CHANEL CHRISTMAS LOOK 2010

skrivet: 2010-11-30 ♥ 10:57:41

Chanels jullook är så fin! Jag älskar den pudriga basen och de skira hallonnyanserna. Detta är jättefint till julens fester men passar även till vardags hela vintern. Ett bra investering helt enkelt!

Julens must-haves: Ögonskuggspaletten Tentation Cuivrée och nagellacket Pulsion (limited editions båda två).


2010.11.29

skrivet: 2010-11-29 ♥ 19:16:33
Jag vet inte om jag någonsin vaknade idag. Om jag nu gjorde det måste det varit mellan alla hundra koppar kaffe och 45 minuter på löpbandet. Kanske var det mysstämningen på kontoret med adventsljusstaken som gjorde att jag inte riktigt ville vakna till liv.

Efter jobbet har jag sett till att göra klart en inlämningsuppgift till ryskan, dricka en kopp choklad, se klart på Morden i Midsomer från igårkväll, ta en dusch och äta en clementin. Nu är det bara tandborstning kvar och sedan ska jag hoppa ner i sängen, tänkte se lite på tv eller läsa innan jag somnar.





ALLT ÄR GULD SOM GLIMMAR

skrivet: 2010-11-29 ♥ 11:42:43
Jag var så trött igår men ändå sugen på att fixa naglarna så det fick bli en transparent nyans som inte syntes för mycket ifall jag skulle måla utanför eller få kuddmönster innan det torkat ordentligt. Och förutom de egenskaperna så är ju guld väldigt snyggt också. Det passar till det mesta och man känner sig lagom glamourös när man tittar på naglarna. Lacket heter Glitzerland och kommer från OPI.




PERSONLIG ASSISTENT SÖKES

skrivet: 2010-11-28 ♥ 17:34:55
Alltså, jag orkar inte längre. Jag har alldeles för mycket på gång just nu. Min hjärna exploderar säkert vilken sekund som helst. En personlig assistent hade varit toppen. Eller typ en bröllopsplanerare fast för allt liksom. Jag har blivit hemsk; varenda minut i mitt liv är planerad. Jag minns inte ens när jag bara satt ner och tog det lugnt sist. Faktum är nog att jag glömt bort hur man gör. Men jag får väl trösta mig med att det säkert blir lite mer ordning och reda efter jul. Jag har ju trots allt bara fyra veckor kvar att jobba. Varslet kom nog som en skänk från ovan. (Man säger så, va?)

Hursomhelst, julmarknaden gick bra idag. Jag fick på mig Niklas varma Helly Hansen-tröja och den värmde faktiskt mer än min tjocka vinterjacka. Kanske att man skulle investera i en sådan. Jag fryser ju faktiskt mer än sällan.



Nu ska jag jobba med min inlämningsuppgift till ryskan, kl. 18.30 blir det adventsfika och 19.00 börjar Gossip Girl och eftersom jag ändå sitter ner då ska jag passa på att fixa naglarna.

MOBILBLOGG - Nu sitter jag och myser på ju...

skrivet: 2010-11-28 ♥ 12:13:26

foto0249 (MMS)

MOBILBLOGG - Nu sitter jag och myser på julmarknaden. Det är iskallt men jag är lite mer påpälsad idag som tur är. Tur att det finns varma drycker!


FÖRSTA LJUSET

skrivet: 2010-11-28 ♥ 08:52:07
Vilken mysig morgon! Jag har tänt ljus i köket, värmt tomtegröt och kokat te. Sedan samlades vi vid köksbordet och tände det första adventsljuset. Detta är nog den första adventssöndagen som det faktiskt snöar på flera år dessutom. Det är så idylliskt att man nästan grinar. ;)







Halv tio ska jag och mami bege oss ut till julmarknaden igen. Jag ska klä mig i minst fem tröjor och tre halsdukar så förhoppningsvis fryser jag inte ihjäl. Och idag hoppas jag på att sälja lite mer än vad jag gjorde igår då jag dessutom handlade upp alla pengar jag hade tjänat hos en av de andra utställarna. Hursomhelst, hoppas vi ses där!

FRÅN KYLAN IN I VÄRMEN

skrivet: 2010-11-27 ♥ 16:31:26
Gissa om jag är glad att vara hemma?! Julmarknaden var jättemysig men det var så fruktansvärt kallt så jag höll på att frysa ihjäl och fem timmar går väääldigt långsamt när man fryser. Så nu har jag tagit ett varmt bad och hoppat i mina mjuka fårullstofflor.

Om själva marknaden har jag tre saker att säga; 1. Man får känna och lyfta på sakerna och man får gå fram till borden. 2. Hantverk är lite dyrare än saker som görs på löpande band i Kina och Taiwan. 3. Tack alla fina som handlade/hälsade på! Imorgon kör vi igen. PS. Det finns en häst som drar släde utanför! Den ska i alla fall jag åka med imorgon.




FÅRULL

skrivet: 2010-11-27 ♥ 08:00:24
Jag går alltid med mystofflor på mig hemma. Dels för att hundarna sprider omkring vattenspår när de dricker, dels för att jag alltid blir kall om fötterna. Jag har haft ett par rosa ett tag nu men de har blivit så smutsiga så det kändes som om jag behövde ett par nya. Så igår, efter vi hade handlat massa mat, hoppade jag in i en skoaffär och provade ut ett par mjuka och sköna tofflor från Sheperd och ända sedan jag kom hem igår har jag gått omkring med dem på fossingarna!


