EN LITEN HÄLSNING

skrivet: 2010-09-29 ♥ 17:08:08
Här kommer en liten hälsning från Kristiansand. Det är så otroligt vackert här att jag nästan funderar på att aldrig mer komma hem! Solen strålar, luften är klar, träden är så fina och havet glimrar. Och alla husen är VITA! Så himla fint. Jag är alldeles till mig! Hihi. Ska försöka ta lite bilder så ni får se vad jag menar.

Nu ska vi möta upp en av mina bästa vänner i foajén om tio minuter, ta en drink och sedan bege oss till en restaurang. Jag är vrålhungrig efter att ha rest hela dagen (och bara ätit en torr brödbit, lite sallad och en chokladfjäril med marsipan innuti).


HEJ DÅ!

skrivet: 2010-09-29 ♥ 09:31:31



Hej då, Sverige. Nu sticker jag till Norge och träffar världens bästa turk! Och går på möte såklart. ;)
Bloggar om jag kan. Annars hörs vi på fredag. XOXO ♥

2010.09.28

skrivet: 2010-09-28 ♥ 19:58:23
Jag skulle kunna skriva om hur mycket jag hatar tisdagar och att just denna var exakt en sådan dag men det tänker jag inte göra för jag känner mig rätt så glad just nu. Jag har druckit te och mumsat choklad med min älskling, planerat fredagsmys och packat ner fina kläder till Norgeresan. Jag har till och med hunnit läsa ryska, träna och gå en promenad idag!

Nu börjar dock klockan röra sig mot läggdags och jag ska fixa till det sista med packningen, klappa min sjukling på huvudet och borsta tänderna. Jag önskar som vanligt att dygnet hade fler timmar men jag får väl nöja mig med de tjugofyra som redan finns, precis som alla andra.





Sov gott. ♥

VINTERVIT

skrivet: 2010-09-28 ♥ 17:34:34
Gissa om jag blev överraskad när jag kom hem och såg ett paket med mitt namn på som låg i hallen? Ingen avsändare kunde tydas på utsidan och jag blev iskall i hela kroppen - "Vad har jag nu beställt och glömt bort?". Men det var ju inget mindre än Marabous nya smak Vintervit!

Jag skrev upp mig på deras prova-på-lista på Facebook för ett bra tag sedan. De 1100 första skulle få varsitt smakprov och jag råkade bli en av dem! Gratis choklad tackar man väl inte nej till?

Och ja, jag kan härmed säkerställa att Vintervit är RIKTIGT GOD! Jag brukar aldrig köpa nya versioner av gamla klassiker för originalen är alltid godast men i detta fallet kan jag verkligen rekommendera ett smakprov!

Vintervit kommer att komma ut i butik om några veckor och säljas som limited edition.





Tack, Marabou, för att ni gjorde min tisdag hundra gånger bättre!

BUBBELGUMSROSA

skrivet: 2010-09-28 ♥ 09:36:41
Jag kände för något färgstarkt och sött på naglarna denna veckan så det fick bli rosa Shorts Story från OPI. När man inte har någon fantasti fungerar den alltid!


GODAST JUST NU

skrivet: 2010-09-27 ♥ 19:57:54
Har ni smakat Lindts Petit Desserts i smaken Noisette? Så himmelskt god! Jag köpte den förrförra veckan till tjejkvällen, bara för att testa. Och sedan dess har jag mumsat i mig tre till. Inte helt ensam men nästan. Rekommenderas varmt till alla chokladälskare!


HÖSTPROMENAD

skrivet: 2010-09-27 ♥ 18:34:09
Jag och Colin gick mysigaste höstpromenaden förut. Det är så fint i alla träd just nu och luften är så frisk. Jag skulle kunna vara ute i flera timmar varje dag om det fanns tillfälle. MEN! På fredag eller lördag måste jag verkligen ta mig i kragen och köpa ett par nya joggingskor. De jag använder nu är snart helt trasiga innuti och nätet på ovansidan har ett stort hål efter cykelvurpan i våras. De är ju så sköna... men jag får nog faktiskt inse att det är dags att ta farväl...












FÖRSTA JULKORTET

skrivet: 2010-09-27 ♥ 10:29:00
Har ni tänkt på att det bara är 83 dagar kvar till julafton? Det är ju egentligen ganska lång tid men för oss som ska fixa julpyssel måste man nog börja sätta igång nu. Jag gjorde mitt första julkort igår. Tyvärr hann jag inte med fler men nu när jag börjat finns inspirationen där så, så fort jag har tid ska jag göra fler. Finns det något mysigare än att sitta vid köksbordet och pyssla medan löven blåser omkring i höstregnet? Tror inte det va!




DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-09-27 ♥ 09:13:17
Hur fungerar distansstudier?

Jag kan ju bara svara för hur det går till på vid min skola men det är förmodligen snarlikt överallt.

Jag läser vid Högskolan i Dalarna och min kurs är på 7,5 poäng och varar i tio veckor. Under den tiden är arbetet oerhört självständigt och man får själv söka upp information, fixa böcker och studera. Vi har webseminarier en gång i veckan där man kan vara med via webkamera (om man vill) och mikrofon. Alla får vara med och läsa och bli rättade vid eventuella fel.

En gång i veckan lämnar vi in en sorts hemläxa som läraren rättar och i slutet på kursen blir det en form av tenta så att läraren ska se vad man har lärt sig. Har ingen aning om hur den kommer att gå till.

Varje veckas seminarie har en enskild mapp i webprogrammet Fronter (som man jobbar i) så att man kan se vilket material man behöver läsa inför varje torsdag. På fronter laddar man även upp sina hemuppgifter, kan se vilka fler som går kursen och massa annat.

De som vill kan även delta i grupparbeten efter varje webseminarie. Då samlas man i ett samtalsrum och talar med varandra på (i detta fallet) ryska. Annars ligger allt ansvar på eleven själv. Läser du inte så lär du dig ingenting. Webseminarierna är mer som genomgångar!

