2010.10.31

skrivet: 2010-10-31 ♥ 19:04:20
Tänk om alla söndagar kunde erbjuda en extra timma? Jag har hunnit med både det ena och det andra fast struntat i det viktigaste. Det har jag skjutit upp till senare i veckan. Istället har jag tränat två gånger, duschat två gånger, gjort tvålar och julkort, dammsugit, druckit massa kaffekoppar, fikat, ätit soppmiddag och sett klart en film. Nu sitter jag med datorn i knät och väntar på Gossip Girl. Sedan blir det söndagsmys med N. Vår varannan-söndag-ritual stavas Morden i Midsomer på tv:n i sovrummet.


ROMANTISKA TVÅLAR

skrivet: 2010-10-31 ♥ 14:38:46
Här kommer resultatet av två timmar hårt slit; romantiska tvålar i fina förpackningar. Pris är inte bestämt (nej, de kommer absolut inte kosta 500 kronor styck!) men om ni är intresserade av att köpa dem kommer de att finnas till försäljning på en kommande julmarknad på Närebo första adventshelgen (mer info när det börjar närma sig). Tvålarna är väldigt mjukgörande (känns när jag jobbat med tvålmassan) och doftar jordgubb (lagom mycket) och är hur söta som helst!












JUST NU

skrivet: 2010-10-31 ♥ 13:04:19
Vad gör man när man är rastlös/lite nedstämd/ensam hemma en söndag? Jo, man gjuter tvålar. Hela köket doftar jordgubb. Kanske detta ska bli mitt nya leverne? Tror ni kan jag sälja tvålarna dyrt? Typ 500 kronor styck? Finns det någon som köper så dyra tvålar? Förmodligen inte. Men man ska ju börja någonstans... ;)






TRERÄTTERS

skrivet: 2010-10-31 ♥ 10:52:04
Jag och N hade världens myskväll igår. Han lagade mat och jag dukade och tände varenda litet ljus jag kunde hitta. Jag städade till och med bort allt pyssel från köksbordet som har legat där i flera veckor. Sedan åt vi så mycket mat att vi höll på att spricka båda två. Kvällen avslutades med ett vinglas, vit choklad och en brittisk deckare på tv:n. Jag småskrattade åt den lantliga idyllen med huvudet strategiskt placerat på soffkudden.









Idag är det söndag och jag ska försöka bocka av lite punkter på inte-hunnit-göra-på-grund-av-alla-chockbesked-listan. Jag ska börja med dammsugaren och fortsätta med naglarna. Fem kilometerspromenaden är redan gjord. Spotify får hjälpa mig att hålla humöret uppe.

RÖDLUVAN

skrivet: 2010-10-30 ♥ 17:00:00
Okej, jag har ingen luva men en röd kappa och det kan väl räknas? Min röda kappa (FCUK) är faktiskt en av mina käraste ägodelar. Ibland slänger jag på mig ett par leggings och en myströja och så kappan över. Det spelar ingen roll för man känner sig ändå som a million bucks. Fuskpälsen är också en av mina favvisar. Och conversen tog jag för att inte få ont i fötterna eftersom vi skulle gå så långt. Annars hade min kilklackar varit perfekt.




SHOPPINGGLÄDJE

skrivet: 2010-10-30 ♥ 15:45:41
Jag har haft en alldeles jättemysig förmiddag. Jag och N gick till stan hand i hand, fikade med killkompisarna i en timma och strosade sedan runt i några butiker. Jag var ute efter ett par vanliga fingervantar att ha när jag är ute och går och cyklar till jobbet men som vanligt när man inte letar efter något speciellt så hittar man massa fint! Så ni som säger att pengar inte kan mätas i lycka kan stoppa upp det någonstans för det är så fel det kan bli. Jag var världens gladaste tjej på promenaden hem, också den hand i hand med N btw.






NYA TAG

skrivet: 2010-10-30 ♥ 10:16:06
Jag har lyckats sova nästan till åtta, ätit en lyxfrukost på en fin väns begäran, och tagit en dusch med väldoftande produkter. Jag tar nya tag idag. Med svullna ögon och vandrande tankar.



Vi ska ta en långpromenad till stan. Vädret är inte det bästa men jag vill röra på mig. En kopp kaffe på stammisfiket väntar och om jag har tur kanske jag kan tjata till mig något fint i en favoritbutik. Turen är inte med mig så någon trisslott blir det inte men man kan alltid köpa lycka i form av en blomma eller ett par skor. Jag gillar ju det.

GIVE ME A BREAK

skrivet: 2010-10-29 ♥ 18:55:40


En olycka kommer sällan ensam.
Jag är nu inne på den tredje.
En till och jag sätter mig på golvet och skriker.


MOBILBLOGG - Jag och mami mysfikar i Skara.

skrivet: 2010-10-29 ♥ 16:20:18

foto0223 (MMS)

MOBILBLOGG - Jag och mami mysfikar i Skara.


BEAUTY

skrivet: 2010-10-29 ♥ 12:00:00

Min näsa har aldrig varit speciellt förtjust i Calvin Kleins damdofter. Men nu har den doftat till sig nya Beauty som är hur god som helst! Doften ska egentligen representera en kvinna i 40-årsåldern men det spelar väl ingen roll? Det viktigaste är ju att man själv tycker om och trivs med en doft. Vackra Diane Kruger är ansiktet utåt för Beauty och parfymen finns i butik nu.

           


2010.10.28

skrivet: 2010-10-28 ♥ 21:13:40
Min torsdag har varit lång. Men jag är glad. Jag har köpt årets första pepparkaksburk, druckit ett nytt te, joggat i regnet och ätit alldeles för många smörgåsar - och samtidigt insett att allt är mycket lättare med en mätt mage.

