GLASS ÄR GOTT

skrivet: 2010-07-31 ♥ 17:55:48


Har jag världens bästa pojkvän eller vad!

FILM- & GODISKVÄLL

skrivet: 2010-07-31 ♥ 17:49:20
Min boyfriend är i affären och fixar godis och jag sitter hemma och håller ställningarna. När han kommer hem ska vi ha myskväll med chips och dip och massa filmer. Vi ska börja med att titta på Alice in Wonderland. Allra häftigaste vore ju att ha sett den i 3D men vår stad har inte fått sådana nymodigheter till biografen ännu. Hihi. Men på tv:n i vardagsrummet fungerar ju nästan precis lika bra.

På tal om bio vill jag så gärna se Inception men den går inte på vår biograf. Kanske att man skulle åka till Skövde för att se den. Det tar ju faktiskt inte så lång tid. Ska nog kolla upp om och när den går imorgon kväll. Någon som har sett den? Är den bra?


2010.07.31

skrivet: 2010-07-31 ♥ 11:06:22
Idag har jag suttit med ett block och antecknat en måste-göra-lista inför mina studier. Kurslitteratur är ju rätt tråkigt att beställa, mest för att det är så sjukt dyrt. Mina böcker kommer att gå på 1905 kr tillsammans. Det är ju liksom två par skor (tre om man fyndar)! Fast samtidigt är det ju en investering i min karriär. Vilket kan leda till många fler par skor i framtiden...

Om en timma ska jag åka och gratulera en släkting som fyllt år och samtidigt betala min fina bil. Visst, det är en gammal Volvo - men den går fint, är lättkörd och ser inte alls risig ut. Att jag inte kan öppna förardörren utan våld är väl det minsta problemet. ;)

Just det! Efter att jag hade klickat hem massa dyra böcker bestämde jag mig för att återställa mitt tidigare goda humör med en beställning från H&M. Ett par nya stövlar och sängkläder är på väg hem till mig. Om Niklas inte godtar mönstret får han väl sova på soffan...


HAPPY BDAY OCH ANNAT FINT

skrivet: 2010-07-30 ♥ 09:52:45
Tänkte visa er mina nyaste kreationer. Att pyssla med färg och form är verkligen världens bästa terapi. Jag har lite olika kort; barnkort, födelsedagskort, bröllopskort och de två sista är grattiskort till killar (eller tjejer som gillar svart/grått). Klockan 12.00 öppnar Fjällboa ute på Spiken för er som vill komma ut och titta. Jag står där hela dagen. Så kom gärna in och säg hej om ni har vägarna förbi! ;)


























NÄR DU LER

skrivet: 2010-07-29 ♥ 22:44:38


när jag ler mot dig ler du tillbaks

BIGFOOT

skrivet: 2010-07-29 ♥ 19:16:03
Jag hittade en enorm herrsko idag i en skoaffär. Tyckte det var lite roligt. Hur kan man ha så stora fötter? Hihi. (No offense till er som har det). ;)


UTFLYKT

skrivet: 2010-07-29 ♥ 14:29:22
Vad gör man en regnig semestertorsdag? Jo, man tar en dagsutflykt till Skara och småshoppar. Mormor hade hittat glas från en serie som jag samlade på när jag var yngre men som försvann så hon ville köpa på sig lite för att kunna ge mig. Och jag är inte den som säger nej till presenter. Jag fick med mig tre vinglas hem direkt som fattades och resten av hennes inköp ska jag nog få i julklapp. Själv hittade jag två fina whiskyglas till Niklas som han ska få utav mig. Han samlar också på en viss sort.

I Skara ligger dessutom en jättefin bokhandel. Den är inte förstörd av Bokia och var så prydlig, välsorterad och rolig att gå omkring i att jag nästan inte ville lämna den. Jag hittade Twilightserien inbunden för 150 kr (!) och ett urgulligt memoblock som passar utmärkt på mitt svarta skrivbord. Dessutom hade de lite scrapbookingpapper som jag fastnade för. Gissa om jag ska klippa och klistra i eftermiddag?!




TA MIG TILL TROLLHÄTTAN

skrivet: 2010-07-29 ♥ 09:56:31
Så sjukt. Jag sitter i soffan och streckglor24 nästan varje dag. Jag drömmer om Jack Bauer - vi gör uppdrag ihop och det är riktigt spännande tills jag vaknar. Så helt plötsligt dyker han upp på TV4nyheterna. Kiefer Sutherland står där framför pressen i alldeles egen hög person - i Trollhättan. Typ en timmas resa från min lägenhet. Min hjälte är så nära mig han någonsin kommer att vara och det enda jag kan tänka på är att jag vill dit och säga hej och uttrycka min beundran. Men hur ska jag komma dit och hur vet man när han är ledig? Något mer Kieferfan som vill följa med och leta? ;)

Kiefer befinner sig i Trollhättan för att spela in filmen Melancholia med Lars von Trier för er som har missat detta. Lätt att jag ska se filmen.

Klicka på bilderna för att komma till deras fullständiga artiklar. Ytterligare en artikel finns här.


Kiefer på promenad och på Coop Nära. Foto: Peo Nilsson

På promenad med Camelcigaretter och solglasögon. Foto: Thomas Johansson

Utanför Vargöns lokala pizzeria.

AVRUNDNING

skrivet: 2010-07-28 ♥ 22:29:04
Det är dags att avrunda dagen och jag tänkte göra det med några sidor ur boken jag läser för tillfället. Den turkiske nobelpristagaren är onekligen välformulerad och har ett oändligt ordförråd. Lite tungt för den som bara vill koppla av men det vill inte jag. Varför slöa till när man kan lära sig något?

Imorgon ska jag stryka tre punkter på min lista. 1. Kolla upp information till mina studier. 2. Svara på alla gamla (och nya) kommentarer i bloggen. 3. Starta upp ett nytt projekt som jag funderat på i några månader nu. Det känns som att det är dags att satsa.


FEM SMÅ ARMBAND

skrivet: 2010-07-28 ♥ 22:21:53
Som sagt, det blev en pysselkväll i soffan. Jag har knåpat ihop fem armband som jag blev ganska nöjd med (det ena blev lite konstigt) och jag har även hunnit med att köra hem dem till mamma så hon kan ta med dem ut till boden imorgon för försäljning.

Beställningar tages som vanligt i kommentarsfältet eller till [email protected].


