HAPPY NEW YEAR!

skrivet: 2010-12-31 ♥ 19:00:00
Hej hopp! Champagnen ligger på kylning, gästerna är på ingång och jag är lagom glittrig. Nu ska det nya året firas in och jag är supertaggad! Vi ska äta en god middag, mumsa på chokladmousse och umgås hela kvällen. Hoppas alla får en superrolig kväll och GOTT NYTT ÅR till er, mina fina läsare! ♥







Min klänning kommer från Nelly.se!

NYÅRSRESUMÉ 2010

skrivet: 2010-12-31 ♥ 18:32:59
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag gjorde min första armhävning någonsin för bara ett par dagar sedan!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga nyårslöften förra året. Och inte detta året heller. 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, David och Johanna fick en liten Ellie. Och snart kikar en liten mini ut och vi väntar med spänning!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Frankrike, Danmark och Norge.
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? En riktigt dundersommar och en lång härlig vår som gärna börjar i mars.
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? När vi blev uppsagda på jobbet, mysiga julafton och min och Niklas weekend i Paris. Bland annat.
8. Vad var din största framgång 2010? Högsta betyg på min ryskakurs och att jag lyckats gå ner hela sju kilo på fyra månader.
9. Största misstaget? Jag tror inte på misstag för allt som händer sker av en anledning men om jag måste välja något: Att jag inte shoppade mer i Paris.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, massor! Jag har haft salmonella och varit sjuk i två veckorsperioder flera gånger under året. Senast nu över jul. Tråk!
11. Bästa köpet? Hihi. Det är faktiskt inte mina egna köp utan Niklas - iPhone 4 och OnePiece.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Allt möjligt. Men något som har präglat min shopping detta året måste vara dyr ögonfransnäring, vackra heminredningsprylar och koppar.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? O ja! En parisweekend med min älskling, mysiga fikastunder med mina fina vänner, min familj och att vi fick en vit jul.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Definitivt Oskar Linnros skiva. Och Lady Gaga förstås.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Kanske en aning ledsnare. Men nästa år ska det åtgärdas.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Passat på att gå promenader innan staden förvandlades till islandskap med snövallar som är högre än mig själv.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat! Gaaahhh.
18. Hur tillbringar du julen? Med min fina familj, en proppfull julklappshög och massa julgodis.
19. Blev du kär i år? Ja, i min OnePiece. SÅ JÄVLA SKÖN.
20. Favoritprogram på TV? 24 - sista säsongen har visats och en epok har gått i graven. Gossip Girl, Svenska Hollywoodfruar, Desperate Housewives och Morden i Midsomer.
21. Bästa boken du läste i år? Det var nog Snö av Orhan Pamuk.
22. Största musikaliska upptäckten? Oskar Linnros, all the way.
23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Smycken och pengar. Men den bästa presenten var faktiskt en mugg som jag fick av mamma som jag inte hade önskat mig. Jag älskar den och dricker ur den varje dag.
24. Något du önskade dig men inte fick? TULPANER FÖR GUDS SKULL. Och det ska vara två buketter för en blir så fjuttigt.
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Jag sov över hos mami. Vi var på restaurang och såg på film på kvällen. Mys!
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, men jag är inte så mycket för att spekulera i det förgågna. Det som har hänt har hänt och en del av det suger men det går inte att ändra på.
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Jag har börjat shoppa mer på de billigare kedjorna vilket är roligt för man kan fixa ihop fler outfits på det sättet. Modeplagg behöver ju inte kosta så mycket eftersom man ändå inte använder dem nästkommande säsong. Så nu spenderar jag mer pengar på basplagg, skor och accessoarer!
28. Vad fick dig att må bra? Min fina familj, vänner och roliga arbetskamrater. Tack för allt stöd!
29. Vilken kändis var du mest sugen på? Hihi. Får jag svara Oskar igen?
30. Vem saknade du? Serina, Mellis, Bruno och Sator. Och Ender.
31. De bästa nya människorna du träffade? Scofield - du är så sjukt rolig och jag kommer att sakna dig massor!











































2010.12.31

skrivet: 2010-12-31 ♥ 09:41:27
Det känns verkligen inte som årets sista dag idag. Jag var uppe tidigt som vanligt och fixade i badrummet. Jag ska nämligen göra ett gästspel i stadens finaste butik och se till Lidköpingsborna är så snygga som möjligt denna nyårsafton 2010. Sedan ska jag hem och förbereda kvällens dessert och fixa en bra lista på Spotify. Men vi hörs nog däremellan.

PS. Ikväll publicerar jag min nyårsresumé med bilder från året. Missa inte!


ÅRETS TV-HÄNDELSE

skrivet: 2010-12-30 ♥ 21:10:21
Håller ni inte med mig om att Victoria's Secret Fashion Show är årets roligaste tv-upplevelse? Jag älskar att mysa ner mig i soffan och titta på alla vackra kläder, skor och snygga makeuper. Jag vill också bli så där superstylad någon gång, från topp till tå, och känna mig som en riktig prinsessa!

Synd att vi måste vänta ett helt år på nästa visning. Men den som väntar på något gott...