Nu ska jag slänga clementinskalet som jag glömde vid datorn förut och lägga mig i min sköna säng. För trots att jag ska förlora mitt jobb har jag fortfarande en fin och otroligt mysig säng, en fin lägenhet, söta hundar och en stöttande pojkvän. Så jag behöver ju faktiskt inte hänga läpp än på ett tag. ;)


TEINT MIRACLE

skrivet: 2010-10-28 ♥ 10:00:00


Jag använder aldrig foundation men tycker att det är fint
när man ska gå bort bara för att jämna till och få lite extra lyster. Så när jag varit bortbjuden de senaste gångerna (bland annat bröllopet i september) har jag använt Teint Miracle från Lancôme. Den är alldeles ny och hur bra som helst!

Den är lätt - halvt täckande, skön att jobba in i huden och sitter verkligen hela kvällen (och natten). Den kombineras ALLRA BÄST med den tillhörande primern Éclat Miracle. En primer förbereder huden för foundation och gör att resultatet blir mycket jämnare och att det sitter bättre.



 

2010.10.27

skrivet: 2010-10-27 ♥ 18:21:35
Det är svårt att sätta ord på allt jag känt under dagen. Vi har skojat och skrattat, fikat och lunchat men så fort man blivit ensam en stund har tankarna vandrat iväg. Men det är väl så. I början. När jag kom hem efter träningen tog jag ett bad och tvättade håret. En skål fil med bananskivor senare funderar jag nu på om jag ska försöka studera en smula. Jag har ett seminarie imorgon och har inte läst någonting utav dokumenten som delats ut. Tur att det bara är en genomgång.


FLAGGAN PÅ HALV STÅNG

skrivet: 2010-10-27 ♥ 13:52:09

Jag har vantrivts på mitt jobb i flera månader. Jag har varit understimulerad och uttråkad och längtat mig bort från datorer, svavellukt och lastbilar. Ibland har jag funderat över hur det skulle vara att bli uppsagd; som en spark i baken, en sorts nystart. "Jag skulle inte bli ledsen." har jag sagt. Men igår blev jag det. För inte bara jag har fått kicken, hela min arbetsplats ska läggas ned.

Jag är inte ledsen över att jag förlorar mitt jobb.
Det som känns vemodigt är att allting ska avvecklas. Jag är ledsen för alla människor som kommer att bli arbetslösa. För alla som är så pass gamla att det knappt går att få jobb igen. För alla som har stora skulder. För alla som inte ser någon framtid. Jag kommer inte kunna hälsa på mina arbetskamrater för ingen kommer att finnas kvar. Arbetsplatsen där jag spenderat snart 3,5 år kommer att försvinna.

Jag kommer alltid att klara mig. Jag är en driven, intelligent 23-årig söt tjej med fotografiskt minne. Det kan ju liksom inte bli fel. ;) Även om framtiden känns oviss och lite orolig är jag inte rädd för att jag ska bli arbetslös. Så nu ska jag ta mig en stor funderare över vad jag vill göra efter nyår. Ska jag ta första bästa jobb eller ska jag studera nästa höst? Och vart ska jag i så fall jobba tills dess? Det är många frågor som ska besvaras men jag är som tur är säker på att allting kommer att lösa sig.



Jag måste samtidigt uttrycka min besvikenhet på vissa nära och kära som lyser med sin frånvaro i sms och telefonsamtal. Är det inte nu man ska vara familj och vänner? Är det ingen som kan ta sig en minut och skicka iväg ett sms och skriva att ni tänker på mig? Inte ens ett litet mail på Facebook? Jag blir så jävla besviken för jag vet att ni vet. Lite stöd skulle inte skada. Var är medkänslan? Jag bara undrar.


Hälsningar från Ullared!

skrivet: 2010-10-26 ♥ 15:40:34

foto0221 (MMS)

Hälsningar från Ullared!


LANCÔME HOLIDAY COLLECTION 2010

skrivet: 2010-10-26 ♥ 10:00:00



Jag blev inte jätteexalterad när jag såg Lancômes julkollektion. Lite halvtråkigt, eller vad tycker ni? Visst är den grå ögonskuggspaletten snygg men kanske inte så festlig. På julhelgen tycker jag att man ska glittra och glimra i glada färgtoner. Grått är givetvis snyggt men det ger ju ett lite kallare intryck.

Kollektionen är hur som helst framtagen av stilikonen L'Wren Scott. Och förutom den gråa paletten finns ett dösnyggt nagellack i vinrött med matchande läppstift. Fransarna ska hållas svarta och fylliga.


MYSMÅNDAG

skrivet: 2010-10-25 ♥ 20:58:59
Jag har haft mysigaste måndagen ever. Sprungit en runda i spåret, ätit kantarellsoppa vid köksbordet och delat filt med mami i soffan. Nu har jag suttit och lagat en väska och ätit lite kvällsmat. Jag skulle behövt vara uppe längre och greja men jag måste prioritera min skönhetssömn. Imorgon blir det nämligen shoppingtisdag med tjejerna.





Och kan ni tänka er?! Jag har gjort en pastasallad nästan alldeles själv. Jag får erkänna att mami hjälpte till lite med kokningen av pastaskruvarna men allt annat fixade jag på egen hand. Det såg så gott ut att jag ville äta upp det med en gång! Nu står den i kylskåpet och väntar på att bli packad i kylväskan imorgon bitti.


2010.10.24

skrivet: 2010-10-24 ♥ 21:44:20
Jag har haft en så himla bra söndag. Jag struntade i stressångesten inför ryskatentan om mindre än två veckor och åt en god middag med N istället. När han hade åkt iväg till jobbet hämtade jag mami i ösregnet. Vi spenderade sedan eftermiddagen i min soffa framför en film med varsin skål vaniljglass med varma jordgubbar.



Nu har jag precis tagit en dusch efter ett hemmaträningspass och smörjat in mig med min älsklingslotion från Chloé, skrivit en sammanfattning om grammatiksfunktionerna på några A4-sidor, ätit en smörgås och packat träningsväskan. Imorgon blir det en runda i spåret och på kvällen ska jag försöka mig på att laga en pastasallad. Men mer om det imorgon. Nu ska jag lägga mig i min dödligt sköna säng och läsa om bolsjeviker. God natt. ♥

MER JULKORT

skrivet: 2010-10-24 ♥ 21:16:54
Tro det eller ej, men jag har hunnit göra tre julkort i helgen. Tyckte de blev riktigt fina! Och jag försöker att strunta i särskrivningen på stämpeln längst ner. Den är ju faktiskt väldigt fin. Jag är nog extra nöjd med kortet i mitten. Jag är egentligen inte så mycket för änglar men denna bilden var riktigt söt.






