SISTA JULI

skrivet: 2011-07-31 ♥ 19:20:57
Hej, soliga söndag. Gissa om jag var glad när jag fick stämpla ut från jobbet klockan halv fyra och ge mig ut i sommarvärmen! Först hade jag tänkt att lägga mig på gräsmattan med min bok men det blev familjefika med de finaste vid vattnet istället. Och sedan en mysig promenad med min pälsboll. Jag hade mer än gärna stannat ute längre men får tyvärr kasta in handduken nu eftersom jag ska upp tidigt och jobba imorgon igen. Men det gör ingenting för nu ska vi passa på att smaka på gurkorna jag saltade in i torsdags. Mums.






SERVIN' UP SPARKLE

skrivet: 2011-07-31 ♥ 10:00:00
Veckans nagellack är OPI:s Servin' Up Sparkle. Det är första gången jag testar det och det blev ju supergulligt! Jag är en riktig glitterfantast så det här kommer med all säkerhet att användas flitigt. Både ensamt och ovanpå andra lack.



OMFG

skrivet: 2011-07-30 ♥ 20:21:30
Oh my fucking god, vilken god middag jag lagade förut. Jag fick för mig att försöka göra maträtten jag åt på Fataburen i tisdags (bilder finns här) med stekt kyckling, färskpotatis, sås och smörstekta grönsaker. Det blev givetvis inte exakt likadant men rätt så snarlikt och ska definitivt lagas flera gånger!



Ikväll myser vi i soffan med film och snacks. Jag ska nämligen jobba nästan varje dag de kommande två veckorna (är ledig i typ två dagar, dock inte sammanhängande) så det är lika bra att passa på. Är dock sjukt avis på mina kompisar som ska ut på sjön imorgon. Men det är bara att bita ihop och äta lite mer choklad. Förhoppningsvis är sommaren kvar om två veckor så jag också får lite ledigt i värmen.

VEM KAN STOPPA MIG NÄR JAG BARA RULLAR FRAM

skrivet: 2011-07-30 ♥ 17:09:29
Vilket äventyr jag har varit på i eftermiddag. Jag har debuterat som rullskridsoåkare och det var inte alls så stabilt som jag hade hoppats på, hihi. Men kul var det! Vi hittade en betongplatta som var lagom len att åka på och där rullade jag runt runt och fram och tillbaka - utan att ramla en enda gång! Men jag behöver nog öva några gånger till innan jag vågar mig ut på riktigt. Balansen är nämligen inte min största tillgång. ;)




NY VÄSKA

skrivet: 2011-07-30 ♥ 15:28:36
Jag hittade inte speciellt mycket på stan idag förutom grönsaker och potatis. Så jag gjorde en panikrunda på KappAhl när vi hade handlat mat (ibland måste man bara stilla shoppingbegäret!) och fick syn på väskan jag letat efter hela sommaren! Alldeles perfekt storlek för iPhonen, bankkortet och eventuellt ett litet läppglans!



HANDUPPDATERING

skrivet: 2011-07-30 ♥ 11:30:00
Satan i gatan då, vad det här insektsbettet är segt. Svullnaden har gått ner något men handen ser fortfarande konstig ut och det spänner i skinnet och strålar upp i armen (antar att det trycker på någon nerv). Hur kan en liten fluga ha så mycket gift? Kanske borde gå och kolla upp exakt vad som skulle hända om jag fick ett getingstick. Det kan ju liksom inte vara bra...


Nu ska vi åka och fika på stan och jag ska bocka av lite tråkiga basinköp och köpa middag; ikväll ska det mysas ordentligt!

TAPASKVÄLL

skrivet: 2011-07-30 ♥ 09:55:41
Igår var jag på tapaskväll med tjejerna. Vi hade lite knytis så att fixade en grej var, rätt så kul faktiskt. Jag lagade asiatiska kycklingspett med en tillhörande sås (syns på andra bilden) och det blev hur gott som helst! Och faktum var att ALLA rätter var supergoda. Jag åt som en häst. Efter middagen blev det mojitos och glass med jordgubbar och grädde - så ni förstår kanske att jag och min nöjda mage rullade hem sedan. Tack, allihop för igår!




SYND OM MIG

skrivet: 2011-07-29 ♥ 13:08:28
Här sitter jag med en högerhand som är dubbelt så stor. Råkade få mig ett litet insektsbett igår på förmiddagen och hade gått och kliat på det hela dagen men det var inte förrän på kvällen som jag såg att det var svullet. Tog lite kylbalsam på när jag kom hem från jobbet (jobbade natt) men det var nästan värre när jag vaknade nu för en timma sedan och det pulserar och bränner så jag knappt kan röra tummen.

Jag fick ett tips att blöta upp en Alvedon och dutta på svullnaden så det har jag gjort nu men det hjälper inte alls. Så det får väl vara en stackars-mig-och-min-mupphand-dag idag. Jag som ska bort ikväll och allt... :(


VACKRA BLOMMOR

skrivet: 2011-07-28 ♥ 18:30:00
Vackra (oredigerade) godbitar från Läckö Slotts odlingsträdgård:







DAGENS TIPS

skrivet: 2011-07-28 ♥ 14:00:00
Tänkte tipsa om världens bästa handkräm; Nutrix Royal Mains från Lancôme. Den är något dyr men den är värd vartenda öre, trust me! Jag smörjer alltid in händerna i den varenda kväll och vaknar upp med världens mjukaste små tassar varenda morgon. Pssst! För er som är torra på hela kroppen finns det även en kroppslotion i samma serie.

MÅRBACKA

skrivet: 2011-07-28 ♥ 09:42:06
Jag har precis varit ute och plockat lite fula blad på min fina Mårbackapelargon. Jag älskar den rosa färgen på blommorna och att denna växt alltid har förmågan att visa sig från sin bästa sida - utan övermycket skötsel av ägarinnan.


