2011.10.31

skrivet: 2011-10-31 ♥ 20:48:17


SUNDAY QUESTIONS

skrivet: 2011-10-30 ♥ 18:50:00
Vad gör du just nu?
Väntar på söndagsdeckaren och myser.

Var tror du att du är/gör om 1 år? 
Förverkligar en dröm.

Vad ångrar du, om något, i livet?
Att jag inte tog fler foton i min balklänning. Den var så fin.

Hur kommer du gå klädd i vinter?
Fina kappor i olika material, fuskpälsmössor, tjocka vantar, mysiga halsdukar och lite lager-på-lager inunder; typ strumpbyxor, kjol, tunika, stickad tröja osv.

Vilka 3 saker är du beroende av? 
Eight Hour Cream, Vampire Diaries och såklart min iPhone.

Har du någon dold talang?
Jag kan skriva på datorn utan att titta. Alltså, överhuvudtaget. 

Vad gjorde du förra helgen? Och vad skall du göra nästa helg?
Förra: Myskväll med mami, åt supergod mat och gick promenad. Nästa: restaurangdejt med pojkvän.

Vad har du på dig just nu?
Onepiece.



Bästa skönhetsknep?
Tvätta ansiktet morgon och kväll - sov inte med smink! Peela kropp och ansikte då och då. Och återfukta. Torrhet leder till rynkor!

Vilka är dina dagens planer?
Se på Morden i Midsomer, tigga lite ryggmassage av min pojkvän och sedan gå och lägga mig.

Vad äter du helst inte?
Kött med för mycket fett på. Och ost. 

Nämn 3  bloggar du besöker dagligen?
Kenza, Maria Montazami & (okej, jag erkänner) Kissie.



Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?
Ja, här är vi på väg mot fem. Wiho. 

Bästa staden/landet du besökt 
Paris, baby. 

Vilken kändis får du höra att du liknar? 
På en bild: Nina Dobrev och för längesedan: Cher som ung (INNAN plastikoperationerna, haha). 

Tror du på gud?
Jag tror på något men jag är nog mer för det andliga än det religiösa.

Vad är din största rädsla?
Spindlar. 

Nämn en sak du aldrig provat på:
Droger, snus och sådant äckligt. 

Vilka är dina favoritnamn?
Jag vet inte om jag har några... 

Hur/Var vill du bo i framtiden? 
Jag vill bo i ett stort, vitt hus med världens finaste trädgård, kakelugnar, stora rum, trägolv, högt till tak, jacuzzi och panoramafönster. Var spelar ingen roll!


OPI + NICKI MINAJ

skrivet: 2011-10-30 ♥ 14:37:00
Jag är inte direkt något fan av Nicki Minaj... men hennes kollektion tillsammans med OPI är helt klart godkänd. Färgerna är kanske lite åt det extrema hållet (i alla fall Did it on 'Em och Fly) men vem vet, de kanske är dösnygga i verkligheten - och i rätt sammanhang. Metallic 4 Life känns dock lite överflödig - den grafitgråa glitterblandningen finns redan i mängder men det rosa bubbelgumslacket ser lite intressant ut.

Tyvärr får vi inte titta närmare på nagellacken förrän i januari men tjuvkika på bild går ju alltid bra.


GIRLS NIGHT

skrivet: 2011-10-30 ♥ 10:19:38

Tapasmiddag med bästevännerna - ett välbehövligt avbrott i distansstudiebubblan som jag befinner mig i för tillfället. Det kanske inte låter så speciellt men det gör mycket för själen att få snofsa till sig lite extra med jämna mellanrum när man gjort mjukisbyxor och håret i knut till en dålig vana. Heja girls night every once in a while och hoppas födelsedagsbarnen hade extra roligt!



LUGN DAG

skrivet: 2011-10-29 ♥ 16:51:39
Idag är det tyvärr inte speciellt mycket nytt på fronten. Jag har pluggat nästan hela dagen så när som på en liten fika och en långpromenad längs vattnet. Och nu håller jag på och fixar i badrummet. Om en dryg timma ska jag iväg på födelsedagsmiddag med ett gäng tjejer. Vi ska äta tapas och dricka vin och förmodligen skratta och prata en hel del också. Så... det är väl bäst att jag fortsätter här så jag inte blir sen. Tror iCurlen är varm nu.





FAMILY DAY

skrivet: 2011-10-28 ♥ 20:19:53

Jag har haft en superfin eftermiddag. Först bjöd mami på världens middag och dessert och sedan åkte vi hem med en påse chips och satte oss i soffan med nya tv-spelet Battlefield 3. Och här sitter vi nu och skjuter och knaprar chips om vartannat - helmysigt! Det är ju inte alltid man är på Idol/filmkväll/ligga-under-filten-humör.


OPI + THE MUPPETS

skrivet: 2011-10-28 ♥ 16:00:00
Åh, jag är alldeles förälskad! OPI har lanserat en alldeles bedårande The Muppets-kollektion i samband med en ny film som har premiär i november. Färgerna är så snygga och jag skulle lätt kunna köpa allihop. Mina favoriter är helt klart glitterlacken (är ju en sucker för det mesta som glimmar) men gillar även Animal-istic och Wocka Wocka. Ska bli spännande att se dessa i butik!





2011.10.28

skrivet: 2011-10-28 ♥ 10:50:38
Hej bloggen! Idag har jag vaknat på bra humör. Så bra humör att jag passade på att klämma in lite extra hemmapyssel så här på morgonkvisten. Förutom frukost och dusch har jag även rivit ur sängkläderna, spelat boll med min hund, pysslat lite och nu sitter jag här med inpackning i håret som strax ska sköljas ur. Skönt!

Idag ska jag till sömmerskan och hämta min klänning som jag beställde för ett tag sedan. Minns inte om jag berättat det men jag klickade hem en utav dessa skönheter och när jag provade den visade det sig att den var på tok för lång. Men nu ska den förhoppningsvis vara lagom. Och innan jag åker hem måste jag köpa lite mer kortmaterial. Jag har fått ihop en liten hög nu och det känns jättebra att vara en bit på väg men nu har jag helt slut på vinröda rhinestones och nästan slut på dubbelhäftande tejp. Rätt tråkiga inköp men ack så nödvändiga!