60. Vita pärlor med strassrondeller

61. Blå pärlor i muranoglas med silverberlocker

62. Rosa pärlor i muranoglas med silverberlocker

63. Rosa pärlor i muranoglas med silver- och strasspärlor

64. Grön pärla med silverhjärtan och strasspärlor

2010.07.28

skrivet: 2010-07-28 ♥ 19:22:23
Idag har jag inte mått så bra men jag har haft en fin dag ändå. Lunchat en grillad smörgås i skuggan, ätit glass två gånger om, pratat bort en timma med mina vänner och ännu fler timmar med mami, shoppat på stan och gått två långpromenader med mig själv som sällskap. Ikväll plockar jag fram min pysselröra igen. Jag klarade mig utan den i två dagar. Fast egentligen inte. Jag måste ha något att skapa och plocka med annars blir jag nog tokig till slut. Vart ska tankarna annars ta vägen?




POWERWALK

skrivet: 2010-07-28 ♥ 09:01:57
Jag har precis kommit in från en powerwalk. Jag hade bestämt att få det som rutin under semestern. Förra veckan gick det ju sådär men nu känns det som om jag kanske kommit in i det hela. Frågan är vad jag gör när det ösregnar...

Igårkväll åkte vi till Skogshyddan där vi fikade, stoppade fossingarna i sjön och spelade minigolf. Jag får konstatera att raka golfbollar inte är min grej men rundan slutade ändå bättre än vad den gjorde sist. När jag kom hem gosade jag ner mig i soffan till Morden i Midsomer.




LITE BLANDAT FÖR EN TUSENLAPP

skrivet: 2010-07-27 ♥ 17:51:46
Jag hittade en jättesöt kjol H&M idag. Tänkte att den vore fin till ett par svarta strumpbyxor och en kavaj i höst. Eller med ett brett bälte i midjan nu på sensommaren. Jag har ju redan köpt en hel del koftor/tröjor/toppar och en kavaj till hösten men byxor och kjolar har jag inte hittat några så det tyckte jag att jag kunde unna mig. Jeansleggingsen är från MQ och var supersköna. Dock lite stora i midjan och vid gylfen men det syns ju inte om man bär en tunika till. Halsbandet och bältet kommer från H&M det med. Riktigt snygga tycker jag!






FIKA & LUNCH

skrivet: 2010-07-27 ♥ 16:37:48
Det blev inte bara fika på stan idag. Mamma dök upp helt plötsligt och efter jag hade spenderat en tusenlapp utan att blinka (som vanligt) bjöd hon mig och N på lunch. Jag åt en jättegod wokpasta med ett stort glas vatten i skuggan på en uteservering. Dagen har hittills varit väldigt spontan och det gillar jag. På kvällens agenda står antingen minigolf eller en skogs/fotorunda. Ska även visa er vad jag har shoppat!






SILVERGRÅTT

skrivet: 2010-07-27 ♥ 09:14:14
Jag har förälskat mig i silvergrått. Så himla fint. Det är dock lite svårt att fånga på bild.









Men rosa och vitt/guld är också väldigt fint.




TUT

skrivet: 2010-07-27 ♥ 09:12:12
Jag debuterade som tutbingospelare igår. Jag fick ingen bingo själv men mamma tutade hem 4100 kronor. Som tur är delade hela bilen och jag blev 1366 kronor rikare. Bortsett från den ödesdigra torsdagskvällen har jag faktiskt fått lite flyt i livet. Om det bara kunde fortsätta så nu.

Jag var vaken tidigt idag. Min pojkvän har härjat i tvättstugan och skruvat isär en ful möbel som jag mer än gärna sade adjö till när vi bytte ut den igår och efter frukosten gick jag en powerwalk med min vapendragare Oskar Linnros. Den tolfte augusti ska jag åka och se honom live. Då ska vi sjunga tillsammans.

Idag skiner solen i vår lilla stad och jag vill såklart ut och sola. Men först ska vi tydligen gå en runda på stan och ta en fika. Så nu ska jag böja ögonfransarna och borsta på lite solpuder och ge mig ut till min bil och veva ner alla rutor (inklusive takluckan), bryta upp dörren och gasa iväg. Det är bara doftgranen och tärningarna som saknas...






EIFFELTORNET

skrivet: 2010-07-26 ♥ 17:41:56
Jag tänkte passa på att visa er vad jag spatserar omkring i. Jag fick nämligen en så fin present av min pojkvän häromdagen. Ett minne till vår Parisresa som ska göras om nästa år igen. Tack älskling!


Thomas Sabo-berlock

KÄRLEKSKORT II

skrivet: 2010-07-26 ♥ 13:15:20
Mer kärlekskort. Fina va? :)




MÅNDAG MORGON

skrivet: 2010-07-26 ♥ 10:22:32
Det är måndag och jag inleder min andra semestervecka. När man är ledig struntar man lite i sitt hem eftersom rutinerna faller bort så förmiddagen ska spenderas med dammtrasan och dammsugaren. Niklas är ute och killgrejar med min nya rishögsvolvo. En vän sade att det bara var charmigt med en 16 år gammal 940 men jag tror jag måste byta kön för att kunna hålla med om den saken. ;)

Nu ska jag börja bocka av listan. Nr 1. Plocka in disken och diska ny disk. Nr 2. Plocka iordning på allt pyssel som intagit köksbordet i ett bakhåll för några dagar sedan. Nr 3. Klappa hundarna. Nr 4. Damma. Nr 5. Dammsuga. Nr 6. Dammsuga och tvätta min bil. Nr 7. Plocka fram allt pyssel till köksbordet igen.




ÄNNU MERA KORT

skrivet: 2010-07-25 ♥ 18:10:22
Eftersom det har varit kallt och regnigt ute de senaste dagarna har jag pysslat en hel del mellan livets vändningar. Korten är nu på väg ut till Spiken för att säljas. Hoppas ni tycker om dem. Jag är väldigt inne på syrenlila. Vet inte varför men det blir så himla fint. Inte för sött som det kan bli med rosa utan fint och vackert.










CHEVAUX UN SOIR D'ÉTÉ

skrivet: 2010-07-25 ♥ 09:43:48
Jag har aldrig varit någon hästtjej men djuren är verkligen vackra och ståtliga. Speciellt i solen en sommarkväll.