Nedan ser ni en print screen från ett webseminarie. I den svarta rutan ser man varandras ansikten via webkamera. Till höger kan läraren skriva anteckningar och i mitten visas det aktuella dokumentet som man läser ifrån.


EN SÖNDAG I SEPTEMBER

skrivet: 2010-09-26 ♥ 19:15:37
Jag har nog haft det för bra i helgen. Det märker jag när jag får söndagsångesten redan på morgonen. Inte för att jag ska jobba på måndagen utan för att söndagen ska ta slut. Jag önskar att jag kunde få ha så där roligt och mysigt varenda dag. Eller åtminstone lite oftare. Men just nu är jag inne i en period då jag knappt ens har tid att göra hårinpackning och fika med vännerna. Jag vet inte hur det blev så här men just nu sitter jag fast i det här och då får man gå in i väggen eller gilla läget och eftersom jag inte vill börja tappa hår igen väljer jag det senare.

Grejen är nog planering. Så imorgon ska jag sätta mig med min almanacka och göra ett litet schema med tomma luckor där jag får göra precis vad jag vill. Denna veckan ser rätt körd ut eftersom jag har en obligatorisk Norgeresa inbokad men efter det ska jag bättra mig och om ni märker att jag faller tillbaks - säg till!



Idag har jag sett de gula löven falla, plockat fram mössan och mumsat pannkakor efter en kall men mysig promenad. Under de kommande 45 minutrarna ska jag ta en dusch, städa upp på köksbordet och packa träningsväskan. Två dagar i verkligheten återstår och sedan flyger jag utanför EU:s gränser. Men först ska vi se på ett antikt avsnitt av Morden i Midsomer och hålla om varann - vi som inte setts på fyra dagar.

TJEJMYS

skrivet: 2010-09-26 ♥ 08:40:44
Här kommer en liten rapport från min och mamis myshelg. Vi har precis ätit en stor frukost med tända ljus medan löven yrde omkring utanför köksfönstret och nu sitter vi i vardagsrummet och dricker kaffe och ser på Nyhetsmorgon.





Vi hade för övrigt en jättemysig dag igår! Vi pysslade lite, lagade en supergod middag (potatisklyftor med fläskfilé, brysselkål, kantarellsås och gelé), såg på en jätteudda film (Peacock) och åt massor av godis. När vi gick och lade oss var jag så mätt att jag nästan rullade in i sovrummet.


VAGABOND

skrivet: 2010-09-25 ♥ 17:57:58
Jag älskar mina nya skor! Så snygga och så sköna! Förmodligen kommer jag att bo i dessa hela hösten.

Snyggingarna kommer från Vagabond och kostar 999 kronor.




SMOOTHIE

skrivet: 2010-09-25 ♥ 09:00:55
Jag mixade en så god smoothie till frukost idag. Jag blandade ihop lite vaniljfil (hade ingen yoghurt), blåbär, hallon och havre&quinoa. Supergott och nyttigt! Och nu behöver jag inte tänka på att jag behöver några fler nyttigheter i mig under resten av dagen - det är alltså fritt fram för fika, god lördagsmiddag och godiskväll!



Och förresten, till och med en smoothie är komplicerat att fixa till om man är en kladdmaja...


MIN FREDAGSKVÄLL

skrivet: 2010-09-24 ♥ 20:07:33
Jag och Colin har haft en jättemysig kväll här hemma. När vi kom hem från promenaden åt jag lite mat (man får faktiskt äta matlåda när man är gräsänka och usel på att laga mat) och tog ett varmt bad. Det var jätteskönt för jag var rejält nerkyld. Passade på att peela ansiktet och göra hårinpackning dessutom så nu känner jag mig ren och fräsch!





Sedan fick jag ta mig i kragen och börja läsa ryska. Så jag kokade tre koppar kaffe, tände några ljus och plockade fram choklad, böcker och block. Har lärt mig en hel del ikväll och ska fortsätta efter detta inlägg. Jag kände att jag behövde en liten paus och då är det ju perfekt att skriva ett blogginlägg och lyssna på lite musik!






2010.09.24

skrivet: 2010-09-24 ♥ 15:47:17
Jag har varit hemma i en dryg timma efter lite shopping mataffären. Tanken var att jag skulle sätta mig med ryskaböckerna ganska så direkt men jag hade sådan energi att jag tvungen att hitta på något och då föll sig städning ganska naturligt eftersom det låg dammråttor och gräs lite överallt på golvet. Så nu har jag dammat, diskat och dammsugit överallt, bytt soppåse och betalat räkningar. Vuxenpoäng eller vad?

Nu ska jag nog bjuda Colin på en långpromenad till spåret. Jag har fortfarande ingen ro i kroppen för att kunna sitta stilla. Men en 45-minuterspromenad borde väl göra susen?



Förresten - vi ska ha myskväll här hemma idag. Colin har redan fått sitt godis men jag väntar en stund till med mitt. Risken att jag äter upp mitt innan hans är slut är rääääätt stor!

VIKTIGA DATUM

skrivet: 2010-09-24 ♥ 08:27:05














2010.09.23

skrivet: 2010-09-23 ♥ 20:27:01
Imorses vinkade jag adjö till min soldat. Sedan gasade jag iväg till jobbet i min gamla Volvo och spenderade dagen där. Efteråt var jag så uppstressad att jag behövde varva ned med två varv i spåret. Jag älskar att gå i skogen på hösten när löven ändrar färg och det blåser lite kyligt!



Nu har jag precis avslutat dagens ryskakurs och jag inser att jag måste studera ännu mer. Så imorgon blir det en helkväll med böckerna. Men nu tänker jag däremot mysa lite i sängen innan jag sluter ögonen. Det har varit en lång vecka och jag vill helst vakna relativt pigg imorgon; jag har nämligen en hel del ärenden att uträtta!


