Alla svordomar som finns

skrivet: 2012-02-28 ♥ 21:29:24

Som ni kanske märkt har det varit lite tyst här sedan i går. Min vecka har inte startat speciellt bra och i dag känner jag bara för att be alla dra åt helvete, gömma mig under täcket och aldrig mer gå ut. Ibland händer det saker i livet som gör att man egentligen undrar hur mycket man ska behöva utstå som 25årig tjej. Det kanske kan räcka nu?! Hursomhelst är jag lite off för tillfället och med tanke på alla övertidstimmar på jobbet denna veckan måste jag nog ta en kort paus här. Men jag återvänder till bloggandet så fort jag har tid. Senast torsdag!


Blåbärspaj med vaniljsås

skrivet: 2012-02-27 ♥ 17:04:00
I kväll när jag kommer hem ska jag äta den sista portionen utav blåbärspajen jag bakade i helgen. Hur gott är det inte med smulpaj? Och kombinationen jordgubb/blåbär? Och vaniljsås? Mums!



Hej då, vintern

skrivet: 2012-02-27 ♥ 09:51:00
I dag är tydligen den sista dagen det snöar. Förhoppningsvis. Jag älskar vintern men jag älskar även våren och min kropp behöver värme nu. Den har varit förfrusen alldeles för länge. Nu vill jag slänga upp dunjackan på vinden och plocka fram solglasögon och tygskor. Så det så.


Nyttigt

skrivet: 2012-02-26 ♥ 21:44:26
I kväll har jag varit en sådan där överdrivet nyttig person som jag själv egentligen hatar. Först ett yogapass och sedan en joggingtur hem, därefter ett varmt bad följt av hemmagjord smoothie med jordgubbar och till det åt jag en jättegod apelsin som jag skurit i bitar. Awesome kväll! Men nu känner jag mig lite trött så jag tänkte faktiskt plocka i ordning inför morgondagen och sedan hoppa ner i sängen. Ska ju upp 04.45 igen, buhu. God natt. ♥


Sunday, I'm in love

skrivet: 2012-02-26 ♥ 10:21:24
God morgon, bloggen! Jag har precis ätit frukost och bläddrat i ett gäng inredningstidningar här i köket. Det har liksom blivit min lilla rutin när jag är ledig; äta i lugn och ro, läsa i en tidning och vakna till av tonerna till Nyhetsmorgon från tv:n i rummet bredvid.

I dag ska jag se till att damma hela lägenheten riktigt ordentligt. När jag studerade hemifrån var det liksom skinande rent nästan hela tiden men efter tre veckors heltidsjobb undrar jag om jag gått in i fel lägenhet ibland om kvällarna, haha. Och det passar ju perfekt just i dag eftersom solen skiner på varenda litet dammkorn. Jippi! (Obs. Grov sarkasm.)


PS. Är helt dökär Dannys Amazing. Underbar låt!

Mellokväll hos mami

skrivet: 2012-02-25 ♥ 19:48:38

Eftermiddagen och kvällen spenderas med mami och mormor. Min andre hälft är nämligen ute på galej och då tänkte jag passa på att mysa här och bli omhändertagen. Först var vi på restaurant och åt pizza och därefter köpte vi med oss godis hem och nu ligger jag här i soffan under en mjuk filt och väntar på att Mellon ska börja. Lagom lugn kväll för en galet trött tjej.


Anna Karenina

skrivet: 2012-02-25 ♥ 13:54:00
De första bilderna från filmen Anna Karenina har släppts! Jag, som älskar Tolstoj och allt det där andra vackra i kostymfilmer, är lite galet exalterad över att denna filmen spelas in på nytt och att just Keira Knightley spelar Anna. Jag kan liksom inte tänka mig någon som är mer perfekt! Och att Jude Law spelar Alexej Karenin gör absolut inte saken sämre.

Enligt IMDB ska filmen ha premiär i september 2012 och jag kommer lätt att sitta i biomörkret på premiären. Men tills dess får vi tjuvkika på dessa vackra bilder. Och galen som jag är så dör jag lite när jag ser kläderna, smyckena, Keiras hår och allt runt omkring. Det är perfekt!





Kvällsfika

skrivet: 2012-02-24 ♥ 18:46:49
I kväll har jag gjort minsta möjliga. Åkte lite tidigare från jobbet och lade mig i soffan och tittade på film så fort jag kom hem. Sedan samlade jag alla krafter som fanns kvar och slängde ihop en blåbärs/jordgubbspaj som står på svalning just nu. Vi ska kvällsfika varsin bit av den (och såklart massa vaniljsås) om en liten stund. Sedan blir det nog lite mer soffhäng innan det är dags att sova. I morgon ska jag upp tidigt igen och åka till jobbet för att göra veckans sista arbetspass. Och inför det krävs det förmodligen mycket paj. Och mycket vaniljsås.


