenen. Fin va? :)


1 DECEMBER

skrivet: 2009-12-01 ♥ 21:20:54

Lucka 1 har öppnats. Jag har en ICA-kalender i år. Lite tråkigt kanske men det får duga. Tänker aldrig sluta öppna luckor... inte ens när jag fyller 30 eller 40 eller 50 eller mer. Det hör liksom till. Jag brukar få en chokladkalender också men detta året såg det mörkt ut (inte kul att köpa själv) tills Anwen kom in i lunchrummet och lade en framför ögonen på mig. Hihi. SANKS, MAN! Nu är det bara snöflingorna som saknas. 23 dagar kvar till julafton. Nedräkningen har börjat.



UTAN MIN RING

skrivet: 2009-12-01 ♥ 20:57:08

Hela dagen har varit upp och ner. Jag har nämligen varit utan min kära Thomas Sabo-ring som jag alltid har på mig. Allt kändes jättekonstigt. Haha. Anledningen till att jag inte hade på mig ringen var faktiskt inte att jag glömt den utan att jag skulle göra en sak på eftermiddagen och därför inte ville tappa ringen eller att få den stulen; nämligen registrera mig på ett gym! Jag som hade gymnastikfobi i flera år i skolan, jag har varit på gymmet idag. Och det var faktiskt kul! Jag var där med Ender och vi cyklade och tränade crosstrainer. Jag tycker verkligen om att röra på mig eftersom jag sitter stilla på jobbet så nu ska jag göra det till en vana att gå dit så ofta jag kan! Jag är stolt tjej idag!

Ikväll ser jag på Desperate Housewives och målar naglarna i Silver Purple från Dior. Imorgon måste jag skicka tillbaks en bok som jag inte vill ha men glömt avbeställa. Typiskt mig.


Jag och Ender på studiebesök i fredags







ForHair.se

Bling Skal