AWARD ♥

skrivet: 2010-09-23 ♥ 17:31:50

Jag har fått en liten blog award från Emma. Det var ju jättegulligt av henne, tack! Min första dessutom! MEN med priset måste man även  avslöja sju saker om sig själv så varsågoda;

♥ Jag är en andra världskriget-nörd och älskar vapen
♥ Jag avskyr ost och ryser när jag rör vid ost

♥ Jag kan sjunga (alltså skitbra)

♥ Jag är besatt av mina ögonfransar (hon med längst är bäst) ;)

♥ Jag kan inte sluta köpa söta muggar
♥ Jag tycker att allt under 1000 kronor är billigt (sjukt, jag vet!)
♥ Jag har världens sämsta tålamod någonsin!


KILLER

skrivet: 2010-09-23 ♥ 09:16:02


Igår var jag på konsert. Spelade gjorde tributebandet Killer Queen. Jag är inte alls något renodlat Queenfan. En del låtar är bra men jag har aldrig lyssnat på någon av låtarna på eget initiativ så att säga. Men konserten var ganska bra, man rycktes med i stämningen och klappade händerna åt nästan alla låtar. Ni som älskar Queen borde absolut gå och se föreställningen om den kommer till en stad nära er!

PS. Håll utkik efter snyggaste tjejgänget i lokaltidningen på fredag.


2010.09.22

skrivet: 2010-09-22 ♥ 17:18:41
Jag är ombytt, lite halvt sminkad och redo att studsa ut genom dörren! Ikväll blir det nämligen musikaltoner och god mat med tjejerna. Och tur är väl det för mina mage har kurrat i flera timmar (tacoslunchen var supergod men jag blev inte riktigt mätt). Att få ett break mitt i vardagen är inte fel det heller. Speciellt inte när man är inne i jobba-sova-jobba-sova-grejen som mest, vilket jag är nu av någon konstig anledning. Hursomhelst, hörs vi inte när jag kommer hem ikväll så gör vi väl det imorgon. ♥





Jag fastnar inte riktigt på bild idag men ni får två ändå. :)

TISDAGSFEST

skrivet: 2010-09-21 ♥ 19:51:36
Oj oj oj, vad jag är mätt. Jag och N har nämligen festat till det lite extra ikväll eftersom han ska åka på övning med sin hemvärnsgrupp i fyra dagar. Vi har ätit massa tacos och choklad och sett på Prison Break. Hur mysigt som helst. Och det bästa var att jag fick en liten tacosmatlåda tills imorgon. Alla kommer att vara dödsavundsjuka på min lunch! Hihi. ;)





Men så tog det roliga slut och det var dags att begrava huvudet i ryskaböckerna igen. Just nu kämpar jag med pronomen och substantiv i singular och plural. Det som är tråkigt med det är att det inte är något man kan lära sig utantill som en regel utan man måste i princip lära sig ord för ord. Och det är inget svårt men det tar så sjukt lång tid. Dessutom är jag inte så snabb i lexikonet än. Men övning ger ju färdighet som man brukar säga.

2010.09.20

skrivet: 2010-09-20 ♥ 19:48:18
Idag är det höst och jag har börjat tjuvkika på nästa seminarie. Första inlämningsuppgiften skickades in igår och jag hoppas på det bästa (vilket enligt mina krav är max ett slarvfel). Vissa tycker att höga krav är dåligt men jag tycker att det motiverar.

För övrigt har jag tränat bort några hekton idag, cyklat i regnet, druckit te framför tv:n och bekantat mig med en besvikelse i hjärtat. Men jag antar att allt är som vanligt igen när jag vaknar imorgon. Och förresten så hatar jag tisdagar.

GLITZERLAND

skrivet: 2010-09-20 ♥ 18:56:51
Jag är helnöjd med veckans nagellack. Jag fortsätter att inviga mina nya höstlack från OPI:s Swiss Collection och denna gången har turen kommit till Glitzerland. Det är vanligt hederligt guldskimmer; ingen konstigt gul nyans och inga konstiga glitterkorn - bara vanligt guld som skimrar som om det vore 24 karat!


GODASTE KAKORNA

skrivet: 2010-09-20 ♥ 17:00:42
Tänkte dela med mig av receptet till de goda kakorna som jag bakade igår; de är nämligen jättegoda och superenkla att slänga ihop!



Ingredienser: 6 dl Havre & Quinoa, 200 g smör, 2 dl socker, 3 dl vetemjöl och 1 tsk hjortronsalt (jag tar alltid vanligt flingsalt).

Gör såhär: Rör ihop smör och socker. Blanda ned de övriga ingredienserna tills det blir en degig klump. Rulla små kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper (ska bli cirka 40 st). Tryck till dem försiktigt med en gaffel så att de blir platta på toppen och grädda sedan i 175 grader i ca 10-12 minuter. I min ugn är det dock alldeles för lite tid så jag brukar kolla till dem då och då och när de börjar få färg sticker jag i dem med en sticka för att se om de verkar tillräckligt torra. Ta då ut och låt svalna. Klart!

Receptet finns ibak på Havre & Quinoa-paketen från Frebaco (som även är god som gröt).


NICOLE BY OPI

skrivet: 2010-09-20 ♥ 10:31:33
Är det bara jag som är lite nyfiken på OPI:s systermärke Nicole by OPI? Jag har varit inne på hemsidan flera gånger och kikat men eftersom det inte finns att få tag på i Sverige har jag inte tänkt så mycket på det. Men faktum är att en del nagellack är riktigt snygga. Bland annat har överlacket med glitter och hjärtan som jag brukar använda ibland (Be mine, you're fine!) flyttats till deras sortiment och går nu under namnet Love Your Life.



Jag vet inte vad de kostar eller vad de skulla kosta i SEK men priset skulle förmodligen ligga något under ett vanligt OPI-lack eftersom det verkar som om Nicole by OPI riktar sig mer mot ungdomar. Deras senaste kampanj består av fyra nagellack som är inspirerade av Gossip Girl som faktiskt är rätt snygga.