Ivan Denisovitj

skrivet: 2012-02-24 ♥ 14:16:11

I går läste jag ut en fantastisk bok av Solzjenitsyn. En dag i Ivan Denisovitjs liv handlar om en helt vanlig dag i ett arbetsläger i Sibirien från det att fångarna vaknar vid 06.00 till att de somnar strax efter 23.00.

Det som är mest häpnadsväckande är att boken är självupplevd av författaren och sättet han beskriver alla händelser på; hur han motiverar sig själv att orka ännu en dag av sitt straff och hur han lyckas skildra berättelsen utan hat och hämndlystenhet utan istället ödmjukt och nästan mysigt. Helt klart en av favoriterna hittills!


Fukt, fukt, fukt

skrivet: 2012-02-23 ♥ 16:19:00
Jag har fyllt på badrumsskåpet igen. Som ni vet har jag klagat över mitt torra ansikte ett tag nu och för ett tag sedan köpte jag en superfet kräm från Body Shop som jag använt och har verkligen märkt en förbättring. Men eftersom jag är en trogen Dior/Lancôme-kund har jag nu bunkrat upp med Diors Hydra Life som är en ordentlig fuktbomb. Den finns till normal hud, torr hud och torr - extremt torr hud (min kategori). Dessutom har jag köpt hem en ny tub av Ardens Eight Hour Cream som jag använder dagligen. I den söta kartongen fick man även en liten handkräm och en minitub till ansiktet. Dem tänkte jag stoppa ner i väskan ifall jag får akut torrproblem på jobbet. Man vet ju aldrig.



Bokrea

skrivet: 2012-02-23 ♥ 10:51:00
I går hann jag in en snabbis på bokrean samidigt som jag var ute och tog blodprover. Blev dock sjukt besviken. Det fanns knappt inga böcker alls på Åhléns och på Bokia hittade jag nästan bara böcker som jag redan hade. Så det blev bara fyra köp. Hundens kroppsspråk med söta bilder och texter som jag köpte den mest på skoj. De som viskade av Orlando Figes. En till tegelsten i bokhyllan - check. Och slutligen Nattpatrullen av Sergej Jukjanenko och Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskij. De sistnämnda är två hyllade nutida ryska författare som jag varit sugen på länge men inte riktigt känt mig motiverad att läsa förrän nu. Frågan är bara när... kanske år 2014 eller så.


Slutjobbat

skrivet: 2012-02-22 ♥ 20:54:43
Nu lägger jag ner jobbet för i kväll. Har suttit och räknat priskalkyler HELA kvällen och ser nästan dubbelt så nu får det räcka. Måste ju hinna varva ner lite också innan jag går och lägger mig. Jag har för övrigt haft en jättemysig dag med hemmajobb och en del ärenden och det var verkligen superskönt att slippa åka buss. Men i morgon är det tillbaks till verkligheten igen. Fast det gör ingenting. Jag trivs ändå rätt bra med mitt liv just nu.


Jag ska bli blodgivare

skrivet: 2012-02-22 ♥ 16:59:35

Nu ska jag berätta en glad nyhet; jag ska nämligen bli blodgivare! För ett tag sedan skickade jag in en intresseanmälan och nu i eftermiddag har jag varit på intervju och provtagning. Allt såg bra ut så om ingenting konstigt visar sig på de andra proverna ska jag lämna mina första bloddroppar i april!

Jag har alltid beundrat människor som donerar tid/organ/whatever till okända människor och utan baktankar. Och eftersom jag själv har en familjemedlem som står på fötterna tack vare en annan medmänniska är jag oerhört tacksam och känner att jag vill göra det jag kan för att hjälpa andra i liknande situationer. Att kunna ge liv till en annan människa måste ju vara det finaste man kan göra.


Veckans nagellack

skrivet: 2012-02-22 ♥ 12:14:00
Denna veckan matchar jag naglar och läppglans i cerise. Lacket heter I'm in-dia mood for love och kommer från OPI. Det är ett jättegammalt vårlack som snart klibbar igen så jag tänkte försöka få ut så mycket jag bara kan utav det innan det är dags att slänga bort det. Färgen är ju jättesnygg!

På läpparna har jag Dior addict high shine #680 och den cerise:a toppen på bilden kommer från Gina Tricot.