2011.10.27

skrivet: 2011-10-27 ♥ 22:21:52
Nu har jag avverkat första seminariet av en ny kurs. Det var både roligt och intressant och för första gången på länge kände jag att jag lärde mig något. Det är ett intensivt tempo men jag ska verkligen försöka att hänga med i svängarna samtidigt som jag läser två andra kurser. - Det får helt enkelt bli lite kaotiskt denna hösten. Det är nog meningen att det ska vara så.

Ikväll sitter jag i soffan bredvid min boyfriend och spelar nya Battlefield 3. Jag är alldeles för trött i huvudet för att kunna ta in mer information så lite pang-pang passar perfekt. Imorgon ska jag ut på en promenad, plugga LITE ryska och sedan fira helg. Det är jag värd.


MERRY CHRISTMAS

skrivet: 2011-10-27 ♥ 13:05:08
Tänkte visa en liten sneak peek på några av julkorten jag gjorde igår. Är inte helnöjd med allihop av någon konstig anledningen men det kanske ändrar sig när jag tittat på dem några gånger. Lovar att visa helbilder lite längre fram.




IN BED

skrivet: 2011-10-26 ♥ 22:16:30

Hej hopp. Dagen bara försvann och vips så var energin som bortblåst och jag hamnade i sängen. Jag har pluggat en hel del idag men också börjat pyssla lite julkort så just nu vet man inte om man äntrar ett kök eller en krigszon men det ska förhoppningsvis inte vara så rörigt speciellt länge till. Ska försöka visa lite av korten imorgon!

Zzzz...


PÅ ÖNSKELISTAN

skrivet: 2011-10-26 ♥ 15:00:00
Jag bara älskar IB Laursens porslin. Det finns SÅ myxket vackert och färgerna är ju alldeles underbara! Mest av allt önskar jag mig dessa underbara muffinsformar i vitt. Sex eller fyra stycken borde räcka, mamma. ;)


fotografi lånat från Ljuvali

MOT GYMMET

skrivet: 2011-10-26 ♥ 10:33:38
Idag ska jag åka och träna. Har inte varit där på ett bra tag nu eftersom jag känt att jag inte hunnit och prioriterat skolan men nu har jag lovat att prioritera mig själv också så nu ska jag äntligen iväg. Egentligen känner jag inte att jag har tid idag heller men det är oron och stressen som försöker ta överhand. Klart jag har tid att avvara två timmar av en hel dag! Så nu ska jag träna rygg- och benmuskler och det ska bli jätteskönt! Men först ska jag köra crosstrainer och titta på två avsnitt Halv åtta hos mig. (iPhone - you gotta love it.)


HOBBYLÄSNING

skrivet: 2011-10-25 ♥ 22:17:47
Nu är jag fruktansvärt trött på rysk-ortodoxa kyrkan. Det är roligt att lära sig något nytt men jag har läst lite för mycket idag. Så nu tänker jag koppla av med... lite mer läsning, haha! Egentligen borde jag låta bli böckerna men jag vill så gärna läsa ut boken jag håller på med nu så att jag kan börja på Idioten. Vet inte varför men har varit sugen på en Dostojevskijbok ett tag nu. Men jag har några sidor kvar i Illegalister av Boris Grigorjev. Det är faktiskt en väldigt spännande bok som berättar om kända illegalister (spioner) från Sovjetunionen, vad de gjorde och vilka de var - jätteintressant! Så god natt, nu hoppar vi ner i sängen, jag och min bok. ♥


MORGONFIKA

skrivet: 2011-10-25 ♥ 11:27:30
Hej bloggen. Jag har precis kommit hem från morgonfika och lite shopping på stan. Vi gick till stammisfiket där de har SJUKT goda daimkakor och idag kunde jag inte motstå. Mums. Sedan strosade vi runt lite bland butikerna och jag köpte ett par tunna "jeans" och ett par nya leggings på Gina. I svart såklart. Hade inte riktigt hunnit uppdatera den färgskalan i garderoben än men nu så!




Nu blir det plugg resten av dagen. Förhoppningsvis kan jag fokusera lite mer idag. Igår var ju rena katastrofen. Men jag har kommit en bit på väg. Idag ska jag titta klart på en videoföreläsning, läsa några artiklar och sedan försöka sammanfatta alltihop. Hörs lite senare.

PÅ ÖNSKELISTAN

skrivet: 2011-10-24 ♥ 19:30:35
När mitt värmeskydd från Matrix är slut ska jag köpa mig denna från L'anza. Min frisör har använt det på mig de senaste gångerna jag har klippt mig och det doftar så otroligt gott! Man tar helt enkelt en liten klick, gnuggar in den mellan handflatorna och fördelar jämnt i vått hår. Produkten minskar torktiden med 55 %, ger otroligt fin lyser och innehåller massvis av vårdande och reparerande ingredienser. Det kan ju liksom inte bli bättre.


KULTUR- OCH IDÉHISTORIA

skrivet: 2011-10-24 ♥ 15:41:23
Alltså, jag kommer inte igång idag, så enkelt är det. Jag vet inte varför men måndagar är som en sömnig dimma för mig. Allt jag gör går trögt och långsamt, sjukt irriterande. Jag har suttit sedan klockan ett och försökt läsa i en bok men lyckades bara ta mig igenom fyra sidor innan jag plötsligt tog en tupplur på två timmar. Regel 1: Plugga INTE i soffan.