                   

PRIVAT KOCK

skrivet: 2010-09-19 ♥ 16:16:10
Jag var på lite dåligt humör när jag skrev förra inlägget men nu känner jag mig bättre till mods. Min pojkvän har (såklart) många bra kvaliteter och en av dem är att han är en mästerkock! Jag har nämligen precis avnjutit en middag bestående av ris och köttfärssås med en liten sallad gjord på rödlök, tomat och olja. Så sjukt gott. Hade jag inte vetat bättre hade jag lagt mig på rygg i soffan och sovit middag. Men jag har som vanligt annat att ta tag i.


SÖNDAGSFIKA

skrivet: 2010-09-19 ♥ 14:59:07
Idag hade jag tänkt stiga upp tidigt och gå en promenad, duscha, baka kakor, läsa ryska och sedan gå till vallokalen och göra min plikt som medborgare och rösta på det parti som snackar minst skit. Men det blev inte riktigt så. Istället sov jag länge efter en hemsk natt med smällande dörrar och en ringande mobiltelefon vilket gjorde att jag fick stryka punkter på listan. Så nu sitter jag här med en klump i magen bara för att jag måste sätta mig med skolböckerna även fast jag inte vill. Hur får man motivation till att göra någonting som man inte vill när man är på det där humöret då allt är skit?

Jag hade familjemedlemmer här för en stund sedan. Mina kakor, som jag faktiskt hann baka, gjorde succé och kalaskaffet likaså. Och det var väl det som var huvudsaken?




I'M OFF

skrivet: 2010-09-18 ♥ 17:23:03
Nu har jag suttit och läst om ryska substantiv i någon timma och känner mig alldeles fyrkantig i ögonen. Fast det var nog inte så svårt egentligen. Om man låter det sjunka in tills imorgon sitter det nog precis där det ska.

När jag nu varit duktig en stund kan jag väl få unna mig lite lördagsmys? Пожалуйста! Så nu hoppar jag i någon extra mjuk outfit och slänger ner lite choklad, några nagellack och andra skönhetsburkar i en påse och åker iväg på tjejkväll. Ni som ska ut och festa får dansa några låtar för mig också. Hörs imorgon. ♥


OSMINKAT PÅ STAN

skrivet: 2010-09-18 ♥ 15:00:45
Ikväll ska jag iväg på tjejmyskväll och tänker inte bry mig om att sminka mig eftersom vi ska fixa med lite ansiktsmasker och sådant skoj. Så därför fick jag traska omkring osminkad på stan idag. Och inte mig emot. Ibland är det skönt att slippa de där mascaradragen!





Jacka från VILA, lång stickad tröja, strumpbyxor och skor från H&M, bälte i midjan från Lindex.

SPETS OCH SÅDANT

skrivet: 2010-09-18 ♥ 12:45:30
Jag har hängt in lite nytt i garderoben. Bland annat två vackra plagg i off-white som jag hittade idag. Linnet fick jag av min älskling och tunikan fick jag av mig själv, bara för att jag är så duktig. Jag är förövrigt helt insnöad på spets, rosetter och volanger. Det är så vackert och feminint. Bryter man bara av med ett par svarta leggings och stövletter/boots så blir det ju inte så där megasött.










KVÄLLSINLÄGG

skrivet: 2010-09-17 ♥ 22:45:38
Jag har precis kommit hem från bion. Jag och N har varit och sett Salt och måste bara berätta att det var den bästa filmen jag har sett på väldigt länge! Spännande, smart, snyggt filmad, bra dialog och en dundercool Angelina Jolie. Nu vill jag också bli spion! Jag kan ju snart ryska så det är väl bara att åka dit och leta kontakter... Hihi. ;)



SALT - Betyg: 5/5

ROSETT

skrivet: 2010-09-17 ♥ 17:46:23
Idag har jag varit söt med rosett. Blusen kommer från Nelly och sidenbandet har jag köpt i en tygaffär.




SMÅPROVER

skrivet: 2010-09-17 ♥ 12:45:17
Jag har en hel kasse full med massa olika småprover på allt möjligt. Så nu kanske det är dags att använda alla dessa olika saker. Hälften är i och för sig tvålar och annat skoj som jag snott med mig från olika hotellrum men det finns säkert några guldkorn där i högen någonstans. :)


GUILTY

skrivet: 2010-09-17 ♥ 07:37:00
Idag har jag parfymerat mig med Guccis nya Guilty. Den är superdupergod! Det bästa med en ny parfym är att man känner av den hela dagen. Använder man sin favorit (som man haft flera hundra gånger innan) vänjer sig näsan så snabbt vid doften. Och det är ju inte bara omgivingen som ska känna hur gott det doftar. :)


I SPÅRET

skrivet: 2010-09-16 ♥ 16:53:44
Jag och Colin har gått spåret precis. Det var mysigt men mot slutet fick jag så ont i huvudet av alla tankar som snurrar omkring att jag bara ville hem. Så nu har jag tagit en huvudvärkstablett och ska ta en dusch så är det förhoppningsvis borta sedan. Tror jag har druckit för lite vatten idag bara.








Vi försökte ta en kompisbild men det gick sådär...

DOFTLJUS

skrivet: 2010-09-16 ♥ 13:14:40
Jag älskar doftljus men är lite speciell på den fronten för det får inte dofta hur som helst. Mitt absolut favoritljus heter Balsamträd och kommer från Klockargården (precis som det på bilden) men det har jag inte lyckats få tag i igen. På andra plats kommer detta; Änglavingar. Det doftar ljuvligt - inte för starkt men heller inte för lite.