2010.07.25

skrivet: 2010-07-25 ♥ 08:39:54
Jag vaknade tidigt men har bara varit upp en halvtimma. Jag låg kvar i sängen och läste ut min bok om bibliotekskatten Dewey Readmore Books. En söt liten bok författad av en bibliotekarie vars liv inte varit så lätt. Mitt liv har inte heller varit så lätt hittills. Till större delen har det väl inte funnits något att klaga på men det tar inte lång tid förrän den där saliga lyckan man upplever vid få valda tillfällen slås tillbaka av något stort eller mindre stort men ändå omfattande hemskt. Jag har gått omkring i en dvala de senaste dagarna och försökt finna meningen med varför saker och ting händer. Det jobbiga är att aldrig få något bekräftat. Och det är inte lätt att vara en sådan som tänker alldeles för mycket när en olycka sker.


DEDICATION

skrivet: 2010-07-24 ♥ 19:00:06
Denna bilden tillägnar jag dig.


KÄRLEKSKORT

skrivet: 2010-07-22 ♥ 14:52:38
Jag har knåpat ihop två kärlekskort idag som passar att ge bord till både killar och tjejer (tycker jag i alla fall). Röda rosor är ju så fina!




TJUVSTART

skrivet: 2010-07-22 ♥ 12:04:48
Om ni minns så kom jag hem med en tung H&M-påse i tisdags. Den var full med höstkläder (jag förbeställde för några månader sedan) och jag blev alldeles förälskad i alltihop! Det var ingenting som behövde skickas tillbaka förutom en ribbad tröja som var trasig men den har jag beställt en ny och hel version av.

Egentligen är det ju sjukt att ens tänka på höstkläder i juli men jag vill börja använda mina nu! Mjuka koftor, söta toppar med glansiga kavajer, stövletter och tjocka bälten. Så jag tjuvstartade idag. Inte med koftorna men med en vid t-shirtaktig topp och ett par leggings när jag var en sväng i färgaffären och nu har jag precis invigt en urgullig blus. Kan det inte bli minusgrader bara en dag så jag kan få klä mig varmt? Bara en dag. Snälla.


EN REGNIG DAG

skrivet: 2010-07-22 ♥ 08:30:51
Regn måste vara det perfekta vädret. Kanske inte för oss hundägare men för oss som behöver en hemmadag emellanåt. Man i stort sett tvingas att stanna inne och kan pyssla med allt som blir liggande bara för att solen skiner. Och visst blir allt så mycket mysigare när det regnar? Man kan läsa en bok och lyssna på vattendropparna mot fönsterrutan, se på en spännande film och känna hur regnet förstärker den läskiga musiken, städa gör inte lika ont i hjärtat och man känner sig lyckligt lottad som har tak över huvudet. Jag gillar regn. Idag öser det ner och jag vet precis vad jag ska göra.


Bilden är lånad.

KVÄLLSMYS

skrivet: 2010-07-21 ♥ 21:03:39
Jag har blivit lite så där sommarröd på näsan idag och gjort streckläsning på en handduk i gräset till en vana. Ikväll har det ösregnat från en mörk himmel och jag myser i soffan med kvällsfika och Miss Marple.

Imorgon ska jag starta ett inredningsprojekt och kl 11.00 blir jag ett med universum.


DINOSAURIEPOTATIS

skrivet: 2010-07-21 ♥ 18:38:53
Hihi, när jag skrubbade potatis förut hittade jag en knubbig sak som såg precis ut som en dinosaurie. Hur söt som helst!


WHERE THE WILD HORSES GO

skrivet: 2010-07-21 ♥ 10:22:09







GOD MORGON!

skrivet: 2010-07-21 ♥ 06:51:41

God morgon alla morgonpigga och stackare som måste gå till jobbet. Hihi. Jag har redan varit vaken i en timma (fråga inte varför) och legat i sängen och läst en stund men så kom jag på att jag kunde ta tillfället i akt och städa upp lite bland alla bilder på datorn. Så nu har jag flyttat in datorn i köket, satt på Nyhetsmorgon och hällt upp en kopp kaffe och ska strax sätta igång. Hur underbart är det inte att vara ledig?!


Borstat tänderna har jag gjort men inte håret. ;)


EN RIKTIG SEMESTERDAG

skrivet: 2010-07-20 ♥ 21:04:07
Idag har jag haft en riktig semesterdag. Jag vaknade upp till strålande solsken (efter en hemsk natt med mina myggbett), slog ihjäl en timma framför datorn och pratade i telefonen. Helt plötsligt stod jag bland tusen jordgubbsplantor med mormor och en hink och plockade för glatta livet. Vi tog en namnsdagsfika (hennes tur idag) på ett gulligt café där man får en alldeles egen kaffekanna till bordet och talade om allt möjligt som en mormor och ett barnbarn kan tala om. Väl hemma hoppade jag i bikinin och slet med mig en handduk och en bok och lade mig på en gräsmatta i solen i några timmar. Eftermiddagen spenderades i köket; först bakades det pannkakor och därefter jordgubbsgrottor. Nu ska jag fortsätta tv-kvällen med Morden i Midsomer och önska mig en god natts sömn med mina två nya myggbett...


PÅSAR

skrivet: 2010-07-20 ♥ 15:51:30
Jag kom hem för en stund sedan med ett gäng påsar. Förstår inte hur det går till men det är alltid flera kilo som ska bäras med in i lägenheten från bilen. Just idag var det en hink jordgubbar, nyplockad färskpotatis, några ingredienser till pannkaksmiddagen, nyinköpta glasflaskor och en hög höstkläder från H&M. Men jag klagar inte. Ju mer pengar jag spenderar desto gladare blir jag!


HATA MYGGOR!

skrivet: 2010-07-20 ♥ 10:01:08
Jag har inte kunnat sova riktigt på hela natten. Jag är nämligen allergisk mot myggor och får myggbett stora som kaffekoppsfat typ. Och nu har råkat få ett precis på hälen och det kliar HELA TIDEN. Och det räcker ju inte med det, det gör ont också och pulserar. Eftersom betten blir så stora töjer de ut huden och det känns oavbrutet. Imorses vaknade jag klockan halv fem och läste ut min bok. Sedan fick jag faktiskt två timmars bra sömn. Men jag kan ju glömma att ta på mig en vanlig sko. Flipflops är det enda jag kan bära så tur för mig att det inte regnar idag.



