THE 20'S

skrivet: 2011-04-30 ♥ 17:09:01
Okej. Jag är typ klar och ska strax packa det sista inför festen. Ikväll har nämligen jag och och tjejerna bjudit in våra vänner till en 1920-talsfest! Vi har hyrat en lokal fram i stan och fixat mat och ska dit och piffa lite nu innan festen kickar igång kl 19.00. Är inte riktigt säker på att jag är jättebekväm i min outfit men det är kanske inte så konstigt med tanke på att det är så långt ifrån min vanliga stil. Hursomhelst, ikväll ska vi ha en riktigt rolig valborg!




KÄNNS SOM SEMESTER

skrivet: 2011-04-30 ♥ 13:27:50
De senaste dagarna har verkligen känts som semester. Spontana träffar på stan, soliga balkongtimmar och sena utomhuskvällar efter lite minigolfspelande på campingen. Vi hade jättemysigt igårkväll för övrigt. Jag, , boyfriend och Jimmy satte oss på en uteservering och beställde varsin pizza och jag var så vrålhungrig att jag lyckades med bedriften att äta upp alltihop! Jag brukar ju bara få i mig en halv pizza annars men shit vad det var gott. Sedan åkte vi vidare till minigolfen där vi mötte upp några fler och spelade en runda och därefter satt vi på deras uteservering en stund innan vi åkte hem och spelade tv-spel. Så himla skön kväll!





Idag blev det mysfrukost och sedan en långpromenad till stan där vi strosade bland alla marknadsstånd och köpte jordgubbar, färskpotatis och närodlade tomater. Sedan köpte vi med oss varsin kaffe och planerade årets utomlandsresa på en parkbänk. Som det ser ut nu har vi preliminärbestämt Italien. Så nu ska jag bara få mitt ansökningsbesked så jag vet hur, när och var (och vad) jag ska studera i höst. Sedan ska det bokas!






MITT I LIVET

skrivet: 2011-04-29 ♥ 16:44:45
Idag har jag flängt fram och tillbaka mellan kaffe-med-nya-bekanta och festplanerande med bästepärlorna. Och däremellan har jag klämt in lunch med en älskad boyfriend, sista-minuten-shopping och nu ska vi alldeles strax åka iväg med ena halvan ur grabbgänget och äta middag på uteservering. Jag trivs som fisken i vattnet med det här studentlivet och självständigt plugg måste ha varit designat just för mig! Så nu ska vi fortsätta njuta av pre-sommarvädret och ha en rolig kväll ute i det gröna!

PS. 1 Jag twittrar rätt så frekvent just nu så om ni vill ha uppdateringar om vad jag gör - följ mig på @ShimmeryChic!
PS. 2 Benvaxningen gick galant!


2011.04.29

skrivet: 2011-04-29 ♥ 10:33:02
Äntligen fredag! Jag startade dagen med två (!) rundor i spåret och lite fotbollstjafs med en ny bekant. Och nu har jag fräschat till mig och bytt om och ska hämta upp en take-away-kaffe någonstans och möta upp tjejerna. Vi ska fixa och dona lite inför morgondagens fest och hämta nycklarna till lokalen. Klockan 13.45 plågar jag mig med benvaxning så om vi inte hörs innan det kan ni väl tänka lite extra på mig just då? :)



PS. Bry er inte om bakgrunden. Vi ska bädda rent i sängen och en viss someone har släpat fram en stridsväst och lagt på sovrumsgolvet. Don't ask.

EN TORSDAGSKVÄLL

skrivet: 2011-04-28 ♥ 21:27:01
Jag har tänt ett doftljus här i vardagsrummet. Lägenheten är nystädad och smålamporna är tända. Jag har plockat undan allt studiematerial och tråkiga papper för att fira helg och slappna av. Och faktum är att jag är så trött efter allt putsande och torkande att jag känner för att krypa ner i sängen tidigare än vanligt. Jag har ju några sidor kvar i Anna Karenina som måste läsas ut...



Förresten, tidigare idag gick jag en promenad i solen och konstaterade att jag älskar våren.

2011.04.28

skrivet: 2011-04-28 ♥ 14:23:13
Vilken underbart solig dag! Jag kunde inte motstå en förmiddagsfika på uteservering imorses så jag följde med min boyfriend till stan. Och där satt vi i solväggen i över en timma och myste med kaffe och bullar. Jag försökte mig på att förena nytta (plugg) med nöje men det gick sådär. Så nu har jag suttit på balkongen i några timmar och försökt studera där istället men det går riktigt trögt när det är så här fint väder! Funderar på att ta en riktigt lång promenad ner till vattnet sedan. Men först ska  jag genomlida mitt ryskaseminarie nu klockan tre. Wish me luck.






MOBILBLOGG - Idag bloggar jag från uteserv...

skrivet: 2011-04-28 ♥ 10:31:08

img_2237 (MMS)

MOBILBLOGG - Idag bloggar jag från uteservering på stan. Jag har placerat mig i solväggen med en kaffe, en bulle och en söt hund. Nu ska det pluggas lite ryska och samtalas lite om ditten och datten. Så vi hörs hemma sedan. Xoxo


IKVÄLL SMÄLLER DET

skrivet: 2011-04-27 ♥ 20:38:26
Wiiiee. Ikväll möter Real Madrid Barcelona för tredje gången i år. Och just ikväll spelas den första av två semifinalmatcher i Champions League som Real sjävklart kommer att vinna! Jag har självklart hoppat i min Realtröja och plockat fram Realnallen. Så nu ska vi heja hela kvällen! Heja heja heja!

PS. Ni som har Twitter kan följa mig där under matchen @ShimmeryChic.







1. Ja, jag är en jättedålig förlorare och inte alls objektiv när det kommer till matchen som spelades ikväll MEN vem som helst kunde väl se att Barcelona slängde sig för minsta lilla? Och det var bara Real som fick kort trots att de gjorde exakt samma tacklingar som Barca. Båda lagen är världens bästa och jag älskar bra fotboll och har ingenting emot Barcelona men det ska bannemej vara rättvist.
2. Och visst, hylla Messi hur mycket ni vill. Men han har inte gjort ett enda mål på ett fulltaligt Real Madrid. Det har krävts två utvisningar (en i varje match) för att han ska peta in bollen. Och det tycker jag talar för sig självt.

Nu ska jag sova bort min ilska. Nästa vecka tar vi nya tag!

БРЕСТСКАЯ КРЕПОСТЬ

skrivet: 2011-04-27 ♥ 18:42:42
Jag har precis tittat på The Brest Fortress (Брестская крепость), en vitrysk film som handlar om nazisternas invasion av Sovjetunionen 1941. Det var egentligen en helt vanlig krigsfilm men den skiljer sig lite från mängden med att ha fantastiskt foto och dolda budskap i scenerna (ni förstår vad jag menar om ni tittar på trailern). Den var fantastiskt bra och väldigt vacker! Om ni kan - se den!


MELLBYGATAN KAN GREJEN

skrivet: 2011-04-27 ♥ 12:02:56
Jisses, vilken god lunch jag har ätit. Mellbygatans Delikatesser är lätt det godaste lunchstället ever. De gör det mesta själva, använder fina råvaror och har alltid fräsch sallad och gott bröd till maten. Om jag var biljonär skulle jag anställa dem som privata kockar. ;)

Just idag har jag ätit pasta med räkor och currysås vilket smakade himmelskt. Och bara för att jag äter som en mus har jag halva portionen kvar att värma ikväll. Kan det bli bättre?!




2011.04.27

skrivet: 2011-04-27 ♥ 10:14:26
Onsdag igen. Träden svajar i den kyliga vinden och himlen är så där halvmörk så man inte riktigt vet om det ska börja regna eller klarna upp. Men för min del spelar det ingen roll. För idag står två saker på tapeten och ingen av dem är beroende av strålande solsken. Ja, ni gissade rätt, jag ska study study study OCH ta hand om den överfulla tvättkorgen. Och eftersom den planeringen är lagom tråkig har jag grundat med en stor frukost och ska försöka se till att hålla kaffebryggaren varm under de kommande fem timmarna. Nu ska här ska översättas!


DAGENS FRÅGA: LÖPNING

skrivet: 2011-04-26 ♥ 20:16:46
En fråga, läste i ett inlägg längre ner att du orkar springa 3km utan att stanna, hur fan orkar du människa? Vart får man orken ifrån?

