PEOPLE ALWAYS LEAVE

skrivet: 2009-09-30 ♥ 20:13:35

Jag hade förträngt denna dagen ett tag men nu kom den ifatt mig. Det är tråkigt när en medarbetare som verkligen inte vill måste sluta. Jag kommer att sakna Lena jättemycket. Hon och jag har haft många mysiga fikastunder tillsammans. Tänk att man kan hitta människor som man har typ nästan allt gemensamt med. Det är nog inte så vanligt. Jag har haft turen att stöta på två sådana människor och Lena var en av dem. Men nu kommer vår kontakt att mynna ut i mail och kanske någon lunch på sin höjd då och då. Tråkigt helt enkelt. Förhoppningsvis kan vi hålla kontakten. Det skulle jag vilja.

Efter jobbet blev det en mysfika med Linda, den andra människan jag har tusen saker gemensamt med. Trevligt, som alltid! Hoppas jag inte blir förkyld nu bara! ;) Fikan följdes av en kall cykeltur hemåt utan strumpor. Så dumt planerat av mig. Men det gjorde inte så mycket, jag tinade upp fossingarna med ett varmt bad när jag kom hem. Höstmys.


Lenas söta avtackningstårta


HERMÉS winter at last

skrivet: 2009-09-29 ♥ 20:18:51

Hermés vinterkampanj. Så vackra bilder. Min favvis är den första med valpen. Och ja, jag skulle döda för den pälskragen!








090929

skrivet: 2009-09-29 ♥ 18:56:37

Snart är september slut. Har precis suttit och tittat på stämplar till julkort. Känns som att det är dags. Julen närmar sig fortare än man tror. Bara 11 veckor kvar ju. Min dag har varit lugn. Mer än hälften av kontoret var på tjänsteresa. Då kan man jobba ifred. Me like. Övningskörningen gick bra den också. Trodde det skulle vara hemskare att parkera men jag var inte alls så dålig. Efter jobbet blev det en promenad och ett Zumba-pass. Gud så jobbigt det är! Jag blir svettigare av 20 minuter Zumba än jag blir av 60 minuters gymping.

Jag har som sagt (skrivet) suttit och grejat med julkort en liten stund nu. Jag pysslar alltid egna julkort men i år känner jag ingen inspiration till att hitta på ett bra motiv. En vän tipsade mig om en bra hemsida och de hade en hel del faktiskt. Ska beställa lite därifrån och sätta mig och brainstorma nästa helg. Det kan vara skönt att ha klart alla julkort i tid i år. Stress är ju ingenting som ligger mig varmt om hjärtat.

   

 

 

Vad tycker ni Jag tycker att de är väldigt fina. De kommer att embossas på papperet så de blir blanka och fina.


THE BUCKET LIST

skrivet: 2009-09-28 ♥ 20:33:34

Jag har precis sett en alldeles underbar film! The Bucket List med Morgan Freeman och Jack Nicholson. De spelar två gamla gubbar som möts i en sjukhussal där de båda ligger sjuka i cancer. De bestämmer sig så småningom att skriva en bucket list (livslista) som de ska avverka innan de dör. Så himla söt film med mycket bra skådespeleri! Absolut sevärd om ni frågar mig.






ANNORLUNDA MÅNDAG

skrivet: 2009-09-28 ♥ 18:08:53

Världens bästa måndag idag. Jag har haft en jättemysig dag bortsett från körlektionen som var allt annat än mysig. Efter jobbet mötte jag upp mami och cyklade hem till mig och gick en höstpromenad med Colin. Sedan packade jag ner tandborste, ögonfransböjare och lite annat smått och gott för en övernattning hos henne. Så nu sitter jag här i mammas soffa. Vi har precis ätit kvällsmat och ska sätta på en film. Sedan följer såklart Idol och Svenska Hollywoodfruar. Låter som en bra kväll va!


LIGHT CLOUDS

skrivet: 2009-09-27 ♥ 20:16:51

Förresten, innan vi somnar, något trevligt att drömma om kanske:


En ljuvligt söt parfym från Moschino. Mjukt romantiskt, feminint hjärta med russin, cederträ och mysk i botten. Visst blir man glad av designen! Moln. Så drömskt.


090927

skrivet: 2009-09-27 ♥ 20:11:13

Jag har haft en alldeles underbar dag idag. Ni vet, en sådan där dag som känns hur lång som helst och man har inga förpliktelser alls så jag har bara myst omkring i mina tofflor och gjort exakt det jag känt för mest. Det resulterade i några timmar framför datorn, en god maträtt, en promenad med systemkameran och mys i soffan framför mina favoritserier. Kan ju inte bli ett bättre slut på veckan. Jag kunde i och för sig haft lite sällskap men det är skönt att vara ensam ibland också. Jag tycker faktiskt det.


Min goda mat
Marinerade kycklingfilébitar med stekta morötter och stekt rödlök. Serveras med ris. Riktigt mumsigt blev det!

Här tar den underbara dagen slut. Jag måste förbereda inför morgondagen och sedan krypa ner i min sköna säng och få lite skönhetssömn. Det finns faktiskt en vetenskaplig anledning till att det kallas just skönhetssömn, visste ni det? Fast det kan vi ta en annan gång... Nu ska jag plocka fram lite olika kläder, ta fram en matlåda och en smörgås som jag kan äta till frukost, packa väskan och plocka fram spikmattan så jag får lite lugn och ro innan jag somnar. Tänk att det ska vara så mycket att tänka på hela tiden. Det ska bli skönt att bli pensionär. Om man får bra pension vill säga. Annars kommer allt i stort sett bara bli värre och värre från och med nu. Så pessimistiskt det blev! Imorgon är det måndag, wohoo!

Håret blev superbra förresten! Jag kan också.


BRIAN ATWOOD

skrivet: 2009-09-27 ♥ 15:32:23

Har Brian Atwood designat höstens snyggaste sko?


Den måste vara på topp tio i alla fall!
Eller vad tycker ni?


PARISIENNE

skrivet: 2009-09-27 ♥ 14:42:39



Parisienne heter YSLs nya doft. Kate Moss modellar.
Doften är blommig och fräsch.


ROSE & CO

skrivet: 2009-09-27 ♥ 11:53:02

Rose & Co kommer med fyra nya produkter i höst, tre läppbalsam som återfuktar och doftar ljuvligt samt en petal salve som ger torra, fnasiga läppar näring och fukt. Produkterna finns bland annat på Eleven.se. De små burkarna är ju så söta att man bara måste köpa minst en! Jag tror doften får avgöra för min del för att välja vilken som är finast går bara inte!

Petal Salve

Strawberry Crush

Cherry Kiss


EMMA WATSON FOR BURBERRY

skrivet: 2009-09-27 ♥ 11:39:38













Har suttit och tittat i Septembernumret av Harper's Bazaar och blev riktigt modeinspirerad. I tidningen såg jag två annonser från Burberry med Emma Watson och tänkte först att det var konstigt att de använde en så ung tjej eftersom Burberry är ett äldre märke men nu när jag tittat på alla bilderna på internet så tycker jag att de är riktigt snygga och passar Burberry perfekt! Kul att de föryngrar sig lite! Visst är bilderna fina?


LYXMORGON

skrivet: 2009-09-27 ♥ 10:28:29

Jag har haft en riktigt mysig lyxmorgon med mig själv idag! Först tog jag bästa joggingrundan någonsin, det var inte en människa ute, så himla skönt. Löven yrde i luften och jag njöt av ensamheten. Jag avslutade med stretching utanför ytterdörren innan jag gick in. Efter det tog jag en lång dusch med duschgele med doft av min favoritparfym Chloé och ansiktspeeling som avslut. Fossingarna filades lite grann också och sedan smörjde jag in dem extra mycket för jag såg att de var lite torra igår. Sedan åt jag och Colin frukost i soffan och myste en liten stund innan jag bestämde mig för att ge mig på något så komplicerat som att tona mitt hår på alldeles egen hand. Mami brukar alltid tona mitt hår men det var visst lite ont om tid i veckan så då tänkte jag att det vore skönt att få det gjort idag. Det var inte helt lätt men nu sitter jag här och toningen är ursköljd precis. Förhoppningsvis blev det bra. Lite senare kommer jag att lägga ut lite skönhetsinlägg men först ska jag torka håret och fixa till mig lite.

Vad har ni gjort denna morgon?