DIN HUDTERAPEUT

skrivet: 2010-10-24 ♥ 14:38:02
Jag går och vaxar benen hos en jättesöt tjej som heter Johanna Bergqvist och är auktoriserad hudterapeut. Hon har tidigare haft en liten salong i Sockerbruket men ska nu satsa stort och flytta in till centrum (Norra Torngatan närmare bestämt) och ha vanliga öppettider med både tidsbokning och drop-in.

Så om ni funderar på att göra ansiktsbehandlingar, vaxa någonting eller få lättare massage tycker jag absolut att ni ska gå till henne! Hon har bra priser (300 kronor för att vaxa halva benen!) och är jättetrevlig. Hemsida verkar tyvärr inte finnas men telefonnummer finns om ni söker på Din Hudterapeut (namnet på salongen som öppnar 1:a december) i Lidköping.

Att vaxa benen är förresten något av det bästa jag gjort. Min hårsäckar blir lätt inflammerade när det är kallt ute vilket resulterar i att jag inte kan raka benen utan att det blöder och svider. Så gissa om jag är alldeles salig nu när huden känns som silke!



Bilden har ingenting med Din Hudterapeut att göra och nej, jag är inte sponsrad.

RUSSIAN PRINCESS

skrivet: 2010-10-24 ♥ 12:00:57
Jag har plockat fram min pälsmössa och pälsboa (fusk såklart). De är så fina och varma att ha på vintern. Och dessutom känner man sig som en liten rysk prinsessa när man har dem på sig. Så om jag åker till Ryssland på vintern ska jag definitivt ta med mig dem. De matchas snyggast till min röda FCUK-kappa. Så den får väl hänga på den med. Och lite mascara såklart. ;)





SÖMNLÖSHET & ÅNGEST

skrivet: 2010-10-24 ♥ 09:45:01
Jag har ett stort problem. Eller egentligen är det inget stort problem för det händer ju inte så ofta men på den senaste tiden när jag varit borta och druckit en eller kanske två glas vin så blir jag så fruktansvärt städsugen när jag kommer hem. Jag vill damma, plocka iordning, slänga och ja - ni fattar. Men eftersom jag inser i huvudet att jag måste sova och helt enkelt inte kan ställa mig med dammsugaren halv ett på natten så går jag ändå och lägger mig vilket resulterar i att jag ligger och tänker på städning istället. Detta hände igår och jag kunde bara inte somna. Så sjukt jobbigt!

Och när jag vaknar halv åtta är det första jag tänker på kasus och ordändelser. Så jag sätter mig vid datorn och kollar Facebook istället men helt plötsligt känner jag hur det trycker över bröstet. Yes, stressångest en söndagsmorgon. Det är ju precis vad jag behöver... Men nu har vi ätit en mumsig frukost och jag sitter med kaffekoppen och försöker strukturera upp dagen. Trycket finns kvar men har lättat lite. Tror jag ska ta det lite lugnt idag.



Gårkvällen var storslagen. Det är så himla mysigt att sitta och prata (läs skvallra, hihi) med sina finaste vänner, dricka gott kaffe och äta kladdkaka en lördagkväll medan regnet öser ned. Tack så otroligt mycket för igår! ♥

BIRTHDAY PARTY

skrivet: 2010-10-23 ♥ 18:42:58
Nu sticker jag iväg till min fina vän Linda och firar hennes födelsedag! Hoppas ni där hemma får en rolig kväll ni också. Hörs imorgon. ♥




MAKE-UP

skrivet: 2010-10-23 ♥ 16:39:28
Hej och hå. Jag är i full gång med sminkning här hemma. Ikväll ska jag hem till en fin vän och fira födelsedag vilket ska bli jätteroligt! Har lite ont i magen bara så jag hoppas att det går över. Tänkte passa på att blogga lite medan mascaran torkar till. Sedan ska jag bara borsta på lite rouge och parfymera mig. Kläder har jag redan valt ut så resten av kvällen ska jag pyssla lite vid köksbordet.



Imorgon tänkte jag tipsa er om en jättebra ny foundation och kanske några parfymnyheter. Det har inte varit så mycket skönhetsinlägg på sistone så det kanske kan vara dags för det. Jag ska även tipsa om vart ni ska gå för att göra skönhetsbehandlingar här i Lidköping. Men mer om det imorgon!

GODISDAGS

skrivet: 2010-10-22 ♥ 19:30:46
Nu blir det godiskväll. Vovvarna har precis fått varsin chokladrulle att tugga på och jag och N ska äta jordgubbar med vaniljglass. Jordgubbarna är egenplockade som vi fryste in i somras vilket gör det hela extra gott! Jag köpte fudge tidigare idag också men jag är ganska säker på att jag blir rätt mätt på efterrätten så dem sparar jag tills imorgon.



Mums, tuggrulle med chokladfyllning. :)

BEDROOM STORIES

skrivet: 2010-10-22 ♥ 18:37:59
Jag är sjukt trött i hela kroppen. Ända sedan jag kom hem från jobbet har vi varit i full gång med städ här hemma. (Påminn mig att jag måste kolla upp städhjälp!). Men så fint det blir! Jag har lagt mina nya mattor på golven, bäddat rent sängen med nya lakan och ställt en bukett blommor på vardagsrumsbordet. Mest nöjd är jag med sängen. Vi har inget överkast ännu men en filt duger så länge! Jag plockade till och med fram alla mina kuddar som varit instoppade in en garderob i flera månader (en del i ett år) i väntan på ett överkast. Men nu så!





Nu är det dags för middag och ett glas cider. Så välförtjänt så ni vet inte! Och ignorera sladden på golvet på bilden överst. Det är min laddare som jag inte upptäckte förrän det var försent.