Jag är världens bästa exempel på att vem som helst kan börja springa. För fem år sedan var jag världens soffpotatis som älskade att äta mat, dricka cola och åt någon form av onyttighet varje dag. Jag avskydde att bli svettig och ville mest sitta hemma framför datorn eller tv:n. Men så en dag fick jag lusten att börja röra på mig. Och det är steg ett. Man måste ha någon form av vilja och motivation annars kommer det rinna ut i sanden. Nu, fem år senare springer jag flera gånger i veckan, tränar på gymmet regelbundet och orkar mer och mer för varje vecka. Och framförallt har jag fått bättre kondition och starkare kropp vilket gör mig väldigt glad. Mitt mål är nämligen att bli en sådan där söt pensionärskvinna som joggar i spåret. Stark och frisk med andra ord. :)

Nu ska jag dela med mig av mina bästa tips till att orka springa den första kilometern. Glöm inte: det kommer att vara jobbigt i början men ju mer ni kämpar desto lättare blir det. Enjoy!



Jag började med att välja ut en bra runda här hemma som jag kunde gå/springa varje dag. Jag började rundan med att gå lite snabbt och sedan började jag jogga i lagom takt tills jag blev trött, fortsatte då med att gå i högt tempo tills jag kände att jag orkade springa en bit till och så där fortsatte jag. I början sprang jag mest mellan två lyktstolpar, gick dubbelt så långt, sprang till nästa lyktstolpe och så vidare. Prova er fram! Det är riktigt jobbigt i början men det blir lättare och lättare för varje gång. Jag lovar!



När man springa så där jättefort blir pulsen väldigt hög. Det är i och för sig inget fel med det men om man vill springa långt bör man hålla en låg och jämn nivå på pulsen i början. Man brukar säga att man ska kunna prata lite samtidigt utan att få andningssvårigheter.



Jag fått lätt ont i mina benhinnor och därför tycker jag att det är jätteviktigt med ett par sköna skor. Och om man ska springa ofta kan det vara skönt med ett par skor som inte ger skoskav och ont i lederna.



Jag tränar extra två-tre gånger i veckan. Och då gör jag olika övningar som stärker kroppen utan att bygga muskler. Jag använder alltså låga vikter och gör fler repetitioner till skillnad från någon som vill få synliga muskler. Syftet med det är att få en bra hållning och en stark rygg och det har hjälpt mig jättemycket i min löpträning!



Att springa på tom mage går liksom inte. Det är ungefär som att köra iväg i en bil utan bensin. Det tar liksom stopp efter ett tag. Så glöm för guds skulle inte att äta! Jag brukar äta fyra gånger om dagen men istället för att vräka i mig äter jag mindre portioner vilket är ett bra sätt om man har viktnedgång som målsättning. Har man inte det kan man väl äta precis som man vill tycker jag. Det viktigaste är dock att fylla på med något matnyttigt inom en halvtimma efter man tränat. Jag brukar äta en frukt eller en smörgås.

Hoppas ni gillade mina tips! Tänkte publicera lite fler peppande löpinlägg denna veckan så håll utkik!

SOMMARGARDEROB

skrivet: 2011-04-26 ♥ 18:32:09
Nu är jag hemma från min lilla shoppingrunda. Efter mycket letande och många ombyten i olika provhytter hittade jag två par chinos och ett par tunnare jeansleggings i svart. (Det är liksom bara att inse, jag trivs bäst i svart. Spelar ingen roll vad det är för årstid eller mode, svart går alltid hem!) Jag köpte ett par vita tygskor också som jag kan varva med mina svarta när jag är på det humöret. Men dem sparar jag till de lite soligare dagarna. Så nu känns min sommargarderob till kroppens nederdelar komplett. Nu ska vi bara hitta lite söta toppar som matchar. Var det någon som föreslog internetshopping ikväll?


MOBILBLOGG - Här sitter jag och väntar på ...

skrivet: 2011-04-26 ♥ 14:11:00

img_0427 (MMS)

MOBILBLOGG - Här sitter jag och väntar på mami. Förhoppningsvis är hon klar snart så jag kan få min efterlängtade kaffe på stan innan jag dör. Och sedan blir det byxjakt för hela slanten!


2011.04.26

skrivet: 2011-04-26 ♥ 12:44:58
Jag har varit lite upptagen på annat håll denna förmiddag. Och nej, det var inget roligt, trevligt eller mysigt med mitt ärende men nu är det gjort och jag är hemma, safe and sound, och kan andas ut. Jag har precis petat i mig lite lunch, bokat tid hos min frisör (på måndag nästa vecka) och nu ska jag snart åka och hämta mami. Vi ska kolla lite på stan och jag är i desperat behov av en kaffe någonstans, take away eller inte spelar ingen roll, bara det hamnar i munnen!



PS. Ikväll tänkte jag publicera mina bästa joggingtips! Skulle gjort det igår egentligen men har inte hunnit klart med bilderna. :)

RENOVERINGSVECKA

skrivet: 2011-04-25 ♥ 21:04:22
Denna veckan tänkte jag renovera hela mig. Har känt mig väldigt grå och trist ett tag och nu har jag tröttnat! Så ikväll fixar jag ansiktet med rengöringsmask och fuktighetsmask och fixar naglarna. Imorgon ska jag boka tid för klipp och färg hos min frisör (så fort som möjligt) och benvax hos hudterapeuten (på fredag). På eftermiddagen ska jag gå på byxjakt och på kvällen blir det pedikyr. Och resten av dagarna ska jag jobba med figuren på gymmet. Och det känns mycket roligare än att ligga i soffan helt utslagen av matkoma!


HELT OKEJ

skrivet: 2011-04-25 ♥ 16:13:48
Det här studentlivet är helt okej alltså. Jag har suttit och översatt en artikel på balkongen och svarat på lite frågor samtidigt som jag blir härligt brun! Jag kan nog faktiskt vänja mig vid detta. Fast man blir trött rätt så fort i solen. Så därför tog jag en liten paus och läste Tolstoj en halvtimma! ;) Nu ska jag byta om och fräscha till mig lite innan jag sticker iväg till mami på påskfika!






FÖRMIDDAGSFIKA I SOLEN

skrivet: 2011-04-25 ♥ 11:57:24
Hej på er. Jag har precis kommit hem från en mysig picknickfika med tjejerna. Vi satt på en filt i gräset och drack kaffe, åt godaste snickerskakorna (!) och planerade vår temafest som vi ska ha på lördag. På fredag blir det lite fix och piff i lokalen men det kan vi gå lite närmare in på en annan dag för idag är det bara måndag och veckan har ju knappt börjat!

Jag började för övrigt denna dagen med en joggingrunda på fem kilometer. Älskar att jag bor så nära spåret för det finns inget skönare än att springa där med bästa musiken i hörlurarna. Nu är tanken att jag ska plugga lite på balkongen innan jag beger mig på påskfika hos mami i eftermiddag. Vi har inte hunnit ses i helgen eftersom vi varit upptagna på varsina håll så vi ska fika lite och jag ska ge mami hennes påskpresent.

PS. Jag ska sätta mig med kommentarerna ikväll om jag får lite tid över. Har haft så mycket omkring mig i helgen att jag inte hunnit men jag lovar att jag ska svara er innan jag går och lägger mig!


NEWEST EDITION

skrivet: 2011-04-24 ♥ 18:39:01
Måste bara visa nyaste tillskottet till örhängessamlingen; ett par långa snyggingar från danska märket Pilgrim. Jag fick dem faktiskt i påskpresent igår och de är jättesnygga i öronen. Jag gillar ju stora örhängen som dinglar ordentligt, speciellt när jag går på fest och ska vara lite extra fin och det här är minst sagt perfekta festörhängen.






SOMMARDAG

skrivet: 2011-04-24 ♥ 13:25:48
Det är ju värsta sommaren ute idag! Hur skönt som helst. Jag tog en långpromenad i spåret vid elvatiden och långärmat var minst sagt för varmt. Jag lyckades dessutom att hälla i mig en liter vatten under timman jag var ute. Och det händer väldigt sällan.

Nu har vi precis fikat på balkongen och jag håller på att fixa iordning mig inför påskmiddag hos svärmor. Och efter det blir det minigolf i solen. Helt okej dag måste jag säga!


ROLIG PÅSKAFTON

skrivet: 2011-04-24 ♥ 10:04:39
God morgon! Jag har sovit som en stock. Och vi hade så jäkla roligt igår! Jag gillar ju fester som är lite fancy och classy egentligen och Jimmys lägenhet är ju inte direkt något skinande, blankt slott men man kan bannemej röra sig utan att vara rädd för att smutsa ner/förstöra saker och det är också skönt ibland! Då och då är det frigörande att sitta vid ett plastbord på en oklippt gräsmatta och äta grillat kött från en papperstallrik. Bevisligen kan man ha roligt ändå! Och trots kylan var det jättemysigt att grilla på uteplats så här i slutet av april. Att Jimmys fyrakilosköttbit inte var lika mysig ser ni kanske på bilden nedan men man får ta den grabben för den han är. ;) Efter lite kubbspelande och röj på Guitar Hero avslutade jag kvällen med att krypa ner i världens skönaste säng. Och där somnade jag direkt!