Nu har jag plockat med mig alla böcker och pennor till köksbordet och stoppat in en bulle på värmning i ugnen. Förhoppningsvis fungerar det bättre här. Sedan ska jag försöka ta en promenad innan solen går ner. Så det är väl bäst att jag sätter igång. Håret blev förresten jättefint! Visar bilder vid ett annat tillfälle, nu är det lite rufsigt efter tuppluren. ;)


Min nya kurs heter Rysk kultur- och idéhistoria och håller på i en halv termin fast på högfart så det kommer att bli en hel del läsning framöver. Varje seminarietillfälle är som ett litet läxförhör så det är ganska intensivt men det positiva är att man slipper sluttenta. Det enda man behöver göra utöver veckoläxorna är en essä på tre sidor och jag har redan bestämt vad jag ska skriva om. Detta ska bli jätteroligt!

2011.10.24

skrivet: 2011-10-24 ♥ 08:39:07
För en gångs skull är jag glad över att vakna upp på en måndag. Idag ska jag nämligen iväg till frisören och klippa toppar, tona och slinga. Jag älskar att sitta där i frisörstolen och bli ompysslad, läsa skvallertidningar och dricka kaffe. När jag är klar ska jag hem och äta lite lunch och sedan börja läsa på inför en ny kurs som startar på torsdag. Det ska bli jätteroligt! Nej, nu måste jag klä på mig. Ska vara på plats klockan nio.


FROM A TO Z-URICH

skrivet: 2011-10-23 ♥ 13:09:26
Här kommer lite bilder på nagellacket. Jag kladdade lite och har inte riktigt fått bort alltihop men skitsamma, ni ser färgen. Tyckte det blev jättefint och färger passar till det mesta. Synd bara att mina naglar går av i kanterna titt som tätt. Jag måste bli mer försiktig! Färgen heter From A to Z-urich och kommer från OPI.



Nu ska jag äta upp min lilla minimatlåda och sedan plocka fram dammsugaren. Har lite dötid i några timmar nu och försöker fylla den med roliga saker. Men har inte kommit på något jag vill göra förutom att dammsuga så jag får väl börja så, haha.

HÄRLIGA SÖNDAG

skrivet: 2011-10-23 ♥ 09:34:24
Äntligen söndag! Jag har varit ute på en långpromenad i takt med soluppgången och precis proppat i mig lite frukost i köket. Min pojkvän jobbar tidigt idag så jag ska försöka jobba undan lite skoluppgifter innan han kommer hem så vi kan ha ledigt tillsammans resten av eftermiddagen och kvällen. Så... det är väl bäst att jag sätter igång. Tre annonser på ryska med tio meningar i varje, kompletta med förkortningar och allt vad det innebär. Pust och stön.


RASPBERRY

skrivet: 2011-10-22 ♥ 17:49:38
Idag köpte jag ett nytt nagellack. Nummer sextioåtta för att vara exakt. Jag har varit sugen på ett riktigt hallonrött lack ett tag och nu har jag äntligen hittat den perfekta färgen. Nagellacket heter From A to Z-urich och kommer såklart från OPI. Ska måla på det nu och lovar att visa upp resultatet imorgon!



FINA VÄXTER

skrivet: 2011-10-22 ♥ 15:00:22
Igår kände jag för att dekorera balkongen med fina höstväxter. Även om man inte är där så ofta så nu för tiden tycker jag att det är roligt ha lite fint. Helst skulle jag ju vilja ha en liten trädgård att påta i men balkongen får duga så länge. Jag köpte vit ljung, och planterade med en orange blomma och lade några småpumpor på bordet som dekoration. Murgrönorna har fått så vacker röd färg så de får stå kvar ett tag till. Jag planterade även en liten en i krukan utanför dörren men den glömde jag fotografera.








Tro det eller ej men här växer det jordgubbar för fullt!

WE HEART HEELS

skrivet: 2011-10-22 ♥ 13:00:00
















weheartit

MAT&PAJ

skrivet: 2011-10-21 ♥ 18:25:07
Hej hopp! Jag har bjudit hem mami på myskväll och nu har vi precis ätit oss rejält mätta på tacos. Det var supergott! Nu står en bärpaj i ugnen och jag har vispat iordning massa vaniljsås, mums. Vi ska nog sätta på en film när pajen är färdig och mysa i soffan. Perfekt avslutning på en mysig fredag. Jag har även hunnit med att plantera lite nya växter på balkongen men det får ni se imorgon, nu ska jag fortsätta mysa.




FEELING BETTER ALREADY

skrivet: 2011-10-21 ♥ 13:58:00
Det är så mycket jag skulle vilja berätta. Men någonstans måste man dra en gräns och för min del går det vid anledningar. Jag kan utan probem tala om att jag mått dåligt det senaste. Exakt varför vill jag hålla för mig själv men som summering har jag brottats med prestationsångest, stress och osannolika krav vilket har förstört livsgnistan totalt. Jag trodde att det skulle gå över eller bli bättre men onsdagens tenta bröt ner mig totalt och jag bestämde mig för att göra något åt saken. Så idag har jag varit på vårdcentralen och pratat, tagit prover och lagt upp en plan för att komma ur detta - och det känns så jäkla bra! Från och med nu ska jag fokusera på mig själv igen, inte gräva ner mig för mycket i böckerna utan försöka hålla en jämn uppdelning av studier och fritid. Jag ska börja träna igen, träffa vännerna oftare, gå promenader när jag känner för det och strukturera upp mitt arbete så att jag har fasta tider då jag kan fokusera på plugg och även lämna det bakom mig när jag "tar ledigt".