FAVORITER UR H&M-KATALOGEN

skrivet: 2010-12-30 ♥ 13:51:39
Långklänningar i fina mönster



Slappt och ledigt



Romantiska blusar och toppar





Koftor och oversize-linnen



Mysiga sovkläder





Badkläder med vackra mönster



Somriga kilklackar och ballerinaskor med rosetter




BAKFORMAR

skrivet: 2010-12-30 ♥ 11:00:00
Jag älskar bakformar med söta mönster. Därför blev jag så glad över tre små julklappar jag fick av mami med jättefina bakformar i! Så efter nyår ska jag baka massa olika muffins och bullar. Tänkte börja med blåbärsmuffins för det tycker jag är så gott. Och chokladmuffins såklart.


MILITÄR DISCIPLIN

skrivet: 2010-12-30 ♥ 08:23:13
Nu jäklar. Idag ställde jag klockan, gick upp och fixade till mig lite i badrummet, tände ljus och startade kaffebryggaren. SÅ NU SKA JAG STUDERA! Jag har försökt att komma igång flera gånger under veckan men har inte haft lust, motivation eller ork men nu måste jag ju. Har seminarie ikväll och vill inte sitta där som ett frågetecken.

Idag är det alltså militär disciplin som gäller. Jag ska läsa hela dagen och bara ta små pauser. Om en timma kanske jag äter lite frukost, sedan blir det en långpromenad med Colin vid tio och sedan ska jag läsa till kanske 13.00 då jag äter lite lunch och sedan är det på't igen. Nu blir det ryska för hela slanten!


GYMMA GYMMA GYMMA

skrivet: 2010-12-29 ♥ 17:32:56
Hej hopp. Nu ska jag sticka iväg till gymmet. Antingen blir det ett instruktörspass eller så får jag köra på egen hand. Det beror på om någon har avbokat sin plats eller inte (jag står som första reserv). Men det gör ingenting. Då ska jag passa på att testa mina nya arm- och ryggövningar. De är jobbiga som tusan men det är väl meningen? Heja heja!


BLU-RAY

skrivet: 2010-12-29 ♥ 17:02:41
Jag köpte två filmer till mig själv i julklapp. Från tomten. Och eftersom vi hade pratat om att köpa en Blu-rayspelare tog jag det formatet till filmerna. Eftersom bilden är avsevärt mycket bättre. Och nu har vi en Blu-rayspelare. Och den är sjukt bra! (Det blir aldrig bättre bild än på mammas tv som är värsta high-techgrejen men duger till oss.) Så nu blir det en hel del film hos oss framöver. Vi fick nämligen med 20 st filmer till blu-rayen! Hur bra som helst. Och det var faktiskt inte massa skitfilmer utan några är riktigt bra.



Just det. Jag fick TomteTass i julklapp också. Den är inte i blu-rayformat men det gör ingenting. Den är nog lika söt för det! Ska nog se den till helgen. Älskar djurfilmer!

DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-12-29 ♥ 16:01:24
Vad ska du göra nu?

Det är många som undrar vad jag ska hitta på nu när jag slutat på mitt gamla jobb så jag tänkte att jag skulle svara lite halvt på det här. Jag vet nämligen inte riktigt vad som kommer att hända men jag har ju såklart lite planer.

- Först och främst är det studier som gäller. Om cirka tre veckor ska jag tenta av min ryskakurs och därefter påbörjar jag en större ryskakurs som sträcker sig över hela vårterminen. Jag hade inte riktigt tid till att plugga så mycket som jag ville när jag jobbade heltid så nu ska jag fokusera på ryskan och lära mig ordentligt.

- Eftersom jag får lön några månader till är inte ett jobb min första prioritet. Men om jag hittar något roligt ska jag definitivt söka det. Däremot funderar jag lite på att skaffa ett halvtidsjobb framöver för att spara lite extra pengar och stilla min rastlöshet.

- Som ni vet ligger hemmapyssel mig varmt om hjärtat. Så nu när jag är ledig ska jag passa på att mysa, läsa böcker, baka, fika och pyssla i mängder! Jag har ett par stora projekt som jag ska ta tag i efter nyår. Mer info kommer.

- Beach 2011! Igår började jag upprätta ett nytt träningsschema med min PT som jag ska köra hårt efter hela våren. Nu har jag lite mer tid att träna så jag tänkte avsätta 85 minuter fem dagar i veckan. Hur kul som helst!

MELLANDAGSFIKA

skrivet: 2010-12-29 ♥ 12:14:00
Min blogg uppdaterar tydligen inte det jag publicerar men jag skickar iväg ett inlägg ändå. För nu ska jag ge mig ut i kylan och leta reda på sex små söta dessertskålar. Och efter det ska jag fika med finaste tjejorna. Så hittills ser planeringen för dagen ganska bra ut. Dessutom är jag inbokad på ett träningspass ikväll som första reserv. Hoppas någon avbokar. Hoppas, hoppas, hoppas.



PS. Någon eller något har rivit mig på nästippen i sömnen. Antingen är det ett spöke eller dragkedjan på kudden...

H&M - VÅR 2011

skrivet: 2010-12-28 ♥ 18:34:10
Gissa vad jag ska göra nu!