GLAD PÅSK

skrivet: 2011-04-23 ♥ 15:02:52
Hej hopp. Jag har varit lite upptagen hela förmiddagen och jag hann inte blogga innan jag stack iväg imorses men nu har jag lite tid över. Så jag ville mest önska alla mina läsare en glad påsk och en trevlig helg! Själv ska jag hoppa in i duschen nu och fräscha till mig lite innan vi går iväg till ett gäng kompisar där vi ska grilla, dricka vin och spela kubb. Vädret är ju strålande fint så vi tänkte passa på att vara utomhus så länge vi kan! Hur ska ni fira påskafton?


COPA DEL REY I EN LITEN ASK

skrivet: 2011-04-22 ♥ 21:34:36
Det här skulle ju givetvis publicerats tidigt igår men jag har inte hunnit men bättre sent än aldrig;

Grattis, Real Madrid och alla madridistas där ute!
De (och vi fans) och så förtjänta av Copa del rey-titeln som Ronaldo nätade hem iförrgår mot ett ettrigt Barcelona. Real spelade riktigt bra fotboll hela första halvleken, tappade lite energi i andra men kom igen mot slutet och speciellt under förlängningen. Och jag är så stolt över Di Maria som blivit så himla bra och såklart över Casillas som håller nollan i alla väder. (Att bucklan blev överkörd av bussen efter den tappats i marken av Ramos stuntar vi i. Det var ju fest liksom!)









Nu firar vi ordentligt och tar nya tag inför nästa möte med Barca på onsdag i Champions League. Klart Real ska vinna igen! HALA! ♥

FREDAGSUTFLYKT

skrivet: 2011-04-22 ♥ 19:11:27
Jag har haft en supermysig eftermiddag. Vid tvåtiden stoppade jag in hela familjen i bilen och stack iväg på utflykt. Vi började med ett besök i en liten by där vi kikade på hantverk och påskpynt innan vi tog en mysig utefika och sedan fortsatte vi till lite andra fina ställen där vi tittade på fina vårblommor och gröna knoppar. Men jisses vad trött man blir av frisk luft och bilåkande...











...så med andra ord latar vi oss i soffan denna långfredagskväll. Med en eventuell film och den obligatoriska chipsskålen. Och ärligt talat är det där jag trivs bäst om kvällarna. Bland kuddar, filtar och fjärrkontroller, med myskläder, osminkat ansikte och uppsatt hår. Yep, that's me.

SEDAN SIST

skrivet: 2011-04-22 ♥ 12:59:56
Hej mina sötnosar. Har ni saknat mig? Jag har inte haft möjligheten att blogga förrän nu så jag tänkte uppdatera er lite om vad som hänt sedan sist. Jag har...

· cyklat i shorts
· haft övernattningsmys hos mami
· ätit massa tacos
· ätit massa påskgodis
· tränat mage och ben på gymmet
· duschat och tvättat håret
· hängt upp en liten påskpresent i fönstret
· sett filmen The other woman med Natalie Portman

...och nu är jag i full gång med att planera en liten fredagsutflykt med familjen. Och gissa vad? Kameran ska med!





Den här lilla krabaten fick jag i påskpresent igår. Jag har inget annat påskpynt framme förutom en vacker trätupp som står i köket så det passade väl perfekt. Hihi.

HEJ ASTRÖTTA MÄNNISKA

skrivet: 2011-04-21 ♥ 14:16:16
Idag går det väldigt segt här hemma. Och inget av det som görs blir bra. Jaha, jag har en sån dag. Jag har tassat omkring med en slarvig hårknut och mysoutfit och tyckt att allt är skit ungefär. Och trots ylletofflorna och tusen koppar kaffe är jag kall som en liten isbit och trött som en nallebjörn mitt uppe i vintersömnen. Och nämnde jag att jag har seminarie om mindre än en timma? "Just great" tänker jag, "Ryck upp dig" tänker ni.


WHAT A DIFFERENCE A DAY MADE

skrivet: 2011-04-20 ♥ 20:12:14
Ibland har jag svårt att sätta ord på vissa känslor. En del saker är liksom bara så självklara och jag kan inte beskriva varför. Det bara är så. Och just denna dagen har varit exakt sådan. Perfekt på alla plan och hur mysig som helst. Jag har strosat omkring i storstan med finaste sällskapet, tittat på gulliga hus, rekat inför höstens studier och bockat av årets första uteserveringsfika med lugnaste (och coolaste) bebisen. Och bäst av allt är att jag är påfylld med massa ny energi och fått tillbaks lite motivation till att plugga igen. Men ikväll ska jag fortsätta att njuta av livet och dricka kaffe i min nya kopp, mysa i soffan och planera påskhelgen. Hörs imorgon.


VECKANS NAGELLACK

skrivet: 2011-04-20 ♥ 12:00:00
Denna veckan lyser naglarna av färgen Big Hair...Big Nails från OPI. En av mina vårfavoriter faktiskt. Och för er som hakat på trenden orange+rosa är detta lack hur snyggt som helst! Mer färg åt folket, eller hur!


HEJ DÅ LIDKÖPING

skrivet: 2011-04-20 ♥ 09:34:51
Här sitter jag och trycker i mig lite brunch. Jag var uppe med tuppen och fixade iordning mig, jobbade lite med ryskan och nu har jag precis varit ute på en promenad bland vitsippor och myror med min vovvsing. Om en liten stund styr kosan mot storstan där jag ska spendera dagen på mysiga gator, bland söta fik och med finaste sällskapet. Så hej då Lidköping. Hej då (för tillfället) tråkiga studier och molniga himmel. Nu kommer vi! ♥


2011.04.19

skrivet: 2011-04-19 ♥ 20:38:19
Mitt internet har varit lite knasigt idag. Så jag stängde av datorn och försökte fokusera på böcker och tvättmaskiner istället. Inte världens roligaste sysselsättning men nu har jag i alla fall lite mer koll på ryska pronomen än vad jag hade imorses. När jag till slut var urless på att läsa tog jag en promenad till gymmet och klev innanför ytterdörren igen, helt slutkörd, tre timmar senare. Och att komma hem till grillat kött och ugnsbakade rotfrukter en helt vanlig tisdag är inte alls fel. Så jag ska inte klaga över varken det ena eller det andra ikväll. Livet som student och hemmafru är fantastiskt.

Och ja, just det. Jordgubbar är goda.





HEJ NOLL MOTIVATION

skrivet: 2011-04-19 ♥ 09:36:53
Den här veckan kunde börjat bättre. Ur studiesynpunkt alltså. Igår översatte jag en halv text. Idag översatte jag andra halvan. Och sedan tog det stopp. Det bara liksom inte går. Jag försöker en stund men sedan kommer jag på mig själv med att förundras över Nicole Richies söta Parisoutfits, Heidi Klums jumpsuit med hål över magen och kriget mellan balettvärlden och Natalie Portman. När jag sedan refreshat Twitter typ fem gånger utan att något nytt hänt har aldrig disken lockat så mycket. Jag kanske helt enkelt får inse att jag hamnat i en svacka igen och att jag får kämpa ännu hårdare just denna vecka... Just great.


BUTTERFLIES AND SPRING FLOWERS

skrivet: 2011-04-18 ♥ 21:16:57
Jag har haft en så himla mysig dag. Och egentligen har jag inte gjort något speciellt men ibland är det det där lilla som räknas. En underbar långpromenad i spåret med nyutslagna vårblommor och färgglada fjärilar, en joggingrunda i solen med bara armar, pannkaksmiddag på balkongen med älsklingen och godiskväll i soffan framför en rolig tv-serie. Visst, det är saker jag gör nästan varje dag men just idag uppskattade jag dem lite extra.






VILL DU BLI MIN 20:E FOLLOWER?

skrivet: 2011-04-18 ♥ 13:00:00
Jag behöver bara en till follower för att komma upp i tjugo. På Twitter alltså. Så twittrar du? Vill du följa mig? Go for it! Kom igen nu. Hjälp mig att få fler followers! Och såklart följer jag er tillbaks, som följer mig.

@ShimmeryChic


SPRING DIG I FORM

skrivet: 2011-04-18 ♥ 12:00:00
Jag tjatade till mig en ny tidning i affären i lördags. Och jag kan ärligt säga att detta är en tidning där man kan läsa ALLT. När man köper magasin brukar det alltid vara något som man bläddrar förbi (i alla fall för mig) men inte i Spring dig i form. Det finns klädtips, skoanalyser, löpartekniker, träningscheman, stretchingövningar, recept - you name it. Och allt är bra och intressant skrivet dessutom. En riktig fullpoängare om ni frågar mig. Helt klart värt sina 69 kronor!










