MORS DAG.

skrivet: 2009-05-31 ♥ 20:18:38
Idag har det varit mors dag och jag har bjudit hem min mamma för att fira det hemma hos mig. Vi har haft jättetrevligt, suttit på balkongen och fikat, gått promenad med hundarna och sett på vårt favoritprogram på tv - 24. Hon har även hjälpt mig lägga i lite färg i min utväxt i håret. Det blev riktigt bra faktiskt, jag testade en ny intensivtoning eftersom jag inte tål färgning längre och den fungerade jättebra. Ingen reaktion alls! För övrigt behöver jag gå och lägga mig nu men jag är inte ett dugg trött. Jag är mest bekymrad över min outfit inför morgondagen. Jag brukar alltid plocka fram kläder kvällen innan jag ska jobba eftersom Niklas sover i sovrummet och därinne finns alla mina överdelar och jag vill inte väcka honom på morgonen med ett vredesutbrott ifall jag inte hittar något att ta på mig. Om jag väljer kläder kvällen innan är jag helt inställd på att använda dem och det blir inga som helst problem! Jättebra faktiskt. Men nu kan jag inte alls välja. Det ska ju bli varmt så jag kan inte ha långa byxor och t-shirtarna jag valt ut passar inte med den rosa väskan jag har packat iordning... Egentligen hade det inte spelat någon roll men jag ska till körskolan på eftermiddagen och den ligger mitt i stan och då tänkte jag shoppa lite innan om jag hinner. Jaja, det blir säkert bra imorgon.

Imorgon på lunchen har jag bestämt mig för att gå till Mellbygatans Delikatesser och köpa en räksallad och sedan gå till Stadsträdgården och äta den och titta på andungarna. Det ser jag fram emot! De är så himla söta. Jag var där idag men när jag skulle gå tillbaks och titta på dem efter vi ätit lunch var de borta.


Denna goda fruktsallad med Noblessehjärtan bjöd jag mamma på tillsammans med vaniljglass och rabarberdryck. Det var riktigt somrigt och mumsigt ska ni veta!

Jag och min världens bästa mamma

Denna fina buketten fick jag av Niklas och mina små, jag är ju faktiskt mamma till två söta hundar. Fin va? Den doftar ljuvligt!


Jag är bäst!

skrivet: 2009-05-31 ♥ 10:34:47
Jag har haft världens bästa morgon. För det första så sov jag länge (till typ 8.49, det händer ungefär 5 gånger per år). Och det första jag tänkte på när jag vaknade var att jag ville ut och jogga. Jag har inte tränat sedan i måndags och det känns verkligen i kroppen, den behöver ut och röra på sig. Så jag tog på mig mina träningskläder, bland annat mitt nya linne, och gick ut och joggade HELA joggingrundan. Det var första gången jag orkat det. Jag blev så glad och stolt över mig själv för jag trodde nog aldrig att jag skulle orka det. Jag har sprungit ca 90% av den en gång förut men då har jag stannat och gått en liten bit och sedan fortsatt springa. Det tog lite mindre än två månader att träna upp min kropp till att springa den sträckan från att aldrig förr ha sprungit ens knappt en meter. Det tycker jag är riktigt bra gjort så nu känner mig bäst i hela världen. Hur som helst, när jag kommit in och stretchat och duschat så satte vi oss på balkongen och åt frukost. Det var riktigt härligt. Vi har inte sol på vår balkong förrän 11.30 så det var svalt och alldeles tyst och lugnt att sitta där. Nu har jag satt mig precis i yttersta kanten så jag får lite sol på ansiktet och ena armen. Jag älskar sommaren!

Kl 14.30 kommer min mamma hem till mig. Jag har bjudit hem henne för att fira mors dag. Jag ska ut och köpa lite gottigt att bjuda på om en stund. Presenten är redan klar. Vad ska ni ge era mammor idag?


Frukost på balkongen

Vår goda frukost. Tekakorna med grönsaker på är mina. De var supergoda!

Attila var också med vid det lilla bordet


090530

skrivet: 2009-05-30 ♥ 22:00:10
Har ni haft en bra dag? (Jag förväntar mig inte att ni kommenterar och svarar men ni kan väl svara i huvudet i alla fall...) Jag har i alla fall haft det. Jag har hunnit med väldigt mycket dessutom. Dock har jag inte gjort något nyttigt som att träna och plocka i ordning hemma men man har faktiskt dispans från sådant när det är soligt och 20 grader ute! Jag började dagen med frukost på stan och lite shopping på HM och på vår marknad. Jag köpte bland annat ett sött lila kakfat och en present till mamma (det är ju mors dag imorgon för er som inte visste det). På kvällen gjorde jag och Niklas egna biffar/hamburgare som blev jättegoda! Nu har jag precis druckit upp en jordgubbsdrink och vi ska hitta på något att göra resten av kvällen. Kanske se på Prison Break?


Denna t-shirt, designad av Dita von Teese, hade jag siktat in mig på och den fanns kvar!

Jag köpte även denna aprikosa supermjuka sommartröja och två linnen att ha när jag joggar, ett svart och ett vitt.

Jag solar på gräsmattan utanför vår lägenhet

Attila var också med ute i solen


Vad ska ni göra idag?

skrivet: 2009-05-30 ♥ 09:27:39
Vilke underbar dag att vakna upp till! Vädret är fint och temperaturen är lagom varm för att jag ska kunna gå ut utan en extra tröja och jag är ledig! Idag ska jag försöka vara utomhus så mycket som möjligt! Jag vet inte alls vad vi ska göra men Niklas vill säkert äta sin frukost på stan och då ska jag passa på att köpa massvis med jordgubbar.
Vad ska ni göra denna solig dag?


Marängsviss!

skrivet: 2009-05-29 ♥ 19:48:07
Min eftermiddag blev inte riktigt som jag planerat. När jag kom hem med Colin var jag trött, stressad och lite irriterad och bestämde mig för att inte cykla till spåret. Istället kastade jag till Niklas en tröja (han satt på balkongen och solade) och beordrade honom att köra oss till McDonalds och köpa McFlurry Marängsviss. Han tyckte såklart att det var en jättebra idé. Och hur god var den inte! Om ni inte testat: GÖR DET! Den var så god att jag nästan köpte en till. När vi kom hem solade jag lite på balkongen och tog det lugnt. Nu ska vi snart inleda vår myskväll med film och grönsaker med dip. Jag kommer garanterat att somna innan filmen är slut men förhoppningsvis gör det ingenting. Jag är värd det efter en jobbig arbetsvecka med månadsslut dessutom!


Världens godaste McFlurry!

Attila tyckte också att glassen var god!


Dags för helg.

skrivet: 2009-05-29 ♥ 14:52:08
Nu ska jag åka från jobbet och börja min helg. Först ska jag åka hem till mamma och tömma ur min kamera som är full och hämta Colin. När jag kommer hem ska jag cykla till spåret och springa två varv. Jag har inte tränat sedan i måndags så det ska bli kul! När jag har duschat hemma ska vi ha myskväl och se på film och äta grönsaker och dip. Mums.


Fotbollskväll.

skrivet: 2009-05-28 ♥ 18:08:16

Usch, vilket tråkigt väder det är idag! Kallt och regnigt. Jag fryser ihjäl snart. Tur att Niklas lagar varmt mat till mig. Idag efter jobbet har jag gjort massa hemmasysslor som man måste göra ibland typ stryka tvätt, betala räkningar (värsta månaden någonsin!), handla mat och så vidare. Sedan ska jag koppla av lite i soffan och se klart på Marie Antoinette eller Desperate Housewives. Niklas får välja!