VÄLKOMNA PÅ JULMARKNAD

skrivet: 2010-11-26 ♥ 19:00:00
I helgen kommer jag att stå på Närebos julmarknad. Vi har öppet mellan 10.00-15.00 och det är flera hantverkare som ställer ut sina fina saker. Alla som vill komma och titta är välkomna! Det är jättemysigt på Närebo; vi håller till i en stor ladugård och alla får varsina bord som man får dekorera själv. En del bjuder på varma drycker och pepparkakor och man kan köpa allt från smycken, dörrkransar, stickade halsdukar och ekologiska matvaror. Jag kommer att sälja julkort, mina söta tvålar och dekorationshängen i form av hjärtan och änglar. Hoppas vi ses där!

Klicka här för att läsa mer och för att hitta en vägbeskrivning. Och PS. Det är kontant betalning som gäller!

Närebos hemsida.



Bild från förra årets marknad.

NYTT LJUS

skrivet: 2010-11-26 ♥ 17:59:16
Det här måste vara mysigaste dagen ever. Vi har nämligen adventsstökat här hemma. Stjärnorna lyser i fönstren, lussekattsdegen jäser och värmeljusen brinner. Snön ligger vit och jag har mjöl på näsan. Det var längesedan jag och N umgicks så här. Vi jobbar så himla mycket och när jag inte jobbar har jag suttit med studier eller pyssel men idag har det bara varit vi två. ♥










skrivet: 2010-11-25 ♥ 17:01:51
Torsdagar kan vara fina ibland. Jag har spenderat min med att jobba klart både torsdagen och fredagens arbete på en och samma gång. Däremellan lunchade jag med min boyfriend i snöstormen och efteråt jagade jag ljusslingor på Elon. Nu är jag hemma i lägenhetens lugna vrår iklädd myströja och leggings. Jag ska se till att mätta magen med en sallad innan det är dags att plocka fram ryskapärmen för ännu ett seminarie. När det är slut ska jag fira helg och läsa ut min bok. Imorgon är jag ledig.

Finaste tavlan är äntligen upphängd på väggen, by the way. ♥


2010.11.24

skrivet: 2010-11-24 ♥ 19:33:51
Jag har druckit julgranste och läst hela kvällen. Innan dess slog jag rekord på löpbandet (60 minuter!) och irrade omkring i snöstormen med en skällande hund. Det har hänt så mycket denna veckan att jag känner mig alldeles tom. Jag har fått veta vilken som är min sista dag på jobbet och hur länge jag kommer att få lön. Jag är ganska nöjd med utfallet av förhandlingarna men känner ändå vemod inför vad som komma skall. Jag har egentligen inget problem med att lämna min arbetsplats för gott men jag vill inte tappa kontakten med en rad jättesnälla och omtänksamma arbetskamrater. Våra vägar kanske aldrig mer korsas och det känns som en ofrivillig uppoffring. Människor som ger mig styrka och råd kommer att försvinna ur mitt liv. Människor som jag skrattat tillsammans med i över tre år, människor som jag är van att kunna prata med om vad som helst, när som helst. Och allt detta tas ifrån mig dagen innan julafton.

Det kommer att bli en udda jul i år. Inte bara för att jag mister jobbet. Men jag vet att min familj kommer att hålla ihop och stötta mig så mycket de kan. Men det är ändå svårt att släppa taget om något som är en så stor del av ens liv.

Som tur är finns det alltid en positiv sida till allting som händer. Så från och med den tjugofjärde december är det fritt fram för fika med vännerna, träningspass mitt på dagarna, lunch hos mami när jag känner för det, morgonpromenader, streckläsning av böcker och pysselkvällar. Det här kan faktiskt bli det bästa någonsin!

2010.11.23

skrivet: 2010-11-23 ♥ 19:37:38
05.10 Ring ring.
05.14 Jaha, snöstorm.
05.53 Sladdar upp på en refug med bilen.
05.54 Tillbaks på vägen igen.
06.04 Stämplar in på jobbet och svär över halsduken som fastnat i håret och axelbandet på väskan.
06.15 Frankerar ett kuvert.
08.15 Möte med Trygghetsrådet som tycker att jag ska bli jurist.
09.20 Suger på juristkaramellen.
10.00 Sponsrad fika på Anwens kontor. (Ogilla upptagen fikahörna.)
10.28 Är det Arn Magnusson som sitter utanför mitt kontor?
12.01 Parkerar utanför Mellbygatans Delikatesser.
12.05 Kocken kommenterar att lappen på min halsduk sticker ut och jag blir sur.
12.18 Kocken försöker gottgöra genom att berömma min ring. Yeah right.
12.31 Räksallad gör magen gott.
13.22 Beställer tre klänningar.
13.30 Informationsmöte med hela gänget.
13.32 Himlar med ögonen x 100.
14.10 Fikar igen. En hemlighet uppdagas. Försöka kan ni ju göra.
15.02 Möte med Unionen. Förhandlingarna är klara.
15.12 Har endast 22 dagar kvar att jobba men lön desto längre. Glad mun. Julmys, here I come.
16.02 Köper silvertråd till mami.
16.47 Promenad med Colin i snöstormen. Ju mer det blåser desto roligare tycker han att det är.
17.10 Dusch.
17.15 Är så trött att jag knappt orkar klä på mig.
17.30 Äter tomtegröt med kanel. Inte curry.
17.58 Sätter på fel platta på spisen. (Som vanligt.)
18.13 Slänger ihop en pastasallad till morgondagens lunch utan att tänka för mycket.
19.06 Gör några ryskaövningar.
19.25 Vattnar mina orkidéer.
19.37 Säger god natt till bloggen och lovar att vara lite mer aktiv när jag fått orken tillbaks.