Idag kommer jag att vara hemifrån nästan hela dagen igen men jag har tidsinställt några inlägg till er som får abstinens. ;) Ha en fin torsdag!

SALTGURKA

skrivet: 2011-07-27 ♥ 20:17:44
Just nu är jag världens tröttaste tjej. Jag har haft en så sjukt stressig och hektisk dag (dock jätterolig så jag klagar inte!) så nu tänkte jag faktiskt ta mig ett avslappnande bad och försöka komma ner i varv. Jag har hållit igång sedan klockan 6.00 imorses och är fortfarande inte riktigt klar här hemma. Men det är ingenting akut så om jag skulle somna efter badet kan det faktiskt vänta tills imorgon.

Hursomhelst, innan jag lägger mig i mitt lavendelbad tänkte jag visa mina fina gurkor som jag saltat in idag. Jag har bara kokat upp vatten med salt och sedan hällt det i en glasburk tillsammans med gurkor, krondill och lagerblad. Första smakprovet tas på lördag. Recension kommer efteråt!



EN DAG PÅ SLOTTET

skrivet: 2011-07-27 ♥ 14:00:00
Igår stack jag och mami till slottet. Det är så underbart vackert där ute på Kållandsöudden och den visade sig verkligen från sin bästa sida med strålande solsken och mjuka slöjmoln. Först gick vi en rundtur i själva slottet och jag passade på att fundera över om det verkligen inte är så att jag varit någon form av adelskvinna i ett tidigare liv. Ni vet, en sådan med peruk, vitt puder i hela ansiktet och vackra krinolinklänningar. (Regression nästa?)

Hursomhelst, när vi hade gått klart i slottet slog vi oss ner på vår älsklingsrestaurang Fataburen som ligger inne på borggården. Och alltså, maten där är så fantastiskt god att man dör lite medan man äter den. Det går inte att förklara för er som inte har upplevt något liknande någon gång men tänk er att ALLT på tallriken är en sensationell smakupplevelse i sig. Allt från salladsblad till rödbetor till kycklingfilé till färskpotatis. Så makalöst gott! Om ni någon gång besöker Läckö Slott eller är i närheten - ÄT DÄR!

Vi avslutade utflykten med en titt i deras underbara ört- och grönsaksträdgård där de odlar allting själva. Och även den är så där idylliskt vacker och full av färggranna fjärilar och surrande bin att man blir alldeles lyrisk. Sedan tog vi en sväng längs strandkanten så mami fick bada fötterna och jag passade på att sätta mig i ett myrbo. Mys!













MOBILBLOGG - Gissa vem som har varit galet...

skrivet: 2011-07-27 ♥ 11:37:14

img_1796 (MMS)

MOBILBLOGG - Gissa vem som har varit galet produktiv idag! Jag gick upp kl 06.00, startade två tvättmaskiner och gick en rejäl långpromenad. Och sedan fortsatte jag tvätta, fixa iordning mig, betala fakturor, fixa med hemmet i allmänhet och nu har jag hängt i finaste butiken sedan tiosnåret. Någon som kommer somna tidigt ikväll tror ni? ;) Nu ska jag snart hoppa iväg och köpa mig någon god lunch. Tror jag ska slå till på något riktigt gott idag. Det är jag absolut värd efter morgonens bestyr!


TILL HAVS

skrivet: 2011-07-26 ♥ 21:11:04
Jag har haft en så jäkla härlig dag! Först lunch och mys med mamma (mer om det i ett annat inlägg) och sedan direkt ut på sjön med grabbgänget! Vi var säkert ute i fem timmar och hade det så satans skönt i solen. Jag vågade mig till och med i vattnet för ett dopp och sedan satte vi oss i fram på båten och metade med majs. En av oss fick en stor gädda på kroken men den släppte vi tillbaks i vattnet igen. Alltså, finns det något bättre än att sitta på en båt och känna vinden i håret och solen i ansiktet? Så underbart!





MAMMADAG

skrivet: 2011-07-26 ♥ 10:58:07
Nu ska jag åka och hämta upp mami. Vi ska åka till slottet och ha det mysigt och äta lunch på deras dyra (men så jävla goda) restaurang. Systemkameran får följa med så det kommer med all säkerhet upp lite bilder ikväll!


VÄXLANDE MOLNIGHET

skrivet: 2011-07-26 ♥ 09:33:07
Jag gick upp tidigt idag för att hinna med en joggingtur. Jag har nämligen startat mitt nya, hälsosamma liv. Som ni säkert läst upprepade gånger har jag varit otroligt rastlös i tre veckor och jag har kommit på vad det beror på - jag har ju inte varit på gymmet en enda gång. Inte så konstigt. Det är ju två timmar som jag rört på mig ganska intensivt som skulle fyllts ut med annat. Men nu jäklar. Nu ska jag jogga/powerwalka regelbundet och äta bra mat. Till min hjälp har jag Shape Up-appen på iPhone. Där ser man ju enkelt om man ätit för lite eller för mycket. Hur bra som helst.

Hursomhelst - idag är det tisdag, kaffebryggaren har gått sönder och jag ska äta lunch på slottet. Växlande molnighet?

(snabbkaffe)

BABY DUCKS

skrivet: 2011-07-25 ♥ 21:46:15
Som vanligt när jag minst anar det stöter jag på ett gäng andungar. Och just idag råkade jag ha en påse kanelbullar i väskan. Gissa om sötingarna blev nöjda?










2011.07.25

skrivet: 2011-07-25 ♥ 18:29:26
Skepp ohoj. Gissa vad jag har sysslat med i eftermiddag? Jo, dokumenterat en efterlängtad sjösättning av båten utan namn. Som vi har tjatat på kaptenen. Men nu är den äntligen i vattnet och vi planerar premiärturen för fullt! Jag har till och med varit och köpt mig en alldeles egen flytväst. Hur kul som helst ju! Jag älskar att åka båt men det är så sällan det blir av eftersom jag inte känner någon annan båtägare än just denne och han är inte direkt den som får tummen ur. Men undantag finns och det tackar vi för!