Jag köper dessa ljus i en butik här hemma i Lidköping men eftersom det är en konkurrent till butiken Sara Videbeck så nämner jag inte namnet här. ;)

TVÅ NYA FÄRGER

skrivet: 2010-09-16 ♥ 09:20:46
OPI:s Designer Series har kommit med två nya färger; DS Radiance (silvervit) och DS Magic (blå). Jag äger faktiskt ingen nyans ur serien men har testat några av dem och de sitter verkligen jättebra. Designer Series är lite dyrare men man får verkligen vad man betalar för!




ÅH, MIN ELLE!

skrivet: 2010-09-15 ♥ 19:30:44
Varför är det alltid så att ELLE ligger i brevlådan just den dagen man absolut inte hinner bläddra i den? Detta händer mig varenda månad och jag blir lika sur varje gång. Är det för att man ska stanna upp och ta det lite lugnt eller bara för att jävlas? Som vanligt sliter jag bort plasten, tjuvbläddrar och får lov att lägga den åt sidan. På fredag har jag en lucka. Då ses vi igen.


BILJETTER BOKADE

skrivet: 2010-09-15 ♥ 14:14:57
Jag bokade biobiljetter idag. På fredag ska jag och N nämligen gå och se Salt med Angelina Jolie. Den verkar riktigt cool! Jag älskar actionfilmer och vem spelar inte en snygg CIA-agent som ska rentvå sitt namn bättre än Angelina?

 

MÖTE & LUNCH

skrivet: 2010-09-15 ♥ 11:32:20


Avdelningsmöte på jobbet.

Nu sticker jag fram till stan och lunchar med mormor. Hörs sedan. ♥

2010.09.14

skrivet: 2010-09-14 ♥ 19:36:19
Det är tisdag och jag är lite för trött för mitt eget bästa. Svordomar och suckar avlöser varandra här hemma. Är man inte på humör så är man helt enkelt inte.

Jag har försökt läsa ryska, greja med datorn, förbereda morgondagen och till och med suttit på golvet och lekt med Colin men ingenting blir bra ikväll. Så nu ska jag dricka upp mitt glas o'boy, borsta tänderna och krypa ner i sängen och läsa. Tisdagar är sällan bra men onsdagar kan ha sin charm. Så när jag vaknar alldeles för tidigt imorgon ska jag tänka på att det i alla fall inte kan bli sämre än igår; alltså idag.


TRÄNING PÅ HJÄRNAN

skrivet: 2010-09-14 ♥ 17:08:34
Jag är inne i ett riktigt träningsstim just nu. Det är så roligt att röra på sig och ju mer man gör det desto mer orkar man gången därefter. Igår tränade jag så hårt med magen att jag fick träningsvärk idag vilket nästan aldrig händer! Och det känns hur bra som helst. Nu har jag precis varit ute på en promenad med min hund och innan det joggade jag fem kilometer i spåret. Jag är jättetrött i kroppen men det är ju bara bra - att kunna ligga i soffan och slöa med gott samvete är aldrig fel!

DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-09-14 ♥ 07:45:48
Vilken är din favoritlåt just nu?

För tillfället lyssnar jag mycket på Maskinen och en av mina favoriter är Gatan upp.

När jag lyssnar på musik är det inte bara själva låten som gör att jag tycker om den. Jag lyssnar väldigt mycket på ljud, komposition, produktion och sammansättningen av vokalisering och melodi. En perfekt låt är svår att hitta men när man väl fastnat så kan man bara inte sluta lyssna. Det bästa är att lyssna på en låt i hörlurar eftersom man hör instrumenten så mycket bättre. Något jag tycker är intressant är hur man väljer att producera och lägga ljuden i de olika högtalarna. Nu låter jag säkert som världens nörd men då får jag väl vara det då. ;)

Varsågoda och lyssna på min favoritlåt för tillfället; en fröjd för öronen. Slutet är bäst (efter 2.30).


2010.09.13

skrivet: 2010-09-13 ♥ 20:08:10
Hej och hå vad jag är trött. Fast det är en skön trötthet. Inte den där usch-vilken-lång-dag-och-nu-måste-jag-gå-och-lägga-mig-tröttheten utan mer en utmattningströtthet som känns i hela kroppen. Jag har nämligen varit duktig idag och tränat lite extra länge och lite extra hårt och efter det gått hela vägen till mami och tillbaka. Man sover mycket bättre när man har rört på sig tycker jag. Att bara förflytta sig från soffan in till sängen gör ju liksom ingen skillnad.

Nu har jag precis duschat och smörjat in mig och nu måste jag sätta mig lite med den ryska grammatiken. Kanske lite tungt så här sent på kvällen men det är aldrig fel att ögna igenom. Lite är ju alltid bättre än inte alls!

KVÄLLSFIKA

skrivet: 2010-09-13 ♥ 18:33:37
Jag sitter hemma hos mami. Vi har testat hennes nya kaffebryggare och ätit en kvällssmörgås och pratat politik. Colin är här också och han har passat på att tugga på sitt stora ben som han har här (hemma blir det lite konkurrens med Attila). Om en liten stund ska jag traska hem igen och ta en dusch och läsa lite ryska. Personliga pronomen och sådant. Jättekul. Not.




EAU SENSUELLE

skrivet: 2010-09-13 ♥ 12:57:58

Dior har kommit med en ny parfym som jag tänkte tipsa er om; Hypnotic Poison Eau Sensuelle som tillhör Poisonfamiljen och är en blommigare variant av Hypnotic Poison som kom 1998. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i Poisondofterna men denna var verkligen god! Den är inte för intensiv men ändå doftrik men samtidigt väldigt mjuk och behaglig. En perfekt doft till er som inte gillar massa citrus!


BÄSTA SLUTET

skrivet: 2010-09-12 ♥ 20:10:51
Bästa slutet på en dag måste ju vara att göra sig ren och fin och sitta med en kopp te och lite kvällsfika med ett par tända ljus intill sig. Exakt det gör jag nu och jag mår hur bra som helst! Egentligen borde man ju peela ansiktet och ta ett bad varenda dag fast då skulle det ju inte vara lika speciellt och härligt som när man gör det en gång i veckan.