MYSKVÄLL MED ZLATAN

skrivet: 2009-09-26 ♥ 21:37:12



Nu har jag suttit i soffan sedan kl. 18.00. Jag har bara rest på mig för att hämta kvällsmat och borsta tänderna. Min dator och mitt godis har varit mina bästa vänner och de spanska fotbollsmatcherna har avlöst varandra. Just the way I like it.

Imorgon komme jag att lägga upp massa roliga inlägg om parfymer och lite sminktips! Jag hann inte blogga om allt nytt idag så jag fortsätter imorgon istället. Nu ska jag fortsätta se på fotbollen under täcket efter en lång arbetsvecka. Om jag vaknar tidigt imorgon står jogging på agendan. God natt.

Är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om?
Tipsa mig i kommentarsfältet!


ERIKA F

skrivet: 2009-09-26 ♥ 19:26:12

Dagens smink
Idag kände jag för den underbara gråglittriga ögonskuggan Erika F från Lancôme. Det var den allra första Lancômeskuggan jag köpte någonsin då den ingick i en höstkollektion för cirka 5-6 år sedan och den har hängt med sedan dess! Den är supersnygg till lila och även till ett par riktigt röda läppar. Dessutom är den tillräckligt pigmentrik för att inte behöva blandas med andra skuggor om man inte vill. Erika F är snyggast ensam helt enkelt!

Före

Efter








Transparent löspuder från Dior
Concealer från MaxFactor
Rouge Pink Star från Elizabeth Arden
Ögonbrynsgel 781 från Dior
Ögonskugga: bas - pale pebble från MaxFactor, grå - Erika F från Lancôme
Mascara Hypnôse och Fatale från Lancôme
Läppglans 581 från Dior


BOW

skrivet: 2009-09-26 ♥ 17:44:10

Tänkte visa den söta rosetten jag gjorde i håret precis på bara två sekunder typ. Den är inte tuperad som Lady Gagas rosett, endast uppsatt med två tofsar. Lite slarvigt sådär. Det var inte meningen att det skulle bli en rosett från början. I ansiktet har jag en mjukgörande och återfuktande ansiktsmask från Åhléns med jordgubbar och vanilj i. Den är jätteskön för min hud, lite svalkande till och med. Det känns som att lägga yoghurt i ansiktet ungefär!

Visst blev den söt!

Ikväll kommer sminkbilderna! Först ska jag ta det lite lugnt och se på tv en stund.


090926

skrivet: 2009-09-26 ♥ 16:50:09

Äntligen får man sätta sig ned. Skönt. Nu ska jag sitta och jobba en liten stund innan tv:n börjar. Mina älsklingar Real Madrid spelar match kl. 17.55. Då ska jag gosa ner mig i soffan med massa god choklad och godis som jag köpte idag. En vän uppmanade mig att unna mig lite lyx i helgen och det ska jag absolut göra idag. Hösten blåser omkring i träden fönstren och mina mystofflor är på. Ljusen ska tändas och sedan är det bara filten som fattas! Om jag hinner ska jag nog tvätta av mig sminket och lägga en ansiktsmask innan 17.55 också. Medan jag sitter där i soffan ska jag skriva en priolista till mig själv. Jag har så sjukt mycket saker som jag behöver ta itu med omgående och bara fler blir det! För att inte bli onödigt stressad ska jag lista upp allt så jag kan bocka av det allt eftersom. Listor är så bra ibland! Testade en ny parfym idag, förresten! Från YSL. Den var supergod med passade inte på mig. Tipsar om den lite senare eller imorgon!


Juveler från Åsitas och Thomas Sabo

Min lördagslyx: Rättvisemärkt godis från Världsbutiken i Orionhuset. Yoghurtcashewnötter, chokladparanötter, vir krokantchoklad och mjölkchoklad.

Mavala har också en Rosa bandet-kampanj med rosa nagellack. Tråkigt nog är det bara två nya färger. Rose finns i ordinarie sortiment men Pink Diamond är ny - rosa glitterlack. Ett typiskt must-have i nagellackslådan!


VENDETTA

skrivet: 2009-09-26 ♥ 14:47:27

I helgen är det mörklila naglar från Chanel som gäller. Fint, tycker jag. Lite dålig bild kanske.



Såhär ser nagellacket ut

I eftermiddag kommer jag att lägga upp lite sminkbilder och dagens shopping. Men först ska jag laga en mumsig måltid med min pojkvän. Glöm inte att kika in sedan!



MORGON HOS SMULAN

skrivet: 2009-09-26 ♥ 08:22:09

Vi är uppe tidigt idag. Colin vill leka med sin sjöhäst och jag fixar iordning mig för fullt. Tänkte lägga upp lite sminkbilder i eftermiddag. Kände för det idag. Mina utslag ser mycket bättre ut nu. Medicinen gör väl sitt förhoppningsvis. Har fortfarande inte bestämt om jag ska ha röda eller bleka läppar. Ni får se sedan helt enkelt! Om 90 minuter ska jag cykla fram till stan och sälja smink och parfym till alla shoppingglada människor i några timmar. Det ska bli kul. Kanske har det kommit något roligt jag kan ta med mig hem också!


Colin med sin älskade sjöhäst

En jättesuddig bild på min frukost. Men jag tror att ni ser vad det är. Brödet heter Hjärtegott.


PRESENT

skrivet: 2009-09-25 ♥ 16:22:35

Äntligen hemma. Jobb, övningskörning och en snabbis i mataffären. Sedan blev det en dusch för att få bort gjuteristanken och efter det åkte myskläderna på. Vi ska ha en hemmakväll och det tycker jag om. Tacos och film står på menyn. Precis vad jag behöver. En stor chokladkaka hade inte suttit fel heller men jag försöker dra ner på sådana saker så inget typ av godis fick följa med hem från affären. Lite tråkigt. Men vi har popcorn om jag skulle bli desperat! Nu ska vi göra något så roligt som att betala räkningar! Wohoo.


Jag fick en present på jobbet idag - hörselskydd till min hjälm.

Uppdatering: Jag hade visst skrivit hörlurar när det är hörselskydd så nu har jag ändrat det så får vi hoppas att alla är glada och nöjda!


090924

skrivet: 2009-09-24 ♥ 19:53:43

Jag orkar inte skriva så mycket ikväll, har inte mått så bra. Stressigt, är det. Hela tiden. Helgen räddar mig. Jag gick en långpromenad i spåret idag. Skogen ger mig kraft men för lite mat resulterade i att sista biten gick väldigt långsamt och jag kände mig näst intill desperat. Nu har jag suttit i soffan och sett på Svenska Hollywoodfruar på datorn. Det programmet är ju sagolikt underhållande! Love it! Nu ska jag fixa naglarna innan jag går och lägger mig. Jag håller tummarna för en mardrömsfri natt.




Colin i skogen


VARDAGSHJÄLTE

skrivet: 2009-09-24 ♥ 16:47:33

That's me.

En sådan här liten krabat räddade jag idag. Stolt.


TRÄNINGSTIPS

skrivet: 2009-09-23 ♥ 21:07:37

Nedan följer några träningstips för er som inte vill gå till gymmet. Man behöver faktiskt inte köpa ett dyrt gymkort och gå dit varje dag och svettas bland massa andra människor och vara rädd för att göra fel eller att inte vara lika vältränad som alla andra!


Köp en Orbitrek Elite eller någon annan form av crosstrainer. De finns bland de flesta postorderföretag som säljer träningsmaskiner och kan oftast tas på avbetalning om man tycker att summan är för stor. Orbitrek Elite kostar ca 2000 kronor om man beställer den via Tvins (tv-shop). Bra träning och man kan passa på att se på dina favorittv-program samtidigt som man tränar, lyssna på ljudbok eller bra musik.

Köp Zumba-dvd:n och lär dig dansa! Man blir smidig, tränar upp koordination, kondition och alla kroppens muskler samtidigt som man har roligt!

Jag vet, den ser löjlig ut, men Susanne Lanefelts gympingdvd är faktiskt riktigt bra! Det finns fyra olika träningspass, ett allround, ett för mage, ett för lår och ett för stuss. Alla träningspass börjar med uppvärmning och avslutas med stretching. Sammanlagt tar de 60 minuter att gå igenom. Träna alla pass eller bara ett! Jag brukar kombinera en lång promenad med mage och allround.