HOT & SPICY

skrivet: 2011-07-25 ♥ 10:00:00
Veckans nagellack: Hot & Spicy från OPI.


SUNDAY NIGHT

skrivet: 2011-07-24 ♥ 20:32:10
Jag har varit lite deppig idag så jag har inte känt för att blogga. Men nu är jag på lite bättre humör efter ett yogapass, ett långt bad och en supergod hemmagjord räksmörgås. Söndagar är till för att lyxas på tycker jag. Ta hand om sig själv, måla naglarna, äta något gott och ha rejält mys framför tv:n. Så nu har jag satt mig tillrätta i soffan med filt, choklad och en sommardeckare. Det enda som fattas är min boyfriend men han är tillbaks på jobbet efter semestern så jag får väl gilla läget...


NYASTE TILLSKOTTET

skrivet: 2011-07-24 ♥ 14:30:00
Gissa vem som har fått ett nytt nagellack? Men till försvar kan jag tillägga att jag faktiskt inte har något liknande. Eller jo, visst har jag överlack med glitter men inte med så stora glitterkorn (det syns lite dåligt på bilden men det är vanliga glitterkorn blandade med lite större som är typ 1 mm i diameter. Hursomhelst är det dösnyggt och ska invigas nästa gång jag gör manikyr. Lacket heter Servin' Up Sparke och kommer från OPI.

Tack, C. ♥




WE JUST WANNA MAKE THE WORLD DANCE

skrivet: 2011-07-24 ♥ 11:34:55
Bortsett från den usla servicen och att jag bröt en nagel när jag slant på kniven var gårkvällen riktigt lyckad! Vi åt gott, skrattade massor och dansade loss till världens mest lame ass lokalband. Men det gjorde ingenting för vi hade skoj ändå! Och nu har jag tagit en rejäl sovmorgon och mår, mot alla odds, som en prinsessa! Så jag tänkte sätta igång med lite söndagspyssel i köket när jag druckit upp min andra kopp kaffe. Det ösregnar ute så det kan bli rätt så mysigt.



WE'RE PAYING WITH LOVE TONIGHT

skrivet: 2011-07-23 ♥ 18:03:17
Wiiee. Nu ska jag alldeles strax hoppa in i taxin. Jag och grabbarna ska ut och äta och ha kul! Det var längesedan vi var ute allihop så det ska bli jätteroligt. Vi har bokat bord till klockan sju och börjar med mat och sedan får vi se var vi hamnar. Tanken var att vi skulle spela en runda äventyrsgolf men just nu ser det inte ut som att vädret tillåter det men vem vet, det kanske spricker upp! Nu ska jag ta på mig mina ringar och packa clutchen med kontokort och läppglans! ♥



PS. All kärlek till Norge.

HUR FÅR MAN LÄPPSTIFTET ATT SITTA ORDENTLIGT?

skrivet: 2011-07-23 ♥ 16:40:37
Läppstift med mycket färg är ursnyggt. Men efter några timmar kan det lätt flyta utanför läppkonturen eller tappa färg. Här kommer några enkla tips till hur man bär sig åt för att få läppstiftet att sitta riktigt ordentligt i flera timmar. Ja, självklart får man bättra efter mat och dryck och kanske även oftare än så beroende på kvaliteten på läppstiftet men följer man stegen behöver man inte oroa sig för olyckor, trust me!



Tips på bra läppkonturpenna:
Lancômes sitter som berget. Ordentligt makeupremover bör dock införskaffas eftersom den kan vara lite svår att få bort annars.


PAJFORMEN

skrivet: 2011-07-23 ♥ 12:30:00
Min fina pajform köpte jag häromsistens på Cervera. Den kommer från märket RBA och kostade ynka 159 kronor. Den fanns i pastellgrönt, rosa och vitt och är alldeles lagom stor om man vill ha lite höjd på sin paj. Det fanns öven andra söta ugnsformar från samma märke däribland små miniformar som man kan använda till tapas eller liknande. Hur gulligt som helst!


RED LIPS

skrivet: 2011-07-23 ♥ 09:33:52
Alltså, jag fattar inte. Varenda lördag är jag helt död när jag vaknar. Det slår bannemej aldrig fel. Det är ju liksom då man vill vara pigg. Hursomhelst, nu ska jag bege mig ut i regnet med mina röda läppar. Tänkte dela med mig av några tips till hur man får läppstiftet att sitta ordentligt hela dagen men det får bli när jag kommit hem igen. Har tidsinställt ett litet inlägg till er så att det inte ska bli helt tomt här medan jag är borta.

Ha en fin dag allihop!


MIDDAG&MYS

skrivet: 2011-07-22 ♥ 19:50:18
Gud så skönt det var att äntligen få tummen ur och åka och träna! Jag har nog inte varit på gymmet på minst en månad och har soffat till mig ordentligt men nu så ska jag få tillbaks både kondition och styrka. Eftersom jag inte är så tränad just nu körde jag inte så många repetitioner på de vanliga styrkeövningarna men däremot lite extra tempo på crosstrainern. Ja, jag blev alldeles genomsvett men det är väl det som är meningen?

Nu ligger vi i varsin soffa och tittar på de sista två avsnitten av Vampire Diaries (för andra gången) efter att ha ätit en supergod räksallad. Ibland är enklast verkligen bäst. Lite senare blir det förmodligen tv-spel och då tänkte jag passa på att nätshoppa en smula medan jag väntar på min tur. Hoppas alla andra har en fin fredagskväll därute. :)






VÄST

skrivet: 2011-07-22 ♥ 14:15:50
Det blev en runda på stan trots allt. Först fika med hela kompisgänget, sedan lunch på nya favvisstället och därefter lite shopping. Jag var på jakt efter en snygg outfit tills imorgon (då vi ska gå ut och äta) men hittade ingenting. Det hade visserligen kommit in lite höstnytt i butikerna men ingenting som kändes roligt att använda nu. Däremot hittade jag en gullig virkad väst från märket Container. Och till råga på allt var det halva priset så jag betalade endast 450 kronor!