2011.04.18

skrivet: 2011-04-18 ♥ 09:55:18
Hej härliga, soliga måndag! Jag har, som utlovat, placerat ändan i köket med en bunt ryskaböcker och en kopp kaffe. Det som igår verkade så roligt är idag lite mer motigt. Och kan det bli annat när det ska bli världens finaste väder idag? Men jag får snällt vänta i alla fall två timmar innan jag går på långpromenad och dessutom ska jag faktiskt sticka iväg på en fika i solväggen i eftermiddag. Så jag borde ju klara några timmars inomhusplugg!




SOLIGA SÖNDAG

skrivet: 2011-04-17 ♥ 22:01:08
Spontana söndagar är det bästa jag vet. Jag har ägnat mig åt allt det där som ger mig lite extra energi och livsglädje idag. En löprunda i friska luften, fruktshopping, en långfika med två galna mammor och en bästepärla med bebis, en solig promenad, middag på en sommarvarm balkong och såklart lite soffmys med några av favoritserierna nu på kvällen.

Jag har haft självstudier i en veckas tid och med min självdisciplin kunde de lika gärna utfärdat en veckas ledigt. Men nu har jag njutit klart av oplanerade dagar med spontanutflykter och mysprioriteringar; nu är det studier som gäller igen och vet ni vad? När man håller upp ett par dagar känns det riktigt roligt att komma igång igen. Så imorgon kör vi så det ryker igen. Men först lite roliga fniss framför nya Big Bang Theory-avsnittet och en god natts sömn.


CHOKLADDOPPADE QUINOAKAKOR

skrivet: 2011-04-17 ♥ 12:30:00
Tänkte dela med mig av receptet på quinoakakorna jag bakade i torsdags. De är superlätta att göra och blir jättegoda! Tänk bara på att inte rulla för stora kulor eftersom ni ska trycka till dem med gaffeln sedan (och tryck inte för hårt för då kan de falla isär!). Men de flyter inte ut utan blir den storleken som man gör dem från början.

(PS. Havre & Quinoa säljs i en speciell Frebaco-påse så ni behöver inte köpa dem var för sig!)








SÅ KAN DET GÅ

skrivet: 2011-04-17 ♥ 10:47:08
(VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE!)

Idag tänkte jag, precis som igår, starta dagen med en löprunda. Det är så skönt att springa på morgonen och sedan komma hem, stretcha och sätta sig vid frukostbordet. Och för andra gången denna veckan orkade jag springa min runda på nästan 3 km utan att stanna. Riktigt duktigt av en före detta soffpotatis som mig. Men när jag kom in fick jag en smärre chock när jag tog av mig vänsterskon. Hela strumpan var blodig. Och jag hade inte en aning om vad som hade pågått där mellan tårna. Men nu har jag klippt iordning naglarna så förhoppningsvis är blödande tår ett minne blott. Och förhoppningsvis kan jag springa och gå som vanligt om några timmar igen. Och förresten, hur sanerar jag skon?


GÅRDAGENS BIRTHDAY PARTY

skrivet: 2011-04-16 ♥ 18:23:05
Okej, nu så. Igår fyllde min andra hälft år och jag hade spenderat hela torsdagen med att baka kakor till jag nästan stupade. Men goda blev de! Först gjorde jag hans favorit - quinoakakor och sedan testade ett nytt recept ur min nyaste bakbok (kan ses här) - chokladkolakakor. De sistnämnda blev inte riktigt som jag hade trott men helt okej ändå (recept kommer)! Och inte nog med det, igår innan första kalaset ställde jag mig i köket igen och rörde ihop en morotskaka som jag dekorerade med glasyr, vita chokladspån och chokladhjärtan. Den blev supergod och jättefin! Och nästan allt gick åt. De sista gästerna lämnade oss vid niotiden och just därför ska vi fira lite mer idag, bara han och jag. ♥












VACKER RING

skrivet: 2011-04-16 ♥ 14:42:09
Tänkte visa den vackra ringen jag köpte idag. Silver och korall är nog den bästa blandningen i vår. Och direkt fick jag inspiration att måla om naglarna! Ringen kommer från Åhléns och kostade 59 kronor.




MOBILBLOGG - Hej. Meningen var att jag sku...

skrivet: 2011-04-16 ♥ 11:20:18

img_6359 (MMS)

MOBILBLOGG - Hej. Meningen var att jag skulle skriva ett mysigt inlägg om min härliga joggingrunda och goda frukost men istället blev det jättebråttom iväg till förmiddagsfika med grabbgänget. Så nu sitter vi i bilen på väg till stan. Bilder från gårdagen kommer om än lite senare än tänkt. Nu ska jag hugga in på min pralin!


BAMSEKNUT

skrivet: 2011-04-15 ♥ 16:59:42
Mormor passade på att testa en frisyr på mig nyss. Hon gjorde bara lite slarvigt och snabbt och dessutom har jag varit ute i blåsten lite men man ser ju vad tanken är. Ska be henne fixa en likadan knut någon annan dag fast ordentligt! Med spray och kanske en fläta virad runt knuten. Tror det kan bli jättesnyggt!

Vad tycker ni?






FÖDELSEDAGSFRUKOST

skrivet: 2011-04-15 ♥ 09:13:37
God morgon. Här firar vi födelsedag för fulla muggar. Jag steg upp tidigt och fixade mysfrukost med tända ljus, kaffe, rostat bröd, ägg, juice och såklart en nybakad kaka (från igår) till efterrätt. Nu tänkte jag ta en liten promenad innan det är dags att ställa sig i köket igen och baka kaka nummer tre. Vi ska nämligen få lite gäster klockan 14.00 och det ska bli jättetrevligt. Men först vill jag ut och röra på mig lite.








TRÖTTAST

skrivet: 2011-04-14 ♥ 21:18:19
Hej och hå. Jag har verkligen varit igång sedan klockan nio imorses. Så nu, tolv timmar senare, kändes det rätt okej att sätta sig ner. Det har varit en hektisk men rolig dag som jag precis rundat av med manikyr. Och nu hoppas jag att jag kan hålla ögonen öppna tills lacket har torkat ordentligt. Jag tänkte nämligen unna mig lite vila i soffan men vila blir lätt sömn när man är så här trött. Men jag ska nog hålla mig vaken på något sätt.

Förutom flera timmar i köket har jag hunnit med en promenad i spåret under dagen. Och gissa vad? Jag har sett vitsippor och tussilago och massa småkryp. Det är så himla mysigt när naturen kommer igång igen efter vintern. Ska ta en rejäl skogspromenad snart tror jag och ta massa fina bilder!



Bilden är lånad.

PS. Imorgon kommer det massa fina bilder på vad jag pysslat med idag så glöm inte att kika in. :)

MIN BELÖNING

skrivet: 2011-04-14 ♥ 15:31:42
Oj oj oj. Gissa om jag tränade alldeles för hårt idag. Jag har ett tredagarsschema men eftersom jag bara hinner till gymmet två gånger denna veckan slog jag ihop dag 2 och dag 3 (mage, axlar, nacke och triceps). Och även fast jag dog lite på slutet så var det jätteskönt och väldigt roligt att träna så där extra hårt. Ska nog göra det en gång i veckan framöver (om jag inte hinner träna som vanligt).

När jag kom hem, tre timmar senare, var jag helt utsvulten och dök rakt in i kylskåpet där det stod en pastasallad och väntade. Sallad har nog aldrig varit så gott!





Nu jäklar ska jag sätta igång med födelsedagsbestyren. Först ska jag slå in paket och sedan blir det kökstjänst i några timmar.

DAGENS FIKA

skrivet: 2011-04-14 ♥ 10:30:00
Idag fikar vi kaffe med chokladöverdragna Digestivekex. Riktigt mumsigt och inte så farligt onyttigt.




2011.04.14

skrivet: 2011-04-14 ♥ 08:57:15
Jag är inte pigg för fem öre idag. Och jag vet inte varför men det är riktigt kallt inne också. Så just nu försöker jag få mig själv på bättre humör med frukost och varmt kaffe. Jag har nämligen MASSOR att stå i idag. Jag bara måste träna (har inte varit på gymmet sedan i måndags), åka en sväng till affären och födelsedagsfixa inför morgondagen då min andra hälft blir ett år äldre. Och jag önskar att jag kunde berätta lite om det i bloggen men jag vill att allt ska bli en överraskning så ni får vänta tills imorgon med bilder! Men jag lovar - det kommer.

Men innan jag sätter igång - mysfrukost, kaffe och nya ELLE.