Köp ett par fina och bra joggingskor och ge dig ut på en joggingrunda. Orkar du inte jogga kan du ta en snabb promenad istället! Det bästa med promenader är att man får frisk luft och att man själv bestämmer hur långa de ska vara och i vilket tempo man ska gå. Går du ensam: ta med MP3:n! Sätt ihop ett träningspass med hjälp av musik och rör dig i takt till den för att träna intervallträning.

Tillhör du de som nästan aldrig ens går utanför dörren? Köp dig en valp (om du nu tycker om djur)! Jag lovar att det kommer att bli mycket roligare att ta promenader. Du behöver aldrig gå ensam och du behöver aldrig fundera på om du ska gå ut eller inte när du kommer hem från jobbet - du bara måste!


ENLIGT ÖNSKEMÅL

skrivet: 2009-09-23 ♥ 20:40:14

Tur att man är tjej så man kan göra minst fem saker samtidigt. Så har det varit på mitt jobb nu i några veckor och det ser inte ut att bli bättre så det är bara att börja vänja sig. När jag kom hem ringde jag till mamma och när jag förstod att hon haft en lika jobbig dag på jobbet som jag haft så föreslog jag att jag skulle komma hem till henne med Colin och äta middag. Är man trött kan man ju lika gärna vara trötta tillsammans. Vi lagade en utsökt kantarellomelett med sallad och smörgåsrån. Till efterrätt blev det några melonskivor. Mumsigt. Sedan väntade en kall promenad hem i mörkret. Mindre kul. Eftersom det varit en lång dag tänkte jag lägga mig i sängen och mysa framför tv:n en stund nu. Bloggen prioriteras imorgon igen.


HÖSTENS + OCH -

skrivet: 2009-09-22 ♥ 20:05:27


Positivt med hösten:
♥ Alla vackra löv
♥ Tända ljus
♥ Gummistövlar
♥ Gosiga halsdukar och koftor
♥ Alla snygga skor
♥ Färger på nagellack och makeup
♥ Skogspromenader utan myggor
♥ Fästingarna försvinner
♥ Små fönsterlampor
♥ Mysiga hemmakvällar
♥ Tofflor
♥ Långa bubbelbad
♥ Vi ställer om klockan till en timmas extra sovmorgon
♥ Varm choklad med grädde
♥ Alla bra tv-program börjar igen

Negativt med hösten:
♥ Det kan regna lite väl mycket ibland
♥ Blåsiga, kalla dagar
♥ Huden blir torr
♥ Naglarna blir sköra av kylan
♥ Mörkret
♥ Alla fina blommor och gröna blad försvinner
♥ Strumpbyxor är ett måste om man inte ska frysa ihjäl under kjolen
♥ Dagens outfit syns inte under jackan

Kommer ni på något mer? Kommentera gärna!


ATTILA & LABAN

skrivet: 2009-09-21 ♥ 18:32:07


Vår fina varghund Attila

Farmor och farfars söte Laban


PARFYMNYHETER

skrivet: 2009-09-21 ♥ 17:26:48


Megafy yourself - Med Viktor & Rolfs nya Eau Mega (eau de parfum). En fräsch, grön doft med blomnoter och ingredienser så som päron, citron, basilika, pion, jasmine och musk. Kommer att finnas i 30, 50 och 75 ml.

Höstens snyggaste flaska? Lola från Marc Jacobs doftar som en bukett blommor med fruktiga toppnoter. Några ingredienser: päron, röd grape, tonkaböna, geranium och ros. (Eau de parfum)

Givenchys Ange ou Démon Le Secret är en lättare version av Ange ou Démon som lanserades för ett år sedan. Den är fräsch men doftrik; blommig och fruktig. (Eau de parfum)

Cacharels nya Scarlett är en mild, sensuell parfym med blomnoter. Ingredienser: teblad, citron, päron, jasmine, apelsinblomma, honung, vit musk och sandelträ. (Eau de parfum)

Parfymerna kommer att finnas i butik i oktober. Skynda er in och dofta! Dofttips: Glöm inte att alltid testa parfymen du ska köpa på din egen hud innan du slår till. Det kan dofta väldigt annorlunda och ibland till och med illa!


RAMOS ÄR FRISK

skrivet: 2009-09-20 ♥ 19:30:37

Äntligen är Ramos frisk. Jag ser på Real Madrid och han har inte varit med på hela säsongen men nu är han tillbaks igen och det tycker jag är roligt! Och när jag ändå skriver om Ramos vill jag tillägga att han har klippt sig fint men kunde struntat i de blonderade slingorna... Nog om det.

Jag försöker se på tv och ta det lugnt samtidigt som min galna colliehund ligger och skäller på mig bakom bordet. Det börjar bli lite tröttsamt nu. Han försöker ta över här hemma och jag ignorerar så gott jag kan. Hundskall, liksom. För övrigt kan jag tala om att jag har gjort en hårinpackning precis. Behövligt indeed. Skrivtorka.

Imorgon ska jag lägga upp lite parfymtips till hösten, däribland några som inte ens kommit på disk ännu! Missa inte!


Alla mina kvitton som jag sorterade förut. Vi hittade inte kvittot till Xboxen så vi får se hur detta slutar. Antingen får vi köpa en ny eller vända oss till Microsoft. Jobbigt värre. Om vi ser det från den ljusa sidan så behövdes det verkligen rensas i min kvittolåda. Nu är den nästan tom igen och redo att fyllas med nya kvitton från roliga inköp! Inte så roligt är att jag ska köpa nytt körlektionspaket på onsdag för 3800 kronor. Blä!


HÖSTRUSK

skrivet: 2009-09-20 ♥ 17:10:29

Ute ösregnar det. Jag har legat i soffan och sett på film under en filt. Hur mysigt som helst. Sedan satte jag mig vid datorn och läste genom användarhandboken till min kamera som jag köpte för två månader sedan. Det var på tiden. Jag lärde mig faktiskt några saker som jag inte hade någon aning om och några saker som jag hade antagit men inte visste säkert. Nu vet jag hur jag ska göra för att inte få fula festbilder till exempel.

Om en dryg timma börjar One tree hill och innan det tänkte jag springa ut med Colin en snabbis. Varken han eller jag gillar regnpromenader men vi skyndar oss och då går det nog bra! Sedan blir det mer soffmys. Jag behövde verkligen det idag! Jag kanske hinner läsa lite Elle innan One tree hill också, det vore bra. Jag har ett flertal tidningar som ligger på hög och väntar på att bli lästa. Så typiskt mig.


Här sitter jag just nu. Var tvungen att provta en bild i "mörker" och det blev rätt bra skärpa.


EFFEKTIV

skrivet: 2009-09-20 ♥ 10:30:57

Idag känner jag mig väldigt effektiv! Jag har joggat 30 minuter, duschat, ätit frukost, jobbat lite med bloggen och nu tänkte jag hjälpa Niklas att tokleta efter kvittot till vår Xbox, den har gått sönder (ring of death för er som är insatta) och som ni förstår är det jättehemskt! När jag ändå är i fixartagen ska jag vattna mina blommor och plocka lite med andra småsaker som ligger och skräpar.


Förresten: Tyck synd om mig!


DELICIOUS BEAUTY

skrivet: 2009-09-19 ♥ 19:57:16

Helena Rubinsteins höstkollektion är inspirerad av Pierre Hermés underbara bakverk. Läppstiftet och läppglanset doftar och smakar karamell och lavendel!


Delicious Beauty


SUNFLOWERS ♥

skrivet: 2009-09-19 ♥ 18:33:30



Jag fick två vackra solrosor av min svärmor idag bara sådär utan anledning. Visst är de fina! Jag tjatade på Niklas när vi fikade att jag ville ha solrosor men han ville inte köpa det till mig. Snällt av henne. ♥


FRANSKT

skrivet: 2009-09-19 ♥ 18:17:47

Glömde ju visa naglarna igår, här kommer en bild:

Fransk manikyr med Princesses Rule! och Alpine Snow, båda från OPI


LÖRDAG PÅ STAN

skrivet: 2009-09-19 ♥ 14:51:29

Hemma! Efter en god frukost och fika på stan kikade vi lite i affärer. Jag letade efter ett par saker men hittade inte vad jag sökte så jag åkte tomhänt därifrån. Sedan begav vi oss till Vänermuséet där mami sålde hantverk. Hennes bord var finast av alla och jag hoppas att hon har sålt slut på alltihop när det är slut för dagen! Efter det åkte vi till Liden Blommor och Trädgård och köpte en fin kruka och lite jord. Sedan blev det övningskörning på en parkering. Jag tänkte att jag skulle träna på att backa och parkera. Det gick väl sådär, motivationen var inte direkt på topp så nu sitter jag här och väntar på att hundarna ska äta upp sin mat så vi kan gå en promenad hela familjen. Mysigt!