Mobilblogg - Sitter hos hudterapeuten och ...

skrivet: 2010-10-22 ♥ 13:56:12

foto0219 (MMS)

Mobilblogg - Sitter hos hudterapeuten och väntar på att äntligen få benen vaxade!


FÖRSTA SNÖN

skrivet: 2010-10-21 ♥ 16:57:52
Jag satt och tänkte på snön imorses. Jag tänkte att det vore mysigt om vi i Lidköping också kunde få se några flingor precis som Sveriges norra delar men infann mig snabbt med att det kunde ta några veckor till. Men så är vi påväg ut på lunch och får se att det sakta, sakta dalar snöflingorna från himlen. Så mysigt! Under promenaden till lunchstället blev det snöstorm och jag trivdes rejält där jag satt med min champinjonsoppa och tittade ut genom fönstret. All kärlek!

Nu har det mesta smält bort av solens strålar. Men det gör ingenting. Jag ville bara se flingorna. Snötäcket kan vänta till december.



Från och med nu är det plugg som gäller. Mitt seminarie börjar om en och en halv timma och jag ska översätta några dialoger innan så jag kan läsa med rätt betoning. Men först ska jag skala min satsuma. Jag intalar mig att det är lika gott som en Marabou Mjölkchoklad.


JULGLÄDJE

skrivet: 2010-10-21 ♥ 11:10:58
Här ska ni få se mina två första julkort för i år. Tyckte de blev rätt söta. Ganska enkla men ändå fina. Jag älskar mina nya stämplar och färget på kortet och kuvertet. Visst får man julkänslor? :) Önskar dock jag kunde pyssla oftare. Studierna tar upp ganska mycket av min lediga tid men det är bara att försöka prioritera lite bättre.




God natt!

skrivet: 2010-10-20 ♥ 20:01:02

foto0218 (MMS)

God natt!


2010.10.20

skrivet: 2010-10-20 ♥ 19:07:08
Jag har gäspat mig igenom denna onsdag. Att det har regnat och blåst storm har inte gjort saken bättre. Det var ett under att jag ens tog mig upp för trappan till gymmet. Men jag gjorde ett riktigt bra pass och åkte hem fort som attan, tog en dusch och satte mig med ryskan/nagellacken. (Nej, jag kan inte göra en sak i taget). Nu, cirka tre timmar senare går ögonen i kors och jag önskar att någon kunde bära in mig i sovrummet och släcka lampan.




PLANTERING

skrivet: 2010-10-20 ♥ 13:07:35
Jag har ju glömt visa er min söta plantering som jag gjorde i fredags. Gräset och murgrönan är kvar sedan i somras, jag bara bytte ut en lilablommande växt mot den vita ljungen och lade i två röda äpplen så att det skulle se extra höstigt ut. Pumpan ska jag göra mönster i lagom till Halloween. Om en dryg månad ska jag köpa en fin en och dekorera med vår ljusslinga (tradition). Fast den får nog stå på andra sidan dörren. Och just det, lyktorna ska ju ut nu! (N - you know what to do.)




EN KVÄLL MED PETER JÖBACK

skrivet: 2010-10-20 ♥ 09:29:29
Jag har sovit alldeles för få timmar. Men vad gör man inte för sin mami? Peter Jöback är min mammas största idol och hon bokade biljetter till hans konsert i Vara konserthus för nästan fem månader sedan. Och igår var det äntligen dags.

Spelningen var fin och lite mer intim än vad det varit i Scandinavium där vi tidigare sett honom. Det var bara han och tre musiker på scenen och vi satt på rad tre, precis framför honom, cirka 5-6 meter ifrån. Han sjön blandade låtar från hela sin karriär och även andra fina låtar som Everybody Hurts av REM och The drugs don't work av The Verve.

Jag är ju inget direkt fan av Peter Jöback. Jag skulle till exempel inte boka biljetter på eget bevåg även om jag tycker att han är en bra sångare. Men jag måste erkänna att han är något alldeles extra. Han har fått halva Sveriges utstrålning och blivit begåvad med en röst som kan flytta berg. Men nästa gång kan vi väl åka på Linnros? Snälla mami. :)







Skivsignering efteråt. Jag passade på att fotografera till mamma. Synd bara att min kamera är så fruktansvärt usel!

2010.10.19

skrivet: 2010-10-19 ♥ 18:07:23
Detta har varit en riktig tisdag. Alltså en sådan där dag då man blir allmänt trött och sur på det mesta. 07.00 spillde jag en plastmugg full med Proviva Blåbär i trappan på jobbet. 12.30 stressade jag i mig lunchen som dessutom inte blev det jag beställde. 16.00 upptäcker jag att jag har glömt min väska i cykelkorgen och att den har legat där i ca 90 minuter medan jag tränade. Jag rusar ut och den ligger kvar. Bästa idag.

Men som vanligt blir allt bättre när man kommer hem. Jag har suttit och pysslat en stund och fått klart två julkort, duschat och sminkat mig. Om 15 minuter ska jag sätta mig i bilen, åka och hämta mamma och sedan styra mot Vara Konserthus. Men först ska jag klä på mig och plocka fram lite smycken.



PS. Lovar att visa julkorten imorgon. Det blir inget bra när man fotograferar i skymningsljuset.

BY MAMI

skrivet: 2010-10-19 ♥ 12:56:27
Jag har fått så många fina saker av mamma på sistone. Allt hon tillverkar blir verkligen vackert och proffessionellt! Tänkte visa er en tovad brosch och ett gulligt armband som jag tycker om lite extra mycket. Den vita (off-white) broschen finns även i rött och svart och utan swarovskisten om man inte gillar när det glittrar. Jag bar den på min bruna stickade kofta häromsistens och det var mycket fint!






2010.10.18

skrivet: 2010-10-18 ♥ 18:26:31
Jag har haft en bra måndag. Jag samlade alla positiva tankar i huvudet under cykelturen till jobbet och drack varm choklad framför datorn med fina toner i öronen. 14.30 hoppade jag över träningen och cyklade hem i motvinden och satte mig med min inlämningsuppgift. Som paus lämnade vi in kläder till behövande och köpte frukt i mataffären.