HEJ VINTERLAND

skrivet: 2010-12-28 ♥ 10:50:30
Jag och Colin har varit ute på en långpromenad bland snövallar och frostiga träd. Mysigt värre. Det var ju ett tag sedan jag gick promenad i dagsljus. Det är så fint ute nu att man skulle kunna vara ute och gå i flera timmar. Jag ska nog planera in en snöutflykt till helgen. Med termobyxor och varm choklad.

Nu ska jag fixa brunch. Är riktigt utsvulten!




PÅ MÅNDAG GÖR JAG INGENTING, INGENTING, INGENTING

skrivet: 2010-12-27 ♥ 19:44:32
Idag är min första riktiga arbetsbefriade dag. Jag trodde att dagen skulle gå långsamt men jag har faktiskt haft fullt upp. Jag avverkade ett efterlängtat träningspass på gymmet, bar hem en Blu-Rayspelare från stan och målade naglarna i soffan i väntan på kvällsmys. Nu är klockan snart åtta och vi ska titta på CSI-maraton på kanal fem och äta lite snacks. Imorgon ska jag ta tag i mig själv och strukturera upp livet. Sortera papper, studera och skaffa ett nytt träningsschema. Bättre sent än aldrig.


BÄSTA LEKSAKEN

skrivet: 2010-12-27 ♥ 19:31:40
Nu har jag haft min iPhone 4 i fyra dagar. Och jag måste erkänna att den var ännu roligare än vad jag hade trott! Vilken grej. Man kan ju göra precis vad som helst. Jag har inte ens satt på datorn idag - man kan ju surfa och läsa bloggar med telefonen. Någon som har tips på roliga gratisappar förresten? Mina favoriter som jag har laddat ner är nog OPI och en översättare. Hihi.


AND THE OSKAR GOES TO...

skrivet: 2010-12-27 ♥ 11:00:00


SMULAN!

2010.12.26

skrivet: 2010-12-26 ♥ 19:42:59
Annandag jul. Jag har fikat och armbågat mig fram bland reafynd på stan. Kanske inte bästa dagen på året att köpa nya baskläder till garderoben men hysteriska fyndjägare har väl sin charm de med. Så imorgon blir det till att rensa i lådorna för att få plats med lite nytt.

Efter 14.00 satt jag vid ett dukat bord i mitt gamla kök och mumsade fantastiskt god kalkon. Mamma överträffar alltid sig själv när det kommer till matlagning. Kanske är knepet att vara överdrivet självkritisk, vad vet jag. Efter två timmar mysmiddag rullade jag ner för trappan och ut till bilen. Tackar vet jag min OnePiece och en Lilla My-knut på huvudet. Ikväll blir det inte mycket gjort. Om orken finns ska jag stoppa lite wienernougat i munnen.



TVÅ BÖCKER

skrivet: 2010-12-26 ♥ 13:15:53
Jag fick två jättefina böcker i julklapp. Orhan Pamuk är en av mina favoritförfattare så jag hade önskat mig några av hans böcker. En del har jag redan men jag vill såklart läsa alla. Det tysta huset är en roman som utspelar sig i ett hus i Turkiet i slutet av 1970-talet. Där bor de sex huvudpersonerna och hela boken utspelas kring deras liv. Oskuldens museum är en blandning av en ironisk kärlekshistoria och en samhällsskildring av ett Istanbul i förändring.

Just nu läser jag en verklighetsbaserad spionbok men jag ska nog lägga den åt sidan ett tag och börja på en av dessa istället. Tror jag ska börja med Det tysta huset.


JULAFTON

skrivet: 2010-12-25 ♥ 09:47:20
Hoppas att alla ni hade en alldeles underbar dag igår! För det hade jag. God mat, finaste sällskapet och fantastiska julklappar. Det kunde nog inte ha blivit en bättre julafton för mig och idag har jag fullt upp med att spara nya kontakter i min nya iphone (!), se på film och mysa. Så nu åker jag och Colin till mamma för att spendera en mysig juldag där. ♥




GOD JUL

skrivet: 2010-12-24 ♥ 12:16:49
Äntligen julafton! Årets bästa dag. Solen skiner, snön glittrar och jag har äntligen slutat hicka. Denna dagen kommer att bli bra! Nu ska jag tejpa fast min klänning ordentligt, hoppa i värstingklackarna och åka på julmiddag!

Men innan jag åker vill jag naturligtvis önska alla mina fina läsare en riktigt god jul! ♥




DAN FÖRE DAN

skrivet: 2010-12-23 ♥ 21:21:17
Jag sitter och huttrar under en filt. Jag är så där trött och frusen ikväll. Jag har haft fullt upp från 9.00 tills nu; sålt julklappar till stans finaste kunder, fastnat med bilen i en snödriva (bra gjort, Sara) och halkat omkring på isgatorna med kilklackar. Men nu så är allt klart! Jag har stekt köttbullar, slagit in de sista julklapparna, fixat naglarna och ätit goda smörgåsar.