Anledningen till att jag berättar detta är absolut inte att jag vill att ni ska tycka synd om mig eller att jag vill ha uppmärksamhet - jag vill mest tala om för andra där ute att det är okej att må dåligt och att man kan ta sig ur det! Ibland kan det vara skönt att läsa sådant när man är nere - det var nämligen det jag gjorde i onsdags kväll, hos en storbloggerska, och det fick mig att tänka till lite. Det är inte meningen att man ska behöva gå omkring med en klump i magen när hjälp finns att få. Och faktum är att jag redan mår tusen gånger bättre. Idag, just nu, känns det som om jag klarar av precis vad som helst. Och det är den tjejen jag vill vara. ♥


ALMOST DEAD

skrivet: 2011-10-20 ♥ 20:25:45
Tänkte bara höra av mig lite snabbt och tala om att jag inte är död men näst intill. Är så sjukt trött efter veckans studier att jag faktiskt tänkte gå och lägga mig nu och försöka sova mig lite piggare. Imorgon ska jag styra upp mitt liv (för hundrasjuttioandra gången denna hösten) och sätta upp lite regler för att jag inte ska gå in i väggen. Men först sova. God natt. ♥

weheartit

GLITZ

skrivet: 2011-10-19 ♥ 13:00:00
Veckans nagellack: Glitzerland från OPI. Tänkte att jag skulle ha vinnarfärgen på naglarna nu när jag har sluttenta. Vi får väl se om det fungerar eller inte. Ikväll mellan 17.00-20.00 skriver jag provet och sedan är förhoppningsvis grammatikkursen slut för min del så jag kan fokusera på nästa kurs (som för övrigt verkar döjobbig). Men det blir säkert roligt när jag väl sätter igång!




T-DAGEN

skrivet: 2011-10-19 ♥ 09:11:14
Nu är den här. Tentadagen. Äntligen! Jag har varit så nervös nu i ett par dagar men ikväll klockan 20.00 är det över! Wiiieee. Så idag ska jag pyssla med grammatik hela dagen tänkte jag, läsa igenom gammalt kursmaterial, försöka memorera lite i huvudet och skriva lite stödord i ett block. Tror det kan bli bra. Det är riktigt höstruskigt väder ute så det passar perfekt att sitta inne och läsa. Har tänt massa ljus också så att jag ska trivas extra bra. Och dessutom grundat med en stor frukost och en långpromenad. Så nu ska jag väl klara mig? Gud så skönt det ska bli när detta är över!



BUSY DAY

skrivet: 2011-10-18 ♥ 20:29:56
Hej bloggen. Sorry för att det varit lite tomt här idag. Jag har ägnat mig åt tentaplugg precis hela dagen så när som på en kort promenad och middag framför tv:n. Nu sitter jag i soffan med nytvättat hår och äter rostat bröd. Har fått det på hjärnan, det är så himla gott med apelsinmarmelad och antingen en kopp kaffe eller ett glas o'boy. Ikväll blir det mys med Desperate Housewives för jag orkar nog inte läsa mer. Lite ledigt måste man väl få?

weheartit

PÅ ÖNSKELISTAN

skrivet: 2011-10-17 ♥ 22:05:41
Snart är det jul. Så mamma, du kan ju kolla in denna listan lite extra. ;)

NU ÄR DET JUL HÄR I VÅRT HUS

skrivet: 2011-10-17 ♥ 18:00:00
Nu jäklar är årets julkortstillverkning igång. Jag ska stå på marknad både första och andra advent så egentligen är jag lite sent ute men det ska nog gå bra ändå. Jag har inte kommit så långt men det känns som att korten kommer att bli ganska klassiska i år med gammaldags tomtar, lite mörkare färgtoner och lite mindre glitter och glam. Men som sagt, vi får se, har bara hunnit göra några stycken.


QUICK DETOUR

skrivet: 2011-10-17 ♥ 14:21:54
Idag skulle jag egentligen pluggat HELA dagen. Men när jag vaknade var jag helt enkelt inte på humör så istället har jag skjutsat omkring mami på stan och ätit lunch hos henne. Vi köpte grillad kyckling i affären och gjorde en stor sallad - supergott! Nu är jag hemma igen och ska försöka sätta igång. Jag har tenta på onsdag kväll och måste få rätsida på det här med den ryska grammatiken. Så nu har jag bunkrat upp med lösgodis så jag inte tappar koncentrationen. Ska försöka läsa till kanske sjutiden och efter det ska jag belöna mig med lite spamys i badrummet. Let's go.


ROMANTIC

skrivet: 2011-10-17 ♥ 12:00:00
Ännu ett fynd från shoppingutflykten i lördags - en romantisk blus från 365 Sunshine (MQ) i offwhite. Jag älskar sådana här blusar med lite spets, trekvartsärm (så smycken och klocka syns ordentligt) och små band som går att knyta i ryggen. Det passar till både jeans, svarta leggings och strumpbyxor/kjol. Om vill man tuffa till det lite matchar man med kängor/kort jacka eller kappa/höga wedges för en lite mer klassisk look.




SOFFKVÄLL

skrivet: 2011-10-16 ♥ 19:21:27
Jaha, då var myssöndagen på väg mot sitt slut. Efter att jag skickat in den sista grammatikuppgiften gick vi en promenad och sedan pysslade jag en stund i köket innan det var dags för pannkaksmiddag. Så jäkla gott! Därefter lade jag mig faktiskt i soffan och tittade på tv i två timmar, läste tidningar och drack kaffe. Jag fick både ELLE och Isabellas tidigare i veckan men har inte hunnit öppna dem förrän idag.



Nu ska jag mysa ner mig i soffan igen och måla naglarna innan den sedvanliga söndagsdeckaren börjar på tv:n. Helt okej avslut på en söndag! Hörs imorgon.

ORANGE

skrivet: 2011-10-16 ♥ 17:00:00
Den här söta toppen hittade jag på Sisters igår. Tyckte den var jättefin med vecken på framsidan och knapparna ibak. Tror den kommer bli snygg med ett par svarta jeansleggings, kängor och vågigt hår och blir förmodligen invigd på nästa tjejmiddag. Längtar!




SÅ DET KAN GÅ

skrivet: 2011-10-16 ♥ 13:43:43
Nu har vi kommit in från en liten promenad med hundarna. Jag tänkte passa på att ta en casual bild på mig i min nya parkas men som vanligt när vi ska ta bilder blir över hälften döfula och på den sista satte sig Colin och gjorde tvåan. Men eftersom jag vill att min blogg ska vara ärlig och naturlig tänkte jag dela med mig av spektaklet. Så varsågoda:


PS. Är supernöjd med min parkas från H&M. Lagom varm och lagom pösig; perfekt för långpromenader!

