DAGENS FRÅGA - TORR HUD

skrivet: 2010-02-24 ♥ 19:38:58
Hjälp! Den kalla vintern har gjort min hud alldeles torr och fnasig!


Jag tror de flesta är lite torra och allmänt vintertrötta i huden just nu. Men här ska ni få några tips på vad man kan göra om man vill känna sig lite fräschare och mjukare!

♥ Peela kroppen varje eller varannan vecka beroende på hur känslig du är. Och tänk på att vara försiktig när du peelar så du inte förstör huden. Bra peelingar finns hos de flesta kosmetikamärken men kan också tillverkas hemma. Blanda lite socker i din duschgele till exempel. Billigt och bra!

Varför? Peelingen avlägsnar fnas och döda hudceller. När det är gjort absorberar huden fukt ännu bättre och mycket jämnare. Peeling är också bra för celluliter och ser till att blodförseln kommer igång i kroppen och att huden stimuleras till att tillverka nya hudceller.

Budgettips: Peelingvantar

♥ Ta ett bad med barnolja.

♥ Smörja alltid kroppen efter varje dusch/bad. Diverse body lotions finns ju i mataffären men även de stora märkena har body lotions. Dessa är vanligtvis drygare men också lite dyrare.

Tips: Om du är riktigt torr ska du satsa på en body creme. Denna produkt är nästan dubbelt så krämig och fuktrik som en vanlig body lotion!

♥ Ha alltid vantar på dig när du går ut! Händerna tar oftast stryk först.

♥ Ta det varsamt med sminket om du är jättefnasig i ansiktet och försök hålla dig till så lite hud-produkter som möjligt (foundation, puder, concealer etc.) eftersom det fnasiga bara syns ännu mer och akta dig speciellt för cremeprodukter som kan absorberas väldigt olika så du ser flammig ut.

♥ Se till att inte duscha allt för ofta. Om du är alldeles jättetorr alltså. Vatten torkar ut huden ännu mer.



1. Body creme förvaras ofta i fina burkar. Chanel har jättefina som doftar ljuvligt men de är förstås lite dyra. Billigare varianter kan hittas på varuhus som Åhléns!

2. Peelingvantar. Kan användas till varje dusch. Jättenyttigt för blodcirkulationen!

3. Diors fuktserie HydrAction finns för alla sorters hudar; blandhy, normal, torr och extremt torr. Den sistnämnda rekommenderas om ansiktet börjat fnasa, fått torrfläckar och lätt rodnar vid kyla.

4. Eight Hour Cream: något som alla borde ha hemma! En kräm som fungerar till precis allting; torra fläckar, torra armbågar, till läpparna (kan även användas som läppglans), solbränd hud, torra hälar - ja, typ allt! Man kan till och med polera skorna med den om man vill. Finns även i ceratform, som bodylotion och handkräm. Botar narig och torr hud över en natt - jag lovar!

Kommentarer
e e l l e n:

Sv: Hihi, tack! Ååh, vad mysigt :)

Kram Ellen!

2010-02-24 ♥ 19:55:12
blogg: http://eellenas.blogg.se/
Jenny:

Jättebra tips!! :D

2010-02-24 ♥ 20:01:13
blogg: http://pussparumpan.blogg.se/
matilda:):

Sv;Tack så jätte mycket!:D



Kram♥

2010-02-24 ♥ 20:05:06
blogg: http://matildaasworld.blogg.se/
sandra:

okej, det låter som en mysig dag:)

2010-02-24 ♥ 20:09:15
blogg: http://sandroou.blogg.se/
MOA:

Åh, gillar din blogg jättemycket :)

2010-02-24 ♥ 20:09:47
blogg: http://fotoavmoamelinder.blogg.se/
Erika:

Hej och tack för den allra första kommentaren någonsin i min nystartade blogg. Jag blev super glad över den. Mot torr hud brukar jag använda idomin blandat med någon annan handsalva som är vanlig men luktar gott kanske något från body shop eller ldb. Blandar när jag smörjer in mig så blir jag väldigt mjuk. Det funkar nog med sådan helosan också då båda dom är rikligt feta men blandar man ut den med en annan så blir det inte för fett. Tack åter igen för din fina kommentar.

2010-02-24 ♥ 20:16:19
blogg: http://mylittlehome.blogg.se/
ABSSOLUTAARNELA:

vad gör du? :)

2010-02-24 ♥ 20:17:01
blogg: http://aarnnela.blogg.se/
Jacqie:

Svar: Ja det får du verkligen göra! :)



Vilka bra tips! :) Kram

2010-02-24 ♥ 20:31:50
blogg: http://jacquelinesporrong.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





ForHair.se

Bling Skal