God morgon onsdag

skrivet: 2012-02-22 ♥ 09:37:52
Hej hopp. Jag kan inte förklara med ord hur mycket jag älskar att vakna upp på morgonen utan att tvingas ut i kylan. Att få brygga mitt eget kaffe, ta en dusch i lugn och ro, äta frukost med Colin och sätta igång med jobbet - i pyjamasbyxor. Det är precis vad jag gjort i dag och precis vad jag behövde. Känner mig sjukt sliten i hela kroppen efter allt pendlande. I natt hade jag så ont i benen att jag var tvungen att gå upp och ta en Ipren för att kunna sova. Usch. Men nu försöker jag att ta nya tag. Om en halvtimma ska jag träffa min samtalskontakt på vårdcentralen och sedan hem och fortsätta jobba. I dag sitter jag och räknar olika priskalkyler till olika återförsäljare runt om i Sverige. Inte världens roligaste men rätt så avkopplande.


Finaste kvällen

skrivet: 2012-02-21 ♥ 20:28:35
Jag har haft en riktigt stressig dag på jobbet men som tur var kunde jag springa till bussen redan halv fyra. Det var jätteskönt att komma hem redan 17.15 och kunna koppla av i soffan ordentligt. I går var jag hemma halv åtta och fick i princip äta, duscha och gå och lägga mig. Sådant är inte kul. Så i dag har jag försökt ta vara på mina lediga timmar med Champions League-fotboll, en jättegod semla (nummer två, åt en på jobbet också) och lek och bus med hundarna.

Jag är dessutom lite extra glad just i kväll eftersom jag ska jobba hemifrån i morgon. Så sjukt skönt att slippa bussen! Ska dock gå upp lika tidigt ändå så att jag verkligen hinner med allt som jag har planerat. Men mer om det i morgon. Ny blir det tv i sovrummet!


Golden eye

skrivet: 2012-02-21 ♥ 17:22:00
Detta är en av mina favoriter i badrumsskåpet just nu. En skir, guldfärgad löspuderskugga från Lancôme. Den tillhör egentligen förra årets vårkollektion men vad spelar det för roll! Den är så där perfekt guldig och kan användas ensam eller ovanpå en annan skugga för att glittra till det lite extra. Perfekt för spontana utekvällar eller trötta morgnar.




Nytt från Greengate

skrivet: 2012-02-21 ♥ 11:21:00
Dessa underbara muggar köpte jag i fredags. Tror jag har fjorton stycken nu, allt som allt. Jag älskar Greengate och kommer aldrig att sluta samla på dem!




Instagram

skrivet: 2012-02-20 ♥ 13:01:00
Ni vet väl att ni kan följa mig under namnet saraelisabet på Instagram?

Fler bilder finns!


Highlighter

skrivet: 2012-02-20 ♥ 11:15:00
Nu när man är som blekast tycker jag att det är viktigt att ha en snygg highlighter. Just nu använder jag två olika från Lancôme. De är ganska snarlika men den med rosen är aningen varmare i färgerna än Maison Lancôme (andra bilden).

När jag använder mina highlighters brukar jag vispa rougeborsten över hela ytan så att nyanserna blandas och sedan borsta lite lätt över kindbenen, på näsan och slutligen en dutt på hakspetsen.  Det är inte så noga för en highlighter är alltid väldigt transparent och lämnar därför inga markanta "streck" i ansiktet.



Valentine's necklace

skrivet: 2012-02-20 ♥ 10:02:00
En till alla hjärtans dag-present; underbart halsband med rosa hjärta från Edblad. Tack! ♥



God natt

skrivet: 2012-02-19 ♥ 21:05:16
Nu är jag hemma från gymmet. Yogan var riktigt jobbig/skön i dag. Älskar att avsluta veckan med det passet och sedan komma hem, äta lite kvällsmat, ta en dusch och krypa ner under täcket. Perfekt avslappning och energiladdning inför en ny arbetsvecka! Hörs i morgon. Puss.


Mätt

skrivet: 2012-02-19 ♥ 17:11:49
Problemet med att ha en pojkvän som lagar restauranggod mat är att man alltid äter för mycket. Jag sitter alltså här igen med överfull mage. (Och om mindre än en timma börjar yogan. Hur tänkte jag där?) I dag åt vi lax, citronsås och potatismos med grönsaker till. Supergott! Jag älskar verkligen grönsaker för övrigt. Kan börja längta efter det mitt på dagen. Mat är så underbart!



Nu ska jag sticka iväg till gymmet och köra lite kondition innan yogan. Jag måste försöka röra på mig så mycket det bara går när jag inte jobbar. Känner att min kropp inte mår riktigt bra av all bussåkning. Det räcker ju liksom att man är rastlös i vanliga fall.

Award

skrivet: 2012-02-19 ♥ 14:45:45
Jag har fått en liten söt award! Tusen tack, Johanna!


När man fått utmärkelsen ska man göra följande:

♥ Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka!

♥ Skriva ner de fem bloggar som man vill lämna awarden vidare till, och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.

♥ Till sist hoppas man att de utvalda vill lämna utmärkelsen vidare.