Här kommer lite bilder från igår:

Min mat: Club sandwich med kyckling, sallad, pommes och aioli. Det var riktigt gott!

Jag och Jimmy

Jimmy, Niklas och Christian försöker räkna ut notan. Det tog ett tag innan de kom på att de kunde använda miniräknaren på mobilen...


Chanel all the way.

skrivet: 2009-05-27 ♥ 19:24:30

...eller nästan i alla fall;
Body lotion, parfym, väska och örhängen från Chanel.
Byxor från Fornarina.
Skor från DNA.
Topp från Mango.

Nu ska jag och Niklas skynda oss till Harrys. Där ska vi äta mat och se på Champions League-finalen. Jag gillar båda klubbarna men jag tror jag håller på Barcelona ikväll faktiskt. Vi har bord bokat kl. 20.00 men vi ska cykla (!) :( i stormen så det kan ta en stund. Jag hatar när det blåser, håret fastnar liksom i läppglanset...

Hörs imorgon!


090526

skrivet: 2009-05-26 ♥ 19:27:16
Jag sitter i soffan och tittar på Marie Antoinette med Kirsten Dunst, den är ganska bra men lite speciell. Kläderna och frisyrerna är så fina. Idag har jag varit och klippt mig och hos min sjukgymnast. Jag avslutade med henne idag för det känns inte som att det hjälper och jag blir irriterad varje gång jag ser henne. Hon ställer så dumma frågor. Precis som att jag kan sitta på jobbet och låta rumpan och fötterna komma ner mot underlaget, det har man liksom inte tid med! Jag ska prova en annan metod istället! Men vad talar jag inte om ännu. Jag och mamma och Colin hann med en promenad idag också, i regnet dessutom.

Nu ska jag se klart på filmen!


Vecka 22 är här!

skrivet: 2009-05-25 ♥ 20:32:07
Vecka 22 är här och det är 5 veckor kvar till min semester. Jag längtar verkligen dit, speciellt när det är så fint väder som det varit idag. Då vill man helst vara ledig och vara ute i solen hela dagen. Jag har inte kunnat uppdatera så mycket idag för jag har haft fullt upp på jobbet (som vanligt) och efter teorin på körskolan tränade jag i 90 minuter.

Just nu gör jag något ledsamt. Ni som inte ser på fotboll så ofta bryr er säkerligen inte så värst mycket men ni som gör det ibland känner säkert till Fabio Cannavaro. Han är, enligt mig och många andra, världens bäste mittback och vann guldbollen 2006. Han spelade sin sista hemmamatch för Real Madrid igår och jag spelade in den, eftersom jag var tvungen att sova, och tittar på den nu i efterhand. Det är så himla typiskt att Real ska förlora en så bra nyckelspelare! Hur ska de nu klara sig? Cannavaro har varit som en stor mur framför målet på alldeles egen hand och räddat massor av  målchanser. Jag hoppas verkligen att de hittar en värdig ersättare för som det ser ut nu finns det ingen som kan ta hans plats! Nej, Juande Ramos, Sergio Ramos kan inte spela mittbacksposition, då gör ni inga mål! Hur som helst, han blev utbytt tidigt i andra halvlek och fick stående ovationer av publiken och kramades om av spelarna på planen. Det var lite rörande faktiskt. Det var ju tack vare honom som jag blev Madridista (Real-supporter). Jag kommer att sakna den stroppige italienaren!


I Realtröjan

Nu finns det nästan inga snyggingar kvar! Det är väl därför tjejer ser på fotboll?


Veckoplanering.

skrivet: 2009-05-25 ♥ 20:04:53

Min veckoplanering:

Måndag: Jobba, teori på körskolan 16.00-17.00, cykla tillbaka till jobbet och hämta bananerna jag glömde, träna.

Tisdag: Jobba, klippa mig 11.00, fortsätta jobba, sjukgymnast 15.00, promenad med Colin.

Onsdag: Jobba, teori på körskolan 16.00-17.00, träna, fixa till mig inför Champions League-kväll på Harrys 20.00. KUL!

Torsdag
: Jobba, förmodligen vila efter onsdagens festligheter.

Fredag
: Jobba, träna, myskväll.

Lördag
: LEDIG

Söndag
: LEDIG

Jag behöver hjälp! Jag försöker välja ut outfits till imorgon, jag behöver nämligen tre stycken. En till städdag på jobbet, en till mitt frisörbesök och en till sjukgymnasten. Till sjukgymnasten kan jag ha träningskläder men jag vill se lite mer uppklädd ut när jag åker till frisören och jag vill inte ha träningskläder på jobbet för då stinker de gjuteri sedan. Alltså behöver jag två par byxor och någon form av tröja/linne till jobbet (jag har ju arbetsbyxor). Jag skulle vilja ha ett vitt linne men hur smart är det med tanke på att vi ska städa ett kolsvart, smutsigt gjuteri? Inte så kanske. Å andra sidan finns det ju tvättmaskin och har jag ett vitt linne kan jag bara byta byxor innan jag åker till frisören.
Så himla jobbigt att vara tjej ibland! Finns det fler där ute som är så här knäppa?!


Vad då pausa i direktsändning?!

skrivet: 2009-05-24 ♥ 20:51:31
En av våra kända internetleverantörer har en reklam som går på tv just nu där de använder följande argument för att man ska vilja köpa en digitalbox: "Du kan pausa i direktsändning". Och då undrar jag: Varför skulle man vilja pausa en direktsändning? Man missar ju allt som händer medan det är pausat! Eller så kommer man efter i sändningen. Det låter ju hur dumt som helst! Eller?! Och varför skulle man behöva pausa? Om det är så himla viktigt kan man väl spela in tv-programmet? Jag tycker att detta låter så himla dumt. Eller är det jag som är dum? Tänk att du pausar en fotbollsmatch och så blir det mål medan du har pausat, eller att du pausar Nyhetsmorgon och helt plötsligt stämmer inte klockan i hörnet. Nej, det kan inte vara någon som använder sig utav detta! Så dumt!


090524

skrivet: 2009-05-24 ♥ 19:00:07
Nu sitter jag och väntar på Gossip Girl. Jag har gjort iordning en skål med fil och cornflakes och en skål med melonbitar som jag ska äta samtidigt som jag tittar. Jag har längtat efter att se på det hela veckan faktiskt. Hoppas ni har haft en rolig helg! Jag är i alla fall nöjd med min. Jag har gjort så många roliga saker idag, bland annat kokat en jättemumsig rabarberdricka! Receptet finns på recept.nu, sök bara på rabarberdryck.

Nu börjar Gossip Girl!


Pedikyr.

skrivet: 2009-05-24 ♥ 16:25:54
Idag har jag gjort pedikyr. Jag har badat fossingarna i fotbad med bubblor och barnolja och filat tånaglarna och undersidan av fötterna så de skulle bli extra mjuka! Sedan skulle jag smörjat in dem men jag upptäckte att min fotcreme var slut så jag får vänta med det tills jag köpt en ny. Till sist målade jag naglarna i I'm Indi-a mood for love från OPI. Det blev jättefint och mina små fötter mår jättebra just nu. Synd att jag måste gå en promenad med Colin snart bara!


Fotbad med massage och bubblor

Så här söta blev mina fötter!