Niklas får myggbett stora som knappnålshuvuden och jag får massa äckliga bölder. Usch. Detta myggbettet på hälen är litet i jämförelse med hur de brukar se ut på benen. Stackars mig! Myggor borde utrotas! Jag vet att de är bra fågelmat men det måste ju finnas andra insekter som är goda.

NAMNSDAG

skrivet: 2010-07-19 ♥ 19:57:24



EN DAG PÅ SLOTTET

skrivet: 2010-07-19 ♥ 19:14:52
Jag har varit på utflykt idag. Gått på utställning, fotograferat och ätit underbart god mat på restaurang Fataburen. När man vandrar omkring inne i en gammal byggnad, i synnerhet ett slott, funderar man på vilka människor som har gått där innan och vad de har gjort. Hur kallt det var på vintern, om det var hett om somrarna, om männen i fängelsehålan ropade på hjälp om nätterna och hur mycket vin som spilldes ur glasen under de långa middagarna i stora salen. Är det fel att tänka för mycket?

Mina filosofier fortsatte under hemfärden till tonerna av Ulla & Åke och efter ett stopp hos mormor var jag hemma. Ikväll pysslar jag i soffan och kikar ut på de mörka molnen och känner mig fri. Jag har massa planer men tiden springer iväg. Som vanligt.








EN DAG PÅ LANDET

skrivet: 2010-07-18 ♥ 19:56:59
Jag har gömt mig på landet idag. Bland nyponbuskar och surrande bin. Inte en sida i boken blev läst men vad gör det. Rastlösheten tvingade ut mig på en joggingrunda när jag kom hem och till mitt stora förtret sprang jag rakt igenom ett gäng brännässlor. *#%*+. Nu sitter jag här framför datorn med vått, nytvättat hår och funderar på vad jag ska hitta på härnäst. Jag har ett projekt i huvudet men vet inte om jag är för trött för att sparka igång det just ikväll. Framtiden får se.



Världens bästa mamma har gjort det igen. All kärlek.

MORGONSTUND

skrivet: 2010-07-18 ♥ 10:02:18
Jag är back on track efter en långfrukost och kaffe på balkongen. Det är kallt idag och jag fryser. En långärmad tröja är given packning när jag styr bilen mot mammas sommarstuga om någon timma. Där ska jag placera mig på den varmaste platsen och läsa ut min bok alldeles ifred.




SEMESTERDEPRESSION

skrivet: 2010-07-18 ♥ 08:34:03
Jag misstänker att jag har hamnat i någon sorts semesterdepression. Ni vet, man slappnar av på något sätt och bli alldeles apatisk och trött. Igår låg jag i soffan i flera timmar och sov. Om jag inte hade haft planer på kvällen hade jag nog legat där tills jag gick och lade mig i sängen för natten. Och hur trevligt det än var med tjejerna igår orkade jag inte gå och ut dansa efteråt. Jag var helt slut.

Blondinbella skrev faktiskt ett jättebra inlägg om detta för ett tag sedan då hon själv upplevde samma känslor och uppmanade alla att låta kroppen få ställa in sig på ledighet. Så idag ska jag göra som min kropp vill och ha en riktig mysdag utan massa planer. Långfrukost låter som en bra start.

NYTT I NAGELLACKSLÅDAN

skrivet: 2010-07-17 ♥ 17:55:37
Jag fick med mig ett nytt nagellack hem idag. Ett av mina favoriter från OPI faktiskt men jag har inte haft det hemma på ett tag; Aphrodite's Pink Nightie. Det är lite gammelrosa och snyggt när man fått nog av alla cerise:a nyanser. Tänkte måla tånaglarna med det imorgon!


2010.07.17

skrivet: 2010-07-17 ♥ 09:37:36

Jag håller andan och ger mig ut i ösregnet för några timmar på stan och håller tummarna för att Lidköpings invånare är mer shoppingsugna än någonsin. Iklädd mitt senaste inköp och första långklänning någonsin från Sisters i skönaste tyger ever. Kanske inte idealt en regnig dag men vad gör det när man ska vara inomhus?




FRIENDS

skrivet: 2010-07-17 ♥ 08:27:53
Gårkvällens tjejmys var som vanligt storslaget. Tänk när vi är 50 och kan pusta ut. Då ska vi fira våra sorgelösa liv med ett glas rosé på min altan. Vänner ska man hålla hårt i. Inte bara för att de kommer med söta semesterpresenter utan för att de har stora hjärtan. ♥


FRENCH STYLE

skrivet: 2010-07-16 ♥ 16:20:51
Igår när jag fixade naglarna blev jag sugen på fransk manikyr. Det är så snyggt på sommaren när man är brun. Som baslack har jag använt 005 från Lancôme och på nageltippen har jag OPI:s Alpine Snow.




SEMESTER!

skrivet: 2010-07-16 ♥ 16:17:03

Klockan elva stämplade jag ut idag och kände mig friare än någonsin. Jag började semestern med att unna mig lite vardagslyx på min frisörsalong och därefter blev det lunch i parken bland massa söta änder och en runda i mataffären som framkallade huvudvärk så nu har jag vilat lite och ska ta en huvudvärkstablett så jag blir pigg igen.

Kvällen firar jag med tacos, film och bästaste sällskapet.






SÖTA LOCKAR

skrivet: 2010-07-16 ♥ 12:42:38
När mitt underhår blir vått får jag små söta lockar. Jag älskar dem! Undrar om jag skulle bli lockig om jag rakade av allt hår och det fick växa ut igen. Jag har hört berättelser om människor som har varit med om det.


De kan bli ännu mer lockiga om jag snurrar till dem med fingret. :)

FOUR DOWN, ONE TO GO

skrivet: 2010-07-15 ♥ 20:11:03
Tänk att den här arbetsveckan äntligen lider mot sitt slut. Imorgon går jag på semester. I hela fyra veckor. Det ska bli så himla skönt att inte behöva gå upp tidigt och åka till jobbet och sitta där i åtta timmar och trycka på tangentbordet. SÅ SKÖNT! Imorgon ska jag ta lite sovmorgon och dessutom sluta tidigt. Det är jag värd efter detta långa året. Och om sanningen ska fram behöver jag verkligen vila upp mig. Jag har haft en ganska knackig vår med känslor och tankar men är nu på rätt väg igen. Och dessutom ansluter jag ju mig till gruppen studerande i augusti. Studera på halvfart och jobba heltid; klart jag fixar det. Men jag behöver fyra veckors lugn och ro innan jag kan skrida till verket.

