DAGENS FRÅGA

skrivet: 2010-09-27 ♥ 09:13:17
Hur fungerar distansstudier?

Jag kan ju bara svara för hur det går till på vid min skola men det är förmodligen snarlikt överallt.

Jag läser vid Högskolan i Dalarna och min kurs är på 7,5 poäng och varar i tio veckor. Under den tiden är arbetet oerhört självständigt och man får själv söka upp information, fixa böcker och studera. Vi har webseminarier en gång i veckan där man kan vara med via webkamera (om man vill) och mikrofon. Alla får vara med och läsa och bli rättade vid eventuella fel.

En gång i veckan lämnar vi in en sorts hemläxa som läraren rättar och i slutet på kursen blir det en form av tenta så att läraren ska se vad man har lärt sig. Har ingen aning om hur den kommer att gå till.

Varje veckas seminarie har en enskild mapp i webprogrammet Fronter (som man jobbar i) så att man kan se vilket material man behöver läsa inför varje torsdag. På fronter laddar man även upp sina hemuppgifter, kan se vilka fler som går kursen och massa annat.

De som vill kan även delta i grupparbeten efter varje webseminarie. Då samlas man i ett samtalsrum och talar med varandra på (i detta fallet) ryska. Annars ligger allt ansvar på eleven själv. Läser du inte så lär du dig ingenting. Webseminarierna är mer som genomgångar!

Nedan ser ni en print screen från ett webseminarie. I den svarta rutan ser man varandras ansikten via webkamera. Till höger kan läraren skriva anteckningar och i mitten visas det aktuella dokumentet som man läser ifrån.


Kommentarer
matildac:

http://matildac.blogg.se/2010/september/fragestund.html

2010-09-27 ♥ 09:41:26
blogg: http://matildac.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback





ForHair.se

Bling Skal