På Söderströms Conditori
Kofta från H&M
Svart topp med spetsärm från Zoul
Bälte från Lindex
Diadem från H&M
Lacktights från Zoul
Skor från Din Sko
Parfym från Chloé

Min frukost, på lördagar får man slå på stort.

Smarrig bulle - eftersom vi satt ute drack jag varm choklad till så jag inte skulle frysa ihjäl och för att det är gott såklart!

Mammas fina hantverk - mobilväskor, pulsvärmare, halsdukar, tofflor och prinsessväskor (de syns lite dåligt för de är vita)

Våra fina armband och två väskor i bakgrunden

Mami

Koncentrerad


MARKNAD IDAG

skrivet: 2009-09-19 ♥ 09:24:02

Idag var jag vaken riktigt tidigt och känner mig pigg efter 10 timmars sömn! Jag och Niklas ska åka fram till stammisfiket och äta frukost och sedan bär det av till Parketten vid Vänermuseet där det är hantverksmarknad. Mami står där med sina fina hantverk och armband och 37 st. av mina armband kommer att finnas där också! Så för er som är intresserade av att titta så finns hon där! Jag kommer inte att sälja men kommer att hälsa på en liten stund mellan 11.00 och 12.00. Kom gärna förbi! Min mami ser ut som mig fast lite äldre och med axellångt hår.

Hoppas ni får en fin dag allihop!


NÅGRA NYA ARMBAND

skrivet: 2009-09-19 ♥ 09:20:35


37. Grönt med antiksilver

38. Grönt med silver

39. Fasetterade kristaller med turkosa pärlor

40. Antiksilver med rosa (de rosa pärlorna syns inte så bra på bilden men de är ljusrosa!)

41. Silverägg med lila pärlor

42. Melerade pärlor med svarta onyxstenar

43. Silverägg med rosa pärlor

44. Rosenkvarts med antiksilver och rosa pärlor (de rosa färgerna är starkare i verkligheten!)

45. Fasetterad kristall med lila och silvriga kristallbollar

46. Fasetterad kristall med rosa pärlor (igen: färgen syns dåligt!)

Som vanligt görs beställningar i kommentarsfältet eller via mail på [email protected]. Förfrågan om pris är också välkommet ifall ni undrar!


SÖMNPILLER I VINET

skrivet: 2009-09-18 ♥ 19:22:37

Herregud vad trött jag blev precis nu. Jag kom hem kl. 18.00 efter en jättelång, intensiv dag och satte mig i soffan med älsklingen som hade dukat fram tillbehör till räksmörgås och lite vitt vin. Jag har inte ens druckit upp ett glas innan jag nästan faller i sömndvala! Kul en fredagskväll kl. 19.16. Not. Vi ska ta en promenad med hundarna och förhoppningsvis blir jag pigg efter den!

Idag har det varit övningskörning, rätt lyckad dessutom. Födelsedagsbestyr på stan. En fika med favvisarna inne på parfymeriet och en cykeltur med mami. Mysigt eftermiddagsnöje. Tanken var att se på en film nu ikväll men vi får väl se hur det blir med det. Jag vill inte somna till denna filmen så antingen får vi byta film eller så får jag kämpa in i det sista. Får se hur jag känner mig efter promenaden!


Jag såg en ballong idag när jag var på stan! Det är en av mina drömmar, att åka luftballong. Det verkar så mysigt att flyga över ett landskap så där långsamt och kika ned.

Tända ljus i vardagsrummet

Colin är med i soffan när vi äter, glad är han också.


20.21 KLAR

skrivet: 2009-09-17 ♥ 20:30:26

Jag är äntligen klar med alla mina bestyr! Jag är supertrött och ska gå och lägga mig så fort nagellacket har torkat. Hur det blev får ni se imorgon! På tal om imorgon så blir det ännu en dag full med tider att passa och massa jobb. Men 15.00 tänker jag ta helg. Och *svordom* vad jag ska mysa imorgon! Jag ska inte tänka på något som har med arbete att göra över huvud taget! Och så har jag ju passat på att färga ögonbrynen idag också så allt är liksom i sin ordning. Naglarna är fixade, golvet är rent, disken står i diskstället och torkar och inom kort är veckans sista arbetsdag gjort. Det är en så skön känsla det där med att gå hem för helgen. Obeskrivlig nästan. Speciellt när man vet att man har lördagen framför sig, den enda dagen på två veckor som jag och min pojkvän är lediga samtidigt. Tänk er, en dag på två veckor! Det finns ju ingen risk att vi tröttnar på varandra som tur är!


HEMMA TIDIGT

skrivet: 2009-09-17 ♥ 16:38:10

Idag åkte jag hem tidigt (15.00) för att gå ut med Colin som varit ensam nästan hela dagen. Vi gick en långpromenad och kastade lite tennisboll. Nu äter jag en smörgås lite snabbt innan jag ska fortsätta med dammsugning och lite andra hemmasysslor. Sedan blir det lite jobb med mina armband som ska vara med på en marknad på lördag här i Lidköping, ni vet prismärkning och sådant. Om jag orkar och hinner ska jag försöka måla nytt nagellack också, har ni några förslag?


Smörgås


SLAVIC BEAUTY

skrivet: 2009-09-16 ♥ 20:10:48



Guerlains höstmakeup Slavic Beauty är en fräsch, färgstark kollektion med vackert mönstrade etuier.



Ögonskuggspaletten med fyra nyanser är inspirerad av tsarinnorna i öst. Färger som tegelstensrött, mörk syrénlila, ljust orange och "old rose" har förpackats in en urgullig dosa med ett dekorativt mönster. Läppstiftet KISSKISS BABY har SPF 10 och ger fukt och näring till läpparna. Rouget "Russian Doll" syns inte på bilden.


Denna palett innehåller två ögonskuggor och två läppstift i kalla nyanser. Den levereras såklart i den exklusiva sammetspåsen med tofsar på sidan.

Vill du inte köpa alltihop? Satsa på paletten för både ögon och läppar! Färgerna är användbara, neutrala och passar till det mesta!


VACKRA SOLNEDGÅNG

skrivet: 2009-09-16 ♥ 19:53:35



Jag jobbar för mycket just nu. Men det är bara för att hinna med allt annat på dagarna. Jag har smitit iväg en timma här och en timma där och sedan jobbat in den timman om kvällarna. Det börjar kännas i kroppen. Men förhoppningsvis är det slut på ärenden snart och bara övningskörningen kvar. Den är nog så jobbig. Alltså allt planerande och fixande med tider hit och dit.

Det gick bra hos hudläkaren idag som tur var. Antibiotikakur, it is. Inte mig emot om det fungerar. Jag och N spenderade lite tid ihop ikväll. Han ska åka till Stockholm imorgon och var därför ledig idag så det blev god hemmalagad mat och mys i soffan en liten stund. Men snart ska han försvinna till vår granne och se på Champions League. Jag ville också följt med men jag erkänner för mig själv - innan det är försent - att jag inte orkar. Det hade ju varit kul att se Zlatan men... en annan gång.


WAKE ME UP

skrivet: 2009-09-15 ♥ 21:17:12

...when september ends.




090915

skrivet: 2009-09-15 ♥ 18:01:28

Jag åkte hem från jobbet förut med illamåenda, yrsel, domningar i armen och magont. Det känns bättre nu. Jag tror att det var kroppens sätt att tala om för mig att jag skulle ta det lugnt ikväll så det ska jag göra nu. Jag ska sätta mig i soffan med mina ELLE-tidningar (har inte läst klart förra månadens ännu) och vila. Hudmottagningen ringde mig förut och hade fått ett återbud imorgon kl 8.15 och var snälla att ge mig den tiden så imorgon blir det sovmorgon dessutom! Det känns behövligt.

Nu blir det mode för hela slanten. Och kanske lite glass på det.


CHANEL NOIRS OBSCURS

skrivet: 2009-09-14 ♥ 20:34:14

Chanel har gjort två kollektioner denna höst. Noirs Obscurs är mystiskt mörk med fylliga fransar, ögonskuggor i olika svarta nyanser och starkt markerade läppar i svart och mörkt vinrött. Titta och njut!