Bortsett från att jag inte riktigt varit nöjd med min situation måste jag dock erkänna att jag är glad att jag är en av få tjugotreåringar som faktiskt får betald semester i hela fyra veckor. Och för tredje året i rad dessutom. Jag är glad att jag har mitt jobb och att jag har en fast inkomst och därför kan jag säga att det ska bli skönt med semester. För jag vet att jag kommer tillbaks. Så om fyra veckor kör vi igen, bitches. Och Gud hjälpe den som stjäl mitt kontorsmaterial medan jag är borta.


MIN RADIOFRÅGA

skrivet: 2010-07-15 ♥ 18:01:56

Nu har jag hittat en inspelning där min fråga till Oskar Linnros är med. (Han var med i Hallå P3 och svarade på frågor i tisdags.). Och det är inte bara en ljudupptagning utan en filmsnutt! Först tar han emot ett samtal från en tjej och efter det kommer min fråga för er som vill lyssna/titta.




Om ni missade hela radioprogrammet kan ni lyssna här.

EN OMELETT SENARE

skrivet: 2010-07-15 ♥ 17:36:39
Nu har jag varit duktig och städat lägenheten. Men jag åt aldrig något innan så efteråt var jag vrålhungrig och bestämde mig för att slänga ihop en omelett och äta den framför tv:n. Den blev jättegod! Jag somnade såklart i soffan och fick gå ut på promenad med soffmönster på ena kinden och benet. Men det var nog ingen som såg mig.

Nu blir det manikyr och en liten glass. Men först ska jag tvätta bort färgen från ögonbrynen.


STÄDVÄDER

skrivet: 2010-07-15 ♥ 15:11:43
Jag är nyss hemkommen från jobbet och ska sätta igång med städningen. Det är perfekt städväder ute; grått och lagom trist. Regnet hänger i luften. Jag har till och med tänt lite smålampor bara för att är så mörkt. Jag längtar till hösten när det är sådant här väder. Till koftor, halsdukar och plommonlila naglar. Men först ska jag ha semester.

Innan jag börjar damma ska jag nog äta lite mellanmål och starta Spotify. Det går mycket lättare och snabbare att städa när man gör det till musik.


SOLIG EFTERMIDDAG

skrivet: 2010-07-14 ♥ 19:20:54
Jag har haft en jättemysig eftermiddag alldeles ensam på en gräsmatta med en bra bok och en stor sol på himlen. Det var väldigt avkopplande att bara ligga där på min handduk och lyssna på fåglarna. Jag somnade till och med en stund (läs en timma).









Jag börjar trivas med att vara ensam. Jag funderar faktiskt på att gå fram till stan någon dag på semestern och sätta mig på ett fik och läsa en stund. Eller är jag en sådan person? Jag kanske passar bättre i en park... Brukar ni göra saker ensamma?

KLAR!

skrivet: 2010-07-13 ♥ 21:04:34
Jag hann med tre kort till. Nu börjar Morden i Midsomer. Myskväll i sängen väntar. Hörs imorgon!






PYSSELKVÄLL

skrivet: 2010-07-13 ♥ 19:35:06
Jag har haft fullt upp ikväll igen och har satans ont i ryggen. Jag håller på och tvättar i tvättstugan (dötrist) och pysslar kort samtidigt. Ska försöka få klart så många som möjligt så jag kan skicka med mamma dem imorgon när hon åker ut till stugan. De blir jättefina!





För övrigt har jag mest svettats idag, ätit lunch med mami och jobbat. Nu måste jag springa till tvättstugan och hämta de sista sakerna innan tvätt-tiden går ut; iklädd pyjamasshorts och med turban på huvudet.

REGNIG CYKELTUR

skrivet: 2010-07-13 ♥ 16:24:42
Jag råkade cykla hem i världens ösregn idag. Inte en endaste liten del av mig var torr. Jag såg ut som en dränkt katt förutom att en katt inte har mascara runt hela ögonen. Det är inte varje dag man slipper duscha när man kommer hem! ;)


Titta på alla regndroppar!

Hela benet är fullt av regndroppar :(

TOO CUTE TO BEAR

skrivet: 2010-07-13 ♥ 14:15:46
Häromdagen såg jag en så fruktansvärt gullig dokumentär om isbjörnen Knut (och fyra andra björnungar) på tv-kanalen Nature. Det var så sött att jag nästan inte kunde titta på det för jag blev alldeles kär i de små björnungarna. De är så ulliga och söta att man vill hoppa in i tv:n och krama dem. Hursomhelst var det en man vid namn Tomas DörfleinBerlin Zoo som tog sig an Knut när hans mamma avvisade honom och blev hans nya mamma. De var så söta tillsammans och Tomas dedikerade hela sitt liv till Knut. Men i slutet av dokumentären stod det "In memory of Tomas Dörflein" och jag blev alldeles förtvivlad. När jag googlade honom fick jag reda på att han tydligen fått en hjärtattack 2002 vid endast 44 års ålder. Och enligt en djurskötare saknar Knut sin "mamma" och ylar så fort det blir tomt utanför hans anläggning. Så ledsamt.

Jag vet inte vad jag vill säga med detta inlägget förutom att lille isbjörnsungen Knut är så sjukt söt och att det vore en dröm att få ta hand om en djurunge så som Tomas Dörflein gjorde. Mata den, bada den och leka med den. Tänk om man var miljonär. Då skulle jag jobba med djur ideellt. Vilket fantastiskt liv det måste vara!






OSKAR LINNROS I HALLÅ P3

skrivet: 2010-07-13 ♥ 07:51:22
Om det fortfarande letar sig in Oskar Linnrosfans på min blogg tänkte jag tipsa om att han medverkar i Hallå P3 idag klockan 12.05. Man kan ringa (0770-930032) eller maila ([email protected]) in för att ställa sina frågor som han svarar på i direktsändning. Själv ska jag på lunch kl. 12.00 men ska absolut lyssna på sändningen i efterhand och har även skickat in en fråga. Hoppas han svarar på den.

Klicka här för att komma till hemsidan och läsa om programmet.