...och då antar jag att jag ska skicka den vidare till några som jag gillar extra mycket. Men vet ni vad? ALLA som läser min blogg får denna award. Ingen nämnd, ingen glömd. Alla gör sitt bästa på sitt sätt och därför tycker jag att alla är värda one lovely blog award. ♥

Award

skrivet: 2012-02-19 ♥ 14:45:45
Jag har fått en liten söt award! Tusen tack, Johanna!


När man fått utmärkelsen ska man göra följande:

♥ Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka!

♥ Skriva ner de fem bloggar som man vill lämna awarden vidare till, och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.

♥ Till sist hoppas man att de utvalda vill lämna utmärkelsen vidare.


...och då antar jag att jag ska skicka den vidare till några som jag gillar extra mycket. Men vet ni vad? ALLA som läser min blogg får denna award. Ingen nämnd, ingen glömd. Alla gör sitt bästa på sitt sätt och därför tycker jag att alla är värda one lovely blog award. ♥

Godis&Mello

skrivet: 2012-02-18 ♥ 18:46:30

Klockan är inte ens sju men vi har redan ställt fram godiset och hällt upp varsitt glas vin. Mysigt! I kväll ska vi se på Mello och spela tv-spel. Jag behöver verkligen en ordentlig hemmahelg! Ny ska jag tända några ljus och sätta igång Modern Warfare på Xboxen.


Valentine's gift

skrivet: 2012-02-18 ♥ 13:35:43
Den här söta blomman fick jag av mormor i går. Den gör sig utmärkt på köksbordet.  Älskar murgröna och de små rosa blommorna i mitten är ju jättesöta!




Lugnt och tyst

skrivet: 2012-02-18 ♥ 11:34:38
Min pojkvän har åkt iväg på långpromenad i regnet (konstig människa det där...). Jag är ensam hemma med Colin och går omkring i mystshirt och inpackning i håret. Eftersom det är lugnt och tyst en stund tänkte jag passa på att se ett avsnitt Vampire Diaries och sedan läsa ELLE. Finns det något bättre en ledig förmiddag än älsklingsserien och favorittidningen? Don't think so.


Elvakaffe och prinsesstårta

skrivet: 2012-02-17 ♥ 12:47:17
Jag är precis hemkommen från ettårskalas hos mami. Kanske låter lite konstigt men vi firar att det var ett år sedan hon genomgick en stor grej och som jag inte vill skriva om i bloggen. Så nu har vi firat med prinsesstårta, kaffe och en bamsestor tulpanbukett. Kunde knappast ha startat min lediga dag bättre!








Nu ska jag mysa lite i soffan med nya ELLE innan jag sticker in till stan för en kaffe med mina girls. Tror inte vi har träffats på två veckor så det är inte en dag försent.

Sovmorgon och solsken

skrivet: 2012-02-17 ♥ 10:18:16
Åh, vad skönt det är att vakna efter en sovmorgon! Förlåt för dålig uppdatering här på bloggen. Jag har åkt på en miniförkylning och i går när jag kom hem på kvällen var jag helt slut. Men i dag känns det bättre. Jag är ledig och solen skiner! Är fortfarande förkyld men jag orkar inte bry mig om det. I dag vill och SKA jag åka på tårtkalas, fika med mina tjejer, köpa ett par nya byxor, hälsa på i finbutiken och fredagsmysa. Så det så. Nu sticker jag till konditoriet! Hörs lite senare.


Boungiorno

skrivet: 2012-02-16 ♥ 11:36:00
Jag har varit så upptagen med jobb att jag fullkomligt glömt berätta att vi äntligen bokat semesterresa! Vi velade fram och tillbaka mellan olika länder och hotell men bestämde oss till slut för det första vi fastnade för - den lilla staden Tropea i Syditalien. Det ska bli så härligt att åka bort en vecka och sola, äta äkta italiensk glass & stenugnsbakade pizzor, gå promenader bland stenhusen, doppa tårna i det turkosa Medelhavet och ladda batterierna. Egentligen hade jag velat åka nu men jag får hålla mig ända till juni. Men det gör ingenting. Det viktigaste är att jag har något underbart att se fram emot!





Grave Encounters

skrivet: 2012-02-15 ♥ 17:44:00
Förra helgen höll jag på att skita på mig när vi såg på filmen Grave Encounters. Egentligen är den väldigt dålig när det gäller allt; skådespelarna, manuset, ja... ni fattar MEN man blir ju dörädd flera gånger om! Den handlar om ett filmteam som spelar in en serie om just spöken och andar där de vistas i en byggnad eller på en kyrkogård under en natt för att fånga andlig aktivitet via bild/ljud. Men just vid denna inspelning gick något snett och det enda som hittats är inspelningarna. Lite som Paranormal Activity alltså. För det som sedan är "själva filmen" består enbart av deras inspelningar under dagen och natten de spenderar på detta ställe. Och ja, det är lite svårt att förklara men sammanfattningsvis blir man rejält skrämd!! Ni kan ju kolla in trailern så förstår ni nog vad jag menar.