JULKLAPPSTIDER

skrivet: 2010-11-23 ♥ 10:00:00
Jag antar att de flesta är i full gång med julklappsplanering just nu. Jag har inte köpt en enda julklapp än men däremot har jag önskat mig några. Igår när jag ögnade igenom Bokias reklamblad hittade jag tre roliga böcker som jag gärna skulle önska mig och läsa. Men problemet är att jag varken har tid eller plats för två böcker till. I alla fall inte av denna genre. Så jag nöjer mig med att titta på omslagen i reklambladet och tänka att jag kanske kan läsa dem när jag blir gammal. Om de nu finns kvar.



Propagandageniet, Ökenräven och Djävulen själv

VINTERN ÄR HÄR

skrivet: 2010-11-22 ♥ 20:00:10


Har glömt att visa detta kort. Ljuset är så dåligt så jag har inte velat lägga upp det men nu har jag brist på fantasi.

Ni som är intresserade av att köpa mina kort är förresten välkomna på julmarknad Närebo i helgen. Jag kommer att stå där både lördag och söndag och det skulle göra hela min helg om mitt lager tog slut! Klockan 10.00-15.00. Don't be late. ;)

(PS. Det finns givetvis massa annat fint att köpa förutom mina kort.)

SE, DET SNÖAR

skrivet: 2010-11-22 ♥ 16:33:41
Min stad har drabbats av ett litet snöoväder idag. Alla klagar men jag njuter. Det är så himla mysigt med snö! Jag har precis gått en promenad med Colin (som också är snöälskare btw). Det är så sött när det fastnar flingor på hans nos. Jag försökte ta en bild men det blev bara suddigt. Kanske en annan gång.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Måste fräscha upp mig efter träningspasset. Efter det ska jag dricka något varmt och äta lite. Resten av kvällen stavas s-t-u-d-e-r-a. Men det brukar vara rätt mysigt, det också. Bara jag får sitta med en fin mugg och smutta på Mormors Kalaskaffe.


NÄSTA VECKA

skrivet: 2010-11-21 ♥ 20:06:01
Jag sitter invirad i mysigaste filten och ser fram emot vecka 47. Vi ska storstäda, adventspynta och baka lussekatter och till helgen blir det julmarknad på Närebo. Dessutom ska vi åka på en utflykt på fredag, jag och N. Det ska bli så himla mysigt. Jag kommer inte att ha mycket tid över till någonting annat än jobb och studier men det gör ingenting för allt ska bli så himla roligt.

Det jag ser mest fram emot är att sitta vid köksbordet på söndag och tända första ljuset, dricka julte och äta hemmagjorda lussekatter i skenet av mina nya adventsstjärnor. Tiden jag älskar mest på hela året startar nu och detta året kommer den att bli extra bra. Kanske inte som vanligt men jag har bett om ett christmas miracle och det ska vi få. Eller hur, Tiny?


FINT IGEN

skrivet: 2010-11-21 ♥ 14:29:34
Jag har gått med en knut i magen ett tag. Mitt badrumsskåp har nämligen varit dammigt. Men nu så fick jag äntligen lite tid över att städa. Nu är hyllorna rena, ögonskuggsrester borttorkade och gamla krämer bortslängda. Jag ska rensa i hyllan över badkaret också för där står en hel del gamla flaskor som jag inte använder. Men nu har jag bytt om till träningskläder och ska ställa mig på crosstrainern framför tv:n i 45 minuter. Jag har ätit jättemycket tacos både igår och idag och nu ska det bort!






PLIKTEN KALLAR

skrivet: 2010-11-21 ♥ 10:09:21
Jag sov alldeles för länge idag. Jag vet att halv nio kanske bara är småpotatis för er som läser men det känns verkligen som hela dagen försvinner när man sover så där länge. Men nu kan jag bocka av dagens viktigaste moment; lång mysfrukost med N, och det känns ju bra. Jag hade gärna lagt mig i soffan och sett på tv-serier ända till lunch men nu kallar plikten. Så i minst två timmar framöver kommer jag att skriva klart min inlämningsuppgift i ryskan. Ju fortare det går desto bättre. Jag vill ju ha lite ledig tid också. Det är ju faktiskt söndag.


LYCKAN ÄR TOTAL

skrivet: 2010-11-20 ♥ 18:30:40


PÅFYLLNING

skrivet: 2010-11-20 ♥ 16:30:34
Sådärja. Nu har jag äntligen fyllt på badrumsskåpet. Nytt löspuder, ny handkräm, fotkräm och annat smått och gott. Nu slippet jag snåla och det känns skönt. Jag har verkligen försökt gräva ur min sista handkrämstub men nu orkade jag verkligen inte hålla på så där längre. Så nu slog jag på stort och köpte en Nutrix Royal från Lancôme. Den är riktigt bra!


VP INSPIRED

skrivet: 2010-11-20 ♥ 09:09:29
Ibland när jag ska sminka mig tycker jag att det är roligt att efterlikna något som jag redan sett. Typ en bild i ELLE, en scensminkning på tv eller en karaktär ur en film. Idag inspirerades jag av (eventuell spoiler alert!) Katerina Petrovas ögonsminkning i Vampire Diaries-avsnittet jag såg igår. Hon hade ganska mystiska, mörka och snedskuggade ögonlock så jag gjorde en egen tolkning. Det syns ju inte jättebra på bilderna men jag blev jättenöjd med resultatet.



Lite Elena/Katherine/Katerina? (I wish)

Nu ska jag ge mig ut i det mysiga vinterlandskapet.
Mitt badrumsskåp ekar tomt. Kul att allting tar slut på en gång dessutom... Jag får välja ut det som är viktigast och vänta med resten till nästa lön. Varför ska hudvård vara så satans dyrt för? Egentligen är det ju inga problem men det känns som en bra idé att snåla lite med pengarna nu när jag är varslad. Jag har ju liksom ingen aning om vem/vad som är min inkomstkälla i mars. Buhu.