Mina favoriter: Höstens snyggaste fyrskugga, det blodröda nagellacket och det vinröda läppstiftet som skimrar i svart. Originellt och stilrent!


VENISE DE CHANEL

skrivet: 2009-09-14 ♥ 20:25:22

Chanels höstkollektion Venise de Chanel



Kollektionen är framtagen av Peter Philips som inspirerats av Venedig. Ögonskuggorna passar till såväl diskret makeup som intensiv. Färger som pastelligt rosa, grönt och skimrande grått dominerar. Läppstiften skiftar i bruna, beige och mörkrosa toner. Kinderna ska vara ljust rosiga.



Mina favoriter: De glansiga ögonskuggorna, de rosiga kinderna och de naturliga läpparna.


HÄRLIGA HÖST

skrivet: 2009-09-14 ♥ 20:04:34

Idag har jag gjort en lista. Jag var tvungen att få ner allt på papper så jag inte glömmer någonting. Ibland svämmar huvudet över med tankar och planer men nu känns det som att jag har strukturerat upp allting på ett bra sätt. Perfekt.

Efter jobbet gick jag och Colin en promenad. Vi kände att höstluften äntligen är här. På riktigt. Det måste vara så. Jag vet att jag har tjatat om detta men jag längtar så. Jag längtar redan till vintern men vill inte ta ut händelserna i förskott. Först ska det få vara höst. Jag längtar efter färgglada löv, Halloweenpumpor, att plocka höstkantareller, hoppa i vattenpölar med mina gummistövlar och ha mysiga innekvällar med tända ljus och en bra film. Och alla fina höstkläder och höstskor ska vi ju inte tala om! Mmm.
Hursomhelst, promenaden följdes av ett rejält träningspass med Zumba. Det är så fruktansvärt jobbigt men så himla roligt.


Träningsoutfit 1 - Promenad/Powerwalk (som det så fint heter)
Byxor och t-shirt från Åhléns
Luvtröja från H&M

Träningsoutfit 2 - Zumba
Jag tänkte att jag skulle klä mig som tjejerna på dvd:n för extra motivation, ni vet.
Byxor från Åhléns
Sportbehå från Casall
(Min hund Colin skymtas i bakgrunden)


JAZZCLUB

skrivet: 2009-09-13 ♥ 20:15:42

Nu när alla höstkollektioner inom makeup har kommit på disk tänkte jag ägna varje dag åt att lägga upp bilder på allt nytt som har kommit och jag börjar med Dior och deras kollektion Jazzclub.


Perfektion är nyckelordet!

Läpparna ska målas i rosa, starkt cerise eller ljust aprikos.

Ögonskuggorna går i grått, rosa och gråbrunt. Fempaletten i mitten innehåller färgstarkt lila blandat med grått och en svart skugga med glitterkorn. Singelskuggorna är jättesnygga att lägga tillsammans med en ljus basfärg eller tillsammans med en lila ton. Nagellacken går i cerise och lila.
Mitt tips: Välj att antingen färga ögonlock eller läppar och naglar så det inte ser för sminkat ut.
Snyggaste blandningen: Glittrande grå ögonskugga, svarta täta ögonfransar, rosaskimrande läppar och färgstarka naglar!

Stjärnprodukten: Ett bedårande exklusivt etui med två olika ögonpaletter.
001 går i grått och silver och 002 i lila.


090913

skrivet: 2009-09-13 ♥ 20:02:30

Vad fort lediga dagar går. När man är på jobbet står allt stilla och man hinner med hur mycket som helst. Men inte hemma. Dumt det där. Jag har i alla fall fått spendera lite tid i soffan idag. Försökt varva ner. En timmas promenad gjorde mig gott dessutom. Ni som inte hittar motiveringen att motionera: köp en ny träningsoutfit, allt blir 100 gånger roligare. Kvällen har som sagt gått fort. Jag har rotat förgäves i vår pappersinsamling efter ett viktigt papper. Så nu måste jag därför ringa lite telefonsamtal imorgon samt posta ett födelsedagsbrev och fixa lite andra tråkiga vuxensaker och så övningskörning på det. Som tur är ska jag bara köra 35 minuter imorgon så jag slipper ta in information tills hjärnan sprängs. Jag är en man i bilen; en sak i taget, tack!

Nu blir det lite tv-mys tills lamporna slocknar. Nästa vecka ser jag fram emot lite tid med min käre pojkvän som jag knappt sett denna veckan.





CH by CAROLINA HERRERA

skrivet: 2009-09-13 ♥ 14:25:19

Carolina Herreras nya doft CH är orientaliskt blommig med en blandning av bergamott, grapefrukt, apelsin och melon i toppen. Hjärtnoterna innehåller bulgarisk ros, jasmin och praliner. I botten finns kanel, träiga noter och läder. Flaskan är en av höstens snyggaste dessutom!



Carolina Herrera CH


GIRLS NIGHT

skrivet: 2009-09-13 ♥ 08:43:15

Jag hade jättetrevligt igår. Girls night med vin och choklad. Hög mysfaktor. Men jag var inte riktigt i form. Kl. 12.00 stängde hjärnan av och talförmågan gick i standby. Två timmar senare låg jag i min sköna säng och somnade som en stock.

Nu ska jag göra iordning en riktigt god frukost till mig själv med kaffe och smörgåsar och vad som finns i kylskåpet. Det är bra att ha en pojkvän som arbetar inom livsmedelsindustrin, jag har typ fem brödpåsar att välja mellan denna morgon.


090912

skrivet: 2009-09-12 ♥ 18:21:21

Jag var dundertrött förut men nu känner jag mig lite piggare. Lördagsplanerna fick mig att resa mig ur soffan och ställa mig framför spegeln i badrummet. Och tur var väl det. Man kan ju inte sova bort hela lördagen. Det är då man har tid att ha roligt!

Jag ska alldeles strax ge mig iväg. Kläderna är på, check. Hunden är rastad, check. Magen är mätt, check. Nu är den stora frågan, hur mycket ytterkläder krävs för att jag inte ska frysa ihjäl när jag åker hem? Kan inte vädret bestämma sig för om det ska vara sommar eller höst snart?! Ett besök på väderkanalen.se kan vara nödvändigt!


Så här ska jag se ut ikväll. På mig har jag svarta tights, en off-white topp från Stockholm och min svarta kashmirkofta. Myspys ska det bli!


INKÖP

skrivet: 2009-09-12 ♥ 17:07:47

Lite inköp blev det idag. Bi-facil så jag kan tvätta bort mascaran och en antibakteriell handspray som ser ut som en penna och är perfekt att ha i väskan. Så nu slipper jag att gå omkring med våtservetter överallt. När man ska sätta sig ute och fika eller äta lunch kan man bara spraya en gång på varje hand och gnugga händerna som när man tvättar sig och så är man ren! Kan inte bli bättre! Finns på Tekniska Affären i Orionhuset för 60 kronor.


Bi-Facil från Lancôme. Bästa ögonmakeuprengöringen enligt mig!

Handsprayen. Finns i vitt, svart och rosa.

Jag fick hem två mascaror att testa också från svenska märket Tiara. Den guldiga separerar och ger längd och den zebramönstrade ger massa volym. Eller så var det tvärtom, minns inte. Dessa kostar 98 kronor i butik. Lovar att återkomma med en rapport!

Imorgon lägger jag ut lite parfym- och sminknyheter så missa inte!




AN AFFAIR IN RED SQUARE

skrivet: 2009-09-12 ♥ 08:31:41



Nymålade naglar. Färgen är från OPI och heter An affair in Red Square, från deras ryskinspirerade höstkollektion 2007 (om jag inte minns fel).


FREDAG 20.00

skrivet: 2009-09-12 ♥ 08:29:29

Fredagen var en dag av blandade känslor. Mycket skratt, lite stress, tårar efter bilkörningen och lugn myskänsla i soffan just nu. Det känns att man lever. Min käre pojkvän drog med mig in på EM-möbler efter jobbet och då fick jag en riktig dunderidé i mitt huvud. Och det är både bra och dåligt för när jag kommer på en sak som jag vill göra så vill jag att den händer direkt. Tålamod = 0. Problemet är att genomföra denna idé kommer att ta ett tag, det går liksom inte bara att fixa. Is i magen. Jag lovar att återkomma om det blir uppdateringar, än så länge får det stå still ett tag.