Foto: Scanpix



Uppdatering: MIN FRÅGA KOM MED! OSKAR SVARADE PÅ MIN FRÅGA I RADION! Haha. Jag känner mig som ett Backstreet Boys-fan som vill hoppa och skrika men lite mer civiliserad än så är jag faktiskt. Men jag blev faktiskt väldigt glad och är jättenöjd med svaret. Ska försöka lägga upp en länk till programmet så ni kan lyssna men vet inte om det går. Undersöker detta imorgon.

SEX SANNINGAR

skrivet: 2010-07-12 ♥ 20:00:09

- Jag är trött.

- Jag är väldigt osugen på att gå till jobbet imorgon.

- Jag behöver en rejäl ryggmassage.

- Jag har blivit besatt av 24 igen.

- En kalldusch hjälper föga.

- Jag ska sova. Nu.


I'M IN!

skrivet: 2010-07-12 ♥ 14:16:54
Idag är en bra dag. Jag har sökt en högskolekurs detta året och idag blev jag antagen. Wiho. Det känns väldigt surrealistiskt eftersom jag inte vet när kursen börjar eller hur det ska gå till (den är på distans) men det får jag väl ta reda på när det börjar bli dags. Huvudsaken är att jag äntligen ska få lära mig flytande ryska så jag kan stryka det från min bucket list. Om sanningen ska fram vill jag sätta igång direkt! Jag kanske ska förträna lite på semestern. :)


TEAM EDWARD

skrivet: 2010-07-12 ♥ 12:37:17
Igår hade jag en supermysig biokväll med tjejerna. Vi såg Eclipse i en alldeles nyrenoverad salong och jag smaskade popcorn som aldrig förr. Filmen var bra men bäst är nog ettan. Den hade så mycket känsla och stämning. Men visst blev man lite berörd av denna också. Jag gillade nog slutet mest. Och scenen i sovrummet. Jag hade också sagt ja. ;)


FELICIDADES ESPAÑA

skrivet: 2010-07-12 ♥ 10:01:14

Grattis till Spanien som vann VM-finalen igår. Matchen var tydligen jättespännande och Holland var också bra som kunde hålla emot Spanien så länge. Jag var på bio men kom hem lagom till förlängningen och satt framför tv:n och hejade med Colin bredvid. Och ett extra grattis till Andrés Iniesta som gjorde Spaniens mål. Han är ju så söt. Han brukar kallas "den lilla vampyren" bara för att han är så blek men jag tycker mer att han ser ut som en nallebjörn. Haha.


NEVER STOP

skrivet: 2010-07-11 ♥ 14:09:24
Jag är en riktig godisgris och just nu är jag besatt av Never Stop. De är så otroligt goda och om jag ville skulle jag nog kunna få i mig en påse på mindre än två minuter. Men lite mer än så vill man ju njuta. Jag älskar att sitta och knapra på dem framför tv:n med ett stort glas vatten. Mums. Och så får de plats i söta små skålar också.




I BILEN

skrivet: 2010-07-11 ♥ 12:15:59

Mina favoritlåtar att spela i bilen just nu är Alejandro och Din mamma. Så satans bra.




HOME SWEET HOME

skrivet: 2010-07-11 ♥ 12:09:41
Jag är rastlös idag med. Vet inte vad det är med mig. Efter frukost på balkongen tog jag bilen till Lidens Blommor & Trädgård och köpte lite nya växter och nu har jag dammat lite grann. Ska ta tag i en pappershög som ligger här bredvid om en liten stund. Sedan ska jag nog duscha alla mina dammiga blommor. Hihi.




GENOM ELD

skrivet: 2010-07-10 ♥ 20:29:16

Jag har samlat krafter i en trädgård utanför en stuga. Lyssnat på fågelkvitter, tittat på humlor som dansade runt klöverblommorna, läst tidningar, ätit jordgubbar, gått omkring i bikini och bara varit mig själv. Ett miljöombyte är bra ibland och jag ska fortsätta med sporadiska sådana. Jag blir lätt rastlös men det krävs inte så mycket för att få mig att inse var jag hör hemma.




2010.07.10

skrivet: 2010-07-10 ♥ 09:12:31

Jag har gått en morgonpromenad med Oskar Linnros medan staden vaknat till liv och molnen skingrats. Efter en lång dusch packar jag nu väskan med lite nybakat bröd, glossiga tidningar och sällskapsspel och sätter kurs mot landet. Idag är det min dag.


SÄG MIG ATT VI HAR NÅN ÖVERRASKNING KVAR

skrivet: 2010-07-09 ♥ 22:20:39
Imorgon laddar jag batterierna på okänd ort. Jag vill vara ensam, lyssna på fåglarna och läsa tidningar under en blå himmel. Men först ska jag satsa på en tidig uppvakning. Vill hemskt gärna hinna med en morgonpromenad innan jag åker. Att ligga stilla en hel dag är inte min grej.




SOMMARKVÄLL

skrivet: 2010-07-09 ♥ 20:39:03
Jag har ätit middag utomhus med tända ljus och ett glas vin. Nu spelar vi spel och bara myser. Jag har förlorat två gånger i Kasta Gris så nu bytte jag till Yatzy och önskar mer tur. Jag är världens sämsta förlorare. På alla plan. Wish me luck.






SEMESTERFIKA

skrivet: 2010-07-09 ♥ 13:32:09
Vi har fikat på jobbet idag. Semesterfika. Fast jag jobbar en hel vecka till. Det känns inte alls kul att se alla arbetskamrater lämna kontoret en efter en. "Ha en bra semester" säger de och åker hem med flera veckor ledigt framför sig. Jag får visserligen mina om en vecka men jag längtar ju mer än någonsin när alla andra åker hem och tar ledigt.



Ikväll har jag massa olika planer men kan inte bestämma mig för vad jag vill göra. Vad jobbigt sådant är. Men känner jag mig själv rätt lutar det åt en hemmakväll. Det vore inte helt fel. Kanske lite chips, en film och mys i soffan. Tror jag behöver det.

DET-ÄR-JAG-VÄRD-RUNDA PÅ STAN

skrivet: 2010-07-08 ♥ 19:10:25

Hela staden har lyst grå idag och jag med den. Jag har varit oinspirerad och uttråkad. Men en shoppingrunda på stan löser alla problem och jag har köpt höstens första plagg. En gosig, grå kofta från MQ som kommer att invigas en kylig sensommarkväll. När regnet började dugga åkte vi hem och gosade ner oss i soffan. Jag borde tvätta håret men skjuter nog upp det till imorgon. Det får man. Det är jag värd.