090523

skrivet: 2009-05-23 ♥ 17:44:22

Hej!

Idag har jag varit framme på stan och köpt blommor och jobbat lite i affären. Jag sålde lite parfym och annat smått och gott och beundrade Diors nyaste ögonskuggor som kommit i fyra olika paletter. När jag kom hem planterade jag lite i krukor och solade på balkongen. Men helt plötsligt ville jag ut och röra på mig så jag tog på mig träningskläderna och sprang min runda. Nu har vi ätit jättegod grillad lax med färskpotatis och sås. Mums. Niklas är världens bästa kock. Allt han har lagat har varit jättegott och det tycker jag är bra. Nu ska jag sätta mig och jobba en stund medan han sover inför sitt nattpass på jobbet. Jag kan ju lika gärna passa på att arbeta då så slipper jag det imorgon och kan sola hela dagen istället!


En liten bild på min collie. Visst passar han i den färgen?


Godis på barns vis.

skrivet: 2009-05-22 ♥ 22:13:11


Idag köpte jag och Niklas oss varsin godispåse i affären och jag brukar ju alltid hälla upp vårt smågodis i en stor skål för det ser så gott och fint ut då men ikväll så satte vi oss i soffan med våra påsar och åt ur dem precis som barn brukar göra med sina godispåsar. Blir det godare då?
Vad tycker ni, hur brukar ni äta smågodis?


En liten bild på min mat idag; örtmarinerad grillar kyckling, grillade champinjoner, färskpotatis och sallad.


Shopping gör mig trött.

skrivet: 2009-05-22 ♥ 16:25:42
Nu har vi varit ute och åkt sedan kl. 10.00 i morses. Det är väldigt jobbigt när man tänker efter. Jag har inte gått så mycket i affärer men vi har ändå lyckats hålla oss sysselsatta i flera timmar (?). Jag hittade ett jättesött baby doll-linne på MQ men det hade en konstig dragkedja i ryggen och det blev lite för hårt intryck eftersom resten av linnet var så sött. Det var synd! Sedan hittade Niklas en rosa jacka till mig men den var för liten över höften. Typiskt att min tjockhet alltid ska ställa till det för mig. Hur som helst, jag fick köpt lite pelargoner till mina balkonglådor men som vanligt kände jag mig inte alls nöjd när jag gick ur affären. Och när jag kom hem kom jag på att jag inte hade någon jord att plantera i. Så det får vi köpa imorgon. Jag köper en speciell jord på Granngården så det är ju inte bara att cykla iväg till affären heller...
 Förresten! Jag körde bilen fram till stan idag och upp på Åhléns-taket och sedan ner igen (det fanns inga parkeringar) och sedan bort till De la Gardieskolan och parkerade. Gissa om jag var nervös, det var liksom fullt med trafik överallt på grund av att det är marknad i Lidköping idag. Men det gick bra. Jag är bäst!

Nu sitter Niklas och spelar UFC, ett tv-spel där man boxas och slåss med olika gubbar. Jag är inte så mycket för närstrider, det är roligare att skjuta på avstånd. Eller vad tycker ni?

Här kommer lite bilder från min dag:

Niklas köpte denna söta lilla dricka när vi åt frukost. Visst är den söt?

Vid Hjertberg visades olika hönor och tuppar. Jag var ju bara tvungen att fotografera.

En liten kyckling av något slag.

En stor tupp

Idag har jag en vit rosett i håret.

Puss på Colin.
(Det är min lilla hårtofs som jag berättade om för några dagar sedan som sticker upp på två ställen uppe på huvudet.)

Alla blommor jag köpte

Provisoriskt uppställda i balkonglådan, kan det bli bra tror ni?


Ledig fredag.

skrivet: 2009-05-22 ♥ 09:44:49
Idag vaknade jag med världens huvudvärk. Jag kände mig nästan yr när jag försökte gå ur sängen. Nu har jag duchat och tagit två alvedon men jag har fortfarande ont. Så typiskt! Men jag tänker inte låta det förstöra min dag. Först ska vi åka till stan och äta frukost. Förhoppningsvis hjälper det lite mot huvudvärken också.


Färdigjobbat för idag!

skrivet: 2009-05-21 ♥ 21:54:24
När man nästan somnar framför datorn vet man att det är dags att sluta. Jag har hunnit med massa jobb idag, det känns väldigt bra och även om jag inte är klar så har jag jobbat undan en hel del. Vill jag så kan jag ju fortsätta lite på söndag. Om vädret tillåter vill säga.

Imorgon ser jag verkligen fram emot att vakna. Niklas föreslog att vi skulle greja med mina balkonglådor och andra blomkrukor jag har och sätta upp dem fint och åka till Lidens Blommor och Trädgård och handla blommor, plantera och kanske köpa lite nya utemöbler. Det lät väldigt roligt!


Jag gjorde frallor förut med vår egna sallat! Visst ser den god och krispig ut?

På med locket och in i munnen!

Jag har hunnit med att måla naglarna också, snälla Niklas kan du diska imorgon?
Färg: I'm In-dia mood for love (OPI)


090521

skrivet: 2009-05-21 ♥ 12:40:48
Hej allihop!
Jag har haft fullt upp hela dagen med träning, städning, bilkörning och hundpromenad och nu ska jag snart få lite mat i magen (Niklas lagar min favoriträtt). Sedan ska han åka och jobba. :( Men det gör ingenting för jag har massa jobb som jag måste ta itu med så jag kan vara ledig imorgon med gott samvete! Och det är ju verkligen perfekt väder för att sitta inne och klicka på datorn. Nu är maten klar. Hörs sedan!
 

Helt förändrad syn på världen.

skrivet: 2009-05-20 ♥ 20:30:13

Idag har jag kommit till insikt att jag kommer att få ändra min syn på världen fullständigt. I stället för att fokusera på allt fint runt omkring mig som gör mig glad så som blommande buskar, små gråsparvar, regnbågar, fontäner, maskrosor, små myror och sniglar, fjärilar, hundar på promenad, skyltfönster med fina kläder och skor, fluffiga moln och hur alla inreder sina fönster ska jag alltså få lära mig att söka av trafiken och för att lära mig så snabbt som möjligt, vilket jag vill göra för att bli en erfaren och uppmärksam förare, kommer jag att få hålla ögonen på den mest hela tiden. Alltså jämt. Och hur roligt är det att titta på massa bilar som dammar och släpper ut avgaser?! Typ inte alls. Jag vill inte att mitt nya synsätt på världen ska göra mig deprimerad för det är jag rädd att den kommer att göra om jag hela tiden stirrar mig blind på bilarna som kommer från höger och barnen som leker 100 meter längre fram och gubben som går mot övergångsstället - ska han över eller fortsätta rakt fram? Som tur är vet jag att detta inte kommer att vara för evigt. När man gått från medvetet okunnig bilförare till omedvetet kunnig kan man köra bilen alldeles utantill, alltså per automatik, man gör allting utan att ens behöva tänka. DÅ kanske jag hinner med att se den blommande busken full med humlor eller den söta valpen på promenad!