Dagen har gått fort.
Men jag känner mig ändå produktiv. Nu sitter jag vid mitt skrivbord och inväntar bebisbilder på en blogg och funderar över hur jag ska lägga upp kvällen. Inlämningsuppgiften är uppladdad och magen mätt. Ska jag unna mig lite ledig tid eller ska jag gå på seminarie 6?


SNEAK PREVIEW

skrivet: 2010-10-17 ♥ 18:55:46
Jisses vad vi har grejat idag. Men än är vi inte klara. Tur att jag och N har världens bästa teamwork. Han skruvar och jag pekar. Och när han har gjort klart sitt så våttorkar och dekorerar jag. Tänkte i alla fall visa upp två bilder på lite av det vi har fixat med under dagen. När allt är klart kommer bättre bilder!



Jag har fått två spotlights i min garderob. Jag ser nämligen ingenting i den när det är mörkt ute och snart kommer det ju att vara mörkt jämt när jag är hemma. Hur bra som helst!



PS. Jag har sprungit fyra kilometer idag. Utan att stanna. Fatta att jag är stolt! För ett och ett halvt år sedan orkade jag bara springa två lyktstolpslängder. Och det betyder verkligen att vem som helst kan träna upp sig. Jag har aldrig någonsin idrottat eller ens försökt orka på gymnastiklektionerna. Bara dansat några terminer på dansskola. (Men det måste varit hundra år sedan.)

FLER TIMMAR TILL DYGNET SÖKES

skrivet: 2010-10-17 ♥ 09:19:48
Jag dricker etiopiskt morgonkaffe och sneglar på ryskaböckerna. Inredningsdjävulen sitter på andra axeln och är i full gång med att övertala mig att göra det där som måste göras lite senare. Jag vill slänga, kasta, rensa ut och plocka fram nytt idag. Min hall är så gott som klar och några justeringar här inne på kontoret ska trolla fram en mysig läshörna. Men var ska jag börja?


JE T'AIME MON AMOUR

skrivet: 2010-10-16 ♥ 17:40:22
Jag har köpt en så söt t-shirt idag. Med ett hjärta av massa fina texter på framsidan. Den ska jag ha på mig när jag är hemma och myser tillsammans med ett par leggings och stickade strumpor. Jag fick även med mig en militärgrön kofta hem (den är mörkare i verkligheten än på bilden nedan). Precis en sådan som jag letade efter! Så nu kan jag slänga lite gammalt igen.





Tischan är från Gina Tricot och koftan från Sisters.

REDAN VAKEN

skrivet: 2010-10-16 ♥ 07:27:18
Det är inte ofta man stiger upp halv sju en lördag. Men här sitter jag färdigsminkad och redo för en lång shoppingdag. Vi ska bara fixa lite smörgåsar innan vi åker och värma vatten så vi kan dricka varm choklad någonstans. Tycker det är lite mysigare än Statoilkaffe och en äcklig, inplastad fralla som man hittat på något hak längst vägen.

Ska passa på att läsa lite ryska i bilen. Jag har fastnat med grammatiken men förhoppningsvis löser det sig efter två timmar på motorvägen.


2010.10.15

skrivet: 2010-10-15 ♥ 19:48:38
Kommer ni ihåg hur hemsk min förra fredag var? Denna har varit betydligt bättre. Jag har shoppat blommor och fikat med mami, planterat om och dekorerat min utekruka, fått lite massage och ätit massa tacos. Jag är alldeles proppmätt just nu! Så nu myser jag ner mig med filten i soffan och sätter på Morden i Midsomer på SVT Play. Vi ska upp tidigt imorgon så det blir alldeles lagom denna fredagkväll.


MYSFIKA

skrivet: 2010-10-15 ♥ 13:49:22

Jag glömde ju visa bilder från min och mamis mysfika igår. Omaka koppar och fat, en söt liten räksmörgås och små daimkakor är oförskämt fint en torsdagseftermiddag. Efteråt strögade vi omkring i höstsolen, kikade på lite julpynt som helt plötsligt ploppat upp i inredningsbutikerna och skiljdes åt i en kram. Kan det bli bättre? :)

 







Det ska bil massa mer mysfikor här! MASSOR!!!!


NÄSTA STJÄRNA?

skrivet: 2010-10-15 ♥ 11:16:41
Jag råkade hamna på ett You Tube-klipp igår med en kille som sjöng Rihannas Only Girl. Och tro det eller ej men killen var sjukt bra! Conor Maynard heter han och han har även spelat in fler covers på massa andra låtar. Jag har lagt in klippet med Only Girl (som han gör tillsammans med en kille som kallar sig för Anth) och ett klipp där han framför ett Bruno Mars-medley. Riktigt bra tycker jag. Han låter lite som en ung Mihai Traistariu fast inte riktigt så proffessionell - än i alla fall.




SMÅTT ÄR GOTT

skrivet: 2010-10-14 ♥ 17:12:58
Jag köpte med mig god fudge från Limtorgets Café förut. Det är så himla gott! Dessutom är det väldigt fint att ha fudgen i en liten söt skål som står framme. Jag hittade även Godisstenar; typ hasselnötschokladgodisar som ser ut som små stenar. Dessa ska också få göra sig fina i en av mina söta skålar. Fast inte förrän på lördag. Så nu blir det till att hålla fingrarna i styr.




2010.10.14

skrivet: 2010-10-14 ♥ 14:22:24

Nu ska jag äntligen lämna en lång arbetsdag bakom mig. På hemvägen ska jag möta upp mami och ta en mysfika på vårt älsklingsställe. Ska även passa på att köpa med mig lite chokladfudge hem som jag och N kan mumsa på i helgen. Egentligen behöver jag åka och hem och studera men jag har varken ork eller lust.


2010.10.13

skrivet: 2010-10-13 ♥ 20:04:17
Jag överöser mig själv med sysslor för att slippa tänka. Idag har jag promenerat, målat naglarna, skrivit hundra verb, druckit te, bläddrat i böcker och svettats på gymmet. Imorgon har jag mitt femte seminarie och jag önskar att jag förstod vad vi ska gå igenom men jag fattar один - alltså noll.