I vanliga fall brukar jag ha uppesittarkväll så här dagen innan. Men jag orkar faktiskt inte det i år. Så jag ska snart hoppa ner i sängen och sova ut och vakna pigg och glad på julaftons morgon. Jag ska ju faktiskt baka det första jag gör. :)

SISTA DAGEN

skrivet: 2010-12-22 ♥ 21:21:55
Idag har jag stämplat ut för sista gången. Det kändes vemodigt men ganska bra. Jag ville ju faktiskt inte jobba där mer. Men jag kommer att sakna arbetsplatsen och människorna jättemycket. Ända sedan vi blev varslade har vi varit som en liten, mysig familj och kommit så nära varandra. Och nu kommer man liksom inte att träffas mer. En del kanske man återser på stan eller i mataffären men de flesta har jag nog sagt hej då till för sista gången.

Jag tog lite sista-gången-jag-gör-det-här-bilder under dagen. Kan naturligtvis inte lägga upp alla här men några kan ni få se.



Sista gången jag går till bilen på morgonen



Sista parkeringen



Sista trappstegen



Sista instämplingen



Min fina namnskylt



Sista gången jag sätter på radion



Tack för dessa tre och ett halvt år som jag har jobbat på Lidköpings Gjuteri. Jag har nog aldrig klagat, svurit, suckat och skrattat så mycket som jag har gjort på/tillsammans med er. Förhoppningsvis får gjuteriet leva kvar i många år framöver men tills dess tar vi en paus. Så idag lämnade jag in jackan och gick ut genom dörren med huvudet högt och det ska ni andra också göra. Ni är bäst! Kom ihåg det.

TRÖTT, TRÖTTARE, SMULAN

skrivet: 2010-12-21 ♥ 17:15:17
Det här med att bära påsar tar knäcken på mig. Jag har kånkat på allt möjligt idag och när jag kom hem fick jag parkera utanför dörren och gå tre vändor med alla påsar. Nu är jag så trött på att bära påsar att jag aldrig någonsin vill göra det mer. Om jag shoppar ska jag lägga det i en ryggsäck. Så det så.

När jag hade packat upp alla påsar satte jag mig i en fåtölj och somnade med detsamma. När jag sedan väcktes av Colins skällande var det helt plötsligt mörkt. Men jag har hunnit med en hel del idag ändå. Nu är det bara ryskaseminariet kvar och efter det misstänker jag att jag kommer att stupa i sängen.



Imorgon åker jag till jobbet för sista gången.
Jag stämplar in för sista gången, startar datorn för sista gången och säger hej då till många för sista gången. Det kan bli en jobbig dag eller så vänder jag det till något positivt. Men om jag inte bloggar så vet ni varför.

2010.12.20

skrivet: 2010-12-20 ♥ 20:30:48
Måndag i julveckan. När jag satt med matlådan och två plastknivar till bestick undrade jag hur resten av dagen skulle gå men det ordnade upp sig till slut. Jag har fyllt några tomma hål under granen, unnat mig en fin kofta och placerat vita tulpaner på köksbordet. Nu kikar jag på Jul med Ernst och funderar på hur jag ska dekorera min entré till julafton.



Imorgon städar jag upp efter mig på jobbet, shoppar lite till och infinner mig på ryskaseminarie på kvällen. Sedan är det nog bara de där roliga sakerna kvar.

XMAS STYLE

skrivet: 2010-12-20 ♥ 11:50:39
Igår fixade jag naglarna christmas style. Röda tippar i An affair in Red Square (OPI) och nudeskimmer (Lancôme) över resten av nageln. Supersnyggt! Jag blev jättenöjd även om tipparna har börjat skavas bort. Jag fick nämligen en kliattack på benet igår. Varför blir det alltid så när man precis har fixat naglarna?




TO THE DANCERS ON THE ICE

skrivet: 2010-12-20 ♥ 10:00:00

2010.12.19

skrivet: 2010-12-19 ♥ 19:44:50
Idag har varit en sådan där dag då allting bara flyter på. Jag har skrivit klart en inlämningsuppgift utan stress, påbörjat nästa veckas seminarieuppgifter, hemmapysslat i mängder, gått promenad med Colin, gjort hårinpackning, manikyr och till och med vilat en stund. Klockan har varit på min sida helt enkelt.

Imorgon inleds julveckan. Jag är fortfarande väldigt förkyld men måste ändå ta mig iväg till jobbet för att påbörja avslutet. Jag har bara tre dagar kvar nu och för att hinna slutföra alla arbetsuppgifter måste jag använda all tid jag har. Så imorgon lämnar jag hemmets lugna vrår med en rulle Lambi under armen så jag kan snyta näsan mjukt tills jag kommer hem igen.



PS. Jag är glad.

JULKLAPPAR

skrivet: 2010-12-19 ♥ 16:09:41
Här ska ni få se några av mina julklappar jag har köpt och slått in i år. En till N, en till mormor och en till mami.







På tisdag eller onsdag ska jag köpa klart resten av julklapparna. Jag har några kvar till N och några kvar till mami. Och dessutom måste jag hitta något till mig själv från tomten. Det allra viktigaste!

GALEN I CLEMENTINER

skrivet: 2010-12-19 ♥ 13:30:00
Jag är blivit besatt av clementiner. Jag äter minst en om dagen och mår dåligt om vi inte har några hemma. Tror att jag har ätit minst en clementin om dagen i två månader. Men det finns väl ingenting farligt i clementiner?