Mardrömmen fortsätter.

skrivet: 2009-05-19 ♥ 20:48:33
Vilken hemsk dag på jobbet! Den blev bara värre och värre ju längre dagen gick och imorgon kommer mardrömmen att nå sitt klimax innan kl. 7.00 på morgonen. Men jag är beredd! Och jag ska inte bli arg, på dåligt humör eller få ett sammanbrott! Det räcker att få det en gång. På tal om mitt sammanbrott, min lilla hårtofs har växt ut så pass långt att den ligger ned med resten av håret nu, vad glad jag blir! I och för sig var det rätt sött med en liten tofs av 5 cm långt hår som stod rätt upp på huvudet och jag har aldrig skämts för den men nu är den på väg att växa ut igen och det känns bra. För er som inte vet så hade jag det lite jobbigt förra hösten och tappade lite hår. Jag hade en kal fläck i huvudet ungefär lika stor som en femkrona. Men nu syns den inte längre och jag kommer aldrig att låta mig själv må så igen! I alla fall inte om jag kan påverka det själv!

Nu är det dags för sängen så jag är utvilad inför morgondagen. Jag kommer nog att få räkna till 10 många gånger men det ska nog gå bra. Jag vet ju att jag inte behöver gå dit på fyra dagar när jag väl lämnat byggnaden. En positiv sak som gör mig glad är att Lena får vara kvar hos oss i juni också.

Förresten, vem hejar ni på i Project Runway?
Min favvis är Jerell!


090518

skrivet: 2009-05-18 ♥ 18:28:27
Nu är jag äntligen hemma! Jag har duschat och ätit kvällsmat och nu sitter vi på balkongen och solar oss lite grann. Det är fullt med söta humlor i våra amplar Jag blev väldigt nöjd med mina blommor här ute måste jag säga. Nu är det bara balkonglådorna som saknas. Jag har inte riktigt känt inspiration för dem men nu måste jag passa på innan de fina blommorna tar slut. Nu tände Niklas en cigarett och så var den mysiga stämningen förstörd...

Nu ska jag gå in och se på One tree hill. Det var tydligen säsongsavslutning igår så jag måste se slutet.



Ny vecka.

skrivet: 2009-05-18 ♥ 12:59:01

Jag har inte så mycket planerat denna veckan faktiskt. Det känns ju skönt men det tillkommer säkert massa andra viktiga saker som måste göras.


Veckoplanering


Måndag:
Jobba, teori på körskolan 16.00-17.00, gå till Apoteket, åka hem till Niklas och hundarna.

Tisdag: Jobba, träna.

Onsdag: Jobba, teori på körskolan 16.00-17.00, träna.  

Torsdag: Träna, skulle jag tvätta idag? för då kan jag lika gärna städa lite också, jobba (hemifrån från kl. 14.00).

Fredag: LEDIG! Hoppas vi kan hitta på något roligt denna fredag, Niklas är ju ledig.

Lördag: Jobba några timmar.

Söndag: LEDIG.

Veckans nagellack:

OPI: Overexposed in South Beach

Veckans se fram emot: Min lediga fredag och att slippa åka till jobbet på torsdag.


090517

skrivet: 2009-05-17 ♥ 20:03:04
När Niklas hade åkt och jobbat grejade jag ute på balkongen och gjorde i ordning alla blomkrukor och gjorde fint på vårt lilla bord. Sedan kom mamma på besök. Vi såg på en film tillsammans och gick en promenad med Colin och Attila. Nu ser jag på Gossip Girl och försöker lära mig alla vägmärken på datorn. Imorgon är det ju dags för körteori igen och jag har inte läst något sedan i onsdags. Jag får titta lite i boken när jag gått och lagt mig. Jag har lessnat lite på att gå dit varje måndag och onsdag, inte för att jag inte vill lära mig köra bil utan för att det är jobbigt att gå dit efter en 8 timmars arbetsdag. Som tur är är det bara fyra gånger kvar.

Nu ska jag borsta tänderna och plocka ihop alla saker inför imorgon. Jag ska på ett möte på eftermiddagen och så har jag massa jobb kvar från denna veckan som jag måste göra klart. Men jag ska ta en sak i taget så går det säkert bra.


Det blev en vanlig vit hylla. Vad tycks?

Min planteringsbänk där vi har tomatplantor, fjärilslavendel, primulor, förgätmigej, sallat och murgröna.

Bordet på balkongen. Grönt ljus från Granngården och en nyplockad maskrosbukett.


Kom snart, solen!

skrivet: 2009-05-17 ♥ 10:29:11
Jag sitter på balkongen och väntar på att solen ska lysa på mig. Det tar nog en timma till innan den värmer upp hela balkongen men det är ganska skönt att bara kunna sitta i skuggan utan långärmat också. Visst fryser jag men det gör jag ju alltid men just idag är kylan lite mer behaglig. Jag började dagen med ett joggingpass och lite gymping när jag kom in. Sedan åt vi en stor frukost med rostat bröd, ägg och fil med färska jordgubbar i. Det var gott. Just nu sitter jag och tittar på alla mina blommor och försöker hitta på ett bra sätt att organisera dem. Vi köpte ju lite plantor i fredags och de får inte riktigt plats... Jag vill gärna sätta upp en hylla på väggen men jag måste köpa den hyllan först och jag vet inte var jag ska hitta den. Det finns massa fina hyllor på internet men då måste man beställa och ha sig. Jag vill ha lite rustik, gammaldags utseende på den också så den får inte se ut hur som helst. Kanske Lidens Blommor och Trädgård har en fin. Jag ska fråga Niklas om han vill åka dit.


Eurovision song contest.

skrivet: 2009-05-17 ♥ 00:15:04

Nu är Eurovision slut och Norge vann och det tyckte jag var helt okej för den låten var bra och Alexander var ju jättesöt. Det var väldigt många bra låtar i år och jag kände mig bara uttråkad några gånger (typ England, Frankrike, Litauen, och Spanien). Min favorit kom också ganska bra, Estland. Det var ett väldigt proffesionellt framträdande och en välackompanjerad låt!

Här är min topp fem:
1. ESTLAND - Urban Symphony
2. ALBANIEN - Kejsi Tola
3. ISLAND - Yohanna
4. NORGE - Alexander Rybak
5. TURKIET - Hadise

Vad tyckte ni?


Min favvis


Älvaslaget.

skrivet: 2009-05-16 ♥ 17:15:08
Nu har jag kommit hem från Älvaslaget (brännbollsturneringen). Det gick ganska bra för Niklas lag men de gick inte vidare till åttondelsfinal. De mötte några av de allra bästa lagen och vann nästan över dem så rätt bra var de ju! Vi har även hunnit med en hundpromenad till affären där vi köpte lite godis till Eurovision ikväll. Sedan satt vi på balkongen och myste en stund i solen. Mitt ansikte bränner just nu så det var verkligen dags att gå in. Niklas har åkt iväg för att hämta thailändsk mat till oss, det ska bli jättegott, jag har inte ätit sedan imorses!


Lagets tröjor, vad gillar ni texten?
(Niklas är inte bagare på Fazer, han jobbar på expeditionen.)

Och så här söta såg de ut. Niklas är i mitten med gröna strumpor.

Här sitter jag och fryser. Jag hade en jacka över benen och en tröja knuten runt smalbenen. Det blåste iskall vind!

Denna humlan vilade på ett blad på vår balkong. Söt va?


God morgon.

skrivet: 2009-05-16 ♥ 08:19:08
God morgon! Kl 09.00 ska jag och Niklas åka fram till stan och äta frukost och handla färska, närodlade grönsaker på torget. Sedan ska jag följa med till brännbollsturneringen och titta på när de spelar. Killarna från mitt jobb har också ett lag så jag får väl gå bort och heja på dem lite också. Det är en jättestor turnering för er som inte vet, typ 20-30 lag kanske som ska mötas. Som tur är skiner solen och det ser ut att kunna bli riktigt varmt så jag kan passa på att äta jordgubbar och sola hela förmiddagen.