När man överrumplas med massa jobbiga känslor önskar man att tiden kunde stanna. För hur ska man orka lära sig något, prestera på jobbet, vara flickvän och hålla sig borta från godishyllan i mataffären på en och samma gång - när man inte mår bra?





Dagens bästa: Mina fina böcker som kom på posten, nytt nagellack, en fin vän som sträcker ut sin hand, mysig promenad och nytt pysselmaterial. God natt.

I ♥ BOOKS

skrivet: 2010-10-13 ♥ 18:27:44
Kan man bli kär i en bok? Om inte så vet jag inte hur jag ska förklara vår relation men när jag började bläddra i min nya bildordbok med ryska ord blev jag alldeles till mig. Varenda substantiv måste ju stå i den! Så roligt!

Den består alltså av massa olika bilder och varenda liten sak på bilden står utskriven på ryska. Är det till exempel en blomma så står det stjälk, kronblad, pistill, ståndare - ja, ni fattar. Och kan ni tänka er - det finns till och med sidor med sminkord, ord för smycken, alla möjliga ord för kjolar och andra klädesplagg, planeternas namn och alla djur. Detta är utan tvekan det bästa som hänt på länge.

Tack, boken, för att du gör mig glad när allt annat känns skit.












2010.10.12

skrivet: 2010-10-12 ♥ 16:53:57
Det var nog bara jag som var dum nog att gå strandpromenaden idag. Håret yrde omkring i ett enda trassel och vinden isade i ansiktet. Men jag behövde vara för mig själv en stund. Ibland tar livet tråkiga vändningar och det är svårt att acceptera att man måste gilla läget. Men jag gör mitt bästa för att orka med vardagssysslor, hänga med i studietempot och samtidigt avverka åtta obligatoriska arbetstimmar om dagen. Tur att man har en alldeles underbar liten colliehund som kan förgylla eftermiddagspromenaderna.










BLACKBERRY

skrivet: 2010-10-11 ♥ 10:35:10
Denna veckan bär jag ett klassiskt vinrött nagellack från OPI vid namn Bogotá Blackberry. Detta lack var faktiskt det första jag någonsin testade från OPI. Jag och mami besökte Parfymeri Lidköpings Tekniska Affär en eftermiddag för kanske sju år sedan och mami blev alldeles till sig över färgen och köpte nagellacket som kom att ge upphov till min framtida besatthet. Tack, mamma. ;)

Skämt åsido, jag tror inte att jag har hittat något snyggare nagellack sedan dess. Rosa och glitter i all ära men ingenting är så sofistikerat och läckert som vinrött. Bogotá Blackberry är nagellackens Louboutin!


TV-KVÄLL

skrivet: 2010-10-10 ♥ 20:43:09
Äntligen har Gossip Girl börjat igen. Jag älskar att fly in i deras värld av lyx, vackra kläder och saftiga intriger. Att jag själv låg i soffan och drack oboy i rutiga pyjamasbyxor med en minst sagt slarvig knut uppe på huvudet á la Lilla My spelar väl ingen roll? Det är ju ändå bara jag hemma. ;)



Förresten måste jag tillbaks till Paris snart! Jag blev så himla sugen nu när jag såg Blair och Serena springa omkring på de mysiga gatorna med varsin söt huvudbonad. Det blev så mycket spring till olika sevärdheter sist att vi glömde att njuta av den vackra staden (och regnet gjorde ju sitt också såklart) och dess mysiga caféer. Nästa gång packar jag finkläder och läppstift så vi kan umgås på riktigt.

JULPYSSEL

skrivet: 2010-10-10 ♥ 18:10:28
Nu har jag börjat. Julpysslet är framme. Hela köksbordet och bänken bredvid är fulla med grejer. Problemet är att jag tänkte göra mörkröda kort men så visade det sig att jag inte hade några röda ark i samma nyans så nu måste jag lägga alla fyra kort som jag jobbat med åt sidan och börja om på några andra i väntan på material. Så himla typiskt. Jag har säkert ALLA röda nyanser som finns utom just denna. Skit!




2010.10.10

skrivet: 2010-10-10 ♥ 10:38:22
Jag vaknade utvilad idag. Det var nog flera veckor sedan sist. Tråkigt nog är luften full av dimma så jag skjuter på powerwalken och stannar inne tills vidare. En hemuppgift ska bockas av, stykhögen ska avverkas och om jag har tur kan jag sätta igång med lite julpyssel i eftermiddag.

Tur att jag kom hem relativt tidigt igår. Vi var hos vänner och spelade Buzz och drack lite vin. När jag började somna till i soffan var det dock dags att gå hem igen. Höstnatten är mysig med dimma och dunkla gatlyktor. Vi tittade på stjärnorna från cykelvägen och jag fick med mig lite extra energi hem. Så innan jag somnade på min kudde plockade jag iordning på kläder och smycken som låg huller om buller. Hur ofta händer det halv ett?




LITE NYTT

skrivet: 2010-10-09 ♥ 16:48:01
Gissa vem som har världens fullaste mage just nu? Jag har precis kommit hem från mami där vi åt en jättegod middag med kotletter, potatis, god sås, champinjoner och massa sallad och därefter chokladpudding och kaffe till efterrätt. Det var hur gott som helst och jag åt som en häst!

Innan lunchen blev det shopping på stan. Jag köpte en ny ögonkräm och mascara från Lancôme, en italiensk tvål som doftar jättegott och nytt morgonkaffe och fina servetter. Shoppingbegäret är härmed stillat och ikväll ska jag ha roligt utan plånboken. ;)






2010.10.09

skrivet: 2010-10-09 ♥ 09:15:29
Jag vaknade tidigt idag. Så jag fixade iordning mig lite snabbt och satte mig med vad jag trodde var veckans hemuppgift. Men när jag skulle spara ner den på datorn upptäckte jag att det stod en femma högst upp på papperet. Bra jobbat, Sara - du har gjort nästa veckas hemuppgift. Så himla klantigt. Så nu får jag börja om med fyran istället. Tur för mig att den verkade relativt lätt!