Nu ska vi äta glass och se på en film. Niklas har redan börjat med glassen så jag får väl försöka hinna ikapp!


Frukost på jobbet. Ni ser att jag haft mycket denna veckan va? Allt är en stor röra! Måndag = städning!

Kvällens mat: Stekt ris med ägg, kycklingfilé och grönsaker (från thairestaurangen).

Lite dålig bild men så här såg maten ut, den var riktigt god!


EFTERMIDDAGSFIKA

skrivet: 2009-09-11 ♥ 20:14:03


Mumsig kladdig kaka med grädde.


MORGONPROMENAD

skrivet: 2009-09-11 ♥ 20:08:43

Idag tänkte jag åka buss till jobbet. Men så läste jag på tabellen att bussen inte skulle börja åka 7.10 förrän 16 september. Kul, tänkte jag och började promenera. När jag kommit en bit vände jag mig om bara av en händelse och där kommer ju bussen! Så typiskt. Antingen har någon bytt ut listan medan jag var på jobbet eller så läste jag väldigt fel när jag jag tittade på tabellen när jag kom hem stod det ju 16 augusti. Jaja, en morgonpromenad med MP3:n är ju aldrig fel!


Soluppgång och dagg i gräset


ARMBAND

skrivet: 2009-09-10 ♥ 20:40:35

Lite nya armband som jag knåpat ihop:


30. Melerade pärlor

31. Rött och silver

32. Rosa med kristallbollar

33. Vit och rosa

34. Rött med antiksilver

35. Silver med blanka, svarta pärlor

36. Fasetterade pärlor med bergskristall
(färgen på bergskristallen är skarpare än bilden visar)


090910

skrivet: 2009-09-10 ♥ 18:56:56

Jag brukade tycka att fredagen var den värsta dagen för då skulle man hinna med så mycket. (Nu pratar vi jobb). Men nu hatar jag alla dagar. Speciellt denna. Som tur var fick jag åka hem 16.00 och passade på att ta en promenad med Colin i solen. Nu tänkte jag faktiskt titta lite på film och äta en kärleksmums. Jag lovar ju mig själv att inte sätta jobbet på första plats och nu har jag gjort det hela veckan och det känns inte bra. Nu är det jag som är nummer 1 igen.


BINGOLOTTO

skrivet: 2009-09-09 ♥ 20:11:38

Förresten... Har ni sett mig och Richard Olsson?

25 mars 2007 i Bingolottostudion, visst är vi söta?



GOD NATT

skrivet: 2009-09-09 ♥ 20:09:16

Min dator har bestämt sig för att vara långsammare än en snigel just ikväll när jag tänkte ladda upp massa bilder så jag får väl skjuta upp det tills imorgon. Ont om tid + uselt tålamod = disaster. Jag ska krypa ner i sängen om en liten stund och se på tv där tänkte jag (läs: sova). Jag tänkte gå upp kl. 5.00 imorgon igen för att hinna med en dubbel övningskörningslektion och att jobba mina åtta timmar. Det blir nog bra. Om jag orkar upp i mörkret. Det är kolsvart kl. 5.00 på morgonen nu förtiden, bara så ni vet ni som sover till lunch. Nu skriver jag bara om ingenting känns det som så vi avbryter här. God natt.


090909

skrivet: 2009-09-09 ♥ 18:32:25

Var bara tvungen att ha med datumet i rubriken. Inte för att det har varit en magisk dag men ändå. Det kanske kommer.

Idag har jag jobbat på som bara den. Nu är jag i fas. Det känns skönt. Efter jobbet hann jag med en mysfika med Linda, lika trevligt som alltid! Hennes mor var på Skaraborgsnyheterna på tv idag (och i NLT för er som läser den). Hon driver ett fall av vanvård inom äldrevården och det tycker jag är riktigt modigt och bra gjort! Tänk om alla var som hon, då skulle vi nog slippa ifrån alla hemskheter man får höra talas om. Speak up.

Jag kommer alltid på så bra blogginlägg under dagen men så glömmer jag bort allt när jag väl sätter mig framför datorn. Lite typiskt. Magen kurrar lite nu så jag ska proppa i mig lite kvällsmat framför tv:n. Jag får väl vara lite patriotisk och se Sveriges fotbollsmatch mot Malta som börjar om en stund. Zlatan är ju riktigt bra men kommer ju inte till sin rätt i det svenska landslaget och det tycker jag är synd. Vi får väl se om de vinner! Förresten, idag skulle jag och N åkt till Malta om vår resa inte hade blivit inställd. Så det känns ganska ledsamt. Jag har ett väldigt stort behov av att åka på solsemester just nu. Vet inte varför men jag längtar så hemskt till den dagen det blir av. Jag har aldrig varit på solsemester förut och skulle verkligen vilja komma bort en vecka och bara ta det lugnt och sola och bada. Någon som har ett bra tips på vart första solsemesterresan borde gå? OBS! Jag uppskattar vanliga toaletter och så lite insekter så möjligt, paradisstränder och delfiner. Kan man kombinera ihop någonting?


Typ detta?


OVEREXPOSED IN SOUTH BEACH

skrivet: 2009-09-09 ♥ 17:33:22



Veckans nagellack: Overexposed in South Beach by OPI


090908

skrivet: 2009-09-08 ♥ 21:11:55

Lång dag. Inte mycket att skriva. Sängen kallar. Måste vara pigg inför ytterligare en lång dag. Inte kul. Men jag härdar ut. Ledig på söndag. Ledig på söndag. Ledig på söndag.

Imorgon lovar jag bättre uppdatering! Jag har nya armband att visa och nytt nagellack så missa inte! Datorn ville inte ta emot mitt minneskort just nu och jag orkar inte sätta på den andra datorn men imorgon lovar jag att lägga upp minst tre olika inlägg!

God natt!


Mobilbild


FALL MANTA RAY

skrivet: 2009-09-07 ♥ 19:47:47



Armanis höstkollektion Fall Manta Ray. Jag älskar ögonmakeupen och det mörka håret, så snyggt!




YSL A/W 2009

skrivet: 2009-09-07 ♥ 19:41:15


Yves Saint Laurents höstlook

Fin ögonskuggspalett med rosa, grått, svart, silver och lila

Ett ursött rosa läppstift som tydligen vunnit flera utmärkelser!

Alla bilder är lånade från www.yslbeautyus.com


MJUKISMÅNDAG

skrivet: 2009-09-07 ♥ 18:56:01

Idag har jag gått klädd i min lila mjukisdress. Den är lagom skön en tråkig måndag. God lunch följdes av rolig bilkörning när jag kom hem. Jag känner mig mer van nu och det är bra. Fast det är ändå läskigt i trafiken. Folk kör så fort och så glömmer de bort (läs: struntar i) att blinka. Sådant gillar vi övningskörare inte!

Just nu är det soffläge hemma hos familjen Nilsson-Lövstrand. Vi har ett på ett avsnitt 24 och jag passade på att göra manikyr samtidigt (bild kommer senare).


Lila mjukisdress och gymnastikskor - bekvämt!


MIN SÖNDAG

skrivet: 2009-09-06 ♥ 20:27:24

Eftermiddagen har varit lugn. Jag och N tog en promenad med våra små hundar i solen förut. Jag passade på att ta lite bilder som jag suttit och snabbredigerat lite nu. Det stör mig att jag inte har haft tid att sitta med Photoshop nu när jag väl har köpt det. Jag hinner inte med mitt liv! En fyradagars jobbvecka vore väl perfekt! Då hinner man med sina hobbies, vänner, pojkvän, husdjur och sig själv lite bättre i alla fall! Jag ska försöka ta en dag ledigt framöver tror jag, då jag får vara hemma själv och greja med det jag tycker är roligt!


Nyckepiga

Ett höstigt löv

Colin på promenaden (ej redigerad)



TRÄNINGSTIPS

skrivet: 2009-09-06 ♥ 20:22:15

Jag har ett superbra träningstips till alla er! ZUMBA! Ni vet, dansen på tv-shop. Jag har testat för första gången idag och det känns verkligen att det tar på kroppen. Och idag gick jag endast igenom alla steg. Inlärningen tar 60 minuter och sedan är det olika danspass, jag lovar att denna träningsform är hur bra som helst och inte minst rolig! Det är mycket mer ansträngande än jogging, crosstraining, spinning och vanlig gymping som jag har testat på!