Nothing says I love you like a hand grenade

skrivet: 2012-02-15 ♥ 12:02:00
Den här underbara parfymen från Viktor&Rolf fick min pojkvän i alla hjärtans dag-present i går. Bland doftnoterna hittar vi kanel, röd peppar, chili, läder, saffran och tobak vilket ger den en kryddigt träig och orientalisk doft; väldigt annorlunda och unik men ändå inte svår att tycka om. Det coolaste är dock att flaskan är designad som en handgranat, komplett med sprint och allt, hihi. Om den gick hem? You bet!




Valentine

skrivet: 2012-02-14 ♥ 20:44:07
En liten snabb hälsning innan jag hoppar ner i sängen. Jag har nämligen jobbat över lite i dag och var inte hemma förrän halv åtta. Så efter dusch och kvällsmat tänkte jag faktiskt gå och lägga mig om en liten stund. Niklas är ändå inte hemma så fira alla hjärtans dag får vi göra till helgen. Däremot låg det en söt ballong på köksbordet när jag kom hem. Tillsammans med ett gäng chokladpraliner. Och nya numret av ELLE. Kan ju knappast bli bättre! ♥


HOLLAND by OPI

skrivet: 2012-02-14 ♥ 16:38:00


OPI:s vårkollektion är inspirerad av Holland. Vid första anblicken ser lacken faktiskt ganska tråkiga ut men när jag googlade bilder (tagna av tjejer som testat) verkar de väldigt coola. Nyanserna kommer till liv på naglarna och de som innehåller skimmer blir jättesnygga! Mina favoriter är Pedal faster Suzi!, Red lights ahead... Where?, Kiss me on my tulips och A roll in the Hague. För min del är det rosa, orange, hallonrött och guld somm gäller på våren. Andra nyanser är givetvis också fina men jag tänker inte investera i ett isblått nagellack som påminner mig om minusgrader och iskristaller. Det går fetbort!









Abduction

skrivet: 2012-02-14 ♥ 11:16:00
I går jag filmen Abduction med Taylor Lautner. Den var helt okej fast lite för high school för mig. Men det är ju inte så konstigt med tanke på att hans fans är i den åldern. Den handlar helt enkelt om Nathan (Taylor Lautner) som upptäcker en hemlighet om sitt förflutna och samtidigt rycks med i en actionkarusell med CIA-agenter och legoknektar till höger och vänster. Vill inte skriva för mycket för er som inte sett den men blir sugna nu. Är ni inga Taylorfans - ha inga stora förväntningar men, som sagt, filmen är helt okej en måndagskväll och kanske till och med en fredag - om man inte är för kräsen när det gäller konspirationsteorier. ;)


Film&mys

skrivet: 2012-02-13 ♥ 17:36:57

Vi har hyrat en film via digitalboxen och ätit en god middag efter en udda förmiddag. Men nu känns det bättre. Bara huvudvärken släpper.

Tulpanbuketten har jag fått av N som en tidig alla hjärtans dag-blomma eftersom vi inte ses i morgon. Förhoppningsvis har de slagit ut lite när jag kommer hem från jobbet i morgon kväll. Nu ska vi fortsätta titta på Abduction och äta glass!


Sunday breakfast

skrivet: 2012-02-12 ♥ 10:19:05
Mysdag. Jag har ätit en lång (och stor) frukost i köket i dag samtidigt som jag tittade på Vampire Diaries. Det var så skönt att ta lite sovmorgon och slippa tvätta håret det första man gjorde efter att ha stigit upp ur sängen. Nu sitter jag med färg i ögonbrynen och väntar på att klockan ska ticka. När jag väl är klar med badrumsbestyren ska jag och Colin ta en promenad i den skinande solen hem till mami och hälsa på. Vi har inte sett varandra på nästan en hel vecka!




Om jag gör mig så söt jag bara kan kanske jag kan få en liten smula?

Vilostund

skrivet: 2012-02-11 ♥ 17:18:44

Hej bloggen. Jag är så sjukt trött nu att jag tänkte ta mig en liten tupplur innan kvällsmyset. Har jobbat i dag och tog bilen istället för bussen (vilket var jätteskönt) men var lite spänd eftersom det var första gången jag körde till Tibro tillsammans med världens sämsta lokalsinne. Men jag kom både dit och hem som tur var. Så, som sagt, nu ska jag vila en stund och sedan blir det hemmakväll och Melodifestival. Puss


Hot

skrivet: 2012-02-11 ♥ 12:51:00
Hur snygga är inte dessa bilder? Vilka vackra och perfekta människor. Kan inte sluta titta och heller inte avgöra vilken bild jag gillar mest. Men en sak är säker, i morgon ska jag titta på de två senaste avsnitten som jag inte hunnit med än. Blir ju jättesugen nu!