Och PS. Real Madrid mot Barca i semifinal i Champions League. Hur excited är vi?!

LAMMUNGAR

skrivet: 2011-04-13 ♥ 18:12:18
Det där med att ta dagen som den kommer blev ett riktigt lyckat beslut idag. Jag har haft en supermysig onsdag hittills! Och jag är faktiskt bara hemma en snabbis för att ställa in matvarorna från storhandlingen och hämta Colin. Nu ska vi gå hem till mamma igen och äta kvällsmat där och mysa lite. Och sedan ska jag hem igen lagom till Champions League.

Men just det, lammen. Så söta. Jag hade lätt kunnat ta ett under armen och springa. Det fanns sex stycken där jag var och skulle sammanlagt komma 35 stycken. Kan ni tänka er 35 små lamm springa omkring i en hage. Gud så sött! Jag tog lite bilder med min iPhone:








UT MED DET GAMLA

skrivet: 2011-04-13 ♥ 11:29:22
Det har varit lite turbulent här under morgonen. Nytt kylskåp och ny frys har installerats och jag har fullt upp med att våttorka, organisera och plocka matvaror fram och tillbaks. Nu ser det så där hemtrevligt ut igen men tyvärr lite tomt så imorgon ska jag handla hem lite nytt att ställa in. Men nog om det.

Förutom kylskåpsbestyr har jag fått lite plugg gjort nu på morgonen och även gått en promenad. Så nu är jag redo för en rolig onsdag. Klockan ett ska jag följa med mamma till en vän som kanske har nyfödda lamm. Tänk vad söta de måste vara! Så jag håller verkligen tummarna för att vi ska få se i alla fall en ullig bebis! Eftermiddagen hålls dock lite öppen tills vidare. Tror jag ska ta dagen som den kommer idag. :)





Vi hade visst massa lussekatter kvar sedan i julas...

2011.04.12

skrivet: 2011-04-12 ♥ 21:01:43
Det som inte är rent i min lägenhet just nu går inte att städa! Jag har gått igenom precis allt idag utom fönstren (skulle gjort det också men det regnade) så nu är det så rent att jag knappt vågar röra mig och jag älskart! Det finns inget bättre än en nystädad lägenhet, en sovande hund och en bra serie på tv:n. Så ikväll kollar jag Desperate Housewives, klädsurfar och dricker kaffe. Och när jag tröttnar kryper jag ner i min nybäddade säng och läser. Life is good.


FIKA=HAPPYFACE

skrivet: 2011-04-12 ♥ 12:15:02
Denna dagen startade änu värre än den igår. Men nu, tre timmar efter jag förvandlades till ett åskmoln, känns det lite bättre. Jag satte nämligen igång med det jag gör bäst när jag är arg - att städa. Och efter jag hade startat den första tvättmaskinen kom min babe hem med fika. Och när den hade lagt sig som bomull i magen kändes allt bättre.





Nu blir det mer städ. Har de två värsta rummen kvar (vardagsrummet och köket) men det är en lätt match när man är på dåligt humör. Sedan ska jag få tummen ur och lägga ut lite saker till försäljning på Blocket, fila på inlämningsuppgiften och ta en promenad. Men en sak i taget som man brukar säga.

TV-KVÄLL I SOFFAN

skrivet: 2011-04-11 ♥ 21:25:34
Jag hade ju totalt glömt att det var Project Runway på tv:n ikväll. Så jag fick ställa in pluggkvällen och sätta mig i soffan med en kopp kaffe istället. Och nu ser jag på CSI som faktiskt var rätt spännande för en gångs skull (när man har följt det sedan det började för elva år sedan blir avsnitten lite väl upprepande). Jag brukar inte sitta vid tv:n om kvällarna om det inte är något speciellt som jag ska se och jag hatar att bara zappa omkring men då och då unnar jag mig lite oplanerat tv-mys. Och just ikväll, dagen innan min inlämningsuppgift ska vara inlämnad, kändes det som ett perfekt tillfälle att vara soffpotatis.

Imorgon tar jag tag i livet igen; ringer samtal, ställer in tangentbordet till kyrilliska bokstäver, tvättar kläder och moppar golv. (Får försöka klämma in en fika där någonstans för det lät ju frukstansvärt långtråkigt!)




HEMMA IGEN

skrivet: 2011-04-11 ♥ 18:08:24
Jag har haft en lång men rolig dag. Och nu är riktigt trött - både i huvudet och i kroppen. Jag stannade nämligen till på gymmet på hemvägen och körde ett hårt träningspass. Jag ökade lite vikter på en del övningar (inte så att jag ska se muskulös ut utan för att det hade blivit för lätt) och det kändes rejält efteråt. Nu är tanken att jag ska ta en dusch och sätta igång med mina studier men det är sådär lockande. Så det kanske blir lite tv-mys först.


2011.04.11

skrivet: 2011-04-11 ♥ 09:27:28
Klockan är snart halv tio och jag har redan hunnit med att tvätta håret med världens sämsta shampo/balsam, tjura över att ögonfransarna på högerögat ser alldeles konstiga ut, måla olika ögonbryn med den nyvässade pennan och byta om två gånger bara för att inse att allt är fult idag. Den typiska måndagsmorgonen eller vad?

Nu ska det hällas kaffe i termosen, packas ned lite tidsfördriv i väskan och styra bilen mot finaste butiken där jag har lovat att hålla ställningarna i några timmar. Så vi hörs lite senare.

Och just det, jag har huvudvärk också.


SUNDAY PANCAKES

skrivet: 2011-04-10 ♥ 16:56:47
Vi har en liten söndagsrutin här hemma. Någon gång (eller några men oftast 1-2) gånger i månaden steker jag pannkakor på söndagarna. Det är sådär lagom mysigt. Och så brukar vi äta dem tillsammans med vaniljglass och någon god sylt. Niklas föredrar hjortron och jag jordgubb.

Har ni någon söndagsmiddagsrutin?


20 FRÅGOR

skrivet: 2011-04-10 ♥ 16:00:00

Här kommer en till liten lista med tjugo frågor. Låna den gärna men glöm inte att hitta på egna svar. :)


1. Var du ett lugnt eller busigt barn?

Svar: Jag var nog ett lugnt barn. Gillade att pyssla i mitt rum.

2. Vad föredrar du, sol -eller snösemester?

Svar: Solsemester. Bada, sola, snorkla, så lite kläder som möjligt - typ.

3. Vad tror du att du gör om 5 år?
Svar:
Då har jag ett coolt jobb som Rysslandsvetare och svarar på frågor i Nyhetsmorgon. ;)


4. Hur ofta läser du böcker av egen vilja?

Svar: Så ofta jag bara kan!

5. Vilken kändis hade du helst blivit sedd med?

Svar: öööh, kanske Paul Wesley. Kommer inte på något bättre. Och han är ju rätt snygg.

6. Hur är du klädd just nu?

Svar: Onepiece!

7. Hade du någon favoritsyssla som barn?

Svar: Jag gillade att "vara" olika människor/djur. Ibland var jag Lassie, ibland dinosaurie osv.

8. Har du åkt ambulans?

Svar: Nej.

9. Vilken är din favoritalkoholdrink?

Svar: Champagne.

10. Vilket språk tycker du är det vackraste att lyssna på?

Svar: Ryska eller franska.

11. Har du varit på någon musikfestival någongång?

Svar: Nej, jag är inte den typen som campar och driver omkring i gyttja.

12. Har du gjort något denna månad som du är stolt över?

Svar: Högskoleprovet kanske?

13. Vad är det mest konstiga du har fått som present?

Svar: Hmm. Kanske en ostbricka med tillhörande knivar. Just för att jag verkligen avskyr ost. Men tanken var ju god.

14. Är du trevlig mot telefonförsäljare?
Svar:
Haha. Jag gör mitt bästa om de inte tjatar - då lägger jag bara på.


15. Vilken film såg du senast på bio?

Svar: Harry Potter and the deathly hallows. Har inte varit på bio på tre månader. Fy skäms!

16. Kan du nämna tre skånska ord?

Svar: Nej, jag talar inte skånska.

17. När känner du dig som snyggast?

Svar: När jag vaknar och magen fortfarande är platt. ;)

18. Har du någon extrainkomst utöver det du jobbar med/pluggar till?

Svar: Diskuterar inte inkomst på internet.

19. Vilket practical joke/hyss som du har gjort tyckte du blev mest lyckat?

Svar: Jag och Anwen kopierade en hundralapp och slängde ner på golvet på jobbet. Sedan gömde vi oss i trappan ovanför och kikade ner. Men dumsnutarna var så ärliga att de satte upp den på whiteboardtavlan på väggen så att den som tappat skulle se. Tanken var god men resultatet blev lite tråkigt.