2011.07.22

skrivet: 2011-07-22 ♥ 09:54:27
Det blir visst sovmorgon trots allt. Jag låg halvvaken vid sju men det kändes sjukt omotiverande att stiga upp och gå ut när regnet smattrade mot rutan. Så jag somnade om och vaknade halv nio och nu har vi precis ätit frukost och ska planera dagen. Det är min pojkväns sista hellediga semesterdag så jag tänkte att vi kanske skulle laga lite god mat och mysa på ordentligt. Hursomhelst MÅSTE jag förbi gymmet idag. Eller ska jag skita i det och styra en heldag med älsklingen? Dessa svåra val...


MOBILBLOGG - Nu är snart sista jobbrasten ...

skrivet: 2011-07-21 ♥ 19:59:46

img_0350 (MMS)

MOBILBLOGG - Nu är snart sista jobbrasten slut och om två timmar får jag cykla hemåt. Det går lite segt idag eftersom vi inte har så mycket att göra men det har ju sina fördelar det med. När jag kommer hem ska jag varva ner en stund vid tv:n och försöka gå och lägga mig tidigt. Jag vill nämligen hinna med en morgonpromenad innan det börjar regna allt för mycket. Men vi får väl se. Jag brukar vara väääldigt trött efter ett kvällspass. Hörs imorgon. :)


NYA PAPPER

skrivet: 2011-07-21 ♥ 12:31:12
Jag har fått tag i så fina papper. Tre olika varianter i lila, grönt och rosa med blommotiv på ena sidan och annat fint på den andra. Alla tre kommer från Inkido som får in riktiga fullträffar i sina kollektioner emellanåt. Så nu är jag jättesugen på att riva fram allt pyssel och göra kort men det får vänta. Jag ska nämligen iväg till jobbet nu och slutar inte förrän tio ikväll. Men papperen ligger ju kvar när jag kommer hem så jag har ingen brådska.






TORSDAGSFRUKOST

skrivet: 2011-07-21 ♥ 09:06:55
Idag åt jag mysfrukost samtidigt som jag bestämde jag ska återuppta mina älskade rutiner i livet. Långpromenader på förmiddagarna, joggingturer, regelbundna måltider osv. Och med det menar jag inte att jag ska hetsbanta och träna tills jag spyr utan att jag ska sluta chocka kroppen och inte spontanäta så där som man gör när man är ledig. Ni vet, pizza ena dagen, sallad nästa, glass och godis den tredje osv. Min kropp mår inte bra av det så nu slår jag ner spiken och blir lite nyttigare.

Dessutom ska jag ta tag i alla andra grenar av livet. Slänga kläder, köpa lite nytt och beställa frisörtid bland annat. Ja, det låter kanske som jag har haft en liten livskris det senaste och ja, det stämmer nog. Men nu ska vi vända detta. Allt behöver ju inte förfalla bara för att en eller två saker inte blir som man tänkt sig.





PS. Även bloggen ska bli bättre.

NAMNSDAGSKALAS

skrivet: 2011-07-20 ♥ 21:26:21
Ikväll har jag haft namnsdagskalas i mitt fina kök. Jag hade namnsdag igår och mormor idag så jag tänkte att vi kunde slå två flugor i en smäll och fira ihop (mami var såklart också med) så nu har vi ätit paj, öppnat paket och myst lite i soffan. De cyklade hem för en liten stund sedan och nu sitter jag i soffan och tittar på Leila och väntar på kantarellsmörgåsen som min mästerkock håller på att förbereda.





Jag gjorde en fantastiskt god paj till kalaset. Exakt likadan som sist fast med rabarber, hallon och jordgubbar och en aning mer smuldeg. Himmelskt! Receptet till smuldegen är tyvärr hemligt men det är säkert (nästan) lika gott med vanlig sådan.






2011.07.20

skrivet: 2011-07-20 ♥ 09:44:14
God morgon bloggen. Idag ska jag blanda nytta med nöje och hänga lite i Lidköpings finaste butik. Och ikväll vankas det namnasdagskalas i mitt kök. Så det blir lite tomt här idag igen men jag ska försöka mobilblogga någon gång under dagen så ni vet var jag håller hus.


2011.07.19

skrivet: 2011-07-19 ♥ 21:01:20
Jag tror bestämt att jag behöver lite nytt pynt här på bloggen. Lite ny inspiration och motivation så att jag finner orden lättare. Jag älskar min design och har varit så himla nöjd med den men jag behöver en förändring. Just nu hinner jag dock inte ta tag i problemet men i brist på annat kan jag bjuda på några godbitar från mitt nya kök:





VID REGNBÅGENS SLUT

skrivet: 2011-07-18 ♥ 22:23:59
Det blev ingen träning idag heller. Dock påbörjade jag ett länge önskat hemmaprojekt istället. Alltsammans kommer att stå klart på onsdag och jag ser med glädje fram emot hösten - var jag än befinner mig i livet. Bilder kommer givetvis men inte förrän allt är 100% färdigt.



Nu kopplar vi av med lite snacks och tv-spel i soffan. Men jag ska inte stanna uppe för länge ikväll. Imorgon vill jag bocka av en långpromenad innan det är dags att sätta igång och stöka igen. Det känns fel när inte benen fått röra på sig ordentligt. De vill liksom sprattla iväg av sig själva. Om jag är rastlös? Nej, inte alls. ;)

VECKANS NAGELLACK

skrivet: 2011-07-18 ♥ 12:30:00
Igår fick jag ett litet ryck och bestämde mig för att fixa fransk manikyr. Och ja, det är ju verkligen sjukt snyggt men jag skulle bli uttråkad av att ha det vecka efter vecka. Det rosa nagellacket jag har som bas heter Princesses Rule! och det vita på tippen är Alpine Snow, båda från OPI.