Över julhelgen ska jag se till att ha minst 20 st hemma. Clementinen är inte bara god och fin att titta på - den är ett utmärkt substitut för godis också! Jag lovar!


SVÅRT ATT VÄLJA

skrivet: 2010-12-19 ♥ 11:55:34
Idag är det dags för manikyr. Jag har en bild i huvudet av hur det ska se ut men kunde inte riktigt välja vilka färger. Vad gör man då? Jo, vänder upp-och-ner på hela OPI-lådan i sängen. Och, vips, så hittade jag snyggaste kombinationen! Ska visa resultatet för er imorgon!


2010.12.18

skrivet: 2010-12-18 ♥ 16:34:31
Myslördag! Okej, jag är sjuk, snuvig, risig och jättetrött men jag har haft en ganska bra dag ändå. Hela förmiddagen vilade jag så efter lunchen var jag så rastlös att jag var tvungen att gå en promenad. Jag vet, jättedumt med hosta och ont i halsen men det gick faktiskt bra. Jag klädde på mig ordentligt med både halsdukar och termobyxor så när jag kom in var jag alldeles genomsvett.

Nu har vi precis pyntat julgranen. Den blev lika fin i år också! Sedan slog vi in alla julklappar vi köpt hittills och stoppade in dem under grenarna så nu är jag lagom (läs fruktansvärt) nyfiken. Hihi.





Nu ska jag äntligen ta det lite lugnt.
Först en dusch, sedan middag och efter den ska jag placera rumpan i soffan och inte resa på mig förrän jag måste förflytta mig till sängen. Jag lovar!

MOBILBLOGG - Julklappsinslagning is a go!

skrivet: 2010-12-18 ♥ 15:08:30

foto0263 (MMS)

MOBILBLOGG - Julklappsinslagning is a go!


MÄTT OCH BELÅTEN

skrivet: 2010-12-17 ♥ 18:03:29
Äntligen har jag fått lite mat i magen! Förutom lite tomtegröt till frukost/lunch har jag bara ätit en lussekatt idag så magen var väldigt tom. Men nu så har jag fyllt på med N:s specialitet pasta med köttfärssås. Det var den första maträtten han bjöd mig på och det spelar ingen roll hur mycket jag äter den, det är alltid lika gott! (Vi brukar naturligtvis variera smaksättning och pastasort/ris.)

Nu skulle vi egentligen startat projekt-klä-granen men eftersom jag är krasslig och N har jobbat hela långa dagen har vi skjutit upp det tills imorgon. Istället blir det tv-kväll i soffan med en syndigt god chokladkaka och mineralvatten. Och massa tända ljus förstås.






EN DRÖM

skrivet: 2010-12-17 ♥ 14:38:00
Jag tänkte dela med mig av en dröm som jag har. Det är en ganska galen dröm men ju mer jag tänker på den desto mer vill jag genomföra den. Så innan jag dör ska jag dela vatten med en vithaj! Jag älskar vithajar och tycker att de är så fina och respektingivande. Det gör mig sugen på att se en i verkligheten och få observera den i sin naturliga miljö.

Först tänkte jag att jag skulle sitta i en bur i havet, ni vet. Men efter jag såg filmen Oceans där en dykare simmar tillsammans med en vithaj utan något galler emellan blev jag mer nyfiken på det. Men då måste jag naturligtvis ta dykarcert först. Så enklast är ju att hoppa ner i en bur. På vithajsafari.se kan man läsa om hur det kan gå till och även boka resor till Sydafrika där båtfärderna utförs. Det skulle verkligen vara sjukt roligt att få vara med om!


STACKARS MIG

skrivet: 2010-12-17 ♥ 10:02:23
Idag är det riktigt synd om mig. Jag kraxar som en kråka när jag försöker göra ett försök till att tala och jag har så ont i halsen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Så idag blir det till att vila så mycket som möjligt och att prata så lite som det bara går. Jag har faktiskt legat i sängen och myst ända till nu men så började magen kurra. Så nu har jag och Colin delat på en tallrik tomtegröt med kanel. Det är hans favoritmat just nu! Och lagom svårt för mig att göra iordning.



I sängen med turban på huvudet

NYSNÖ

skrivet: 2010-12-16 ♥ 13:51:09
Jag orkade inte jobba klart. Så nu sitter jag vid köksbordet och försöker få tillbaks lite kraft efter hundprommis och snöskottning. Alltså, snön är jättefin och jag älskar den men varför ska den vara så tung att skotta? Det är ju jobbigt i vanliga fall och idag är jag ju dessutom sjuk.



Nu ska jag dricka mitt älsklingste och bli frisk.
Har hällt i mig en sked hostmedicin också så om detta inte hjälper får jag helt enkelt gå på whiskyflaskan ikväll. Och förresten; finns det något värre än att vara sjuk samtidigt som det behöver storstädas?!