Världens tråkigaste fredagskväll?

skrivet: 2009-05-15 ♥ 20:37:49
Kanske inte men den kunde varit roligare. Jag har tagit ett bad (vattnet var lite kallt), strykit kläder, sköljt av disk och nu ska jag föna håret så det är torrt när jag går och lägger mig. Dessutom är jag ensam hemma och mamma vill inte svara när jag ringer... Tråkigt!! Det är för sent att börja titta på en film för jag kommer garanterat somna efter 10 minuter. Inte ens Geishan smakar... Då har man tråkigt. Men jag är väl inte dummare än att jag hittar på något skoj istället för att sitta här och tycka synd om mig själv. Jag kan ju läsa lite körkortsteori...


Denna bilden brukar alltid få mig på bra humör!


Skogspromenad och blommor.

skrivet: 2009-05-15 ♥ 20:33:03
Idag har hela familjen Nilsson Lövstrand varit på promenad i en mysig skog/park vid Skogshyddan här i Lidköping. Det är så fint i den parken, fullt med lövträd och vitsippor var det. Sedan gick vi ned till den vita sandstranden och Colin och Attila fick bada tassarna. Sedan åkte vi tvärs över gatan till Lidens Blommor och Trädgård där vi köpte två amplar, fjärilslavendel och två tomatplantor.


Ingången i parken

En liten bänk

Colin och Attila badar tassarna

Vit, mjuk sand

En av amplarna jag köpte. Blommorna doftar ljuvligt!


090514

skrivet: 2009-05-14 ♥ 19:30:17

Vilken tur att Niklas var hemma idag så jag fick i mig en riktig portion med mat! Efter en promenad i spåret lagade han lax och potatis. Det var jättegott och jag blev supermätt. Nu har jag precis fixat till naglarna inför helgen och snart ska jag krypa ner i sängen. Jag är väldigt trött och jag fryser massor. Jag har nog sovit för lite i veckan tror jag. Imorgon har jag tusen saker att göra på jobbet som vanligt. Tur att vi har kvar lite kladdkaka som Lena hade med sig idag, hennes dotter hade bakat den till oss igår. Mums!


Lax, potatis, hollandaisesås, morötter och gurka.


Matthew Williamson!

skrivet: 2009-05-14 ♥ 12:00:36
Jag klickade hem en jättesöt bikini och ett par matchande solglasögon från Matthew Williamsons sommarkollektion för HM imorses. Och vilken tur att jag var så snabb, allt är ju typ slutsålt nu. Nästa vecka kommer de hem till mig! Jag har en förkärlek till färgglada bikinis och just den här är ju jättefin! Den passar perfekt till mitt sommarlack från OPI dessutom; Overexposed in South Beach. Så nu hoppas jag på supervarmt väder och massor av sol på min semester så jag kan använda denna flitigt. Annars får jag väl gå omkring i den hemma...


Visst är den fin!

Nu är det dags att äta lunch. Idag står en smörgås Karlssons Fyrkant och en minidrickyoghurt med vaniljsmak på menyn. Låter gott va?


090513

skrivet: 2009-05-13 ♥ 20:37:05
Vilken lång dag! Efter mitt jobb åkte jag till körskolan och lärde mig massa saker om stadskörning. Sedan cyklade jag hem och gick en långpromenad med Colin. När jag kom hem tränade jag på min Orbitrek i 30 minuter och efter det dammade jag hela lägenheten. Jag har alltså gjort mycket bra saker idag men knappt hunnit med mig själv. Jag ska se lite på tv innan jag går och lägger mig. Jag har fastnat i Det Okända, det är med Terry idag, det enda bra mediumet i det programmet.

Imorgon är äntligen Niklas ledig. Jag föreslog att vi skulle gå en skogspromenad när jag kommer hem imorgon. Hoppas vi hinner med det. Jag vill gärna vara ute en stund efter jag har jobbat eftersom jag sitter inne hela dagen. Jag har en ganska jobbig dag framför mig dessutom. Två möten och massa annat att hinna med.

Colin ligger på golvet och stirrar på mig. Vill han leka kanske?


Varför blinkar man inte längre?

skrivet: 2009-05-12 ♥ 19:51:55
Varför blinkar inte bilister längre? I flera månader har det varit såhär och jag förstår inte varför man slutat. Det är väldigt irriterande när man står och väntar på att bilen ska köra förbi och helt plöstligt svänger. Är det så himla jobbigt att flytta fingret en liten bit och trycka till på blinkspaken?! I början var det kanske bara en om dagen men nu för tiden ser jag flera stycken på vägen till jobbet och på hemvägen och när jag är ute med Colin. Är det inte meningen att man ska visa hur man ska köra i trafiken så alla runt omkring kan planera sin egen färdväg? Det betyder inte att man bara kan strunta i det bara för att det är lite mindre trafik på morgonen eller för att det är en cyklist eller en fotgängare som kommer. Vi vill också veta var ni ska ta vägen!

Och när jag ändå håller på att klaga - om man tar sig besväret att åka till en återvinningsstation, är det för mycket begärt att man också kastar glasflaskorna i containern och inte utanför på asfalten? WTF!


090511

skrivet: 2009-05-11 ♥ 20:04:59
Efter körskolan gick jag in på Lindex och handlade! Jag behövde lite nya underkläder och så hittade jag ett par jättesöta flipflops med blommor på och en fin rosett att ha i håret. Egentligen skulle jag bara köpa en ny balconette-behå att ha under mina axelbandslösa klänningar men när man ändå är igång... Jag spenderade så mycket att jag faktiskt kan tänka mig att hålla mig hemma från stan på lördag. Det är egentligen skor jag är sugen på att köpa och det finns inga fina här i Lidköping just nu.

Nu ska jag mysa ner mig under täcket och lösa korsord. Jag har haft en lång dag och jag är jättetrött!






Allt från Lindex.
Jag hade  bara en timma på mig tills allt stängde så jag hann inte gå i fler affärer.


Veckans och dagens.

skrivet: 2009-05-11 ♥ 15:27:22

Veckoplanering


Måndag
: Jobba, teori på körskolan 16.00-17.00, möta upp mamma och gå lite på stan, promenad med Colin, sova.

Tisdag: Jobba, träna, läsa i teoriboken, Eurovision och Desperate Housewives på kvällen (krock!)

Onsdag: Jobba, teori på körskolan 16.00-17.00, träna.

Torsdag: Jobba, gratulera en bekant som fyller år, Colin ska vaccineras och båda hundarna ska klippa klorna (Niklas är ledig, yay!).

Fredag: Jobba, hemmakväll.

Lördag: Gå lite på stan, Älvaslaget (brännbollsturnering) kl 12.00, kanske utgång(?).

Söndag: VILODAG.


Veckans nagellack:


Fransk manikyr


Dagens

parfym: Chloé

mat: Paella med aioli

dryck: Loka Citron

värsta: Alla hantverkare som borrar i plåtrören (eller vad det nu är), jag HATAR ljudet!!!

läppglans: Mitt nya från Lancôme, City Pink


Vad ger dig energi?

skrivet: 2009-05-10 ♥ 19:59:33

Idag har jag varit hemma och bara tagit det lugnt och gjort det jag känt för. Det var rätt längesedan jag hade en sådan dag och därför hoppas jag att jag ska ha massa bra energi att starta nästa vecka med imorgon. Jag har som vanligt fullt upp men förhoppningsvis ska jag kunna vara på bra humör även om jag blir trött. Jag gör sällan saker som ger mig energi och jag måste bli mycket bättre på det. När jag kommer hem från jobbet är det träning som gäller, sedan dusch och lite tv och sedan dags att sova. Jag hinner aldrig fylla på mitt batteri. Men idag har jag gjort det jag kunnat och det känns bra.