Nu ska jag bege mig in till stan. Idag måste jag köpa ny ögonkräm och ny mascara för min var alldeles för torr för mitt eget bästa. Klockan 14.00 är det middag hos mami och senare ikväll blir det vin hos några vänner. Men vi hörs nog en gång till innan dess!


SEN MIDDAG

skrivet: 2010-10-08 ♥ 21:08:48
Jag och N har precis ätit middag. Jag lagade en hemmagjord pizza med tacoköttfärs, färska champinjoner, lök och tomater. Det blev jättegott! Jag kryddade lite med basilika och grillkrydda också och hade finkrossade tomater med basilikasmak i botten. Och eftersom det var en överraskning tände jag dessutom ALLA ljus i hela lägenheten och städade iordning och dukade fint på bordet. Tyckte att min boyfriend skulle få lite uppskattning efter allt han fixade med igår! Nu blir det filmmys i soffan.





Biten till vänster är min eftersom jag inte gillar ost. Så den "riktiga" pizzan är den till höger.

YOU TRY TO TAKE THE BEST OF ME GO AWAY

skrivet: 2010-10-08 ♥ 17:41:25
De flesta fredagarna brukar ju vara underbara men den här suger bannemej! Eller den sög till ungefär för en timma sedan och nu känns det lite bättre. Jag har varit så arg och sur och på så dåligt humör ända sedan förmiddagen. Jag var till och med sur när jag shoppade ett par jeansleggings på MQ! Och en tur till den största mataffären var väl kanske inte heller någon bra idé. Hur kan det finnas så många människor på en och samma ställe som ALLTID går ivägen?! Och för att inte tala om bilkön dit och hem för nej, jag är ingen trevlig bilist att ha bakom sig.

Vad skönt det var att få skriva av sig!

Nu är jag i alla fall äntligen hemma. Jag har tagit en dusch och bryggt lite kaffe och lyssnat på min party-spellista i någon timma och det har faktiskt fått mig på någorlunda bra humör igen. Och tur är väl det. Jag ska nämligen fixa ihop en överraskningsmiddag till N (och mig) när han kommer hem från jobbet halv nio. Men först ska jag börja på veckans hemuppgift till ryskan.




NÖJD

skrivet: 2010-10-07 ♥ 20:30:39
Idag är jag glad. Jag kom nämligen hem till en nystädad lägenhet, har fått tvätten vikt och sängen nybäddad. Dessutom körde jag ett riktigt hårt pass på gymmet och fick ett "perfekt!" på ryskaseminariet. Så nu kan jag nog somna gott, vilket jag kommer att göra inom den närmaste halvtimman. Imorgon är det fredag och då vill jag vara pigg och glad när jag vaknar!

God natt. ♥

Partiellement nuageux

skrivet: 2010-10-07 ♥ 18:15:44
Här kommer lite fler hästbilder fast med mer färgstyrka och kontrast.










2010.10.06

skrivet: 2010-10-06 ♥ 19:24:07
Det har blåst kalla vindar i mitt ansikte idag. Jag har gått i skogen igen och blivit trött i benen igen. Och nu är jag fyrkantig i ögonen igen. Men det gör ingenting för det har gått upp ett ljus lagom till morgondagens seminarie. Det bästa med att vara student måste vara det mysiga hemmastuderandet. Jag har druckit varm choklad ikväll medan jag avverkat sida för sida. Det är ett under att informationen stannat i huvudet trots det ständigt enformiga ljudet av en Formel 1-bil i ett tv-spel.



Nu ska jag avsluta kvällen med lite ryggmassage. Träningsväskan kan jag ju packa imorgon bitti.

FAVORITSYSSELSÄTTNING

skrivet: 2010-10-06 ♥ 14:08:08

Småshopping är mysigt. En liten påse här och en liten påse där. Ni vet.






ÄNTLIGEN!

skrivet: 2010-10-06 ♥ 10:41:24
Jippi! Äntligen har jag beställt Norstedts Ryska Ordbok som jag suktat efter i fyra år. Just nu använder jag mig av Oxfords engelska ordbok men den är inte alls så välfylld som Norstedts. Jag hittade dessutom en söt bildordbok som jag tror kan komma till användning. Det är ingenting som behövs till kursen men kan nog vara ett väldigt bra sätt att lära sig substantiv på. Den kan jag till och med se mig själv bläddra i för skojs skull en mörk kväll med en kopp te bredvid. Hoppas de kommer i brevlådan snart!

                                    

2010.10.05

skrivet: 2010-10-05 ♥ 19:33:30
Jag kastar boll med min hund. Från köksbordet. Mina ögon är fyrkantiga av alla kyrylliska bokstäver och benen sega efter en joggingtur på nästan fem kilometer. Jag har inte tid för så mycket annat just nu. All mina lediga timmar går åt till att läsa ryska och om sanningen ska fram borde jag läsa ännu mer. Om jag var en superhjälte skulle min superkraft vara att stanna tiden. Eller kanske att kunna trycka in två extra timmar på varje dygn?

Imorgon ska jag beställa en tröja, sitta i massagestolen på lunchen och gå ett till varv i spåret. Jag har blivit en sådan där rastlös människa som inte kan sitta still om jag inte är dödstrött i kroppen. Tror det är ett steg i fel riktning men jag är hellre en sprattelgubbe än en soffpotatis.


Chevaux dans le soleil d'automne

skrivet: 2010-10-05 ♥ 07:27:41










JAG VILL SOVA!

skrivet: 2010-10-04 ♥ 19:30:11
Först sitter man på jobbet och suckar och sedan hittar man sig vid köksbordet istället, med näsan i ryskaböckerna ...och suckar lite till. Men så fixar någon upp en tavellist i sovrummet som kunde dekoreras och så helt plötsligt är detta världens bästa dag. Jag blev superdupernöjd med resultatet (även om jag bara plockade ihop lite av det som fanns hemma). Egentligen ska jag ha en jättefin tavla här som jag beställt av mästerfotografen Linda men nu överväger jag att tänka om. Tror det blir finast så här. Tavlan passar i alla rum så den blir inget problem att hitta någon plats till. Jag får testa när jag får hem den helt enkelt.