20. Vilken låt lyssnade du på senast/just nu?
Svar:
Tove Styrke - Beating on a better drum

SOLIGA SÖNDAG

skrivet: 2011-04-10 ♥ 14:22:20
Har ni en mysig söndag där hemma? Det har i alla fall jag! Jag vaknade tidigt och såg att solen lyste så jag bytte om och traskade hem till mami med Colin och åt frukost och myste framför tv:n. Rätt bra start på dagen om jag får säga det själv. När jag kom hem svidade jag om till träningskläder och stack ut på vårens första riktiga löprunda. Det var riktigt skönt! Och mina nya skor (bild finns här) var alldeles perfekta - jag praktiskt taget flög fram i spåret. :)

Nu har jag tagit en lång dusch, ätit lunch och druckit en kopp hasselnötskaffe. Så nu känner jag mig redo att sätta igång med lite plugg. Jag har nämligen en inlämningsuppgift att skriva som ska vara inlämnad senast tisdag. Så det är väl bara att gilla läget och sätta igång?



ROMANTISK HUSHÅLLSPAPPERSHÅLLARE

skrivet: 2011-04-10 ♥ 12:33:54
Jag är egentligen inte så mycket för att ha massa saker ståendes i köket. Men en hushållspappershållare är ju alltid bra att ha. Speciellt om man spiller lika ofta som jag brukar göra. Jag har dock inte haft någon hållare på jättelänge eftersom min gamla var så ful att jag slängde den. Men nu har jag hittat en som är perfekt! Visst är den söt? Och det bästa är att den är så pass tung att man kan riva av en pappersbit utan att behöva hålla emot med andra handen. Bästa köpet!






GLITTERNAGLAR

skrivet: 2011-04-10 ♥ 08:08:11
Helgen till ära var jag tvungen att fixa mina naglar. Så i fredags gjorde jag manikyr med Aphrodite's Pink Nightie och ovanpå lade jag två lager av Teenage Dream (det glittriga). Detta är nog en av mina favoritkombinationer just nu. Så himla snyggt!

Båda lacken kommer från OPI.


GRILLPREMIÄR

skrivet: 2011-04-09 ♥ 18:56:41
Nu kan vi bocka av årets grillpremiär. Helt fantastisk blev den dessutom. Maten var god, sällskapet perfekt och vädret vackert. Det blev lite kyligt mot sextiden men då värmde jag mig med en tröja. Nu har vi dock fått lämna balkongen eftersom solen har försvunnit bakom träden. Men det gör ingenting för nu ska vi lördagsmysa.

På tallriken ser ni en grillad kycklingfilé, ugnsrostade rotfrukter, sallad och en gräddfilssås med senap och gräslök.










LÖRDAGSGODIS

skrivet: 2011-04-09 ♥ 16:20:44
Min mage är så full med kakor, bullar och godis just nu att allt jag kan göra är att sitta still och må illa. Vi har nämligen varit på födelsedagskalas och mumsat på hembakad fika och innan det åt jag bageribullar och småkakor i finaste butiken. Och eftersom vi ska grilla ikväll är mitt enda mål just nu att försöka bli hungrig igen. Och eftersom man blir hungrig av frisk luft har jag placerat mig på balkongen i bikini. (Ja, det är så varmt!) Så nu ska jag fördriva tiden med en bra bok och allmänt lördagsbalkongsmys.


NYA SOLGLASÖGON

skrivet: 2011-04-09 ♥ 12:00:00
Jag har varit på jakt efter ett par nya solglasögon ett tag nu. Efter ett par som kan användas till lite varmare, mjukare färger som brunt och guld så man slipper det där hårda svarta. Mina vanliga (Ray Ban Wayfarers) är snygga men blir lite vassa till romantiska blusar och klänningar. Men så sprang jag på ett par på Åhléns igår. De ser inte jättesnygga ut vid första anblicken men formen passade perfekt till mitt ansikte. Så de fick följa med hem.


2011.04.09

skrivet: 2011-04-09 ♥ 08:42:45
Solen lyser, det är lördag och jag är pigg och glad. Idag ska vi hinna med fyra timmars jobbsysslor, en födelsedagsfika, kaffe på balkongen och premiärgrilla. Egentligen skulle jag vilja sätta igång och grilla direkt, just för att det är så gott men marinerad kyckling kanske inte är det bästa frukostalternativet? Så istället trycker jag in en frukost på stan i mitt hektiska schema. Ingenting bli ju bra om magen är tom, eller hur?

Hoppas alla läsare får en underbar och solig dag! ♥


I VANLIG ORDNING

skrivet: 2011-04-08 ♥ 21:44:40
Jag har haft en så himla bra dag idag. Shopping på stan med mamma, tränat, solat på balkongen och pysslat. Och nu är det kväll och vi har, i vanlig ordning, ätit oss mätta på massa tacos och sett på en film. Nu tänkte jag faktiskt krypa ner i sängen och sova. Jag vet att det är tidigt men jag var uppe med tuppen och har hållt igång hela dagen och ska upp tidigt imorgon igen så för att förhindra mörka ringar och påsar under ögonen inleder jag operation skönhetssömn. God natt. ♥






SÖTASTE CUPCAKESBOKEN!

skrivet: 2011-04-08 ♥ 16:49:03
Min mami är bäst! När vi var på stan igår fick jag denna söta bakbok som är full av goda recept på cupcakes, kakor och cheesecakes. Och bilderna är så vackra att man blir inspirerad direkt. Undrar vad jag ska göra som första recept? Kanske något på följande bilder?










JEANSSHORTS

skrivet: 2011-04-08 ♥ 16:30:26
Här har vi fullt upp ska ni veta. Jag har nämligen försökt mig på att klippa till ett par shorts av min pojkväns gamla jeans och det blev rätt bra framifrån men desto ojämnare ibak. Jag tänkte att jag skulle klippa på måfå eftersom jag ville ha en sliten look men det kanske inte var världens bästa idé med tanke på att man inte ser likadan ut ifram som ibak. Men hursomhelst fungerar dem att användas till och från stranden och hemmavid. Så för en nybörjare blev det kanske inte så tokigt ändå.

PS. Den gulliga blusen jag har på mig kommer från 365 Sunshine och inhandlades på shoppingturen idag! Det kommer mer shoppingbilder lite senare!




FREDAGSLISTA

skrivet: 2011-04-08 ♥ 12:00:00

Jag hittade en rolig lista hos fröken Ankarstav igår. Trevlig läsning:


Bästa promenad: I spåret. Fast helst utan massa folk som stör. (Kan man abonnera spåret?)

Favoritgata: Öööh?

Favoritdrink: Kanske Appletini bara för att det låter så gulligt? Fast helst champagne.

Äter lyxmiddag på: vardagsrumsbordet med min babe.

Bästa mikromaten: Tacos! Mums.

Favoritförort: Jag har ingen relation till någon förort så jag får svara med ett streck; -

Fikar gärna på: Limtorget eller Henrys café.

Bästa lunchställe: Mellbygatans delikatesser. No competition!

Bästa brunchen: Grillad smörgås.

Bästa kaffet: Mormors kalaskaffe.

Bästa konsertlokalen: Den som Oskar Linnros spelar i.

Bästa baren: Jag gillar nog inte barer.

Här bjuder jag mamma på middag: Hemma hos mig. Mysigast så.

Senaste Stockholmsupptäckt: Oskar Linnros?

Senast sedda teater-/dansföreställning: Jag går inte på teater, får kalla kårar.

Senast sedda utställning: Fy, vad kulturellt hämmad jag är men: ingen?

En bra gåbortspresent: Chokladpraliner (förhoppningsvis får man smaka!)

Favoritlyxartikel: Parfym.

Läser just nu: Anna Karenina av Tolstoj.

Läser helst: Ju tråkigare boken ser ut desto bättre. Typ. (Mycket ryskt och turkiskt, gärna verklighetsbaserat)

Favoritråvara: Rödlök.

Favoritfärg: Svart och korall.

Favoritmärke: Gillar allt som är snyggt.

Favoritskor: Ju högre desto bättre! Och wedges! Love them!

Klädkonto per månad: Ska man ha koll på sådant? (Vill inte veta)

Dricksprocent: Beror på vad jag har i kontanter. (Kanske en tjuga?)

Modeförebild: Beror på säsong och humör. Min stil är lite romantiskt bohemchic möter Ryssland typ (fast inte tacky).

Motionerar: Nästan varje dag. Gymmar minst tre gånger i veckan.

Mest överskattade affär: Cubus? Det ser jättefint ut på reklamen men så går man in i butiken och det ser ut som värsta Ö&B!