Saker som gör mig glad och ger mig energi: Ta hand om mig själv (manikyr, pedikyr, ansiktsmask, bada), läsa en tidning med fina bilder som ger mig inspiration, leka med mina hundar, träffa Niklas och prata med min mamma.


Jag läser ELLE och Colin ligger bredvid. Mysigt!
(Bild tagen igår kväll)


Peel off-mask.

skrivet: 2009-05-10 ♥ 11:37:13
Jag har haft en superskön morgon! Niklas jobbade natt så jag gick upp när jag vaknade, myste lite i soffan, cyklade till spåret och sprang två varv. När jag kom hem åt jag frukost och tog ett varmt bad. Nu sitter jag med en peel off-mask i ansiktet som jag snart ska dra bort och efter det ska jag färga ögonbryn och fransar. Ikväll blir det manikyr och pedikyr. En riktig tjejdag alltså! Mellan det har jag lovat att laga pannkakor och det ska jag väl hinna med.


Peel off-masken är på! Jag använder en från Åhléns med gurka, citron och lime i idag. Annars är Elizabeth Ardens Peel and Reveal ett bra tips!


Brun utan sol.

skrivet: 2009-05-09 ♥ 20:39:09
Nu när det börjar bli dags att bära mindre kläder tycker de flesta kanske att de ser lite bleka ut eftersom de inte suttit i solen på flera månader. Om man vill motverka detta på enklaste sätt är brun utan sol-produkter ett bra val men alla vet inte det optimala sättet att använda dem. De flesta produkter fungerar så att "färgen" sätter sig i våra döda hudceller med hjälp av ett naturligt sockerämne som heter DHA. Det reagerar med hudens aminosyror vid applicering och man blir på så vis brun. Nackdelen är att "solbrännan" försvinner i takt med att cellerna försvinner och nya produceras. Men nog med fakta.

När du ska applicera brun utan sol måste du se till att du inte är torr någonstans. Om man har torrfläckar här och där kommer huden att suga åt sig mer fukt på de ställena och du kommer att se flammig ut.
1. Börja med att duscha och tvätta och peela hela kroppen för att bli av med alla lösa döda hudceller.
2. Smörja in kroppen med en återfuktande body lotion för att se till att färgen upptas jämt.
INNAN DU BÖRJAR: Glöm inte att det är lättare att lägga på ett extra lager än att ta bort det du redan smörjat in. Börja med ett tunt lager. Eftersom det är första gången vet du inte hur fort färgen tar eller hur mycket färg som upptas av kroppen.
3. Smörja in din brun utan sol där du vill ha den. Tänk på att det lätt kan bli ojämt på knän och armbågar där huden är extra torr och lite ojämn samt om du smörjar in armar och dekolletage: var försiktig i armhålan och gör en jämn avslutning ut i vecket.
4. Tvätta händerna noga efteråt så de inte blir flammiga.
5. De flesta kvalitetsprodukterna torkar in snabbt. När det känns okej kan du ta på dig kläder igen.

Syns det ingenting? Gör en omapplicering nästa dag tills önskat resultat visas. När du fått upp önskad färgstyrka brukar det räcka med att göra om proceduren var tredje dag beroende på hur bra färgen sitter i. Det varierar naturligtvis från produkt till produkt. Men glöm inte att produkterna anpassas efter din egen hudfärg så nyansen som blir kommer inte att ändra sig.

Om du mot förmodan skulle ha fått en ojämnhet någonstans är det enda sättet att peela på området och försöka få bort hudcellerna. Men eftersom du redan peelat kroppen en gång får du vara försiktig - skrubba inte tills du blir sårig!

Tips på produkter: Jag tycker att Lancôme har ett väldigt bra sortiment på brun utan sol-produkter; spray, gele, lotion med mera. Nackdelen när man ska köpa brun utan sol är att märkena skiljer på ansikte och kropp, vill man smörja in båda måste man alltså köpa två tuber. Dior har också bra produkter men inte lika stort sortiment.

Glöm ej: Fråga säljaren om du kan få dofta på produkten. De flesta brun utan sol doftar lite konstigt!

Dior och Lancôme - lätta att applicera, torkar snabbt, ljusa i färgen - du får garanterat ett bra resultat!


City Pink.

skrivet: 2009-05-09 ♥ 19:58:19
Idag har jag jobbat i affären en stund. Jag behöver fylla på mitt förråd så jag köpte lite applikatorer, en liten burk att blanda glitter i, ögonbryn- och fransfärgning från Coloran och ett nytt läppglans från Lancôme. Det var det bästa jag kunde hitta på med tanke på att jag inte alls jag shoppa nästa helg - det är någon form av brännbollsturnering för vuxna och Niklas och hans kompisar ska spela och ett lag från mitt jobb ska också spela så jag ska nog gå och titta och heja på. Typiskt. Nåja, jag kommer att han finast läppar där i alla fall.


Color Fever Gloss - City Pink från Lancôme


090508

skrivet: 2009-05-09 ♥ 08:00:09
Idag gick jag upp klockan 5.00 och var på jobbet 5:40. När jag kom hem efter nästan 9 timmar cyklade jag till spåret och sprang/gick två varv. När jag hade duschat och jag och Niklas var påväg till affären var jag så trött att jag nästan somnade. I kön lutade jag huvudet mot Lambi toalettpapper, det är verkligen mjukt att sova mot precis som i reklamen! När jag hade vilat en liten stund hemma läste jag ELLE som låg i min brevlåda när jag kom hem. Åh, vad mycket fina saker jag såg i den! Skor, bikinisar, smink.... Vill köpa!!!! Nästa helg är vi ju hellediga, då blir det sannerligen shopping! Jag är så sugen just nu. Vi har tittat lite på Generation Kill nu på kvällen. Det var både bra och dåligt. Jag tål inte att höra att de ska skjuta hundarna och andra djur och när de talar illa om de civila och deras familjer och det svärs och sägs könsord i varenda mening. Jag brukade tycka om soldater men nu vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om dem. Jag vet att alla inte är djurplågande pedofil-mansgrisar men många är det och många blir det efter sin tjänstgöring. Och jag gillar det inte. De borde inte få någon ersättning eller någon form av stöd efteråt när de beter sig på det sättet. In i militärfängelset med er.

Nu ska ni få se mina luftgevärsresultat från några år tillbaks. Jag tänkte bara visa att jag är bäst i det efter att ha kastat dart utanför tavlan tidigare idag:







Vad tycks?

ELLE - Världens bästa tidning

Inlägget är från 2009-05-08 men kunde inte läggas ut då på grund av internetproblem.

Påminnelse:

skrivet: 2009-05-08 ♥ 13:47:26
VATTNA BLOMMOR!!!