HEJA SPANIEN!

skrivet: 2010-07-07 ♥ 21:27:19
Jag och N sitter bänkade framför tv:n och tittar på matchen mellan Tyskland och Spanien. Jag hejar på Spanien och han hejar på Tyskland (ja, vi har tjafsat några gånger). Vi har dukat upp med chips och annat gott fast nu har vi ätit så mycket att vi mår illa så det är nog dags att plocka bort skålarna. Matchen i sig är lite tråkig. Spanien passar alldeles för mycket. Skjut bara! Som det ser ut nu blir det säkert straffar... vilket betyder att jag kommer att se ut som ett spöke imorgon på jobbet. Men det får det väl vara värt. ;)


Jag är såklart iklädd Spanientröja, kvällen till ära! Heja heja!

SOMMARKRAV

skrivet: 2010-07-07 ♥ 17:21:13

Det kanske är förbjudet att skriva men idag har jag längtat till hösten. Ni vet, då man kan gosa in sig i en mjuk kofta, tända värmeljus, somna till mörkret och bara låsa in sig. Jag tror att jag behöver ett par dagar för mig själv. Det är inte det att jag inte älskar sommaren för det gör jag. Men kraven tar död på glädjen ibland. Man måste sola sig riktigt brun, måste se smal ut i bikini (och alla andra sommarkläder), vara uppe sent om kvällarna och helst se så där oförskämt snygg ut utan smink - som om man kommer direkt från en dag på stranden. Och visst uppfyller jag kriterierna ibland men just idag hade jag velat ta skydd under vinterkappan. Inte för att jag har känt mig ful eller otillräcklig. Jag vill bara vara ifred.





Förresten tror jag att jag snubblade över en del av mig själv igår. Men jag vågade inte säga hej.


SMÅ HJÄRTAN

skrivet: 2010-07-06 ♥ 16:22:43
Jag tröttnade ganska snabbt på mina himmelsblå naglar och fixade nytt i söndags. Bubbelgumsrosa med små söta hjärtan på fick det bli. Rosa är min favoritfärg på naglarna. Det rosa lacket heter Shorts Story och ovanpå har jag lagt Be Mine, You're Fine! (hjärtan och glitter). Båda är från OPI.




SVERIGES VACKRASTE KÖK?

skrivet: 2010-07-06 ♥ 09:24:39
Jag vet inte om jag tyckte att köken var så jättefina men hursomhelst har Aftonbladet lagt upp en artikel där de listar Sveriges vackraste kök som dessutom finns i bostäder som är till salu. Jag hittade två som jag tyckte var ganska fina. Det första köket ligger på Östermalm och jag älskar den vita, lantliga stilen. Dock hade jag gärna bytt ut det gröna kaklet/mosaiken till något vitt eller svart. Det andra köket finns också på Östermalm. Inredningen är stilren och snygg men den blommiga tapeten är lite väl stimmig. En helvit vägg hade varit finare!




2010.07.05

skrivet: 2010-07-05 ♥ 19:32:39

Jag har sovit i soffan. Jag skulle kanske tagit det lite lugnt idag. Men sådant tänker man ju oftast på för sent. Hursomhelst är min hund ren och doftar gott igen, magen är mätt, håret är tvättat och några kort är gjorda. Sedan somnade jag i soffan och fick tvinga mig upp en timma senare för att inte förstöra nattsömnen. Är det okej att gå och lägga sig 19.30 om man är riktigt trött?

Idag är det det lilla som gör mig glad. En nybäddad säng, otroligt goda vitlöksbaguetter, nymålade naglar och nedräkning till semestern. Jag har bara nio arbetsdagar kvar nu! Gissa om jag längtar. 


CUTE CARDS

skrivet: 2010-07-05 ♥ 11:39:35
Jag har knåpat ihop lite mer kort under veckan. De blev ganska gulliga/söta med glitter och fjärilar så nästa gäng ska bli mer stilrena. Jag har fått tag på jättefina rospapper i vitt och lilarosa och det kommer att bli superfint! Grejerna ligger framme på köksbordet i en enda röra så så fort jag känner för det sätter jag mig ner och pysslar lite. Man får mer inspiration på det sättet tycker jag.

Dessa kort kommer att säljas i FjällboaSpiken i sommar. Om ni inte har möjlighet att ta er dit men ändå gärna vill köpa ett kort kan ni lämna en kommentar eller maila till [email protected]. De stora korten (15x15 cm) kostar 50 kr och de små (13x13 cm) kostar 30 kr. Frakten bjuder jag på. Jag tillverkar även kort på beställning. Hör bara av er!












BULLBAK & STUGMYS

skrivet: 2010-07-04 ♥ 18:54:37
Idag är en sådan där dag då jag vill göra massa olika saker och blir sur för att jag inte hinner med allting. Imorses ville jag både gå promenad, åka och plocka jordgubbar, se på 24 i soffan, baka bullar och pyssla kort. Ja, det är jobbigt att vara mig ibland. Jag sållade bort promenad och jordgubbar och satte igång med bullarna efter frukost framför ett 24-avsnitt. Medan bullarna jäste hann jag faktiskt både pyssla och stryka tvätt. Sedan åkte jag och mami ut till stugan och fikade på de nybakade bullarna. Riktigt goda blev de!




LÖRDAGSKVÄLL

skrivet: 2010-07-04 ♥ 13:00:15

Igår var det rekordvarmt och jag befann mig på en minigolfbana (äventyrsgolf för att vara exakt) med ett glas iskallt vatten i högsta hugg. Jag vann inte direkt rundan men tyckte ändå att jag gjorde rätt bra ifrån mig i värmen bland alla människor. Efter golfen åt vi middag inne på restaurangen. Jag beställde in kyckling med rostad potatis och basilikacreme. Supergott! Medan vi åt tittade vi på Paraguay-Spanien. Det blev riktigt spännande mot slutet med alla straffar. Jag hejade på Spanien så jag blev jätteglad när de gick vidare. Hoppas de får spela final!


Jag satte upp håret i en tofs, det blir ju så varmt när allt hänger på ryggen!