Det dyraste jag har köpt: Min hund!

Favoritprodukt på Systemet: Moët&Chandon eller något gott rosévin.

Favoritprodukt på Apoteket: Decubal body lotion. (Har till händerna)

Bästa fyllekäket: Jag är inte den typen som fyllekäkar.

Lyssnar på: allt som gör mig glad.

Bästa förfestmusiken: Only girl in the world (Rihanna)

Senast gnolade: Born this way (Lady Gaga)

Senast köpta skivan/-låten: Oskar Linnros - Vilja bli. (Ja, för nästan ett år sedan.)

Mitt sämsta köp någonsin: Byxor som är för stora. Gör det rätt ofta. Tror kanske att jag är tjockare än vad jag är.

Dansar helst till: partymusik.

Senaste impulsköp: Lev Tolstojs Anna Karenina.

Senaste fyndet: Jag fyndar väldigt sällan eftersom jag aldrig tittar på prislappen men kanske mina joggingskor som kostade 699 istället fö typ 1000?

Senaste secondhandfyndet: Usch.

Fulaste klädfärg: Zebra.

I dvd-spelaren/datorn: The Big Bang Theory.

Användbar pryl: iPhone 4, never leave me.

Mode jag aldrig vill se igen: Byxdressen. Snälla ta bort den.

Värsta huvudbonaden: Bad Hairday-mössan.

Bästa huvudbonaden: Kosackmössan.

Favoritaccessoar: Ett par vackra örhängen eller min ring som alltid hänger med.

Bil/Transportmedel: Jag blir gärna skjutsad i bil med skinnsäten.

Återvinner: Papper och drickaburkar?

Hejar på/håller på: Real Madrid, baby!

Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Läser och lyssnar på MP3:n. Kanske sms:ar och twittrar också.


MORGONPROMENAD

skrivet: 2011-04-08 ♥ 09:18:00
Hej hopp! Idag var jag uppe med tuppen och passade på att gå en riktig långpromenad med min vovvsing medan solen gick upp. Hur mysigt som helst. Nu är jag i full gång med att fixa håret. (Det blir alltid ett riktigt skatbo efter jag tvättat det!) Jag och mami ska nämligen göra stan om en timma. Och det ska också bli mysigt! Rätt bra start på dagen måste jag säga.







PS. Har tidsinställt ett litet inlägg med roliga frågor om några timmar så kika in igen!


EN VANLIG TORSDAG

skrivet: 2011-04-07 ♥ 21:27:37
Den här dagen har varit fin. Trots en liten rastlös svacka vid ett-tiden. Jag har gått promenad i skogen, briljerat på ryska och fikat med tjejerna. Dessutom hann jag med en snabbvisit hos mami där jag laddade MP3:n med lite ny musik. Sedan tog jag en kvällspromenad hemåt. Helt okej för en vanlig apriltorsdag. Och vet ni vad? Jag tror att våren är här nu. Det blev inte mörkt förrän vid åtta och luften kändes helt annorlunda! Äntligen. :D

Ikväll tar jag en studiepaus och soffmyser med en bok. Hörs imorgon. ♥


DEKORERA MED GODISÄGG

skrivet: 2011-04-07 ♥ 12:35:17
Jag fick en snilleblixt i affären iförrgår. Så jag köpte chokladägg för 40 kronor och fyllde min fina godisskål till toppen med dem. Det blev supergulligt. Nu återstår det största problemet - att inte tjuväta. Tanken var mest ur dekorationssyfte men såklart blir man ju lite sugen på ett ägg. Men äter man för många blir ju dekorationen ful. Så egentligen kanske det var en dålig idé... ;)






2011.04.07

skrivet: 2011-04-07 ♥ 11:19:29
Hej bloggen! Jag startade dagen med studier och en vända i spåret med vovven. Nu har jag duschat och kletat på lite mascara. Är egentligen jättehungrig men tycker att det är lite för tidigt att äta lunch just nu så jag går loss på ett grönt äpple istället.

Nu blir det massa plugg tills seminariet börjar klockan tre. Just nu arbetar vi med att gå på besök till någon och att äta ute. Tänkte visa er en del ur undervisningen och ps. det är inte så lätt som man kan tro! Varsågoda:


SOFFPOTATIS

skrivet: 2011-04-06 ♥ 20:46:00
Hej och hå. Här sitter soffpotatisen alldeles dåsig och trött. Yep, jag har ägnat dagen åt mys, mat, fika, film och soffa och varit astrött. Kanske var det så att jag behövde en sådan dag? Då man bara latar sig och slappnar av. Jag och mami lagade i alla fall världens godaste köttbullar med sås, potatis och morötter! Sedan åkte vi hem till mig och fikade kärleksmums och dumlemuffins. Efter det låg jag och drönade i soffan till den fantastiska filmen Changeling med Angelina Jolie. Den är så vacker, ledsam och spännande på en och samma gång. Har ni sett den? Om inte - do it!

Hursomhelst, nu måste jag göra lite ryskauppgifter med ena ögat samtidigt som det andra har lite koll på Barca-matchen. Tror den kan bli riktigt spännande!








HEADING OUT

skrivet: 2011-04-06 ♥ 11:04:51
Nu är jag påklädd. Faktiskt även med jacka och halsduk. Jag och mami ska sticka till affären och köpa mat och sedan hem till henne och laga potatis och köttbullar. Mysigt va. Jag är som vanligt vrålhungrig så det ska bli jättegott! Har med systemkameran så jag kan ta lite fina bilder under dagen och visa er sedan. XOXO.



2011.04.06

skrivet: 2011-04-06 ♥ 08:44:00
1. Jag måste skaffa en drömfångare. 2. Denna morgonen är lätt bättre än gårdagens. Det enda problemet hittills är att jag bytte ut min vanliga fil (vanilj/passionsfrukt) till jordgubb/hallon och det smakade inte alls lika gott med mina vetepuffar. Ombyte förnöjer, my ass!

Nu sitter jag i köket och planerar dagen. Egentligen borde jag studera åtta timmar i rad men är lite sugen på att hitta på något. Typ vad som helst. Så jag tänkte ringa mami och kolla vad hon är sugen på. Fast först ska jag göra lite nytta. Kaffet har precis runnit ner - perfekt timing!




I VÄNTAN PÅ MATCH

skrivet: 2011-04-05 ♥ 20:34:37
Jag sitter och väntar på att Champions League ska börja. Real Madrid ska möta Tottenham i kvartsfinal och jag är jättenervös. Men klart att Real vinner. Och dessutom är ju Higuain tillbaka i truppen. Hoppas han får komma in och spela lite! Hoppas ni sitter hemma och hejar ikväll precis som jag. Hala Madrid! ♥

Bra saker som hänt sedan sist: jag har ätit världens godaste köttfärssås (as always), skrattat högt till tre avsnitt av Big Bang Theory, druckit citronvatten, klappat mina hundar, snittat om tulpanerna, läst bloggar, talat i telefonen, mumsat några chokladpraliner och läst i min nya tidning Isabellas.

Saker jag borde ha gjort istället: analyserat filmen/texten till Винни-Пух идёт в гости (Nalle Puh går på besök), lärt mig några basala café- och restaurangfraser på ryska, ätit frukt, gått en promenad och gått ut med soppåsen.

Tur att det kommer en morgondag. (Och gör det inte det är jag glad att jag valde det roliga framför det tråkiga!)






TIDNINGSTIPS

skrivet: 2011-04-05 ♥ 17:51:28
Jag köpte en ny tidning häromsistens; Isabellas. Den var urgullig! Det var liksom inte bara trädgård eller bara inredning som det kan vara i många andra tidningar utan allt blandades - trädgård & blommor, inredning, recept och massa fina tips och vackra bilder. En ny favorit helt enkelt. Helt perfekt läsning när man sitter på balkongen med en kopp kaffe eller när man vill koppla av och glömma bort alla vardagssysslor för en stund.














GLAD IGEN

skrivet: 2011-04-05 ♥ 13:33:56
Sådärja. Då var det dåliga humöret som bortblåst och jag kan sätta igång med dagen. (Hur bar jag mig åt? Jo, jag åkte till gymmet och joggade i 45 minuter tills svetten rann. Sedan orkade jag inte tjura mer.) När jag kom hem slängde jag i en hårinpackning, åt lite lunch och nu har jag satt mig med en kopp chokladkaffe för att få lite studier gjorda. Kan dock inte bestämma om jag ska börja med filmen om Nalle Puh (Винни-Пух) eller caféfraserna. Fast Nalle Puh låter ju rätt soft ändå...