090507

skrivet: 2009-05-07 ♥ 20:10:14

Jag är jättetrött och Colin vill leka... Han har ju fått en 90 minuters promenad, räcker inte det? Jag har haft en ganska rolig dag på jobbet idag förutom att jag fick veta en sak på förmiddagen som gjorde mig arg och besviken men jag lugnade ner mig sedan. Jag, Ender och Lena åkte till stan för att köpa en present till Camilla som fyllde år, Det var roligt! Ender sade en sak som stämde väldigt bra in på mig, vi var inne i en blomsteraffär och jag var såklart förundrad över alla fina blommor och söta dekorationer, krukor och allt annat fint som finns i en sådan affär. Vi skulle köpa en röd ros och jag ville ha med en kvist eller ett blad och när jag inte fick det så ville jag ju köpa fler saker naturligtvis. Är jag i en affär så ska det handlas... När jag kom ut sade Ender "You don't know when to stop.". Och det stämmer faktiskt! Jag vet inte när jag ska sluta och jag vet inte när det är nog, jag vill bara handla och handla tills pengarna tar slut. Har man ett problem då? Ender tyckte det. Tur att han var med idag så jag kunde komma till insikt. Sedan är ju frågan om jag kommer att försöka ändra mitt beteende eller fortsätta köpa fina saker. Vad är roligast liksom?

Nu är det dags att sova. Imorgon klockan 18.00 ska jag få träffa Niklas för första gången sedan i måndags. Jag blir lite less på att aldrig ses. Dumma ledarskapsutbildning i Lundsbrunn.


090506

skrivet: 2009-05-06 ♥ 20:14:32
Idag har jag varit trött! Jag somnade nästan på det sista mötet, om jag hade lagt ner huvudet på bordet hade jag somnat på en sekund. Det är så jobbigt när man inte kan hålla sig vaken. Och så hade jag ju körskolan efter det också. Som tur var gick det lite lättare. När jag kom hem kom min mamma förbi. Vi gick en långpromenad med Colin till spåret, det blev ungefär 5 km så jag känner mig väldigt duktig! Jag har hunnit med att se på Desperate Housewives också. Min favvis är Gabrielle, hon är så rolig och söt.

Till helgen tänkte jag lägga upp lite hudvårdstips. Jag har inte gjort det på länge nu. Vill ni läsa om något speciellt? Jag tänkte skriva ett inlägg om brun-utan-sol. Har ni några mer förslag?


Söta skor jag har haft idag, va? De köptes på Din Sko för nästan exakt ett år sedan.


Vägmärken.

skrivet: 2009-05-05 ♥ 20:10:12
Jag har ätit kvällsmat och tittat på vägmärken ikväll. Det finns så många. Som tur är är det ganska lätt att lista ut vad de betyder så jag behöver inte memorera så himla mycket. Jag kan ju redan de flesta dessutom. Det är ganska roligt att ha en kurs att gå till men det hade varit roligare om 97 % av deltagarna inte var små barn, De ser faktiskt ut som små barn! Och jag förstår inte hur sådana små människor kan få övningsköra. Det är lite läskigt. Och varför ser de så små ut? När jag var 16 såg alla mycket äldre ut och var längre och mer utvecklade. Hmm.

Är det någon som ska se på Champions League? Det blir för sent för mig. Dags att borsta tänderna!
God natt.
 

Två rån, o'boy, en tallrik med minicornflakes, skivade bananer och fil - och läxor. Tänk att jag har läxor. Det var ju hundra år sedan jag hade det. Det känns konstigt och fel! Jag behöver väl inte läsa på, jag är ju 22? :)


Jag fortsätter att låna frågor från Blondinbella...

skrivet: 2009-05-05 ♥ 15:29:11
Jag kan inte hjälpa det men jag tycker att det är så roligt att svara på frågor och nu har jag lånat några från Blondinbella igen. Så varsågoda att läsa! Nu ska jag åka hem och gå en promenad med min söta hund.


Hur många gånger har du varit kär? Tre kanske.

Favoritgodis: Kinapuffar.

Coolaste stad du har besökt: Krakow för de rosa träden.

Action eller skräck? Action!

Vad ville du bli när du var liten: Professor i språk, paleontolog och sångerska.

När fick du din första kyss: 11 eller 12.

Hur var du i mellanstadiet/högstadiet? Blyg och duktig.

Vad är du beroende av? Choklad och sällskap.

Dagens roligaste händelse: Hittills: Lunch på Café o Bar.

Dagens tråkigaste händelse: Daily Management Meeting.

Dagens humör: Ganska glad.

Vilka tv-program följer du? 24, Desperate Housewives, Project Runway, One tree hill, Gossip Girl, Leila och givetvis spanska fotbollsligan.

Vad gillar du mest med dig själv? Att jag alltid får det jag vill och om jag inte får det så ser jag till att få det ändå.

Vad gillar du minst? Att jag ofta blir nedstämd och får huvudvärk.

Vad är det roligaste du vet? När jag kan släppa kontrollen.

Har du något motto? Snällhet varar längst.

Hemlig hobby? Jag är besatt av andra världskriget och Ryssland.

Något vi inte vet om dig? Jag kan sjunga typ bäst.

Vad ångrar du? Att jag inte dansade på min studentbal.

Vad önskar du? Att alltid vara glad och inte behöva stressa.

Vad klarar du inte dig utan? Försvarets hudsalva, strumpor och min ring.

Vad gör du helst en vardag? Om jag inte jobbar: Joggar, äter en god frukost med Niklas, går en promenad med hundarna, åker till stan och shoppar lite, äter en god middag och myser i soffan på kvällen till en spännande film/bra fotbollsmatch.

Vad gör du helst en lördagskväll? Klär upp mig.

Vad har du mest av i din garderob? Klänningar och skor.

Drömjobb? Hemmafru eller ryskatolk.


Veckoplanering.

skrivet: 2009-05-05 ♥ 12:30:08

Veckoplanering


Måndag: Jobba, teori på körskolan 16:00-17:00, fira Colins födelsedag.


Tisdag: Jobba, träna, beställa tid hos min frisör som snart ska vara mammaledig, läsa på massa vägmärken.


Onsdag: Jobba (två långa möten), teori på körskolan 16:00-17:00, träna.


Torsdag: Jobba, träna, städa hela lägenheten.


Fredag: Jobba, ta hand om hundarna tills Niklas kommer hem från sin utbildning, träna om jag hinner.


Lördag: Jobba. LEDIG hela eftermiddagen.


Söndag: LEDIG!


090504

skrivet: 2009-05-04 ♥ 20:37:14
Idag har jag haft en ganska tuff dag. Först 8 timmars jobb (med en rolig utflykt till taket på lunchen) och sedan teori på körskolan en timma. Som tur är har jag världens bästa pojkvän som hade gjort min älsklingsrätt till mig när jag kom hem. Det var supergott! Sedan låg han i soffan med mig och tittade på One tree hill och Gossip Girl. Det tycker jag att han ska få en eloge för! Det var dock mysigt så jag tror inte att han led så där jättemycket. Nu ska jag krypa ner i sängen för jag har huvudvärk och det bästa botemedlet mot huvudvärk är sömn! Tycker jag i alla fall.

När jag och Niklas satt i soffan kom han på att jag har väldigt små fingrar. Och ännu mindre jämfört med hans. Han ville ta en bild för att det såg så roligt ut så jag får väl lägga ut den här så ni får se. Han har inte speciellt stora fingrar enligt mig så ni inte tror att han har världens största händer nu. De är ganska små faktiskt, normala och lagom.


Niklas tummar och mitt vänstra lillfinger

Mums!!