2011.07.18

skrivet: 2011-07-18 ♥ 09:40:44
God morgon! Jag vaknade klockan sju och var superpigg så nu har jag hunnit bocka av massa tråkiga hemmasysslor. Hur bra som helst. Och nu har jag sparkat upp min andra hälft ur sängen så vi kan åka iväg till stan och äta frukost på något mysigt fik. Sedan funderar jag på att våldgästa gymmet för första gången på typ hela sommaren. Men vi får se. Kanske blir för mätt på frukostfikan.


ROSES ARE RED

skrivet: 2011-07-17 ♥ 16:49:47

ANDFAMILJEN

skrivet: 2011-07-17 ♥ 13:26:52

2011.07.17

skrivet: 2011-07-17 ♥ 12:36:17
Vi har städ- och tvättdag här hemma. Jag har gjort klart mitt och nu väntar jag på att N (som dykt ner i trappan med skurborsten) ska bli klar så jag kan värma iordning lite paj. Resten av dagen blir förmodligen improviserad. En långpromenad stod på schemat men vem vill gå en sådan i ösregn?





Lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta.

UNDERBAR DAG

skrivet: 2011-07-16 ♥ 17:00:45
Jag har haft en fantastisk förmiddag. Jag och tjejerna åkte iväg på loppis och strosade omkring bland gulliga mjölkkannor och charmiga renoveringsprojekt (och mycket annan skit) för att sedan mysfika i solen på en altan någonstans på landet. Det blev en hel del husdrömmeri och allmänt tjejsnack och vi konstaterade nog att vi inte behöver ha så bråttom med allting även om man gärna vill ha allt på en gång. Men allt har sin tid, även framtiden. Så jag har nog accepterat min reservplats och ska sluta tjura nu. Kommer jag in så kommer jag in. Punkt slut.




PS. Min improviserade rabarbersmulpaj blev SVINgod!

BUZZ

skrivet: 2011-07-15 ♥ 17:46:43
Jag har knappt haft en lugn stund idag, därav det dåliga bloggandet. Först hängde jag upp nya gardiner, sedan åt jag en sen lunch på stan och efter ett snabbt ombyte fikade jag med fina människor. Nu har jag bytt kläder för fjärde gången och ska alldeles strax åka iväg hem till kompis-med-50-tums-3D-tv och spela Buzz. Det kanske låter lite hektiskt men jag tänker att det förmodligen är bra att hålla igång så jag slipper bli ensam med alla negativa tankar. Ha en fin kväll allihop så hörs vi imorgon. ♥


2011.07.15

skrivet: 2011-07-15 ♥ 09:49:41
Jag har befunnit mig någonstans mellan bitterhet och apati sedan igår. Att inte veta måste vara det värsta som finns. Att inte veta om man kommer att starta ett nytt liv den första september eller fortsätta i de gamla spåren ett tag till. Och om det sistnämnda händer - ska man då tänka om? Jag har ju en liten plan B som ligger undanstoppad eftersom jag egentligen inte vet om jag vill plocka fram den. Man kan säga så här: det är nog egentligen min högsta önskan fast jag är osäker på om jag vill ta mig hela vägen dit. [Kryphål infogas här, tack.]

Men hursomhelst, idag är det fredag och jag ska försöka dra på mungiporna lite trots att vädret strejkar ikapp med min sinnesstämning. Så nu hoppar jag in i duschen och gör mig lite extra fin och sticker fram till stan för att förhoppningsvis bocka av en annan dröm. Allt kan väl inte gå emot mig? Eller?

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS PART II

skrivet: 2011-07-14 ♥ 21:40:07
FEM SOLAR! Så jäkla bra film. Jag är helnöjd med sista delen och blev positivt överraskad av alla coola effekter och överraskningar. Jag funderar starkt på att åka till Skövde och titta på den igen fast i 3D. För det lär ju vara riktigt tufft!


HEJ DÅ, HARRY

skrivet: 2011-07-14 ♥ 17:44:35
Nu ska jag möta upp tjejerna och sätta mig i biosalongen och ta farväl av Harry Potter. En del av mig vill se filmen mer än något annat och den andra delen vill låta bli så att det inte tar slut. Men det kanske slutar lyckligt, vem vet. (Jag har inte läst böckerna så jag har inte den minsta lilla aning om hur det kommer att gå.)

Är förresten lite höstklädd i svart och vitt ikväll. Det har nämligen blåst höstvindar hela dagen så jeansshorts och sommarbeiga plagg får hänga i garderoben tills vidare. Eller kanske för gott?


RESERVLAGET FTW

skrivet: 2011-07-14 ♥ 11:55:02
Om jag nu både får äta och behålla kakan (dvs komma in på universitetet med min reservplats OCH få en rosbukett för att jag först blev helt förstörd) är det okej men om inte ska vi hyra en hitman och skjuta ner alla som står före i kön. Win win situation eller vad? ;)


Som ni kanske gissade gick inte antagningsbesked 1 riktigt min väg men jag fortsätter att hålla tummarna för jag står ganska långt fram på reservlistan. Men eftersom jag fortfarande är lite sur/ledsen/arg/förtvivlad flyr jag mitt hem idag och fikar på annan ort. Och ikväll blir det Harry Potter. Och han kom ju in på sin skola utan att ens ha sökt. Så om det står skrivet i stjärnorna kommer det att ske - antingen med eller utan jättar och trollspön.

MUMS

skrivet: 2011-07-13 ♥ 18:32:11
Ikväll åt vi middag på balkongen. Vi köpte med oss nyplockade kantareller hem från marknaden i förmiddags och sedan lagade min privata kock en jättegod gryta med dem, lite lök och kött. Det var supergott! Nu är jag så mätt att jag förmodligen skulle kunna somna en stund men idag blir det bannemej ingen tupplur. Skärpning, Sara.