SUNDAY MORNING

skrivet: 2011-10-16 ♥ 09:31:41
Jag älskar att vakna upp på söndagar. Även om man har tusen saker på agendan är det ändå lugnt på något sätt. Söndag är söndag, liksom. Det man inte hinner är liksom ingen fara. Och dessutom får man helgmysa samtidigt som man bockar av alla tråkiga måsten.

Idag steg jag upp halv åtta, gick raka vägen in i vardagsrummet med MacBooken och satte på nya Vampire Diaries-avsnittet The Reckoning. Där låg jag i en timma med världens västa tv-serie på skärmen och myste under en filt - perfekt start på dagen! Nu har även älsklingen vaknat och vi har ätit bagerifrukost i köket.

Nu ska jag skriva klart en uppgift som har deadline ikväll - men det känns helt okej. För jag vet att en kylig promenad i solskenet väntar mig när jag är klar. Och då ska jag sparka löv i min nya parkas.

(Bilder på gårdagens shopping kommer under dagen.)


KÄRT ÅTERSEENDE

skrivet: 2011-10-15 ♥ 19:06:03
Igår var jag på after work med ett gäng före detta kollegor. Ni som följt min blogg ett tag minns säkert men för er nya: min arbetsplats blev nedlagd och alla som jobbade där (drygt 80 personer) blev uppsagda. Vi fick beskedet för nästan ett år sedan och därför styrde vi upp en aw för att träffas, kolla läget och prata minnen. Det blev en hel del skratt och trots att vi inte träffats på flera månader kändes det som det var igår och att allt var precis som vanligt. Konstigt det där, att man faller tillbaks i rutinerna direkt när man träffar vissa människor efter en lång tid. Hoppas att vi kan samlas fler gånger!

När vi hade ätit och pratat klart på restaurangen gick vi till fabriken där vi jobbade (som nu är näst intill helt tom) och tittade till våra gamla kontor och pratade gamla minnen. Lite halvledsamt måste jag erkänna. Även om jag var less och uttråkad mot slutet hade jag ändå jäkligt roligt på jobbet och ibland längtar jag faktiskt tillbaks till att stiga upp tidigt på morgonen, cykla till mitt fina kontor och slå mig ner i stolen med min vattenflaska och fixa med alla leveranser. Det var kul. Det var det faktiskt.



SHOPPINGUTFLYKT

skrivet: 2011-10-15 ♥ 10:14:53
Hej hopp! Här sitter jag fullt påklädd, sminkad och redo för att sticka iväg på en liten shoppingutflykt med min boyfriend. Bara vi två. Känns som evigheter sedan vi gjorde något tillsammans bara han och jag så det ska bli riktigt mysigt. Jag ska bland annat kolla in julpappersarkutbudet till julkort som jag måste börja pyssla med snart och kanske spontanshoppa någon fin sak till hemmet när jag ändå håller på. Nu ska jag packa väskan så vi kommer iväg. Puss.

PS. Ska berätta lite mer om gårkvällen när jag kommer hem. Har lite bilder också men hinner inte lägga upp dem nu.


BUSY GIRL

skrivet: 2011-10-14 ♥ 15:35:22
ÅH, JAG HINNER INTE MED MIG SJÄLV! Fasen. Jag har åkt fram och tillbaks hela dagen och nu ska jag snart ut igen. Först var det lunch med Anwen och nu blir det after work med ett tiotal före detta kollegor. Och alltså, missförstå mig inte, alltihop är jätteroligt! Men det känns som att jag försummar skolan så fort jag sticker fötterna utanför ytterdörren. Men skitsamma. Ikväll ska vi ha roligt. Studierna finns kvar här hemma på köksbordet imorgon bitti. Lucky me.


2011.10.14

skrivet: 2011-10-14 ♥ 09:22:20
Fy fasiken vad kallt det är idag! Jag hade bestämt mig för att gå en morgonpromenad när jag vaknade och det var med blandade känslor som jag snörade på mig joggingskorna efter att ha tittat på termometern som visade TRE MINUS! Men som vanligt, när man kommit ut och kommit igång, så flyter det ju på som vanligt trots iskylan.

Nu har jag ätit lite frukost och ska snart sätta igång med lite plugg, ta en dusch och fixa iordning mig. Idag ska jag luncha med ännu en före detta arbetskamrat. Det är värsta reunionveckan det här! Ikväll blir det dessutom after work med alla tjänstemännen som blev uppsagda tillsammans med mig för ett år sedan. Kul! Men mer om det sedan. Nu måste jag sätta igång här. Puss.


2011.10.13

skrivet: 2011-10-13 ♥ 22:02:31
Jag fick ett litet ryck och satte igång med storstädning efter seminariet. Så nu är det så där härligt rent överallt, precis som jag vill ha det. Och på tal om seminariet så gick det faktiskt jättebra idag. För en vecka sedan satt jag här hemma med ge-upp-tankar men nu känns det helt okej igen - även om det är överjävligt svårt. Imorgon ska jag rätta och lämna in en skrivuppgift och sedan är det dags för tentaplugg. Men det ska vi inte tänka på nu för jag ska mysa ner mig i sängen med min bok som ALDRIG tar slut. Och nej, det är absolut inte fel på boken, det är jag som bara orkar läsa mer än en endaste sida innan jag ger upp och släcker lampan. Ja, så trött har jag varit de senaste veckorna. Fast just ikväll känns det som jag kan uthärda ett helt kapitel. Wiiieee.


HÖSTSOL

skrivet: 2011-10-13 ♥ 15:49:09
Idag låg jag så bra till i tid med allting att jag kunde unna mig en promenad i solen med familjen på förmiddagen. Vi gick inte så långt men det gjorde ingenting. Huvudsaken var att jag fick komma ut och få lite luft, se alla fina höstfärger och känna kylan mot kinderna medan hundarna fick springa av sig lite överskottsenergi. Jag har glömt bort att ta vara på allt vackert i livet på sistone. Ett grannt höstlöv, en strimma sol eller en klarblå himmel kan ju göra vilken tråkig torsdag som helst alldeles, alldeles underbar!