SANTAS GIRL

skrivet: 2010-12-16 ♥ 07:02:59
Jag är tomte på jobbet idag. Egentligen var det så att jag inte orkade tvätta håret imorses men det syns ju inte nu när jag har en liten mössa på huvudet. Dessutom håller den värmen lite bättre vilket är bra eftersom det känns som att jag kommer att bli sjuk. Jag vaknade upp med världens svullna hals och näsan rinner lite mer än vanligt. Buhu. Jag har liksom inte tid att bli sjuk nu. Men jag har proppat i mig en Ipren nu och ska dricka varmt hela dagen. Förhoppningsvis motar det bort alla baciller!


NYÅRSKLÄNNING

skrivet: 2010-12-15 ♥ 19:43:53
Idag låg en nyårsklänning i min brevlåda. Lagom glittrig, lagom paljettig och lagom öppen rygg. Något stor över axlarna var den men det gör nog ingenting om håret hänger ner ovanför. Så nu är jag redo för allt - hemmamys, party, middag - you name it. För planer har jag inga än. Det brukar lösa sig i sista minut. Eller?


MIN IDOL

skrivet: 2010-12-15 ♥ 07:12:49


Hihi. Who's the man or what?!

ÖNSKELISTA 2010

skrivet: 2010-12-14 ♥ 10:00:00














2010.12.13

skrivet: 2010-12-13 ♥ 18:51:37
En helt vanlig måndag; klumpig cykeltur på isgator i mörkret, kafferaster på jobbet - och lite arbete, ett utmattande träningspass på gymmet och en inlämnad ryskauppgift som förmodligen innehåller fler fel än rätt. Som tur är har jag druckit vaniljkaffe i min söta (och största) mugg, fyllt nya teburkar och faktiskt suttit ned och tagit det lugnt i soffan i några minuter vilket aldrig händer annars. Problemet är att jag blir så rastlös. Kanske att jag skulle passa på att skriva några julkort - för det är väl dags nu?



Imorgon firar jag tisdag med fika hos en fin vän. Men först ska jag plåga mig igenom ett tre timmar långt personlighetstest. Dessutom ska ni få se min önskelista!

TREDJE LJUSET

skrivet: 2010-12-12 ♥ 09:55:04
Tänk att vi redan tänder tredje ljuset. Knappt två veckor kvar till julafton och knappt två veckor kvar på jobbet. Fast de två veckorna kommer att vara nog så hektiska. Så idag förflyttar jag och Visakortet oss till en annan stad för att få lite andra perspektiv. Ett perfekt avslut på vecka 49. Imorgon är det tillbaks till verkligheten.


THE DRESS

skrivet: 2010-12-11 ♥ 14:08:36
Tänkte visa bild på min söta bakelse som jag hade på mig igår. Klänningen kommer från Rare Fashion (finns att beställa på Nelly.se) och kostar 699 kronor. Jag älskar blomdekorationerna på kjolen och den enkla överdelen. Och bäst av allt är att man kan äta hur mycket som helst eftersom magen göms under ett hav av rosor. Så jag tror att jag ska hoppa i den igen på julafton. ;)




DAGEN EFTER

skrivet: 2010-12-11 ♥ 12:12:19
Jag vaknade upp med årets i särklass värsta huvudvärk, regndroppar smattrandes mot fönstret och mina sedvanliga magkatarrssymptom. Nu, tre timmar senare tror jag att det mesta är återställt till det vanliga. Regnet har skiftat till snöflingor, jag har badat mig ren och pigg och Emilie Simons vackra toner spelas ur högtalarna. Den här dagen kanske inte blir så hemsk trots allt så jag avbeställer nackskottet och fixar till en kopp te istället.



PS. Nu blir det ingen mer fest med alla arbetskamrater men en sak är ju säker - den som var igår räcker gott och väl i flera år framöver. Tack för mig.

GLAMMIGAST

skrivet: 2010-12-10 ♥ 17:27:03
Jag har haft världens lyckodag idag. Det bästa var att klänningen jag beställt till just ikväll låg i brevlådan när jag kom hem och passade perfekt. Så nu har jag dragit upp dragkedjan och ska hoppa i klackarna för nu vankas det julbord med jobbet. Det sista någonsin så, vad säger ni - all in?





Min klänning kommer från Nelly. Kan visa en bättre bild imorgon!

BÄSTA LUCIATÅGET

skrivet: 2010-12-09 ♥ 16:35:19
Luciatåg på jobbet. Ja, det blev väl en sorts succé. Om det berodde på att alla sjöng i olika tonart, stjärngossen som visade lite hud eller den förrymda jultomtefången i päls från Sibirien vet jag inte men det spelar ju ingen roll. Nu har vi i alla fall gjort bort oss en gång för alla. ;)

Skämt åsido. Alla var jättefina och det blev nog uppskattat av de andra anställda med tanke på att många av dem slutar för gott imorgon (för er som inte vet ska hela min arbetsplats läggas ned). Men innan vi skiljs åt ska vi ha en rejäl julfest med dunder och brak! Imorgon kväll smäller det.



PS. Det var fler deltagare i tåget än vad ni ser på bilden.