Godis är gott!

skrivet: 2012-02-10 ♥ 19:57:00
Nu jäklar blir det smågodis och glass hela kvällen lång! Ska äta tills jag spricker. Men först ska jag sminka av mig och smörja in ansiktet så att jag kan mysa ordentligt och kanske eventuellt till och med somna i soffan. Hihi.


PS. Ser ni vem som kikar fram i hörnet? Kan det vara godispåsen som intresserar måntro...

Mitt egna kaffe

skrivet: 2012-02-10 ♥ 16:36:29
Åh, vad skönt det är att få komma hem en smula tidigare från jobbet, åka till affären och köpa god mat och sedan ta en mysfika i sitt egna porslin med sitt egna kaffe. Jag slutade tidigt i dag och var hemma redan halv tre. Det är ju egentligen inte speciellt tidigt men annars slår jag inte ner rumpan i soffan förrän vid sjutiden så det kändes rätt bra! Jag har nu gjort min första hela vecka som heltidsanställd och förutom tidiga morgnar, avskyvärda bussresor och alldeles för många minusgrader har det gått jättebra. Jag trivs med mina arbetskamrater och gillar jobbet men självklart saknar jag mina lediga dagar, mitt välstädade hem och mysiga kvällar.

Just i kväll blir det ordentligt fredagsmys med STOR godispåse, hemgjorda potatisklyftor och tända ljus. Och det behöver jag för i morgon ska jag upp kl 07.00 igen och ta hand om butiken på jobbet (som har öppet 10.00-14.00). Men som kompensation för sexdagarsveckan har jag ledigt på fredag nästa vecka. Och det ser jag fram emot!


Happyface

skrivet: 2012-02-09 ♥ 16:55:37

I dag är jag ett stort happyface. Jag har nämligen haft en rolig dag på jobbet och lärt mig massa nya saker. Och nu är jag på väg hem och det är fortfarande ljust ute vilket är underbart! Men det som gör mig allra mest glad är att jag ska börja läsa i en ny bok nu på bussen. Och så klart för att det är fredag i morgon då jag slutar tidigt. Wiiieee.



2012.02.08

skrivet: 2012-02-08 ♥ 20:26:32
05.45 Ring ring.
05.53 Försöker motivera mig själv med att tvätta håret. Det fungerar.
05.49 Väntar på bussen.
05.50 Har redan tröttnat på mina bussåkarkamrater.
06.17 Zzzzz.
07.18 Går den 1,5 km långa sträckan till jobbet.
07.34 Kaffe
07.46 Tjurar över att jag glömt hårborsten hemma.
09.15 Fruktstund
10.23 Massa nya arbetsuppgifter och instruktioner.
12.31 Kopplar om telefonen till tyst och värmer matlåda.
14.22 Springer till brevlådan. Brrr.
16.02 Skrivaren strejkar.
16.44 Powerwalkar till bussen.
16.53 Hamnar bakom två personer som luktar baconfett.
18.12 Går av bussen, springer till min cykel och tar mig till kiosken för att hämta Adlibrispaket.
18.30 Äntligen hemma, totalt nedfrusen.
18.42 VARM dusch.
19.05 Big bang theory och kantarellsmörgåsar. Happyface.
20.30 Lektstund på golvet.
20.56 Hoppar ner under täcket för att se på Fuskbyggarna.

God natt.

Winter magic

skrivet: 2012-02-08 ♥ 18:03:00
Här kommer lite bilder från min utflykt i lördags. Älskar att fotografera glittrande snö!






Miss you

skrivet: 2012-02-08 ♥ 11:15:00


Det värsta med att pendla till jobbet och spendera nästan elva timmar hemifrån om dagen är att jag saknar den här sötingen så himla mycket. Och det bästa är förmodligen att se hans glada ansikte när jag stiger innanför dörren. ♥

Russian navy

skrivet: 2012-02-07 ♥ 17:06:00
Eftersom vädret goes rysk snökanon vill inte jag vara sämre. Denna veckan kör jag på nagellacket Russian Navy från OPI. Midnattsblått när det är som finast. Och som ni ser har jag fått korta ner naglarna rejält. De går av en efter en och har sämsta kvaliteten någonsin på grund av kylan. Så det är väl egentligen därför jag passar på att använda en mörk nyans. Tycker nämligen att mörka, intensiva lack är finast på korta naglar.