Nu ska jag fixa till lite middag innan mitt seminarium börjar. Jag är extra nervös idag för förra veckan gick det rent ut sagt åt skogen men denna veckan har jag jobbat ännu hårdare och förhoppningsvis speglar det av sig. Men man vet ju aldrig.

TVÅ LEDIGA TIMMAR

skrivet: 2011-10-12 ♥ 22:21:11
Gissa vem som ha haft två lediga timmar ikväll! TVÅ! Så jäkla skönt. Jag är i fas med studierna och kunde unna mig lite sofftid framför Vampire Diaries och Bonde söker fru (egentligen superdåligt men ändå rätt lagom kvällsnöje). Nu ska jag tvätta bort sminket, borsta tänderna och hoppa ner under täcket och läsa lite. Mysigt.


PS. Lena - sjukt kul att se dig igen! Du kommer alltid att ha en liten plats i mitt hjärta även om vi inte träffas så ofta. Men nu ska vi bannemej se till att inte vänta i över ett år tills nästa gång. En hel dags mys i Töreboda snarast, it is. ♥

2011.10.12

skrivet: 2011-10-12 ♥ 10:46:16
Hej bloggen. Idag är det full rulle. Gick upp tidigt och satte mig med lite plugg och nu ska jag snart iväg till stan och möta upp en gammal vän som jag inte träffat på över ett och ett halvt år. Sjukt att tiden gått så fort men skönt att vi äntligen fått tummen ur! Vi ska äta lunch och catcha-up och sedan ska jag hem och förbereda inför kvällens extra långa seminarium. Vi hann inte klart förra veckan så idag kör vi en timma extra och jag kan inte göra mer än att hålla tummarna för att jag kan sitta still i 150 minuter. Vi får väl se hur det går.


YOU TRY TO TAKE THE BEST OF ME, GO AWAY

skrivet: 2011-10-11 ♥ 22:48:22
Trots att jag plöjt tre avsnitt Vampire Diaries, gått en promenad och lunchat hos svärmor har jag hunnit med en hel del idag. Jag borde känna mig nöjd men denna ständiga stress över att behöva fortsätta har stigit mig åt huvudet. "Nej, du hinner inte göra det där eller det där för då går du miste om så och så många timmars plugg." har blivit mitt ständiga mantra och trots att jag är urless på skiten kan jag inte få denna idiotiska tanke ur huvudet.

Nästa vecka tentar jag av en av mina kurser och när den är klar ska jag tamigfan rensa bort alla dåliga vanor och destruktiva tankar. Jag är inte sån här. This was supposed to be fun.


LEILAS SÖTA JUL

skrivet: 2011-10-11 ♥ 10:44:27
Åh, vad jag längtar. Leila börjar spela in årets julserie nu i veckan. Leilas söta jul ska den tydligen heta och jag misstänker att det kommer bakas en hel del maffiga tårtor och oemotståndliga cupcakes. Leila har lagt ut några teaserbilder från köket på sin Facebooksida och chokladtårtan ser VÄLDIGT smarrig ut. Håller ni inte med?




SPAKVÄLL

skrivet: 2011-10-10 ♥ 18:48:28
Här sitter jag i badrock och väntar på att badvattnet ska rinna klart. Jag tänkte nämligen pyssla om mig själv lite ikväll; peela kroppen, lägga ansiktsmask, göra hårinpackning och lite sådant. Förra veckan försummade jag mig själv rejält men det ska sannerligen inte upprepas. Ska man vara stressad och förtvivlad kan man väl i alla fall vara snygg samtidigt, haha. Jag ska i alla fall göra ett försök!


MÅNDAGSPEPP

skrivet: 2011-10-10 ♥ 14:41:54













weheartit

ALLA GODA TING ÄR TRE

skrivet: 2011-10-10 ♥ 10:35:25
Jag är så himla lycklig över mina köp igår. Speciellt Vampire Diaries-boxen som jag hade siktat in mig på. Och så hittade jag Black Swan på bluray för bara 99 kronor och Paranormal Activity för en femtiolapp. Nu är problemet bara hur jag ska kunna hålla mig borta från tv:n. Jag måste nämligen plugga hela långa dagen men vill inget hellre än att lägga mig i soffan och titta igenom boxen. Kanske ska be N gömma den innan han åker till jobbet. Problem solved!


ZZZZZZ

skrivet: 2011-10-09 ♥ 20:41:52
Jag är helt slut. Sex timmar i en bil, tre timmar i ett varuhus FULLT med folk - ja, ni fattar. Men bortsett från det har jag haft en jätterolig dag men bästetjejerna. När jag kom hem och packad upp påsen såg jag att jag mest shoppat tråkiga basgrejer - dock med några godbitar som undantag. Men dem får jag visa imorgon för nu ska jag ägna mig åt tv-myset med min boyfriend och mammiga hund.


PS. Den där jäkla bloggappen är ju fullkomligt VÄRDELÖS!

ROADTRIP

skrivet: 2011-10-09 ♥ 08:53:35
God morgon! Idag ska jag åka iväg på shoppingroadtrip med finaste tjejerna. Det ska bli jätteroligt att få komma ur huset för en dag, få lite miljöombyte och kanske shoppa något fint - men det skulle i så fall bara vara en bonus. Att få träffa mina bästa vänner och få ny energi till själen är mitt främsta mål. Det känns som vi inte träffats på flera månader nu ju!