SOFFAN ROPAR

skrivet: 2009-09-06 ♥ 15:25:35

Soffan väntar mig. Vi har bestämt träff. Vi ska se på film, äta godis, dricka vatten och läsa tidningar. Låter mysigt va? Och jag förtjänar det. Förmiddagen gick åt till att dammsuga, vattna blommor, diska flera gånger, stryka tvätt, rensa blommor på balkongen, laga mat, diska igen osv. Så nu när allt är fint tillåter jag mig själv att bara vila. Det är ju trots allt söndag.




MYSMORGON

skrivet: 2009-09-06 ♥ 09:30:07

Alla andra verkar ju skriva om söndagsmorgonen så jag får väl också göra det. Jag gick upp för en halvtimma sedan. Alla mina myggbett hade bestämt sig för att börja klia samtidigt så jag fick snällt gå upp och smörja in dem så de lugnar ner sig lite. Nu tänkte jag vattna blommorna och sedan gå en promenad med våra små hundar. Det var längesedan jag var ute med dem på morgonen så det ska bli mysigt. När vi kommer in får det bli en riktigt god frukost! Magen känns väldigt tom så jag ska passa på att fylla honom!


Mina vovvar


TRÅKIG LANDSKAMP

skrivet: 2009-09-05 ♥ 21:52:01
...så jag svarade på 100 frågor;

1. Tre namn jag lyssnar till: Sara, Smulan, Sanil

2. Någonting jag tycker om med mig själv: Jag är bra på att prioritera

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Jag stressar typ jämt

4. Detta är jag rädd för: Spindlar

5. Tre saker jag vill ha varje dag: Vatten, en kram, Eight hour cream

6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Låta det vara rörigt hemma, ha strumporna snurrade runt foten, ta bort fästingar från hundarna

7. Detta tycker jag om att göra: Shoppa, äta godis, leka med mina hundar med mera

8. Detta vill jag göra just nu: Gå hem och äta glass!

9. Bästa känslan: ”Jag klarade det!”

10. Värsta känslan: Ensamhet

11. Egenskaper jag gärna ser att min partner har: Omtänksam, rolig, glad, ärlig, givmild och full med överraskningar

12. Är jag kär just nu? Ja

13. Jag vill gifta mig… Ge mig en ring och ett par nya skor så…

14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör: Simma med delfiner, gifta mig, resa

15. Min käraste ägodel: Min Thomas Sabo-ring

16. Något jag vill ha i present: Örhängena som hör till min Thomas Sabo-ring!

17. Detta har jag på mig just nu: Svarta leggings, rosa strumpor, rosa tofflor, Sverigetröja och en lila luvtröja

18. Favoritkläder: Klänning/pyjamas

19. Favoritdjur: Delfin

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Just nu: Agnes, Green Day, Rihanna mfl

21. Favoritlåtar just nu: Agnes låtar! De gör mig glad.

22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Roligast var historia, tråkigast matte

23. Stjärntecken: Stenbock

24. En bok jag älskar: Brott och Straff

25. En film jag älskar: Forrest Gump och Spy Game

26. Tv-program jag gillar: 24, Gossip Girl, spanska fotbollsligan och dokumentärer

27. Favoritdoft: Just nu: Chloé

28. Detta äter jag gärna: Allt som Niklas lagar!

29. Dricker helst: Loka citron eller vanligt vatten

30. Favoritgodis: Choklad!

31. Hit vill jag gärna åka på semester: Hawaii

32. Färg på mina ögon: Bruna

33. Min längd: 167 cm

34. Jag tror på: The Secret

35. Jag spelar:  Call of Duty

36. Person jag beundrar: Natalie Portman

37. Så här bor jag: I en lägenhet med tre rum i Lidköping.

38. Antal döda krukväxter i hemmet: Man sparar väl inte på döda krukväxter?!

40. Det här gör mig avtänd: Cigaretter!

41. Favoritfärg: Gul

42. Favoritcitat: Vet inte

43. En hemlighet jag vet: Det är ju hemligt!

44. Bästa present jag fått: Min ring och att träffa delfiner

45. Senast köpta skiva: Hmm Agnes tror jag (vilket tjat om Agnes!)

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Mina ögonfransar, mina naglar, mitt hår och mina ögon

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Tjockheten!

48. Udda förmåga/egenskap: Jag kan sjunga och är ett språkgeni

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En fjäril

50. Vad lyssnar du på just nu? Fotbollsmatchen

51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Varit på stan, fikat, plockat svamp, kört bil, ätit lax, bakat, vilat och nu ser jag på fotboll.

52. Var är dina föräldrar födda? Mami är född i Sverige

53. Vad är det senaste du installerade på datorn? Ett program till min digitalkamera

54. Vilken är din favoritrestaurang? Mellbygatan!

55. När badade du i en pool senast? Minns inte!

56. Har du varit med i någon skolpjäs? Nej, men tre spelfilmer

57. Hur många barn vill du ha? Högst ett

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Musik som är tråkig 

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Ja

60. Vad har du för TV-kanaler? De vanliga

61. Har du åkt moped någon gång? Nej

62. Har du busringt någon gång? Ja

63. Har du fått felparkeringsböter? Nej

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Nej, aldrig!

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Krakow

66. Har du en egen trädgård? Nej

67. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Nalle Puh

68. Kan du alla orden i nationalsången? Tror det

69. Badkar eller duschkabin? Badkar

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Pojken i randig pyjamas

71. Favoritpizza? Ancona

72. Chips eller popcorn? Chips

73. Vilken färg på läppstift använder du? Riktigt läppstift: rött, annars använder jag läppglans i alla nyanser som finns

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Va?

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nej

76. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Det var mami när vi var i Göteborg i somras på El Corazon

78. Favoritchoklad? Geisha

79. När röstade du senast? Sist

80. När åt du en hemodlad tomat sist? Idag!

81. Har du vunnit en prispokal någon gång? Nej men en medalj

82. Är du bra på matlagning? Jag föredrar att baka 

83. Klarar du att tanka själv? Jag har ju inte ens något körkort

84. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna? Ja

85. Pepsi eller Coca Cola? Loka

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Jag har arbetskläder i mitt nuvarande jobb

87. Vad var det senaste du handlade? Träningskläder på Åhléns

88. Har du kräkts offentligt? Nej, usch!

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?  Jag har redan hittat min kärlek så jag väljer självklart att bli mångmiljardär!

90. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Ja

91. Har du ringt något betalnummer? Nej?

92. Kan man vara vän med sitt ex? Kan man nog

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Mormor

94. Hade du mycket hår som liten bebis? Normalt antar jag

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? En söt melodi

96. Vad har du i din väska? Sminkväska, mobil, kamera, nycklar, tändstickor, penna, paraply, plånbok med mera.

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Skriver i min lilla anteckningsbok

98. Vad är du tacksam för idag? Att jag har en dator så jag slipper se Sveriges landskamp!

99. Var hittade du den här listan? På någon blogg

100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät: Ni som vill såklart!


SVAMP?

skrivet: 2009-09-05 ♥ 16:00:27

Nej. Inte så många. Niklas hittade typ sju stycken kantareller och jag plockade ungefär lika många blåbär. Men vi hade kul i alla fall. Colin sprang runt i skogen och hade jätteroligt. Synd bara att jag fick så många myggbett. Jag hade hoppats på att de små elakingarna hade börjat försvinna inför vintern men jag hade fel! Jag är allergisk för er som inte vet det och får väldigt stora myggbett, därför undviker jag myggställen på sommaren men nu blev det väl ett tråkigt undantag...


Jag och Attila (kepsen är mot myggorna)

Jag, Attila och Colin

Attila blev uttråkad...

Colin kan springa lös, han är ju min ;)

Så här såg ett av myggbetten ut efter bara en halvtimma, stackars mig va?!

Ser ni mina söta planteringshandskar? Man vill ju inte få spindlar på händerna...!


TRÄNINGSSHOPPING

skrivet: 2009-09-05 ♥ 15:42:28

Idag shoppade jag lite träningskläder på stan. Två par byxor och en t-shirt. Jag har ju tänkt att komma igång på allvar imorgon och det känns alltid mer motiverande när man har fina och nya träningskläder att ta på sig. Inte sant? Jag hittade två diadem som jag inte kunde motstå också. Till min samling. Jag älskar diadem.