STRAWBERRY RED

skrivet: 2011-07-13 ♥ 16:16:44
Veckans nagellack är You Rock-apulco Red! från OPI. Det är min älsklingsnyans av rött att använda på sommaren för den är så där lagom varm men inte orange. Dessutom passar den perfekt till min gula bikini som jag sitter och solar i på balkongen just nu. :)


FIKA

skrivet: 2011-07-13 ♥ 09:50:27
Åh, vi hade så jäkla mysigt igår så ni skulle bara veta. Nybakade scones med marmelad och smör och varsin megastor kopp te. Så sjukt gott! Och ett roligt avsnitt Morden i Midsomer på det. (Jag försökte ta bilder på sconesen men kameran hade andra planer så vi får ta det nästa gång istället.)

Idag blir det fika på stan med några vänner och sedan ska jag försöka ta tag i mitt liv lite. Alla rutiner har fallit bort (igen) och det är bara att inse - jag mår inte bra av det. Dessutom vill jag slänga en hög med kläder. Men en sak i taget; först kaffe och kaka.


MOBILBLOGG - Vi myser till det ordentligt ...

skrivet: 2011-07-12 ♥ 21:34:02

img_2401 (MMS)

MOBILBLOGG - Vi myser till det ordentligt ikväll med nybakade scones, varsin stor kopp te och Morden i Midsomer. <3


SKRIVKRAMP 2.0

skrivet: 2011-07-12 ♥ 19:22:56
Ibland finner man inte orden. Eller så finns det helt enkelt ingenting att berätta. Jag har inte gjort något speciellt idag. Solat lite på stranden, haft film- och tacosmys i soffan, känt mig lite trött och hängig, tagit ett bad osv. En dag som alla andra. Förhoppningsvis känner jag mig piggare imorgon.

PS. Tack, Gud, för att ELLE låg i brevlådan när jag kom hem förut. Lite glamourinspo är aldrig fel en halvgrå tisdagseftermiddag. ♥


ANDUNGARNA

skrivet: 2011-07-11 ♥ 21:55:57


PS. Jag och huvudvärken går och lägger oss och läser. Sviter efter en hel dag i solen, I guess. Hörs imorgon.

SHABBY SHOPPING

skrivet: 2011-07-11 ♥ 17:30:00
När man inte har något bättre för sig kan man ju alltid slösa lite pengar på Mårbackapelargoner och shabby chicgrejer till balkongen. I brist på annat liksom. :)




SKÄRGÅRDEN

skrivet: 2011-07-11 ♥ 15:16:33
Det blev visst en liten biltur trots allt. Räksmörgåslunch och kaffe vid vattnet, lite solande på en klippa och hålla-hand-promenad bland fiskebodar. Mysigt. Och ja, life is good.













Nu ska vi gå en promenad med hundarna och sedan tänkte jag hoppa i bikinin och sätta mig på balkongen en stund. Det låter lagom avancerat så här en måndagseftermiddag i juli.

NICE STEMS!

skrivet: 2011-07-11 ♥ 10:43:19


Jag är alldeles förälskad i OPI:s fyra nya nagellack! Så sommarsöta. Jag vill ha allihop men om jag måste välja ett tycker jag nog att I Lily Love You är allra finast. I alla fall så här på bild. Jag är ju en sucker för gulligullrosa som ni kanske förstått vid det här laget. ;)






LAZY SONG

skrivet: 2011-07-11 ♥ 09:02:42
Today I don't feel like doing anything... möjligtvis ta en dusch dårå. Min första tanke var att sticka till stranden och sola lite men det blåser lite kyligt än så länge och molnen hopar sig mer och mer så vi får se vad det blir av den saken. Annars kan man ju alltid hänga på ballen, lyssna på musik och läsa. För mer än så orkar jag inte idag. Operation slappardag is a go!


2011.07.10

skrivet: 2011-07-10 ♥ 13:53:41
Jag har haft en lugn förmiddag. Först lite fix utanför ytterdörren. Det har regnat så mycket att mina nejlikor var alldeles bruna och trasiga men nu har jag klippt bort alla döda blommor så det ser fint ut igen. Och eftersom det var så härligt ute blev det fika på balkongen efteråt. Det var liksom lika bra att passa på att ta det lite lugnt eftersom jag ska åka och jobba snart. Jag är så sjukt osugen på det sistnämnda men vad gör man... det är bara att cykla dit och se glad ut.


LISEBERG

skrivet: 2011-07-10 ♥ 09:50:28
Shit, vad jag är trött idag. Vi var inte hemma från Liseberg förrän sent inatt men oj, vad roligt vi hade! Jag åkte massa karuseller, blev genomvåt i FlumRiden, vann världens största koala på Kramhjulet och förlorade stort i femkamp. Men who cares? Det är så synd att tiden bara försvinner när man är där. Vips så är klockan eftermiddag och vips så stänger de. Om jag får bestämma blir det en till tur innan säsongen är slut men vi får väl se.

PS. Att blunda i karusellerna is the shit! Jag har väldigt svårt för höga höjder och sedan bli nedkastad snabbt men om man inte ser ner till marken känns det ju bara skönt. Ett litet tips till er som också får dödsångest. ;)


VACKRA LJUSLYKTOR

skrivet: 2011-07-09 ♥ 13:00:00
Dessa vackra ljuslyktor i fattigmanssilver fick jag utav min finaste mamma i onsdags och jag har haft dem tända varenda kväll sedan dess. All kärlek!




MOBILBLOGG - Hej från kön till Liseberg! N...

skrivet: 2011-07-09 ♥ 10:51:10

img_9122 (MMS)

MOBILBLOGG - Hej från kön till Liseberg! Nu ska det lekas och skrattas heeeela dagen. Wiieee. Ska försöka mobilblogga under dagen men jag har tidsinställt ett inlägg ifall så att det inte ska bli helt tomt. Puss.