Tulpaner i lila

skrivet: 2012-02-07 ♥ 10:57:00
Jag bara älskar att fotografera tulpaner. Det blir så fint och går att fotografera ur alla möjliga vinklar och med olika ljussättningar samt i olika blomningsstadier. Just den här buketten fick jag av min pojkvän som grattis till nya jobbet så den är lite extra speciell. ♥




Cookies

skrivet: 2012-02-06 ♥ 18:05:39

Hej hopp. Jag sitter och fryser (surprise!) i bussen och är alldeles strax hemma. Det ska bli jätteskönt att komma hem, få ta en dusch och slänga sig i soffan. Har längtat hela dagen!

Beställde förresten två kakburkar förut av en skolklass som samlar in pengar. Hoppas de smakar gott. Men chokladflarn och chocolate chip cookies kan man väl knappast misslyckas med?


I ♥ dresses

skrivet: 2012-02-06 ♥ 11:05:00
Det finns så himla många snygga klänningar på Nelly just nu. Skulle vilkja klicka hem allihop men har tyvärr ett rätt så tomt konto denna månaden. Men fina är det och titta kan man alltid göra. Har valt ut mina favoriter här nedan. Konstigt nog är jag helt frälst i de två blåa varianterna. Har aldrig varit mycket för blått förut men tror att det kommer bli en av mina signaturfärger denna våren. Tillsammans med korall, gult och grönt. Och svart och vitt.


1. Angeleye 2. Club L 3. Club L 4. Angeleye 5. Vila 6. Sisters point 7. Vero Moda 8. Traffic People 9. Traffic People

Yoga & glass

skrivet: 2012-02-05 ♥ 20:46:02
I kväll har jag ägnat mig åt kropp och själ. Först yoga (som för övrigt var svinjobbig denna gången - men skönt efteråt!) och sedan en skål vanilj/chokladglass med en sked nutella och en halv banan. Mums. Nu myser jag med dunsockar och tv-deckare. Känner att jag måste ladda upp ordentligt inför min första officiella arbetsdag som heltidsanställd. Fast det som oroar mig mest är alla minusgrader som utlovas i Tibro. Därför har jag plockat fram termobyxorna. - Så ser ni en eskimåliknande pälsboll i morgon är det förmodligen jag. God natt.

Två favoriter

skrivet: 2012-02-05 ♥ 10:46:24
Två av mina favoritprodukter just nu är L'anzas Hair Masque och Pradaparfymen Candys body lotion. Har faktiskt använt dem båda nu på morgonen. Hårinpackningen sitter i just nu och gör verkligen håret silkesmjukt och blankt och lotionen smörjade jag in mig med efter duschen och fick världens lenaste hud som dessutom doftar ljuvligt. Inte helt fel en halvgrå söndagsmorgon i februari!



Min, bara min

skrivet: 2012-02-04 ♥ 17:18:34



Tre bilder på min fina colliehund från utflykten i dag. Vi var inte ute så länge för det var riktigt iskallt men hann i alla fall med att se ett tiotal hjortar trippa förbi och en fika i snön med varm choklad och småkakor. Innan vi åkte hem fick Colin springa lös och leka i snön som han älskar så mycket. Nu blir det lördagsmiddag och ett glas rött vin. Ha en fin kväll! ♥

Change of plans

skrivet: 2012-02-04 ♥ 11:57:25
Det blir visst ändrade planer här. Vi sticker iväg på familjeutflykt i iskylan. Med varm choklad och termobyxor förstås. Solen skiner så fint att jag bara inte förmår mig själv att stanna inne hela dagen. Så nu blir det pälsmössa och vantar för hela slanten. Burr burr.


Lara Croft-flätan är min favvis för tillfället. Det blir liksom lite roligare än bara en tofs.

God morgon

skrivet: 2012-02-04 ♥ 09:41:05
Sorry för usel uppdatering. Hann helt enkelt inte i går. Jag hade en jätterolig dag men tiden bara försvann. Efter en mysig fika med mina girls sprang jag några ärenden och när jag landade hemma (fyra timmar senare!) var jag helt slut som människa och behövde mat och soffa. Så hela kvällen myste vi framför tv:n med tacos, kinapuffar, film och varsitt glas rödvin. I dag vaknade jag utvilad och glad så nu tänkte jag sätta igång med lite hemmapyssel. Att gå ut finns inte ens på kartan. -15, liksom. Hur gick det till?


Mysfrukost i köket

skrivet: 2012-02-03 ♥ 10:13:09
Det är bannemej inte ofta vi lyckas pricka in en gemensam mysfrukost i köket här hemma. Antingen häller vi i oss en kopp kaffe framför tv:n eller så säger vid god morgon via sms men i dag har vi suttit vid nya köksbordet och gjort varsin smörgås, druckit oboy (är helt beroende av det just nu av någon konstig anledning) och druckit kaffe i nytt arvegods. Älskar förresten dessa koppar. Det känns som att det borde finnas ett fat till men det spelar ju egentligen ingen roll. Huvudsaken är att de är fina och att det är ett litet minne från mammas farmor. Ibland är det bra att gå igenom alla lådor på vinden minsann.


