DAGENS FRÅGA: ATTILA

skrivet: 2010-03-08 ♥ 17:12:08
Kan du inte berätta lite mer om dina hundar?


Attila Lövstrand
Attila föddes den 20 mars 2008 i Tiveden. På försommaren åkte jag, Niklas och hans pappa dit på besök för att titta på valparna. De var så sjukt söta så vi blev alldeles förälskade. Men vi bestämde oss för att inte köpa någon mer hund. Vi hade ju redan två stycken. Men båda två gick och tänkte på valparna i hemlighet. Så samma dag ringde vi båda till uppfödaren utan att veta om det. Niklas fick inget svar men det fick jag. Det fanns en valp kvar så jag berättade för Niklas att jag hade ringt och senare den kvällen ringde han och tingade valpen. Några dagar senare hämtade vi honom.






Jag och vargungen

Nyduschad

Attila är 75% hund (blandning av Alaskan Malamute och lite vit Schäfer) och 25% varg. Han är världens snällaste och mysigaste hund. Han är väldigt flockinriktad och man ser tydliga beteendeskillnaderna mellan honom och en vanlig hund. Han älskar vintern, att ligga på balkongen (även i minusgrader), gosa och framförallt att vara ute på promenad och att springa. Han är inte så mycket för att leka med leksaker och när han väl gör det är det oftast stoppningen som ska dras ur.

Han ylar nästan jämt när han är ensam och har ett förflutet med att tugga sönder det mesta när han blir lämnad själv. Så därför tar vi med oss honom överallt, så gott det går. (Han har tuggat sönder sängmadrasser, jackor, skor, gardiner, dragit ner en gardinstång, andra kläder, mattor etc.) Förhoppningsvis har han växt till sig nu men vi har inte vågat lämna honom ensam någon längre stund ännu.
 


Kommentarer
Lina:

thanks :D va fina bilder!

2010-03-08 ♥ 17:27:44
blogg: http://millblomskan.blogg.se/
Linnea:

Hej Sara!



Fina era hundar!=)



Vara burgare blev jattegoda! Och potatisklyftorna ocksa! Vi rullade ocksa ivag till tvn och sedan vantade chips och choklad, vi at alldeles for mycket godis innan laggdags och vi var bada pa bushumor och fightades lite!



Hoppas du har en bra vecka! Kram

2010-03-08 ♥ 18:57:03
blogg: http://linneaflyttar.blogspot.com
Nikki:

SV: Tack, din med! :)

2010-03-08 ♥ 19:33:31
blogg: http://nixie.blogg.se/
alexandra:

Åh sööt!

2010-03-10 ♥ 00:12:03
blogg: http://alexandradr.blogg.se/
jonaana:

NEEEJ va härlig Attila är :'D Tror att en sådan typ av hund skulle må riktigt bra här på landet.

Vår nova scotia duck tolling retriever älskar att spring av sig i snön på åkrarna nu :)

2010-03-10 ♥ 09:41:57
blogg: http://jonaana.blogg.se/
Kim:

Så sjukt söt hund du har! :) Älskar raserna Alaskan Malamute, Siberian Husky och lapphundar. Och tack för senaste kommentaren förresten :)

Hur gammal är Attila nu?

2010-03-13 ♥ 07:01:59
blogg: http://kimlagerhem.blogg.se/
Kim igen:

Ja, det blev ju en ganska korkad fråga då det står när han föddes :P Så strunta i den du ;)

2010-03-13 ♥ 07:02:39
blogg: http://kimlagerhem.blogg.se/
Rebecka:

hur söt och fin hund som helst! :)

2010-03-13 ♥ 15:38:25
blogg: http://bloggbybecka.blogg.se/
Jenny:

vilken underbart söt hund!

2010-03-13 ♥ 19:35:15
blogg: http://cordell.blogg.se/
Malin:

Varför han tuggar på alla saker beror på att han är delvis varg men behandlas inte som en.. Bara för att han är hund också betyder inte att man ska ha sådana i hemmet. Han har varg instinkter och trivs inte att bo inhängnad.. Det är så synd att folk fortfarande avlar hundar med varg... Djuret kommer aldrig att kunna vara helt stimulerad. Vargar går flera mil om dagen, inte för att dom måste utan för att dom mår bra av det.. Ni har iaf haft tur att han inte helt spårat ur som dom flesta hybrider gör. Men fin var han verkligen men jag tycker ni ska höra av er till uppfödaren och säga att det inte är sunt att avla på varg eftersom att djuren aldrig kommer att må psykiskt bra att vara inhängnad.. Hybrider kan även bli farliga om dom inte kan uträtta sina psykiska behov!! För både djuren och människans skull bör ni berätta detta till uppfödaren och även be dom läsa på vargarnas beteende och behov.. Detta är bara plågsamt för djuren! Ps. Detta är inget påhopp eller en egen åsikt utan jag är påläst och vet mer än dom flesta gör om hybrider ! Dock tycker jag ni gör ett bra jobb och jag hoppas verkligen att ni var omedvetna om detta när ni köpte valpen annars borde ni skämmas för att det är djurplågeri annars!

2013-03-10 ♥ 23:03:37





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





ForHair.se

Bling Skal