MYSKVÄLL PÅ RYSKA

skrivet: 2010-11-19 ♥ 20:45:39
Nu är jag trött. Jag har suttit med ryska rörelseverb i nästan tre timmar. Att det ska vara så satans svårt! Tur för mig att jag haft en riktigt mysig kväll för övrigt. Jag har gått promenad, lyssnat på musik, ätit tomtegröt, druckit kaffe, målat naglarna och sett ett avsnitt Vampire Diaries. Och nu kom N hem från jobbet så nu ska vi se på Morden i Midsomer.

Jag tror att jag behövde en kväll för mig själv. Jag har gjort allting i min egen takt och strosat omkring bland tända ljus med håret i en Lilly My-knut och i icke-färgmatchande mjukiskläder. Ena stunden har jag nynnat på någon av favoritlåtarna och andra stunden talat högt med mig själv på ett främmande språk. Kanske inte den ideala fredagskvällen men jag är nöjd.


VACKRA SJALAR

skrivet: 2010-11-19 ♥ 14:14:15
Idag hade jag en lunchdate inbokad men den blev inställd. Vad gör en tjej då? Jo, hon tar en runda på stan och kommer tillbaks till jobbet nästan en tusenlapp fattigare. Damn. Men det gör ingenting för jag hittade två jättevackra sjalar! En svartvit med spets och en helvit med spets och mjuk päls. Jag är alldeles kär i dem och längtar tills på söndag då jag ska inviga en av dem.

















Vill du också ha en fin sjal? Kika in på Sara Videbeck i Lidköping. Dessa är nämligen specialdesignade om jag fattade det hela rätt.

TRÄNING OCH SALLAD

skrivet: 2010-11-18 ♥ 16:20:23
Idag är jag superwoman. Jag har gjort nästan en hel veckas arbete på jobbet, sprungit på löpbandet i 30 minuter och nu står jag vid diskbänken och fixar till en sallad. Man måste ha mat i magen efter man har tränat och jag var inte sugen på något varmt och då är ju sallad perfekt! Dessutom är det ett plus att vara mätt när man ska sitta och lyssna på ett 90 minuter långt seminarie. Jag får så lätt spring i benen men ikväll klarar jag mig bara jag får ha min tekopp vid sidan.





Nu ska jag ta fram lite dressing och äta upp min pastasallad innan jag dör av hunger!

LOUD

skrivet: 2010-11-17 ♥ 22:00:00
Jag lyssnade på Rihannas nya skiva Loud under mitt träningspass förut. Jag hade inte så mycket förväntningar eftersom jag var väldigt besviken på föregångaren Rated R (älskade Good girl gone bad) och tur var väl det för Loud var inte heller speciellt bra. Tre av låtarna föll mig absolut i smaken (S&M, Only girl in the world och Love the way you lie part II) men resten var faktiskt rätt dåliga och jag undrade flera gånger hur hon som superstjärna kunnat gå med att spela in dem. Men alla har ju olika smak.

Summering: S&M är en riktig party/danslåt som jag ska spela högt när jag är på det humöret och samma gäller Only girl in the world. Love the way you lie part II var så emotional och fin att jag nästan började grina på crosstrainern. Och omslaget är riktigt snyggt så en total flopp är det ju inte! Jag ger albumet 2,5/5 i betyg.


2010.11.17

skrivet: 2010-11-17 ♥ 20:09:07
Idag har jag sprungit omkring som en studsboll på jobbet och gjort allt annat än det jag hade planerat. När jag kom hem efter träningen var jag så hungrig att jag först åt min vanliga kvällsmat och sedan fick värma en extra matlåda. Och nu sitter jag i soffan och försöker hålla ögonen öppna efter en timmas hårdstuderande av rörelseverb i form av kyrilliska bokstäver. Är det någon som är avundsjuk så här långt i texten? Tror inte det, va?

MEN. Jag har en liten colliehund som ligger vid mina fötter, en boyfriend som har masserat min nacke, en ny ELLE och karameller i en skål på bordet så det går ingen nöd på mig idag. Inte på långa vägar.



Imorgon strukturerar jag upp tillvaron på jobbet, sparkar igång Ryska för nybörjare II på allvar, förbereder inför helgens julmarknad och springer på löpbandet till nya låtar. Om det är någon som undrar hur och när jag ska hinna med mig själv under morgondagen så är svaret att det gör jag inte.

MOBILBLOGG - Espresso i ena Scottsmedlemme...

skrivet: 2010-11-17 ♥ 12:27:32

foto0243 (MMS)

MOBILBLOGG - Espresso i ena Scottsmedlemmens nya lägenhet. :)


PINK CHRISTMAS

skrivet: 2010-11-17 ♥ 10:15:00
Jag gjorde några julkort med rosa tema för ett tag sedan. Tänkte visa dem för er men bilderna är lite dåliga eftersom det är kvällsljus så det hela blev väldigt blått (de är inte alls så kalla som det ser ut). Men ni ser ju principen. Jag tyckte själv att de blev väldigt söta. Jag är ganska traditionstrogen när det kommer till julpynt men gör man det på rätt sätt kan det vara häftigt med lite rosa också. :)




DESIDERIUM

skrivet: 2010-11-16 ♥ 19:45:44
Jag längtar efter lite magi. Jag är trött på att jobba, träna, åka hem, duscha, studera, sova och så börja om igen. Jag vill att någon ska skaka om mig, ta med mig till en ny plats, visa mig något jag inte sett förut, utmana mina rädslor; jag vill uppleva nya minnen, glömma alla bekymmer för en kort stund och känna mig som the only girl in the world - som den prinsessa jag är. Jag vill. Jag vill. Jag vill.