Min klänning är från MQ

Det gick vilt till på andra sidan bordet ;)


EN LITEN LISTA

skrivet: 2010-07-03 ♥ 17:40:14

Senaste

Låt du hörde: Från och med du med Oskar Linnros

Film du såg: Bröllopsfotografen - inte alls min smak

Mat du åt: Tacosrester. Så gott! Om jag bara fick välja en maträtt att äta under resten av mitt liv skulle det bli tacos.

Kram: Från min favvistjej Ella

Puss: Från min vovve Colin ;) 

Känslan: "Åh-jag-orkar-inte-klä-upp-mig-och-åka-bort-ikväll,-kan-vi-inte-stanna-hemma-och-äta-chips-i-soffan?"

Resa: Paris (Danmark med jobbet)

Glädje: Lättnaden över att hitta ett par flipflops så jag slipper kväva fötterna i mina New Look-skor

Dröm: Jag var och badade på badhuset! Haha. Det var verkligen en dröm!

Person du träffade: Niklas som sitter bredvid mig just nu

Personen du pratade i telefon med: Niklas

Personen du fick sms av: My girl Linda

Gången du åt 7-eleven korv: Har aldrig hänt och kommer aldrig att hända!

Gången du var utomhus: För tre timmar då jag badade med Niklas och Attila

Gången hela din familj åt middag tillsammans: På mamis födelsedag förra veckan

Saken du köpte: Mina flipflops som jag tydligen inte kan sluta tjata om

Allmänt

Ska bli skoj: Minigolf ikväll, sommarmys med mami imorgon

Ska inte bli skoj att: jobba i hela två veckor till

Sparar till: Semestern

Pålägg som gäller: Philadelphiaost om jag inte mår illa (nej, jag är inte gravid!)

Önskar att jag var bättre på: Att låta bli godis, har ingen karaktär what so ever

Dagens dryck: Vatten, utan bubblor

Vad saknar du: Att ha en katt

Tre band/artister: Oskar Linnros, Lady Gaga och Agnes

Vad har du gjort idag: Sminkat mig, jobbat, shoppat, svettats, badat, ätit, sovit, duschat, sminkat mig

Brukar du svära mycket: Ja, tack vare Ender Yalciner!

Hur tidigt stiger du upp: Om jag själv får bestämma sover jag gärna till 8.00

På helgerna: Samma

Vad ska du göra ikväll: Spela minigolf med några kompisar och sedan äta ute någonstans, förhoppningsvis precis vid minigolfen om det finns bord

Hur många timmar sover du per natt: Måste sova åtta timmar

Vem är snyggast i världen: Jag såklart ;)

Vad är det för veckodag: Lördag

Bästa saken som hände mig förra sommaren: Det var nog Liserberg! Båda gångerna.

Favoritplagg i garderoben just nu: Min vita klänning

Längd: 168 cm 

Vikt: Vet faktiskt inte, det var så längesedan jag vägde mig. Fast jag bryr mig inte om vikt, huvudsaken är att man är nöjd med sitt utseende. 

Byter gärna garderob med: Mariah Carey - inte för kläderna utan mest för att själva garderoben är så fin

Byxa eller kjol: Leggings

Senast utlästa bok: Marley & Jag

Mitt rum kan beskrivas som: Sovrummet: Vitt, lila och svart, svalt och fint.

Mig själv med tre ord (just nu): Trött, godissugen och sur för att Tyskland vinner över Argentina

Jag tränar: Minst tre gånger i veckan när jag är frisk - fast det är fruktansvärt tråkigt!

Jag ville bli när jag var liten: Språkprofessor


BILLIGA SKOR

skrivet: 2010-07-03 ♥ 17:16:30
Jag har varit på desperat jakt efter ett par flipflops idag. Jag har tittat i alla skoaffärer men det finns ju ingenting fint! Thank god för H&M som hade en nödlösning; billiga strandflipflops för 49.50. Vad gör man inte när temperaturen stiger över 30? Eftersom de var så billiga tog jag både ett par svarta och ett par bruna. Dessutom hann jag in på Lindex där jag hittade ett fint litet skärp att ha i midjan till en blus/skjorta jag köpte förra veckan.



Badrumsskåpet gapade också tomt. Ny Eight Hour Cream (har använt slut på 60 ml på ett halvår!), ny mascara och över- och underlack från Mavala. Jag brukar använda OPI men den geggar alltid igen innan den är slut så nu tänkte jag testa om dessa små är bättre.


2010.07.03

skrivet: 2010-07-03 ♥ 14:55:39

Jag har precis varit och badat. Eller badat och badat, det var mest ett dopp för vattnet var iskallt. Men otroligt skönt att få svalka av sig lite. Vi har 32 grader varmt hos oss - i skuggan! Som tur är, är vår lägenhet sval och skön. Så nu ska vi äta lite lunch och mysa lite innan vi ska ut ikväll. Har shoppat lite idag också, visar bilder om en liten stund. Nu ska jag in i duschen!


Skulle lagt upp denna bilden imorses men internet fungerade inte.


SOMMARKVÄLL

skrivet: 2010-07-02 ♥ 21:00:08
Jag har haft världens mysigaste dag! Efter jag hade svettats klart på jobbet (jag ljuger inte när jag säger att det var minst 40 grader på mitt kontor!) åkte jag, Colin, mami och N på en utflykt till Spiken och mamis stuga. Vi fikade, gick omkring och tittade på den fina omgivningen och spelade minigolf. Nu har vi precis proppat i oss tacos - min första riktiga måltid på en vecka. Tänk att mat kan vara så gott!














ARMBAND

skrivet: 2010-07-02 ♥ 13:22:06
Jag har gjort några nya armband. De blev ganska söta. Speciellt de med pärlorna. :)


55. Silver och rosa

56. Silver och lila

57. Vita pärlor

58. Vita pärlor med silverbollar

59. Silver och blått

AQUA BLUE

skrivet: 2010-07-01 ♥ 20:44:16
Efter att ha legat i soffan i nästan en vecka och tittat upp mot himlen stundtals blev jag inspirerad av blått när jag skulle måla naglarna ikväll. Jag köpte ju fem nagellack från Mavala för två veckor sedan och ett av dem var just Aqua Blue och den sitter på mina naglar just nu! Den var mycket snyggare än jag trodde. Färgrik, täckande och riktigt glansig. Precis som man tänker sig en ocean!



PS. Jag mår bättre idag och ska testa att jobba imorgon. Förhoppningsvis klarar jag en hel dag.






ForHair.se

Bling Skal