Nu ska jag packa ner det sista och springa ut en sväng med Colin innan jag blir upphämtad. Ska försöka mobilblogga någon gång under dagen om appen fungerar. Jag får bara massa felmeddelanden när jag försökt tidigare i veckan, vet inte riktigt vad som är problemet men som sagt, hör av mig om jag kan. Ha en fin höstsöndag allihop! ♥


2011.10.08 - 20:03

skrivet: 2011-10-08 ♥ 20:06:46
Änligen har man landat i soffan efer en lång dags slit. Hur kan man samla på sig så många olika kläder/halsdukar/skor/mössor/strumpbyxor? Jag mindes inte ens att jag ägde hälften av allt vi plockade ner från vinden. Och trots att jag rensat ut massa innan är det nu proppfullt igen. Jag blir tokig på mig själv. Eller nej, egentligen blir jag tokig på avsaknaden av garderober men det går inte att göra så mycket åt det i nuläget. Hursomhelst, nu har vi plockat fram alla varma jackor och skor och i hallen står en stor sopsäck, två kassar med stickat som ska fräschas upp i tvättmaskinen på måndag och två klädpåsar som ska skänkas bort. Bra jobbat, eller hur!

Ikväll har vi ägnat oss åt vårt sedvanliga tacosfrosseri och nu har vi plockat fram chips och dip. En mysdeckare står på på tv:n och när den är slut ska jag faktiskt hoppa ner i sängen. Imorgon vankas det nämligen shoppingroadtrip med finaste tjejerna och jag har siktet inställt på en viss dvd-box säsong 2. Vi får väl se vad jag kommer hem med. Men mer om det imorgon. Nu har Barnaby börjat!


SATURDAY

skrivet: 2011-10-08 ♥ 09:21:55
Hej hopp, bloggen. Idag är det iskallt ute så eftermiddagen ska ägnas åt att plocka bort sommarklänningarna ur garderoben och fylla den med halsdukar och mössor. Men först blir det en runda på stan. Befarar dock att jag är alldeles för tunt klädd. Men är det strumpbyxesäsong så är det. ;)


I'M BACK

skrivet: 2011-10-07 ♥ 19:15:03
Long time no see! Nu äntligen är jag klar med alla jäkla inlämningsuppgifter och har tagit helg. Denna veckan har rent ut sagt varit hemsk. Jag har suttit med böcker och papper från morgon till sen kväll, knappt duschat, inte tvättat håret och varit helt galet stressad. Sådant är inte bra för själen! Så idag har jag tagit det lugnt, sänkt kraven och ägnat mig åt allt det jag fått skjuta upp under veckan. Håret är tvättat, benen är rakade, ansiktet sminkat och böckerna undanplockade. Dessutom har jag hunnit med två mysfikor på stan, shoppat en tröja, vattnat mina stackars växter och ätit världens godaste middag.

Ikväll är jag ensam hemma medan min boyfriend ägnar sig åt fotbollstittande på annat håll. Så jag har passat på att titta på det senaste Vampire Diaries-avsnittet (det blir bara bättre och bättre!) och tända massa ljus. Nu tänkte jag plocka fram en bok och sätta mig tillrätta i soffan. Äntligen får jag vara mig själv igen.

PS. Eftersom jag bloggat så dåligt de senaste får ni en liten blandad bildkompott från dagen:








Trots tillfällig misskötsel blommar porslinsblommorna. ♥




PEPP PEPP PEPP

skrivet: 2011-10-06 ♥ 08:36:32
Nu jäklar ska det skrivas. Jag har grundat med en c-vitaminboost av färskpressad apelsin och citron, en god fil-banan-müslifrukost och nu puttrar kaffebryggaren. Idag ska jag sitta vid datorn HELA dagen. Som tur är regnar det utanför fönstret vilket är perfekt pluggväder. Ska nog tända några ljus om en stund så det blir lite mysstämning.

Ena deadlinen är ikväll och den andra på lördag men jag siktar på att vara klart med allting imorgon. Jag ska bannemej få lite förtjänad ledighet också. Så nu kör vi!


KORTIS

skrivet: 2011-10-05 ♥ 21:36:32
Hej och hå. Denna dagen har gått i ett. Jag har så sjukt mycket att göra med skolan just nu och känner knappt att jag hinner borsta tänderna på morgonen innan jag måste sätta igång. Morgondagen kommer att bli likadan men jag ville i alla fall kika in här och meddela att jag inte är död utan bara vääääldigt upptagen på annat håll. Men förhoppningsvis lugnar det ner sig lite efter helgen.

Nu ska jag börja skriva en inlämningsuppgift som ska vara inlämnad imorgon. Inte världens bästa tidpunkt kanske men what to do?


MYSKVÄLL

skrivet: 2011-10-04 ♥ 21:20:31
Jag har haft en sådan himla fin dag. Visst, jag har kämpat med studierna men om man räknar bort det är jag helnöjd med den fjärde oktober 2011! Ikväll har jag myst i soffan, fikat kanelbullar och planerat söndagens shoppingutflykt. Nu har jag bänkat mig framför nya Desperate Housewives med en överfull godisskål och sedan ska jag gosa ner mig under täcket. Helt okej avslut på dagen.



GLITTRIG GRAFIT

skrivet: 2011-10-04 ♥ 17:30:00
Denna veckan sportar jag grafitgrå naglar med lite glitter på. Jag ville använda både Lucerne-tainly look marvelous och Servin' up sparkle (båda OPI) och kunde inte bestämma mig men eftersom de faktiskt gick att kombinera tog jag båda. Lucerne-tainly look marvelous är alltså det mörkgrå lacket och Servin' up sparkle är glitterlacket. Tyckte resultatet blev jättefint!




KEIRA + TOLSTOJ = SANT

skrivet: 2011-10-04 ♥ 14:00:00
Åh, vad glad jag blev när jag av en slump fick se att Keira Knightley håller på att spela in Anna Karenina! Hon är en av mina favoritskådespelerskor och är ju fantastisk på att porträttera historiska figurer - klart hon ska spela Anna.

Boken är ju en riktig klassiker med många huvudpersoner men jag antar att filmmakarna kommer att fokusera på Annas historia och tona ner de andra karaktärerna något vilket inte är mig emot. Vronskij (som hon förälskar sig i) kommer att spelas av Aaron Johnson och Alexej Karenin (Annas man) ska spelas av Jude Law (också en storfavorit hos mig!). Andra som medverkar är svenska Alicia Vikander (som Kitty), ena tvillingen Domhnall Gleeson från Harry Potter (som Levin) och Kelly Macdonald (som Dolly). Regisserar gör Joe Wright som även gjort Pride & Prejudice och Atonement - båda med Keira i huvudrollen.