FÖRBEREDELSER

skrivet: 2010-12-09 ♥ 12:38:34
Jag är lite nervös. Klockan två ska vi gå luciatåg här på jobbet och jag är utnämnd lucia. Jag har aldrig varit det i ett så här stort sammanhang förut och jag är en person som trivs bäst i bakgrunden där jag själv kontrollerar vem som ser mig. Men nu ska jag helt plötsligt leda ett helt tåg och stå i mitten som huvudpunkten. Fast det går säkert bra. Snabbt in, snabb ut. ;)


MIRAKELPUDER I EN LITEN BURK

skrivet: 2010-12-08 ♥ 16:17:06
Igår köpte jag världens mirakelprodukt hos min frisör! - Osis Dust it. Jag vet att jag säkert är typ tio år efter alla andra men jag hade verkligen ingen aning om hur den fungerade tills igår. För er som också är lite efter är det ett puder som man pudrar i underhåret för att få en sträv textur. Därefter kan man i princip busa till håret lite som man vill och det sitter verkligen hela dagen/tills man tvättar håret nästa gång! Hur bra som helst. Speciellt när man har ett hår som är rakt och svårformat eftersom det är så tungt som mitt. :)


2010.12.07

skrivet: 2010-12-07 ♥ 20:25:31
Jag brukar hata att gå till frisören men idag var det det bästa på länge! Mitt hår var rejält slitet och färgen var urtvättad och rödaktig så jag behövde verkligen en makeover. Så efter tre timmar konstaterade jag att ett chokladbrunt hårsvall med bronsslingor, nyklippta toppar och lite volymbehandling är bland det bästa som finns. Jag köpte dessutom med mig en liten mirakelprodukt hem som jag ska visa er imorgon.





Annat bra jag har gjort idag: Kramat min Ender (förmodligen för sista gången på länge men ändå), ätit de saftigaste saffransklippen någonsin, blivit jämförd med Nina Dobrev och klämt på en julklapp. Med andra ord har det varit en rätt så okej dag. Punkt slut.

TRÖTT, ALVEDON, KAFFE

skrivet: 2010-12-07 ♥ 08:08:51

Jisses, vad trött jag är idag. Jag skulle nog kunna somna på skrivbordet! Men det gör ingenting för vi hade så sjukt roligt igår! Min älskade vän Ender kom på besök så vi träffades på hans hotell och åt en sen middag med dessert. Jag åt en pastarätt med oxfilé som var supergod! Sedan satt vi där och pratade minnen i några timmar och jag kläckte ur mig en och en annan groda som jag säkert får sona för senare idag men det bjuder jag på.

Något som inte är riktigt lika roligt är mitt inbokade grupparbete ikväll klockan 18.00. Lycka till, Sara.


MOBILBLOGG - Åker buss!

skrivet: 2010-12-06 ♥ 18:41:50

foto0257 (MMS)

MOBILBLOGG - Åker buss!


AWARD ♥

skrivet: 2010-12-06 ♥ 11:18:23



Jag fick en gullig award av Emma igår. Tack! Och enligt reglerna skulle man lista sina tre favoritförfattare så varsågoda:

♥ Orhan Pamuk - en fantastisk författare som skildrar samhälle, politik och religion. Bästa bok: Snö
♥ Franz Kafka - mannen som lärde mig läsa fiktion. För övrigt sjukt rolig. Bästa bok: Processen
♥ Fjodor Dostojevskij - motivering känns onödig. Bästa bok: Brott och straff

Awarden tilldelas följande: Anette, Lina K, Linda, Monica och Mia.

(Regler: 1. Tacka den du har mottagit priset ifrån 2. Kopiera awarden till din blogg. 3. Berätta vilka 3 författare du räknar bland dina favoriter och nämn en favoritbok per författare. 4. Skicka awarden vidare till 5 mottagare som du tycker förtjänar den.)


2010.12.05

skrivet: 2010-12-05 ♥ 20:45:58
Efter en alldeles för stark kopp kaffe återfick jag humöret. Helt plötsligt orkade jag hålla ögonen fokuserade på datorskärmen och inlämningsuppgiften blev klar på nolltid. Jag vet inte om det var veckans shoppingtema som passade mig eller om jag bara trodde att det var lätt och kommer ha tusen fel när jag får tillbaks den men nu är den inskickad och jag kan andas ut. Som belöning hoppade jag i badkaret med en spännande spionbok som sällskap och flyttade mig sedan till tv:n och Gossip Girl efter jag smörjat in mig med alla väldoftande krämer i badrummet. Nu är det snart sängen som gäller. Jag älskar att ligga där och läsa på söndagskvällarna. Och ju tidigare man lägger sig desto längre kan man läsa.



God natt. ♥

TILL MORMOR

skrivet: 2010-12-05 ♥ 14:21:46
Förra veckan var jag så sur på alla som skröt om att de var klara med alla julklappar. Men nu så tänker jag också göra det. Bara för att reta upp er som inte tagit er i kragen än. ;)

Nej, jag är inte alls helt klar men jag är färdig med mormor. Hon ska få tre jättefina klappar; en nödvändig, en rolig och en lyxig. Kanske är det så att jag hittar något mer innan jul men nu ska jag i alla fall inte bocka av något mer på listan så att säga. Mami är förresten också typ klar. Hur bra som helst!





Den lyxiga (inslagen av mig själv).