Jag har känt mig så sliten ett tag nu men ett varmt örtbad, ansiktsmask och peeling gjorde nog susen. Nu är jag redo för en ny arbetsvecka med nya problem att ta tag i, en ny vecka med ryskastudier och en ny vecka med träning och andra roliga saker som jag ska sysselsätta mig med. Jag känner på mig att detta blir en bra vecka helt enkelt. Och om jag har fel har jag alltid fredagskvällen att se fram emot. Ett biobesök med min boyfriend är ju aldrig fel.




MOTION

skrivet: 2010-09-12 ♥ 17:46:40
Jag och Colin kom precis hem efter en promenad. Jag bestämde ju för några veckor sedan att jag skulle gå en långpromenad varje söndag så nu kan jag bocka av det från listan. Vi gick till spåret, och sedan genom spåret och tillbaks; en promenad som tar lite mer än en timma. Jag älskar att vara ute och gå på hösten när alla löv blåser omkring och himlen är lite dyster. Då känns det som om jag befinner mig i mitt rätta element.

Nu blir det hemmamys resten av kvällen. Jag har nämligen en date med badkaret och alla mina skönhetsburkar!


I ♥ GREY

skrivet: 2010-09-12 ♥ 12:57:04
Medan jag har kämpat med ryskan och lärt mig hur man säger "hej", "hej då" och frågar hur någon mår (på hundra olika sätt) har jag dessutom hunnit att måla naglarna med en dösnygg gråsilverglittrig nyans från OPI:s höstkollektion.

Lucerne-tainly Look Marvelous
är perfekt på alla sätt och vis. Lagom grå, lagom skimrig och lagom glittrig. Den enda nackdelen är att lacket är lite för transparent; jag fick nämligen lägga tre lager (istället för två) för att det inte skulle lysa igenom. Men det gör inte mig så mycket för resultaten blev verkligen knock-out!



SÖNDAGSMORGON

skrivet: 2010-09-12 ♥ 09:59:59
Vi har ätit en stor frukost och jag är mätt i magen. Så nu ska jag byta om och sätta mig med mina ryskaböcker och studera en stund. Eller ja, jag ska läsa hela dagen tänkte jag fast med små inplanerade avbrott som manikyr, middag hos svärmor, en promenad och kanske ett bad.


2010.09.11

skrivet: 2010-09-11 ♥ 19:17:19
Vi har lagat hemmagjorda hamburgare och jag åt som en liten gris. Tur att jag har en pojkvän som tycker om mig även om jag har lite dressing på hakan, hihi.



Nu tar jag lördagsledigt från bloggen och ägnar mig åt familjen (läs chips och Marabou mjölkchoklad). Hörs imorgon! ♥

PROBLEMET ÅTGÄRDAT

skrivet: 2010-09-11 ♥ 17:25:39
Jag satte på min partymusiklista på Spotify och började organisera. Och tur var väl det! Jag hittade nämligen en faktura som ska vara betalad nästa vecka som jag totalt hade glömt bort.



Det blev rätt bra men jag behöver fortfarande mer förvaring. Men det får bli ett framtida projekt. Huvudsaken är att jag sitta här och arbeta. Imorgon blir det ryska för hela slanten men idag tar jag nog ledigt och lagar middag och myser istället!

HJÄLP

skrivet: 2010-09-11 ♥ 16:13:18
Detta går inte. Mitt skrivbord ser FÖR JÄVLIGT ut. Hur ska jag kunna sitta här och studera i denna fruktansvärda röran? Jag kommer ju aldrig komma igång känns det som. Nu måste jag verkligen röja upp här en gång för alla. Snälla någon ge mig en miljard så jag kan köpa ett hus så jag får plats med alla förbaskade saker!


COSY IN PINK

skrivet: 2010-09-11 ♥ 15:32:21
Jag tänker alltid samma sak varenda vinter. "Varför har inte jag ett par rosa vantar och en matchande mössa?" Anledningen är förmodligen att jag inte hittat några söta vantar och därför inte kunnat köpa några. Men idag tog jag saken i egna händer och köpte exakt detta! Visst är de fina? Vantarna är fodrade med fleece så man inte ska frysa och jag älskar de små rosetterna!


2010.09.10

skrivet: 2010-09-10 ♥ 19:42:10
Fredagar brukar inte innehålla borttappade paket, norrmän som ringer min mobil när jag mumsar på wienerbröd efter arbetstid eller lusten att gå och lägga mig redan 19.00 men hur kul är det egentligen när allting är likadant hela tiden? Jag kan i alla fall trösta mig med att jag har ätit en otroligt god hemmagjord räksallad med vitlöksbröd och att jag ser fram emot att se en skräckis tillsammans med min älskling i soffan.




ROSA&MÖNSTER

skrivet: 2010-09-10 ♥ 17:54:28
Jag hittade världens sötaste pärm idag. Dessutom fanns det en liten låda till som man kan förvara pennor och block i vilket är bra eftersom jag strör allting omkring mig annars. Så nu har jag gjort hål i alla papper, satt in dem i pärmen och lagt det viktigaste i lådan. Nu känns det helt plötsligt mycket roligare att studera! Och det bästa var att alltihop matchar mitt rosa block från Ordning & Reda. :)




2010.09.09

skrivet: 2010-09-09 ♥ 19:28:57
Idag är det jag som har varit redig tjej och håller huvudet högt. Jag har varit i spåret och joggat (sprang hela 1,5 km utan att stanna!), städat hela lägenheten, möblerat om i köksfönstret, tvättat håret, bäddat rent i sängen och vattnat alla växter. Egentligen borde jag läsa lite ryska också men jag tror inte att jag orkar det. Är alldeles för trött.