Filmen ska vara klar 2012 så det är väl bara att vänta men när den väl kommer till Sverige ska jag boka en premiärplats i biosalongen, var så säkra!


2011.10.04

skrivet: 2011-10-04 ♥ 11:22:43
I dag vaknade jag på strålande humör (trots att klockan ringde 06.00)! Jag har tvättat klart i tvättstugan, pluggat rörelseverb, gått en långpromenad och läst roliga nyheter på internet - och så är det ju Kanelbullens dag; det kan ju liksom inte bli fel. Just nu sitter jag med en liten lunchmatlåda. Jag tänkte åka och träna om en timma och kroppen kan nog behöva lite energi innan. I dag ska jag träna ben, rygg och mage (och såklart kondition). Det brukar ta cirka 90 minuter så jag är väl hemma vid tretiden i eftermiddag. Och då ska det ätas bullar!




2011.10.03

skrivet: 2011-10-03 ♥ 20:45:18
Jag har försökt hitta på allt möjligt för att bli av med mitt dåliga humör men ingenting tycks hjälpa. Visst, för stunden har det varit mysigt att ta ett bad, måla naglarna och äta middag men nu sitter jag här igen med huvudvärk och sur min. Mitt sista ess i rockärmen är Svenska Hollywoodfruar och fungerar inte det tänker jag dra täcket över huvudet och sova bort denna måndagen och humöret med den.


MÖRKLILA

skrivet: 2011-10-03 ♥ 13:20:40
I helgen hade jag mörklila naglar. De ser nästan svarta ut på bilden men det är en snygg, kall lila ton i lacket som passar till det mesta! Nagellacket heter Vendetta och kommer från Chanel. Har dock lite svårt för deras tunna appliceringspensel. Dock var det säkert ett år sedan jag köpte detta nagellacket (eller kanske två till och med?) så de kanske har ändrat dem, vad vet jag. Vad jag vill komma fram till är att det är svårt att få till ett jämnt lager när penseln är liten och tunn. Därför föredrar jag OPI och Dior framför Chanel och Lancome.


Det tråkiga med mörka nyanser är att jag tröttnar på dem så fort. Så nu har jag faktiskt redan tagit bort lacket och ska måla på nytt i kväll. Vilken färg det blir får ni se i morgon!

BAD MOOD MONDAY

skrivet: 2011-10-02 ♥ 20:11:59
I dag är inte min dag. Jag är trött, hängig och på dåligt humör - helt utan anledning. Men jag antar att det blir så ibland. Och därför tänker jag ta det lite extra lugnt med pluggandet denna måndag och skippa gymmet. Istället kör vi på soffläsning och mammas kanelbullar. It's just one of those days.

weheartit.com

JUST I DETTA ÖGONBLICK

skrivet: 2011-10-02 ♥ 20:06:27
Som vanligt har helgen flygit förbi och just nu sitter vi framför tv:n och försöker krama ur ledighetens sista timmar. Jag har visserligen inte varit ledig utan har pluggat både fredag, lördag och söndag men har även försökt ta det lugnt och fokusera på nuet istället för alla måsten. I dag har jag powerwalk:at milen i spåret och tyvärr måste jag erkänna att jag chockade kroppen aningen mycket och har känt mig helt förstörd ända sedan jag kom hem, haha. Därför skippar jag alla kvällssysslor och inväntar söndagsdeckaren på TV8 istället. Chansen att vi ser klart slutet i sovrummet är väääääldigt stor. Gäsp och Zzzz...

Weheartit.com

TILL FRANSARNA

skrivet: 2011-10-02 ♥ 13:00:00
Jag blev så sjukt glad när jag hittade denna underbara Treatment Mascara hos Makeup Store i torsdags. Den har nämligen varit borttagen i nästan ett år och ingen visste när den skulle komma tillbaks men nu äntligen!

Det är en transparent fransnäring som man applicerar som en mascara antingen under sin vanliga mascara eller på natten och den är verkligen fantastisk! Mina ögonfransar ser mycket friskare och längre ut när jag använder den. Är minst sagt beroende. Ett litet tips bara, till er som är rädda om fransarna.




THE END OF THE AFFAIR

skrivet: 2011-10-02 ♥ 09:01:00
Jag måste bara promota säsong 3 av Vampire Diaries lite grann. Jag har sett tre avsnitt nu och det sista (The end of the affair) var nog ett av de bästa någonsin. Snyggt filmat, bra twist och som vanligt en tappa-hakan-cliffhanger på slutet.

Säsongen börjar visas i Sverige fredagen den 18:e november klockan 19.00 på TV6 - så boka in i era kalendrar! Perfekt start på fredagsmyset om ni frågar mig.


STICKAT

skrivet: 2011-10-01 ♥ 18:00:00
Jag köpte på mig lite stickade grejer i Göteborg i torsdags. Bland annat två små kjolar från Gina Tricot; en i brunt och en i svart. De ser inte mycket ut för världen på bilden men med färgglada strumpbyxor och ett par snygga skor ska de nog komma till sin rätt. Det djurpröda pannbandet är dock min favorit. Så sjukt snygg detalj! Vill ha ett senapsgult också. Och ett oranget. Och ett vitt.





PÄLS ÖVERALLT

skrivet: 2011-10-01 ♥ 16:15:18
Vi har precis kommit in från en liten promenad med hundarna. De fäller sin sommarpäls nu så vi passade på att borsta dem lite och jisses vad mycket päls det finns därinunder. Hela gräsmattan blev full med ludd! Problemet är att man skulle kunna borsta lika mycket till för det tar aldrig slut. Nackdelen med pälsdjur, I guess. Men nu är de fina och välvårdade och vi kan förhoppningsvis njuta av en kväll utan små tofsar som letar sig ur pälsarna och ner på golvet, haha.











ForHair.se

Bling Skal