Ett par helsvarta blanka byxor och ett par lite mer bomullsaktiga med ett blommönster på ena benet i lila. Och en lila t-shirt. Denna t-shirtmodell har jag i svart också och de är jättesköna att ha på sig när man tränar. Och billiga. Denna kostade bara 159 kr.

Två diadem. Ett svart- och vitrutigt och ett lila. Fina höstdiadem!
Allt från Åhléns.


DAGENS OUTFIT

skrivet: 2009-09-05 ♥ 13:37:45


Uppifrån och ner;
Diadem från H&M
Grå kofta från H&M
Grått linne från MQ
Väska från Zoul
Smycken från Thomas Sabo
Byxor från Fornarina
Skor från MQ
Parfym från Chloé

I påsarna: Min klänning som varit trasig men nu är lagad, munskölj och jättefina och sköna träningskläder från Åhléns. Visar sedan! Nu ska vi åka till skogen och leta svamp.


090905

skrivet: 2009-09-05 ♥ 07:59:25

God morgon! Jag vaknade tidigt som vanligt. Försökte somna om men det gick inte alls. Magen kurrade också så för en stund sedan gick jag upp och nu ska jag ta en dusch innan N vaknar så vi kan äta frukost tillsammans. Vi äter frukost tillsammans två gånger varannan vecka och då brukar vi köpa hem massa gott, juice, ägg, gott bröd och så kokar vi kaffe och dukar fram allting på köksbordet (som vi inte heller sitter vid så ofta) och äter tills vi är jättemätta. Det tycker vi är mysigt!


Från vår myskväll igår


OPERATION MYS

skrivet: 2009-09-04 ♥ 19:18:17

Nu är det dags att mysa ner sig i soffan med en filt. Ljusen är tända och magen är mätt. Vi har köpt hem chips och dip och chokladpraliner som vi ska mumsa på och varsin glass! Rysare blir det också. Perfekt denna regniga höstkväll.

Vad gör ni ikväll?


Mystofflor


EN GÄST

skrivet: 2009-09-04 ♥ 19:14:29

Vi har en liten gäst här idag. Jag hittade honom på golvet för en stund sedan och kunde inte motstå den lille krabaten. Max, heter han, och ska få bo i en glasburk tills han blir en puppa och sedan en vacker fjäril. Om jag inte släpper ut honom i ren desperation först vill säga. Det känns ju lite hemskt att ha honom i en burk. Fast han ser ut att trivas just nu. Jag kommer att titta till honom flera gånger om dagen så ni behöver inte oroa er för att han inte ska må bra! Han är i djurvännen Smulans goda händer!


Max

Glasburken har vi ställt i fönstret så han ska få ljus på sig och så har vi tänt en lampa så han får värme. Riktigt mysigt om jag får säga det själv.

Någonstans härinne ligger han och myser


FREDAGSSYSSLOR

skrivet: 2009-09-04 ♥ 18:11:27

Varje fredag åker vi och handlar efter mitt jobb. Vi hinner liksom bara då. Idag skulle vi handla så mycket att vi fick ta en kundvagn. Och den blev halvfull. Massa mat. Men det är roligt att gå i mataffären tycker jag. Som tur är. Inte alltid när man är trött efter jobbet och jättehungrig men oftast.


Vår kundvagn i kassakön

Jag köpte två roliga tidningar i affären, Harpers Bazaar och en med Photoshoptips. De ska läsas imorgon, helst samtidigt som de ösregnar och med några tända ljus och lite godis.


GOD NATT!

skrivet: 2009-09-03 ♥ 20:19:06

Trött. Sovdags. Imorgon väntar en ny dag proppfull med arbetsuppgifter och förväntningar. Jag ska inte gå in i väggen denna fredag. Vi tar en tur till affären och köper lite fika imorgon tycker jag! Jag lovar er en bättre uppdatering imorgon kväll. Då jag har landat. Hemmakvällen är redan fastspikad. Det var ju ett tag sedan sist.


LUNCH I PARKEN

skrivet: 2009-09-03 ♥ 18:26:15

Idag var jag och mami och lunchade i parken. Vi köpte med oss varsin räksallad från Mellbygatan (synd att man inte kan sitta därinne!) och promenerade till parken och satte oss på en bänk vid den lilla dammen. Vi blev inom kort anfallna av massa änder som ville smaka. De var nästa på gränsen till oförskämda men en liten söt fick smaka lite på våra brödsmulor. Och innan vi gick fick alla smaka på mitt bröd som jag inte orkade äta upp. Det gillade de små rackarna! Jag passade dessutom på att (klantig som jag är) tappa en citronskiva med dressing på i mitt knä så hela tunikan blev fläckig. Typiskt mig. Vi kikade lite i affärerna på stan innan jag gick tillbaka till jobbet där vi tittade på ett avsnitt Outsiders innan jag gick, om naturister. Riktigt sjukt.


Jag i parken
Byxor från Fornarina
Skor från MQ
Tunika från H&M
Kashmirkofta från Sister
Diadem från H&M
Väska från MQ
Smycken från Chanel
Klocka från Guess
Parfym från Chloé

Här kommer de

Söt



REN

skrivet: 2009-09-02 ♥ 19:18:28



Nu är jag ren och insmord med diverse hudvårdsprodukter. Nu ska jag hoppa i pyjamasen och lägga mig i soffan och mysa lite med Colin. Vi ska nog äta lite kvällsmat också, han brukar få slicka rent skålen när jag har ätit upp min fil.


090902

skrivet: 2009-09-02 ♥ 17:52:31

Jag tänkte ta en paus ikväll. Inget pyssel, inget plockande, ingenting. Jag var ute på långpromenad nyss och det kändes som att jag skulle få en liten hjärtattack. Och jag ansträngde mig inte ens. Man måste lyssna på kroppen när den säger ifrån så nu tänkte jag ta ett bad med sockervaddsskum och sätta på avslappnande delfinmusik. Sedan ska jag lägga mig i soffan och bara se på tv. Bra idé va?




090901

skrivet: 2009-09-01 ♥ 20:05:05

1 september. Världens sommardag. Riktigt härlig. Men vi vill ha kallt nu. Halsdukar, strumpor i skorna, första jackan, ja ni vet. Hursomhelst var min sommardag riktigt mysig. Jag började dagen med lite bilkörning. Arga bilar bakom mig. Jag skiter i er bara så ni vet! När jag kom hem gick jag och Colin till spåret i sommarvärmen. En skogspromenad är aldrig fel. Gröna träd och fjärilar gör mig glad. När vi kom hem var jag så trött i benen att jag knappt orkade gå in i duschen. Och det blev inte så mycket mer gjort heller. Tröttheten tog över.

Just nu märker jag att jag sitter i en alldeles mörk lägenhet. Inte en enda lamp är tänd. Vi låtsas att jag är miljömedveten.

Dags att förbereda för sängen.


SKAPARVERKSTAD

skrivet: 2009-09-01 ♥ 19:07:40

Idag är det skaparverkstad hemma i mitt vardagsrum. Jag hämtade ett paket från Panduro och handlade lite mer pyssel inne på Knep & Knåp (ligger på Skaragatan här i Lidk.) där jag är stammis. Jag köpte en pärla som är en av de finaste jag hittat men denna omgången var hålen alldeles för små. Jag ska sätta mig och försöka utvidga dem med en nål. Jag köpte ju massa sådana i lila, ljusblått och grönt. Det måste gå att använda dem!


Massa pärlor


VENDETTA

skrivet: 2009-09-01 ♥ 19:03:24



Igår tittade jag på ett tv-program om Chanel och blev då inspirerad att måla naglarna med just Chanel! Färgen heter Vendetta och är mörklila. Chanels nagellack har perfekt konsistens. Men Dior har bästa borsten. Den är lite bredare och kortare så man inte behöver göra så många drag. Tänk om man kunde få blanda Diors borste och Chanels lack! Ett litet tips om ni läser, ni som bestämmer över detta. ;)


GIORGIO ARMANI

skrivet: 2009-09-01 ♥ 18:55:31

Jag har precis sett ett tv-program om Giorgio Armani som jag spelade in för två veckor sedan. Det var väldigt intressant. Giorgio Armani verkar oerhört proffessionell och ganska ödmjuk även om han inte visar det så tydligt. Man fick följa honom under ett helt år då han reste runt i världen och besökte butiker, höll modevisningar, gick på konsert och semestrade i sitt sommarhus. Mycket trevlig program!


Giorgio Armani med sin rejäla solbränna

 







ForHair.se

Bling Skal