PÅ'T IGEN

skrivet: 2010-11-16 ♥ 15:18:30
Idag börjar jag studera inför nästa ryskakurs, Ryska för nybörjare II som startar på torsdag. Första kursen (som ska räknas som lätt) var faktiskt väldigt svår. När jag öppnade mailet och fick se att jag hade fått VG (högsta betyg) på provet och kursen svimmade jag nästan. Jag var nämligen säker på att jag skulle bli underkänd. Så inför andra kursen måste jag vässa tyglarna (är det så man säger?) ännu ett snäpp för det kommer ju absolut inte att bli lättare.

, dator - check, pennor - check, block - check, seminariepapper - check, kaffekopp - check. Nu kör vi.




2010.11.15

skrivet: 2010-11-15 ♥ 19:35:16


Jag har haft en ganska bra dag men nu är den skit så jag lämnar det där. Hörs imorgon.

MOBILBLOGG - Är hemma hos mami och kvällsf...

skrivet: 2010-11-15 ♥ 16:36:50

foto0242 (MMS)

MOBILBLOGG - Är hemma hos mami och kvällsfikar efter världens svettigaste träningspass. Planen var att åka hem och plugga sedan men jag glömde papperen på jobbet så HELLO VAMPIRE DIARIES SÄSONG 2. Glad mun.


GOLDEN XMAS

skrivet: 2010-11-15 ♥ 10:00:00
Jag har ju glömt att visa mina guldkort som jag gjorde förra veckan. De blev jättesöta tycker jag. Det ena med julmotiv och det andra med två skålande glas (jag tänker mig nyårsfirande). Dessa kort är lite mindre än de jag brukar göra, cirka 13 x 13 cm så de kostar bara 35 kronor styck! Vill ni beställa kan ni använda kommentarsfältet eller [email protected].




WORK IN PROGRESS

skrivet: 2010-11-14 ♥ 16:58:50
Idag har jag äntligen tagit mig i kragen. Äntligen har jag satt igång med dessa änglar som jag köpte från Panduro för ett tag sedan. Jag ska bara limma på vingarna så är de klara. Det är mycket fixande nu eftersom första julmarknaden är nu till helgen och man vill ju få med så mycket fint som möjligt.

Nu har vi landat bland kuddar och tända ljus. Jag har två smörgåsar i magen och min mysiga halsduk runt halsen. Life is good.






STICKAT OCH VARMT

skrivet: 2010-11-14 ♥ 16:15:00
Jag var inne en sväng på Kappahl igår för jag var sugen på lite mysiga halsdukar och varma strumpor. Jag hittade en jättesöt halsduk med renar på, en gosig off-white tubhalsduk och ett par långa stickade strumpor i grått med ett söt band med rosett längst upp. När jag var på väg ut ur butiken hittade jag ännu fler strumpor men då var jag för trött för att stå i kön en gång till. Typiskt!










SLEEP-OVER

skrivet: 2010-11-14 ♥ 12:07:00
Jag springer omkring i min nya älskade halsduk och packar lite. Jag ska nämligen hem till mami på sleep-over om en liten stund. Vi ska äta god mat, mysa, se på film och pyssla lite. Så nu har jag fyllt weekendbagen med lite av det viktigaste.

Detta är för övrigt min sista dag i frihet. Imorgon ska jag börja läsa inför nästa ryskakurs och de kommande två helgerna är fullspäckat planerade med julmarknader, jobb och massa annat. Så med andra ord ska jag mysa ordentligt idag!





Älskar min nya halsduk!

RASTLÖS

skrivet: 2010-11-14 ♥ 09:17:01
Jag var så sjukt rastlös igår. Suckade och sprattlade med benen i soffan hela kvällen. Så nu blir det en runda i spåret och jag ska bli rejält trött och svettig. Hoppas bara att det inte börjar regna!


JULSHOPPING

skrivet: 2010-11-13 ♥ 18:50:40
Jag är alldeles inne i julförberedelserna. Alla butiker har ju fått in allt fint julpynt nu och jag kan inte låta bli att shoppa. Idag hittade jag två jättefina adventsstjärnor på fot som jag ska ha i köket och vardagsrummet. Jag köpte även två fina ljuslyktor och julteét Julgransblandning. Jag hittade ett saffransdoftljus också. Hur mysigt som helst ju! Jag var även inne på Kappahl och köpte lite stickat men det visar jag imorgon.


CRAZY

skrivet: 2010-11-13 ♥ 09:58:16
Det blev en riktigt galen kväll igår. Mitt grabbgäng är det bästa. Det spelar ingen roll hur nere man är för man skrattar alltid tillsammans med dem. Skämten kanske inte är så rumsrena men man måste ju släppa loss lite emellanåt. Jag regerade för övrigt på Mario Kart!







Nu ska jag dricka upp min kaffekopp. Sedan ska jag borsta på lite smink och bege mig till stan och titta på adventspynt till mina fönster med mormor. Det regnar ute så jag är egentligen inte jättesugen men lite shopping tackar man ju inte nej till. Vi ska även in på Knep & Knåp. Jag är ute efter en stämpel med fyrverkerier eller något typ av fira-något-som-inte-är-födelsedag-eller-kärlek-motiv. Wish me luck.

2010.11.12

skrivet: 2010-11-12 ♥ 17:03:59
Efter en långsam, tråkig arbetsdag tackar man inte nej till att möta en man städandes med bar överkropp i hallen. Hihi. Jag har så sablans tur som har hittat en boyfriend som kan fixa hemma och dessutom gör det med stil. ;) Så det var bara att hoppa in i duschen, fixa till sig och nu sitter jag här.

Jag är trött idag.
Men nu har jag lämnat jobbveckan bakom mig och ser fram emot helgen. Om några timmar blir det tv-spelskväll med grabbgänget och jag väntar otåligt på att kaffebryggaren ska vara klar med urkalkningen så jag kan brygga en kopp och piggna till lite.