2011.07.08

skrivet: 2011-07-08 ♥ 20:53:56
Hej mina fina. Jag har haft en riktig slappardag med min pojkvän. Gått lite på stan, ätit glass (min nya favvis är Magnum Ghana, så jäkla god!), sovit i soffan, ätit middag och sett på film typ. Det är så fruktansvärt kvavt ute att man knappt orkar röra sig för tillfället. Ett åskväder vore inte helt fel men det är sällan det riktigt laddar ur över vår stad.

Hursomhelst så börjar jag bli trött nu. Har stökat omkring en hel del den senaste timman. Vi ska nämligen iväg tidigt imorgon bitti och jag gillar inte när det är stökigt hemma när man åker bort så nu är allt iordning igen och jag kan pusta ut. Nu är det bara det sista som ska fixas imorgon innan vi sticker. Vart vi ska får ni veta imorgon! Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa i min nya bok. God natt. ♥


BOKEN SOM ALDRIG TAR SLUT

skrivet: 2011-07-08 ♥ 13:39:48
Äntligen! Jag trodde aldrig att jag skulle orka läsa ut den. Men nu kan jag bocka av Anna Karenina på min läslista och konstatera att det inte blev någon favvis. Alltså, missförstå mig inte, Tolstoj är verkligen en fantastisk författare och hans sammhällsskildringar, utförliga ordmålningar av karaktärernas känslor och utseenden är förstaklass. Men det är tyvärr lite för ointressant för mig. Speciellt när boken är 900 sidor lång.

Jag skulle absolut inte vilja ha boken oläst och ska definitivt läsa fler verk av Tolstoj så jag får något att jämföra med. Men först varierar jag med en annan genre. Nu får det vara nog med kärleksintriger och rysk överklass ett tag framöver.


DAGENS FRÅGA

skrivet: 2011-07-08 ♥ 09:37:28
Hej! Jag har läst din blogg i några månader nu och gillar den verkligen! Däremot blir jag lite fundersam efter en del inlägg, är det så att ni har en hund eller två? Ibland skriver du på ett sätt som får en att tro att ni bara har Collin men ibland dyker det upp något inlägg som tyder på att ni även har en varghybrid. Snälla berätta mer! /Marléne

Tack för din jättefina kommentar! Jag ska försöka förklara varför jag skriver mer om Colin än om Attila så gott jag kan;

Jag och min pojkvän har två hundar men vi har inte köpt dem tillsammans utan "äger" varsin. Min hund heter Colin och Niklas hund heter Attila (varghybriden) MEN vi är naturligtvis en och samma familj och jag anser Attila som min och Niklas Colin som sin.

Anledningen till att jag skriver mest om Colin beror på att Attila inte är hemma så ofta. Han kan nämligen inte vara ensam i lägenheten vilket gör att jag inte kan gå utanför dörren om jag är ensam hemma med hundarna. Så när min pojkvän är på jobbet brukar Attila vara hos sin farmor. Och jag bloggar mest när jag är ensam hemma vilket leder till att jag skriver en hel del om Colin och våra promenader. Jag kan nämligen inte gå ut med Attila heller för han är alldeles för stark för mig (nackdelen med en varghybrid).

Summering: Vi är fyra i familjen och alla är lika viktiga och älskade! ♥

Hoppas att jag har förklarat så ni förstår. :)



CHANGE OF PLANS

skrivet: 2011-07-07 ♥ 21:11:29
Min eftermiddag blev inte riktigt som jag hade tänkt. Men det gör ingenting för det är semester och då ska man passa på att vara spontan. Så istället för att sitta inne och klicka på datorn gick vi en två timmar lång promenad bland vatten, stenar och myggor. Det var så vackert att se molnskiftningarna på himlen och jag fick en hel del bra bilder med systemkameran!







PS. Jag har bara hunnit fixa med de första bilderna på minneskortet. De snyggaste kommer om några dagar.

YOÜ AND I

skrivet: 2011-07-07 ♥ 16:00:00

LUNCH

skrivet: 2011-07-07 ♥ 10:56:56
Nu sticker jag iväg till stan för att möta upp tjejerna och äta en god lunch! Efteråt blir det nog en runda bland reakläderna och sedan ska jag hem och styra upp livet. Hej hej.


2011.07.07

skrivet: 2011-07-07 ♥ 09:54:03
God morgon bloggen. Jag har sovit så jäkla skönt inatt (för en gångs skull!) och imorses vaknade jag egentligen klockan åtta men lyckades somna om i ungefär en timma till och nu känner jag mig både pigg och utvilad. Vi har precis ätit frukost och jag sitter här med sista kaffeslatten och funderar lite över dagen. Jag behöver ett nytt projekt att ägna mig åt innan rastlösheten äter upp mig inifrån! Så i eftermiddag tänkte jag ägna mig åt lite bildredigering och en eventuell långpromenad. Men först står lunch med girlsen på schemat.




SHORTS STORY

skrivet: 2011-07-06 ♥ 22:00:00
Veckans nagellack är Shorts Story från OPI. Jag har inte använt det på länge och blev sugen på tuggummirosa. Mina naglar har äntligen växt ut efter en lång tids dålig kvalitet. De är fortfarande lite sköra men jag försöker att vara extra försiktig så att de inte ska gå av. Det finns ju inget värre än de där korta stumparna!


UTOMHUS

skrivet: 2011-07-06 ♥ 20:39:03
Vi har varit utomhus nästan hela dagen. Tagit långpromenader, solat på balkongen, fikat på stan och så vidare. Hur mysigt som helst. Nu sist gick vi en powerwalk i spåret med hundarna och ända sedan vi kom hem har vi legat i varsitt hörn och vilat för det var riktigt varmt. Nu sitter jag och njuter av världens godaste fudge och väntar på sommardeckare på tv:n. Jag orkar nog inte göra så mycket mer ikväll.