JÄVLA SKITMORGON

skrivet: 2011-04-05 ♥ 09:07:34
Jag har typ världens skitmorgon här hemma. En hund som är lös i magen och vill gå ut stup i kvarten (och passar på att skälla på allt som rör sig medan vi är ute), duggregn, telefoner som ringer, kaffe som bränts vid i bryggaren och förutom allt det där är jag jäkligt trött. Så nu är jag på så dåligt humör att jag inte kan koncentrera mig på vare sig studier eller annat viktigt. Funderar på att åka och träna men jag åt nyss så jag måste vänta en stund. SKITDAG.


PLÄTTAR I LUFTEN

skrivet: 2011-04-04 ♥ 18:11:08
Jag var lite sugen på en ny krukväxt förut så jag tog bilen till blomsteraffären. Mitt mål var att hitta ett vackert exemplar av en Muehlenbeckia (Plättar i luften) och två meter in i butiken satte jag ögonen i ett par nyvattnade växter för 39.50 styck. Så jag plockade ut den finaste och åkte hem. Den har nu fått sin plats på den låga bokhyllan i vardagsrummet. Dock ska krukan bytas ut till en vit så fort jag hittar en som faller i smaken!




I AM ON FIRE

skrivet: 2011-04-04 ♥ 13:36:41
Idag flyter allt på precis så där som det ska. Klockan är bara 13.37 och jag har redan bockat av mer än hälften på min lilla lista och ska iväg nu och utföra de sista två punkterna; träna och köpa en present. Det känns så himla bra att äntligen ligga i fas med allting! När jag kommer hem ska jag belöna mig med lite soffmys och en kopp kaffe. Häppyfejs.


ROSA

skrivet: 2011-04-04 ♥ 11:00:00
Det var ett tag sedan jag publicerade ett nagellacksinlägg. Eller hur? Och vill ni veta varför? Jo, mina naglar har GÅTT AV. Och jag är så jäkla sur över det. Men nu har jag svalt min stolthet och fotograferat dem igen. Veckans färg är OPI:s Aphrodite's Pink Nightie. Det var ett tag sedan jag hade riktigt rosa naglar. Tyckte det blev riktigt sött!




MÅNDAG MORGON

skrivet: 2011-04-04 ♥ 09:02:05
God morgon! Äntligen får vi påbörja en ny vecka! Jag är pigg och på jättebra humör. Huvudvärken verkar vara ett minne blott och himlen börjar spricka upp. Idag är det en hel del saker som ska bockas av från listan men det är mest roliga saker. Har suttit och jobbat lite med bloggen nu så jag tänkte sätta igång med att rätta klart min tenta och skicka in den till läraren så jag får det ur världen.

Hoppas alla ni får en superbra måndag! ♥


SO FRESH AND SO CLEAN

skrivet: 2011-04-03 ♥ 19:42:28
Jag älskar söndagar. Och jag har haft ännu en perfekt sådan. Städat och gjort fint hemma, fikat, lyssnat på musik, gått en långpromenad i spåret och avslutat med en spastund i badrummet och lite glass i soffan. Så nu när allt är rent och fint känner jag mig som en ny människa och är redo att starta en ny vecka imorgon. Och bäst av allt är att jag inte har någonting planerat. Så himla skönt!







Söndagen den tredje april ska avslutas i tv-soffan med en spännande deckare och ett glas vatten. Naglarna är målade och magen mätt så jag behöver inte lyfta ett endaste litet finger till ikväll. Operation mys is a go!

MIN HALL

skrivet: 2011-04-03 ♥ 15:57:56
Har gjort fint i hallen idag. Fick en snilleblixt och flyttade ljusbrickan från vardagsrummet till hallbyrån där den passade perfekt. Jag måste dock byta ut glasflaskan på brickan till en fin ljusstake men har inte hittat någon som passar än. Alla är så tjocka och klumpiga. (Någon som vet var det finns fina ljusstakar i antiksilver som inte är tjocka, klumpiga eller alltför dyra?)






SMULAN TESTAR

skrivet: 2011-04-03 ♥ 14:24:40
Häromsistens fick jag ett roliga paket i brevlådan. När jag öppnade fick jag syn på Neutrogenas Visibly Clear Blackhead Illuminating. Jag har använt en annan rengöring från Neutrogena ett tag nu som jag är supernöjd med men denna kan också vara värd att testa! Nackdelen med en skrubb som man använder dagligen är ju att solbrännan (om man har någon sådan) slits bort mycket fortare. Men å andra sidan blir huden superren och fräsch. Lovar att återkomma med ett omdöme snarast!



Vill du också få hem roliga saker i brevlådan? Anmäl dig här!

MYSLÖRDAG

skrivet: 2011-04-03 ♥ 11:02:27
Igår hade vi en jättemysig kväll. Jag var helt överkörd efter högskoleprovet och Niklas kände sig lite småsjuk så vi tog det lugnt. Först åt (frossade) vi i godaste middagen som bestod av potatisgratäng, fläskfilé och en jättegod sallad. Jag åt bokstavligen tills jag fick rulla av stolen. Har inte varit så mätt på väääääldigt länge! Sedan satte vi oss bekvämt i soffan och tittade på sötaste lilla filmen Sammy's Adventures. Perfekt nivå efter en study day.









Så vad händer idag? Jag ska STÄDA. Vädret är perfekt, golvet är skitigt och jag är lagom pigg. Så nu startar jag Spotify och sätter igång. :D

NU KÖR VI IGEN

skrivet: 2011-04-03 ♥ 10:32:23
Nu kör vi en liten nystart på bloggen. Jag har inte varit mig själv under de två gångna veckorna pga tentor, högskoleprov och massa annan skit men nu är allt det där bakom mig och jag ser fram emot att få tillbaka min blogginspiration! Det är svårt att bolla alla livets delar på en och samma gång och när det helt plötsligt slängs tre extra basketbollar rakt i ansiktet på en tappar man lätt glöden. Men nu lovar jag att det ska bli ändring på det där vardagstråkiga som jag fastnat i.

PS. Tips på något ni vill läsa om här mottages gärna! ♥


HÖGSKOLEPROVET - CHECK

skrivet: 2011-04-02 ♥ 17:57:30
Jag är så himla trött. Men nu kan jag lämna högskoleprovet bakom mig. Victory! Och ja, jag kan avslöja att jag inte hade alla rätt men heller inte fel på allt. Mitt provvärde får jag inte förrän om en månad så i väntan på det ska jag söka högskoleprogram i hopp om att komma in på betyg (vilket jag faktiskt tror att jag fixar). Så no worries.



Så vad händer ikväll? Eftersom jag är dötrött i huvudet tänkte vi äta en god middag, dricka något glas vin och bara ta det lugnt. Och med tanke på att jag gick upp klockan sex imorses håller jag mig nog inte vaken så himla länge ikväll. Skulle faktiskt kunna gå och lägga mig nu. ;) Men jag piggnar säkert till efter lite mat. Så vi kanske hörs en gång till innan kvällen är slut.

LÅNG DAG

skrivet: 2011-04-01 ♥ 21:41:46
Jag har verkligen inte hunnit blogga förrän nu! Har haft fullt upp hela dagen. Först lunch med tre arbetskamrater på mitt gamla jobb. Det står tomt där nu och det var riktigt ledsamt att se faktiskt. En arbetsplats där jag tassat omkring i fyra år, druckit glögg på en bromsskiva, räknat gjutgods, smutsat ner mig, gått luciatåg och träffat massa roliga människor är nu alldeles svart, tyst och tom. Tråkigt! Men what to do.

Ikväll har det varit mys på hög nivå hemma hos oss. Jag har blivit rejält bortskämd inför högskoleprovet imorgon. Helt okej, säger jag. Men är jag taggad? Nja. Min plan är nog att skjuta från höften. Det brukar gå vägen så varför inte imorgon också? Den största frågan är dock om jag orkar gå upp klockan sex. Det var ju ett tag sedan...


FREDAGSFRUKOST

skrivet: 2011-04-01 ♥ 11:05:19
Äntligen fredag! Jag har ätit mysfrukost och druckit kaffe. Och nu sitter jag med min tenta. Vi skulle tydligen rätta den själva denna gången och det är ju verkligen ett jättebra sätt att lära sig på! Och nej, så många fel hade jag faktiskt inte. Men det roliga är att jag hade nästan alla rätt på det jag gissade mig igenom och desto mer fel på det jag trodde att jag kunde. :S



Hursomhelst, nu är det dags att sätta på sig skorna och bege sig till stan. Jag ska äta lunch med några gamla arbetskamrater. Vi har inte sett på superduperlänge så jag antar att det bli en hel del catching up. Sedan ska jag ta en sväng förbi gymmet och träna magen. Bra förmiddag helt enkelt! (Huvudvärken är nästan obefintlig idag!)






ForHair.se

Bling Skal