Jag försökte ta en webcambild men såg så trött ut så istället bjuder jag på en gladbild från bröllopet jag var på i september. Enjoy!

MITT I VP

skrivet: 2010-11-11 ♥ 20:29:52
Jag passar på att uppdatera er om min dag mitt i Vampire Diaries. Det är första gången jag fått en lucka idag. Jag var helt slut efter jobbet och efter det har jag umgåtts med mami. Vi har druckit kaffe, ätit choklad och sett på filmen Oceans. Den var riktigt fin.

När jag sett klart på VP ska jag krypa ner i sängen. Denna torsdagen har sugit ur all min energi och jag skulle egentligen behöva vara hemma imorgon för att samla kraft men eftersom jag är en så trogen anställd åker jag till jobbet ändå. Känner på mig att jag kan behöva de där hemmadagarna ännu mer längre fram.



Heja Elena och vampyrerna. ;)

JULMYS OCH SNÖ

skrivet: 2010-11-10 ♥ 21:06:21
Jag har julkänslor i hela magen i form av färsk julvört, varm choklad och pepparkakor. Så himla gott och mysigt. Jag längtar verkligen till adventspyntet plockas ned från vinden och då man hör julsånger vart man än går. Att det snöar så där sagolikt gör inte saken sämre.

Denna onsdagen avrundas med Black Ops.
Inte så mysigt med väldigt roligt. Jag älskar krigstv-spel. Jag har spelat två matcher TDM (Team Death Match för er som inte är inne i detta) än så länge och fick kanske 12 kills sammanlagt. Rätt bra för att vara mig med tanke på att jag siktar som en kratta.


SVAMPAR & HJÄRTAN

skrivet: 2010-11-10 ♥ 10:08:00
Här ska ni få se tre nya julkort. Dessa är gjorda av papper från Inkido med jättesöta svampar och hjärtan. Jag ska nog göra flera för de blev väldigt fina. Inte så glittriga som jag brukar göra. Även om jag tryckt på någon liten pärla här och där... :)






MIN DAG

skrivet: 2010-11-09 ♥ 20:42:00
05.00 Klockan ringer. En tanke om 30 minuters snooze flyger genom huvudet.
05.06 Jag tar på mig strumporna.
05.07 Jag tittar ut genom köksfönstret och ser små snöflingor i gatlyktan.
05.51 Blåser nästan bort på vägen till bilen.
06.46 Agerar IT-support för andra dagen i rad. Någon borde höja min lön.
07.28 Kollar skolmailen och ser att jag har fått högsta betyg på ryskakursen och sluttentan.
07.29 Vill skrika och kramas av glädje men hittar inget tänkbart offer.
08.49 Tittar på Nyhetsmorgon i hematologmottagningens väntrum.
09.20 Halkar omkring på gatorna med en svart Volvo.
09.40 Tigger en restaurangmiddag av min boyfriend som grattispresent för slutbetyget.
11.58 Mumsar min hemmagjorda pastasallad i lunchrummet.
12.15 Vinner i kortspel.
13.30 Går på informationsmöte.
14.01 Konstaterar att informationsmötet var bortkastad tid.
14.43 Trygghetsrådet kilar in en idé bakom örat. Men det är nog för risky...
16.02 Orbi-trekkar med Maskinen i öronen.
17.00 Är alldeles skakig av hunger och trötthet och äter upp min andra salladsmatlåda.
17.08 Skrapar en Trisslott utan vinst men är glad ändå.
17.16 Sliter av plasten till nya Call of Duty: Black Ops.
17.45 Torkar snöiga tassar.
18.09 Avslutar sista i raden av telefonsamtal. Är det min tur att greja nu?
18.58 Fikar med hasselnötskaffe vid datorn.
19.04 Konstaterar att detta är min första, riktigt lediga kväll på cirka två månader.
19.05 Vad gör man?
19.06 Surar för att jag inte får spela Black Ops innan N kommer hem.
19.08 Vin Diesel har alldeles för stora muskler nu.
19.09 Översätter ett ord på engelska till svenska.
19.34 Läser "det perfekta cv:t" på Aftonbladet och suckar över mitt som jag trodde var så satans bra.
20.02 Soffa, filt och Hollywoodfruar.
20.42 Landar i sängen med en bra bok.

EN FIN GEST

skrivet: 2010-11-09 ♥ 19:11:16
Idag när jag tittade ner i brevlådan såg jag ett brev adresserat till mig. Alltså, skrivet för hand. Och sådana får man ju inte speciellt ofta. När jag sedan öppnade brevet hittade jag ett jättesött litet kort med ett fint meddelande innuti. Precis vad jag behövde.

En fin gest är nog det bästa man kan få när man är lite nere. Det behöver inte vara någonting speciellt, dyrt, stort eller användbart - bara något som visar att någon har tänkt på en. I detta fallet var det ett gulligt brev och även om jag inte vann någonting på trisslotten så var jag ändå lika glad som om jag precis vunnit en miljon! - Tack!


2010.11.09

skrivet: 2010-11-09 ♥ 17:52:36
Denna tisdagen har varit så himla konstig. Egentligen rätt tråkig men samtidigt världens bästa. Jag berättar mer sedan. Ska ut med Colin i snöstormen. Jag ska inte klaga, för jag älskar verkligen snön, men det värsta med att ha hund är verkligen när man måste ut i sådant här ruskigt och vått väder. Dels själva promenaden och sedan torka tassar på en sur vovvsing. Men det ska säkert gå bra denna gången också. Jag har både halsduk och vinterjacka på. ;)



Going out :)

2010.11.08

skrivet: 2010-11-08 ♥ 20:06:36
Ibland förundras jag över hur mycket man faktiskt hinner på en eftermiddag. Jag har både suckat i mataffären, fyllt på frukt- och grönsaksförrådet, druckit varm choklad, gått promenad med Colin, slängt ihop en bamsestor pastasallad alldeles själv, försökt gnugga bort tomatfläckar med Vanish, gjort klart fyra julkort och mumsat choklad. Men nu är jag riktigt trött i huvudet så jag lägger mig i sängen och inväntar snöstormen med en bra bok.





DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-11-08 ♥ 16:28:38
Var har du köpt ditt fina porslin?

Det är många som har frågat var mitt nya porslin kommer ifrån och eftersom en del av er inte skriver någon mailadress eller bloggadress tänkte jag att jag skulle svara här och hoppas att ni läser.

Hursomhelst, porslinet kommer från (hör och häpna) Ullared! Jag har letat efter fina, vita tallrikar jättelänge men inte hittat några som föll mig i smaken (priset spelade ingen roll) men så snubblade jag över dessa sötingar på Ullared för några veckor sedan och tyckte att de var alldeles perfekta! Det finns dessutom matchande muggar som jag köpte sex stycken av. Porslinet består annars av en vanlig tallrik, en djup och en assiett.




MOBILBLOGG - Jag myser i sängen framför Mo...

skrivet: 2010-11-07 ♥ 21:01:02

foto0226 (MMS)

MOBILBLOGG - Jag myser i sängen framför Morden i Midsomer. Hörs imorgon!


2010.11.07

skrivet: 2010-11-07 ♥ 19:04:20
Jag som hade tänkt blogga massor idag. Och så är klockan sju helt plötsligt. Ibland går tiden så fort att man blir rädd och speciellt när man har roligt. Jag har haft mami här idag. Vi har pratat, skvallrat, fikat, ätit middag och framförallt pysslat en hel del. Jag har fått ihop massa julkort nu och ska börja med lite nyårskort imorgon fast i lite mindre format. Tänker mig guld och glitter. Egentligen är jag så ivrig och full av inspiration att jag skulle vilja sätta igång direkt men nu är det faktiskt dags för Gossip Girl och sedan har jag en inbokad myskväll med N. Så jag antar att all form av jobb får fortsätta imorgon. Thank God for Mondays, right? ;)




TRÅKIG MORGON

skrivet: 2010-11-07 ♥ 09:57:31
Solen lyser och frosten ligger vit på marken . Men inne i min lägenhet råder det rastlöshet. N bytte skift idag så när jag vaknade var han redan på jobbet. Vilket resulterade i en tråkig jag-slänger-ihop-något-lätt-frukost ensam i soffan. Och efter det knackade städdjävulen på axeln så nu har jag dammsugit, diskat, bäddat sängen och strykit tvätt i någon timma. Som tur är har jag tjatat hit mami som förhoppningsvis är på ingång. Vi ska pyssla och mysa. Men först ska jag leta upp en plats till världens finaste tavla. ♥


REGNBÅGSNAGLAR

skrivet: 2010-11-06 ♥ 18:26:14


Tänkte berätta vilka nagellack jag använde till min pedikyr tidigare idag;

Cerise: Power Pink från Isadora
Blå: Bel-Air Blue från Isadora
Grön: Electric Green från Mavala
Gul: Acid Yellow från Mavala
Orange: Volcanic Orange från Mavala

INFLYTTNINGSFIKA

skrivet: 2010-11-06 ♥ 13:38:22
Min mysiga dag fortsätter. Nu är det dags för inflyttningsfika och efter det stannar jag till hos mami för att hämta lite filmer. Sedan väntar tacoskväll med min boyfriend. Denna dagen är bra. Och inga statliga eller kommunanställda gubbar kan ringa och förstöra den.




BEAUTY DAY

skrivet: 2010-11-06 ♥ 13:00:14
Dagen startades med en långpromenad i frosten och soluppgången. Detta följdes av en riktig mysfrukost och nu har jag ockuperat badrummet sedan tre timmar tillbaks. Och nu är jag så ren som en människa kan bli! Jag har badat, peelat hela kroppen, skrubbat mig igen, filat fötterna, smörjat in hela mig, gjort både manikyr och pedikyr, hårinpackning och plockat ögonbrynen. Jag har nog inte känt mig så nöjd med mig själv på väldigt länge (förutom att jag är blek som en zombie men det är inte så mycket att göra åt). Nu ska jag bara volymbehandla håret och sedan är jag klar.







Mest nöjd är jag med tånaglarna. Jag önskar att jag kunde ta äran för idén men den kommer faktiskt från söta Kenza. Jag har dock bytt ut färgnyanserna. Så himla gulligt!



Äntligen mjukt och starkt hår igen! Nu är det bara topparna som behövs ansas och utväxten som ska tonas ut. Inpackningen från Redken var verkligen jättebra. Och som alla andra hårprodukter doftar den underbart. Kan ingen göra en hårproduktsparym eller något? Tror det skulle sälja som smör! (Varsågoda att sno idén, jag bjuder på den.)

DUE DATE

skrivet: 2010-11-06 ♥ 09:56:56
Jag skulle ju bloggat om bion igår men somnade sedvanligt i soffan. Hursomhelst var jag och N på Due Date med Robert Downey Jr och Zach Galifianakis. Jag hade ganska höga förväntningar eftersom trailern var så rolig och filmen var faktiskt jätterolig och väldigt galen (i stil med The Hangover) men stundtals var det lite för mycket dialog och den kunde ha varit mycket roligare. Men det var perfekt fredagsunderhållning och jag fnissade mer än en gång där i biomörkret. Det som var mest positivt var att man blev lite deprimerad när man märkte att den tog slut. Jag ville se mer! Betyg: 3/5 (en stark trea.)