ANDRA LJUSET

skrivet: 2010-12-05 ♥ 10:31:14
Andra ljuset är tänt och det är tre veckor kvar till julafton. Jag har ätit frukost, skurit wienernougat i bitar och vilat under filten. Jag trodde att jag var pigg imorses när jag steg upp men jag hade fel. Efter frukosten ramlade jag i en hög i soffan. Men nu måste jag försöka studera en stund och någon gång mellan kyrilliska bokstäver och dativändelser ska jag ge mig ut för att komplettera julklapparna. Hej och hå.


THE HAIRY BAKERS

skrivet: 2010-12-05 ♥ 07:59:06
Har ni sett The Hairy Bakers någongång? Det är ett tv-program med två jättesöta, skäggiga motorcykelgubbar som bakar. De åker omkring på sina motorcyklar med små korgar fastspända ibak och bakar allt möjligt gott på olika ställen i England. Det roliga är att de är så mysiga och gulliga samtidigt som de ser ut som raka motsatsen. Och bakverken de åstadkommer är så otroligt fina! Sist jag tittade gjorde de en fantastisk bröllopstårta i flera våningar. Imponerande!

(Ja, jag är vaken nu, helt sjukt, men what to do?)


FIKA OCH SÅ

skrivet: 2010-12-04 ♥ 17:31:06
Vi har haft de äldre generationerna hemma på fika. Jag som sov alldeles för lite inatt var på föga bra humör men gjorde ändå mitt yttersta. Nu ska jag hålla mig borta från datorn, byta om till något mjukt och förbereda matlagningen. Om jag orkar ska jag baka julgodis men känner jag mig själv rätt så äter jag mig alldeles för mätt och somnar mot Niklas axel i soffan istället; den återkommande helgtraditionen hos en tjej med far too much on her plate.


JULKLAPP TILL MIG

skrivet: 2010-12-03 ♥ 17:08:58
Jag älskar att shoppa julklappar. Men oftast slutar det alltid med att det dyraste köpet är till mig själv. Och så även idag. Jag hittade en underbar, stickad tröja på MQ i hallonrött (bilden gör inte färgen rättvisa!) som jag bara var tvungen att köpa till mig själv. Tyckte jag var värd det efter en veckas slit. Och nu har jag dessutom målat naglarna i en matchande nyans. Hihi.


FRIDAY, I'M IN LOVE

skrivet: 2010-12-03 ♥ 16:28:16
Denna fredagen har varit bäst. Jag har inlett julklappsinköpen och lunchat med mami, gått promenad i sagosnö, kört ett svettigt pass på gymmet och fixat naglarna. Nu nynnar jag på partylåtar och dricker kaffe. Om lite mer än en timma ska jag sätta mig i soffan hos sötaste Linda och fredagsmysa med god mat och lite Idoluppträdanden.







Det känns så jäkla skönt att äntligen kunna strukturera upp julklapparna. Jag har skrivit förut att denna julen kommer att bli lite knasig (vill inte berätta varför) och därför har det varit lite svårt att tänka men nu tror jag att jag känner mig ganska nöjd med allting. Det största problemet är dock vad jag själv önskar mig. Det jag vill mest i hela världen kan nämligen inte köpas för pengar.

MOBILBLOGG - Operation julklappar is a go!

skrivet: 2010-12-03 ♥ 10:51:52

foto0255 (MMS)

MOBILBLOGG - Operation julklappar is a go!


2010.12.02

skrivet: 2010-12-02 ♥ 19:57:24
Jag har vandrat omkring i ett vinterlandskap idag; med torr luft, för tunna handskar och trötta ögon. Höjdpunkterna har stavats fika med mami, serverad kvällsmat framför tv:n och en vilostund under täcket. Nu är veckans ryskaseminarie över och jag ska ta en dusch och sedan krypa ner under täcket. Jag vet inte om jag är på väg att bli sjuk eller vad som händer i kroppen men jag är så sjukt trött och har varit det hela veckan. Så jag får helt enkelt se till att sova så mycket jag bara kan.




MOBILBLOGG - Jag smet ifrån jobbet och ham...

skrivet: 2010-12-02 ♥ 13:58:26

foto0254 (MMS)

MOBILBLOGG - Jag smet ifrån jobbet och hamnade på stammisfiket med varm choklad.


2010.12.01

skrivet: 2010-12-01 ♥ 18:43:25
Första december, femton minus och uteblivna grupparbetesmedlemmar. Kvällen kunde ju ha varit bättre. Och nu när jag fick lite tid över skulle ju extra studier varit perfekt men tyvärr är jag så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Det är en dålig förutsättning för att lära sig ryska, tro mig.

Så eftersom jag är dödstrött lägger jag upp kvällen såhär; mys i soffan, titta på första avsnittet av adventskalendern, förbereda morgondagens packning och äta en clementin.



(Som ni kanske märkt har jag varit frånvarande i två dagar. Det är inte så att jag inte vill blogga utan snarare så att jag inte hunnit. Och när jag haft tid har jag varit så trött att jag haft skrivkramp. Hoppas att ni kan stå ut med detta i några veckor till. Min blogg kommer att bli SÅ mycket roligare när jag slutat på jobbet! Så tills dess måste jag ta mig i kragen och fullfölja mina åtaganden. Men vi hörs ju såklart ändå.)






ForHair.se

Bling Skal