Men hursomhelst, nu är vårt sovrum så mysigt. Vi gjorde klart väggen för tre timmar sedan och jag har velat gå och lägga mig sedan dess! Men nu är det ju i och för sig inte långt kvar. Och intalar jag mig att jag ska läsa en stund kan jag ju krypa ner under täcket redan nu...





PS. Det ser mycket finare ut i verkligheten! Väggen är inte alls så kall och mörk i tonen. Ska försöka ta en bild någon gång när jag har mer ljus från fönstren (och sängen är bäddad).

KANELBULLAR

skrivet: 2010-10-04 ♥ 11:40:54

Idag firar vi kanelbullen och jag som är ett fikafreak har såklart mumsat i mig en riktig bamsing till bulle. De flesta jag talat med tycker att köp-dagar är löjligt och bara till för att tjäna pengar - och visst är det så - men jag försöker att se det positiva i detta; man får (i just detta fallet) en ursäkt att äta något gott, man kan festa till det lite på jobbet, man kan bjuda en vän på en extra mysig fika osv. Det ska naturligtvis inte vara någon kak-dag varje vecka men någon gång ibland är mysigt! Next up är väl Fettisdagen? Åh, jisses vad sugen jag blev på semlor nu!




SNEAK PEEK

skrivet: 2010-10-03 ♥ 19:42:30
Jag gjorde ett spontant gästspel hos mami. Jag trivs där och fick med mig lite energi hem. Så nu redigerar jag bilder i mörkret. Vi hälsade på några hästar i förmiddags och de ställde upp som modeller. Jag tycker inte om att fotografera människor men djur är det finaste som finns.

En liten sneak peek på lite kommande bilder följer här nedan (dock med annan redigering):


EN MIL

skrivet: 2010-10-03 ♥ 14:36:59
Jag gjorde det! Jag har gått/joggat en hel mil i skogen. Det tog ca 80 minuter vilket jag tycker är helt okej. Det var så skönt att få komma ut i naturen och röra på sig och en sådan där motionsrunda är perfekt som avbrott i studierna. Jag har ungefär en halv inlämningsuppgift kvar att göra klar nu i eftermiddag men det ska säkert gå bra. Fast först ska jag dammsuga lite och ta en dusch.







(Fotograf: N)

AN AFFAIR IN RED SQUARE

skrivet: 2010-10-02 ♥ 18:26:57
Jag blev tokig på mina naglar i torsdags och var bara tvungen att ta bort allt nagellack direkt när jag kom hem från Landvetter mitt i natten. Sedan polerade jag upp nagelytan innan jag somnade och målade på nytt lack igårkväll. Jag tål inte när det börjar flaga. Så nu pekar jag med röda An affair in Red Square.


2010.10.02

skrivet: 2010-10-02 ♥ 16:39:45
Jag var så pigg imorses; joggade hela rundan utan att stanna, fixade iordning mig, fikade på stan och träffade massa bekanta men så kom jag hem och ramlade i i en hög i soffan. En och en halv timma senare vaknar jag av att någon tycker att jag borde piggna till. Och visst stämde det men jag skulle nog kunnat sova en timma till. Så nu har hela dagen gått och jag har inte fått något gjort... men det gör ingenting. Jag skulle ju återhämta mig denna helgen.





Jag blev bjuden till en mysig filmkväll senare idag men eftersom jag och N inte haft någon riktig kväll tillsammans på nästan två veckor (jag somnade ungefär tio minuter in i gårkvällens film) så kände jag att jag ville vara hemma. Så efter middagen blir det lite chips och mys i soffan till Morden i Midsomer. Men först lite hemmapyssel.

LISBETH DAHL

skrivet: 2010-10-02 ♥ 07:56:00
Jag är helt kär i Lisbeth Dahls vackra sortiment. Allt från paraplyer och ljuslyktor till smycken och ramar. Så jag antar att ni kan gissa att hundralapparna bara flög iväg när jag hade tre timmars väntetid på flygplatsen i Köpenhamn och hittade en hel butik med bara Lisbeth Dahl?! Hade lätt kunnat köpt mer men att bära med sig prydnadssaker in i ett flygplan, ut ur ett flygplan och sedan hem är inte det mest smidiga. Mest glad är jag nog för den vackra smyckesställningen som jag hittade. Har pyntat den med massa örhängen idag och det blev jättefint!








2010.10.01

skrivet: 2010-10-01 ♥ 19:43:47
Äntligen första oktober. Nu kan man stänga in sig, tända ljus och vara ifred. Jag är relativt sliten efter en jobbig arbetsvecka och ska börja den nya månaden med att ta igen mig så mycket som möjligt. Ikväll startar jag med tacos, choklad och en mysig film och imorgon blir det en lååång sovmorgon, höstpromenad och kanske lite shopping. Men mest av allt ska jag vara med mig själv och försöka hitta tillbaks till lugnet. Stressiga flygplatser, tunga resväskor och tjatande kollegor (no offense, det ingår ju liksom!) är inte alltid det bästa för själen.


KRISTIANSAND, NORGE

skrivet: 2010-10-01 ♥ 19:24:12
Hej och hå. Nu är jag äntligen hemma. Vi landade igår kväll vid tiotiden men jag var inte hemma förrän vid 23.30 och inte i säng förrän 00.30. Hursomhelst var resan väldigt rolig. Speciellt onsdagen då vi var på restaurang med världens bäste Ender. Efter vi hade ätit förflyttade vi oss till en sportbar och såg på Champions League-fotbollen och åt snacks. Kristiansand är verkligen en vacker stad. Jag fick inte så många bra bilder men har googlat fram två stycken som visar vinter och sommar väldigt bra.





Mina egna:







PS. Filmade aldrig hotellrummet. Det var varken bu eller bä.






ForHair.se

Bling Skal