Trött tjej

skrivet: 2012-02-02 ♥ 20:47:09
Jag har varit hos mami hela eftermiddagen och rensat på vinden. Hon ska flytta i vår så vi passar på att göra en stor genomgång av alla gamla saker som vi sparat sedan jag föddes. Det mesta kunde slängas, en del ska gå till loppis och några enstaka saker tog jag med mig hem för att spara. Hittade bland annat två jättefina muggar som jag fått i arv av mammas farmor, fina glasfåglar som jag totalt glömt bort och ett par skridskor! Perfekt nu när kylan letat sig hit. :)

Nu har jag ätit en god kvällsmat i soffan. Smörgås, fil med banan, havrekuddar och blåbär och en kopp oboy samtidigt som jag tittat på sista avsnittet av The Secret Circle. Har tänt massa värmeljus också. Tyckte att jag förtjänade en riktig myskväll efter allt slit i dag! Nu ska jag fortsäta se på tv och gömma mig under filten.



3 x pocket

skrivet: 2012-02-02 ♥ 16:00:00
För att fira min anställning beställde jag tre nya böcker i går. Jag har massor av böcker som jag inte läst än men de är alldeles för tunga att bära omkring på hela dagen så jag letade upp tre stycken i pocketform.

Stalins barn är skriven av Owen Matthews och har fått väldigt fina recensioner bland annat av historikern Anthony Beevor som själv skrivit säkert ett tjugotal tunga titlar.

En dag i Ivan Denisovitjs liv är skriven av ryske författaren Alexander Solzjenitsyn som dessutom ingår i den ryska litterära kanon. Det var den första boken om de ryska arbetslägren som publicerades utanför landet och fick oerhörd uppmärksamhet. Den är självbiografisk och handlar om en helt vanlig dag i Ivan Denisovitjs liv som fånge i ett aretsläger. Jag läste om författaren och hans böcker i en kurs i höstas så det ska bli extra intressant att läsa denna.

Den tredje boken är Anna Politkovskajas politiska loggbok från 2003-2005 där hon skildrar allt från Beslan till Tjetjenien till Putins inblandning i olika terrorattentat. Spännande! 


Big news

skrivet: 2012-02-02 ♥ 12:59:23
Okej, nu släpper jag bomben; jag har fått en heltidsanställning! Det är verkligen jätteroligt och jag ser verkligen fram emot att hjälpa till att utveckla detta företaget. Nackdelen är att det ligger i Tibro så varje dag får jag pendla 1.20 min till och från jobbet men det kommer att gå bra ändå, bara jag får in rutinen. Företaget tillverkar möbler och skjutdörrar till garderober i väldigt fin kvalitet och min roll kommer att vara att sitta i receptionen, svara i telefonen, hjälpa återförsäljare, ta emot beställningar, leveranser, en del uppgifter inom ekonomiadministration och att vara säljare i fabriksförsäljningen. Det är alltså väldigt varierande och utmanande eftersom jag inte arbetat med möbler förut. Kommer lära mig ALLT om sängar och garderober nu, haha. Perfekt när jag ska konsturera min egna walk-in closet i framtiden!



I dag är jag dock ledig (börjar officiellt på måndag) och jag och Niklas har varit på stan där han bjöd mig på en jättegod semla som grattis till jobbet. Och sedan var han gullig och köpte mig en nattkräm till ansiktet eftersom jag blivit så torr av allt resande denna veckan. Jag använder ju egentligen Dior men kände att jag behövde byta för att "chocka" huden med en rejäl fuktboost. Så denna ska jag använda som en kur nu tills huden blivit normal igen. Den skulle tydligen vara bra eftersom den inte innehåller någon olja.


Framöver

skrivet: 2012-02-01 ♥ 16:44:45

Jag har en rolig nyhet att berätta. Men jag tänkte suga på karamellen tills i morgon. Ni kanske redan förstår och av bilden nedan att döma kommer mitt liv att bestå av väldigt mycket iPhonetryckande framöver, en hel del pendlande och sömniga ögon. Men jag är glad. Måste bara smälta det hela.

Just nu sitter jag på bussen och funderar över hur jag ska spendera kvällen. Kl 21.00 börjar ett av mina favoritprogram Fuskbyggarna (tycker det är så coolt när de konfronterar alla klåpare) och när jag kommer hem ska jag ta en fika (längtar efter MITT kaffe) men däremellan har jag dryga fyra timmar to kill. Kanske ska ta ett bad och tina upp min kalla kropp eller bara slappa i soffan? Eller lägga mig på golvet och leka med min hund? Vi får se. Kanske försöker trycka in alltihop. Puss!







ForHair.se

Bling Skal