SEDAN SIST

skrivet: 2011-07-06 ♥ 09:53:53





FUCK IT

skrivet: 2011-07-06 ♥ 09:14:03
Vet ni vad? Nu har jag tjurat färdigt. Jag bestämde för längesedan att detta året skulle bli fantastiskt och det ska det fortfarande bli. Det är bara en sak som fortfarande stör mig. Jag är väldigt mycket för integritet. Och jag tycker inte att man korsar den privata sfären man faktiskt har kring sitt eget hem. Det är obehagligt och kränkande. Det är min åsikt och den kommer jag att stå fast vid. Så, då var det sagt. Nu skiter vi i detta.

LONG IS THE WAY, AND HARD, THAT OUT OF HELL LEADS UP TO LIGHT

skrivet: 2011-07-04 ♥ 22:17:24
Ibland tar livet a turn for the worse och just nu behöver jag lite tid att anpassa mig till det där som jag trodde jag kunde lägga bakom mig. Ingenting ska få förstöra min sommar men tills jag är på bättre humör förblir det lite tomt här. Hoppas ni förstår.

På återseende inom kort. ♥

GOTT RECEPT

skrivet: 2011-07-03 ♥ 18:00:00
Tänkte tipsa om ett jättegott recept som jag testade häromdagen; färskpotatissallad med senapsvinägrett. Grundreceptet hittade jag i tidningen Isabellas men jag har modifierat det lite efter eget tycke och smak. Och det blev riktigt lyckat! Varsågoda:








SÖTASTE KAFFEMUGGEN

skrivet: 2011-07-03 ♥ 12:23:24
Jag bara inte kunde låta bli. Egentligen har jag bestämt mig för att inte spontanshoppa massa olika saker nu när jag ska bli student för att spara pengarna till viktigare saker men den här söta kaffemuggen, som jag dessutom kan använda på tåget när jag pendlar, är ju dögullig! Jag använder faktiskt termosmuggar oftare än man kan tro. Och nu i sommar blir det förhoppningsvis massa mysiga roadtrips så det är egentligen inget dumt köp när man tänker efter.



FILMKVÄLL

skrivet: 2011-07-03 ♥ 08:47:22
Jag fortsätter att njuta av vår gemensamma ledighet; därav dålig uppdatering igår. Vi var båda lite trött och i behov av gemensamt soffmys så vi köpte hem tacos och hade filmkväll. Först såg vi på filmen Insidious som var så läskig att jag tvingade Niklas att hålla hand sista halvtimman, haha. Och efter det satte vi på The Rite med Anthony Hopkins men den var (trots hans felfria medverkan) lite långsam. Ibland kanske man har för höga förväntningar, vad vet jag. Och ja, lite jordgubbar och vaniljglass smet ner i magen också. Inte fel alls.






CASIO EX-S200

skrivet: 2011-07-02 ♥ 18:27:47
Vi har varit ute och testfotograferat med vår nya digitalkamera. Jag har tappat min andra så många gånger i marken att den liksom inte hänger med riktigt längre så det var helt klart dags att köpa en ny. Och bilderna blir faktiskt riktigt bra! Helt klart ett bra komplement till den stora systemkameran. Det är ju inte alltid man vill släpa omkring på den liksom.








UTEKVÄLL

skrivet: 2011-07-02 ♥ 09:24:41
Alltså, satan i gatan vad gott det är med tapas! Min absoluta favorit är spansk bruschetta med chiliräkor. Så jävla gott. När jag tänker på den vattnas det i munnen! Nästa gång jag är där ska jag beställa tio likadana. Haha. Skämt åsido, vi hade supermysigt igår. Maten var förstaklass, rosévinet likaså och sällskapet kan jag faktiskt inte heller klaga över. En hellyckad kväll med min älskling helt enkelt. ♥







Idag är det grått och regnigt och jag har faktiskt en liten tanke om att passa på att städa innan sommaren kommer tillbaks. Men först har jag lite att uträtta på stan, som vanligt. Hihi.

SEMESTER

skrivet: 2011-07-01 ♥ 17:15:00
Så där, nu var jag klar i badrummet! Min pojkvän har nämligen gått på semester idag och vi ska gå ut och fira på restaurang. Äta mat, dricka lite vin och umgås. Det ska bli jättemysigt! Jag tänkte passa på att inviga min nya klänning som jag hittade på stan idag. Den är så där härligt silkestunn och full med vackra fjärilar. Nu ska jag bara hitta en väska som passar...


YELLOW

skrivet: 2011-07-01 ♥ 15:16:07
Kolla in min nya bikini! När jag var och badade igår kunde jag konstatera att bikinitrosan var alldeles för stor för vattenaktiviteter så idag var mitt mål att hitta en helt ny bikini. Och efter mycket letande i olika modebutiker hittade jag faktiskt en - på Stadium! Den är gul med rosa foder, har söta volanger på båda delar och sitter som ett smäck. Så nu ska det badas så fort solen visar sig igen. Min gamla svarta bikini får dock fungera som reserv. Överdelen sitter ju som den ska och trosan fungerar så länge man inte tynger den med vatten. ;)



2011.07.01

skrivet: 2011-07-01 ♥ 09:56:07
Hur kan det redan vara juli? Tiden går så sjukt snabbt ibland! Men det gör ingenting, ju fortare jag får mitt antagningsbesked till universitet desto bättre!

Idag är det fredag och jag är ledig så jag tänkte åka en sväng till stan. Det är mulet och blåsigt ute så det är inget badväder och då kan man lika gärna spendera lite pengar. Jag har faktiskt inte shoppat på jättelänge så gissa om det kliar i fingrarna! ;) Ska förmodligen ta en liten fika också för jag har inte hunnit med mitt morgonkaffe här hemma.







ForHair.se

Bling Skal