Grattis, Colin!

skrivet: 2009-05-04 ♥ 20:14:43

Idag fyller min collie Colin 3 år. Tänk att jag haft honom så länge nu och att han blivit så stor kille. Vi har firat ikväll med presenter och godis. Han har fått två mjuka bollar av mig och en mjuk nyckelpiga av mamma. Han har lekt med leksakerna hela kvällen. GRATTIS, COLIN!! Hoppas du blir 50 år eller mer!!!


Födelsedagsbarnet

Colin kan öppna paket

Attila fick också en paket

Några av Colins presenter


In my bag.

skrivet: 2009-05-03 ♥ 19:53:52

För ett tag sedan läste jag ett in my bag-inlägg hos http://nalincelik.blogg.se/. Jag blev inspirerad att göra ett eget så här kommer mitt:

PS! Alla ni som blir inspirerade att göra ett likadant, skriv en kommentar så kommer jag och tittar!


ALLTID i min väska: (från vänster) Plånbok, sminkväska, Försvarets hudsalva, kamera, block, paraply, borste, pennor, min rosa börs från Ordning och Reda med MP3 och busskort i och såklart min mobiltelefon.


Söndagsgrillning.

skrivet: 2009-05-03 ♥ 14:23:44
Igår var vi på Elgiganten och köpte oss en elgrill. Idag har vi invigt den på balkongen och köttet blev faktiskt jättegott och saftigt. Jag åt så mycket att jag fick ont i magen, typiskt mig.

På förmiddagen åkte vi till djuraffären och köpte en present till Colin som fyller tre år imorgon. Hoppas han blir glad för det han ska få.

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila lite, jag har min dagliga huvudvärk. Mamma kommer snart, vi ska se på 24 tillsammans. Det är skönt med en molnig dag som omväxling. Då kan man ligga inne i soffan utan att ha dåligt samvete. Synd att det ska bli så kallt nästa vecka bara. Jag fryser så lätt.


Grillning på balkongen

Chilimarinerat kött och champinjoner

Min tallrik. Mums.


Typiskt.

skrivet: 2009-05-02 ♥ 22:38:32
Så förlorar marängerna... Riktigt typiskt. Barcelona spelade väldigt bra. Jag vet inte riktigt vad Real höll på med egentligen men man får faktiskt ha en dålig matchdag. Det är kanske inte så bra att ha den just en match som denna bara men vad gör man. Jag vet att Real är bäst ändå och jag är inte ett sådant där halv-fan som går hem mitt i matchen bara för att Real ligger under. Man måste stötta sin klubb. Ramos fick i alla fall göra ett mål och ett jättefint inlägg som ledde till mål. Synd att de plockade ut honom så tidigt. När Ramos går av planen är liksom matchen förlorad och ni som tittade såg väl vad som hände kort därefter... Hoppas nye tränaren lärde sig av detta. Annars är jag frivillig att hjälpa till nästa gång. Det var förresten inte bara Ramos byte som var konstigt. Alla tre bytena var under all kritik. Varför satt Drenthe fortfarande på bänken när matchen var slut till exempel?! Jaja. Ligan är inte vunnen än. Barcelona kan faktiskt förlora alla kommande matcher och Real kan vinna alla sina. De kan fortfarande bli ligamästare!


El Clasíco!

skrivet: 2009-05-02 ♥ 19:11:18

Ikväll 19.55 börjar El Clasíco. För er som inte vet är det när Real Madrid och Barcelona möts i ligaspelet (vi pratar fotboll). Det händer två gånger om året och är alltid lika spännande. Vi har köpt fotbollschips och dip och en coca-cola som vi ska festa på till matchen. Jag har spelat 50 kronor på mina älsklingar. Jag tror att de kommer vinna mot Barca med 3-1. Bara inte Ramos blir skadad eller utvisad ska de nog klara sig. Eller om Ramos får vara mittback, det är inte heller bra för det offensiva spelet. Jag har dammsugit nu på kvällen också, det får inte vara några störande moment (dammråttor och smuts) när jag ska se på fotboll. Vad det ska bli roligt!
HALA MADRID!

Ps. Jag har vunnit 16 kronor på Stryktipset idag. :)


Här sitter de allihop!


Jordgubbar.

skrivet: 2009-05-02 ♥ 13:45:14
Jag har precis kommit hem från stan. Jag och Niklas har fikat ute med Attila och varit på torget. Jag köpte jordgubbar, en gurka och ett knippe rädisor. Jag var inne på HM en liten sväng också och fick med mig lite håraccessoarer därifrån. Jag var så himla sugen på att köpa ett par riktigt högklackade skor men i den här staden finns det tydligen bara gymnastiksskor och skor med tantklackar. Nej, tack! Nu ska vi snart övningsköra lite. Idag vill jag växla upp till femman men inte av misstag. Hoppas jag klarar det. Sedan ska vi åka till affären och köpa mat och fotbollschips. Ni har väl inte missat vad det är för dag idag?


Visst ser det gott ut?

Ett diadem och blommor att sätta i håret. Den ena vita är redan i!


Bilkörning med turbo.

skrivet: 2009-05-01 ♥ 16:42:04
Efter jag hade kommit ur min nedstämdhet på förmiddagen åkte vi och fikade framme på stan. Men vi stannade inte för länge för första maj-orkestern och alla demonstranter började samla sig på torget. Jag trodde de skulle vara klara vid 13.00 men så var inte fallet. Vi flydde mot bilen. Sedan övningskörde jag med manuell växellåda i svärmors Ford Probe med turbo. Det gick över förväntan. Jag var uppe på fyrans växel och till och med femman (fast det var av misstag). Det var jätteroligt! När vi kom hem satte vi oss på balkongen och solade. De är nog 40 grader där just nu men ute är det kallt i vinden. Då föredrar jag balkongen faktiskt.

Nu ska vi göra iordning oss och gå till Niklas mamma och äta lax. Jag är superhungrig! Richard, Mia, Ludde och Jesper kommer också. Det ska bli trevligt. (Richard är Niklas bror för er som inte vet).






Jag fick köra själv i bilen. :)


Bra start på dagen.

skrivet: 2009-05-01 ♥ 09:55:08
Idag hade jag en fruktansvärd huvudvärk när jag vaknade. Jag har drömt mardrömmar som vanligt och jag kände att jag hade spänt käken. Jag tog en alvedon och konstaterade att jag inte kände för att jogga. Så jag tog med mig Colin ut på en promenad istället. Det är så mysigt att gå promenad på morgonen när det är röda dagar för det är nästan ingen annan ute vid den tiden. Om man går ut mellan 7.00-8.00 kan man se någon enstaka bil eller en annan tokig människa som är ute och motionerar men det är allt! Om man går ut mellan 8.00-9.00 är det lite mer rörelse, i synnerhet när det kommer till hundar. Hur som helst, promenaden var jätteskön bortsett från att min högra ansiktshalva reagerade på allt pollen. Jag hade gått förbi ganska många björkar och blommande buskar och det blev väl lite för mycket antar jag. Jag är inte alls allergisk men jag kan känna av det om det är mycket i luften. Stackars alla allergiker! Så där gick jag och snörvlade med näsan och torkade mitt högra öga gång på gång. När vi nästan var hemma stötte vi på en samling med hussar, mattar och sex hundar. Vi hälsade en liten stund sedan fick jag skynda mig hem och snyta näsan.


Skogen utanför min lägenhet

Colin på promenad

En bild på  mig från igår. Vi köpte glass efter jag slutat jobba. Den var god!







ForHair.se

Bling Skal