Imorgon är det äntligen fredag och jag måste fram på stan och köpa en pärm till alla mina ryskapapper. Det blir alldeles för rörigt med en vanlig plastficka. Hoppas det finns en rosa pärm som matchar mitt block!

ALDRIG MER!

skrivet: 2010-09-09 ♥ 11:22:54
Jag måste bara uttrycka min glädje över att ha läst ut Anonyma skoälskares klubb. Inget fel med att gilla tjejböcker men det var helt enkelt inte min grej. Jag gillade den aldrig men kämpade mig igenom den ändå (den var ju väldigt lättläst) och nu i efterhand känns det lite som bortkastad tid av viktiga timmar ur mitt liv då jag kunde sett på 24, lagt en ansiktsmask eller kastat boll med min hund.

Jag tål helt enkelt inte böcker med klyschigt innehåll, tråkiga karaktärer och uppenbara och lyckliga slut. Usch och fy! Tackar vet jag mina tunga, svårlästa böcker med flera meterlånga meningar om omgivningens dekadens, djupa tankar, metaforiska förklaringar, namn som knappt går att uttala och slut som aldrig hade kunnat förutspås. Tack Kafka, Dostojevskij, Orhan Pamuk och nu Simon Montefiore som förgyller mina kvällar med fin, lärorik och kompetent prosa. ♥


2010.09.08

skrivet: 2010-09-08 ♥ 20:04:11
Jag mår bättre nu. Jag behövde verkligen en frossarkväll hemma i soffan. Men eftersom det innebar ett kaloriintag på typ en miljon kände jag mig lite tvungen att svettas bort en timma på gymmet idag. Det var så hemskt motigt men när jag väl var där gick det bra och nu i efterhand känns det rätt så skönt.

Kvällen har jag ägnat åt ryskastudier. Veckans lektion är inställd men jag måste ju läsa ändå. "Hej" och "Hur mår du?" känns lagom en onsdagskväll.


DIVA OF GENEVA

skrivet: 2010-09-08 ♥ 11:25:17
Åh! OPI:s höstkollektion är verkligen lika snygg i verkligheten som den var på bild. Jag var bara tvungen att sno med mig tre lack hem i lördags när jag var och sminkade mig inför bröllopet. Så fina, skimrande höstfärger.



Igår testade jag Diva of Geneva. Är lite sur för att jag kastade en tröja som jag hade i exakt samma färg men jag får väl ut och leta på nytt. Dessa nagellack med skimmer är verkligen en dröm att lacka med. Resultatet blir mycket bättre än ett vanligt/matt lack. Nästa gång ska jag nog testa det silvergrå!


2010.09.07

skrivet: 2010-09-07 ♥ 19:46:45
Idag åkte min boyfriend hem från jobbet med en snuvig näsa. Jag tyckte synd om honom så efter jobbet tog jag en sväng till affären och köpte hem chips, godis, våfflor, sylt och tidningar. När man är sjuk måste man ju bli lite ompysslad! Vi har myst hela eftermiddagen och kvällen och jag skulle ljuga om jag skrev att det inte var lite för min skull också. Jag har nämligen haft två skitdagar och behövde lite äta-massa-gott-och-tycka-synd-om-mig-själv-tid. Och faktum är att det känns lite bättre nu. Klumpen i magen har ersatts av våfflor och chokladbollar istället.



Nu har vi dukat fram chips och ska titta på fotbollsmatchen mellan Sverige och San Marino. Hoppas Zlatan gör massor av mål och att jag inte äter så mycket chips att jag får rulla till jobbet imorgon... ;)

MY NEW BABIES

skrivet: 2010-09-07 ♥ 10:25:05
Jag är så kär i mina nyaste örhängen! De är så fina och om de inte var så festliga och fasansfullt tunga skulle jag gått omkring med dem i öronen hela tiden. De kommer från Åsitas (som bland annat haft med smycken i Let's Dance och Idol) och kostade 695 kronor på Lidköpings Tekniska Affär. Lätt höstens bästa köp hittills!




2010.09.06

skrivet: 2010-09-06 ♥ 19:23:52
Äntligen går den här jävla pissdagen mot sitt slut.

Tack hej, fuck dig
jag har fått nog

WEDDING OUTFIT

skrivet: 2010-09-06 ♥ 13:17:02










Min klänning kommer från VILA och skorna från Bianco. Detta har jag matchat med glittriga smycken från bland annat Åsitas och Thomas Sabo.

Makeupen är mestadels från Dior förutom underlaget som är sminkat med Lancômes nya foundation och primer och såklart mascaran Hypnôse. MUA: Christina, Lidköpings Tekniska Affär.

2010.09.05

skrivet: 2010-09-05 ♥ 19:57:56
Jag börjar gilla söndagar mer och mer. Man kan ta det lugnt och göra allt det man inte hunnit under veckan, sova länge och äta mysiga middagar. Idag har jag haft mami på besök. Vi har pysslat, gjort manikyr, fikat och lagat tacos. En perfekt lugn dag inför början av en ny arbetsvecka. Jag har börjat tillverka små fina hjärtan som man kan hänga på något fint ställe, typ julgranen, fönstret eller i till exempel en fin trollhasselgren.





Nu har jag lagt en fuktighetsmask i ansiktet. Mitt ansikte kändes lite torrt efter sminkningen igår (har inte använt foundation på flera månader) så jag passar på att fukta till det under natten så huden är len och fin imorgon igen. Jag skulle behöva fixa naglarna också men det får jag ta tag i imorgon. Jag sov bara fem timmar inatt och känner att jag behöver ta igen det eftersom jag ska upp tidigt och jobba imorgon.


2010.09.04 - BRÖLLOP

skrivet: 2010-09-05 ♥ 13:35:38
16.25 igår eftermiddag var vi färdigklädda och begav oss ut till Läckö Slott för att närvara vid vigseln. Solen och brudparet strålade ikapp när de bytte ringar och poserade för alla fotografer. Själv kämpade jag med mina 14 centimeters höga klackar som skönk längre och längre ner i gräset. Det var mitt första bröllop som vuxen och jag är inte så värst sentimental men det var fint. Jättefint till och med.