Godisburkarna man kan köpa på Hemköp är ju så söta!

HAPPY HAIR, SAD WALLET

skrivet: 2010-11-05 ♥ 16:06:43
Hemma från en runda på stan. Jag spenderade en small fortune på en hårinpackning från Redken. It better be good. Förklarade hur risigt och torrt mitt hår känts på sistone (inte konstigt med tanke på hur jag mått) och fick denna rekommenderad. Så jag slog till. I dåliga tider måste man ju unna sig.





Så imorgon är det jag som har spamorgon. Jag ska ta en promenad och sedan en lång dusch, göra hårinpackning, fixa naglarna, peela ansiktet och göra iordning fossingarna. Jag kommer att känna mig som en helt ny människa efteråt. Hur behövligt som helst.

LACE

skrivet: 2010-11-05 ♥ 11:48:58

Idag bär jag min nya spetstopp från Gina Tricot. Den är så himla gullig. Jag har matchat den med ett par jeansleggings, svarta boots och min pälsjacka från MQ. Ska försöka ta en bättre bild lite senare när jag har fotografassistans.


PRE-TENTAMYS

skrivet: 2010-11-04 ♥ 16:08:07
Här multi-taskar vi på hög nivå. Dricker kaffe, äter fil med müsli, bloggar och försöker förbereda inför ryskaprovet. Jag försöker verkligen att läsa på men det är något form av stopp i hjärnan. Som om den är full. Jag vet inte var jag ska börja eller något. Så jag fyller nog på lite mer kaffe och myser istället. Jag har ju liksom aldrig fått underkänt på ett prov så varför skulle jag få det på ett som jag dessutom får ha facit med mig till? Det måste ju vara teoretiskt omöjligt.


BÄSTA MEDICINEN

skrivet: 2010-11-04 ♥ 11:00:00
Jag har bokat biobiljetter. På fredag ska jag och N gå och se Due Date. Jag behöver få skratta lite. Och sjuka skämt är nog den bästa medicinen just nu. Jag är egentligen ingen komediälskare men denna filmen verkar faktiskt superrolig. Så imorgon myser vi ned oss på plats 173 och 174 med en stor popcorn för att dra på mungiporna i 100 minuter.

 

2010.11.03

skrivet: 2010-11-03 ♥ 18:09:56
Jag ligger i soffan och myser. Tröttheten kommer ikapp mig sakta men säkert. Men idag har jag levt sundare även om det slank ner en chokladbit eller två när jag kom hem från träningen. Men därefter åt jag en nyttig tallrik med fil och bananskivor och drack vatten som kompensation. 



Om en timma åker jag iväg på mysfika med en inflyttningsblomma under armen. Sedan hoppar jag i sängen tidigt för att vakna pigg och glad på min tentatorsdag. Jag har försökt läsa idag men det bara inte går. Så eftersom jag ändå ska sitta hemma och skriva kan jag lika gärna ta det lugnt. Jag har ju alla papper inom räckhåll ifall jag skulle få tillfälligt avbrott i hjärnan. Wish me luck.

2010.11.02

skrivet: 2010-11-02 ♥ 20:10:44
Tack alla ni som har stöttat mig idag. Det betyder så fruktansvärt mycket att veta att man har människor omkring sig som bryr sig när man möter hinder i livet. Båda ska besegras men det är vägen dit som är svår. Men det kommer att gå galant, with a little help from my friends.



Imorgon är det jag som tar tag i mig själv igen. Jag ska åka och träna som vanligt, byta ut Marabou mot müsli, piffa till mig lite extra på morgonen och skicka in min nya, grymma cv till en kanske blivande arbetsplats. Dessutom måste jag boka tid hos min frisör. Känner man sig fin och fräsch är det alltid lite lättare att hålla humöret uppe.

PS. Jag har världens sötaste lilla maskot Tiny på jobbet. Och just det, jag kanske borde städa på skrivbordet imorgon...?

OPI: BURLESQUE

skrivet: 2010-11-02 ♥ 10:00:00



Någon som är sugen på nya nagellack? OPI kommer med tolv nya nyanser som är inspirerade av filmen Burlesque med Cher och Christina Aguilera. Way to go, säger jag! Jag är ju en sucker för glitter men frågan är om de är riktigt så där glittriga som de ser ut på bilderna. Jag har inte sett dem i verkligheten än men när jag har gjort det ska jag absolut rapportera.

 

Must-haves: Sparkle-icious, Extra-va-vaganza! och Show it & Glow it!.

                 




2010.11.01

skrivet: 2010-11-01 ♥ 19:07:02
Det är första november och jag trippar omkring invirad i en filt. Min kopp choklad står kvar på vardagsrumsbordet och ryskaböckerna ligger orörda. Jag har en prövning att bocka av imorgon. Den första i anhalten. Antingen början på något bra eller raka motsatsen. Så därför har jag svårt att slappna av ikväll och ännu svårare för att lära mig någonting inför sluttentan på torsdag. Hade jag haft en chokladkaka i skåpet hade den definitivt varit slut vid det här laget. Visste jag inte bättre skulle jag be N att åka iväg till affären och skylla på världens kris. Vilket det är. Men det gör jag. Vet bättre, alltså.


GNISTRANDE VINTERHÄLSNINGAR

skrivet: 2010-11-01 ♥ 10:30:00
Gnistrande vintervitt och isblått. Så fint! Jag känner inte alls för de där mysvarma julkorten med änglar och guldhjärtan just nu. Nu är det glimrande kristaller och stjärnor som gäller. Jag har även gjort fler i samma stil fast utan God Jul-stämplar. Då kan man skicka dem som vanliga vinterkort. För den är väl säkert på intågande vilken dag som helst.











ForHair.se

Bling Skal