Efteråt åkte vi allesammans till en bygdegård en bit därifrån, skålade i champagne och inledde festen. Lekar, spex och tårta följdes av flera timmar på dansgolvet och jag måste erkänna att jag ställde mina fotmördare åt sidan och hoppade omkring barfota vid ett flertal tillfällen. När taxin kom 02:45 hade nästan alla gäster gett sig av och jag fick känna mig besegrad av trötta fötter och sömniga ögon.

Tack för den underbara kvällen och för att vi fick dela denna dag med er! Lycka till!

Och ett extra tack till Christina för den fantastiska sminkningen. Jag kunde inte gjort det bättre själv. ;)
















DAGEN EFTER

skrivet: 2010-09-05 ♥ 10:23:39
Jag har dansat så fötterna värker, bränt av Alejandro med mikrofonen och fått stående ovationer av den ende som lyssnade, klappat händerna åt en ny version av ballongdansen och sovit alldeles för få timmar - men vad gör det? Bröllop går man inte på för ofta och med rätt blandning människor blir det så roligt att man önskar att tiden hade stannat. Om inte bara för en kväll.





Så här dagen efter ska jag ha en riktigt myssöndag. Men först måste jag plocka iordning på alla hårnålar, armband, skor och kläder som ligger slängda i lägenheten huller om buller. Till råga på det ska N på övning med de nationella skyddsstyrkorna och har spridit omkring sina militärkläder, sin skyddsväst och all annan packning över hela hemmet. Tur att man fått i sig frukost och inte vaknade med dunkande huvudvärk.



Bröllopsbilder kommer lite senare!

WEDDING NAILS

skrivet: 2010-09-04 ♥ 10:05:42
Jag tänkte lite extra på kärlek igår när jag fixade naglarna så jag bestämde mig för att använda mitt älskade lack med glitter och hjärtan. Men eftersom naglarna är så pass korta ville jag inte ha enbart ljus färg (de syns ju liksom inte då) så jag grundade med Eiffel for this color och lackade sedan med Be mine, you're fine!. Båda från OPI. Det blev faktiskt rätt så gulligt!




THE CLUTCH

skrivet: 2010-09-03 ♥ 21:41:17
Idag är jag lite sur på den här staden. Jag var på jakt efter en fin kuvertväska men hittade inte en enda! Till sist sprang jag in på Åhléns och lyckades få tag i en som inte var så pass ful att den tog för mycket uppmärksamhet. Eller, den är väl inte ful egentligen men det finns ju snyggare och mer arbetade varianter (dock inte i Lidköping). Hursomhelst så är jag relativt nöjd och huvudsaken är att den matchar resten av outfiten. Typiskt att man ska vara så kräsen.



EN FREDAGKVÄLL

skrivet: 2010-09-03 ♥ 20:03:34
Jag brukar inte fixa med naglarna på fredagkvällarna men eftersom jag hade alldeles för mycket för mig igår fick jag skjuta upp det till idag. Jag har färgat mina fransar och ögonbryn, fixat naglar på både händer och fötter och smörjat in hela mig efter en välbehövlig dusch. Som avslutning har vi ätit en smarrig hemmagjord pizza och jag är alldeles proppmätt!

Efter en lång arbetsvecka är jag nu definitivt värd att krypa ihop i soffan och bara mysa. Imorgon ska jag inte sminka mig förrän 12.30 så jag hinner både ta en lång frukost och läsa lite ryska innan det är dags att ge sig iväg.



Hoppas alla får en fin fredagkväll! ♥


MORGONPROMENAD

skrivet: 2010-09-03 ♥ 18:14:36

Jag tog en morgonpromenad imorses för att skingra tankarna efter ett av årets mest hektiska dygn. Efter att ha utfört en hel veckas jobb på åtta snabba timmar satte jag mig i frisörstolen och försökte slappna av. Med en utsuddad utväxt och fräscha toppar cyklade jag hem i racerfart för att gå ut med Colin, byta om och starta datorn. 18.30 debuterade jag som distansstudent över ett webseminarie och briljerade med mina förinlärda kunskaper. Klockan 20.10 loggade jag ut och kände mig besegrad av trötthet men ändå lyckades jag ta en varm dusch, äta lite varm mat, läsa ut en bok och börja på en ny.

 

Under natten drömde jag en jättehemsk mardröm och när jag googlade betydelsen av de förekommande tingen blev jag stum. Hur kunde det stämma så exakt med dagen som passerat? Det fick mig att inse en hel del; jag ska sluta överprestera, försöka sänka kraven jag har på mig själv och framförallt tro på mig själv. Och om jag gör det kanske jag slipper känna den där absoluta tystnaden, upplösas i ett hav av vitt och inse att jag är död.

 


EVERYBODY'S FINE

skrivet: 2010-09-03 ♥ 09:42:33
Jag såg en så himla mysig film häromdagen; Everybody's Fine med Robert De Niro. Han spelade världens sötaste gubbe som reste omkring för att hälsa på sina barn som en överraskning. Men han upptäckte snart att något inte stod rätt till... Den slutade både glatt och sorgligt och är helt klart värd en titt!


GRATTIS!!

skrivet: 2010-09-02 ♥ 07:02:15
Yay! Oskar Linnros vann två Rockbjörnar igår; en för årets genombrott och en för årets svenska låt (Från och med Du). Det var han verkligen värd och jag är jätteglad för hans skull! Och hoppas han får inspiration att knåpa ihop nästa skiva snart. Jag har ju snart spelat sönder den första. :)

Mer bilder och info finns här.







Källa: Aftonbladet

2010.09.01

skrivet: 2010-09-01 ♥ 20:09:33


Jag pysslar och fixar här hemma. Hörs imorgon. ♥






ForHair.se

Bling Skal